Ombudslösning/Betalningsförmedling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ombudslösning/Betalningsförmedling"

Transkript

1 Ombudslösning/Betalningsförmedling Kassagirot (endast) Clearon (Fullskalig lösning med kassagiro/wav e) Giroservice (Ägs numera av ClearOn) 24-money Betala räkningar. Kontoinsättning Inlösen av värdeavier. Växla valuta. Insättning av dagskassor. Skicka pengar utomlands. Se ovan men även Kontantuttag samt insättning av egen dagskassa. Betala räkningar, insättning på konto, lösa in värdeavier. Skicka pengar utomlands. Insättning av dagskassor kommer. Schenker möjlighet. Betala räkningar, kontoinsättning, inlösen av värdeeavier, skicka pengar utomlands, dagskassor. Separat kassa för kassagirot, vid komplettering med Wave kassasystem (se nedan) kan man ha allt i samma kassa. Wave kassasystem med kortterminal för kontantuttag. Dator, internet och en skrivare. Valfritt att ha en servicestation där kunden knappar in själv. Passar där man vill hjälpa till med mindre lösning såsom betala räkningar och ev. sköta dagskassor mm. Vill man göra uttag blir det via upprundning eller via kassan. Passar vid en större lösning på en ort. Uttag sker via Wave kassan. Passar hos ombud där man vill se till att personer kan betala sina räkningar och sätta in pengar på konto mm. Man kan komplettera en autocash-atm med detta. Se kontantuttag. Obs! ombudet/handlaren kan ej sätta in sin egen dagskassa. Tänk på att det kan behövas en värdetransportlösning eller självladdad uttagsautomat till detta då det kan bli svårt att få omsättning på kontanterna. Själva kassagiroavgiften ligger på cirka 3 500kr/år sen kan det tillkomma avgifter för dagskasselösn. inköp av dator ev. värdetransport, mm. Mellan och för tre år. Ej inkluderat ev värdetransport. I stort sett inga kostnader för ombudet förutom att de behöver en dator, internet och en skrivare Se uttagsautomat autocash För inlösen av värdeavier 25 kr/st. För betalning av räkning och kontoinsättning 39 kr/st. Dagskassa beror på deponerad summa. Se ovan, uttag avgiftsfritt 38 kr/st för betalning av räkningar samt insättning på konto. För inlösen av värdeavier 25 kr/st. För betalning av räkning och kontoinsättning 35 kr/st. exempel finns hos Kronoberg (Älghult/Alstermo) Värmland/ (Lesjöfors) Södermanland (Björkvik) Kalmar (Halltorp) Västerbotten (Tärnaby) Kronoberg

2 Kontantuttag Re-Cash Kontanten Bankomat Uttag via clearon/wave Ica uttagsautomat Kontantuttag, självladdning eller laddning med värdetransport. Kompletteras med depå där man också kan ta ut kontanter om man behöver. Kontantuttag, laddning med värdetransport Kontantuttag/ kontantinsättning på vissa ställen Självladdningsbar uttags-maskin eller maskin där värdetransportbolag laddar. En depåbox, storlek beror på kontantbehovet. Uttagsmaskin Uttagsmaskin/ insättningsmaskin Hos butik där man vill recirkulera butikens kontanter. Kan komplettera med depå om de har för mycket kontanter. Utomhus eller inne i butik/restaurang eller liknande. Nokas hämtar och lämnar pengar till automaten. För att förse privatpersoner med kontanter Utomhus, i butikscentrum eller liknande Kontantuttag i kassan Wave kassasystem Se kassagirot med wave under ombudslösningar Kontantuttag, självladdning eller laddning med värdetransport Självladdningsbar uttags-maskin eller maskin där värdetransportbolag laddar. Endast i ICA butiker. Upp till butiken själv men att föredra är ett kassaskåp att förvara pengarna i under natten. Bultas fast i golvet. Maskinen fastbultat i golvet/marken. Ska finnas ett ladningsrum bakom maskinen. Behöver ej vara ett speciellt rum för laddning men ett slutet rum som väktarna kan låsa inifrån. ICA handlare. ICA har säkerhetsföreskrifter som behöver följas kr/månad, intäkt för ombud är 1 kr per uttag. Depå kostar mellan och beroende på tjänst. Installation för depå kr. Baserat på 5-års avtal. Glesbygd, cirka /mån, totalt. Rutterna med bilar spelar in, beror på hur långt det är ifrån depån. Viss kick-back kan komma ifråga / månad, beror på beräknad uttagssumma. Omkring kr/månad. Men vissa banker tar betalt av sina kunder. Re-Cash har bra avtal med Tempobutikerna Men vissa banker tar betalt av sina kunder. Men vissa banker tar betalt av sina kunder. Men vissa banker tar betalt av sina kunder. exempel finns hos Västerbotten/ (Kittelfjäll) Gotland (Katthammarsvik & Stenkyrka) Finns i varje län, inget län har gett bidrag till ett ombud för kontanten Finns i varje län, inget län har gett bidrag till en bankomat Värmland (Lesjöfors)

3 Kontantuttag fortsättning Matris Betaltjänstlösningar Autocash ATM Kontantuttag, Självladdningsbar Hos butik där självladdning eller uttagsmaskin eller man vill recirkulera laddning med maskin där butikens värdetransport. värdetransportbolag kontanter. Kan laddar. kompletteras med depå om de har för mycket kontanter. Kassasystem (Uttag i kassan) Cash2go (West Kontantuttag) Nokas AutoCash mobil Kontantuttag samt i vissa system inlösen av värdeavier. Endast uttag av kontanter. Handlaren slipper banka dagskassan lika ofta. Mobil kontantuttagsmaskin (Kontanten) En del kassasystem kan lösa in värdeavier samt ge ut kontanter. De flesta butiker kan göra avrundningsuttag upp till en viss summa om det finns tillräckligt med kontanter i butiken. Endast en kortterminal. Det är möjligt att komplettera med hårdvara för att förvara pengarna i ett låst system. Kontantenautomat som sitter i ett transportfordon. Bilen kan ställas ut på valfri plats och automaten sitter i bakdelen av lastbilen. Används till att ta ut kontanter och minska kontanterna i butiken. Används till att ta ut kontanter och minska kontanterna i butiken. Bra vid events/mässor mm. Inomhus i 1:a hand. 1 kvm yta. Bultas fast i golvet. ICA handlare kan ge ut upp till kronor för kort utställda av ICA banken, HB, Swedbank, Länsförsäkringar. Mobiltäckning 2 900kr/mån 4 900kr/mån. 2-4kr i intäkt till butiken för varje uttag. Kostnad beror på avtalstiden. Det är förenat med vissa kostnader i samband med uttagen. Vid Ica och avtal med bankerna får handlaren betalt för att ge ut kontanter till kunderna. 495 kr för installation och sedan betalar handlaren ingenting mer vilket innebär att det är en tjänst de knappast behöver stöd för. Dygnskostnad och eventuell omladdningskostnad. Högst kr per dygn. Billigare under en längre tid. Men vissa banker tar betalt av sina kunder. kund kan variera från handlare till handlare men de flesta handlare tar inte ut en avgift av kunden. Handlare kopplat till Ica har avtal med vissa banker. Kunder betalar 20kr per uttag för debetkort och 40 för kreditkort. exempel Dalarna (Särna) Östergötland (Arkösund) Norrbotten (flera ombud)

4 Deponerings/värdetransporttjänster Loomis (Värdetransport/ Servicebox) Loomis (Safepoint) Loomis (Komplett) Nokas (Värdetransport/ Servicebox) Nokas AutoCash Recirc Hämtar kontanter, levererar växel och utländsk valuta. Företag och föreningar kan lämna kontanter själv i serviceboxar. Depålösning med uppräkning hos ombudet. Depålösning där ombudet lägger en påse i skåpet. Hämtar kontanter, levererar växel och utländsk valuta. Företag och föreningar kan lämna kontanter själv i serviceboxar. Re-cirkuleringsmaskin, en depå där man både kan deponera och ta ut kontanter till sin dagliga verksamhet. Ett värdeskåp där kunden identifierar sig med en bricka innan de lägger i pengarna för uppräkning. Ett Värdeskåp hos ombudet. Kontantautomat med sedel och myntuppräknare. Där det är mycket kontanter i omlopp och ingenstans att deponera dessa kan värdetransport vara ett bra alternativ. I en butik där de kan deponera sin egen dagskassa. Loomis äger kontanterna och för över pengar till ombudet dagen efter. För deponering av påsar i butiken. Där det är mycket kontanter i omlopp och ingenstans att deponera dessa kan värdetransport vara ett bra alternativ. Butiken kan både sätta in och ta ut växelkassa. Man kan också fundera på om värdetransportbolagen vill sätta ut en servicebox på orten. Behöver stå i ett larmat rum som godkänts av Loomis. Se ovan. Man kan också fundera på om värdetransportbolagen vill sätta ut en servicebox på orten. Pengar hämtas av värdetransportör vid behov. Svårt att estimera beror på avstånd, antal hämtningar och summor. Kontakta Loomis för prisuppgift eller se loomis.se för beräkning. Varierar beroende på summor och avstånd men ett riktvärde är cirka kr per månad. Se ovan. Riktvärde cirka kr per månad. Svårt att estimera beror på avstånd, antal hämtningar och summor. Kontakta Nokas för prisuppgift. Baserat på att Nokas äger maskinen, laddar med pengar osv. Månadskostnad på mellan och beroende på hur stort skåpet ska vara. exempel Stockholm (Skärgården)

5 Deponerings/värdetransporttjänster fortsättning Nokas AutoCash Drop CD sys (depåskåp, samma som safepoint) Strong Point Cash security Nokas Depå i butik där kunden lämnar sin dagskassa. Depålösning med uppräkning hos ombudet. Säkerhetsväskan används för värdetransport av kontanter, till exempel mellan banker och bankomater. Väskorna är SBSCcertifierade och pengarna färgas med en speciell säkerhetsfärg om säkerhetsväskan utsätts för attack. Det gör att pengarna blir oanvändbara. Olika GPS-tekniker för att spåra stulna väskor och kodning av säkerhetsfärgen för spårning av återfunna Ett deponeringsskåp med sedelräknare. Ett värdeskåp där kunden/rna identifierar sig med en bricka innan de lägger i pengarna för uppräkning. Säkerhetsväskor Sätta in dagskassan och få pengarna snabbt till kontot. I en butik där de kan deponera sin egen dagskassa. CDsys äger kontanterna och för över pengar till ombudet dagen efter. Det finns en stor och en liten väska. Den stora väskan Q-collector maxi används främst av väktare eller värdetransportbola g som åker ut till ett större shoppingcenter och hämtar in flera dagskassor. Den mindre väskan Q-case mini kan användas av mindre företag för att flytta dagskassorna Pengar hämtas av värdetransportör vid behov. Behöver stå i ett larmat rum som godkänts av CDsys. Samarbetar med Loomis för upphämtning av kontanterna. Ofta en väktare eller ett värdetransportbola g som hämtar den stora väskan. Den lilla väskan kan hanteras av företaget själv kr/mån inklusive allt. Ombudet som har depån får banka kr/månad utan kostnad. Beroende på väska och avtal. Ftg/föreningar som deponerar betalar 0,4% på allt de bankar. Leasingkostna d eller tillfällig kostnad för exempelvis festivaler. exempel Tärnaby, Västerbotten kontakter själva.

6 Andra betaltjänster Eget kortsystem Handlaren skapar ett Kort med remsor Passar bra där eget kortsystem, och en dosa som befolkningen är liknande Stockholms drar av pengar densamma, ej accesskort. Kunderna från kortet. endagsbesökare. tankar på valfritt belopp genom överföring till bankgiro hos handlaren som sedan fyller på ett kort (typ presentkort) och ger till kunden som den kan bruka under en bestämd tid. Satellit Izettle Ingen betaltjänstlösning utan en fast bredbandsuppkoppling. Mobil kortläsare Kan trådlöst användas av mobila enheter och själva köpet genomförs med ett vanligt bankkort. Satellit på taket/väggen med fri sikt 30 meter. Iphone, Ipad och snart Android Kortläsaren sätts på ovan utrustning. Passar där man har bristande bredbandstäckning eller där mobilnätet ofta blir överbelastat och kortbetalningar ej går igenom. Betala med kort och pinkod samt Person-överföring maxbelopp per kort och transaktion. Max per 24 h. Fri sikt 30 meter. Mobiluppkoppling eller wi-fi. Mellan beroende på storlek kr för utrustningen. Eventuell installationshjälp. Abonnemangs kostnad beroende på bandbredd från 295kr/m 1 495kr per månad. 1,50 kr plus 2,75% - 1,50%/per transaktion beroende på omsättning Kortläsare:796 Kassaregister 249 kr Ingen exempel Stockholm (Rödlöga) Norrbotten (Kungsleden) Projekt med HSO Dalarna Babs micro Kortinlösen via mobil Mobil kortläsare Kan trådlöst användas av mobila enheter och själva ios Iphone, Ipad Android. Betala med kort och pinkod. Mobiluppkoppling eller wi-fi. 2 kr/transaktion startavgift 0 kr 90 kr i 12 månader därefter 40 kr/mån. Ingen

7 köpet genomförs med ett vanligt bankkort.

8 Mobila betaltjänster Betaltjänst/ Teknik Betalsätt Enhet Max belopp SeQr/ QR Via scanner-app där qr-kod scannas i kassan och beloppet dras från kundens konto eller skickas ut via faktura i slutet av månaden. NFC-betalning fr.o.m. första kvartalet 2016 ios, Android Windows Phone i kredit. Upp till i kredit. För handlare: Halva transaktionskostnaden jämfört med VISA. Inget abonnemang eller terminalshyror. PayAir/ QR Zapper/ QR WyWallet/ NFC * RFID-klistermärke Betala från konto via qr-kod med pinkod. Användaren och Payair får båda säga upp avtalet med omedelbar verkan. Betala från konto via qr-kod och konfirmera summan En månads uppsägningstid Wywallet-konto. Sms-köp I butik via app och kod. Personöverföring Ladda kontantkort Ingen bindningstid eller uppsägningstid Appstore Windows store Google play Appstore Windows store Google play Android Iphone Google play En egen terminal Inget För företag: egna kostnader i samband med förhandling, förberedelse, verkställande och utförande. Max kr på WyWallet-kontot Max insättning: kr per gång, kr per dag eller kr per månad. Inga Gratis för kunder Kostnadsfritt: Köp med SMS, på webben och i butik. Skicka pengar och uttagsavgift från Wywallet till vanligt bankkonto. Fakturaavgift: 19 kr/månad. Sms-köp kostnadsfritt upp till 500 kr.

9 Mobila betaltjänster fortsättning Betaltjänst/ Teknik Betalsätt Enhet Max belopp Apple pay/ NFC PayEx/ NFC & Konto/Pin * RFID-klistermärke Swish/ Konto & pin Lägg till kontokort via Ituneskontot till appleprodukten för att komma igång Svepköp Personöverföring via payexkonto. Svepköp Mobilbanken, Bank-ID och personlig kod Personöverföring Företag/föreningar American Express, MasterCard, och Visa Och via Itunes/Applestore Appstore Google play & Windows store kr via banköverföring, internetbank, kreditkort eller PayEx Kontantkort. Varje bank har olika villkor. Varje köp som görs tar Apple 0,15 %. Minsta transaktionsavgift för uttag är 25 sek Gratis att registrera och alla köp är avgiftsfria. Bank ansvarar själva för att utforma erbjudandet, villkor och eventuella avgifter till sina respektive kunder. kommer integreras i Klarna framöver Paypal/ Konto & pin Betalning Personöverföring ios Android 3,40-3,25 % per försäljning inom Sverige Överföring gratis i Sverige mellan paypalkonton Ingen avgift vid köp för kunden, bara för handlaren.

KORTBETALNINGSLÖSNINGAR FRÅN AFFÄRSIT FÖR EASYCASHIER, ISUPOS OCH FRISTÅENDE TERMINAL

KORTBETALNINGSLÖSNINGAR FRÅN AFFÄRSIT FÖR EASYCASHIER, ISUPOS OCH FRISTÅENDE TERMINAL KORTBETALNINGSLÖSNINGAR FRÅN AFFÄRSIT FÖR EASYCASHIER, ISUPOS OCH FRISTÅENDE TERMINAL Nedan finns samlad information vad gäller de kortbetalningslösningar som finns till EasyCashier, ISUPOS och fristående

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Sparbanken Rekarne Kontobeteckning: Privatkonto Private Banking Servicekonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som

Läs mer

Avgiftsinformation. Ungdomskonto. Datum: Allmänna kontotjänster. Betalningar (exklusive kort)

Avgiftsinformation. Ungdomskonto. Datum: Allmänna kontotjänster. Betalningar (exklusive kort) Avgiftsinformation Kontohållarens namn: Kontobeteckning: Datum: 2018-10-31 Sörmlands Sparbank Ungdomskonto Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna till huvudtjänsterna på ditt betalkonto.

Läs mer

För dig mellan 13-20!

För dig mellan 13-20! För dig mellan 13-20! Öppna ett e-sparkonto och få 100 kronor insatt på kontot. Ungdomserbjudande! Skaffa ett konto med bankkort Maestro eller Karlshamns-Kortet samt mobil- och internetbanken. Då ingår

Läs mer

Förtydligande av: Anbud grundläggande betaltjänster dnr 07-10977

Förtydligande av: Anbud grundläggande betaltjänster dnr 07-10977 1 Förtydligande av: Anbud grundläggande betaltjänster dnr 07-10977 KI Kuponginlösen AB och ICA Banken AB får härmed med anledning av PTS begäran av den 6 mars 2008 förtydliga vårt anbud avseende rubricerad

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Vimmerby Sparbank Kontobeteckning: Privatkonto Ungdomskonto Servicekonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som är

Läs mer

Nordea Ungdom år

Nordea Ungdom år Nordea Ungdom 11 17 år Full ekonomin Kollkoll påpåpengarna Nordea_BrUngdom_11-17_nov16.indd 1 2016-12-02 08:14 Eget konto Eget kort Internetbank Mobilbank ID-kort Höga avgifter Nordea_BrUngdom_11-17_nov16.indd

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Södra Dalarnas Sparbank Kontobeteckning: Sparbankskonto Ungdomskonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna

Läs mer

Bambora livnär företagsamheten i 62 länder kunder kan redan erbjuda sina kunder vår smidiga betalningsupplevelse.

Bambora livnär företagsamheten i 62 länder kunder kan redan erbjuda sina kunder vår smidiga betalningsupplevelse. Movie Bambora livnär företagsamheten i 62 länder 82 000 kunder kan redan erbjuda sina kunder vår smidiga betalningsupplevelse. Över 70 % av våra kunder skulle rekommendera Bambora till sina vänner och

Läs mer

Överföringar. Överföringar via personlig service. Kontoutdrag, månadsvis. Kontoutdrag, månadsvis 0 SEK

Överföringar. Överföringar via personlig service. Kontoutdrag, månadsvis. Kontoutdrag, månadsvis 0 SEK lista Privat Gäller från och med 2014-12-10 PRISLISTA PRIVAT KONTON Privatkonto via personlig service 5 Kontoutdrag, månadsvis Sparkonto via personlig service Kontoutdrag, månadsvis 5 Länskonto via personlig

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Sparbanken Västra Mälardalen Kontobeteckning: Privatkonto Ungdomskonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna

Läs mer

Prislista Privatkund 2016

Prislista Privatkund 2016 Prislista Privatkund 2016 PAKETERBJUDANDE Ung i Syd Från 0-21 år Studerande utan avgift förutsatt att det sker CSN-insättning på kontot. I erbjudandet ingår: - Privatkonto Ung - Barnsparkonto - Internetbanken

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Roslagens Sparbank Kontobeteckning: Privatkonto Servicekonto Personalkonto Ungdomskonto Datum: 2018-10-16 Detta dokument innehåller information om avgifter

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Sparbanken Lidköping AB Kontobeteckning: Datum: 2018-10-12 Privatkonto Ungdomskonto Lidköpingskonto Detta dokument innehåller information om avgifter

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Sparbanken i Karlshamn Kontobeteckning: Lönekonto Servicekonto Ungdomskonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Falkenbergs Sparbank Kontobeteckning: Privatkonto Ungdomskonto Datum: 2019-03-06 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna till

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Westra Wermlands Sparbank Kontobeteckning: Privatkonto Ekenkonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna till

Läs mer

Så fungerar ditt kort

Så fungerar ditt kort KORT Så fungerar ditt kort Gäller från 2014-04-15 Innehåll Kreditkort, så fungerar kortet 3 Bankkort, så fungerar kortet 4 Ungdomskort, så fungerar kortet 4 När du använder korten, praktiska saker att

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Bergslagens Sparbank AB Kontobeteckning: Privatkonto Ungdomskonto Transaktionskonto Servicekonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information

Läs mer

Prislista Företag/Lantbruk

Prislista Företag/Lantbruk lista Företag/Lantbruk Gäller från och med 2015-05-01 PRISLISTA FÖRETAG/LANTBRUK BASPAKET BANK Rörelsekonto Ett Bankgiro Ett Bankkort Företag Betaltjänst i Internetbanken 500 utbetalningar ingår, därefter

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Norrbärke Sparbank Kontobeteckning: Privatkonto Ungdomskonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna till

Läs mer

Enkla steg-för-steg guider. Användarguide. Nordeas Mobilbank

Enkla steg-för-steg guider. Användarguide. Nordeas Mobilbank Enkla steg-för-steg guider Användarguide Nordeas Mobilbank Varför ska jag välja digitala tjänster? Idag kan nästan allt göras digitalt och vi använder internet för många olika typer av tjänster. Digitala

Läs mer

Bankkort och Kreditkort Företag

Bankkort och Kreditkort Företag BANKkort och Kreditkort företag Bankkort och Kreditkort Företag Gäller från 2013-06-01 Så här fungerar Bankkort och Kreditkort Företag Du har nu fått ditt nya kort. Med både Bankkort och Kreditkort Företag

Läs mer

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern)

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) 1 Varför har ni sagt upp min mobila plånbok? WyWallet erbjuder nu allt det och lite till som du som kund är van vid i Telia

Läs mer

Prislista Privatkund 2017

Prislista Privatkund 2017 Prislista Privatkund 2017 PAKETERBJUDANDE Ung i Syd Från 0-21 år Studerande utan avgift förutsatt att det sker CSN-insättning på kontot. - Privatkonto Ung - Barnsparkonto - Internetbanken Ung - Telefonbanken

Läs mer

aug 2011 Google lanserar Google Wallet byggt på NFC aug 2011 Izettle, betalning via kortläsare i Iphone, lanseras.

aug 2011 Google lanserar Google Wallet byggt på NFC aug 2011 Izettle, betalning via kortläsare i Iphone, lanseras. maj 2011 Twittergrundaren lanserar Square, en liten kortläsare till mobilen aug 2011 Google lanserar Google Wallet byggt på NFC okt 2011 Mobiloperatörerna bildar Wywallet 2011 aug 2011 Nokia släpper fler

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Sparbanken Skåne Kontobeteckning: Ungdomskonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna till huvudtjänsterna

Läs mer

Praktiska och enkla mobila tjänster

Praktiska och enkla mobila tjänster Praktiska och enkla mobila tjänster Appar som underlättar din vardag Ta hjälp av smarta verktyg för att enkelt hantera din ekonomi, när du vill och var du vill. I den här foldern kan du läsa om våra populära

Läs mer

Marstrands Innebandyklubb

Marstrands Innebandyklubb Instruktion för Fika-försäljning Instruktion för användande av ipad, izettledosa och SWISH ipaden används för att registrera all försäljning av varor vid matcher, som en kassa. Skärmkoden till ipad:en

Läs mer

Bli en nöjd bankkund du också. Vi hjälper dig hela vägen.

Bli en nöjd bankkund du också. Vi hjälper dig hela vägen. Bli en nöjd bankkund du också. Vi hjälper dig hela vägen. Välkommen till en kundägd bank Länsförsäkringar Västerbotten har arbetat för kundernas bästa sedan 1855. Banken ägs av våra kunder, och därför

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Sparbanken Skaraborg AB Kontobeteckning: Ungdomskonto Datum: 2018-10-12 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna till huvudtjänsterna

Läs mer

Mer kort mindre kontanter

Mer kort mindre kontanter Mer kort mindre kontanter Korttjänster i ramavtalen Björn Wallgren Jan Maarten Dijkgraaf Agenda 1. Förbetalda kort Ramavtal, bakgrund, strategi, funktionalitet 2. Korttjänster Genomgång av olika kort 3.

Läs mer

Våra tjänster. Prislista. Som nyckelkund har du många fördelar!

Våra tjänster. Prislista. Som nyckelkund har du många fördelar! Våra tjänster Prislista Som nyckelkund har du många fördelar! är en förmån endast för våra helkunder. Om man är helkund har man möjlighet att ansluta sig för 25 kr per månad. Utan kostnad om man är mellan

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Hälsinglands Sparbank Kontobeteckning: Lönekonto YoungVisionkonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna

Läs mer

Prislista Företagskund 2016

Prislista Företagskund 2016 Prislista Företagskund 2016 PAKETERBJUDANDE Företagserbjudande 1 10/år I erbjudande ingår: - Företagskonto - Placeringskonto Företag - Internetbanken Företag - Telefonbanken - Bankgiroanslutning - Betalkort

Läs mer

c. Ett par gånger per månad b. Ett par gånger per år

c. Ett par gånger per månad b. Ett par gånger per år Kön Ålder Utbildning Postnummer Äger mobiltelefon (nej/ja iphone/ ja android, ja annan) Huvudsysselsättning (student, pensionär etc 1. Hur ofta använder du följande betalmetoder? a. Aldrig b. per år c.

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Tjustbygdens Sparbank Aktiebolag Kontobeteckning: Privatkonto Ungdomskonto Datum: 2018-10-11 Detta dokument innehåller information om avgifter som är

Läs mer

KortAccept. Raka vägen till företagets konto. ger en snabb och säker korthantering. fungerar för alla ledande kort på marknaden

KortAccept. Raka vägen till företagets konto. ger en snabb och säker korthantering. fungerar för alla ledande kort på marknaden KortAccept Raka vägen till företagets konto Med KortAccept erbjuder Nordea en lösning som: ger en snabb och säker korthantering fungerar för alla ledande kort på marknaden är enkel för dig och din personal

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Sala Sparbank Kontobeteckning: Ungdomskonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna till huvudtjänsterna på

Läs mer

MoreFlo ios. Snabbstartsguide. MoreFlo AB.

MoreFlo ios. Snabbstartsguide. MoreFlo AB. MoreFlo ios Snabbstartsguide MoreFlo AB www.moreflo.com 1 Tack för att du valt MoreFlo Några få steg för att komma igång I den här snabbstartsguiden går vi igenom de inställningar du behöver göra och det

Läs mer

BankID, Swish, Klarna, PayPal, TransferWise, MasterPass. alternativa betaltjänster

BankID, Swish, Klarna, PayPal, TransferWise, MasterPass. alternativa betaltjänster BankID, Swish, Klarna, PayPal, TransferWise, MasterPass alternativa betaltjänster E-HANDELN FORTSÄTTER ATT REVOLUTIONERA VÅR VARDAG I dag utmanas många etablerade branscher av uppstickare. Spotify och

Läs mer

Vid uppstart ställs ett e-dagsavslut in utifrån vad som säljs och hur pengarna kommer in. Inställningarna anpassas till den aktuella verksamheten.

Vid uppstart ställs ett e-dagsavslut in utifrån vad som säljs och hur pengarna kommer in. Inställningarna anpassas till den aktuella verksamheten. E-dagsavslut Med hjälp av e-dagsavslut går det att bokföra dagskassor på ett enkelt och säkert sätt. När inställningarna är gjorda i e-bokföringen fylls siffrorna för dagens försäljning i under respektive

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Sparbanken Lidköping AB Kontobeteckning: Ungdomskonto Lidköpingskonto Datum: 2019-05-01 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE BETALTJÄNSTER 2014. Att betala och att ta betalt

GRUNDLÄGGANDE BETALTJÄNSTER 2014. Att betala och att ta betalt GRUNDLÄGGANDE BETALTJÄNSTER 2014 Att betala och att ta betalt Vad är grundläggande betaltjänster? Det är tjänster som gör det möjligt för dig att: Ta ut och sätta in kontanter Betala räkningar Sätta in

Läs mer

TID OCH PENGAR TIPS OM HUR DU VÄLJER RÄTT KASSASYSTEM

TID OCH PENGAR TIPS OM HUR DU VÄLJER RÄTT KASSASYSTEM 10 SPARA DIG TID OCH PENGAR TIPS OM HUR DU VÄLJER RÄTT KASSASYSTEM Att välja rätt kassasystem och kortterminal kan kännas snårigt och svårt. Därför har vi gjort en kort sammanfattning över vad som kan

Läs mer

Den mobila handelslösningen som förenklar din affär

Den mobila handelslösningen som förenklar din affär Den mobila handelslösningen som förenklar din affär Stärk kundrelationerna och marknadsför relevanta erbjudanden som ökar din försäljning. Snabbt, enkelt, och säkert! Med Payair kan dina kunder med mobilen

Läs mer

HELPS MY BUSINESS GROW

HELPS MY BUSINESS GROW HELPS MY BUSINESS GROW mypos nyckelfakta 30 LÄNDER 60,000+ HANDLARE MER ÄN 1,2 MILJARDER EURO BEHANDLADE PER ÅR ÖVERSIKT TA EMOT DEBETKORT & KREDITKORT VIA ALLA BETALNINGSKANALER MER ÄN 60,000 NÄRINGSIDKARE

Läs mer

Det bör även finnas avräkningskonto för Ej fakturerade kundfodringar, ex 1513, och för Uttag från kassan, ex 1689.

Det bör även finnas avräkningskonto för Ej fakturerade kundfodringar, ex 1513, och för Uttag från kassan, ex 1689. E-dag dagsavslut Med hjälp av e-dagsavslut går det att bokföra och kontera dagskassor på ett enkelt och säkert sätt. När inställningar är gjorda i e-bokföring kan siffrorna från kassaterminalen fyllas

Läs mer

LÄNSFÖRSÄKRINGAR VÄSTERBOTTEN. Bli en nöjd bankkund du också. Byt till vår bank.

LÄNSFÖRSÄKRINGAR VÄSTERBOTTEN. Bli en nöjd bankkund du också. Byt till vår bank. LÄNSFÖRSÄKRINGAR VÄSTERBOTTEN Bli en nöjd bankkund du också. Byt till vår bank. Vi hjälper dig byta bank Det är enkelt att bli bankkund hos. Vi hjälper dig med allt det praktiska ser till att löneinsättningar,

Läs mer

Vid uppstart ställs ett e-dagsavslut in utifrån vad som säljs och hur pengarna kommer in. Inställningarna anpassas till den aktuella verksamheten.

Vid uppstart ställs ett e-dagsavslut in utifrån vad som säljs och hur pengarna kommer in. Inställningarna anpassas till den aktuella verksamheten. E-dagsavslut Med hjälp av e-dagsavslut går det att bokföra dagskassor på ett enkelt och säkert sätt. När inställningarna är gjorda i e-bokföringen fylls siffrorna för dagens försäljning i under respektive

Läs mer

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer.

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Snabbare. Säkrare. Billigare. Varför har inget tänkt på det här tidigare? Lösningen är så enkel och så smidig att man undrar. Så här ligger det till. En del

Läs mer

Manual: Hantering av Frisörföretagarnas Elektroniska Presentkort

Manual: Hantering av Frisörföretagarnas Elektroniska Presentkort Manual: Hantering av Frisörföretagarnas Elektroniska Presentkort Nedan följer en beskrivning hur Ni hanterar försäljning och inlösen av Frisörföretagarnas presentkort. Innehåll: 1. Inlösen av Presentkort

Läs mer

Utdrag ur servicetaxan för privatkunder Konton, betalningar, kontoinformation

Utdrag ur servicetaxan för privatkunder Konton, betalningar, kontoinformation Utdrag ur servicetaxan för privatkunder Konton, betalningar, kontoinformation Gäller från 1.1.2009 KONTON BRUKSKONTO Till försäljning bara Brukskonto 0 17 år (Ungdomsbrukskonto) Månadsavgift för brukskontopaket

Läs mer

HEJA. BUSSEN! Snabbguide för dig som är på väg! Hitta din buss Betala din resa Välkommen ombord Dags för avstigning

HEJA. BUSSEN! Snabbguide för dig som är på väg! Hitta din buss Betala din resa Välkommen ombord Dags för avstigning HEJA BUSSEN! Snabbguide för dig som är på väg! Hitta din buss Betala din resa Välkommen ombord Dags för avstigning I den här broschyren får du veta hur du reser med buss i Örebro län, hur du betalar och

Läs mer

Våra tjänster. Prislista. Som nyckelkund har du många fördelar!

Våra tjänster. Prislista. Som nyckelkund har du många fördelar! Våra tjänster Prislista Som nyckelkund har du många fördelar! är en förmån endast för våra helkunder. Om man är helkund har man möjlighet att ansluta sig för 25 kr per månad. Utan kostnad om man är mellan

Läs mer

TIPS. Så här väljer du rätt kassa- och kortterminal 10 TIPS SOM SPARAR DIG TID OCH PENGAR

TIPS. Så här väljer du rätt kassa- och kortterminal 10 TIPS SOM SPARAR DIG TID OCH PENGAR 10 TIPS Så här väljer du rätt kassa- och kortterminal 10 TIPS SOM SPARAR DIG TID OCH PENGAR Att välja kassaregister och kortterminal för första gången kan kännas krångligt och svårt. Därför kommer vi här

Läs mer

payex Så skapar du ett PayEx-konto IT-avdelningen

payex Så skapar du ett PayEx-konto IT-avdelningen payex Så skapar du ett PayEx-konto IT-avdelningen Skapa ett PayEx konto Den här guiden beskriver hur du steg för steg skapar ett PayEx-konto för debitering av dina utskrifter och kopior, och kopplar det

Läs mer

AVSNITT 2. Avtal. Avtal. Koll på cashen 1

AVSNITT 2. Avtal. Avtal. Koll på cashen 1 AVSNITT 2 Koll på cashen 1 Ordlista 24-månadersavtal ett avtal där du binder dig att betala en viss kostnad i 24 månader, för till exempel en mobiltelefon. Abonnemang ett löpande avtal som ger dig tillgång

Läs mer

HELPS MY BUSINESS GROW

HELPS MY BUSINESS GROW HELPS MY BUSINESS GROW mypos nyckelfakta 24 LÄNDER 55,000+ HANDLARE 15,000,000+ TRANSAKTIONER ÖVERSIKT TA EMOT DEBETKORT & KREDITKORT VIA ALLA BETALNINGSKANALER MER ÄN 55,000 NÄRINGSIDKARE OCH EGNA FÖRETAGARE

Läs mer

Kravspecifikation. Upphandling av värdetransporter. Post- och telestyrelsen 1

Kravspecifikation. Upphandling av värdetransporter. Post- och telestyrelsen 1 Upphandling av värdetransporter Post- och telestyrelsen 1 Bilaga 1 till förfrågningsunderlag för upphandling av värdetransporter Diarienummer 12-xxxx Författare Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49

Läs mer

Att skaffa PayEx Mobil steg för steg

Att skaffa PayEx Mobil steg för steg Att skaffa PayEx Mobil steg för steg När du ska skaffa PayEx Mobil se till att du har tillgång till din mobiltelefon, en dator med tillgång till internet och din e-post samt din bankdosa. För att kunna

Läs mer

Prislista Företagskund 2017

Prislista Företagskund 2017 Prislista Företagskund 2017 PAKETERBJUDANDE Företagserbjudande 1 10/år I erbjudande ingår: - Företagskonto - Placeringskonto Företag - Internetbanken Företag - Telefonbanken - Bankgiroanslutning - Betalkort

Läs mer

Svenska folkets betalningsvanor 2018

Svenska folkets betalningsvanor 2018 Svenska folkets betalningsvanor 18 Maj 18 2 SVENSKA FOLKETS BETALNINGSVANOR 18 Svenska folkets betalningsvanor 18 Svenska hushåll använder i allt större utsträckning elektroniska betalningsmedel som bankkort

Läs mer

Babs Micro. Användarhandbok

Babs Micro. Användarhandbok Babs Micro Användarhandbok Innehållsförteckning Inledning Tack för att du har valt en kortläsare från Babs Paylink! Med din nya kortläsare kommer du enkelt att kunna ta betalt var du än befinner dig. Kortläsaren

Läs mer

MoreFlo ios. Manual. MoreFlo AB

MoreFlo ios. Manual. MoreFlo AB MoreFlo ios Manual MoreFlo AB www.moreflo.com 1 Tack för att du valt MoreFlo ios I den här manualen finner du dokumentation över samtliga funktioner i applikationen MoreFlo ios. I tillägg till manualen

Läs mer

Utvecklingen mot ett kontantlöst samhälle drivkrafter och hinder

Utvecklingen mot ett kontantlöst samhälle drivkrafter och hinder Utvecklingen mot ett kontantlöst samhälle drivkrafter och hinder Niklas Arvidsson Universitetslektor KTH Industriell dynamik De har två dansgolv och en stor ölhall. Tyvärr tar barerna inte kort men de

Läs mer

Användarhandbok PRS Kassa Polygon Communications AB

Användarhandbok PRS Kassa Polygon Communications AB Användarhandbok PRS Kassa Polygon Communications AB 2011-12-27 Innehåll Att komma igång... 3 Allmän information.... 3 Start av programmet... 3 Växelkassa.... 4 Kassabilden.... 4 Försäljning... 5 Prisfråga...

Läs mer

Din guide till en smidig flytt

Din guide till en smidig flytt Företagskund Din guide till en smidig flytt Läs igenom och spara! Mer information om dina nya produkter och tjänster samt öppettider finns på www. sparbankenskane.se/nystart Börja redan idag 9 Fredag Fredagen

Läs mer

Trygga betalningar enkelt.

Trygga betalningar enkelt. Trygga betalningar enkelt. Nuförtiden finns det många praktiska och säkra sätt att handla och sköta sina betalningar. Till exempel med betalkort, via datorn eller mobilen. Betalningshjälpen är ett initiativ

Läs mer

PAYEX. Så skapar du ett PayEx-konto. IT-avdelningen

PAYEX. Så skapar du ett PayEx-konto. IT-avdelningen PAYEX Så skapar du ett PayEx-konto IT-avdelningen Skapa ett PayEx konto Den här guiden beskriver hur du steg för steg skapar ett PayEx-konto för debitering av dina utskrifter och kopior, och kopplar det

Läs mer

Prislista för våra vanligaste tjänster företag och föreningar

Prislista för våra vanligaste tjänster företag och föreningar Prislista för våra vanligaste tjänster företag och föreningar Gäller från den 1 januari 2015 tills vidare Vill du få mer information om våra priser eller våra erbjudanden är du välkommen att ringa Kundcenter

Läs mer

SÅ KOMMER DU IGÅNG MED KASSA OCH KORTTERMINAL

SÅ KOMMER DU IGÅNG MED KASSA OCH KORTTERMINAL 09 TIPS SÅ KOMMER DU IGÅNG MED KASSA OCH KORTTERMINAL Att välja kassaregister och kortterminal för första gången kan kännas krångligt och svårt. Därför kommer vi här försöka ge dig en enkel sammanfattning

Läs mer

7 värdefulla saker som du bör tänka på när du ska köpa ett nytt kassasystem.

7 värdefulla saker som du bör tänka på när du ska köpa ett nytt kassasystem. 7 värdefulla saker som du bör tänka på när du ska köpa ett nytt kassasystem. Vi på AffärsIT har jobbat med kassasystem under en väldigt lång tid och vet att det finns många frågor när man ska skaffa ett

Läs mer

En tidning från KASSAGIROT OCH VÄRDEAVIN 10 ÅR!

En tidning från KASSAGIROT OCH VÄRDEAVIN 10 ÅR! En tidning från KASSAGIROT OCH VÄRDEAVIN 10 ÅR! KASSAGIROT OCH VÄRDEAVIN 10 ÅR! Tio framgångsrika år med Kassagirot o 2017 firar Kassagirot och Värdeavin tioårsjubileum. I dag är Kassagirot den självklara

Läs mer

Din guide till en smidig flytt

Din guide till en smidig flytt Privatkund Din guide till en smidig flytt Läs igenom och spara! Mer information om dina nya produkter och tjänster samt öppettider finns på www. sparbankenskane.se/nystart Börja redan idag 9 Fredag Fredagen

Läs mer

PayEx Mobil FAQ Fungerar PayEx Mobil på alla mobiltelefoner? Är PayEx Mobil verkligen säkert?

PayEx Mobil FAQ Fungerar PayEx Mobil på alla mobiltelefoner? Är PayEx Mobil verkligen säkert? PayEx Mobil FAQ Detta dokument svarar på nedanstående frågeställningar. För fler frågor och svar samt supportnummer, se http://payex.se/privat. Fungerar PayEx Mobil på alla mobiltelefoner? Är PayEx Mobil

Läs mer

TIPS. Så här väljer du rätt kassa- och kortterminal 10 TIPS SOM SPARAR DIG TID OCH PENGAR

TIPS. Så här väljer du rätt kassa- och kortterminal 10 TIPS SOM SPARAR DIG TID OCH PENGAR 10 TIPS Så här väljer du rätt kassa- och kortterminal 10 TIPS SOM SPARAR DIG TID OCH PENGAR Att välja kassasystem kan kännas krångligt och svårt. Därför kommer vi här ge dig en enkel sammanfattning över

Läs mer

UTDRAG UR PRISLISTAN PRIVATKUNDER

UTDRAG UR PRISLISTAN PRIVATKUNDER UTDRAG UR PRISLISTAN PRIVATKUNDER Aktuell prislista och prislista gäller från och med 1.10.2018 www.saastopankki.fi/liedonsp DAGLIGA PENNINGÄRENDEN (aktuell prislista) Kontouppgifter Saldouppgift i samband

Läs mer

5 steg till bättre affärer

5 steg till bättre affärer 5 steg till bättre affärer MobilGirot ger en unik flexibilitet för dig som driver företag Spara mycket tid Enkel helhetslösning för dig som jobbar med annat än ekonomi Tjäna mer I varje moment från offert

Läs mer

Handbok för kortbetalningar med Babs Paylink/Point

Handbok för kortbetalningar med Babs Paylink/Point Handbok för kortbetalningar med Babs Paylink/Point Integration med butiksdatasystem från Flexicon Flexicon Support, Enköping 2008 Kortbetalningsfunktionen finns integrerad med följande butiksdatasystem

Läs mer

Dnr 2011-817-ADM. Rapport om kontanthanteringen 2011

Dnr 2011-817-ADM. Rapport om kontanthanteringen 2011 Dnr 2011-817-ADM Rapport om kontanthanteringen 2011 DECEMBER 2011 Rapport om kontanthanteringen 2011 DECEMBER 2011 1 2 Innehållsförteckning 1 Ett behov av att sammanställa information... 5 1.1 Riksbanken

Läs mer

Tillämpning av finanspolicyn. Kontanthantering

Tillämpning av finanspolicyn. Kontanthantering Tillämpning av finanspolicyn Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/Datum Gäller från datum Tillämpning av finanspolicyn. Tillämpning 2014-08-26 2014-08-26 Beslutat av Ansvarig avdelning och dokumentförvaltare

Läs mer

Bevakning av grundläggande betaltjänster

Bevakning av grundläggande betaltjänster Rapport 2013:21 Bevakning av grundläggande betaltjänster Omslagsbild: Handel på Hötorget i Stockholm. Foto: Mostphotos Rapporten kan laddas ner från Länsstyrelsen Dalarnas webbplats: www.lansstyrelsen.se/dalarna/publikationer.

Läs mer

Hjälpmedelscentralen. Välkomna!

Hjälpmedelscentralen. Välkomna! Välkomna! Vad finns i din Smartphone? Vad finns i din Smartphone? meddelanden socialt umgänge underhållning (spel, musik) planering påminnelser Vad finns i din Smartphone?. hitta platser eller personer

Läs mer

SMARTPHONES OCH TABLETS SOM FUNGERAR MED IZETTLE

SMARTPHONES OCH TABLETS SOM FUNGERAR MED IZETTLE izettle Handbok SMARTPHONES OCH TABLETS SOM FUNGERAR MED IZETTLE Det är dessa modeller (och operativsystem) som vi har testat izettle med och vet att det fungerar. Finns inte din enhet med på listan nedan,

Läs mer

Ta genvägarna till banken

Ta genvägarna till banken Ta genvägarna till banken Mobilbanken för iphone, Android och ipad Swish Internetbanken Telefonbanken Vill du veta mer om genvägarna till banken? Läs mer och se demofilmer på snapphanebygdenssparbank.se/internetbanken

Läs mer

Guide till mobilbanken och kodappen

Guide till mobilbanken och kodappen Guide till mobilbanken och kodappen Guide till kodappen och mobilbanken Den här guiden hjälper dig att komma igång med Nordeas mobila tjänster. Då du följer anvisningarna i guiden lyckas du även om du

Läs mer

FAKTA OM DITT AIK FOTBOLL MASTERCARD

FAKTA OM DITT AIK FOTBOLL MASTERCARD FAKTA OM DITT AIK FOTBOLL MASTERCARD ATT TÄNKA PÅ INNAN DU ANVÄNDER KORTET Ditt kort är en värdehandling Förvara aldrig kort och kod tillsammans. Hantera kortet så att det inte kommer i orätta händer och

Läs mer

Mobila metoder för inloggning VÅRD OCH OMSORG SVENSK E-IDENTITET

Mobila metoder för inloggning VÅRD OCH OMSORG SVENSK E-IDENTITET 2017 Mobila metoder för inloggning VÅRD OCH OMSORG SVENSK E-IDENTITET Ordlista IdP = Den som står för identiteten. Exempelvis en kommun när det gäller deras AD-konton (nätverkskonton). Mobilt SITHS SITHS-inloggning

Läs mer

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se Internetbanken öppen alla dagar klockan 0-24 www.sparbanken-nord.se Säkerhet i internetbanken. För att du ska känna dig trygg när du gör dina bankärenden i internetbanken tillämpar vi en av marknadens

Läs mer

Kom igång med mobil kortbetalning

Kom igång med mobil kortbetalning Babs Micro Kom igång-guide Kom igång med mobil kortbetalning Tack för att du har valt Babs Paylink som leverantör! Med din nya kortläsare kommer du enkelt att kunna ta betalt var du än befinner dig. Kortläsaren

Läs mer

HUVUDÄNDRINGAR I TRAVEL CASH KONTOVILLKOR GÄLLANDE FRÅN 16 AUGUSTI 2018

HUVUDÄNDRINGAR I TRAVEL CASH KONTOVILLKOR GÄLLANDE FRÅN 16 AUGUSTI 2018 HUVUDÄNDRINGAR I TRAVEL CASH KONTOVILLKOR GÄLLANDE FRÅN 16 AUGUSTI 2018 Key Changes Sweden Huvudändringar i Travel Cash Kontovillkor gällande från den 16 augusti 2018 För fullständiga och uppdaterade Travel

Läs mer

1. Utställa/aktivera onecard

1. Utställa/aktivera onecard 1. Utställa/aktivera onecard 1. Ange in ditt säljarnummer 2. Tryck Sälgernummer 3. Tryck Kontant Insättning 4. Tryck Typ 5. Markera 0011 Sälj onecard (Flytta markören i menyn uppåt och nedåt med pilarna

Läs mer

WyWallet Produktbeskrivning

WyWallet Produktbeskrivning 4t Sverige AB WyWallet Produktbeskrivning Stockholm 2012.03.13 2 Inledning 4T Sverige AB är ett nyetablerat bolag för mobil betalningsförmedling i Sverige. Bolaget ägs av de fyra mobiloperatörerna Telia,

Läs mer

WyWallet Produktbeskrivning

WyWallet Produktbeskrivning Sankt Eriksgatan 117 SE 113 29 Stockholm Sweden info@ WyWallet Produktbeskrivning Version 3.0 2013-05-31 2 Inledning 4T Sverige AB (WyWallet) är ett samägt initiativ av landets fyra största mobiloperatörer.

Läs mer

Välkommen till oss på Glocalnet!

Välkommen till oss på Glocalnet! Kom igångguide för Kontantkort Välkommen till oss på Glocalnet Grattis till ett smart och lågt val. Med Glocalnet Kontantkort har du full koll på dina mobilkostnader eftersom du betalar i förväg. Samtidigt

Läs mer

Kravspecifikation, upphandling av grundläggande betaltjänster

Kravspecifikation, upphandling av grundläggande betaltjänster DATUM VÅR REFERENS 008-0-07 Dnr 07-0977 ERT DATUM ER REFERENS Kravspecifikation, upphandling av grundläggande betaltjänster POSTADRESS Box 5398, 0 49 Stockholm BESÖKSADRESS Birger Jarlsgatan 6 TELEFON

Läs mer

Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se.

Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se. Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se. Behöver du hjälp? Ring internetbankens kundtjänst på 0771-97 75 12, alla dagar

Läs mer

Internetbanken. Öppet alla dagar klockan 0 24.

Internetbanken. Öppet alla dagar klockan 0 24. Internetbanken Öppet alla dagar klockan 0 24. Internetbanken har öppet när det passar dig Vi vill alltid ge dig bästa tänkbara service. Därför har du möjlighet att besöka banken på det sätt och de tider

Läs mer