Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer"

Transkript

1 Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer

2 Modellprogrammet Volvo 7900 Hybrid tar begreppet Grön Effektivitet till en ny nivå, långt bortom Euro 6-kraven. Volvo 7900 Hybrid är den energieffektivaste och tillförlitligaste hybrid bussen på marknaden. Den har upp till 39 pro cent lägre bränsleförbrukning än motsvarande dieselbuss och en tillgänglighet i paritet med de bästa dieselbussarna. Med den nya ledbussvarianten blir vårt hybridprogram en stabil grund för förnyelsen av din stadsbussflotta. Modern design, låg ljudnivå, låg bränsleförbrukning, låga emissioner. Finns nu i ledbussutförande, med ännu högre passagerarkapacitet än motsvarande dieselvariant.

3 Sparar bränsle, pengar och miljö Flexibel som få Tät citytrafik eller pendeltrafik Volvo 7900 Hybrid sänker bränsleförbrukningen rejält oavsett användningsområde. Dessutom kan du vara tryggt förvissad om att kraftresurserna är tillräckliga för alla klimat. Tyst komfort Volvo 7900 Hybrid bjuder på en tyst och bekväm upplevelse ombord, vid hållplatserna och för närboende tack vare unik hybrid teknik och eldrivna hjälpsystem. Bränsleeffektivitet spara upp till 39 procent Volvo 7900 Hybrid är marknadens bränsleeffektivaste buss. Ett brett program av tjänster bidrar till att minska bränsleförbrukningen ytterligare. En produktiv förarmiljö Den nya förarmiljön är en av de bästa på marknaden, med ergonomi i världsklass, Volvos nya instrumentpanel och en rad inställningsmöjligheter för anpassning till individuella önskemål. Högre kapacitet I den nya ledbussversionen har passagerarkapaciteten ökat till 154 passagerare. Det tar bränsleeffektivitet och produktivitet till en helt ny nivå. Miljöprestanda i toppklass Volvo 7900 Hybrid visar vägen när det gäller lönsamma miljöprestanda. Energiförbrukning och koldixoidutsläpp reduceras med upp till 39 procent. Utsläppen av kväveoxider och partiklar sänks med nära 50 procent. Din bästa affärspartner Vi lovar att vara din bästa affärspartner. Vi erbjuder ett brett program av tjänster för att maximera tillgängligheten, minska livscykelkostnaden och underlätta hanteringen av din bussflotta. Bäst på tillgänglighet Som marknadens bästa hybrid när det gäller fordonstillgänglighet i paritet med ledande dieselbussar rankas Volvo 7900 högt av operatörer och trafik huvudmän över hela Europa.

4 Lägre driftskostnader Spara upp till av bränslekostnaden 39% Vår senaste hybridbuss är den bränsleeffektivaste på marknaden, vilket bevisats under många års kommersiell trafik. Många av våra kunder kan redovisa bränslebesparingar på över 39 procent. Hur är det möjligt? Svaret ligger i Volvos unika parallellhybridsystem. Och med våra bränslebesparande tjänster kan summan öka med ytterligare 5 6 procent. Med Volvo 7900 Hybrid känns framtiden plötsligt väldigt närvarande. Volvo 7900 Ledbuss Hybrid sänker dina bränslekostnader med upp till 30 procent. Lägre vikt lägre bränsleförbrukning I vårt karosskoncept kombineras aluminium och stål för att ge dig en perfekt balans av styrka och låg vikt. Resultatet är inte bara en extremt hållbar, korrosionsbeständig kaross. Varje kilos viktminskning bidrar också till en lägre bränsleförbrukning. Bränslebesparande elektriska hjälpsystem Dörrar, luftkonditionering, servostyrning och bromsar är exempel på funktioner som regleras elektriskt i en Volvo 7900 Hybrid. Det bidrar inte bara till att spara bränsle, utan innebär också att bussen är fullt körbar även när dieselmotorn är avstängd. Bränslebesparanade tjänster Med Fleet Management får du detaljerade rapporter som gör att du kan spåra orsakerna till variationer i bränsleförbrukningen och vidta åtgärder. Till exempel genom Förarutbildning, som förbättrar dina förares skicklighet och bidrar till en bränsleeffektiv körstil.

5 Bäst på tillgänglighet Bara en kan vara NumMer 1 Den nya ledbussversionen av Volvo 7900 är utrustad med samma beprövade drivlina som den tvåaxliga varianten, men har högre batterikapacitet. När det gäller tillgänglighet är Volvo 7900 Hybrid bättre än någon annan hybridbuss och i paritet med den bästa dieselbussen på marknaden. Därför är det kanske inte så förvånande att Volvo 7900 rankas som nummer ett av krävande operatörer och trafikhuvudmän i Europas storstäder. Hittills har Volvos hybridbussar rullat många miljoner kilometer i kommersiell trafik hos fler än 40 kunder i över 25 länder. Det visar med all önskvärd tydlighet på den höga tillförlitlighet och effektivitet som Volvos unika parallellhybridsystem erbjuder. Elektriskt reglerade dörrar ger högre tillgänglighet Volvo 7900 Hybrid är utrustad med nya, robusta elektriskt styrda dörrar, som ger betydligt bättre tillförlitlighet än pneumatiskt styrda dörrar. Dörrarna har ett minimalt behov av service och underhåll. Volvos innovativa batteriteknik Nya Volvo I-Start har två batteripaket, vilket både ger mer tid på vägen och längre livslängd på batterierna. Ett av batteripaketen används enbart för att starta motorn, så att du alltid har ett fulladdat batteri. Det andra batteripaketet är avsett för övriga elektriska system. Tjänster som ökar tillgängligheten Med våra serviceavtal får du maximal fordonstillgänglighet till en fast, förutbestämd månadskostnad. Dessutom kan vi skräddarsy en individuell underhållsplan för alla dina Volvo 7900 Hybrider. Effektiva verkstadsrutiner, unika diagnos verktyg och en snabb reservdelsförsörjning (Parts Supply) bidrar till att öka tillgängligheten ytterligare.

6 Miljöprestanda Grön Effektivitet betalar sig Volvo 7900 Hybrid visar vägen när det gäller att leverera miljöprestanda med tydlig affärsnytta. En kombination vi kallar Grön Effektivitet, som gör det möjligt för dig att göra bättre affärer med minskad miljö påverkan. Du kan lugnt betrakta Euro 6-lagstiftningen i backspegeln. Det bästa sättet att minska emissionerna är att minska bränsleförbrukningen och det är precis vad Volvo 7900 Hybrid gör. Rejält. Med vår unika parallellhybridteknik minskar utsläppen av koldioxid med upp till 39 procent. Utsläppen av kväveoxider och partiklar reduceras med nära 50 procent. Volvos hybrider är helt enkelt det bästa sättet att minska kollektivtrafikens miljöpåverkan och samtidigt öka lönsamheten i din bussflotta. Detaljerade emissionsrapporter Med vår Fleet Management får du detaljerade emissionsrapporter. Det gör att du kan hantera, spåra och optimera prestanda för varje buss i din bussflotta, med detaljerad dokumentation. Lägre vikt ökad återvinning Karosstrukturen och taket är tillverkade av aluminium som är återvinningsbart till 90 procent. Konceptet minskar bussens vikt och bidrar på så sätt till lägre bränsleförbrukning och lägre emissioner. Volvo 7900 Ledbuss Hybrid har 15 procent lägre utsläpp av koldioxid per passagerarkilometer än den 2-axliga varianten. Låg ljudnivå Volvos unika parallellhybridteknik bidrar till lägre ljudnivå både för passagerarna och omgivningen. Ingen tomgångskörning vid hållplatserna, tyst start med eldrift och batteridrivna hjälpsystem minskar störande ljud till ett minimum.

7 Ökad förarproduktivitet Komfort och kontroll på en ny nivå Den nya förarmiljön i Volvo 7900 Hybrid är förmodligen en av de bästa på marknaden, med ergonomi i världsklass och bra synfält. Den nya justerbara instrumentpanelen har lättlästa instrument och reglage placerade på bekvämt räckhåll. Det nya instrumentklustret är utformat för att uteslutande ge relevant information, för att föraren ska hålla sig fokuserad och skärpt utan att distraheras. Lägg till det ökade utrymmet och den roterbara förarstolen så står det klart Volvo 7900 Hybrid är designad runt föraren. I-Coaching hjälper föraren att köra säkrare, bränsleeffektivare och bekvämare. Föraren informeras direkt vid till exempel övervarvarvning, utdragen tomgångskörning, för hög hastighet och skarp kurvtagning. Med Förarträning, kan även dina bästa förare bli skickligare och lära sig att utnyttja bussens fulla potential. Genom att finslipa körstilen kan både säkerhet och driftsekonomi förbättras för att öka din produktivitet och samtidigt göra passagerarna nöjdare. Ny, rymligare förarmiljö. Både ratt, instrumentpanel och förarstol är fullt justerbara, vilket gör det enkelt att hitta en perfekt körställning, oavsett längd, kroppsbyggnad eller önskemål. Tack vare det ökade utrymmet runt föraren kan förarstolen roteras, samtidigt som det finns gott om plats för personliga tillhörigheter. En låg ljudnivå och separat klimatkontroll förbättrar körkomforten ytterligare.

8 Flexibel användning Lika bra utanför staden Det är inte förvånande att Volvo 7900 Hybrid är en verklig bränslesparare i stadstrafik. Men faktum är att Volvos hybridteknik sparar stora mängder bränsle i alla typer av körning, från tät stadstrafik till pendeltrafik. Volvo 7900 Hybrid har visat på imponerande resultat i förortstrafik och även på regionala rutter. Vi har kunder som registrerat bränslebesparingar på runt 25 procent i trafik där hybrider normalt inte används. Det ger dig ökade möjligheter och större flexibilitet i hanteringen av din bussflotta. Hemma i alla klimat Varmt eller kallt, Volvo 7900 Hybrid har den elkapacitet som behövs för säker drift i alla klimat. Batterierna är temperaturreglerade, och kyls eller värms beroende på den omgivande temperaturen, för att säkerställa driftsäkerhet och tillförlitlighet. Klimatet inne i bussen regleras av ett robust system för luftkonditionering och värme. Ledbussvarianten är utrustad med ett effektivt luftkonditioneringssystem, som ger ett behagligt klimat i hela bussen. Föraren har en separat klimatzon.

9 Ökad kapacitet Överlägsen kapacitet Passagerarkapaciteten i en Volvo 7900 Hybrid är högre än för motsvarande dieselbuss, tack vare smart layout och bättre viktfördelning. Nya Volvo 7900 Ledbuss Hybrid rymmer 154 passagerare, vilket är fyra fler än vår föregående dieselvariant, och flest av alla hybridbussar på marknaden. Det innebär dessutom att ledbussen har 15 procent lägre bränsleförbrukning per passagerare än den tvåaxliga varianten. Det lyfter din transporteffektivitet och produktivitet till en helt ny nivå. Snabbt passagerarflöde. Tre dubbeldörrar (ledbussen har fyra), ett lågt golv och nigningsfunktion gör det lätt och smidigt att kliva på och av. Som tillval finns en elektriskt reglerad ramp som underlättar för rörelsehindrade passagerare. En ljus interiör. Bussen är rymlig och kombinerar ett smidigt passagerarflöde med hög komfort. Ljusa färger, stora fönster, ergonomiska stolar och en klimatanläggning med låg ljudnivå ger passagerarna en trevlig upplevelse.

10 Tyst komfort En tyst revolution Volvo 7900 Hybrid står visserligen ut från mängden, men den gör inte mycket väsen av sig. Tvärtom. Den unika hybridtekniken och en rad eldrivna funktioner bidrar till en tyst och behaglig upplevelse, både ombord, vid busshållplatsen och för dem som bor i närheten. Tänk dig detta: Bussen kommer in till hållplatsen och dieselmotorn stängs av. Ingen tomgångskörning, inga avgaser. De elektriskt styrda dörrarna öppnas näst intill ljudlöst och passagerarna kliver ombord. Bussen kör tyst och lugnt iväg med hjälp av elmotorn och accelererar till dryga 20 km/h innan dieselmotorn tar över. Klimatanläggningen, bromsarna och andra hjälpsystem drivs elektriskt och gör resan tystare. Det är en verklig upplevelse.

11 Din bästa affärspartner Tillsammans får vi din verksamhet att rulla När du bygger upp en bussflotta helt eller delvis av Volvo 7900 Hybridbussar, bygger du en stabil verksamhet. Med vår erfarenhet, kunskap och förståelse för din affär, lovar vi att vara din bästa affärspartner. Med utgångspunkt från din verksamhet föreslår vi en kombination av trygga tjänster utformade för att optimera din verksamhet till en väldefinierad kostnad. Till syvende och sist handlar det om att maximera tillgängligheten, minska livscykelkostnaderna och underlätta hanteringen av din bussflotta. Och inte minst, att hjälpa dig till en trygg produktivitet och långsiktig lönsamhet. Fordonstillgänglighet med Vehicle uptime services Med vårt program av tjänster kan vi ta ansvar för dina fordon och säkerställa en bekymmersfri verksamhet. Vehicle Management, servicekontrakt och Fleet Management är bara några exempel på tjänster som hjälper dig att hålla kontroll på dina kostnader och hur din bussflotta presterar. Reservdelsförsörjning Med våra tjänster för reservdelsförsörjning får du bästa möjliga tillgång till Volvo Originaldelar, som hjälper dig att säkerställa en hög fordonstillgänglighet. Dessutom har Volvo 7900 Hybrid många delar gemensamt med Volvo Det ger en rad fördelar om du har en bussflotta med båda modellerna, som till exempel enklare underhåll och verkstadsrutiner. Kontrakt för hybridbatterier Vårt hybridbatterikontrakt är optimerat för att säkerställa tillgänglighet, undvika oförutsedda kostnader och underlätta driften av din hybridbussflotta. Vad du får är ett kontrakt och en kvalitetsförsäkran som säkerställer att du alltid har ett välfungerande hybridbatteri under hela kontraktsperioden. Enkelt uttryckt: Du kör, vi tar hand om resten.

12 BO_12_04804_7905LH_12_DL222_MB8_P9260_EU06_VBC Fakta Mått och vikt Axlar, fjädring och styrning Passagerarkapacitet Modell 2-axlig Ledbuss Framaxel Volvos konventionella framaxel Modell 2-axlig Ledbuss 3200 PA INTING SCHEME -SCALE 1: Längd [m] 10,6 / 12,0 18,0 Bredd [m] 2,55 Höjd [m] 3,28 Tillåten GVW [kg] Drivlina parallellhybrid Bakaxel Fjädring Servostyrning Portalaxel med dubbel reduktion och optimerade utväxlingar Elektroniskt styrd luftfjädring med nigningsfunktion finns till samtliga varianter Eldriven hydraulstyrning Däck 275/70R 22.5" Antal passagerare Antal passagerarstolar 27+1 fällbar Typ av stolar 32+1 fällbar 41+1 fällbar Volvos stolar för stadsbussar finns i ett flertal varianter, utformade för att underlätta rengöring och underhåll Konfiguration Emissionsstandard Euro 6 Dieselmotor Effekt [hk] Vridmoment [Nm] Volvo D5K 240, 4-cylindrig rak dieselmotor med common rail-insprutning Fälgar Bromsar Stålfälgar Volvos elektroniskt reglerade skivbromsar (EBS) och funktion för bromssamverkan. Elmotorn fungerar som retarder och återvinner bromsenergi. Dörrar och dörrsystem Reglering Elektrisk Kombinationer Klimatanläggning Volvo 7900 Hybrid Elmotor Effekt, max [kw] Vridmoment, max [Nm] Energilagringssystem Växellåda Volvo I-SAM Litium-jon-batteri Volvo I-Shift automatiserat växlingssystem Förarplats Rymlig förarmiljö med ett stort antal möjligheter till individuell anpassning. Volvos instrumentpanel uppfyller kraven enligt EBSF och VDV. Roterbar förarstol. Zoner Ventilation och värme AC max [kw] 28 eller 38 Separata klimatzoner för förare och passagerare Kraftfullt ventilationssystem, takmonterade värmeelement Volvo 7900 Hybrid Ledbuss Avgassystem Ljuddämpare. Automatisk regenerering av partikelfiltret (DPF) utan inblandning av föraren under normala förhållanden. Vridmoment Elmotor och dieselmotor Komponenter i Volvos hybridsystem 1. Dieselmotor 2. Elmotor/generator (I-SAM) 3. Växellåda 4. Elektrisk styrenhet 5. Energiomvandlare DC/DC 600V/24V 6. Batterier 7. Elektriska hjälpsystem Dieselmotor Elmotor varv/min Upptäck mer på

13 Volvo Buses. Driving quality of life RSP Swedish. Utrustning som visas eller nämns i broschyren kan vara tillval eller tillbehör. Utrustningen kan dessutom variera mellan olika länder. Vi förbehåller oss rätten att ändra produktspecifikationerna utan föregående meddelande.

Volvo 7900 Hybrid. Bättre affärer för grönare städer

Volvo 7900 Hybrid. Bättre affärer för grönare städer Volvo 7900 Hybrid Bättre affärer för grönare städer Modellprogrammet Volvo 7900 Hybrid tar begreppet Grön Effektivitet till en ny nivå, långt bortom Euro 6-kraven. Volvo 7900 Hybrid är den energieffektivaste

Läs mer

Volvo 8900 Din hårt arbetande partner

Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 8900 möter alla tänkbara krav på trafik. Den är extremt mångsidig och finns i ett stort antal modellvarianter, som samtliga

Läs mer

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta Volvo Buses. Driving quality of life Grunden till en bra buss Volvo B8R/RLE chassina möter varje behov av trafiktyp. Ett stort antal modell varianter ger dig

Läs mer

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 9500 Skapar värde för alla

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 9500 Skapar värde för alla Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9500 Skapar värde för alla Volvo 9500 är ett bra första steg in i Volvos bussprogram. Ett kostnadseffektivt alternativ för medellånga resor och turisttrafik.

Läs mer

Volvo 7900 LaddHybrid LYSSNA TILL din stad. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 7900 LaddHybrid LYSSNA TILL din stad. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 7900 LaddHybrid LYSSNA TILL din stad Volvo Buses. Driving quality of life Innehåll Produktöversikt Bakgrund Framtidens teknologi Nyckelfärdiga lösningar Miljöprestanda Energieffektivitet Tillgänglighet

Läs mer

Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9900 en lyxutrustad turistbuss som ger alla ombord en förstklassig upplevelse. Bussens design är ny och välgjord, allt

Läs mer

Volvo B11R grunden för en produktiv buss. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo B11R grunden för en produktiv buss. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B11R grunden för en produktiv buss Volvo Buses. Driving quality of life Pålitliga affärsresultat Volvo B11R är ryggraden i en framgångsrik turistbussverksamhet. Oavsett om du behöver en lyxig turistbuss

Läs mer

Volvo Din hårt arbetande partner

Volvo Din hårt arbetande partner Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo 8900 möter alla tänkbara krav på trafik. Den är extremt mångsidig och finns i ett stort antal modellvarianter, som samtliga är utvecklade med tanke på att du

Läs mer

Volvo 7900 LaddHybrid. Lyssna till din stad

Volvo 7900 LaddHybrid. Lyssna till din stad Volvo 7900 LaddHybrid Lyssna till din stad Innehåll 4. Produktöversikt 5. Bakgrund 6. Framtidens teknologi 7. Nyckelfärdiga lösningar 8. Miljöprestanda 9. Energieffektivitet 11. Tillgänglighet 12. Förarprestanda

Läs mer

Volvo 9700 Från A till B till vart som helst. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 9700 Från A till B till vart som helst. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9700 Från A till B till vart som helst Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9700 är en optimal buss som ger dig både produktivitet och mångsidighet i varje tillämpning. En välutrustad långfärdsbuss

Läs mer

Volvo 9900. Tar dig närmare dina drömmar

Volvo 9900. Tar dig närmare dina drömmar Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar Volvo 9900 en lyxutrustad turistbuss som ger alla ombord en förstklassig upplevelse. Bussens design är luxuös och välgjord, allt av högsta kvalitet. Med Volvos passagerarstolar

Läs mer

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut?

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut? SCANIA CITYWIDE Scania bedriver en aktiv produktutveckling och produktförbättring. Scania förbehåller sig därför rätten att utan föregående meddelande genomföra ändringar av konstruktioner, specifikationer,

Läs mer

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning Volvo FE Hybrid Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning En ren och lönsam framtidslösning Volvo Lastvagnar har över tjugo års erfarenhet av hybridteknologi. Redan 1985 presenterades

Läs mer

Ett genombrott för gasdrivna, tunga lastbilar

Ett genombrott för gasdrivna, tunga lastbilar NYA VOLVO METANDIESEL Ett genombrott för gasdrivna, tunga lastbilar Kommer dina lastbilar att hålla ditt företag konkurrenskraftigt i morgon? Två stora utmaningar Ditt företag står säkert väl rustat för

Läs mer

Volvo Skapar värde för alla

Volvo Skapar värde för alla Volvo 9500 Skapar värde för alla Volvo 9500 är ett bra första steg in i Volvos bussprogram. Ett kostnadseffektivt alternativ för medellånga resor och turisttrafik. Tillgänglighet, tillförlitlighet och

Läs mer

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton 2 2 modeller. Styr upp din produktivitet. Diesel- eller gasdriven Atlet Balance arbetshäst med precision Kraftfull, pålitlig

Läs mer

Volvo Från A till B till vart som helst

Volvo Från A till B till vart som helst Volvo 9700 Från A till B till vart som helst Volvo 9700 är en optimal buss som ger dig både produktivitet och mång sidighet i varje tillämpning. En välut rustad långfärdsbuss som är enkel att anpassa till

Läs mer

Det handlar om hybrid. HybrId systemet

Det handlar om hybrid. HybrId systemet Det handlar om hybrid HybrId systemet det HaNdLar Om HybrId sedan 2003 geesinknorba erbjuder hybridsystem för sina geesinknorba baklastare. under 2009 vann Hybrid plug-in systemet CIWm recycling Award

Läs mer

SCANIA TOURING. Välkommen ombord

SCANIA TOURING. Välkommen ombord Välkommen ombord Berätta om din verksamhet Möt Scania Touring. Med sin kraftfullt formade exteriör är den här allsidiga turistbussen skapad för att motsvara kraven för charter trafik och reguljärtrafik

Läs mer

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL ATT VÄLJA RÄTT MOTOR. DIESEL. BENSIN. HYBRID. ELEKTRISK. Utvecklingen av motorer har tagit enorma steg de senaste åren. BMWs diesel-, bensin- och plug-in hybridmotorer är inget

Läs mer

Volvo B8R-SERIEN. Jobbar på år efter år

Volvo B8R-SERIEN. Jobbar på år efter år Volvo B8R-SERIEN Jobbar på år efter år det säkrare valet Vi presenterar Volvo B8R-serien Volvo B8R är en riktig bästsäljare och har visat sitt värde och sin produktivitet i miljontals kilometer. Den finns

Läs mer

Volvo B11R. Byggd för att byggas på

Volvo B11R. Byggd för att byggas på Volvo B11R Byggd för att byggas på det säkrare valet Vi presenterar Volvo B11R Volvo B11R är grundstommen i ett bussbolag som kör långfärdsresor. Oavsett om du behöver en förstklassig turistbuss eller

Läs mer

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com 4-SERIE BIOGAS Biogas för en renare värld www.ravo4.com www.ravo4.com RAVO 4-Serie, biogas Tillverkad för en renare sopning. Världens första sopmaskin med biogasmotor. Biogas: Ert rena val! Fler och fler

Läs mer

LASTARE. 3248/A 3248/TA med hytt. Lastaren med system Vi förstår vad du behöver. Tillförlitlig. Kraftfull Tillförlitlig Helt enkelt övertygande

LASTARE. 3248/A 3248/TA med hytt. Lastaren med system Vi förstår vad du behöver. Tillförlitlig. Kraftfull Tillförlitlig Helt enkelt övertygande LASTARE 3248/A 3248/TA med hytt Lastaren med system Vi förstår vad du behöver. Tillförlitlig Kraftfull Tillförlitlig Helt enkelt övertygande 3248/A för panoramasikt, se det du lastar Säker skyddshytt.

Läs mer

På väg mot hållbara transporter

På väg mot hållbara transporter volvo trucks. driving progress På väg mot hållbara transporter Volvo Lastvagnar och miljön Volvo Truck Corporation www.volvotrucks.com RSP 20100100002 Svenska. Tryckt i Sverige. På väg mot hållbara transporter.

Läs mer

NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE. TransPro 5080 - Summan av dina behov PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE

NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE. TransPro 5080 - Summan av dina behov PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE TransPro 5080 - Summan av dina behov PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE DEN NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE Kraft i överflöd Som Belos tidigare maskiner är denna redskapsbärare

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240

VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240 VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240 Avancerad teknik har fört fram Volvos grävmaskiner till toppen när det gäller effektivitet och produktivitet. Oberoende av hur krävande arbetsplatsen än är har Volvos grävmaskiner

Läs mer

JCB din nya favorit

JCB din nya favorit JCB 457 - din nya favorit En ny maskin i maskinparken. För att göra det enkelt vill vi presentera en ny JCB 457 med bara några få bilder. Låt dina medarbetare ta del av denna nya fantastiska produkt från

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

TIME MACHINE LIMITED EDITION

TIME MACHINE LIMITED EDITION TIME MACHINE LIMITED EDITION Banbrytande ögonblick Från det att Volvo Lastvagnar år 1956 lanserade sin första, frambyggda stadslastbil och fram till dagens superavancerade fjärrtransportbilar har företaget

Läs mer

Diesel- / gasoldriven motviktstruck

Diesel- / gasoldriven motviktstruck Diesel- / gasoldriven motviktstruck eco-x 24/7 support worldwide network DX GX Anställ UniCarriers diesel- / gasoldrivna motviktstruckar Arbetsverktyg med din tjänst THE BEST OF UniCarriers utformar, tillverkar

Läs mer

Hyper Bus Laddbussen Hybrid and Plug-in ExtendedRange Bus system

Hyper Bus Laddbussen Hybrid and Plug-in ExtendedRange Bus system Hyper Bus Laddbussen Hybrid and Plug-in ExtendedRange Bus system Fältprov av laddhybridbussar i Göteborg 2013-09-03, tf projektledare, BRG Om Projektet Projektperiod sept 2011 höst 2014 Totalbudget 32

Läs mer

Premiär för Stockholms nya elbusslinje

Premiär för Stockholms nya elbusslinje Premiär för Stockholms nya elbusslinje publ icerat av U L O 1 6 MA RS 201 5 SID A F Ö R U TSKRIF T Kraften kommer från ovan. Två av Stockholms nya laddhybridbussar, Volvo Electric Hybrid, vid laddstationen

Läs mer

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Teknikerna har lyckats med det som länge verkade vara omöjligt: att minska bränsleförbrukningen men ändå uppfylla

Läs mer

NYA PARTNER ELECTRIC

NYA PARTNER ELECTRIC NYA PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC FÖR ALLA BEHOV Vi tar ytterligare ett steg i den tekniska utvecklingen och har nu en modell med en motor som är 100 % eldriven. Med minskad miljöpåverkan

Läs mer

TAKE CO 2 NTROL RIGHT HERE. RIGHT NOW.

TAKE CO 2 NTROL RIGHT HERE. RIGHT NOW. TAKE CO 2 NTROL RIGHT HERE. RIGHT NOW. Hållbara Transporter Utmaningen och Scanias mål Johan Améen Alternative fuels Regional Manager Sales, Trucks VATTEN LUFT Vad är egentligen ett ton CO 2? 10 m diameter

Läs mer

Scania presenterar kundlösningar på IAA 2012:

Scania presenterar kundlösningar på IAA 2012: PRESS info P12901SE / Per-Erik Nordström 4 sep 2012 Scania presenterar kundlösningar på IAA 2012: 9- och 13-liters Euro 6-motorer för lastbilar och bussar Nya gasmotorer för Euro 6 med hög prestanda Ledande

Läs mer

FRÅGOR OCH SVAR OM PRIUS LADDHYBRID

FRÅGOR OCH SVAR OM PRIUS LADDHYBRID FRÅGOR OCH SVAR OM PRIUS LADDHYBRID INTRODUKTION 1. Hur fungerar Prius Laddhybrid? Prius Laddhybrid tillhör gruppen Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEV) och är en laddbar parallellhybrid. I en parallellhybrid

Läs mer

Scania på IAA: Hållbarhet och tjänster som gynnar kunderna i fokus

Scania på IAA: Hållbarhet och tjänster som gynnar kunderna i fokus PRESS info 1 juli 2014 Scania på IAA: Hållbarhet och tjänster som gynnar kunderna i fokus Scania Citywide med Scanias hybridsystem Nya innovationer som ger betydande bränslebesparing Ny 13-litersmotor

Läs mer

7 ÅRS. Världsrekord i bränsleförbrukning

7 ÅRS. Världsrekord i bränsleförbrukning 02 Kia Optima Hybrid Världsrekord i bränsleförbrukning 7 ÅRS NYBILS- GARANTI 7 års nybilsgaranti Nybilsgaranti 7 år/15 000 mil. Giltig i EU (även Norge, Schweiz, Island och Gibraltar) och enligt lokala

Läs mer

Nya motorversioner Euro 5

Nya motorversioner Euro 5 Nya Ducato Kära återförsäljare, Sedan lanseringen 1981är Ducato en av de ledande inom 2G-segmentet och presenterar ständigt uppdaterade och innovativa funktioner. Den nya versionen av Ducato erbjuder ett

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat GTE

Pressen hyllar nya Passat GTE Pressen hyllar nya Passat GTE En laddhybrid har nog aldrig varit så attraktiv som nu. Bytbil.com, 28 augusti Grönare mil med bil är svårt att finna i den här populära klassen. TT (Nyhetsbyrå), november

Läs mer

SD75, SD115, SD135. VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw

SD75, SD115, SD135. VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw SD75, SD115, SD135 VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw Kraft att prestera. Volvo introducerar SD75, SD115 och SD135 envalsvältar kraftfulla maskiner konstruerade för överlägsen kompaktering. Valet av amplitud,

Läs mer

TALENTO A PRO LIKE YOU.

TALENTO A PRO LIKE YOU. A PRO LIKE YOU www.fiatprofessional.se Kundtjänst CIAO FIA IAT Utrustning och tillval kan skilja sig beroende på olika marknads eller lagkrav. Data i denna publikation är endast indikativ. FCA förbehåller

Läs mer

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven.

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven. HYDRAULIK Willeredskapsbärare är som standard utrustade med ett mångsidigt hydraulsystem. Det gör det möjligt att använda ett mycket brett sortiment av olika redskap. MIDJESTYRNING Tack vare att maskinerna

Läs mer

Framtiden börjar i Ropsten

Framtiden börjar i Ropsten Framtiden börjar i Ropsten Linje 73 mot Karolinska Institutet Välkommen ombord på den nya tidens första busslinje som trafikeras av en ny laddhybridbuss i EU-projektet ZeEUS regi. Hybrid betyder att den

Läs mer

Volvo Personvagnar AB

Volvo Personvagnar AB Volvo Personvagnar AB C30 Electric Annelie Gustavsson, Produkt chef Page 1 Drive towards zero Varför elektrifiering C30 Electric Utmaningar Page 2 Drive Towards Zero Vision : Att konstruera bilar som inte

Läs mer

Eldrivna motviktstruckar

Eldrivna motviktstruckar Eldrivna motviktstruckar 24/7 support worldwide network TX3 TX4 QX2 Säkra din verksamhet från beställning till leverans med UniCarriers eldriv motviktstruckar THE BEST OF UniCarriers utformar, tillverkar

Läs mer

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton 3 modeller. Harmoniskt samarbete. Säkra din verksamhet från beställning till leverans med Atlet Balance eldrivna motviktstruckar Atlet Balance

Läs mer

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter PRODUKTBROSCHYR LOGLIFT 118S EN ARBETSHÄST PÅ 12 tonmeter Denna kran för hantering av kortvirke finns tillgänglig i flera olika räckvidder från 7,9 upp till 10,1 meter.

Läs mer

Teknisk Specifikation

Teknisk Specifikation CityCat 2020 är en kompakt sopmaskin med mycket hög kapacitet, fantastisk förarmiljö och manöverbarhet utöver det vanliga och är därför inte enbart marknadsledande i Sverige utan i hela Europa. Teknisk

Läs mer

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1070E/1170E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON John Deeres nya skördare 1070E och 1170 E är både smidiga och högpresterande,

Läs mer

Workman MD-arbetsfordon

Workman MD-arbetsfordon Workman MD-arbetsfordon Överlägsen åkkvalitet (SRQ) Toro Workman MD-serien SRQ -upphängning Active In-Frame vridningssvängled Total fordonskapacitet MDX 749 kg MD 567 kg MDE 545 kg Flakets lastkapacitet

Läs mer

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet FUN TO RIDE I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad,

Läs mer

Världens modernaste stadstrafik

Världens modernaste stadstrafik Världens modernaste stadstrafik Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting, Järfälla kommun och Nobina om flera nya och unika kollektivtrafiksatsningar i Barkarbystaden i västra Stockholm Målbild

Läs mer

Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet.

Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet. Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet. Husbilen som passar alla väder Den är snygg. Den är lättkörd. Den är ombonad. Den är helt ny. Cabbys nyutvecklade husbil har skapats runt tre grunder

Läs mer

SMARTA PROFESSIONELLA ELFORDON

SMARTA PROFESSIONELLA ELFORDON SMARTA PROFESSIONELLA ELFORDON 1 Elfordon blir mer användbara: Tysta, kompakta och miljövänliga. 2 VI GÖR JOBBET Utan tvekan, vår framtida mobilitet och sätt att arbeta är beroende av eldrivna fordon.

Läs mer

Sweepmaster 900 / 980 R/RH

Sweepmaster 900 / 980 R/RH Sweepmaster 900 / 980 R/RH För effektiv sopsugning av medelstora ytor Åkbara sopsugmaskiner med ytkapacitet på upp till 7,200 m 2 /tim Effektiv sopning snabbt och rent Sweepmaster 900/980 R effektiv helt

Läs mer

NYA Scania streamline. Formad för framgång

NYA Scania streamline. Formad för framgång NYA Scania streamline Formad för framgång NYA Scania streamline 2-3 Ytterligare steg på vägen. Även en bra lastbil kan alltid bli bättre. Det är bränslet som driver oss framåt, och vi vet att du inte nöjer

Läs mer

A-serien A 72 A 82 A 92

A-serien A 72 A 82 A 92 A-serien A 72 A 82 A 92 SE Innehåll Inbyggd styrka 3 Hytt 4-5 Transmission och kraftöverföring 6 Motor 7 Hydraulik 8-9 Tekniska specifikationer 10 Extrautrustning 11 Valtra service 11 2 Inbyggd styrka

Läs mer

NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE. TransPro Summan av dina behov PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKINER

NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE. TransPro Summan av dina behov PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKINER NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE TransPro 5080 - Summan av dina behov PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKINER TRANSPRO 5080 - KAN INTE BESKRIVAS, DEN MÅSTE UPPLEVAS! Nej den har inte bara fått ny färg. TransPro

Läs mer

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar PRESS info P11X02SE / Per-Erik Nordström 20 oktober 2011 och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar Scania Citywide är en ny serie låggolvs- och lågentrébussar med en distinkt, vänlig formgivning

Läs mer

WORKMAN MD-SERIENS ARBETSFORDON

WORKMAN MD-SERIENS ARBETSFORDON KOMBINERAR KOMFORT OCH PRODUKTIVITET SOM ALDRIG FÖRR WMD ÖVERLÄGSNA KÖREGENSKAPER (SRQ) Workman MD-serien kombinerar komfort och produktivitet som aldrig förr. Den innovativa SRQ -upphängningen med Active

Läs mer

Rum att leva och arbeta i...

Rum att leva och arbeta i... Rum att leva och arbeta i... City Multi... kräver ett naturligt och behagligt inomhusklimat effektivt ekonomiskt flexibelt Vi tror det är luft tills vi vet vad vi egentligen andas in Det är inte alltid

Läs mer

36V. Batteridrivna Verktyg LITHIUM-ION

36V. Batteridrivna Verktyg LITHIUM-ION Batteridrivna Verktyg PowerNow Litium-jon Batteripaket, Gräsklippare, Motorsåg, Batteridriven Lövblås, Grästrimmer, Stångsåg, Häcksax, Portabel Strålkastare, Snabbladdare, Batteriladdare OregonCordless.com

Läs mer

SL

SL 1 2 Utredning Övergång till eldriven busstrafik i Stockholms län Transportforum 2019 Elbussar och nollemissionsdrift som nästa steg i hållbarhetsarbetet 1 2 2017-03-08 3 4 EFFEKTMÅL Visar vad eldriven

Läs mer

ELDRIVNA ARBETSFORDON

ELDRIVNA ARBETSFORDON ELDRIVNA ARBETSFORDON HELT ENLIGT ERA BEHOV 100% DESIGNAD OCH TILLVERKAD I SPANIEN KORT OM COMARTH COMARTH eldrivna arbetsfordon tillverkas i Spanien och har sitt ursprung i att designa och tillverka sportbilar.

Läs mer

Den första motviktstrucken som stavas med tre E

Den första motviktstrucken som stavas med tre E Den första motviktstrucken som stavas med tre E UPPTÄCK DEN HELT NYA TX-GENERATIONEN Quiet Operation ProVision Concept Energy Saving Den nya TX-generationen: Lägre Energiförbrukning Den nya TX-serien är

Läs mer

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 PRESS info P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare Scania fortsätter att bredda sitt utbud av bygg- och anläggningsfordon för att möta nya tillämpningar

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET URURU SARARA Total komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på klimatet på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

Skördare 1270E/1470E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1270E/1470E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1270E/1470E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON Den avancerade tekniken i John Deeres E-serieskördare ger en mycket hög

Läs mer

Mångsidig staplare för alla dina behov... PSP Ledstaplare med plattform

Mångsidig staplare för alla dina behov... PSP Ledstaplare med plattform Mångsidig staplare för alla dina behov... PSP Ledstaplare med plattform 24/7 support worldwide network 2 modeller PSP Modell PSP 125 PSP 160 Lyfthöjd 2690 4190 mm 1670 5400 mm Lyftkapacitet 1250 kg 1600

Läs mer

ELDRIVNA ARBETSFORDON

ELDRIVNA ARBETSFORDON HELT ENLIGT ERA BEHOV 100% DESIGNAD OCH TILLVERKAD I SPANIEN KORT OM COMARTH COMARTH eldrivna arbetsfordon tillverkas i Spanien och har sitt ursprung i att designa och tillverka sportbilar. COMARTH har

Läs mer

Volvo Serviceavtal det lönar sig

Volvo Serviceavtal det lönar sig Volvo Serviceavtal det lönar sig Det vinner du Med Ett Serviceavtal Service som är planerad och prissatt i förväg ger dig god kostnads-kontroll och bättre överblick över verksamheten. Det besparar dig

Läs mer

Maximal snabbhet, minimal bredd Dubbelstaplaren PDP 200

Maximal snabbhet, minimal bredd Dubbelstaplaren PDP 200 Maximal snabbhet, minimal bredd Dubbelstaplaren PDP 200 24/7 support worldwide network Double Stacker PDP Dubbelstaplaren PDP 200 är smalare än en EURpall, har en kapacitet på 2000 kg (1000 kg + 1000 kg

Läs mer

Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder

Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder Maximal kraft för maximal belastning Arocs Loader och Arocs Grounder För extra hög nyttolast och extrem belastning. Med Arocs Loader och Arocs Grounder kan vi erbjuda

Läs mer

På följande sidor kan du läsa om hur en vanlig bilist kan spara tusenlappar och samtidigt bidra till att dämpa växthuseffekten.

På följande sidor kan du läsa om hur en vanlig bilist kan spara tusenlappar och samtidigt bidra till att dämpa växthuseffekten. spara pengar och dämpa växthuseffekten Med rätt tryck i däcken rullar bilen bättre. Det minskar bränsleförbrukningen. Det tjänar du pengar på. Samtidigt minskar du dina utsläpp av växthusgasen koldioxid.

Läs mer

Välkommen till Alstors värld

Välkommen till Alstors värld Välkommen till Alstors värld Först av allt vill jag tacka alla er, över 500 kunder som följt oss under de 15 år vi byggt Alstor. Det är tillsammans som vi, med er erfarenhet och vår kunskap, nu med stolthet

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar

Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar Anders Erngren PR- och produktchef Mitsubishi Motors: Miljövision 2020 Utveckla elbilstekniken n Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar (300 000 bilar) Reducera miljöpåverkan under

Läs mer

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFI 50 Effektiv Profi 50 är en skogsmaskin som lämpar sig för varierande terränger. Skogsmaskinen går på ett obehindrat och skonsamt sätt även på mjuka marker. Tack vare en

Läs mer

PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU

PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU M 80 TVÅNGSBLANDARE (80L) Baron M80 tvångsblandare är kraftfull och effektiv. M80 ger en optimal blandning av allt från jordfuktig betong till spackel. En användarvänlig

Läs mer

Ett förstklassigt val

Ett förstklassigt val Kalmar DCF50-90 Ett förstklassigt val Lätta gaffeltruckar 5-9 ton. När endast det bästa är gott nog Är du en Kalmar-kund? Sedan 1949 har Kalmar varit det märke kvalitetsmedvetna truckförare och ägare föredrar.

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien PARKETTAPPLICERING Mixons systemlösning för parkettapplicering används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det horisontella fältet på träets ovansida.

Läs mer

Kraft att vilja. Tillsammans är det möjligt.

Kraft att vilja. Tillsammans är det möjligt. Pär Welander Verksmhetsområde Trafik/Blekingetrafiken Magnus Forsberg Trafikförsörjning / Kollektivtrafikmyndigh. Vad innebär de nya bussarna inom kollektivtrafiken i Blekinge? Tahiti, november 2012 Australien,

Läs mer

Atlas Copco. Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk)

Atlas Copco. Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk) Atlas Copco Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk) AH-serien med direktdrift: små, praktiska och oljefria AH-seriens oljefria kompressorer är konstruerade för en mängd tillämpningar. Utan

Läs mer

KLIMATANLÄGGNING. Allt du behöver veta om. Allt du behöver veta om PEUGEOT REKOMMENDERAR STÖTDÄMPARE KLIMATANLÄGGNING PEUGEOT ORIGINALDELAR BATTERIET

KLIMATANLÄGGNING. Allt du behöver veta om. Allt du behöver veta om PEUGEOT REKOMMENDERAR STÖTDÄMPARE KLIMATANLÄGGNING PEUGEOT ORIGINALDELAR BATTERIET Allt du behöver veta om Allt du behöver veta om PEUGEOT REKOMMENDERAR BATTERIET BROMSAR PIRATTILLVERKNING UTBYTESDELAR AVGASSYSTEM BELYSNING SMÖRJMEDEL PARTIKELFILTRET STÖTDÄMPARE PEUGEOT ORIGINALDELAR

Läs mer

Innovativt hybridbusskoncept från Scania ökar bränsleeffektiviteten med 25%

Innovativt hybridbusskoncept från Scania ökar bränsleeffektiviteten med 25% PRESS info P09601SE / Per-Erik Nordström Maj 2009 Innovativt hybridbusskoncept från Scania ökar bränsleeffektiviteten med 25% Scania påbörjar omfattande driftprov med en unik elhybriddrivlina som konstruerats

Läs mer

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT VI VET HUR DIN VARDAG SER UT I städer eller i miljöer med mycket trafik uppstår arbetssituationer där utrymmet är begränsat och tempot högt. Att snabbt och säkert kunna förflytta sig inom och mellan arbetsplatserna

Läs mer

En truck för alla behov Ny låglyftande orderplocktruck N20/ N20/24HP. Linde Material Handling

En truck för alla behov Ny låglyftande orderplocktruck N20/ N20/24HP. Linde Material Handling En truck för alla behov Ny låglyftande orderplocktruck N20/ N20/24HP Linde Material Handling Nya N 20/24 orderplocktruck För att uppnå ökad plockhastighet måste man börja med att effektivisera arbetsflödet.

Läs mer

Hako-Jonas 900 / 980. För effektiv sopsugning av medelstora ytor

Hako-Jonas 900 / 980. För effektiv sopsugning av medelstora ytor Hako-Jonas 900 / 980 För effektiv sopsugning av medelstora ytor Åkbara sopsugmaskiner med ytkapacitet på upp till 7,200 m 2 /tim Effektiv sopning snabbt och rent Hako-Jonas 900/980 effektiv helt enkelt...

Läs mer

Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution

Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution 5 9 tons kapacitet Har du råd att inte välja Kalmar? Slutsatsen är densamma oavsett om du är användare eller ägare. En totallösning från Kalmar ger lägre

Läs mer

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE 2 FÖRAREN I CENTRUM EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE Giulietta är först och främst en Alfa Romeo-bil. Designad helt och hållet för personen sätter den föraren i centrum för total kontroll över

Läs mer

REJÄLT MED STYRKA I KOMPAKT FORMAT. TransPro Drivs av kraftfull miljömotor PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE

REJÄLT MED STYRKA I KOMPAKT FORMAT. TransPro Drivs av kraftfull miljömotor PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE REJÄLT MED STYRKA I KOMPAKT FORMAT TransPro 70100 - Drivs av kraftfull miljömotor PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE TRANSPRO 70100 TRANSPRO 70100 - SPRÄCKER DRÖMGRÄNSEN! För ett par

Läs mer

Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet

Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet Produktbroschyr Förbättra effektiviteten, transportera mer last och minska miljöpåverkan Lastväxlaren Hiab Multilift XR18SL Pro Future passar perfekt

Läs mer

Vedmaskiner från Mora

Vedmaskiner från Mora Vedmaskiner från Mora Vedmaskiner från Mora Per Wikstrand AB är ett svenskt företag med mångårig erfarenhet av maskiner för rationell och säker vedhantering. Kvalitetstänkandet står i första ledet och

Läs mer