Årgång 7 nr 3 preliminärt den 10 / i Ingatorp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årgång 7 nr 3 preliminärt den 10 / 2 2008 i Ingatorp"

Transkript

1 Bildbedömningsseminarium ÖFD-nytt Välkommen till Östsvenska Fotodistriktets seminarium den: Årgång 7 nr 3 preliminärt den / 2 28 i Ingatorp Det förra bildbedömningsseminariet blev mycket uppskattat. Du som inte var med har nu chansen. Ledare Det har varit ett spännande år med många fotohändelser. Intresset för fotografi verkar öka - och då gäller det att vi syns i klubbarna! Det finns många där ute som vill veta mer om foto och hur man tar bra bilder. Det handlar om bildbedömning. Bo Cederwall (ordförande i Riksförbundet Svensk Fotografi) och Margareta Ek kommer och föreläser om bildbedömning och dom är med hela dagen.vi kommer att arbeta i 5 grupper som vi gjort tidigare. Vi reserverar oss för ev förändringar. Jag vill passa på att tacka styrelsen för året som gått och alla andra som haft med distriktet att göra under året. Deltagaravgiften är 25:- och då ingår för och eftermiddagskaffe samt lunch som tillagas av vår egen seminariekock, Krister Gustavsson. Nu tar vi julledigt men är tillbaka med ett färskt nyhetsbrev i mars 28. Vi räknar med att kunna utöka deltagarantalet i år till 25st. Styrelsen önskar God Jul och ett Gott Nytt År! Anmälan tas i första hand emot via mail vilket förenklar utskick med informationen. Conny Andersson Ordförande Elmia Foto & Video 28 Vi planerar som bäst att göra en ny utställning på Elmia 28. Denna gång ska vi ha bilder i lite större format. Inraming kommer att ske i distriktets regi till självkostnadspris. Skicka epost eller ring om din klubb är intresserad av att delta! Sista anmälningsdag 2/ Viktigt att anmälan innehåller Namn, klubb mailadress. Ni som anmäler er tillsammans glöm ej att få med mailadresserna på era klubbkompisar. Skicka anmälan till: E-post: mats.jungmyren@comhem.se Vanlig post: Mats Jungmyren Kråkrisvägen 5A 2tr Motala Några blandade länkar: Riksförbundets hemsida: Telefon: Östsvenska fotodistriktets hemsida: Ordförande Conny Andersson conny@conny.nu Vice ordförande Ingemar Karlsson ingemarkarlsson@ telia.com Mats Jungmyren Kassör Sören Andersson soren.andersson@ mbox34.swipnet.se E-post ofd@fotoklubben.nu Postgiro Hemsida Årsavgift / klubb Medlemsantal * kr Ledamot Poul Gilvad poulinye@citynetv.se Adress Östsvenska Fotodistriktet c / o Conny Andersson Karl Dahlgrensgatan 4B Linköping Ledamot Bill Dowert bill_dowert@ hotmail.com Studiesamordnare Mats Jungmyren mats.jungmyren@ comhem.se ÖFD-nytt Utkommer 2 mars, 2 augusti, 2 december. Skriver gärna om just din klubbaktivitet. Hjälper din klubb att synas. Nyhetsbrev på hemsidan är i färg. (7)

2 Vad gör DU första söndagen i september varje år? Ta chansen att visa upp dina bilder i den lokala fotoklubben! Vid ett möte med utbildningsansvariga i Östra distriktet har jag framfört ett förslag, där allmänheten ska kunna få möjlighet att visa upp och diskutera sina egna bilder. I Östra fotodistriktet kommer allmänheten den 7 september 28 att kunna visa sina bilder för medlemmar i de lokala fotoklubbarna. Man ska kunna diskutera och få råd om sina bilder. Hur kan jag göra mina bilder bättre och intressantare och hur ska de förvaras på bästa sätt för att kunna bevaras in i framtiden? Hur ska jag använda ljuset för att få vackrare och mera uttrycksfulla bilder? Dessutom få tips om, komposition, skärpa, färger, rörelse; ja allt som kan förstärka bilden och dess innehåll. Samla ihop ett antal bilder, som du tycker om och kom för att få synpunkter, råd och inspiration. Om försöket slår väl ut hoppas jag att fotoklubbar över hela landet kommer att nappa på idén. Min förhoppning är givetvis att många fotografer ska kunna visa upp sina bilder och få råd och hjälp och kanske också bli intresserade av den fina gemenskap som erbjuds i landets fotoklubbar. Bo Cederwall Ordförande RSF Resa till Photokina i Köln 28 Motala Fotoklubb och Borensbergs Fotoklubb har pratat om att göra en resa till Photokina i Köln någon gång mellan den 23 och 28:e september 28. Man måste ju vara ute i god tid för att få hotellrum eftersom det kommer utställare från hela världen till denna enorma mässa. Vi räknar med att avsätta 2 dagar för mässan och åka nonstop ner till Tyskland. Jag har varit i kontakt med Vadstena Buss som skulle komma med en offert angående priset och det skulle vara beräknat på 35 personer. Nu vill jag se om det finns något intresse för att fylla upp en buss från klubbarna i distriktet. Vi kan väl göra så att ni mailar mig om intresse finns så snart som möjligt. Mail : mats.jungmyren@comhem.se Mer info kan jag ge er när jag fått offerten. Mats Jungmyren Foto: Conny Andersson River by Steffin, Scotland 2(7)

3 Östsvenska Fotodistriktets Bildbedömningsseminarium En Succé Ingatorp i Småland har blivit en metropol, där fotografer från fotoklubbarna i Östsvenska Fotodistriktet samlats sedan 2 och haft olika typer av digitala seminarier. Till årets seminarium som hade bildbedömning som tema, kom över 3 personer från fotoklubbarna i distriktet för att delta. Det var roligt att många kvinnliga deltagare deltog i seminariet. Arrangören hade bjudit in Riksförbundet Svensk Fotografis ordförande Bo Cederwall och Margaretha Ek för att börja dagen med en föreläsning om bildbedömning, för att ge deltagarna några tankar om vad man bör tänka på, när man ska placera bilder. Efter denna inledning samlades man i 5 grupper, som fick till uppgift att bedöma tio bilder, vilka var lika i alla grupper. Det blev livliga diskussioner i hur bilderna skulle placeras och också om bildbedömning över huvud taget. Efter en god lunch var det så dags med återsamling för att redovisa gruppens bedömning och att i storklass diskutera vidare. ÖSTSVENSKA FOTODISTRIKTETS ÅRSSTÄMMA OCH ÖSTSVENSKAN 27 Stämman arrangerades i år av Eksjö fotoklubb 28 oktober 27 Medlemmarna i Eksjö hade lagt ner mycket möda på att arrangemanget skulle bli bra. Det lyckades man med. Både det formella och övriga delar fungerade mycket tillfredsställande. Det blev inga förändringar i styrelsen. Ekonomin är i mycket god ordning men kassören varnade för att det snart kan bli sämre och önskade en höjning av medlemsavgiften innan det blir kris. Han fick medhåll av några delegater, det är bättre med en mindre ökning nu än chockhöjning senare. Det beslutades dock inte om någon höjning på detta möte. Antalet bilder i varje klass diskuterades livligt. Mötet beslutade att ändra till 3 bilder i en kollektion i projektorklassen, varken mer eller mindre och 2-5 bilder i påsikt. Kalle Palmer föreslog att diabilderna tas bort från projektorklassen. Det blev dock protester från flera håll och frågan diskuterades livligt. Andelen dia var i år 25 % vilket nog inte kan sägas vara försumbart. De som ville ta bort det konstaterade att det kunde väl få vara kvar, det kommer ju ändå att självdö. Östsvenska kollektionstävlingen. Flest deltagare sammanlagt hade Tranås (3) och Vetlanda (). Tranås vann båda påsikt och projektorklasserna. Guld i påsikt till Jörgen Persson Tranås och silver till Reidun Weigner, Eksjö Sören Carlsson Åtvidaberg fick vara nöjd med brons. Projektorklassen. Kjell Karlssons blåsippor gav honom guldet och Camilla Rörqvist, Huskvarna silver, Trea, Johan Wiberg Tranås. Folkets Röst blev en fullpoängare för Eksjö som fick de tre första platserna. Margaretha Ek och Bo Cederwall Foto: Conny Andersson Mats Jungmyren Studiesamordnare Efter redovisningen och eftermiddagskaffet visade arrangörsklubben två fina bildspel om Eksjö och Göran Modig höll ett givande föredrag om historien och gårdarna i Eksjö. Rapporterade gjorde Poul Gilvad, Vetlanda FK 3(7)

4 Vinnarbilderna i Östsvenskan klass A - påsikt - guldplakett Guldplakett Jörgen Persson Tranås fotoklubb Intressant skildring av vår tid. Ger en tydlig känsla av morgon i naturen, jordbrukssamhället och industrisamhället. Stillhet och harmoni som framkallar kärleken till naturen. 4(7)

5 Vinnarbilderna i Östsvenskan klass A - påsikt - silverplakett Silverplakett Reidun Weigner Eksjö fotoklubb Stillhet och harmoni i samma ögonblick där man ser rörelser. Samspel mellan växter och insekter, fårger och bakgrund. En varm skildring av fjärilens vardag, blir en poetisk sommardröm. Inte varje dag man ser två djur med var sitt sugrör i samma kopp! 5(7)

6 Vinnarbilderna i Östsvenskan klass A - påsikt - bronsplakett Sören Carlsson Åtvidabergs Fotoklubb Stämning, Spänning och Mystik - Bild D är värt ett eget pris. 6(7)

7 Vinnarbilderna i Östsvenskan klass B - projektor - guldplakett Kjell Karlsson Tranås fotoklubb Konstnärligt! Spännande kontrast och berörande närgångenhet. Rörelsen förstärker det måleriska i bilderna. Man tänker på kommunikation. 7(7)

8 Vinnarbilderna i Östsvenskan klass B - projektor - silverplakett Camilla Rörqvist Huskvarna fotoklubb Bra proportioner, fin balans. Gyllesnittet. Vackert färgspråk. Man sugs in i bilden till en snigel med "glimten" i ögat. Ger en inblick i hur en snigel tar sig fram här i världen. Fascinerande. 8(7)

9 Vinnarbilderna i Östsvenskan klass B - projektor - bronsplakett Johan Wiberg Tranås fotoklubb Stämningsljus och starka silhuetter! Man säger: "Fånga dagen" här har man fångat tillfället. 9(7)

10 Klubbresultaten i Östsvenskan Påsiktsbilder Klass A 2 poäng Eksjö Fotoklubb poäng Tranås Fotoklubb 6 poäng Huskvarna Fotoklubb 4 poäng Åtvidabergs Fotoklubb 3 poäng Värnamo Fotoklubb 3 poäng Vetlanda Fotoklubb Östsvenska distriktsstyrelsen tackar Eksjö fotoklubb för en väl genomförd Östsvenskan 27. Vi gratulerar också Eksjö till vinnande klubb i påsiktsklassen. Gratulationer går också till Tranås fotoklubb för klubbvinsten i projektorklassen. Projektionsbilder Klass B 2 poäng Tranås Fotoklubb 9 poäng Huskvarna Fotoklubb 3 poäng Värnamo Fotoklubb 3 poäng Vetlanda Fotoklubb 3 Poäng Nässjö Fotoklubb 3 Poäng Borensberg Fotoklubb Välkomna åter med bilder i Östsvenskan 28, förutsatt att vi hittar en klubb som arrangerar. Styrelsen Fotografiet Foto: Conny Andersson Bamburgh Dunes, England (7)

11 Östsvenska fotodistriktets årsstämma Söndagen den 28 oktober 27 i Eksjö Protokoll: Stämmans öppnande Ingemar Karlsson ersätter idag den nuvarande Ordförande och förklarar stämman öppnat. 2 Val av ordförande för stämman Ingemar väljs som ordförande. 3 Val av sekreterare för stämman Vagn Liest väljs som sekreterare för stämman 4 Godkännande av föredragningslistan Dagordningen godkänns 5 Fråga om stämmans behöriga utlysande Stämman konstaterar att utlysning har skett enligt stadgarna och därmed behörigt utlyst. 6 Val av två justeringsmän att jämte ordföranden justera protokollet, samt att fungera som rösträknare. Laila Mikalsen och Anders Lööf väljs som justeringsmän 7 Upprop av delegater och fastställande av röstlängd. Klubb Ankarsrums Fotoklubb Borensbergs Fotoklubb Eksjö Fotoklubb Hultsfredsbygdens Fotoamatörer Huskvarna Fotoklubb Ingatorps Fotoklubb Linköpings Fotoklubb Motala Fotoklubb Nässjö Fotoklubb Oskarshamns Fotoklubb Söderköpings Fotoförening Tranås Vetlanda Fotoklubb Värnamo Fotoklubb Åseda Fotoklubb Åtvidabergs Fotoklubb Östergötlands naturfoto. sällskap 8 Medl Röst. 2 2 Närvarande 2 Personer? Laila Klas + Sture Sören Mats Sture K Kenneth Bertil E Kalle A Redovisningar a) Verksamhetsberättelse - utdelat till stämmans deltagare. Årsberättelsen godkänns av stämman. b) Ekonomisk rapport Utdelat till stämmans deltagare. Rapporten godkänns av stämman. c) Revisionsberättelse Revisorernas redogörelse läsas upp, rapporten är positiv, bokföringen i sin ordning och de rekommenderar stämman att bevilja styrelsen ansvarsfrihet. 9 Fråga om ansvarsfrihet för distriktsstyrelsen. Stämman beslutar om ansvarsfrihet för nuvarande styrelse. Bestämmande av årsavgift och dess sista inbetalningsdag. Stämman beslutar att avgift skall vara kr per medlem och senaste inbetalningsdag skall följa samma rutiner som förre året. Behandling av bordlagda, av styrelsen hänskjutna ärenden samt inkomna motioner. Inga inkomna motioner. Inga bordlagda ärenden. (7)

12 2 Bestämmande av arrangör/-er för kommande distriktsfotostämma/-or. Valberedningen hade inga förslag på arrangörsklubb för 28 och inga förklarade sig beredda att vara arrangörer för 28. frågan remitteras från årsstämman till den nya styrelse att försöka lösa. Arrangör för 29 gick inte att få förslag på. 3 Val till distriktsstyrelsen. a) Ordförande ( år) Conny Andersson b) Två styrelseledamöter (2 år) Ingemar Karlsson (Motala Fotoklubb) Sören Andersson (Ingatorp Fotoklubb) c) Två styrelsesuppleanter från nästa års arrangörsklubb ( år) Vakanta och hänsköts till Styrelsen d) Två revisorer samt två suppleanter för dessa ( år) Sture Karlsson (Nässjö Fotoklubb) Gunnar Bäckström (Nässjö fotoklubb) Suppleant Lars-Olof Smedenfors (Värnamo fotoklubb) Suppleant Jörgen Lundahl (Värnamo Fotoklubb) e) Två valberedare, ev. från nuvarande arrangörsklubb ( år) Vakanta Hänsköts till styrelsen för Eksjö fotoklubb f) Studiesamordnare ( år) Mats Jungmyren (Motala fotoklubb) g) Kvar från förre årsstämman Poul Gilvad (Vetlanda fotoklubb) Bill Dovert (Vetlanda fotoklubb) 4 5 Övrigt. Avtackningar, utmärkelser mm. a) Diskutera tävlingsformen Östsvenskan inför nästa år. Ska vi ändra på något? Projektionsklassen diskuteras och förslag läggs att DIA skall utgå. b) Beslut - projektionsklass Efter omröstning beslutas att DIA och digitala bilder skall fortsätta att ingå i projektionsklassen men för att underlätta för arrangörsklubben är det tillåtet för arrangören vid presentationen av projektionsklassen att skanna diabilderna så alla projektionsbilder visas på samma sätt. Juryn skall ha tillgång till originalbilderna. Beslutet var enhälligt vid omröstning. c) Beslut - projektionsklass Projektionsklassen skall vid kollektion bestå av 3 bilder. Beslutet var vid omröstning enhälligt. d) Beslut - Påsiktsklass Stämman beslutade vid omröstning att kollektionen skulle begränsas till 3-5 bilder. Beslutet var vid omröstning enhälligt. e) Beslut Klubbledarträff 28 Stämman beslutade att rekommendera styrelsen att anordna en klubbledarträff 28. Det gick inte att vid stämman avgöra vem som kunde delta. Distriktsfotostämmans avslutande Sekreterare vid årsstämman Justeras Justeras Vagn Liest Ordförande Eksjö Fotoklubb Laila Mikalsen Eksjö Fotoklubb Anders Lööf Eksjö Fotoklubb 2(7)

13 Nye Oktober 27 ÅRSBERÄTTELSE ÖSTSVENSKA FOTODISTRIKTET FÖR VERKSAMHETSÅRET 26/7 Möten: Utöver distriktsstämman 28 ktober -6 i Linköping har det varit 5 protokollförda styrelsemöten, Konstituerande möte I Linköping efter stämman, I Kisa 3 december och 25 februari, Nye 3 juni och 5 augusti i Eksjö med representanter från nästa stämmoarrangör, Eksjö. ombud från 9 klubbar deltog i stämman. Styrelsen: Alla som var i tur att avgå omvaldes på stämman. Styrelsen består då av Conny Andersson ordförande, Ingemar Karlsson viceordförande, Sören Andersson kassör, Bill Dowert, Poul Gilvad ledamöter. Mats Jungmyren adjungerad, studiesamordnare. Nyhetsbrev: Styrelsens rapporter till medlemmarna har som vanligt skett genom nyhetsbreven december 26, mars, augusti 27. Klubbar: 7 fotoklubbar med totalt 538 medlemmar är anslutna till Östsvenska fotodistriktet. Aktiviteter: Kollektionstävlingen Östsvenskan redovisades efter stämman i Linköping. I påsiktsklassen var det Conny Andersson som drog det längsta strået med 4 bilder Falu Rödfärg. Vinnande kollektion i dia/digitalklassen var Fredrik Neregårds Landskap. Övriga pristagare återfinns på distriktets hemsida. Varianten Folkets Röst blev ett med Enstaka Bild och genomfördes på ett okonventionellt sätt, delegaterna fick ställa sig vid sin bästa bild. På detta sätt korades Kjell Karlsson från Tranås FK som bästa fotograf med bästa bilden En droppe på ett strå. I projektorklassen enstaka bild vann Fredrik Neregård med en av bilderna ur vinnarkollektionen. Östfoto: Arrangerades av fotoklubben i Åtvidaberg den 22 april. Vinnare i svart/vit påsikt, Jeanette Karlberg. Färg, påsikt Barbro Nelly båda från Linköpings FK. Alla bilder finn att se på fotoklubben. nu Vandringspriser: Värnamo, Tranås och Linköpings fotoklubbar har vardera två inteckningar i påsiktsklassen, priset avvecklas när någon har fått det tre gångar. Tranås FK tog hem projektorpriset 25 för alltid. Klubbledarträff: Styrelsen tog initiativ till en sammankomst mellan främst ordförandena i distriktets fotoklubbar. Syftet var att utbyta erfarenheter och se vad man gör ute i klubbarna för att t.ex. värva unga medlemmar eller få ekonomi på verksamheten. Nio deltagare från 6 klubbar var med på Kisa Värdshus 29 april. Digitalseminariet: Ingatorp har blivit metropolen för digitalseminariet. Tema denna gång var bildspel. Distriktet arrangerar inte men är ändå mycket positiv och hjälper till på alla sätt. Styrelsen vill med denna enkla redovisning tacka för det gångna året och ställer härmed sina platser till årsmötets förfogande. Conny Andersson, ordförande Ingemar Karlsson, viceordförande Sören Andersson, kassör Bill Dowert, Poul Gilvad, ledamöter Reidun Weigner, Laila Mikalsen, styrelsesuppleanter från Eksjö Och dessutom, Mats Jungmyren, studiesamordnare Eksjö 28 oktober 27 3(7)

14 Kassarapport Östsvenska Fotodistriktet Saldo från föregående år Medlemsavgifter DIFO 26 Utskick Kursbidrag Kurs Administration Saldo till nästa år 637,9 633, 345, 5, 325, 2567,9 524, 438, 2935, 3772, 2782,9 2567,9 Utgående Balans Postgiro Kapital Ingatorp 2782,9 2782,9 2782,9 2782, Sören Andersson Budget DIFO 27-DIFO 28 Ingående behållning Nyhetsbrev mm Medlemsavgifter Administration DIFO 28 DIFO 28 Programverksamhet Utgående behållning 2, -5, 5, -35, 25, -35, -,, 4(7)

15 Medlemmar Aneby blev Tranås FK 24. ANEBY FK ANKARSRUMS FK BORENSBERGS FK Klubbarna fanns ej längre i distriktet 987 resp EKSJÖ FK GAMLEBY FK GLUGGENS FK FINSPÅNG HUSKVARNA FK HÖGSBY FK Högsby arrangerade Östsvenskan 976. INGATORPS FK LINKÖPINGS FK Luxor var med senast 988. LUXOR KORP. FK MOTALA FK NORRKÖPINGS FK NÄSSJÖ FK OSKARSHAMNS FK SOMMENS FK Sommens FK hade mellan 5 och 8 medlemmar -82 till -86 SÖDERKÖPINGS FF SÖDRA VI FK TRANÅS FK TRANÅS BILDGRUPP VETLANDA FK Södra Vi FK blev Hultsfredsbygdens fotoamatörer 22. Tranås bildgrupp fanns och hade 8 medlemmar. VÄRNAMO FK VÄSTERVIKS FK ÅTVIDABERGS FK Västerviks FK fanns med till 984 och hade då 26 medlemmar. ÅSEDA FK ÖSTERG. NATURF. SÄLLSK. Norrköpings FK existerar men är ej med i distriktet (7)

16 Adresslista till klubbarna Fotoklubb (medlemsantal) Ankarsrums fotoklubb (kod: 24) c/o Stellan Karlström Spiksmedsvägen Ankarsrum Antal medlemmar: 5 Webb: Borensbergs fotoklubb (kod: 26) c/o Mårdstigen C 59 3 Borensberg Antal medlemmar: 22 Webb: Eksjö fotoklubb (kod: 2) c/o Inger Svensson Björka Eksjö Antal medlemmar: 2 Webb: Ordförande Kontaktman Stellan Karlström stellankarlstrom@hotmail.com Stellan Karlstöm stellankarlstrom@hotmail.com Ove Haglund , ordforande@borensbergsfoto.se Ove Haglund , ordforande@borensbergsfoto.se Vagn Liest liest@telia.com Inger Svensson inger-kerstin.svensson@telia.com Hultsfredsbygdens fotoamatörer (kod: 2) c/o Karl-Inge Arvidsson Karl-Inge Arvidsson Rekrytstigen Hultsfred Antal medlemmar: 25 Webb: pub.hultsfred.se/hfa Huskvarna fotoklubb (kod: 32) c/o Erik Dahlbergsgatan 8b 56 3 Huskvarna Antal medlemmar: 69 Webb: Ingatorps fotoklubb (kod: 27) c/o Sören Andersson Storgatan Ingatorp soren.andersson@mbox34.swipnet.se Antal medlemmar: 3 Webb: Ingrid Hedström ordforande@huskvarnafotoklubb.se Ingrid Hedström ordforande@huskvarnafotoklubb.se Sören Andersson soren.andersson@mbox34.swipnet.se Sören Andersson Linköpings fotoklubb (kod: 29) c/o Mikael Larsson Tröskareg Linköping Antal medlemmar: 4 Webb: Motala fotoklubb (kod: 3) c/o Medevivägen Motala Antal medlemmar: 24 Webb: Nässjö fotoklubb (kod: 3) c/o Centralgatan 29B 57 4 Nässjö Antal medlemmar: 4 Webb: Karl-Inge Arvidsson Mikael Larsson 3-29 kassor@linkopingsfotoklubb.se Ingemar Karlsson ingemarkarlsson@telia.com Ingemar Karlsson ingemarkarlsson@telia.com Gunnar Nilsson , gunnar@mediabild.net Gunnar Nilsson gunnar@mediabild.net 6(7)

17 Oskarshamns fotoklubb (kod: ) c/o Lars-Olof Jonsson Yngve Runnsjö Laxöringsvägen , Påskallavik Antal medlemmar: 25 Webb: hem.passagen.se/oskarshamnsfotoklubb Söderköpings Fotoförening (kod: ) c/o Annica Björklund Norrgården, Fyllingarum Söderköping Antal medlemmar: 9 Webb: Tranås fotoklubb (kod: 23) c/o Johan Wiberg Hagadalsgatan Tranås Antal medlemmar: 22 Webb: Vetlanda fotoklubb (kod: 4) c/o Christer Carlsson Gransbogatan 6A Vetlanda Antal medlemmar: 33 Webb: Värnamo fotoklubb (kod: 5) c/o Karl Palmaer Nygatan Forsheda Antal medlemmar: 37 Webb: Åseda fotoklubb (kod: 33) c/o Riddargatan 36 7 Åseda Antal medlemmar: 4 Webb: Åtvidabergs fotoklubb (kod: 6) c/o Magnus Fornestig Kotterigatan Åtvidaberg Antal medlemmar: 58 Webb: fotoklubben.nu/afk Yngve Runnsjö ,72 23 Sophia Melin Sophia Melin fia@fideli.net fia@fideli.net Johan Wiberg Johan Wiberg jowi@telia.com Christer Carlsson chk@kontorspecial.se Poul Gilvad hko594r@tninet.se Karl Palmaer , kymmpalmaer@telia.com Karl Palmaer kymmpalmaer@telia.com Gunnar Yngvesson Gunnar Yngvesson Magnus Fornestig 2-44 fornestig@telia.com Magnus Fornestig 2-44 fornestig@telia.com Östergötlands naturfotografiska sällskap (kod: 8) c/o Jens Johannesson Håkan Ignell Telestigen Linköping Antal medlemmar: 4 Webb: Jens Johannesson jens.johannesson@telia.com Kom ihåg att meddela ändringar till oss! 7(7)

ÖFD-nytt. Hej alla klubbar i distriktet! Årgång 11 nr 2 20 aug 2011. Ledare. Regler för ÖFD:s klubbpris i Östsvenskan. Några blandade länkar:

ÖFD-nytt. Hej alla klubbar i distriktet! Årgång 11 nr 2 20 aug 2011. Ledare. Regler för ÖFD:s klubbpris i Östsvenskan. Några blandade länkar: ÖFD-nytt Årgång 11 nr 2 20 aug 2011 Hej alla klubbar i distriktet! Nu börjar vi närma oss bokslut och därför tar vi tacksamt emot medlemsavgifter från er som inte betalat ännu. Det är som vanligt 10kr/medlem.

Läs mer

Småvarmt. Nyhetsbrev från Östsvenska fotodistriktet

Småvarmt. Nyhetsbrev från Östsvenska fotodistriktet Nyhetsbrev från Östsvenska fotodistriktet Det här är ett nyhetsbrev från styrelsen i Östsvenska fotodistriktet. Det är samtidigt ett embryo til en mer stadigvarande informationskanal. Just nu åker vi lite

Läs mer

ÖFD-nytt. Välkommen till Östfoto 2006. Årgång 6 nr 1 20 mar 2006. Ledare. Några blandade länkar: 23/4 i Tranås

ÖFD-nytt. Välkommen till Östfoto 2006. Årgång 6 nr 1 20 mar 2006. Ledare. Några blandade länkar: 23/4 i Tranås ÖFD-nytt Årgång 6 nr 1 20 mar 2006 Ledare Våren har svårt att slå sig igenom kylan och snön, men som vi alla märkt är det ljusare under en allt längre del av dagen i alla fall. Det börjar bli dags att

Läs mer

ÖFD-nytt. Digitalseminarie 2005. Årgång 5 nr 2 20 aug 2005. Ledare. Nytt

ÖFD-nytt. Digitalseminarie 2005. Årgång 5 nr 2 20 aug 2005. Ledare. Nytt ÖFD-nytt Årgång 5 nr 2 20 aug 2005 Ledare Det är snart höst igen och en ny omgång av Östsvenskan. I år är vår ambition att förbättra projektorklassen så att digitala kollektioner kan visas i sin helhet,

Läs mer

ÖFD-nytt. Medarbetare sökes till distriktsstyrelsen. Årgång 4 nr 1 20 mar 2004. Ledare. Medlemsavgift! Östfoto 2004

ÖFD-nytt. Medarbetare sökes till distriktsstyrelsen. Årgång 4 nr 1 20 mar 2004. Ledare. Medlemsavgift! Östfoto 2004 ÖFD-nytt Årgång 4 nr 1 20 mar 2004 Ledare I början av året var mycket oklart kring både det ena och det andra, digitalseminarium, Östsvenskan, Östfoto mm. Det känns bra att pusselbitarna faller på plats

Läs mer

Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Årgång 1 Nummer 1 20:e mars 2001

Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Årgång 1 Nummer 1 20:e mars 2001 Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Årgång 1 Nummer 1 20:e mars 2001 Vad händer i detta nummer? Ordförande begär ordet. Klubbledarträff i Kisa 8:e april Östfoto i Motala Vad hände på Distriktsstämman

Läs mer

ÖFD-nytt. Årgång 3 nr 2 20 aug 2003. Medarbetare sökes till distriktsstyrelsen. Arbetsuppgifter

ÖFD-nytt. Årgång 3 nr 2 20 aug 2003. Medarbetare sökes till distriktsstyrelsen. Arbetsuppgifter ÖFD-nytt Årgång 3 nr 2 20 aug 2003 Kanske är du intresserad av Samuel Ayscough, bibliotekarien som levde i slutet av 1700-talet? Eller så kanske fotografen Olive Edis lockar till vidare forskande? Hur

Läs mer

ANMÄLAN skickas till eller via post till distriktet senast den 15 april. Vi ses God Jul och Gott Nytt År!

ANMÄLAN skickas till eller via post till distriktet senast den 15 april. Vi ses God Jul och Gott Nytt År! dryck, hyra, jury mm) tas ut av arrangörsklubben och meddelas vid inbjudan till tävlingen. ÖFD-nytt Årgång 6 nr 3 Returporto betalas av respektive deltagande klubb. Arrangörsklubben står för övriga omkostnader,

Läs mer

c/o Peter Jansson ordförande

c/o Peter Jansson ordförande ÖFD-nytt Årgång 12 nr 3 20 dec 2012 Östsvenska Fotodistriktet (ÖFD) arbetar för anslutna klubbmedlemmars vidareutveckling inom fotokonsten bl.a. genom årliga seminarier och genom fototävlingen Östsvenskan.

Läs mer

ÖFD-nytt. Medarbetare sökes till distriktsstyrelsen. Årgång 4 nr 2 20 aug 2004. Ledare. Digitalseminarium 2004!

ÖFD-nytt. Medarbetare sökes till distriktsstyrelsen. Årgång 4 nr 2 20 aug 2004. Ledare. Digitalseminarium 2004! ÖFD-nytt Årgång 4 nr 2 20 aug 2004 Ledare Det är dags för Östsvenskan igen och i år har vi laddat upp med projektorer, bildvisningar och trevliga fotografer i Motala. Det blir garanterat spännande att

Läs mer

ÖFD-nytt. Ny ledamot i distriktet. Årgång 4 nr 3 20 dec 2004. Ledare

ÖFD-nytt. Ny ledamot i distriktet. Årgång 4 nr 3 20 dec 2004. Ledare ÖFD-nytt Årgång 4 nr 3 20 dec 2004 Ledare Snart är det jul och vi väntar väl alla på en julklapp i fotoväg kanske en tio-pack TRI-X eller några hundra 24x30 fotopapper. Sånt går alltid åt. Kanske har din

Läs mer

ÖFD-nytt. Östsvenska Fotodistriktet. Årgång 9 nr 3 20 dec 2009. Ledare. Några blandade länkar:

ÖFD-nytt. Östsvenska Fotodistriktet. Årgång 9 nr 3 20 dec 2009. Ledare. Några blandade länkar: Östsvenska Fotodistriktet ÖFD-nytt Årgång 9 nr 3 Ledare Avslutningsvis kommer här ett hela 8 sidor långt nyhetsbrev, eller ska vi säga, resultatet av Östsvenskan 2009 upptar mesta platsen. Det är extra

Läs mer

Sid 2-3. Tävlingsklasser:

Sid 2-3. Tävlingsklasser: ÖFD-nytt Årgång 17 nr 1 2017 Östsvenska Fotodistriktet (ÖFD) arbetar för anslutna klubbmedlemmars vidareutveckling inom fotokonsten bl.a. genom årliga seminarier och genom fototävlingen Östsvenskan. Vi

Läs mer

Peter Jansson ordförand. c/o Peter Jansson

Peter Jansson ordförand. c/o Peter Jansson ÖFD-nytt Årgång 13 nr 1 20 mars 2013 Östsvenska Fotodistriktet (ÖFD) arbetar för anslutna klubbmedlemmars vidareutveckling inom fotokonsten bl.a. genom årliga seminarier och genom fototävlingen Östsvenskan.

Läs mer

ÖFD-nytt. Först till kvarn. Årgång 8 nr 2 20 aug Ledare. Bildens Dag vad är det? Några blandade länkar: Klubbledarträffen

ÖFD-nytt. Först till kvarn. Årgång 8 nr 2 20 aug Ledare. Bildens Dag vad är det? Några blandade länkar: Klubbledarträffen ÖFD-nytt Årgång 8 nr 2 20 aug 2008 Ledare Hösten är snart här och mer spännande än september månad kan det nog inte bli. Photokina är runt hörnet med många intressanta nyheter. För min egen del följer

Läs mer

Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet

Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Årgång 1 Nummer 3 20:e december 2001 Innehållsförteckning Ordföranden begär ordet...2 Aktuellt från distriktet...3 Klubbledarträff och seminarium...3 Ungdomsledarutbildning...3

Läs mer

ordforande@ofd-fotoklubbar.se vordforande@ofd-fotoklubbar.se kassor@ofd-fotoklubbar.se sekreterare@ofd-fotoklubbar,se ledamot1@ofd-fotoklubbar.

ordforande@ofd-fotoklubbar.se vordforande@ofd-fotoklubbar.se kassor@ofd-fotoklubbar.se sekreterare@ofd-fotoklubbar,se ledamot1@ofd-fotoklubbar. ÖFD-nytt Årgång 15 nr 1 2015 Östsvenska Fotodistriktet (ÖFD) arbetar för anslutna klubbmedlemmars vidareutveckling inom fotokonsten bl.a. genom årliga seminarier och genom fototävlingen Östsvenskan. Vi

Läs mer

Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet

Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Årgång 1 Nummer 2 20:e augusti 2001 Innehållsförteckning Ordföranden begär ordet...2 Distriktsfotostämma i Borensberg den 21 oktober...3 TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR

Läs mer

Fotomässan i Nacka. November 3/2007. Årsmöte! SVEFOs hemsida www.svefo.eu. Välkomna att besöka oss!

Fotomässan i Nacka. November 3/2007. Årsmöte! SVEFOs hemsida www.svefo.eu. Välkomna att besöka oss! SVEFOs hemsida www.svefo.eu November 3/2007 Aktuell information från Östra Svealands Fotoklubbar Årsmöte! I detta SVEFOinfo finner du kallelsen till stämman som hålls söndag den 25 november kl 11.00 i

Läs mer

ÖFD-nytt. Klubbledarträff Årgång 7 nr 1 20 mar Ledare. Hej alla klubbar i distriktet! Några blandade länkar:

ÖFD-nytt. Klubbledarträff Årgång 7 nr 1 20 mar Ledare. Hej alla klubbar i distriktet! Några blandade länkar: ÖFD-nytt Årgång 7 nr 1 20 mar 2007 Ledare Det är flera klubbar som går och funderar över framtiden och hur klubbsverksamheten ska förändras för att möta den digitala fototekniken. En del har redan inrett

Läs mer

SKÅNE LÄNS KANINFÖRENINGS ÅRSSTÄMMA

SKÅNE LÄNS KANINFÖRENINGS ÅRSSTÄMMA SKÅNE LÄNS KANINFÖRENINGS ÅRSSTÄMMA Söndagen den 6 april kl 11.00 2008 På Östergatan 30 i Hässleholm 1. STÄMMANS ÖPPNANDE Ordförande Berth Andersson hälsar alla välkomna till årets stämma. Vi gläds åt

Läs mer

November 2/2012. SVEFOs hemsida www.svefo.eu. Fotomässan i Stockholm. Aktuell information från Östra Svealands Fotoklubbar

November 2/2012. SVEFOs hemsida www.svefo.eu. Fotomässan i Stockholm. Aktuell information från Östra Svealands Fotoklubbar November 2/2012 Aktuell information från Östra Svealands Fotoklubbar I detta SVEFO-INFO finner du inbjudan till årets SVEFO-stämma och utställning. Som tidigare meddelats är det Danderyds FK som står för

Läs mer

ÖFD-nytt. Inbjudan till seminarium. Årgång 10 nr 1 20 mar Ledare. Hej alla klubbar i distriktet! Några blandade länkar:

ÖFD-nytt. Inbjudan till seminarium. Årgång 10 nr 1 20 mar Ledare. Hej alla klubbar i distriktet! Några blandade länkar: ÖFD-nytt Årgång 10 nr 1 20 mar 2010 Ledare Här i Linköping har vädret ändrats över en natt och nu känns våren här på riktigt. Snön rasar från taken och gräsmattan lyser lite grön-gul i soldiset. Vårdagjämningen

Läs mer

ÖFD-nytt. Årgång 3 nr 3 20 dec Medarbetare sökes till distriktsstyrelsen. Ny ledamot i styrelsen!

ÖFD-nytt. Årgång 3 nr 3 20 dec Medarbetare sökes till distriktsstyrelsen. Ny ledamot i styrelsen! ÖFD-nytt Årgång 3 nr 3 20 dec 2003 Välkommen till ett nytt nummer av distriktets lilla tidning. Det har faktiskt redan gått tre år sedan vi övergick från Småvarmt till ÖFDnytt. Vi ville göra något nytt

Läs mer

ÖFD-nytt. Hej alla klubbar i distriktet! Årgång 5 nr 1 20 mar Ledare. Nytt digitalseminarium

ÖFD-nytt. Hej alla klubbar i distriktet! Årgång 5 nr 1 20 mar Ledare. Nytt digitalseminarium ÖFD-nytt Årgång 5 nr 1 20 mar 2005 Hej alla klubbar i distriktet! Nu är vi inne på ett nytt år och därför tar vi tacksamt emot medlemsavgifter från er därute. Det är som vanligt 10kr/medlem, och ni får

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

ÖFD-nytt. Bilder från Östsvenskan Årgång 11 nr 3 20 dec Ledare. Några blandade länkar:

ÖFD-nytt. Bilder från Östsvenskan Årgång 11 nr 3 20 dec Ledare. Några blandade länkar: Bilder från Östsvenskan 20 ÖFD-nytt Kollektionstävlingen Östsvenskan avgjordes i Söderköping i oktober. Tävlingen har två klasser, påsikt och projektion. De tre topplaceringarna i vardera klassen presenteras

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

2 Parentation Sekreteraren Viljo Koski framhöll att sex av distriktets medlemmar avlidit under verksamhetsåret.

2 Parentation Sekreteraren Viljo Koski framhöll att sex av distriktets medlemmar avlidit under verksamhetsåret. Kongressprotokoll Protokoll fört vid Västergötlands Schackförbunds kongress i Vårgårda lördagen den 27 mars 2010. Förhandlingarna startade kl. 11.00 Kongressen hölls på Vårgårda Värdshus i Vårgårda centrum.

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte 2009-09-05 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Närvarande: 14 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Höganäs Roddförening, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb

Läs mer

Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte på Peltor AB i Värnamo den 24 april 2007

Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte på Peltor AB i Värnamo den 24 april 2007 Protokoll, sid 1 (5) Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte på Peltor AB i Värnamo den 24 april 2007 1. Sammanträdet öppnas Förbundets ordförande Erling Johansson hälsade alla

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping.

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. Protokoll 2015-05-16 1-27 Sidan 1 av 6 Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. 1 Fullmäktigemötets öppnande Klubbens ordförande, Roger

Läs mer

Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte, Kraftvärmeverket Torsvik, Jönköping, 2015-04-24

Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte, Kraftvärmeverket Torsvik, Jönköping, 2015-04-24 Protokoll, sid 1 (5) Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte, Kraftvärmeverket Torsvik, Jönköping, 2015-04-24 1. Sammanträdet öppnas Förbundets ordförande Christer Holmberg hälsade

Läs mer

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte Söndagen den 8 februari 2015 Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad Närvarande: 60 medlemmar 1 Mötets öppnande och fastställande av dagordningen 2 Godkännande av

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet

Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Årgång 2 Nummer 1 20 mars 2002 Innehållsförteckning Ordföranden begär ordet...2 Aktuellt från distriktet...3 Klubbledarträff i Borensberg...3 Guidad utflykt...4

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Protokoll. Fört vid Jönköpings läns Civilförsvarsförbunds ordinarie distriktsstämma den 3 april 2013.

Protokoll. Fört vid Jönköpings läns Civilförsvarsförbunds ordinarie distriktsstämma den 3 april 2013. Protokoll Fört vid Jönköpings läns Civilförsvarsförbunds ordinarie distriktsstämma den 3 april 2013. Plats: Vrigstad Värdshus, Vrigstad Närvarande: Se bifogad lista. (Bilaga1) 1 Distriktsordförande David

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

ÖFD-nytt. Östsvenska årsstämman. Årgång 10 nr 3 20 dec Ledare. Några blandade länkar:

ÖFD-nytt. Östsvenska årsstämman. Årgång 10 nr 3 20 dec Ledare. Några blandade länkar: Östsvenska årsstämman ÖFD-nytt 3 oktober hölls Östsvenska fotodistriktets årsmöte och redovisning av Östsvenskan. Ett fyrtiotal medlemmar hade mött upp i Lilla Teatern i centrala Norrköping för att avsluta

Läs mer

Protokoll från Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte 2016

Protokoll från Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte 2016 1 Protokoll från Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte 2016 Tid: 2015-03-19 kl. 15.00 Plats: Tommarps Bygdegård Kallade: Samtliga klubbar i distriktet Närvarande: HBK, KLL, KÄR, KÄV, LBO, RON, RVK, SIM, TBG,

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Samfällighetsföreningen Blästad

Samfällighetsföreningen Blästad PROTOKOLL Årsstämma Fredag den 9 mars 2018 kl. 19.00 Blästadsskolans matsal 1. Öppnande Ordförande Bo Einarsson hälsade välkommen samt förklarade stämman för öppnad. 2. Fastställande av röstlängd 43 hushåll

Läs mer

Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset.

Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset. Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset. Närvarande: 25 deltagare. 1. Årsmötets öppnande Ordförande Robin Gustavsson hälsade välkommen och öppnade

Läs mer

ÖFD-nytt. Inbjudan till seminarium. Årgång 10 nr 2 20 aug Ledare. Hej alla klubbar i distriktet! Några blandade länkar:

ÖFD-nytt. Inbjudan till seminarium. Årgång 10 nr 2 20 aug Ledare. Hej alla klubbar i distriktet! Några blandade länkar: ÖFD-nytt Årgång 10 nr 2 20 aug 2010 Ledare Sommaren känns som den går mot sitt slut. Det har varit ostadigt väder i Linköping under ganska lång tid nu. Vädret stoppar förstås inte en fotograf. Efter ett

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

Årsmöte 16 februari 2011

Årsmöte 16 februari 2011 Fiskeklubben Nymphen PROTOKOLL Plats: Gjuteriet, sal 236 Närvarande: 10 medlemmar 1 Mötets öppnande Klubbens ordförande Tommy Kallerdahl öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Dagordningens godkännande

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs- och Bohusläns årsmöte i Prioritet Serneke Arena, Kviberg

Protokoll fört vid Göteborgs- och Bohusläns årsmöte i Prioritet Serneke Arena, Kviberg Protokoll fört vid Göteborgs- och Bohusläns årsmöte 2017-03-12 i Prioritet Serneke Arena, Kviberg 1. Mötets öppnande GBBF:s vice ordförande Bert Nilsson hälsade alla hjärtligt välkomna och förklarade mötet

Läs mer

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet. Lokalklubbsordförande Anne-Christine Stareborn hälsade de närvarande varmt välkomna. 1. Fastställande av röstlängden Närvarande 21st medlemmar. Röstlängden justeras vid eventuell rösträkning, se bilaga

Läs mer

SeniorNet Järfälla. Utseende av ombud till SeniorNet Sweden s stämma. Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla. Utseende av ombud till SeniorNet Sweden s stämma. Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte fredag den 15 april 2016 kl. 10.00 i ABF:s stora samlingslokal, Riddarplatsen 36,

Läs mer

Årsmötet beslutade att godkänna den ekonomiska redogörelsen och lägga denna till handlingarna.

Årsmötet beslutade att godkänna den ekonomiska redogörelsen och lägga denna till handlingarna. Årsmöte Lindesbergs Curlingklubb Tid och plats 2016.09.23 i klubblokalen Närvarande Sören Edelton, Kjell Guldbrand, Sören Eriksson, Lars-Uno Karlsson, Patrick wiiand, Patrik Klockare, Kenneth Carlsson,

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

Protokoll från Hallands Orienteringsförbunds Årsmöte Onsdagen den 24/ i IF Rigors klubbstuga.

Protokoll från Hallands Orienteringsförbunds Årsmöte Onsdagen den 24/ i IF Rigors klubbstuga. Protokoll från Hallands Orienteringsförbunds Årsmöte Onsdagen den 24/2 2016 i IF Rigors klubbstuga. Närvarande: HOF: Sven-Erik Dahlberg Frida Andersson Anders Larsson Fredrik Böregård Peter Badenfelt Tomas

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M.

Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M. Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M. : 2015-03-28 Tid: 1700 Plats: Luftstridsskolan Uppsala Hej medlem i Flygvapenregion Mitt! Härmed kallas du till ordinarie årsstämma vilken genomförs

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

1 Distriktsstämmans öppnande Distriktsordförande Anne-Christine Lind Hammarström förklarade distriktsstämman öppnad.

1 Distriktsstämmans öppnande Distriktsordförande Anne-Christine Lind Hammarström förklarade distriktsstämman öppnad. Protokoll fört vid SPF Jönköpingsdistriktets distriktsstämma i Torghuset, Smålandsstenar, den 14 april 2015 kl. 10.00 11.30 Närvarande: ca 180 personer 1 Distriktsstämmans öppnande Distriktsordförande

Läs mer

Årsmöte Smålands bilsportsförbund

Årsmöte Smålands bilsportsförbund Årsmöte Smålands bilsportsförbund 2017-02-18 1. Mötets öppnande: Ungdomarna Frida Lindström och Daniel Nordenborg berättade om sina tankar och visioner för 2017. Önskar att klubbarna skall lyfta fram sina

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr:

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 251659264 33:e ordinarie årsmötet Lördagen den 9 mars 2013 kl. 15.00 på Scandic Mölndal. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING GÅRVIKS BADORTSFÖRENING Protokoll Årsmöte Dag/Tid 2015-07-25 kl 11.00-12.15 Plats; Gula Villan 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Åsa Gustaf- Jansson hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade årsmötet

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Revisorer: Rauno Lakso,

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Nyköpings Segelsällskaps årsmöte

Nyköpings Segelsällskaps årsmöte Nyköpings Segelsällskaps årsmöte 2015-11-11 1 Mötets öppnande Ordföranden, Karl-Inge Forslund hälsade alla välkomna till det 126:e årsmötet och förklarade mötet öppnat. 2 Fastställande av röstlängd för

Läs mer

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är:

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är: Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. Stadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgarna antagna vid årsmöte 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vi årsmöte

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Höglandet. Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar

Höglandet. Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar Höglandet Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar 1 Mötet öppnas Ordförande Berit Andersson hälsade alla varmt

Läs mer

Innehåll. Peter Jansson ordförande. c/o Peter Jansson

Innehåll. Peter Jansson ordförande. c/o Peter Jansson ÖFD-nytt Årgång 13 nr 2 20 augusti 2013 Östsvenska Fotodistriktet (ÖFD) arbetar för anslutna klubbmedlemmars vidareutveckling inom fotokonsten bl.a. genom årliga seminarier och genom fototävlingen Östsvenskan.

Läs mer

Årsmötesprotokoll för Östgöta Distriktet Den 8 mars 2015 Valla Folkhögskola, Linköping

Årsmötesprotokoll för Östgöta Distriktet Den 8 mars 2015 Valla Folkhögskola, Linköping Årsmötesprotokoll för Östgöta Distriktet Den 8 mars 2015 Valla Folkhögskola, Linköping 1. Mötets öppnande. Ordförande Katinka Ryttse hälsade alla välkomna till Östgöta Distriktet Årsmöte och förklarade

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Datum: 2019-03-27 Plats: Landeryds Golfklubb, Linköping Närvarande: 26 st medlemmar Bilaga 1) Närvarolista (endast i sekreterarpärmen, namn publiceras ej

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2018-05-03. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. 0 Mötets öppnande Ordförande Jens Svensson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Välkomna önskar Styrelsen

Välkomna önskar Styrelsen Välkommen till Södra Fräkne Fiberförenings ordinarie årsstämma. Årsstämman hålls söndagen den 16 juni klockan 12.00 på Ljungskiles Folkhögskola. Agenda ser ni på nästa sida. Revidering 1 avser Punkt 9

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund PROTOKOLL fört vid Norrbottens Fotbollförbunds 94 årsmöte Dag: Lördag 10 mars 2012 Plats: Scandic Hotell, Luleå Ordförande Robert Lindström hälsade samtliga välkomna och informerade

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) 251659264 Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 34:e ordinarie årsmötet Lördagen den 8 mars 2014 kl. 15.00 på Scandic Täby. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID MIDSOMMARGÅRDENS FOTOKLUBBS ÅRSMÖTE 2011-03-09

PROTOKOLL FÖRT VID MIDSOMMARGÅRDENS FOTOKLUBBS ÅRSMÖTE 2011-03-09 2011-03-16 1 (5) PROTOKOLL FÖRT VID MIDSOMMARGÅRDENS FOTOKLUBBS ÅRSMÖTE 2011-03-09 1 Årsmötets öppnande Klubbens ordförande hälsade deltagarna välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Fråga om mötets

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma. Byagillets ordförande öppnar årsstämman och hälsar de närvarande välkomna.

PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma. Byagillets ordförande öppnar årsstämman och hälsar de närvarande välkomna. BRÖSARPS BYAGILLE PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma Årsstämman den 13 februari 2012 Närvarande 28 personer framgår av bilagd närvarolista. 115 Årsstämman öppnas Byagillets ordförande öppnar årsstämman

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015-01-01 2015-12-31 Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015 Östra Stranden i Halmstad ekonomisk förening, org.nr 769609 7620 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE MED LINKÖPINGS GOD MAN OCH FÖRVALTARFÖRENING ONSDAGEN 29 MARS 2017 KL 18:00 PLATSEN ÄR RESTAURANG LAGERBLADET STORGATAN 24 I LINKÖPING ANMÄLAN SENAST TORSDAG 23 MARS TILL IRMA LINDMARK

Läs mer

Stadgar för Uppsala BridgeAllians

Stadgar för Uppsala BridgeAllians Stadgar för Uppsala BridgeAllians Antagna vid årsmöte 2012-01-28 Gällande från 2012-01-28 Alliansen bildad 1994-04- 1 Målsättning Uppsala BridgeAllians (nedan kallad Alliansen) skall främja bridgen i Uppsala

Läs mer

Arsmotesprotokoll for Dykarklubben Kalmarsund 2013-02-28

Arsmotesprotokoll for Dykarklubben Kalmarsund 2013-02-28 \ Arsmotesprotokoll for Dykarklubben Kalmarsund 2013-02-28 Plats: Klubbstugan i Langviken. 1 Faststallande av rostlangd for motet: Gabriel Molleborg, Christer Karlsson, Rasmus Gustafsson, Mats Gustafsson,

Läs mer

Välkommen till en aktivt år 2014 med många spännande aktiviteter i vårt lokalområde Välkommen att träffa andra collieägare

Välkommen till en aktivt år 2014 med många spännande aktiviteter i vårt lokalområde Välkommen att träffa andra collieägare Välkommen till en aktivt år 2014 med många spännande aktiviteter i vårt lokalområde Välkommen att träffa andra collieägare Du som tänker börja, eller har börjat och, träna bruks/ agility/rallylydnad/vallning,

Läs mer

Länsbygderådet Blekinge Protokoll

Länsbygderådet Blekinge Protokoll Länsbygderådet Blekinge Protokoll Art: Årsstämma för Länsbygderådet Tid: Tisdagen den 21 april 2009 Plats: Kreativum, Karlshamn Öppning Ordföranden Bengt Grönblad inleder Länsbygderådets årsstämma med

Läs mer

Protokoll fört vid Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförbundsstämma

Protokoll fört vid Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförbundsstämma Protokoll 2016-04-08 Protokoll fört vid Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförbundsstämma 2016-04-08 1 Förbundsstämman öppnades Föreningens ordförande Eva Severinsson hälsade välkommen och öppnade förbundsstämman.

Läs mer