Volvo 8900 Din hårt arbetande partner

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Volvo 8900 Din hårt arbetande partner"

Transkript

1 Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo Buses. Driving quality of life

2 Volvo 8900 möter alla tänkbara krav på trafik. Den är extremt mångsidig och finns i ett stort antal modellvarianter, som samtliga är utvecklade med tanke på att du ska kunna sänka dina driftskostnader. Det är en lättkörd och pålitlig buss. Den är utrustad med en ny Euro 6-motor av hög prestanda och med låg bränsleförbrukning. I trafik får man maximal tillgänglighet och hög driftsäkerhet. På väg mellan stad och förort. Där hittar du Volvo 8900.

3 DAG EFTER DAG PÅLITLIG OCH LÖNSAM Bränsleeffektivitet och minskade driftskostnader Volvo 8900 är försedd med en ny bränslesnål 8-litersmotor för Euro 6. Dessutom erbjuder vi en rad tjänster som minskar bränsleförbrukningen ytterligare. Många varianter Volvo 8900 finns i ett stort antal varianter som gör att du kan få en buss som passar din verksamhet perfekt och som ger dig maximal produktivitet. Miljöprestanda På Volvo Bussar visar vi vägen när det gäller intelligenta lösningar som ger dig miljöprestanda med kostnadsbesparande affärsmässiga fördelar som vår nya Euro 6-motor. Verklig tillgänglighet Hela Volvo 8900 och våra tjänster är utformade för att ge dig maximalt med tid på vägen och ett bekymmersfritt underhåll exakt när det behövs. En produktiv förarmiljö Den nya förarmiljön är en av de bästa på marknaden, med ergonomi i världsklass, Volvos nya instrumentpanel och en rad inställningsmöjligheter för anpassning till individuella önskemål. Nöjda kunder För pendlaren skall det vara lätt att ta bussen varje dag, året om. Volvo 8900 gör det möjligt. Bussen är rymlig och har rätt utrusting vilket gör det bekvämt för pendlaren. Din bästa affärspartner Vi lovar att vara din bästa affärspartner. Därför erbjuds du en mängd olika tjänster som kan skräddarsys utefter dina önskemål. Du uppnår bl.a ökad tillgänglighet, lägre livscykelkostnad och enklare hantering av bussflottan. Med säkerhet i generna På Volvo sätter vi alltid säkerheten främst. Den finns i våra gener. Resultatet upplevs och uppskattas av förare och passagerare varje dag över hela världen.

4 Minskade driftskostnader SPARA UPP TILL AV BRÄNSLEKOSTNADEN 10% Volvo 8900 är utrustad med en ny 8-liters Euro 6-motor, som tar över positionen som världens bränsleeffektivaste dieselmotor, efter den föregående 7-litersmotorn. Men bränsle ekonomi är inte bara en fråga om motorspecifikationer det handlar också om hur bussen körs och underhålls. Därför utvecklar vi kontinuerligt tjänster som sänker bränsleförbrukningen. Besparingar på upp till 10 procent är fullt möjliga. Det betyder lönsamhet på sista raden, från första dagen. Spara upp till 10 procent bränsle och sänk emissionerna med ännu mer. Lägre vikt lägre bränsleförbrukning I vårt karosskoncept kombineras aluminium, stål och plast för att ge dig en perfekt balans av materialens egenskaper och få en låg vikt. Resultatet är inte bara en extremt hållbar, korrosionsbeständig kaross. Varje kilo i viktminskning bidrar också till en lägre bränsleförbrukning. Euro 6 med lägre bränsleförbrukning Volvos nya 8-litersmotor för Euro 6 kombinerar låg bränsleförbrukning med hög effekt och högt vridmoment. Utifrån hur fordonet körs, styrs kontinuerligt motor och växellåda så att de jobbar optimalt tillsammans, samtidigt som du sänker dina bränslekostnader. Bränslebesparande tjänster Med Fleet Management får du detaljerade rapporter som gör att du kan spåra orsakerna till variationer i bränsleförbrukningen och vidta åtgärder. Till exempel genom Förarutbildning, som förbättrar förarnas kompetens och bidrar till att spara bränsle.

5 Verklig tillgänglighet Byggd för att rulla Volvo 8900 har en enastående tillgänglighet som uppskattas av krävande opera törer och trafikhuvudmän i många europeiska städer. Förklaringen är enkel hela Volvo 8900 och våra tjänster är framtagna för att ha fordonet i trafik. Väl beprövad Volvo-teknologi och en robust konstruktion säkerställer hög tillförlitlighet och lång livslängd. Lägg till tjänster som Individuell Serviceplan, Förarutbildning och Volvos effektiva verkstäder så har du vad som räknas maximal tillgänglighet. Starkare, lättare och enklare att underhålla. Vår patenterade sammanfogningsmetod bidrar till att hålla dina fordon på vägen. Tjänster för ökad tillgänglighet Med våra Servicekontrakt får du maximal tillgänglighet till en fast månadkostnad. Dessutom kan vi skräddarsy en individuell underhållsplan optimerad för dina Volvo Effektiva verkstadstjänster, unika diagnosverktyg och tjänster för reservdelsförsörjning hjälper dig att förbättra tillgängligheten ytterligare. Unikt karosskoncept Volvos unika karosskoncept har en patenterad sammanfogningsmetod som kombinerar hög styrka med låg vikt, vilket ger en mycket hög tillförlitlighet. Volvo 8900 delar karosskoncept med Volvo 7900 Hybrid, vilket innebär att 70 procent av delarna är gemensamma. För dig som har båda modellerna i din bussflotta betyder det snabbare reparationer, enklare tillgång till reservdelar, lägre kostnader och högre produktivitet. Elektriska dörrar ökar tillgängligheten Volvo 8900 är utrustad med nya elektriskt styrda dörrar, vilket ger en mycket hög tillförlitlighet jämfört med pneumatiskt styrda dörrar. Med den elektrika styrningen av dörrarna blir behovet av service och underhåll minimalt.

6 Miljöprestanda Grön Effektivitet lönar sig Vi på Volvo visar vägen när det gäller att leverera miljöprestanda med tydliga affärsmässiga fördelar. En kombination vi kallar Grön Effektivitet, gör det möjligt för dig att göra bättre affärer och samtidigt minska miljöpåverkan. Det är precis det du kan göra med Volvo Den är konstruerad för tillförlitlig och lönsam linjetrafik med hög produktivitet. En del av lösningen är 8-litersmotorn för Euro 6, som är försett med ett effektivt system för efterbehandling av avgaserna. Den nya motorn är bränslesnål, vilket minskar utsläppen av luft föroreningar och förbrukningen av AdBlue. Med att optimera drivlinan utifrån hur fordonet körs sparar du både bränsle och minskar påverkan på miljön. Slutligen minskar dina kostnader och förbättra dina affärer.

7 Ökad förarproduktivitet Formad för föraren Den nya förarmiljön i Volvo 8900 är en av de bästa på marknaden, med ergonomi i världsklass och bra synfält. Den nya justerbara instrument panelen har lättlästa instrument och reglage placerade på bekvämt avstånd. Det nya instrumentklustret är utformat för att uteslutande ge relevant information, för att föraren ska hålla sig fokuserad och skärpt utan att distraheras. Volvo 8900 är en buss som verkligen presterar. Ett högt vridmoment över ett brett varvtalsområde i kombination med en av de tre växellådsalternativ ger en unik körupplevelse och pålitlig acceleration. Resultatet är en bekväm, tyst och effektiv dag på jobbet. I Coaching hjälper föraren att köra säkrare, bränsleeffektivare och bekvämare. Det informerar föraren direkt vid till exempel övervarvarvning, utdragen tomgångskörning, för hög hastighet och skarp kurvtagning. Med Förarutbildning kan även dina bästa förare bli skickligare och lära sig att utnyttja bussens fulla potential. Genom att finslipa körstilen kan både säkerhet och driftsekonomi förbättras för att öka din produktivitet och samtidigt göra passagerarna nöjdare. Sketch image Ny, rymligare förarmiljö. Både ratt, instrumentpanel och förarstol är justerbara, vilket gör det enkelt att hitta en perfekt körställning, oavsett längd, kroppsbyggnad eller önskemål. Tack vare det ökade utrymmet runt föraren kan förarstolen roteras, samtidigt som det finns gott om plats för personliga tillhörigheter. En låg ljudnivå och separat klimatkontroll förbättrar körkomforten ytterligare.

8 Nöjda kunder Det bästa sättet att resa Med Volvo 8900 kan du erbjuda både pendlare och mer långväga resenärer ett verkligt attraktivt alternativ till bilen. Det finns många goda skäl till varför fler ska välja bussen mindre trängsel i trafiken och minskad miljöpåverkan är två av dem. Med bekväma och tillförlitliga bussar som håller tidtabellen, blir det ännu attraktivare att åka kollektivt. Snabbt ombord. Att det går enkelt att stiga på och av bussen är en viktig förutsättning för att trafiken ska flyta effektivt. Volvo 8900 är utrustad med lågentré, nigningsfunktion och en interiör utformad för ett snabbt passagerarflöde. Det finns också en ramp som underlättar för funktionsnedsatta passagerare. Omtanke om passagerarna. Dina passagerare har rätt att förvänta sig att åka både praktiskt och bekvämt. Volvo 8900 har en ljus, luftig interiör och en väldimensionerad luftkonditionering som ger ett behagligt klimat. God sikt och en låg in vändig ljudnivå är två andra starka argument för Volvo Här sitter man bekvämt. Till Volvo 8900 finns ett helt nytt program av stolar med en ergonomisk utformning för att alla passagerare, långa och korta, ska få en behaglig resa. Nya, smarta textilier gör att stolarna håller sig fräscha länge och är lätta att rengöra. För att öka säkerheten ytterligare kan stolarna utrustas med säkerhetsbälte, säkerhetskuddar för barn eller integrerade bakåtvända barnstolar.

9 Mångsidig användning Precis den buss du behöver Volvo 8900 är en fantastiskt flexibel buss, specificeras så att den verkligen blir den buss du behöver. Med hög kapacitet, tillförlitlighet och mångsidighet är den perfekt när du vill bygga upp en komplett bussflotta. Möjligheterna är näst intill obegränsade och gör att du kan utforma din Volvo 8900 så att den motsvarar dina specifika behov. Du kan välja mellan lågentré och två nivåer på normalgolv, ett brett urval av längder, tre effektnivåer, två eller tre axlar och att få bussen med eller utan podestrar. Dessutom finns ett antal olika sätes layouter och komfortnivåer så att den passar dina krav. Allt för att din Volvo 8900 ska bli precis den buss du behöver för att maximera din produktivititet.

10 Din bästa affärspartner Tjänsterna som ger dig mer tid på vägen När du bygger upp en bussflotta, helt eller delvis av Volvo 8900-bussar, bygger du en stabil verksamhet. Med vår erfarenhet, kunskap och förståelse för din affär, lovar vi att vara din bästa affärspartner. Med utgångspunkt från din verksamhet föreslår vi en kombination av trygga tjänster utformade för att optimera din verksamhet till en väldefinierad kostnad. I slutändan handlar det om att maximera tillgänglighet, minska livscykelkostnader och underlätta hanteringen av din bussflotta. Och inte minst, att hjälpa dig till en trygg produktivitet och långsiktig lönsamhet. Vehicle uptime services Med vårt program av tjänster kan vi ta ansvar för dina fordon, och säkerställa en bekymmersfri verksamhet. Vehicle Management, Servicekontrakt och Fleet Management är bara några exempel på tjänster som hjälper dig att hålla kontroll på kostnaderna och hur din bussflotta presterar. Reservdelsförsörjning Med våra tjänster för reservdelsförsörjning får du bästa möjliga tillgång till Volvo Originaldelar som hjälper dig att säkerställa en hög fordonstillgänglighet. Dessutom har Volvo 8900 många delar och konstruktionslösningar gemensamma med Volvo 7900 Hybrid. Det ger en rad fördelar om du har en flotta med båda modellerna, som till exempel enklare underhåll och verkstadsrutiner. Finansiering Våra attraktiva finansieringslösningar är utformade för att inte bara förenkla själva köpprocessen utan hela ägandet. Du får en och samma kontaktperson för både fordon och finansiering som är väl insatt i din verksamhet och som hjälper dig att spara tid och pengar.

11 Välkänd säkerhet Känn dig trygg hela vägen På Volvo sätter vi alltid säkerheten främst. Den finns i våra gener och genomsyrar vårt sätt att tänka och att konstruera produkter. Resultatet upplevs och uppskattas av förare och passagerare över hela världen varje dag. Noggranna säkerhetstester Vi genomför ett flertal fullskaleprov för att säkerställa högsta möjliga säkerhet. Sidokollisionsprov, autentiska rundslagningsprov (R66) samt slagprov som testar takets hållfasthet är bara några exempel. Fokuserad förarmiljö En förstklassig förarmiljö med ergonomisk utformning, låg ljudnivå och ett anpassat klimat gör det enklare för föraren att hålla sig skärpt och fokuserad. Enastående sikt Stora glasytor, nya större yttre backspeglar, stark belysning med bland annat Xenonlampor och dimljus samt backkamera bidrar till en oöverträffad sikt. I Coaching Stöder föraren med viktig information som bidrar till säkrare körning. Till exempel genom att varna när du går in i en kurva med för hög hastighet. Köregenskaper och bromsar Volvos individuella framhjulsupphängning tillsammans med bromssytemets stabiliseringsprogram (ESP) bidrar till en förstklassig väghållning och stabilitet. Volvos effektiva motorbroms (VEB), retarder och elektroniskt styrda skivbromsar (EBS) ger mycket bra bromsprestanda exakt när det behövs. Larmknapp Vid en nödsituation skickas information om bussens position omedelbart via fordonets telematiksystem. Volvo Alkolås Vill du öka säkerheten ytterligare för förare och passagerare? Välj till Volvos Alkolås. Volvo passagerarstolar Passagerarstolarna har deformationszoner, en mjuk form utan skarpa kanter. Sätena kan utrustas med tvåpunkts eller trepunkts säkerhetsbälte. Barnsäkerhet Stolarna kan utrustas med integrerade bakåtvända barnstolar eller säkerhetskuddar.

12 Fakta Mått och vikt Axlar, fjädring och styrning Passagerarstolar all Modell Lågentré the Normalgolv way Längd [m] 12,0 13,0 2-axlig 3-axlig 2-axlig 3-axlig 13,7 14,7 Bredd [m] 2,55 Höjd [m] 3,30 12,2 13,0 14,9 Modell Lågentré Normalgolv Framaxel Bakaxel Volvo RFS-Låg (konventionell framaxel) Volvo RFS (konventionell framaxel) Volvos enkelreduktionsaxel med optimerade utväxlingar Volvo stolar för stadsbussar och intercitybussar finns i en rad olika varianter. Alla är utformade för att underlätta rengöring och underhåll. Dörrar och dörrsystem Reglering Elektrisk eller pneumatisk Volvo 8900 Lågentré Tillåten GVW [kg] Drivlina Emissionsstandard Euro 6 Dieselmotor Effekt [hk] Vridmoment [Nm] Volvo D8K, 6-cylindrig rak dieselmotor med common rail-insprutning 280, 320 eller , eller 1400 Löpaxel Fjädring Servostyrning Däck Fälgar Hydrauliskt styrd Elektroniskt reglerad luftfjädring med nigningsfunktion finns till samtliga varianter Eldriven hydraulstyrning på den tvåaxliga lågentrévarianten. Hydraulisk servostyrning på övriga modellvarianter. 275/70 R22.5" 295/80 R22.5" 295/80 R22.5" 315/80 R22.5" Finns i stål alternativt aluminium Utförande/ kombinationer Klimatanläggning Zoner Ventilation och värme AC max [kw] 28 eller 38 Ett brett urval av dörrkombinationer med enkla och dubbla dörrar, t e x eller Separata klimatzoner för förare och passagerare. Kraftfullt ventilationssystem, takmonterade värmeelement Volvo 8900 Lågentré Boggi Växellåda Avgassystem Volvo I-Shift automatiserat växlingssystem alternativt automatisk växellåda från ZF eller Voith. Samtliga finns med integrerad retarder. En st ljuddämpare. Automatisk regenerering av partikelfiltret (DPF) utan inblandning av föraren under normala förhållanden. Bromsar Volvos elektroniskt reglerade skivbromsar (EBS). Elektroniskt stabiliseringsprogram (ESP) finns som tillval till modellvarianter med normalgolv. Funktion för bromssamverkan (samtliga). Förarplats Rymlig förarmiljö med ett stort antal möjligheter till individuell anpassning Volvo Volvos instrumentpanel uppfyller kraven enligt EBSF och VDV. Roterbar förarstol på lågentrévarianten. Volvo 8900 Boggi Upptäck mer på

13 Volvo Buses. Driving quality of life RSP Swedish. Utrustning som visas eller nämns i broschyren kan vara tillval eller tillbehör. Utrustningen kan dessutom variera mellan olika länder. Vi förbehåller oss rätten att ändra produktspecifikationerna utan föregående meddelande.

Volvo Din hårt arbetande partner

Volvo Din hårt arbetande partner Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo 8900 möter alla tänkbara krav på trafik. Den är extremt mångsidig och finns i ett stort antal modellvarianter, som samtliga är utvecklade med tanke på att du

Läs mer

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 9500 Skapar värde för alla

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 9500 Skapar värde för alla Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9500 Skapar värde för alla Volvo 9500 är ett bra första steg in i Volvos bussprogram. Ett kostnadseffektivt alternativ för medellånga resor och turisttrafik.

Läs mer

Volvo 7900 Hybrid. Bättre affärer för grönare städer

Volvo 7900 Hybrid. Bättre affärer för grönare städer Volvo 7900 Hybrid Bättre affärer för grönare städer Modellprogrammet Volvo 7900 Hybrid tar begreppet Grön Effektivitet till en ny nivå, långt bortom Euro 6-kraven. Volvo 7900 Hybrid är den energieffektivaste

Läs mer

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta Volvo Buses. Driving quality of life Grunden till en bra buss Volvo B8R/RLE chassina möter varje behov av trafiktyp. Ett stort antal modell varianter ger dig

Läs mer

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer Modellprogrammet Volvo 7900 Hybrid tar begreppet Grön Effektivitet till en ny nivå, långt bortom Euro 6-kraven.

Läs mer

Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9900 en lyxutrustad turistbuss som ger alla ombord en förstklassig upplevelse. Bussens design är ny och välgjord, allt

Läs mer

Volvo 9700 Från A till B till vart som helst. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 9700 Från A till B till vart som helst. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9700 Från A till B till vart som helst Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9700 är en optimal buss som ger dig både produktivitet och mångsidighet i varje tillämpning. En välutrustad långfärdsbuss

Läs mer

Volvo B11R grunden för en produktiv buss. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo B11R grunden för en produktiv buss. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B11R grunden för en produktiv buss Volvo Buses. Driving quality of life Pålitliga affärsresultat Volvo B11R är ryggraden i en framgångsrik turistbussverksamhet. Oavsett om du behöver en lyxig turistbuss

Läs mer

Volvo 9900. Tar dig närmare dina drömmar

Volvo 9900. Tar dig närmare dina drömmar Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar Volvo 9900 en lyxutrustad turistbuss som ger alla ombord en förstklassig upplevelse. Bussens design är luxuös och välgjord, allt av högsta kvalitet. Med Volvos passagerarstolar

Läs mer

Volvo Från A till B till vart som helst

Volvo Från A till B till vart som helst Volvo 9700 Från A till B till vart som helst Volvo 9700 är en optimal buss som ger dig både produktivitet och mång sidighet i varje tillämpning. En välut rustad långfärdsbuss som är enkel att anpassa till

Läs mer

Volvo Skapar värde för alla

Volvo Skapar värde för alla Volvo 9500 Skapar värde för alla Volvo 9500 är ett bra första steg in i Volvos bussprogram. Ett kostnadseffektivt alternativ för medellånga resor och turisttrafik. Tillgänglighet, tillförlitlighet och

Läs mer

Volvo 7900 LaddHybrid LYSSNA TILL din stad. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 7900 LaddHybrid LYSSNA TILL din stad. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 7900 LaddHybrid LYSSNA TILL din stad Volvo Buses. Driving quality of life Innehåll Produktöversikt Bakgrund Framtidens teknologi Nyckelfärdiga lösningar Miljöprestanda Energieffektivitet Tillgänglighet

Läs mer

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut?

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut? SCANIA CITYWIDE Scania bedriver en aktiv produktutveckling och produktförbättring. Scania förbehåller sig därför rätten att utan föregående meddelande genomföra ändringar av konstruktioner, specifikationer,

Läs mer

Volvo B11R. Byggd för att byggas på

Volvo B11R. Byggd för att byggas på Volvo B11R Byggd för att byggas på det säkrare valet Vi presenterar Volvo B11R Volvo B11R är grundstommen i ett bussbolag som kör långfärdsresor. Oavsett om du behöver en förstklassig turistbuss eller

Läs mer

Volvo B8R-SERIEN. Jobbar på år efter år

Volvo B8R-SERIEN. Jobbar på år efter år Volvo B8R-SERIEN Jobbar på år efter år det säkrare valet Vi presenterar Volvo B8R-serien Volvo B8R är en riktig bästsäljare och har visat sitt värde och sin produktivitet i miljontals kilometer. Den finns

Läs mer

Volvo 7900 LaddHybrid. Lyssna till din stad

Volvo 7900 LaddHybrid. Lyssna till din stad Volvo 7900 LaddHybrid Lyssna till din stad Innehåll 4. Produktöversikt 5. Bakgrund 6. Framtidens teknologi 7. Nyckelfärdiga lösningar 8. Miljöprestanda 9. Energieffektivitet 11. Tillgänglighet 12. Förarprestanda

Läs mer

SCANIA TOURING. Välkommen ombord

SCANIA TOURING. Välkommen ombord Välkommen ombord Berätta om din verksamhet Möt Scania Touring. Med sin kraftfullt formade exteriör är den här allsidiga turistbussen skapad för att motsvara kraven för charter trafik och reguljärtrafik

Läs mer

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton 2 2 modeller. Styr upp din produktivitet. Diesel- eller gasdriven Atlet Balance arbetshäst med precision Kraftfull, pålitlig

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

Ett genombrott för gasdrivna, tunga lastbilar

Ett genombrott för gasdrivna, tunga lastbilar NYA VOLVO METANDIESEL Ett genombrott för gasdrivna, tunga lastbilar Kommer dina lastbilar att hålla ditt företag konkurrenskraftigt i morgon? Två stora utmaningar Ditt företag står säkert väl rustat för

Läs mer

Diesel- / gasoldriven motviktstruck

Diesel- / gasoldriven motviktstruck Diesel- / gasoldriven motviktstruck eco-x 24/7 support worldwide network DX GX Anställ UniCarriers diesel- / gasoldrivna motviktstruckar Arbetsverktyg med din tjänst THE BEST OF UniCarriers utformar, tillverkar

Läs mer

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning Volvo FE Hybrid Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning En ren och lönsam framtidslösning Volvo Lastvagnar har över tjugo års erfarenhet av hybridteknologi. Redan 1985 presenterades

Läs mer

Volvo Serviceavtal det lönar sig

Volvo Serviceavtal det lönar sig Volvo Serviceavtal det lönar sig Det vinner du Med Ett Serviceavtal Service som är planerad och prissatt i förväg ger dig god kostnads-kontroll och bättre överblick över verksamheten. Det besparar dig

Läs mer

TIME MACHINE LIMITED EDITION

TIME MACHINE LIMITED EDITION TIME MACHINE LIMITED EDITION Banbrytande ögonblick Från det att Volvo Lastvagnar år 1956 lanserade sin första, frambyggda stadslastbil och fram till dagens superavancerade fjärrtransportbilar har företaget

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 PRESS info P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare Scania fortsätter att bredda sitt utbud av bygg- och anläggningsfordon för att möta nya tillämpningar

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240

VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240 VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240 Avancerad teknik har fört fram Volvos grävmaskiner till toppen när det gäller effektivitet och produktivitet. Oberoende av hur krävande arbetsplatsen än är har Volvos grävmaskiner

Läs mer

LASTARE. 3248/A 3248/TA med hytt. Lastaren med system Vi förstår vad du behöver. Tillförlitlig. Kraftfull Tillförlitlig Helt enkelt övertygande

LASTARE. 3248/A 3248/TA med hytt. Lastaren med system Vi förstår vad du behöver. Tillförlitlig. Kraftfull Tillförlitlig Helt enkelt övertygande LASTARE 3248/A 3248/TA med hytt Lastaren med system Vi förstår vad du behöver. Tillförlitlig Kraftfull Tillförlitlig Helt enkelt övertygande 3248/A för panoramasikt, se det du lastar Säker skyddshytt.

Läs mer

Scania presenterar kundlösningar på IAA 2012:

Scania presenterar kundlösningar på IAA 2012: PRESS info P12901SE / Per-Erik Nordström 4 sep 2012 Scania presenterar kundlösningar på IAA 2012: 9- och 13-liters Euro 6-motorer för lastbilar och bussar Nya gasmotorer för Euro 6 med hög prestanda Ledande

Läs mer

JCB din nya favorit

JCB din nya favorit JCB 457 - din nya favorit En ny maskin i maskinparken. För att göra det enkelt vill vi presentera en ny JCB 457 med bara några få bilder. Låt dina medarbetare ta del av denna nya fantastiska produkt från

Läs mer

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com 4-SERIE BIOGAS Biogas för en renare värld www.ravo4.com www.ravo4.com RAVO 4-Serie, biogas Tillverkad för en renare sopning. Världens första sopmaskin med biogasmotor. Biogas: Ert rena val! Fler och fler

Läs mer

Scania på IAA: Hållbarhet och tjänster som gynnar kunderna i fokus

Scania på IAA: Hållbarhet och tjänster som gynnar kunderna i fokus PRESS info 1 juli 2014 Scania på IAA: Hållbarhet och tjänster som gynnar kunderna i fokus Scania Citywide med Scanias hybridsystem Nya innovationer som ger betydande bränslebesparing Ny 13-litersmotor

Läs mer

PALIFT Lastväxlare. Kundernas behov är vår prioritet

PALIFT Lastväxlare. Kundernas behov är vår prioritet PALIFT Lastväxlare Kundernas behov är vår prioritet TELESCOPIC T 17 T 20 T 22 Den kraftiga allväxlaren Våra lastväxlare är kända för optimal balans mellan vikt och lyftkapacitet såväl som för det utmärka

Läs mer

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL ATT VÄLJA RÄTT MOTOR. DIESEL. BENSIN. HYBRID. ELEKTRISK. Utvecklingen av motorer har tagit enorma steg de senaste åren. BMWs diesel-, bensin- och plug-in hybridmotorer är inget

Läs mer

Sweepmaster 900 / 980 R/RH

Sweepmaster 900 / 980 R/RH Sweepmaster 900 / 980 R/RH För effektiv sopsugning av medelstora ytor Åkbara sopsugmaskiner med ytkapacitet på upp till 7,200 m 2 /tim Effektiv sopning snabbt och rent Sweepmaster 900/980 R effektiv helt

Läs mer

Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder

Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder Maximal kraft för maximal belastning Arocs Loader och Arocs Grounder För extra hög nyttolast och extrem belastning. Med Arocs Loader och Arocs Grounder kan vi erbjuda

Läs mer

NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE. TransPro 5080 - Summan av dina behov PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE

NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE. TransPro 5080 - Summan av dina behov PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE TransPro 5080 - Summan av dina behov PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE DEN NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE Kraft i överflöd Som Belos tidigare maskiner är denna redskapsbärare

Läs mer

Välkommen till Alstors värld

Välkommen till Alstors värld Välkommen till Alstors värld Först av allt vill jag tacka alla er, över 500 kunder som följt oss under de 15 år vi byggt Alstor. Det är tillsammans som vi, med er erfarenhet och vår kunskap, nu med stolthet

Läs mer

Det handlar om hybrid. HybrId systemet

Det handlar om hybrid. HybrId systemet Det handlar om hybrid HybrId systemet det HaNdLar Om HybrId sedan 2003 geesinknorba erbjuder hybridsystem för sina geesinknorba baklastare. under 2009 vann Hybrid plug-in systemet CIWm recycling Award

Läs mer

NY INNOVATIV & ROBUST SOPMASKIN. MC 130 - En maskin som gör skillnad PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKIN

NY INNOVATIV & ROBUST SOPMASKIN. MC 130 - En maskin som gör skillnad PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKIN NY INNOVATIV & ROBUST SOPMASKIN MC 130 - En maskin som gör skillnad PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKIN VÅR NYA MC 130 - EN SOPMASKIN FÖR ALLA När Kärcher Belos som är marknadsledare inom två områden med sina

Läs mer

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet FUN TO RIDE I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad,

Läs mer

NYA PARTNER ELECTRIC

NYA PARTNER ELECTRIC NYA PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC FÖR ALLA BEHOV Vi tar ytterligare ett steg i den tekniska utvecklingen och har nu en modell med en motor som är 100 % eldriven. Med minskad miljöpåverkan

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar PRESS info P11X02SE / Per-Erik Nordström 20 oktober 2011 och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar Scania Citywide är en ny serie låggolvs- och lågentrébussar med en distinkt, vänlig formgivning

Läs mer

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter PRODUKTBROSCHYR LOGLIFT 118S EN ARBETSHÄST PÅ 12 tonmeter Denna kran för hantering av kortvirke finns tillgänglig i flera olika räckvidder från 7,9 upp till 10,1 meter.

Läs mer

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton 3 modeller. Harmoniskt samarbete. Säkra din verksamhet från beställning till leverans med Atlet Balance eldrivna motviktstruckar Atlet Balance

Läs mer

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw)

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 2 5E-serien traktorer inledning Möt den lilla jätten Ägnar du dig åt djurhållning? Driver du en liten vinodling? Den nya

Läs mer

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Teknikerna har lyckats med det som länge verkade vara omöjligt: att minska bränsleförbrukningen men ändå uppfylla

Läs mer

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management EMPOWERING YOUR BUSINESS TOYOTA I_SITE Mer än fleet management www.toyota-forklifts.se TOYOTA I_SITE Mer än fleet management Toyota I_Site är ett kontinuerligt partnerskap för effektiv materialhantering.

Läs mer

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1070E/1170E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON John Deeres nya skördare 1070E och 1170 E är både smidiga och högpresterande,

Läs mer

Hako-Jonas 900 / 980. För effektiv sopsugning av medelstora ytor

Hako-Jonas 900 / 980. För effektiv sopsugning av medelstora ytor Hako-Jonas 900 / 980 För effektiv sopsugning av medelstora ytor Åkbara sopsugmaskiner med ytkapacitet på upp till 7,200 m 2 /tim Effektiv sopning snabbt och rent Hako-Jonas 900/980 effektiv helt enkelt...

Läs mer

www.tomtom.com/business

www.tomtom.com/business www.tomtom.com/business WORKsmart -Eko Skydda miljön och förbättra ert ekonomiska resultat Let s drive business Innehåll 2 Hur grön är er verksamhet? 3 Optimera utnyttjandet av fordonen för att sänka

Läs mer

Skydda miljön och förbättra ert ekonomiska resultat

Skydda miljön och förbättra ert ekonomiska resultat 23042012_WORKsmart_ECO_bro_SE WORKsmart -Eko Skydda miljön och förbättra ert ekonomiska resultat www.tomtom.com/business Let s drive business Innehåll 2 Hur grön är er verksamhet? 3 Optimera utnyttjandet

Läs mer

Nya motorversioner Euro 5

Nya motorversioner Euro 5 Nya Ducato Kära återförsäljare, Sedan lanseringen 1981är Ducato en av de ledande inom 2G-segmentet och presenterar ständigt uppdaterade och innovativa funktioner. Den nya versionen av Ducato erbjuder ett

Läs mer

PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU

PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU M 80 TVÅNGSBLANDARE (80L) Baron M80 tvångsblandare är kraftfull och effektiv. M80 ger en optimal blandning av allt från jordfuktig betong till spackel. En användarvänlig

Läs mer

NYA Scania streamline. Formad för framgång

NYA Scania streamline. Formad för framgång NYA Scania streamline Formad för framgång NYA Scania streamline 2-3 Ytterligare steg på vägen. Även en bra lastbil kan alltid bli bättre. Det är bränslet som driver oss framåt, och vi vet att du inte nöjer

Läs mer

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm.

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm. PRESS info P13102SE / Per-Erik Nordström 29 jan 2013 Scania har marknadens bredaste utbud av tunga lastbilar Tack vare Scanias moduluppbyggda produktsystem kan kunderna välja bland miljontals specifikationer

Läs mer

TALENTO A PRO LIKE YOU.

TALENTO A PRO LIKE YOU. A PRO LIKE YOU www.fiatprofessional.se Kundtjänst CIAO FIA IAT Utrustning och tillval kan skilja sig beroende på olika marknads eller lagkrav. Data i denna publikation är endast indikativ. FCA förbehåller

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

Skördare 1270E/1470E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1270E/1470E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1270E/1470E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON Den avancerade tekniken i John Deeres E-serieskördare ger en mycket hög

Läs mer

SCANIA DISTRIBUTIONSBILAR

SCANIA DISTRIBUTIONSBILAR Distributionsbilar SCANIA DISTRIBUTIONSBILAR Distributionsrörelse För dig som sysslar med distribution, leverans och logistik är en vagnpark med hög tillgänglighet ett måste för att kunna leverera i tid.

Läs mer

HIAB 220 C Kapacitet 21 tm

HIAB 220 C Kapacitet 21 tm HIAB 220 C Kapacitet 21 tm Produktbroschyr www.hiab.se För hastighet och effektivitet HIAB 220 C tillhandahåller prestanda Den enastående HIAB 220 C kombinerar kraften och styrkan hos en större kran med

Läs mer

Ett måste för golfbanan

Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D 16 kw (21,5 hk) Kubota - dieselmotor Det exklusiva klippsystemet Sidewinder 183 cm eller 216 cm klippbredd Series/Parallel -3-hjulsdrift När

Läs mer

VOLVO PENTA VÅRSÄSONG 2009 TIPS FRÅN DIN ÅTERFÖRSÄLJARE

VOLVO PENTA VÅRSÄSONG 2009 TIPS FRÅN DIN ÅTERFÖRSÄLJARE VÅRSÄSONG 2009 TIPS FRÅN DIN VOLVO PENTA ÅTERFÖRSÄLJARE Priserna gäller t.o.m. 15 Maj 2009 om inget annat anges. Alla priser är rekommenderade cirkapriser inkl. moms. Vissa produkter kan vara beställningsvaror.

Läs mer

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven.

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven. HYDRAULIK Willeredskapsbärare är som standard utrustade med ett mångsidigt hydraulsystem. Det gör det möjligt att använda ett mycket brett sortiment av olika redskap. MIDJESTYRNING Tack vare att maskinerna

Läs mer

ETT KRAFTPAKET FÖR KRÄVANDE AVVERKNINGSPLATSER PONSSE BEAR

ETT KRAFTPAKET FÖR KRÄVANDE AVVERKNINGSPLATSER PONSSE BEAR ETT KRAFTPAKET FÖR KRÄVANDE AVVERKNINGSPLATSER PONSSE BEAR En skördare för stora utmaningar Bäst i sitt slag För vidsträckta avverkningsplatser och stora träd krävs skogsmaskiner med oerhörd kraft och

Läs mer

Vedmaskiner från Mora

Vedmaskiner från Mora Vedmaskiner från Mora Vedmaskiner från Mora Per Wikstrand AB är ett svenskt företag med mångårig erfarenhet av maskiner för rationell och säker vedhantering. Kvalitetstänkandet står i första ledet och

Läs mer

SD75, SD115, SD135. VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw

SD75, SD115, SD135. VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw SD75, SD115, SD135 VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw Kraft att prestera. Volvo introducerar SD75, SD115 och SD135 envalsvältar kraftfulla maskiner konstruerade för överlägsen kompaktering. Valet av amplitud,

Läs mer

Nya Scaniamotorer gör skillnad, här och nu

Nya Scaniamotorer gör skillnad, här och nu PRESS RELEASE 8 april 2019 Nya motorer gör skillnad, här och nu Uppdaterade DC09- och DC13-program ger besparingar på upp till 2% Bygger på låg intern friktion, uppdaterade turboaggregat och smarta kringsystem

Läs mer

Getinge K-serie Bordsautoklaver

Getinge K-serie Bordsautoklaver Getinge K-serie Bordsautoklaver High-speed Sterilization Överlägsen kapacitet och effektivitet Getinges autoklaver i K-serien är exceptionellt snabba bordsmodeller med hög kapacitet. I själva verket gör

Läs mer

TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003

TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003 TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003 Instrumentpanel Lätt åtkomliga funktioner Översiktlig instrumentpanel Olycka, cruise & PTO kontakter powerstyrning Hydraulisk power styrning ger optimal

Läs mer

7 ÅRS. Världsrekord i bränsleförbrukning

7 ÅRS. Världsrekord i bränsleförbrukning 02 Kia Optima Hybrid Världsrekord i bränsleförbrukning 7 ÅRS NYBILS- GARANTI 7 års nybilsgaranti Nybilsgaranti 7 år/15 000 mil. Giltig i EU (även Norge, Schweiz, Island och Gibraltar) och enligt lokala

Läs mer

PEUGEOT PARTNER BOXLINE

PEUGEOT PARTNER BOXLINE 2012-02-09 PEUGEOT PARTNER BOXLINE MOTOR 1,6 HDi MOTOR, VÄXELLÅDA & STYRNING Cylindervolym (cm³) 1 560 Maxeffekt kw EEC (hk DIN) 66 / (90) Vid varvtal (v/min) 4 000 Max vridmoment Nm CEE vid v/min 215

Läs mer

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFI 50 Effektiv Profi 50 är en skogsmaskin som lämpar sig för varierande terränger. Skogsmaskinen går på ett obehindrat och skonsamt sätt även på mjuka marker. Tack vare en

Läs mer

PREMIUM GOLVSLIP PERFEKTA RESULTAT. Enkelt handhavande Hög kapacitet Perfekta resultat. A Company of the SWAROVSKI Group

PREMIUM GOLVSLIP PERFEKTA RESULTAT. Enkelt handhavande Hög kapacitet Perfekta resultat. A Company of the SWAROVSKI Group PREMIUM GOLVSLIP PERFEKTA RESULTAT Enkelt handhavande Hög kapacitet Perfekta resultat A Company of the SWAROVSKI Group 1 GOLVSLIP MED DAMMSUGARSYTEM PREMIUM*** KVALITETSVERKTYG FÖR MAXIMAL EFFEKTIVITET

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.at Quaturis S HÖRNSKÅPSYSTEM Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.eu Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja utrymmet är en av de

Läs mer

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se Auris Touring Sports Premiär i augusti 2013 www.toyota.se Auris Touring Sports Det är många som har längtat efter en ny C-klasskombi från Toyota och efter sommaren är den här, nya Auris Touring Sports.

Läs mer

Upptäck Mono EZstrip Family

Upptäck Mono EZstrip Family Upptäck Mono EZstrip Family Unik (MIP) Maintenance In Place teknik! Titta på demonstrationer på smartphone: Fördelar med produktfamiljen EZstrip Maintenance In Place Snabbt och enkelt byte av förbrukningsdelar,

Läs mer

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT VI VET HUR DIN VARDAG SER UT I städer eller i miljöer med mycket trafik uppstår arbetssituationer där utrymmet är begränsat och tempot högt. Att snabbt och säkert kunna förflytta sig inom och mellan arbetsplatserna

Läs mer

getinge k-serie bänkautoklaver Always with you

getinge k-serie bänkautoklaver Always with you getinge k-serie bänkautoklaver Always with you HigH-sPeeD sterilization Överlägsen kapacitet och effektivitet Getinge K-serie är en serie exceptionellt snabba bänkautoklaver. Faktum är att kapaciteten

Läs mer

LOGSET GT skotare S I M P L Y B E T T E R

LOGSET GT skotare S I M P L Y B E T T E R LOGSET GT skotare 2 Pålitlig i alla terränger Logset GT skotarprogrammet är ett resultat av lång erfarenhet och kontinuerlig utveckling och innebär en bättre upplevelse. LOGSET GT skotare erbjuder bättre

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

På väg mot hållbara transporter

På väg mot hållbara transporter volvo trucks. driving progress På väg mot hållbara transporter Volvo Lastvagnar och miljön Volvo Truck Corporation www.volvotrucks.com RSP 20100100002 Svenska. Tryckt i Sverige. På väg mot hållbara transporter.

Läs mer

Industrial Productive Ergonomics PRODUKTÖVERSIKT 2011:1.

Industrial Productive Ergonomics PRODUKTÖVERSIKT 2011:1. Industrial Productive Ergonomics PRODUKTÖVERSIKT 2011:1 Vi kallar detta produktiv ergonomi! Det finns många användningsområden för våra ergonomiska avlastningsarmar. Orsakerna varierar, men syftet är alltid

Läs mer

Invacare Moover Delta II

Invacare Moover Delta II Invacare Moover Delta II Oberoende och säkerhet Invacare Moover Delta scooter är konstruerad för att skapa ökade möjligheter till utomhusliv. Moover Delta med tonvikt på säkerhet, användarvänlighet och

Läs mer

Bättre för miljön. Bra för affärerna. Här och nu.

Bättre för miljön. Bra för affärerna. Här och nu. Ecolution by Scania Bättre för miljön. Bra för affärerna. Här och nu. by Scania Ecolution by Scania utan tunga transporter stannar världen. De är en grundläggande nödvändighet för att vi till exempel ska

Läs mer

Eldrivna motviktstruckar

Eldrivna motviktstruckar Eldrivna motviktstruckar 24/7 support worldwide network TX3 TX4 QX2 Säkra din verksamhet från beställning till leverans med UniCarriers eldriv motviktstruckar THE BEST OF UniCarriers utformar, tillverkar

Läs mer

Eldriven RANGER EV 136 900:- Smidig eldrift Tyst maskin som kräver lite underhåll. Passar lika bra inomhus som utomhus. Räckvidd på hela 80 km.

Eldriven RANGER EV 136 900:- Smidig eldrift Tyst maskin som kräver lite underhåll. Passar lika bra inomhus som utomhus. Räckvidd på hela 80 km. RANGER EV Smidig eldrift Tyst maskin som kräver lite underhåll. Passar lika bra inomhus som utomhus. Räckvidd på hela 80 km. Eldriven Tippflak med Lock & Ride RANGER EV Fyrhjulsdrift på riktigt när du

Läs mer

KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE VARIO. www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET

KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE VARIO. www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE Förser dagens lantbrukare med lösningar för högre kapacitet McHale Fusion Vario är en kombipress,

Läs mer

PÖTTINGER TOP / TOP C

PÖTTINGER TOP / TOP C PÖTTINGER TOP / TOP C Dubbelsträngläggare för sido- och mittsträng 97+027.13.0813 Dubbelsträngläggare för varje användning PÖTTINGER har nu ett brett utbud av nya dubbelsträngläggare för sido- och mittsträngar.

Läs mer

A-serien A 72 A 82 A 92

A-serien A 72 A 82 A 92 A-serien A 72 A 82 A 92 SE Innehåll Inbyggd styrka 3 Hytt 4-5 Transmission och kraftöverföring 6 Motor 7 Hydraulik 8-9 Tekniska specifikationer 10 Extrautrustning 11 Valtra service 11 2 Inbyggd styrka

Läs mer

29082012_WF_reporting_bro_SE. www.tomtom.com/telematics

29082012_WF_reporting_bro_SE. www.tomtom.com/telematics 29082012_WF_reporting_bro_SE www.tomtom.com/telematics T E L E M AT I C S WEBFLEET -rapportering Let s drive business WEBFLEET -rapportering Svåra verksamhetsbeslut blir rakare med TomTom maskinparkshantering.

Läs mer

P R E S S M E D D E L A N D E

P R E S S M E D D E L A N D E Massor av nyheter! KABE Husvagn 2012 Raden av nyheter till modellåret 2012 skulle kunna göras nästan hur lång som helst. Utvecklingsavdelningen i Tenhult har verkligen inte legat på latsidan, det sista

Läs mer

fiat DOBLO` Teknisk data

fiat DOBLO` Teknisk data fiat DOBLÒ Teknisk data FIAT Doblò Teknisk data BENSINMOTORER Antal cylindrar, position 4, rak, tvärställd fram Cylindervolym (cm 3 ) 1368 Utsläppsklass Euro 6 Kompressionsförhållande 11:01 Max effekt:

Läs mer

pålitlig partner i alla väder TransPro För krävande jobb professional Redskapsbärare

pålitlig partner i alla väder TransPro För krävande jobb professional Redskapsbärare pålitlig partner i alla väder TransPro 3440 - För krävande jobb professional Redskapsbärare TransPro 3440 - kör ifrån konkurrenterna! TransPro 3440 är en mycket smidig kompaktmaskin som tar sig fram överallt.

Läs mer

VOLVO HJULLASTARE L330D

VOLVO HJULLASTARE L330D VOLVO HJULLASTARE L330D Volvo L330D muskler och intelligens i effektiv förening Att kombinera styrka och intelligens kräver stor kunskap, en kunskap som gett Volvo L330D helt unika egenskaper. Ett nytt

Läs mer

ELDRIVNA ARBETSFORDON

ELDRIVNA ARBETSFORDON HELT ENLIGT ERA BEHOV 100% DESIGNAD OCH TILLVERKAD I SPANIEN KORT OM COMARTH COMARTH eldrivna arbetsfordon tillverkas i Spanien och har sitt ursprung i att designa och tillverka sportbilar. COMARTH har

Läs mer

EKONOMISK OCH EFFEKTIV. PONSSE BEAver

EKONOMISK OCH EFFEKTIV. PONSSE BEAver EKONOMISK OCH EFFEKTIV PONSSE BEAver En allsidig liten skördare som är ett riktigt kraftpaket Mångsidiga PONSSE Beaver är perfekt lämpad för avverkning från första gallringen till slutavverkning. PONSSE

Läs mer