Volvo 7900 Hybrid. Bättre affärer för grönare städer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Volvo 7900 Hybrid. Bättre affärer för grönare städer"

Transkript

1 Volvo 7900 Hybrid Bättre affärer för grönare städer

2 Modellprogrammet Volvo 7900 Hybrid tar begreppet Grön Effektivitet till en ny nivå, långt bortom Euro 6-kraven. Volvo 7900 Hybrid är den energieffektivaste och till förlitligaste hybrid bussen på marknaden. Den har upp till 39 pro cent lägre bränsle förbrukning än motsvarande dieselbuss och en tillgänglighet i paritet med de bästa dieselbussarna. Med den nya ledbussvarianten blir vårt hybridprogram en stabil grund för förnyelsen av din stadsbussflotta. Modern design, låg ljudnivå, låg bränsleförbrukning, låga emissioner. Finns nu i ledbussutförande, med ännu högre passagerarkapacitet än motsvarande dieselvariant.

3

4

5 Sparar bränsle, pengar och miljö Flexibel som få Tät citytrafik eller pendeltrafik Volvo 7900 Hybrid sänker bränsleförbrukningen rejält oavsett användningsområde. Dessutom kan du vara tryggt förvissad om att kraftresurserna är tillräckliga för alla klimat. Bränsleeffektivitet spara upp till 39 procent Volvo 7900 Hybrid är marknadens bränsleeffektivaste buss. Ett brett program av tjänster bidrar till att minska bränsleförbrukningen ytterligare. Tyst komfort Volvo 7900 Hybrid bjuder på en tyst och bekväm upplevelse ombord, vid hållplatserna och för närboende tack vare unik hybrid teknik och eldrivna hjälpsystem. Högre kapacitet I den nya ledbussversionen har passagerarkapaciteten ökat till 154 passagerare. Det tar bränsleeffektivitet och produktivitet till en helt ny nivå. En produktiv förarmiljö Förarmiljön är en av de bästa på marknaden med ergonomi i världsklass, Volvos instrumentpanel och en rad inställningsmöjligheter för anpassning till individuella önskemål. Miljöprestanda i toppklass Volvo 7900 Hybrid visar vägen när det gäller lönsam miljöprestanda. Energi förbrukning och koldixoidutsläpp reduceras med upp till 39 procent. Utsläppen av kväveoxider och partiklar sänks med nära 50 procent. Din bästa affärspartner Vi lovar att vara din bästa affärspartner. Vi erbjuder ett brett program av tjänster för att maximera tillgängligheten, minska livscykelkostnaden och underlätta hanteringen av din bussflotta. Bäst på tillgänglighet Som marknadens bästa hybrid när det gäller fordonstillgänglighet i paritet med ledande dieselbussar rankas Volvo 7900 högt av operatörer och trafik huvudmän över hela Europa.

6 BÄST PÅ TILLGÄNGLIGHET Bara en kan vara NumMer 1 När det gäller tillgänglighet är Volvo 7900 Hybrid bättre än någon annan hybridbuss och i paritet med den bästa dieselbussen på marknaden. Därför är det kanske inte så förvånande att Volvo 7900 rankas som nummer ett av krävande operatörer och trafikhuvudmän i Europas storstäder. Hittills har Volvos hybridbussar rullat många miljoner kilometer i kommersiell trafik hos fler än 40 operatörer i över 25 länder. Det visar med all önskvärd tydlighet den höga tillförlitlighet och effektivitet som Volvos unika parallellhybridsystem erbjuder. Volvo 7900 Ledbuss Hybrid är utrustad med samma beprövade drivlina som den tvåaxliga varianten, men har högre batterikapacitet. Elektriskt reglerade dörrar ger högre tillgänglighet Volvo 7900 Hybrid är utrustad med nya, robusta elektriskt styrda dörrar, som ger betydligt bättre tillförlitlighet än pneumatiskt styrda dörrar. Dörrarna har ett minimalt behov av service och underhåll. Volvos innovativa batteriteknik Nya Volvo I-Start har två batteripaket, vilket ger både mer tid på vägen och längre livslängd på batterierna. Ett av batteripaketen används enbart för att starta motorn, så att du alltid har ett fulladdat batteri. Det andra batteripaketet är avsett för övriga elektriska system. Tjänster som ökar tillgängligheten Med våra serviceavtal får du maximal fordonstillgänglighet till en fast, förutbestämd månadskostnad. Dessutom kan vi skräddarsy en individuell underhållsplan för alla dina Volvo 7900 Hybrider. Effektiva verkstadsrutiner, unika diagnos verktyg och en snabb reservdelsförsörjning (Parts Supply) bidrar till att öka tillgängligheten ytterligare.

7 LÄGRE DRIFTSKOSTNADER Spara upp till 39% av bränslekostnaden Vår senaste hybridbuss är den bränsleeffektivaste på marknaden, vilket bevisats under många års kommersiell trafik. Många av våra kunder kan redovisa bränslebesparingar på över 39 procent. Hur är det möjligt? Svaret ligger i Volvos unika parallellhybridsystem. Och med våra bränslebesparande tjänster kan summan öka med ytterligare 5 6 procent. Med Volvo 7900 Hybrid känns plötsligt framtiden väldigt närvarande. Volvo 7900 Ledbuss Hybrid sänker dina bränslekostnader med upp till 30 procent. Lägre vikt lägre bränsleförbrukning I vårt karosskoncept kombineras aluminium och stål för att ge dig en perfekt balans av styrka och låg vikt. Resultatet är inte bara en extremt hållbar, korrosionsbeständig kaross. Varje kilos viktminskning bidrar också till en lägre bränsleförbrukning. Bränslebesparande elektriska hjälpsystem Dörrar, luftkonditionering, servostyrning och bromsar är exempel på funktioner som regleras elektriskt i en Volvo 7900 Hybrid. Det bidrar inte bara till att spara bränsle, utan innebär också att bussen är fullt körbar även när dieselmotorn är avstängd. Bränslebesparanade tjänster Med Fleet Management får du detaljerade rapporter som gör att du kan spåra orsakerna till variationer i bränsleförbrukningen och vidta åtgärder. Till exempel genom Förarutbildning, som förbättrar dina förares skicklighet och bidrar till en bränsleeffektiv körstil.

8 MILJÖPRESTANDA Grön effektivitet betalar sig Volvo 7900 Hybrid visar vägen när det gäller att leverera miljöprestanda med tydlig affärsnytta. En kombination vi kallar Grön Effektivitet; en möjlighet till bättre affärer med minskad miljöpåverkan. Du kan lugnt betrakta Euro 6-lagstiftningen i backspegeln. Det bästa sättet att minska emissionerna är att minska bränsleförbrukningen och det är precis vad Volvo 7900 Hybrid gör rejält! Med vår unika parallellhybridteknik minskar utsläppen av koldioxid med upp till 39 procent. Utsläppen av kväveoxider och partiklar reduceras med nära 50 procent. Volvos hybrider är helt enkelt det bästa sättet att minska kollektivtrafikens miljöpåverkan och samtidigt öka lönsamheten i din bussflotta. Detaljerade emissionsrapporter Med vår Fleet Management får du detaljerade emissionsrapporter. Det gör att du kan hantera, spåra och optimera prestanda för varje buss i din bussflotta, med detaljerad dokumentation. Lägre vikt ökad återvinning Karosstrukturen och taket är tillverkade av aluminium som är återvinningsbart till 90 procent. Konceptet minskar bussens vikt och bidrar på så sätt till lägre bränsleförbrukning och lägre emissioner. Volvo 7900 Ledbuss Hybrid har 15 procent lägre utsläpp av koldioxid per passagerar kilometer än den 2-axliga varianten. Låg ljudnivå Volvos unika parallellhybridteknik bidrar till lägre ljudnivå både för passagerarna och omgivningen. Ingen tomgångskörning vid hållplatserna, tyst start med eldrift och batteridrivna hjälpsystem minimerar störande ljud till ett minimum.

9 ÖKAD FÖRARPRODUKTIVITET Komfort och kontroll på en ny nivå Förarmiljön i Volvo 7900 Hybrid är förmodligen en av de bästa på marknaden, med ergonomi i världsklass och bra synfält. Den justerbara instrument panelen har lättlästa instrument och reglage placerade på bekvämt räckhåll. Instrumentklustret är utformat för att uteslutande ge relevant information, så att föraren håller sig fokuserad utan att bli distraherad. Lägg till det ökade utrymmet och den roterbara förarstolen så står det klart Volvo 7900 Hybrid är designad runt föraren. I-Coaching hjälper föraren att köra säkrare, bränsleeffektivare och bekvämare. Föraren informeras direkt vid till exempel övervarvning, utdragen tomgångskörning, för hög hastighet och skarp kurvtagning. Med Förarträning, kan även dina bästa förare bli skickligare och lära sig att utnyttja bussens fulla potential. Genom att finslipa körstilen kan både säkerhet och driftsekonomi förbättras för att öka produktiviteten och samtidigt göra passagerarna mer nöjda. Rymlig förarmiljö. Både ratt, instrumentpanel och förarstol är fullt justerbara, vilket gör det enkelt att hitta en perfekt körställning, oavsett längd, kroppsbyggnad eller önskemål. Tack vare det ökade utrymmet runt föraren kan förarstolen roteras, samtidigt som det finns gott om plats för personliga tillhörigheter. En låg ljudnivå och separat klimatkontroll förbättrar körkomforten ytterligare.

10 TYST KOMFORT Tyst komfort revolution Volvo 7900 Hybrid står visserligen ut från mängden, men den gör inte mycket väsen av sig. Tvärtom. Den unika hybridtekniken och en rad eldrivna funktioner bidrar till en tyst och behaglig upplevelse, både ombord, vid busshållplatsen och för dem som bor i närheten. Tänk dig följande: Bussen kommer in till hållplatsen och dieselmotorn stängs av. Ingen tomgångskörning, inga avgaser. De elektriskt styrda dörrarna öppnas näst intill ljudlöst och passagerarna kliver ombord. Bussen kör tyst och lugnt iväg med hjälp av elmotorn och accelererar till dryga 20 km/h innan dieselmotorn tar över. Klimatanläggningen, bromsarna och andra hjälpsystem drivs elektriskt och gör resan tystare. Det är en verklig upplevelse.

11 ÖKAD KAPACITET Överlägsen kapacitet Passagerarkapaciteten i en Volvo 7900 Hybrid är högre än för motsvarande dieselbuss, tack vare smart layout och bättre viktfördelning. Volvo 7900 Ledbuss Hybrid rymmer 154 passagerare, vilket är fyra fler än vår föregående dieselvariant, och flest av alla hybridbussar på marknaden. Det innebär dessutom att ledbussen har 15 procent lägre bränsleförbrukning per passagerare än den tvåaxliga varianten. Det lyfter din transporteffektivitet och produktivitet till en helt ny nivå. Snabbt passagerarflöde. Tre dubbeldörrar (ledbussen har fyra), ett lågt golv och nigningsfunktion gör det lätt och smidigt att kliva på och av. Som tillval finns en elektriskt reglerad ramp som underlättar för rörelsehindrade passagerare. En ljus interiör. Bussen är rymlig och kombinerar ett smidigt passagerarflöde med hög komfort. Ljusa färger, stora fönster, ergonomiska stolar och en klimatanläggning med låg ljudnivå ger passagerarna en trevlig upplevelse.

12 FLEXIBEL ANVÄNDNING Lika bra utanför staden Det är inte förvånande att Volvo 7900 Hybrid är en verklig bränslesparare i stadstrafik. Men faktum är att Volvos hybridteknik sparar stora mängder bränsle i alla typer av körning, från tät stadstrafik till pendeltrafik. Volvo 7900 Hybrid har visat imponerande resultat i förortstrafik och även på regionala rutter. Vi har kunder som registrerat bränslebesparingar på runt 25 procent i trafik där hybrider normalt inte används. Det ger dig ökade möjligheter och större flexibilitet i hanteringen av din bussflotta. Hemma i alla klimat Varmt eller kallt, Volvo 7900 Hybrid har den elkapacitet som behövs för säker drift i alla klimat. Batterierna är temperaturreglerade, och kyls eller värms beroende på den omgivande temperaturen, för att säkerställa driftsäkerhet och tillförlitlighet. Klimatet inne i bussen regleras av ett robust system för luftkonditionering och värme. Ledbussvarianten är utrustad med ett effektivt luftkonditioneringssystem, som ger ett behagligt klimat i hela bussen. Föraren har en separat klimatzon.

13 DIN BÄSTA AFFÄRSPARTNER Tillsammans får vi din verksamhet att rulla När du bygger upp en bussflotta helt eller delvis av Volvo 7900 Hybridbussar, bygger du en stabil verksamhet. Med vår erfarenhet, kunskap och förståelse för din affär, lovar vi att vara din bästa affärspartner. Med utgångspunkt från din verksamhet föreslår vi en kombination av trygga tjänster utformade för att optimera din verksamhet till en väldefinierad kostnad. Till syvende och sist handlar det om att maximera tillgängligheten, minska livscykelkostnaderna och underlätta hanteringen av din bussflotta. Och inte minst, att hjälpa dig till en trygg produktivitet och långsiktig lönsamhet. Fordonstillgänglighet med Vehicle uptime services Med vårt program av tjänster kan vi ta ansvar för dina fordon och säkerställa en bekymmersfri verksamhet. Vehicle Management, servicekontrakt och Fleet Management är bara några exempel på tjänster som hjälper dig att hålla kontroll på både kostnader och på hur bussflottan presterar. Reservdelsförsörjning Med våra tjänster för reservdelsförsörjning får du bästa möjliga tillgång till Volvo Originaldelar, vilka hjälper dig att säkerställa en hög fordonstillgänglighet. Dessutom har Volvo 7900 Hybrid många delar gemensamt med Volvo Det ger fina fördelar för dig som har en flotta med båda modellerna, till exempel enklare underhåll och verkstadsrutiner. Kontrakt för hybridbatterier Vårt hybridbatterikontrakt är optimerat för att säkerställa tillgänglighet, undvika oförutsedda kostnader och underlätta driften av din hybridbussflotta. Vad du får är ett kontrakt och en kvalitetsförsäkran som säkerställer att du alltid har ett välfungerande hybridbatteri under hela kontraktsperioden. Enkelt uttryckt: Du kör, vi tar hand om resten.

14

15 BO_12_04804_7905LH_12_DL222_MB8_P9260_EU06_VBC Fakta Mått och vikt Axlar, fjädring och styrning Passagerarkapacitet Modell 2-axlig Ledbuss Framaxel Volvos konventionella framaxel Modell 2-axlig Ledbuss PA INTING SCHEME -SCALE 1:50 Längd [m] 10,6 / 12,1 18,1 Bredd [m] 2,55 Höjd [m] 3,28 Tillåten GVW [kg] Drivlina parallellhybrid Bakaxel Fjädring Servostyrning Portalaxel med dubbel reduktion och optimerade utväxlingar Elektroniskt styrd luftfjädring med nigningsfunktion finns till samtliga varianter Eldriven hydraulstyrning Däck 275/70R 22.5" Antal passagerare Antal passagerarstolar 27+1 fällbar Typ av stolar 32+1 fällbar 41+1 fällbar Volvos stolar för stadsbussar finns i ett flertal varianter, utformade för att underlätta rengöring och underhåll. Konfiguration Emissionsstandard Euro 6 Dieselmotor Effekt [hk] Vridmoment [Nm] Volvo D5K 240, 4-cylindrig rak dieselmotor med common rail-insprutning Fälgar Bromsar Stålfälgar Volvos elektroniskt reglerade skivbromsar (EBS) och funktion för bromssamverkan. Elmotorn fungerar som retarder och återvinner bromsenergi. Dörrar och dörrsystem Reglering Elektrisk Kombinationer Klimatanläggning Volvo 7900 Hybrid Elmotor Effekt, max [kw] Vridmoment, max [Nm] Energilagringssystem Växellåda Volvo I-SAM Litium-jon-batteri Volvo I-Shift automatiserat växlingssystem Förarplats Rymlig förarmiljö med ett stort antal möjligheter till individuell anpassning. Volvos instrumentpanel uppfyller kraven enligt EBSF och VDV. Roterbar förarstol. Zoner Ventilation och värme AC max [kw] 28 eller 38 Separata klimatzoner för förare och passagerare Kraftfullt ventilationssystem, takmonterade värmeelement Volvo 7900 Hybrid Ledbuss Avgassystem Ljuddämpare. Automatisk regenerering av partikelfiltret (DPF) utan inblandning av föraren under normala förhållanden. Vridmoment Elmotor och dieselmotor Komponenter i Volvos hybridsystem 1. Dieselmotor 2. Elmotor/generator (I-SAM) 3. Växellåda 4. Elektrisk styrenhet 5. Energiomvandlare DC/DC 600V/24V 6. Batterier 7. Elektriska hjälpsystem Dieselmotor Elmotor varv/min Upptäck mer på

16 Volvo Buses. Driving quality of life RSP SE. Utrustning som visas eller nämns i broschyren kan vara tillval eller tillbehör. Utrustningen kan dessutom variera mellan olika länder. Vi förbehåller oss rätten att ändra produktspecifikationerna utan föregående meddelande.

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer Modellprogrammet Volvo 7900 Hybrid tar begreppet Grön Effektivitet till en ny nivå, långt bortom Euro 6-kraven.

Läs mer

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta Volvo Buses. Driving quality of life Grunden till en bra buss Volvo B8R/RLE chassina möter varje behov av trafiktyp. Ett stort antal modell varianter ger dig

Läs mer

Volvo 8900 Din hårt arbetande partner

Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 8900 möter alla tänkbara krav på trafik. Den är extremt mångsidig och finns i ett stort antal modellvarianter, som samtliga

Läs mer

Volvo 9900. Tar dig närmare dina drömmar

Volvo 9900. Tar dig närmare dina drömmar Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar Volvo 9900 en lyxutrustad turistbuss som ger alla ombord en förstklassig upplevelse. Bussens design är luxuös och välgjord, allt av högsta kvalitet. Med Volvos passagerarstolar

Läs mer

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning Volvo FE Hybrid Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning En ren och lönsam framtidslösning Volvo Lastvagnar har över tjugo års erfarenhet av hybridteknologi. Redan 1985 presenterades

Läs mer

Volvo 7900 LaddHybrid LYSSNA TILL din stad. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 7900 LaddHybrid LYSSNA TILL din stad. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 7900 LaddHybrid LYSSNA TILL din stad Volvo Buses. Driving quality of life Innehåll Produktöversikt Bakgrund Framtidens teknologi Nyckelfärdiga lösningar Miljöprestanda Energieffektivitet Tillgänglighet

Läs mer

Volvo B11R grunden för en produktiv buss. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo B11R grunden för en produktiv buss. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B11R grunden för en produktiv buss Volvo Buses. Driving quality of life Pålitliga affärsresultat Volvo B11R är ryggraden i en framgångsrik turistbussverksamhet. Oavsett om du behöver en lyxig turistbuss

Läs mer

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 9500 Skapar värde för alla

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 9500 Skapar värde för alla Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9500 Skapar värde för alla Volvo 9500 är ett bra första steg in i Volvos bussprogram. Ett kostnadseffektivt alternativ för medellånga resor och turisttrafik.

Läs mer

Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9900 en lyxutrustad turistbuss som ger alla ombord en förstklassig upplevelse. Bussens design är ny och välgjord, allt

Läs mer

Volvo Din hårt arbetande partner

Volvo Din hårt arbetande partner Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo 8900 möter alla tänkbara krav på trafik. Den är extremt mångsidig och finns i ett stort antal modellvarianter, som samtliga är utvecklade med tanke på att du

Läs mer

Volvo 7900 LaddHybrid. Lyssna till din stad

Volvo 7900 LaddHybrid. Lyssna till din stad Volvo 7900 LaddHybrid Lyssna till din stad Innehåll 4. Produktöversikt 5. Bakgrund 6. Framtidens teknologi 7. Nyckelfärdiga lösningar 8. Miljöprestanda 9. Energieffektivitet 11. Tillgänglighet 12. Förarprestanda

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter PRODUKTBROSCHYR LOGLIFT 118S EN ARBETSHÄST PÅ 12 tonmeter Denna kran för hantering av kortvirke finns tillgänglig i flera olika räckvidder från 7,9 upp till 10,1 meter.

Läs mer

WORKMAN MD-SERIENS ARBETSFORDON

WORKMAN MD-SERIENS ARBETSFORDON KOMBINERAR KOMFORT OCH PRODUKTIVITET SOM ALDRIG FÖRR WMD ÖVERLÄGSNA KÖREGENSKAPER (SRQ) Workman MD-serien kombinerar komfort och produktivitet som aldrig förr. Den innovativa SRQ -upphängningen med Active

Läs mer

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut?

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut? SCANIA CITYWIDE Scania bedriver en aktiv produktutveckling och produktförbättring. Scania förbehåller sig därför rätten att utan föregående meddelande genomföra ändringar av konstruktioner, specifikationer,

Läs mer

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar PRESS info P11X02SE / Per-Erik Nordström 20 oktober 2011 och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar Scania Citywide är en ny serie låggolvs- och lågentrébussar med en distinkt, vänlig formgivning

Läs mer

Ett förstklassigt val

Ett förstklassigt val Kalmar DCF50-90 Ett förstklassigt val Lätta gaffeltruckar 5-9 ton. När endast det bästa är gott nog Är du en Kalmar-kund? Sedan 1949 har Kalmar varit det märke kvalitetsmedvetna truckförare och ägare föredrar.

Läs mer

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven.

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven. HYDRAULIK Willeredskapsbärare är som standard utrustade med ett mångsidigt hydraulsystem. Det gör det möjligt att använda ett mycket brett sortiment av olika redskap. MIDJESTYRNING Tack vare att maskinerna

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton 3 modeller. Harmoniskt samarbete. Säkra din verksamhet från beställning till leverans med Atlet Balance eldrivna motviktstruckar Atlet Balance

Läs mer

36V. Batteridrivna Verktyg LITHIUM-ION

36V. Batteridrivna Verktyg LITHIUM-ION Batteridrivna Verktyg PowerNow Litium-jon Batteripaket, Gräsklippare, Motorsåg, Batteridriven Lövblås, Grästrimmer, Stångsåg, Häcksax, Portabel Strålkastare, Snabbladdare, Batteriladdare OregonCordless.com

Läs mer

Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet.

Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet. Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet. Husbilen som passar alla väder Den är snygg. Den är lättkörd. Den är ombonad. Den är helt ny. Cabbys nyutvecklade husbil har skapats runt tre grunder

Läs mer

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Innovativa tekniska lösningar och funktioner gör det här till den

Läs mer

The Nya Snaew ab Saab Sedan

The Nya Snaew ab Saab Sedan Nya The Saab new Saab Sedan En storslagen upplevelse. Den svenska naturen är unik. Och på Saab har vi alltid låtit oss inspireras av vår omgivning. Med blicken fäst på en avlägsen horisont och med ett

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 PRESS info P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare Scania fortsätter att bredda sitt utbud av bygg- och anläggningsfordon för att möta nya tillämpningar

Läs mer

Volvo 9700 Från A till B till vart som helst. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 9700 Från A till B till vart som helst. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9700 Från A till B till vart som helst Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9700 är en optimal buss som ger dig både produktivitet och mångsidighet i varje tillämpning. En välutrustad långfärdsbuss

Läs mer

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1070E/1170E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON John Deeres nya skördare 1070E och 1170 E är både smidiga och högpresterande,

Läs mer

Den traditionella spisen

Den traditionella spisen MK och MKM Den traditionella spisen Serien tillåter kombination av olika typer av kokplattor. Mycket robust spis Stor och flexibel kapacitet tack vare stor, slät kokyta Lång livslängd Stativ helt i rostfritt

Läs mer

Klimatsmarta och kostnadseffektiva transporter för elvägar. siemens.se/elvagar

Klimatsmarta och kostnadseffektiva transporter för elvägar. siemens.se/elvagar Klimatsmarta och kostnadseffektiva transporter för elvägar siemens.se/elvagar Utmaningen klimatutsläppen måste minska snabbt I denna broschyr beskrivs kortfattat förutsättningarna och möjligheterna för

Läs mer

Svenska. Arbetsplattformar. Föregångaren - 125 Allt i ett - 135 Solid och stabil - 160. Member of AVANT Group

Svenska. Arbetsplattformar. Föregångaren - 125 Allt i ett - 135 Solid och stabil - 160. Member of AVANT Group Svenska Arbetsplattformar Föregångaren - 125 Allt i ett - 135 Solid och stabil - 160 Member of AVANT Group Leguan arbetsplattformar är konstruerade för tunga professionella jobb och för uthyrning. Det

Läs mer

MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex

MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex Användarvänliga kvalitetsprodukter för professionella storkök Driftsäkerhet, ergonomi, hygien Index InFlex 4-5 KE 800 6-7 KE 700 8-9 MK och MKM 10-11 KSF 12-13 Tekniska

Läs mer

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet FUN TO RIDE I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad,

Läs mer

Dyna Produktinformation

Dyna Produktinformation Dyna Produktinformation www.toyota.se DYNA SVARET PÅ DINA LOGISTISKA UTMANINGAR Toyota Dyna är den flexibla och kostnadseffektiva lösningen på dina transportbehov. Den förenar låga driftkostnader och hög

Läs mer

A-serien A 72 A 82 A 92

A-serien A 72 A 82 A 92 A-serien A 72 A 82 A 92 SE Innehåll Inbyggd styrka 3 Hytt 4-5 Transmission och kraftöverföring 6 Motor 7 Hydraulik 8-9 Tekniska specifikationer 10 Extrautrustning 11 Valtra service 11 2 Inbyggd styrka

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT VI VET HUR DIN VARDAG SER UT I städer eller i miljöer med mycket trafik uppstår arbetssituationer där utrymmet är begränsat och tempot högt. Att snabbt och säkert kunna förflytta sig inom och mellan arbetsplatserna

Läs mer

NYHET ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012 BATTERIDRIVNA VERKTYG METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING BETONG- OCH NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4

NYHET ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012 BATTERIDRIVNA VERKTYG METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING BETONG- OCH NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4 BATTERIDRIVNA VERKTYG NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4 NY BORDS-/GERINGSSÅG SE SIDAN 5 BETONG- OCH METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING NY STICKSÅG, 18 V XR SE SIDAN 4 ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare

Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare Brett sortiment av vattenvärmda fläktluftvärmare intelligent flexibel lättanvänd tyst Intelligent Ställer om sig automatiskt efter din lokal SWH anpassar sig automatiskt till förutsättningarna i din lokal.

Läs mer

PEUGEOT PARTNER BOXLINE

PEUGEOT PARTNER BOXLINE 2012-02-09 PEUGEOT PARTNER BOXLINE MOTOR 1,6 HDi MOTOR, VÄXELLÅDA & STYRNING Cylindervolym (cm³) 1 560 Maxeffekt kw EEC (hk DIN) 66 / (90) Vid varvtal (v/min) 4 000 Max vridmoment Nm CEE vid v/min 215

Läs mer

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw)

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 2 5E-serien traktorer inledning Möt den lilla jätten Ägnar du dig åt djurhållning? Driver du en liten vinodling? Den nya

Läs mer

Skördare 1270E/1470E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1270E/1470E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1270E/1470E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON Den avancerade tekniken i John Deeres E-serieskördare ger en mycket hög

Läs mer

Ett genombrott för gasdrivna, tunga lastbilar

Ett genombrott för gasdrivna, tunga lastbilar NYA VOLVO METANDIESEL Ett genombrott för gasdrivna, tunga lastbilar Kommer dina lastbilar att hålla ditt företag konkurrenskraftigt i morgon? Två stora utmaningar Ditt företag står säkert väl rustat för

Läs mer

VOLVO PENTA VÅRSÄSONG 2009 TIPS FRÅN DIN ÅTERFÖRSÄLJARE

VOLVO PENTA VÅRSÄSONG 2009 TIPS FRÅN DIN ÅTERFÖRSÄLJARE VÅRSÄSONG 2009 TIPS FRÅN DIN VOLVO PENTA ÅTERFÖRSÄLJARE Priserna gäller t.o.m. 15 Maj 2009 om inget annat anges. Alla priser är rekommenderade cirkapriser inkl. moms. Vissa produkter kan vara beställningsvaror.

Läs mer

Ett måste för golfbanan

Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D 16 kw (21,5 hk) Kubota - dieselmotor Det exklusiva klippsystemet Sidewinder 183 cm eller 216 cm klippbredd Series/Parallel -3-hjulsdrift När

Läs mer

Honda originaltillbehör FR-V

Honda originaltillbehör FR-V Honda originaltillbehör FR-V Förverkliga dina drömmar Med sin rymliga och sportiga design kombinerar Honda FR-V dynamiska köregenskaper med intelligent komfort och bekvämlighet. FR-V är verkligen en innovativ

Läs mer

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm.

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm. PRESS info P13102SE / Per-Erik Nordström 29 jan 2013 Scania har marknadens bredaste utbud av tunga lastbilar Tack vare Scanias moduluppbyggda produktsystem kan kunderna välja bland miljontals specifikationer

Läs mer

Profila RS: Den perfekta multihusbilen

Profila RS: Den perfekta multihusbilen 14 Eura Mobil 2013/2014 NYHET Profila RS: Den perfekta multihusbilen Du letar efter en husbil som har många goda egenskaper: den ska vara så låg som en halvintegrerad och samtidigt ha ett förvaringsutrymme

Läs mer

Bosch Compress 5000/7000 AA Luft/luftvärmepumpar för nordiskt klimat

Bosch Compress 5000/7000 AA Luft/luftvärmepumpar för nordiskt klimat osch Compress 5000/7000 Luft/luftvärmepumpar för nordiskt klimat Vill du ha extra trygghet när du istallerar en osch värmepump? Då ska du välja en VärmePartner. De är installatörer med stor erfarenhet

Läs mer

Greenklippare i Greensmaster. Flex -serien. Bättre klippning ger bättre puttning

Greenklippare i Greensmaster. Flex -serien. Bättre klippning ger bättre puttning Greenklippare i Greensmaster Flex -serien Bättre klippning ger bättre puttning Låt oss presentera Greensmaster Flex -serien. Upplev en nya era inom greenklippning. I den helt nya serien Greensmaster Flex

Läs mer

Trappklättrare för rullstolar. Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor. www.aat-online.de

Trappklättrare för rullstolar. Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor. www.aat-online.de Trappklättrare för rullstolar Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor www.aat-online.de Trappor utgör ett problem i vardagen för många människor. Oavsett om man ska till

Läs mer

Skärgårdstrafik. Stadstrafik

Skärgårdstrafik. Stadstrafik Orust e-boats AB Förstudie av elektrisk drivlina för energieffektivt skrov Orust e-boats AB startad 2014 som en avknoppning till Orust Kretsloppsakademi (ideell förening) Konstruera, tillverka och sälja

Läs mer

Profihopper. Profihopper

Profihopper. Profihopper Profihopper Arbetsområden Den UNIKA Profihoppern Vårdar alla dina grönytor! Parker Kyrkogårdar Golfbanor Bostadsområden Grönytor Idrottsplatser Campingplatser Naturskyddsområden Innehåll Arbetsområden

Läs mer

M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor

M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor R M M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor M40-SERIEN Traktorer i en klass för sig. Den nya M40N-serien är en kombination av effektiva och prisvärda traktorer som är extremt mångsidiga och som passar

Läs mer

Instruktion. E-Green Medio

Instruktion. E-Green Medio Instruktion E-Green Medio Innehållsförteckning 1. Introduktion... 3 2. Produktbeskrivning... 4 2.1 Ramnummer... 4 3. Funktioner/inställningar... 5 3.1 Batteri -/felindikator... 5 3.2 Assistans funktion...

Läs mer

2007 Powered By Suzuki 9

2007 Powered By Suzuki 9 2007 9 Powered By Suzuki Cantieri Capelli Capelli är en av Italiens ledande båttillverkare och den enda som levererar både RIB och glasfiberbåtar. De producerar närmare 3000 båtar per år. Capelli håller

Läs mer

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFI 50 Effektiv Profi 50 är en skogsmaskin som lämpar sig för varierande terränger. Skogsmaskinen går på ett obehindrat och skonsamt sätt även på mjuka marker. Tack vare en

Läs mer

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DUBBLA FACK MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DUBBLA FACK Det finns många starka skäl att välja Geesinknorba baklastare: hög tillförlitlig vägprestanda, ökad effektivitet, leverans av de värden ni

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 Tekniska data Tekniska data Grizzly 700 Motortyp Insugsystem Cylindervolym Smörjsystem Tändsystem Startsystem Bränsletank Oljevolym Växellåda Transmission Slut transmission

Läs mer

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO VARIOMATIC SKRIDAR. ASFALTLÄGGARENS SJÄL. Skriden är asfaltläggarens viktigaste del, och har avgörande betydelse för beläggningskvaliteten. Volvo Variomatic

Läs mer

Ta kontroll över solen! Smarta system för fjärrstyrning och automatisering av solskydd.

Ta kontroll över solen! Smarta system för fjärrstyrning och automatisering av solskydd. Ta kontroll över solen! Smarta system för fjärrstyrning och automatisering av solskydd. Vårt användarvänliga system låter dig styra dina solskydd som du vill, när du vill. Fjärrkontroller Sensorer Motorer

Läs mer

Flexit bostadsventilation

Flexit bostadsventilation Flexit bostadsventilation A FÖR EN SUND INOMHUSMILJÖ Varför ventilera? Du är säkert noga med vad barnen äter, men hur ställer du dig till luften de andas? Vi tillbringar ca 90% av tiden inomhus och uppfattar

Läs mer

WM Evolution II Bensin/Diesel/Elektrisk

WM Evolution II Bensin/Diesel/Elektrisk WM Evolution II Bensin/Diesel/Elektrisk WM Evolution II Bensin Tekniska uppgifter Motor FORD SOHC 640 V6 4.009 cm 3 Förbättrade köregenskaper genom Reviderad styrgeometri Ökad spårbredd Optimerad viktfördelning

Läs mer

Innehåll. 4 Om oss. 6 Handgjorda fönster. 8 Unika utsikter. 12 Ut / inåtgående fönster och dörrar. 15 Skjutdörrar. 16 Övrigt sortiment

Innehåll. 4 Om oss. 6 Handgjorda fönster. 8 Unika utsikter. 12 Ut / inåtgående fönster och dörrar. 15 Skjutdörrar. 16 Övrigt sortiment Unika utsikter Innehåll fönster: -ret; pl. er, best. pl. ren el erna s. 1. öppning i vägg, tak el byggnad avsedd att släppa in ljus (o. luft). Äv. att se ut igenom. 2. en unik möjlighet att få den utsikt

Läs mer

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin För en bekväm rengöring av trånga utrymmen 1 Effektiv och användarvänlig Kostnadseffektivitet möter ergonomi Ergonomisk & bekväm Förarplatsen har designats

Läs mer

Takfläktar DA 2900. Nyhet 2012

Takfläktar DA 2900. Nyhet 2012 Takfläktar DA 2900 Nyhet 2012 Produktfördelar Con@ctivity Mieles unika automatikfunktion Con@ctivity är en automatikfunktion för fläktar. Med hjälp av Con@ctivity-modulen kan fläkten kommunicera med hällen

Läs mer

Den första åkgräsklipparen som klipper med samma precision som en gåmodell

Den första åkgräsklipparen som klipper med samma precision som en gåmodell Greensmaster -greenklippare i TriFlex -serien Den första åkgräsklipparen som klipper med samma precision som en gåmodell Vi presenterar Greensmaster TriFlex -serien En helt ny standard för klippning av

Läs mer

Foh Överhäng fram Roh Överhäng bak 1 283 1 583 LT Totallängd (1) 4 183 4 983 R1 R2. Kant till kant 5 920 6 730 CW Hytt, bredd MW Totalbredd

Foh Överhäng fram Roh Överhäng bak 1 283 1 583 LT Totallängd (1) 4 183 4 983 R1 R2. Kant till kant 5 920 6 730 CW Hytt, bredd MW Totalbredd CABSTAR 35.14 Totalvikt: 3.500 Kg. 136 hk Specifikationer M C G. C. A B Underrun protection bar 140 Foh B 109 PÅBGGNAD SKISS DIMENSIONER (mm) 35.14 MB 2 900 3 400 Foh Överhäng fram 1 062 Överhäng bak 1

Läs mer

ZERO TURN GRÄSKLIPPARE

ZERO TURN GRÄSKLIPPARE ZERO TURN GRÄSKLIPPARE 015 MODERN FJÄDRINGSTEKNIK Ferris IS fjädringssytem ger ökad arbetskomfort och arbetshastighet. Vibrationer kan skada din kropp Om ni utsätts för mycket vibrationer, kan det medföra

Läs mer

Förläng livet på dina skärvätskor. Rening av skärvätskor med Alfie 400

Förläng livet på dina skärvätskor. Rening av skärvätskor med Alfie 400 Förläng livet på dina skärvätskor Rening av skärvätskor med Alfie 400 Fördelar med Alfie Smutsiga skärvätskor ställer till problem på många sätt Skärvätskor representerar en stor kostnad för verkstadsindustrin.

Läs mer

Maskiner och tillbehör för proffs

Maskiner och tillbehör för proffs askiner och tillbehör för proffs En motor Olika funktioner som tillval otorn och de olika enheterna säljs separat. 6HP 3.8L 20cm Ø 3150min -1 2.4KW 230V (16A) (50Hz) 10.5A (230V) BS4343 AC 175 Bar 6m

Läs mer

Gå längre och öka kylmediernas livslängd. Alfie 500 för rening av kylmedier

Gå längre och öka kylmediernas livslängd. Alfie 500 för rening av kylmedier Gå längre och öka kylmediernas livslängd Alfie 500 för rening av kylmedier Färre produktionsstopp Bättre produktkvalitet Inga kladdiga verktyg Ingen dålig lukt Minskade allergiska reaktioner Mindre verktygsslitage

Läs mer

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe Stor noggrannhet har lagts ned vid skapandet av detta dokument. Ingen del av detta dokument får mångfaldigas utan skriftligt medgivande av Rettig ICC. Rettig ICC tar inget ansvar för eventuella felaktigheter

Läs mer

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera STRÄNGLÄGGARE Strängläggare med en rotor Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera fella.eu 2 FÖRSTKLASSIG SKÖRD I mer än 90 år har FELLA varit likställt med innovativ teknik, enastående

Läs mer

KOMBI-8. Produktfakta

KOMBI-8. Produktfakta KOMBI-8 Produktfakta MODELLPROGRAM MOTOR DRIVMEDEL VÄXELLÅDA UTRUSTNINGSNIVÅ LAGERFÖRD 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Select Ja 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Comfort Ja 2.5 CRDi (170 hk)

Läs mer

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL ATT VÄLJA RÄTT MOTOR. DIESEL. BENSIN. HYBRID. ELEKTRISK. Utvecklingen av motorer har tagit enorma steg de senaste åren. BMWs diesel-, bensin- och plug-in hybridmotorer är inget

Läs mer

CHANGE THE WAY YOU MOVE

CHANGE THE WAY YOU MOVE CHANGE THE WAY YOU MOVE Cykling som tar dig Over granserna. Transport, avkoppling, tävling. Att cykla innebär olika saker för olika människor och för många är det en livsstil. Världen förändras i rask

Läs mer

ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM

ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM Ligg steget före. ProCore 648 Innovativ placering av hjulen Effektiv luftning Hög produktivitet Djup luftning av hög kvalitet TrueCore markföljningssystem

Läs mer

Kontorsbelysning SE PRANA+-serien

Kontorsbelysning SE PRANA+-serien Kontorsbelysning SE PRANA+serien GOLV OCH PENDLADE ARMATURER LED I PRANA+serien INDIREKT TAKRIKTAT LJUS UTDRAGBART LAMPHUVUD DIREKT LJUS AVANCERAD SENSOR LJUSSTYRKA SCENARIESTYRNING TUNABLE WHITE FÖR ANPASSNING

Läs mer

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR DAIKINS NYA SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR I X SERIEN ÄR VERKLIGEN NÅGOT EXTRA. Den höga japanska kvalitén har utvecklats i Sverige för vårt

Läs mer

Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN. skräddarsydda arbetsstolar

Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN. skräddarsydda arbetsstolar Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN skräddarsydda arbetsstolar REAL 9000 PLUS REAL 9000 PLUS EL ETT modulsystem fyra basmodeller En modern arbets-/specialstol

Läs mer

DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL

DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL . DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL www.climecon.fi Den snygga, tystgående dyskanalen ROL är konstruerad för rum där stora luftvolymer behöver fördelas jämnt och dragfritt. ROL-S justerings-

Läs mer

Vår styrka - den kompletta lösningen

Vår styrka - den kompletta lösningen hissar hissar 1 Vår styrka - den kompletta lösningen P DAHL har sedan starten specialiserat sig på hissystem och sedan många år har vi varit Norra Europas största leverantör och tillverkare av hisselektronik.

Läs mer

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet Enkel hantering även för en ovan användare maximal produktivitet spar tid och kostnader professionell, utför försändelser av högsta kvalitet kostnadsbesparande i dag och i framtiden God åtkomlighet - ergonomisk

Läs mer

Flexibel och mobil med många möjligheter! MobiCrane TM. och MobiArm TM

Flexibel och mobil med många möjligheter! MobiCrane TM. och MobiArm TM Flexibel och mobil med många möjligheter! MobiCrane TM och MobiArm TM MobiCrane TM flexibla och mycket enkla att flytta och MobiArm TM Fördelar MobiCrane och MobiArm skapar en bättre arbetsmiljö. Du lyfter

Läs mer

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus Experter på inneklimat i lågenergihus ... sid. 3 Om aggregatet... sid. 4 Prestanda... sid. 5 Tekniska data... sid. 6 Mått... sid. 7 Ventilation & värmeåtervinning... sid. 7 Komponenter... sid. 8 Tillbehör...

Läs mer

Tunga hybridfordon och elektriska vägar

Tunga hybridfordon och elektriska vägar Tunga hybridfordon och elektriska vägar 1 Håkan Gustavsson Senior Researcher Hybrid systems development Johan Lindström Senior Technical Expert Hybrid System Development Vad är/gör ett tungt hybridfordon?

Läs mer

renault CAPTUR limited edition drive the change

renault CAPTUR limited edition drive the change renault CAPTUR limited edition drive the change FÅNGA DAGEN SNYGG. INTE BARA DET! CAPTUR, RENAULTS FÖRSTA CROSSOVER MED STORSTADSKÄNSLA, ÄR SMIDIG, DYNAMISK OCH ELEGANT. BÅDE UTVÄNDIGT OCH INVÄNDIGT. MED

Läs mer

CIBES TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS

CIBES TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS CIBES TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS 2 INNEHÅLL 4 CIBES TWO Det första du märker med TWO är hur liten plats den tar. Trapphissen är kompakt men har en säker konstruktion. 6 du kan fortfarande använda trappan

Läs mer

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton 2 2 modeller. Styr upp din produktivitet. Diesel- eller gasdriven Atlet Balance arbetshäst med precision Kraftfull, pålitlig

Läs mer

Sammanfattning. Max vikt: 800 kg. Hytten skall vara dämpad. 360 synfält. Det skall vara möjligt att värma och kyla mat.

Sammanfattning. Max vikt: 800 kg. Hytten skall vara dämpad. 360 synfält. Det skall vara möjligt att värma och kyla mat. Skotare Teknisk rapport - Hytt Fredrik Berglund MF2011 Systemkonstruktion Skolan för Industriell Teknik och Management Kursansvarig: Ulf Sellgren Februari 2009 Sammanfattning Till skotarkonceptet som arbetades

Läs mer

Ny färja på Gedser-Rostock

Ny färja på Gedser-Rostock Ny färja på Gedser-Rostock SNABBASTE VÄGEN www.scandlines.se/nyfarja Från skiss till färja Målet med den nya färjan har varit att utveckla en unik färjedesign, som utstrålar fart och modernitet genom en

Läs mer

VOLVO HJULLASTARE L330D

VOLVO HJULLASTARE L330D VOLVO HJULLASTARE L330D Volvo L330D muskler och intelligens i effektiv förening Att kombinera styrka och intelligens kräver stor kunskap, en kunskap som gett Volvo L330D helt unika egenskaper. Ett nytt

Läs mer

UNDERHÅLLSFRITT LÅGENERGI MOBILT

UNDERHÅLLSFRITT LÅGENERGI MOBILT UNDERHÅLLSFRITT LÅGENERGI MOBILT Smart och nytt boende med många möjligheter.varje boende anpassas efter dina önskemål. Vare sig du vill ha din småbo på en camping eller på fjälltopparna med egen elförsörjning

Läs mer

1 Credo REISEMOBILE AUS LEIDENSCHAFT

1 Credo REISEMOBILE AUS LEIDENSCHAFT SE 1 Credo REISEMOBILE AUS LEIDENSCHAFT ETT PERFEKT INSTEG I PREMIUMKLASSEN. Att lyx inte är en fråga om storlek är något som Credo alltid bevisat. Credo har samma egenskaper som kännetecknar Concordes

Läs mer

(Text av betydelse för EES) (7) Bilaga IX till direktiv 2007/46/EG bör ändras i enlighet härmed.

(Text av betydelse för EES) (7) Bilaga IX till direktiv 2007/46/EG bör ändras i enlighet härmed. 13.5.2009 Europeiska unionens officiella tidning L 118/13 KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EG) nr 385/2009 av den 7 maj 2009 om ersättande av bilaga IX till Europaparlamentets och rådets direktiv 2007/46/EG om

Läs mer

Klarar mer än en miljon skruvdragningar.

Klarar mer än en miljon skruvdragningar. BYGG Klarar mer än en miljon skruvdragningar. FEIN gipsskruvdragare med och utan sladd. ASCT 18 M: mer än 2300 skruvdragningar per batteriladdning! Nyhet för gipsdragning. FEIN ASCT 14 och 18. FEIN är

Läs mer

VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001

VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001 VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001 1/6 NYA VOLVO S60 ÄR FRAMFÖR ALLT FÖRARENS BIL. HÄR STÅR KÖRGLÄDJE OCH PRESTANDA HÖGST I KURS, UTAN ATT GE AVKALL PÅ KOMFORT FÖR PASSAGERARNA.

Läs mer