Volvo B11R grunden för en produktiv buss. Volvo Buses. Driving quality of life

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Volvo B11R grunden för en produktiv buss. Volvo Buses. Driving quality of life"

Transkript

1 Volvo B11R grunden för en produktiv buss Volvo Buses. Driving quality of life

2 Pålitliga affärsresultat Volvo B11R är ryggraden i en framgångsrik turistbussverksamhet. Oavsett om du behöver en lyxig turistbuss eller en pålitlig expressbuss, kommer B11R att överträffa dina förväntningar. Den bränsleeffektiva Euro 6-motorn kapar dina driftskostnader, medan Volvos höga kvalitet ger dig en förstklassig funktion, passagerarkomfort och produktivitet under hela livscykeln. Vägegenskaper och körbarhet i toppklass gör Volvo B11R till ett nöje att köra. Dina passagerare kommer att uppskatta stabiliteten, åkkomforten och Volvos världsledande tillförlitlighet och säkerhet.

3 Allt du behöver för att lyckas Miljöprestanda På Volvo Bussar ger vi dig miljöprestanda med affärsmässiga fördelar. Vi utvecklar kontinuerligt teknik och tjänster för att ytterligare minska miljöpåverkan från din verksamhet. Bränsleeffektivitet Vår nya bränsleeffektiva och kraftfulla 11-litersmotor för Euro 6 i kombination med Volvo I Shift och en rad bränslebesparande tjänster ger dig toppprestanda i alla avseenden. Produktiv körglädje Volvo B11R har förstklassiga vägegenskaper, enkel manövrering och en kraftfull motor som enkelt tar dig upp för backarna. B11R är ett nöje att köra. För att nyttja bussens fulla potential rekommenderar vi vår Förarutbildning. Verklig tillgänglighet Volvos erkänt höga tillförlitlighet, servicevänliga layout och bekymmersfria underhåll håller din verksamhet rullande. Vi är med dig hela vägen. Mångsidig och flexibel Lyxig turistbuss eller kostnadseffektiv expressbuss? Med Volvo B11R får du precis den buss du behöver. Möjligheterna att välja mellan två- eller treaxligt utförande och ett stort antal effektnivåer gör att du kan optimera din buss så att den passar din specifika verksamhet perfekt. Din bästa affärspartner Vi lovar att vara din bästa affärspartner med tjänster som maximerar tillgängligheten, minskar livscykelkostnaderna, underlättar hanteringen av din fordonsflotta och säkerställer ett högt andrahandsvärde. Säkerhet i världsklass Säkerhet är en del av Volvos DNA. Både förare och passagerare kommer garanterat att uppskatta bussens konsekventa uppförande på vägen och alla övriga egenskaper som bidrar till att göra Volvos bussar till några av världens säkraste.

4 Bränsleeffektivitet spara Upp 10 % till av bränslekostnaden Bränslekostnaden har en avgörande betydelse. Vi kan inte göra mycket åt priset men desto mer åt förbrukningen. Våra nya Euro 6-motorer är till och med bränsleeffektivare än sina föregångare, men det är inte det enda som räknas. Hur bussen körs påverkar bränsleförbrukningen minst lika mycket. Därför utvecklar vi kontinuerligt tjänster som hjälper dig att förbättra bränsleeffektiviteten. Med Volvos Förarutbildning och Fleet Management är det fullt möjligt att spara upp till 10 procent bränsle. Lönsamhet på sista raden, från första dagen. Spara upp till 10 procent bränsle och sänk emissionerna med ännu mer. Euro 6 med lägre bränsleförbrukning Med vår nya Euro 6-motor sänker vi bränsleförbrukningen samtidigt som vi bibehåller effekt och vridmoment. I kombination med vårt system för motorstyrning och legendariska 12-växlade växellåda Volvo I Shift får du bättre effektivitet samtidigt som du sänker dina bränslekostnader. Sänk bränsleförbrukningen online Med Fleet Management kan du optimera dina underhållskostnader och minska din bränsleförbrukning. Detaljerade rapporter gör att du kan spåra orsaker till variationer i bränsleförbrukningen. När du vet om det är fordonet, föraren eller vägen som orsakar problem, är det enkelt att vidta de åtgärder som behövs. Effektivare med förarutbildning Med Förarutbildning förbättrar du dina förares kompetens och sparar bränsle, och här finns en stor potential. Våra specialister lär förare över hela världen att köra effektivare och samtidigt ge sina passagerare en trevlig resa.

5 Verklig tillgänglighet Volvo på insidan En buss hör hemma på vägen. Den ska rulla effektivt och trygga din affär. Vi vet att varje minut och varje kilometer räknas. Därför är Volvo B11R och våra tjänster framtagna för att ge dig maximal tillgänglighet. Väl beprövad Volvo- teknologi och en robust konstruktion säkerställer hög tillförlitlighet och lång livslängd. Lägg till tjänster som Vehicle Management, Servicekontrakt och Förarutbildning så har du vad som räknas: Tillgänglighet 24/7. Volvos höga kvalitet ger dig en stabil grund för många års hög produktivitet. Bekymmersfritt underhåll Underhåll och tillförlitlighet har en avgörande betydelse för hur produktiv din buss blir under sin livscykel. Volvo B11R är konstruerad för långa serviceintervall och ett enkelt och snabbt underhåll. Många viktiga komponenter är underhållsfria, som chassifjädring, styrning och kardanaxlar. Också Volvos multiplex-elsystem är utformat för att underlätta ett effektivt förebyggande underhåll och innehåller bland annat ett diagnosverktyg. Skräddasydda Servicekontrakt Med våra Servicekontrakt får du en serviceplan som är optimerad för din verksamhet. Serviceplanens utformning påverkas bland annat av körförhållanden, körsträcka, klimat och typ av trafik. Resultatet är underhåll precis när det behövs. Samtidigt garanterar vi att bara Volvo Originaldelar används och att de monteras av tekniker som är specialiserade på Volvo. Vehicle Management Vår tjänst för underhållsplanering hjälper dig att optimera fordonstillgänglighet och undvika oplanerade stopp. Med hjälp av telematik får du reda på exakt hur mycket och under vilka förhållanden dina bussar körs, därmed kan du enkelt anpassa underhållet och optimera verksamheten.

6 Mångsidig och flexibel Bygg din buss Med Volvo B11R som grund kan du bygga precis den buss du behöver. Det mångsidiga chassit ger maximal flexibilitet för karossering och skapar möjlighet för en mängd olika applikationer. Oavsett om du siktar på en lyxig turistbuss, en vinstmaskin för beställningtrafik eller en expressbuss, får du genuin Volvokvalitet och -tillförlitlighet hela vägen. Med kapacitet för passagerare och deras bagage Din Volvo B11R kan specificeras för nästan vilka behov som helst. Den är tillgänglig i olika längder och har hög lastkapacitet, vilket ger stor flexibilitet när det gäller antal passagerarstolar och bagagevolym. Dessutom finns den med med olika effektalternativ vilket gör Volvo B11R till ett exceptionellt mångsidigt chassi. Förstklassig körbarhet Volvos motorer är kända för sin förstklassiga körbarhet. Volvo D11K för Euro 6 är inget undantag. Dess imponerande prestanda är en av förklaringarna till chassits fantastiska mångsidighet. Beroende på behov kan du välja mellan tre motorvarianter med effekter upp till 460 hk, alla med ett högt vridmoment över ett brett varvtalsområde. En precisionsbyggd, stabil och hållbar ram med en slät översida är en perfekt grund för karossering, oavsett vilken buss du bygger.

7 Säkerhet Bästa sättet att resa Att ta bussen är det säkraste sättet att resa. I synnerhet om du väljer Volvo. Vår långa erfarenhet och gedigna ingenjörskunskap bildar en stabil och säker grund, som förstärks ytterligare genom en rad olika produktegenskaper. När det gäller olycksförebyggande säkerhet är B11R:s vägegenskaper en ovärderlig tillgång. Precis som Volvos övriga bussar, uppför sig B11R på ett konsekvent och förutsägbart sätt, vilket gör det enklare för föraren att behålla kontrollen över sitt fordon i alla situationer. Effektiva bromsar Skivbromsar med EBS, elektroniskt stabiliseringssystem (ESP) och Volvos motorbroms VEB ingår i standardutrustningen. Vill du höja säkerheten ytterligare finns retarder som tillval. Skärpt och fokuserad Volvo B11R är en stabil grund för en förarmiljö i toppklass. Ett nytt, lättläst huvudinstrument och ett förbättrat gränssnitt mellan människa och maskin som minimerar risken för distraktion, justerbar ratt och en lättmanövrerad växelväljare till I Shift är bara några exempel på utrustning som ingår. Med I Coaching får föraren ytterligare hjälp att köra säkrare och att hålla sig fokuserad och skärpt. Aktiv säkerhet Att bussen är lätt att hantera och uppför sig konsekvent på vägen är avgörande för säkerheten. Ett högt vridmoment över ett brett varvtalsområde i kombination med Volvo I-Shift växellåda ger en unik körupplevelse och pålitlig accelerationsförmåga för säker omkörning. En god stabilitet är också viktig i kritiska situationer när bromsarna behöver sättas på prov.

8 Förarproduktivitet Förarens dröm Vägkänslan och körupplevelsen är någonting extra bakom ratten på en Volvo B11R. Den exakta styrningen och de mjuka växlingarna i kombination med den reaktionssnabba motorns höga vridmoment och den enastående körbarheten gör förarens jobb till ett nöje. Beroende på tillämpning kan du välja mellan konventionell framaxel och individuell framhjulsupphängning, båda med utmärkt komfort och liten vändradie. Styrbar löpaxel förbättrar manövrerbarheten ytterligare. Växla upp med I Shift Volvos legendariska växellåda, I Shift, ger samma höga komfort som en automatisk växellåda. Den kombinerar tyst växling med bränsleeffektivitet och ser till att motorn alltid jobbar under optimala förhållanden. Programvaran hjälper föraren att hålla en hög snitthastighet och att ge passagerarna en behaglig resa. Bra förare blir bättre med I Coaching I Coaching hjälper föraren att köra säkrare, bränsleeffektivare och bekvämare. Den ger omedelbar feedback vid övervarvning, utdragen tomgångskörning, för hög hastighet och skarp kurvtagning och hjälper på så sätt föraren att förbättra sin körning. Volvo B11R:s höga funktionalitet omfattar också förarmiljön. Grunden är lagd för en förstklassig ergonomi. Ratt som kan justeras i förhållande till pedalerna, ett ergonomiskt utformat växelreglage och ett nytt huvudinstrumentet utformat för att bara visa relevant information och därigenom minska risken för distraktion är några exempel.

9 Miljöprestanda Grön Effektivitet är inbyggd På Volvo vet vi att låg miljöpåverkan och bra lönsamhet kan gå hand i hand. Vi visar vägen till intelligenta lösningar som både ger dig god miljöprestanda och affärsmässiga fördelar. Vi kallar det Grön Effektivitet, och det är vad du får med varje Volvo. Lägre bränsleförbrukning avgörande Det enklaste sättet att leverera miljöprestanda är att minska bränsleförbrukningen och samtidigt bibehålla motoreffekt och vridmoment. Och det är precis vad vi gör med våra nya Euro 6-motorer. Vi kallar det optimering. Tillsammans med vårt system för motorstyrning och vår innovativa lösning för avgasefterbehandling ger de dig ökad effektivitet med gröna fördelar. Volvo B11R är utrustad med en ny, högeffektiv 11-litersmotor för Euro 6, Volvo I-Shift och en mycket robust bakaxel. Effektivare med förarutbildning Du presterar som du kör. Varje droppe sparat bränsle ökar lönsamheten. Och det finns en stor potential. Med hjälp av Förarutbildning kan du förbättra din miljöprestanda ytterligare. Och med Fleet Management kan du kontinuerligt följa upp hur dina bussar presterar och på så sätt förbättra din verksamhet ytterligare.

10 Din bästa affärspartner Tjänsterna som hjälper dig spara pengar När du köper en Volvo B11R köper du inte bara en buss. Du köper en verksamhet. Med vår erfarenhet, kunskap och förståelse för din affär, lovar vi att vara din bästa affärspartner. Med utgångspunkt från din verksamhet kan vi föreslå en kombination av trygga tjänster framtagna för att optimera ditt ägande, till en väldefinierad kostnad. Enkelt uttryckt handlar det om att maximera tillgängligheten, minska dina livscykelkostnader och underlätta hanteringen av din fordonsflotta. Och inte minst, att hjälpa dig trygga ett högt andrahandsvärde. Volvo Bus Services Med vårt program av tjänster kan vi ta ansvar för dina fordon och säkerställa en bekymmersfri drift. Fleet Management, Vehicle Management, Servicekontrakt och Finansiering är bara några exempel på tjänster som hjälper dig att kontrollera dina kostnader och hur din bussflotta presterar. Service över hela Europa Med över verkstäder och servicecenter över hela Europa, erbjuder vi personlig service och support var du än befinner dig. Med Volvo Original service kan du räkna med att din buss alltid får bästa möjliga service, och att vi alltid använder Volvo Originaldelar för att säkerställa prestanda, tillförlitlighet och säkerhet. Volvo Action Service Volvo Action Service är vår assistanstjänst, tillgänglig dygnet runt, 365 dagar om året. Får du ett fel på din buss räcker det med ett telefonsamtal för att hjälpen ska vara på väg. Volvo Action Service stöder dig med allt från reparationer till finansiell och juridisk hjälp, översättning, tolkning och hemtransport av förare.

11 Fakta Mått och vikt Modell 2-axlig 3-axlig Totallängd [m] 10,4 13,8 11,2 14,9 Transporthjulbas [m] 4,0 Godkänd hjulbas [m] 5,0 7,7 5,0 7,4 Total bredd [m] 2,5 Ramhöjd [m] 1,6 Tillåten GVW [kg] Drivlina Emissionsstandard Euro 6 Dieselmotor Effekt [hk] Vridmoment [Nm] Växellåda Avgassystem Volvo D11K, 6-cylindrig rak dieselmotor med common rail-insprutning 380, 430 eller , 2050 eller 2200 Volvo I Shift automatiserat växlingssystem, retarder finns som tillval. Automatisk växellåda finns till D11K 380 [hk]. Ljuddämpare. Automatisk regenerering av partikelfiltret (DPF) utan inblandning av föraren, under normala förhållanden. Fuel tanks Diesel [l] AdBlue [l] 48 eller 64 Transporttank [l] 50 Ram Precisionsbyggd, stark och hållbar ram i stål. C-profilerade rambalkar med slät ovansida för enkel karossering. Axlar, fjädring och styrning Framaxel Bakaxel Löpaxel Fjädring Servostyrning Däck Fälgar Volvo konventionell framaxel eller Volvo IFS (individuell framhjulsupphängning) Volvos enkelreduktionsaxel med optimerade utväxlingar Hydrauliskt styrd eller fast Elektroniskt reglerad luftfjädring med nigningsfunktion finns till samtliga varianter Hydraulisk servostyrning 295/80 R22.5" 315/80 R22.5" Finns i stål eller aluminium Bromsar Volvos elektroniskt styrda skivbromsar (EBS), elektroniskt stabiliseringsprogram (ESP) och Volvo motorbroms (VEB). Funktion för bromssamverkan, backstarthjälp och bromsassistans. Förarplats Justerbar ratt, instrumentering och placeringen av pedalerna ger förutsättningar för en ergonomisk förarplats. Nytt Volvo-instrumentkluster med förbättrat HMI (Human Machine Interface). Volvo B11R Upptäck mer på

12 Volvo Buses. Driving quality of life RSP Swedish. Equipment that is shown or mentioned in the brochure may be optional or available as an accessory and may vary from one country to another. We retain the right to alter product specifications without prior notification.

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta Volvo Buses. Driving quality of life Grunden till en bra buss Volvo B8R/RLE chassina möter varje behov av trafiktyp. Ett stort antal modell varianter ger dig

Läs mer

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 9500 Skapar värde för alla

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 9500 Skapar värde för alla Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9500 Skapar värde för alla Volvo 9500 är ett bra första steg in i Volvos bussprogram. Ett kostnadseffektivt alternativ för medellånga resor och turisttrafik.

Läs mer

Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9900 en lyxutrustad turistbuss som ger alla ombord en förstklassig upplevelse. Bussens design är ny och välgjord, allt

Läs mer

Volvo 8900 Din hårt arbetande partner

Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 8900 möter alla tänkbara krav på trafik. Den är extremt mångsidig och finns i ett stort antal modellvarianter, som samtliga

Läs mer

Volvo 9900. Tar dig närmare dina drömmar

Volvo 9900. Tar dig närmare dina drömmar Volvo 9900 Tar dig närmare dina drömmar Volvo 9900 en lyxutrustad turistbuss som ger alla ombord en förstklassig upplevelse. Bussens design är luxuös och välgjord, allt av högsta kvalitet. Med Volvos passagerarstolar

Läs mer

Volvo 9700 Från A till B till vart som helst. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 9700 Från A till B till vart som helst. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9700 Från A till B till vart som helst Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9700 är en optimal buss som ger dig både produktivitet och mångsidighet i varje tillämpning. En välutrustad långfärdsbuss

Läs mer

Volvo 7900 Hybrid. Bättre affärer för grönare städer

Volvo 7900 Hybrid. Bättre affärer för grönare städer Volvo 7900 Hybrid Bättre affärer för grönare städer Modellprogrammet Volvo 7900 Hybrid tar begreppet Grön Effektivitet till en ny nivå, långt bortom Euro 6-kraven. Volvo 7900 Hybrid är den energieffektivaste

Läs mer

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 7900 HYBRID Bättre affärer för grönare städer Modellprogrammet Volvo 7900 Hybrid tar begreppet Grön Effektivitet till en ny nivå, långt bortom Euro 6-kraven.

Läs mer

Volvo B11R. Byggd för att byggas på

Volvo B11R. Byggd för att byggas på Volvo B11R Byggd för att byggas på det säkrare valet Vi presenterar Volvo B11R Volvo B11R är grundstommen i ett bussbolag som kör långfärdsresor. Oavsett om du behöver en förstklassig turistbuss eller

Läs mer

Volvo Din hårt arbetande partner

Volvo Din hårt arbetande partner Volvo 8900 Din hårt arbetande partner Volvo 8900 möter alla tänkbara krav på trafik. Den är extremt mångsidig och finns i ett stort antal modellvarianter, som samtliga är utvecklade med tanke på att du

Läs mer

Volvo Skapar värde för alla

Volvo Skapar värde för alla Volvo 9500 Skapar värde för alla Volvo 9500 är ett bra första steg in i Volvos bussprogram. Ett kostnadseffektivt alternativ för medellånga resor och turisttrafik. Tillgänglighet, tillförlitlighet och

Läs mer

Volvo Från A till B till vart som helst

Volvo Från A till B till vart som helst Volvo 9700 Från A till B till vart som helst Volvo 9700 är en optimal buss som ger dig både produktivitet och mång sidighet i varje tillämpning. En välut rustad långfärdsbuss som är enkel att anpassa till

Läs mer

Volvo B8R-SERIEN. Jobbar på år efter år

Volvo B8R-SERIEN. Jobbar på år efter år Volvo B8R-SERIEN Jobbar på år efter år det säkrare valet Vi presenterar Volvo B8R-serien Volvo B8R är en riktig bästsäljare och har visat sitt värde och sin produktivitet i miljontals kilometer. Den finns

Läs mer

Volvo Serviceavtal det lönar sig

Volvo Serviceavtal det lönar sig Volvo Serviceavtal det lönar sig Det vinner du Med Ett Serviceavtal Service som är planerad och prissatt i förväg ger dig god kostnads-kontroll och bättre överblick över verksamheten. Det besparar dig

Läs mer

SCANIA TOURING. Välkommen ombord

SCANIA TOURING. Välkommen ombord Välkommen ombord Berätta om din verksamhet Möt Scania Touring. Med sin kraftfullt formade exteriör är den här allsidiga turistbussen skapad för att motsvara kraven för charter trafik och reguljärtrafik

Läs mer

TIME MACHINE LIMITED EDITION

TIME MACHINE LIMITED EDITION TIME MACHINE LIMITED EDITION Banbrytande ögonblick Från det att Volvo Lastvagnar år 1956 lanserade sin första, frambyggda stadslastbil och fram till dagens superavancerade fjärrtransportbilar har företaget

Läs mer

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton 2 2 modeller. Styr upp din produktivitet. Diesel- eller gasdriven Atlet Balance arbetshäst med precision Kraftfull, pålitlig

Läs mer

Volvo 7900 LaddHybrid LYSSNA TILL din stad. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 7900 LaddHybrid LYSSNA TILL din stad. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 7900 LaddHybrid LYSSNA TILL din stad Volvo Buses. Driving quality of life Innehåll Produktöversikt Bakgrund Framtidens teknologi Nyckelfärdiga lösningar Miljöprestanda Energieffektivitet Tillgänglighet

Läs mer

Diesel- / gasoldriven motviktstruck

Diesel- / gasoldriven motviktstruck Diesel- / gasoldriven motviktstruck eco-x 24/7 support worldwide network DX GX Anställ UniCarriers diesel- / gasoldrivna motviktstruckar Arbetsverktyg med din tjänst THE BEST OF UniCarriers utformar, tillverkar

Läs mer

Scania på IAA: Hållbarhet och tjänster som gynnar kunderna i fokus

Scania på IAA: Hållbarhet och tjänster som gynnar kunderna i fokus PRESS info 1 juli 2014 Scania på IAA: Hållbarhet och tjänster som gynnar kunderna i fokus Scania Citywide med Scanias hybridsystem Nya innovationer som ger betydande bränslebesparing Ny 13-litersmotor

Läs mer

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut?

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut? SCANIA CITYWIDE Scania bedriver en aktiv produktutveckling och produktförbättring. Scania förbehåller sig därför rätten att utan föregående meddelande genomföra ändringar av konstruktioner, specifikationer,

Läs mer

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL ATT VÄLJA RÄTT MOTOR. DIESEL. BENSIN. HYBRID. ELEKTRISK. Utvecklingen av motorer har tagit enorma steg de senaste åren. BMWs diesel-, bensin- och plug-in hybridmotorer är inget

Läs mer

Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder

Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder Maximal kraft för maximal belastning Arocs Loader och Arocs Grounder För extra hög nyttolast och extrem belastning. Med Arocs Loader och Arocs Grounder kan vi erbjuda

Läs mer

Det handlar om hybrid. HybrId systemet

Det handlar om hybrid. HybrId systemet Det handlar om hybrid HybrId systemet det HaNdLar Om HybrId sedan 2003 geesinknorba erbjuder hybridsystem för sina geesinknorba baklastare. under 2009 vann Hybrid plug-in systemet CIWm recycling Award

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 PRESS info P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare Scania fortsätter att bredda sitt utbud av bygg- och anläggningsfordon för att möta nya tillämpningar

Läs mer

Maximal snabbhet, minimal bredd

Maximal snabbhet, minimal bredd Maximal snabbhet, minimal bredd Dubbelstaplaren PDP 200 27/7 support worldwide network Double Stacker PDP Modell PDP 200 Lyfthöjd Lyftkapacitet Truckbredd Åkhastighet Standardutrustning Extrautrustning

Läs mer

PALIFT Lastväxlare. Kundernas behov är vår prioritet

PALIFT Lastväxlare. Kundernas behov är vår prioritet PALIFT Lastväxlare Kundernas behov är vår prioritet TELESCOPIC T 17 T 20 T 22 Den kraftiga allväxlaren Våra lastväxlare är kända för optimal balans mellan vikt och lyftkapacitet såväl som för det utmärka

Läs mer

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Teknikerna har lyckats med det som länge verkade vara omöjligt: att minska bränsleförbrukningen men ändå uppfylla

Läs mer

Ett genombrott för gasdrivna, tunga lastbilar

Ett genombrott för gasdrivna, tunga lastbilar NYA VOLVO METANDIESEL Ett genombrott för gasdrivna, tunga lastbilar Kommer dina lastbilar att hålla ditt företag konkurrenskraftigt i morgon? Två stora utmaningar Ditt företag står säkert väl rustat för

Läs mer

SMARTA PROFESSIONELLA ELFORDON

SMARTA PROFESSIONELLA ELFORDON SMARTA PROFESSIONELLA ELFORDON 1 Elfordon blir mer användbara: Tysta, kompakta och miljövänliga. 2 VI GÖR JOBBET Utan tvekan, vår framtida mobilitet och sätt att arbeta är beroende av eldrivna fordon.

Läs mer

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management EMPOWERING YOUR BUSINESS TOYOTA I_SITE Mer än fleet management www.toyota-forklifts.se TOYOTA I_SITE Mer än fleet management Toyota I_Site är ett kontinuerligt partnerskap för effektiv materialhantering.

Läs mer

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com 4-SERIE BIOGAS Biogas för en renare värld www.ravo4.com www.ravo4.com RAVO 4-Serie, biogas Tillverkad för en renare sopning. Världens första sopmaskin med biogasmotor. Biogas: Ert rena val! Fler och fler

Läs mer

Volvo 7900 LaddHybrid. Lyssna till din stad

Volvo 7900 LaddHybrid. Lyssna till din stad Volvo 7900 LaddHybrid Lyssna till din stad Innehåll 4. Produktöversikt 5. Bakgrund 6. Framtidens teknologi 7. Nyckelfärdiga lösningar 8. Miljöprestanda 9. Energieffektivitet 11. Tillgänglighet 12. Förarprestanda

Läs mer

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera STRÄNGLÄGGARE Strängläggare med en rotor Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera fella.eu 2 FÖRSTKLASSIG SKÖRD I mer än 90 år har FELLA varit likställt med innovativ teknik, enastående

Läs mer

SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING. PONSSE fox

SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING. PONSSE fox SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING PONSSE fox PONSSE FOX-SKÖRDAREN JÄMN PRODUKTIVITET PONSSE Fox-skördaren har den senaste tekniken och tillförlitliga baslösningar för utmärkt övergripande effektivitet. En innovativ

Läs mer

Scania presenterar kundlösningar på IAA 2012:

Scania presenterar kundlösningar på IAA 2012: PRESS info P12901SE / Per-Erik Nordström 4 sep 2012 Scania presenterar kundlösningar på IAA 2012: 9- och 13-liters Euro 6-motorer för lastbilar och bussar Nya gasmotorer för Euro 6 med hög prestanda Ledande

Läs mer

Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet

Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet Produktbroschyr Förbättra effektiviteten, transportera mer last och minska miljöpåverkan Lastväxlaren Hiab Multilift XR18SL Pro Future passar perfekt

Läs mer

EKONOMISK OCH EFFEKTIV. PONSSE BEAver

EKONOMISK OCH EFFEKTIV. PONSSE BEAver EKONOMISK OCH EFFEKTIV PONSSE BEAver En allsidig liten skördare som är ett riktigt kraftpaket Mångsidiga PONSSE Beaver är perfekt lämpad för avverkning från första gallringen till slutavverkning. PONSSE

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

Ny global motorplattform säkerställer optimal prestanda för alla transportörer

Ny global motorplattform säkerställer optimal prestanda för alla transportörer PRESS info P11X21SE / Per-Erik Nordström 25 oktober 2011 Ny global motorplattform säkerställer optimal prestanda för alla transportörer Scania har idag marknadens bredaste utbud av lastbilar för svåra

Läs mer

Svenska. Twin Demolition. Ett nytt koncept för demolering

Svenska. Twin Demolition. Ett nytt koncept för demolering Svenska Twin Demolition Ett nytt koncept för demolering ROBOT 185 Nytänkande inom rivningsrobotar Teleskopbom ger 46 cm extra räckvidd och anpassning vid krävande applikationer Speciella polykarbonatskydd

Läs mer

Atlas Copco. Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk)

Atlas Copco. Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk) Atlas Copco Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk) AH-serien med direktdrift: små, praktiska och oljefria AH-seriens oljefria kompressorer är konstruerade för en mängd tillämpningar. Utan

Läs mer

Plocktruck för nivå ett och två 1.0 ton

Plocktruck för nivå ett och två 1.0 ton Plocktruck för nivå ett och två 1.0 ton OPBM10K Egenskaper 1.1 Tillverkare Mitsubishi 1.2 Modellbeteckning OPBM10K 1.3 1.4 1.5 Drivmedel (batteri, diesel, LP gas, bensin) Förarens placering (gång, stående,

Läs mer

Teknisk Specifikation

Teknisk Specifikation CityCat 2020 är en kompakt sopmaskin med mycket hög kapacitet, fantastisk förarmiljö och manöverbarhet utöver det vanliga och är därför inte enbart marknadsledande i Sverige utan i hela Europa. Teknisk

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 Kraftfull Tillförlitlig Bevisat höga prestanda Komfort och säkerhet Volvos grävmaskiner är konstruerade för en världsomspännande marknad. Den avancerade teknologi

Läs mer

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning Volvo FE Hybrid Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning En ren och lönsam framtidslösning Volvo Lastvagnar har över tjugo års erfarenhet av hybridteknologi. Redan 1985 presenterades

Läs mer

Välkommen till Alstors värld

Välkommen till Alstors värld Välkommen till Alstors värld Först av allt vill jag tacka alla er, över 500 kunder som följt oss under de 15 år vi byggt Alstor. Det är tillsammans som vi, med er erfarenhet och vår kunskap, nu med stolthet

Läs mer

Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution

Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution 5 9 tons kapacitet Har du råd att inte välja Kalmar? Slutsatsen är densamma oavsett om du är användare eller ägare. En totallösning från Kalmar ger lägre

Läs mer

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet FUN TO RIDE I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad,

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240

VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240 VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240 Avancerad teknik har fört fram Volvos grävmaskiner till toppen när det gäller effektivitet och produktivitet. Oberoende av hur krävande arbetsplatsen än är har Volvos grävmaskiner

Läs mer

Nya motorversioner Euro 5

Nya motorversioner Euro 5 Nya Ducato Kära återförsäljare, Sedan lanseringen 1981är Ducato en av de ledande inom 2G-segmentet och presenterar ständigt uppdaterade och innovativa funktioner. Den nya versionen av Ducato erbjuder ett

Läs mer

Eldriven RANGER EV 136 900:- Smidig eldrift Tyst maskin som kräver lite underhåll. Passar lika bra inomhus som utomhus. Räckvidd på hela 80 km.

Eldriven RANGER EV 136 900:- Smidig eldrift Tyst maskin som kräver lite underhåll. Passar lika bra inomhus som utomhus. Räckvidd på hela 80 km. RANGER EV Smidig eldrift Tyst maskin som kräver lite underhåll. Passar lika bra inomhus som utomhus. Räckvidd på hela 80 km. Eldriven Tippflak med Lock & Ride RANGER EV Fyrhjulsdrift på riktigt när du

Läs mer

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw)

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 2 5E-serien traktorer inledning Möt den lilla jätten Ägnar du dig åt djurhållning? Driver du en liten vinodling? Den nya

Läs mer

WORKMAN MD-SERIENS ARBETSFORDON

WORKMAN MD-SERIENS ARBETSFORDON KOMBINERAR KOMFORT OCH PRODUKTIVITET SOM ALDRIG FÖRR WMD ÖVERLÄGSNA KÖREGENSKAPER (SRQ) Workman MD-serien kombinerar komfort och produktivitet som aldrig förr. Den innovativa SRQ -upphängningen med Active

Läs mer

NYA Scania streamline. Formad för framgång

NYA Scania streamline. Formad för framgång NYA Scania streamline Formad för framgång NYA Scania streamline 2-3 Ytterligare steg på vägen. Även en bra lastbil kan alltid bli bättre. Det är bränslet som driver oss framåt, och vi vet att du inte nöjer

Läs mer

Hjullastare 2,8-8,0 ton

Hjullastare 2,8-8,0 ton Hjullastare 2,8-8,0 ton Atlas Weyhausen GmbH & Co. KG är ett medelstort, traditionellt tyskt oberoende företag. Ursprunget går tillbaka till 1919 då företaget startades av Hinrich Weyhausen KG, med säte

Läs mer

Bättre för miljön. Bra för affärerna. Här och nu.

Bättre för miljön. Bra för affärerna. Här och nu. Ecolution by Scania Bättre för miljön. Bra för affärerna. Här och nu. by Scania Ecolution by Scania utan tunga transporter stannar världen. De är en grundläggande nödvändighet för att vi till exempel ska

Läs mer

JCB din nya favorit

JCB din nya favorit JCB 457 - din nya favorit En ny maskin i maskinparken. För att göra det enkelt vill vi presentera en ny JCB 457 med bara några få bilder. Låt dina medarbetare ta del av denna nya fantastiska produkt från

Läs mer

Hako-Jonas 1200 / För ekonomisk sopsugning av större ytor

Hako-Jonas 1200 / För ekonomisk sopsugning av större ytor Hako-Jonas 1200 / 1500 För ekonomisk sopsugning av större ytor Åkbara sopsugmaskiner med en ytkapacitet på upp till 16,200 m 2 /tim Hako-Jonas 1200 / 1500 Förenkla sopningen! Perfekt rengöring av större

Läs mer

Contractor Världens effektivaste minidumper UNIKT STYRSYSTEM SUVERÄNA KÖREGENSKAPER

Contractor Världens effektivaste minidumper UNIKT STYRSYSTEM SUVERÄNA KÖREGENSKAPER Contractor Världens effektivaste minidumper UNIKT STYRSYSTEM SUVERÄNA KÖREGENSKAPER Styr ett ton med en hand Twinca A/S utvecklar, producerar och förhandlar hydrauliska minidumprar till kunder över hela

Läs mer

SD75, SD115, SD135. VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw

SD75, SD115, SD135. VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw SD75, SD115, SD135 VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw Kraft att prestera. Volvo introducerar SD75, SD115 och SD135 envalsvältar kraftfulla maskiner konstruerade för överlägsen kompaktering. Valet av amplitud,

Läs mer

TALENTO A PRO LIKE YOU.

TALENTO A PRO LIKE YOU. A PRO LIKE YOU www.fiatprofessional.se Kundtjänst CIAO FIA IAT Utrustning och tillval kan skilja sig beroende på olika marknads eller lagkrav. Data i denna publikation är endast indikativ. FCA förbehåller

Läs mer

Eldrivna motviktstruckar

Eldrivna motviktstruckar Eldrivna motviktstruckar 24/7 support worldwide network TX3 TX4 QX2 Säkra din verksamhet från beställning till leverans med UniCarriers eldriv motviktstruckar THE BEST OF UniCarriers utformar, tillverkar

Läs mer

HIAB 220 C Kapacitet 21 tm

HIAB 220 C Kapacitet 21 tm HIAB 220 C Kapacitet 21 tm Produktbroschyr www.hiab.se För hastighet och effektivitet HIAB 220 C tillhandahåller prestanda Den enastående HIAB 220 C kombinerar kraften och styrkan hos en större kran med

Läs mer

Utrustning för kompaktering. People. Passion. Performance.

Utrustning för kompaktering. People. Passion. Performance. People. Passion. Performance. Utrustning för kompaktering Framåtgående vibroplattor för jord och asfalt Vibroplattor för jord och asfalt Små och lätthanterliga Flera storlekar Hondamotor Tuffa jobb kräver

Läs mer

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton 3 modeller. Harmoniskt samarbete. Säkra din verksamhet från beställning till leverans med Atlet Balance eldrivna motviktstruckar Atlet Balance

Läs mer

NYA PARTNER ELECTRIC

NYA PARTNER ELECTRIC NYA PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC FÖR ALLA BEHOV Vi tar ytterligare ett steg i den tekniska utvecklingen och har nu en modell med en motor som är 100 % eldriven. Med minskad miljöpåverkan

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

GARANTERAD KRAFT OCH PONSSE BUFFALO

GARANTERAD KRAFT OCH PONSSE BUFFALO GARANTERAD KRAFT OCH KOMFORT PONSSE BUFFALO DEN NYA MÄSTAREN INOM SKOTNING Nya PONSSE Buffalo förser dig med en aldrig tidigare upplevd kraft och komfort oavsett om du arbetar med slutavverkning eller

Läs mer

Atlas Copco. Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min

Atlas Copco. Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min Atlas Copco Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min Atlas Copco Din vakuumspecialist På Atlas Copco har vi utvecklat högtekniska vakuumpumpar i många

Läs mer

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm.

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm. PRESS info P13102SE / Per-Erik Nordström 29 jan 2013 Scania har marknadens bredaste utbud av tunga lastbilar Tack vare Scanias moduluppbyggda produktsystem kan kunderna välja bland miljontals specifikationer

Läs mer

Feature: Mr I-Shift om hemligheten bakom succén

Feature: Mr I-Shift om hemligheten bakom succén Pressinformation Feature: Mr I-Shift om hemligheten bakom succén Med I-Shift har Volvo Lastvagnar satt växellådan i fokus på den internationella lastbilsscenen. Aldrig tidigare har en växellåda fått så

Läs mer

29082012_WF_reporting_bro_SE. www.tomtom.com/telematics

29082012_WF_reporting_bro_SE. www.tomtom.com/telematics 29082012_WF_reporting_bro_SE www.tomtom.com/telematics T E L E M AT I C S WEBFLEET -rapportering Let s drive business WEBFLEET -rapportering Svåra verksamhetsbeslut blir rakare med TomTom maskinparkshantering.

Läs mer

www.tomtom.com/business

www.tomtom.com/business www.tomtom.com/business WORKsmart -Eko Skydda miljön och förbättra ert ekonomiska resultat Let s drive business Innehåll 2 Hur grön är er verksamhet? 3 Optimera utnyttjandet av fordonen för att sänka

Läs mer

Skydda miljön och förbättra ert ekonomiska resultat

Skydda miljön och förbättra ert ekonomiska resultat 23042012_WORKsmart_ECO_bro_SE WORKsmart -Eko Skydda miljön och förbättra ert ekonomiska resultat www.tomtom.com/business Let s drive business Innehåll 2 Hur grön är er verksamhet? 3 Optimera utnyttjandet

Läs mer

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten De nya transportbilarsmodellerna håller priserna och kostnaderna i styr Volkswagen utvecklar sina transportbilar så att de i allt högre grad ska beakta

Läs mer

PEMA Rullbockar. Rullbockar

PEMA Rullbockar. Rullbockar Rullbockar PEMA Rullbockar Rullbockar är en nödvändighet vid hantering av cylindriska objekt såsom tankar, tryckkärl, vindkrafttorn, stora rör eller liknande vid svetsning, målning, blästring eller montering.

Läs mer

NY INNOVATIV & ROBUST SOPMASKIN. MC 130 - En maskin som gör skillnad PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKIN

NY INNOVATIV & ROBUST SOPMASKIN. MC 130 - En maskin som gör skillnad PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKIN NY INNOVATIV & ROBUST SOPMASKIN MC 130 - En maskin som gör skillnad PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKIN VÅR NYA MC 130 - EN SOPMASKIN FÖR ALLA När Kärcher Belos som är marknadsledare inom två områden med sina

Läs mer

SCANIA DISTRIBUTIONSBILAR

SCANIA DISTRIBUTIONSBILAR Distributionsbilar SCANIA DISTRIBUTIONSBILAR Distributionsrörelse För dig som sysslar med distribution, leverans och logistik är en vagnpark med hög tillgänglighet ett måste för att kunna leverera i tid.

Läs mer

Sex cylindrar 350 hk. Fantastisk kraft. Förfinad upplevelse. En perfekt balans mellan prestanda, bränsleekonomi och körupplevelse.

Sex cylindrar 350 hk. Fantastisk kraft. Förfinad upplevelse. En perfekt balans mellan prestanda, bränsleekonomi och körupplevelse. Sex cylindrar 350 hk Fantastisk kraft. Förfinad upplevelse. En perfekt balans mellan prestanda, bränsleekonomi och körupplevelse. Motortyp Rak 6-cylindrig Slagvolym (l) 2.6 Varvtal vid full gas 5800-6400

Läs mer

Kraftfull, stabil OCH. ergonomi

Kraftfull, stabil OCH. ergonomi Kraftfull, stabil OCH ergonomi PONSSE ergo PRODUKTIVITET, EKONOMI OCH ERGONOMI I ETT PAKET PONSSE Ergo är en mångsidig skördare för olika förhållanden och finns både som sex- och åttahjuling. Den kraftfulla

Läs mer

SWINGO 200+ sopsugmaskin

SWINGO 200+ sopsugmaskin Aebi Schmidt Sweden AB Idrottsvägen 3 596 34 Skänninge Telefon: +46 142 29 90 00 Telefax: +46 142 29 90 50 se-info@aebi-schmidt.com www.aebi-schmidt.se SWINGO 200+ sopsugmaskin Förarhytt Förarhytt med

Läs mer

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Det legendariska mullret fyller 40. P09301SE / Per-Erik Nordström 31 mars 2009

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Det legendariska mullret fyller 40. P09301SE / Per-Erik Nordström 31 mars 2009 PRESS info P09301SE / Per-Erik Nordström 31 mars 2009 Scania V8 1969-2009 Det legendariska mullret fyller 40 Kraften, känslan och det omisskännliga ljudet hör till det som gör Scanias V8- motor legendarisk.

Läs mer

DÄCK OCH FÄLGAR SOM TÅL DET VÄRSTA Värstingdäck med ett mönster designat för lera och snö. Rejäla aluminiumfälgar med riktigt snygg design.

DÄCK OCH FÄLGAR SOM TÅL DET VÄRSTA Värstingdäck med ett mönster designat för lera och snö. Rejäla aluminiumfälgar med riktigt snygg design. 65 HK V-TWINMOTOR. 850CC MOTORPRESTANDA SOM INGER RESPEKT Om du ska köra i riktigt svår terräng eller i djup lera eller sand då är v-twinmotorn i Stels 850G din bästa vän. Hela 65 hk och 75 newtonmeters

Läs mer

MaxiWash. WashTec har allt för Er framgång inom fordonstvättbranschen.

MaxiWash. WashTec har allt för Er framgång inom fordonstvättbranschen. WashTec har allt för Er framgång inom fordonstvättbranschen. MaxiWash STORT UTBUD Vi har rätt lösning för din fordonstvättverksamhet: KOMMERSIELL TUNG FORDONSTVÄTT ROLLOVER BILTVÄTTAR för låga, medelstora

Läs mer

A-serien A 72 A 82 A 92

A-serien A 72 A 82 A 92 A-serien A 72 A 82 A 92 SE Innehåll Inbyggd styrka 3 Hytt 4-5 Transmission och kraftöverföring 6 Motor 7 Hydraulik 8-9 Tekniska specifikationer 10 Extrautrustning 11 Valtra service 11 2 Inbyggd styrka

Läs mer

ANSÖKNINGSFORMULÄR FÖR MEDLEMSKAP

ANSÖKNINGSFORMULÄR FÖR MEDLEMSKAP ANSÖKNINGSFORMULÄR FÖR MEDLEMSKAP Inledning Formuläret fylls i av organisationer som söker medlemskap i ECOSTARS Stjärnmärkningssystem. Sökande rekommenderas att läsa igenom dokumentet Riktlinjer för Ansökan

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

2,761 L Med nedfällda baksäten

2,761 L Med nedfällda baksäten TOURNEO CONNECT FORD TOURNEO CONNECT Färger och klädselvarianter FORD TOURNEO CONNECT Mått Tourneo Connect Grand Tourneo Connect Längd 4 418 mm Längd 4 818 mm Bredd 2 137 mm Bredd 2 137 mm Höjd 1 852 mm

Läs mer

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Ledande inom färg, lack och verkstadsoptimering Nexa Autocolor är en av världens ledande färgleverantörer och finns i över 147 länder. Nexa Autocolor har

Läs mer

TIAP-metoden för statusbestäming

TIAP-metoden för statusbestäming TIAP-metoden för statusbestäming Höjer lönsamheten på din anläggning Anna Pernestål, anna.pernestal@tiap.se, Life Cycle Profit och TIAP-metoden TIAP-metoden bygger på helhetssyn av drift och underhåll

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC140B/EC160B/EC210B EC240B/EC290B/EC360B/EC460B

VOLVO GRÄVMASKINER EC140B/EC160B/EC210B EC240B/EC290B/EC360B/EC460B VOLVO GRÄVMASKINER EC140B/EC160B/EC210B EC240B/EC290B/EC360B/EC460B De nya grävmaskinerna i B-serien ger dig: bättre prestanda, komfort och ekonomi. För att utveckla en klassledande grävmaskin så startade

Läs mer

TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003

TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003 TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003 Instrumentpanel Lätt åtkomliga funktioner Översiktlig instrumentpanel Olycka, cruise & PTO kontakter powerstyrning Hydraulisk power styrning ger optimal

Läs mer

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Innovativa tekniska lösningar och funktioner gör det här till den

Läs mer

Den naturliga ledaren.

Den naturliga ledaren. Scania Fjärrbilar 2 SCANIA FJÄRRBILAR Den naturliga ledaren. Vi på Scania vet att långsiktig framgång bygger på ett gott samarbete. Med dina behov framför ögonen tar vi fram lösningar som sträcker sig

Läs mer

Tippvagnar. Universalvagn för transport av i stort sett alla material.

Tippvagnar. Universalvagn för transport av i stort sett alla material. vagnar FARMER 140BT Universalvagn för transport av i stort sett alla material. Vagnens sidor är 150 cm höga, varav den översta lämmen på 100 cm kan nedmonteras så att sidhöjden bara är 50 cm. De avtagbara

Läs mer

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 Tekniska data Tekniska data Grizzly 700 Motortyp Insugsystem Cylindervolym Smörjsystem Tändsystem Startsystem Bränsletank Oljevolym Växellåda Transmission Slut transmission

Läs mer

TERGO UFW Fyrvägstruck

TERGO UFW Fyrvägstruck TERGO UFW Fyrvägstruck 24/7 support worldwide network reach trucks UFW Fyrvägstrucken UFW 200/250 Maximal flexibilitet Nya UFW är flexibel och effektiv med långgods och även en fantastisk skjutstativtruck

Läs mer