NATURLIG VENTILATION SYSTEM PK. Produktbeskrivning och leveransvillkor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NATURLIG VENTILATION SYSTEM PK. Produktbeskrivning och leveransvillkor"

Transkript

1 10:10 NATURLIG VENTILATION SYSTEM PK Produktbeskrivning och leveransvillkor (S1) 0209

2 Allmänt om system PK och denna beskrivning Primaklim är ett system för kontrollerad naturlig ventilation som består av: 1. Väggintag typ XV 2. Nockluckor typ XN 3. Minitakstol 4. Styrcentral Primavent 3000N med vindstation och ställdon Denna beskrivning innehåller information om de ingående produkterna och vad som ingår i leveransen från Sveaverken Agri AB (leverantören). Syftet är att klargöra vilket material samt vilka arbeten och övriga kostnader som ingår i leverantörens åtagande. Produktansvar Om inte annat överenskommits så gäller ABM 92. Leverantören ansvarar för de produkter som beskrivs i denna produktbeskrivning och som ingår i vår leverans enligt orderbekräftelse för varje enskilt objekt. Leverantören ansvarar bara för montage av produkterna i den omfattning som beskrivs i denna leveransbeskrivning och enligt orderbekräftelse för varje enskilt objekt. Leverantören ansvarar inte för hållfasthet och tekniskt utförande hos byggnaden i helhet eller hos anslutande byggnadsdetaljer. De byggnadstekniska principlösningar som redovisas i leverantörens planeringsunderlag är avsedda att underlätta för den ansvarige byggnadskonstruktören att utforma byggnaden för att våra väggintag och nockluckor skall vara lätta att montera och fungera på avsett sätt. De ritningsskisser som finns i leverantörens informationsmaterial är inte kompletta byggnadskonstruktionsritningar utan finns med för att illustrera installationsråden. Leverantören lämnar anslutningsscheman för ingående elprodukter, men ansvarar inte för dimensionering eller planering av elanläggningen. Leverantören utför inte heller elinstallationen. Leverantören kan, efter särskild överenskommelse, hjälpa till med uppstart och grundprogrammering av anläggningen.

3 Produktbeskrivning Väggintag typ XV Väggintaget består av en lucka utförd av UV-beständig ljusgenomskinlig isolerplastskiva av 10 mm polykarbonat monterad i en aluminiumram. Luckan är placerad på en genomgående vridbar axel. För att undvika kallras och förbättra luftstyrningen finns det nedtill en styrskiva av isolerande polyuretan. Inbyggnadsmått framgår av planeringsanvisningen. Nedanstående bild visar vilka detaljer som ingår i väggintaget. Följande detaljer ingår i leveransen: Lucka (pos 1) med kantprofil och detaljer för montering på vridaxel. Vridaxel (pos 3) av galvaniserat stålrör samt en lagerbock (pos 2) per väggintag. Styrskiva (pos 4) av polyuretan med stödvinkel (pos 5) av aluminium. Följande komponenter kan levereras som tillbehör: Fågelnät för utvändig montering Regelverk runt luckorna (se planeringsanvisning) ingår inte i leveransen.

4 Nockluckor typ XN Nockluckorna är utförda av UV-beständig genomskinlig kanalplastskiva av 10 mm polykarbonat monterad i ett kraftigt ramverk av specialtillverkade aluminiumprofiler. Luckornas gångjärn är skyddade av en gummilist som helt täcker nocken. Gummiprofilen hindrar vattenläckage samt minskar risken för kondens. Luckorna är försedda med en borstlist som tätning där luckan stänger mot det fasta taket. Luckorna levereras med sammansatt ramverk i ca 3,2 m långa sektioner. För att underlätta montage och transport levereras luckorna med isolerplastskivan omonterad. Nedanstående bild visar vilka detaljer som ingår i en 3,2 meter modul. På bilden visas bara den ena sidans lucka. Följande detaljer ingår i leveransen: Lucka med monterat ramverk (pos 1), tillskurna kanalplastskivor (pos 3) samt erforderliga täcklister (pos 5) och skruvar. Anslagsprofil som monteras där luckan ansluter till det fasta taket. Vridaxlar (pos 6) av galvaniserade stålrör samt lagerbockar (pos 7) samt erforderliga kuggstänger (pos 8). Med varje 3,2 meters modul medföljer 3 st lagerbockar och 3 st kuggstänger. Nockprofil (pos 2) av aluminium som är självbärande upp till ca 3,2 meter. Med leveransen följer en heltäckande gummilist (pos 4) som monteras mellan luckorna över gångjärnsleder och nockprofil.

5 Följande komponenter kan levereras som tillbehör: Fågelnät för invändig montering Plåtinklädnad av taköppning ingår inte i vår leverans. Minitakstol Minitakstolen är gjord av varmgalvaniserat stål för montering i nocköppningen. Den monteras på ett avstånd av 3,2 m för att bära upp nockprofilen. För att minimera risken för att det regnar in ger minitakstolen nockluckorna en lutning på 30. Hela nocken stabiliseras med en vindförsträvning som sätts i ett kryss under de mittersta minitakstolarna. Följande detaljer ingår i leveransen: Takstol med fästjärn. Fästok, vantskruvar och stålband.

6 Styrcentral PK 3000N med ställdon PK 3000N är en styrcentral som är specialutvecklad för stallar med naturlig ventilation. Centralen har fyra olika utgångar för ställdon varav två är avsedda för styrning av nockluckorna och två för styrning av väggintagen. Ställdonen för nockluckorna är trefas kuggväxelmotorer som kopplas till styrcentralen via en kontaktorlåda. Normalt används två motorer för nockluckorna, en för var sida. Om fler än två motorer används till nocken måste anläggningen utrustas med extra kontaktorlådor. Ställdonen för väggintagen är försedda med enfas synkronmotorer. Dessa ställdon kan parallellkopplas och behöver ingen speciell kontaktorlåda. Följande detaljer ingår i leveransen: Styrcentral Primavent 3000N med temperaturgivare. Vindstation för vindriktning och vindhastighet. Fäste, kopplingsbox och anslutningskort ingår. Kontaktorlåda med kontaktorer och motorskydd för nockluckornas kuggväxelmotorer. Kuggväxelmotorer för styrning av nockluckorna. Motorerna har inbyggda ändlägesbrytare. Erforderligt antal ställdonsmotorer för väggintagen. Arbetsbrytare för kuggväxelmotorerna. Brytare för matningsspänning till styrcentral. Följande detaljer ingår INTE i leveransen: Anslutningskablar Montage och uppstartning av anläggning I detta avsnitt beskrivs vad som ingår i montage och igångkörning. Observera att dessa moment bara ingår i leverantörens åtagande om det uttryckligen är angivet i orderbekräftelsen. Montage av nockluckor Leverantörens montörer monterar minitakstol, vindförsträvning, nockprofil, nockluckor, lagerbockar, reglageaxel och kuggstänger. De sätter också upp ställdonsmotorerna. De gör ej elanslutning. Beställaren bekostar och ansvarar för inklädnad av taköppningen. Beställaren ansvarar för att det finns en självgående saxlift på plats med tillräcklig lyfthöjd för att nå upp till nocken och med tillräcklig kapacitet för att rymma två montörer. För att arbetet med lyften skall kunna utföras på ett säkert sätt så måste det finnas ett fast golv för saxliften att köra på. Beställaren bekostar hyres- och transportkostnader för denna saxlift. Montage av väggintag Leverantörens montörer monterar styrskiva, lagerbockar, reglageaxel, luckor och ställdonsmotorer. De monterar också eventuella fasta väggluckor. De utför inte regelverk eller eventuell plåtavtäckning kring väggintagen. De utför inte heller elanslutning av ställdonsmotorer.

7 Beställaren bekostar och ansvarar för regelverk och eventuell plåtavtäckning kring väggintagen. I de fall det behövs kompletterande väggpartier kring intagsöppningarna bekostar och ansvara beställaren för dessa. Montage av styrutrustning Leverantörens montörer utför inte montering och installation av styrcentral, kontaktorlåda, givare, vindstation och eltillbehör. Montörerna monterar ställdonsmotorer enligt ovan. Igångkörning av anläggning se nedan. Uppstartning av ventilationsanläggning Elinstallatören skall utföra följande moment (se också detaljerad checklista i instruktionsbok för Primavent 3000N): Kontroll av ställdonens funktion och gångriktning. Injustering av ändlägesbrytare för nockluckornas ställdon. Montering och funktionskontroll av temperatur- och vindgivare. Vid uppstartning av anläggningen skall sedan följande moment utföras: 1. Grundprogrammering av antal ställdon, typ, gångtid och sida/placering 2. Kalibrering av temperaturgivare 3. Kontroll av grundprogrammering av styrprogram för ventilationsluckor (lä/vindsida, vindsidesfördröjning, maxöppning mm) 4. Inställning av önskad temperatur. Om kunden har beställt (se orderbekräftelse) hjälp med uppstartning av anläggningen så kommer personal från leverantören till gården och utför punkt 1-4 samt informerar om styrcentralens skötsel. Dessa moment finns också utförligt beskrivna i styrcentralens instruktionsbok. Leveransvillkor Leverans- och emballage Om inte annat överenskommits så betalar beställaren fraktkostnaden mellan Eskilstuna och montageplatsen. Om inte annat överenskommits ingår kostnaden för produktemballage, men kostnaden för fraktemballage tillkommer. Mottagning och uppläggning av godset Beställaren ansvarar för mottagning och avlastning av godset. Leveransen anländer med lastbil, vilket innebär att det måste finnas körbar och framkomlig väg. Om transportskada skulle föreligga, skall detta anmälas omgående till transportören och noteras på fraktsedeln. Det är transportören som är ansvarig för godset under transporten. Beställaren ansvarar för att levererad utrustning skyddas från väta och smuts. Elektrisk utrustning skall förvaras i torrt och uppvärmt utrymme. Om leverantören skall montera utrustning ansvarar beställaren för att materialet finns

8 tillgängligt i direkt anslutning till byggplatsen. Beställarens ansvar när leverantören utför montage Organisation Beställaren har ansvaret för samordningen av säkerhet och arbetarskydd på arbetsplatsen. Under montagetiden skall leverantörens personal ha fri tillgång till arbetsplatsen. I anslutning till montageplatsen skall det finnas toalett, plats i "fikarum" eller dyl., samt möjlighet att torka blöta arbetskläder. Utrustning på montageplatsen Beställaren tillhandahåller framdragning av elkontaktskåp till arbetsplatsen och fri el för arbetets utförande både 3-fas och 1 fas 400/230 Volt. Beställaren ansvarar för att självgående lift som uppfyller arbetarskyddsstyrelsen bestämmelser Bygg och anläggningsarbete 1999:3 finns tillgänglig vid montering av nockluckor. Logi Om inte annat överenskommits så skall beställaren hålla med logi för montörerna i närheten av montageplatsen under montagetiden. Eftersom montörerna bor i fält under större delen av året är det viktigt att de har en rimlig boendemiljö. Minimikrav är enkelrum med toalett/tvätt- och kokmöjligheter. Beställarens ansvar för förseningar Det är viktigt att beställaren utan dröjsmål informerar leverantören om förseningar och omständigheter som kan fördröja montaget. För förseningar som beställare ansvarar för, och som meddelas leverantören senare än 10 arbetsdagar före planerad start av montaget, kan leverantören kräva extra ersättning utöver avtalat pris. Extra ersättning kan också krävas för förseningar och avbrott under montagetiden som beställaren ansvarar för. Leverantören kan komma att kräva extra ersättning för: väntetid och tid som åtgår för extra resor. kostnader och extra arbete som orsakas av fördröjningen, vari även ingår arbete med att demontera, säkra och åter sätta upp montageutrustning. kostnader för att leverantören måste hålla sin utrustning på montageplatsen längre tid än som förutsatts. extra kostnader för resor och uppehälle för leverantörens personal. andra kostnader som leverantören kan dokumentera har orsakats honom på grund av montagets senareläggning.

10:20. NATURLIG VENTILATION SYSTEM PK Planeringsanvisning och inbyggnadsexempel (S1) 0209

10:20. NATURLIG VENTILATION SYSTEM PK Planeringsanvisning och inbyggnadsexempel (S1) 0209 10:20 NATURLIG VENTILATION SYSTEM PK Planeringsanvisning och inbyggnadsexempel 6228182710 (S1) 0209 Innehåll ALLMÄNT...3 Nockluckor...3 Minitakstol...3 Väggintag...4 Luftstyrskiva...4 Fågelnät...4 Vridaxel...4

Läs mer

Ventilationssystem Öppen nock. Frånluft

Ventilationssystem Öppen nock. Frånluft Svea ventilation Naturlig- och mekanisk ventilation. Våra lösningar för naturlig- och mekanisk ventilation är väl anpassade för dagens professionella lantbruk. Naturlig ventilation Naturligt ventilationssystem

Läs mer

UBA UBA UBA UBA VENTILATION VÄXTHUS FASTIGHETS AB GLAS & FA S AD. Självdragsventilation för djurstallar. UBA-flex ger många fördelar

UBA UBA UBA UBA VENTILATION VÄXTHUS FASTIGHETS AB GLAS & FA S AD. Självdragsventilation för djurstallar. UBA-flex ger många fördelar VENTILATION Självdragsventilation för djurstallar VÄXTHUS FASTIGHETS AB GLAS & FA S AD -flex ger många fördelar God luftkvalitet Ljus och tyst stallmiljö Jämn och väl fördelad tilluft utan skadligt drag

Läs mer

Monteringsanvisning Naturlig ventilation Nock med minitakstol

Monteringsanvisning Naturlig ventilation Nock med minitakstol 10:40 Monteringsanvisning Naturlig ventilation Nock med minitakstol 6228182540 (S1) 0209 Innehåll INNEHÅLL...3 SPECIFIKATION...4 NOCKLUCKA...4 AVSLUTNINGSATS...4 ÖVERSIKTBILD NOCKLUCKA...5 MINITAKSTOL...6

Läs mer

GENERELLA MONTAGE- OCH UNDERHÅLLSINSTRUKTIONER

GENERELLA MONTAGE- OCH UNDERHÅLLSINSTRUKTIONER GENERELLA MONTAGE- OCH UNDERHÅLLSINSTRUKTIONER FÖR RÖKLUCKOR OCH TAKLJUSKUPOLER 1. LAGRING AV KUPOLER PÅ ARBETSPLATSEN Till takljuskupolerna och rökluckor med ljuskupoler levereras kupolerna i separat

Läs mer

LEVERANSVILLKOR LLB2013S System

LEVERANSVILLKOR LLB2013S System LEVERANSVILLKOR LLB2013S System Dessa bestämmelser kompletterar LLB2013ÅF och LLB2013A när försäljningen även omfattar systemansvar och/eller montering. Punkterna 16-21 nedan gäller om säljarens åtagande

Läs mer

Drift och skötselanvisningar

Drift och skötselanvisningar Drift och skötselanvisningar VoltAir System, Styrutrustning för VSEi, VSEt Regulator: Siemens Climatix Objekt: 2013 01 25 Sida 1 av 8 Dok. Nr. D1034 03 Innehåll 1. Allmänt... 3 Användningsområde... 3 Översikt

Läs mer

sida 1 av 8 manual NOVA

sida 1 av 8   manual NOVA 2010-09-07 sida 1 av 8 www.uvtech.se 1. Generell information: Denna manual gäller för alla tre varianterna mininova, NOVA och supernova, men hädanefter används endast namnet NOVA för att förenkla läsning

Läs mer

Teknisk manual NASA CLIPPER Wind System

Teknisk manual NASA CLIPPER Wind System Sid 1 0 Teknisk manual NASA CLIPPER Sid 2 Innehållsförteckning Läs detta först... 3 Sammanfattning... 3 Teknisk data... 3 Installation... 4 Varning-viktigt... 4 Display-enhet... 4 Installation av vindgivaren...

Läs mer

PPAM. Teknisk beskrivning. Nätansluten solcellsanläggning Thomas Einarsson 2014-04-22 Reviderad 1, 2014-04-28, TE. Reviderad 2, 2014-06-16, NP

PPAM. Teknisk beskrivning. Nätansluten solcellsanläggning Thomas Einarsson 2014-04-22 Reviderad 1, 2014-04-28, TE. Reviderad 2, 2014-06-16, NP PPAM Teknisk beskrivning Nätansluten solcellsanläggning Thomas Einarsson 2014-04-22 Reviderad 1, 2014-04-28, TE Reviderad 2, 2014-06-16, NP Denna beskrivning omfattar installation av nätansluten solcellsanläggning

Läs mer

Manual Elstyrning EL120P - 2 drift

Manual Elstyrning EL120P - 2 drift Manual Elstyrning EL120P - 2 drift Läs noga igenom manualen innan arbetet påbörjas! Titel Reg. Nr Sist sparad Rev.nr Sidor EL120P Tillfällig 2013-06-19 0 16 1 2 Innehållsförteckning Tillverkardeklaration

Läs mer

ARBETSBESKRIVNING MONTAGE OCH REPARATION Cityguard T1 och T2

ARBETSBESKRIVNING MONTAGE OCH REPARATION Cityguard T1 och T2 Datum: 2012-08-07 Rev: 1 2012-11-09 2 2013-08-12 ARBETSBESKRIVNING MONTAGE OCH REPARATION Cityguard T1 och T2 Inledning Cityguard är ett tillfälligt räcke som levereras i fabriksmonterade moduler som möjliggör

Läs mer

Riktlinjer för eftermarknad och garantier

Riktlinjer för eftermarknad och garantier Riktlinjer för eftermarknad och garantier Innehåll 1 Garantiförutsättningar 1.1 Garantikrav 2 Lagring på byggplatsen 2.1 Allmänt 2.2 Lagring inomhus 2.3 Lagring utomhus 3 Felanmälan 3.1 Felanmäla 3.2 Obligatoriskt

Läs mer

Mellanspänningsställverk. Monteringsanvisning för tryckavlastningskanaler

Mellanspänningsställverk. Monteringsanvisning för tryckavlastningskanaler Uniswitch Mellanspänningsställverk Monteringsanvisning för tryckavlastningskanaler INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Sammanfattning... 1 2 Transport och lagring... 2 2.1 Tillstånd vid leverans... 2 2.2 Uppackning

Läs mer

BlackStar. Bio Comfort 100 step modulated Version 6.31 Woody generation

BlackStar. Bio Comfort 100 step modulated Version 6.31 Woody generation BlackStar Bio Comfort 100 step modulated Version 6.31 Woody generation EN303-5 & EN15270 godkänd på DTI. Godkendt til trykekspansion. Energi, Miljö märkning A.A. SCEAB www.biocomfort.se Sid: 1 Innehålls

Läs mer

Handhavande NOVA. 1. Placering i rummet

Handhavande NOVA. 1. Placering i rummet Manual NOVA Sida 2 av 8 Handhavande NOVA När NOVA tas emot skall det omgående undersökas om godset har några synliga skador. Eventuella skador ska omgående anmälas till fraktföretaget på plats. Under installationstiden

Läs mer

Mottagningskontroll. Kontrollera karmar och bågar efter hack eller repor. Kontrollera glasytor efter sprickor eller repor.

Mottagningskontroll. Kontrollera karmar och bågar efter hack eller repor. Kontrollera glasytor efter sprickor eller repor. Mottagningskontroll Det är kundens ansvar att se till att behörig person finns hemma vid leverans. Detta för att kunna kvittera godset samt att kontrollera det. Vid leverans skall godset besiktigas utvändigt

Läs mer

Manual Elstyrning EL140P - 4 drift

Manual Elstyrning EL140P - 4 drift Manual Elstyrning EL140P - 4 drift Läs noga igenom manualen innan arbetet påbörjas! Titel Reg. Nr Sist sparad Rev.nr Sidor EL140P Tillfällig 2013-06-19 0 18 1 2 Innehållsförteckning Tillverkardeklaration

Läs mer

BIRSTA 1P MARK ARBETSBESKRIVNING MONTAGE OCH REPARATION

BIRSTA 1P MARK ARBETSBESKRIVNING MONTAGE OCH REPARATION BIRSTA 1P MARK ARBETSBESKRIVNING MONTAGE OCH REPARATION Datum: 2010-12-07 Rev: 1 2014-03-04 ARBETSBESKRIVNING MONTAGE OCH REPARATION Birsta 1P i Mark Inledning Birsta 1P är ett vägräcke vilket är provat

Läs mer

Ventilationsanvisning. för Klädskåp

Ventilationsanvisning. för Klädskåp Ventilationsanvisning för Klädskåp Torra kläder och frisk luft. Glöm alla problem med fuktiga kläder som inte torkar och dålig lukt i omklädningsrummet. Välj istället något av våra tre olika ventilations

Läs mer

INSTALLATION & DRIFTINSTRUKTIONER. Aquatron Pumpbrunn 04

INSTALLATION & DRIFTINSTRUKTIONER. Aquatron Pumpbrunn 04 INSTALLATION & DRIFTINSTRUKTIONER Aquatron Pumpbrunn 04 Allmänt Kontrollera först höjdskillnaden. Pumpbrunnen levereras komplett med pump. Vid tveksamhet gällande dimensionering, rådfråga Avloppscenter

Läs mer

MANUAL HALLSYSTEM COPYRIGHT 2016 SAFETYRESPECT AB Art no SE

MANUAL HALLSYSTEM COPYRIGHT 2016 SAFETYRESPECT AB  Art no SE MANUAL HALLSYSTEM Art no 921110 SE COPYRIGHT 2016 SAFETYRESPECT AB INFO@SAFETYRESPECT.SE INNEHÅLL 2 SÄKERHET 2 KONTROLLERA MATERIAL 2 ALLMÄN INFORMATION 3 PROJEKTERING OCH PLANERING 4 INGÅENDE DETALJER

Läs mer

Installations- och skötselanvisning. Vent

Installations- och skötselanvisning. Vent Installations- och skötselanvisning Vent 1 Aggregatuppbyggnad............................... 2 2 Projektering- och monteringsanvisning.................. 3 2.1 Ventilation.............................................

Läs mer

SANTEX ISOLERAT BANDPLÅTTAK Monterings- & Skötselmanual

SANTEX ISOLERAT BANDPLÅTTAK Monterings- & Skötselmanual SANTEX ISOLERAT BANDPLÅTTAK Monterings- & Skötselmanual 1(11) Denna monterings-och skötselmanual är ett viktigt verktyg för dig som montör och för dig som är användare. Spara denna handling, vid ett eventuellt

Läs mer

FÖRESKRIFTER. Storköksutrustning

FÖRESKRIFTER. Storköksutrustning FÖRESKRIFTER Storköksutrustning 16-126 Innehållsförteckning 1 FÖRESKRIFTER FÖR PRODUKTER OCH PRODUKTLEVERANSER... 3 1.1 Leveranstid/inställelsetid... 3 1.2 Utgående produkter/ersättningsmodeller... 3 1.3

Läs mer

MONTAGEANVISNING GLASA ALTANINGLASNING

MONTAGEANVISNING GLASA ALTANINGLASNING MONTAGEANVISNING GLASA ALTANINGLASNING Du behöver följande verktyg: Måttband Krysskruvmejsel Vattenpass Märkpenna 8 mm Led/fast nyckel Borrmaskin Borr 4,2 + 5,5 + 13 mm 1 Innehåll: Börja med att kontrollera

Läs mer

LEVERANSVILLKOR LANTBRUK 16

LEVERANSVILLKOR LANTBRUK 16 LEVERANSVILLKOR LANTBRUK 16 Det finstilta på vanlig svenska Leveransvillkoren Lantbruk 16 är utarbetade och framtagna av Maskin- Leverantörerna (ML) och Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) tillsammans. Vi

Läs mer

Installationsanvisning. Elinstallationer för utomhusvarning

Installationsanvisning. Elinstallationer för utomhusvarning Installationsanvisning Elinstallationer för utomhusvarning 2 MSB:s kontaktpersoner: Lars Olsson, 010-240 51 59 Alf Lidén, 010-240 36 95 Publikationsnummer MSB 0183-10 3 Innehållsförteckning 1. Bakgrund...

Läs mer

FLÄKTKONVEKTOR ATTRAKTIV VÄRME ELLER KYLA. Inred med vacker värme. Februar 2015

FLÄKTKONVEKTOR ATTRAKTIV VÄRME ELLER KYLA. Inred med vacker värme. Februar 2015 FLÄKTKONVEKTOR ATTRAKTIV VÄRME ELLER KYLA Februar 2015 Inred med vacker värme Attraktiv värme eller kyla Aeros står för design och kvalitet och bygger endast ut 13 cm från vägg. Den är utrustad med en

Läs mer

ENTREPRENAD ANLÄGGNING. Drift & underhåll underhåll Helautomatisk pumpanläggning AQUALIFT HUS/DEL

ENTREPRENAD ANLÄGGNING. Drift & underhåll underhåll Helautomatisk pumpanläggning AQUALIFT HUS/DEL TTM 2003-07-04 OBJEKT ENTREPRENAD Installation ANLÄGGNING Drift & HUS/DEL Drift & underhåll underhåll Helautomatisk pumpanläggning AQUALIFT PRODUKTBESKRIVNING TTM AQUALIFT är en helautomatisk pumpanläggning

Läs mer

Manual Elstyrning EL110

Manual Elstyrning EL110 Manual Elstyrning EL110-1 drift Läs noga igenom manualen innan arbetet påbörjas! Titel Reg. Nr Sist sparad Rev. Nr Sidor EL110_rev1 100-110 2008-06-10 1 16 1 Innehållsförteckning 1 Tillverkardeklaration

Läs mer

Leveransinformation. Godskontroll. Garanti. CE-märke. EG-försäkran. KTIFb

Leveransinformation. Godskontroll. Garanti. CE-märke. EG-försäkran. KTIFb MONTERINGSANVISNING I-LINE KTIFb ZMA03613SE 2012-12-01 Leveransinformation Godskontroll Kontrollera att antalet kolli stämmer överens med följesedeln och att emballaget och godset är oskadat. Notera eventuella

Läs mer

Kontrollpanel FC. Monteringsanvisning. Styr- och övervakningsenhet för kökskåpor. Ver. 2.0 2011-07

Kontrollpanel FC. Monteringsanvisning. Styr- och övervakningsenhet för kökskåpor. Ver. 2.0 2011-07 Kontrollpanel FC Styr- och övervakningsenhet för kökskåpor. Kontrollpanel FC är en enkel styr- och övervakningsenhet för kökskåpor. Med detta system övervakas hela tiden flöden och tryck över filterhusen

Läs mer

SKYDDA KANALPLASTTAK. landskap_manual-skydda v180228

SKYDDA KANALPLASTTAK. landskap_manual-skydda v180228 SKYDDA KANALPLASTTAK 1 INTRODUKTION TAKSYSTEM MED ISOLERANDE TAKBALKSPROFILER Takbalksprofilerna samt övre snäpplocksprofil är tillverkade i PVC-plast. Därmed undviks överledning av kyla från ut- till

Läs mer

Montering och Bruksanvisning PVC fönster

Montering och Bruksanvisning PVC fönster Montering och Bruksanvisning PVC fönster Detta behövs för att montera ett fönster: Rev.nr 130206 Borrmaskin/Skruvdragare Skruv för infästning Vattenpass Tumstock Kilar (boardbitar) Drevisolering Leverans

Läs mer

Sanitarne celice. VARIS Prefabricerade badrumsenheter

Sanitarne celice. VARIS Prefabricerade badrumsenheter Fertigbäder - Sanitary cells VARIS Prefabricerade badrumsenheter VARIS Prefabricerade badrumsenheter är den kompletta innovativa och ekonomiska lösningen för varje badrum. I normalut förandet är väggar,

Läs mer

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se Monteringsanvisningar Fönster och dörrar 046-122 440 www.fonsterdirekt.se FönsterDirekt 2012 Installationsanvisningar Anvisningarna gäller fönster och dörr som monteras i vägg. Placering av distansbrickorna/kilarna

Läs mer

SKYDDA KANALPLASTTAK. landskap_manual-skydda v180223

SKYDDA KANALPLASTTAK. landskap_manual-skydda v180223 SKYDDA KANALPLASTTAK 1 INTRODUKTION TAKSYSTEM MED ISOLERANDE TAKBALKSPROFILER Takbalksprofilerna samt övre snäpplocksprofil är tillverkade i PVC-plast. Därmed undviks överledning av kyla från ut- till

Läs mer

TOS/TOB. Takgenomföring. TOSochTOB. Installationsinstruktioner. Gäller även för installation av. Takhuvar. THSochTHB. 205815 11 Systemair AB

TOS/TOB. Takgenomföring. TOSochTOB. Installationsinstruktioner. Gäller även för installation av. Takhuvar. THSochTHB. 205815 11 Systemair AB TOS/TOB Takgenomföring TOSochTOB SE Gäller även för installation av Takhuvar THSochTHB 205815 11 Systemair AB Innehållsförteckning Innehållsförteckning...12 Tillverkare...13 EG-försäkranomöverensstämmelse...13

Läs mer

Installationsanvisning och Skötselinstruktion takfläkt Sky Wing, LTCW

Installationsanvisning och Skötselinstruktion takfläkt Sky Wing, LTCW Installationsanvisning och Skötselinstruktion takfläkt Sky Wing, LTCW 1 Allmänt Sky Wing är en frånluftsfläkt, avsedd att användas i de flesta olika frånluftssystem i komfortanläggningar, där luften har

Läs mer

Montering och bruksanvisning. PVC fönster

Montering och bruksanvisning. PVC fönster Montering och bruksanvisning PVC fönster Detta behövs för att montera ett fönster: Borrmaskin/Skruvdragare Skruv för infästning Vattenpass Tumstock Drevisolering, alternativt fogskum Leverans och lagring

Läs mer

Monteringsanvisning PVC 2-delat skjutparti. Mottagningskontroll. Viktig information innan ni monterar produkten från Fönsterfint!

Monteringsanvisning PVC 2-delat skjutparti. Mottagningskontroll. Viktig information innan ni monterar produkten från Fönsterfint! Monteringsanvisning PVC 2-delat skjutparti Mottagningskontroll Viktig information innan ni monterar produkten från Fönsterfint! Se över produkterna innan ni installerar. Eventuella fraktskador ska anmälas

Läs mer

INSTRUKTIONSBOK SVEA SVEPERSKRUV 150mm "CARRY IN"

INSTRUKTIONSBOK SVEA SVEPERSKRUV 150mm CARRY IN INSTRUKTIONSBOK SVEA SVEPERSKRUV 150mm "CARRY IN" Bruksanvisning i original Rätt till konstruktionsändringar förbehålles Sveaagri AB Vingåkersvägen 73, SE-641 39 Katrineholm TEL +46(0)150 48 77 00, FAX

Läs mer

RotoSec. Gunnebo Rotationsgrind. Monteringsinstruktion. Rotationsgrind Monteringsinstruktion Dec -10 PERIMETER PROTECTION BY. www.gunnebo.

RotoSec. Gunnebo Rotationsgrind. Monteringsinstruktion. Rotationsgrind Monteringsinstruktion Dec -10 PERIMETER PROTECTION BY. www.gunnebo. Gunnebo RotoSec Monteringsinstruktion 1 Innehåll Förord... 3 Skyddsföreskrifter... 3 Planering och förberedelser... 3 Montering / Installation Fundament... 4-5 Grinden... 6 Tak, enkel rotationsgrind...

Läs mer

Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016

Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016 Bruksanvisning Art.: 9027791 Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016 Cirkulerande varmvattensystem Aqualine Art.: 9027791 Cirkulerande varmvattensystem för frostskydd av vattenkoppar

Läs mer

Varmvattenberedare NIBE Compact Steatit

Varmvattenberedare NIBE Compact Steatit IT'S IN OUR NATURE NIBE.SE Varmvattenberedare NIBE Compact Steatit NIBE Compact Steatit är en effektiv varmvattenberedare. Med en tidlös design och dold rörinstallation smälter den in i din hemmiljö. Energieffektiv

Läs mer

ARBETSBESKRIVNING MONTAGE OCH REPARATION

ARBETSBESKRIVNING MONTAGE OCH REPARATION Arbetsbeskrivning BIRSTA 3P H4B ARBETSBESKRIVNING MONTAGE OCH REPARATION Datum: 2013-10-25 Rev: 0 Birstaver ken AB - Birstavägen 10 - S-863 22 Sunds bruk - T el: +46 (0)60 52 72 00 - F ax: +46 (0)60 52

Läs mer

IGNIS CR60. Cirkulära brand-/brandgasspjäll, brandklass EI60

IGNIS CR60. Cirkulära brand-/brandgasspjäll, brandklass EI60 Cirkulära brand-/brandgasspjäll, brandklass EI60 Snabbfakta är ett brand-/brandgasspjäll, brandklass EI60, med cirkulär anslutning. Används för att förhindra spridning av brand och brandgas via ventilationssystemet.

Läs mer

Mekanisk ventilation i djurstallar Agr.Dr. Anders Ehrlemark

Mekanisk ventilation i djurstallar Agr.Dr. Anders Ehrlemark Mekanisk ventilation i djurstallar Agr.Dr. Anders Ehrlemark 1 I Sverige - en intagsrad per box eller båsrad Viktigt med rätt utformad takfotsöppning för att minimera förvärmning 2 Takfotsöppningen är viktig

Läs mer

Backströmningsskydd EKO-BSV

Backströmningsskydd EKO-BSV Backströmningsskydd EKO-BSV Monterings-, drift- och underhållsanvisning 2014-10 Monterings-, drift och underhållsanvisning EKO-BSV Innehåll Produkthantering...3 Allmänt montering...4 Monteringsanvisning...5

Läs mer

MONTAGEANVISNING, DRIFT- OCH SKÖTSELANVISNING TILL RGS SERIEN

MONTAGEANVISNING, DRIFT- OCH SKÖTSELANVISNING TILL RGS SERIEN 2 INSTALLATION OCH MONTAGE 2.1 ALLMÄN INFORMATION 1. Aggregatserien RGS är byggd för inomhusmontage. Pga. av det isolerade höljet (50mm) kan aggregatet installeras på vinden eller i kallt uterum utan extra

Läs mer

Bruksanvisning M4. Kontrollera att samtliga tillbehör som är specificerade på följesedeln finns med i leveransen.

Bruksanvisning M4. Kontrollera att samtliga tillbehör som är specificerade på följesedeln finns med i leveransen. 10 Installation! För att garantin på kokgrytan skall gälla MÅSTE ifyllt provningsprotokoll skickas till Getinge Storkök efter fullgjord kommissionering.! Observera att kokgrytan inte kan kopplas till jordfelsbrytare.

Läs mer

Handbok Entreprenadlager Uttag, påfyllning och returhantering samt förvaltning

Handbok Entreprenadlager Uttag, påfyllning och returhantering samt förvaltning Ert datum SE-571 29 Nässjö Version 3 Telefon: 0380-727 00 Telefax: 0380-727 19 www.banverket.se Handbok Entreprenadlager Uttag, påfyllning och returhantering samt förvaltning Handläggare: Jan Lidby Tel.

Läs mer

Veremo system fläktrumsväggar och inspektionsdörrar

Veremo system fläktrumsväggar och inspektionsdörrar Veremo system fläktrumsväggar och inspektionsdörrar Fläktrumsväggar Vi erbjuder ett komplett system av fläktrumsväggar och inspektionsdörrar. Vårt egenutvecklade system är väl förberedda för en smidig

Läs mer

montering DV

montering DV montering DV 1000 1.2.3 VARNINGSSYMBOL Dessa anvisningar ska läsas igenom innan ventilationsanläggningen från Airmaster monteras. Genom att följa dessa anvisningar garanteras korrekt drift av produkten.

Läs mer

Varmvattenberedare NIBE COMPACT 300 Sol

Varmvattenberedare NIBE COMPACT 300 Sol NIBE.SE Varmvattenberedare NIBE COMPACT 300 Sol NIBE COMPACT är en effektiv varmvattenberedare för villahushåll. Med en tidlös design och dold rörinstallation smälter den in i din heiljö. NIBE COMPACT

Läs mer

R Gate -system. R-Gate Systems AB. Bruksanvisning i original. Modeller Från RG2100 L/R till RG4600 L/R

R Gate -system. R-Gate Systems AB. Bruksanvisning i original. Modeller Från RG2100 L/R till RG4600 L/R R Gate -system Modeller Från RG2100 L/R till RG4600 L/R Bruksanvisning i original R-Gate Systems AB 1 Av säkerhetsskäl måste denna bruksanvisning med varningar läsas och noga efterlevas. Montering och

Läs mer

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll 8-002 Monter Neutral Blow up HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Doc. nr. 521 14 29 Edition1 2010/02 Om handboken I den här handboken hittar du all information som behövs för att

Läs mer

Information vid installation av solceller Producera egen el - Mikroproducent

Information vid installation av solceller Producera egen el - Mikroproducent Information vid installation av solceller Producera egen el - Mikroproducent Vill du tillverka din egen närproducerade och förnybara el med anslutning till Gislaved Energi Elnät? Det finns idag många sätt

Läs mer

MONTERINGSANVISNING. gop MULTIGLAS

MONTERINGSANVISNING. gop MULTIGLAS MONTERINGSANVISNING gop MULTIGLAS FÖRBEREDELSER VIKTIGT! Läs igenom hela monteringsanvisningen innan du börjar. Se även vår monteringsfilm för gop Multiglas på gop.se MATERIALEGENSKAPER gop Multiglas består

Läs mer

Instruktion Fläktar RGF

Instruktion Fläktar RGF 2009 In Instruktion Fläktar RGF Instruktionen ger information och dokumentation om fläktarnas teknik och skötsel. Den ska läsas av ansvarig personal och servicepersonal Åsa Grönberg Åkerstedts Verkstads

Läs mer

ARBETSBESKRIVNING MONTAGE OCH REPARATION Birsta SafeEnd P2

ARBETSBESKRIVNING MONTAGE OCH REPARATION Birsta SafeEnd P2 ARBETSBESKRIVNING MONTAGE OCH REPARATION Birsta SafeEnd P2 Datum: 2015-10-04 Rev: 0 Inledning / data Birsta SafeEnd är en patenterad energiupptagande vägräckesände som även fungerar som förankring till

Läs mer

V E N T I L A T I O N S A G G R E G A T. MK23 Serien

V E N T I L A T I O N S A G G R E G A T. MK23 Serien V E N T I L A T I O N S A G G R E G A T MK23 Serien MK23 SERIEN Ventilationsaggregat MK23 serien finns i 44 storlekar med luftflöden från1000 m3/h upp till 80.000.m3/h, < 2.500 Pa. Även specialutföranden

Läs mer

Opop H418/Bio Comfort Trä Pelletspanna

Opop H418/Bio Comfort Trä Pelletspanna Opop H418/Bio Comfort Trä Pelletspanna 100 stegs modulerande drift Woody Generation EN 303-5 godkänd av DTI (Danish Technological Institute). Godkänd til trykekspansion. Miljö, Energi klass A.A. MONTERINGSVÄGLEDNING

Läs mer

INFORMATION OCH ANVISNINGAR OM KONTROLLPLANEN

INFORMATION OCH ANVISNINGAR OM KONTROLLPLANEN 1(6) INFORMATION OCH ANVISNINGAR OM KONTROLLPLANEN Byggherrens ansvar för kontrollen av åtgärden Byggherren ska se till att det finns en plan för kontrollen av en bygg- eller rivningsåtgärd. Planen fastställs

Läs mer

Monteringsanvisning Thermo

Monteringsanvisning Thermo Monteringsanvisning Thermo För att minska risken för transportskador vid leverans är ramen omonterad. Vi har dock före leverans monterat ihop hela systemet med luckor för att säkerhetsställa att alla detaljer

Läs mer

Kontrollera själv ditt inbrottsskydd. Skyddsklass 2

Kontrollera själv ditt inbrottsskydd. Skyddsklass 2 Kontrollera själv ditt inbrottsskydd Skyddsklass 2 2 3 Kontrollera själv att ditt företag uppfyller skyddskraven vid inbrott För att du ska få full ersättning vid ett inbrott måste inbrottsskyddskraven

Läs mer

Backströmningsskydd EKO-BSV

Backströmningsskydd EKO-BSV Backströmningsskydd EKO-BSV Monterings-, drift- och underhållsanvisning 2018-02 Monterings-, drift och underhållsanvisning EKO-BSV Innehåll Produkthantering...3 Allmänt montering...4 Monteringsanvisning...5

Läs mer

Monteringsanvisning Thermo

Monteringsanvisning Thermo Monteringsanvisning Thermo För att minska risken för transportskador vid leverans är ramen omonterad. Vi har dock före leverans monterat ihop hela systemet med luckor för att säkerhetsställa att alla detaljer

Läs mer

Brand/brandgasspjäll EKO-SRB1

Brand/brandgasspjäll EKO-SRB1 Brand/brandgasspjäll EKO-SRB1 Monterings-, drift- och underhållsanvisning 2014-04 Monterings-, drift och underhållsanvisning EKO-SRB1 Innehåll Produkthantering...3 Allmänt montering...4 Monteringstillbehör...5

Läs mer

Installation, drift och skötsel. Pelletförråd Pelletförråd 200 ver3

Installation, drift och skötsel. Pelletförråd Pelletförråd 200 ver3 Installation, drift och skötsel Pelletförråd 200 2011-03-10 Pelletförråd 200 ver3 PELLETFÖRRÅD 200 Användningsområden 11-03 PELLETFÖRRÅD 200 lämpligt vid matning av pelletsbrännaren Viking Bio från externt

Läs mer

här ingår bärande limträdelar som kapats för snabbare montage. innefattar bärande limträelement som skall kapas av kunden på plats.

här ingår bärande limträdelar som kapats för snabbare montage. innefattar bärande limträelement som skall kapas av kunden på plats. TEKNISK SPECIFIKATION HalleUterum HalleStomme, färdigkapad HalleStomme, okapad Innehållsförteckning: 1 Inledning 2 Jämförelse av innehåll i Hale Uterum relativt Halle Stomme, färdigkapad 3 Specifikation

Läs mer

OFFERT. Specifikation BEGAGNAT ERBJUDANDE HELAUTOMATISKT TRESTEGS VATTENBASERAT TVÄTTSYSTEM FÖR GODS I KORGAR TILLVERKAT/LEVERERAT HÖSTEN 2007

OFFERT. Specifikation BEGAGNAT ERBJUDANDE HELAUTOMATISKT TRESTEGS VATTENBASERAT TVÄTTSYSTEM FÖR GODS I KORGAR TILLVERKAT/LEVERERAT HÖSTEN 2007 Vår referens Kent Larsson OFFERT Sidor 1 Offert nr. Datum 1723/10 10-12-08 Er referens Adressat Betalningsvillkor Leveranstid Leveransvillkor Se nedan Se nedan Se nedan Specifikation BEGAGNAT ERBJUDANDE

Läs mer

Fläktkonvektor EFCT EFCV 100:1. Installationsanvisning Drift och skötsel. Index. Cooling System AB

Fläktkonvektor EFCT EFCV 100:1. Installationsanvisning Drift och skötsel. Index. Cooling System AB 00: Installationsanvisning Drift och skötsel Index P Tillverkardeklartion Montage, drift och underhåll Installation Beteckningssystem 5 Elschema 6 Anslutning rör 7 Rengöring 8 Tillverkardeklaration I enlighet

Läs mer

Mottagningskontroll. Kontrollera karmar och bågar efter hack eller repor. Kontrollera glasytor efter sprickor eller repor.

Mottagningskontroll. Kontrollera karmar och bågar efter hack eller repor. Kontrollera glasytor efter sprickor eller repor. Mottagningskontroll Det är kundens ansvar att se till att behörig person finns hemma vid leverans. Detta för att kunna kvittera godset samt att kontrollera det. Vid leverans skall godset besiktigas utvändigt

Läs mer

AKVA-standardtank. AKVASAN-tank för installation i efterhand

AKVA-standardtank. AKVASAN-tank för installation i efterhand Värme ur vatten Värme enligt mått En Akvaterm-ackumulatortank kan kombineras med de flesta värmekällor oberoende av värmesystem. Akvaterms standardmodeller omfattar varmvattentankar för villor, allt från

Läs mer

El-styrningslåda EL 19 Plc

El-styrningslåda EL 19 Plc Funktionsbeskrivning: Succé silo med mittuttag som matar en pellets brännare/panna och är försedd med en dragande alt. skjutande Maflex 90 skruv från mittuttaget som styrs externt. Funktion: Drift 1. Den

Läs mer

FÖRBEREDELSER. VIKTIGT! Läs igenom hela monteringsanvisningen innan du börjar.

FÖRBEREDELSER. VIKTIGT! Läs igenom hela monteringsanvisningen innan du börjar. MONTERINGSANVISNING FÖRBEREDELSER VIKTIGT! Läs igenom hela monteringsanvisningen innan du börjar. MATERIALEGENSKAPER gop Skyroof består av plana skivor i akryl och ett profilsystem i aluminium och plast.

Läs mer

LogoBloc. 90-600kW. Datum 081006, rev 0

LogoBloc. 90-600kW. Datum 081006, rev 0 LogoBloc 90-600kW Datum 081006, rev 0 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 ALLMÄN VIKTIG INFORMATION... 3 LEVERANSKONTROLL... 3 ANSVAR... 3 SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL... 3 SÄKERHET... 3 REKLAMATION...

Läs mer

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll 10-110 Driven vändskiva 180º HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Doc. nr. 521 14 35 Edition1 2010/02 Om handboken I den här handboken hittar du all information som behövs för att

Läs mer

Den andra delen innehåller allmänna anvisningar som bl.a. kan användas vid planering av stommens montage och vid upprättande av bygghandlingar.

Den andra delen innehåller allmänna anvisningar som bl.a. kan användas vid planering av stommens montage och vid upprättande av bygghandlingar. SWT-ANVISNINGAR V2.2 INLEDNING SWT-systemet består av både stålpelare och stålbalkar för fasader och byggnaders inre och dess system är avsett för att bära vertikala laster. Systemets komponenter kan delas

Läs mer

FÖRESKRIFTER. Gasspisar

FÖRESKRIFTER. Gasspisar FÖRESKRIFTER Gasspisar 16-109 Innehållsförteckning 1 FÖRESKRIFTER FÖR PRODUKTER OCH PRODUKTLEVERANSER... 3 1.1 Leveranstid/inställelsetid... 3 1.2 Utgående produkter/ersättningsmodeller... 3 1.3 Övrigt...

Läs mer

FALLSKYDDSSYSTEM STANDARD

FALLSKYDDSSYSTEM STANDARD ANVÄNDARMANUAL FALLSKYDDSSYSTEM STANDARD INSTRUKTION ENLIGT EN 13374 www.safetyrespect.se info@safetyrespect.se Tel 063-130400 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3. Säkerhetsföreskrifter 4. Infästningar 5. Bultfot 6.

Läs mer

Installationsanvisning. Diskmaskiner

Installationsanvisning. Diskmaskiner Installationsanvisning Diskmaskiner MONTERING AV TRÄLUCKA - FULLINTEGRERAD OBS! Träluckan får ej täcka fläktutblåset 2 FÖLJANDE MEDFÖLJER MASKINEN 4 st distansbrickor plast (C) 4 st skruv 4,2 x 38 mm (F)

Läs mer

BÄNKSKIVOR I LAMINAT TILL DIG SOM MONTERAR HANTERING AV SKIVA MED UNDERLIMMAD DISKHO FÖRVARING

BÄNKSKIVOR I LAMINAT TILL DIG SOM MONTERAR HANTERING AV SKIVA MED UNDERLIMMAD DISKHO FÖRVARING 1 (6) DATUM 2014-10-21 UTGÅVA 6 ART NR 39270 BÄNKSKIVOR I LAMINAT TILL DIG SOM MONTERAR Dessa anvisningar är till hjälp vid montering av bänkskivor med laminatyta. Felaktig hantering kan avsevärt förkorta

Läs mer

Multi Iso-Taksystem. Isolerande unikt kanalplast-taksystem. - Takmontering, Kanalplasttak. Nu även taksystem med isolerade takbalksprofiler

Multi Iso-Taksystem. Isolerande unikt kanalplast-taksystem. - Takmontering, Kanalplasttak. Nu även taksystem med isolerade takbalksprofiler 20180302 - Takmontering, Kanalplasttak Isolerande unikt kanalplast-taksystem Nu även taksystem med isolerade takbalksprofiler Takbalksprofilerna samt övre snäpplocksprofil är tillverkade i PVC- plast.

Läs mer

Instruktionsbok El-Airco 5

Instruktionsbok El-Airco 5 Instruktionsbok El-Airco 5 Artikelnummer: 0091002 OBM Kihlström AB Generatorgatan 5 Telefon: 08-591 211 80 E-post: info@obm.se 195 60 MÄRSTA Telefax: 08-591 211 86 Hemsida: www.obm.se 1 El-Airco 5 El-AIRCO

Läs mer

Jeven kåpa JSI JVI JLI JSKI JKI JSDI JDI. Monteringsanvisning

Jeven kåpa JSI JVI JLI JSKI JKI JSDI JDI. Monteringsanvisning Jeven kåpa JSI JVI JLI JSKI JKI JSDI JDI Denna monteringsanvisning beskriver enbart uppackning, upphängning och montering av kåpor. Information om igångkörning samt drift- och skötsel finns på Jevens hem:

Läs mer

1000TR TEMP. Svensk manual

1000TR TEMP. Svensk manual 1000TR TEMP Svensk manual INNEHÅLL 1. INTRODUKTION... 2 1.1 ALLMÄN INTRODUKTION... 2 1.2 DELAR & TILLBEHÖR... 2 2. INSTALLATION... 3 2.1 KAPSLING... 3 2.2 MONTERING... 3 2.3 ELEKTRISK INSTALLATION... 3

Läs mer

Monteringsanvisning Probads badrumsmoduler

Monteringsanvisning Probads badrumsmoduler Monteringsanvisning Probads badrumsmoduler - Installation ska utföras enligt Branschregler Säker Vatteninstallation - Versionsdatum: 2017-05-15 Innehållsförteckning Ämne Sidor Utsparing i bjälklaget 1

Läs mer

Fläktluftvärmare Galv TOP Installation, användning och underhåll

Fläktluftvärmare Galv TOP Installation, användning och underhåll Fläktluftvärmare Galv TOP Installation, användning och underhåll Fläktluftvärmare Galv TOP Beskrivning Vägg eller takmonterad fläktluftvärmare för vattenburen värme. Användningsområden Fläktluftvärmare

Läs mer

MONTERINGSANVISNING. gop. gop. gop SKYLON ESSLON SUNTUF

MONTERINGSANVISNING. gop. gop. gop SKYLON ESSLON SUNTUF MONTERINGSANVISNING gop SUNTUF gop ESSLON gop SKYLON FÖRBEREDELSER VIKTIGT! Läs igenom hela monteringsanvisningen innan du börjar. Se även vår monteringsfilm för trapetstak på gop.se MATERIALEGENSKAPER

Läs mer

Multi fördelarskåp Artikelnr: 75701/75702/75703

Multi fördelarskåp Artikelnr: 75701/75702/75703 Artikelnr: 7575x Fördelar Bottentråget fungerar som läckageindikering och rörfixtur Testat och godkänt enligt NT VVS 129 Förmonterade rörgenomföringar vid leverans Består av moduler som byggs ihop eftersom

Läs mer

Översikt: LH och SH linjära ställdon. Olika kraft, samma slaglängd

Översikt: LH och SH linjära ställdon. Olika kraft, samma slaglängd Översikt: LH och SH linjära ställdon. Olika kraft, samma slaglängd För virveldon För spångaller För takdon Produkter / tekniska data LH - serien (150 N) Slaglängd 100 mm Slaglängd 200 mm Slaglängd 300

Läs mer

Montage av ACSS duschpaneler

Montage av ACSS duschpaneler Montage av ACSS duschpaneler Avser ny infästning som börjat levereras 2015 Modeller: ACSS Duschpanel 120, 121, 200, 201, 220, 221, 300, 320, 321 1 Förberedelser Anslutning av vatten ovanifrån: Dra 15 mm

Läs mer

Manual för TH SOL 801 hybrid.

Manual för TH SOL 801 hybrid. 10-10-08 11-03-05 D 11-03-05 Percy Eriksson 1 av 20 Manual för TH SOL 801 hybrid. TH Solar Sverige. Tossene Berg 16. 455 98 Dingle Support: 0523-91139 vardag 08.00-17.00 Internet: www.thsolar.se E-post

Läs mer

ACO Bygg. ACO Self Markrännor. Torrt runt huset med markrännor. ACO Self euroline. Linjeavvattning

ACO Bygg. ACO Self Markrännor. Torrt runt huset med markrännor. ACO Self euroline. Linjeavvattning ACO Bygg ACO Self Markrännor Torrt runt huset med markrännor ACO Self euroline 123 ACO Self Markrännor ACO Self Markrännor Du har kanske sett dem i gågator och på torg, men säkert aldrig reflekterat över

Läs mer

PANELRADIATORER För vattenburen värme

PANELRADIATORER För vattenburen värme PANELRADIATORER För vattenburen värme Sida 7:11 VIRAB s panelradiatorer levereras kompletta med monterade konsoller, sidoplåtar och galler. panelradiatorerna är tillverkade i stål med konvektor design

Läs mer

VENTO E ETT VENTILERAT FASADSYSTEM FRÅN CAPAROL EGENKONTROLL

VENTO E ETT VENTILERAT FASADSYSTEM FRÅN CAPAROL EGENKONTROLL VENTO E ETT VENTILERAT FASADSYSTEM FRÅN CAPAROL EGENKONTROLL Kvalitetssäkring/Egen Syftet med denna egen är att säkerställa att arbetet med Capatect Vento E utförs på föreskrivet sätt. Egenen ska användas

Läs mer

Vattenmätarskåp för villa

Vattenmätarskåp för villa 140915 sida 1 av 8 Gäller för: Denna montageinstruktion gäller för Beulco Armaturs vattenmätarskåp med RSK 1881210 och övriga kundanpassade skåp. Rörgenomföringar/gumminippel för inkommande och utgående

Läs mer