Nyhetsbrev regionstyrelsen Kristianstad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyhetsbrev regionstyrelsen Kristianstad 2003-11-20"

Transkript

1 Nyhetsbrev regionstyrelsen Kristianstad Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde den 20 november På Region Skånes webbplats, under rubriken Politik & påverkan / Sammanträden / Regionstyrelsen / Föredragningslista finns en förteckning över samtliga ärenden som behandlades vid sammanträdet. Information 1. Information om Vinnova Innovation i Gränsland Vinnova Innovation Gränsland (Hans Henecke och Kjell Olsson) samt Växtfabriken (Gudmundur Kristjansson och Malin Olbe). 2. Information om Regionalt utvecklingsprogram för Skåne Regionalt utvecklingsprogram för Skåne. Lägesrapport (Gunne Arnesson-Lövgren). Avdelning 2. Ärenden inom sektor regional utveckling 2.1 Motion. Bolagisera Skånetrafiken (RF) Harry Franzén (skv) föreslår i en motion att Skånetrafiken bolagiseras. Motionen har beretts av Nämnden för kollektivtrafik och regionala utvecklingsnämnden. att avslå motionen. Reservation: (m) 2.2 Motion - Trafikutbyggnad för spårbunden trafik på sträckan Båstad Ängelholm (RF)

2 Hans Wallmark (m) föreslår i en motion att regionfullmäktige ger Skånetrafiken i uppdrag att förbereda en trafikutbyggnad på sträckan Båstad-Ängelholm, som skall stå färdig senast i samband med att det finns en färdig tunnel genom Hallandsås. Motionen har beretts av nämnden för kollektivtrafik och regionala utvecklingsnämnden. att motionen skall anses besvarad genom vad som anförts i styrelsens yttrande. Reservation: (m) och (c). Protokollsanteckning: (mp). 2.3 Teknopol AB. Förvärv av aktier (RF) Från enheten för näringslivsutveckling föreligger redovisning av förslag att Region Skåne skall övertaga 190 aktier till ett nominellt värde av 100 kr/aktie i Teknopol AB. Ärendet har beretts av regionala utvecklingsnämnden. att av Teknikbrostiftelsen förvärva 190 (etthundranittio) aktier i Teknopol AB till ett nominellt värde av 100 kr/aktie, att kostnadstäckning vad gäller köpeskillingen ( kronor) skall ske genom utnyttjande av det statliga anslaget 33:1 (Allmänna regionalpolitiska åtgärder). Reservation: (m) Avdelning 3. Ärenden inom sektor hälso- och sjukvård/tandvård 3.1 Motion - Åtgärder för att minska sjukvårdskostnaderna och kostnaderna för sjukskrivningar (RF) Dick Olsson (c) föreslår i en motion att regionfullmäktige beslutar om att man skall träffa vårdavtal för behandling hos naprapater, kiropraktiker i sjukvårdsdistrikten i Skåne och att utvidga arbetet med både det förebyggande arbetet och rehabilitering. Motionen har beretts av hälso- och sjukvårdsnämnden. att motionen skall anses besvarad genom vad som anförts i styrelsens yttrande.

3 samt att rekommendera distriktsnämnderna att i ökad utsträckning teckna vårdavtal med naprapater och kiropraktorer. 3.2 Motion - Utveckling av allmänmedicin/primärvård i Region Skåne (RF) Margitta Edgren (fp) och Anna-Kerstin Larsson (fp) föreslår i en motion att fullmäktige beslutar att uttala att i Region Skånes regionala utvecklings ansvar ingår ekonomisk satsning på allmänmedicinsk forskning och utveckling är av vitalt intresse för regionens medborgare, att Region Skåne genom forskningsberedningen tar ytterligare initiativ till samfinansiering av tjänster mellan kliniskt arbete och forskning för de personalkategorier vars utbildning vilar på vetenskaplig grund, att Region Skåne startar en dialog med företrädare med allmänmedicin/primärvård och Lunds universitet med syfte att genomföra nödvändiga strukturella förändringar enligt motionens intentioner, att Region Skåne genom forskningsberedningen utvärderar hur de nuvarande ALF medlen används och hur de kan användas till att förstärka allmänmedicin/primärvårdens forskning och utveckling. Motionen har beretts av forskningsberedningen och hälso- och sjukvårdsnämnden. att, med hänsyn till de strategiska åtgärder och utredningar som startas, bifalla motionens första och tredje att-sats enligt följande: att uttala att i Region Skånes regionala utvecklingsansvar ingår ekonomisk satsning på allmänmedicinsk forskning och utveckling är av vitalt intresse för regionens medborgare, att Region Skåne startar en dialog med företrädare med allmänmedicin/ primärvård och Lunds universitet med syfte att genomföra nödvändiga strukturella förändringar enligt motionens intentioner, att med hänsyn till de strategiska åtgärder och utredningar som redan är påbörjade och som förväntas påbörjas under hösten 2003, såsom utredningen av Region Skånes behov av forskning och de kommande ALF-förhandlingarna med Lunds universitet, andra och fjärde att-satsen skall anses besvarade genom vad som anförts i regionstyrelsens förslag till yttrande. 3.3 Enhetliga regler för bevarande av patientjournaler i Region Skåne Förslag föreligger beträffande enhetliga regler för bevarande av patientjournaler i Region Skåne. Yttrande över förslaget har inhämtats från hälso- och sjukvårdsnämnden.

4 att patientjournaler upprättade i Region Skåne bevaras för framtiden, att journalhandlingar i papper skall plockgallras efter scanning; en digital kopia av journalhandlingen sparas i datorjournalen där formatet möjliggör digital långtidslagring. 3.4 Delägarskap i Infomedica AB (RF) Hälso- och sjukvårdsnämnden beslöt att förklara att Region Skåne har för avsikt att gå in som delägare i Infomedica AB. Infomedica AB är ett public-serviceföretag med uppgift att producera och distribuera information via Internet om hälsa, sjukdom och sjukvård till patienter, anhöriga och allmänhet. Företaget ägs av de flesta landstingen och Apoteket AB. Förslag föreligger från hälso- och sjukvårdsnämnden beträffande förvärv av aktier från Apoteket AB. att förvärva 150 aktier à 1000 kronor i Infomedica AB av Apoteket AB med överlåtelsedatum enligt föreliggande förslag till avtal; kostnaden kronor täcks ur regionstyrelsens anslag för oförutsedda behov, att Region Skåne ansluter sig till det aktieägaravtal med bilagor som finns mellan aktieägarna. Reservation (m) Protokollsanteckning: (c) 3.5 Patientavgifter i öppen vård samt egenavgifter vid sjukresa m m från och med (RF) Förslag till patientavgifter i öppen vård samt egenavgifter vid sjukresa m.m. föreligger från hälso- och sjukvårdsnämnden., med giltighet fr o m , att gällande regelverk för patientavgifter i öppen vård och sjukresereglementet ändras enligt nedan, att återbesök inom 7 dagar för patient som söker för luftvägsinfektion och på läkarens inrådan avstår från antibiotikabehandling beläggs med patientavgift, att patientavgiften för dagmedicin och övrig dagsjukvård höjs från 80 kronor till 100 kronor,

5 att patientavgiften för sjukvårdande behandling höjs från 80 kronor till 100 kronor, att sjukvårdande behandling i hemmet höjs från 120 kronor till 150 kronor, att sjukvårdande behandling hos legitimerad psykoterapeut med vårdavtal höjs från 100 kronor till 150 kronor, att gynekologisk hälsoundersökning höjs från 60 kronor till 120 kronor, att avgiften för utlåtande inklusive provtagning rörande alkoholpåverkan höjs till 250 kronor, att egenavgiften för enkel resa med allmänna kommunikationer höjs från 15 kronor till 20 kronor, att egenavgiften för enkel resa med privatbil höjs från 40 kronor till 100 kronor, att egenavgiften för enkel resa med taxi/motsvarande för patient med färdtjänstlegitimation skall vara oförändrad, d.v.s. 40 kronor, att egenavgiften för enkel resa med taxi/motsvarande för övriga patienter höjs från 40 kronor till 100 kronor, att egenavgiften för enkel resa inom Region Skåne för personer som får insatser vid Barn- och ungdoms- eller vuxenhabiliteringen höjs från 15 kronor till 20 kronor, att vid sjukresa där olika färdmedel används, t.ex. anslutningstaxi och allmänna kommunikationer, föreslås att egenavgiften motsvarar den lägsta egenavgiften, att införa högkostnadsskydd för sjukresor på kronor per år, att införa ett periodiskt högkostnadsskydd på 600 kronor per kalendermånad, att införa ett gemensamt högkostnadsskydd för barn och ungdomar under 18 år i samma familj (samma hushåll), att för att reseersättning (efter avdragna egenavgifter) skall utbetalas skall beloppet uppgå till minst 100 kronor, att egenavgiften för sjukresa med den särskilt inrättade specialtransporten för sjukresa (sjukhuspendeln) skall motsvara egenavgiften för sjukresa med allmänna kommunikationer, samt att reseersättning vid åberopande av vårdgarantin endast lämnas i de fall vårdinrättningen är belägen inom södra sjukvårdsregionen, d.v.s. inom Skåne, Blekinge, Kronoberg och södra Halland. Reservation: (m), (fp), (kd) resp. (c). 3.6 Egenavgifter på hjälpmedelsområdet (RF)

6 Förslag föreligger beträffande ändring av egenavgifter på hjälpmedelsområdet samt ändringar i hjälpmedelsförteckningen. Ärendet har beretts av hälso- och sjukvårdsnämnden. föreslå regionfullmäktige att, med giltighet fr.o.m , besluta om följande ändringar avseende egenavgifter på hjälpmedelsområdet: att ordinationsavgift för hörapparat per ordinationstillfälle föreslås ändras till utprovningsavgift per hörapparat, samt att utprovningsavgiften föreslås höjas till 500 kronor, att utprovningsavgift ej tas ut i det fall patienten inte erhåller någon hörapparat, att barn och ungdomar < 20 år inte skall erlägga någon utprovningsavgift, att egenavgiften för resår- och tygkorsett föreslås höjas från 200 kronor till 300 kronor, att egenavgiften för stabiliserande övre extremitetsortos föreslås höjas från 200 kronor till 300 kronor, att egenavgiften för stabiliserande nedre extremitetsortos föreslås höjas från 200 kronor till 300 kronor, att egenavgiften för inlägg fotbäddar efter avgjutning föreslås höjas från 300 kronor till 400 kronor, att resår- och tygkorsett, stabiliserande övre eller nedre extremitetsortos samt inlägg fotbäddar efter avgjutning - föreslås vara utan egenavgift för barn och ungdomar < 20 år, att egenavgiften för ortopediska skor för vuxna föreslås höjas från 500 kronor/par till 700 kronor/par, samt att egenavgiften för barn och ungdomar under 20 år föreslås vara oförändrad, d.v.s. 300 kronor, att terränghjulingar, elektriska träningscyklar för personer över 20 år och tandem- /parcyklar under rubriken Barn och ungdom utgår ur hjälpmedelsförteckningen, samt att det uttas en avgift för trehjuliga cyklar med pedaler, handdrivna sparkcyklar med 500 kronor och som även uttas vid byte av cykel. Reservation: (m), (fp), (kd) resp. (c). 3.7 Översyn av Familjeläkarverksamheten (RF) Regionfullmäktige beslutade i juni 2000 om Utveckling av primärvården i Närsjukvården med familjeläkare.

7 Införandet av familjeläkarverksamheten har inte varit problemfritt. Även familjeläkarsystemet som sådant har ifrågasatts. Detta ledde till ett uppdrag i budget 2004 om en översyn av familjeläkarsystemet med fokus på teamarbete, förutsättningar för listning och definitionen av områdesansvar. Arbetet har delats upp i två etapper. En arbetsgrupp har under etapp 1 inlett arbetet med översyn av familjeläkarverksamhet. Det har framkommit att det blir vissa avsteg från de ställningstaganden som regionfullmäktige beslutade i juni 2000 beträffande följande punktsatser: beslutsats (5) att varje åldersviktad poäng ersätts med 400 kronor per år för 2001, beslutsats (6) att resterande del (ca 50 %) utgör rörlig ersättning, som utformas och prissätts av de lokala distriktsnämnderna, beslutsats (7) att för akuta besök av patienter folkbokförda utom regionen och akuta besök vid vistelse inom annan kommun än den egna läkarens, utgår ersättning till familjeläkaren med 400 kronor/besök exklusive patientavgift och medicinsk service, beslutsats (10) att uppdra åt regionstyrelsen att vidareutveckla ersättningsformerna för en producentneutral ersättningsmodell för primärvårdens distriktssköterskor, sjukgymnaster och eventuellt övriga yrkesgrupper, beslutsats (11) att uppdra åt regionstyrelsen att följa upp ersättningsmodellens effekter på styrningen av verksamheten, beslutsats (12) bemyndiga regionstyrelsen att efter beredning i hälso- och sjukvårdsberedningen och produktionsberedningen fatta erforderliga kompletterande beslut. Ärendet har beretts av hälso- och sjukvårdsnämnden. att ställa sig bakom de redovisade förslagen till ställningstaganden samt riktlinjer för vidare åtgärder som underlag för den fortsatta utvecklingen av familjeläkarverksamheten, att upphäva regionfullmäktiges beslut , 62, vad avser beslutssats 5, 6, 7, 10, 11 och 12. samt att bemyndiga regionstyrelsen att efter beredning i hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om ersättningsmodell enligt redovisade principer. Reservation: (m), (fp), (kd) resp (c) beträffande tredje att-satsen. 3.8 Bemyndigande för tandvårdsnämnden att besluta om klinikstruktur (RF) Tandvårdsnämnden har den 11 augusti 2003 beslutat överlämna förslag till klinikstruktur för Folktandvården Skåne, dels allmäntandvård, dels ortodonti, till regionfullmäktige för fastställande.

8 , 177, föreslå regionfullmäktige besluta att uppdra åt tandvårdsnämnden att besluta om förändringar av klinikstrukturen i den riktning som principerna i hälso- och sjukvårdsnämndens skrivelse säger, samt att behandla framställningen om utökad investeringsram i samband med behandlingen av budget för Regionfullmäktige beslöt därefter att återremittera ärendet till regionstyrelsen med uppdrag att göra en förnyad översyn av de principer som ska ligga till grund för tandvårdens ställningstagande inför förändringar i klinikstrukturen. att uppdra åt tandvårdsnämnden att besluta om förändringar av klinikstrukturen för Folktandvården i den riktning som principerna i hälso- och sjukvårdsnämndens skrivelse anger, att komplettera hälso- och sjukvårdsnämndens beslut enligt följande: Vid varje förändring för klinik skall tandvårdsnämnden fatta särskilt beslut. Oavsett om förändringen består av nedläggning, nyetablering eller annan förändring av större betydelse skall en grundlig analys redovisas utifrån de principer som här har presenterats. Analysen skall också beskriva den aktuella enhetens effektivitet, ekonomiska situation och hur patienterna upplever den verksamhet som tillhandahålls. Ytterligare aspekter som skall belysas är hur den privata tandvården i området ser ut samt vilka möjligheter det finns för samverkan med andra aktörer, främst kommunerna och skolan. Då skall också de ekonomiska effekterna av förslaget vara redovisade för nämnden. Reservation: (m), (fp), (kd) och (c). Avdelning 4. Ärenden inom sektor övrigt - Avdelning 5. Regionstyrelsens egna ärenden 5.1 Motion - Åtgärder för att minska sjukfrånvaron inom regionen (RF) Harry Franzén (skv) föreslår i en motion vissa åtgärder för att minska sjukfrånvaron inom regionen, t ex att Lindesbergsmodellen prövas även i Region Skåne. Motionen har beretts av personalberedningen.

9 att avslå motionen. Protokollsanteckning: (mp) 5.2 Motion - Företagstandvård baserad på bruttolöneavdrag (RF) Percy Nessling (fp), Brita Edholm (fp) och Gilbert Tribo (fp) föreslår i en motion att fullmäktige uppdrar åt regionstyrelsen att erbjuda alla anställda, som så vill, företagstandvård baserad på bruttolöneavdrag oavsett till vilken tandläkare de går. Motionen har beretts av tandvårdsnämnden och personalberedningen. att avslå motionen. 5.3 Fyllnadsval - Ungdomskraft Skåne Fyllnadsval efter Linda Wahlquist (m) som avsagt sig uppdraget som ledamot i Ungdomskraft Skåne. att som ny ledamot i Ungdomskraft Skåne utse Branimir Knezevic (m) 5.4 Motion - Inrätta en jämställdhetskommitté (RF) Katarina Erlingson (c) föreslår i en motion att Region Skåne inrättar en kommitté med ansvar för jämställdhetsfrågor och att denna jämställdhetskommitté ska bestå av representanter för alla partier i regionfullmäktige. Motionen har beretts av personalberedningen att avslå motionen. Reservation: (c). 5.5 Motion - Arbetstidsförkortning för äldre personal (RF) Berit Wirödal (kd) och Inga Ghenarp (kd) föreslår i en motion att regionfullmäktige beslutar att erbjuda äldre medarbetare en arbetstidsförkortning med bibehållen lön enligt det förslag som framförs i motionen.

10 Motionen har beretts av personalberedningen. att med hänsyn till det pågående forsknings- och utvecklingsarbetet inom projektet Förlängt arbetsliv avvakta sitt ställningstagande angående arbetstidsförkortning för äldre personal, att därmed anse motionen besvarad. Reservation: (fp) Protokollsanteckning: (mp) 5.6 Katastrof- och Beredskapsrådet. Nytt reglemente Förslag till nytt reglemente för Katastrof- och beredskapsrådet föreligger från KAMBER- Skåne. Ärendet har behandlats av Katastrof- och beredskapsrådet , varvid förslaget tillstyrktes. att fastställa föreliggande förslag till nytt reglemente för Katastrof- och beredskapsrådet att gälla från och med Universitetssjukhuset MAS, Malmö - Parkeringsavgifter (RF) Förslag från fastighetsnämnden beträffande höjning av parkeringsavgifter inom norra området på Universitetssjukhuset MAS. att föreslå regionfullmäktige att godkänna en höjning av parkeringsavgiften från 10 kronor per timme till 12 kronor per timme dygnet runt inom norra området UMAS, att gälla fr o m beslutet vunnit laga kraft, att frågan om delegation av beslutanderätt i parkeringsavgiftsfrågor får avvakta till dess utredning om parkeringsverksamheten föreligger. Reservation: (m) 5.8 AB Transitio Delägande (RF) Nämnden för kollektivtrafik beslöt rekommendera regionstyrelsen att besluta om ett delägande i AB Transitio under förutsättning av att tillräckligt goda

11 finansieringsvillkor uppnås. Regionstyrelsen behandlade ärendet , 106, och beslutade att uppdra åt regiondirektören att med AB Transitio framförhandla förslag till avtal om inträde som delägare i AB Transitio samt att regiondirektören skall återkomma till regionstyrelsen med komplett beslutsunderlag för slutligt ställningstagande i regionstyrelse och regionfullmäktige. Förslag föreligger beträffande delägande i vagnbolaget AB Transitio. att godkänna föreliggande anslutningsavtal samt aktieöverlåtelseavtal inklusive förvärv av aktier i AB Transitio till ett pris om 100 kr per aktie, att finansiering får ske ur regionstyrelsens anslag för oförutsett, att teckna avtal om borgen och regressrätt i enlighet med här redovisade avtalsförslag, samt att uppdra åt regionstyrelsens ordförande samt regiondirektören att underteckna avtal samt i övrigt vidta åtgärder nödvändiga för Region Skånes inträde i AB Transitio. Reservation: (m) 5.9 Hantering av erbjudande om heltidstjänst (RF) Regionstyrelsen fick enligt budget 2003 i uppdrag att under år 2003 återkomma till regionfullmäktige med en beskrivning av hur ett erbjudande till alla medarbetare inom hälso- och sjukvården om en heltidstjänst skall kunna förenas med en effektivt bedriven verksamhet samt kostnaden för genomförandet. I budget 2004 har uppdraget utökats att gälla alla deltidsanställda medarbetare inom Region Skåne. Ärendet har beretts av personalberedningen , 42. att till regionfullmäktige redovisa arbetsgruppens heltidsförslag , att föreslå regionfullmäktige att uppdra åt regionstyrelsen att hantera erbjudande om heltidstjänst enligt styrelsens förslag. Reservation: (m) Prolongering av det regionala samverkansavtalet med Arbetslivsinstitutet Syd Region Skåne har sedan juni 2000 stött Arbetslivsinstitutet Syd baserat på ett avtal som löper ut Samarbetet har utgått från det övergripande temat Villkor i arbetet med människor. Ärendet har beretts av personalberedningen.

12 att godkänna en prolongering av avtalet med Arbetslivsinstitutet Syd t o m i enlighet med föreliggande förslag till en kostnad av kronor att täckas genom Forsknings- och Utvecklingsenhetens budget Försäljning av fastigheten Kristianstad, Taket 1 Förslag från Regionfastigheter beträffande försäljning av fastigheten Kristianstad, Taket 1. Fastigheten är upptagen i förteckning över fastigheter möjliga att avyttra, som godkänts av regionstyrelsen att godkänna en försäljning av fastigheten Kristianstad, Taket 1, för en köpeskilling om kronor i huvudsaklig överensstämmelse med upprättat förslag till köpeavtal Projekt NyIT - Omstrukturering av Region Skånes IT-verksamhet. Lägesrapport. Lägesrapport beträffande omstrukturering av IT-verksamheten i Region Skåne, projektet NyIT. Information om projektet har lämnats vid regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde , 65, och vid sammanträde med Regional Samverkansgrupp att tillsätta en politisk styrgrupp för projektet NyIT; styrgruppen skall bestå av 3 ledamöter och ha till uppgift att följa arbetet i projektet och svara för politisk beredning inför kommande beslut i regionstyrelsen att överlämna ärendet till Region Skånes revisorer för granskning samt att lägga lägesrapporten till handlingarna. Till ledamöter valdes följande: Bengt-Göran Hansson (s), ordförande, Vilmer Andersen (v), Anders Lindeberg (mp). Ytterligare två platser i styrgruppen hålls vakanta. Reservation: (m), (fp), (kd), och (c) Protokollsanteckning (v) resp (mp). För mer information, kontakta Karin Lindroth, pressekreterare Region Skåne, tfn , , e-post: karin.lindroth@skane.se

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015 Här redogörs kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 31 augusti 2015. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen av

Läs mer

Nyhetsbrev regionstyrelsen Kristianstad 2004-12-16

Nyhetsbrev regionstyrelsen Kristianstad 2004-12-16 Nyhetsbrev regionstyrelsen Kristianstad 2004-12-16 Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde den 16 december 2004. På

Läs mer

Nyheter i korthet: Ökade anslag till sjukhusförvaltningarna i Kristianstad, Helsingborg och Ängelholm för 2011

Nyheter i korthet: Ökade anslag till sjukhusförvaltningarna i Kristianstad, Helsingborg och Ängelholm för 2011 Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 30 november 2011. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder

Läs mer

Strategi tas fram för Region Skånes arbete med kultur och hälsa

Strategi tas fram för Region Skånes arbete med kultur och hälsa Denna information redogör kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 20 juni 2013. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2016-02-22 1 (8) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2016-03-01, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet Denna information redogör kortfattat för beslut i de ärenden som behandlades vid vårdproduktionsberedningens sammanträde den 27 april 2009. För mer information om olika ärenden, besök www.skane.se under

Läs mer

Sammanträdesplanering. Ärendebeskrivning: 2005: (RF) RS/040138

Sammanträdesplanering. Ärendebeskrivning: 2005: (RF) RS/040138 00-0-. Ärendebeskrivning: Regionkansliet har tagit fram förslag till sammanträdesdagar 00 för regionfullmäktige, regionstyrelsen, arbetsutskottet, hälso- och sjukvårdsnämnden och regionala utvecklingsnämnden.

Läs mer

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 4 oktober 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2015-11-24 1 (8) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

Från Regionkansliet 2009 10 27 15:00

Från Regionkansliet 2009 10 27 15:00 Pressmeddelande Från Regionkansliet 2009 10 27 15:00 Beslut i regionstyrelsen 27 oktober Fullmäktigeärenden Västra Götalandsregionen vill sälja 31 fastigheter Västra Götalandsregionen ska enligt ett förslag

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 46 55 Datum 2014-10-09 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2014-10-09 kl. 10.30 11.20 Plats: Rum Öresund, Regionhuset Malmö Beslutande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-14 kl.

Läs mer

Regionstyrelsen. Reservationer Samtliga närvarande ledamöter för socialdemokraterna reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation.

Regionstyrelsen. Reservationer Samtliga närvarande ledamöter för socialdemokraterna reserverar sig med hänvisning till bifogad reservation. Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2013-11-07 1 (2) 242 Försäljning av fastigheter Diarienummer 0902057 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige

Läs mer

Håkan Blomgren Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad Reviderad

Håkan Blomgren Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad Reviderad Håkan Blomgren 2014-03-18 Dnr 2014/0230 LD-staben Reviderad 2014-03-21 Reviderad 2014-04-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Politisk organisation i Landstinget Blekinge 2015-2018 Landstingsfullmäktige

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-26 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-05-07 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Vårdval inom allmän barn- och ungdomstandvård startar i maj 2013

Vårdval inom allmän barn- och ungdomstandvård startar i maj 2013 Denna information redogör kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 24 september 2012. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsens arbetsutskott 193-217 Tid: 2016-12-12, kl: 10:00-16:40 Plats: Regionens Hus, sal A 198 Regionfullmäktiges program för uppföljning och insyn av verksamhet som utförs av

Läs mer

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet Regionstyrelsen Lennart Svensson Utvecklare 040-623 97 45 Lennart.R.Svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-16 Dnr 1501816 1 (5) Regionstyrelsen s medverkan i utvecklingen av Mobilområdet i Skåne

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Pia Landgren Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 25 pia.landgren@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-24 Dnr 1602011 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Patientavgifter 2017

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-20 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 25 juni 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Förslag till

Läs mer

Patientavgifter m.m. 2013

Patientavgifter m.m. 2013 1(4) Datum Diarienummer 2012-08-29 RS120124 Regionfullmäktige Patientavgifter m.m. 2013 Förslag till beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige att för 2013 fastställa enligt förslag patientavgifter

Läs mer

Stockholms stads förvärv av aktier i Inera AB

Stockholms stads förvärv av aktier i Inera AB Utlåtande 2017:187 RI (Dnr 112-1046/2017) Stockholms stads förvärv av aktier i Inera AB Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Stockholms stads förvärv av SKL Företag AB 5

Läs mer

Datum Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling

Datum Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2015-10-08 1 (3) 161 Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling Diarienummer 1502087 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsens föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2003:76 1 (8) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Sammanläggning av Karolinska sjukhuset och Huddinge Universitetssjukhus AB Föredragande landstingsråd: Ingela Nylund Watz Ärendet Landstingsdirektören

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-04-08, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

2004-06-10 2.3. Stiftelsen Skånska Landskap stiftelse för skånsk naturoch. Ärendebeskrivning:

2004-06-10 2.3. Stiftelsen Skånska Landskap stiftelse för skånsk naturoch. Ärendebeskrivning: 2004-06-10 2.3 Ärendebeskrivning: Regionfullmäktige beslöt 2002-12-09 10 i samband med beslut om budget att uppdra åt miljö- och naturvårdsnämnden att utarbeta förslag till bildande av stiftelse för regionens

Läs mer

24 Förlängd avgiftsfri tandvård för barn och unga till 23 år i tre steg till 2019 RS160546

24 Förlängd avgiftsfri tandvård för barn och unga till 23 år i tre steg till 2019 RS160546 24 Förlängd avgiftsfri tandvård för barn och unga till 23 år i tre steg till 2019 RS160546 Ärendet I budgetpropositionen 2016 aviserades en höjning av åldersgränsen för avgiftsfri tandvård för barn och

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2016-03-03 1 (5) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

Regionstyrelsens PROTOKOLL 1 (5) arbetsutskott

Regionstyrelsens PROTOKOLL 1 (5) arbetsutskott Regionstyrelsens PROTOKOLL 1 (5) arbetsutskott 2005-11-30 61 70 Tid 2005-11-30, kl 15.00 17.40 Plats Sammanträdesrum 01, Regionhuset Lund Beslutande Uno Aldegren (s) ordförande Ingrid Lennerwald (s) 1:e

Läs mer

Ordförandens förslag Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna.

Ordförandens förslag Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna. DAGORDNING Datum 2015-10-29 1 (14) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2015-11-05 kl. 13.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-01-22 1 (6) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 48 55 Datum 2009-08-26 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens s sammanträde Tid: 2009-08-26, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrum 3, Skånehuset Kristianstad Beslutande Jerker Swanstein (m), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Vårdvalsnämnden

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Vårdvalsnämnden Plats och tid Regionens hus, hus tre plan tre Stora konferensrummet kl. 09:00-16:00 Beslutande ledamöter David Adervall (S) (Ordförande) Cristine Persson (C) (Vice ordförande) Britt Carlsson (S) Jonny

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2014-06-05 1 (2) 84 Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne 2014-2025 Diarienummer 1202805 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 2/2015 2015-03-02 Kl 10.00-12.00 LS 2015-0165 13-17 i Sammanträde med landstingsstyrelsens forskningsberedning Plats Skärgårdssalen, landstingshuset

Läs mer

Följande driftsnämnder ska finnas under hälso- och sjukvårdsstyrelsen:

Följande driftsnämnder ska finnas under hälso- och sjukvårdsstyrelsen: Reglemente för driftsnämnd underställd hälso- och sjukvårdsstyrelsen Beslutat av landstingsfullmäktige den 29 mars 2010, 27 och regionfullmäktige den 26 september 2011, 88. Utöver vad som föreskrivs i

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2014-11-06 1 (6) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-11 kl. 13.00 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Dockplatsen

Läs mer

178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662

178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: , kl 13:30-15:30 Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: , kl 13:30-15:30 Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Sjukvårdsnämnd Kryh PROTOKOLL 46 54 Datum 2015-10-29 1 (4) Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde Tid: 2015-10-29, kl 13:30-15:30 Plats: Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott 151-170

Regionstyrelsens arbetsutskott 151-170 154 /1983 Bildande av samrådsgrupp s arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att 1. Utse och Carina Ödebrink till ordinarie ledamöter i den samrådsgrupp som Sveriges Kommuner och Landsting avser

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 68 75 Datum 2014-12-04 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2014-12-04 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Region Skåne har delat ut bidrag till lokala folkhälsosatsningarna sedan 2009. (Ärende 10)

Region Skåne har delat ut bidrag till lokala folkhälsosatsningarna sedan 2009. (Ärende 10) Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde 7 maj 2015. På Region Skånes webbplats www.skane.se finns handlingarna till

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2018-12-03 1 (10) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-10, kl. 09.30 - c:a 17.30 2018-12-11, kl. 08.30 Plats:

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2013-10-24 1 (4) 149 Patientavgifter fr o m 2014 Diarienummer 1301739 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 7 13 Datum 2016-03-15 1 (6) Protokoll från habiliterings- och hjälpmedelsnämndens sammanträde Tid: 2016-03-15, kl 09.00-11.30 Plats: Rådhus Skåne Kristianstad

Läs mer

2004-09-21 Ärende 11. Övertagande av ambulansdriften i ambulansdistrikt 1 (Malmö-Trelleborg) och ambulansdistrikt 3 (Helsingborg-Ängelholm) RS/030153

2004-09-21 Ärende 11. Övertagande av ambulansdriften i ambulansdistrikt 1 (Malmö-Trelleborg) och ambulansdistrikt 3 (Helsingborg-Ängelholm) RS/030153 2004-09-21 Ärende 11 Övertagande av ambulansdriften i ambulansdistrikt 1 (Malmö-Trelleborg) och ambulansdistrikt 3 (Helsingborg-Ängelholm) RS/030153 Ärendebeskrivning: Ett övertagande av ambulansdriften

Läs mer

I bifogad PDF-fil finns alla ärenden som avhandlades på mötet

I bifogad PDF-fil finns alla ärenden som avhandlades på mötet Denna information redogör kortfattat för regionfullmäktiges beslut i de ärenden som behandlades vid regionfullmäktiges sammanträde 25 november 2014. På Region Skånes webbplats www.skane.se/rf141125 finns

Läs mer

Kommunfullmäktigeärenden

Kommunfullmäktigeärenden Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige sammanträder 2017-06-15, kl. 18.30, Lindberghallen Djurås Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid Fastställande av dagordning Anmälan av jäv

Läs mer

Framtidens högkostnadsskydd i vården (SOU 2012:2) Remiss från Socialdepartementet Remisstid 21mars 2012

Framtidens högkostnadsskydd i vården (SOU 2012:2) Remiss från Socialdepartementet Remisstid 21mars 2012 PM 2012:40 RV (Dnr 001-127/2012) Framtidens högkostnadsskydd i vården (SOU 2012:2) Remiss från Socialdepartementet Remisstid 21mars 2012 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande.

Läs mer

Användning av beteckningarna regionfullmäktige och regionstyrelse för Gotlands kommun

Användning av beteckningarna regionfullmäktige och regionstyrelse för Gotlands kommun Konstitutionsutskottets betänkande 2011/12:KU7 Användning av beteckningarna regionfullmäktige och regionstyrelse för Gotlands kommun Sammanfattning I betänkandet behandlas proposition 2011/12:21 Användning

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 198 200 Datum 2015-11-24 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2015-11-24 kl. 09.00 09.25 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden KALLELSE 2006-08-15 Tid: Torsdag 2006-08-24 kl 14.30 Plats: Konferensrum, plan 5, Skånehuset, Kristianstad Kallade: Ewa Pihl Krabbe ledamot (s) ordförande Anna-Kerstin

Läs mer

Aktieägaravtal. för Öresundståg AB, org nr

Aktieägaravtal. för Öresundståg AB, org nr Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr 556794-3492 Detta avtal har denna dag träffats mellan Region Kronoberg (LTK), org.nr 232100-0065, Landstinget i Kalmar län (KLT), org.nr 232100-0073, Region Blekinge

Läs mer

Regler för sjukresor i Skåne FRÅN DEN 1 JANUARI 2004

Regler för sjukresor i Skåne FRÅN DEN 1 JANUARI 2004 Beställningscentralerna Behöver du anlita taxifordon för din sjukresa, måste du alltid beställa denna genom beställningscentralen i ditt distrikt: Bor du i (kommun): Burlöv, Lomma, Lund, Kävlinge, Staffanstorp,

Läs mer

Datum Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne

Datum Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-06-02 1 (2) 130 Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Diarienummer 1402924 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-10-19 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2013-10-24 1 (4) 149 Patientavgifter fr o m 2014 Diarienummer 1301739 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslår

Läs mer

Dagordningen på regionstyrelsens möte 18 december 2014

Dagordningen på regionstyrelsens möte 18 december 2014 Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde 18 december 2014. På Region Skånes webbplats www.skane.se finns handlingarna

Läs mer

Landstingsfullmäktiges föredragningslista

Landstingsfullmäktiges föredragningslista Landstingsfullmäktiges föredragningslista Sammanträdet den 19 februari 2014 Tid: Kl 10.00 Lokal: Sessionssalen, Landstingshuset, Luleå Sammanträdet öppnas... 3 Anmälan om inkallade ersättare... 3 Upprop...

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-03-05 1 (6) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-03-12 kl.10.30 (Observera starttiden!) Plats:

Läs mer

Datum Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken

Datum Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-10-05 1 (2) 206 Justering och indexering av taxor i kollektivtrafiken Diarienummer 1701719 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Datum Dnr Policy och riktlinjer gällande vård för personer från andra länder

Datum Dnr Policy och riktlinjer gällande vård för personer från andra länder Regionstyrelsen Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 25 pia.landgren@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-04-07 Dnr 1100466 1 (3) Regionfullmäktige Policy och riktlinjer gällande vård för personer från

Läs mer

Region Östergötland. Kortfakta om uppdrag och verksamheter

Region Östergötland. Kortfakta om uppdrag och verksamheter Region Östergötland Kortfakta om uppdrag och verksamheter 2017-01-31 Östergötland Östergötland är det fjärde största länet i Sverige, sett till antal invånare. Det finns cirka 450 000 invånare i länet.

Läs mer

Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr

Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr 556794-3492 Detta avtal har denna dag träffats mellan Region Kronoberg (LTK), org.nr 232100-0065, Landstinget i Kalmar län (KLT), org.nr 232100-0073, Region Blekinge

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-03-09 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 26 april 2017 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Region Östergötland. Kortfakta om uppdrag och verksamheter

Region Östergötland. Kortfakta om uppdrag och verksamheter Kortfakta om uppdrag och verksamheter 2016-06-13 Östergötland Östergötland är det fjärde största länet i Sverige, sett till antal invånare. Det finns cirka 442 000 invånare i länet. I Östergötland finns

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen Vårdproduktionsutskottet/- beredningen DAGORDNING Datum 2013-10-03 1 (6) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/- beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Framtidens högkostnadsskydd i vården (SOU 2012:2) Remiss från Socialdepartementet Remisstid 21mars 2012

Framtidens högkostnadsskydd i vården (SOU 2012:2) Remiss från Socialdepartementet Remisstid 21mars 2012 PM 2012: RV (Dnr 001-127/2012) Framtidens högkostnadsskydd i vården (SOU 2012:2) Remiss från Socialdepartementet Remisstid 21mars 2012 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande.

Läs mer

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare Protokoll 1(7) Organ Personalpolitiska utskottet Plats och tid Landstingshuset, hus 3 konferensrummet plan 2, den 18 december 2014 kl 13.00-16.05 Beslutande Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 226-229 Datum 2018-10-22 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2018-10-22, 12.55 13.10 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Carl Johan Sonesson, ordförande Annette

Läs mer

Regler för sjukresor med tillhörande taxa

Regler för sjukresor med tillhörande taxa Regler för sjukresor med tillhörande taxa Gäller för Region Skåne från och med 2009-05 - 01 1. Regler för sjukresor I lagen om resekostnadsersättning vid sjukresor (SFS 1991:419) regleras när reseersättning

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Anna-Karin Ekman Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 Anna-Karin.Ekman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-14 Dnr 1702381 1 (7) Beredningen för

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-02-21 Dnr 1400196 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Budget justeringar

Läs mer

Nyheter i korthet: Sjukhusnära vårdcentral avlastar akuten i Malmö Ny vårdcentral öppnar på sjukhusområdet i Lund Region Skåne

Nyheter i korthet: Sjukhusnära vårdcentral avlastar akuten i Malmö Ny vårdcentral öppnar på sjukhusområdet i Lund  Region Skåne Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 28 oktober 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder

Läs mer

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (5) Plan för det fortsatta arbetet med Barnkonventionen inom Stockholms läns landsting

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (5) Plan för det fortsatta arbetet med Barnkonventionen inom Stockholms läns landsting SKRIVELSE 1 (5) Landstingsstyrelsen Plan för det fortsatta arbetet med Barnkonventionen inom Stockholms läns landsting 2005-2008 Föredragande landstingsråd: Ingela Nylund Watz ÄRENDET Landstingsdirektören

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2017-02-06 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-06 09.30 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken 1.

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 13 25 Datum 2013-02-27 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2013-02-27 kl 13.30 15.30 Plats: Sammanträdesrum 3, Skånehuset, Kristianstad

Läs mer

Plats och tid: Region Uppsala, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00. Regionkontoret fredag den 10 november 2017

Plats och tid: Region Uppsala, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00. Regionkontoret fredag den 10 november 2017 Protokoll 1 (12) Plats och tid:, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00 Beslutande: Övriga deltagare: Plats och tid för justering: Bertil Kinnunen (S), ordförande Bengt-Ivar Fransson

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden Reglemente för socialnämnden Dorotea kommun Fastställt av kommunfullmäktige 2016-06-07, 44 1(7) FÖR SOCIALNÄMNDEN Socialnämndens verksamhet 1 Socialnämnden fullgör kommunens uppgifter inom socialtjänsten

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-06-18 1 (8) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Landstingsfullmäktiges föredragningslista

Landstingsfullmäktiges föredragningslista Landstingsfullmäktiges föredragningslista Sammanträdet den 16-17 november 2011 Tid: 16 november kl 10.00 17 november kl 09.00 Lokal: Landstingshuset, sessionssalen Sammanträdet öppnas...3 Anmälan om ny

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2018-12-14 1 (15) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-14 kl.

Läs mer

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden DAGORDNING Datum 2015-10-15 1 (7) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-10-22 kl. 09.00-16.00 Plats: Rum Aktiv, Projektkontoret NSH, Bergaliden

Läs mer

Nyheter i korthet: Fler Parkinsonpatienter får möjlighet till DBS-behandling

Nyheter i korthet: Fler Parkinsonpatienter får möjlighet till DBS-behandling Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 27 november 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder

Läs mer

Övergripande samarbetsavtal mellan Region Östergötland och Linköpings universitet

Övergripande samarbetsavtal mellan Region Östergötland och Linköpings universitet BESLUTSUNDERLAG 1/1 Ledningsstaben Richard Widén 2016-11-30 Dnr: RS 2016-843 Regionstyrelsen Övergripande samarbetsavtal mellan Region Östergötland och Linköpings universitet Bakgrund Region Östergötland

Läs mer

Nyheter i korthet: Regional handlingsplan för läkemedel och miljö Barn- och ungdomstandvården och specialiserad tandreglering blir vårdval

Nyheter i korthet: Regional handlingsplan för läkemedel och miljö Barn- och ungdomstandvården och specialiserad tandreglering blir vårdval Denna information redogör kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 23 april 2012. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen

Läs mer

24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307

24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 Ärendet Region Hallands ersättning för kostnader för hälso- och sjukvård samt tandvård till asylsökande består i huvudsak av ett visst

Läs mer

Yttrande över motion av Lena-Maj Anding m f l (mp) angående kiropraktorer och naprapater

Yttrande över motion av Lena-Maj Anding m f l (mp) angående kiropraktorer och naprapater HSN 2008-09-02 p 13 1 (3) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning Hälso- och sjukvårdsdirektören 2008-07-25 HSN 0807-0913 LS 0804-0372 Handläggare: Bengt Haglund Yttrande över motion av Lena-Maj Anding

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 35 43 Datum 2013-05-02 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2013-05-02 kl. 09.00-11.30 Plats: Sammanträdesrum 3, Skånehuset, Kristianstad

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Handlingsplan för ekonomi i balans och förbättrad tillgänglighet

Handlingsplan för ekonomi i balans och förbättrad tillgänglighet TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-05-09 Dnr VS2017-0001 Primärvården Malin Uppströmer Eklöf Tfn 018-61 74 018 Vårdstyrelsen Handlingsplan för ekonomi i balans och förbättrad tillgänglighet Förslag till beslut Vårdstyrelsens

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-03-31 Dnr 1300977 1 (5) Beredningen för primärvård, psykiatri

Läs mer

Datum Politisk organisation i Region Skåne för mandatperioden

Datum Politisk organisation i Region Skåne för mandatperioden Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2014-11-11 1 (2) 183 Politisk organisation i Region Skåne för mandatperioden 2015-2018 Diarienummer 1402446 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-05-17 Dnr 1700225 1 (5) Regionstyrelsens arbetsutskott Ombudsinstruktion inför årsstämmor

Läs mer