ÖFD-nytt. Hej alla klubbar i distriktet! Årgång 11 nr 2 20 aug Ledare. Regler för ÖFD:s klubbpris i Östsvenskan. Några blandade länkar:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÖFD-nytt. Hej alla klubbar i distriktet! Årgång 11 nr 2 20 aug 2011. Ledare. Regler för ÖFD:s klubbpris i Östsvenskan. Några blandade länkar:"

Transkript

1 ÖFD-nytt Årgång 11 nr 2 20 aug 2011 Hej alla klubbar i distriktet! Nu börjar vi närma oss bokslut och därför tar vi tacksamt emot medlemsavgifter från er som inte betalat ännu. Det är som vanligt 10kr/medlem. Inbetalning görs enklast via postgiro Ledare Semestern är slut för många nu och kanske också sommaren? Men jag hoppas ändå på några fina dagar i september och oktober också! Det har ju varit alldeles för mycket regn de senaste veckorna. I oktober vill jag önska en färgsprakande fortsättning på hösten med många fina motiv. Det är nu det är dags att damma av kameran, stativet och kängorna inför landskapsfotot eller varför inte lite makrofoto? Jag handlade förresten en bok från Svenska Turistföreningen Det är fascinerande vilka bra bilder som togs under denna tid. Det är visserligen i svart/vitt men form är ju lika viktigt som färg om inte viktigare. I höst har vi kollektionstävlingen Östsvenskan med inlämning den 20 september, följt av ett seminarium om experimentfoto den 16 oktober i Ingatorp. Redovisningen av Östsvenskan sker sedan den 30 oktober i Söderköping. Välkomna!! Några blandade länkar: Riksförbundets hemsida: Conny Andersson Ordförande Östsvenska fotodistriktets hemsida: Regler för ÖFD:s klubbpris i Östsvenskan Sören Klubbpriset ska tillfalla den klubb, som enligt nedanstående poängberäkning har erhållit flest poäng i varje klass, A eller B. Ett pris per grupp delas ut. Poängberäkning: 1.Alla kollektioner som erhållit diplom räknas: Guldplakett för kollektion 8 poäng Silverplakett 6 poäng Bronsplakett 4 poäng Diplom 2 poäng 2.Om två klubbar hamnar på samma poäng, vinner den klubb som har störst antal deltagare i tävlingen i förhållande till det totala medlemsantalet i klubben (enligt den inbetalda medlemsavgiften till ÖFD). Ordförande Vice ordförande Kassör Ledamot Ledamot Ledamot Conny Andersson Ingemar Karlsson Sören Andersson Annelie Sjöberg Marianne Piper Peter Jansson conny@conny.nu ingemarkarlsson@ soren.andersson@ annelie.sjoberg@ info@mariannepiper.se peter-j@klockrike.com telia.com mbox304.swipnet.se eksjoenergi.se Studiesamordnare Postgiro Adress ÖFD-nytt Mats Jungmyren Östsvenska Fotodistriktet Utkommer 20 mars, 20 augusti, 20 december c / o Conny Andersson mats.jungmyren@ E-post Karl Dahlgrensgatan 14B Vi skriver gärna om just din klubbaktivitet comhem.se ofd@fotoklubben.nu Linköping och hjälper din klubb att synas samt anordnar seminarier inom fotografi. Hemsida Årsavgift / klubb. Medlemsantal * 10 kr Nyhetsbrev på hemsidan är i färg. 1(7)

2 Östsvenskan 2011 i SÖDERKÖPING HÄRMED INBJUDES MEDLEMMARNA I FOTOKLUBBARNA / BILDGRUPPERNA SOM ÄR ANSLUTNA TILL ÖSTSVENSKA FOTODISTRIKTET, ÖFD, I ÖSTERGÖTLAND OCH SMÅLAND ATT SÄNDA FOTOGRAFISKA BILDKOLLEKTIONER TILL ÅRETS UTSTÄLLNING SOM GÅR AV STAPELN SÖNDAGEN DEN 30:E OKTOBER KLOCKAN I SÖDERKÖPING I S:T LAURENTII FÖRSAMLINGSHEM PÅ S:T LARSGATAN 3. Inlämning Bilderna ska vara poststämplade senast den 20 september! Adressen är: Björn Andersson Barnhemsgatan Söderköping Digitalbilderna skickas tillsammans med påsiktsbilderna med post på CD/DVD. Har du GPS? Då är det enkelt! N ' E ' Folkets röst Folkets röst utgår i år. Agenda söndagen den 30:e oktober Samling och fika Årsstämma Redovisning påsiktsbilder grupp A Lunch Redovisning projektionsbilder grupp B Fika och prisutdelning Bildvisning Avslutning Deltagaravgiften utgörs av 50 kr per inlämnad kollektion för medlemmar i ÖFD. Avgiften insättes klubbvis på Östsvenska Fotodistriktets postgiro , med uppgifter om avsändarklubb. Regler för Östsvenskan 2011 Allmänna regler 1.Tävlingen omfattas av två separata grupper, A och B. 2.Varje deltagare får tävla endast för EN klubb/bildgrupp, med EN kollektion i grupp A och/eller EN kollektion i grupp B. Deltagaren måste vara medlem i en klubb som är medlem i ÖFD. 3.Tidigare i Östsvenska eller i RSF s tävlingar prisbelönade bilder får ej deltaga. 4.Arrangörsklubben ansvarar för att reglerna följs. 5.Arrangörsklubben utser, ev. tillsammans med ÖFD, kvalificerad jury för de olika grupperna 6.Juryn är publik och ska meddelas klubbarna (via hemsidan på internet) i god tid, dock senast en månad innan inlämningsdagen. 7.Juryns beslut kan ej överklagas. 8.Östsvenskans jury bedömer en kollektion som en helhet, oavsett den form som deltagaren valt för ÖFD-nytt, årgång 11 nr 2 20 aug (7)

3 sin fotografiska presentation. 9.ÖFD äger rätt att i samband med utställningen välja ut bilder för publicering i pressen, samt att offentligt visa bilderna utan ersättning. 10.Bilderna kommer att handhavas med största omsorg, dock kommer ingen ersättning att kunna utkrävas för eventuella skador eller förluster. 11.Varje bild skall vara märkt med ett nummer, klubbkod samt ordningsbokstav enligt följande exempel. Värnamo har klubbkod 15 (se adresslistan). Den tävlande har valt ett fyrsiffrigt nummer, t ex 3434 för sin kollektion. Som exempel med tre bilder tilldelas de bokstäverna A till C. Bilderna heter då A, B och C. Klubbkoden står sist i numret men före bokstaven. Denna regel gäller alla bilder i båda grupperna. 12.Bildbidragen, som helst insändes klubbvis, skall åtföljas av en deltagarförteckning (digitalt eller på papper) med samtliga deltagare från respektive klubb. Varje bild måste kunna identifieras tillbaka till fotograf och klubb via sitt nummer i förteckningen. Digitala bilder skickas på digitalt media (CD) eller via e-post. Särskilda regler i grupp A 1.Påsiktsbilder, svart-vita och/eller färg. Kollektion = bildsamling om 3-4 bilder. 2.Svartvita bilder och färgbilder kan blandas. Även collage, handkolorerade eller digitalt framställda bilder får deltaga. 3.Bildernas storlekar inklusive eventuell passepartout får ej överskrida 30 x 40 cm. 4.Bilderna skall vara monterade. 5.Om digitala original finns till påsiktsbilderna skickas de in enligt reglerna i grupp B. 6.Varje bild märkes med nummer, klubbkod och ordningsbokstav samt ev. anvisning om kollektionens presentation på baksidan av bilden eller bilderna. Av utrymmesskäl kan bilderna presenteras på annat sätt på utställningen. Särskilda regler i grupp B 1.Projektionsbilder, svart-vita och/eller färg. Kollektion = bildsamling om 3 bilder. 2.Projektionsbilder (inklusive scannade dia eller scannade negativ) ska uppfylla; längsta sida om max 700 punkter. Formatet skall vara JPEG och max 1 megabyte. Bilder som saknar färgprofil anses använda profilen srgb. 3.Projektionsbilder märkes med filnamnet, dvs nummer, klubbkod, ordningsbokstav och ändelsen.jpg (exempel på bildserie: A.jpg, B.jpg, C.jpg). Utmärkelser I grupp A och grupp B delas tre plaketter ut i vardera av grupperna. Plaketterna har valörerna guld, silver och brons. Antalet diplom ska vara 20% av antalet inlämnade kollektioner, avrundat till närmast högre heltal, i vardera av de två grupperna för de kollektioner som inte belönas med plakett. Dessutom får naturligtvis vinnarna av plakett, diplom till varje plakett. För bästa klubb delas ett diplom ut i vardera klassen. Målsättningen skall också vara att i samband med distriktsfotostämman ställa ut så många bilder som möjligt, alltså även de bildkollektioner som inte fått pris. Det är upp till arrangörsklubben att så gott som möjligt leva upp till denna målsättning. ÖFD-nytt, årgång 11 nr 2 20 aug (7)

4 Anmälningsblankett Östsvenskan 2011 Fotoklubb:... Datum:... Adress:... Telefon: Grupp:... ( A / B )... Bild Nummer Fotograf Ev. bildtitel Övriga noteringar Vi / jag har tagit del av tävlingsbestämmelserna och har noggrant kontrollerat att de insända bilderna följer reglerna Underskrift av tävlingsledare Namnförtydligande ÖFD-nytt, årgång 11 nr 2 20 aug (7)

5 Just det. Ankarsrums fotoklubb har startat en egen hemsida på internet. Förutom information om klubben och dess planerade aktiviteter under året så möts du på förstasidan av ett litet bildspel med bilder tagna av klubbens medlemmar. Just nu handlar det om våren, men det kommer att ändras efter hand och till stor del följa årstidernas skiftningar. En nyhetsspalt finns också som berättar om det senaste som hänt i klubben, men även om lite annat som kan vara av intresse för den fotointresserade. En fotoklubbshemsida ska naturligtvis innehålla mycket bilder. Under fliken Galleri har vi samlat en redovisning av klubbens fototävlingar och utflykter, men där finns också en presentation av de flesta aktiva medlemmarna. Många av dem har laddat upp samlingar med bilder på olika teman, t.ex. orkidéer, bröllops-, student- och porträttbilder, svartvita bilder från 60-talet, jättarna i Gamleby, färgsprakande digitala bilder, tema sand (!) m.m. Fler bilder tillkommer efter hand. En annan sak som vi gärna så här i god tid vill puffa för är den offentliga bildvisning som fotoklubben har varje höst, med en inbjuden föredragshållare. I år kommer natur- och dokumentärfotografen Lars-Olof Hallberg till oss och visar ett program om en märklig fjällgård i Norge, som du kan läsa om i nästa spalt. Kjeåsen gården där ingen borde bo Kjeåsen är en ensligt belägen fjällgård i Norge, som ibland har kallats världens mest otillgängliga. Den ligger på en klipphylla 530 meter ovanför Hardangerfjorden, och enda sättet att ta sig till gården har under århundradenas lopp varit att klättra upp för den stundtals nästan lodräta bergväggen. Lars-Olof har vid flera tillfällen besökt gården, och blivit god vän med den siste kvarboende, 80- åriga Björg Wiik. Han kommer att berätta om gården och de boendes dramatiska historia, som även skildrats i boken Folket på Kieåsen av Bror Ekström, som utkom för 50 år sedan. Läs mycket mer om detta på vår hemsida under fliken Bildvisningar. Datum och tid för denna högintressanta bildvisning är: sön. 13 november kl i Ankarsrums Folkets Hus Inträdet är 80 kr och då ingår fika efteråt. Eftersom det råkar vara Fars dag vid det här tillfället så är det väl ingen dum idé att ni bjuder far i huset på det här arrangemanget i Farsdags-present? Välkommen till vår hemsida för information, och titta gärna på bilderna på folk och landskap från bygden runt omkring. Har du synpunkter på klubben eller hemsidan så finns en gästbok som du är välkommen att skriva i, och är du intresserad av att bli medlem så finns en kontaktsida med mail till klubben. Ankarsrums fotoklubb Hemsida: Webmaster: Jennifer Sylvan ÖFD-nytt, årgång 11 nr 2 20 aug (7)

6 Adresslista till klubbarna Fotoklubb (medlemsantal) Ordförande Kontaktman Ankarsrums fotoklubb c/o Stellan Karlström Stellan Karlström Stellan Karlstöm Spiksmedsvägen Ankarsrum Antal medlemmar: 19 Borens fotoklubb c/o Ove Haglund Ove Haglund Mårdstigen 1C Borensberg Antal medlemmar: 47 Eksjö fotoklubb c/o Laila Mikalsen Vagn Liest Laila Mikalsen Slättenborgsvägen Eksjö Antal medlemmar: 16 Fotoklubben Norrköping c/o Rikard Knutsson Dag Haugum Rikard Knutsson Taborsbergsv Norrköping Antal medlemmar: 69 Hultsfredsbygdens fotoamatörer c/o Karl-Inge Arvidsson Karl-Inge Arvidsson Karl-Inge Arvidsson Rekrytstigen Hultsfred Antal medlemmar: 39 pub.hultsfred.se/hfa Huskvarna fotoklubb c/o Nils Holmén Nils Holmén Erik Dahlbergsgatan 8b Huskvarna Antal medlemmar: 70 Ingatorps fotoklubb c/o Sören Andersson Sören Andersson Sören Andersson Storgatan Ingatorp Antal medlemmar: 12 Kisa fotoklubb c/o Torbjörn Karlsson Torbjörn Karlsson Axhult Östorp Kisa Antal medlemmar: 45 Linköpings fotoklubb c/o Anders Nilsson Jimmy Tjäder Anders Nilsson Engelbrektsgatan Linköping anders_n@linkopingsfotoklubb.se Antal medlemmar: 55 ÖFD-nytt, årgång 11 nr 2 20 aug (7)

7 Oskarshamns fotoklubb c/o Lars-Olof Jonsson Ingrid Strömberg Ingrid Strömberg Laxöringsvägen Påskallavik Antal medlemmar: 16 Söderköpings Fotoförening c/o Robert Högfeldt Robert Högfeldt Robert Högfeldt Smedstugugatan 16A Norrköping robert@mazarine.nu robert@mazarine.nu Antal medlemmar: 34 Tranås fotoklubb c/o Simon Jonsson Simon Jonsson Simon Jonsson Nils krummes gata Tranås Antal medlemmar: 20 Vadstena fotoklubb c/o Henrik Pettersson Henrik Pettersson Henrik Pettersson Klostergatan Vadstena henrik@vadstenafotoklubb.se henrik@vadstenafotoklubb.se Antal medlemmar: 0 Vetlanda fotoklubb c/o Christer Karlsson Christer Karlsson Poul Gilvad Gransbogatan 6 A Vetlanda ordforande@vetlandafotoklubb.se poulinye@citynetv.se Antal medlemmar: 40 Värnamo fotoklubb c/o Karl Palmaer Karl Palmaer Karl Palmaer Smultronvägen , Värnamo kalle.palmaer@telia.com kalle.palmaer@telia.com Antal medlemmar: 37 Åseda fotoklubb c/o Gunnar Yngvesson Gunnar Yngvesson Riddargatan Åseda Antal medlemmar: 0 Åtvidabergs fotoklubb c/o Paula Jonsson Paula Jonsson Ringvägen Åtvidaberg pp_jonsson@hotmail.com Antal medlemmar: 60 fotoklubben.nu/afk Östergötlands naturfotografiska sällskap c/o Jens Johannesson Hans Palmlöf Jens Johannesson Telestigen Linköping hans.palmlof@telia.com jens.johannesson@e.lst.se Antal medlemmar: 30 Kom ihåg att meddela ändringar till oss! ÖFD-nytt, årgång 11 nr 2 20 aug (7)

ÖFD-nytt. Digitalseminarie 2005. Årgång 5 nr 2 20 aug 2005. Ledare. Nytt

ÖFD-nytt. Digitalseminarie 2005. Årgång 5 nr 2 20 aug 2005. Ledare. Nytt ÖFD-nytt Årgång 5 nr 2 20 aug 2005 Ledare Det är snart höst igen och en ny omgång av Östsvenskan. I år är vår ambition att förbättra projektorklassen så att digitala kollektioner kan visas i sin helhet,

Läs mer

ÖFD-nytt. Medarbetare sökes till distriktsstyrelsen. Årgång 4 nr 1 20 mar 2004. Ledare. Medlemsavgift! Östfoto 2004

ÖFD-nytt. Medarbetare sökes till distriktsstyrelsen. Årgång 4 nr 1 20 mar 2004. Ledare. Medlemsavgift! Östfoto 2004 ÖFD-nytt Årgång 4 nr 1 20 mar 2004 Ledare I början av året var mycket oklart kring både det ena och det andra, digitalseminarium, Östsvenskan, Östfoto mm. Det känns bra att pusselbitarna faller på plats

Läs mer

ÖFD-nytt. Välkommen till Östfoto 2006. Årgång 6 nr 1 20 mar 2006. Ledare. Några blandade länkar: 23/4 i Tranås

ÖFD-nytt. Välkommen till Östfoto 2006. Årgång 6 nr 1 20 mar 2006. Ledare. Några blandade länkar: 23/4 i Tranås ÖFD-nytt Årgång 6 nr 1 20 mar 2006 Ledare Våren har svårt att slå sig igenom kylan och snön, men som vi alla märkt är det ljusare under en allt längre del av dagen i alla fall. Det börjar bli dags att

Läs mer

ÖFD-nytt. Hej alla klubbar i distriktet! Årgång 5 nr 1 20 mar Ledare. Nytt digitalseminarium

ÖFD-nytt. Hej alla klubbar i distriktet! Årgång 5 nr 1 20 mar Ledare. Nytt digitalseminarium ÖFD-nytt Årgång 5 nr 1 20 mar 2005 Hej alla klubbar i distriktet! Nu är vi inne på ett nytt år och därför tar vi tacksamt emot medlemsavgifter från er därute. Det är som vanligt 10kr/medlem, och ni får

Läs mer

ÖFD-nytt. Medarbetare sökes till distriktsstyrelsen. Årgång 4 nr 2 20 aug 2004. Ledare. Digitalseminarium 2004!

ÖFD-nytt. Medarbetare sökes till distriktsstyrelsen. Årgång 4 nr 2 20 aug 2004. Ledare. Digitalseminarium 2004! ÖFD-nytt Årgång 4 nr 2 20 aug 2004 Ledare Det är dags för Östsvenskan igen och i år har vi laddat upp med projektorer, bildvisningar och trevliga fotografer i Motala. Det blir garanterat spännande att

Läs mer

ÖFD-nytt. Årgång 3 nr 2 20 aug 2003. Medarbetare sökes till distriktsstyrelsen. Arbetsuppgifter

ÖFD-nytt. Årgång 3 nr 2 20 aug 2003. Medarbetare sökes till distriktsstyrelsen. Arbetsuppgifter ÖFD-nytt Årgång 3 nr 2 20 aug 2003 Kanske är du intresserad av Samuel Ayscough, bibliotekarien som levde i slutet av 1700-talet? Eller så kanske fotografen Olive Edis lockar till vidare forskande? Hur

Läs mer

Peter Jansson ordförand. c/o Peter Jansson

Peter Jansson ordförand. c/o Peter Jansson ÖFD-nytt Årgång 13 nr 1 20 mars 2013 Östsvenska Fotodistriktet (ÖFD) arbetar för anslutna klubbmedlemmars vidareutveckling inom fotokonsten bl.a. genom årliga seminarier och genom fototävlingen Östsvenskan.

Läs mer

ÖFD-nytt. Inbjudan till seminarium. Årgång 10 nr 1 20 mar Ledare. Hej alla klubbar i distriktet! Några blandade länkar:

ÖFD-nytt. Inbjudan till seminarium. Årgång 10 nr 1 20 mar Ledare. Hej alla klubbar i distriktet! Några blandade länkar: ÖFD-nytt Årgång 10 nr 1 20 mar 2010 Ledare Här i Linköping har vädret ändrats över en natt och nu känns våren här på riktigt. Snön rasar från taken och gräsmattan lyser lite grön-gul i soldiset. Vårdagjämningen

Läs mer

ÖFD-nytt. Klubbledarträff Årgång 7 nr 1 20 mar Ledare. Hej alla klubbar i distriktet! Några blandade länkar:

ÖFD-nytt. Klubbledarträff Årgång 7 nr 1 20 mar Ledare. Hej alla klubbar i distriktet! Några blandade länkar: ÖFD-nytt Årgång 7 nr 1 20 mar 2007 Ledare Det är flera klubbar som går och funderar över framtiden och hur klubbsverksamheten ska förändras för att möta den digitala fototekniken. En del har redan inrett

Läs mer

ÖFD-nytt. Hej alla klubbar i distriktet! Årgång 11 nr 2b 20 aug Ledare. Regler för ÖFD:s klubbpris i Östsvenskan. Några blandade länkar:

ÖFD-nytt. Hej alla klubbar i distriktet! Årgång 11 nr 2b 20 aug Ledare. Regler för ÖFD:s klubbpris i Östsvenskan. Några blandade länkar: ÖFD-nytt Årgång 11 nr 2b 20 aug 2011 Ledare Semestern är slut för många nu och kanske också sommaren? Men jag hoppas ändå på några fina dagar i september och oktober också! Det har ju varit alldeles för

Läs mer

De tre främsta bilderna premieras med diplom som utdelas vid mötet. Som regel vid månadsmötet i oktober.

De tre främsta bilderna premieras med diplom som utdelas vid mötet. Som regel vid månadsmötet i oktober. SUNDSVALLS FOTOKLUBB 1 Tävlingsprogram och bestämmelser 2013 för klubbens interna fototävlingar samt DIFO a, c, d. RIFO a, b, bildexpo, diasalongen digitalsalongen och ungdomsutställningen a, b=d. Praxis

Läs mer

ÖFD-nytt. Inbjudan till seminarium. Årgång 10 nr 2 20 aug Ledare. Hej alla klubbar i distriktet! Några blandade länkar:

ÖFD-nytt. Inbjudan till seminarium. Årgång 10 nr 2 20 aug Ledare. Hej alla klubbar i distriktet! Några blandade länkar: ÖFD-nytt Årgång 10 nr 2 20 aug 2010 Ledare Sommaren känns som den går mot sitt slut. Det har varit ostadigt väder i Linköping under ganska lång tid nu. Vädret stoppar förstås inte en fotograf. Efter ett

Läs mer

ÖFD-nytt. Först till kvarn. Årgång 8 nr 2 20 aug Ledare. Bildens Dag vad är det? Några blandade länkar: Klubbledarträffen

ÖFD-nytt. Först till kvarn. Årgång 8 nr 2 20 aug Ledare. Bildens Dag vad är det? Några blandade länkar: Klubbledarträffen ÖFD-nytt Årgång 8 nr 2 20 aug 2008 Ledare Hösten är snart här och mer spännande än september månad kan det nog inte bli. Photokina är runt hörnet med många intressanta nyheter. För min egen del följer

Läs mer

Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Årgång 1 Nummer 1 20:e mars 2001

Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Årgång 1 Nummer 1 20:e mars 2001 Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Årgång 1 Nummer 1 20:e mars 2001 Vad händer i detta nummer? Ordförande begär ordet. Klubbledarträff i Kisa 8:e april Östfoto i Motala Vad hände på Distriktsstämman

Läs mer

ÖFD-nytt. Östsvenska Fotodistriktet. Årgång 9 nr 3 20 dec 2009. Ledare. Några blandade länkar:

ÖFD-nytt. Östsvenska Fotodistriktet. Årgång 9 nr 3 20 dec 2009. Ledare. Några blandade länkar: Östsvenska Fotodistriktet ÖFD-nytt Årgång 9 nr 3 Ledare Avslutningsvis kommer här ett hela 8 sidor långt nyhetsbrev, eller ska vi säga, resultatet av Östsvenskan 2009 upptar mesta platsen. Det är extra

Läs mer

Innehåll. Peter Jansson ordförande. c/o Peter Jansson

Innehåll. Peter Jansson ordförande. c/o Peter Jansson ÖFD-nytt Årgång 13 nr 2 20 augusti 2013 Östsvenska Fotodistriktet (ÖFD) arbetar för anslutna klubbmedlemmars vidareutveckling inom fotokonsten bl.a. genom årliga seminarier och genom fototävlingen Östsvenskan.

Läs mer

Årgång 7 nr 3 preliminärt den 10 / 2 2008 i Ingatorp

Årgång 7 nr 3 preliminärt den 10 / 2 2008 i Ingatorp Bildbedömningsseminarium ÖFD-nytt Välkommen till Östsvenska Fotodistriktets seminarium den: Årgång 7 nr 3 preliminärt den / 2 28 i Ingatorp Det förra bildbedömningsseminariet blev mycket uppskattat. Du

Läs mer

Medlemsbrev januari 2015. GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

Medlemsbrev januari 2015. GOD JUL och GOTT NYTT ÅR Sid 1 av 6 Medlemsbrev januari 2015 GOD JUL och GOTT NYTT ÅR Det har varit ett fantastiskt år i vår fotoklubb. Många av våra intressegrupper har hittat sina arbetsformer och vi kan glädja oss åt att klubbens

Läs mer

c / o Conny Andersson Ordförande

c / o Conny Andersson Ordförande ÖFD-nytt Årgång 9 nr 1 Ledare 20 mar 2009 Nu är vi inne på ett nytt år och redan kommit fram till vårdagjämningen. Tiden går snabbt och snart är det dags för redovisning av ÖSTFOTO i NORRKÖPING. Missa

Läs mer

Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet

Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Årgång 2 Nummer 1 20 mars 2002 Innehållsförteckning Ordföranden begär ordet...2 Aktuellt från distriktet...3 Klubbledarträff i Borensberg...3 Guidad utflykt...4

Läs mer

Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet

Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Årgång 1 Nummer 2 20:e augusti 2001 Innehållsförteckning Ordföranden begär ordet...2 Distriktsfotostämma i Borensberg den 21 oktober...3 TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR

Läs mer

ÖFD-nytt. Ny ledamot i distriktet. Årgång 4 nr 3 20 dec 2004. Ledare

ÖFD-nytt. Ny ledamot i distriktet. Årgång 4 nr 3 20 dec 2004. Ledare ÖFD-nytt Årgång 4 nr 3 20 dec 2004 Ledare Snart är det jul och vi väntar väl alla på en julklapp i fotoväg kanske en tio-pack TRI-X eller några hundra 24x30 fotopapper. Sånt går alltid åt. Kanske har din

Läs mer

Medlemsbrev november 2015 Välkomna till klubbmöte den 10 november

Medlemsbrev november 2015 Välkomna till klubbmöte den 10 november Sid 1 av 5 Medlemsbrev november 2015 Välkomna till klubbmöte den 10 november 中 國 Xiaomei Liu och Birgitta Holm har rest i Kina, Mittens Rike, 中 国. På vårt novembermöte får vi alla möjligheten att följa

Läs mer

SVEFOs hemsida www.svefo.cx

SVEFOs hemsida www.svefo.cx SVEFOs hemsida www.svefo.cx Kalendarium 2002 Digitalbildtävling Bedömning och redovisning den 13 oktober i Nynäshamn. September Ordföranden har ordet Nr 4/02 Aktuell information från Östra Svealands Fotoklubbar

Läs mer

SVEFOs hemsida www.svefo.cx

SVEFOs hemsida www.svefo.cx SVEFOs hemsida www.svefo.cx Ordförande har ordet! (forts) April Nr 3/04 Aktuell information från Östra Svealands Fotoklubbar Ordförande har ordet! Ett stort tack till Uppsala Fotografiska Sällskap för

Läs mer

Conny Andersson Ordförande. Riksförbundets hemsida: Detta nyhetsbrev:

Conny Andersson Ordförande. Riksförbundets hemsida:   Detta nyhetsbrev: ÖFD-nytt Årgång 12 nr 1 Ledare 20 mar 2012 Motljuset brukar vara fotografens bästa vän för en fantastisk bild. Motvind är kanske inte seglarens favoritfyllnad i seglen, men en vind är ändå en vind att

Läs mer

Årgång 8 nr 1 Agendan för dagen kommer att hållas öppen men vi tar tacksamt emot tips på vad vi ska ta upp och diskutera.

Årgång 8 nr 1 Agendan för dagen kommer att hållas öppen men vi tar tacksamt emot tips på vad vi ska ta upp och diskutera. Klubbledarträff i höst ÖFD-nytt Vi planerar en klubbledarträff den 31 augusti, troligen på Kisa Wärdshus. Årgång 8 nr 1 Agendan för dagen kommer att hållas öppen men vi tar tacksamt emot tips på vad vi

Läs mer

Medlemsbrev september 2013

Medlemsbrev september 2013 Sid 1 av 5 Medlemsbrev september 2013 Vi samlas åter inför en spännande höst: Gemenskap, kunskap och utmaningar. Vi i styrelsen hoppas att alla i klubben haft en härlig sommar. Att ni fått tillfälle att

Läs mer

Klubbaktuellt 10/2005 Klubbmöte tisdagen den 6 december 2005

Klubbaktuellt 10/2005 Klubbmöte tisdagen den 6 december 2005 Klubbaktuellt 10/2005 Klubbmöte tisdagen den 6 december 2005 Skarpnäcks Kulturhus, B-salen, Skarpnäcks Allé 25, T-banestation Skarpnäck. Vi börjar mötet kl.19.00, men lokalen är öppen från kl. 18.30. Avslutning

Läs mer

ÖFD-nytt. Nytt seminarie i November. Årgång 6 nr 2 20 aug 2006. Ledare. Hej alla klubbar i distriktet! Några blandade länkar:

ÖFD-nytt. Nytt seminarie i November. Årgång 6 nr 2 20 aug 2006. Ledare. Hej alla klubbar i distriktet! Några blandade länkar: Nytt seminarie i November ÖFD-nytt Nu är det dags att börja tänka på Öfd s seminarie som vi hade tänkt att ha den /11 i Ingatorp Årgång nr Vi har nu under ett antal seminarier behandlat digitalkameran,

Läs mer

ordforande@ofd-fotoklubbar.se vordforande@ofd-fotoklubbar.se kassor@ofd-fotoklubbar.se sekreterare@ofd-fotoklubbar,se ledamot1@ofd-fotoklubbar.

ordforande@ofd-fotoklubbar.se vordforande@ofd-fotoklubbar.se kassor@ofd-fotoklubbar.se sekreterare@ofd-fotoklubbar,se ledamot1@ofd-fotoklubbar. ÖFD-nytt Årgång 15 nr 1 2015 Östsvenska Fotodistriktet (ÖFD) arbetar för anslutna klubbmedlemmars vidareutveckling inom fotokonsten bl.a. genom årliga seminarier och genom fototävlingen Östsvenskan. Vi

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Enskede Fotoklubb kalenderåret 2005

Verksamhetsberättelse för Enskede Fotoklubb kalenderåret 2005 Verksamhetsberättelse för Enskede Fotoklubb kalenderåret 2005 1 Styrelsen och övriga funktionärer Ordförande Vice Ordförande Anders Lindvall Sekreterare Tobias Ottosson Kassör Ann-Sofie Ohlsson Tävlingsledare

Läs mer

c/o Peter Jansson ordförande

c/o Peter Jansson ordförande ÖFD-nytt Årgång 12 nr 3 20 dec 2012 Östsvenska Fotodistriktet (ÖFD) arbetar för anslutna klubbmedlemmars vidareutveckling inom fotokonsten bl.a. genom årliga seminarier och genom fototävlingen Östsvenskan.

Läs mer

SVEFOs hemsida www.svefo.cx

SVEFOs hemsida www.svefo.cx SVEFOs hemsida www.svefo.cx...ordförande har ordet (forts) Uppsala Fotografiska Sällskap är årets arrangör av Digitalbild 2004 som kommer att redovisas i Uppsala den 21 mars. Januari Ordförande har ordet!

Läs mer

Fotokontakt nr 7, 2015

Fotokontakt nr 7, 2015 1 Fotokontakt nr 7, 2015 Kommande aktiviteter Du har väl inte glömt skicka in din månadens bild till Anders Lennvik? Vi behöver den cirka en vecka innan månadsmötet. En länk för att ladda upp bilden finns

Läs mer

INBJUDAN TILL MARSMÖTET!

INBJUDAN TILL MARSMÖTET! Reflexen Medlemsblad för Söderhamns Kameraklubb Nr 3 mars 2012 Månadens bild på temat geometriska former vanns med......denna isskulpturbild av Jakob Waszkun, GRATTIS! INBJUDAN TILL MARSMÖTET! Torsdag

Läs mer

ÖFD-nytt. Årgång 3 nr 1 4 apr 2003. Medarbetare sökes till distriktsstyrelsen. Oglasade dia nu tillåtna i Östsvenskan!

ÖFD-nytt. Årgång 3 nr 1 4 apr 2003. Medarbetare sökes till distriktsstyrelsen. Oglasade dia nu tillåtna i Östsvenskan! ÖFD-nytt Årgång 3 nr 1 4 apr 2003 Året har börjat med flera spännande nyheter på kameramarknaden, bl a flera femmegapixelkameror och nyligen en digital kamera som spöar småbildsformatet, åtminstone med

Läs mer

Nr 2 Maj 2008 -bladet

Nr 2 Maj 2008 -bladet Nr 2 Maj 2008 S -bladet Medlemstidning för Svenska S 30 förbundet Ur innehållet: - Följ ljuset i sommar - Eskader! - Sommaraktiviteter - Nya klassregler Insidan Svenska S30 förbundet c/o Margareta Johansson

Läs mer

Se sid 10. Se vidare sid 3-7

Se sid 10. Se vidare sid 3-7 ÖFD-nytt Årgång 16 nr 3 2016 Östsvenska Fotodistriktet (ÖFD) arbetar för anslutna klubbmedlemmars vidareutveckling inom fotokonsten bl.a. genom årliga seminarier och genom fototävlingen Östsvenskan. Vi

Läs mer

Arbetar du med Sveriges mest inspirerande park?

Arbetar du med Sveriges mest inspirerande park? Arbetar du med Sveriges mest inspirerande park? Elmia Park bjuder in till tävlingen Park Inspira 2015 med syfte att lyfta fram våra vackra svenska parker. I år riktar sig tävlingen till områdena Kyrkogård

Läs mer

Statligt LOK-stöd från 2014

Statligt LOK-stöd från 2014 Statligt LOK-stöd från 2014 Förändringar Nedan följer en sammanställning av förändringarna i de nya statliga LOK-stödsföreskrifterna jämfört med de gamla. Gamla (till 31 dec 2013) Nya (från 1 jan 2014)

Läs mer

Informationsblad för medlemmarna i Lidköpings Fågelklubb Nummer 1 år 2001. Förenings information

Informationsblad för medlemmarna i Lidköpings Fågelklubb Nummer 1 år 2001. Förenings information UVEN Informationsblad för medlemmarna i Lidköpings Fågelklubb Nummer 1 år 2001 FÖRENINGS INFORMATION 1 FÖRENINGS FUNKTIONÄRER 2 VERKSAMHETSRAPPORT 2000 2 KORTA NOTERINGAR 3 JUBILEUMSFEST 3 PROGRAM 2001

Läs mer

Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet

Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Nyhetsbrev från Östsvenska Fotodistriktet Årgång 2 Nummer 2 20 augusti 2002 Innehållsförteckning Ordföranden begär ordet...2 Aktuellt från distriktet...3 Utflykten med Östergötlands Naturfotografiska Sällskap,

Läs mer

1á placering i Månadens bild. Tema Frilagd. Svartvit. GRATTIS! fotograf Mattias Gustafsson. Torsdag 23 april kl. 19.00 - Klubblokalen Götgatan 11

1á placering i Månadens bild. Tema Frilagd. Svartvit. GRATTIS! fotograf Mattias Gustafsson. Torsdag 23 april kl. 19.00 - Klubblokalen Götgatan 11 Reflexen Medlemsblad för Söderhamns Kameraklubb Nr 4 april 2015 1á placering i Månadens bild. Tema Frilagd. Svartvit. GRATTIS! fotograf Mattias Gustafsson INBJUDAN TILL MÅNADSMÖTE Torsdag 23 april kl.

Läs mer

Kompendium för DM-tävlingar i Mormyska, Pimpel och Mete samt för Distriktstävlingsledarens uppgifter och ansvar.

Kompendium för DM-tävlingar i Mormyska, Pimpel och Mete samt för Distriktstävlingsledarens uppgifter och ansvar. Sida 1 Kompendium för DM-tävlingar i Mormyska, Pimpel och Mete samt för Distriktstävlingsledarens uppgifter och ansvar. Detta kompendium är endast avsett som hjälpmedel för arrangörer av DM-tävlingar samt

Läs mer

ORDNA DINA BILDER. Var finns bilderna Var bör de finnas

ORDNA DINA BILDER. Var finns bilderna Var bör de finnas ORDNA DINA BILDER Var finns bilderna Var bör de finnas VAR ÄR MINA BILDER? Några råd till dej som inte kan hitta dina dokument och bilder eller som tycker att de finns på flera ställen och ändå vet du

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

RODRET. 3 År 2002 2002-06-05. Medlemsblad för Köpings Motorbåtssällskap. Box 18 731 23 Köping Postgiro 173701-4

RODRET. 3 År 2002 2002-06-05. Medlemsblad för Köpings Motorbåtssällskap. Box 18 731 23 Köping Postgiro 173701-4 RODRET 3 År 2002 2002-06-05 Medlemsblad för Köpings Motorbåtssällskap Box 18 731 23 Köping Postgiro 173701-4 Detta är något som kan hända om man inte håller uppsikt på sin båt! Vi hittade båten hängande

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 10 December 2011

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 10 December 2011 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 10 December 2011 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

Sid 2-3. Tävlingsklasser:

Sid 2-3. Tävlingsklasser: ÖFD-nytt Årgång 17 nr 1 2017 Östsvenska Fotodistriktet (ÖFD) arbetar för anslutna klubbmedlemmars vidareutveckling inom fotokonsten bl.a. genom årliga seminarier och genom fototävlingen Östsvenskan. Vi

Läs mer

VETERANTÅGET. Bildreportage. Sommartrafiken Hänt i stallet

VETERANTÅGET. Bildreportage. Sommartrafiken Hänt i stallet Roslagsbanans Veterantågsförening Nr 3 2008 VETERANTÅGET Bildreportage Sommartrafiken Hänt i stallet Medlemsinformation för Roslagsbanans Veterantågsförening VETERANTÅGET http://www.roslagsbanan.com Postgiro

Läs mer

Sellport.se. Sellport.se PORTALEN FÖR SÄLJVERKTYG OCH SÄLJUTBILDNING. Sellport.se

Sellport.se. Sellport.se PORTALEN FÖR SÄLJVERKTYG OCH SÄLJUTBILDNING. Sellport.se Sellport.se Sellport.se PORTALEN FÖR SÄLJVERKTYG OCH SÄLJUTBILDNING. Sellport.se skapar en samlingsplats på nätet som underlättar för försäljningschefer och säljare att hitta bland de bästa säljverktygen

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2 N U M M E R 3 2 0 1 2 K U N G S Ö R S S K 2012-09- 27 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 1 0 S I S T A T R Ä N I N G E N I L O C K M O R A 1 3 / 1 0 T R Ä N I N G I N O R B E R G ( L Ö R D A G )

Läs mer

BILD -99. Aktuell information för Östra Svealands Fotoklubbar. KALENDARIUM Kommande aktiviteter: EN liten påminnelse. Nr 99/03.

BILD -99. Aktuell information för Östra Svealands Fotoklubbar. KALENDARIUM Kommande aktiviteter: EN liten påminnelse. Nr 99/03. Aktuell information för Östra Svealands Fotoklubbar April 1999 BILD -99 Nr 99/03 En solig vårdag, 28 mars, arrangerade Hallstavik FK BILD -99 i Centralskolan, Hallstavik. Yngve Wiik hälsade besökarna välkomna

Läs mer

Information för utställande företag inför den regionala mässan 2016

Information för utställande företag inför den regionala mässan 2016 Information för utställande företag inför den regionala mässan 2016 Aktuella datum och tider: 22/3 monterbyggardag, 15.00-19.00 23/3- mässdag, 07.00-09.00 byggtid, 09.00-15.00 mässa, 15.00-16.00 prisutdelning,

Läs mer

Pris Bröllopsfotografering 2016

Pris Bröllopsfotografering 2016 Pris Bröllopsfotografering 2016 I alla paket ingår detta: *Rådgivning & planering. Finns möjlighet träffas vi. *Ett X antal högupplösta redigerade bilder på fil som ni själva kan använda till det ni vill,

Läs mer

ktuell ställning i månadstävlingen är som följer:

ktuell ställning i månadstävlingen är som följer: April 2007 S ådärja, då var Fotoexpo och DIFO äntligen avklarat, nu kanske man kan få tid över till lite annat också. Då tänker jag inte bara på att skriva Bländaren, faktiskt. Hur som helst så har krypen

Läs mer

ÖFD-nytt. Bildbedömningsseminarium

ÖFD-nytt. Bildbedömningsseminarium Bildbedömningsseminarium ÖFD-nytt Välkommen till Östsvenska Fotodistriktets seminarium den: Årgång 7 nr 2 11 / 11 i Ingatorp Distriktets seminarium har ju varit uppskattade och välbesökta. Du som inte

Läs mer

LindhagaBladet Sep 2015

LindhagaBladet Sep 2015 LindhagaBladet Sep 2015 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Kamran Khwaja Axgatan 81 276739 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Julia Strömberg Rågkornsgatan

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Tävlingskriterier 2013/2014 REGIONALA TÄVLINGSKRITERIER SKÅNE

Tävlingskriterier 2013/2014 REGIONALA TÄVLINGSKRITERIER SKÅNE Tävlingskriterier 2013/2014 REGIONALA TÄVLINGSKRITERIER SKÅNE Deadlines och inlämning av tävlingsbidrag! DEADLINES: Deadline för tävlingsbidragen är den 3 februari 2014 kl. 16.30. HUR SKER INLÄMNINGEN

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM

4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM 4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM Ordföranden har ordet Hej på er! Jag hoppas ni alla haft en skön och avkopplande sommar! Min sommar innehöll bland annat bröllop och flytt till

Läs mer

INVIGNING AV JÄRNVÄGSBRON & GAMLA KRAFTSTATION REPORTAGE FRÅN LÅDBILS RÄJSET SKRIVKLÅDA ERBJUDANDE FRÅN VARGEN LIVS. Årgång 10 Nr 6 September 2007

INVIGNING AV JÄRNVÄGSBRON & GAMLA KRAFTSTATION REPORTAGE FRÅN LÅDBILS RÄJSET SKRIVKLÅDA ERBJUDANDE FRÅN VARGEN LIVS. Årgång 10 Nr 6 September 2007 Årgång 10 Nr 6 September 2007 INVIGNING AV JÄRNVÄGSBRON & GAMLA KRAFTSTATION REPORTAGE FRÅN LÅDBILS RÄJSET SKRIVKLÅDA ERBJUDANDE FRÅN VARGEN LIVS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL

Läs mer

2013 Nr: 1. Museets öppettider: Lördag-Söndag under juni-augusti kl. 12.00-15.00 Grupper hela året

2013 Nr: 1. Museets öppettider: Lördag-Söndag under juni-augusti kl. 12.00-15.00 Grupper hela året 2013 Nr: 1 Museets öppettider: Lördag-Söndag under juni-augusti kl. 12.00-15.00 Grupper hela året Ordförande har ordet sidan 2 Svar till tävlingen sidan 3 Några ord från kassören sidan 4 Utlåtande från

Läs mer

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet Närvarande: Maria Flink (ordförande), Lena Lagborn (vice ordförande), Monica Risberg (kassör), Annica Kilegård Brissman (sekreterare), Katarina Rudérus (körledare) samt Peter Mourath (kyrkoherde) närvarande

Läs mer

Future City 2016 2017. Så här kan ditt företag delta i Future City:

Future City 2016 2017. Så här kan ditt företag delta i Future City: Så här kan ditt företag delta i Future City: Future City 2016 2017 Guldarrangör, max sex 100 000 kr Silverarrangör, max sex 50 000 kr Bronsarrangör 25 000 kr Dela ut ett pris, max tre 15 000 kr Supporter

Läs mer

FOTO: Annica Johansson-Hansson, 3:a i Månadens bild INBJUDAN TILL APRILMÖTET! Torsdag 25 april kl 19.00 - Klubblokalen Götgatan 11

FOTO: Annica Johansson-Hansson, 3:a i Månadens bild INBJUDAN TILL APRILMÖTET! Torsdag 25 april kl 19.00 - Klubblokalen Götgatan 11 Reflexen Medlemsblad för Söderhamns Kameraklubb Nr 4 april 2013 FOTO: Annica Johansson-Hansson, 3:a i Månadens bild INBJUDAN TILL APRILMÖTET! Torsdag 25 april kl 19.00 - Klubblokalen Götgatan 11 PROGRAM:

Läs mer

Klubben samlar sig med målsättningen: gemenskap, kunskap och utmaningar.

Klubben samlar sig med målsättningen: gemenskap, kunskap och utmaningar. Sid 1 av 5 Medlemsbrev maj 2013 Klubben samlar sig med målsättningen: gemenskap, kunskap och utmaningar. Utmaningar saknas inte, men med den kunskap vi har och vår gemenskap ska vi kunna samlas i många

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Kansli Vimmerby TK, Lundgatan 50, 598 40 VIMMERBY Telefon 0492-312 90 E-post info@vimmerbytennisklubb.se Internet www.vimmerbytennisklubb.se Vimmerby TK Källängsbanorna Stänger

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

MSSF-Bulletinen nr 2 juni-juli 2011

MSSF-Bulletinen nr 2 juni-juli 2011 MSSF-Bulletinen nr 2 juni-juli 2011 Nu kommer MSSF-Bulletinen nr 2, något sent enligt planerna, mest beroende på at vi ville få lite mer att informera om än som annars skulle blivit fallet. Styrelsens

Läs mer

Månadens värdighetsfråga. Vård- och omsorgsförvaltningen

Månadens värdighetsfråga. Vård- och omsorgsförvaltningen Månadens värdighetsfråga Vård- och omsorgsförvaltningen Tävla och vinn fina priser till din verksamhet Från och med den 1 mars startar en tävling för medarbetare inom vård och omsorg: Månadens värdighetsfråga.

Läs mer

I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB

I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB 2015 närmar sig sitt slut. För oss på Miljöteknik har året varit fullt med projekt och stora utmaningar. Några

Läs mer

Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning

Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2015 Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Ledamot: Ledamot: Styrelsesuppleant: Styrelsesuppleant: Arrangörsgrupp: Revisiorer:

Läs mer

SKEPPISUTBILDNING 2013

SKEPPISUTBILDNING 2013 SKEPPISUTBILDNING 2013 Hej medlem! Du får det här brevet eftersom du har varit deltagare på våra läger, och nu har blivit tillräckligt gammal för att söka till årets skeppisutbildning. Skeppisutbildning

Läs mer

Studiehandledning till Nyckeln till arbete

Studiehandledning till Nyckeln till arbete Studiehandledning till Nyckeln till arbete STUDIECIRKEL OM NYCKELN TILL ARBETE 2014 gav Handikappförbunden ut skriften Nyckeln till arbete. Den vänder sig till arbetssökande med olika funktionsnedsättningar

Läs mer

MND - DIFO 2011 Arrangör: Sundsvalls Fotoklubb RESULTAT

MND - DIFO 2011 Arrangör: Sundsvalls Fotoklubb RESULTAT Grupp A: MONOKROM påsikt. 7 klubbar & 21 fotografer var representerade. Jury: f.d. stadsarkitekt Bengt Bygdén Sundsvall Bollnäs Börje Larsson 201 Bollnäs Thord Ehnberg 207 Bollnäs Thord Ehnberg 208 Dellenbygden

Läs mer

MEDLEMSNYTT HÖSTEN 2014

MEDLEMSNYTT HÖSTEN 2014 MEDLEMSNYTT HÖSTEN 2014 PROGRAM HÖSTEN 2014 ÖPPET HUS: Forskarhjälp under hösten 2014 i släktforskarrummet, biblioteket, Vänersborg MÅNDAGAR 1/9, 15/9, 6/10, 20/10, 3/11, 17/11 kl 16-18. FÖREDRAG Onsdag

Läs mer

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Östhammas Filatelistklubb Till startsidan Från mötet i maj 2009 Inlag 4 juni 2009 Hej Filatelister i Östhammars Filatelistklubb Här kommer en

Läs mer

NATTVANDRARNA ANGELHOLM

NATTVANDRARNA ANGELHOLM Ingår i nätverket c Ängelholm 2Q_!4-02-12 ~l 1014-02- 14 KALLELSE ÅRSMÖTE MED NATIVANDRARNA ÄNGELHOLM SÖNDAGEN 2 MARS KL. 16:00 PLATS: HOTEL LILTON JÄRNVÄGsGATAN 29 VÄLKOMNA STYRELSEN Vi bjuder på fika

Läs mer

Vinnare och fotograf: Bengt "Mobbe" Moberg

Vinnare och fotograf: Bengt Mobbe Moberg Nu har juryn som bestod av Kalle Lingh haft sammanträde och här är resultatet från minimaran med engångskameror den 26 aug 2001 Hejsan Fotoentusiaster, Jag har fått den tvivelaktiga äran att bedöma er

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 DRAGBLADET MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 Kick-Off 28/9 2002 Fjällvandring med drag i DRAGBLADET DRAGBLADET är ett medlemsblad för Jämtlandsfjällens slädhundklubb. Medlemsbladet

Läs mer

mellan Södermanland, Värmland, Örebro län och Östergötland

mellan Södermanland, Värmland, Örebro län och Östergötland DISTRIKTSMATCH i ORIENTERING mellan Södermanland, Värmland, Örebro län och Östergötland Innehåll 1. Om detta dokument. 2. Allmänt om distriktsmatchen 3. Tävlingarna 4. Ansvarsfördelning 5. Tips och önskemål

Läs mer

Foto: NASA/ESA Hubble Space Telescope. Torsdag 5 november kl 19.00 - Klubblokalen Kungsgatan 12

Foto: NASA/ESA Hubble Space Telescope. Torsdag 5 november kl 19.00 - Klubblokalen Kungsgatan 12 Reflexen Medlemsblad för Söderhamns Kameraklubb Nr 7 november 2015 Foto: NASA/ESA Hubble Space Telescope. Torsdag 5 november kl 19.00 - Klubblokalen Kungsgatan 12 Universum, Krister Bohman visar bilder

Läs mer

Januari 1/2008. SVEFOs hemsida www.svefo.eu. Aktuell information från Östra Svealands Fotoklubbar

Januari 1/2008. SVEFOs hemsida www.svefo.eu. Aktuell information från Östra Svealands Fotoklubbar SVEFOs hemsida www.svefo.eu Nu är det dags att betala medlemsavgiften till SVEFO, 300 kr för klubb och 100 kr för enskild medlem! Januari 1/2008 Aktuell information från Östra Svealands Fotoklubbar God

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Varsågod! Spännande att ni vill starta lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här får ni de handlingar ni behöver. Läs först igenom

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Styrelsemöte 2004 12 02. Närvarande. Anders Ahlqvist Silva Holmér Ulrik Bergquist Ulrika Pettersson Vanja Ljung Rinnie Iderborn Lars Erik Johansson Kerstin Sundberg Ej

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

RODRET. Mälaren på senhösten, en färgsprakande upplevelse sidan 4-5. Årsmöte för KMS i Bil och Teknikhistoriska

RODRET. Mälaren på senhösten, en färgsprakande upplevelse sidan 4-5. Årsmöte för KMS i Bil och Teknikhistoriska Spännande möte mellan KMS, segelklubben och kommunen sidan 11 Ett antal till synes kvarlämnade båtar på slipområdet efterlyser sina ägare sidan 3 Kameraövervakning nästa steg för ökad säkerhet på slipområdet.

Läs mer

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer