Historia / bakgrund.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Historia / bakgrund."

Transkript

1 SANDÅKRASKOLANS IF

2 Historia / bakgrund. För många år sen hade vi på skolan ett gäng pojkar i år 6 som mest sprang omkring och misskötte sig. Dåvarande rektorn bad mig prata med dem och jag ställde frågan vad kan vi göra för er så att ni väljer att sköta er i skolans vardag? De önskade spela mot andra skolor i olika sporter startade jag skolidrottsföreningen (SSIF), en förutsättning för att få delta i skol-dm arrangerat av Stockholms skolidrottsförbund. Eleverna var också med att ta fram stadgarna och hjälpte till med föreningsbiten. Vi tog kontakt med lokala företag som sponsrade våra matchtröjor. Vi ansökte även medel från föräldraföreningen och stipendium från Non violence generation.

3 Starta ny förening 2017 kan man på ett enkelt sätt kalla några elever som man tror är intresserade till ett bildandemöte där man pratar om varför och vad man vill göra i skol-if. Sedan bestämmer man sig för att bilda en förening. Vilka ska sitta i styrelsen, hitta på ett namn. Följ stegen på där står precis hur man gör för att bli medlemmar hos skolidrottsförbundet. Så fort man blivit medlemmar startar man ett eget bankkonto och söker deras nystartsbidrag. Bra att tänka på är ju att välja ut några elever som man tror kan ta ansvar, inte bara sistaårs eleverna. Samtidigt är det viktigt att det blir en blandad grupp så att skol-if inte blir bara för de som redan gillar en viss idrott utan det är bra att tänka mångfald och inkludering ifrån början. Kanske vill man ge några elever en chans att få testa lite ansvar för att utvecklas. Film från Kålgerupskolans IF

4 Klubbmärket Att få tillhöra en grupp/ lag är viktigt för många Därför köper föreningen overaller till alla i idrottsprofilen. Ledarna får dessutom en ledaroverall. Klubbmärket är resultatet av ett samarbete med en fotograf som även ritade som bisyssla. Jag frågade om han ville skapa ett klubbmärke med något/ några djur på. Jag fick flera förslag och fastnade för ormarna som i 2 S (Sandåkraskolan i Sköndal). Här kan nybildade föreningar be medlemmarna komma med förslag till klubbmärke.

5 Verksamhetsidé Föreningen bildades 1996 för att elever ville spela/ tävla mot andra skolor. Skolan måste ha en fungerande förening för att få delta på skol-dm. Endast elever från år 6 får delta på skol-dm. Förutom skol-dm har SSIF aktiviteter på skolan efter skoltid. 2 dagar i veckan är medlemmar aktiverade i skolans profil. Idrottsprofilen är uppdelad i en obligatorisk del (40 min elevens val) och en skolans val del (60 min efter skoltid). Det blir mest fotboll (utomhus) på idrottsprofilen men med anledning av vår lilla hall (10x16m) så utövar vi många olika idrotter/ aktiviteter när vi är inomhus. Föreningen har även en timme i veckan som vi kallar idrottssatsning. Där leder de äldsta eleverna aktiviteter för de övriga eleverna i år 4-6. En viktig del i SSIF s verksamhet är att skapa goda förebilder. Föreningen utbildar varje år minst 12 elever/medlemmar i ledarskap. Ledarna kommer från år 6 och genomför en utbildning från förbundet som heter unga leder unga. Förutom att eleverna/ medlemmarna ges möjlighet till mer fysisk aktivitet, utveckla sina färdigheter i olika idrotter och som ledare så blir den stora vinsten för skolan en tryggare skola. Många goda föredömen på skolan skapar trygghet, vikänsla, sammanhållning. SSIF kan vara ett steg till att fler elever på skolan lockas/ integreras till föreningslivet. Vi arbetar för att lika många flickor som pojkar ska vilja vara ledare och aktiva i föreningen och att alla oavsett kön samt de som annars inte vågar ta plats ska vilja komma till vår förening. Vem riktar sig verksamheten till? SSIF är till för alla elever på Sandåkraskolan men mest för eleverna i årskurserna 5 och 6. Vad erbjuds och/eller vad ska uppnås? Förutom skol-dm har SSIF aktiviteter på skolan efter skoltid. 2 dagar i veckan är medlemmar aktiverade i skolans profil. Föreningen har även en timme i veckan som vi kallar idrottssatsning. Där leder de äldsta eleverna aktiviteter för de övriga eleverna i år 4-6. Varför görs detta? Förutom att eleverna/ medlemmarna ges möjlighet till mer fysisk aktivitet, utveckla sina färdigheter i olika idrotter och som ledare så blir den stora vinsten för skolan en tryggare skola. Många goda föredömen på skolan skapar trygghet, vikänsla, sammanhållning. SSIF kan vara ett steg till att fler elever på skolan lockas/ integreras till föreningslivet

6 Aktiviteter 2016/17 På Sköndals skolor har vi en idrottsprofil där eleverna i årskurserna 4-6 får välja på elevens val tid. I år har hälften av eleverna valt idrottsprofil (58 st). Elevens val timmarna ligger sist på dagen. Tisdagar och torsdagar Efter elevens val tiden har halva gruppen en extra timme med föreningen (SSIF) dvs så har alla 2 st 40 min pass tillsammans och ett extra pass (60 min) i halv grupp. Skolan har även satsat på de äldre eleverna (4-6) genom att de får en tid i hallen, tisdagar Denna aktivitet som vi kallar idrottssatsning är elevledd. Antalet elever som deltar är ungefär st.

7 Idrottslyftet Farsta SSIF har under åren även tagit in föreningar från idrottslyftet. Jag tycker att unga ska prova på många olika aktiviteter under sin uppväxt och inte specialisera sig för tidigt. Idrottslyftet Farsta har många intressanta föreningar som gärna kommer och visar upp sina verksamheter. Nya idrottslyftet börjar hösten 2017

8 SKOL-DM En morot för elever som ibland är utåtagerande kan vara att ge dem möjligheten att få delta i skollaget. Från SSIF s stadgar: Sandåkraskolans skolidrottsförenings motto är: Att representera sin skola är ett hedersuppdrag och du förväntas därför på alla sätt vara ett föredöme för andra elever. Detta innebär att du inte kan komma ifråga i skollaget eller vid annan skoltävling om du missköter dig i skolans vardag genom att bryta mot våra gemensamma regler". Det finns många sporter/ aktiviteter som skolan kan utöva. SSIF deltar i friidrotten, innebandy och fotboll.

9 Ledare, val och utbildning. Alla elever i år 4-6 gör ett val i början på hösten i ämnet elevens val. Ett av valen är idrottsprofil. Ledare till idrottsprofilen väljer idrottslärare/personal på skolan efter att vi sett vilka som valt att vara med. Eftersom de flesta eleverna på skolan ser och hör om aktiviteterna på mellanstadiet och många frågar redan från år 2 om hur man kan bli ledare osv. så förbereder vi många elever redan i tidig ålder att vi ser deras ledaregenskaper. Många av elever som är utåtagerande är oftast pojkar med stort behov och intresse för rörelse. Dessa fångar jag tidigt och uppmanar dem att försöka var förebilder och lockar med att de kan bli ledare i idrottsföreningen. Ledare till idrottssatsningen frågar vi eleverna i år 5 om vilka som är intresserade att vara ledare i 6:an. Sedan gör vi ett val som utgår från det vi sett på lektioner och andra sammanhang under skoltid. Strax efter skolstart träffas ledarna och vuxen för en utbildning. Vi använder unga leder unga material från Sisu idrottsböcker. Vi träffas 4 gånger i 60 minuter. Nästa steg är att låta ledarna leda aktiviteter för fritidshemmen på skolan. Självklart ska vuxna finnas med vid aktiviteten men ledarna ansvarar för aktiviteten.

10 Framtida vinster Utbildade ledare (elever) kan vid idrottsdagar för yngre elever prova sina ledaregenskaper. Om alla 4-6 skolor utbildar (låter öva) ledare som förhoppningsvis fortsätter sitt engagemang som ledare på högstadiet och gymnasiet blir det en massa unga vuxna som vet hur man beter sig inom föreningslivet och vid olika sportevenemang. Samverkan med fritidshemmen på skolan genom att erbjuda föreningsledda aktiviteter. Ledare i föreningen kan leda yngre elever i t.ex. en fotbollsskola.

11 Förmåner till ledarna. Alla ledare får overaller av SSIF. Ledarna i idrottsprofilen får sina efter utbildningen och ledarna i idrottssatsningen ska få sina efter att de genomfört 6-8 ledartillfällen. Detta för att de närvarar vi sina tillfällen (finns ett schema) och inte hoppar av. Nu har det blivit så att de flesta eleverna får sina overaller redan efter första ledartillfället för att jag litar på dem och att det ser proffsigare ut om ledarna har föreningsoverallerna på sig när de leder aktivitet.

12 Intervju med Tilde och Arvid. Man tänker bättre, svarar Tilde Almerfors på frågan om hur det känns efter en gymnastiklektion. För hennes del blir idrotten en naturlig och viktig del av skoldagen. Tilde, 12 år och elev i årskurs 6, har gått Unga-leder-unga -utbildningen. Hon är allmänt intresserad av idrott och har ett speciellt intresse för gymnastik. Hon träna med Sofiaflickorna. Arvid Skardal har också gått ledarutbildningen. Innebandy och fotboll kommer högt på hans intresselista. Både Tilde och Arvid hjälper till under idrottsprofiltimmarna. Det finns en hel del att göra, förklarar Tilde. Vi hjälper till med uppvärmningen, säger Arvid, vi plockar fram redskap. Emellanåt får vi visa vad övningarna går ut på. Båda två är medvetna och hur viktigt det är att röra på sig. Den kunskapen har de fått genom idrottstimmarnas där många lektioner handlar om pulsträning (intervallträning). Först ska pulsen upp, sedan vila en stund och pulsen sjunker. Därefter ansträngning igen och sedan vila. Och så fortsätter det, till exempel under en lektion där hallen och vanliga redskap ställts i ordning till en parkourbana. Två elever i varje lag. När en tar sig igenom banan, vilar den andre. Så byts de av. Tilde och Arvid visar stor medvetenhet, om rörelsens betydelse för hälsan och ett bra liv. Man blir medveten om att idrott och hälsa hör ihop, säger Arvid. Vår lärare Tommy försöker övertyga oss så ofta han får tillfälle att vi får ett bättre liv om vi rör på oss. Och jag tror på honom. När jag tänker på idrotten och skolan blir jag glad, säger Tilde. Välbefinnande både fysiskt och psykiskt, med andra ord.

13 Budget. SSIF använder LOK-stödet som inkomstbudget. Utgifter är avgifter till olika förbund och bank. Anmälan till Skol-dm och ev. domarkostnader. Overaller till medlemmar och ledare. Material till verksamheten.

14 Vad betyder SSIF för skolan? Trygghet och sammanhållning. Utveckla föredömen. Det är oftast de äldsta eleverna på skolan som sätter tonen på skolan. Har skolan många goda förebilder i årskurs 6 så märks det på hela skolan. Kamratskap, gemenskap. Lära ledarskap. Fair play-gruppkänsla. Utökad fysisk aktivitet. Fostran, respekt. Behålla elever.

15 ÅRSHJUL

16 Administration. Det beror på hur mycket du som ledare vill aktivera dina elever/ medlemmar. Initialt behöver ny / nya ledare minst 2 h/ vecka. När ledarna sedan blivit varma i kläderna så räcker 1 h/ vecka.

17 Övrigt Idrott Online Juridiskt ansvarig- säkerhet Nystartsstöd pengar. Fler vuxna behöver vara involverade. Tydliga riktlinjer- i stadgar. SSIF köper kläder och sportartiklar från Sportgrossen i Västberga.

SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF

SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF SANDÅKRASKOLANS SKOL-IF Historia / bakgrund. 1996 bildades skolidrottsföreningen (SSIF), en förutsättning för att få delta i skol-dm arrangerat av Stockholms skolidrottsförbund. Elever var också med att

Läs mer

Idrott för barn. Med idrott för barn avser vi idrott upp till och med 12 års ålder.

Idrott för barn. Med idrott för barn avser vi idrott upp till och med 12 års ålder. Idrott för barn Med idrott för barn avser vi idrott upp till och med 12 års ålder. - Idrott för barn skall ledas av ledare med grundläggande kunskap om barns fysiska, psykiska och sociala utveckling. Hur

Läs mer

MALMSLÄTTSSKOLAN IDROTTSINRIKTNING. Idrott - ledarskap - fair play åk 7-9

MALMSLÄTTSSKOLAN IDROTTSINRIKTNING. Idrott - ledarskap - fair play åk 7-9 MALMSLÄTTSSKOLAN IDROTTSINRIKTNING Idrott - ledarskap - fair play åk 7-9 Tycker du om att idrotta och vill prova på många olika sorters idrotter. Vi menar att fysisk aktivitet stärker kroppen, ökar självkänslan

Läs mer

Allt ni behöver veta och lite till för att skapa en levande idrottsförening!

Allt ni behöver veta och lite till för att skapa en levande idrottsförening! Allt ni behöver veta och lite till för att skapa en levande idrottsförening! På forening.se hittar du en komplett ordlista på alla tänkbara begrepp du kan behöva. FIRMATECKNARE den person som ensam eller

Läs mer

Föreningsutveckling. Skolidrottsföreningar

Föreningsutveckling. Skolidrottsföreningar Föreningsutveckling Skolidrottsföreningar Bakgrund En skolidrottsförening är en idrottsförening som leds av unga. En levande skolidrottsförening arrangerar fysisk aktivitet i anslutning till skoldagen

Läs mer

NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs

NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs NORRBOTTENS SKOLIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSINRIKTINING 2013 SKOLIDROTTSFÖRBUNDET ETT KATEGORIFÖRBUND SOM TILLHÖR

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Läroplan för grundskolan,förskoleklassen ochfritidshemmet 2011

Läroplan för grundskolan,förskoleklassen ochfritidshemmet 2011 Läroplan för grundskolan,förskoleklassen ochfritidshemmet 2011 Den samlade läroplanen innehåller tre delar: 1. Skolans värdegrund och uppdrag 2. Övergripande mål och riktlinjer för utbildningen 3. Kursplaner

Läs mer

Mål Vad vi vill uppnå när vi kommunicerar med en särskild målgrupp, vad vi vill ha för motprestation av den särskilda målgruppen.

Mål Vad vi vill uppnå när vi kommunicerar med en särskild målgrupp, vad vi vill ha för motprestation av den särskilda målgruppen. Definitioner: Målgrupp En avgränsad grupp mottagare av vårt budskap. Mål Vad vi vill uppnå när vi kommunicerar med en särskild målgrupp, vad vi vill ha för motprestation av den särskilda målgruppen. Argument

Läs mer

Idrottsskola i Småland

Idrottsskola i Småland Idrottsskola i Småland Allsidig och lekfull idrott för barn och ungdomar Idrottsskola I en Idrottsskola får barn prova på flera olika idrotter under organiserade former. Idrottsskolan: - bygger på lek

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

AUGUSTI HT 2010 NR 71 VÄSTERBOTTENS SKOLIDROTTSFÖRBUND

AUGUSTI HT 2010 NR 71 VÄSTERBOTTENS SKOLIDROTTSFÖRBUND Skol DM AUGUSTI HT 2010 NR 71 VÄSTERBOTTENS SKOLIDROTTSFÖRBUND Till samtliga Skol IF Välkomna till ett nytt läsår! Två datum att hålla reda på denna termin! 15 september och 29 oktober! Dessa två datum

Läs mer

Idrottsprogrammet ELIT

Idrottsprogrammet ELIT Idrottsprogrammet ELIT Är du en elitsatsande idrottstalang? Då är det här du ska tillbringa dina år på gymnasiet. Tillgängliga idrottskurser (hos IGU) Specialidrott Träningslära, Näringslära, Ledarskap

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2011-2012

Verksamhetsinriktning 2011-2012 Verksamhetsinriktning 2011-2012 Örebro Läns Skolidrottsförbund Innehåll Förord Skolidrottsförbundets profil Inriktnings- och resultatmål Föreningen Organisationsutvecklingen Utbildningsverksamhet Breddverksamhet

Läs mer

LIDINGÖIDROTTEN VILL

LIDINGÖIDROTTEN VILL LIDINGÖIDROTTEN VILL Ett basdokument för idrotten på hälsans ö beslutat vid Idrottsrådets föreningsmöte 30 november 2011 Ett basdokument för idrotten på hälsans ö beslutat vid Idrottsrådets föreningsmöte

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

- Hur strategin ska se ut framöver, för att involvera flera i organisationen - Hur vår totala ekonomi används för att möjliggöra detta förslag

- Hur strategin ska se ut framöver, för att involvera flera i organisationen - Hur vår totala ekonomi används för att möjliggöra detta förslag Förslagsställare Dalarnas skolidrottsförbund Bakgrund Skolidrottsförbundet har succesivt förändrats under en rad år, där SDF:n fått mindre engagemang, många skolidrottare har hoppat av sina SDF-roller

Läs mer

Se till att fler barn introduceras till idrotten och föreningen i skolan

Se till att fler barn introduceras till idrotten och föreningen i skolan 13.7 Motion nr 8: Introducera fler barn till idrotten och föreningen i skolan 13.7 Motion nr 8 Svenska Skolidrottsförbundet: Se till fler barn introduceras till idrotten och föreningen i skolan Motionärens

Läs mer

Verksamhetsplan och organisation Viktor

Verksamhetsplan och organisation Viktor Verksamhetsplan Golf akademin Fredrika Bremer Gymnasiet 2016/2017 Verksamhetsplan och organisation 2016-2020 Viktor G o l f a k a d e m i n F r e d r i k a B r e m e r G y m n a s i e t Innehållsförteckning

Läs mer

värde-grundsarbete. Här nedan följer inriktning i respektive årskurs.

värde-grundsarbete. Här nedan följer inriktning i respektive årskurs. Landslagets Fair Play Trophy (LFPT) har minskat i antal klasser och intresset att delta har också avtagit. Konceptet måste också förändras tävlingsmässigt då det i sin nuvarande form strider mot SvFF:s

Läs mer

Fotbollsakademi - för flickor och pojkar!

Fotbollsakademi - för flickor och pojkar! Fotbollsakademi - för flickor och pojkar! Simrishamns kommun startar hösten 2011 fotbollsakademi på Korsavadsskolan i samarbete med Malmö FF. Fotbollsakademin startar för blivande årskurs 7 och kommer

Läs mer

Verksamhetsplan Träningsgrupp P07-2 År 2015

Verksamhetsplan Träningsgrupp P07-2 År 2015 Verksamhetsplan Träningsgrupp P07-2 År 2015 1. Värdegrund Vi är en förening som är öppen för alla Vi står för alla individers lika värde Vi verkar för öppenhet i vår verksamhet Vi verkar både för gemensam

Läs mer

De fem utvecklingsresorna

De fem utvecklingsresorna Sammanfattning av SDF-konferens 17-18/11 2017 De fem utvecklingsresorna 1. Ett stärkt ledarskap: Stärkta värderingar Vara del av Samsyn/liknande satsningar Samarbete med andra föreningar inom sin idrott

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Föräldramöten

Föräldramöten Föräldramöten 2016 2016-01-27 1 Vad ligger till grund för vår verksamhet Värdegrund Vision Ledstjärnor Spelarutbildningsplan (Praktisk spelarutbildningsplan) Föreningsträdet (Teoretisk Spelarutbildningsplan)

Läs mer

Hej! Att tänka på innan du börjar:

Hej! Att tänka på innan du börjar: Årskurs 5 2014 Hej! Det här är ett häfte med frågor om hur du mår och hur du har det i skolan, hemma och på fritiden. Undersökningen genomförs av Landstinget Sörmland och resultaten används för att förbättra

Läs mer

Material för gymnasiet

Material för gymnasiet Material för ARRANGÖR: FÖRMÅNSTAGARE: Engagera din klass - Lyft in Skoljoggen i klassrummet Nu kan du förena hälsa och idrott med ämnen som samhällskunskap, svenska, matematik och geografi. Med detta skolmaterial

Läs mer

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer i Sverige och i världen.

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer i Sverige och i världen. Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer i Sverige och i världen. Vår vision är en värld där varje enskilt barn har ett värde och respekteras,

Läs mer

Ärende nr 8. Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0339/16

Ärende nr 8. Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0339/16 Ärende nr 8 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-05-04 Diarienummer 0339/16 Samordning Johan Högman Telefon 031-368 21 46 E-post: johan.hogman@ioff.goteborg.se Åldersanpassat aktivitetsbidrag Förslag till beslut

Läs mer

Ansökan om projektbidrag - Vårby IF

Ansökan om projektbidrag - Vårby IF KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2015-01-23 KFN-2014/344.387 1 (2) HANDLÄGGARE Wesslén, Mats 08-535 317 37 Mats.Wesslen@huddinge.se Kultur- och fritidsnämnden Ansökan om

Läs mer

Ishockeyn Vill Svenska Ishockeyförbundet

Ishockeyn Vill Svenska Ishockeyförbundet Ishockeyn Vill Svenska Ishockeyförbundet Ishockeyn Vill är Svenska Ishockeyförbundets måldokument om hur ishockeyn ska bedriva sin verksamhet och möta kommande utmaningar. Ishockeyn Vill är ett material

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL 2017 2018 VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 1 Mål- och strategi 2017 2018 för uppländsk fotboll VISION Fotboll för alla, i en trygg och utvecklande miljö. VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

Piggare klassrum. -En föreläsning kring hur det går att arbeta med fysisk aktivitet och hälsa inom ramen för hela skoldagen.

Piggare klassrum. -En föreläsning kring hur det går att arbeta med fysisk aktivitet och hälsa inom ramen för hela skoldagen. Piggare klassrum -En föreläsning kring hur det går att arbeta med fysisk aktivitet och hälsa inom ramen för hela skoldagen. Nya Karlslundsskolan Friskola, ägs av den ideella fotbollsföreningen Karlslunds

Läs mer

Skolidrottsförbundets utvecklingsplan

Skolidrottsförbundets utvecklingsplan FRAMTIDENS SKOL-IF Skolidrottsförbundets utvecklingsplan 2017-2019 DE FYRA PUNKTERNA Skolidrottsförbundet ska stödja, leda, företräda, utbilda och utveckla skolidrottsföreningarna så att de är så attraktiva

Läs mer

Ledare - ska gå "Grönt Kort" kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare

Ledare - ska gå Grönt Kort kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare IF Leikin All verksamhet i IF Leikin utgår från Halmstad Arena IP, där vi är ensamma med hela vår verksamhet därifrån. Ålder för ålder: Barnfotboll 4-5 år Fotbollsskola, träning med mycket lek och rekrytera

Läs mer

Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli

Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli Vecka 5-6 Halloj! Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli äventyrare när de blir stora! Efter föreläsningen fick barnen rita om sitt eget drömäventyr!i

Läs mer

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen Mål och Riktlinjer för ungdomsverksamheten inom Timmernabbens IF är en sammanfattning av vad vi vill och hur vi vill arbeta

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Min matematikordlista

Min matematikordlista 1 Min matematikordlista Namn 2 ADJEKTIV STORLEK Skriv en mening om varje ord. Stor Större Störst 3 Liten Mindre Minst Rita något litet! Rita något som är ännu mindre! Rita något som är minst! 4 ANTAL Skriv

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Fotbollsakademi för flickor och pojkar!

Barn- och utbildningsförvaltningen Fotbollsakademi för flickor och pojkar! Fotbollsakademi för flickor och pojkar! Korsavadsskolan fortsätter hösten 2012 med att arrangera Fotbollsakademi i samarbete med Malmö FF. Fotbollsakademin startade hösten 2011 med en åk 7 och kommer att

Läs mer

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Vision 2020 Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Skånes skolidrottsförbunds del i att skapa förutsättningar för kommuner att arbeta efter barnkonventionen samt till att bedriva idrott

Läs mer

Dokumentation. Rådslag med personalen på Fisketorp och Hedekas skola 2004-02-23. Frågeställning:

Dokumentation. Rådslag med personalen på Fisketorp och Hedekas skola 2004-02-23. Frågeställning: Dokumentation Rådslag med personalen på Fisketorp och Hedekas skola 2004-02-23 Frågeställning: Hur/på vilket sätt skapar vi hälsa i skolan för ALLA? Genomförare & dokumentation: Märta Schewenius, Ungdomsutvecklare

Läs mer

Bidrar vår förening till mångfald?

Bidrar vår förening till mångfald? Bidrar vår förening till mångfald? Ett analysverktyg om mångfaldsarbete SISU Idrottsutbildarna Verktyg för mångfaldsanalys av idrottsföreningen Allas rätt att vara med är en av byggstenarna i svensk idrotts

Läs mer

Idrott en bra start i livet

Idrott en bra start i livet Idrott en bra start i livet Idrotten ger både vuxna och barn möjlighet att röra sig, utmana sig själv eller varandra och ha roligt. Att vara medlem i en idrottsförening ger möjligheter att snabbt hitta

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Bilaga D: Ledarguiden

Bilaga D: Ledarguiden Bilaga D: Ledarguiden Ledarguiden 2014-09-02 2 (7) Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Shogun Halmstads värderingar... 4 2.1. I vår förening ska vi lära barn och ungdomar att ta hänsyn till

Läs mer

Välkommen till Läsåret 2014/2015

Välkommen till Läsåret 2014/2015 Välkommen till Läsåret 2014/2015 Skärgårdsskolan kommer att fortsätta med succén med fotbollsinriktning läsåret 2014/2015. Under föregående år har vi haft ca 80 elever i vår verksamhet. Det har varit en

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

POLICY DOKUMENT KÄVLINGE

POLICY DOKUMENT KÄVLINGE POLICY DOKUMENT KÄVLINGE DOKUMENTETS INNEHÅLL Förhållningssätt och agerande i föreningen gentemot Tobak, Alkohol, Narkotika, Jämställdhet och Sexuella Trakasserier. I huvudsak inriktning barn och ungdomar

Läs mer

Välkomna till årets KRETSTÄVLINGAR I FRIIDROTT. Hedens idrottsplats

Välkomna till årets KRETSTÄVLINGAR I FRIIDROTT. Hedens idrottsplats Välkomna till årets KRETSTÄVLINGAR I FRIIDROTT Torsdag 6 maj Södra kretsen Måndagen den 10 maj Norra kretsen Tisdagen den 11 maj Västra kretsen Onsdagen den 12 maj Östra kretsen Hedens idrottsplats Hej!

Läs mer

I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet

I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1 Aktiva föräldrar Att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen och utanför En utgångspunkt för hur vi, föreningen och ni som föräldrar

Läs mer

Idrott utan mobbning! Studieplan. www.bris.se/idrott

Idrott utan mobbning! Studieplan. www.bris.se/idrott Idrott utan mobbning! Studieplan www.bris.se/idrott Inledning Den här studieplanen är en hjälp för dig/er att kunna föra ett fördjupat samtal kring idrott och de sociala dimensionerna av ledarskapet framför

Läs mer

BSK Verksamhetsidé. BSK:s Mål. Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd.

BSK Verksamhetsidé. BSK:s Mål. Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd. BSK Verksamhetsidé BSK:s Mål Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd. Vi vill skapa klubbkänsla där ledare, spelare och föräldrar är stolta för

Läs mer

IDROTTSLYFTET. MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet!

IDROTTSLYFTET. MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! IDROTTSLYFTET MER OCH FLER Ta chansen att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet! ÖPPNA DÖRRARNA FÖR FLER OCH BEHÅLL FLER LÄNGRE Vi vill att barn och ungdomar ska utvecklas, trivas och må bra

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt (föreningens vision, antagen 2015) 1 Innehåll Om oss... 3 Gemensamt ansvar... 4 Föräldrapolicy...

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut. Idrottsnämnden godkänner förvaltningens lägesredovisning.

Förvaltningens förslag till beslut. Idrottsnämnden godkänner förvaltningens lägesredovisning. Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-11-13 IDN 2015-12-15 Handläggare Magnus Åkesson Telefon: 08-508 27 638 Till Idrottsnämnden Ung livsstil - lägesredovisning av andel fysiskt aktiva

Läs mer

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR 2015 3-manna RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR Målsättning föreningen Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats där alla är välkomna att ha trevligt med fotboll som

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Enebybergsgymnasterna Vill

Enebybergsgymnasterna Vill Enebybergsgymnasterna Vill Riktlinjer samt handlingsplaner 2016-2017 www.enebybergsgymnasterna.nu Facebook: Enebybergsgymnasterna 1(7) reviderad 2016-09-03 EG = Engagemang och Glädje! Genom vårt motto

Läs mer

Program 4 juni. 09.30-10.00 Drop In fika Inledning Varje DF/SISU berättar kort om nuläget och ambitionen i arbetet med Idrottsskola

Program 4 juni. 09.30-10.00 Drop In fika Inledning Varje DF/SISU berättar kort om nuläget och ambitionen i arbetet med Idrottsskola IDROTTSSKOLA 4 juni Program 4 juni 09.30-10.00 Drop In fika Inledning Varje DF/SISU berättar kort om nuläget och ambitionen i arbetet med Idrottsskola Idrottsvetenskapen, Kau delger sina erfarenheter från

Läs mer

LUGI GYMNASTIK VÅR VÄG

LUGI GYMNASTIK VÅR VÄG LUGI GYMNASTIK VÅR VÄG LUGI GYMNASTIK Verksamheten (truppgymnastik) organisation Ny hall Arrangemang LUGI GYMNASTIK 2008 invigdes Fågelhallen, en tillbyggnad till en gammal hall. En kompromiss. Förlorade

Läs mer

Hur vill eleverna att en friluftsdag ska se ut?

Hur vill eleverna att en friluftsdag ska se ut? Praktiknära forskning inom ämnet idrott och hälsa Rapport nr. 8:2009 Hur vill eleverna att en friluftsdag ska se ut? En studie om årskurs 5 och 8 elevers tankar kring innehåll och upplägg av en friluftsdag

Läs mer

Återremiss gällande motion av Kristdemokraternas fullmäktigegrupp Mer idrott i skolan för goda resultat på flera plan

Återremiss gällande motion av Kristdemokraternas fullmäktigegrupp Mer idrott i skolan för goda resultat på flera plan Ärende 13 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-03-09 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Kommundelsnämnderna Återremiss gällande motion av Kristdemokraternas fullmäktigegrupp Mer idrott i skolan för goda resultat

Läs mer

ARBETSBESKRIVNING FÖR DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN INOM MEDELPADS FOTBOLLFÖRBUND

ARBETSBESKRIVNING FÖR DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN INOM MEDELPADS FOTBOLLFÖRBUND ARBETSBESKRIVNING FÖR DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN INOM MEDELPADS FOTBOLLFÖRBUND 1 INNEHÅLL Sida 3 Målsättning med Distriktslag enligt Svenska Fotbollförbundet 4 Policy 5 Arbetsbeskrivning 6 Praktiskt och

Läs mer

Tisdag 18 sept 2012 Kl Guldsmeden, sal A Trädgårdsgatan 4. Onsdag 26 sept 2012 Kl Kulturens Hus Oxtorget 4

Tisdag 18 sept 2012 Kl Guldsmeden, sal A Trädgårdsgatan 4. Onsdag 26 sept 2012 Kl Kulturens Hus Oxtorget 4 Grunden för en bra verksamhet i en förening är en fungerande organisation och en kontrollerad ekonomi. SISU Idrottsutbildarna anordnar därför en grundläggande utbildning som passar alla föreningar. Utbildningen

Läs mer

Kultur- och fritidsvaneundersökningen

Kultur- och fritidsvaneundersökningen LERUM Kultur- och fritidsvaneundersökningen Frivan en källa att ösa ur Barn, kultur och natur ska göras till bärare av kommunens identitet Saxat ur kommunens inriktningsmål 2009-2011 Bakgrund Kultur- och

Läs mer

Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL

Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL Kansliet finner du på Fritzhemsgatan 92 där du under dagtid 8.00-16.00 träffar våra konsulenter. Tel: 063-128859, Fax: 063-128858 E-post: frosoif@frosoif.org, hemsida: www.frosoif.se

Läs mer

Material för årskurs 7-9

Material för årskurs 7-9 Material för årskurs 7-9 ARRANGÖR: FÖRMÅNSTAGARE: Engagera din klass - Lyft in Skoljoggen i klassrummet Nu kan du förena hälsa och idrott med ämnen som samhällskunskap, svenska, matematik och geografi.

Läs mer

Det är fördelaktigt om ledarna vet vilken åldersgrupp de kommer att leda under fotbollsskolan innan ledarutbildningen.

Det är fördelaktigt om ledarna vet vilken åldersgrupp de kommer att leda under fotbollsskolan innan ledarutbildningen. Handledningen ger förslag hur ni kan lägga upp en utbildning för fotbollsskolans ledare. Kontakta gärna ditt SISU-distrikt för att lägga upp den här ledarutbildningen som en lärgrupp. Utbildningen kräver

Läs mer

"Vi rör på oss tillsammans och stärker samtidigt självbilden, delaktigheten samt tillämpar lärda färdigheter."

Vi rör på oss tillsammans och stärker samtidigt självbilden, delaktigheten samt tillämpar lärda färdigheter. GYMNASTIK Läroämnets uppdrag Målet med gymnastikundervisningen är att påverka elevens välbefinnande genom att stöda såväl ett positivt förhållningssätt till den egna kroppen som den fysiska, sociala och

Läs mer

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll

Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll Verksamhetsmanual Hörnefors IF Fotboll 2 Verksamhetsprinciper... 3 Lagstruktur HIF fotboll... 4 Organisation runt barnidrotts- och ungdomslagen... 5 Tränare... 5 Lagledare... 5 Föräldragrupp... 5 Ekonomi...

Läs mer

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX Säsongsplanering Träningsgrupp XX År XXXX 1. Värdegrund Vi är en förening som är öppen för alla Vi står för alla individers lika värde Vi verkar för öppenhet i vår verksamhet Vi verkar både för gemensam

Läs mer

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Vision 2020 Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Skånes skolidrottsförbunds del i att skapa förutsättningar för kommuner att arbeta efter barnkonventionen samt till att bedriva idrott

Läs mer

Sundsvalls IBF VILL

Sundsvalls IBF VILL Sundsvalls IBF VILL 2017-05-08 IBF vill Välkommen till IBF vill. Detta är ett övergripande dokument där föreningens riktlinjer och policys kortfattat beskrivs. Är du ny i föreningen eller på väg in är

Läs mer

TIMSS & PIRLS Elevenkät. Årskurs 4. Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: OBS! Vik och riv försiktigt! PIRLS/TIMSS Skolverket STOCKHOLM

TIMSS & PIRLS Elevenkät. Årskurs 4. Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: OBS! Vik och riv försiktigt! PIRLS/TIMSS Skolverket STOCKHOLM i k Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: TIMSS & PIRLS 2011 OBS! Vik och riv försiktigt! Elevenkät Årskurs 4 Skola: Elev: Klass: PIRLS/TIMSS Skolverket 106 20 STOCKHOLM IEA, 2011 BARCODE j l Instruktioner

Läs mer

Att leva våra värderingar.

Att leva våra värderingar. Att leva våra värderingar. Västerhaninge IF, föreningen där alla vill vara medlemmar. Hej! Vad kul att du hittade till vår förening! Här kommer du att trivas. Västerhaninge Idrottsförening vill finnas

Läs mer

Det här är några av de förmågor som eleverna tränar på under ett UF-år. Viktiga förmågor för ett framtida arbetsliv.

Det här är några av de förmågor som eleverna tränar på under ett UF-år. Viktiga förmågor för ett framtida arbetsliv. 1 Det här är några av de förmågor som eleverna tränar på under ett UF-år. Viktiga förmågor för ett framtida arbetsliv. Men också förmågor som är svåra att hantera för en elev med någon form av funktionsvariationer.

Läs mer

Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden

Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden I maj 2015 antog Riksidrottsmötet en ny strategi för framtidens idrott. Kortfattat innebär den nya strategin att Svensk Idrott nu ska bli bredare med målet att erbjuda

Läs mer

Riktlinjer Golfens. välkommen till. utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01

Riktlinjer Golfens. välkommen till. utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01 Riktlinjer Golfens LEDAR välkommen till SVENSKA GOLFFÖRBUNDET OCH golfens hus UTBILDNING 2 utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01 Riktlinjer Golfens ledarutbildning 2 Syfte Säkert är att ungdomar framför allt

Läs mer

Smaragdens Fotbollsakademi

Smaragdens Fotbollsakademi Studieplan Smaragdens Fotbollsakademi - Årskurs 4-6 Syfte/Introduktion: Vi vill ge barnen i Svedala kommun med omnejd, att på skoltid få utöva ett utav sina fritidsintressen nämligen fotboll. Vi tror starkt

Läs mer

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att:

DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN, SöIBF Distriktslagsverksamheten har som sina syften att: Fånga upp och sprida kunskap/erfarenhet. Vara normsättande vad gäller gott idrottsmannaskap. Representera Södermanlandsinnebandyn

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orienterings vision dit vill vi Svensk orientering vill vara

Läs mer

Högskolan i Halmstad. För utveckling av verksamhet, produkter och livskvalitet. För utveckling av verksamhet, produkter och livskvalitet.

Högskolan i Halmstad. För utveckling av verksamhet, produkter och livskvalitet. För utveckling av verksamhet, produkter och livskvalitet. Högskolan i Halmstad För utveckling av verksamhet, produkter och livskvalitet. För utveckling av verksamhet, produkter och livskvalitet. IHF DAGEN 23 JANUARI 2012 IDROTTSLYFTET EN UTVÄRDERING För utveckling

Läs mer

EN FÖRENING I SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET

EN FÖRENING I SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET EN FÖRENING I SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET BARA EN SOLSKENSHISTORIA Det är en fantastisk lördag i slutet av april och vattnet i sjön Namnlösen glittrar i kapp med solen. Namnlösa, där jag bor, är en liten

Läs mer

VAD ÄR MENSUTMANINGEN?

VAD ÄR MENSUTMANINGEN? MENSUTMANINGEN VAD ÄR MENSUTMANINGEN? Mensutmaningen handlar om att ge tjejer bättre förutsättningar att träna och tävla. Den handlar om att bryta menstabu och att öppna för en kultur i klubben och laget

Läs mer

Utvecklingsplan Idrottslyftet för Svenska Isseglingsförbundet

Utvecklingsplan Idrottslyftet för Svenska Isseglingsförbundet Utvecklingsplan Idrottslyftet för Svenska Isseglingsförbundet 2017 2019 Bakgrund För att analysera nuläget i vår idrott i har vi haft en konferens med styrelsen samt ordförande från de olika klassällskapen.

Läs mer

Välkommen! Information om Ursviksskolans idrottsprofiler! Hockey Fotboll

Välkommen! Information om Ursviksskolans idrottsprofiler! Hockey Fotboll Välkommen! Information om Ursviksskolans idrottsprofiler! Hockey Fotboll Genom att förena idrottsengagemang och skola vill vi skapa en positiv skolgång för ungdomarna. Idrottsundervisningen i kombination

Läs mer

IFFK Verksamhetsplan 2016

IFFK Verksamhetsplan 2016 IFFK Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 IF Finströms Kamraterna r.f. kommer att bedriva verksamhet inom juniorfotboll, friidrott, bordtennis, innebandy samt lek och rörelse. Föreningen kommer även

Läs mer

vecka 9-14 okt IFU Arena Uppsala Kom och inspireras med oss... kostnadsfritt! Med bl a Kalle Zackari Wahlström. Föreläser på måndag kväll

vecka 9-14 okt IFU Arena Uppsala Kom och inspireras med oss... kostnadsfritt! Med bl a Kalle Zackari Wahlström. Föreläser på måndag kväll vecka 9-14 okt. 2017 IFU Arena Uppsala Kom och inspireras med oss... kostnadsfritt! Foto: Emilia Bergmark-Jiménez Med bl a Kalle Zackari Wahlström. Föreläser på måndag kväll 41 Foto: Om inget annat anges

Läs mer

Återremiss gällande motion av Kristdemokraternas fullmäktigegrupp Mer idrott i skolan för goda resultat på flera plan

Återremiss gällande motion av Kristdemokraternas fullmäktigegrupp Mer idrott i skolan för goda resultat på flera plan Ärende 9 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-16 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Kommundelsnämnderna Återremiss gällande motion av Kristdemokraternas fullmäktigegrupp Mer idrott i skolan för goda resultat

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Inledning NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Blå Tråden skall vara ett dokument som anger riktlinjerna för verksamheten inom NIF för allt från nybörjare till senior. Alla verksamma ledare inom NIF skall vara väl insatta

Läs mer

Max18skolan Gymnasiet. Hälsa

Max18skolan Gymnasiet. Hälsa Max18skolan Tema SYFTE Med detta material vill Barnombudsmannen ge elever kunskap om och insikt i att alla barn har rätt att må bra och har rätt till vård och hjälp om de blir sjuka eller skadar sig. Genom

Läs mer

AKTIVITETSPLAN 2012/2013

AKTIVITETSPLAN 2012/2013 AKTIVITETSPLAN 2012/2013 AKTIVITET Fadderverksamhet Storsamlingar Eq-övningar Idrottsdagar, friluftsdagar Kompissamtal Elevens val Elevråd Vad? Varför? Hur? När? Vem? Uppföljning? För att inge trygghet

Läs mer

F14-16 Flickor Ungdom. Spelar- och föräldramöte

F14-16 Flickor Ungdom. Spelar- och föräldramöte F14-16 Flickor Ungdom Spelar- och föräldramöte Agenda Alsike IF Truppen Träningar Fotbollskunskap Tävling & Aktiviteter Organisation Material Avgifter Spelarregistrering Ekonomi Övrigt, Frågor Verksamhetsidé

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

MALMÖ STADS IDROTTSGYMNASIER Samlad information om dina möjligheter att kombinera idrott och studier

MALMÖ STADS IDROTTSGYMNASIER Samlad information om dina möjligheter att kombinera idrott och studier MALMÖ STADS IDROTTSGYMNASIER Samlad information om dina möjligheter att kombinera idrott och studier IDROTTSKLASSER Specialutformade program med idrottsinriktning Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer

Meningsfull fritid Motion (2016:103) av Per Ossmer m.fl. (alla SD)

Meningsfull fritid Motion (2016:103) av Per Ossmer m.fl. (alla SD) Utlåtande 2017:112 RIV (Dnr 106-1450/2016) Meningsfull fritid Motion (2016:103) av Per Ossmer m.fl. (alla SD) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2016:103) av Per

Läs mer