Verksamhetsberättelse Västerås Förenade Båtklubbar AB Org nr:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse Västerås Förenade Båtklubbar AB Org nr: 556748-1386"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse Västerås Förenade Båtklubbar AB Org nr: Inledning Västerås Förenade Båtklubbar AB, delägt med lika delar av sex Västeråsbaserade båtklubbar. Målet med verksamheten är att bedriva upptagning och sjösättning av fritidsbåtar samt uthyrning av arrenderad mark för båtuppställning samt därmed förenlig verksamhet. Under verksamhetsåret har styrelsens arbete varit att på kort tidsrymd omsätta verksamhetsidéerna till praktisk funktion, söka, välja, organisera och upprätta fungerande system för hantering av enligt prognosen mer än 1000 fritidsbåtar avseende lyft och förvaring. Den övergripande målsättningen är att kunna erbjuda en långsiktigt hållbar lösning för vinterförvaring av fritidsbåtar i Västerås till en rimlig kostnad och med inflytande av klubbarnas medlemmar. Ett eventuellt överskott i bolagets verksamhets föreslås i första hand användas till att skapa soliditet i företaget VFBAB, i andra hand att inom en femårsperiod kompensera ägarna, det vill säga de sex båtklubbarna, för insatt riskkapital. Ägare Västerås Förenade Båtklubbar AB ägs tillsammans av Västeråsbaserade båtklubbarna Segelsällskapet Aros - SSA, Västerås Segelsällskap - WSS, Västerås Motorbåtsklubb - VMBK, Båtklubben Wega - BKW, Båtsportklubben Sextanten - BSKS samt Båtsällskapet Lögarängen - BSL. Alla med lika andelar aktier om 250 st á 100:- (1500st, Skr).

2 Styrelse Styrelsen i Västerås Förenade Båtklubbar AB består av två representanter, ordinarie ledamot samt suppleant, från och utsedda av respektive ägarklubb. Således 6 ordinarie ledamöter samt sex suppleanter års styrelse har bestått av följande ordinarie ledamöter, Jan Eklund - SSA, Anders Hallgren - WSS, Stefan Frankgard - VMBK, Björn Blomqvist - BKW, Thomas Eldeen - BSKS, Johnny Meijer - BSL. Suppleanter under året har varit Eva-Lena Axén Söderberg - SSA, Jan Hvass - WSS, Jan Olov Hedlund - VMBK, Ulf Stenzelius - BKW, Kjell-Åke Andersson - BSKS, Jan Östlund - BSL. Styrelsen cirkulerar ordförande och sekreterarskapet per räkenskapsår och ordinarie ledamot. Verksamhetsåret 2009 har posterna ordförande och sekreterare innehafts av Thomas Eldeen och Jan Eklund i nämnd ordning. Verkställande direktör, VD Bolagets VD sedan 14 april 2008 styrelsemöte nr 3 av styrelsen enhälligt utsedd, Claes-Göran Westman. VD har rätt att teckna firman beträffande löpande förvaltningsåtgärder. Styrelsens uppdrag och genomförande under verksamhetsåret Styrelsen följer enligt Styrelsens arbetsordning, förenklad version privata bolag där arbetsfördelning mellan styrelse och verkställande direktör och ekonomisk rapportering regleras. Styrelsen har under verksamhetsåret protokollfört 10 möten. Under detta första och intensiva år i verksamheten har styrelsens arbete varit att på mycket kort tidsrymd omsätta verksamhetsidéerna till praktisk funktion. Söka, välja, organisera och upprätta ett fungerande system för hantering av enligt prognosen mer än 1000 fritidsbåtar avseende lyft och förvaring. Arrendeavtal har tecknats med Västerås Stad, Kultur och Idrott avseende arrende av kaj- och markområden för lyft och uppställning. Efter en upphandling föregången av en riktad intresseförfrågan till sju lokala lyftentreprenörer tecknades med en av dessa ett avtal avseende lyft samt transport av båtar inom uppställningsområdena. Ett webbaserat informations-, boknings- och betalningssystem har upprättats och nås via bolagets webbplats. VD:s uppdrag Verkställande direktören följer enligt Styrelsens arbetsordning, förenklad version privata bolag där arbetsfördelning mellan styrelse och verkställande direktör och ekonomisk

3 rapportering regleras. VD skall övervaka efterlevnaden av de målsättningar etc. som styrelsen fastställt för VFB ABs verksamhet och då bland annat: att bedriva uthyrning av mark för uppställning av fritidsbåtar förvalta arrenderade uppställningsytor och anläggningsdelar (ex el/vattenavgifter, underhåll av planer, belysning, kranar mm) att bedriva upptagning och sjösättning av fritidsbåtar att vara kontaktman gentemot Västerås stad i löpande frågor som gäller arrendeavtalet mellan VFBAB och staden. i övrigt tillse att styrelsens ledamöter erhåller fortlöpande information om bolagets ekonomiska ställning samt om övriga förhållanden av betydelse för ägarna, det vill säga båtklubbarna. VD Claes-Göran Westman har under verksamhetsåret skött för firmans räkning allt praktiskt på plan och kajer. Ombesörjt bemanning vid kran, kajer och traktorer. Både med personlig närvaro och med personal. VD har tillsammans med lyftentreprenören organiserat lyft, transport och uppställningslogistiken och på ett föredömligt sätt skött alla uppgifter styrelsen ålagt honom eller som på annat sätt uppkommit verksamheten. Avtal VFB AB tecknade den 1 april 2009 arrendeavtalet avseende arrende av mark för uppställning av fritidsbåtar med Västerås Stad Kultur-, idrotts- och fritidsnämnden. Avtalet omfattar ytor för båtuppläggning om kvm inom områdena Kraftverksplan (Mälarparken), Lögarängen, Tegeludden och Lövudden där även kajområdet och pelarkran ingår i avtalet. Avtalet löper över tiden till och med den 30 juni 2013 med möjlighet till nyteckning på tre år då omfattande även Johannisbergsområdet som skall ersätta Kraftverksplan som pga. bostadsbyggnationen inom Mälarparksområdet försvinner. Ett entreprenörsavtal ingicks den 23 juni 2009 avseende båtlyft och inom vissa områden även transporten till och från uppställningsplatsen med Vigo Andersson Entreprenadmaskiner AB. Avtalet ger entreprenören rätten till lyft av alla båtar som hyr uppställningsplats inom av VFB AB arrenderat område på Lögarängen och Kraftverksplan. Avtalet gäller till och med 30 juni 2013 och följer därmed arrendeavtalet med staden. För verksamheten har övrigt ingåtts i tecknande avtal och överenskommelser. Teleabonnemang för mobiltelefon, dator och kortbetalterminal. Webbbokning-, hemsida-, Bank- och internetbetalningskonton. Samarbetsavtal avseende lyft och transport av båtar ingående i Måleriproduktion ABs vinterförvaringsverksamhet. Tillgänglighetsöverenskommelse avseende kajanläggningen vid Lövudden har träffats med VMB båthusföreningen inom området. Särskilda arrendeavtal avseende 33st båthus och 1st större båtförvaringstält inom område Kraftverksplan har tecknats.

4 Hemsida Företagets hemsida sjösattes den och är officiell informations och kommunikationskanal mot omvärlden. Till hemsidan är knutet ett webbaserat bokningssystem för lyft och förvaring där även betalningsfunktion ingår. Bokning Totalt hanterades knapp 1000 bokningar av upptagning och vinterförvaring under fem intensiva veckor i september och oktober. Trots att det webbaserade bokningssystemet kom igång i sista stund inför höstens bokningsperiod så valde 65% av kunderna att redan första året använda det för bokning och betalning. Övriga 35% bokade i traditionell bokning i "kupan" som var öppen två kvällar i veckan. Den bemannade bokningen under hösten placerad i det vackra centralt belägna Hamnmagasinet vid Gästhamnen, Lögarängen. Upptagning och vinterförvaring Under en åttaveckors period har knappt 900 båtar lyfts upp ur Mälarens vatten. Fördelningen på de tre upptagningsplatserna som VFB AB arbetat på ser ut enligt nedan. 537 båtar på Kraftverksplan 211 båtar på Lögarängen 118 båtar på Lövudden I tillägg till detta så har 133 självupptagare placerats sina båtar på ytorna för självupptagare på Kraftverksplan och Tegeludden. Båtlyften har i huvudsak genomförts med mobilkran enligt det nytecknade avtal med lyftentreprenör som omnämnts ovan. Undantag är Lövudden där den fasta pelarkranen använts till huvuddelen av båtarna. Båtägare som har körbar båtvagn till sina båtar har fått hjälp med transport till och från uppställningsplatsen av bolagets personal och traktor. Båtar som ej har körbar båtvagn har lyfts hela vägen till uppställningsplatsen av mobilkranen. Ekonomi Bolaget har under verksamhetsåret 2009 omsatt kronor som i huvudsak avser intäkter för lyftavgifter under Kostnaderna har till största delen bestått i personal och krankostnader för genomförd lyftverksamhet samt löpande förvaltning.

5 Det redovisade resultatet efter avskrivning, bokslutsdispositioner och skatt uppgick till kr. Av årets överskott så föreslår styrelsen en utdelning till ägarklubbarna om totalt kr kr täcker upp underskott från föregående verksamhetsår och resterande förs över i ny räkning till kommande verksamhetsår för att där användas till investeringar i en säker och effektiv lyftverksamhet framöver. För en fullständig ekonomisk redogörelse hänvisas till företagets Årsredovisning. Slutord Båtupptagningar har skett i båtklubbars regi sedan början på 1900-talet. I början skedde detta med av klubbarna utsedda medlemmar, s.k. slipförmän. Över tid gick hos en del klubbar detta över i arvoderande tjänster då i huvudsak fortfarande med medlemmar i organisationen. Under senare år lade en del klubbar ut detta arbete på entreprenörer. Varje klubb hade sitt område och lyftutrustning att ta hand om och med dessa serva sina medlemmar. I samband med byggnationerna på Lillåudden, Mälarparken och nu vidare på och omkring Kraftverksplan har klubbarnas utrustning och förutsättningar försvunnit eller användandet omöjliggjorts av andra orsaker varpå klubbarnas sliptradition mer eller mindre gått i graven. Genom Västerås Förenade Båtklubbar (VFBAB) har nu båtklubbarna åter tagit kontrollen och ansvaret över båtarnas torr-, sjösättning och uppläggning. En återgång har därmed skett till det gamla systemet då båtklubbarna själva drev det hela. Skillnaden är att nu gör vi det tillsammans och för alla, medlem eller icke. Efter detta första intensiva och händelserika år 2009 tillsammans med styrelse och VD kan jag luta mig tillbaka i soffan med vetskapen om att Båtklubbarna startat något unikt och banbrytande med stor möjlighet till efterföljning. Med klubbarna som delägare och med alla kunniga, intresserade, delaktiga medlemmar och kanske framtida representanter i verksamheten ser jag en lång trygg framtid för fritidsbåtlivet i Västerås. Thomas Eldeen Ordförande

Underlag för diskussion Styrelsemöte

Underlag för diskussion Styrelsemöte Underlag för diskussion Styrelsemöte 2012-05-30 Agenda VFB AB s krav för Lövudden till Västerås Stad Status planarbete Lövudden Hur många båtar blir det? Hur gör andra? Utrustning? Båtuppställning pålövudden

Läs mer

Västerås staden som sätter gränser

Västerås staden som sätter gränser Västerås staden som sätter gränser Missade staden något? Traditions & ångfartyget Bore,s avfärd 2012 Foto: Thomas Björklund Staden vid mälaren 2013 Foto: Thomas Björklund 2012 Foto: Thomas Björklund 2012

Läs mer

Hindås Centrum Ekonomiska Förening Org nr får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 1 januari december 2015

Hindås Centrum Ekonomiska Förening Org nr får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 1 januari december 2015 Hindås Centrum Ekonomiska Förening Org nr 769624-4578 får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 215 31 december 215 Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultat & Balansräkning Noter med

Läs mer

ASEF Styrelse 2013-01-17. Förslag till investeringsplan ASEF 2014-2024

ASEF Styrelse 2013-01-17. Förslag till investeringsplan ASEF 2014-2024 ASEF Styrelse 2013-01-17 Förslag till investeringsplan ASEF 2014-2024 Innehåll 1 Bakgrund... 3 1.1 Allmänt... 3 1.1.1 Båthamnen... 3 1.1.2 Vår båthamn... 3 1.1.3 Medlemsavgift ASEF... 4 1.2 Några jämförelser...

Läs mer

Jan Hvass / Jöran Söderberg

Jan Hvass / Jöran Söderberg 2013-06-17 Jan Hvass / Jöran Söderberg Blir det någon flytt till Lövudden??? Skanska jobbar med nya uppställningsplanen E-Schakt jobbar med ny ramp och nya bryggor Roodberg bygger klart ny upptagningsvagn

Läs mer

Wiskansfiber ekonomisk förening

Wiskansfiber ekonomisk förening Årsredovisning för Wiskansfiber ekonomisk förening Räkenskapsåret 2014-05-20-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltnings- och verksamhetsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2018-11-22 1. Mötets öppnande 2. Mötets stadgeenliga utlysande 3. Godkännande av dagordningen 4. Val av justeringsmän 5. Val av mötesordförande 6. Val av mötessekreterare

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR MORAPARKEN AB

ÄGARDIREKTIV FÖR MORAPARKEN AB ÄGARDIREKTIV FÖR MORAPARKEN AB Innehållsförteckning 1. Bolaget som organ för kommunal verksamhet... 3 2. Kommunens direktivrätt... 3 5. Grundläggande principer för bolagets verksamhet... 3 6. Likställighetsprinciperna...

Läs mer

Ägardirektiv för Ystad Energi AB D 17:04

Ägardirektiv för Ystad Energi AB D 17:04 Ägardirektiv för Ystad Energi AB D 17:04 Dokumentet gäller för: Ystad Energi AB Gäller fr.o.m. - t.o.m. 2017-08-01--tillsvidare Fastställd av: Kommunfullmäktige 2017-06-14 106 Ersätter: För revidering

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR UMEÅ UNIVERSITET HOLDING AB

ÄGARDIREKTIV FÖR UMEÅ UNIVERSITET HOLDING AB Giltighetstid: Tillsvidare Dnr: FS 1.1-1968-17 Beslutsdatum Sid 1 (5) ÄGARDIREKTIV FÖR UMEÅ UNIVERSITET HOLDING AB Föredragande Biträdande universitetsdirektör Per Ragnarsson Sammanfattning Ägardirektiven

Läs mer

REGION KRONOBERG LANDSTINGET I KALMAR LÄN REGION BLEKINGE REGION SKÅNE REGION HALLAND OCH VÄSTTRAFIK AB AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE ÖRESUNDSTÅG AB

REGION KRONOBERG LANDSTINGET I KALMAR LÄN REGION BLEKINGE REGION SKÅNE REGION HALLAND OCH VÄSTTRAFIK AB AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE ÖRESUNDSTÅG AB REGION KRONOBERG LANDSTINGET I KALMAR LÄN REGION BLEKINGE REGION SKÅNE REGION HALLAND OCH VÄSTTRAFIK AB AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE ÖRESUNDSTÅG AB 2017-10-27 AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE ÖRESUNDSTÅG AB Detta avtal

Läs mer

OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14)

OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14) OMMUN PROTOKOLL ÅRSSTÄMMA 1(14) Paragrafer 1-13 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14:00 15:05 ande Övriga deltagare Björn Dillner, ombud Dag Rogne, styrelseordförande Jörgen Sundin, vice styrelseordförande

Läs mer

VÅRMÖTE SJÖSÄTTNING VALBORG OCH VÅRRUSTNING

VÅRMÖTE SJÖSÄTTNING VALBORG OCH VÅRRUSTNING Medlemstidning för Båtsällskapet Lögarängen Nummer 2. Mars 2012. Årgång 24 VÅRMÖTE Tisdagen den 27 mars kl 19 är det dags för BSLs vårmöte i Jollekappseglarnas lokal på Framnäs. Direkt efter mötet blir

Läs mer

Styrelsens utvärdering av verkställande direktören

Styrelsens utvärdering av verkställande direktören Styrelsens utvärdering av verkställande direktören Styrelsen skall årligen utvärdera den verkställande direktören, att denna sköter den löpande förvaltningen enligt styrelsen riktlinjer och anvisningar.

Läs mer

Midsona AB:s tillämpning av Svensk kod för bolagsstyrning (april 2015)

Midsona AB:s tillämpning av Svensk kod för bolagsstyrning (april 2015) Midsona AB:s tillämpning av Svensk kod för bolagsstyrning (april 2015) 1. BOLAGSSTÄMMA Kodens innehåll Följs Kommentar 1.1 Tidpunkt och ort för stämman samt ärende på stämman 1.2 Kallelse och övrigt underlag

Läs mer

Bryggplats. Ordningsregler för ÖSS hamn och varvsområde

Bryggplats. Ordningsregler för ÖSS hamn och varvsområde Ordningsregler för ÖSS hamn och varvsområde Förutsättning: Medlemskap i ÖSS och att alla tidigare fakturerade avgifter är reglerade förutsättning för att behålla eller erhålla bryggplats och varvsplats

Läs mer

Verksamhets- och förvaltningsberättelse. för. Margretelunds Båtsällskap. Räkenskapsåret

Verksamhets- och förvaltningsberättelse. för. Margretelunds Båtsällskap. Räkenskapsåret Verksamhets- och förvaltningsberättelse för Margretelunds Båtsällskap 802465-4025 Räkenskapsåret 2017 Margretelunds Båtsällskap 802465-4025 Sida 1 av 8 Styrelsen för Margretelunds Båtsällskap, med säte

Läs mer

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Skarholmens båtklubb i Uppsala 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att se

Läs mer

Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening

Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening Årsredovisning för Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening Räkenskapsåret 2012-12-28-2013-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Ägarpolicy för de kommunala bolagen

Ägarpolicy för de kommunala bolagen Ägarpolicy för de kommunala bolagen 1 Bakgrund Kommunallagen ställer krav på kommunalt inflytande och kontroll över all kommunal verksamhet, även den som ägs och bedrivs i bolagsform. De kommunalt ägda

Läs mer

www.qicon.se Årsredovisning 2011

www.qicon.se Årsredovisning 2011 www.qicon.se www.qicon.se Årsredovisning 2011 Styrelsen och verkställande direktören för QI Construction AB (556521-7352) får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Stadgar för Uppsala BridgeAllians

Stadgar för Uppsala BridgeAllians Stadgar för Uppsala BridgeAllians Antagna vid årsmöte 2012-01-28 Gällande från 2012-01-28 Alliansen bildad 1994-04- 1 Målsättning Uppsala BridgeAllians (nedan kallad Alliansen) skall främja bridgen i Uppsala

Läs mer

Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Halvårsrapport

Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Halvårsrapport Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Halvårsrapport 2018-06-30 REDOGÖRELSE FÖR PERIODEN 1 JANUARI - 30 JUNI 2018 Hyresintäkterna uppgick till 10 475 759 kr (10 306 121) Driftsöverskottet uppgick

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen California Hill. Org.nr Räkenskapsår

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen California Hill. Org.nr Räkenskapsår 1 Årsredovisning Bostadsrättsföreningen California Hill Räkenskapsår 2017-01-01-2017-12-31 Fastställelseintyg: Undertecknad styrelseledamot intygar härmed att en med denna avskrift likalydande balans-

Läs mer

Ägardirektiv Kronolotsen Parkering AB

Ägardirektiv Kronolotsen Parkering AB Ägardirektiv Kronolotsen Parkering AB Detta ägardirektiv avser Kronolotsen Parkering AB, (556704-9481), nedan kallat bolaget. Ägare är Brf Kronolotsen 1 (50 %)och Brf Kronolotsen 2 (50 %) Detta ägardirektiv

Läs mer

REGION GOTLANDS AKTIEÄGARPOLICY

REGION GOTLANDS AKTIEÄGARPOLICY Antagen av regionfullmäktige 2014-06-16, 99. Bakgrund 1. Kommunallagen ställer krav på Region Gotlands inflytande och kontroll över all regionens verksamhet, även den som ägs och bedrivs i privaträttslig

Läs mer

GOODCAUSE HOLDING AB

GOODCAUSE HOLDING AB ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GOODCAUSE HOLDING AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GoodCause Holding AB får härmed avge årsredovisning för sitt första räkenskapsår, 2004-11-12-2005-12-31 Innehåll

Läs mer

Företagspolicy för Ulricehamns kommun och dess bolag

Företagspolicy för Ulricehamns kommun och dess bolag 1 Företagspolicy för Ulricehamns kommun och dess bolag 1 Bakgrund Kommunallagen ställer krav på kommunalt inflytande och kontroll över all kommunal verksamhet, även den som ägs och bedrivs i bolagsform.

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2013. Byggherrarna Sverige AB. Org. nr. 556093-6071 2014-02-18. Byggherrarna Sverige AB

ÅRSREDOVISNING 2013. Byggherrarna Sverige AB. Org. nr. 556093-6071 2014-02-18. Byggherrarna Sverige AB 2014-02-18 ÅRSREDOVISNING 2013 Byggherrarna Sverige AB Org. nr. 556093-6071 Byggherrarna Sverige AB Drottninggatan 33, 2 tr, 111 51 Stockholm Tel : 08-23 32 40 www.byggherre.se kansli@byggherre.se facebook.com/byggherrarna

Läs mer

Ett samarbetsavtal med världens största Internetresebyrå, Expedia, undertecknades.

Ett samarbetsavtal med världens största Internetresebyrå, Expedia, undertecknades. KVARTALSRAPPORT JULI SEPTEMBER 2007 VERKSAMHETSÅRET 2007/2008 SCANWORLD TRAVELPARTNER AB (publ) Första kvartalet Q1 -- 2007 (juli -- september) Stark försäljningstillväxt under kvartalet. I koncernen uppgick

Läs mer

Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening

Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening Denna arbetsordning gäller för styrelsearbetet i Möja Konsumtionsförening. Arbetsordningen skall bli föremål

Läs mer

Arbetsordning. Version

Arbetsordning. Version Version 1.1 2011-11-19 ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av Bohusläns klätterklubbs (BKK) styrelse den 2011-11- 19. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter

Läs mer

G3 2004-03-17. Arbetsordning för styrelsen i ITS-Sweden AB

G3 2004-03-17. Arbetsordning för styrelsen i ITS-Sweden AB G3 2004-03-17 Arbetsordning för styrelsen i ITS-Sweden AB ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I ITS Intelligenta TransportSystem Sweden AB med organisationsnummer 556655-6279 ITS Intelligenta TransportSystem Sweden

Läs mer

GOODCAUSE HOLDING AB

GOODCAUSE HOLDING AB GoodCause Holding AB Org nr 556672-9769 ÅRSREDOVISNING 2006 GOODCAUSE HOLDING AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GoodCause Holding AB får härmed avge årsredovisning för sitt andra räkenskapsår,

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för. Brf Kullaberg 1 Org nr 716420-0060. får härmed avge. Årsredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för. Brf Kullaberg 1 Org nr 716420-0060. får härmed avge. Årsredovisning Styrelsen och verkställande direktören för Brf Kullaberg 1 Org nr 716420-0060 får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 2014 31 december 2014 Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultaträkning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Plats och tid Stora Vetteberget kl. 10:00 12.00 Utses att justera Benny Andersson (S) 11-12 14-27 Jeanette Lagervall (S) 13 Justeringens plats och datum Kommunhuset den 15 juni 2017 Paragrafer 11-27

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Kvalitetshandbok Framtaget av Datum Utgåva Medlemsinformation

Kvalitetshandbok Framtaget av Datum Utgåva Medlemsinformation Karlstads Segelsällskap Kvalitetshandbok Framtaget av Datum Utgåva Medlemsinformation Hamnsektionen 2004 2 Beslutat av Datum Sida Styrelsen Mars 2004 1 av 5 Reviderat av Datum Årsmötet 2008-12-17 Hamnregler

Läs mer

STADGAR Antagna vid årsmöte den 31 mars 1969, inklusive antagna kompletteringar till och med den 30 mars 2011.

STADGAR Antagna vid årsmöte den 31 mars 1969, inklusive antagna kompletteringar till och med den 30 mars 2011. STADGAR Antagna vid årsmöte den 31 mars 1969, inklusive antagna kompletteringar till och med den 30 mars 2011. 1 Ändamål Stocksunds Båtklubb, som bildades den 17 november 1948, har till ändamål, att för

Läs mer

Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Bokslutskommuniké 2017

Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Bokslutskommuniké 2017 Klockarbäcken Property Investment AB (publ) Bokslutskommuniké 2017 REDOGÖRELSE FÖR PERIODEN 1 JANUARI - 31 DECEMBER 2017 Hyresintäkterna uppgick till 20 612 241 kr (15 890 417) Driftsöverskottet uppgick

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.00 10.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lisa Levin, ordförande Jonas Ås, vice ordförande

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen

Arbetsordning för styrelsen 1 Arbetsordning för styrelsen Arbetsordning för styrelsen BRF Måttbandet i Stockholm Brf Måttbandet är en bostadsrättsförening vars främsta uppdrag är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

Handlingar inför årsstämman 2015 i. Dialect AB (publ), 556515-2310. onsdagen den 20 maj 2015

Handlingar inför årsstämman 2015 i. Dialect AB (publ), 556515-2310. onsdagen den 20 maj 2015 Handlingar inför årsstämman 2015 i, 556515-2310 onsdagen den 20 maj 2015 Preliminär dagordning för årsstämma med aktieägarna i, onsdagen den 20 maj 2015 kl. 11.00 på Radisson Blu Royal Park Hotel, Frösundaviks

Läs mer

EXTRA MEDLEMSMÖTE. Kallelse till extra medlemsmöte med anledning av beslut om framtida vinteruppläggningsplats.

EXTRA MEDLEMSMÖTE. Kallelse till extra medlemsmöte med anledning av beslut om framtida vinteruppläggningsplats. EXTRA MEDLEMSMÖTE Kallelse till extra medlemsmöte med anledning av beslut om framtida vinteruppläggningsplats. Mötet hålls kl. 19.00 tisdagen den 19 maj 2015. Plats är matsalen i Kvisthamra skola. Enda

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse ÅRSREDOVISNING LINDÖ GOLFINTRESSENTER EK. FÖRENING ORG NR 769623-8844 Styrelsen för Lindö Golfintressenter ek. förening avger härmed Årsredovisning för verksamheten under 2015-04-01 2016-03-31 föreningens

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Mertiva AB (publ), Org nr januari 2016 december 2016

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Mertiva AB (publ), Org nr januari 2016 december 2016 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Mertiva AB (publ), Org nr 556530-1420 januari 2016 december 2016 Perioden 1 juli 2016 31 december 2016 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 MSEK Rörelseresultatet uppgick till -0,2 MSEK

Läs mer

BOLAGSFORMER. Allmänt om bolagsformer

BOLAGSFORMER. Allmänt om bolagsformer Allmänt om bolagsformer Det är viktigt att välja rätt bolagsform, då den ger ramarna för verksamheten. Innan det är dags att slutgiltigt bestämma sig för vilken bolagsform man skall välja, är det bra att

Läs mer

1 Bolaget som en del av Brf Kronolotsen 1 och Brf Kronolotsen 2

1 Bolaget som en del av Brf Kronolotsen 1 och Brf Kronolotsen 2 Ägardirektiv Kronolotsen Parkerings AB Detta ägardirektiv avser Kronolotsen Parkering AB, (556704-9481), nedan kallat bolaget. Ägare är Brf Kronolotsen 1 (50 %)och Brf Kronolotsen 2 (50 %) Detta ägardirektiv

Läs mer

LIDKÖPING BIOGAS AB ÅRSREDOVISNING 2010

LIDKÖPING BIOGAS AB ÅRSREDOVISNING 2010 Lidköping Biogas AB bildades 2010. Bolaget ägs till 95 procent av Göteborg Energi AB. Resterande 5 procent ägs av Lidköpings kommun. Företaget producerar och säljer biogas. LIDKÖPING BIOGAS AB ÅRSREDOVISNING

Läs mer

INTENTIONSAVTAL. avseende Båtklubbens verksamhet inom Sundbyberg 2:4, Eken 7, del av Kilen 1 och Kilen 2.

INTENTIONSAVTAL. avseende Båtklubbens verksamhet inom Sundbyberg 2:4, Eken 7, del av Kilen 1 och Kilen 2. Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org. nr 212000-0175, och Sundbybergs Båtklubb, nedan kallad Båtklubben, org. nr 815200-1718, har denna dag träffats följande INTENTIONSAVTAL avseende Båtklubbens

Läs mer

Hej alla. Med vänliga hälsningar:

Hej alla. Med vänliga hälsningar: Hej alla Denna soliga lördagsmorgon befinner jag mig på Visingsö och kan därför dessvärre inte delta på arbetsdagen. Vad gäller föreningens ekonomi kan jag meddela att får räkenskapsåret 2008 har vi i

Läs mer

Tid: Torsdagen den 18 april 2013 kl. 09.00 Plats: Arlandabanan Infrastructure AB, Klarabergsviadukten 70, uppgång C, plan 7

Tid: Torsdagen den 18 april 2013 kl. 09.00 Plats: Arlandabanan Infrastructure AB, Klarabergsviadukten 70, uppgång C, plan 7 Svenska staten Näringsdepartementet Övriga enheter 103 33 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Svensk-Danska Broförbindelsen SVEDAB AB Härmed kallas till årsstämma i Svensk-Danska Broförbindelsen SVEDAB

Läs mer

KONSORTIALAVTAL. Mässfastigheter i Stockholm AB & Stockholmsmässan AB

KONSORTIALAVTAL. Mässfastigheter i Stockholm AB & Stockholmsmässan AB KONSORTIALAVTAL mellan Stockholms Stadshus AB och Stockholms Handelskammares Serviceaktiebolag avseende Mässfastigheter i Stockholm AB & Stockholmsmässan AB 1. Parter Mellan Stockholms Stadshus AB, org

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma med aktieägaren i Systembolaget AB, 556059-9473, den 22 mars 2007 i Stockholm

Protokoll fört vid årsstämma med aktieägaren i Systembolaget AB, 556059-9473, den 22 mars 2007 i Stockholm Protokoll fört vid årsstämma med aktieägaren i Systembolaget AB, 556059-9473, den 22 mars 2007 i Stockholm Närvarande: Statsrådet Maria Larsson Expeditions- och rättschefen Marianne Jenryd, Socialdepartementet

Läs mer

Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson, vice ordförande S Ann-Christine Asp

Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson, vice ordförande S Ann-Christine Asp Plats och tid Marks Bostads AB, klockan 17.00 19.15 Beslutande M Ann Iberius-Orrvik C FP S Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson, vice ordförande S Ann-Christine Asp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

Ägardirektiv för AB Trelleborgshem

Ägardirektiv för AB Trelleborgshem Ägardirektiv för AB Trelleborgshem Dessa ägardirektiv gäller för verksamheten i AB Trelleborgshem som ägs av Trelleborgs kommun. Ägardirektiven ska vara föremål för översyn en gång per mandatperiod. Ägardirektiven

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (10) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 11 maj 2015 kl. 13.00 13.40 Tomas Kronståhl (S), ordf. Harald Hjalmarsson (M) Gunnar Jansson (S)

Läs mer

Årsstämma för Sundsvalls Hamn AB den 19 maj 2017

Årsstämma för Sundsvalls Hamn AB den 19 maj 2017 2017-05-19 3/2017 för Sundsvalls Hamn AB den 19 maj 2017 Sid nr 21 ns öppnande... 2 22 Val av ordförande för stämman... 2 23 Upprättande och godkännande av röstlängd... 2 24 Val av en eller två justerare...

Läs mer

Fullgörande av verksamhetsuppdrag

Fullgörande av verksamhetsuppdrag Granskningsredogörelse Fullgörande av verksamhetsuppdrag Blaikenvind AB Bo Rehnberg Cert. kommunal revisor Mars 2013 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning...2 2.1. Bakgrund...2 2.2.

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Inlandsinnovation AB 2014

Kallelse till årsstämma i Inlandsinnovation AB 2014 Kallelse till årsstämma i Inlandsinnovation AB 2014 Härmed kallas till årsstämma i Inlandsinnovation AB, 556819-2263. Tid: Måndagen den 28 april 2014, kl. 16.00. Registrering från kl. 15.30. Plats: Styrelserummet,

Läs mer

PROTOKOLL fört vid möte med styrelsen för Askrike Segelsällskap

PROTOKOLL fört vid möte med styrelsen för Askrike Segelsällskap Sid 1 (6) Närvarande: Frånvarande: Ulf Haraldsson, ordförande Ulf Kraepelien, kassör Björn Littorin, seglings- och ungdomsledare Tomas Grut, hamnkapten Jan Tottie, intendent Erik Frykfeldt, varvschef Lars-Erik

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2005

Årsredovisning för räkenskapsåret 2005 Miljöstatus MFB Ekonomisk Förening 1 Miljöstatus MFB Ekonomisk Förening Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2005 Styrelsen avger följande årsredovisning. Förvaltningsberättelse... 2 Medlemmar... 2

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 11.30 Lars-Ove Jansson, ordförande Jenny Boquist, vice

Läs mer

Styrelsen för Margretelunds Villaägareförening u.p.a. avger härmed sin årsredovisning för räkenskapsåret 2016.

Styrelsen för Margretelunds Villaägareförening u.p.a. avger härmed sin årsredovisning för räkenskapsåret 2016. ÅRSREDOVISNING för Margretelunds Villaägareförening u.p.a. Org-nr 716400-0627 Styrelsen för Margretelunds Villaägareförening u.p.a. avger härmed sin årsredovisning för räkenskapsåret 2016. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Bolagsstyrningsrapport 2013

Bolagsstyrningsrapport 2013 Bolagsstyrningsrapport 2013 Elos AB är ett svenskt aktiebolag, vars B aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm AB Small Cap listan. Elos AB är sektorklassificerat som Health Care bolag. Elos bolagsstyrning

Läs mer

Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden

Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden Årsredovisning för Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden 1(6) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden, får härmed avge

Läs mer

Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015

Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015 Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015 Härmed kallas till årsstämma i AB Göta kanalbolag, organisationsnummer

Läs mer

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för MYTCO AB Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (7) Styrelsen för Bravo Ekonomiska Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten Styrelsen

Läs mer

Ringstorp Folkets Hus Årsredovisning Verksamhetsåret 2011

Ringstorp Folkets Hus Årsredovisning Verksamhetsåret 2011 Ringstorp Folkets Hus Årsredovisning Verksamhetsåret 2011 Byggnadsföreningen Folkets Hus upa i Örtomta Org nr: 722000-0751 Hemsida: www.ringstorp.net Ringstorp Folkets Hus Sida 1(6) Årsredovisning 2011

Läs mer

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GodEl Sverige AB får härmed avge årsredovisning för sitt första räkenskapsår, 2004-11-12-2005-12-31 Innehåll Sida

Läs mer

Årsredovisning. Borstahusens Hamnförvaltning AB

Årsredovisning. Borstahusens Hamnförvaltning AB 1 (9) Årsredovisning för Borstahusens Hamnförvaltning AB 556914-4446 Räkenskapsåret 2017 2 (9) Styrelsen för Borstahusens Hamnförvaltning AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen

Läs mer

1(5) Rutin för ekonomisk och verksamhetsmässig rapportering. Styrdokument

1(5) Rutin för ekonomisk och verksamhetsmässig rapportering. Styrdokument 1(5) rapportering Styrdokument 2(5) Styrdokument Dokumenttyp Instruktion Beslutad av Eda Bostads AB 2015-05-28 32 Dokumentansvarig VD Reviderad av 3(5) Innehållsförteckning rapportering...4 1. Inledning...4

Läs mer

Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli STOCKHOLM

Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli STOCKHOLM Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Green Cargo AB 2014 Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

VALBORG OCH ALLAKTIVITETSHELG

VALBORG OCH ALLAKTIVITETSHELG Medlemstidning för BSL Nummer 2. Mars 2011. Årgång 23 SJÖSÄTTNING Läs hur du bokar sjösättning och när sjösättningarna beräknas starta, på sidan 3. VÅRMÖTE Tisdagen den 5 april klockan 19.00 på Jollekappseglarnas

Läs mer

Swedish Warmblood Association, SWB

Swedish Warmblood Association, SWB Swedish Warmblood Association, SWB STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i Swedish Warmblood Association, SWB, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. ARBETSORDNING ALLMÄNT Denna arbetsordning har

Läs mer

St Petersburg Property Company AB Delårsrapport 1 juli juni 2014 Räkenskapsåret är förlängt och omfattar perioden

St Petersburg Property Company AB Delårsrapport 1 juli juni 2014 Räkenskapsåret är förlängt och omfattar perioden St Petersburg Property Company AB Delårsrapport 1 juli 2013-30 juni 2014 Räkenskapsåret är förlängt och omfattar perioden 2013-07-01 2014-12-31 Sammanfattning perioden 1 juli 2013 30 juni 2014 Företagets

Läs mer

Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening

Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening 2014-05- 17 Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening Tid och plats: Tisdag den 3 juni 2014 kl 1900 i församlingshemmet Olofstorp Dagordning, styrelsens förslag och verksamhetsberättelse

Läs mer

KONCERNSAMMANSTÄLLNING FÖR

KONCERNSAMMANSTÄLLNING FÖR 1(8) KONCERNSAMMANSTÄLLNING FÖR 2015-09-01 -- 2016-08-31 Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning - koncernen 4 Balansräkning - koncernen 5 Kassaflödesanalys - koncernen 7 Tilläggsupplysningar och noter

Läs mer

Härryda Energi Elhandel AB. Årsredovisning

Härryda Energi Elhandel AB. Årsredovisning 2016 Härryda Energi Elhandel AB Årsredovisning HÄRRYDA ENERGI ELHANDEL AB FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Org nr 556799-5112 Allmänt om verksamheten Härryda Energi Elhandels affärsidé är att bedriva inköp av energi

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ)

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ) 1 (13) Informationen lämnades för offentliggörande den 16 maj 2012 kl. 12.00. Keynote Media Groups Certified Adviser på First North är Remium AB. Tel. +46 8 454 32 00, ca@remium.com DELÅRSRAPPORT 1 januari

Läs mer

Kallelse. till ordinarie föreningsstämma för. Bostadsrättsföreningen Blåklinten nr 4

Kallelse. till ordinarie föreningsstämma för. Bostadsrättsföreningen Blåklinten nr 4 BRF Blåklinten 4 Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Bostadsrättsföreningen Blåklinten nr 4 Tid: tisdag den 6 maj 2014, klockan 18.00 Plats: Församlingsvåningen Gustav Vasa, Västmannagatan 63,

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Inlandsinnovation AB 2012

Kallelse till årsstämma i Inlandsinnovation AB 2012 Kallelse till årsstämma i Inlandsinnovation AB 2012 Härmed kallas till årsstämma i Inlandsinnovation AB, 556819-2263. Tid: Fredag den 20 april 2012, kl. 14.00. Registrering från kl. 13.30. Plats: Styrelserummet,

Läs mer

COMPUTER INNOVATION I VÄXJÖ AB (PUBL) Bokslutskommuniké januari - december 2016

COMPUTER INNOVATION I VÄXJÖ AB (PUBL) Bokslutskommuniké januari - december 2016 COMPUTER INNOVATION I VÄXJÖ AB (PUBL) Bokslutskommuniké januari - december 2016 Bokslutskommuniké januari - december 2016 Oktober - December 2016 Nettoomsättning 403 tkr (500 tkr) Resultat efter finansiella

Läs mer

Bilaga 1 E.ONs affär i Täby

Bilaga 1 E.ONs affär i Täby Bilaga 1 E.ONs affär i Täby 2018-12-05 Stockholm den 5 december 2018 Till: Per Blomstrand, VD Täby Miljövärme AB EY har fått i uppdrag av Täby Miljövärme AB att genomlysa E.Ons fjärrvärmeaffär i Täby.

Läs mer

Ägaranvisningar för Stockholms universitet Holding AB

Ägaranvisningar för Stockholms universitet Holding AB 1 BESLUT 2015-04-24 Dnr SU 1.2.1-3150-14 Universitetsstyrelsen Agneta Stenborg Universitetsjurist Ledningskansliet Ägaranvisningar för Stockholms universitet Holding AB Dessa anvisningar syftar till att

Läs mer

Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015

Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015 Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i AB Göta kanalbolag 2015 Härmed kallas till årsstämma i AB Göta kanalbolag, organisationsnummer

Läs mer

Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr

Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr 556794-3492 Detta avtal har denna dag träffats mellan Region Kronoberg (LTK), org.nr 232100-0065, Landstinget i Kalmar län (KLT), org.nr 232100-0073, Region Blekinge

Läs mer

Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening

Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening Årsredovisning för Möjaskärgårdens Bredband ekonomisk förening Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

MOLLÖSUNDS 2012-06-16 SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

MOLLÖSUNDS 2012-06-16 SAMFÄLLIGHETSFÖRENING MOLLÖSUNDS 2012-06-16 SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: lördagen den 14 juli 2012 kl. 15.00 i Änggården Medlem i föreningen är ägare till fastighet eller därmed

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordning och aktiekapital i Götenehus Group AB

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordning och aktiekapital i Götenehus Group AB Punkt 7 Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordning och aktiekapital i Götenehus Group AB Punkt 7:I - Beslut om ändring av aktiekapitalgränser och aktiekapital a) Förslag till beslut om

Läs mer

Lars-Ove Jansson, Ordförande Jenny Boquist, Vice ordförande Peter Joensuu, Vice ordförande Stefan Jonsson Ulf Jonsson

Lars-Ove Jansson, Ordförande Jenny Boquist, Vice ordförande Peter Joensuu, Vice ordförande Stefan Jonsson Ulf Jonsson Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson, Ordförande Jenny Boquist, Vice

Läs mer

Granskning av hyresprocessen inom Nysätra Fastighets AB

Granskning av hyresprocessen inom Nysätra Fastighets AB Granskning av hyresprocessen inom Nysätra Fastighets AB Lekmannarevisorernas granskning 2013 Nacka kommun 1. Inledning och bakgrund... 3 2. Syfte och avgränsning... 3 3. Revisionsfrågor... 3 4. Metod...

Läs mer

Ombudsinstruktion inför årsstämma

Ombudsinstruktion inför årsstämma Regionstyrelsens arbetsutskott inför årsstämma Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsens arbetsutskott uppdrar åt ombudet för Region Skåne vid årsstämman för Hälsostaden Ängelholm Holding AB, Busspunkten

Läs mer

INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING

INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING 1. Inledning 1.1 Allmänt om Moment Groups valberedning Styrelsen har beslutat att Moment Group ska följa den svenska Koden för bolagsstyrning ("Koden").

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

ÅRSREDOVISNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sida 1 ÅRSREDOVISNING Styrelsen för Mollösunds Samfällighetsförening får härmed avgiva redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2007 05 01-2008 04 30, föreningens 2:a verksamhetsår.

Läs mer

Hans Larsson och Bengt Johansson valdes till justeringsmän.

Hans Larsson och Bengt Johansson valdes till justeringsmän. Protokoll vid Lungviks Hamnförenings årsmöte Onsdagen den 11 mars 2015 Ungdomshemmet Örnsköldsvik 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Lindgren öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Kort information genomfördes

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Murgrönan Samfällighetsförening Sida 1-3 KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Välkomna till årsstämma i Murgrönan Samfällighetsförening Tid: Torsdagen den 12 oktober 2016 kl. 19.00. Plats: Samfällighetslokalen Blåklockevägen

Läs mer

Årsstämma i Götenehus Group AB (publ) onsdagen den 25 april 2018 kl i bolagets lokaler, Kraftgatan 1, Götene.

Årsstämma i Götenehus Group AB (publ) onsdagen den 25 april 2018 kl i bolagets lokaler, Kraftgatan 1, Götene. Dagordning Årsstämma i Götenehus Group AB (publ) onsdagen den 25 april 2018 kl 17.00 i bolagets lokaler, Kraftgatan 1, Götene. 1. Stämmans öppnande. 2. Val av ordförande vid stämman. Valberedningens förslag:

Läs mer