Din guide till en smidig flytt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Din guide till en smidig flytt"

Transkript

1 Företagskund Din guide till en smidig flytt Läs igenom och spara! Mer information om dina nya produkter och tjänster samt öppettider finns på www. sparbankenskane.se/nystart

2 Börja redan idag 9 Fredag Fredagen den 9 oktober kl flyttar dina nuvarande banktjänster till Sparbanken Skåne. Då stänger också Sparbanken Öresunds Internetbank, Mobilbank och Telefonbank. Börja med att läsa igenom guiden och följ sedan anvisningarna nedan redan idag finns det saker att göra! Läs mer på Eller ring oss på Tänk på det här innan flytten 1. Ladda ner Mobilt BankID Saknar du Mobilt BankID? Beställ via Sparbanken Öresunds Internetbank eller besök ditt kontor före den 9 oktober. Med ett Mobilt BankID från Sparbanken Öresund kommer du att kunna logga in även i Sparbanken Skånes internetbank och mobilbank. 2. Aktivera din säkerhetsdosa Saknar du Mobilt BankID och har fått en säkerhetsdosa hemskickad (via rek) ska du aktivera den för att kunna logga in i Sparbanken Skånes Internetbank. Aktivera säkerhetsdosan tidigast den 5 oktober med hjälp av instruktionerna på www. sparbankenskane.se/nystart. Den 12 oktober är du välkommen att logga in i Sparbanken Skånes internetbank. Har du en säkerhetsdosa från Swedbank & Sparbankerna sedan tidigare så fungerar den som vanligt. Tänk på att du som redan har tillgång till Internetbanken i Sparbanken Skåne inte kommer att ha åtkomst till denna under flytthelgen. 3. Spara relevant historik Spara ner eller skriv ut historik och annan värdefull information som du vill ha kvar från Sparbanken Öresunds Internetbank i god tid före den 9 oktober. Du kommer att kunna se historiska överföringar och bank- och plusgirobetalningar i din nya internetbank. Kontoutdrag från Sparbanken Öresund kommer också att finnas i den nya Internetbanken. Tänk på att eventuella lönelistor som du har i Sparbanken Öresunds internetbank inte följer med till din nya internetbank i Sparbanken Skåne. 4. Kontrollera betalningar I Sparbanken Skånes internetbank kommer du se kommande betalningar som är signerade i Sparbanken Öresunds internetbank. För att underlätta flytten rekommenderar vi att du undviker att lägga upp och signera nya betalningar i Sparbanken Öresunds internetbank i anslutning till flytthelgen. Lägg istället upp betalningarna i din nya internetbank den 12 oktober. Har du kvar osignerade betalningar i Sparbanken Öresunds internetbank den 9 oktober, behöver du lägga in dem på nytt i Sparbanken Skånes internetbank. 5. Anslut ditt kort Anslut ditt Visa Business Card till Verified By Visa i Sparbanken Öresunds Internetbank före den 9 oktober om ni planerar att använda kortet för näthandel.

3 Klara helgen utan Internetbank, Mobilbank och Swish 9 Fredag 10 Lördag 11 Helgen den 9 11 oktober sker flytten av samtliga produkter, konton och tjänster till Sparbanken Skåne. För att säkerställa flytten är Internetbanken stängd från och med kl fredagen den 9 oktober. Detsamma gäller Mobilbanken och Swish, medan bank- och kreditkort fungerar som vanligt. Välkommen till Sparbanken Skånes internetbank den 12 oktober. Söndag Handla och gör uttag Använd ditt befintliga Sparbanken Öresund-kort när du vill betala eller göra bankomatuttag. Har du till exempel ett Visa Business Card fungerar det precis som vanligt. Få svar på dina frågor Besök oss gärna på /nystart, där samlar vi all information. Frågor som rör flytten besvaras på tel Fram till den 9 oktober når du även Kundcenter Företag i Sparbanken Öresund på , precis som vanligt. Vad händer under helgen? Nya konton i Sparbanken Skåne Du kommer att få motsvarande konton och även dispositionsrätter och fullmakter följer med automatiskt. Tänk på att konton som döpts i internetbanken inte kommer att få med det namn du angett efter flytten, men du kan då döpa om dem på nytt. Betalningar och överföringar förbereds Bank- och plusgiromottagare som du har i internetbanken flyttas över. Detsamma gäller kontonummer som du sparat i din mottagarlista. Om du vid flytten har en pågående betalning till mottagare som du inte sparat kommer vi automatiskt att lägga upp dessa mottagare i din nya mottagarlista. Fonder och värdepapper flyttas Samtliga innehav flyttas till Sparbanken Skåne och du får åtkomst till dem i Internetbanken och Mobilbanken. Tänk på att det kan dröja ett par dagar innan du ser dem i den nya Internetbanken. Under perioden fram till 12 oktober genomförs inga fondflyttsuppdrag där avlämnande/mottagande institut är Sparbanken Öresund. Samtliga inkomna uppdrag genomförs efter 12 oktober. Internetbank, Mobilbank och Telefonbank förbereds Allt ska vara klart för inloggning under måndagen den 12 oktober. Tänk på att avbrottet även gäller Internetbanken, Mobilbanken och Swish i Sparbanken Skåne om du redan har den tjänsten. Lån och krediter flyttas över Lån och krediter flyttas över automatiskt med samma villkor och räntor. Det är bara lånenumret som skiljer och du behöver inte göra något. Samma försäkringar Har du livförsäkringar/sparförsäkringar, som tecknats genom Sparbanken Öresund, kommer du ha kvar dessa oförändrade. Du har tidigare kunnat följa dina försäkringar via Sparbanken Öresunds internetbank. Framöver följer du dina försäkringar direkt via respektive försäkringsbolags hemsidor. Om du väljer att flytta över dina försäkringar till Sparbanken Skåne kommer du även i fortsättningen att kunna se dessa i Sparbanken Skånes internetbank. Prata gärna med din rådgivare för översyn av ditt försäkringsskydd.

4 Kom igång med det nya 12 Måndag Under måndagen den 12 oktober är du välkommen att utforska dina tjänster i Sparbanken Skåne. Upplev skillnaden och upptäck det nya. Börja gärna med Internetbanken och se vad du kan göra framåt för att underlätta och effektivisera dina affärer. Kom igång med Mobilbanken som även finns för företag! Läs mer på www. sparbankenskane.se /nystart eller ring Logga in på Internetbanken Använd ditt Mobila BankID från Sparbanken Öresund, eller säkerhetsdosan (aktiveras på från och med den 5 oktober). Du som redan har en säkerhetsdosa utgiven av Swedbank & Sparbankerna loggar in som vanligt. Tänk på att BankID på fil inte fungerar som säkerhetslösning till internetbanken i Sparbanken Skåne. Har du flera företrädare i Internetbanken kommer samtliga att flyttas över som användare hos Sparbanken Skåne. Vi har matchat behörigheterna som respektive användare hade hos Sparbanken Öresund så att du ska få samma funktionalitet. För att du själva ska kunna lägga upp rättigheter i Internetbanken behövs behörighetsadministration för dig själv eller annan person i företaget. Du, eller ni, som är firmatecknare, är välkomna att kontakta ert kontor efter den 12 oktober för att få detta. Du kan sedan själv justera de anställdas behörigheter direkt i Internetbanken. Testa Mobilbanken Företag Sparbanken Skånes Mobilbank tillhör de allra bästa och finns för både privatpersoner och företag. Ladda ner Mobilbanken från Appstore eller Google Play och använd ditt Mobila BankID från Sparbanken Öresund för att logga in. Ring Telefonbanken! Från 12 oktober är du välkommen att ringa oss på Prata med oss måndag till fredag 8 21, lördag till söndag eller gör dina ärenden själv dygnet runt. För att kunna ringa oss behöver du en femsiffrig personlig kod för företaget och en femsiffrig kod som företrädare. Här skiljer det sig lite mellan juridiska personer och enskilda näringsidkare: > Enskild näringsidkare som har Telefonbanken i Sparbanken Öresund och inte har Internetbank får en personlig kod skickad via rekommenderat brev. Enskild näringsidkare som har Internetbanken aktiverar själv tjänsten och väljer personlig kod från och med den 12 oktober. Gör så här i Internetbanken: 1. Logga in med Mobilt BankID eller säkerhetsdosa 2. Välj Företag 3. Klicka på Tillval och välj Telefonbanken följ där efter instruktionerna > Som juridisk person aktiverar du Telefonbanken och väljer personlig kod på ett av våra kontor från och med den 12 oktober.

5 Värdepapper Samtliga fonder och innehav flyttas automatiskt över till Sparbanken Skåne och ni når dem via Internet- eller Mobilbanken. Men tänk på att eventuella så kallade Stopp/loss order som du hade i Sparbanken Öresund måste registreras på nytt. Betala ut löner Betalar du ut löner genom Sparbanken Öresunds Internetbank finns det ett par saker du behöver tänka på. Efter övergången till Sparbanken Skåne måste du registrera dina lönemottagare i lönelistans mottagarregister. Det kommer då inte vara möjligt att registrera gamla Sparbanken Öresundkonton (konton med 9300 som clearingnummer). Mottagarna registreras med kontonummer och personnummer. Ett tips är att spara utbetalda e-lönelistor så att du har dem tillgängliga när de ska registreras på nytt. Lönemottagarna kommer att finnas upplagda i ditt mottagarregister. Visa Business Card I oktober får du nya kort och nya PIN-koder med posten. Dessa börjar fungera den 5 november samtidigt som det gamla kortet spärras. Tänk på att ta med både ditt gamla och nya kort om du är på resa under eller efter 5 november. Fundera på var du har registrerat dina kort, till exempel Öresundsbron, EasyPark eller liknande. Se till att registrera ditt nya kort från och med 5 november. Du kan också registrera dig som användare på Webbsaldo.se för att kunna se transaktionshistorik online. Därefter kan du ladda ner VBCappen för att på ett enkelt sätt få tillgång till saldo samt transaktionshistorik direkt i mobilen. För att kunna använda ditt nya kort på nätet behöver du ha ett Mobilt BankID, vilket du skaffar direkt i Internetbanken. Detaljerad information och nya villkor skickas i ett separat brev. Nya kontonummer Informera kunder och leverantörer om dina nya bankkonton. Vi ser till att alla inkommande betalningar hänvisas till era nya konton under en 6-månaders period för att underlätta. Ditt plus- och bankgironummer kommer att vara det samma efter flytten, det är bara bakomliggande kontonummer som ändras. Du hittar dina nya kontonummer i Internetbanken eller Mobilbanken fr o m den 12 oktober. Tar du emot pengar från utlandet behöver du meddela avsändarna ditt nya IBAN- och BIC-nummer som du hittar i Internetbanken fr o m 12 oktober. Nya betalningsrutiner Hos Sparbanken Skåne dras pengarna från ditt konto dagen före angiven förfallodag när du registrerar betalningar till bank- eller plusgiro i Internetbanken. Detta för att säkerställa att betalningen är mottagaren tillhanda det datum du angett. Registrerar du en betalning innan kl på förfallodagens morgon för omgående betalning når den mottagaren samma dag. Gör du en överföring till en annan bank en vardag före kl utan att ange datum, kommer pengarna in på mottagarens konto samma dag. Bankgiro Direkt Har du använt dig av tjänsten Bankgiro Direkt under 2015 kommer du automatiskt att få nya blanketter. I annat fall ber vi dig kontakta oss för att beställa nya om du har behov av det. Du kan använda dina gamla blanketter fram till dess att du fått de nya blanketterna. Kontrollera betalningar och överföringar Bank- och plusgiromottagare som du har i Internetbanken flyttas över i din nya internetbank. Notera dina betalningsmottagare i god tid före flytthelgen. Detsamma gäller kontonummer som sparats i din mottagarlista. Efter den 12 oktober är det viktigt att du kontrollerar att betalningsmottagare och kontonummer flyttats över till din nya internetbank samt att signerade betalningsuppdrag finns upplagda i nya internetbanken.

6 Här hittar du mer information Telefon

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se Internetbanken öppen alla dagar klockan 0-24 www.sparbanken-nord.se Säkerhet i internetbanken. För att du ska känna dig trygg när du gör dina bankärenden i internetbanken tillämpar vi en av marknadens

Läs mer

www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23

www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23 www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23 Din guide till internetbanken Välkommen in. Här är det öppet jämt. www.sparbankennord.se Välkommen till internetbanken! Här är det öppet jämt så att du kan göra dina

Läs mer

Välkommen in. Här är det öppet jämt.

Välkommen in. Här är det öppet jämt. Din guide till internetbanken Välkommen in. Här är det öppet jämt. Du kan även besöka oss på swedbank.se/digitalt. Där hittar du fler digitala tjänster och mer info om internetbanken. Observera att vissa

Läs mer

Internetbanken. Öppet alla dagar klockan 0 24.

Internetbanken. Öppet alla dagar klockan 0 24. Internetbanken Öppet alla dagar klockan 0 24. Internetbanken har öppet när det passar dig Vi vill alltid ge dig bästa tänkbara service. Därför har du möjlighet att besöka banken på det sätt och de tider

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Genom att skicka kundfakturor via banken kan du och ditt företag

Läs mer

Internetbanken. Öppet alla dagar dygnet runt

Internetbanken. Öppet alla dagar dygnet runt Internetbanken Öppet alla dagar dygnet runt Internetbanken för företag är öppen dygnet runt och du når den via alla datorer som har en webbläsare och internetuppkoppling på kontoret, hos konsulten, hemma

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt att jobba och

Läs mer

Välkommen till eplusgiro!

Välkommen till eplusgiro! Välkommen till eplusgiro! Användarhandledning Privatpersoner gäller från 20 januari 2011. Med eplusgiro kan du göra dina betalningar både inom Sverige och till utlandet direkt från datorn. Med vår säkerhetslösning

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt

Läs mer

Information från Löne- och Pensionsservice

Information från Löne- och Pensionsservice Information från Löne- och Pensionsservice Information om bankbyte och övergång till e-lönebesked Den 1 juni 2011 byter Östersunds kommun bank till Swedbank. Det innebär att lön kommer att betalas ut via

Läs mer

Kom igång med internetbanken företag. Så gör du.

Kom igång med internetbanken företag. Så gör du. Kom igång med internetbanken företag. Så gör du. Välkommen till internetbanken företag Med internetbanken får du en bra överblick över företagets samlade affärer, ekonomisk information i realtid och funktioner

Läs mer

Telefonbanken. Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23

Telefonbanken. Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23 Telefonbanken Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23 Det är aldrig långt till goda affärer. Vår målsättning är att ge dig bästa tänkbara service, när du behöver det. Det kan innebära allt från

Läs mer

Ta genvägarna till banken

Ta genvägarna till banken Ta genvägarna till banken Mobilbanken för iphone, Android och ipad Swish Internetbanken Telefonbanken Vill du veta mer om genvägarna till banken? Läs mer och se demofilmer på snapphanebygdenssparbank.se/internetbanken

Läs mer

Internetbanken företag. Möjligheternas internetbank

Internetbanken företag. Möjligheternas internetbank Internetbanken företag Möjligheternas internetbank Välkommen till gränslösa affärsmöjligheter Med internetbanken står dörren till banken alltid öppen för dig och företaget. Du når internetbanken via alla

Läs mer

Telefonbanken. Närmaste vägen till banken.

Telefonbanken. Närmaste vägen till banken. Telefonbanken Närmaste vägen till banken. Det är aldrig långt till goda affärer. Vår målsättning är att ge dig bästa tänkbara service, när du behöver det. Det kan innebära allt från möjligheten att fatta

Läs mer

För dig mellan 13-20!

För dig mellan 13-20! För dig mellan 13-20! Öppna ett e-sparkonto och få 100 kronor insatt på kontot. Ungdomserbjudande! Skaffa ett konto med bankkort Maestro eller Karlshamns-Kortet samt mobil- och internetbanken. Då ingår

Läs mer

Välkommen till Sparportalen.

Välkommen till Sparportalen. FONDSPARA PERSONLIG RÅDGIVNING FINANSIELLA TJÄNSTER OCH FÖRSÄKRINGAR HANDLA MED FONDER ALLT I ETT-KONTO Välkommen till Sparportalen. Hundratals fonder. Alltid personlig rådgivning. www.direct.se Fondspara

Läs mer

Praktiska och enkla mobila tjänster

Praktiska och enkla mobila tjänster Praktiska och enkla mobila tjänster Appar som underlättar din vardag Ta hjälp av smarta verktyg för att enkelt hantera din ekonomi, när du vill och var du vill. I den här foldern kan du läsa om våra populära

Läs mer

Innehåll Ökad säkerhet i internetbanken för företag och företagare... 3 Mobilt BankID... 3 Så här skaffar du mobilt BankID...

Innehåll Ökad säkerhet i internetbanken för företag och företagare... 3 Mobilt BankID... 3 Så här skaffar du mobilt BankID... Viktig information om internetbankens behörighetssystem, trojaner och virus Den senaste tiden har ett antal svenska bankkunder drabbats av så kallade trojaner i sina datorer. En trojan infekterar datorn

Läs mer

Mobilt. Guide för Telia Refill kontantkort

Mobilt. Guide för Telia Refill kontantkort Mobilt Guide för Telia Refill kontantkort Välkommen till Telia Välkommen till Telia! Här berättar vi hur du sätter i gång ditt Telia Refill kontantkort, hur du laddar det med samtalstid, vilka tjänster

Läs mer

Välkommen. Den här guiden visar enkelt hur Kundservice på internet fungerar, hur du hittar och hur du använder olika funktioner.

Välkommen. Den här guiden visar enkelt hur Kundservice på internet fungerar, hur du hittar och hur du använder olika funktioner. Välkommen Kundservice på internet är alltid öppet. Du gör dina GE Money Bank-ärenden när du vill och där du vill; hemma, på jobbet, från sommarstugan. Vi kan också svara på dina frågor som du skickar som

Läs mer

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Att skicka e-fakturor Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Välkommen till bankens e-fakturatjänst Att skicka e-fakturor med bankens fakturaportal är enkelt. Du skapar fakturaunderlaget

Läs mer

Välkommen till oss på Glocalnet!

Välkommen till oss på Glocalnet! Kom igångguide för Kontantkort Välkommen till oss på Glocalnet Grattis till ett smart och lågt val. Med Glocalnet Kontantkort har du full koll på dina mobilkostnader eftersom du betalar i förväg. Samtidigt

Läs mer

Mobilt. Guide för Telia Mobil Full koll

Mobilt. Guide för Telia Mobil Full koll Mobilt Guide för Telia Mobil Full koll Välkommen till Telia Välkommen till Telia! Här berättar vi hur du sätter i gång ditt Telia Mobil Full koll abonnemang, hur det fungerar, hur du laddar det med extra

Läs mer

Medgivande via hemsida ANVÄNDARMANUAL November 2010

Medgivande via hemsida ANVÄNDARMANUAL November 2010 Medgivande via hemsida ANVÄNDARMANUAL November 2010 Innehållsförteckning 1 Kontaktvägar och adresser...3 2 Introduktion...4 2.1 Vad är Medgivande via hemsida...4 2.2 Om manualen och ytterligare hjälptexter...4

Läs mer

Så fungerar ditt kort

Så fungerar ditt kort KORT Så fungerar ditt kort Gäller från 2014-04-15 Innehåll Kreditkort, så fungerar kortet 3 Bankkort, så fungerar kortet 4 Ungdomskort, så fungerar kortet 4 När du använder korten, praktiska saker att

Läs mer

Hantering av behörigheter. Instruktion för behörighetsadministratörer

Hantering av behörigheter. Instruktion för behörighetsadministratörer Hantering av behörigheter Instruktion för behörighetsadministratörer Innehåll. Översikt 2. Lägg till behörighet 3. Exempel steg -3 4. Visa och ändra behörighet 5. Bra att veta 6. Tillvalstjänster Välkommen

Läs mer

Insättningsuppgift via Internet Användarmanual

Insättningsuppgift via Internet Användarmanual Juli 2014 Insättningsuppgift via Internet Användarmanual Bankgirocentralen BGC AB 2013. All rights reserved. www.bankgirot.se Innehåll 1 Introduktion...3 1.1 Det här dokumentet... 3 1.2 Vad är Bankgirot?...

Läs mer

Lönelista. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

Lönelista. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Lönelista använder du när du ska betala ut lön till flera mottagare samtidigt. På så sätt återanvänder du de registrerade

Läs mer

Så här funkar det i mobilen!

Så här funkar det i mobilen! Så här funkar det i mobilen! Hur köper jag Idrottsrabatten i mobilen? Du kan ladda ner Idrottsrabatten i din mobil på följande vis: 1. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play. Sök appen med namnet

Läs mer