Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life"

Transkript

1 Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta Volvo Buses. Driving quality of life

2 Grunden till en bra buss Volvo B8R/RLE chassina möter varje behov av trafiktyp. Ett stort antal modell varianter ger dig full flexibilitet, samtidigt som du kan räkna med låga driftskostnader. Den bränsleeffektiva Euro 6-motorn kommer att hålla nere dina driftskost nader, medan Volvos höga kvalitet garanterar dess funktion. Det är grunden till en bra buss. Driftsäker och bränsleeffektiv. Till och från städer och förorter, ut på stadsmotorvägarna. Det är hemmaplan för Volvo B8R-programmet.

3 Konkurrenskraftiga Miljöprestanda hörnstenar Bränsleeffektivitet Vår helt nya, mycket bränsleeffektiva Euro 6-motor i kombination med Volvos unika program av bränslebesparande tjänster ger dig hög produktivitet. På Volvo Bussar ger vi dig miljöprestanda med affärsmässiga fördelar. Vi utvecklar kontinuerligt teknik och tjänster för att ytterligare minska miljöpåverkan från din verksamhet. Produktiv körglädje Volvo B8R är ett rent nöje att köra. Förarplatsen är i varje detalj utformad för en förstklassig ergonomi. För att utnyttja bussens fulla potential rekommenderar vi vår förarutbildning. Verklig tillgänglighet Volvos erkänt höga tillförlitlighet, servicevänliga layout och bekymmersfria underhåll håller din verksamhet rullande. Och vi står vid din sida hela vägen. Mångsidig och flexibel Med Volvo B8R/RLE får du precis den buss du behöver. Normalgolv eller lågentré, två alternativt tre axlar och ett antal olika effektnivåer gör att du kan optimera din buss så att den passar din verksamhet perfekt. Din bästa affärspartner Vi lovar att vara din bästa affärspartner med tjänster som maximerar tillgängligheten, minskar livscykelkostnaderna och underlättar hanteringen av din fordonsflotta. Säkerhet i världsklass Säkerhet är en del av Volvos DNA. Både förare och passagerare kommer garanterat att uppskatta Volvo B8R:s konsekventa uppförande på vägen och alla övriga egenskaper som bidrar till att göra Volvos chassier till några av världens säkraste.

4 Bränsleeffektivitet spara Upp till av bränslekostnaden 1 0 % Bränslekostnaden har en avgörande betydelse. Vi kan inte göra mycket åt priset men desto mer åt förbrukningen. Volvo B8R/RLE är utrustad med en ny 8-litersmotor för Euro 6, som nu övertar positionen som en av världens bränsleeffektivaste dieselmotorer från sin 7-liters föregångare. Men det är inte det enda som räknas. Hur bussen körs påverkar bränsleförbrukningen minst lika mycket. Därför utvecklar vi kontinuerligt tjänster som hjälper dig att förbättra bränsleeffektiviteten. Med Volvos Förarutbildning och Fleet Management är det fullt möjligt att spara upp till 10 procent bränsle. Lönsamhet på sista raden, från första dagen. Spara upp till 10 procent bränsle och sänk emissionerna med ännu mer. Euro 6 med lägre bränsleförbrukning Vår nya, bränsleeffektiva 8-liters Euro 6-motor förenar låg bränsleförbrukning med hög effekt och högt vridmoment. I kombination med vårt system för motorstyrning och vår legendariska 12-växlade växellåda Volvo I-Shift, får du bättre effektivitet samtidigt som du sänker dina bränslekostnader. Sänk bränsleförbrukningen online Med Fleet Management kan du optimera dina underhållskostnader och minska din bränsleförbrukning. Detaljerade rapporter gör att du kan spåra orsaker till variationer i bränsleförbrukningen. När du vet om det är fordonet, föraren eller vägen som orsakar problem, är det enkelt att vidta de åtgärder som behövs. Produktivare med förarutbildning Med Förarutbildning förbättrar du dina förares kompetens vilket medför lägre bränsleförbrukning. Här finns en stor potential. Våra specialister lär förare över hela världen att köra effektivare och samtidigt ge sina passagerare en trevlig resa.

5 Verklig tillgänglighet Volvo på insidan En buss hör hemma på vägen. Den ska rulla effektivt och trygga din affär. Vi vet att varje minut och varje kilometer räknas. Därför är Volvo B8-programmet och våra tjänster framtagna för att ge dig maximal tillgänglighet. Väl beprövad Volvo-teknologi och en robust konstruktion säkerställer hög tillförlitlighet och lång livslängd. Lägg till tjänster som Vehicle Management, Servicekontrakt och Förarutbildning så har du vad som räknas: Maximal tillgänglighet. Volvos höga kvalitet ger dig en stabil grund för många års hög produktivitet. Bekymmersfritt underhåll Underhåll och tillförlitlighet har en avgörande betydelse för hur produktiv din buss blir under sin livscykel. Volvo B8R/ RLE är konstruerat för långa serviceintervall och med enkelt underhåll. Många viktiga komponenter är underhållsfria, som chassifjädring, styrning och kardanaxlar. Också Volvos multiplexade elsystem är utformat för att underlätta ett effektivt förebyggande underhåll och finns med ett diagnosverktyg. Skräddasydda Servicekontrakt Med våra Servicekontrakt får du en serviceplan som är optimerad för din verksamhet. Serviceplanens utformning påverkas bland annat av körsträcka, klimat, snitthastighet, antal stopp och andra faktorer. Resultatet är underhåll precis när det behövs. Samtidigt garanterar vi att bara Volvo Original delar används och att de monteras av tekniker specialiserade på Volvo. Vehicle Management Vår tjänst för underhållsplanering hjälper dig att optimera fordonstillgänglighet och undvika oplanerade stopp. Med hjälp av telematik får du reda på exakt hur mycket och under vilka förhållanden dina bussar körs, därmed kan du enkelt anpassa underhållet och optimera verksamheten.

6 Mångsidig och flexibel Ryggraden i DIN fordonsflotta Volvo B8R/RLE ger dig en oöverträffad mångsidighet och flexibilitet tryggt, pålitligt och redo för en rad olika uppdrag. Ska du bygga upp en komplett bussflotta för pendel trafik eller intercitytrafik, har Volvo B8R vad som behövs för att du ska få en maximalt produktiv verksamhet. Precis som du vill ha det Ditt Volvo B8R-program kan specificeras för nästan vilka behov som helst. Lågentrévarianten är perfekt för pendelbussar medan normalgolvsvarianten är en stabil grund också för expressbussar och turistbussar med medellånga körsträckor. Volvo B8R finns i olika längder och med två alternativt tre axlar. Den höga kapaciteten ger stor flexibilitet när det gäller antal passagerarstolar och storlek på bagagerum. Alltid rätt prestanda Volvos motorer är kända för sin förstklassiga körbarhet. Volvo D8K för Euro 6 är inget undantag. Motorns prestanda i kombination med en oöverträffad bränsleekonomi är en av förklaringarna till mångsidigheten Volvos B8R/RLE har att erbjuda. Beroende på behov kan du välja mellan tre effekter, alla med ett högt vridmoment över ett brett ekonomivarvtalsområde. En precisionsbyggd, stabil och hållbar ram med slät översida är en perfekt grund för karossering, oavsett vilken buss du bygger.

7 Säkerhet Bästa sättet att resa Att ta bussen är ett av de allra säkraste sätten att resa. I synnerhet om du väljer Volvo. Vår långa erfarenhet och gedigna ingenjörskunskap bildar en stabil och säker grund, som förstärks ytterligare genom en rad olika produktegenskaper. När det gäller olycksförebyggande säkerhet är Volvo B8R-programmets vägegenskaper en ovärderlig tillgång. Volvo B8R uppför sig på ett konsekvent och förutsägbart sätt, vilket gör det enklare för föraren att behålla kontrollen över sitt fordon i alla situationer. Effektiva bromsar Skivbromsar med EBS och motorbromsen är två av Volvos välkända säkerhetskomponenter. Vill du höja säkerheten ytterligare kan du välja till retarder, och till normalgolvsvarianten finns även vårt elektroniska stabiliseringssystem (ESP). Skärpt och fokuserad Volvo B8R/RLE ger en grund för karossören att bygga en effektiv förarmiljö. En ny, lättöverskådlig instrumentpanel, ett förbättrat gränssnitt mellan människa och maskin som minimerar risken för distraktion och justerbar ratt är bara några exempel på utrustning. Med I-Coaching får föraren ytterligare hjälp att köra säkrare och att hålla sig fokuserad och skärpt. Aktiv säkerhet Att bussen är lätt att hantera och uppför sig konsekvent på vägen är avgörande för säkerheten. Ett högt vridmoment över ett brett varvtalsområde i kombination med Volvo I-Shift växellåda ger en unik körupplevelse och pålitlig accelerationsförmåga för säker omkörning. En god stabilitet är också viktig i kritiska situationer när bromsarna behöver sättas på prov.

8 Förarproduktivitet Den perfekta arbetsplatsen Körupplevelsen i en Volvo är någonting extra. Den exakta styrningen och de mjuka växlingarna i kombination med motorns fina vridmoment gör förarens jobb betydligt enklare. Hemligheten ligger i chassits stabilitet och konsekventa uppför ande på vägen. Volvos långa erfarenhet av ergonomi utgör grunden för en perfekt förarmiljö. Ett exempel är Volvos nya justerbara instrumentpanel, som följer med rattinställningen och gör det enkelt för föraren att hitta en bekväm körställning. Växla upp med I-Shift Volvos legendariska växellåda, I-Shift, ger samma höga komfort som en automatisk växellåda. Den kombinerar tyst växling med bränsleeffektivitet och ser till att motorn alltid jobbar under optimala förhållanden. Programvaran hjälper föraren att hålla en hög snitthastighet och att ge passagerarna en behaglig resa. Bra förare blir bättre med I-Coaching I-Coaching hjälper föraren att köra säkrare, bränsleeffektivare och bekvämare. Den ger omedelbar feedback vid övervarvning, utdragen tomgångskörning, för hög hastighet och skarp kurvtagning och hjälper på så sätt föraren att förbättra sin körning. Volvo B8R-programmets funktionella konstruktion omfattar förstås också förarmiljön. Den nya instrumenteringen är utformad för att bara visa relevant information. Det minskar risken för distraktion och hjälper föraren att hålla sig fokuserad och skärpt.

9 Miljöprestanda Grön Effektivitet är inbyggd På Volvo vet vi att låg miljöpåverkan och bra lönsamhet kan gå hand i hand. Vi visar vägen till intelligenta lösningar som både ger dig god miljöprestanda och affärsmässiga fördelar. Volvo B8R är utrustad med en ny 8-liters Euro 6-motor, som nu tar över positionen som en av världens bränsleeffektivaste dieselmotorer från sin 7-liters föregångare. Och med lägre bränsleförbrukning följer lägre emissioner. Vi kallar det Grön Effektivitet, och det är vad du får med varje Volvo. Lägre bränsleförbrukning avgörande Det enklaste sättet att leverera miljöprestanda är att minska bränsleförbrukningen och samtidigt bibehålla motoreffekt och vridmoment. Och det är precis vad vi gör med våra nya, lättare Euro 6-motorer. Vi kallar det optimering. Tillsammans med vårt system för motorstyrning och vår innovativa lösning för avgasefterbehandling ger de dig ökad effektivitet med gröna fördelar. Volvo B8R-programmet har en ny 8-liters Euro 6-motor, som nu tar över positionen som världens bränsleeffektivaste dieseldrivna bussmotor, från vår föregående 7-litersmotor. Effektivare med förarutbildning Du presterar som du kör. Varje droppe sparat bränsle ökar din lönsamhet. Och det finns en stor potential. Med hjälp av Förarutbildning kan du förbättra din miljöprestanda ytterligare. Och med Fleet Management kan du kontinuerligt följa upp hur dina bussar presterar och på så sätt förbättra din verksamhet ytterligare.

10 Din bästa affärspartner Tillsammans får vi din verksamhet att rulla När du bygger upp en bussflotta helt eller delvis med modellvarianter ur Volvos B8R-program, lägger du en stabil grund för din verksamhet. Med vår erfarenhet, kunskap och förståelse för din affär, lovar vi att vara din bästa affärspartner. Med utgångspunkt från din situation föreslår vi en kombination av trygga tjänster framtagna för att optimera verksamhet, till en väldefi nierad kostnad. Enkelt uttryckt handlar det om att maximera tillgängligheten, minska livscykelkostnaderna och underlätta hanteringen av din bussflotta. Och inte minst att hjälpa dig till en trygg produktivitet och långsiktig lönsamhet. Tjänster för högre fordonstillgänglighet Med vårt program av tjänster kan vi ta ansvar för dina fordon och säkerställa en bekymmersfri drift. Vehicle Management, Servicekontrakt och Fleet Management är bara några exempel på tjänster som hjälper dig att kontrollera dina kostnader och hur din bussflotta presterar. Reservdelsförsörjning Med våra tjänster för reservdelsförsörjning får du bästa möjliga tillgång till Volvo Originaldelar, vilket hjälper dig att säkerställa en hög fordonstillgänglighet. Dessutom har Volvo B8R-programmet mycket gemensamt med andra Volvomodeller, både när det gäller struktur, komponenter och delar. Det förenklar underhåll och verkstadsrutiner. Finansiering Våra förmånliga finansieringslösningar skräddarsys för att inte bara underlätta inköpsprocessen utan hela ditt ägande. Vi ger dig ett samlat avtal för både fordon och finansiering som är anpassat för din verksamhet och som hjälper dig att spara tid och pengar.

11 Fakta Mått och vikt Bränsletankar Bromsar all Modell Lågentré the Normalgolv way 2-axlig 3-axlig 2-axlig 3-axlig Längd [m] 10,2 12,8 12,4 14,9 10,5 13,6 12,2 15,0 Transport - hjulbas [m] Godkänd hjulbas [m] 3,5 5,0 3,3 4,0 4,5 7,0 5,0 7,4 5,0 7,7 5,0 7,4 Total bredd [m] 2,5 Ramhöjd [m] 1,6 Tillåten GVW [kg] Drivlina Emissionsstandard Euro 6 Dieselmotor Effekt [hk] Vridmoment [Nm] Volvo D8K, 6-cylindrig rak dieselmotor med common rail-insprutning 280, 320 eller motorn fi nns även för Biodiesel. 1050, 1200 eller 1400 Växellåda Volvo I-Shift automatiserat växlingssystem med retarder som tillval eller automatisk växellåda från ZF eller Voith med inbygd retarder. Avgassystem En st ljuddämpare. För konventionell dieseldrift: Automatisk regenerering av partikelfiltret (DPF) utan inblandning av föraren, under normala förhållanden. För Biodiesel: Regenerering av partikelfiltret (DPF) sker på förarens begäran när fordonet är parkerat. Modell Lågentré Normalgolv Diesel/Biodiesel Ad Blue [l] 30, 48 30, 48, 64 Transporttank [l] 50 Ram Precisionsbyggd, stark och hållbar ram i stål. Ramen kombinerar god stabilitet med låg vikt. Exakta dimensioner underlättar karossering. Normalgolvsmodellen har C-profi lerade rambalkar med slät ovansida för enkel karossering. Axlar, fjädring och styrning Modell Lågentré Normalgolv Framaxel Volvo droppaxel Volvo konventionell axel Bakaxel Volvos enkelreduktionsaxel med optimerade utväxlingar Löpaxel Hydrauliskt styrd Hydrauliskt styrd eller fast Fjädring Elektroniskt reglerad luftfjädring med nigningsfunktion fi nns till samtliga varianter Servostyrning Eldriven hydraulisk servostyrning på 2-axlig lågentrévariant. Hydraulisk servostyrning på övriga modellvarianter. Däck 27 5 / 70 R22.5 " 295/80 R22.5 " Fälgar Finns i stål eller aluminium 295/80 R22.5 " 315/80 R22.5 " Volvos elektroniskt reglerade skivbromsar (EBS). ESP finns som tillval till modellvarianter med normalgolv. Funktion för bromssamverkan (samtliga). Förarplats Utrustning som ny justerbar instrumentpanel och ställbar ratt anpassad till pedalernas placering lägger grunden för en ergonomisk förarmiljö. Nytt Volvo-instrumentkluster med förbättrat HMI (Human Machine Interface). Volvo B8R Lågentré Upptäck mer på

12 Volvo Buses. Driving quality of life RSP Svenska. Utrustning som visas eller nämns i broschyren kan vara tillval eller tillbehör. Utrustningen kan dessutom variera mellan olika länder. Vi förbehåller oss rätten att ändra produktspecifikationerna utan föregående meddelande.

Volvo B11R grunden för en produktiv buss. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo B11R grunden för en produktiv buss. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B11R grunden för en produktiv buss Volvo Buses. Driving quality of life Pålitliga affärsresultat Volvo B11R är ryggraden i en framgångsrik turistbussverksamhet. Oavsett om du behöver en lyxig turistbuss

Läs mer

Volvo 7900 Hybrid. Bättre affärer för grönare städer

Volvo 7900 Hybrid. Bättre affärer för grönare städer Volvo 7900 Hybrid Bättre affärer för grönare städer Modellprogrammet Volvo 7900 Hybrid tar begreppet Grön Effektivitet till en ny nivå, långt bortom Euro 6-kraven. Volvo 7900 Hybrid är den energieffektivaste

Läs mer

Volvo 9900. Tar dig närmare dina drömmar

Volvo 9900. Tar dig närmare dina drömmar Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar Volvo 9900 en lyxutrustad turistbuss som ger alla ombord en förstklassig upplevelse. Bussens design är luxuös och välgjord, allt av högsta kvalitet. Med Volvos passagerarstolar

Läs mer

Volvo 8900 Din hårt arbetande partner

Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 8900 möter alla tänkbara krav på trafik. Den är extremt mångsidig och finns i ett stort antal modellvarianter, som samtliga

Läs mer

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 9500 Skapar värde för alla

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 9500 Skapar värde för alla Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9500 Skapar värde för alla Volvo 9500 är ett bra första steg in i Volvos bussprogram. Ett kostnadseffektivt alternativ för medellånga resor och turisttrafik.

Läs mer

Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9900 en lyxutrustad turistbuss som ger alla ombord en förstklassig upplevelse. Bussens design är ny och välgjord, allt

Läs mer

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer Modellprogrammet Volvo 7900 Hybrid tar begreppet Grön Effektivitet till en ny nivå, långt bortom Euro 6-kraven.

Läs mer

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 PRESS info P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare Scania fortsätter att bredda sitt utbud av bygg- och anläggningsfordon för att möta nya tillämpningar

Läs mer

Volvo 9700 Från A till B till vart som helst. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 9700 Från A till B till vart som helst. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9700 Från A till B till vart som helst Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9700 är en optimal buss som ger dig både produktivitet och mångsidighet i varje tillämpning. En välutrustad långfärdsbuss

Läs mer

Volvo Din hårt arbetande partner

Volvo Din hårt arbetande partner Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo 8900 möter alla tänkbara krav på trafik. Den är extremt mångsidig och finns i ett stort antal modellvarianter, som samtliga är utvecklade med tanke på att du

Läs mer

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera STRÄNGLÄGGARE Strängläggare med en rotor Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera fella.eu 2 FÖRSTKLASSIG SKÖRD I mer än 90 år har FELLA varit likställt med innovativ teknik, enastående

Läs mer

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning Volvo FE Hybrid Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning En ren och lönsam framtidslösning Volvo Lastvagnar har över tjugo års erfarenhet av hybridteknologi. Redan 1985 presenterades

Läs mer

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw)

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 2 5E-serien traktorer inledning Möt den lilla jätten Ägnar du dig åt djurhållning? Driver du en liten vinodling? Den nya

Läs mer

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar PRESS info P11X02SE / Per-Erik Nordström 20 oktober 2011 och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar Scania Citywide är en ny serie låggolvs- och lågentrébussar med en distinkt, vänlig formgivning

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

MaxiWash. WashTec har allt för Er framgång inom fordonstvättbranschen.

MaxiWash. WashTec har allt för Er framgång inom fordonstvättbranschen. WashTec har allt för Er framgång inom fordonstvättbranschen. MaxiWash STORT UTBUD Vi har rätt lösning för din fordonstvättverksamhet: KOMMERSIELL TUNG FORDONSTVÄTT ROLLOVER BILTVÄTTAR för låga, medelstora

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 Kraftfull Tillförlitlig Bevisat höga prestanda Komfort och säkerhet Volvos grävmaskiner är konstruerade för en världsomspännande marknad. Den avancerade teknologi

Läs mer

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm.

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm. PRESS info P13102SE / Per-Erik Nordström 29 jan 2013 Scania har marknadens bredaste utbud av tunga lastbilar Tack vare Scanias moduluppbyggda produktsystem kan kunderna välja bland miljontals specifikationer

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Ett måste för golfbanan

Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D 16 kw (21,5 hk) Kubota - dieselmotor Det exklusiva klippsystemet Sidewinder 183 cm eller 216 cm klippbredd Series/Parallel -3-hjulsdrift När

Läs mer

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton 3 modeller. Harmoniskt samarbete. Säkra din verksamhet från beställning till leverans med Atlet Balance eldrivna motviktstruckar Atlet Balance

Läs mer

P R E S S M E D D E L A N D E

P R E S S M E D D E L A N D E Massor av nyheter! KABE Husvagn 2012 Raden av nyheter till modellåret 2012 skulle kunna göras nästan hur lång som helst. Utvecklingsavdelningen i Tenhult har verkligen inte legat på latsidan, det sista

Läs mer

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Innovativa tekniska lösningar och funktioner gör det här till den

Läs mer

WORKMAN MD-SERIENS ARBETSFORDON

WORKMAN MD-SERIENS ARBETSFORDON KOMBINERAR KOMFORT OCH PRODUKTIVITET SOM ALDRIG FÖRR WMD ÖVERLÄGSNA KÖREGENSKAPER (SRQ) Workman MD-serien kombinerar komfort och produktivitet som aldrig förr. Den innovativa SRQ -upphängningen med Active

Läs mer

NYHET ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012 BATTERIDRIVNA VERKTYG METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING BETONG- OCH NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4

NYHET ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012 BATTERIDRIVNA VERKTYG METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING BETONG- OCH NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4 BATTERIDRIVNA VERKTYG NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4 NY BORDS-/GERINGSSÅG SE SIDAN 5 BETONG- OCH METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING NY STICKSÅG, 18 V XR SE SIDAN 4 ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012

Läs mer

A-serien A 72 A 82 A 92

A-serien A 72 A 82 A 92 A-serien A 72 A 82 A 92 SE Innehåll Inbyggd styrka 3 Hytt 4-5 Transmission och kraftöverföring 6 Motor 7 Hydraulik 8-9 Tekniska specifikationer 10 Extrautrustning 11 Valtra service 11 2 Inbyggd styrka

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

Oberoende förare Autoadapt. Hur du oberoende och säkert kör ditt fordon.

Oberoende förare Autoadapt. Hur du oberoende och säkert kör ditt fordon. Oberoende förare Autoadapt Hur du oberoende och säkert kör ditt fordon. Välkommen till Autoadapt, varsågod och starta motorn. NORMALT SETT KÖR man ett fordon med pedaler, en ratt och ibland även en växelspak.

Läs mer

PTH 900/820 E PTH 1200/1000 HACKERTRUCK

PTH 900/820 E PTH 1200/1000 HACKERTRUCK 1200/1000 HACKERTRUCK 89, Envie (CN) 077 - Fax +39 0175 278421 - info@pezzolato.it www.pezzolato.it Trumhuggar Serien Det bästa fliset av alla typer av trä GREENLINE HACKERTRUCK 1000/820 HACKERTRUCK HACKERTRUCK

Läs mer

Dyna Produktinformation

Dyna Produktinformation Dyna Produktinformation www.toyota.se DYNA SVARET PÅ DINA LOGISTISKA UTMANINGAR Toyota Dyna är den flexibla och kostnadseffektiva lösningen på dina transportbehov. Den förenar låga driftkostnader och hög

Läs mer

LOGSET TH skördaraggregat

LOGSET TH skördaraggregat LOGSET TH skördaraggregat 2 Effektivitet utan kompromisser TH75 kan utrustas med en barkningssats för eukalyptusträd. Den synkroniserade matarkretsen, de parallellstyrda kvistningsknivarna och matarhjulen

Läs mer

SIDA 4-5 SIDA 6-7 SIDA 4-5 3 ÅRS GARANTI

SIDA 4-5 SIDA 6-7 SIDA 4-5 3 ÅRS GARANTI 1 3 ÅRS GARANTI FYRHJULINGAR FÖR ALL 520 STEEL, CLASSIC, LIMITED 4X4 Goes 520 är redan en klassiker faktiskt. Därför har vi valt att kalla den för det den är, Classic. 520 är känd som en driftssäker arbetshäst

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

PÖTTINGER TOP / TOP C

PÖTTINGER TOP / TOP C PÖTTINGER TOP / TOP C Dubbelsträngläggare för sido- och mittsträng 97+027.13.0813 Dubbelsträngläggare för varje användning PÖTTINGER har nu ett brett utbud av nya dubbelsträngläggare för sido- och mittsträngar.

Läs mer

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven.

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven. HYDRAULIK Willeredskapsbärare är som standard utrustade med ett mångsidigt hydraulsystem. Det gör det möjligt att använda ett mycket brett sortiment av olika redskap. MIDJESTYRNING Tack vare att maskinerna

Läs mer

Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall

Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall 1 Rollatorer Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall haft en. Men jag slår inte av på takten.

Läs mer

VOLVO PENTA VÅRSÄSONG 2009 TIPS FRÅN DIN ÅTERFÖRSÄLJARE

VOLVO PENTA VÅRSÄSONG 2009 TIPS FRÅN DIN ÅTERFÖRSÄLJARE VÅRSÄSONG 2009 TIPS FRÅN DIN VOLVO PENTA ÅTERFÖRSÄLJARE Priserna gäller t.o.m. 15 Maj 2009 om inget annat anges. Alla priser är rekommenderade cirkapriser inkl. moms. Vissa produkter kan vara beställningsvaror.

Läs mer

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1070E/1170E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON John Deeres nya skördare 1070E och 1170 E är både smidiga och högpresterande,

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

REDSKAP. Volvo Tiltrotatorer för Kompaktgrävare

REDSKAP. Volvo Tiltrotatorer för Kompaktgrävare REDSKAP Volvo Tiltrotatorer för Kompaktgrävare Den optimala kombinationen. En Volvo kompaktgrävare och skopa tillsammans med ett fabriksmonterat snabbfäste och Steelwrist tiltrotator är den optimala kombinationen

Läs mer

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 Tekniska data Tekniska data Grizzly 700 Motortyp Insugsystem Cylindervolym Smörjsystem Tändsystem Startsystem Bränsletank Oljevolym Växellåda Transmission Slut transmission

Läs mer

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion Rapide Siwa Finsnittvagnar Ensilagevagnar foderproduktion Schuitemaker Machines BV etablerades 1919 som tillverkare av maskiner för lantbruk och industri. Tack vare många års erfarenhet har Schuitemaker

Läs mer

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov RH Mereo RH Mereo Nu lanserar RH en stol som också är ett arbetsredskap och ett affärsverktyg på samma gång. RH Mereo är konstruerad för att höja kapaciteten, både din egen och på hela arbetsplatsen. Den

Läs mer

www.tokvam.no Produktkatalog

www.tokvam.no Produktkatalog www.tokvam.no Produktkatalog Förvänta dig mer Tokvam Räkna med kvalitetsprodukter: Komponenter och material i våra produkter kommer från erkända leverantörer. Vi använder höghållfast stål i alla produkter.

Läs mer

Den naturliga ledaren.

Den naturliga ledaren. Scania Fjärrbilar 2 SCANIA FJÄRRBILAR Den naturliga ledaren. Vi på Scania vet att långsiktig framgång bygger på ett gott samarbete. Med dina behov framför ögonen tar vi fram lösningar som sträcker sig

Läs mer

Skördare 1270E/1470E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1270E/1470E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1270E/1470E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON Den avancerade tekniken i John Deeres E-serieskördare ger en mycket hög

Läs mer

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet FUN TO RIDE I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad,

Läs mer

NISSAN NT400 CABSTAR

NISSAN NT400 CABSTAR NISSAN NT400 CABSTAR NISSAN NT400 CABSTAR DEN BÄSTA LÖSNINGEN FÖR DIN VERKSAMHET NT400 CABSTARS FANTASTISKA EGENSKAPER gör den till en populär lastbil för alla typer av företag, från egenföretagare till

Läs mer

Presskonferens: 22 september 08:30 i Scanias monter (B06 i hall 17). Ett brett utbud av fordon ur alla marknadssegment finns utställda.

Presskonferens: 22 september 08:30 i Scanias monter (B06 i hall 17). Ett brett utbud av fordon ur alla marknadssegment finns utställda. PRESS info P10901SE / Per-Erik Nordström 22 september 2010 Scania ställer ut på IAA 2010 Lastbilsprogram med förbättrad produktivitet Nya verktyg för att minimera bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp

Läs mer

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet Enkel hantering även för en ovan användare maximal produktivitet spar tid och kostnader professionell, utför försändelser av högsta kvalitet kostnadsbesparande i dag och i framtiden God åtkomlighet - ergonomisk

Läs mer

Aluminium in Architecture. För ett ljusare liv. WICSLIDE 65FS Vikdörrar

Aluminium in Architecture. För ett ljusare liv. WICSLIDE 65FS Vikdörrar R Aluminium in Architecture För ett ljusare liv WICSLIDE 65FS Vikdörrar Dörrar som flexibla rumsavslutningar mellan inne och ute Vem önskar sig inte ett rum vars gränser vid vackert väder kan utökas med

Läs mer

The Nya Snaew ab Saab Sedan

The Nya Snaew ab Saab Sedan Nya The Saab new Saab Sedan En storslagen upplevelse. Den svenska naturen är unik. Och på Saab har vi alltid låtit oss inspireras av vår omgivning. Med blicken fäst på en avlägsen horisont och med ett

Läs mer

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter PRODUKTBROSCHYR LOGLIFT 118S EN ARBETSHÄST PÅ 12 tonmeter Denna kran för hantering av kortvirke finns tillgänglig i flera olika räckvidder från 7,9 upp till 10,1 meter.

Läs mer

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn Zhafir Zeres Serie 400-2,300 kn Utökade funktioner som standard Zhafir ZERES Serie Zhafir har utvecklat den nya elektriska maskinserien Zeres, för att bli en flexibel formsprutningsmaskin baserad på det

Läs mer

Vår styrka - den kompletta lösningen

Vår styrka - den kompletta lösningen hissar hissar 1 Vår styrka - den kompletta lösningen P DAHL har sedan starten specialiserat sig på hissystem och sedan många år har vi varit Norra Europas största leverantör och tillverkare av hisselektronik.

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

Tekniska specifikationer Användningsområden Teknologi. Sporadisk (plus) användning. 180-340 l/min. 1,5 3 Hk. Effekt. 8-10 bar.

Tekniska specifikationer Användningsområden Teknologi. Sporadisk (plus) användning. 180-340 l/min. 1,5 3 Hk. Effekt. 8-10 bar. Kolvkompressorer Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Ett differentierat erbjudande som matchar ditt behov av tryckluft Vår produktportfölj med kolvkompressorer omfattar ett brett

Läs mer

Volvo B11R. Byggd för att byggas på

Volvo B11R. Byggd för att byggas på Volvo B11R Byggd för att byggas på det säkrare valet Vi presenterar Volvo B11R Volvo B11R är grundstommen i ett bussbolag som kör långfärdsresor. Oavsett om du behöver en förstklassig turistbuss eller

Läs mer

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket Indivo lyftenheter för det bekväma köket Det flexibla köket Oavsett om köket är nytt eller om man har haft glädje av det i många år krävs det få förändringar för att göra det flexibelt och tillgängligt

Läs mer

Nya motorversioner Euro 5

Nya motorversioner Euro 5 Nya Ducato Kära återförsäljare, Sedan lanseringen 1981är Ducato en av de ledande inom 2G-segmentet och presenterar ständigt uppdaterade och innovativa funktioner. Den nya versionen av Ducato erbjuder ett

Läs mer

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO VARIOMATIC SKRIDAR. ASFALTLÄGGARENS SJÄL. Skriden är asfaltläggarens viktigaste del, och har avgörande betydelse för beläggningskvaliteten. Volvo Variomatic

Läs mer

ZERO TURN GRÄSKLIPPARE

ZERO TURN GRÄSKLIPPARE ZERO TURN GRÄSKLIPPARE 015 MODERN FJÄDRINGSTEKNIK Ferris IS fjädringssytem ger ökad arbetskomfort och arbetshastighet. Vibrationer kan skada din kropp Om ni utsätts för mycket vibrationer, kan det medföra

Läs mer

BROMSGUIDE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL

BROMSGUIDE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL BROMSGUIDE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL BROMSSYSTEMET ÄR VÄSENTLIGT FÖR DIN SÄKERHET Bromsarna måste svara direkt och exakt varje gång du trycker ner pedalen.

Läs mer

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT VI VET HUR DIN VARDAG SER UT I städer eller i miljöer med mycket trafik uppstår arbetssituationer där utrymmet är begränsat och tempot högt. Att snabbt och säkert kunna förflytta sig inom och mellan arbetsplatserna

Läs mer

maximal funktionalitet

maximal funktionalitet mervärde HÖGRE SÄKERHET maximal funktionalitet tillbehör för utökad funktionalitet Till EdmoLift s lyftbord finns en mängd olika tillbehör som ger ett mervärde på Er investering. I den här broschyren ser

Läs mer

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET Släpp loss PFAFF passport symaskiner levereras med en hårdhuv som skyddar symaskinen. Den ergonomiska utformningen gör maskinerna praktiska att transportera och enkla att förvara. Nu börjar resan! Tänk

Läs mer

Insidan helt i rostfritt...

Insidan helt i rostfritt... Insidan helt i rostfritt... Insidan helt i rostfritt R-serien av Thermobox är en vidareutveckling av ett beprövat koncept. Alla produktens uppskattade egenskaper som lång livslängd, elektronisk temperaturstyrning,

Läs mer

Tippvagnar. Universalvagn för transport av i stort sett alla material.

Tippvagnar. Universalvagn för transport av i stort sett alla material. vagnar FARMER 140BT Universalvagn för transport av i stort sett alla material. Vagnens sidor är 150 cm höga, varav den översta lämmen på 100 cm kan nedmonteras så att sidhöjden bara är 50 cm. De avtagbara

Läs mer

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFI 50 Effektiv Profi 50 är en skogsmaskin som lämpar sig för varierande terränger. Skogsmaskinen går på ett obehindrat och skonsamt sätt även på mjuka marker. Tack vare en

Läs mer

Svenska. Arbetsplattformar. Föregångaren - 125 Allt i ett - 135 Solid och stabil - 160. Member of AVANT Group

Svenska. Arbetsplattformar. Föregångaren - 125 Allt i ett - 135 Solid och stabil - 160. Member of AVANT Group Svenska Arbetsplattformar Föregångaren - 125 Allt i ett - 135 Solid och stabil - 160 Member of AVANT Group Leguan arbetsplattformar är konstruerade för tunga professionella jobb och för uthyrning. Det

Läs mer

AP Gyllevogne. Gödselvagnar Slangbommar Nedmyllare

AP Gyllevogne. Gödselvagnar Slangbommar Nedmyllare AP Gyllevogne Gödselvagnar Slangbommar Nedmyllare Tillverkas i Danmark Kvalitet för den professionella användaren Våra gödselvagnar används av maskinstationer, entreprenörer och lantbrukare med höga krav

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

Bränsleoptimerade dragbilar från Scania

Bränsleoptimerade dragbilar från Scania PRESS info P09904SE / Per-Erik Nordström 17 september 2009 Bränsleoptimerade dragbilar från Scania I samband med lanseringen av nya R-serien introducerar Scania nya dragbilar som skräddarsytts för europeisk

Läs mer

Profihopper. Profihopper

Profihopper. Profihopper Profihopper Arbetsområden Den UNIKA Profihoppern Vårdar alla dina grönytor! Parker Kyrkogårdar Golfbanor Bostadsområden Grönytor Idrottsplatser Campingplatser Naturskyddsområden Innehåll Arbetsområden

Läs mer

PEMA Rullbockar. Rullbockar

PEMA Rullbockar. Rullbockar Rullbockar PEMA Rullbockar Rullbockar är en nödvändighet vid hantering av cylindriska objekt såsom tankar, tryckkärl, vindkrafttorn, stora rör eller liknande vid svetsning, målning, blästring eller montering.

Läs mer

Att vara ett med. Att förlänga

Att vara ett med. Att förlänga Att vara ett med vattenytan En brygga i en insjö eller inomskärs används visserligen till många och varierande ändamål, men grundtanken med en brygga är ju att den ska sträcka sig ut i vattnet, att du

Läs mer

Förutom automatiska dokumentmatare har DS-86 en extra matare som hanterar särskilda material (glättat papper, broschyrer, falsade bilagor o s v).

Förutom automatiska dokumentmatare har DS-86 en extra matare som hanterar särskilda material (glättat papper, broschyrer, falsade bilagor o s v). PEKSKÄRM i FULLFÄRG MED LOAD N GO-FUNKTION OCH JOBBGUIDE Gränssnittet på DS-86 består av en pekskärm i färg och en jobbguide. Att använda hela systemet kunde inte vara enklare. Det är inte längre nödvändigt

Läs mer

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin För en bekväm rengöring av trånga utrymmen 1 Effektiv och användarvänlig Kostnadseffektivitet möter ergonomi Ergonomisk & bekväm Förarplatsen har designats

Läs mer

S3 och Step. Cyklarna som håller balansen i tillvaron.

S3 och Step. Cyklarna som håller balansen i tillvaron. S3 och Step Cyklarna som håller balansen i tillvaron. Lika olika. Lika olika. Lika i form av att alla cyklarna står för rörelsefrihet (och glädje). Olika i form av antal hjul och format. Från två till

Läs mer

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Potatissättare i GL B-serien Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Utformad för växande framgång: GL B-serien Perfekt för potatisodling med kvalitet: när den -radiga potatissättaren

Läs mer

för reparation av lättare kollisionsskador

för reparation av lättare kollisionsskador Sv för reparation av lättare kollisionsskador SPEED klarar det mesta! De flesta kollisioner sker vid låga hastigheter och ger bara lättare skador SPEED har en dragriktare för snabb och enkel reparation

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC140B/EC160B/EC210B EC240B/EC290B/EC360B/EC460B

VOLVO GRÄVMASKINER EC140B/EC160B/EC210B EC240B/EC290B/EC360B/EC460B VOLVO GRÄVMASKINER EC140B/EC160B/EC210B EC240B/EC290B/EC360B/EC460B De nya grävmaskinerna i B-serien ger dig: bättre prestanda, komfort och ekonomi. För att utveckla en klassledande grävmaskin så startade

Läs mer

VOLVO HJULLASTARE L330D

VOLVO HJULLASTARE L330D VOLVO HJULLASTARE L330D Volvo L330D muskler och intelligens i effektiv förening Att kombinera styrka och intelligens kräver stor kunskap, en kunskap som gett Volvo L330D helt unika egenskaper. Ett nytt

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe Stor noggrannhet har lagts ned vid skapandet av detta dokument. Ingen del av detta dokument får mångfaldigas utan skriftligt medgivande av Rettig ICC. Rettig ICC tar inget ansvar för eventuella felaktigheter

Läs mer

PROFESSIONELL PÅLITLIGHET

PROFESSIONELL PÅLITLIGHET EN SE PROFESSIONELL PÅLITLIGHET Trima Compact TM TRIMAS LASTARSERIE FÖR KOMPAKTTRAKTORER C 4C 6C 8C REJÄLA, SÄKRA TRIMA. Hög produktivitet och suverän ergonomi varje dag, år ut och år in det är vad Trimas

Läs mer

Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar.

Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar. Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar. Detaljer som gör skillnad Designbrunnar har blivit populära inslag i moderna badrum. Oavsett om det gäller väggbrunnar eller golvrännor urvalet gör det möjligt

Läs mer

PEUGEOT PARTNER BOXLINE

PEUGEOT PARTNER BOXLINE 2012-02-09 PEUGEOT PARTNER BOXLINE MOTOR 1,6 HDi MOTOR, VÄXELLÅDA & STYRNING Cylindervolym (cm³) 1 560 Maxeffekt kw EEC (hk DIN) 66 / (90) Vid varvtal (v/min) 4 000 Max vridmoment Nm CEE vid v/min 215

Läs mer

Flexibilitet som flyttar gränserna

Flexibilitet som flyttar gränserna maskin mekano Flexibilitet som flyttar gränserna Produktionen av sand, grus och krossade produkter handlar i hög grad om ton/h. Lönsamhet förutsätter i många fall en omfattande produktion. Detta skapar

Läs mer

ALLT DU VILL HA. Specifikation

ALLT DU VILL HA. Specifikation ALLT DU VILL HA Volvo FH16 Mästaren inom tunga transporter. För dig som söker den mest avancerade och kraftfulla lastbilen. Volvo Ocean Race Limited Edition kommer topputrustad ända från drivlinan till

Läs mer

ETT STABILT OCH ERGONOMISKT KRAFTPAKET PONSSE ERGO

ETT STABILT OCH ERGONOMISKT KRAFTPAKET PONSSE ERGO ETT STABILT OCH ERGONOMISKT KRAFTPAKET PONSSE ERGO PRODUKTIVITET, EKONOMI OCH ERGONOMI I ET PAKET Mångsidiga och kraftfulla PONSSE Ergo har genomgått en omfattande uppgradering. Ännu mer produktiva, komfortabla

Läs mer

OPTIMER 103-, 103R- och 1003-serien

OPTIMER 103-, 103R- och 1003-serien Tallrikskultivatorer med individuellt upphängda tallrikar för stubbearbetning + OPTIMER 103-, 103R- och 1003-serien www.kuhn.com be strong, be KUHN 2 OPTIMER+ 1000 103-, 103R- OCH 1003-SERIEN EFFEKTIV

Läs mer

PIRATTILLVERKNING. Allt du behöver veta om. Allt du behöver veta om PEUGEOT REKOMMENDERAR STÖTDÄMPARE KLIMATANLÄGGNING PEUGEOT ORIGINALDELAR BATTERIET

PIRATTILLVERKNING. Allt du behöver veta om. Allt du behöver veta om PEUGEOT REKOMMENDERAR STÖTDÄMPARE KLIMATANLÄGGNING PEUGEOT ORIGINALDELAR BATTERIET Allt du behöver veta om Allt du behöver veta om PEUGEOT REKOMMENDERAR KLIMATANLÄGGNING BATTERIET BROMSAR UTBYTESDELAR AVGASSYSTEM BELYSNING SMÖRJMEDEL PARTIKELFILTRET STÖTDÄMPARE PEUGEOT ORIGINALDELAR

Läs mer

Äventyret väntar. Skillnaden mellan XC och Cross Country

Äventyret väntar. Skillnaden mellan XC och Cross Country Äventyret väntar Ta en ny Volvo V40 och lägg till design och detaljer som ger en känsla av äventyr. Resultatet blir en Volvo V40 Cross Country. Utmaningen för mig och teamet har varit att maximera den

Läs mer

Volvo Skapar värde för alla

Volvo Skapar värde för alla Volvo 9500 Skapar värde för alla Volvo 9500 är ett bra första steg in i Volvos bussprogram. Ett kostnadseffektivt alternativ för medellånga resor och turisttrafik. Tillgänglighet, tillförlitlighet och

Läs mer

Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN. skräddarsydda arbetsstolar

Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN. skräddarsydda arbetsstolar Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN skräddarsydda arbetsstolar REAL 9000 PLUS REAL 9000 PLUS EL ETT modulsystem fyra basmodeller En modern arbets-/specialstol

Läs mer

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare Bale Wrapper Specialists Tanco Rundbalsinplastare Tanco Rundbalsinplastare För maskinstationer och lantbrukare runt om i världen är Tanco valet när det gäller rundbalsinplastare. Med över 20 års erfarenhet

Läs mer

GEIGER-SoftPlusWireless

GEIGER-SoftPlusWireless Produktdatablad GEIGER-SoftPlusWireless radiomotorn som är skonsam mot duken i kassettmarkisen Innehåll Problem och lösning...1 Utformning och särskilda egenskaper...2 Funktioner...5 Kortfattad instruktion

Läs mer

Säng och sängbord. för sjukhusmiljö

Säng och sängbord. för sjukhusmiljö Säng och sängbord för sjukhusmiljö Välkommen till Etac Etac är ett expansivt företag som erbjuder produkter för personer med nedsatt rörelseförmåga samt produkter och tjänster till sjukhus och sjukhem.

Läs mer

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten.

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. För femtio år sedan gjorde ClubCars golfbilar entré på de amerikanska golfbanorna. Där är de idag en nästan

Läs mer