YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av investeringar i framtidens sjukhus (rapport nr )

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av investeringar i framtidens sjukhus (rapport nr )"

Transkript

1 Regionstyrelsen Ingvar Thell Enhetschef YTTRANDE Datum Dnr (6) Granskning av investeringar i framtidens sjukhus (rapport nr ) Revisorerna har översänt granskningsrapport nr , Granskning av investeringar i framtidens sjukhus till regionstyrelsen. Regionstyrelsen önskar inledningsvis framföra att investeringsprocessen i historiskt sett varit komplex och är därmed inte helt lättöverskådlig, särskilt för utomstående. Det är dock regionstyrelsens åsikt att ett flertal steg redan har tagits under 2016 för att säkerställa en tydligare investeringsprocess: - Vid regionstyrelsens sammanträde ( 53), fastställdes Styrande regionala planeringsprinciper vid ny- och ombyggnation av vårdfastigheter i bildades Regionfastigheter vars verksamhetsfokus är att skapa goda förutsättningar för framtidens sjukvård med uppdraget att ansvara för den samlade planerings- och byggprocessen vid nyoch ombyggnationer i s fastigheter. Den nya organisationen har definierats utifrån internt identifierade förändringsbehov inom området. - Vid regionstyrelsens sammanträde ( 229) antogs Riktlinjer för investeringsprocessen i som beskriver den reviderade politiska beslutsprocessen och samtidigt uppdrar åt regiondirektören att återkomma med förslag till reviderat förslag till beslutsmodell avseende bygginvesteringar samt ta fram en budgetoch uppföljningsmodell som beskriver de samlade investeringsutgifterna, drifts- och ekonomiska konsekvenser vid större strategiska bygginvesteringar. Besluten och förändringarna ovan syftar alla till att få en sammanhållen och överskådlig investeringsprocess där respektive parts ansvar framgår tydligt. C:\pactdok\Regionstyrelsen\ \Granskning av investeringar i framtidens sjukhus (rapport nr )\ RS_Yttrande.docx Postadress: Kristianstad Organisationsnummer: Besöksadress: Rådhus Skåne, Västra Storgatan 12 Telefon (växel): Fax: Internet:

2 Datum (6) Flera av de förbättringsåtgärder som presenteras i granskningsrapporten bedöms omfattas av de redan genomförda förändringarna enligt ovan. Regionstyrelsen vill också påpeka ett faktafel i granskningsrapporten. På sidan 31 tas merkostnader kopplat till driftstörningar, evakueringar med mera upp. Enligt rapporten är riktlinjerna sådana att dessa kostnader ska hanteras inom ordinarie driftram. Detta är inte rätt då det finns en existerande rutin kring hantering av dessa tillkommande omkostnader. Under 2016 fanns det 75 miljoner kronor avsatta och inför 2017 är det 50 miljoner kronor. Syftet med dessa medel och den rutin som finns framtagen är att täcka produktionsbortfall och tillkommande merkostnader i samband med driftsstörningar. Granskningsrapportens förslag att servicenämnden ska anställa egen entreprenadjuridisk kompetens strider mot regiondirektörens beslut att samla all juridisk kompetens i en central funktion (arbetsrättsjurist vid Koncernstab HR undantaget). Anställningsförfarande av jurist med entreprenadjuridisk kompetens till den centrala juristfunktionen pågår dock. Regionstyrelsen önskar härutöver framföra följande synpunkter: Hälso- och sjukvårdsnämnden snarast och i samråd med beredningen för framtidens sjukvård initierar och genomför en övergripande verksamhetsplanering för framtidens hälso- och sjukvård i Region Skåne. Den kritik som framförs i granskningsrapporten mot att hälso- och sjukvårdsnämnden är för passiv i relation till beredningen för framtidens sjukvård vad gäller utformning och struktur av framtida sjukvård anser regionstyrelsen vara missriktad. Regionstyrelsen fattade , 108, beslut om att ge beredningen för framtidens sjukvård i uppdrag att arbeta vidare med utvecklingen av Skånes universitetssjukhus samt att utveckla ett modernt skånskt vårdsystem, ta fram en målbild för 2030, som beskriver sjukvården och dess strukturer inom och tillsammans med de andra sjukvårdshuvudmännen i södra sjukvårdsregionen. Detta arbete ska beredningen enligt beslutet regelbundet återrapportera till regionstyrelsen. Enligt föreliggande reglemente (regionfullmäktige ) ska den tvärpolitiskt sammansatta beredningen för framtidens sjukvård vara de arbetar långsiktigt och som rent faktiskt lägger förslag kring de strukturella framtidsfrågorna för vården. Hälso- och sjukvårdsnämnden fattar självklart även beslut som rör strukturella förändringar av hälso- och vården, exempelvis flytt av verksamhet, nivåstrukturering och hälsoval 2.0. Hälsooch sjukvårdsnämndens beslut har dock ett kortare tidsperspektiv än de som hanteras av beredningen för framtidens sjukvård. Detta förtydligas ytterligare under rubriken Att ansvars- och uppgiftsfördelningen i den politiska organisationen följer det reglemente som regionfullmäktige fastställt. nedan.

3 Datum (6) Beredningen för framtidens sjukvård har därutöver kontakter med presidierna för hälso- och sjukvårdsnämnden och de tre driftsledningsnämnderna för att diskutera kommande planerings- och investeringsbehov utifrån respektive nämnds ansvarsområde. Det är därför regionstyrelsens åsikt att det samråd och den verksamhetsplanering för framtidens hälso- och sjukvård i som efterfrågas redan hanteras tillfredställande. Beredningen har för avsikt att utveckla samarbetet med presidierna ytterligare. Planeringsarbete utifrån patientperspektivet. I regionstyrelsens beslut, , fastställdes Styrande regionala planeringsprinciper vid ny- och ombyggnation av vårdfastigheter i Region Skåne. Av beslutet framgår tydligt att patientsäkerhetsprincipen är den viktigaste faktorn som ska prövas vid konflikt med andra principer. Fokus ligger på att redan i planeringsprocessen lyfta fram vikten av att minimera vårdskador och smittspridning, men även att rent konkret säkra tillgången till rätt kompetens på rätt plats och i rätt tid. Allt för att kvalitet och säkerhet ska vara optimal för patienten. I regionstyrelsens beslut , 108, beslut om att ge beredningen för framtidens sjukvård i uppdrag att utveckla ett modernt skånskt vårdsystem samt att ta fram en målbild för 2030, som beskriver sjukvården och dess strukturer inom lyfts även patientperspektivet fram som en viktig del i arbetet, bland annat står det i beslutsförslaget under rubriken Hur kan goda vårdmiljöer vid ny- och ombyggnad beskrivas? på sidan 3: Patientperspektivet ska medföra tillgänglighet, medicinsk säkerhet, tydligt välkomnande, integritet, komfort, trygg och lugn miljö med ljus och njutbar färgsättning. En evidensbaserad kunskap som grund för ny vårdarkitektur, ska kunna bidra till en förbättra hälsa och sjukdomsupplevelse, förkortar vårdtider och ger förbättrad patientsäkerhet. Granskningsrapporten framför även kritik mot att patientperspektivet inte finns med i projekten och att det inte lyfts fram i s bygg- och planeringsprocess (bilaga 4, regionservice beskrivning av bygg- och planeringsprocessen). Första steget i beskrivningen är behovsanalysen. I mall för denna process, under det första avsnittet som handlar om mål och motiv, är de främsta aspekterna som skall belysas just patientperspektivet. Mot bakgrund av ovanstående är det regionstyrelsens åsikt att det enskilda fall där patientperspektivet ej bedöms ha tillvaratagits och som lyfts fram som problematiskt i granskningsrapporten utgör ett beklagligt undantag snarare än norm. Att ansvars- och uppgiftsfördelningen i den politiska organisationen följer det reglemente som regionfullmäktige fastställt.

4 Datum (6) Det är regionstyrelsens bedömning att hanteringen av investeringsfrågorna i har hanterats i enlighet med tidigare gällande reglemente och investeringsprocess. Då det funnits ett behov av att uppdatera såväl reglemente som investeringsprocess har dock nya sådana upprättats. Ett uppdaterat reglemente fastställdes av regionfullmäktige , 107, där förändringen jämfört med tidigare är att det förtydligas att berörda nämnder inte har rätt att under innevarande år fatta beslut som påverkar eller överstiger de budgetramar som angivits i plan för år två och tre. Det ansvar som åligger regionstyrelsen med underliggande arbetsutskott och beredningar, samt hälso- och sjukvårdsnämnden samt sjukvårdsnämnderna och servicenämnden är dock tydligt: - Regionstyrelsen ska fastställa direktiv och riktlinjer för budget- och investeringsprocessen. - Regionstyrelsens arbetsutskott beslutar om investeringar enligt gällande riktlinjer för investeringsprocessen samt köp och försäljning av fast egendom, fastighetsutveckling, investeringar och därtill kopplade finansieringsfrågor - Beredningen för framtidens sjukvård ska lägga förslag kring strukturella framtidsfrågor för vården. I detta ingår frågor kopplade till de stora investeringsbehoven i regionens sjukhusbyggnader. - Hälso- och sjukvårdsnämnden har ett samlat ansvar för ledningen av hälso- och sjukvården i. Det innebär att nämnden ansvarar för bedömningen av det samlade behovet av hälso- och sjukvård i Skåne. - Sjukvårdsnämnd SUS, Sund och Kryh är driftsledningsnämnder för respektive förvaltning. Nämnderna har ett övergripande ansvar för att förvaltningens resurser används på ett rationellt och effektivt sätt utifrån politiska beslut om utbud, tillgänglighet och kvalitet, och ansvarar direkt inför fullmäktige. - Servicenämnden ansvarar för att investeringar och fastighetsunderhåll definieras i direktiv och riktlinjer från regionstyrelsen. Respektive politiska organs roll i investeringsprocessen klargörs därutöver i Riktlinjer för investeringsprocessen i, som antogs av regionstyrelsen ( 229). Revidering av investeringsprocessen med riktlinjer för risk- och investeringsbedömningar över investeringens hela livslängd. Vid regionstyrelsens sammanträde ( 229) antogs Riktlinjer för investeringsprocessen i som beskriver den reviderade politiska beslutsprocessen och samtidigt uppdrar åt regiondirektören att återkomma med förslag till reviderat förslag till beslutsmodell avseende bygginvesteringar samt ta fram en budget- och uppföljningsmodell som beskriver de samlade investeringsutgifterna, drifts- och ekonomiska konsekvenser vid större strategiska bygginvesteringar

5 Datum (6) s många kommande och stora investeringar har varit en starkt bidragande faktor till framtagandet av de ekonomiska långtidsplaner, som gjorts sedan Långtidsplanerna utgör även underlag för riskbedömning då de ger en långsiktig bild av investeringarna och dess effekter över tid. Resonemanget rörande att beslut inte fattas om den totala investeringsutgiften, utan bara omfattar medelstilldelning under verksamhetsåret är felaktigt. Det finns totalramar utifrån en plannivå, men osäkerheten i dessa är stora utifrån aspekten att det inte alltid i detalj är klart vad som skall byggas och vad byggnaderna skall innehålla. Normalt i projektarbete finns olika beslutspunkter med successiv medelstilldelning allteftersom osäkerheten minskar. Så är det även i de stora utvecklingsplaneprojekten. Dock ska klargöras att den modell som nu används i inte fungerat optimalt och att en ny modell kommer tas fram. Långsiktiga bedömningar om ekonomisk hållbar balans mellan drift och investeringar. Granskningsrapportens kritik mot att nuvarande planering och prioritering hänger på den treåriga planeringscykeln i budgeten är enligt regionstyrelsens bedömning felriktad då det finns en ekonomisk planering även efter år tre. s har sedan 2012 tagit fram särskilda ekonomiska långtidsplaner. Dessa beräkningar sträcker sig över tio år. I långtidsplanen finns förteckningar över vilka investeringar som är aktuella under den kommande tioårsperioden. Detta har i sin tur medfört att det finns en god kännedom inom organisationen kring behovet av de stora investeringar som regionen har framför sig och vad den långsiktiga ekonomiska belastningen av detta kommer att innebära för. Sedan 2014 har s ekonomiska långtidsplan även publicerats externt. Vad gäller pågående arbete med att utveckla långsiktiga bedömningar om ekonomisk hållbar balans mellan drift och investeringar antog regionstyrelsen Riktlinjer för investeringsprocessen i, ( 229). Dessa beskriver den reviderade politiska beslutsprocessen och regiondirektören fick även i uppdrag att återkomma med förslag till reviderat förslag till beslutsmodell avseende bygginvesteringar samt ta fram en budget- och uppföljningsmodell som beskriver de samlade investeringsutgifterna, drifts- och ekonomiska konsekvenser vid större strategiska bygginvesteringar. I sammanhanget ska även regionstyrelsens beslut , 215, lyftas fram regionstyrelsen fick i uppdrag att påbörja en översyn av en framtida styrmodell för ett modernt vårdsystem. I denna översyn ingår bland annat att utveckla en framtida ersättningsmodell som utgår från nivåstrukturering,

6 Datum (6) digitalisering och moderna lokaler och hur de kan medföra rationaliseringsmöjligheter. Kunskap om informations- och kommunikationsteknologi för verksamhetsplanering inom hälso- och sjukvården. Även i den översyn av s fastighetsorganisation som genomförts under våren 2016, har området informations- och kommunikationsteknologi identifierats som ett förbättringsområde. Detta beaktas också i arbetet med att under hösten 2016 skapa en ny fastighetsförvaltning. Det innebär bland annat att planeringsprocessen säkerställs med tydliga kopplingar till arbetet med den av Regionstyrelsen fastställda e-hälsostrategin, utvecklingen av Framtidens vårdinformation samt till s IT/MT-organisation i övrigt. Henrik Fritzon Ordförande Alf Jönsson Regiondirektör

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr )

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr ) Regionstyrelsen Ingvar Thell Enhetschef 044-309 31 39 Ingvar.Thell@skane.se YTTRANDE Datum 2017-12-07 Dnr 1700179 1 (5) Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr 9-2017) Revisorerna har översänt

Läs mer

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 Regionstyrelsen Charlotte Karbassi Stabschef ekonomi 040-675 36 41 Charlotte.Karbassi@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 1 (5) Regionstyrelsen Ekonomiskt läge och åtgärder Ordförandens

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-20 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2014-11-06 1 (6) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-11 kl. 13.00 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Dockplatsen

Läs mer

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet Denna information redogör kortfattat för beslut i de ärenden som behandlades vid vårdproduktionsberedningens sammanträde den 27 april 2009. För mer information om olika ärenden, besök www.skane.se under

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård PROTOKOLL 49 54 Datum 2016-11-23 1 (4) Protokoll från beredningen för framtidens sjukvårds sammanträde Tid: Plats: 2016-11-23 kl.08.30-12.30 Sal 6, Malmö konferenscenter,

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen Vårdproduktionsutskottet/- beredningen DAGORDNING Datum 2013-10-03 1 (6) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/- beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-26 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Datum Dnr Ersättningsmodell för hälsofrämjande insatser inom Hälsoval Skåne

Datum Dnr Ersättningsmodell för hälsofrämjande insatser inom Hälsoval Skåne Enheten för folkhälsa, området hälsoinriktad hälso- och sjukvård Anna Friberg 044-309 34 53, sms: 0768-87 07 49 anna.friberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2010-08-27 Dnr 1001045 1 (6) Ersättningsmodell

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-04-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Dnr Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Regionstyrelsen Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-25 Dnr 1601903 1 (5) Regionstyrelsen Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering Ordförandens

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Ingemar Nilsson Servicedirektör 0702-37 57 61 ingemar.a.nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-08-29 Dnr 99190000 0070 1999-0027 / 485C Dnr 1100227 1 (2) Fastighets-

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2013-11-27 1 (7) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-10-30 1 (9) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr )

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr ) Sjukvårdsnämnd Kryh Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 lars.blixt@skane.se YTTRANDE Datum 2018-02-07 Dnr 1700188 1 (5) Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr 12-2017)

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2018-12-06 1 (5) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-06 09.00-13.00 (inkl. lunch) Plats: St Gertrud konferenscenter,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-14 kl.

Läs mer

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet Regionstyrelsen Lennart Svensson Utvecklare 040-623 97 45 Lennart.R.Svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-16 Dnr 1501816 1 (5) Regionstyrelsen s medverkan i utvecklingen av Mobilområdet i Skåne

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-05-17 Dnr 1700225 1 (5) Regionstyrelsens arbetsutskott Ombudsinstruktion inför årsstämmor

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se YTTRANDE Datum 2017-05-11 Dnr 1600285 1 (5) Granskning av Effektivitet och produktivitet inom Hälso- och sjukvården

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Ronny Wain 040-675 31 16 Ronny.Wain@skane.se YTTRANDE Datum 2015-11-17 Dnr 1500586 1 (5) Revisionsrapport. Granskning av Kompetensförsörjning - uppföljning (rapport nr 7-2015)

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-03-09 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 4 oktober 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Greger Linander Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 98 Greger.Linander@skane.se YTTRANDE Datum 2018-01-04 Dnr 1700184 1 (5) Granskning av Projekt Hälsostaden (rapport nr

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Nicholas Burman Hälso- och sjukvårdsstrateg 046-675 30 66 nicholas.burman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-09-05 Dnr 1600982 1 (5) Beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-10-19 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-03-05 1 (6) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-03-12 kl.10.30 (Observera starttiden!) Plats:

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Malin Kihlman Fastighetsdivisionschef 046-17 78 94 Malin.Kihlman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-11-19 Dnr 1301306 1 (1) Motion. Investera Skåne ur krisen Ordförandens

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr )

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr ) Sjukvårdsnämnd SUS Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se YTTRANDE Datum 2018-02-09 Dnr 1700188 1 (5) Granskning av Nyttjandegrad av dyrbar utrustning (rapport nr 12-2017) Revisorerna

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: :00-15:30 Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: :00-15:30 Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 55 62 Datum 2018-12-05 1 (4) Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde Tid: 2018-12-05 13:00-15:30 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Maria Nyman Stjärnskog (S), ordförande

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-12-02 1 (7) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2016-12-02 kl.09.00-16.00 Plats: Representationsvåningen, C-Block,

Läs mer

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Sida 290 av 349 Tjänsteskrivelse 1(2) 2017-04-18 Dnr: KS 2017/114 Kommunstyrelsen Valkretsindelning Region Skåne Yttrande Förslag till beslut

Läs mer

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag

Datum Dnr Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-03-16 Dnr 1502570 1 (6) Personalnämnden Rapport - Genomförande av strategi för minskad inhyrning från

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-03-31 Dnr 1300977 1 (5) Beredningen för primärvård, psykiatri

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-10-28 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2016-10-28 kl.09.00 Plats: Representationsvåningen, C-Block,

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Rozalia Weisz Handläggare 040-675 35 20 Rozalia.Weisz@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-07-05 Dnr 1701368 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Ett jämställt Skåne, Jämställdhetsstrategi

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2014-08-15 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-08-22 09.30

Läs mer

Datum Dnr Ändrade regler gällande förskottering av infrastrukturinvesteringar. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Ändrade regler gällande förskottering av infrastrukturinvesteringar. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Regionstyrelsen Therese Andersson Enhetschef 040-675 32 44 therese.m.andersson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-09-19 Dnr 1601227 1 (5) Regionstyrelsen Ändrade regler gällande förskottering av infrastrukturinvesteringar

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2017-02-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-08-19 Dnr 1601845 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Översyn av ambulanssjukvård och prehospitala resurser i Ordförandens förslag 1. Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Charlotte Karbassi Stabschef ekonomi 040-675 36 41 Charlotte.Karbassi@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-02-04 Dnr 1500342 1 (8) Regionstyrelsens arbetsutskott Budgetprocess

Läs mer

DAGORDNING. Datum Sammanträde i Revisorskollegiet - gamla kollegiet

DAGORDNING. Datum Sammanträde i Revisorskollegiet - gamla kollegiet Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (6) Sammanträde i Revisorskollegiet - gamla kollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-09-28 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: Plats: 2016-09-28 kl.09.00-16.00 (ca.) Styrbord/Babord, Dockplatsen

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Åsa Nordström Regionjurist 044-3093061 Asa.K.Nordstrom@skane.se YTTRANDE Datum 2015-08-25 Dnr 1501744 1 (5) Förvaltningsrätten i Malmö Domare 104 Box 4522 203 20 Malmö Laglighetsprövning

Läs mer

Regionstyrelsen efterlevnad av reglemente. Region Gävleborg

Regionstyrelsen efterlevnad av reglemente. Region Gävleborg www.pwc.se Regionstyrelsen efterlevnad av reglemente Region Gävleborg Lars-Åke Ullström Mars 2018 Sammanfattning Regionstyrelsen utarbetar årligen en årsplan för sin verksamhet kommande år. Planen utgår

Läs mer

Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget. Regiondirektören beslutar i enlighet med bifogat förslag.

Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget. Regiondirektören beslutar i enlighet med bifogat förslag. Regiondirektören Alf Jönsson +46 44 309 31 21 alf.jönsson@skane.se Datum 2016-04-20 Dnr 1600180 1 (5) Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget Regiondirektören beslutar i enlighet med bifogat förslag.

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Dnr Regionstyrelsen fastställer riktlinjer för flaggning i enlighet med föreliggande förslag.

Datum Dnr Regionstyrelsen fastställer riktlinjer för flaggning i enlighet med föreliggande förslag. Regionstyrelsen BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-02-06 Dnr 1702939 1 (8) Regionstyrelsen Riktlinjer för flaggning Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen fastställer riktlinjer för flaggning i enlighet med föreliggande

Läs mer

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund

Datum Dnr Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd Sund Sjukvårdsnämnd Sund Peter Sigsjö Enhetschef 040-675 36 91 Peter.Sigsjo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-18 Dnr 1601578 1 (2) Sjukvårdsnämnd Sund Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - Sjukvårdsnämnd

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-04-18 Dnr 1700225 1 (6) Regionstyrelsens arbetsutskott inför årsstämma Ordförandens

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2015-11-24 1 (8) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

Projekt för arbetslösa ungdomar

Projekt för arbetslösa ungdomar Denna information redogör kortfattat för fastighets- och servicenämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 16 februari 2012. Fastighets- och servicenämnden ansvarar för Region Skånes

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-19 Dnr 1500342 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Arbetsuppgiftsomflyttningar del

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-02-21 Dnr 1400196 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Budget justeringar

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-11-21 1 (12) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

DAGORDNING. Datum

DAGORDNING. Datum Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2017-12-14 1(5) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas till

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2016-03-03 1 (5) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande

Hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande Datum 2019-02-28 Hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande Utifrån regionstyrelsens budgetplanering 2020 och inför beslut om verksamhetsplan och budget 2020-22 Regionstyrelsens beslut 2019-02-07 Inledning

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2017-02-16 1 (8) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-16 kl.09.00-16.00 Plats: Representationsvåningen, C-Block,

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Bim Soerich Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 27 bim.soerich@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-10-13 Dnr 1402153 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Delaktighet, inflytande och

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Anna-Karin Ekman Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 Anna-Karin.Ekman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-14 Dnr 1702381 1 (7) Beredningen för

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2017-01-23 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden DAGORDNING Datum 2015-10-15 1 (7) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-10-22 kl. 09.00-16.00 Plats: Rum Aktiv, Projektkontoret NSH, Bergaliden

Läs mer

Nyheter i korthet: Fler Parkinsonpatienter får möjlighet till DBS-behandling

Nyheter i korthet: Fler Parkinsonpatienter får möjlighet till DBS-behandling Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 27 november 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder

Läs mer

DAGORDNING. Datum

DAGORDNING. Datum Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2018-09-26 1 (5) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas till

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 27 29 Datum 2019-02-26 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2019-02-26, kl 08.30 08.40 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Carl Johan Sonesson (M), ordförande

Läs mer

Beredningen för e-hälsa

Beredningen för e-hälsa Beredningen för e-hälsa PROTOKOLL 16 18 Datum 2017-05-31 1 (3) Protokoll från sammanträde i beredningen för e-hälsa Tid: 2017-05-31, 09.00-16.00 Plats: Rum Spettekakan, personalmatsalsbyggnaden, Hässleholms

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet

Vårdproduktionsutskottet PROTOKOLL 60 65 Datum 2014-06-17 1 (5) Protokoll från vårdproduktionsutskottets sammanträde Tid: 2014-06-17, kl. 12.45-13.00 Plats: Rum 208, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Stefan Lamme (M), Ordförande

Läs mer

Beredningen för integritetsfrågor

Beredningen för integritetsfrågor Beredningen för integritetsfrågor Lie Lindström Handläggare 040-675 38 32 Lie.Lindstrom@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-08-28 Dnr 1201732 1 (5) Beredningen för integritetsfrågor Patientens direktåtkomst

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2014-10-22 1 (5) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-03, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Emelie Sundén Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 29 emelie.sunden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-02-20 Dnr 1500023 1 (5) Beredningen för psykiatri,

Läs mer

Datum 2015-04-09 Dnr 1500767

Datum 2015-04-09 Dnr 1500767 Regionstyrelsen Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-09 Dnr 1500767 1 (6) Regionstyrelsen Investeringar 2015 Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd SUS sammanträde. Tid: Rum Styrbord/Babord, Dockplatsen 26/Malmö

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd SUS sammanträde. Tid: Rum Styrbord/Babord, Dockplatsen 26/Malmö PROTOKOLL 42 49 Datum 2018-08-23 1 (5) Protokoll från sjukvårdsnämnd SUS sammanträde Tid: 2018-08-23 09.00-12.00 Plats: Rum Styrbord/Babord, Dockplatsen 26/Malmö Beslutande Joakim Sandell (S), Ordförande

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 39 50 Datum 2019-08-27 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2019-08-27, kl 13.00 14.50 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Malmö

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-01-16 1 (12) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-01-22 09.30 Plats: Skånehuset, Kristianstad,

Läs mer

Koncernkontoret Koncernstab Ekonomistyrning

Koncernkontoret Koncernstab Ekonomistyrning Koncernkontoret Koncernstab Ekonomistyrning Bosse Carlbark Controller 040--675 36 49 bo.carlbark@skane.se Datum 2017-09-21 1 (6) Vidtagna åtgärder samt behov av ytterligare åtgärder för att nå en ekonomi

Läs mer

Sjukhusstyrelse Trelleborg

Sjukhusstyrelse Trelleborg PROTOKOLL 5 11 Datum 2019-02-21 1 (4) Protokoll från sjukhusstyrelse Trelleborgs sammanträde Tid: 2019-02-21 kl. 9-12 Plats: direktionsrummet / stora konferensrummet, Lasarettet Trelleborg Beslutande Gunilla

Läs mer

Datum Handlingar kommer i början på nästa vecka (48). Presentation av revisionen/revisorsgrupp väst/fredrik Ljunggren

Datum Handlingar kommer i början på nästa vecka (48). Presentation av revisionen/revisorsgrupp väst/fredrik Ljunggren DAGORDNING PUBLIK Datum 2017-11-24 1 (8) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-11-30 09.15 - Plats: Malmö, Dockplatsen 26, Öresundsvåningen

Läs mer

Strategi tas fram för Region Skånes arbete med kultur och hälsa

Strategi tas fram för Region Skånes arbete med kultur och hälsa Denna information redogör kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 20 juni 2013. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-01-22 1 (6) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

DAGORDNING. Datum Kaffe serveras från kl Gemensam lunch på restaurang Glasklart kl Information av Klas Öberg från IVO

DAGORDNING. Datum Kaffe serveras från kl Gemensam lunch på restaurang Glasklart kl Information av Klas Öberg från IVO Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2017-05-18 1(5) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas till

Läs mer

Dnr Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i Region Skåne Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Dnr Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i Region Skåne Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget BESLUTSFÖRSLAG Karl Gustav Andersson Datum 2012-11-08 Dnr 1200810 1 (5) Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i 2013 Ordförandens förslag 1. fastställer föreliggande förslag till detaljbudget om

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Melin Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 39 Maria.Melin@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-01-11 Dnr 1703363 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Återrapportering av

Läs mer

DAGORDNING. Datum

DAGORDNING. Datum Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING 1 (5) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas till sammanträde. Tid:

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2015-11-02 1 (9) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-11-02

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 46 55 Datum 2014-10-09 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2014-10-09 kl. 10.30 11.20 Plats: Rum Öresund, Regionhuset Malmö Beslutande

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-04-14 1 (7) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-04-16 kl.09.30-ca.13.00 (inkl. lunch) Plats:

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2014-10-30 1 (5) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/-beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2015-06-18 1 (6) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-06-18 11.00

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne Koncernkontoret Regional utveckling Område samhällsplanering Ann-Christine Lundqvist Strateg 044-309 32 38 ann-christine.lundkvist@skane.se Datum 2015-11-02 1 (5) Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop

Läs mer

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen. Daniel Hedén (S) utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen. Daniel Hedén (S) utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2014-11-28 1 (5) Sammanträde i folkhälsoberedningen Ledamöter och ersättare i folkhälsoberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-28 09:00-12:00 Avslutning med lunch klockan 12:00

Läs mer

Ordförandens förslag Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna.

Ordförandens förslag Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna. DAGORDNING Datum 2015-10-29 1 (14) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2015-11-05 kl. 13.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Protokoll från servicenämndens sammanträde. Tid: KL Plats: Kristianstad/Rådhus Skåne/Rum 114

Datum Protokoll från servicenämndens sammanträde. Tid: KL Plats: Kristianstad/Rådhus Skåne/Rum 114 PROTOKOLL 53-59 Datum 2017-10-19 1 (5) Protokoll från servicenämndens sammanträde Tid: 2017-10-19 KL. 09.15 15.10 Plats: Kristianstad/Rådhus Skåne/Rum 114 Beslutande Margareta Dovsjö (S), Ordförande Lennart

Läs mer

Revisorskollegiet. Protokoll från sammanträde. Tid: kl Plats: Regionhuset, Malmö

Revisorskollegiet. Protokoll från sammanträde. Tid: kl Plats: Regionhuset, Malmö Revisorskollegiet PROTOKOLL 452 469 Datum 2017-08-23 1 (7) Protokoll från sammanträde Tid: 2017-08-23 kl. 10.00 13.15 Plats: Regionhuset, Malmö ande Lars-Erik Lövdén - ordförande Louise Rehn Winsborg -

Läs mer

Datum Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: kl Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö

Datum Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: kl Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö DAGORDNING Datum 2015-03-03 1 (5) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-03-12 kl. 10.15 Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö 1. Justering

Läs mer

Datum Dnr Framställan om utökat uppdrag om brännskadevård

Datum Dnr Framställan om utökat uppdrag om brännskadevård Sjukvårdsnämnd SUS Anders Dybjer Divisionschef 046-17 79 65 Anders.Dybjer@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-04-20 Dnr 1601034 1 (5) Sjukvårdsnämnd SUS Framställan om utökat uppdrag om brännskadevård Ordförandens

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Melin Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 39 Maria.Melin@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-24 Dnr 1702495 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Initiativärende. Korta

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-06-18 Dnr 1801085 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Inriktningsbeslut för vårdvalen 2019 Ordförandens förslag 1. Hälso- och sjukvårdsnämnden fastställer

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Sara Anderhov Näringslivsutvecklare 040-675 32 47 Sara.Anderhov@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2019-01-28 Dnr 1802344 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Ersättning folkhögskolor

Läs mer