HUV-kansliet M Wiklander

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HUV-kansliet 2014-05-19 M Wiklander"

Transkript

1 HUV-kansliet M Wiklander Minnesanteckningar Forum: Utbildningsadministrationen HUV Datum: Tid: Plats: Hä Adjunkten Su M 328 Ös B 314 Närvarande: Mia Wiklander Sigrid Mattsson Susanne Ståhlberg Annki Jansson Ann-Sofie Erixon Carina Åhlund Carina Ring Carina Sundström Annika Gustafsson Gunilla Lindgren Lena Jonsson Karin Granlund Lena Jörgensen Anna Scherdin Anki Englund Mona Larsson Sanna Jansson Elsa Larsson Pontus Cavallie Wase Med reservation för att närvarolistan inte stämmer fullt ut. 1. Meddelanden - Idag börjar Sanna Jansson att arbeta hos oss som fakultetsadministratör. Sanna kommer att sitta i Sundsvall med övrig kanslipersonal och administrera engelska och historia. Välkommen Sanna! - Fakultetsnämnden har sitt sista sammanträde 4 juni, då ska bl.a. en ny modell för fördelning av forskningsanslaget fastställas. Forskningsbudgeten ska fastställas i september. - Två nya utbildningsprogram är under beredning: magister religion och magister socialt arbete. Fakultetsnämnden har rekommenderat att rektor ska godkänna fortsatt beredning. - Vid fakultetsnämndens sammanträde den 4 juni ligger förslag om ny ämnesföreträdare efter Eva- Britta Ståhl i litteraturvetenskap. Förslaget är att Anders Johansson efterträder henne. - Ny fakultetsnämnd har valts för nästkommande 3 år. Ledamöter till råden (RUF, GRU och AR) utses av nya nämnden under hösten. - Omlokalisering Härnösand/Sundsvall: lokaliseringsprojektet har i samarbete med referensgruppen tagit fram ett första utkast till tidslinje över olika händelser fram till att omlokaliseringen är genomförd. Den finns publicerad i ett Worddokument via Den ska också publiceras på webbsidan för omlokalisering. - Vicedekan för lärarutbildning är utsedd. Det blev Lena Boström och hon tillträder den 1 juli. Annki Jansson kommer att vara handläggare för den nya lärarutbildningsorganisationen. - Årshögtiden går av stapeln den 10 oktober i Östersund. Det kommer att ges möjlighet för alla anställda att anmäla sig till den, blir det fler anmälda än det finns platser så blir det lottning. Mer information kommer.

2 - Idag är det personalmöte kl Rektor, prorektor och förvaltningschef informerar om översynen av förvaltningen och slutsatser efter genomförd utredning och konsekvenser framåt. Lokalerna finns på webben. - Påminnelse till er som inte ansökt om sommarsemester i Palasso; gör det. - Sommartid för administrativ personal började förra måndagen den 12 maj och pågår till och med 14 september. Arbetstiden under perioden är kl Den 16 juni har vi terminens sista kanslimöte. Det första för höstterminen är den 25 augusti. 1. Meddelanden Inga ytterligare meddelanden. 2. Föregående mötes minnesanteckningar Genomgång av status för åtgärdspunkterna. Lathunden för DiVA efterfrågas. Mia undersöker hur långt man har kommit med den. 3. Rutiner för tidigt avbrott Föredragande: Catarina Karlsson. Catarina informerar om rutinen angående tidiga avbrott. 1. Fakultetsadministratören får en lista av kursansvarig med namnen på de inaktiva studenterna. 2. Fakultetsadministratören lägger in avbrotten i Ladok. 3. Listan med namnen på de inaktiva studenterna skickas av fakultetsadministratören till frontdesk. 4. Frontdesk skickar meddelandet till studenten om att avbrott på grund av inaktivitet har lagts in. 5. Frontdesk påregistrerar de studenter som återkommer och vill fortsätta på kursen. 6. Namnen på de påregistrerade studenterna skickas av frontdesk till respektive fakultetsadministratör. Fakultetsadministratörerna skickar en lista till Mia om vilka avdelningar som kommer att jobba efter denna rutin. 4. Sommaren i Servicecenter och Frontdesk Föredragande: Catarina Karlsson. Servicecenter och frontdesk är två stödfunktioner som har två olika uppgifter. Catarina jobbar själv både i servicecenter och i frontdesk. Servicecenter besvarar inte frågor utan skickar dem vidare. Frontdesk besvarar de frågor de kan besvara och har mer kontakt med kanslierna och verksamheten. Det pågår en nyrekrytering inför sommarperioden och under sommaren är någon av Catarina, Peter eller Lisa på plats hela perioden. Vid nästa kanslimöte 16/6 kommer vi att diskutera frontdesks eventuella bevakning av expeditionsmailen. Önskemål lyfts också om att studievägledarna och antagningen informeras om att de ska använda expeditions-e-postadresserna i stället för fakultetsadministratörernas privata. Det säkerställer att inte ärenden blir liggande obesvarade vid administratörers frånvaro. Mia tar ärendet till STU. Bra om hela STU får samma information. Sommarkurserna: Skillnaden i rutinerna denna sommar jämfört med förra, är att de antagna studenterna nu endast får hänvisning till webbsidan för välkomstbreven i sina antagningsbesked. Tidigare har de fått denna information via e-post av fakultetsadministratörerna. Frontdesk upplever

3 inte att mängden studenter som hör av sig har ökat, det finns nu bra information på sidan för nya studenter. Samma ordning gäller för höstterminens utbud, därefter ska detta utvärderas. Det här innebär att ingen fakultetsadministratör behöver gå in på semestern för att skicka informationen till studenterna. 5. Välkomstbrev sommar och höst; frågor? Synpunkter på rutinbeskrivningen för höstens välkomstbrev: 1. Kommunikationsavdelningens ansvar, punkt 8: Det står att KOM publicerar ett generellt välkomstbrev för de program/kurser som inte levererar ett brev. Det här kan missförstås som att det är KOM som lägger ut dessa men det är fakultetsadministratören som skickar det generella brevet till respektive avdelnings funktionsadress, och där hämtar KOM breven. 2. Publicering tidsplan HUV, punkt 2: Det är ett syftningsfel i meningen. Det går att tolka den som att det är fakultetsadministratören som ansvarar för att kursansvarig ska skicka brevet, men det ska nog betyda att fakultetsadministratören ansvarar för korrekturläsning av brevet som kommer från kursansvarig. 3. I det generella välkomstbrevet saknas hänvisning till Helpdesk. Varför finns inte det med i brevet? Mia tar ovanstående synpunkter till Jeanette Lozanovski på KOM. 6. Avstämning DiVA finns det fler uppsatser som ska läggas in? Yvonne Landström har nu lagt in de uppsatser som hon fått. Finns det fler uppsatser som inte är inlagda i DiVA så kontakta Yvonne och kom överens med henne om det praktiska, så lägger hon in dem. 7. Sommarsemester För närvarande har inte all personal lagt in sommarsemestern i Palasso. Ni som inte har lagt in ännu; gör det så jag får planeringen klar. Det är många som efterfrågar semesterlistan. 8. Privat mobiltelefon förekommer det samtal till er privata mobiltelefon från studenter? Det har hänt att studenter ringer direkt till fakultetsadministratörs privata mobiltelefon. Då har studenten sannolikt funnit numret på hitta.se el. dyl. Det har också hänt att växeln kopplat studenter till fakultetsadministratörs privata mobiltelefon. Det är inte ok. Mia behöver veta om detta är något vanligt förekommande och avsikten är att meddela växeln att de inte får koppla samtal till våra privata mobiltelefoner eller lämna ut våra privata mobilnummer. Synpunkter? Det har hänt och händer att studenter ringer på fakultetsadministratörernas privata mobiltelefoner men det är inte vanligt förekommande. Mia påminner växeln om att inte lämna ut personalens privata mobilnummer samt att inte koppla samtal från studenter till privata mobiltelefoner.

4 9. Övriga frågor Föredragande: Gunilla Lindgren. Önskemål om att växeln lägger lite mer omsorg om vart samtal kopplas när det gäller studenter som redan läser hos oss och presumtiva studenter. Som exempel så ska samtal från innevarande studenter kopplas till fakultetsadministratör och eventuellt presumtiva studenter till avdelningens studievägledning om sådan finns, eller till den centrala studievägledningen. Föreslås att växeln frågar vad det gäller samt om den som ringer är MIUN-student. Mia tar ärendet till växeln.

5 Åtgärdspunkter 2013/2014 Datum Åtgärdspunkt Ansvarig Klart datum Kommentar p. 2 Omregistrering. Mia Wiklander snarast ; Mia pratar med Arne ; Träffar Arne 26/ ; Pontus har fått i uppdrag att undersöka hur rikets största universitet hanterar detta, samt om det har konsekvenser för studenterna med CSN ; På G ; Pontus har fått svar från 2 av de stora lärosätena. Väntar in fler svar ; Resultatet av undersökningen är skickat till Arne W med en förfrågan om att få omregistrera de som har minst ett avslutat moment samt efter avslutad p 5. Önskvärt med en detaljerad lathund för inläggning av uppsatser i DiVA. Gärna med bilder. Ska abstracts läggas in? Löpnummer? Det verkar som biblioteket lämnar olika information på olika orter om hur detta ska gå till. Bra om biblioteket kan enas om en gemensam rutin p 3. På utbildningsdagen med Arne diskuterades att examinator är den roll som har rätt att underteckna arkivlistorna. Alla gånger är det inte examinatorerna som gör detta, det kan vara kursansvariga och examinerande lärare för olika moment som skriver på. En tydlig skrivning för examinators ansvarsområden bör finnas. Då detta är en kvalitetsfråga skickas ärendet till Rådet för utbildning på grund- och avancerad nivå för utredning p 4. Studievägledarna och antagningen ska informeras om att de ska använda expeditions-e-postadresserna i stället för fakultetsadministratörernas privata p 5. Synpunkter på höstens välkomstbrev förmedlas till Jeanette p 8. Växeln ska påminnas om att inte lämna ut personalens privata mobilnummer samt att inte koppla samtal från studenter till privata mobiltelefoner. p.9 Önskemål om att växeln lägger lite mer omsorg om vart samtal kopplas när det gäller studenter som redan läser hos oss och presumtiva studenter. reservantagning. Inget svar ännu. Mia Wiklander snarast ; Har skickat ärendet till Britt-Marie Sohlström på biblioteket ; Anna Vedin arbetar på en lathund. Yvonne Landström och Anna Connell är bollplank ; Lathunden efterfrågas. Mia undersöker hur långt man har kommit. Mia Wiklander Ht ; Ärendet skickat till Eva Staffansson ; Planeras att tas upp som diskussionspunkt i GRU 25/7 och därefter igen 17/9. Mia Wiklander snarast ; Har skickat ärendet till Malin Styrman, STU. Mia Wiklander snarast ; Skickat synpunkterna till Jeanette. Mia Wiklander snarast ; Har skickat båda punkterna till Lennart Johansson, CAMP.

6 Avslutade ärenden 2014 Datum Åtgärdspunkt Ansvarig Klart datum Kommentar p 3. E-postboxar, vilka e-postboxar har vi? Alla/Mia snarast Alla skickar vilka e-postboxar man har till Mia som sammanställer och skickar vidare ; Mia har skickat en sammanställning vidare till Catarina Karlsson, Frontdesk ; När fakultetsadministratörer går på semester så anmäl det till frontdesk som bevakar och p 1. Marknadsföringskampanj! Ta fram ett reklamblad för HUV-kansliet. p 5. Det går inte att bekräfta alla studenternas TAOanmälan. Många studenter kontaktar fakultetsadministratörerna med frågor om deras anmälan har kommit med. Mia kollar med Erna om autosvaret kan göras tydligare för TAO-anmälan. Karin Olsson/ Mia Wiklander Mia Wiklander besvarar e-posten som kommer in. Ärendet avslutat. Ht ; På G ; Det är inte löst hur vi ska fotografera oss till presentationsbroschyren. Åke Johansson föreslås kunna fota i Härnösand och Tommy Lodén i Sundsvall ; Just nu är frågan tillbaka till Kicki Strandh som ska fundera på en lösning för fotografering ; All personal kommer att erbjudas fotografering till de personliga webbsidorna. Ärendet avslutat ; Har skickat ärendet till Erna Österlund, Ladok ; Erna har tagit upp frågan med alla fakultetsadministratörer ; Se e-post från Erna Om det fortf. är problem så ta upp det på nästa Ladokmöte. Ärendet avslutat p 4. Tentamen på annan ort Mia Wiklander snarast Mia skickar ärendet till Sara Jonsson ; Ärendet skickat till Sara Jonsson och Jeanette Lozanovski den 1/11. Ingen återkoppling ännu ; Sara har svarat att det är de som är ansvariga för sidorna där den felaktiga informationen finns, som kan ta bort den. Ny grupp har bildats för att se över MIUN:s tentamensrutiner. Ärendet avslutat p 6. Larm på studentexpeditioner Mia Wiklander Ht-13 Mia undersöker möjlighet att få larm installerat på studentexpeditionerna ; Karin Olsson har pratat med Bo Ekwärn. Inget är klart ännu ; Larm kommer att installeras på studentexp. i hus P i Ösd. Ärendet avslutat p 3. Rutiner som används vid NMT för tidigt avbrott. Frontdesk erbjuder sig att hjälpa till med detta också Fakultetsadministratörerna Mars ; Tas upp på kanslimötet i april ; Ok med samma rutiner som NMT om

7 för HUV. Vi tar med erbjudandet och diskuterar vidare. administratörerna får meddelanden om vilka studenter det gäller. Mia meddelar frontdesk. Ärendet avslutat.

Linnéuniversitetets kvalitetsråd

Linnéuniversitetets kvalitetsråd Mötesdatum: Linnéuniversitetets kvalitetsråd Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Lena Fritzén, prorektor, ordförande Niklas Ammert, Fakulteten för konst och humaniora Bo Bergbäck, prorektor Cristoffer

Läs mer

Kvalitetssystem för programrådet för odontologiska program inom Medicinska fakulteten

Kvalitetssystem för programrådet för odontologiska program inom Medicinska fakulteten Kvalitetssystem för programrådet för odontologiska program inom Programrådets kvalitetsarbete Syftet med detta dokument är att sammanföra och utveckla befintliga och nya komponenter i det lokala kvalitetssystemet

Läs mer

2013-05-10. Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner. Sida 1 (10)

2013-05-10. Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner. Sida 1 (10) 2013-05-10 Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner Sida 1 (10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 PROCESS TA FRAM OCH REVIDERA KURSPLANER... 3 1.1 Processens syfte... 3 1.2 Övergripande beskrivning

Läs mer

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström Sida 1 av 5 Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi PROTOKOLL Måndagen den 24 mars 2014, kl 14:00-16:15. Konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Kajsa Eklund,

Läs mer

Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Närvarande ledamöter Ej närvarande Studentrepresentanter Övriga närvarande

Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Närvarande ledamöter Ej närvarande Studentrepresentanter Övriga närvarande Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik 23 mars 2009, klockan 14.00 16:30 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Ingalill

Läs mer

Psykoterapeutprogrammet LATHUND. För studenter och lärare. Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010

Psykoterapeutprogrammet LATHUND. För studenter och lärare. Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010 Psykoterapeutprogrammet LATHUND För studenter och lärare Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010 Avdelningen för klinisk och socialpsykologi Institutionen för beteendevetenskap och lärande Linköpings

Läs mer

Lathund för bevarande och gallring av handlingar rörande studieadministration och utbildning vid Mittuniversitetet

Lathund för bevarande och gallring av handlingar rörande studieadministration och utbildning vid Mittuniversitetet Lathund för bevarande och gallring av handlingar rörande studieadministration och utbildning vid Mittuniversitetet Denna lathund innehåller handlingstyper plockade ur MIUN:s dokumenthanteringsplan (MIUN

Läs mer

Utvärdering av välkomstbrev på webben inför ht 2013

Utvärdering av välkomstbrev på webben inför ht 2013 Umeå universitet, 901 87 Umeå Studentcentrum/Annica Höglund E-post: annica.hoglund@adm.umu.se Rapport 2013-12-05 Utvärdering av välkomstbrev på webben inför ht 2013 Under våren 2011 presenterade Studentcentrum

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Tid: kl.09.00 12.25 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, vice ordförande Franzén

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43.

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl. 09.10 12.20 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Eva-Lena Dahl Bengt Franzén Christina Kärrqvist

Läs mer

Projektplan Frontdesk

Projektplan Frontdesk Mittuniversitetet Projektplan Frontdesk ITM 2 Projektplan Frondesk 1. Bakgrund ITM har en lång bakgrund inom E-lärande och jobbar på flera fronter för att förbättra och effektivisera. Då utbudet av kurser

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET GÖTEBORGS UNIVERSITET GUDOK- Projektet 2011-04-29 Processer Huvudprocess - Grundutbildning Utbildning Forskning Syntax Processnivåer Aktörer Enskild process Samverkan Syntax enskild process Input 1 Styrande

Läs mer

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö Sammanträdesprotokoll 2013-03-21 Utbildningsnämnden Ledamöter Bo-Anders Jönsson prodekanus, ordförande Per Ahlberg Stina Ausmeel, suppleant Jonna Axbom, suppleant Tomas Brage Crister Ceberg Patrik Edén

Läs mer

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL Fört vid sammanträde 2006-09-08

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL Fört vid sammanträde 2006-09-08 Tid 09.30 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Faculty Club, Högskolan Andersson Thorsten, ordf Anne-Marie Brodén Cumtell Anna Lena Enmark Romulo Gaspes Veronica Nilsson Katarina Norén Johan

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2004:2 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2004:2 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats kl. 13.00 15.55, Gula salongen, universitetsbyggnaden, Vasaparken. Närvarande Ledamöter Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström Lars Olov Lernberg

Läs mer

2. Föregående protokoll *Alla kursplaner som avhandlades är i ordning.

2. Föregående protokoll *Alla kursplaner som avhandlades är i ordning. Sid 1 (6) Närvarande Bilaga 0:1 Ärende 1 Fastställande av föredragningslistan, Val av viceordförande under mandatperioden, Beslut/Åtgärd Ordförande hälsade alla nya rådsmedlemmar välkommen samt berättade

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2011-05-09 Tid Måndag den 9 maj klockan 13 16 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist stf

Läs mer

Lathund för bevarande och gallring av handlingar rörande studieadministration och utbildning vid Mittuniversitetet

Lathund för bevarande och gallring av handlingar rörande studieadministration och utbildning vid Mittuniversitetet Lathund för bevarande och gallring av handlingar rörande studieadministration och utbildning vid Mittuniversitetet Denna lathund innehåller handlingstyper plockade ur MIUN:s dokumenthanteringsplan (MIUN

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

Il e U UNIVERSITET. Wöstergötland 1(6) LINKÖPINGS. ~Region. Minnesanteckningar Kompetensrådet

Il e U UNIVERSITET. Wöstergötland 1(6) LINKÖPINGS. ~Region. Minnesanteckningar Kompetensrådet Wöstergötland 1(6) Minnesanteckningar Kompetensrådet Tid: Måndagen den 16 maj kl 14.30-17.00 Lokal: Tidlösa, Campus US, hus 511 ing 76 eller 78 plan 14 Närvarande ledamöter: Eva Granfeldt Karin Kjellgren

Läs mer

Humanvetenskapliga fakulteten Dekanens ledningsgrupp, DLG 2014-03-24

Humanvetenskapliga fakulteten Dekanens ledningsgrupp, DLG 2014-03-24 Humanvetenskapliga fakulteten Dekanens ledningsgrupp, DLG 2014-03-24 Minnesanteckningar Forum: DLG Datum: 2014-03-18 Tid: 10.15 12.00 Plats: Härnösand Teknologen Sundsvall M 328 Östersund A 406 Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum: Måndagen den 25 februari, klockan 14:00 16:10. Lokal: konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe

PROTOKOLL Sammanträdesdatum: Måndagen den 25 februari, klockan 14:00 16:10. Lokal: konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Evalise Wetterberg Johannisson Närvarande ledamöter Kajsa Eklund, ordförande Susanne Rosberg, vice ordförande Lena Mårtensson Christina Finsbäck Annelie

Läs mer

1. Presentation av handläggningsordning för examensbevis för ickeprogramstudenter

1. Presentation av handläggningsordning för examensbevis för ickeprogramstudenter Minnesanteckningar från FAB 2011-08-25 Närvarande: Johanna t o m p 5, Cecilia M, Nina Gemvik (CHE/BIO), Manja, Margareta B, Margareta K, Karin Blom (SCI), Lena, Yvonne, Janos p 1-2, Kattis, Åsa, Maria

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Delårsbokslut 2 per 2005-08-31. BILAGA skickas senare.

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Delårsbokslut 2 per 2005-08-31. BILAGA skickas senare. NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdagen den 14 september 2005 kl. 10:00 1. Val av justerare

Läs mer

Versionshantering. Version Datum Kommentar Ändrad av: Skapad Smärre justeringar efter avstämningar med processledaren.

Versionshantering. Version Datum Kommentar Ändrad av: Skapad Smärre justeringar efter avstämningar med processledaren. Versionshantering Version Datum Kommentar Ändrad av: 1 2013-05-10 Skapad 1.1 2013-05-23 Smärre justeringar efter avstämningar med processledaren. KJ Symbolförklaring 1 Huvudprocess Delprocess Delprocess

Läs mer

Studiedeltagande * övar vi på idag

Studiedeltagande * övar vi på idag Studiedeltagande Studiedeltagande * övar vi på idag Innehåll Begreppen kurs, kurstillfälle och program, programtillfälle Antagningsregler Anta en student på en kurs inom program Återbud/Ta bort förväntat

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Eva Ekeblad, campus Borlänge Datum och tid måndagen den 28 augusti, kl 10.30 13.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte Version 1.2, uppdaterad mars 2013 Följande sidor kommer ge en kort och övergripande guide till de vanligaste funktionerna

Läs mer

Studierektor för program- och uppdragsutbildning informerar

Studierektor för program- och uppdragsutbildning informerar INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER Grundutbildningsmöte 5 Onsdag 3 juni 2009 kl. 13.00-15.00 Sal C364 Deltagare: viceprefekt för utbildning på grund- och avancerad nivå (sammankallande) studierektorer

Läs mer

Grupper i Studentportalen

Grupper i Studentportalen Guide Uppdaterad 2014-05-28 Grupper i Studentportalen Studentportalens gruppindelningsfunktion gör det möjligt att dela in studenter på ett kurstillfälle eller ett samläsningstillfälle i olika grupper.

Läs mer

Måndagen den 29 februari kl Konferensrummet, Medicinska fakultetens kansli, Sandbäcksgatan 7 1 tr, Linköping

Måndagen den 29 februari kl Konferensrummet, Medicinska fakultetens kansli, Sandbäcksgatan 7 1 tr, Linköping 11.u LINKÖPINGS UNIVERSITET Wöstergötland 1(6) Minnesanteckningar Kompetensrådet Tid: Lokal: Måndagen den 29 februari kl 14.30-17.00 Konferensrummet, Medicinska fakultetens kansli, Sandbäcksgatan 7 1 tr,

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ STYRDOKUMENT Dnr U 2018/187 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ Publicerad Beslutsfattare Handläggare http://uf.gu.se/ Beredning för utbildning på forskarnivå Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR INRÄTTANDE, NEDLÄGGNING OCH VILANDE AV ÄMNEN/HUVUDOMRÅDEN PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ VID MITTUNIVERSITETET

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR INRÄTTANDE, NEDLÄGGNING OCH VILANDE AV ÄMNEN/HUVUDOMRÅDEN PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ VID MITTUNIVERSITETET MITTUNIVERSITETET Styrdokument HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR INRÄTTANDE, NEDLÄGGNING OCH VILANDE AV ÄMNEN/HUVUDOMRÅDEN PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ VID MITTUNIVERSITETET DNR MIUN 2014/2145 Publicerad: Beslutsfattare:

Läs mer

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Datum: 2016-06-07 Tid: 8.00 15.30 OBS! mötestiden Lokal: C 728 8.00 12.00: ledningsråd med nedanstående agenda 13.00 15.30: utökat ledningsråd med workshop

Läs mer

Protokoll Institutionsråd vid institutionen för medicin

Protokoll Institutionsråd vid institutionen för medicin 30 mars 2015 Protokoll Institutionsråd vid institutionen för medicin Tid: Måndag 30 mars, kl. 14:00 16:30 Plats: Jörgen Lehmann, Academicum Valda ledamöter Ord. & Prefekt Henrik Sjövall Vice ordf. & Proprefekt

Läs mer

Tidplan för studieadministrativa rutiner

Tidplan för studieadministrativa rutiner Tidplan för studieadministrativa rutiner Tidsplanen är gjord utifrån de datum som gäller för ansökan och antagning till program och kurser på Högskolan samt för inrapportering och uppföljning av resultat.

Läs mer

Disciplinnämnden vid LiU 2017

Disciplinnämnden vid LiU 2017 18 02 23 1(6) Årsberättelse Disciplinnämnden vid LiU Under har disciplinnämnden vid LiU sammanträtt vid 12 tillfällen och totalt har 98 ärenden som berört 111 studenter behandlats. Här följer en berättelse

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Tid: kl. 13.20 16.10 Plats: Konsistorierummet, universitetsbyggnaden, Vasaparken. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor,

Läs mer

Översyn av Rättigheter och skyldigheter regelsamling för studier vid Göteborgs universitet

Översyn av Rättigheter och skyldigheter regelsamling för studier vid Göteborgs universitet Protokoll 1 (7) Tid och plats kl. 13.00-14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Margareta

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin 1 (7) Tid: Kl. 9.00-12.30 Plats: Högskolan i Borås, A 523 Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin Frånvarande: Studentrepresentant 1 vakant

Läs mer

Antagning till senare del av program (byte av inriktning) vid Malmö högskola

Antagning till senare del av program (byte av inriktning) vid Malmö högskola Malmö högskola Rektor Juridiska avdelningen Marie Stern Wärn Antagning till senare del av program (byte av inriktning) vid Malmö högskola Anmälan N N har anmält Malmö högskola till Högskoleverket eftersom

Läs mer

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola Beslutsdatum: 2013-06-25 MDH 1.1.1 220/13 1 (6) Beslutande: Rektor Handläggare: Maria Spennare Dokumentansvarig: Utbildnings- och forskningssektionen Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

Viktigt att veta FÖR DIG SOM STUDERAR PÅ KOMVUX ESKILSTUNA GENOM EN ANNAN UTBILDARE

Viktigt att veta FÖR DIG SOM STUDERAR PÅ KOMVUX ESKILSTUNA GENOM EN ANNAN UTBILDARE Viktigt att veta FÖR DIG SOM STUDERAR PÅ KOMVUX ESKILSTUNA GENOM EN ANNAN UTBILDARE Version Mars 2014 2 Välkommen till Komvux Eskilstuna! Det här häftet ger dig, som via Komvux i Eskilstuna studerar hos

Läs mer

Registrering av studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå vårterminen 2016

Registrering av studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå vårterminen 2016 1 15 januari 2016 Dnr STYR 2016/55 Institutioner utanför LTH med studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå Student och utbildning Ladokavdelningen Avd chef L Schmidt Registrering av studenter

Läs mer

SISU StudieInformation vid Stockholms universitet. Utbildning för utbudsredaktörer Genomgång av utbudet

SISU StudieInformation vid Stockholms universitet. Utbildning för utbudsredaktörer Genomgång av utbudet SISU StudieInformation vid Stockholms universitet Utbildning för utbudsredaktörer Genomgång av utbudet Support Post: Studentavdelningen Sektionen för utbildningsdokumentation Ladokgruppen Epost: ladok@su.se

Läs mer

6. Systemet visar kursen och kursens undermenyer. En av dessa undermenyer är Lägg till och hantera moment.

6. Systemet visar kursen och kursens undermenyer. En av dessa undermenyer är Lägg till och hantera moment. Användarfall Uppgift: Lägg till moment för en kurs Beskrivning: Läraren lägger till moment i en kurs för att kunna hantera betygen i Ladok på webb. Tillkommande användarfall: Lägg till betyg för student

Läs mer

Studievägledning m.m. vid Socialhögskolan, Stockholms universitet

Studievägledning m.m. vid Socialhögskolan, Stockholms universitet Stockholms universitet Rektor 106 91 STOCKHOLM Karin Lindforss BESLUT 2007-06-08 Reg.nr 31-3612-06 Studievägledning m.m. vid Socialhögskolan, Stockholms universitet Bakgrund I en anmälan till Högskoleverket

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN PROTOKOLL 2018:6 Sammanträdesdatum 2018-09-20 Tid 09.15 11.50 Närvarande Företrädare för verksamheten Marie Demker Åsa Andersson Anders Gustafsson Gunilla Hermansson Susanna Karlsson

Läs mer

Anmälan mot Umeå universitet om förutsättningarna för studier

Anmälan mot Umeå universitet om förutsättningarna för studier BESLUT 1(4) Avdelning Juridiska avdelningen Handläggare Anna Sandström 08-563 085 32 Anna.Sandstrom@uka.se Umeå universitet Rektor Anmälan mot Umeå universitet om förutsättningarna för studier Universitetskanslersämbetet

Läs mer

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Utskottet Omfning: 14-21 Datum och tid: Onsdagen den 28 mars 2018, kl. 09.15-10.30 Plats: B212, Eskilstuna Ledamöter: Niclas Månsson Ordförande Magnus Elfström Vice ordförande Joakim Johansson Lärarrepresentant

Läs mer

Omregistrerade studenter i Studentportalen

Omregistrerade studenter i Studentportalen Guide Omregistrerade studenter i Studentportalen Senast uppdaterad: 2015-02-16 Innehåll Deltagarlistan på ett kurstillfälle... 2 Omregistrerade studenter... 2 Rekommenderade rutiner vid en omregistrering...

Läs mer

Studentrepresentanter Maria Ericsson, ord stud repr Emelie Gustafsson, ord repr Matilda Stenholm, ord stud repr

Studentrepresentanter Maria Ericsson, ord stud repr Emelie Gustafsson, ord repr Matilda Stenholm, ord stud repr Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för arbetsterapi och fysioterapi 1 mars 2010, klockan 13.00 15.30 Lokal: Konferensrummet, Arvid Wallgrens backe, hus 2, plan 2 Närvarande ledamöter Birgitha

Läs mer

Behandlade ärenden vid detta sammanträde

Behandlade ärenden vid detta sammanträde Behandlade ärenden vid detta sammanträde 1 Fastställande av föredragningslista 2 Anmälan av protokoll från ordförandegruppens sammanträde 3 Principer för institutionsfördelning 4 Förslag till riktlinjer

Läs mer

Lathund för Attesterare Egenrapportering

Lathund för Attesterare Egenrapportering Lathund för Attesterare Egenrapportering Har du frågor? Ring: Malin Jonsson 063-165436 Violeth Lindström 063-165321 Jenny Smedman 060-148553 Helene Karlsson 063-165322 Katarina Bouvin 060-148871 Innehållsförteckning

Läs mer

REGISTER. Johanna Espenkrona (M) Karin Blomstrand (L) Karin Atienza Cortes. Ärende

REGISTER. Johanna Espenkrona (M) Karin Blomstrand (L) Karin Atienza Cortes. Ärende REGISTER Datum 2019-10-14 1(1) Tid: Tisdagen den 22 oktober 2019, kl. 09:00 Plats: Gullmarssalen på kommunhuset Forum Justeringsdatum: Måndagen den 28 oktober, kl. 08:00 Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare:

Läs mer

Utgivare Datum Ersätter X intranät/utbildning _ intranät/forskn. o fo.utb Patrik Cannmo / EcGu 2014-10-30 2014-08-13 _ intranät/anställd

Utgivare Datum Ersätter X intranät/utbildning _ intranät/forskn. o fo.utb Patrik Cannmo / EcGu 2014-10-30 2014-08-13 _ intranät/anställd HÖGSKOLAN i JÖNKÖPING INSTRUKTION I-JTH-10-025I _ webb/student 1 (6) Examination 1. Regelbakgrund HJ-gemensamma regler Denna instruktion gäller för Tekniska Högskolans olika former av examination och bygger

Läs mer

Hantering av moduler (delkurser/prov)

Hantering av moduler (delkurser/prov) Moduler Hantering av moduler (delkurser/prov) Moduler är kopplade till version av kurs. Behöver man nya moduler blir det en ny version av kursen. Ni kan lägga in moduler och spara, fast kurs och kurstillfälle

Läs mer

Utbildningsstrategiska rådet minnesanteckningar

Utbildningsstrategiska rådet minnesanteckningar Sid 1 (5) minnesanteckningar Ärende Kommentarer 1.! Ordförande öppnar mötet Heidi Hansson hälsar välkommen och öppnar mötet. 2.! Föregående mötens minnesanteckningar (170914 samt 171011-12) Ad acta. 3.!

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 1-19/2019 2019-01-22 Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden Innehållsförteckning 1 Sammanträdets öppnande...

Läs mer

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Protokoll 1 (5) 2013-01-11 Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Tid Fredag 11januari2013, klockan 15:30-17:00. Mötet ajourneras 15:00-15:15, 15:55-16:00, 16:23-16:25. Plats Guldsmeden plan

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Protokoll kommunala tillgänglighetsrådet

Protokoll kommunala tillgänglighetsrådet 1(5) Marianne Vestin Leffler marianne.vestin.leffler@harnosand.se Protokoll kommunala tillgänglighetsrådet 2018-10-02 Måndagen den 2 oktober 2018 Tid Kl. 13.00 16.00 Plats Sambiblioteket. Deltagare Agneta

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, campus Falun Datum och tid tisdagen den 20 juni, kl 10.45 15.00 Närvarande ledamöter Christina Bellander, ordförande Marie Klingberg

Läs mer

Kallelse till Huddinges råd för funktionshindersfrågor

Kallelse till Huddinges råd för funktionshindersfrågor HUDDINGES RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERSFRÅGOR KALLELSE SIDA 1 (2) Kallelse till Huddinges råd för funktionshindersfrågor Tid Onsdag den 11 december 2013, klockan 17:30 20:30 Plats Huddinge Konferens Center,

Läs mer

Mitthögskolan Rektor. Mitthögskolans yttrande Mitthögskolan har i yttrande till Högskoleverket anfört följande.

Mitthögskolan Rektor. Mitthögskolans yttrande Mitthögskolan har i yttrande till Högskoleverket anfört följande. Mitthögskolan Rektor Juridiska avdelningen Christian Sjöstrand Mitthögskolans handläggning av tentamina i företagsekonomi Bakgrund Den 25 oktober 2004 inkom till Högskoleverket kopior av två brev ställda

Läs mer

Aktuell bemanningsplan

Aktuell bemanningsplan Institutionen för Historiska studier Aktuell bemanningsplan gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning i kraft

Läs mer

Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista anmälningsdag 16/4

Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista anmälningsdag 16/4 Utbildningsenheten Sektionen för antagning Studierektorer Studievägledare Studieadministrativa chefer Studieadministrativ personal vid inst, motsv Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever Veckans ordspråk: Wanting to be someone else, is a waste of the person you are. Curt Corbain Hej! Vi hälsar Linda Masalkovski

Läs mer

Utvärdering av välkomstbrev på webben inför ht 2012

Utvärdering av välkomstbrev på webben inför ht 2012 Umeå universitet, 901 87 Umeå Studentcentrum/Annica Höglund E-post: annica.hoglund@adm.umu.se Rapport 2012-08-14 Utvärdering av välkomstbrev på webben inför ht 2012 Under våren 2011 presenterade Studentcentrum

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL

Handikapprådet PROTOKOLL Handikapprådet PROTOKOLL 2013-09-23 Sid 114 Inledning... 1 115 Val av justeringsledamot... 1 116 Godkännande av dagordningen... 1 117 Föregående protokoll... 1 118 Anmälan av nya ledamöter... 1 119 Information

Läs mer

2 Anmälan av beslut fattade på rådets vägnar. Lottning har skett för fördelning av plats till studenter som ansökt om studieortsbyte.

2 Anmälan av beslut fattade på rådets vägnar. Lottning har skett för fördelning av plats till studenter som ansökt om studieortsbyte. Sid 1 (5) Närvarande Christina Ljungberg, ordförande Sven Carlsson Stig Jacobsson pp.7-13 Silvana Naredi Magnus Hultin Ellinor Salander Renberg Markku Haapamäki Eva Lundin Sven-Arne Silfverdal Karl-Gunnar

Läs mer

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Fred den 27 april 2012, kl Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg.

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Fred den 27 april 2012, kl Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg. Dokumenttyp: Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Göteborgs Tid: Fred den 27 april 2012, kl. 9.15 13.00 Plats: Göteborgs Nya Varvet, Göteborg Ordinarie ledamöter Gladys Yannelli (S), ordförande Harriet

Läs mer

Johan D Söderholm ordförande. Björn Gerdle verksamheten, p Mårten Segelmark verksamheten, p Christina Samuelsson verksamheten

Johan D Söderholm ordförande. Björn Gerdle verksamheten, p Mårten Segelmark verksamheten, p Christina Samuelsson verksamheten 1(7) Tid: kl. 8.30 12.00 Lokal: Tidlösa Närvarande: Ledamöter: Johan D Söderholm ordförande Fredrik Elinder Karin Kjellgren Tiny Jaarsma Björn Gerdle, p76-86 Marie Larsson Paul Erixson Caroline Bivik studerande

Läs mer

Förfarandet och bedömningen i disciplinärenden information till Dig som är student:

Förfarandet och bedömningen i disciplinärenden information till Dig som är student: HÖGSKOLAN I BORÅS INFORMATION till student 1 (5) 2008-04-23 Förfarandet och bedömningen i disciplinärenden information till Dig som är student: DISCIPLINÄRENDE FÖRSEELSE Vad menas med disciplinärende?

Läs mer

Mittuniversitetet Rektor 851 70 Sundsvall

Mittuniversitetet Rektor 851 70 Sundsvall Mittuniversitetet Rektor 851 70 Sundsvall Juridiska avdelningen Teresa Edelman Tillsynsbesök hos Mittuniversitetet uppföljning Bakgrund Under ett tillsynsbesök hos Mittuniversitetet (dåvarande Mitthögskolan)

Läs mer

Studiesocialt regelverk för program inom PN-ORR MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET

Studiesocialt regelverk för program inom PN-ORR MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET Studiesocialt regelverk för program inom PN-ORR MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET 1 (5) BESLUT 2018-09-20 STYR 2018/1378 Programnämnden för omvårdnad, radiografi samt reproduktiv, perinatal och sexuell

Läs mer

Ärende Anmärkning Föredragande. Anmälan av beslut. Missiv. Bilaga p 18. Beslut. Missiv. Bilaga p 19 A. Offertförfrågan.

Ärende Anmärkning Föredragande. Anmälan av beslut. Missiv. Bilaga p 18. Beslut. Missiv. Bilaga p 19 A. Offertförfrågan. Lärarhögskolan Rektors beslutsmöte Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sid 1 (1) Tid: Kl 13.00 Plats: Doktoranden i Förvaltningshuset, plan 8 Ärende Anmärkning Föredragande 18 Studieuppehåll

Läs mer

Om Ladok3 STORMÖTE

Om Ladok3 STORMÖTE Om Ladok3 STORMÖTE 2017-11-09 Vad är Ladok3? Nytt studieadministrativt system (data förs över) Säkrare, effektivt och mer användarvänligt än dagens Ladok. Webbaserat (oberoende av tid och plats) Fokus

Läs mer

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S Samordningsnämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SAMMANTRÄDE 6:2017 Tid och plats 2017-06-07, kl. 09:00-11 :00 Vasaparken, Viktor Rydbergsrummet Närvarande ledamöter Maria Jarl ordförande Sylva Frisk,

Läs mer

Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde. Anna Brodin Elisabeth Hesslefors-Arktoft Stefan Hulth Kaj Jönsson. Björn Sandmark

Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde. Anna Brodin Elisabeth Hesslefors-Arktoft Stefan Hulth Kaj Jönsson. Björn Sandmark Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 7 Ersättning till Högskolan för Scen och Musik för kvalitetsutveckling 8 Sammanträdestid i november 2008 9 Täckande av underskott inom den verksamhetsförlagda

Läs mer

Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014

Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014 Minnesanteckningar Mötesdatum: 2014-04-02 Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014 Ledamöter: Närvarande: Lena Fritzen, prorektor, ordförande ärende 13-18 Bo Bergbäck, prorektor, ordförande, ärende

Läs mer

REGELVERK FÖR KANDIDATPROGRAMMET I BIOMEDICIN

REGELVERK FÖR KANDIDATPROGRAMMET I BIOMEDICIN REGELVERK FÖR KANDIDATPROGRAMMET I BIOMEDICIN Behörighetskrav och ansökan inom programmet Närvaro vid kursupprop är alltid obligatoriskt. Särskilda behörighetskrav gäller vid övergången till termin tre

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR HANTERING AV SJÄLVSTÄNDIGA ARBETEN

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR HANTERING AV SJÄLVSTÄNDIGA ARBETEN MITTUNIVERSITETET Styrdokument HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR HANTERING AV SJÄLVSTÄNDIGA ARBETEN DNR MIUN 2012/403 Publicerad: Beslutsfattare: Handläggare: Rektor Anna Connell Beslutsdatum: 2015-08-18 Giltighetstid:

Läs mer

Välkommen till Ämneslärarprogrammet & Institutionen för språkdidaktik, ISD.

Välkommen till Ämneslärarprogrammet & Institutionen för språkdidaktik, ISD. Välkommen till Ämneslärarprogrammet & Institutionen för språkdidaktik, ISD. Heléne Norstedt Studievägledare, utbildningsadministratör amneslarare@isd.su.se Viktigt! www.isd.su.se Ange personnummer Förkunskapskrav

Läs mer

Marilene Liström Ledamot, deltar p c, p 49 b och p 50. Ledamot, studeranderepresentant. Adj. verksamhetsföreträdare kommun

Marilene Liström Ledamot, deltar p c, p 49 b och p 50. Ledamot, studeranderepresentant. Adj. verksamhetsföreträdare kommun Sid 1 (5) Närvarande Christina Juthberg Helena Antonsson, vice ordförande Kerstin Viglund Ordförande Lena Hägglund Margareta Sundin Adj. Medicinska biblioteket Marilene Liström, deltar p 45-48 c, p 49

Läs mer

Handläggningsordning för nedläggning av kurser och utbildningsprogram

Handläggningsordning för nedläggning av kurser och utbildningsprogram Handläggningsordning för nedläggning av kurser och utbildningsprogram Beslut: UFN 2011-12-21 Revidering: UFN 2014-06-18 Dnr: DUC 2011/2093/10 Gäller fr o m: 2011-12-21 Ansvarig för uppdatering: Sekreterare

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 4/2015 2015-09-02 52-67

SKK/Assistanshundsrådet nr 4/2015 2015-09-02 52-67 Sida 1/6 52-67 Protokoll fört vid telefonmöte med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd onsdagen den 2 september 2015. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Marie Fogelquist, Kerstin Jonsson,

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

PUBLICERAD PROGRAMANALYS

PUBLICERAD PROGRAMANALYS PUBLICERAD PROGRAMANALYS Datum för publicering: 2019-05-10 Programanalys har genomförts och publicerats av programledare. Universitetets utvärderingsinstrument ägs innehållsligt av Kompetensutvecklingsenheten

Läs mer

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 7 Besluts- och delegationsordning för UFL 8 Handlingsplan för IKT 9 Placering av interdisciplinärt examensarbete inom Samhällskunskap och Svenska Närvarande

Läs mer

PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1(5) 2011-11-08 Nämnden för rehabiliteringsutbildning, NRU Närvarande: se bifogad närvarolista. 112. Sammanträdets öppnande. Ordförande öppnar mötet 113. Justeringsperson. Nämnden utser Louise

Läs mer

Minnesanteckningar HST s ledningsråd

Minnesanteckningar HST s ledningsråd Minnesanteckningar HST s ledningsråd 2009-12-16 Närvarande: Madeleine Lundberg, Eva Skytt, Ingemar Haglund, Pia Lindberg, Sven Hamp, Benny Ekman, Åke Forsberg, Agneta Brav, Elvy Westlund, Thomas Wahl,

Läs mer

Förslag till process för rekrytering av rektor

Förslag till process för rekrytering av rektor Sid 1 (7) Förslag till process för rekrytering av rektor Föredragande Ordförande Lennart Evrell Bakgrund Föreliggande dokument utgör handläggningsordning och tidsplan för processen att rekrytera rektor

Läs mer

Prov bör rättas och läggas in i Ladok inom tre arbetsveckor (två veckor innan omtentan) JO , dnr !

Prov bör rättas och läggas in i Ladok inom tre arbetsveckor (två veckor innan omtentan) JO , dnr ! Resultathantering Prov bör rättas och läggas in i Ladok inom tre arbetsveckor (två veckor innan omtentan) JO 1991-07-18, dnr 3980-1990! Alla provresultat rapporteras (även underkända och blanka)! Examinationsdatum

Läs mer

Tid: Måndagen den 10 oktober 2016 kl Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14, Campus US. Margareta Bachrach- Lindström

Tid: Måndagen den 10 oktober 2016 kl Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14, Campus US. Margareta Bachrach- Lindström 1(6) Tid: Måndagen den 10 oktober 2016 kl. 13.00 16.00 Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14, Campus US Närvarande: Ledamöter: Margareta Bachrach- Lindström Agneta Kullberg Inger Lundeborg Hammarström

Läs mer

Information om examensarbetet för studenter och examinatorer

Information om examensarbetet för studenter och examinatorer Information om examensarbetet för studenter och examinatorer Institutionen för tillämpad kemi och geovetenskap Luleå tekniska universitet Ht02 Reviderad vt04, vt05, ht06, ht08 Regler för examensarbete

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 8-2011 Fört vid möte i 2011-03-04 Närvarande: Åsa Jacobsson Mika Eskelinen Lennart Roth Susanne Pettersson Mehrdad Athari Fard Rose-Marie Alnered Sandra Karlsson Susanne Larsson Forman fr

Läs mer

Information om praktikkurser vid Institutionen för naturgeografi och kvartärgeologi

Information om praktikkurser vid Institutionen för naturgeografi och kvartärgeologi Information om praktikkurser vid Institutionen för naturgeografi och kvartärgeologi Praktikkurser på grundnivå GE5006 Praktik i geografi, 7,5 hp GE5007 Praktik i kvartärgeologi, 7,5 hp GE5008 Praktik i

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer