Omsorgsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Omsorgsnämnden"

Transkript

1 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Carin Nilsson MP Birgitta Persson S Karl-Erik Danielsson S Irené Bolin, tjänstg.ers. S Lage Svensson KD Anna-Maria Tingmalm M Ingrid Burfelt RP Ola Svensson FP Susanne Östergaard C Aina Svensson V Hans Kyhlbäck Övriga deltagare Marie Gustafsson Peter Jansson Karin Widecrantz Inga-Lill Johansson Hans Nyman t.f. Verksamhetschef t.f. Verksamhetschef from MAS, Medicinskt ansvarig sköterska Sekreterare Avdelningschef Utses att justera Justeringens plats/tid Carin Nilsson och Karl-Erik Danielsson Omsorgskontoret Underskrifter Sekreterare: Paragrafer: Ordförande: Justerande: Inga-Lill Johansson Bo Johansson Carin Nilsson Karl-Erik Danielsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Omsorgskontoret Inga-Lill Johansson

2 85 Förslag till namn på äldreboendet vid Hälsocenter. Vid omsorgsnämndens sammanträde den 20 juni 2000 förelåg sammanställning på namnförslag till nya äldreboendet etapp 1, f.d. Espegården och tidigare Ågården, inom det område där Hälsocenter är planerat. Diskussioner i ärendet föreligger. Ordföranden Bo Johansson, s, föreslår att namn på nya äldreboendet ska avgöras idag. Vice ordföranden Göran Andersson, kd, föreslår att ytterligare namnförslag ska tas in. Ordföranden ställer proposition på de framförda yrkandena och finner att omsorgsnämnden beslutar att välja namn på nya äldreboendet vid dagens sammanträde. Ordföranden meddelar att tre förslag finns, Ågårdsbo, Ågårdshem och Ågårdslund. Ordföranden ställer proposition på de tre förslagen och finner att namnet Ågårdsbo vunnit. att antaga namnet Ågårdsbo på nya äldreboendet etapp 1 vid Hälsocenter. Namnförslaget har insänts av Ingeborg Olsson som erhåller en presentcheck på kr och inbjudes till invigningen. Exp. Kommunstyrelsen

3 86 PRO-samorganisation, telefonservice. PRO-samorganisation har två personer som utför telefonservice till pensionärer enligt särskilt upprättat avtal med Omsorgsnämnden. Denna service har utförts sedan Telefonservice kan fås måndag till fredag mellan kl Behovet bedöms av respektive enhetschef. Uppföljning sker om inte någon svarar. att notera redovisningen till protokollet.

4 87 Ansökan om ersättning vid utbildning. Bo Johansson redovisar ansökning som inkommit angående ersättning vid utbildning. Personal som går kunskapslyftets omvårdnadsutbildning och inte har 2-årig gymnasieutbildning eller liknande erhåller ersättning motsvarande 100 % av grundlönen minus särskilt utbildningsbidrag från CSN under studietiden. Däremot de som har gymnasieutbildning eller mer erhåller inte särskilt utbildningsbidrag från CSN utan ett mycket mindre bidrag s.k. svux, särskilt vuxenstudiestöd. Diskussioner i ärendet föreligger. Ordföranden påminner om att Kommunfullmäktige har gett omsorgsnämnden i uppdrag att försöka erbjuda alla heltid och lägst undersköterskekompetens. Hans Kyhlbäck, v, anser att personen som lämnat in ansökan ska få ett positivt besked, enär utbildningen startar inom det snaraste. Susanne Östergaard, fp, anser inte att beslut kan fattas i ärendet förrän en utarbetad policy finns i dessa ärenden. Susanne Östergaard påpekar samtidigt att hon är mycket positivt inställd till att personalen utbildar sig. Ordföranden ställer proposition på förslagen och finner att ansökan ska beviljas. att tillstyrka ansökan efter individuell prövning och inom ramen för budgeterade utbildningsmedel.

5 88 Begäran om att ansöka om deltagande i genombrottsprojektet Att förbättra vården i livets slutskede. Karin Widecrantz lämnar redovisning om genombrottsprojektet Att förbättra vården i livets slutskede. Landstingsförbundet och Svenska kommunförbundet startar i samverkan ett genombrottsprojekt. Utifrån Regeringens delbetänkande Döden angår oss alla en värdig vård i livets slutskede vill förbunden stödja en utveckling av vården inom detta område. Grundtanken är att utveckla vården i livets slutskede utifrån de fyra hörnstenarna: symtomkontroll, samarbete, kommunikation, relation och stöd till närstående. På Vidablick finns enheten Höstsol med inriktning palliativ vård - vård i livets slutskede. Denna enhet är i framtiden planerad att finnas på Hälsocenterområdet. Enhetschefen och undertecknad tycker att ett deltagandei detta projekt skulle vara stimulerande och sammansvetsande för denna personal, som har ett mycket tungt arbete, framförallt psykiskt. Eftersom förbunden står för utbildning och fungerar som handledare hamnar kommunens kostnader på en rimlig nivå. Det finns sedan tidigare tjänst motsvarande kr per år avsatta för arbete med palliativ vård. Föreslås att det från utbildningsanslag avsätts kr till detta projekt. Alltså en sammanlagd kostnad för ett år på kr. att ge personalen möjlighet att deltaga i projektet samt att få en utvärdering efter projektet slut.

6 89 Omprövning av beslut gällande Nya Espegårdens verksamhetsinriktning. Karin Widecrantz redovisar förslag till omprövning av beslut gällande Nya Espegårdens verksamhetsinriktning. Beslut har fattats av socialnämnden om att Nya Espegårdens verksamhetsinriktning ska vara demensvård och 7 8 platser avsättas för vård av fysiskt svårt sjuka yngre människor. Omprövningen innefattar beslut om att denna enhet 7 8 platser inte inrättas i Nya Espegården, etapp I, utan föreslås inrättas i byggnad II. Omsorgsverksamhetens sjuksköterskeorganisation, som bör finnas i omedelbar närhet till denna enhet, kommer inte att flytta till Hälsocenter förrän tidigast hösten Detsamma gäller primärvårdens läkarresurser. Personalen är informerad om förslaget. att ändra verksamhetsinriktningen på Nya Espegården, till att i sin helhet vara gruppboende för dementa samt att enheten för fysiskt svårt sjuka yngre människor, palliativ vård, planeras in i nästa byggetapp.

7 90 Rapport om rättssäkerheten inom Äldreomsorgen i Blekinge. Socialstyrelsen och landets länsstyrelser har under våren å 2000 genomfört ett rikstäckande tillsynsprojekt. Syftet har varit att belysa några aspekter av rättssäkerheten inom äldreomsorgens verksamhet. Föreliggande rapport redovisar resultatet av undersökningen i Blekinges kommuner. Rapporten visar bl.a. i vilken omfattning det finns bifallsbeslut som inte verkställts och omfattningen av avslag som ges p.g.a. resursbrist samt en aktstudie som gjorts i bl.a. Ronneby kommun. Av de granskade akterna framgår att Ronneby i flera avseenden bör se över sin handläggning och dokumentation. Peter Jansson framför att trots bristerna i handläggning och dokumentation har den enskildes behov klarats av bra. att lägga redovisningen till protokollet samt att ge verksamhetschefen i uppdrag att upprätta förslag till åtgärder för att förbättra rättssäkerheten inom Äldreomsorgen i Ronneby.

8 91 Rapport om rättssäkerheten inom Handikappomsorgen i Blekinge. Länsstyrelsen har under våren 2000 genomfört en länstäckande undersökning av verkställigheten av beslutade insatser för funktionshindrade personer. Underlag har samlats in dels genom en kommun- och länsövergripande enkät dels genom individuella uppgifter i ärenden där beslutad insats eller dom avseende insats inte verkställts. I rapporten redovisas även de insatser Länsstyrelsen vidtar för att bevaka och säkerställa att kommunerna i länet verkställer domar och beslut. Insatserna kan vara beslutade med stöd av LSS 9 eller med stöd av SoL 6, f och g. I Ronneby är låg ekonomisk ersättning, svårigheter att finna lämpliga personer och få tag på manlig personal de vanligaste orsakerna till att beslut inte verkställts. att lägga redovisningen till protokollet.

9 92 Rapport om Rätten att flytta med stöd av 6 h SoL för äldre och handikappade med stora vård- och omsorgsbehov. Rapport föreligger från Länsstyrelsen som granskat hur kommunerna handlägger ansökningar om insatsen enligt 6 f socialtjänstlagen vid hjälp i hemmet eller särskilt boende, när den sökande är bosatt i annan kommun och ansöker om bistånd med stöd av 6 h socialtjänstlagen. I rapporten presenteras resultaten från en enkät till Blekinge läns samtliga kommuner. Länsstyrelsens rapport visar att Blekinges kommuner följer lagen i avseende på äldres och sjukas rätt att flytta och behandlar sökande från andra kommuner på samma sätt som kommunens egna invånare. att lägga redovisningen till protokollet.

10 93 Yttrande om utredning av säkrare trafik med minibussar inom kommunens servicehus. Kommunstyrelsens arbetsutskott har begärt yttrande på förslaget till resepolicy från bl.a. Omsorgsnämnden. Nämnden ska också överväga konsekvenserna av att införa krav på C-behörighet för föraren vid persontransporter samt att införa krav på att alla persontransporter ska ske med kommunens fordon. Karin Widecrantz föredrar utredning i ärendet med bl.a. följande synpunkter på resepolicyn: - det som berör resor till och från arbetet ska inte ingå i resepolicyn. - inom Omsorgsverksamheten används leasingbilar dygnet runt. Av denna anledning föreslås att även dessa bilar bör utrustas med reflekterande skyddsväst och handlampa. - målsättningen är att persontransporter ska ske med kommunens fordon eller fordon som inhyrs för den aktuella transporten. Inom handikappomsorgen sker ett stort antal persontransporter med minibussar. Dessa resor kan vara till olika fritidsaktiviteter och till daglig verksamhet. Att utbilda samtliga ordinarie personal som kör bussarna är förenat med kostnader som arbetsgivaren får stå för. Hur rekryteras vikarier, som det redan är svårt med, om denna behörighet ska vara ett krav? Individens behov av en meningsfull sysselsättning och fritid har en högre prioritet än C-behörighet. Inom Omsorgsverksamheten bör riktlinjer för genomgång av bussarna, trafiksäkerheten och övningskörning utan passagerare tas fram. att tillställa Komunstyrelsen yttrandet samt att målsättningen är att i första hand använda leasingbilarna. Exp. Kommunstyrelsen

11 94 Kösituationen vid kommunens servicehus. Redogörelse för kösituationen föredras. Av rapporterna framgår att inga förändringar skett på Olsgården och Lindebo som har en mindre kö. Vissa resurser finns till annat särskilt boende. att notera redogörelsen till protokollet.

12 95 Budget Hans Nyman föredrar förslag till budget I Kommunfullmäktiges budget 2000 är fastställt en plan för 2001 angående omsorgsnämnden med tkr. Nytt förslag till budget för 2001 är tkr. Redogörelse för väsentliga poster föreligger. Omsorgsnämnden kommer att ha ett extra budgetsammanträde den 18 september Vid detta sammanträde ska målbeskrivning, konsekvensbeskrivning och verksamhetsförändringar presenteras samt att också beakta Kommunfullmäktiges 70. att notera redogörelsen till protokollet och kalla till extra sammanträde den 18 september 2000.

13 96 Resultatuppföljning. Föreligger anslagsförbrukning för januari juli att notera redovisningen till protokollet.

14 97 Inkomna skrivelser, cirkulär m.m. Föreligger följande inkomna skrivelser, cirkulär m.m. a) Avtal med Länshälsan. b) Avtal om service och vård till äldre- och handikappade, sjukgymnasttjänst. c) Avtal med BlekingeTrafiken angående överfört huvudmannaskap för färdtjänst. d) Rapport från Psykekampanjen. e) Protokoll från Kommunala pensionärsrådet, f) Protokoll från Kommunala handikapprådet, g) Välfärdsdata Ronneby kommun att notera redovisningen till protokollet.

15 98 Delegationsbeslut Biståndsbeslut Biståndsbeslut inom äldreomsorgen LSS-lagen Insatser enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade inom handikappomsorgen tiden Inköp Inköp gjorda av Karin Widecrantz under juni månad att godkänna redovisningen av föreliggande delegationsbeslut.

16 99 Övriga ärenden. Peter Jansson presenterar sig och lämnar följande information: - Svenska kommunförbundet, sektionen för äldre- och sjukvård, har varit på besök den 24 augusti. De var allmänt intresserade av vår verksamhet och även av personal-, samarbets- och utvecklingsfrågor. - Beredningen för vård och omsorg har sammanträde den 30 augusti Blekinge FoU-enhets referensgrupp ska träffa Kommunförbundet den 31 augusti 2000 för att diskutera gemensamma angelägenheter. - Omsorgsnämndens arbetsutskott har extra sammanträde den 31 augusti 2000 med Kerstin Brattgård, KPMG. Personalen som ingick i utredningen av omsorgsverksamhetens ledningsfunktion har en liknande träff den 15 september Bo Johansson lämnar följande information: - Bo Johansson och Marie Gustafsson är kallade till Kommunstyrelsens arbetsutskott den 4 september 2000 för att diskutera kvalitetssäkringsarbetet. - Omsorgsnämnden har extra sammanträde den 18 september 2000 angående budget Handikappdag kommer att anordnas den 25 september att notera informationen till protokollet.

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17..30. Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Anna Johansson S Carin Nilsson 48-53 KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-05-22

Omsorgsnämnden 2001-05-22 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 19.00 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck S Carin Nilsson 79-90 V Lennart Karlsson S Karl-Erik Danielsson KD Göran Andersson 83-95

Läs mer

Omsorgsnämnden 2000-10-24

Omsorgsnämnden 2000-10-24 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Göran Andersson S Carin Nilsson MP Birgitta Persson S Karl-Erik Danielsson M Christer Falk, ers. S

Läs mer

Omsorgsnämnden 2000-06-20

Omsorgsnämnden 2000-06-20 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby kl. 14.00 17.00. Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Carin Nilsson MP Birgitta Persson S Karl-Erik Danielsson S Lage Svensson M Ingrid

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-12-11

Omsorgsnämnden 2001-12-11 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Johansson (s) ordförande Karl-Erik Danielsson (s) Lage Svensson (s) Ingrid Burfelt (m) Susanne Östergaard (fp)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2002-08-20

Omsorgsnämnden 2002-08-20 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 14.40 16.30 Beslutande Göran Andersson (kd) ordförande Carin Nilsson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Lage Svensson (s) Ingrid Burfelt (m) Aina Svensson (c)

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Bo Johansson (s) ordförande Carin Nilsson (s) Karl-Erik Danielsson (s)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-09-18

Omsorgsnämnden 2001-09-18 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.20 Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson M Ingrid Burfelt C Aina Svensson 134-145

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.40. Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Anna Johansson S Carin Nilsson MP Birgitta Persson S Karl-Erik Danielsson S Lage Svensson, tjänstg.

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 16.30. Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck S Karl-Erik Danielsson V Anna Johansson M Ingrid Burfelt KD Göran Andersson FP Susanne

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.00 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck 66-69, 73 S Carin Nilsson V Lennart Karlsson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-11-20

Omsorgsnämnden 2001-11-20 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.55 Beslutande Övriga deltagare Bo Johansson (s) ordförande Carin Nilsson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Lage Svensson (s) Ingrid Burfelt (m) Susanne

Läs mer

Omsorgsnämnden 2006-11-07

Omsorgsnämnden 2006-11-07 Plats och tid Hobysalen, stadshuset Ronneby, kl. 09.00 11.50 Beslutande Bo Johansson (s) ordförande Birgitta Andersson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Hans Kyhlbäck (v) Helene Svan (v) Roger Fredriksson (m)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 15.15 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Bo Johansson (s) Birgitta Andersson (s) Karl-Erik

Läs mer

Omsorgsnämnden 1999-10-26

Omsorgsnämnden 1999-10-26 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.15 12.00 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck S Carin Nilsson MP Birgitta Persson S Karl-Erik Danielsson S Irené Bolin, ers. M Ingrid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 87 Plats och tid Nya Konferensrummet, ABRI, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 15.30 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2000-11-20

Omsorgsnämnden 2000-11-20 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.25 Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Carin Nilsson t.o.m. 143 MP Birgitta Persson S Karl-Erik Danielsson M Christer Falk,

Läs mer

Ingegerd Johansson 1(19) Sammanträdesprotokoll 2008-12-09. Omsorgsnämnden. Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-15.40.

Ingegerd Johansson 1(19) Sammanträdesprotokoll 2008-12-09. Omsorgsnämnden. Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-15.40. Sammanträdesprotokoll 1(19) 2008-12-09 Omsorgsnämnden Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-15.40 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson (s)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2002-08-13

Socialnämndens arbetsutskott 2002-08-13 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-15.10 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Kristina Valtersson (c) Ally Karlsson

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-09-08 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30-15.20 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson(s) Leif Johansson (s) Juhani Kujansivu (s) Kersti Rydelius

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-16.15 Beslutande S S Anders Johansson, ordförande Juhani Kujansivu KD V Ingegärd Axelsson Peter Bowin från 67 S Leif Johansson V Lisbet Widing

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.30 Bo Johansson (s) Tommy Andersson (s) 1-11 Miriam Mattsson (SRF) Bengt Wihlstrand (DHR) Leif Olsson (FUB) Bertil Henningsson (HLS) Maj-Britt

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Ingrid K Karlsson (s) 202-218 Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson. Viktor Thorell (fp) Omid Hassib (v) 1(11) Sammanträdesprotokoll 2008-11-04

Ingrid K Karlsson (s) 202-218 Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson. Viktor Thorell (fp) Omid Hassib (v) 1(11) Sammanträdesprotokoll 2008-11-04 Sammanträdesprotokoll 1(11) 2008-11-04 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) 202-218 Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 17.00 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Ally Karlsson (v) Kristina Valtersson (c) från 28 Närvarande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 127 Plats och tid Eringsbodasalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Ingrid Karlsson (s) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Omsorgsnämnden 2006-09-19

Omsorgsnämnden 2006-09-19 Plats och tid Hobysalen, stadshuset Ronneby, kl. 09.00 16.45 Beslutande Bo Johansson (s) ordförande Karl-Erik Danielsson (s) Jonny Håkansson (s) 126-137 Hans Kyhlbäck (v) 126-144 Helene Svan (v) Ingrid

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson Sammanträdesprotokoll 2016-09-26 1 Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö Nilsson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 14.00 16.45 Beslutande S Anders Johansson, ordförande KD Ingegärd Axelsson S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson S Leif Johansson V Peter Bowin M Yvonne

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Anna Espenkrona (M) 79 84 tjänstg. ers.

Anna Espenkrona (M) 79 84 tjänstg. ers. Sammanträdesprotokoll 1(18) 2011-05-24 Äldrenämnden Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-18.00 ande Susanne Lundgren (M) ordf. 71-78 Sune Håkansson (RP) ordf. 79-84 Bo Johansson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(29) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, 90-92

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 100

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 100 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 100 Plats och tid Nya Konferensrummet, ABRI, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 17.00 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Kommunstyrelsens omsorgsutskott

Kommunstyrelsens omsorgsutskott 1(23) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.00 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) Kay Stark (S) Tjänstgörande ersättare Eric

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2006-04-20, kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c), ordförande Anelia Dotcheva (c) Terttu Martinsson (c) Inger Herfindal

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

"[Förvaringsplats för protokollet]"

[Förvaringsplats för protokollet] 1(18) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 13:30 16.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Socialnämnden 1999-05-25

Socialnämnden 1999-05-25 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 08.30-11.55. Beslutande S Anders Johansson, ordförande C Kristina Valtersson S Ingrid Karlsson KD Ingegärd Axelsson S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson

Läs mer

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande Sammanträdesprotokoll 1(16) 2009-12-16 Omsorgsnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 09.30-11.35 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 225

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 225 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 225 Plats och tid Konferensrummet, Baxters lokaler, Ronneby, 13.00 17.10 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) 205-230 Jörgen Nilsson (v) ordf 204 Yvonne Skärheden

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, Kallingeslaen, kl 08.30 11.15 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Kurt Lindberg PRO-Kallinge

Läs mer

2012-02-14. Birgitta Larsson (rp) Ylva Särnmark (fp) observerande ers. 11-30

2012-02-14. Birgitta Larsson (rp) Ylva Särnmark (fp) observerande ers. 11-30 Sammanträdesprotokoll 1(9) 2012-02-14 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13 30 17 15 ande Kristina Valtersson (c) Ersättare: Birgitta Larsson (rp) Ylva Särnmark

Läs mer

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30-16.10 Beslutande S S Anders Johansson, ordförande Ingrid Karlsson C KD S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson S Leif Johansson V Peter Bowin Kristina

Läs mer

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Dnr. 432/05 Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, Kristinehamn, Kl. 13.30 15.40 Beslutande Ledamöter Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2001-05-08

Socialnämndens arbetsutskott 2001-05-08 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 16.10 Beslutande Anders Johansson S Ordförande Yvonne Skärheden M Kristina Valtersson C Ally Karlsson Leif Johansson V S tjänstgörande ersättare

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2013-01-30 Socialnämnden Plats och tid Rådhuset, Bjällerup kl 18.00 19.20 Beslutande Liliana Lindström (M), ordf Laila Olsen (S) 1-4, 6-14 Anders Olin (M) Rickard Severin Ekström

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Socialnämnden, protokoll

Socialnämnden, protokoll 1(17) Plats och tid Kommunhuset Harrie onsdagen den 7 juni kl. 18:30-19:25 ande ledamöter Se nästa sida Ersättare Se nästa sida Övriga närvarande Se nästa sida Utses att justera Birgitta Dahlén Mårtensson

Läs mer

Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9)

Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9) RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-05-29 1 (9) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 14:00 Beslutande JanAnders Palmqvist, S, ordf. Margareta Yngveson,

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(17) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 08.30 11.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo Johansson

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Plats och tid Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Beslutande Kerstin Eriksson Ann Svensson Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Hans Nilsson Britt-Marie Kärngren

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.45 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Bo Johansson (s) ordförande Birgitta Andersson (s) Karl-Erik Danielsson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2010-01-20 kl 08.00-12.00 Beslutande Ewa Arvidsson (S) ordförande Anelia Dotcheva (C) Gunnar Dahlstrand (C) Terttu Martinsson

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(29) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, Orsa, 2017-12-13 kl. 13:00 15:15 Beslutande: Hans Sternbro (S), ordförande Håkan Yngström (C) Jan Segerstedt ( - ) 220-240,

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Socialnämnd 2011-03-21 1

Socialnämnd 2011-03-21 1 Socialnämnd 2011-03-21 1 Plats och tid Socialtjänsten 16.00-17.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Andersson (C), ordf Per Gren (S), vice ordf Siw Malmsten

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-06-19, klockan 13.30 15.45 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08:30-12:00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Leif Nilsson PRO Ulla Svensson Omsorgsnämnden Åke Nilsson Tj.Ers. PRO Listerby/J-hus

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

Omsorgsnämnden 2003-05-20

Omsorgsnämnden 2003-05-20 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 19.20 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Bo Johansson (s) ordförande Karl-Erik Danielsson (s) Johnny Håkansson

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 Närvarande ledamöter Iréne Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno Claesson (S)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 92

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 92 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 92 Plats och tid Konferensrummet, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 16.00 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-11-25 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-11-25, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Träffpunkt Strand, Skeppargatan 15, kl. 12.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:30-15:10 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Omsorgsnämnden 2012-06-20 1 (9) Plats och tid Treklövern, Hyltebruk kl. 14.00-15.30 Beslutande Gunnel Johansson (S) Dorothea Nilsson (M) Tjänstgörande ersättare Ingemar Steneteg (C) Ann Brodin Thorsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Socialnämnd 2012-08-15 1(32) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2012-08-15, kl 10 00 15 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Erik Danielsson (s) Peter Danielsson (s) Thord Dahlberg

Läs mer

kl Qerim Maksudi, s Siw Svensson, s Jan-Erik Pilthammar, m Birgitta Karlsson, sd

kl Qerim Maksudi, s Siw Svensson, s Jan-Erik Pilthammar, m Birgitta Karlsson, sd 2010-01-28 Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 28 januari 2010 kl 18.30-19.45 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Justerare Roine Olsson, s, ordförande Annelie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-06-30 Sid 1(7) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(16) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12,00 13.00-15.50 Beslutande Lars-Magnus Pålsson (M), ordförande Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) Hans-Peter Jessen

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Socialkontoret, Mörby centrum

Socialkontoret, Mörby centrum 1(7) Plats och tid Socialkontoret, Tranholmen Mörby centrum, kl 15:00-18:55 Paragrafer 29-34 Beslutande Carina Erlandsson (M) Ersättare Birgitta Lindgren (FP) Maria Edwall (M) Mikael Adersteg (MP) Elisabeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-09-24 Anslags nedtagande: 2012-10-16

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-09-24 Anslags nedtagande: 2012-10-16 Socialnämnden 2012-09-13 1 (23) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2012-09-13, kl. 9.30-12.05 Gruppsammanträde: 8.00-9.30 Beslutande: Pontus Wessman (MP), ordf Carin Olsson (KD), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.30-15.30 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Nils-Erik Henningsson (S) ersättare för Janet Kling (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-03-31 Sid 1 (13) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (M) ordförande Björn Jonasson (KD) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-05-15 kl 08.00-12.10 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-06-20 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Bertil Fryklind (c) ersättare för Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand

Läs mer