Volvo Tar dig närmare dina drömmar

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Volvo 9900. Tar dig närmare dina drömmar"

Transkript

1 Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar

2 Volvo 9900 en lyxutrustad turistbuss som ger alla ombord en förstklassig upplevelse. Bussens design är luxuös och välgjord, allt av högsta kvalitet. Med Volvos passagerarstolar sitter dina passagerare bekvämt och säkert hela resan. Med det unika styrsystemet, VDS Volvo Dynamic Steering system, gör bussen oerhört lättkörd. En nydesignad exteriör och sluttande fönsterlinje ger en försmak av den lyxiga upplevelse som väntar.

3 Byggd för första klass En förstklassig upplevelse Volvo 9900 är för passagerare som bara nöjer sig med det bästa. Bussen har ny design, bästa komforten, högsta kvaliteten och är utrustad med allt du kan önska. Den mångsidiga bussen Volvo 9900 är byggd för att vara precis den buss du behöver för att öka din produktivitet. En bekväm turistbuss av högsta klass. Förarens buss Volvos ergonomi är i en klass för sig. Volvo 9900 är en perfekt arbetsplats med oöverträffade köregenskaper och komfort som hjälper föraren att hålla sig fokuserad och skärpt. VDS Unik körkomfort Volvo Dynamic Steering gör att du kan styra helt utan ansträngning vid låga hastigheter. Dessutom ger den en enastående körstabilitet. I rondeller, skarpa kurvor och vid parkering återgår ratten automatiskt tillbaka till utgångspositionen. Bränsleeffektivitet och minskade driftskostnader Volvo 9900 är utrustad med en Euro 6-motor som är lika bränsleeffektiv som sin föregångare. Vi erbjuder dessutom ett brett program av tjänster som minskar bränsleförbrukningen ytterligare. Assistans för säkrare körning Volvo 9900 kan utrustas med ett nytt körstödspaket för föraren. Funktioner som kollisionsvarning och nödbroms, aktiv farthållare och väglinjesupport bidrar till en säkrare körning. Lyx är standard I Volvo 9900 är lyx standard. Den nya exteriöra designen ger löfte om en förstklassig upplevelse. Det bekräftas av interiörens höga kvalitet, teatergolvet och våra allra bästa stolar med välkänd skandinavisk design. Din bästa affärspartner Vi lovar att vara din bästa affärspartner. Därför erbjuds du en mängd olika tjänster som kan skräddarsys efter dina önskemål. Du uppnår bland annat ökad tillgänglighet, lägre livscykelkostnad och enklare hantering av bussflottan. Med säkerhet i generna På Volvo sätter vi alltid säkerheten främst. Den finns i våra gener. Resultatet upplevs och uppskattas av förare och passagerare varje dag över hela världen. Miljöprestanda Volvo Bussar ger dig miljöprestanda kombinerat med affärsfördelar, och de effektiva Euro 6-motorerna är inget undantag.

4 KVALITETSTID PÅ VÄG 100 % kvalitetstid Volvo 9900 har en oöverträffad kvalitet som tryggar din verksamhet. Både Volvo 9900 och våra tjänster är ut formade för att ge dig maximal tillgänglighet. Väl beprövad Volvo-teknologi och en robust konstruktion säkerställer en hög tillförlitlighet och lång livslängd på fordonet. Lägg till tjänster som Vehicle Management, Servicekontrakt och Förarutbildning och få bussen tillgänglig 24/7. Vehicle Management Vår tjänst för underhållsplanering hjälper dig att optimera fordonstillgänglighet och undvika oplanerade stopp. Med hjälp av telematik får du reda på exakt hur mycket och under vilka förhållanden dina bussar körs, därmed kan du enkelt anpassa underhållet och optimera verksamheten. Skräddarsydda Servicekontrakt Med våra Servicekontrakt får du optimal prestanda och tillgänglighet till en fast månadskostnad. Vi erbjuder serviceplaner anpassade för dina fordon och din verksamhet. Räkna med ett bekymmersfritt underhåll. Du kan vara säker på att vi bara använder Volvo Originaldelar, och att de monteras av tekniker som är specialiserade på Volvo. Mer tid på vägen med Förarutbildning Körstilen påverkar inte bara bränsleekonomin och passagerarnas upplevelse av resan. Den är också avgörande för hur bussen slits i daglig trafik. Med vår Förarutbildning kan även dina bästa förare bli bättre. En uppmärksam, välutbildad förare kan ha en helt avgörande betydelse när det gäller att bibehålla tillgängligheten.

5 REDUCED OPERATIONAL COST Spara upp till 10 % av bränslekostnaden Volvos Euro 6-motorer är lika bränsleeffektiva som sina föregångare. Men bränsleekonomi är inte bara en fråga om motorspecifikationer det handlar också om hur fordonet körs och underhålls. Därför utvecklar vi kontinuerligt tjänster som sänker bränsleförbrukningen. Med Volvos Fleet Management, Förarutbildning och I-Coaching är bränslebesparingar på upp till 10 % fullt möjliga. Lönsamhet på sista raden, från första dagen. Spara upp till 10 procent bränsle och sänk emissionerna med ännu mer. Bränslebesparande tjänster Med Fleet Management får du detaljerade rapporter som gör att du kan spåra orsakerna till variationer i bränsleförbrukningen och vidta åtgärder. Till exempel genom Förarutbildning följt av I-Coaching, som ger föraren omedelbar feedback som gör det enklare att behålla nyförvärvade kunskaper. Effektivare med Förarutbildning Med Förarutbildning förbättrar du förarnas kompetens och sparar bränsle det finns en stor potential. Våra specialister lär förare över hela världen att köra effektivare och samtidigt ge sina passagerare en trevlig resa. Euro 6 med lägre bränsleförbrukning Våra bränslesnåla Euro 6-motorer utgår från dina behov. De sänker din bränsleförbrukning, utan att för den skull ge avkall på effektuttag och vridmoment. Tillsammans med vår motorstyrning och Volvos legendariska tolvstegade I-Shift-växellåda ger det dig både ökad effektivitet och lägre bränslekostnader.

6 VÄLKÄND SÄKERHET 0 Hos Volvo står säkerheten i fokus Alltid. Därför ligger vi hela tiden ett steg före lagstiftningen och lanserar säkerhetsfunktioner långt innan det krävs enligt lag ibland flera årtionden. Det gör vi för att vi kan och för att det ger en högre säkerhetsnivå. Om det kan göras ska det göras, och vi vet att dina passagerare värdesätter den omtanke du visar dem genom att välja Volvo. Ett ansvar i samhället För oss är säkerhet så mycket mer än att bara ta fram innovativa säkerhetslösningar för våra produkter. Vi har också ett samhällsansvar och en viktig uppgift i att öka trafiksäkerheten. Vi vill inte bara se till att förarna och passagerarna får den allra högsta säkerheten. Vi värnar också om övriga trafikanters säkerhet. Och vi vet att vi kan göra skillnad. Volvokoncernen är en av världsledarna när det gäller säkerhetsforskning för kommersiella fordon.

7 Allt för en säker körning Volvo Dynamic Steering En helt ny dimension inom servostyrning. Enastående stabilitet, hastighetsanpassning och körkomfort för föraren. En världsnyhet från Volvo. Kollisionsvarning och nödbromsning Upptäcker framförvarande fordon och varnar föraren vid risk för kollision. Fordonet bromsas automatiskt om varningen ignoreras. Aktiv farthållare Upptäcker långsammare framförvarande fordon och anpassar bussens hastigheten för att hålla ett säkert avstånd. Väglinjesupport Väglinjesupporten håller koll på vägmarkeringarna och varnar föraren när det finns risk för att fordonet oavsiktligt lämnar körfältet. Varningen är diskret och föraren känner den som en vibration i sittdynan. Bästa körkomforten Med de bästa bromssystemen, bästa framhjulsupphängningen och Volvos unika dynamiska styrsystem (VDS) får bussen ett enastående väggrepp och körstabilitet. Noggranna säkerhetstester Vi genomför ett flertal fullskaleprov för att säkerställa högsta möjliga säkerhet. Sidokollisionsprov, autentiska rundslagningsprov samt slagprov som testar takets hållfasthet är bara några exempel. Fokuserad förarmiljö En förstklassig förarmiljö med ergonomisk utformning, låg ljudnivå och ett anpassat klimat gör det enklare för föraren att hålla sig skärpt och fokuserad. Förstklassig sikt Stora glasytor, breda ytterspeglar, effektiv belysning med både dim- och korsningsljus samt en backmonitor säkerställer enastående god sikt. I Coaching Stöder föraren med viktig information som bidrar till säkrare körning. Till exempel genom att varna när du går in i en kurva med för hög hastighet. Backvarnare Sensorer i den bakre stötfångaren assisterar vid backning. En varningslampa på instrumentpanelen och en varningssignal hjälper föraren under manövern. Volvo Alkolås Vill du öka säkerheten ytterligare för förare och passagerare? Välj till Volvos Alkolås. Knee Impact Protection (KIP) Energiupptagande paneler bakom instrument panelen minskar risken för skador på förarens knän och ben vid en frontal kollision. Frontalkrockskydd (FIP, Front Impact Protection) Om kollision med framförvarande bil skulle inträffa är bussens front så konstruerad att kraften fördelas på ett sätt som skyddar bilens förare och dess passagerare. Främre underkörningsskydd (FUPS, Front under-run protection) I händelse av en frontalkollision med framförvarande bil, tas helt eller delvis kollisionsenergin upp av bussens främre konstruktion. Personskador kan på så sätt minskas eller helt undvikas på bilföraren och dess passagerare. Volvo passagerarstolar Passagerarstolarna har deformationszoner, en mjuk form utan skarpa kanter och stolarna kan utrustas med tvåpunkts eller trepunkts säkerhetsbälte. Barnsäkerhet Passagerarstolarna kan utrustas med integrerade bakåtvända barnstolar eller säkerhetskuddar.

8 FÖRARENS DRÖM En högklassig körupplevelse Öppna den separata dörren till förarplatsen och slå dig ner. Känslan infinner sig direkt. Den rymliga, ergonomiskt utformade förarmiljön ger en oöverträffad körkomfort. Föraren får det enkelt att hålla sig fokuserad och skärpt, även efter en lång dag på vägen. Volvo 9900 är varje förares dröm. Distinkta vägegenskaper och snabb respons från den kraftfulla motorn gör att du känner dig som ett med din buss. Växellådan, Volvo I Shift, är optimerad för turisttrafik och växlar mjukt. Resultatet är en förarplats som har det lilla extra som behövs för att skapa verklig körglädje. Den separata förardörren är en praktisk lösning som förenklar det dagliga jobbet. Nya infällbara backspeglar med större siktvinkel, stora glasytor och backkamera förbättrar sikt och säkerhet. I-Coaching hjälper föraren att köra säkrare, bränsleeffektivare och mjukare. Systemet informerar föraren direkt vid till exempel övervarvning, utdragen tomgångskörning, för hög hastighet och skarp kurvtagning. Förarmiljön har en lättöverskådlig instrumentpanel med nytt huvudinstrument och reglage inom bekvämt räckhåll. Volvos ergonomiska förarstol, en låg ljudnivå, separat klimatreglering och en rad personliga inställningsmöjligheter ger en överlägsen körkomfort.

9 FÖRARENS DRÖM Ett genombrott för säkrare körning Volvo 9900 levereras med en unik uppsättning körstödssystem. Volvo Dynamic Steering, VDS, är en världsnyhet som tar busskörningen till en helt ny nivå. Volvo Dynamic Steering tar hand om kraften till det faktiska behovet i varje enskild situation. Vid låga hastigheter kan styrningen ske helt utan ansträngning, vilket är en stor fördel vid parkering och i rondeller. Dessutom går ratten automatiskt tillbaka till utgångspositionen även vid backning. Vid högre hastigheter ger systemet i stället extra stabilitet och ojämn heter i underlaget märks i stort sett inte alls. VDS, Volvo Dynamic Steering, en unik funktion som underlättar för föraren. I kurvor och vid parkering tar en elmotor över kraftöverföringen från ratten. I högre hastigheter balanseras vägojämnheterna ut automatiskt. Kollisionsvarning och nödbromsning (CWEB, Collision Warning and Emergency Brake) upptäcker framförvarande fordon och varnar föraren när det finns risk för kollision. Om varningen ignoreras och risknivån höjs åtföljs varningen av en mjuk inbromsning och därefter nödbromsning med maximal retardation. Väglinjesupport övervakar vägmarkeringarna och varnar föraren när det finns risk för oavsiktligt ändrad färdriktning. Varningen ges som en vibration i sätet eller som en ljudsignal. Aktiv farthållare (ACC, Adaptive Cruise Control) vid högre hastigheter, upptäcker systemet framförvarande fordon med lägre hastighet. Systemet anpassar bussens hastighet så att ett säkerhetsavstånd upprätthålls.

10 FÖR KRÄVANDE PASSAGERARE Lyx är personlig Resan är visserligen gemensam men upplevelsen är individuell. Och med Volvo 9900 kan du få varje passagerare att verkligen känna sig unik. Den högklassiga, lyxiga och välutrustade interiören skapar en personligare och bekvämare passagerarmiljö. Den perfekta resan Volvo 9900 har redan från början alla de egenskaper som behövs för att skapa den perfekta reseupplevelsen. Sköna, ergonomiskt utformade stolar och generöst benutrymme. En lyxig, väldesignad interiör med kvalitetskänsla ner i minsta detalj. En låg ljudnivå och behagligt klimat, teatergolv och stora panorama fönster som ger en fantastisk utsikt. Och dessutom Volvos unika säkerhet. Med andra ord en totalupplevelse i premiumklass!

11 NÖJDA PASSAGERARE Underhållning. Multimediautrustningen ombord har en mycket god ljud- och bildkvalitet som tillfredsställer krävande passagerare. Klimatanläggning. Klimatanläggning med separat klimatzon för föraren säkerställer ett behagligt klimat för alla i bussen året runt. Volvo stolar för bästa komfort. Stolarna är framtagna för att passa alla passagerare, lång såväl som kort. Alla kan sitta bekvämt och säkert under hela resan. Stolarna finns i tre komfortnivåer med en rad tillvalsmöjligheter för att uppfylla en mängd olika behov och önskemål. En säker resa. Volvo 9900 är konstruerad för att ge alla en säker resa. Stolarna har deformations zoner och kan utrustas med säkerhetsbälte, bältes kuddar för barn och integrerade bakåtvända barnstolar. Utrymme för alla önskemål. Vad dina passagerare än tar med sig, kan du erbjuda dem säker och god förvaring hela vägen. Oavsett om det handlar om personliga saker som behöver vara lättåtkomliga under resan eller mer skrymmande bagage, har Volvo 9900 den kapacitet du behöver.

12 NÖJDA PASSAGERARE förstklassig upplevelse Den exteriöra utformningen och sluttande fönsterlinjen visar direkt vad det handlar om: det här är en genuin turistbuss i den allra högsta klassen. Interiört väntar en inbjudande passagerarmiljö med en ljus och luftig design, teatergolv och gott om utrymme för en verkligt förstklassig upplevelse. Stolar med noggrant utvalda material, exklusiva utrustningsdetaljer och olika tillval ger ett gediget kvalitetsintryck. En väl anpassad belysning, extremt låg ljudnivå, behagligt klimat och bra multimedisystem så har du vad som behövs för att resan skall bli till ett nöje för dina passagerare.

13 DIN BÄSTA AFFÄRSPARTNER Förstklassiga tjänster ger lönsam affär När du köper en Volvo 9900 köper du inte bara en buss du köper en verksamhet. Med vår erfarenhet, kunskap och förståelse för din affär, lovar vi att vara din bästa affärspartner. Med utgångspunkt från din verksamhet kan vi föreslå en kombination av trygga tjänster utformade för att optimera ditt ägande, till en väldefinierad kostnad. Enkelt uttryckt handlar det om att maximera tillgängligheten, minska dina livscykelkostnader och underlätta hanteringen av din fordonsflotta. Och inte minst, att hjälpa dig att trygga ett högt andrahandsvärde. Volvo Bus Services Med vårt program av tjänster kan vi ta ansvar för dina fordon och säkerställa en bekymmersfri drift. Fleet Management, Vehicle Management, Servicekontrakt och Finansiering är bara några exempel på tjänster som hjälper dig att kontrollera dina kostnader och hur din bussflotta presterar. Service över hela Europa Med över verkstäder och servicecenter över hela Europa, erbjuder vi personlig service och support var du än befinner dig. Med Volvo Originalservice kan du räkna med att din buss alltid får bästa möjliga service, och att vi alltid använder Volvo Originaldelar för att säkerställa prestanda, tillförlitlighet och säkerhet. Volvo Action Service Volvo Action Service är vår assistanstjänst tillgänglig dygnet runt, 365 dagar om året. Får du ett fel på din buss räcker det med ett telefonsamtal för att hjälpen ska vara på väg. Volvo Action Service stöder dig med allt från reparationer till finansiell och juridisk hjälp, översättning, tolkning och hemtransport av förare.

14 MILJÖPRESTANDA Grön Effektivitet lönar sig På Volvo ser vi ingen motsats mellan miljöomsorg och lönsamhet. Tvärt om. Därför visar vi vägen till intelligenta lösningar som både ger dig goda miljöprestanda och affärsmässiga fördelar. Vi kallar det Grön Effektivitet och det ingår i varje Volvobuss. Volvo 9900 är en lyxig turistbuss, byggd för en hållbar och lönsam verksamhet. En del av lösningen är 11-litersmotor för Euro 6. För oss på Volvo handlar det om optimering. Att bussen får den kraft du behöver samtidigt som du sparar bränsle, vilket i sin tur minskar påverkan på miljön.

15 Fakta Mått och vikt Model 2-axlig 3-axlig Längd [m] 12,3 13,0 / 13,8 Bredd [m] 2,55 Höjd [m] 3,75 Tillåten GVW [kg] Drivlina Emissionsstandard Euro 6 Dieselmotor Effekt [hp] Vridmoment [Nm] Växellåda Avgassystem Volvo D11K, 6-cylindrig rak dieselmotor med common rail-insprutning 430 eller eller Volvo I-Shift automatiserat växlingssystem. Finns med integrerad retarder. Ljuddämpare. Automatisk regenerering av partikelfiltret (DPF) utan inblandning av föraren under normala förhållanden. Bränsletankar Diesel [L] 480 alternativt 600 AdBlue [L] 64 Axlar, fjädring och styrning Framaxel Bakaxel Löpaxel Fjädring Servostyrning Däck Fälgar Bromsar Volvos individuella framaxel (IFS) Volvos enkelreduktionsaxel med optimerade utväxlingar Hydrauliskt styrd Elektroniskt reglerad luftfjädring med nigningsfunktion finns till samtliga varianter Hydraulisk servostyrning Volvo Dynamic Steering som tillval 295/80 R22.5" 315/80 R22.5" Finns i stål alternativt aluminium Volvos elektroniskt styrda skivbromsar (EBS) och elektroniskt stabiliseringsprogram (ESP). Volvos motorbroms (VEB) samt funktion för bromssamverkan. Förarplats Rymlig förarmiljö med ett stort antal möjligheter till individuell anpassning för mycket god ergonomi och komfort. Nytt instrumentkluster med förbättrat HMI (Human Machine Interface). Separat förardörr. Passagerarstolar Typ av stolar Barnstolar, tillval Klimatanläggning Zoner Ventilation och värme AC [kw] 27 eller 36 AV-system Volvo turistbusstolar Volvo bälteskuddar eller integrerade bakåtvända barnstolar Separata klimatzoner för förare och passagerare. Effektivt ventilationssystem, takmonterade värmeelement Radio och DVD, mikrofoner för förare och guide, 19" widescreen-monitorer, DVD-växlare, USB-anslutning i instrumentpanelen. Volvo 9900 Upptäck mer på

16 Volvo Buses. Driving quality of life RSP SE. Utrustning som visas eller nämns i broschyren kan vara tillval eller tillbehör. Utrustningen kan dessutom variera mellan olika länder. Vi förbehåller oss rätten att ändra produktspecifikationerna utan föregående meddelande.

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta Volvo Buses. Driving quality of life Grunden till en bra buss Volvo B8R/RLE chassina möter varje behov av trafiktyp. Ett stort antal modell varianter ger dig

Läs mer

Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9900 en lyxutrustad turistbuss som ger alla ombord en förstklassig upplevelse. Bussens design är ny och välgjord, allt

Läs mer

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 9500 Skapar värde för alla

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 9500 Skapar värde för alla Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9500 Skapar värde för alla Volvo 9500 är ett bra första steg in i Volvos bussprogram. Ett kostnadseffektivt alternativ för medellånga resor och turisttrafik.

Läs mer

Volvo 7900 Hybrid. Bättre affärer för grönare städer

Volvo 7900 Hybrid. Bättre affärer för grönare städer Volvo 7900 Hybrid Bättre affärer för grönare städer Modellprogrammet Volvo 7900 Hybrid tar begreppet Grön Effektivitet till en ny nivå, långt bortom Euro 6-kraven. Volvo 7900 Hybrid är den energieffektivaste

Läs mer

Volvo 9700 Från A till B till vart som helst. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 9700 Från A till B till vart som helst. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9700 Från A till B till vart som helst Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9700 är en optimal buss som ger dig både produktivitet och mångsidighet i varje tillämpning. En välutrustad långfärdsbuss

Läs mer

Volvo Från A till B till vart som helst

Volvo Från A till B till vart som helst Volvo 9700 Från A till B till vart som helst Volvo 9700 är en optimal buss som ger dig både produktivitet och mång sidighet i varje tillämpning. En välut rustad långfärdsbuss som är enkel att anpassa till

Läs mer

Volvo 8900 Din hårt arbetande partner

Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 8900 möter alla tänkbara krav på trafik. Den är extremt mångsidig och finns i ett stort antal modellvarianter, som samtliga

Läs mer

Volvo B11R grunden för en produktiv buss. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo B11R grunden för en produktiv buss. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B11R grunden för en produktiv buss Volvo Buses. Driving quality of life Pålitliga affärsresultat Volvo B11R är ryggraden i en framgångsrik turistbussverksamhet. Oavsett om du behöver en lyxig turistbuss

Läs mer

Volvo Skapar värde för alla

Volvo Skapar värde för alla Volvo 9500 Skapar värde för alla Volvo 9500 är ett bra första steg in i Volvos bussprogram. Ett kostnadseffektivt alternativ för medellånga resor och turisttrafik. Tillgänglighet, tillförlitlighet och

Läs mer

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer Modellprogrammet Volvo 7900 Hybrid tar begreppet Grön Effektivitet till en ny nivå, långt bortom Euro 6-kraven.

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

Bilar körs av människor. Därför måste den grundläggande principen bakom allt vi gör på Volvo vara och förbli säkerhet

Bilar körs av människor. Därför måste den grundläggande principen bakom allt vi gör på Volvo vara och förbli säkerhet Bilar körs av människor. Därför måste den grundläggande principen bakom allt vi gör på Volvo vara och förbli säkerhet Assar Gabrielsson & Gustaf Larson, Volvos grundare Jonas Ekmark Förebyggande säkerhet

Läs mer

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning Volvo FE Hybrid Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning En ren och lönsam framtidslösning Volvo Lastvagnar har över tjugo års erfarenhet av hybridteknologi. Redan 1985 presenterades

Läs mer

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar PRESS info P11X02SE / Per-Erik Nordström 20 oktober 2011 och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar Scania Citywide är en ny serie låggolvs- och lågentrébussar med en distinkt, vänlig formgivning

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

MaxiWash. WashTec har allt för Er framgång inom fordonstvättbranschen.

MaxiWash. WashTec har allt för Er framgång inom fordonstvättbranschen. WashTec har allt för Er framgång inom fordonstvättbranschen. MaxiWash STORT UTBUD Vi har rätt lösning för din fordonstvättverksamhet: KOMMERSIELL TUNG FORDONSTVÄTT ROLLOVER BILTVÄTTAR för låga, medelstora

Läs mer

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm.

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm. PRESS info P13102SE / Per-Erik Nordström 29 jan 2013 Scania har marknadens bredaste utbud av tunga lastbilar Tack vare Scanias moduluppbyggda produktsystem kan kunderna välja bland miljontals specifikationer

Läs mer

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta NISSAN JUKE MAXIMERAD SPÄNNING NYA NISSAN JUKE DEN BLIR BARA BÄTTRE OCH BÄTTRE MED NYDESIGNADE XENON-STRÅLKASTARE, öppningsbart glastak, bumerangformade LED-baklyktor, sportiga stötfångare, sidobackspeglar

Läs mer

A-serien A 72 A 82 A 92

A-serien A 72 A 82 A 92 A-serien A 72 A 82 A 92 SE Innehåll Inbyggd styrka 3 Hytt 4-5 Transmission och kraftöverföring 6 Motor 7 Hydraulik 8-9 Tekniska specifikationer 10 Extrautrustning 11 Valtra service 11 2 Inbyggd styrka

Läs mer

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter PRODUKTBROSCHYR LOGLIFT 118S EN ARBETSHÄST PÅ 12 tonmeter Denna kran för hantering av kortvirke finns tillgänglig i flera olika räckvidder från 7,9 upp till 10,1 meter.

Läs mer

WORKMAN MD-SERIENS ARBETSFORDON

WORKMAN MD-SERIENS ARBETSFORDON KOMBINERAR KOMFORT OCH PRODUKTIVITET SOM ALDRIG FÖRR WMD ÖVERLÄGSNA KÖREGENSKAPER (SRQ) Workman MD-serien kombinerar komfort och produktivitet som aldrig förr. Den innovativa SRQ -upphängningen med Active

Läs mer

ALLT DU VILL HA. Specifikation

ALLT DU VILL HA. Specifikation ALLT DU VILL HA Volvo FH16 Mästaren inom tunga transporter. För dig som söker den mest avancerade och kraftfulla lastbilen. Volvo Ocean Race Limited Edition kommer topputrustad ända från drivlinan till

Läs mer

TIME MACHINE LIMITED EDITION

TIME MACHINE LIMITED EDITION TIME MACHINE LIMITED EDITION Banbrytande ögonblick Från det att Volvo Lastvagnar år 1956 lanserade sin första, frambyggda stadslastbil och fram till dagens superavancerade fjärrtransportbilar har företaget

Läs mer

M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor

M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor R M M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor M40-SERIEN Traktorer i en klass för sig. Den nya M40N-serien är en kombination av effektiva och prisvärda traktorer som är extremt mångsidiga och som passar

Läs mer

Serviceinformation. Volvo Lastvagnar AB. Produktinformation på Volvo Lastvagnar för räddningstjänstens personal FM FH

Serviceinformation. Volvo Lastvagnar AB. Produktinformation på Volvo Lastvagnar för räddningstjänstens personal FM FH Serviceinformation Volvo Lastvagnar AB Produktinformation på Volvo Lastvagnar för räddningstjänstens personal FM FH Förord Beskrivningarna och serviceprocedurerna som tas upp i denna handbok är baserade

Läs mer

VOLVO HJULLASTARE L330D

VOLVO HJULLASTARE L330D VOLVO HJULLASTARE L330D Volvo L330D muskler och intelligens i effektiv förening Att kombinera styrka och intelligens kräver stor kunskap, en kunskap som gett Volvo L330D helt unika egenskaper. Ett nytt

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Lastbil med kran till Alingsås Energi Nät AB

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Lastbil med kran till Alingsås Energi Nät AB Alingsås kommun Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Lastbil med kran till Alingsås Energi Nät AB Diarie 2014.083 Upphandlare Jonas Brunnegård Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

P R E S S M E D D E L A N D E

P R E S S M E D D E L A N D E Massor av nyheter! KABE Husvagn 2012 Raden av nyheter till modellåret 2012 skulle kunna göras nästan hur lång som helst. Utvecklingsavdelningen i Tenhult har verkligen inte legat på latsidan, det sista

Läs mer

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet FUN TO RIDE I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad,

Läs mer

Profihopper. Profihopper

Profihopper. Profihopper Profihopper Arbetsområden Den UNIKA Profihoppern Vårdar alla dina grönytor! Parker Kyrkogårdar Golfbanor Bostadsområden Grönytor Idrottsplatser Campingplatser Naturskyddsområden Innehåll Arbetsområden

Läs mer

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT VI VET HUR DIN VARDAG SER UT I städer eller i miljöer med mycket trafik uppstår arbetssituationer där utrymmet är begränsat och tempot högt. Att snabbt och säkert kunna förflytta sig inom och mellan arbetsplatserna

Läs mer

Säkerheten är viktig vid arbete med kabel. Dels för maskinföraren men också för eventuella personer som jobbar i närheten av maskinen.

Säkerheten är viktig vid arbete med kabel. Dels för maskinföraren men också för eventuella personer som jobbar i närheten av maskinen. Ombyggnad av elledning. Arbetet innebär resning av nya stolpar, montering av ledning med hjälp av lift samt nedmontering av gamla stolpar. VI VET HUR DIN VARDAG SER UT Linjearbete och kabelplöjning innebär

Läs mer

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Innovativa tekniska lösningar och funktioner gör det här till den

Läs mer

Äventyret väntar. Skillnaden mellan XC och Cross Country

Äventyret väntar. Skillnaden mellan XC och Cross Country Äventyret väntar Ta en ny Volvo V40 och lägg till design och detaljer som ger en känsla av äventyr. Resultatet blir en Volvo V40 Cross Country. Utmaningen för mig och teamet har varit att maximera den

Läs mer

NISSAN NT400 CABSTAR

NISSAN NT400 CABSTAR NISSAN NT400 CABSTAR NISSAN NT400 CABSTAR DEN BÄSTA LÖSNINGEN FÖR DIN VERKSAMHET NT400 CABSTARS FANTASTISKA EGENSKAPER gör den till en populär lastbil för alla typer av företag, från egenföretagare till

Läs mer

PEUGEOT PARTNER BOXLINE

PEUGEOT PARTNER BOXLINE 2012-02-09 PEUGEOT PARTNER BOXLINE MOTOR 1,6 HDi MOTOR, VÄXELLÅDA & STYRNING Cylindervolym (cm³) 1 560 Maxeffekt kw EEC (hk DIN) 66 / (90) Vid varvtal (v/min) 4 000 Max vridmoment Nm CEE vid v/min 215

Läs mer

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton 3 modeller. Harmoniskt samarbete. Säkra din verksamhet från beställning till leverans med Atlet Balance eldrivna motviktstruckar Atlet Balance

Läs mer

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut?

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut? SCANIA CITYWIDE Scania bedriver en aktiv produktutveckling och produktförbättring. Scania förbehåller sig därför rätten att utan föregående meddelande genomföra ändringar av konstruktioner, specifikationer,

Läs mer

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433 NYA NISSAN PULSAR Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger PRISLISTA MOTOR VÄXELLÅDA Drivning Utrustningsnivå CO2 g/km Bränsleförbrukning l/100km Rekommenderat cirkapris kr Bensin DIG-T 115 6-växlad

Läs mer

Volvo 7900 LaddHybrid LYSSNA TILL din stad. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 7900 LaddHybrid LYSSNA TILL din stad. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 7900 LaddHybrid LYSSNA TILL din stad Volvo Buses. Driving quality of life Innehåll Produktöversikt Bakgrund Framtidens teknologi Nyckelfärdiga lösningar Miljöprestanda Energieffektivitet Tillgänglighet

Läs mer

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI www.kia.se 2 3 pro_ cee d Vi vet av erfarenhet att våra bilar är så välbyggda att vi kan erbjuda hela 7 års nybilsgaranti. Garantin följer bilen och upphör 7 år efter första registreringsdatum eller efter

Läs mer

Den naturliga ledaren.

Den naturliga ledaren. Scania Fjärrbilar 2 SCANIA FJÄRRBILAR Den naturliga ledaren. Vi på Scania vet att långsiktig framgång bygger på ett gott samarbete. Med dina behov framför ögonen tar vi fram lösningar som sträcker sig

Läs mer

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 PRESS info P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare Scania fortsätter att bredda sitt utbud av bygg- och anläggningsfordon för att möta nya tillämpningar

Läs mer

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven.

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven. HYDRAULIK Willeredskapsbärare är som standard utrustade med ett mångsidigt hydraulsystem. Det gör det möjligt att använda ett mycket brett sortiment av olika redskap. MIDJESTYRNING Tack vare att maskinerna

Läs mer

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw)

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 2 5E-serien traktorer inledning Möt den lilla jätten Ägnar du dig åt djurhållning? Driver du en liten vinodling? Den nya

Läs mer

TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003

TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003 TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003 Instrumentpanel Lätt åtkomliga funktioner Översiktlig instrumentpanel Olycka, cruise & PTO kontakter powerstyrning Hydraulisk power styrning ger optimal

Läs mer

KOMBI-8. Produktfakta

KOMBI-8. Produktfakta KOMBI-8 Produktfakta MODELLPROGRAM MOTOR DRIVMEDEL VÄXELLÅDA UTRUSTNINGSNIVÅ LAGERFÖRD 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Select Ja 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Comfort Ja 2.5 CRDi (170 hk)

Läs mer

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 Tekniska data Tekniska data Grizzly 700 Motortyp Insugsystem Cylindervolym Smörjsystem Tändsystem Startsystem Bränsletank Oljevolym Växellåda Transmission Slut transmission

Läs mer

Foh Överhäng fram Roh Överhäng bak 1 283 1 583 LT Totallängd (1) 4 183 4 983 R1 R2. Kant till kant 5 920 6 730 CW Hytt, bredd MW Totalbredd

Foh Överhäng fram Roh Överhäng bak 1 283 1 583 LT Totallängd (1) 4 183 4 983 R1 R2. Kant till kant 5 920 6 730 CW Hytt, bredd MW Totalbredd CABSTAR 35.14 Totalvikt: 3.500 Kg. 136 hk Specifikationer M C G. C. A B Underrun protection bar 140 Foh B 109 PÅBGGNAD SKISS DIMENSIONER (mm) 35.14 MB 2 900 3 400 Foh Överhäng fram 1 062 Överhäng bak 1

Läs mer

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DUBBLA FACK MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DUBBLA FACK Det finns många starka skäl att välja Geesinknorba baklastare: hög tillförlitlig vägprestanda, ökad effektivitet, leverans av de värden ni

Läs mer

Skördare 1270E/1470E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1270E/1470E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1270E/1470E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON Den avancerade tekniken i John Deeres E-serieskördare ger en mycket hög

Läs mer

SCANIA TOURING. Välkommen ombord

SCANIA TOURING. Välkommen ombord Välkommen ombord Berätta om din verksamhet Möt Scania Touring. Med sin kraftfullt formade exteriör är den här allsidiga turistbussen skapad för att motsvara kraven för charter trafik och reguljärtrafik

Läs mer

Ett måste för golfbanan

Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D 16 kw (21,5 hk) Kubota - dieselmotor Det exklusiva klippsystemet Sidewinder 183 cm eller 216 cm klippbredd Series/Parallel -3-hjulsdrift När

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

Ett förstklassigt val

Ett förstklassigt val Kalmar DCF50-90 Ett förstklassigt val Lätta gaffeltruckar 5-9 ton. När endast det bästa är gott nog Är du en Kalmar-kund? Sedan 1949 har Kalmar varit det märke kvalitetsmedvetna truckförare och ägare föredrar.

Läs mer

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFI 50 Effektiv Profi 50 är en skogsmaskin som lämpar sig för varierande terränger. Skogsmaskinen går på ett obehindrat och skonsamt sätt även på mjuka marker. Tack vare en

Läs mer

CR-V. Honda originaltillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö, Sweden Telefon: 040-38 07 00 www.honda.se CR-V/12/06/TH11066Sv

CR-V. Honda originaltillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö, Sweden Telefon: 040-38 07 00 www.honda.se CR-V/12/06/TH11066Sv Honda originaltillbehör CR-V Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifi kationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda

Läs mer

TEKNISKA FAKTA PEUGEOT BOXER SKÅP BOXER

TEKNISKA FAKTA PEUGEOT BOXER SKÅP BOXER TEKNISKA FAKTA BOXER 2013-09-06 MOTORER 2,2 HDi 2,2 HDi 2,2 HDi 2,2 HDi 2,2 HDi L1H1 L1H1 L2H1 L2H1 L2H1 MOTOR, VÄXELLÅDA & STYRNING Cylindervolym (cm³) 2 198 2 198 2 198 2198 2198 Maxeffekt kw EEC (hk

Läs mer

Press Information. Pedestrian Detection i mörker. Animal Detection

Press Information. Pedestrian Detection i mörker. Animal Detection Volvo Car Group Public Affairs PVH50 SE-405 31 Göteborg, Sweden Telephone +46 31 59 65 25 Fax +46 31 54 40 64 www.media.volvocars.com Press Information Originator Malin Persson, malin.persson@volvocars.com

Läs mer

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten.

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. För femtio år sedan gjorde ClubCars golfbilar entré på de amerikanska golfbanorna. Där är de idag en nästan

Läs mer

PÖTTINGER TOP / TOP C

PÖTTINGER TOP / TOP C PÖTTINGER TOP / TOP C Dubbelsträngläggare för sido- och mittsträng 97+027.13.0813 Dubbelsträngläggare för varje användning PÖTTINGER har nu ett brett utbud av nya dubbelsträngläggare för sido- och mittsträngar.

Läs mer

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1070E/1170E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON John Deeres nya skördare 1070E och 1170 E är både smidiga och högpresterande,

Läs mer

NT400 CABSTAR 3.5T 145HP SC

NT400 CABSTAR 3.5T 145HP SC NT400 SE-19-0331 NT400 CSTR 3.5T 145HP SC vikt: 3.500 Kg. 145 hk Specifikationer IC M C G. C. H1 Underrun protection bar 140 Foh 109 VT R VD PÅGGND SKISS 35.145 35.145 M L DIMENSIONER (mm) Hjulbas Foh

Läs mer

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V10_COVERS.indd 1-3 20/07/2015 10:05:18

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V10_COVERS.indd 1-3 20/07/2015 10:05:18 M{ZD{ 6 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 2 3 1 7 6 4 5 14 15 SKYACTIV TECHNOLOGY 16 17 6 1 7 5 2 4 3 8 18 19 SÄKERHET FRAMFÖR ALLT Mazda6 är konstruerad med en uppsjö av intelligent teknologi för att du och dina

Läs mer

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov RH Mereo RH Mereo Nu lanserar RH en stol som också är ett arbetsredskap och ett affärsverktyg på samma gång. RH Mereo är konstruerad för att höja kapaciteten, både din egen och på hela arbetsplatsen. Den

Läs mer

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DuBBLA fack MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DuBBLA fack det finns många starka skäl att välja geesinknorba baklastare: hög tillförlitlig vägprestanda, ökad effektivitet, leverans av de värden ni

Läs mer

Profila RS: Den perfekta multihusbilen

Profila RS: Den perfekta multihusbilen 14 Eura Mobil 2013/2014 NYHET Profila RS: Den perfekta multihusbilen Du letar efter en husbil som har många goda egenskaper: den ska vara så låg som en halvintegrerad och samtidigt ha ett förvaringsutrymme

Läs mer

The Nya Snaew ab Saab Sedan

The Nya Snaew ab Saab Sedan Nya The Saab new Saab Sedan En storslagen upplevelse. Den svenska naturen är unik. Och på Saab har vi alltid låtit oss inspireras av vår omgivning. Med blicken fäst på en avlägsen horisont och med ett

Läs mer

MODULSTOLEN REAL 9000

MODULSTOLEN REAL 9000 MODULSTOLEN REAL 9000 Artikelnr: 803336 Mercado 0811 Giltig från 960601 REAL 9000 - Den svenska kvalitetsstolen ett system där behoven bestämmer utförandet När benen är svaga behöver man en stol både

Läs mer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 3/2012 Gäller från 2012-04-16 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-04-16 Versioner Bensin: Voyager 3.6 283hk Voyager 3.6 283hk Diesel: Voyager 163hk

Läs mer

Åtgärder för att öka körförmågan med sidvagn

Åtgärder för att öka körförmågan med sidvagn MOTORHISTORISKA RIKSFÖRBUNDET IDEELL KULTURELL SAMMANSLUTNING AV KLUBBAR FÖR ÄLDRE VÄGFORDON KANSLI: TOMTEBOGATAN 33, 113 38 STOCKHOLM TEL 08-30 28 01 FAX 08-31 27 06 E-POST mhrf@mhrf.se HEMSIDA www.mhrf.se

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

EN AV DE ALLRA TIDIGASTE utvecklingarna i den riktningen var den mekaniska diffbromsen. Idén kom 26 PORSCHEMAG TEXT: JONAS JARLMARK,

EN AV DE ALLRA TIDIGASTE utvecklingarna i den riktningen var den mekaniska diffbromsen. Idén kom 26 PORSCHEMAG TEXT: JONAS JARLMARK, Om varje hjul kunde drivas och styras helt separat med elektronik skulle bilarna bli snabbare, roligare och säkrare. Men ännu en tid lär vi få hålla till godo med mekanik som kontrolleras av elektronik.

Läs mer

CITY PLUS (2WD) MODELLER

CITY PLUS (2WD) MODELLER MODELLER CITY PLUS (2WD) Urval utrustning Aluminiumfälgar, 16 tum med 215/65R16 däck CD radio med 4 högtalare Klimatanläggning Läderklädd ratt och växelspaksknopp Takreling, svart (saknas på bild) Karbonfärgad

Läs mer

Information. Mer än en cabriolet. Saab 9-3 Cabriolet: Genève, 6 mars 2007. Sammanfattning

Information. Mer än en cabriolet. Saab 9-3 Cabriolet: Genève, 6 mars 2007. Sammanfattning Information Genève, 6 mars 2007 Sammanfattning Saab 9-3 Cabriolet: Mer än en cabriolet 9-3 Cabriolet befäster Saabs ledande position i segmentet öppna premiumbilar och är det största utvecklingssteget

Läs mer

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN 6 e generationen TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN Är det egentligen möjligt att bygga en prestandabil i sex generationer? Ursprunget är tidigt 60-tal. Det måste vara världsrekord! Bara tanken

Läs mer

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion Rapide Siwa Finsnittvagnar Ensilagevagnar foderproduktion Schuitemaker Machines BV etablerades 1919 som tillverkare av maskiner för lantbruk och industri. Tack vare många års erfarenhet har Schuitemaker

Läs mer

Bränsleoptimerade dragbilar från Scania

Bränsleoptimerade dragbilar från Scania PRESS info P09904SE / Per-Erik Nordström 17 september 2009 Bränsleoptimerade dragbilar från Scania I samband med lanseringen av nya R-serien introducerar Scania nya dragbilar som skräddarsytts för europeisk

Läs mer

för reparation av lättare kollisionsskador

för reparation av lättare kollisionsskador Sv för reparation av lättare kollisionsskador SPEED klarar det mesta! De flesta kollisioner sker vid låga hastigheter och ger bara lättare skador SPEED har en dragriktare för snabb och enkel reparation

Läs mer

Honda originaltillbehör FR-V

Honda originaltillbehör FR-V Honda originaltillbehör FR-V Förverkliga dina drömmar Med sin rymliga och sportiga design kombinerar Honda FR-V dynamiska köregenskaper med intelligent komfort och bekvämlighet. FR-V är verkligen en innovativ

Läs mer

Diesel- / gasoldriven motviktstruck

Diesel- / gasoldriven motviktstruck Diesel- / gasoldriven motviktstruck eco-x 24/7 support worldwide network DX GX Anställ UniCarriers diesel- / gasoldrivna motviktstruckar Arbetsverktyg med din tjänst THE BEST OF UniCarriers utformar, tillverkar

Läs mer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2011 Gäller från Modellprogram Gäller fr. o. m. Versioner Compass 4x2 2.0 156hk Compass 4x4 2.4 170hk CVT2 Compass 4x4 2.2 CRD 163hk Modellprogram

Läs mer

Ett genombrott för gasdrivna, tunga lastbilar

Ett genombrott för gasdrivna, tunga lastbilar NYA VOLVO METANDIESEL Ett genombrott för gasdrivna, tunga lastbilar Kommer dina lastbilar att hålla ditt företag konkurrenskraftigt i morgon? Två stora utmaningar Ditt företag står säkert väl rustat för

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex

MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex Användarvänliga kvalitetsprodukter för professionella storkök Driftsäkerhet, ergonomi, hygien Index InFlex 4-5 KE 800 6-7 KE 700 8-9 MK och MKM 10-11 KSF 12-13 Tekniska

Läs mer

NYHET! Gyptone Quattro 70

NYHET! Gyptone Quattro 70 NYHET! Akustikundertak och -väggar med fina perforeringar NYHET! Rena, lätta ytor med behagligt ljud Skapa estetiska omgivningar med en behaglig ljudmiljö. Med den nya serien kan du designa rum med lätta,

Läs mer

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET Släpp loss PFAFF passport symaskiner levereras med en hårdhuv som skyddar symaskinen. Den ergonomiska utformningen gör maskinerna praktiska att transportera och enkla att förvara. Nu börjar resan! Tänk

Läs mer

VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001

VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001 VOLVO S60 2001 TILLVERKADE MELLAN VECKA 20 2000 OCH VECKA 9 2001 1/6 NYA VOLVO S60 ÄR FRAMFÖR ALLT FÖRARENS BIL. HÄR STÅR KÖRGLÄDJE OCH PRESTANDA HÖGST I KURS, UTAN ATT GE AVKALL PÅ KOMFORT FÖR PASSAGERARNA.

Läs mer

CIBES TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS

CIBES TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS CIBES TWO DIN DISKRETA STOLTRAPPHISS 2 INNEHÅLL 4 CIBES TWO Det första du märker med TWO är hur liten plats den tar. Trapphissen är kompakt men har en säker konstruktion. 6 du kan fortfarande använda trappan

Läs mer

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare Bale Wrapper Specialists Tanco Rundbalsinplastare Tanco Rundbalsinplastare För maskinstationer och lantbrukare runt om i världen är Tanco valet när det gäller rundbalsinplastare. Med över 20 års erfarenhet

Läs mer

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 25 januari 2016. Bilen på bilden är extra utrustad

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 25 januari 2016. Bilen på bilden är extra utrustad CITROËN C4 CACTUS Produktfakta Från 25 januari 2016 Bilen på bilden är extra utrustad TEKNISK SPECIFIKATION BENSIN MOTOR PureTech 82 PureTech 82 ETG (1) PureTech 110 S&S Bränsletyp Bensin, blyfri 95 oktan

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Slamsugnings- och spolbil

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Slamsugnings- och spolbil Karlstads kommun Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Slamsugnings- och spolbil Diarie 9821-13 Upphandlare Evelin Nilsson Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera STRÄNGLÄGGARE Strängläggare med en rotor Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera fella.eu 2 FÖRSTKLASSIG SKÖRD I mer än 90 år har FELLA varit likställt med innovativ teknik, enastående

Läs mer

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt Sollentuna 7 sep 2015 Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt - Ny design och identitet - Förbättrad komfort och ljudisolering - Förfinad interiör - Utvecklad

Läs mer

TERGO UFW Fyrvägstruck

TERGO UFW Fyrvägstruck TERGO UFW Fyrvägstruck 24/7 support worldwide network reach trucks UFW Fyrvägstrucken UFW 200/250 Maximal flexibilitet Nya UFW är flexibel och effektiv med långgods och även en fantastisk skjutstativtruck

Läs mer

VOLVO PENTA VÅRSÄSONG 2009 TIPS FRÅN DIN ÅTERFÖRSÄLJARE

VOLVO PENTA VÅRSÄSONG 2009 TIPS FRÅN DIN ÅTERFÖRSÄLJARE VÅRSÄSONG 2009 TIPS FRÅN DIN VOLVO PENTA ÅTERFÖRSÄLJARE Priserna gäller t.o.m. 15 Maj 2009 om inget annat anges. Alla priser är rekommenderade cirkapriser inkl. moms. Vissa produkter kan vara beställningsvaror.

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 TEKNISK SPECIFIKATION: BENSIN MOTOR PureTech 130 S&S THP 200 Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 4 Antal ventiler / cylinder 4 4 Cylindervolym (cm

Läs mer

Maskiner och tillbehör för proffs

Maskiner och tillbehör för proffs askiner och tillbehör för proffs En motor Olika funktioner som tillval otorn och de olika enheterna säljs separat. 6HP 3.8L 20cm Ø 3150min -1 2.4KW 230V (16A) (50Hz) 10.5A (230V) BS4343 AC 175 Bar 6m

Läs mer