Omsorgsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Omsorgsnämnden 2002-08-20"

Transkript

1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl Beslutande Göran Andersson (kd) ordförande Carin Nilsson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Lage Svensson (s) Ingrid Burfelt (m) Aina Svensson (c) Birgitta Persson (mp) Irené Bolin (s), tjänstg. ersättare Ally Karlsson (v), tjänstg. ersättare Anna-Maria Tingmalm (kd), tjänstg. ersättare Övriga deltagare Peter Jansson Marie Gustafsson Karin Widecrantz Inga-Lill Johansson omsorgschef utvecklingssamordnare MAS, medicinskt ansvarig sköterska sekreterare Utses att justera Justeringens plats/tid Aina Svensson Omsorgskontoret Underskrifter Sekreterare: Paragrafer: Ordförande: Justerande: Inga-Lill Johansson Göran Andersson Aina Svensson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Omsorgskontoret Underskrift Inga-Lill Johansson

2 116 Aktuellt i verksamheten. - Peter Jansson omtalar att Kommunstyrelsen den 13 augusti 2002 erhållit begärd av Omsorgsnämnden upprättad plan för att få balans mellan medel och verksamhet. - Peter Jansson redovisar personalsituationen inom verksamheten. Inom handikappomsorgen är en enhetschef sjukskriven sedan den den 8 augusti. Anne Lindoff arbetar som ersättare, 90 %. - Boendeutredningen ska diskuteras av nämnden vid sammanträde i september. - Marie Gustafsson rapporterar att det under semesterperioden fungerat bra. OVK, Obruten vårdkedja har haft några smärre problem. Karin Widecrantz meddelar att bemanningsföretag utnyttjats för sjuksköterskeorganisationen under 23 nätter. Sjuksköterskeorganisationen har sedan förra sommaren upprättat en prioriteringslista. Informationen noteras till protokollet.

3 117 Förslag till yttrande över revisorernas granskningsrapport avseende post- och diariehanteringen. Kommunstyrelsen har begärt yttrande från Omsorgsnämnden över revisorernas granskningsrapport avseende post- och diariehanteringen i Ronneby kommun. Yttrande i ärendet föreligger. Av yttrandet framgår att Omsorgsverksamhetens post- och diariehantering sköts av nämndsekreteraren. Utredningssekreteraren är utsedd som ersättare när det diariehanteringen, men har inte behövt användas ännu. All inkommande post på omsorgskontoret öppnas samma dag och stämplas in. Handlingar som hör till enskildas personakter är undantagna från registreringsskyldigheten enligt sekretesslagen. E-post till Omsorgsnämndens officiella myndighetsbrevlåda kontrolleras och öppnas av nämndsekreteraren eller utvecklingssamordnaren samt skrivs ut på papperskopia och diariförs. Medarbetarnas e-post bör, liksom nu, öppnas av var och en eftersom det endast undantagsvis inkommer handlingar på detta sätt. Omsorgsverksamhetens kontroll och uppföljning av ärendehanteringen fungerar bra framförallt genom diarieföreingssystemet Winäss som göra att en effektiv hantering av handlingar kan uppnås. Kunskapen är god vad gäller offentlighetsprincipen och offentligrätten, men den kan alltid utvecklas och förbättras. Utbildningsbehovet behöver analyseras för samtliga berörda. Revisorernas granskningsrapport med övergripande kommentarer och slutsatser godkännes. Exp. Kommunstyrelsen

4 118 Rehabilitering i vardagen, utbildning för vårdpersonal i Ronneby kommun våren Föreligger rapport/utvärdering angående utbildning för vårdpersonal i Ronneby kommun våren 2002 Rehabilitering i vardagen. Målsättningen är att kommunens rehabilitering ska vara målinriktad och tidsbegränsad för att människor med nytillkomna funktionsnedsättningar efter skada eller sjukdom ska nå bästa möjliga fysiska, psykiska och/eller sociala funktionsnivå och därigenom ge individen möjligheter att förändra sitt liv. Det gäller även människor som sedan tidigare har funktionsnedsättningar möjligheter att bibehålla sina funktioner så länge som möjligt. Syftet är att öka medvetenheten och förståelsen för vad ett rehabiliterande arbetssätt innebär samt hur deltagarna kan tillämpa det i sitt dagliga arbete. Utbildningen har genomförts under 18 timmar fördelat på sex tillfällen med grupparbeten och praktisk utövning. Gruppen har bestått av personal från Vidablick, Höstsol och Servicehuset 7 B, och Persborg, Persvrå, sammanlagt 22 personer. Utvärderingen visar att deltagarna är nöjda med utbildningen och att behovet av utbildning är stort. Rapport och utvärdering noteras till protokollet.

5 119 Information från studieresa den 26 juni. Peter Jansson informerar om att studieresa gjorts den 26 juni 2002 med besök på Östralycke i Asarum, Högalidshemmet i Hässleholm och Bryggaren i Alvesta. Gruppen för Vidablicksutredningen och Omsorgsnämndens referensgrupp deltog. Studieresan var intressant bl.a. med hänsyn till storlek på rum i framtidens äldreboende. En bra standard verka vara c:a 40 kvm. Omsorgsnämnden kommer att diskutera boendeutredningens förslag samt framtidens äldreboende i Ronneby vid sammanträdet i september. Informationen noteras till protokollet.

6 120 Arbetslagsutveckling. Förslag föreligger angående delprojekt av utbildningsbehov hos personal inom delar av äldre- och handikappomsorgen. För att hjälpa personalen och stödja utvecklingen inom äldre- och handikappomsorgen har omsorgsverksamheten beslutat att tillsammans med personalen genomföra en analys av utbildningsbehovet inom verksamheten. Projektidén bygger på att verksamheten fungerar utan vikarie under utbildningen. För att genomföra analys av utbildningsbehovet ansöker omsorgsverksamheten om medel från EU:s Mål 3. Diskussioner i ärendet föreligger. I debatten deltar Ingrid Burfelt (m), Carin Nilsson (s), Ally Karlsson (v), Karl-Erik Danielsson (s), Lage Svensson (s), Birgitta Persson (mp) och Aina Svensson (c). Ärendet återremitteras till Omsorgsnämndens sammanträde i september.

7 121 Fjärrkontroll för handikappade och rörelsehindrade personer. Tre studenter på Högskolan har gjort ett examensarbete och utvecklat en fjärrkontroll som kan vara till god hjälp för handikappade och rörelsehindrade personer. Den teknik som använts är Bluetoothtekniken och den färdiga prototypen fungerar på ett bra sätt. De tre studenterna hoppas kunna få någon form av bidrag/stipendie. Kommunala handikapprådet, KHR, kommer att informeras om examensarbetet. Stipendie beviljas med kr per person/student alltså sammanlagt kr.

8 122 Kösituationen på kommunens särskilda boenden. Redogörelse för kösituationen vid kommunens servicehus under juni/juli och juli/augusti månad föredras. Någon ökning har skett från juni till augusti månad. Behovet för dementa är störst. De grundläggande behoven är ändock tillgodosedda. Redogörelserna noteras till protokollet.

9 123 Förnyat avtal om Landstingets Förtroendenämnd. Blekinges kommuner har sedan Ädelreformens genomförande och lagen om förtroendenämnder infördes 1992 via avtal använt Landstingets förtroendenämnd. Denna lag har upphört att gälla och ersatts med lagen om patientnämndsverksamhet, 1998:1656, som trädde i kraft 1 januari I lagen står att i varje landsting och kommun ska det finnas en eller flera nämnder med uppgift att stödja och hjälpa patienter inom den hälso- och sjukvård, enligt hälso- och sjukvårdslagen, som bedrivs av kommuner samt den allmänna omvårdnad enligt socialtjänstlagen som ges i samband med hälso- och sjukvård. Nuvarande avtal med Landstingets förtroendenämnd upphör att gälla vid årsskiftet 2002/2003. Förslag om att teckna nytt avtal finns gällande perioden Ärendet har behandlats av Omsorgsverksamhetens samverkansgrupp den 12 augusti Förnyat avtal med Landstingets Förtroendenämnd antages för perioden Exp. Landstingets Förtroendenämnd Kommunfullmäktige

10 124 Begrepp och termer inom den kommunala äldrevården och omsorgen. Socialstyrelsens Äldreenhet presenterar en rapport av begrepp och termer inom den kommunala äldrevården och omsorgen. Socialstyrelsen har i uppdrag att verka för en förbättrad informationsförsörjning och verksamhetsuppföljning inom ramen för den Nationella handlingsplanen för hälso- och sjukvården. Denna studier är ett pilotprojekt inom ramen för Samspråk. Fyra kommuner är representerade - Ekerö, Ronneby, Växjö och Uppsala/Eriksberg. Studien visar att begrepp och termer kan tolkas olika kommunerna emellan. Slutsatsen här att det idag finns svårigheter att beskriva den kommunala vården och omsorgens innehåll. En övergripande modell för äldrevården och omsorgen med tydliga domäner, begrepp och termer behöver utvecklas och förankras. Informationen noteras till protokollet.

11 125 Samspråk i vård och omsorg till äldre. Föreligger utgiven skrift av Socialstyrelsen/Landstingsförbundet/Svenska kommunförbundet om samspråk i vård och omsorg till äldre. Skriften tar bl.a. upp vem som får hjälp med vad och med vilken kvalitet. Samspråk är ett långsiktigt nationellt utvecklingsprojekt för att bättre och mer enhetligt kunna beskriva och följa upp vården och omsorgen till äldre. Samspråk ska utveckla, pröva och genomföra en metod för att beskriva behov hos äldre människor, redovisa insatser inom vård och omsorg och beskriva kvalitet. Informationen noteras till protokollet.

12 126 Nationella mål i kommunens äldreomsorg rapport från Riksdagens revisorer. Föreligger rapport 2001/02:15 från Riksdagens revisorer som på eget initiativ granskat hur nationella mål genomförs i kommunernas äldreomsorg enligt socialtjänstlagen. Med en åldrande befolkning får äldreomsorgen allt större betydelse. Äldreomsorgen utgör en femtedel av kommunernas verksamhet. Omsorgsnämnden har på sammanträdet erhållit utdrag ur rapporten. Revisorernas förslag i korthet. - Samhällets åtagande för de äldre behöver tydliggöras och följas upp bättre genom en stärkt normering och tillsyn. Specialdestinerade statsbidrag bör dock användas med återhållsamhet. - Regeringen bör ta fram ett program för att komma tillrätta med de allvarliga rättsliga bristerna. - Ekonomiska analyser av äldreomsorgens insatser behöver genomföras lokalt och summeras nationellt. Samhällets åtagande för de äldre bör därefter analyseras mot bakgrund om användningen av tillgängliga resurser. Informationen noteras till protokollet.

13 127 Resultatuppföljning. Föreligger resultatuppföljning för januari juni och januari juli månader Redovisningarna noteras till protokollet.

14 128 Skrivelser och cirkulär m.m. Föreligger följande skrivelser, cirkulär m.m. a) Från Kommunfullmäktige, 95, fastställande av Mångfaldsplan för Ronneby kommun. b) Från Kommunfullmäktige, 101, uppföljningsrapport tertial I/02. c) Från Kommunfullmäktige, 102, fastställande av ramar för d) Från Räddningstjänsten, , brand- och tillsynsprotokoll för Olsgården. e) Verksamhetsberättelse 2001 från PRO-samorganisation. f) Från Blekinge FoU-enhet Kvalitetsbarometern 02. g) Från Socialstyrelsen föreskrifter och allmänna råd SOSFS 2002:4 Anmälningsskyldighet enligt Lex Maria samt lokal avvikelsehantering. h) LL-nytt nr 6/2002. i) Kommunala handikapprådets 17/2002, enkät från DHR:s riksförbund om tillgänglighet för rörelsehindrade. j) Protokoll från Kommunala handikapprådet, k) Protokoll från Kommunala pensionärsrådet, l) Protokoll från Vårdförbundet, m) Från Svenska kommunförbundet cirkulär 2002:54 Aktuella hyresfrågor. 2002:57 Kostnadsansvar mellan kommuner enligt LSS. 2002:58 Handbok för hälso- och sjukvård på nätet. 2002:69 Vad kostar verksamheten i Din kommun? n) Från Socialstyrelsen meddelandeblad nr 9/2002 Vissa frågor om avgifter inom äldre- och handikappomsorgen. nr 10/2002 Socialtjänstens kontakter med International Social Service, ISS. o) Till Socialstyrelsen, , svar i enskilt ärende behandlat i ON 86/2002.

15 128 forts. p) Till Socialstyrelsen, , svar i enskilt ärende behandlat i ON 86/2002. q) Från Byggnadsnämnden, , utställning av detaljplan för Yxnarum 19:12 och del av Listerby 16:54 i Ronneby kommun. Redovisningen noteras till protokollet.

16 129 Delegationsbeslut. Biståndsbeslut Biståndsbeslut inom äldreomsorgen LSS-lagen Insatser enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade inom handikappomsorgen tiden Inköp Inköp gjorda av Peter Jansson under juni månad Redovisning av föreliggande delegationsbeslut godkännes.

Omsorgsnämnden 2001-05-22

Omsorgsnämnden 2001-05-22 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 19.00 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck S Carin Nilsson 79-90 V Lennart Karlsson S Karl-Erik Danielsson KD Göran Andersson 83-95

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-12-11

Omsorgsnämnden 2001-12-11 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Johansson (s) ordförande Karl-Erik Danielsson (s) Lage Svensson (s) Ingrid Burfelt (m) Susanne Östergaard (fp)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2002-08-13

Socialnämndens arbetsutskott 2002-08-13 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-15.10 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Kristina Valtersson (c) Ally Karlsson

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17..30. Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Anna Johansson S Carin Nilsson 48-53 KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-09-18

Omsorgsnämnden 2001-09-18 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.20 Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson M Ingrid Burfelt C Aina Svensson 134-145

Läs mer

Omsorgsnämnden 2000-10-24

Omsorgsnämnden 2000-10-24 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Göran Andersson S Carin Nilsson MP Birgitta Persson S Karl-Erik Danielsson M Christer Falk, ers. S

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Bo Johansson (s) ordförande Carin Nilsson (s) Karl-Erik Danielsson (s)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-11-20

Omsorgsnämnden 2001-11-20 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.55 Beslutande Övriga deltagare Bo Johansson (s) ordförande Carin Nilsson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Lage Svensson (s) Ingrid Burfelt (m) Susanne

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18..35. Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Carin Nilsson 84-94 MP Birgitta Persson S Karl-Erik Danielsson S Irené Bolin,

Läs mer

Omsorgsnämnden 2006-11-07

Omsorgsnämnden 2006-11-07 Plats och tid Hobysalen, stadshuset Ronneby, kl. 09.00 11.50 Beslutande Bo Johansson (s) ordförande Birgitta Andersson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Hans Kyhlbäck (v) Helene Svan (v) Roger Fredriksson (m)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 14.00 16.45 Beslutande S Anders Johansson, ordförande KD Ingegärd Axelsson S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson S Leif Johansson V Peter Bowin M Yvonne

Läs mer

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande Sammanträdesprotokoll 1(16) 2009-12-16 Omsorgsnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 09.30-11.35 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.00 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck 66-69, 73 S Carin Nilsson V Lennart Karlsson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 16.30. Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck S Karl-Erik Danielsson V Anna Johansson M Ingrid Burfelt KD Göran Andersson FP Susanne

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Omsorgsnämnden 2000-06-20

Omsorgsnämnden 2000-06-20 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby kl. 14.00 17.00. Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Carin Nilsson MP Birgitta Persson S Karl-Erik Danielsson S Lage Svensson M Ingrid

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 15.15 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Bo Johansson (s) Birgitta Andersson (s) Karl-Erik

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Omsorgsnämnden 2002-04-09

Omsorgsnämnden 2002-04-09 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden 2002-04-09 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 16.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Bo Johansson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2003-05-20

Omsorgsnämnden 2003-05-20 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 19.20 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Bo Johansson (s) ordförande Karl-Erik Danielsson (s) Johnny Håkansson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2000-11-20

Omsorgsnämnden 2000-11-20 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.25 Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Carin Nilsson t.o.m. 143 MP Birgitta Persson S Karl-Erik Danielsson M Christer Falk,

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 19.20 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Bo Johansson (s) ordförande Carin Nilsson (s) Karl-Erik Danielsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Omsorgsnämnden 1999-10-26

Omsorgsnämnden 1999-10-26 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.15 12.00 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck S Carin Nilsson MP Birgitta Persson S Karl-Erik Danielsson S Irené Bolin, ers. M Ingrid

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(29) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, 90-92

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Anna Espenkrona (M) 79 84 tjänstg. ers.

Anna Espenkrona (M) 79 84 tjänstg. ers. Sammanträdesprotokoll 1(18) 2011-05-24 Äldrenämnden Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-18.00 ande Susanne Lundgren (M) ordf. 71-78 Sune Håkansson (RP) ordf. 79-84 Bo Johansson (S)

Läs mer

"[Förvaringsplats för protokollet]"

[Förvaringsplats för protokollet] 1(18) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 13:30 16.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Omsorgsnämnden 2004-06-22

Omsorgsnämnden 2004-06-22 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 19.05. Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Bo Johansson (s) ordförande Karl-Erik Danielsson (s) Johnny Håkansson

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Ingegerd Johansson 1(19) Sammanträdesprotokoll 2008-12-09. Omsorgsnämnden. Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-15.40.

Ingegerd Johansson 1(19) Sammanträdesprotokoll 2008-12-09. Omsorgsnämnden. Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-15.40. Sammanträdesprotokoll 1(19) 2008-12-09 Omsorgsnämnden Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-15.40 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson (s)

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-06-19 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.20. Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lennart Samuelsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-06-19 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.20. Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lennart Samuelsson Vård- och Omsorgsnämnden 2003-06-19 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.20 Beslutande Sören Carlsson Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lennart Samuelsson Bjarne Westerlund Lars-Åke

Läs mer

Socialnämnden 1999-05-25

Socialnämnden 1999-05-25 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 08.30-11.55. Beslutande S Anders Johansson, ordförande C Kristina Valtersson S Ingrid Karlsson KD Ingegärd Axelsson S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI)

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI) Omsorgsnämnden 2015-03-19 1 (11) Plats och tid Hörsalen 13:15-15-45 Beslutande Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2012-08-16 74 Plats och tid Beslutande Ledamöter Garvaren röd, kl13.15-17.00 Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-16.15 Beslutande S S Anders Johansson, ordförande Juhani Kujansivu KD V Ingegärd Axelsson Peter Bowin från 67 S Leif Johansson V Lisbet Widing

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Bo Johansson (s) ordförande Birgitta Andersson (s) Karl-Erik Danielsson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgsutskott

Kommunstyrelsens omsorgsutskott 1(23) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.00 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) Kay Stark (S) Tjänstgörande ersättare Eric

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Rickard

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2006-04-20, kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c), ordförande Anelia Dotcheva (c) Terttu Martinsson (c) Inger Herfindal

Läs mer

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-02-24 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Måndagen den

Läs mer

Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9)

Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9) RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 14:00 Beslutande JanAnders Palmqvist, S, ordf. Margareta Yngveson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Träffpunkt Strand, Skeppargatan 15, kl. 12.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 09.00-12.30 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson Kultur o fritidsnämnden

Läs mer

Omsorgsnämnden 2006-09-19

Omsorgsnämnden 2006-09-19 Plats och tid Hobysalen, stadshuset Ronneby, kl. 09.00 16.45 Beslutande Bo Johansson (s) ordförande Karl-Erik Danielsson (s) Jonny Håkansson (s) 126-137 Hans Kyhlbäck (v) 126-144 Helene Svan (v) Ingrid

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.40. Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Anna Johansson S Carin Nilsson MP Birgitta Persson S Karl-Erik Danielsson S Lage Svensson, tjänstg.

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Utskottet för omsorg Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik

Utskottet för omsorg Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån 2012-01-24 8:30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Josefsson (s) Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00 11:20 Beslutande Åsa Johansson (S) Dennis Byberg (M) Övriga Ersättare Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Eva Alama,

Läs mer

kl Qerim Maksudi, s Siw Svensson, s Jan-Erik Pilthammar, m Birgitta Karlsson, sd

kl Qerim Maksudi, s Siw Svensson, s Jan-Erik Pilthammar, m Birgitta Karlsson, sd 2010-01-28 Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 28 januari 2010 kl 18.30-19.45 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Justerare Roine Olsson, s, ordförande Annelie

Läs mer

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan 08.30-12.25 Plats och tid 1(14) Beslutande Britt-Marie Johansson, (s) ordförande Ann-Mari Flink, (s) Siw Karlsson, (s) Anna-Karin Kindgren, (c) Stefan Andersson,

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30-15.20 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson(s) Leif Johansson (s) Juhani Kujansivu (s) Kersti Rydelius

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08:30-12:00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Leif Nilsson PRO Ulla Svensson Omsorgsnämnden Åke Nilsson Tj.Ers. PRO Listerby/J-hus

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-09-08 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:30-15:10 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl 14.00-17.00 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Barbro Andersson (S) för Hans Andersson (S) Marie Oskarsson

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-03-09 Plats och tid: Ajournering: ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.50 11, kl 14.30

Läs mer

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA Plats och tid: Förvaltningkontoret för omsorg och hälsa, Parkgatan 6, Alvesta klockan 13.15 16.15 Beslutande Helen Gustavsson (m) ordförande Kia Jonsson (m) Mia Gällring (kd) Lars Andersson (fp) Rose-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgsutskott

Kommunstyrelsens omsorgsutskott 1(15) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.10 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Plats och tid Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Beslutande Kerstin Eriksson Ann Svensson Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Hans Nilsson Britt-Marie Kärngren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 38 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 39 Patientnämndens årsrapport 2017 2018/8034 5 40 Delgivningar 2018/8020 6 41 Begäran om komplettering

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 87 Plats och tid Nya Konferensrummet, ABRI, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 15.30 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m)

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-03-12, Visten, klockan 14:00-17:00 Avser paragrafer 15-28 ande Ulrika Rodin (S) Ordförande Anna Maria Nilsson (M) 2:e vice ordförande Annika Jarl Ljungsten (M) Ledamot Esbjörn

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrummet Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 29 augusti 2007 kl 19.00-20.50 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-01-15 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen Kl. 15.00-15.55 Gunnel Johansson (S) ordförande Wiveca Norén (SPI) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare Cecilia Harley,

Läs mer

Omsorgsnämnden (7)

Omsorgsnämnden (7) Omsorgsnämnden 2012-01-25 1 (7) Plats och tid Daglig verksamhet i Hyltebruk, kl: 14.00-16.00 Beslutande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Ann Brodin Thorsson (KD) Harri Kytöharju (KV) Birgit Gabrielsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl 13.00 16:00 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S) Torbjörn Nyholm (S) ersättare för Janet

Läs mer

Margareta Jarlstedt. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg

Margareta Jarlstedt. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2008-06-18 58 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive, klockan 13.15-16.40 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt,

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 127 Plats och tid Eringsbodasalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Ingrid Karlsson (s) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2010-01-20 kl 08.00-12.00 Beslutande Ewa Arvidsson (S) ordförande Anelia Dotcheva (C) Gunnar Dahlstrand (C) Terttu Martinsson

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-06-15 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 16.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C),

Läs mer

1(14) Sammanträdesprotokoll 2012-11-20. Äldrenämnden. Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-17.40. Beslutande

1(14) Sammanträdesprotokoll 2012-11-20. Äldrenämnden. Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-17.40. Beslutande Sammanträdesprotokoll 1(14) 2012-11-20 Äldrenämnden Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-17.40 ande Susanne Lundgren (m) Johnny Håkansson (s) Sune Håkansson (rp) Tomas Lund (sd) Bo Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-02-15, kl. 08:30-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Anders Widesjö (M) Krister Wiman (M) Pia

Läs mer

Personal- och löneenheten

Personal- och löneenheten RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-03-20 1 (10) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 11:05 Beslutande JanAnders Palmqvist, S, ordf. Margareta Yngveson,

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS,

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS, PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-30, kl 0900-1150 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

Margareta Heimer, socialdirektör Maria Victorin, nämndsekreterare Maria Strandell, enhetschef 141 Lotten Rudberg Flismark, kval utv 136-140

Margareta Heimer, socialdirektör Maria Victorin, nämndsekreterare Maria Strandell, enhetschef 141 Lotten Rudberg Flismark, kval utv 136-140 Sammanträdesdatum Plats och tid Socialkontoret, Tranholmen Mörby C 18.00 19.45 Paragrafer 136-145 Beslutande Isabella Jernbeck (M) Ersättare Bo Wihlborg (KD) Anna-Lena Corell (M) (ej 138) Åke Alm (M) (

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavla SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2018-10-18, klockan 09.00-10.25 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrum Myggdalen, plan 1 Onsdag 15 juni 2005, kl. 19.00-21.00 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare Se närvarolista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

Hjördis Thiel (rp) tjänstgörande ersättare

Hjördis Thiel (rp) tjänstgörande ersättare Sammanträdesprotokoll 1(16) 2012-09-19 Äldrenämnden Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30 17.15 ande Susanne Lundgren (m) Bo Johansson (s) Anders Lund (m) Birger S Svensson (c) Susanne Petersson

Läs mer

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30-16.10 Beslutande S S Anders Johansson, ordförande Ingrid Karlsson C KD S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson S Leif Johansson V Peter Bowin Kristina

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine

Läs mer