Skånevård Kryh:s investeringsäskande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skånevård Kryh:s investeringsäskande"

Transkript

1 Skånevård Kryh Förvaltningsledning och stab Alice Lindström Handläggare Datum Version 1 Dnr 1 (6) Skånevård Kryh:s investeringsäskande Övergripande investeringsstrategi Inom har de senaste åren tagits ett antal beslut om att genomföra större investeringar inom hälso- och sjukvården främst inom sjukhusområdena Malmö, Lund och Helsingborg. Den allt högre investeringsvolymen leder till ökade kapital- och driftskostnader för Region Skåne samtidigt som regionens ekonomiska läge både på kort och lång sikt är ansträngt. Denna prioritering innebär att det sannolikt inte kommer att finnas utrymme för genomgripande ombyggnadsåtgärder inom Skånevård Kryh:s sjukhusområde under en rimlig framtid. Detta till trots att det inom samtliga sjukhus inom Kryh finns byggnader där de tekniska installationerna uppnått sin totala livslängd och husens infrastruktur och utformning inte medger ombyggnader till modern och hållbar kvalité. För att hantera denna situation är det därför av stor vikt att ta fram en hållbar strategi för de lokalåtgärder som är nödvändiga både ur arbetsmiljö- och effektiviseringsbehov, anpassade till rådande ekonomiska förutsättningar såväl ur ett förvaltnings- som ur ett regionalt perspektiv. De, sedan länge, framtagna behoven i genomförda utvecklingsplaner såsom bl.a. förbättring av mottagningslokaler på Centralsjukhuset i Kristianstad (CSK), moderna lokaler för akutverksamhet/op/bb i Ystad och allmän förbättring av vårdrumsstandard med ökad grad av enkelrum på samtliga sjukhus är inte genomförbara utan stora investeringar. Den höjda gränsen för strategiska investeringar till 100 mkr innebär, med nuvarande hyresmodell, ökade hyreskostnader för bygginvesteringar som förvaltningen inte klarar med rådande ekonomisk situation. De åtgärder som behövs vid ombyggnader är av allt mer omfattande karaktär pga. ökade installationskrav och är heller inte möjliga att inrymma inom ramen för lokala potter. Status av tidigare prioriterade investeringar 2016 FORTH - Framtidens ortopedi Hässleholm Under 2016 har projektorganisation tillskapats och i samarbete med Regionfastigheter har projektet fördjupats i de olika Postadress: Skånevård Kryh, Diarium, Kristianstad Besöksadress: Medicon Village AB, Tunavägen 22, ing hus 203, Lund Telefon (växel): Fax: Internet: skane.se Organisationsnummer:

2 2 (6) projektdelområdena. Interna flöden och processer för såväl patienter och försörjning har analyserats. Analysen av vad utvecklad ortopedkirurgisk verksamhet innebär i interaktion med övriga sjukhuset fysiska utvecklingsplanering pekar på behovet att hantera utbyggnad i långsiktigt perspektiv inkluderat förnyelse av vårdavdelningar. Då det inte finns en fastighetsutvecklingsplan för sjukhusområdet har en fastighetsanalys av de mest centrala delarna av sjukhuset genomförts. Denna klargör att det inte är lämpligt att använda befintliga lokaler för ombyggnad för så tekniktunga delar som operation, pre/postoperativ enhet eller sterilteknisk enhet. Detta har medfört att olika volymstudier för utbyggnadsalternativ diskuterats och ett förslag har presenterats till styrgruppen för FORTH. Förslaget innebär större omfattning av nybyggnad jämfört med tidigare underlag. Skånevård Kryh föreslår fortsatt fördjupning av projektet inkluderande fastighetsutvecklingskompetens från Regionfastigheter och erfarenheter från pågående NSM-projekt så att de skapas en långsiktig strategi som ger förutsättningar för utveckling av sjukhusområdet. Framtagen budget för utrustning måste anpassas i relation till beslut om projektets omfattning. Palliativ sluten vård/asih Malmö Palliativ sluten vård/asih Malmö integrerades som en del av projektet NSM- Nya sjukhusområdet Malmö i syfte att söka lösningar för lokalproblematiken för denna verksamhet i samband med genomförandet av lokalförsörjningsprogram (LFP). Förvaltningen har varit delaktig i framtagandet av det LFP som ska ligga till grund för prioriteringar för nybyggnationerna inom sjukhusområdet. LFP beskriver målsättningen för verksamheten och behovet av lokaler för palliativ/vård ASIH i anslutning till sjukhuset i prioriteras. I hittills presenterat material finns dock inget som pekar på att denna placering kan verkställas inom den tidsram som är nödvändig för den palliativa vården/asih. Presenterad lösning är först aktuell på betydligt längre sikt. Mag-tarm mottagning/endoskopi/lungmottagning Planeringsarbetet för ombyggnation av Mag-tarm mottagning/endoskopi/lungmottagning vid CSK har slutförts och resulterat i programhandling och beslutsunderlag har levererats under hösten. Regiondirektören har enligt beslut i Regionstyrelsen att återkomma till styrelsen i feb 2017 med en utredning om förutsättningarna för investering av ett mag-tarmcenter med placering på CSK. Ärendet planeras hanteras i BFS 25/1. PET- CT- CSK Planeringen för etablering av PET-CT på CSK har pågått under året.

3 3 (6) Lokallösning för placering av utrustning inklusive de lokala följdeffekterna av utflyttning av verksamheter finns. Övergripande beslut om finansiering och placering av PET-utrustning kvarstår. Placering av PET-CT på CSK är av stor betydelse för uppföljande diagnostik i cancerprocesserna. ASIH verksamheten Lund Planering av nya lokaler för ASIH verksamheten i anslutning till den palliativa slutenvårdsenheten i Lund har pågått under året. Processen har varit utdragen men underlag för beslut om extern förhyrning förväntas finnas i början av Utrustningsobjekt under 5 mkr Fastighetsrelaterade utrustningar har ökat betydligt i pris och t.ex. äldre kallelsesystem måste kontinuerligt bytas ut för att upprätthålla patientsäkerhet och även av arbetsmiljöhänsyn. Kostnaden för EN avdelning kan uppgå till ca 4 miljoner. Tyngre/dyr utrustning måste bytas ut i tid så det inte blir stillestånd och dyrare eftersom man snabbt måste köpa in utrustningar. Investeringsbudgeten har varit låg under många år så vi har många utrustningar som har fallit för åldersstrecket och egentligen borde ha bytts ut redan. Med hänvisning till detta äskas ökade medel i den lokala potten för utrustning. Utrustningsobjekt över 5 mkr CT- Hässleholm Äskandet utgår från tidigare års önskemål avseende nyinvestering av ytterligare en CT- utrustning. Inflödet av CT remisser är stort både externt och internt. Många undersökningar utförs som CT i stället för med konventionella metoder och ingår i olika vårdprogram. Enligt RCC (regionalt cancercentrum) kommer så väl CT som PET CT ingå som standard i de olika vårdprocesserna. Ökade behov påverkar även tillgängligheten för inneliggande patienter. Omfördelningar mellan sjukhusen görs redan idag. Vid införande av PET-CT på CSK kommer en äldre CT-apparat att elimineras. Del av dessa undersökningar som f.n. är ca 3000 kommer att kunna hanteras i Hässleholm efter nyinstallation. Skånevård Kryh önskar beslut om investering för ovanstående redan under Operationsutrustning FORTH I samband med genomförandet av den tidiga behovsanalysen för FORTH togs det fram ett utrustningsbehov motsvarande behovet för

4 4 (6) ny operationsenhet och sterilcentral. Den totala kostnaden är beroende av det totala projektets slutliga omfattning. Operationsrobot Investeringen är flyttad till 2019 beroende på den ekonomiska situation som förvaltningen befinner sig i. Investeringen innebär utöver inköp av robot även väsentligen utökade driftskostnader för material och tillbehör. Motiv för övriga utrustningsäskande avseende diagnostisk utrustning framgår av bif. MTU. Byggobjekt över 100 mkr Med hänvisning till ovan beskrivna situation om behov av övergripande fysiska utvecklingsstrategiska diskussioner för sjukhusområdena inom Skånevård Kryh och den rådande ekonomiska situationen finns det för närvarande inga planerade projekt inom investeringsperioden. Byggobjekt under 100 mkr I följande text beskrivs projekt som i nuläget inte fullt hunnit bearbetas till den beslutade behovsanalysnivån men som dock kan komma att bli aktuella under äskandeperioden. VC- Vänhem- Hässleholm är den tredje största vårdcentralen i Skånevård Kryh:s regi med över förtecknade listade. Antalet listade har ökat kontinuerligt sedan lång tid tillbaka. På ett år har antalet listade ökat med ca 500. Vårdcentralen ligger centralt beläget i Hässleholm. Fr.o.m. 1 april 2017 kommer Kvälls- och helgmottagningen att flyttas till Vänhems vårdcentral. I samband med detta kommer vårdcentralens öppettider att utökas. Vårdcentralen planeras även att bli en utvecklingsvårdcentral under Vårdcentralen bedriver såväl familjecentral som äldremottagning. Gemensam rehabverksamhet är organiserad under Vänhem och stöttar tilliggande vårdcentraler. Vårdcentralens ekonomi får betraktas som god då verksamheten redovisat ett överskott under hela tiden vårdcentralen varit verksam i Skånevård 2.0. Även för 2016 väntas vårdcentralen ha ett positivt utfall. Lokalerna är i stort behov av renovering och utökning. Fastighetsägaren har erbjudit extern förhyrning i nybyggnation i nära

5 5 (6) anslutning till befintlig VC. Arbetet med utformning och detaljplan pågår och när fram kostnadskalkylen gjorts kommer ett hyresförslag att tas fram. Beräknad tidplan enligt fastighetsägaren innebär ett färdigställande under VC-Östermalm i Kristianstad har sedan en tid varit föremål för diskussioner för etablering i nya lokaler. De nuvarande lokalerna inom Östermalm är inte optimala och effektiva. Nuvarande kontrakt kommer att löpa ut under 2019 och ställningstagande till alternativa lösningar/ förhyrningar måste göras. I detta ställningstagande ska hänsyn tas till samverkan med de offentligt drivna vårdcentralerna i centrala Kristianstad. Akutmottagning centralsjukhuset Kristianstad- här finns sedan länge behov av förbättrade och mer ändamålsenliga lokaler. I projektet Västra Vingen som omfattade ombyggnad stora delar av mottagningsplanet på CSK ingick akutmottagningen som en väsentlig del. Då denna plan av bl.a. av ekonomiska skäl inte vidareutvecklats kvarstår behov av förbättringar särskilt i de delar som omfattar triage och mottagande inom akutmottagning för vuxna. Dessa lokaler kan idag inte säkerställa behovet av ett patientsäkert hanterande utifrån sekretessbehovet. För att skapa så effektiva lösningar som möjligt i befintliga ytor har det beslutats att göra en processkartläggning avseende akutflödet och därefter klarlägga ombyggnadsbehovet. Ett behov av investering kan möjligen klarläggas under 2018 men omfattningen kan inte bedömas i nuläget. Ungdomsmottagning Malmö-/Triangeln Rooseum Ungdomsmottagningarna vid Triangeln och Rooseum är idag trångbodda och lokalerna ger inga möjligheter att anpassas till ökat underlag och fler medarbetare. Nya riktlinjer inom hygien påskyndar också behovet av ny lokal. Regionfastigheter har i uppdrag att söka en gemensam lokal för båda dessa verksamheter. En gemensam lösning skulle positivt påverka möjligheten till effektivare verksamhet som är mindre sårbar och med högre säkerhet. Nuvarande kontrakt kan sägas upp feb Projektets omfattning skulle innebära behov av beslut om investering när ett acceptabelt alternativ presenterats.

6 6 (6) Byggobjekt under 5 mkr Skånevård Kryh tilldelades en lokal pott för bygginvesteringar motsvarande 25 mkr för Den lokala potten har förbrukats och tendensen har blivit att projekten inom den lokala potten blir allt kostsammare. Detta är mycket beroende av att fastighetsbeståndet uppnått en hög ålder och att de tekniska kraven och därmed kostnaderna stigit även vid mindre ombyggnationer. Till Regionfastigheter påtalade behov av underhåll i form av ytskiktsrenoveringar för att bl.a. förebygga smittspridning inom toaletter och kök har inte prioriterats inom ramen för fastighetägarinvesteringar. Projekt där brukarens behov av ombyggnad inte är alltför omfattande belastas i allt högre grad av kostnader för utbyte av tekniska system och ökade lagkrav framför allt för brand. Målsättning från Regionservice att uppnå standard i PTS (Program för teknisk standard) ökar också kostnaderna. Detta innebär att flera projekt uppnår kostnader i närheten av den satta maxgränsen av 5 mkr. Det innebär att det endast krävs ett mindre antal av denna typ av projekt för att potten används maximalt. Det känns därför nödvändigt att diskutera de sedan länge fastställda reglerna och gränserna för lokal pott alternativt utökande av det totala beloppet.

Skånevård Kryh Förvaltningsledning och stab

Skånevård Kryh Förvaltningsledning och stab Skånevård Kryh Förvaltningsledning och stab Alice Lindström Handläggare 046-770892 alice.lindstrom@skane.se Datum 2016-08-02 Version Dnr 1 (10) Utvärdering av effekter av organisatoriska förändringar inom

Läs mer

Datum 2015-04-09 Dnr 1500767

Datum 2015-04-09 Dnr 1500767 Regionstyrelsen Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-09 Dnr 1500767 1 (6) Regionstyrelsen Investeringar 2015 Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2013-11-27 1 (7) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård PROTOKOLL 49 54 Datum 2016-11-23 1 (4) Protokoll från beredningen för framtidens sjukvårds sammanträde Tid: Plats: 2016-11-23 kl.08.30-12.30 Sal 6, Malmö konferenscenter,

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet

Vårdproduktionsutskottet PROTOKOLL 60 65 Datum 2014-06-17 1 (5) Protokoll från vårdproduktionsutskottets sammanträde Tid: 2014-06-17, kl. 12.45-13.00 Plats: Rum 208, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Stefan Lamme (M), Ordförande

Läs mer

Utvecklingsplaner inom Region Skåne Forum konferens 6 maj 2015 Tema: Fastighetsutvecklingsplaner så planeras morgodagsens sjukhusområden

Utvecklingsplaner inom Region Skåne Forum konferens 6 maj 2015 Tema: Fastighetsutvecklingsplaner så planeras morgodagsens sjukhusområden REGION SKÅNE Utvecklingsplaner inom Region Skåne Forum konferens 6 maj 2015 Tema: Fastighetsutvecklingsplaner så planeras morgodagsens sjukhusområden Ingela.anderssonlyberg@skane.se Mobil: 0768-871911

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen Vårdproduktionsutskottet/- beredningen DAGORDNING Datum 2013-10-03 1 (6) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/- beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Beredningen för strategiska sjukvårdsinvesteringar

Beredningen för strategiska sjukvårdsinvesteringar Beredningen för strategiska sjukvårdsinvesteringar BESLUTSFÖRSLAG Datum 2019-04-03 Dnr 1603454 1 (6) Beredningen för strategiska sjukvårdsinvesteringar Extra återrapportering Nya sjukhusområdet Helsingborg

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-19 Dnr 1500342 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Arbetsuppgiftsomflyttningar del

Läs mer

Agenda. Inledning Uppdraget Information om förstudie för Laboratoriemedicinskt centrum i Lund Fortsatt arbete Övrigt Nästa möte

Agenda. Inledning Uppdraget Information om förstudie för Laboratoriemedicinskt centrum i Lund Fortsatt arbete Övrigt Nästa möte 1 Agenda Inledning Uppdraget Information om förstudie för Laboratoriemedicinskt centrum i Lund Fortsatt arbete Övrigt Nästa möte 2 Referensgrupp Kunder Staffan Banke, Centralsjukhuset i Kristianstad Eva

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Regionservice Anders Forsell FM-chef 040-675 35 80 anders.forsell@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-13 1 (5) Investeringsmedel för anpassning mottagningskök/ avdelningskök

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Ingemar Nilsson Servicedirektör 0702-37 57 61 ingemar.a.nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-08-29 Dnr 99190000 0070 1999-0027 / 485C Dnr 1100227 1 (2) Fastighets-

Läs mer

Regionfastigheter Division Bygg Malmö

Regionfastigheter Division Bygg Malmö Regionfastigheter Division Bygg Carola Joelsson Bilaga: Politiska beslut Nya Sjukhusområdet Datum 170502 1 (9) Politiska beslut: Nya Sjukhusområdet bygginvestering Nov 2011 Regionstyrelsen Fastighetsutvecklingsplan

Läs mer

Sjukhusområdet inriktningsbeslut Getingevägen Baravägen Tornavägen Sölvegatan Helgonavägen PÄ 37/2010

Sjukhusområdet inriktningsbeslut Getingevägen Baravägen Tornavägen Sölvegatan Helgonavägen PÄ 37/2010 Stadsbyggnadskontoret TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) Planavdelningen Jenny Lindström 046 359 36 21 jenny.lindstrom@lund.se Byggnadsnämnden i Lund Sjukhusområdet inriktningsbeslut Getingevägen Baravägen Tornavägen

Läs mer

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 4 oktober 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer

Investeringsbilaga. Rapport utrustningisnvesteringar (mkr) Tertial 2 år 2017 Pl= Planerat Region Skåne - Hälso- och sjukvård SUS

Investeringsbilaga. Rapport utrustningisnvesteringar (mkr) Tertial 2 år 2017 Pl= Planerat Region Skåne - Hälso- och sjukvård SUS Rapport utrustningisnvesteringar (mkr) Tertial 2 Pl= Planerat Förvaltning: SUS SUS därav år Totalt därav år Total därav år Tot budgtot bu) 2017 tom 2017 2017 inv-utg 2017 progn budg 17 Objekt budgeterade

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Regionservice Tobias Nilsson Servicechef 046-17 10 00, 0761-08 68 39 BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-11-14 Dnr 0901285 99190000-0060-1999-0012 / 82 C 1 (3) Regionfullmäktige Taxor

Läs mer

Investeringsplan inför budgetåret Helsingborgs lasarett

Investeringsplan inför budgetåret Helsingborgs lasarett Investeringsplan inför budgetåret 2020-2022 Helsingborgs lasarett Övergripande för kommande planperiod och resumé beslut 2018 1. Bygginvesteringar 2018 - Sammanfattning I Helsingborg är det som tidigare

Läs mer

NSM ärende. Bildspel med delar av Fysisk utvecklingsplan Malmö sjukhusområde,

NSM ärende. Bildspel med delar av Fysisk utvecklingsplan Malmö sjukhusområde, 2017-05-09 Daterad 7-05 5-11 NSM ärende Bildspel med delar av Fysisk utvecklingsplan Malmö sjukhusområde, 2017-04-20 Hänvisning till: Fysisk utvecklingsplan, Malmö 2017-04-20 med underliggande dokument:

Läs mer

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte.

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte. Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-12-12 1 (7) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-12-17

Läs mer

Nyheter i korthet: Fler Parkinsonpatienter får möjlighet till DBS-behandling

Nyheter i korthet: Fler Parkinsonpatienter får möjlighet till DBS-behandling Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 27 november 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder

Läs mer

JL Stockholms läns landsting

JL Stockholms läns landsting JL Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens förvaltning 2014-05-21 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 1(5) LS 1405-0663 Ankom Stockholms läns landsting 2014-05- 2 1 Utredningsbeslut om Nybyggnation

Läs mer

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 Regionstyrelsen Charlotte Karbassi Stabschef ekonomi 040-675 36 41 Charlotte.Karbassi@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 1 (5) Regionstyrelsen Ekonomiskt läge och åtgärder Ordförandens

Läs mer

Bilaga budgetdirektiv. Investeringar fördjupad beskrivning av ramar 2016-18

Bilaga budgetdirektiv. Investeringar fördjupad beskrivning av ramar 2016-18 Bilaga budgetdirektiv Investeringar fördjupad beskrivning av ramar 2016-18 I budgetdirektivet för perioden 2016 till 2018 fastställs investeringsramarna för Region Skånes verksamheter på en övergripande

Läs mer

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-16 Dnr 1502570 1 (6) Personalnämnden Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Malin Kihlman Fastighetsdivisionschef 046-17 78 94 Malin.Kihlman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-11-19 Dnr 1301306 1 (1) Motion. Investera Skåne ur krisen Ordförandens

Läs mer

Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för psykiatrisk vård vid S:t Görans sjukhus

Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för psykiatrisk vård vid S:t Görans sjukhus Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2014-05-22 1 (2) LS 1405-0663 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN H-05-2 7 0 00 1 5 ' Utredningsbeslut om Nybyggnation vårdbyggnad för

Läs mer

Nyheter i korthet: Sjukhusnära vårdcentral avlastar akuten i Malmö Ny vårdcentral öppnar på sjukhusområdet i Lund Region Skåne

Nyheter i korthet: Sjukhusnära vårdcentral avlastar akuten i Malmö Ny vårdcentral öppnar på sjukhusområdet i Lund  Region Skåne Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 28 oktober 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder

Läs mer

Ny- och ombyggnation av lokaler för akutmottagning samt patologi och obduktion vid S:t Görans akutsjukhus

Ny- och ombyggnation av lokaler för akutmottagning samt patologi och obduktion vid S:t Görans akutsjukhus 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsstyrelsens produktionsutskott Ny- och ombyggnation av lokaler för akutmottagning samt patologi och obduktion vid S:t Görans akutsjukhus Ärendet Locum AB:s

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen PROTOKOLL 43 53 Datum 2014-04-30 1 (4) Protokoll från vårdproduktionsberedningens sammanträde Tid: 2014-04-30, kl. 09.00-12.35 Plats: Konferensrum 15, Psykiatriska kliniken, Baravägen, Lund Beslutande

Läs mer

Datum Handlingar kommer i början på nästa vecka (48). Presentation av revisionen/revisorsgrupp väst/fredrik Ljunggren

Datum Handlingar kommer i början på nästa vecka (48). Presentation av revisionen/revisorsgrupp väst/fredrik Ljunggren DAGORDNING PUBLIK Datum 2017-11-24 1 (8) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-11-30 09.15 - Plats: Malmö, Dockplatsen 26, Öresundsvåningen

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-03 Dnr 1704240 1 (5) Utskottet för primärvård, psykiatri

Läs mer

15 Skrivelse från Susanne Nordling (MP) avseende effekter av vårdens reinvesteringsbehov LS

15 Skrivelse från Susanne Nordling (MP) avseende effekter av vårdens reinvesteringsbehov LS 15 Skrivelse från Susanne Nordling (MP) avseende effekter av vårdens reinvesteringsbehov LS 2018-0582 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2018-06-13 LS 2018-0582 Landstingsstyrelsen Skrivelse från

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-09-28 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: Plats: 2016-09-28 kl.09.00-16.00 (ca.) Styrbord/Babord, Dockplatsen

Läs mer

Skånevård Kryh Förvaltningsledningen

Skånevård Kryh Förvaltningsledningen Skånevård Kryh Förvaltningsledningen Monica Nivard HR-controller 046-770858 monica.nivard@skane.se Datum 2016-08-26 1 (5) Inhyrning av personal Åtgärder som vidtas och planeras att vidtas för att minska

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet

Vårdproduktionsutskottet PROTOKOLL 47 53 Datum 2012-09-10 1 (6) Protokoll från vårdproduktionsutskottets sammanträde Tid: 2012-09-10, kl. 09.00 09.15 Plats: Skånehuset, Kristianstad, rum 3 Beslutande Catharina Blixen-Finecke (M),

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr )

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr ) Sjukvårdsnämnd Kryh Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 lars.blixt@skane.se YTTRANDE Datum 2018-02-07 Dnr 1700188 1 (5) Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr 12-2017)

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård 7. Utskottet Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Maria Wallström Handläggare 040-675 31 19 Maria.Wallstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-23 Dnr 1703582 1 (6) Utskottet för primärvård,

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-12-02 1 (7) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2016-12-02 kl.09.00-16.00 Plats: Representationsvåningen, C-Block,

Läs mer

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund Sjukvårdsnämnd Sund Peter Sigsjö Enhetschef 040-675 36 91 Peter.Sigsjo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-18 Dnr 1601578 1 (2) Sjukvårdsnämnd Sund Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2017-02-16 1 (8) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-16 kl.09.00-16.00 Plats: Representationsvåningen, C-Block,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Lotta Christofferson Personalstrateg 040-675 30 66 lotta.christofferson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-17 Dnr 1402519 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Central prioritering

Läs mer

PROTOKOLL. Datum 2004-04-22 Dnr. Tid 2004-04-22, kl 09.00-15.00 1 (6) 23 -- 39 Sjukhuset i Ängelholm

PROTOKOLL. Datum 2004-04-22 Dnr. Tid 2004-04-22, kl 09.00-15.00 1 (6) 23 -- 39 Sjukhuset i Ängelholm PROTOKOLL Fastighetsnämnden Handläggare Datum 2004-04-22 Dnr Tid 2004-04-22, kl 09.00-15.00 1 (6) 23 -- 39 Plats Sjukhuset i Ängelholm Närvarande ledamöter Rolf Pålsson (s), ordförande Douglas Roth (m),

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2014-06-17 1 (5) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/-beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund DAGORDNING Datum 2018-02-15 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd Sund kallas till sammanträde. Tid: 2018-02-15 09.00-12.00 Plats: Fulltofta, Medicon Village,

Läs mer

Koncernkontoret Koncernstab för ekonomistyrning Åsa Adolfsson, budgetprocessansvarig

Koncernkontoret Koncernstab för ekonomistyrning Åsa Adolfsson, budgetprocessansvarig Koncernkontoret Koncernstab för ekonomistyrning Åsa Adolfsson, budgetprocessansvarig asa.adolfsson@skane.se 040-675 36 97 Datum 2017-05-12 Sjukvårdsnämnds Kryhs yttrande Utifrån regionstyrelsens planeringsdirektiv

Läs mer

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet Denna information redogör kortfattat för beslut i de ärenden som behandlades vid vårdproduktionsberedningens sammanträde den 27 april 2009. För mer information om olika ärenden, besök www.skane.se under

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Emelie Sundén Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 29 emelie.sunden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-02-20 Dnr 1500023 1 (5) Beredningen för psykiatri,

Läs mer

Ärendet specificerar det totala medelsbehovet för objektet i sin helhet, vilken är inarbetad i landstingets investeringsbudget 2016.

Ärendet specificerar det totala medelsbehovet för objektet i sin helhet, vilken är inarbetad i landstingets investeringsbudget 2016. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-07-03 1 (3) HSN 1310-1200 Handläggare: Thomas Österberg Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015-08-20, p 4 Yttrande över förslag till genomförandebeslut

Läs mer

Förslag att utforma program för nybyggnation vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge

Förslag att utforma program för nybyggnation vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge + TJÄNSTEUTLÅTANDE 2008-04-01 Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsdirektören 1(6) LS 0804-0345 Landstingsstyrelsens Strategiska utskott Förslag utforma program för nybyggnation vid Karolinska Universitetssjukhuset

Läs mer

Datum Dnr Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne

Datum Dnr Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Servicenämnden Stefan Eriksson Enhetschef 040-33 11 06 Stefan.Eriksson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-02-01 Dnr 1402924 1 (6) Servicenämnden Taxor och avgifter för parkering i Ordförandens förslag

Läs mer

Modernisering av vårdplatser vid Södersjukhuset

Modernisering av vårdplatser vid Södersjukhuset Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-05-16 1 (5) HSN 2017-0889 Handläggare: Thomas Österberg Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-06-20 Modernisering av vårdplatser vid Södersjukhuset Ärendebeskrivning

Läs mer

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet Regionstyrelsen Lennart Svensson Utvecklare 040-623 97 45 Lennart.R.Svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-16 Dnr 1501816 1 (5) Regionstyrelsen s medverkan i utvecklingen av Mobilområdet i Skåne

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: , kl 13:30-15:30 Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: , kl 13:30-15:30 Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Sjukvårdsnämnd Kryh PROTOKOLL 46 54 Datum 2015-10-29 1 (4) Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde Tid: 2015-10-29, kl 13:30-15:30 Plats: Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-04-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Regionfastigheter Ekonomiavdelning

Regionfastigheter Ekonomiavdelning Regionfastigheter Ekonomiavdelning Ulrika Persson Ekonomichef 046-17 54 55 Ulrika.b.persson@skane.se Datum 2018-02-01 1 (6) Investeringsprocessen 2019-2021 för sektorerna övrigt och regional utveckling

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Johan Cosmo Samordnare cancersjukvård 044-309 18 12 Johan.Cosmo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-14 Dnr 1500340 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Kortare väntetider i cancervården

Läs mer

Datum Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sevicenämnden

Datum Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sevicenämnden DAGORDNING PUBLIK Datum 2016-05-19 1 (6) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-05-26 kl.09.00-16.00 Plats: Rum Öresund, plan 6, Dockplatsen

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr )

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr ) Sjukvårdsnämnd SUS Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se YTTRANDE Datum 2018-02-09 Dnr 1700188 1 (5) Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr 12-2017) Revisorerna

Läs mer

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sjukvårdsnämnd Kryh. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sjukvårdsnämnd Kryh. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Sjukvårdsnämnd Kryh Katarina Jonasson Förvaltningsstabchef 046-77 08 93 katarina.jonasson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-11-18 Dnr 1601578 1 (5) Sjukvårdsnämnd Kryh Åtgärder med anledning av det ekonomiska

Läs mer

Till och ombyggnad strålbehandlingsrum 1-3 Byggnad 5239, plan 00

Till och ombyggnad strålbehandlingsrum 1-3 Byggnad 5239, plan 00 Bilder från strålningsenheten, Göteborg Sahlgrenska universitetssjukhuset, Sahlgrenska Till och ombyggnad strålbehandlingsrum 1-3 Byggnad 5239, plan 00 SYSTEMHANDLINGSRAPPORT 2017-08-14 (Rev.171003) Innehåll

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Melin Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 39 Maria.Melin@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-24 Dnr 1702434 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende. Outnyttjad

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL UTDRAG s arbetsutskott 131-150 Tid: 2015-09-07, kl 13:00-16:35 Plats: Regionens Hus, sal A 139 RJL2015 /1671 Beslut s arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta Godkänna en maximal investeringsutgift

Läs mer

Inriktningsbeslut, tillbyggnad Sunderby sjukhus

Inriktningsbeslut, tillbyggnad Sunderby sjukhus Inriktningsbeslut, tillbyggnad Sunderby sjukhus Bilaga 1 Bakgrund I nuläget arbetar projektgruppen med planeringsarbete inom etapperna D/E (Akuten, BFM, IVA, DKE och Sterilcentralen) och B (Psykiatrin).

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Genomförandebeslut ny- och ombyggnation av Södertälje sjukhus

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Genomförandebeslut ny- och ombyggnation av Södertälje sjukhus 1 (2) FÖRSLAG 2013:18 LS 1208-1023 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Genomförandebeslut ny- och ombyggnation av Södertälje sjukhus Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl Ärendebeskrivning

Läs mer

Datum Dnr Yttrande över planeringsdirektiv - verksamhetsplan och budget 2018 med plan för

Datum Dnr Yttrande över planeringsdirektiv - verksamhetsplan och budget 2018 med plan för Sjukvårdsnämnd Kryh Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se DELEGATIONSBESLUT Datum 2017-05-18 Dnr 1700473 1 (2) Yttrande över planeringsdirektiv - verksamhetsplan och budget

Läs mer

Sjukhusstyrelse Trelleborg

Sjukhusstyrelse Trelleborg PROTOKOLL 5 11 Datum 2019-02-21 1 (4) Protokoll från sjukhusstyrelse Trelleborgs sammanträde Tid: 2019-02-21 kl. 9-12 Plats: direktionsrummet / stora konferensrummet, Lasarettet Trelleborg Beslutande Gunilla

Läs mer

Datum Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne

Datum Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-06-02 1 (2) 130 Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Diarienummer 1402924 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-17 Dnr 1301426 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Återrapportering:

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2014-08-15 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-08-22 09.30

Läs mer

Datum Dnr Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne

Datum Dnr Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Servicenämnden Stefan Eriksson Enhetschef 040-33 11 06 Stefan.Eriksson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-09 Dnr 1402924 1 (6) Servicenämnden Taxor och avgifter för parkering i Ordförandens förslag

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Melin Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 39 Maria.Melin@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-24 Dnr 1702495 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende. Korta

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård Marie Rodling-Wahlström Handläggare 040-675 36 26 Marie.Rodling-Wahlstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-17 Dnr 1501541 1 (8) Beredningen för framtidens sjukvård

Läs mer

Framtidsplan för Skrylle

Framtidsplan för Skrylle Kommunkontoret Tjänsteskrivelse 1 (7) Ekonomiavdelningen Gunilla Welander Kommunstyrelsen gunilla.welander@lund.se Framtidsplan för Skrylle Sammanfattning Skrylleområdet är Lunds största natur- och fritidsområde.

Läs mer

Datum Dnr Handlingsplan för ekonomi i balans Servicenämnden godkänner åtgärdsplan för att nå en ekonomi i balans.

Datum Dnr Handlingsplan för ekonomi i balans Servicenämnden godkänner åtgärdsplan för att nå en ekonomi i balans. Servicenämnden Susanne Björkman Nilsson Ekonomichef 040-675 38 79 Susanne.BjorkmanNilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-08-22 Dnr 1601578 1 (5) Servicenämnden Handlingsplan för ekonomi i balans 2016

Läs mer

Datum Dnr Regional biblioteksplan för Region Skåne

Datum Dnr Regional biblioteksplan för Region Skåne Kulturnämnden Christina Gedeborg-Nilsson Utvecklare Kultur och hälsa 040-675 37 45 Christina.Gedeborg-Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-06-12 Dnr 1602317 1 (5) Kulturnämnden Regional biblioteksplan

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Anders Wallner Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 30 Anders.Wallner@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-01-15 Dnr 1302556 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Bidrag år 2014 till organisationer

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund DAGORDNING Datum 2017-02-15 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd Sund kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-15 09.00-15.00 Plats: Rum Axel Ebbe, Lasarettet i

Läs mer

Datum Dnr Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Sjukvårdsnämnd SUS KarinTräff Nordström Divisionschef 0727-213645 Karin.TraffNordstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-27 Dnr 1701338 1 (5) Sjukvårdsnämnd SUS Utredning VC Kirseberg Ordförandens

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-09-08 1 (8) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-09-18

Läs mer

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden DAGORDNING Datum 2015-10-15 1 (7) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-10-22 kl. 09.00-16.00 Plats: Rum Aktiv, Projektkontoret NSH, Bergaliden

Läs mer

Konstnärlig gestaltning vid ny- och ombyggnation av fastigheter

Konstnärlig gestaltning vid ny- och ombyggnation av fastigheter 2015-03-24 Regionledningskontoret Konstnärlig gestaltning vid ny- och ombyggnation av fastigheter Skrivelse - Dnr RJL 2015/274 Protokollsutdrag från regionstyrelsens sammanträde 2015-03-17 PROTOKOLL UTDRAG

Läs mer

Sjukhusstyrelse Kristianstad

Sjukhusstyrelse Kristianstad PROTOKOLL 22 27 Datum 2019-06-26 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Kristianstads sammanträde Tid: 2019-06-26 10:00-12:00 Plats: IVÖ, Blekedamm, Centralsjukhuset i Kristianstad Beslutande Patrik Holmberg

Läs mer

Skånes universitetssjukvård Förvaltningsledning

Skånes universitetssjukvård Förvaltningsledning Skånes universitetssjukvård Förvaltningsledning Beslutsunderlag Datum: 2016-08-23 1 (5) Utfasning av inhyrda sjuksköterskor dagtid på SUS Bakgrund Den ökande svårigheten att rekrytera viss vårdpersonal

Läs mer

14 Utrustningsinvestering av positronemissionstomograf (PET/CT) RS160402

14 Utrustningsinvestering av positronemissionstomograf (PET/CT) RS160402 14 Utrustningsinvestering av positronemissionstomograf (PET/CT) RS160402 Ärendet Region Halland köper PET/CT undersökningar idag via regionvård och regionkontoret har genomfört en behovsanalys där det

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Greger Linander Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 98 Greger.Linander@skane.se YTTRANDE Datum 2018-01-04 Dnr 1700184 1 (5) Granskning av Projekt Hälsostaden (rapport nr

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Johan Gomér Enhetschef 0451-29 89 79 johan.gomer@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-29 Dnr 1500318 1 (6) Kollektivtrafiknämnden Avsiktsförklaring Malmö med koppling Sverigeförhandlingen

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen Vårdproduktionsberedningen DAGORDNING Datum 2013-03-26 1 (9) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/-beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till sammanträde.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-02-21 Dnr 1400196 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Budget justeringar

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-11-16 Dnr 1604088 1 (8) Beredningen för framtidens sjukvård Investeringar

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av investeringar i framtidens sjukhus (rapport nr )

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av investeringar i framtidens sjukhus (rapport nr ) Regionstyrelsen Ingvar Thell Enhetschef 044-309 31 39 Ingvar.Thell@skane.se YTTRANDE Datum 2016-11-23 Dnr 1600275 1 (6) Granskning av investeringar i framtidens sjukhus (rapport nr 6-2016) Revisorerna

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2004:37 1 (12) LS 0402-0437 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Investering för iordningsställande av lokal åt Astra Zeneca på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, byggnad C2.2 Föredragande

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2014-10-30 1 (5) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/-beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Investeringsbilaga. Rapport utrustningsinvesteringar (mkr) Bokslut år 2015 Pl= Planerat Region Skåne - Hälso- och sjukvård SUS

Investeringsbilaga. Rapport utrustningsinvesteringar (mkr) Bokslut år 2015 Pl= Planerat Region Skåne - Hälso- och sjukvård SUS Rapport utrustningsinvesteringar (mkr) Bokslut år 2015 Pl= Planerat SUS Objekt budgeterade före 2015, budget=0 år bu) 2015 R024, 3T MR för R, Strålbehandlingen, Lund 20,0 0,0 19,6 1,6 19,6 1,6 0,4 1,6

Läs mer

Forum vårdbyggnad & HFS

Forum vårdbyggnad & HFS Forum vårdbyggnad & HFS Hälsofrämjande vårdmiljöer 16-17 november 2011 Fysiska för sjukhusområdena i Ingela Andersson Lyberg Ingela.anderssonlyberg@skane.se Mobil.0768-871911 Sjukhusområdet i Hälso- och

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-17 Dnr 1500318 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Avsiktsförklaring storstadsåtgärder

Läs mer

Regionstyrelsen

Regionstyrelsen PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsen 199-227 Tid: 2017-11-28 09:00-15:25 Plats: Regionens hus, sal A 209 Nybyggnad av häststall Riddersberg Diarienummer: RJL 2017/3071 Beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Upphandlingsstrategiutskottet

Upphandlingsstrategiutskottet Upphandlingsstrategiutskottet PROTOKOLL 53 62 Datum 2014-10-23 1 (5) Protokoll från upphandlingsstrategi- utskottets sammanträde Tid: 2014-10-23 11.00 11.30 Plats: Malmö Arena, loge 328 Beslutande Liliana

Läs mer

Bättre tillgänglighet till logopeder ska minska köerna för dyslexiutredningar

Bättre tillgänglighet till logopeder ska minska köerna för dyslexiutredningar Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 29 mars 2012. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer