12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 4 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 4 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista."

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Hjernet, kl Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 4 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 19-20, 23, 29 Morgan Johansson, tf räddningschef, Åke Mossberg, hembygdsforskare, 29 Anette Ivarsson, projektanställd, 29 Margareta Lindkvist, BMB, 30 Ingrid Andrén, BMB, 30 Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Leif Lindahl (fp) Justeringens plats och tid Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Eva R Stensson Ordförande... Håkan Blomberg (s) Justerande... Leif Lindahl ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Håkan Blomberg, ordförande

2 Kommunstyrelsen Ks 18 dnr 4/2008 Svar på medborgarförslag 1/2008 om ombyggnad av parkeringsplats på S- torgatan. Hans Eliasson överlämnade , 6, rubricerat förslag till medborgarförslag. Förslagsställaren föreslår: att parkeringsplatsen vid Storgatan utanför Systembolaget och Nora Glass byggs om så att man kör in på slingan och parkering sker med bilfronten mot norr. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 51, att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har överlämnat ett förslag till svar. Tjänstemän inom Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning, BMB, och Bergslagens Kommunalteknik, BKT, har gjort en översyn av hela miljön vid Storgatan och det sk Glasstorget inom kvarteret Lejonet vilket även inkluderar ovan nämnda parkeringsplats. De föreslår en upprustning som i stort stämmer med förslagsställarens intentioner. Upprustningen är kostnadsberäknad till ca 1,3 mnkr. Kommunchefen anser att förslaget till upprustning är tilltalande och att detta bör genomföras när medel kan anslås. Ärendet bör beaktas vid budgetbehandling för 2010 års budget. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet föreslår ordföranden att BKT får i uppdrag att närmare utreda detaljerna kring utformningen av parkeringsplatsen. att ge Bergslagens Kommunalteknik i uppdrag att närmare utreda detaljerna kring utformandet av parkeringsplatsen.

3 Kommunstyrelsen Ks 19 dnr 32/2009 Kultur- och fritidsnämndens anhållan om tilläggsanslag för fortsatt projekt att säkra Noras kulturarv. På kommunfullmäktiges sammanträde , 5, överlämnade Pia-Maria Johansson (c) en motion om att se över möjligheterna att hitta lösningar som säkrar Noras kulturarv för framtiden. Motionen överlämnades till kultur- och fritidsnämnden för beredning. Nämnden föreslog kommunfullmäktige besluta att anslå kronor för att bl a anställa en person genom arbetsmarknadsåtgärder som under sex månader skulle scanna och katalogisera Noras hembygdsforskares material digitalt. Kommunfullmäktige beslutade , 87, enligt kultur- och fritidsnämndens förslag. En person är anställd ett år genom arbetsmarknadsåtgärder och arbetar med att scanna och katalogisera materialen i digital form. När projektet tar slut efter sex månader, den sista mars 2009, kommer ca hälften av materialet att vara inscannade och katalogiserade. Kultur- och fritidsnämnden anser att projektet bör fortsätta ytterligare sex månader för att på så sätt kunna spara så mycket som möjligt av materialet. Nämnden föreslår därför kommunfullmäktige besluta att anslå kronor för att fortsätta projektet ytterligare sex månader. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet informerar kommunchefen om att kommunfullmäktige inte har några medel till förfogande i 2009 års budget. Däremot har kommunstyrelsen medel till oförutsedda händelsen i budget för år Ordföranden föreslår, med anledning av detta, att kommunstyrelsen beslutar att anslå kronor till kultur- och fritidsnämnden för att förlänga projektet ytterligare sex månader. Ordföranden föreslår dessutom att kultur- och fritidsnämnden får i uppdrag att arbeta fram en handlingsplan för hur arbetet att säkra Noras kulturarv ska fortsatta när projektet avslutas i september Jan-Erik Bratt (m) och Leif Lindahl (fp) yrkar bifall till ordförandens förslag. att anslå kronor för ytterligare sex månader för projektet att säkra Noras kulturarv att medlen anslås från kontot Till kommunstyrelsens förfogande samt

4 Kommunstyrelsen att kultur- och fritidsnämnden får i uppdrag att arbeta fram en handlingsplan för hur arbetet att säkra Noras kulturarv ska fortsatta när projektet avslutas i september 2009.

5 Kommunstyrelsen Ks 20 dnr 31/2009 Kultur- och fritidsnämndens förslag till ändrade bidragsregler för studieförbunden. Kultur- och fritidsnämnden har inkommit med rubricerat ärende. Kommunfullmäktige beslutade , 21, om nu gällande bidragsregler. Örebro läns bildningsförbund har tillsammans med studieförbunden utarbetat ett förslag till nya regler för utbetalning av bidrag till studieförbunden. Förslaget är kostnadsneutralt mot nuvarande regler. De nya reglerna innebär att bidraget fördelas enligt följande; grundbidrag 60 %, verksamhetsrelaterat bidrag 30 % samt kulturprogrambidrag 10 %. Förslaget innebär också tydligare skrivning vad gäller studieförbundens redovisning till kommunerna. Grundbidraget fördelas efter respektive studieförbunds relativa andel av de två föregående årens totala kommunala bidrag. Det verksamhetsrelaterade bidraget utgår från antalet arrangemang, studietimmar och antalet deltagare i respektive kommun. Kulturprogrambidraget fördelas utifrån antalet statsbidragsberättigade kulturprogram som genomförts. Underlag beträffande den verksamhetsrelaterade delen och antalet kulturprogram hämtas från SCB som årligen sammanställer statistik över studieförbundens verksamhet i samtliga kommuner. Kultur- och fritidsnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 5. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att upphäva kommunfullmäktiges beslut från 1998 och anta ovan redovisade förslag till nya bidragsregler för studieförbunden. De nya reglerna föreslås gälla fr o m utbetalning Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att upphäva kommunfullmäktiges beslut , 21 att anta upprättat förslag till nya bidragsregler för studieförbunden samt att de nya reglerna ska gälla fr o m utbetalning 2009.

6 Kommunstyrelsen Ks 21 dnr 49/2009 Tilläggsanslag med anledning av 2008 års bokslut. Ekonomiavdelningen har överlämnat en sammanställning över nämndernas förslag till ombudgetering med anledning av 2008 års bokslut. Föreslagna ombudgeteringar i kommunstyrelsens samt kultur- och fritidsnämndens investeringsbudgetar innebär att nettoinvesteringarna för år 2009 för närvarande budgeteras till kronor. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna kommunstyrelsens samt kultur- och fritidsnämndens förslag till ombudgetering i respektive nämnds investeringsbudget.

7 Kommunstyrelsen Ks 22 dnr 189/2008 Svar på motion 11/2008 om att avbryta utredning om att flytta kommunens sexor till Karlsängskolan. Titti Hansson (c) och John Sundell (kd) överlämnade , 63, rubricerad motion. Motionärerna föreslog: att uppdraget att göra en utredning om att flytta kommunens sexor till Karlsängskolan avbryts. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 122, att överlämna motionen till barn- och utbildningsnämnden för beredning. Barn- och utbildningsnämnden beslutade , 144, att ge förvaltningschefen i uppdrag att bereda motionen. I lokalutredning Projekt Nora skolor som gjordes 2004 framkom ett stort antal förslag på hur kommunen skulle kunna nyttja skollokaler i framtiden. Det fanns bland annat ett förslag om att flytta kommunens samtliga elever i klass sex till Karlsängskolan som då skulle bli en 6-9-skola. Förvaltningschefen fick då i uppdrag att utreda en eventuell flytt av eleverna. I förvaltningschefens utredning Lokalutnyttjande i bildningsförvaltningen nämns under rubriken Karlsängskolan slutsatsen är att då skolan i dag är lokalmässigt trång bedöms inte minskningen i nuläget kunna ge möjlighet till ytterligare effektiviseringar. Om inte elevantalet sjunker till en nivå på ca 300 elever och lägre kan det finnas utrymme för att t ex flytta andra årskullar eller verksamheter. Förvaltningschefen anser att det i och med ovanstående bedömning inte är aktuellt inom den närmaste fyraårsperioden att utreda sexornas eventuella överflyttning till Karlsängskolan. Barn- och utbildningsnämnden har behandlat ärendet , 5. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att anse motionen besvarad. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anse motionen besvarad.

8 Kommunstyrelsen Ks 23 dnr 30/2009 Kultur- och fritidsnämndens förslag angående Ideella vänföreningen Nordic Delights ansökan om bidrag. Kultur- och fritidsnämnden har inkommit med rubricerat ärende. Den ideella vänföreningen Nordic Delight har överlämnat en ansökan om bidrag från kommunerna Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora på totalt kronor. Föreningen har för avsikt att under tiden 18 juni-6 september, i Bryggeriets lokaler i Nora, genomföra den svenskfinska utställningen Återseende med konst, konsthantverk, design, slöjd och entreprenörskap. Utställningen ingår i nationella satsningar med anledning av Märkesåret 1809 som genomförs med anledning av att det är 200 års sedan Finland skiljdes från Sverige. Enligt planerna ska det komma ca 50 konstnärer från Sverige och Finland. Kultur- och fritidsavdelningen kommer att bekosta tre arrangemang under utställningstiden. Kultur- och fritidsnämnden har behandlat ärendet , 3. Nämnden anser att arrangemanget är betydelsefullt för Noras del men har inte möjlighet att lämna bidrag på ca kronor. Nämnden beslutar att överlämna ärendet till kommunstyrelsen för beslut om bidragets storlek och anslag av detsamma. Ordföranden informerar om att frågan har diskuterats på KNÖL-möte, dvs möte mellan kommunerna Nora, Lindesberg, Hällefors och Ljusnarsberg. Lindesbergs och Hällefors kommuner har meddelat att de är positiva till ett bidrag men Ljusnarsbergs kommun kommer inte att lämna något bidrag. Fördelningen av bidraget ska ändå följa den princip som är bruklig vid fördelning mellan de fyra kommunerna vilket är baserat på invånarantal, vilket för Nora kommun innebär kronor. Ordföranden föreslår därför att kommunstyrelsen beslutar att lämnar ett bidrag med kronor. Medlen anslås från kommunstyrelsens förfogandemedel. att bevilja den Ideella vänföreningen Nordic Delight ett bidrag med kronor för ovanstående arrangemang samt att medlen ska anslås från kontot Till kommunstyrelsens förfogande.

9 Kommunstyrelsen Ks 24 dnr 41/2009 Yttrande över remiss på förslag till avgränsning av miljöbedömning för Länsplan för transportinfrastruktur för Örebro län. Nora kommun har fått möjlighet att yttra sig över rubricerad remiss från Regionförbundet Örebro. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse. Kommunchefen har inga invändningar mot förslaget och föreslår kommunstyrelsen besluta att ställa sig bakom Regionförbundet Örebros förslag till avgränsning av miljöbedömning för Länsplan för transportinfrastruktur för Örebro län. att ställa sig bakom Regionförbundet Örebros förslag till avgränsning av miljöbedömning för Länsplan för transportinfrastruktur för Örebro län.

10 Kommunstyrelsen Ks 25 dnr 57/2009 Tf räddningschefens förslag till vitesföreläggande efter brandskyddskontroll. Tf räddningschefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Skorstensfejarmästaren har utfört brandskyddskontroll i fastigheten Lindesby 3:20 i Nora kommun. Föreläggande om åtgärd är utfärdat med rättelsedatum senast Åtgärden avser glidskydd för säkerhet för skorstensfejarmästarens personal vid tillträde och arbete på tak/skorsten. Vid ny brandskyddskontroll var bristerna inte åtgärdade enligt tidigare brandskyddskontroll. Problemen kvarstår alltså enligt Föreläggande om åtgärd punkt 1. Tf räddningschefen föreslår kommunstyrelsen besluta enligt nedan. att förelägga Mikael Lönnström, fastighetsägare till Lindesby 3:20, med stöd av Lagen om skydd mot olyckor, SFS 2003:778 kap 5 2, att senast ha utfärdat åtgärder enligt skorstensfejarmästarens Förslag om åtgärd punkt 1 vid vite om kronor avseende glidskydd. _

11 Kommunstyrelsen Ks 26 dnr 56/2008 Tf räddningschefens förslag till vitesföreläggande efter brandskyddskontroll. Tf räddningschefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Skorstensfejarmästaren har utfört brandskyddskontroll i fastigheten Nyhyttan 2:4 i Nora kommun. Föreläggande om åtgärd är utfärdat med rättelsedatum senast Åtgärden avser glidskydd för säkerhet för skorstensfejarmästarens personal vid tillträde och arbete på tak/skorsten. Vid ny brandskyddskontroll var bristerna inte åtgärdade enligt tidigare brandskyddskontroll. Problemen kvarstår alltså enligt Föreläggande om åtgärd punkt 1. Tf räddningschefen föreslår kommunstyrelsen besluta enligt nedan. att förelägga Lars Persson, fastighetsägare till Nyhyttan 2:4, med stöd av Lagen om skydd mot olyckor, SFS 2003:778 kap 5 2, att senast ha utfärdat åtgärder enligt skorstensfejarmästarens Förslag om åtgärd punkt 1 vid vite om kronor avseende glidskydd. _

12 Kommunstyrelsen Ks 27 dnr 55/2009 Tf räddningschefens förslag till vitesföreläggande efter brandskyddskontroll. Tf räddningschefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Skorstensfejarmästaren har utfört brandskyddskontroll i fastigheten Lindesby 17:4 i Nora kommun. Föreläggande om åtgärd är utfärdat med rättelsedatum senast Åtgärden avser glidskydd för säkerhet för skorstensfejarmästarens personal vid tillträde och arbete på tak/skorsten. Vid ny brandskyddskontroll var bristerna inte åtgärdade enligt tidigare brandskyddskontroll. Problemen kvarstår alltså enligt Föreläggande om åtgärd punkt 1. Tf räddningschefen föreslår kommunstyrelsen besluta enligt nedan. att förelägga Carl-Gustav Store, fastighetsägare till Lindesby 17:4, med stöd av Lagen om skydd mot olyckor, SFS 2003:778 kap 5 2, att senast ha utfärdat åtgärder enligt skorstensfejarmästarens Förslag om åtgärd punkt 1 vid vite om kronor avseende glidskydd. _

13 Kommunstyrelsen Ks 28 dnr 322/2008 Förslag till extra ägartillskott till Örebro läns flygplats AB. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Styrelsen för Länstrafiken Örebro AB har beslutat att begära ett extra ägarbidrag för Örebro läns flygplats AB om sammanlagt 2 mnkr avseende verksamhet och underskott under år Enligt konsortieavtalet är Nora kommuns andel av ägartillskottet 1,95%, dvs kronor. att bevilja Länstrafiken Örebro AB extra ägartillskott till Örebro läns flygplats AB med kronor samt att finansiering sker ut kommunstyrelsens anslag för oförutsedda behov.

14 Kommunstyrelsen Ks 29 dnr 32/2009 Information om projektet att bevara Noras kulturarv. Chefen för kultur- och fritidsavdelningen informerar om rubricerat ärende. Pia-Maria Johansson (c) överlämnade på kommunfullmäktige , 5, en motion om att se över möjligheterna att säkra Noras kulturarv för framtiden. Motionen lämnades till kultur- och fritidsnämnden för beredning. Nämnden föreslog kommunfullmäktige att besluta att anslå kronor för att bl a anställa en person genom arbetsmarknadsåtgärder som under sex månader skulle scanna och katalogisera hembygdsforskare Åke Mossbergs material digitalt. Projektet startade i november 2008 och ska pågå till och med mars Den projektanställda har hittills scannat in ca bilder och vykort från Nora vilka Åke Mossberg sätter texter till. Åke Mossberg gör ett urval bland bilderna som han anser vara intressanta för allmänheten. Det finns dock ett stort antal bilder som inte är inscannade. Med anledning av detta har kulturoch fritidsnämnden föreslagit en förlängning av projektet med ytterligare sex månader. Anställningen genom arbetsmarknadsåtgärder löper under ett år vilket innebär att den person som arbetat med projektet kan fortsätta i ytterligare sex månader. Tanken är att bilderna så småningom ska finnas sökbara på Nora kommuns hemsida. Ordföranden tackar för informationen och bildförevisningen.

15 Kommunstyrelsen Ks 30 dnr 74/2009 Information om Naturvårdsprogram för Nora kommun. Kommunbiologerna på Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning informerar om rubricerat ärende. BMB har fått i uppdrag av de fyra kommunerna Nora, Hällefors, Lindesberg och Ljusnarsberg att arbeta fram naturvårdsprogram för respektive kommun. Man har fått bidrag från bl a HOPAJOLA vilket inneburit att man kan ha en projektanställning som arbetar med ärendet. Naturvårdsprogrammet ska vara ett vägledande dokument för kommunens intentioner för naturvård. BMB vill ha in synpunkter från bl a de politiska partierna. Förslaget till naturvårdsprogram kommer sedan att skicka ut på remiss till bl a kommunstyrelsen och föreningarna. Eventuellt kommer en utställning på biblioteket att ordnas. Ordföranden tackar för informationen.

16 Kommunstyrelsen Ks 31 dnr 98/2008 Svar på medborgarförslag 2/2008 om bussgata vid torget i Nora. Svante Broman, Lennart Andersson, Mats Jacobsson samt ytterligare 13 busschaufförer överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 37. Förslagsställarna föreslog: att den sträckan av Kungsgatan som passerar torget, mellan Borgmästargatan och Storgatan, görs om till bussgata. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 79, att överlämna förslaget till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har överlämnat ett svar på medborgarförslaget. Förslagsställarna hävdar att det skapar arbetsmiljöproblem för busschaufförerna när personbilar är parkerade på Kungsgatan mellan Borgmästargatan och Storgatan trots att stoppförbud gäller på delar av sträckan, i höjd med bussuppställningsplatserna. Eftersom stoppförbudet inte efterföljs föreslår de att vägavsnittet görs om till bussgata. Kommunchefen har tillsammans med trafikansvariga inom Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning träffat representanter för busschaufförerna. Detta har resulterat i att stoppförbudet utökas att gälla hela sträckan samt att trafikövervakningen intensifieras för att säkerställa att stoppförbudet efterlevs. Planerna på att flytta bussuppställningen har presenterats för busschaufförerna och bidrag har, via Länstrafiken, sökts hos Vägverket för att möjliggöra detta. Kommunchefen anser att de vidtagna åtgärderna är tillräckliga i avvaktan på att ett nytt resecentrum etableras. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget.

17 Kommunstyrelsen Ks 32 dnr 68/2009 Revidering av kommunstyrelsens delegationslista Kommunfullmäktige beslutade , 13, att anta pensionspolicy för Nora kommun. Kommunstyrelsen är högsta beslutande instans gällande anställdas pensionsvillkor. om särskild avtalspension enligt överenskommelse som avviker från pensionspolicyns riktlinjer. Personalchefen beslutar, efter samråd med kommunstyrelsens ordförande, om särskild avtalspension enligt överenskommelse som följer pensionspolicyns riktlinjer, om kompensation vid förtida uttag av ålderspension, minskad arbetstid med bibehållet intjänande av tjänstepension samt om nyckelperson ska erbjudas möjlighet till alternativ KAP-KL. Personalchefen beslutar också i normala och löpande pensionsärenden. Kommunstyrelsens delegationslista bör revideras, under rubriken Pensioner/garantipensioner enligt upprättat förslag. att revidera kommunstyrelsens delegationslista enligt ovanstående.

18 Kommunstyrelsen Ks 33 Delgivningar Beslut från Länsstyrelsen om små kommuners förebyggande arbete mot alkoholskador och narkotika. (dnr 403/2006) Protokoll från Kammarrätten i Jönköping om beslut angående laglighetsprövning enligt kommunallagen; fråga om prövningstillstånd. (dnr 355/2007) Kallelse till ordinarie bolagsstämma för Filmpol mitt. (dnr 24/2008) För kännedom: Länsstyrelsens beslut om förordnande av begravningsombud. (dnr 25/2008) Regionförbundet Örebro Örebroregionens Internationella Strategi. (dnr 250/2008) Skrivelse från tf räddningschefen om kommunens plan för räddningsinsatser vid Dyno Nobel Sweden AB. (dnr 58/2009) Skrivelse från BMB angående digitalisering av lokala trafikföreskrifter. (dnr 66/2009) Information från Banverket om återkallande av fullmakter att företräda staten genom Banverket i fastighetsrättsliga ärenden. (dnr 67/2009) För kännedom: Länsstyrelsens beslut om tillstånd för borttagande av del av fornlämning För kännedom: Bergsstatens beslut om förlängning av giltighetstid för undersökningstillståndet Lindesby Tackkort från Dan-Åke Moberg för uppvaktning vid avtackning med anledning av att han avgick som bl a kommunalråd i Kumla kommun Protokoll från BKT:s sammanträde För kännedom: Till Geo Enviro Group S.L. Beslut från Bergsstaten om undersökningstillstånd för området Striberg nr 2 och Åsboberg nr 2. att lägga delgivningsärendena till handlingarna.

19 Kommunstyrelsen Ks 34 Delegationsbeslut Kommunchefen Förköpsärenden där kommunal förköpsrätt ej hävdats. (dnr 3/2009) Kommunchefen Förvärvstillståndsprövning. (dnr 3/2009) , Kommunstyrelsens ordförande Återbesättningsprövning. (dnr 26/2009) Fastighetscontrollern Bifall till ansökan om upplåtelse av allmän platsmark i samband med motorbåtstävling på Norasjön 3-5 juli (dnr 27/2009) , Kommunstyrelsens ordförande Investeringskalkyler. (dnr 45/2009) Kommunstyrelsens ordförande Beslut i brådskande ärende. (dnr 59/2009) att lägga delegationsärendena till handlingarna.

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-02-02 1 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-02-02, kl 13.15-16.00 Beslutande Enar Moberg (s), ordförande Irene Gustavsson (s) Weikko Niskanen (s) Berit Elgström

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-02-04 1 Plats och tid Hjernet, 2009-02-04 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden Plats och tid Brandstationen Lindesberg, kl. 15:00-17:10 ande Jonas Kleber (C), ordf. Gert Rydelius (C), ersättare för Agneta Nilsdotter (-) Farhan Kadir (C) Gunnar Nilsson (M) Jan Marne (M) Göran Gustavsson

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-10 1 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 10 februari 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Stefan Bergkvist (s) tj

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

Direktionen

Direktionen 2004-02-27 1 Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg kl: 13.30-16.05 Beslutande Benny Jansson (s) Ingvar Johansson (s) Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-01 33 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-06-01, kl 13.15-15.20 Beslutande Enar Moberg (s), ordförande Berit Elgström (s) ers Irene Gustavsson (s) Kjell-Olof

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(13) Plats och tid Gamla Varmbadhuset i Askersund, kl. 18.00-20.45 Beslutande Lennart Andersson (s) ordförande Gun-Britt Bourelius (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson (c) Susanna

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 16 januari 2002, klockan 17.00 17.15 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-05-04 78 Plats och tid Hjernet, 2011-05-04 kl 08.30-11.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 74, 81 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 2017-04-05 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-04-05 kl 8.30-11.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Sara Norberg, PA-specialist 31 Peter Warman, ekonomichef, 29-30,

Läs mer

X:Shb,H. /~{{tlvl('({j~h. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Barn- och ungdomsutskottet. enligt bifogad närvarolista.

X:Shb,H. /~{{tlvl('({j~h. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Barn- och ungdomsutskottet. enligt bifogad närvarolista. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 20 Plats och tid Tingshuset, 2015-03-03 kl. 08.30-11 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Helena Vilhelmsson, oppositionsråd, 15-20 Anna Gästrin, 1:e socialsekreterare,

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2010-02-23 Sid: 1 Instans Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Töllstorpshallen, Gnosjö, kl 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson, (M) ordförande Reine Engvall (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Anders Axelsson, räddningschef Yvonne Thelin Karlsson, nämndsekreterare Ulrika Dagård, projektledare, 24. Ordförande Bertil Valfridssson

Anders Axelsson, räddningschef Yvonne Thelin Karlsson, nämndsekreterare Ulrika Dagård, projektledare, 24. Ordförande Bertil Valfridssson Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen i Mossarp onsdagen den 13 juni 2012, kl. 14.00 17.00 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp)

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp) 28 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-05-31, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-05-26 107 Plats och tid Hjernet, 2010-05-26 kl 08.00-10.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Pelle Granlund, stadsarkitekt BMB, 93 Göran Oldén, akritekt BMB,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14. 2008-09-29 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.35 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson

Läs mer

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson Demokratigruppen 2006-06-26 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl.18.00 19.00 Beslutande Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson Övriga deltagare Patrik Hjalmarsson Utses att justera

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-28

Socialnämnden 2014-11-28 Socialnämnden 2014-11-28 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 10.30-11.00 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S S S Pelle Pellby, kl 13.30-16.45,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2013-05-23 22 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2013-05-23, kl 13.00-15.45 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Hans Knutsson (S) ers Tommy Botström

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11 planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-11:42 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Ingrid Åberg (KD)

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.35 Beslutande Övriga deltagande Kitty Strandberg (S), Ljusnarsberg, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun Raimo

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN 1 (6) AKK2014/90-55 REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN Antaget av kommunfullmäktige i Hällefors 2016-06-28 Antaget av kommunfullmäktige i Lindesberg 2016-06-21 Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden 2007-09-19 Plats och tid Biblioteket, Askersund, kl. 17.00-20.15 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Kjell Schlyter (c) kl. 17.00-19.00

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid $$%&'% Beslutande ( )*+$ *-+./-*0+ )*+ *1+ 2 0*1+ 3-405*+ *+$(6 57*+ 857*+ 7 7*+ 23*+ )9*+$(: *+$(:6 Övriga deltagande 5$0 2/-$ ;

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1992-01-20 Plats och tid Beslutande Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 18.30-18.52 Samtliga ledamöter

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-15.20 Del av ordinarie sammanträde vid samma tid Beslutande S Lisa Dahlberg C Leif Sternfeldt (C) tjänstgör

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista....

Kultur- och fritidsnämnden Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00-19.20 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-09:15 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-18 52 Plats och tid Hjernet, 2012-04-18 kl 8.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 47 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2011-01-11 Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-10:41 Beslutande, ordf. Bengt Storbacka (S), ersättare för Irja Gustavsson (S) Arnold Bengtsson (S) Margaretha

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden. Carina Öberg (S) Sune Cederpil (M) Werner Unger. Ingrid Hansson. s^. ^<L^ T^.

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden. Carina Öberg (S) Sune Cederpil (M) Werner Unger. Ingrid Hansson. s^. ^<L^ T^. *» SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(12) 2011-12-06 m l r/ STAFFAN STOR PS Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sammanträdeslokal Uppåkra/ kl 19.00-20.00 Beslutande Eric Tabich (M)/ ordf Werner Unger (S) Margareta

Läs mer

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (5) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 14.00 15.30 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Stefan

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 Närvarande ledamöter Iréne Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno Claesson (S)

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa onsdag 14 maj 2008, kl 09.30-11.45 Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Torbjörn Mellgren (s) Lars Carlsson (fp) Kerstin

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer