VISION OCH MÅL Söderköpings GK

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VISION OCH MÅL 2014-2017. Söderköpings GK"

Transkript

1 VISION OCH MÅL Söderköpings GK

2 SÖDERKÖPINGS GOLFKLUBB (SgGK) SYFTE MED DOKUMENTET Dokumentet beskriver VAD klubben ska genomföra på både lång och kort sikt. erna ska spegla vision och mål. Dokumentet ägs av styrelsen och revision sker varje höst i samband med budgetarbetet inför kommande år. Dokumentet ligger till grund för den verksamhetsplan som VD/klubbchef tar fram inför varje år och presenteras på årsmötet. VISION Söderköpings Golfklubb ska genom ekonomisk trygghet och stabilitet erbjuda en välskött bana där såväl nya som gamla medlemmar och övriga gäster ska känna sig väl omhändertagna. Utöver golfspel ska klubben kunna erbjuda andra aktiviteter som gör att även icke-golfspelare vill besöka oss. Efter ett besök på vår klubb ska känslan av att vilja komma tillbaka vara stark! VÅRA MÅL Klubben ska ha en väl fungerande tävlingsverksamhet så att medlemmar och gäster som vill tävla ges möjlighet till att delta i spännande tävlingar. Klubben ska ta väl hand om såväl befintliga som nya medlemmar så att man känner sig välkommen och vill vara kvar som medlem i golfklubben. Klubben ska sätta tydliga mål för och ha ett bra samarbete bland personalen som gör att personalomsättningen är låg. Klubben ska ha en god ekonomi och kostnadsmedvetenhet vilket gör att vi kan genomföra nödvändiga investeringar och förbättringar. Klubben ska ha en stark satsning på juniorverksamheten vilket ger en bra bas för framtida medlemmar. Klubben ska arbeta kontinuerligt med marknadsföring för att locka till sig nya medlemmar, sponsorer och restauranggäster. Klubbens ambition ska vara att tillhandahålla ett ökat utbud utöver golfen för att attrahera även icke-golfspelare. Klubben ska erbjuda en hög servicegrad till alla som besöker klubben så att man vill komma tillbaka. Klubben ska erbjuda den bästa banan i Östergötland så att medlemmarna känner sig stolta över att vara medlemmar i Söderköpings GK.

3 BANAN Klubben ska erbjuda en bana som är lättspelad och anpassad för medelhandikappare. Banan ska hålla högsta standard med känsla för detaljer som t ex välkrattade bunkrar utan ogräs och lera. Detta ska göra att medlemmarna känna sig stolta över att vara medlemmar i Söderköpings GK. Gästande spelare ska vilja återkomma. Varje år läggs en realistiskt genomförbar plan för förbättring av banan såsom t ex bunkrar och tees samt även investeringsplan för maskiner i syfte att minska löpande insatser. Åtgärder ska vidtas för att bidra till ett snabbare spel och det ska vara lätt att hitta till nästa hål. Flaggplaceringarna skall vara normalsvåra möjligen med några svårare placeringar. Förbättra förutsättningarna för banpersonalen vid klippning och underhåll av banan. Drivingrangen ses över med avseende på nödvändiga förbättringar. Träningsområden återupptas. Banrådets ansvarsområde utökas till att även gälla byggnader. Ta fram reparations- och ombyggnadsplaner på 1 år, 3 år och 5 års sikt för byggnader och bana, dessa ska följas. Uppföljning och revidering sker årsvis. Erbjuda ytterligare differentierad prislista för greenfeespel vilket medför att vi kan boka in fler spelare samt att vi vid behov kan föreslå ett billigare kostnadsalternativ. Införa dubbla starter på de tre banslingorna för att starta från tee 1 och 10 på helgmorgnar. TÄVLINGSVERKSAMHET Att erbjuda klubbens alla medlemmar och övriga gäster varierande, spännande och roliga tävlingar över hela säsongen med sponsorer som känner delaktighet i klubbverksamheten och gärna återkommer. sättningen är att varje år erbjuda ett attraktivt utbud av tävlingar, fördelade under säsongen mellan maj och oktober. Dessutom anordnas Sveriges största golftävling, NT-golfen, i juli/augusti månad. I målsättningen ingår även att arrangera en elittävling eller annan stor tävling per år, när budgeten tillåter det. Alla tävlingar planeras i samråd med Norrköpings GK. Vi deltar i seriespel med damer och herrar i olika åldersklasser. Klubben ska stimulera till att fler medlemmar deltar i klubbtävlingar vilket ökar klubbgemenskapen och gör att man gärna deltar i andra medlemsaktiviteter, vilket indirekt skapar en större vi-känsla för klubben och stärker den trevliga anda som vi vill ska prägla Söderköpings Golfklubb. Tävlingskommittén planerar varje säsong med avseende på antal tävlingar, sponsorer etc. Kommittéen ansvarar för uppdragets genomförande och att ta fram en plan för arbetet som godkänns av både styrelse och VD.

4 MEDLEMSVÅRD Att ta väl hand om våra medlemmar så att de stannar kvar i klubben samt att nya medlemmar tas om hand så att man känner sig välkommen och vill satsa på ett fortsatt medlemskap. Medlemskommittén ansvarar för olika klubbaktiviteter riktade mot medlemmarna med starkt fokus på att hitta nya medlemmar, men också att behålla befintliga medlemmar. Kommittén ansvarar för uppdragets genomförande och att ta fram en plan för arbetet som godkänns av både styrelse och VD. Medlemsundersökningar genomförs kontinuerligt för att ta reda på vad medlemmarna vill ha för aktiviteter. Utöver gemensamma klubbaktiviteter anordnas på reserverade tider särskilda aktiviteter för medlemmarna samt arrangemang av aktiviteter som nödvändigtvis inte innehåller golf. Marknadsföra alternativa medlemskap så att medlemmarna har valfrihet att välja det medlemskap som passar dem bäst. Använda statistik från t ex GIT och resultat av medlemsundersökningar för att kunna erbjuda alternativ till våra nuvarande medlemskategorier. Medlemskap kräver en ständig bevakning och anpassning till efterfrågan och rådande marknadssituation. Våra erbjudanden skall vara konkurrenskraftiga och hanteras effektivt med hög servicegrad. Förmånsmedlemmar ska erbjudas extra förmåner som lockar till att endera bli förmånsmedlem eller stanna kvar som sådan. MÅL OCH SAMARBETE BLAND/FÖR PERSONAL Att sätta tydliga mål för och ha ett bra samarbete bland personalen som gör att personalomsättningen är låg. Personalen ska känna till målen för golfklubbens verksamhet samt ges möjlighet till att utföra sitt arbete med rätta förutsättningar. Verksamhetens mål kommuniceras via regelbundna medarbetarsamtal. Gemensamma informationsmöten hålls för att skapa samhörighet och delaktighet. EKONOMI OCH KOSTNADSMEDVETENHET Att bedriva en verksamhet som skall skapa en långsiktig ekonomisk trygghet vilket är en förutsättning för klubbens fortlevnad. Långsiktigt är målet att varje års verksamhet skall redovisa ett överskott efter planenliga avskrivningar på klubbens anläggningstillgångar. Vi skall årligen genom budgetar fastställa ramarna för kommande års arbete. Budget är också underlag för kommande års medlemsavgifter och verksamhetsplanering. Budgeten skall vara

5 verklighetsanpassad och bygga på att varje års verksamhet skall ge ett positivt resultat efter fulla planenliga avskrivningar så att vi kan göra nödvändiga investeringar med egna medel så långt som möjligt. Fokus för varje år är att hålla nere kostnaderna så långt som möjligt och se över möjligheterna att öka intäkterna. SATSNING PÅ JUNIORVERKSAMHETEN Att stärka juniorverksamheten för en säkrad tillväxt av medlemmar och få våra juniorer att trivas på klubben. Dagens juniorer behöver aktiviteter utöver golfen som gör att det är kul att komma till klubben. En etablering av en egen klubblokal kan locka fler juniorer där möjlighet finns att träffa andra likasinnade i väntan på träning. Etablera en lokal där juniorerna kan vara i väntan på träning samt umgås med varandra. Pro sätter mål för juniorverksamheten. Genomföra aktiviteter under vintersäsongen för att sälja in golf som en idrott bland ungdomar. Undersöka möjligheter att ansöka om externa medel för juniorverksamheten. Hålla kvar framgångsrika juniorer genom att erbjuda differentierad träning och tydliga regler för sponsring. MARKNADSFÖRING Klubben skall fortsätta sin marknadsföring för att locka till sig nya medlemmar, greenfee-spelande gäster, sponsorer och restauranggäster. Metoder och kanaler för marknadsföring skall regelbundet följas upp för att använda resurserna så effektivt som möjligt. Marknadsföra klubben genom kanaler där vi syns av många. Arbeta med sponsorer och andra samarbetspartners som är villiga att hjälpa oss att synas och som vill göra reklam hos oss. Delta på mässor och sponsorevenemang. Använda hemsidan som en första kanal att kommunicera information till medlemmar. Profilera våra elitspelare på hemsidan. Omarbeta hemsidan för att lättare navigera och hitta information. Ett bra första intryck är viktigt varför underhåll av infart, parkeringsplatser och miljön vid klubbhuset hålls efter. UTBUD UTÖVER GOLFEN Klubben skall arbeta för att tillhandahålla ett ökat utbud av aktiviteter utöver golfen för att attrahera även icke-golfspelare.

6 Undersöka möjligheter till ytterligare aktiviteter utöver golfen, både sommar- och vintertid. Utreda möjligheter till boende för att kunna erbjuda golfpaket. I samarbete med Göta Kanal-bolaget undersöka möjligheter till expansion av bryggan vid Göta Kanal i syfte att locka golfande båtturister. Undersöka möjligheter till etablering av kiosk på kanalbolagets mark. Utökade aktiviteter kan möjliggöra utökade öppettider för restaurangen. SERVICEGRAD Klubben ska erbjuda en hög servicegrad till alla som besöker klubben så att man vill komma tillbaka. Alla personer som kontaktar klubben för tidsbokning, lektioner, restaurangbokning, medlemskap med mera ges snabb och rätt service. Förstärka telefonservicen för att ta hand om bokningar, medlemsfrågor, nya medlemsskap och övriga ärenden. All personal ska kunna ge god service till medlemmar och gäster. På längre sikt krävs ny kiosklösning. Antalet faddrar och golfvärdar ökas för att erbjuda ett snabbare spel på banan. Klubben ska genomsyras av vänlighet och välkomnande vilket innebär att vi hälsar på varandra och tar hand om våra gäster och ensamspelare. Alla är välkomna att fylla upp en boll och ska bli väl omhändertagna. Nya medlemmar ska tas om hand så att de kommer igång och spelar. Styrelsen Söderköpings GK Gunilla Zandin Ove Petersson Johan von Below Anneli Cidh Peter Mildén Thomas Palmér Mikael Elofsson

Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, Standardrapport Del 2

Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, Standardrapport Del 2 Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, 2011 Standardrapport Del 2 1 Kön Kvinna 29,8% 134 Man 70,2% 315 Svarande 449 Inget svar 0 2 Ålder Yngre än 21 år 3,1% 14 21-30 år 5,6% 25 31-40 år 11,1% 50 41-50

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb Inledning Hofgårds GK har runt 600 medlemmar. Medelåldern i klubben är 47 år och fördelning män 74 % och kvinnor 26%. Andelen juniorer upp till 20 år är 13% (83

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd med tyngdpunkt

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd Värdegrund Våra

Läs mer

Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året

Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året. 2017-12-12 Timrå Golfklubbs ambition är att erbjuda medlemar, gäster och partners: En förstklassig Golfbana En förstklassig Träningsanläggning

Läs mer

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb Sammanfattande rapport Holms Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 427 Svarsfrekvens 31% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 54 Utveckling +1 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb Sammanfattande rapport Öregrunds Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 328 Svarsfrekvens 33% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 40 Utveckling -15 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport. Karlshamns Golfklubb

Sammanfattande rapport. Karlshamns Golfklubb Sammanfattande rapport Karlshamns Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 501 Svarsfrekvens 38% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 72 Utveckling - Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2016 11 20 Nyhetsbrev Nu närmar sig året sitt slut och det är hög tid att sammanfatta verksamhetsåret. Vill man så kan man fortsätta att spela golf i vår otroligt fina golfhall. Perfekt nu när det blir

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Wittsjö Golfklubb Juli 2018 Information om undersökningen Antal svar 94 Svarsfrekvens 47% Insamlingsperioden Juli 2018 Ambassadörspoäng 55 Utveckling -7 Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Sammanfattande rapport. Kungsbacka Golfklubb

Sammanfattande rapport. Kungsbacka Golfklubb Sammanfattande rapport Kungsbacka Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 749 Svarsfrekvens 38% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 63 Utveckling -4 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Verksamhetsplan Kårsta Golfklubb och Kårsta Golfanläggning AB. Kårsta 811, Örebro

Verksamhetsplan Kårsta Golfklubb och Kårsta Golfanläggning AB. Kårsta 811, Örebro Verksamhetsplan 2019 Kårsta Golfklubb och Kårsta Golfanläggning AB Verksamhetsidé för Kårsta GK Kårsta Golfklubb ska erbjuda medlemmar, gäster och samarbetspartners en golfanläggning med hög kvalité och

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Wittsjö Golfklubb Maj 2018 Information om undersökningen Antal svar 67 Svarsfrekvens 37% Insamlingsperioden Maj 2018 Ambassadörspoäng 62 Utveckling - Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Loftahammars Golfklubb Maj 2018 Information om undersökningen Antal svar 53 Svarsfrekvens 34% Insamlingsperioden Maj 2018 Ambassadörspoäng 90 Utveckling +1 Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Vision - Strategi och Målsättningar

Vision - Strategi och Målsättningar Vision - Strategi och Målsättningar Uppdaterad 2014 Vision En av Sveriges mest attraktiva och respekterade golfklubbar där spelglädje, trivsel, kvalitet, kunskap och golftradition står i fokus 2 Strategi

Läs mer

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Skellefteå Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 405 Svarsfrekvens 30% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 32 Utveckling -27 Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN MED RIKTLINJER FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

VERKSAMHETSPLAN MED RIKTLINJER FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN 1(8) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 1 VERKSAMHETSPLAN MED RIKTLINJER FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2017-2021 Landskrona Golfklubb VÅR VISION Golf tillgänglig för alla, livskvalité och hälsa i en stimulerande miljö SÅ HÄR VILL VI UPPFATTAS Välkomnande, Engagerande och Utvecklande KLUBBENS

Läs mer

Verksamhetsplan Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB

Verksamhetsplan Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB Verksamhetsplan 2019 Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB den 15 februari 2019 Verksamhetsplan 2019 Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB Vision Klubbens nuvarande vision är fortfarande aktuell och ligger

Läs mer

ROAD MAP VARBERGS GK 2017-

ROAD MAP VARBERGS GK 2017- ROAD MAP VARBERGS GK 2017- Agenda 1 2 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE MÅL UNIKITET, VISION o MISSION 5 HUR VILL VI UPPFATTAS & VAD ÄR VÅRT ERBJUDANDE? Agenda 1 2 3 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE

Läs mer

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2016. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2016. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna 2015-10- 21 Utkast VERKSAMHETSPLAN 2016 Ändamål 1 i stadgarna Golfklubben har som ändamål att verka för att medlemmarna ska kunna utöva golfspel på Närs golfbana i enlighet med idrottens verksamhetsidé

Läs mer

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Holms Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 575 Svarsfrekvens 40% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 53 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport. Gotska Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Gotska Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Gotska Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 224 Svarsfrekvens 42% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 13 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport. Loftahammars Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Loftahammars Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Loftahammars Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 206 Svarsfrekvens 44% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 87 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport. Hammarö Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Hammarö Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Hammarö Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 352 Svarsfrekvens 39% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 66 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Öregrunds Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 372 Svarsfrekvens 35% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 55 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Dagordning för Finspångs golfklubbs höstmöte

Dagordning för Finspångs golfklubbs höstmöte Dagordning för Finspångs golfklubbs höstmöte 2016-11-30 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängd för mötet 3 Fastställande av föredragningslista 4 Mötesfunktionärer: a) val av mötesordförande. b)

Läs mer

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb September 2016

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb September 2016 Sammanfattande rapport Skellefteå Golfklubb September 2016 Information om undersökningen Antal svar 238 Svarsfrekvens 34% Insamlingsperioden September 2016 Ambassadörspoäng 59 Utveckling - Jämförelse 49

Läs mer

Sundsvalls Golfklubbs Höstmöte

Sundsvalls Golfklubbs Höstmöte Sundsvalls Golfklubbs Höstmöte 2017 12 04 Prisutdelning Innan höstmötet öppnades, inleddes kvällen med prisutdelning till vinnare och stipendiater av: KM Argentinapokalen Kay von Schultz Sundsvalls Golfklubbs

Läs mer

Herrljunga GK LÅNGTIDSPLAN MED STRATEGISKA MÅL FÖR HERRLJUNGA GOLFKLUBB Postadress : Telefon : Telefax : Reg.nr : Bankgiro : Postgiro :

Herrljunga GK LÅNGTIDSPLAN MED STRATEGISKA MÅL FÖR HERRLJUNGA GOLFKLUBB Postadress : Telefon : Telefax : Reg.nr : Bankgiro : Postgiro : Herrljunga GK LÅNGTIDSPLAN MED STRATEGISKA MÅL FÖR HERRLJUNGA GOLFKLUBB 2016-2020 Postadress : Telefon : Telefax : Reg.nr : Bankgiro : Postgiro : Trollabo, Hudene 0513-23910 0513-23913 864000-8333 716-3652

Läs mer

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb Verksamhetsplan för Isaberg Golfklubb 2012 Inledning Verksamhetsplanen är ett dokument som behandlar kort- och långsiktiga mål och aktiviteter, samt vision och strategier. Syftet med dokumentet är att

Läs mer

Verksamhetsidé. Värdegrund. Vision. Vi ska erbjuda:

Verksamhetsidé. Värdegrund. Vision. Vi ska erbjuda: Verksamhetsidé Vi ska erbjuda: en golfanläggning med hög kvalitet och hög tillgänglighet en attraktiv golfklubb, i trivsam miljö, för både befintliga och nya medlemmar en social samvaro som bygger på demokrati,

Läs mer

BodensGolfKlubb. Verksamhetsplan 2019 utdrag. I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna.

BodensGolfKlubb. Verksamhetsplan 2019 utdrag. I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna. BodensGolfKlubb Verksamhetsplan 2019 utdrag I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna. Bodens Golfklubb Vision Bodens Golfklubbs vision är vår

Läs mer

Växjö GK. Visionsarbetet Information och avstämning höstmötet

Växjö GK. Visionsarbetet Information och avstämning höstmötet Växjö GK Visionsarbetet Information och avstämning höstmötet 2017-10-25 Vision Växjö GK samt planer Svenska Golf Förbundets Verksamhetsinriktning bild 3-4 Styrelsens långsiktiga uppdrag bild 5 Analogi

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN BREDAREDS GOLFKLUBB Till oss är alla välkomna - alltid!

VERKSAMHETSPLAN BREDAREDS GOLFKLUBB Till oss är alla välkomna - alltid! VERKSAMHETSPLAN BREDAREDS GOLFKLUBB 2017 Till oss är alla välkomna - alltid! Verksamhetsplan Bredareds Golfklubb 2017 ALLMÄNT Bredareds Golfklubb skall likt tidigare år arbeta aktivt för att behålla den

Läs mer

Utvecklingsplan. Österlens Golfklubb 2014 2018

Utvecklingsplan. Österlens Golfklubb 2014 2018 Utvecklingsplan Österlens Golfklubb 2014 2018 GOLFBANORNA Nya förväntningar och ökad konkurrens gör att ÖsGK måste förädla och anpassa de värden klubben erbjuder medlemmar och gäster. Denna utvecklingsplan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 1 VERKSAMHETSPLAN 2016 Styrelsen har i samarbete med Idrottslyftet under 2014 utarbetat en verksamhetsplan för juniorverksamheten. Denna och den under hösten 2014 genomförda enkäten är utgångspunkten för

Läs mer

HÖSTMÖTE 2014 VÄLKOMMEN!

HÖSTMÖTE 2014 VÄLKOMMEN! HÖSTMÖTE 2014 VÄLKOMMEN! Gräppås 2011-2014 Gräppås Golfklubb Vi vill vara den vänliga klubben för alla som vill spela golf och trivas i en avslappnad naturskön miljö Idé - inriktning - kännetecken Verksamhetsidé

Läs mer

Bodens Golfklubb Verksamhetsplan

Bodens Golfklubb Verksamhetsplan Bodens Golfklubb Verksamhetsplan 2016-2017 BdGK Verksamhetsplan 2016-2017 1(11) Bodens Golfklubb Verksamhetsidé Bodens Golfklubb skall bedriva verksamheten, så att den utvecklar både medlemmarna och banan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019

VERKSAMHETSPLAN 2019 1 VERKSAMHETSPLAN 2019 Mål Danderyds Golfklubb: Att ge alla ungdomar och deras familjer som önskar att träna och spela golf en prisvärdig och bra golfupplevelse Att tillhandahålla en bra och lätt tillgänglig

Läs mer

Upsala golfklubb styrelsens verksamhetsplan 2017

Upsala golfklubb styrelsens verksamhetsplan 2017 Upsala golfklubb styrelsens verksamhetsplan 2017 VISION: UPPLANDS BÄSTA SPORTKLUBB VERKSAMHETSIDÉ erbjuder golfare en välskött anläggning i toppklass som tillfredsställer: De som vill spela golf i alla

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2018

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2018 KANSLI/SHOP 2018 Jörgen Carlsson som klubbchef svarar för samordning och ledning för den dagliga driften av klubben. Verksamheten vid kansliet är att ge service till bl.a. klubbens medlemmar, greenfeegäster,

Läs mer

Verksamhetsplan. Norråva GK 2016

Verksamhetsplan. Norråva GK 2016 Verksamhetsplan Norråva GK 2016 Priser 2016 Medlemsavgift Klubben Årsavgift Senior 2015 995 kr Årsavgift Junior 2015 595 kr Medlemspriser på Norråva Årskort Senior 3.990 kr ( Vid köp före 1 mars 3.700)

Läs mer

Upsala Golfklubb Styrelsens verksamhetsplan 2018

Upsala Golfklubb Styrelsens verksamhetsplan 2018 Styrelsens verksamhetsplan 2018 VISION: UPPLANDS BÄSTA GOLFKLUBB VERKSAMHETSIDÉ erbjuder golfare en välskött anläggning i toppklass som tillfredsställer: De som vill spela golf i alla former De som söker

Läs mer

Kallelse till Höstmöte i Torslanda Golfklubb

Kallelse till Höstmöte i Torslanda Golfklubb ! Kallelse till Höstmöte i Torslanda Golfklubb Måndag 23 november 2015 klockan 18.30 Kulturhuset Vingen Amhults Torg 7, Torslanda!1 ! Höstmöte i Torslanda Golfklubb Måndag den 23 november 2015 klockan

Läs mer

Årsmöteshandlingar. Hälla GK

Årsmöteshandlingar. Hälla GK Årsmöteshandlingar Hälla GK till årsmöte den 31 mars 2009 Innehåll Verksamhetsberättelse 2009 Händelser under året Årsredovisning med förvaltnings- och revisionsberättelse Verksamhetsplan 2010 Budgetförslag

Läs mer

En nyhet inför årets säsong blir att klubbstyrelsen tar ett större operativt ansvar för klubbens verksamhetsområden.

En nyhet inför årets säsong blir att klubbstyrelsen tar ett större operativt ansvar för klubbens verksamhetsområden. Verksamhetsplan för Arlandastad GK 2015. Övergripande inriktning Verksamheten i Arlandastad Golfklubb bedrivs inom ramen för två huvudprogram, medlemsprogrammet respektive junior- och elitprogrammet. Verksamhetsplanen

Läs mer

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan 1. Nulägesanalys Under 2015 har det bedrivits en ungdomsverksamhet med drygt 60 ungdomar fördelat på tre olika träningsgrupper, baserat på ålder

Läs mer

Hammarö GK Junior. Verksamhetsplan 2010

Hammarö GK Junior. Verksamhetsplan 2010 Hammarö GK Junior Verksamhetsplan 2010 Inledning Under 2009 hade vi på Hammarö GK 120 juniorer i träning med 27 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 4 gånger per vecka. Vi hade serielag för

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2017-12-12 Nyhetsbrev Utesäsongen för golf är nu slut för i år, men som ni alla vet så kan ni fortsätta att spela golf i vår fina golfhall. Perfekt nu när det blir både kallare och mörkare utomhus. Långsiktig

Läs mer

Nyhetsbrev #2. Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an

Nyhetsbrev #2. Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an Nyhetsbrev #2 2016 Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an Sida 1 av 4 I höstas på höstmötet presenterade vi en verksamhetsplan för 2016.

Läs mer

Närvarorätt 16 Upplåtaren har närvaro- och yttranderätt vid klubbens styrelsemöten vid gemensamma ärenden.

Närvarorätt 16 Upplåtaren har närvaro- och yttranderätt vid klubbens styrelsemöten vid gemensamma ärenden. Avtal Mellan Upplåtaren Björnhults Golfbana (Björnhult Golf AB) och Klubben Björnhults GK och dess enskilda medlemmar har träffats följande avtal om upplåtelse för golfspel på Björnhults Golfbanas 18 +

Läs mer

WATTHOLMA GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN

WATTHOLMA GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN Höstmöte 2017-11-21 WATTHOLMA GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018 Wattholma Golfklubb Salsta Industrihus 743 92 Vattholma Tel 018-350 340 www.wattholmagk.se Org nr 802445-6785 Wattholma Golfklubb är en ideell

Läs mer

VIKSJÖ GOLFKLUBB Elitverksamheten

VIKSJÖ GOLFKLUBB Elitverksamheten Verksamhetsplan Elitsektionen 2019 Ansvarsområde Elitsektionen (ES) inom Viksjö golfklubb (Vi GK) ansvarar för att bevaka all elitverksamhet på Vi GK. Elitsektionen består av ideella ledamöter. Elitsektionen

Läs mer

Höstmöte den 26 november Styrelsen för Nacka Golfklubb

Höstmöte den 26 november Styrelsen för Nacka Golfklubb Höstmöte den 26 november 2015 Styrelsen för Nacka Golfklubb o Förslag till verksamhetsplan o Förslag till budget o Förslag till avgifter 2016 Nacka Golfklubb Förslag till Verksamhetsplan för år 2016 Styrelsen

Läs mer

Välkommen som medlem!

Välkommen som medlem! Nyhet säsongen 2015 Fritt spel på Åkersberga Gk! Gäller vid medlemskap i Österåkers Gk. (Gäller ej Sexan, Vardag eller Hagby ) Österåkers Golf En 45-håls golfanläggning med tre banor och stor tillgänglighet.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 ARLANDASTAD GOLFKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2018 ARLANDASTAD GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018 ARLANDASTAD GOLFKLUBB Skriven av: Styrelsen ARLGK den 2 februari 2018 Verksamhetsplan 2018 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. När vi planerar verksamheten i golfklubben

Läs mer

Informationsmöte 26 juli Välkomna! Kl 10.00

Informationsmöte 26 juli Välkomna! Kl 10.00 Informationsmöte 26 juli 2018 Välkomna! 2018-07-26 19.00 2015-05-17 Kl 10.00 1 Syfte, statistik, styrelse Vision, målsättningar och värderingar Medlemmar, ekonomi, försäljning Medlems- och gästundersökningar

Läs mer

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna 2014-11-04 Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015 Ändamål 1 i stadgarna Golfklubben har som ändamål att verka för att medlemmarna ska kunna utöva golfspel på Närs golfbana i enlighet med idrottens verksamhetsidé

Läs mer

Ordföranden har ordet.

Ordföranden har ordet. Ordföranden har ordet. När dessa rader skrivs i mitten av april, är vi just i färd med att öppna Skogsbanan för spel på ordinarie greener. Samtidigt spelas US Masters på Augusta-banan. Därmed känns det

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-2017

Verksamhetsplan 2016-2017 Sida 1 av 7 Verksamhetsplan 2016-2017 Nynäshamns GK är en klubb med trevlig atmosfär och med en bana som rekommenderas av alla. Idrott och Tävling Vi vill arbeta så att alla som så önskar, oavsett etnisk

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Sida 1 av 5 Verksamhetsplan 2019 2020 Idrott och Tävling Vi vill arbeta så att alla som så önskar, oavsett etnisk bakgrund, religion, ålder, kön, nationalitet, fysiska och psykiska förutsättningar, får

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 1 VERKSAMHETSPLAN 2017 Styrelsen har i samarbete med Idrottslyftet under 2014 utarbetat en verksamhetsplan för juniorverksamheten. Denna och den under hösten 2014 genomförda enkäten är utgångspunkten för

Läs mer

Verksamhetsplan för Hökensås Golfklubb 2017

Verksamhetsplan för Hökensås Golfklubb 2017 Verksamhetsplan för Hökensås Golfklubb 2017 Övergripande verksamhetsidé Hökensås Golfklubb skall bedriva sin verksamhet utifrån golfsportens grundläggande idéer och värderingar där känslan för klubben

Läs mer

ÖRBYHUS GK VERKSAMHETSIDÉ

ÖRBYHUS GK VERKSAMHETSIDÉ VERKSAMHETSPLAN FÖR ÖRBYHUS GK 2014 ÖRBYHUS GK VERKSAMHETSIDÉ Örbyhus GK ska vara en ideell idrottsförening som till en rimlig kostnad erbjuder sina medlemmar, i alla åldersgrupper, högklassiga förutsättningar

Läs mer

Företagspaket Guld, Silver eller Brons

Företagspaket Guld, Silver eller Brons Företagspaket Guld, Silver eller Brons Välkommen till ett ännu vassare 2013! Vi har haft ett fantastiskt fint golfår! Vår golfbana har aldrig varit i bättre kondition och därför rankats vi som en av de

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2013 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN 1(11) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden VERKSAMHETSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2013 Sölvesborgs Golfklubb en totalupplevelse SÖLVESBORGS

Läs mer

VERKSMAHETSPLAN för Hökensås Golfklubb 2018

VERKSMAHETSPLAN för Hökensås Golfklubb 2018 VERKSMAHETSPLAN för Hökensås Golfklubb 2018 Övergripande verksamhetsidé Hökensås Golfklubb ska bedriva sin verksamhet utifrån golfsportens grundläggande idéer och värderingar där känslan för klubben och

Läs mer

Karlshamns Golfklubb

Karlshamns Golfklubb Karlshamns Golfklubb Verksamhetsplan för 2018 Fastställd av styrelsen den 18 februari 2017 Innehåll 1. Vision 2. Ändamål 3. Medlemmar 4. Gäster 5. Ekonomi 6. Träningsmöjligheter 7. Banorna 8. Byggnader

Läs mer

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER!

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Nyhetsbrev #5 2015 Sida 1 av 6 TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Vi vill med årets sista nyhetsbrev passa på att tacka för en mycket innehållsrik och bra säsong. Nu satsar vi på att förbereda 2016 års

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB Skriven av: Styrelsen ARLANDASTAD GK den 22 januari 2019 Verksamhetsplan 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. 2019 kommer att bli ett intensivt

Läs mer

2016 Verksamhetsplan. Höstårsmöte 2015-11-23 Falköpings GK

2016 Verksamhetsplan. Höstårsmöte 2015-11-23 Falköpings GK 2016 Verksamhetsplan Höstårsmöte 2015-11-23 Falköpings GK Om 2016 Vi räknar inte med att medlemsantalet kommer att öka under 2016. Vår bedömning är att vi bör höja årsavgiften något inför nästa år. Även

Läs mer

Styrelsens förslag till VERKSAMHETSPLAN KILS GOLFKLUBB

Styrelsens förslag till VERKSAMHETSPLAN KILS GOLFKLUBB Styrelsens förslag till VERKSAMHETSPLAN FÖR KILS GOLFKLUBB 2019-01-01 2019-12-31 INLEDNING Kils Golfklubb har en mångomfattande verksamhet men för att fokusera på kärnverksamheterna uttrycker styrelsen

Läs mer

Golfens Utveckling Rekrytering Utbildning i Lundsbrunn GK inom Grönt ljus GURU Idrottsprogram för Lundsbrunn Golfklubb 2010-2013

Golfens Utveckling Rekrytering Utbildning i Lundsbrunn GK inom Grönt ljus GURU Idrottsprogram för Lundsbrunn Golfklubb 2010-2013 Golfens Utveckling Rekrytering Utbildning i Lundsbrunn GK inom Grönt ljus GURU Idrottsprogram för Lundsbrunn Golfklubb 2010-2013 (Revideras 2013) INNEHÅLLSFÖRTECKNING GOLF ÄR IDROTT! Inledning... 3 Bakgrund

Läs mer

Budget 2015 Styrelsen för Laholms Golfklubb lägger härmed fram följande förslag till budget för 2015.

Budget 2015 Styrelsen för Laholms Golfklubb lägger härmed fram följande förslag till budget för 2015. Budget 2015 Styrelsen för Laholms Golfklubb lägger härmed fram följande förslag till budget för 2015. Budget för 2015 bygger på ett medlemsantal på drygt 1600 medlemmar i tre olika medlemsformer. 27-hålsmedlemskap

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Familjär, tillgänglig och utvecklande

VERKSAMHETSPLAN Familjär, tillgänglig och utvecklande VERKSAMHETSPLAN 2017 Familjär, tillgänglig och utvecklande HANDIGOLF- OCH INTEGRATIONSKOMMITTÉ Bakgrund Tjörns GK startade år 1990 och har idag en väl fungerande golfanläggning med bana, drivingrange och

Läs mer

Verksamhetsplan för Juniorverksamheten Töreboda Golfklubb

Verksamhetsplan för Juniorverksamheten Töreboda Golfklubb Verksamhetsplan för Juniorverksamheten Töreboda Golfklubb Verksamhetsidé Verksamheten omfattar bl.a. träningar, tävlingar, läger och andra aktiviteter. Verksamheten skall också verka drogförebyggande.

Läs mer

Höstmötet HaningeStrand

Höstmötet HaningeStrand Höstmötet 2015 1 En golfsäsong Ett år Årsplan Varför? 2 Nyår En golfsäsong Ett år Årsplan Höstmöte Stämma Upptaktskonferens Kommittéer Höstmöte Kommittéer Konferens Plan nästa år Budget nästa år Avgifter

Läs mer

Verksamhetsplan Dansklubben Quick & Quick

Verksamhetsplan Dansklubben Quick & Quick Verksamhetsplan Dansklubben Quick & Quick 2017-2019 Vision för DK Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick har 50 tävlingsdansare år 2019! Dansklubben Quick & Quick ska växa varje år! Med rätt aktiviteter

Läs mer

Budgetmöte 19 oktober 2013

Budgetmöte 19 oktober 2013 Budgetmöte 19 oktober 2013 Budgetmöte 19 oktober 2013 Dagordning 1. Ordförande öppnar mötet 2. Ordförandens punkt 3. Upprop och fastställande av dagordning för mötet 4. Fråga om mötet har behörigen utlysts

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Ordföranden hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Till justeringsman valdes Sven-Åke Runelid.

Ordföranden hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Till justeringsman valdes Sven-Åke Runelid. PROTOKOLL nr 2015-04, fört vid möte med styrelsen för FORSBACKA GOLFKLUBB Torsdagen den 9 april 2015 kl. 18.30 Lokal: Forsbacka Golfklubb Närvarande: Ordinarie: Sten G Svenhage Sven-Åke Runelid Rolf G

Läs mer

Idrottsprogram för Dalsjö GK

Idrottsprogram för Dalsjö GK DALSJÖ GOLFKLUBB Idrottsprogram för Dalsjö GK 2015-2019 Ett handlingsprogram för hela klubben Styrelsen 2015-03-05 Inledning, inriktning, vision, övergripande mål, delmål, långsiktiga mål, aktiviter, utbildning,

Läs mer

Verksamhetsplan för 2017

Verksamhetsplan för 2017 Verksamhetsplan för 2017 1 Innehållsförteckning SJÖBO GOLFKLUBB... 3 VISION... 3 Verksamhetsidé... 3 Övergripande mål... 3 Förändringar i omvärlden... 4 Verksamhetsförändring på Sjöbo GK... 5 Medlemskap...

Läs mer

Verksamhetsplan för Kalix Golfklubb år 2015

Verksamhetsplan för Kalix Golfklubb år 2015 Verksamhetsplan för Kalix Golfklubb år 2015 Inledning: Verksamhetsplanen är det dokument som skall visa våra verksamhetsmål samt planerna för hur vi ska nå dessa mål. Syftet med dokumentet är att vara

Läs mer

Verksamhetsplan Seniorkommittén Vreta Kloster GK

Verksamhetsplan Seniorkommittén Vreta Kloster GK Verksamhetsplan 2016-2017 Seniorkommittén Vreta Kloster GK Vision 3 Ledord 3 Värderingar 3 Organisation 3 Verksamhet 4 Klubbtävlingar 4 Regiontävlingar 4 Resor 5 Resursgrupp 5 Målsättning 5 2 (5) Vision

Läs mer

Nyhetsbrev Arbete med dammen vid hål 1 och 3

Nyhetsbrev Arbete med dammen vid hål 1 och 3 Nyhetsbrev 3 2017 Årsmöte Gick av stapeln lördagen den 25 mars och vi var 45 personer/medlemmar som deltog. Sture Holmgren hälsade alla välkomna och Kjell berättade om hur arbetet på banan fortlöper. Bilder

Läs mer

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER 1 Innehållsförteckning nummer Instruktion för styrelsens ordförande S 3 Instruktion för vice ordförande S 4 Instruktion för kassören S 5 Instruktion för sekreteraren

Läs mer

Budgetmöte 22 oktober 2016

Budgetmöte 22 oktober 2016 Budgetmöte 22 oktober 2016 Budgetmöte 22 oktober 2016 Dagordning 1. Ordförandens punkt och öppnande av budgetmötet 2. Val av ordförande och sekreterare 3. Upprop och fastställande av dagordning för mötet

Läs mer

Medlemsundersökning HaningeStrand GK 8e 30e September, 2012

Medlemsundersökning HaningeStrand GK 8e 30e September, 2012 Medlemsundersökning 8e 30e September, 2012 Index och Översiktsbilder Del 1 1 msogolf s erbjudanden mso Medlems undersökning mso Junior undersökning mso Gäst undersökning Analys Målformulering Verksamhetsplanering

Läs mer

Verksamhetsplan Juniorer 2014

Verksamhetsplan Juniorer 2014 Verksamhetsplan Juniorer 2014 Syfte Tanken med detta dokument är att uttrycka en långsiktig strategi för Gumbaldes juniorverksamhet, definiera vad som behöver göras samt säkra resurser så möjligheten finns

Läs mer

Verksamhetsplan Kungl. Drottningholms GK Junior och Elit

Verksamhetsplan Kungl. Drottningholms GK Junior och Elit Verksamhetsplan Kungl. Drottningholms GK Junior och Elit Vision Att skapa en levande juniorverksamhet på Kungl. Drottningholms GK med hjälp av hjälpledare, tränare, föräldrar och ungdomar. Övergripande

Läs mer

H Ö S T M Ö T E 2 8 N OV E M B E R

H Ö S T M Ö T E 2 8 N OV E M B E R HÖSTMÖTE 28 N OV E MBE R 201 7 Sida 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har behörigen utlysts. 3. Fastställande av Föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

En bra plan är starten

En bra plan är starten En bra plan är starten Inledning Denna plan är framtagen för att vara en guide för att ta fram och att använda en verksamhetsplan för en golfklubbs verksamhet. Själva utformningen utgår från en grundläggande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2010

VERKSAMHETSPLAN 2010 VERKSAMHETSPLAN 2010 STRATEGISK PLAN 2010-2012...2 Vision...2 Målsättningar...2 Uppföljning utvärdering...2 Verksamhetsplan 2010...3 Barn och Ungdomar...3 Tävling...4 Information och kommunikation...4

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Övergripande mål Jönåkers golfklubb skall karaktäriseras av familjekänsla med personlig och bra service och vi skall ha en kvalitetsbana med ambitioner för ett långt

Läs mer