Sammanträdesdatum Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering"

Transkript

1 KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum PLATS OCH TID KilArena, torsdag 27 mars 2014, kl FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering 3 Information om bokslutet för Kils kommun för år 2013 KS 13/233 4 Information om årsredovisningar för de kommunala bolagen Revisionsberättelse för år 2013 och revisorernas redogörelse för år 2013 KS 13/232 KS 14/136 6 Revisionsrapport om bokslut och årsredovisning 2013 KS 14/137 7 Ansvarsfrihet för ledamöter och ersättare i kommunala nämnder samt övriga uppdragstagare 2013 KS 14/138 8 Godkännande av årsbokslut för Kils kommun 2013 KS 13/233 9 Köp av fastighet Svärdet 8 (OKQ8) KS 14/ Förslag om att bilda koncern i Kils kommun; bildande av koncernmoderbolag, köp av bolag, godkännande av ägardirektiv och bolagsordning m.m. KS 12/ Placering av kategoriboende samt finansiering KS 10/ Svar på medborgarförslag angående ny form av fritidsverksamhet KS 11/ Svar på medborgarförslag om husbilsställplatser KS 13/ Svar på medborgarförslag om att öppna vägen genom skogen bakom Stenåsen för trafik KS 13/ Svar på medborgarförslag om Gröna Torget KS 13/ Revidering av kommunfullmäktiges arbetsordning KS 14/87 17 Revidering av förbundsordningen för Värmlands läns Vårdförbund KS 13/ Ansökan om tilläggsanslag för kommunrevisionens budget KS 14/68

2 19 Information om Länsstyrelsens kontroll av överförmyndarnämnden 20 Val av styrelseledamöter samt ordförande och vice ordförande till Hantverkshuset i Kil AB 21 Val av styrelseledamöter samt ordförande och vice ordförande till Kils Energi AB 22 Val av styrelseledamöter samt ordförande och vice ordförande till Kils Avfallshantering AB 23 Val av styrelseledamöter samt ordförande och vice ordförande till Kilsbostäder AB 24 Val av styrelseledamöter samt ordförande och vice ordförande till KilVision AB KS 14/102 KS 10/305 KS 10/305 KS 10/305 KS 10/305 KS 10/ Val av två ledamöter till Projektilen Ekonomisk förening KS 14/139 Rita Gunnarsson Ordförande Anders Edman Sekreterare

3 1 Dnr UPPROP

4 2 Dnr VAL AV TVÅ JUSTERARE SAMT TILLKÄNNAGIVANDE AV TID OCH PLATS FÖR JUSTERING

5 3 Dnr KS 13/233 INFORMATION OM BOKSLUTET FÖR KILS KOMMUN FÖR ÅR 2013 Vid sammanträdet informerar representanter för nämnderna om bokslut Se ärende 8 Kommunfullmäktige har tagit del av informationen.

6 4 Dnr KS 13/232 INFORMATION OM ÅRSREDOVISNINGAR FÖR DE KOMMUNALA BOLAGEN 2013 Information om årsredovisningar för de kommunala bolagen. Årsredovisningar har inkommit från - Hantverkshuset i Kil AB - Kilsbostäder AB - Kilvision AB Årsredovisning för Kils Energi AB och Kils Avfallshantering AB kompletteras med 24 mars. Årsredovisning Hantverkshuset i Kil AB Årsredovisning Kilsbostäder AB Årsredovisning Kilvision AB Årsredovisning Kils Energi AB Årsredovisning Kils Avfallshantering AB Kommunfullmäktige har tagit del av informationen.

7 5 Dnr KS 14/136 REVISIONSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2013 OCH REVISORERNAS REDOGÖRELSE FÖR ÅR 2013 Kommunens revisorer har granskat kommunstyrelsens, nämndernas och bolagens verksamhet för år Utifrån revisorernas granskning tillstyrker de att kommunens årsredovisning godkänns. Revisionsberättelse 2013 med bilagor Kommunfullmäktige har tagit del av informationen.

8 6 Dnr KS 14/137 REVISIONSRAPPORT OM BOKSLUT OCH ÅRSREDOVISNING 2013 Kommunrevisorerna har granskat kommunens årsredovisning I granskningsarbetet har revisorerna biträtts av konsulter från KPMG. Utifrån granskningen kan revisorerna konstatera att årsredovisningen och koncernredovisningen ger en i allt rättvisande bild av kommunens och koncernens finansiella resutlat och ekonomiska ställning. Rapport Granskning av bokslut och årsredovisning 2013 Kommunfullmäktige har tagit del av informationen.

9 7 Dnr KS 14/138 ANSVARSFRIHET FÖR LEDAMÖTER OCH ERSÄTTARE I KOMMUNALA NÄMNDER SAMT ÖVRIGA UPPDRAGSTAGARE 2013 Revisorerna tillstyrker att alla nämnder och dess förtroendevalda ska beviljas ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2013.

10 8 Dnr KS 13/233 GODKÄNNANDE AV ÅRSBOKSLUT FÖR KILS KOMMUN 2013 Kommunledningskontoret har upprättat årsbokslut för 2013 enligt kommunala redovisningslagen och principer för god ekonomisk hushållning. Årets resultat är 27,6 mnkr vilket är 8,2 mnkr bättre är 2012 års resultat och 16,5 mnkr bättre är budgeterat. I delårsbokslutet hade vi en försiktig prognos på cirka 15,5 mnkr eftersom återbetalningen från AFA försäkringar på 9,5 mnkr inte var med. Det betyder att överskottet blev 4,7 % av totala skatteintäkter och statsbidrag. Orsaken till överskottet beror främst på ökade statsbidrag, återbetalning av försäkringspremier från AFA försäkringar och låga räntor på våra lån, samt att de sociala avgifterna vi hade budgeterat med för 2013 är lägre. De kommunala bolagen lämnar ett samlat resultat på 4,5 mnkr efter skatt vilket ger ett koncernresultat på 32,1 mnkr (2012: 23,8 mnkr). Nämndernas budget var på 552,7 mnkr och resultatet slutade på 556 mnkr, vilket är 4,1 mnkr sämre än budget. När vi sammanställer hur nämnderna arbetat med att uppfylla de övergripande målen är mer än hälften uppfyllda och ca 30% där arbete pågår. Årsbokslut 2013 Kommunstyrelsens protokoll , 32 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att godkänna årsbokslutet för 2013.

11 9 Dnr KS 14/124 KÖP AV FASTIGHET SVÄRDET 8 (OKQ8) OKQ8 la ner sin verksamhet på fastigheten Svärdet 8 i centrala Kil sommaren 2013 och har anlitat mäklare för att sälja fastigheten. Kommunledningskontoret har varit i kontakt med mäklaren och kommunen har erbjudits köpa fastigheten för kronor. Den del av fastigheten som inte är bebyggd har sanerats till nivån MKM (mindre känslig markanvändning), och innebär att marken kan användas till exempel till kontor, industrier och vägar. Kommunledningskontoret föreslår att kommunen köper fastigheten. Bakgrunden till det är att fastigheten är så lokaliserad att den har stor betydelse för utformningen av Kils tätorts centrala delar och för det intryck som kommunen önskar förmedla av Kils tätort och Kils kommun. Kommunstyrelsen kommer att bereda ärendet vid ett extra sammanträde den 27 mars. Förslag köpekontrakt Saneringsprotokoll Karta fastigheten Svärdet 8 med grannfastigheter och ägare Naturvårdsverkets rapport 4889 Förslag till riktvärden för förorenade bensinstationer del 1 sid Om markklassning Utdrag fastighetsregistret Svärdet 8 Kils kommun Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse Kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll , 27 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta 1. Kils kommun förvärvar fastigheten Svärdet 8 av OKQ8 AB för kronor. Köpet finansieras via kommunens rörelsekapital kronor anslås som extraanslag i tekniska nämndens driftsbudget 2014 för rivning av fastigheten. Finansieras via kommunens egna kapital.

12 10 Dnr KS 12/316 FÖRSLAG OM ATT BILDA KONCERN I KILS KOMMUN; BILDANDE AV KONCERNMODERBOLAG, KÖP AV BOLAG, GODKÄNNANDE AV ÄGARDIREKTIV OCH BOLAGSORDNING M.M. På uppdrag av kommunstyrelsen har kommunledningskontoret tillsammans med KPMG och bolagen utrett frågan om att bilda en bolagskoncern i Kils kommun. Syftet med att bilda koncern är att förbättra styrningen av de kommunala bolagen, samt att på längre sikt kunna tillvarata de ekonomiska fördelar en koncern kan ge. Kommunledningskontoret föreslår att det bildas en koncern i Kils kommun och att moderbolaget Samhällsnytta i Kil AB bildas. Moderbolaget äger samtliga bolag utom Kils Avfallshantering AB direkt. Avfallsbolaget är även fortsättningsvis dotterbolag till Kils Energi AB. Moderbolaget köper bolagen för tkr (substansvärdet). Aktiekapitalet i bolaget föreslås uppgå till tkr och borgensåtagandet till högst tkr. Kommunledningskontoret har tagit fram förslag till bolagspolicy, bolagsordning för moderbolaget, ägardirektiv för moderbolaget och föreslår att kommunfullmäktige godkänner dessa styrdokument. Kommunfullmäktige ska också utse styrelse och lekmannarevisor i moderbolaget samt ombud till bolagsstämman. Kommunstyrelsen beslutade 4 mars att föreslå kommunfullmäktige arbetsutskottets förslag till beslut. Mot beslutet reserverade sig Hans Eriksson (M), Christina Bertilsson (M), Dan Olsson (KD), Mats Notini (FP) och Ulla-Britt Mortensen (V). Arbetsutskottets protokoll , 100 KPMG:s förslag till uppdragsbeskrivning Kommunstyrelsens protokoll , 225 Arbetsutskottets protokoll , 50 Arbetsutskottets protokoll , 62 Arbetsutskottets protokoll , 63 KPMG:s rapport om koncernbildning Arbetsutskottets protokoll , 79 Förslag till bolagspolicy Förslag till bolagsordning för Samhällsnytta i Kil AB Förslag till ägardirektiv för Samhällsnytta i Kil AB Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse Arbetsutskottets protokoll , 12 Kommunstyrelsens protokoll , 33

13 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande: 1. Kommunfullmäktige beslutar att godkänna förslag till bolagspolicy, bilaga Kommunfullmäktige beslutar att bilda en bolagskoncern i Kils kommun under år Kommunfullmäktige beslutar att bilda koncernmoderbolaget Samhällsnytta i Kil AB. 4. Kommunfullmäktige godkänner förslag till bolagsordning för Samhällsnytta i Kil AB, bilaga Kommunfullmäktige godkänner förslag till ägardirektiv till Samhällsnytta i Kil AB, bilaga Kommunfullmäktige beslutar att aktiekapitalet för Samhällsnytta i Kil AB ska vara tkr. 7. Kommunfullmäktige beslutar att kommunens borgensåtagande gentemot Samhällsnytta i Kil AB ska uppgå till högst tkr. 8. Val av lekmannarevisor och lekmannarevisorssuppleant 9. Val av fem styrelseledamöter. 10. Kommunfullmäktige beslutar att sälja Kilsbostäder AB till Samhällsnytta i Kil AB för tkr. 11. Kommunfullmäktige beslutar att sälja Kilvision AB till Samhällsnytta i Kil AB för tkr. 12. Kommunfullmäktige beslutar att sälja Hantverkshuset i Kil AB till Samhällsnytta i Kil AB för tkr. 13. Kommunfullmäktige beslutar att sälja Kils Energi AB med dotterbolag Kils Avfallshantering AB till Samhällsnytta i Kil AB för tkr. 14. Kommunfullmäktige beslutar att ordinarie bolagsstämma i Samhällsnytta i Kil AB ska hållas den 28 april Val av ombud vid bolagsstämman i Samhällsnytta i Kil AB.

14 11 Dnr KS 10/254 PLACERING AV KATEGORIBOENDE SAMT FINANSIERING Det finns idag ett kategoriboende på Industrigatan i Kil. Kategoriboendet är byggt med ett tidsbegränsat bygglov, då befintlig plan anger industriändamål. Det tidsbegränsade bygglovet gick ut Planen medger bostäder i den utsträckning som kan fordras för tillsyn och bevakning inom området. I mars 2013 beslutade kommunstyrelsen att kategoriboendet ska lokaliseras till Stenåsen. Den placeringen har dock inte ansetts optimal. Alternativa platser har utretts och förvaltningen föreslår att boendet ska vara kvar på befintlig plats. Det kräver underhåll av barackerna samt åtgärder för att göra dem till separata brandceller. Kostnaderna för detta är beräknade till kronor, som föreslås finansieras via ett tilläggsanslag till tekniska nämnden. Kommunstyrelsens protokoll , 40 Kalkyler för alternativa placeringar av kategoriboendet Protokoll från okulär besiktning gällande brandskydd Stadsplan för Västra industriområdet samt plantext, antagen av kommunfullmäktige 1968 Kommunfullmäktigs protokoll , 82 Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse Arbetsutskottets protokoll , 15 Kommunstyrelsens protokoll , 36 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta 1. Kommunfullmäktige upphäver sitt beslut , 82, i den del som avser försäljning av m2 av fastigheten Sannerud 2:94 till Wermlands Skogsförråd AB. 2. Kommunfullmäktige ger tekniska nämnden i uppdrag göra nödvändiga underhållsåtgärder i kategoriboendet. Åtgärderna inkluderar att göra lägenheterna till separata brandceller. Tekniska nämnden ska även söka bygglov för kategoriboendet. 3. Kommunfullmäktige beslutar att kostnaderna för åtgärderna i kategoriboendet på ca kronor finansieras genom ett tilläggsanslag till tekniska nämnden i 2014 års investeringsbudget.

15 12 Dnr KS 11/157 SVAR PÅ MEDBORGARFÖRSLAG ANGÅENDE NY FORM AV FRITIDSVERKSAMHET Det har inkommit ett medborgarförslag om att inrätta en ny form av fritidsverksamhet för barn med neuropsykiatriska svårigheter. Barn- och utbildningsnämnden har föreslagit att kommunfullmäktige ska avslå medborgarförslaget eftersom det strider mot skollagen och Läroplanen. Bland annat ska alla ha lika tillgång till utbildning och likvärdig utbildning. Om särskilt stöd ska ges till en elev, ska det ges inom den elevgrupp som eleven tillhör. En elev ska också erbjudas utbildning i fritidshem vid eller så nära som möjligt den skolenhet där eleven får utbildning. Medborgarförslag Kommunfullmäktiges protokoll , 47 Barn- och utbildningsnämndens protokoll , 121 Kommunstyrelsens protokoll , 5 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll , 18 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll , 41 Barn- och utbildningsnämndens protokoll , 83 Yttrande från barn- och utbildningsförvaltningen Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse Arbetsutskottets protokoll , 16 Kommunstyrelsens protokoll , 37 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att avslå medborgarförslaget om att inrätta en ny form av fritidsverksamhet för barn med neuropsykiatriska svårigheter, med hänvisning till att det strider mot skollagen och Läroplanen.

16 13 Dnr KS 13/114 SVAR PÅ MEDBORGARFÖRSLAG OM HUSBILSSTÄLLPLATSER I februari 2013 inkom ett medborgarförslag om ställplatser för husbilar i centrala Kil. Enligt kommunledningskontorets kontakter med husbilsägare fanns inget behov av centralt placerade ställplatser. Kommunstyrelsen föreslog därför att medborgarförslaget skulle avslås. Kommunfullmäktige återremitterade dock ärendet till kommunstyrelsen för vidare beredning och överläggningar om alternativ. Kommunledningskontoret har på nytt berett ärendet och föreslår att medborgarförslaget om husbilsställsplatser i centrala Kil hanteras i utvecklingsprogrammet för Kils tätort och att förslaget anses därmed besvarat. Medborgarförslag Kommunfullmäktiges protokoll , 30 Tekniska nämndens protokoll , 38 Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse Kommunstyrelsens protokoll , 153 Kommunfullmäktiges protokoll , 128 Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse Arbetsutskottets protokoll , 17 Kommunstyrelsens protokoll , 38 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Medborgarförslaget om husbilsställsplatser i centrala Kil hanteras i utvecklingsprogrammet för Kils tätort och anses därmed besvarat.

17 14 Dnr KS 13/284 SVAR PÅ MEDBORGARFÖRSLAG OM ATT ÖPPNA VÄGEN GENOM SKOGEN BAKOM STENÅSEN FÖR TRAFIK Hasse Gustavsson, Kil har inkommit med ett förslag om att öppna vägen som går genom skogen bakom Stenåsen för trafik. Ärendet har behandlats i tekniska nämnden som föreslår kommunfullmäktige att avslå förslaget. Medborgarförslag Hasse Gustavsson Kommunfullmäktiges protokoll Verksamhetschef gata tjänsteskrivelse Tekniska nämndens protokoll Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse Arbetsutskottets protokoll , 18 Kommunstyrelsens protokoll , 39 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Kommunfullmäktige beslutar att avslå medborgarförslaget.

18 15 Dnr KS 13/322 SVAR PÅ MEDBORGARFÖRSLAG OM GRÖNA TORGET I september 2013 lämnades ett medborgarförslag in om upprustning av Gröna Torget. Förslagsställaren föreslår att det planteras blommor, ställs ut bänkar och sätts upp lampor för att få en trivsam miljö på Gröna Torget. Kommunfullmäktige har remitterat medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunledningskontoret föreslår att medborgarförslaget om upprustning av Gröna Torget hanteras i utvecklingsprogrammet för Kils tätort. Medborgarförslaget anses därmed vara besvarat. Medborgarförslag Kommunfullmäktiges protokoll , 152 Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse Arbetsutskottets protokoll , 19 Kommunstyrelsens protokoll , 40 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Medborgarförslaget om Gröna Torget hanteras i utvecklingsprogrammet för Kils tätort och anses därmed besvarat.

19 16 Dnr KS 14/87 REVIDERING AV KOMMUNFULLMÄKTIGES ARBETSORDNING Sveriges Kommuner och Landsting har tagit fram ett förslag till ny arbetsordning för kommunfullmäktige. Kommunfullmäktiges presidium har i samråd med kommunledningskontoret utifrån det förslaget sett över nu gällande arbetsordning och föreslår ett antal ändringar. Exempel på ändringar är att det tas in bestämmelser om kommunala bolags yttranderätt att den som väckt ett medborgarförslag har rätt att yttra sig i ärendet i fullmäktige. Kommunledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige godkänna förslaget till reviderad arbetsordning. SKL:s förslag till normalarbetsordning 2011 Nu gällande arbetsordning för fullmäktige, Kommunfullmäktiges presidiums förslag till reviderad arbetsordning Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse Arbetsutskottets protokoll , 21 Kommunstyrelsens protokoll , 41 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna förslaget till reviderad arbetsordning för kommunfullmäktige, enligt bilaga.

20 17 Dnr KS 13/377 REVIDERING AV FÖRBUNDSORDNINGEN FÖR VÄRMLANDS LÄNS VÅRDFÖRBUND Kommunalförbundet Värmlands läns Vårdförbund består av två verksamheter; akut- och utredningshemmet Flöjten för barn samt Beroendecentrum Värmland med abstinensbehandling. Verksamheten vid Beroendecentrum har efter samråd med medlemskommunerna permanentats, vilket innebär att förbundsordningen behöver ändras genom ett tillägg i 3 om Beroendecentrum. En sådan ändring ska godkännas av samtliga förbundsmedlemmars fullmäktige. Kommunledningskontoret föreslår, efter samråd med socialförvaltningen, att kommunfullmäktige godkänner förslaget till reviderad förbundsordning. Direktionens protokoll , 20 Samverkansavtal om Beroendecentrum Remiss från direktionen Direktionens protokoll , 29 Direktionens protokoll , 5 Direktionens protokoll , 28 Nu gällande förbundsordning Förslag till reviderad förbundsordning Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse Arbetsutskottets protokoll , 24 Kommunstyrelsens protokoll , 43 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att godkänna den reviderade förbundsordningen för Värmlands läns Vårdförbund, vilket innebär tillägg i 3 om verksamheten vid Beroendecentrum Värmland, som permanentats från och med den 1 november 2013.

21 18 Dnr KS 14/68 ANSÖKAN OM TILLÄGGSANSLAG FÖR KOMMUNREVISIONENS BUDGET Kommunrevisionen har inkommit med en ansökan om tilläggsanslag om kronor i deras budget för Kommunfullmäktiges presidium föreslår kommunfumäktige att bevilja tilläggsanslag med kronor. Ansökan Kommunfullmäktiges presidiums protokoll Presidiet föreslår kommunfullmäktige att bevilja kommunrevisionen ett tilläggsanslag med kronor för Tilläggsanslaget ska tas ur det egna kapitalet.

22 19 Dnr KS 14/102 INFORMATION OM LÄNSSTYRELSENS KONTROLL AV ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN Länsstyrelsen har inspekterat överförmyndarverksamheten i kommunen. Länsstyrelsen är tillsynsmyndighet för kommunernas överförmyndarverksamhet. Vid inspektionen ska länsstyrelsen granska om handläggning följer reglerna i föräldrabalken och förmyndarskapsförordningen och även i övrigt sker på ett rättssäkert och lämpligt sätt. Protokoll över inspektion av kommunens överförmyndarverksamhet Kommunfullmäktige har tagit del av informationen.

23 20 Dnr KS 10/305 VAL AV STYRELSELEDAMÖTER SAMT ORDFÖRANDE OCH VICE ORDFÖRANDE TILL HANTVERKSHUSET I KIL AB Enligt bolagets bolagsordning ska styrelsen bestå av fem ledamöter. Styrelsen utses av kommunfullmäktige. Mandatperioden för styrelsen är från första ordinarie bolagsstämma efter det att fullmäktige förrättat val till slutet av den första ordinarie bolagsstämman året efter det att styrelsen utsågs. Kommunfullmäktige utser också ordförande och vice ordförande i bolagets styrelse.

24 21 Dnr KS 10/305 VAL AV STYRELSELEDAMÖTER SAMT ORDFÖRANDE OCH VICE ORDFÖRANDE TILL KILS ENERGI AB Enligt bolagets bolagsordning ska styrelsen bestå av fem ledamöter. Styrelsen utses av kommunfullmäktige. Mandatperioden för styrelsen är från första ordinarie bolagsstämma efter det att fullmäktige förrättat val till slutet av den första ordinarie bolagsstämman året efter det att styrelsen utsågs. Kommunfullmäktige utser också ordförande och vice ordförande i bolagets styrelse.

25 22 Dnr KS 10/305 VAL AV STYRELSELEDAMÖTER SAMT ORDFÖRANDE OCH VICE ORDFÖRANDE TILL KILS AVFALLSHANTERING AB Enligt bolagets bolagsordning ska styrelsen bestå av fem ledamöter. Styrelsen utses av kommunfullmäktige. Mandatperioden för styrelsen är från första ordinarie bolagsstämma efter det att fullmäktige förrättat val till slutet av den första ordinarie bolagsstämman året efter det att styrelsen utsågs. Kommunfullmäktige utser också ordförande och vice ordförande i bolagets styrelse.

26 23 Dnr KS 10/305 VAL AV STYRELSELEDAMÖTER SAMT ORDFÖRANDE OCH VICE ORDFÖRANDE TILL KILSBOSTÄDER AB Enligt bolagets bolagsordning ska styrelsen bestå av fem ledamöter. Styrelsen utses av kommunfullmäktige. Mandatperioden för styrelsen är från första ordinarie bolagsstämma efter det att fullmäktige förrättat val till slutet av den första ordinarie bolagsstämman året efter det att styrelsen utsågs. Kommunfullmäktige utser också ordförande och vice ordförande i bolagets styrelse.

27 24 Dnr KS 10/305 VAL AV STYRELSELEDAMÖTER SAMT ORDFÖRANDE OCH VICE ORDFÖRANDE TILL KILVISION AB Enligt bolagets bolagsordning ska styrelsen bestå av fem ledamöter. Styrelsen utses av kommunfullmäktige. Mandatperioden för styrelsen är från första ordinarie bolagsstämma efter det att fullmäktige förrättat val till slutet av den första ordinarie bolagsstämman året efter det att styrelsen utsågs. Kommunfullmäktige utser också ordförande och vice ordförande i bolagets styrelse.

28 25 Dnr KS 14/139 VAL AV TVÅ LEDAMÖTER TILL PROJEKTILEN EKONOMISK FÖRENING Enligt Projektilen ek. för:s stadgar, reviderade , 11, väljs styrelsen av föreningsstämman. Styrelsen ska bestå av lägst tre och högst sju ledamöter. Styrelseledamöter väljs för tiden fram till nästa ordinarie föreningsstämma.

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-04-22 PLATS OCH TID KilArena, onsdag 22 april 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-29 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 29 januari 2015, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1. Upprop 2 Val av två protokolljusterare och tid och plats

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-01-13. 2 Information till kommunstyrelsen och kommunstyrelsens utskott 2015

Sammanträdesdatum 2015-01-13. 2 Information till kommunstyrelsen och kommunstyrelsens utskott 2015 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-13 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 13 januari 2015, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av protokolljusterare och tid och plats för justering

Sammanträdesdatum Val av protokolljusterare och tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-11-20 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 20 november 2014, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av protokolljusterare och tid och plats för

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-26. 2 Val av två protokolljusterare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2015-02-26. 2 Val av två protokolljusterare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-02-26 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 26 februari 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA Kl. 17.00 Utbildning om arbetsordningen och principiella ärenden ÄRENDE

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-06-17 PLATS OCH TID KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt dag för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-12-17 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 17 december 2015, 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-01-24. 1 Upprop. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2013-01-24. 1 Upprop. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-01-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 januari 2013, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-08-21 PLATS OCH TID Sannerudsskolan, torsdag 21 augusti 2014, kl. 19.00 Välkomna på invigningen av Sannerudsskolan kl. 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt dag för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-10-29 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 29 oktober 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-11-26. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering. 6 Ny motion om särskilda boenden för äldre KS 15/428

Sammanträdesdatum 2015-11-26. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering. 6 Ny motion om särskilda boenden för äldre KS 15/428 KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-26 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 26 november 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Läs mer

Ändringar i revisorernas reglemente

Ändringar i revisorernas reglemente TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2017-09-21 KS 2017/0824 50044 Rev 2017-10-25 Kommunfullmäktige Ändringar i revisorernas reglemente Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-20 PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, 19.00 Obs! Ändrad plats FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokollsjusterare

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-05-24 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(11) Plats och tid KilArena, torsdag 24 maj 2012, kl. 19.00 Föredragningslista Ärende Dnr 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil KALLELSE FÖREDRAGNINGSLISTA EXTRA KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats: Ordförande: Sekreterare 2018-12-13 kl. 16.30 Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Jan-Olof Johansson Mari-Louise Dunert Ärende Öppet sammanträde,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-05-28. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Sammanträdesdatum 2015-05-28. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-05-28 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 28 maj 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-12-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 december 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Revisorernas

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information till

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter.

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Kulturhuset KilArena, torsdag 28 mars 2019, kl. 18.00 20.40, ajournering kl. 19.35-19.55 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2019-04-04 PARAGRAFER

Läs mer

Ärende 18. Förslag på förändring i styrelsesammansättning i Karlskoga Kommunhus AB

Ärende 18. Förslag på förändring i styrelsesammansättning i Karlskoga Kommunhus AB Ärende 18 Förslag på förändring i styrelsesammansättning i Karlskoga Kommunhus AB Tjänsteskrivelse 1(3) 2018-12-03 KS 2018-00469 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian Westas Kommunfullmäktige

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

93 Extra ärende - Reviderad bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB (KSKF/2017:272)

93 Extra ärende - Reviderad bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB (KSKF/2017:272) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-04-11 Sida 1(1) 93 Extra ärende - Reviderad bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB (KSKF/2017:272) Beslut Förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

De reviderade styrdokumenten har behandlats av styrelsen för Lysekils Stadshus AB som tillstyrkt förslagen.

De reviderade styrdokumenten har behandlats av styrelsen för Lysekils Stadshus AB som tillstyrkt förslagen. 1/1 Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse Datum: 2015-05-28 Förvaltning: Kommunledningskontoret Handläggare: Ola Ingevaldson Telefon: 0523/5613102 E-post: ola.ingevaldson REVIDERING AV ÄGARDIREKTIV OCH BOLAGSORDNING

Läs mer

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde 1 (8) VÄLKOMMEN i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde Datum och tid: 2018-11-27, kl 19:00 Plats: Musikskolans aula, Storgatan 9, Klippan Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-08-22. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2013-08-22. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-08-22 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 22 augusti 2013, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 12 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-14:34 Sekreterare

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige

Kallelse. Kommunfullmäktige Kallelse Kommunfullmäktige Torsdagen den 19 april 2018 Kommunfullmäktige 2018-04-19 2 Kommunfullmäktige i Ragunda kommun sammanträder torsdagen den 19 april 2018, kl. 17.00, Anders Olofskolan, Hammarstrand.

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2

Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 6 (6) Förvaltnings AB 2014-05-05 6 nr 5 Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2 Kommunfullmäktige utsåg 2010-12-20

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Bolagsordning för Sollentuna Allmännyttiga Bostäder AB Antagen av kommunfullmäktige 2016-12-15, 181, Dnr 2016/0736KS 021 Fastställd av bolagsstämman 2016-12-15 Innehåll 1 Firma... 2 2 Säte... 2 3 Föremålet

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-08-27. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Sammanträdesdatum 2015-08-27. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-27 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 27 augusti 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Bolagsordning för Sollentuna Stadshus AB Antagen av fullmäktige 2016-12-15, 181, Dnr 2016/0376 KS Fastställd av bolagsstämman 2016-12-15. Innehållsförteckning 1 Firma... 2 2 Säte... 2 3 Föremålet för bolagets

Läs mer

Bolagsordning för Vara Bostäder AB

Bolagsordning för Vara Bostäder AB Bolagsordning för Vara Bostäder AB Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman 2015-03-11 13 Bolagsordning Vara Bostäder AB Innehållsförteckning 1 Firma... 1 2 Säte... 1 3 Verksamhetsföremål...

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar 2013-04-15 Extra sammanträde Tjänsteutlåtande Kommundirektör 2013-04-08 Björn Eklundh 08-590 970 31 Dnr: Fax 08-590 733 40 KS/2013:149 Bjorn.Eklundh@upplandsvasby.se

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-04-09. kl. 15.00. 2 Svar på revisionsrapport Årlig övergripande granskning 2012 av nämnder och styrelser

Sammanträdesdatum 2013-04-09. kl. 15.00. 2 Svar på revisionsrapport Årlig övergripande granskning 2012 av nämnder och styrelser KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-04-09 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 9 april 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Information till kommunstyrelsen KS 13/6

Läs mer

Bolagspolicy. Ä garroll och a garstyrning fo r kommunens fo retag. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan

Bolagspolicy. Ä garroll och a garstyrning fo r kommunens fo retag. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan Bolagspolicy Ä garroll och a garstyrning fo r kommunens fo retag Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehåll 1. Inledning... 3 2. Ägarroll...

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 284.1

FÖRFATTNINGSSAMLING 284.1 VÄSTERVIKS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING 284.1 VÄSTERVIKS KOMMUNS ÄGARPOLICY FÖR HEL- OCH DELÄGDA KOMMUNALA BOLAG FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 2010-12-20, 78 Västerviks Kommuns Förvaltnings AB är moderbolag

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (12)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (12) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (12) 1 Protokollets justering Tid och plats för justering: Måndag 25 juni kl. 15.00 Kommunhuset, Storuman - Rådslaget STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 2 (12)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-04-16 24 Sida Kf Dnr 55/2012 706 Patientavgift för inkontinenshjälpmedel Kommunstyrelsens beslut Förslag till kommunfullmäktige Förslag till

Läs mer

Sammanträdesdatum kl Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum kl Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-09-18 PLATS OCH TID Frykåsens bygdegård, torsdag 18 september 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18. Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.30, i Lindberghallen, Djurås. Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid

Läs mer

Bolagsordning för Strängnäs kommunföretag AB

Bolagsordning för Strängnäs kommunföretag AB PROTOKOLLSUTDRAG Kommunstyrelsen KS 131 2019-06-18 1/1 Dnr KS/2019:321-003 Bolagsordning för Strängnäs kommunföretag AB Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. anta förslag till

Läs mer

Bolagsordning för Vara Industrifastigheter

Bolagsordning för Vara Industrifastigheter Bolagsordning för Vara Industrifastigheter AB Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Industrifastigheter AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

2013-12-10 Ks 213/2013. Bolagspolicy ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag

2013-12-10 Ks 213/2013. Bolagspolicy ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag 2013-12-10 Ks 213/2013 Bolagspolicy ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag Innehållsförteckning 1. Syfte... 3 2. Tillämpningsområde... 3 3. Ägarroll... 3 3.1 Kommunfullmäktige...3 3.2 Kommunstyrelsen...4

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-10-01. kl. 15.00. 1 Information till kommunstyrelsen KS 13/6. 2 Delårsbokslut per den 31 augusti KS 13/233

Sammanträdesdatum 2013-10-01. kl. 15.00. 1 Information till kommunstyrelsen KS 13/6. 2 Delårsbokslut per den 31 augusti KS 13/233 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-10-01 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 1 oktober 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen 55 Svar på Revisionsrapport kommunstyrelsens uppsikt över bolagen Beredning Yrkande Kommunstyrelsens beslut

PROTOKOLL Kommunstyrelsen 55 Svar på Revisionsrapport kommunstyrelsens uppsikt över bolagen Beredning Yrkande Kommunstyrelsens beslut PROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen 2013-02-26 15 55 Dnr 2012.397 107 Svar på Revisionsrapport kommunstyrelsens uppsikt över bolagen Kommunens revisorer har gett Kommunal Sektor inom PwC

Läs mer

Ändring av bolagsordning för VIVAB. KS

Ändring av bolagsordning för VIVAB. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-21 306 Ändring av bolagsordning för VIVAB. KS 2014-382 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1990-05-28 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Övriga Justerare Plats och tid Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Teatern, Kumla Folkets hus, måndagen den 27 maj 2002 klockan 18.30-19.45 Beslutande Samtliga ledamöter utom Tjänstgörande ersättare Liselott Rehnman (s)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-03. 3 Svar på motion om att lägga skyddsmaterial på parkeringen vid Fryksta stationshus

Sammanträdesdatum 2015-02-03. 3 Svar på motion om att lägga skyddsmaterial på parkeringen vid Fryksta stationshus KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-02-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 februari 2015, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

12. Reglemente för den samordnade revisionen i Västerviks kommun ändring Dnr 2018/6-003

12. Reglemente för den samordnade revisionen i Västerviks kommun ändring Dnr 2018/6-003 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 22 (59) 2018-02-26 Kf Ks 27 12. Reglemente för den samordnade revisionen i Västerviks kommun ändring Dnr 2018/6-003 Gällande reglemente för den samordnade revisionen

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Ugglehallen kl. 18:00-19:25, 19:55-20:45 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, kommunsekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

Extra sammanträde. OBS! Inget fika.

Extra sammanträde. OBS! Inget fika. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige Extra sammanträde. OBS! Inget fika. KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 6 december 2010 kl. 18:00.

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-01-23. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-01-23. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-01-23 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 23 januari 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av

Läs mer

Frågestund på kommunfullmäktige - allmänheten och ledamöter

Frågestund på kommunfullmäktige - allmänheten och ledamöter 1(15) Kf 22 Dnr 2019/000036 Frågestund på kommunfullmäktige - allmänheten och ledamöter Allmänhetens frågestund är en stående punkt på fullmäktiges dagordning i enlighet med i kommunfullmäktiges arbetsordning

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR MORASTRAND AB

BOLAGSORDNING FÖR MORASTRAND AB BOLAGSORDNING FÖR MORASTRAND AB Bolagsordning för Morastrand AB Fastställd Kommunfullmäktige 2007-04-23 Reviderad Kommunfullmäktige 2014-03-10, bolagsstämma 2014-04-29 Produktion Kommunledningskontoret

Läs mer

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-09-26 1 (2) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/156 288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Bolagsordning för Destination Vara AB

Bolagsordning för Destination Vara AB Bolagsordning för Destination Vara AB Godkänd av kommunfullmäktige 2015-09-28 70 Antagen av bolagsstämman 20XX-XX-XX XX Innehållsförteckning 1 Firma... 1 2 Säte... 1 3 Verksamhetsföremål... 1 4 Ändamålet

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun Antaget av Kommunfullmäktige 57,

Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun Antaget av Kommunfullmäktige 57, Datum Diarienummer 2010-04-29 KS-2009/1033 Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun Antaget av Kommunfullmäktige 57, 2010-04-29 Reglemente för revisorerna i Knivsta kommun I anslutning till allt som

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 14:7

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 14:7 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 14:7 Kf 103/2014 Dnr Ks/K 2001.10441 REGLEMENTE FÖR TOMELILLA KOMMUN OCH DESS HELÄGDA FÖRETAG Antagen av kommunfullmäktige den 18 juni 2014, Kf 103. 1.

Läs mer

Bolagsordning för Vara Koncern AB

Bolagsordning för Vara Koncern AB Bolagsordning för Vara Koncern AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Koncern AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB 2018-12-05 1 (29) Ek, Lena Enhetschef Sammanträdesdatum 2018-12-12 Plats Kommunhuset, Måkläppen Tid 18:00 På kommunfullmäktiges sammanträde kommer priser och stipendier att delas ut. Ärendelista 1. Upprop

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2005:22 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring av bolagsordning för Huddinge Universitetssjukhus AB Föredragande landstingsråd: Ingela Nylund Watz Ärendet Styrelsen för Huddinge

Läs mer

108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403

108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-05-30 108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403 Beslut Regionstyrelsen

Läs mer

6 Riktlinjer för intern kontroll KS 10/382

6 Riktlinjer för intern kontroll KS 10/382 Kungörelse Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2011-01-27 1(16) Plats och tid KilArena, torsdag 27 januari 2011, kl 19.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tid och plats för

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Bolagsordning för Sollentuna Elhandel AB Antagen av fullmäktige 2015-11-19 128 Fastställd av extra bolagsstämma 2016-01-11 Reviderad av fullmäktige 2016-12-15 181 Dnr 2016/0376.021 KS Fastställd av extra

Läs mer

KS 2018/22-6. Bolagsordning för Besök Linde AB

KS 2018/22-6. Bolagsordning för Besök Linde AB KS 2018/22-6 Bolagsordning för Besök Linde AB 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2018-02-26 KF 4/2018 För revidering ansvarar: Kommunledningskontoret För eventuell uppföljning och tidplan för denna

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

Godkännande av ändring i bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB

Godkännande av ändring i bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB KF 22:1 KF 22:2 KF 22:3 TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Handläggare Ulf Broström 0152-29 106 Kommunstyrelsen Dnr KS/2017:169-107 2017-03-10 1/2 Godkännande av ändring i bolagsordning för Eskilstuna Energi

Läs mer

Yttrande över Förvaltnings AB Framtidens förslag till reviderad bolagsordning för Fastighetsbolaget Bredfjäll AB

Yttrande över Förvaltnings AB Framtidens förslag till reviderad bolagsordning för Fastighetsbolaget Bredfjäll AB Bilaga I Styrelsen 2016-03-21 1 Diarenummer: 0035/16 Handläggare: Hans Olsson Tel: 031-368 02 06 E-post: hans.olsson@stadshuset.goteborg.se Yttrande över Förvaltnings AB Framtidens förslag till reviderad

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB 2015-05-13

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB 2015-05-13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Hyltenäsrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Anders Andersson FP Per-Elof Isaksson S Barbro Petersson Övriga närvarande

Läs mer

ARBOGA KOMMUN. Blad 3. Ksau 204 Dnr 418/

ARBOGA KOMMUN. Blad 3. Ksau 204 Dnr 418/ ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-12-08 Blad 3 Ksau 204 Dnr 418/2015-107 Bolagspolicy för Arboga kommuns bolag Kommunstyrelseförvaltningen har i

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2014-04-15 Ärendelista Sid nr Justering... 2 62 Mål och resursplan 2015-2018 - kompletterande information. 3 63 Information om framtida hantering av pensionsåtaganden...

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Ägardirektiv för Sollentuna Energi AB Antagna av Sollentuna kommunfullmäktige 2010-06-09, 44 Fastställda av bolagsstämman 2010-06-22 att gälla från och med 2011-01-01 Antagna av Sollentuna kommunfullmäktige

Läs mer

REGLER. Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag

REGLER. Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag REGLER Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag 1 Styrdokument Handlingstyp: Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag Diarienummer: KS/2014:158 Beslutas av: kommunfullmäktige

Läs mer

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2015-12-02

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2015-12-02 LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2015-12-02 27 (33) 183 REVIDERING AV ÄGARDIREKTIV OCH BOLAGSORDNING FÖR LYSEKILS HAMN AB Dnr: LKS 2014-477 Kommunfullmäktige godkände vid sitt sammanträde

Läs mer

Bolagsordning Ludvika Kommunfastigheter AB

Bolagsordning Ludvika Kommunfastigheter AB Kanslienheten BOLAGSORDNING 1(5) Ludvika Kommunfastigheter AB Org. nr 556049-7140 Dokumentnamn Ludvika Kommunfastigheter AB Dokumentägare Dokumentansvarig Kommunchef Ekonomichef Författningsstöd Kommunallag

Läs mer

Bildande av aktiebolag för fastighetsägande samt uppdrag om överlåtelse av de fastighetsägande bolagen KSN

Bildande av aktiebolag för fastighetsägande samt uppdrag om överlåtelse av de fastighetsägande bolagen KSN Sida 69(70) Kommunstyrelsen Datum: Protokollsutdrag 2019-10-16 215 Bildande av aktiebolag för fastighetsägande samt uppdrag om överlåtelse av de fastighetsägande bolagen KSN-2019-0957 Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS Sida 1 (17) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 9 april 2019 kl 14:00-17:10, ajournering kl. 16:48-16:57 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Rasmus Hägg (S) Lina Dahm (S) Andreas Dahlborg (L), ersätter

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB

ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB ÄGARDIREKTIV FÖR GULLSPÅNGSBOSTÄDER AB Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-28, 184 Dnr: KS 2016/656 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se Innehåll 1.

Läs mer

Förslag till bolagsordning för Bygga Hem i Göteborg AB

Förslag till bolagsordning för Bygga Hem i Göteborg AB Bilaga G Styrelsen 2016-12-19 1 Diarienummer: 0106/16 Handläggare: Andreja Sarcevic Tel: 031-368 54 61 E-post: andreja.sarcevic@gshab.goteborg.se Förslag till bolagsordning för Bygga Hem i Göteborg AB

Läs mer

Bildande av bolaget Destination Falkenberg AB samt godkännande av ägardirektiv och bolagsordning. (AU 357) Dnr KS 2012-430

Bildande av bolaget Destination Falkenberg AB samt godkännande av ägardirektiv och bolagsordning. (AU 357) Dnr KS 2012-430 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg \1 2013-01-08 FALKENBERG 10 Bildande av bolaget Destination Falkenberg AB samt godkännande av ägardirektiv och bolagsordning. (AU

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2008:23 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring av bolagsordning för Landstingshuset i Stockholm AB Föredragande landstingsråd: Catharina Elmsäter-Svärd Ärendet Landstingshuset i

Läs mer

Bolagsordning för Vara Bostäder AB

Bolagsordning för Vara Bostäder AB Bolagsordning för Vara Bostäder AB Antagen av kommunfullmäktige 1998-12-14 23/98:2 Justerad av kommunfullmäktige 2002-12-16 23/02:2 Reviderad av kommunfullmäktige 2003-10-20 54 Reviderad av kommunfullmäktige

Läs mer

Bolagsordning för VaraNet AB

Bolagsordning för VaraNet AB Bolagsordning för VaraNet AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning VaraNet AB Innehållsförteckning 1 Firma... 1 2 Säte...

Läs mer

OBS kl. 14.00. Föredragningslista. Kallelse/underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2011-10-11

OBS kl. 14.00. Föredragningslista. Kallelse/underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2011-10-11 Kommunstyrelsen 2011-10-11 Kallelse/underrättelse Sammanträdesdatum 1(18) Plats och tid Nedre Fryken, tisdag 11 oktober 2011, OBS kl. 14.00 Föredragningslista Ärende Val av justeringsman 1 Besök av Kilsbostäder

Läs mer

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (17) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2019-01-31 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 5 februari 2019 kl. 08:30 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du nämndsekreterare

Läs mer