US116G - Svenska för grundlärare i grundskolan årskurs 4-6, I, 15 hp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "US116G - Svenska för grundlärare i grundskolan årskurs 4-6, I, 15 hp"

Transkript

1 1 (6) US116G - Svenska för grundlärare i grundskolan årskurs 4-6, I, 15 hp Kursen behandlar teoretiska och didaktiska perspektiv på språkutveckling i tal och skrift för elever i grundskolans mellanår samt grundläggande språkbeskrivning. Kursen behandlar också det svenska språksamhället ur historiska och samtida perspektiv. Genomgående beaktas mångfaldsaspekter som genus, klass, etnicitet och varierande språklig bakgrund. Kursen består av tre delkurser. Delkurserna examineras enligt en sjugradig betygsskala: A-F. Bokstavsbetygen A-E omvandlas till siffrorna 5-1 och sammanräknas till ett medelbetyg där man också väger in det antal högskolepoäng som respektive del av kurs utgör av hela kursens poängantal. Betyget på hela kursen sätts således genom ett viktat genomsnitt av kursdelarna. Gängse avrundningsregler tillämpas. För de godkända betygen (A-E) finns ett generellt kriterium, nämligen att skriftliga uppgifter ska ha en tydligt urskiljbar disposition och vara formulerade enligt grundläggande språkliga normer för svensk sakprosa och språkriktighet. Delkurs 1: Läs- och skrivutveckling ur ett didaktiskt perspektiv, 4,5 hp Delkursen behandlar teorier om språkutvecklande undervisning samt läs- och skrivutveckling hos elever med varierande förutsättningar. Delkursen ger en orientering om olika läs- och skrivsvårigheter. Dessutom behandlas modeller för att utveckla elevers strategier för läsförståelse. Vidare behandlas texter i olika medier, multimodalitet samt integrering av praktiska och estetiska lärprocesser i läs- och skrivundervisning. Förväntade studieresultat För godkänt resultat på delkursen ska studenten kunna: - redogöra för och diskutera läs- och skrivutveckling ur ett första- och andraspråksperspektiv samt hur praktiska och estetiska lärprocesser kan integreras i undervisning, - planera, presentera och diskutera språkutvecklande undervisning med utgångspunkt i skolans styrdokument och svenskämnenas didaktik och med beaktande av elevers varierade förutsättningar och erfarenheter. A Studenten redogör för och diskuterar didaktiska begrepp med stor säkerhet. I samtal gör studenten en välunderbyggd analys av en undervisningsplanering med stöd i kurslitteraturen och styrdokument samt nyanserar diskussionen genom att bygga vidare på andras tankegångar. Studenten uttrycker sig på ett välstrukturerat sätt med kommunikativ klarhet och korrekthet i terminologi.

2 2 (6) B Kraven för C är uppfyllda men med något högre kvalitet i något eller några avseenden. C Studenten redogör för och diskuterar didaktiska begrepp med viss säkerhet. I samtal gör studenten en analys av en undervisningsplanering med stöd i kurslitteraturen och styrdokument samt bygger till viss del vidare på andras tankegångar. Studenten uttrycker sig med kommunikativ klarhet och till viss del med korrekthet i terminologi. D Kraven för E är uppfyllda men med något högre kvalitet i något eller några avseenden. E Studenten redogör för och diskuterar didaktiska begrepp på ett grundläggande plan. I samtal gör studenten egna kopplingar mellan undervisningsplanering och kurslitteraturen och styrdokument. Studenten uttrycker sig med kommunikativ klarhet och till viss del med korrekthet i terminologi. Fx Studenten brister delvis i något av kriterierna för E. Komplettering behövs. F Studenten brister helt i något av kriterierna för E. Delkurs 2: Sociolingvistik, språkhistoria och grannspråk 4,5 hp Delkursen behandlar i ett samhälleligt perspektiv det mångspråkiga Sverige och Norden, första- och andraspråksutveckling och språklig variation. Grundläggande sociolingvistiska synsätt tas upp, liksom språkförändringar och drivkrafter bakom dem, med exempel ur svensk språkhistoria. Också nordiska grannspråk och förståelsestrategier för dem behandlas. Förväntade studieresultat För godkänt resultat på delkursen ska studenten kunna: 1. redogöra översiktligt, med stöd i grundläggande sociolingvistiska begrepp, för språklig variation i det svenska samhället, med hänsyn till språk och dialekter, däribland minoritetsspråk, i ett samtida och historiskt perspektiv, 2. redogöra för och diskutera kring barns språkliga villkor i Sverige idag som flerspråkiga, dialekt- och sociolekttalande, med stöd i grundläggande sociolingvistiska begrepp, 3. planera undervisning som aktualiserar svensk och nordisk språkhistoria, språklig variation i Sverige samt grannspråk. För godkänt betyg på delkursen krävs att samtliga förväntade studieresultat är uppfyllda (minst E). Förväntat studieresultat 1 och 2 betygsätts enligt en sjugradig skala, där A-E är godkända betyg och Fx-F är underkända betyg. Förväntat studieresultat 3 bedöms i två steg (G/U). Betyget på delkursen blir ett genomsnitt av betygen på förväntat studieresultat 1 och 2. För de godkända betygen (A-E) finns ett generellt kriterium, nämligen att skriftliga uppgifter ska ha en tydligt urskiljbar disposition och vara formulerade enligt grundläggande språkliga normer för svensk sakprosa och språkriktighet.

3 A B C D E Fx 3 (6) 1. Studenten redogör tydligt, korrekt och självständigt för språklig variation i det svenska samhället, och använder i redogörelsen sociolingvistiska begrepp på ett i det närmaste helt korrekt sätt. 2. Med adekvata sociolingvistiska begrepp redogör studenten på ett genomgående korrekt och relevant sätt för, och diskuterar kring, barns språkliga villkor i Sverige idag som flerspråkiga, dialekt- och sociolekttalande. variation i Sverige samt grannspråk med förankring i delkursinnehållet 1. Studenten redogör tydligt och korrekt för språklig variation i det svenska samhället, och använder i redogörelsen sociolingvistiska begrepp på ett i det närmaste helt korrekt sätt. 2. Med adekvata sociolingvistiska begrepp redogör studenten på ett i det närmaste genomgående korrekt och relevant sätt för, och diskuterar kring, barns språkliga villkor i Sverige idag som flerspråkiga, dialekt- och sociolekttalande. 1. Studenten redogör sammanhängande och i det närmaste helt korrekt för språklig variation i det svenska samhället, och använder i redogörelsen sociolingvistiska begrepp på ett till stora delar korrekt sätt. 2. Med sociolingvistiska begrepp redogör studenten på ett i en helt dominerande utsträckning korrekt och relevant sätt för, och diskuterar kring, barns språkliga villkor i Sverige idag som flerspråkiga, dialekt- och sociolekttalande. 1. Studenten redogör sammanhängande och i huvudsak korrekt för språklig variation i det svenska samhället, och använder i redogörelsen sociolingvistiska begrepp på ett till stora delar korrekt sätt. 2. Med sociolingvistiska begrepp redogör studenten på ett i de flesta fall korrekt och relevant sätt för, och diskuterar kring, barns språkliga villkor i Sverige idag som flerspråkiga, dialektoch sociolekttalande. 1. Studenten redogör någorlunda sammanhängande och utan allvarligare missförstånd för språklig variation i det svenska samhället, och använder i redogörelsen sociolingvistiska begrepp utan stora missförstånd. 2. Med sociolingvistiska begrepp redogör studenten på ett någorlunda korrekt och relevant sätt för, och diskuterar kring, barns språkliga villkor i Sverige idag som flerspråkiga, dialektoch sociolekttalande. 1. Studenten redogör men med allvarligare missförstånd för språklig variation i det svenska samhället, och/eller använder i redogörelsen sociolingvistiska begrepp med inslag av missförstånd.

4 F 4 (6) 2. Studenten redogör för och/eller diskuterar delvis missvisande kring barns språkliga villkor i Sverige idag som flerspråkiga, dialekt- och sociolekttalande. 3. Studenten visar inte att hen kan planera undervisning som aktualiserar svensk och nordisk språkhistoria, språklig 1. Studenten visar inte att hen kan redogöra för språklig variation i det svenska samhället, och/eller visar inte i redogörelsen förståelse av sociolingvistiska begrepp. 2. Studenten visar inte att hen kan redogöra för och/eller diskutera kring barns språkliga villkor i Sverige idag som flerspråkiga, dialekt- och sociolekttalande. 3. Studenten visar inte att hen kan planera undervisning som aktualiserar svensk och nordisk språkhistoria, språklig Delkurs 3: Språkanalys med svensk fonologi och grammatik, 6 hp Delkursen behandlar svenskans fonologiska, morfologiska och syntaktiska system i kontrastivt perspektiv med uppmärksamhet på tal- och skriftspråksutveckling hos grundskolelever i första- och Förväntade studieresultat För godkänt resultat på delkursen ska studenten kunna: - redogöra för viktiga egenskaper hos svenskans fonologiska system och principerna bakom svenskans stavningsregler, - redogöra för viktiga drag i svenskans morfologi och syntax, - utföra språkanalys med fonologiska och grammatiska begrepp av tal och text i grundskolan utifrån ett didaktiskt, utvecklings-, andraspråks- och genreperspektiv. För godkänt betyg på delkursen krävs att samtliga förväntade studieresultat är uppfyllda (minst E). Förväntat studieresultat 1 och 2 betygsätts enligt en fyrgradig skala (A-B, C-E, Fx och F, där Fx och F är underkända betyg). Förväntat studieresultat 3 betygsätts enligt en sjugradig skala, där A-E är godkända betyg och Fx-F är underkända betyg. Vid sammanvägningen väger förväntat studieresultat 1, 2 och 3 lika. Betyget på delkursen blir ett genomsnitt av betygen på de förväntade studieresultaten. För de godkända betygen (A-E) finns ett generellt kriterium, nämligen att skriftliga uppgifter ska ha en tydligt urskiljbar disposition och vara formulerade enligt grundläggande språkliga normer för svensk sakprosa och språkriktighet.

5 5 (6) A B C D E 1. Studenten redogör översiktligt och korrekt för de viktiga egenskaperna i svenskans fonologi i jämförelse med andra språk, och för principerna för fonematisk och morfematisk stavning, deras tillämpning i svenskan och viktigare undantag. 2. Studenten redogör översiktligt och korrekt, med adekvat språkvetenskaplig terminologi, för de viktiga dragen i svenskans morfologi och syntax i första- och 3. Studenten gör genomgående korrekta grammatiska analyser av tal och texter av elever i grundskolan, och relaterar dessa beskrivningar till ett didaktiskt, utvecklings-, andraspråksoch genreperspektiv. 1. Studenten redogör översiktligt och korrekt för de viktiga egenskaperna i svenskans fonologi i jämförelse med andra språk, och för principerna för fonematisk och morfematisk stavning, deras tillämpning i svenskan och viktigare undantag. 2. Studenten redogör översiktligt och korrekt, med adekvat språkvetenskaplig terminologi, för de viktiga dragen i svenskans morfologi och syntax i första- och 3. Studenten gör korrekta grammatiska analyser av tal och texter av elever i grundskolan, och relaterar dessa beskrivningar till ett didaktiskt, utvecklings-, andraspråks- och genreperspektiv. 1. Studenten redogör översiktligt och i huvudsak korrekt för viktiga egenskaper i svenskans fonologi i jämförelse med andra språk, och för principerna för fonematisk och morfematisk stavning med exempel på tillämpningar i svenskan. 2. Studenten redogör översiktligt och i huvudsak korrekt, med adekvat språkvetenskaplig terminologi, för viktiga drag i svenskans morfologi och syntax i första- och 3. Studenten gör korrekta grammatiska analyser av tal och texter av elever i grundskolan, och relaterar flera iakttagelser till ett didaktiskt, utvecklings-, andraspråks- och genreperspektiv. 1. Studenten redogör översiktligt och i huvudsak korrekt för viktiga egenskaper i svenskans fonologi i jämförelse med andra språk, och för principerna för fonematisk och morfematisk stavning med exempel på tillämpningar i svenskan. 2. Studenten redogör översiktligt och i huvudsak korrekt, med adekvat språkvetenskaplig terminologi, för viktiga drag i svenskans morfologi och syntax i första- och 3. Studenten gör i huvudsak korrekta grammatiska analyser av tal och texter av elever i grundskolan, och relaterar flera iakttagelser till ett didaktiskt, utvecklings-, andraspråks- och genreperspektiv. 1. Studenten redogör översiktligt och i huvudsak korrekt för viktiga egenskaper i svenskans fonologi i jämförelse med andra språk, och för principerna för fonematisk och morfematisk stavning med exempel på tillämpningar i svenskan. 2. Studenten redogör översiktligt och i huvudsak korrekt, med adekvat språkvetenskaplig terminologi, för viktiga drag i svenskans morfologi och syntax i första- och 3. Studenten gör övervägande korrekta grammatiska analyser av tal och texter av elever i grundskolan, och relaterar flera iakttagelser till ett didaktiskt, utvecklings-, andraspråks- och genreperspektiv.

6 Fx F 6 (6) 1. Studenten redogör med allvarliga missförstånd för egenskaper i svenskans fonologi och för principerna för fonematisk och morfematisk stavning i svenskan. 2. Studenten redogör med allvarliga missförstånd för drag i svenskans morfologi och syntax och/eller gör missvisande eller inga jämförelser med andra språk. 3. Studenten gör bara delvis korrekta grammatiska analyser av tal och texter av elever i grundskolan och/eller relaterar på ett missvisande sätt iakttagelserna till ett didaktiskt, utvecklings-, andraspråks- och genreperspektiv. 1. Studenten visar inte att hen kan redogöra för svenskans fonologi och för principerna för fonematisk och morfematisk stavning i svenskan. 2. Studenten visar inte att hen kan redogöra för svenskans morfologi och syntax. 3. Studenten visar inte att hen kan göra grammatiska analyser av tal och texter av elever i grundskolan.

US116G, Svenska för grundlärare i grundskolan, årskurs 4-6, I, 15 hp

US116G, Svenska för grundlärare i grundskolan, årskurs 4-6, I, 15 hp Betygskriterier US116G, Svenska för grundlärare i grundskolan, årskurs 4-6, I, 15 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2015-11-04. Gäller fr.o.m. vt 2016. Delkurs 2: Sociolingvistik, språkhistoria och

Läs mer

NSN110, Svenska I inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7 9 och gymnasiet, 30 hp

NSN110, Svenska I inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7 9 och gymnasiet, 30 hp NSN110, Svenska I inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7 9 och gymnasiet, 30 hp Fastställda 2018-06-13. Gäller fr.o.m. ht 2018. Delkurs 1: Sociolingvistik och samtalsanalys, 7,5 hp Provkod: SOSA, Sociolingvistik

Läs mer

Delkurs 1. Nordiska språk och svensk språkhistoria, 7,5 hp

Delkurs 1. Nordiska språk och svensk språkhistoria, 7,5 hp Betygskriterier NS2031, Svenska II, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2016-12-07. Gäller fr.o.m. vt 2017. Delkurs 1. Nordiska språk och svensk språkhistoria, 7,5 hp Förväntade studieresultat För

Läs mer

USU1SK - Skolan i samhället, ett och två språk - Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU), 22,5 hp

USU1SK - Skolan i samhället, ett och två språk - Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU), 22,5 hp 1 (5) USU1SK - Skolan i samhället, ett och två språk - Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU), 22,5 hp Kursen ingår i den utbildningsvetenskapliga kärnan i programmet Kompletterande pedagogisk utbildning

Läs mer

CTL101, Svenska som andraspråk I inom ämneslärarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp

CTL101, Svenska som andraspråk I inom ämneslärarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp Betygskriterier CTL101, Svenska som andraspråk I inom ämneslärarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp Fastställda enligt beslut från institutionsstyrelsen för Institutionen

Läs mer

NSÄA30, Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7 9, 30 hp

NSÄA30, Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7 9, 30 hp Betygskriterier NSÄA30, Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7 9, 30 hp Fastställda 2017-12-06. Gäller fr.o.m. vt 2018. Delkurs 1: Språkvetenskaplig kurs, 7,5 hp Tal och samtal, 7,5 hp Förväntade

Läs mer

Betygskriterier. CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II.

Betygskriterier. CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II. Betygskriterier CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II. Gäller fr.o.m. ht 2016. Delkurs 1: Flerspråkighet individ och samhälle, 7,5 hp Fastställda av institutionsstyrelsen

Läs mer

US154U - Svenska som andraspråk för lärare i svenska för invandrare (sfi), (1-30 hp) - ingår i Lärarlyftet II, 30 hp

US154U - Svenska som andraspråk för lärare i svenska för invandrare (sfi), (1-30 hp) - ingår i Lärarlyftet II, 30 hp 1 (5) US154U - Svenska som andraspråk för lärare i svenska för invandrare (sfi), (1-30 hp) - ingår i Lärarlyftet II, 30 hp na grundas på kursplanens förväntade studieresultat. De förväntade studieresultaten

Läs mer

Betygskriterier. NS2019, Svenska II, 30 hp. Förväntade studieresultat För godkänt resultat på delkursen ska studenten kunna visa:

Betygskriterier. NS2019, Svenska II, 30 hp. Förväntade studieresultat För godkänt resultat på delkursen ska studenten kunna visa: Betygskriterier NS2019, Svenska II, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2014-05-07. Gäller fr.o.m. ht 2014. Delkurs 1. Nordiska språk och svensk språkhistoria, 7,5 hp Förväntade studieresultat För

Läs mer

Svenska som andraspråk I inom ämneslärarprogrammet (CTL101) betygskriterier

Svenska som andraspråk I inom ämneslärarprogrammet (CTL101) betygskriterier vid Institutionen svenska och flerspråkighet Svenska som andraspråk I inom ämneslärarprogrammet (CTL101) betygskriterier Fastställda enligt beslut från institutionsstyrelsen Institutionen svenska och flerspråkighet

Läs mer

Delkurs 1. Sociolingvistik och samtalsanalys, 7,5 hp

Delkurs 1. Sociolingvistik och samtalsanalys, 7,5 hp NS1081, Svenska I, 30 hp astställda av institutionsstyrelsen 2017-05-03. Gäller fr.o.m. ht 17. Delkurs 1. Sociolingvistik och samtalsanalys, 7,5 hp ör godkänt resultat på delkursen ska studenten kunna:

Läs mer

USSV2B - Svenska som andraspråk II inom Ämneslärarprogrammet, för arbete i åk 7-9, gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp

USSV2B - Svenska som andraspråk II inom Ämneslärarprogrammet, för arbete i åk 7-9, gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp 1 (7) USSV2B - Svenska som andraspråk II inom Ämneslärarprogrammet, för arbete i åk 7-9, gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp Kursen utgör den andra terminens studier i ämnet svenska som andraspråk

Läs mer

USS79B - Svenska som andraspråk II inom Ämneslärarprogrammet, för arbete i årskurs 7-9, 15 hp

USS79B - Svenska som andraspråk II inom Ämneslärarprogrammet, för arbete i årskurs 7-9, 15 hp etygskriterier 1 (5) USS79 - Svenska som andraspråk II inom Ämneslärarprogrammet, för arbete i årskurs 7-9, 15 hp Kursen utgör den andra terminens studier i ämnet svenska som andraspråk på Ämneslärarprogrammet.

Läs mer

US208P/A, Svenska/svenska som andraspråk i mångfaldens skola II, skolår 5-9 samt skolår 7-9 och gymnasieskolan, 30 hp

US208P/A, Svenska/svenska som andraspråk i mångfaldens skola II, skolår 5-9 samt skolår 7-9 och gymnasieskolan, 30 hp Betygskriterier US208P/A, Svenska/svenska som andraspråk i mångfaldens skola II, skolår 5-9 samt skolår 7-9 och gymnasieskolan, 30 hp Delkurs 1: Textanalys, 6 hp För godkänt betyg på delkursen krävs att

Läs mer

Betygskriterier. US610F - Språkdidaktik I, 30 hp

Betygskriterier. US610F - Språkdidaktik I, 30 hp 1 (5) US610F - Språkdidaktik I, 30 hp Kursen avser första terminens studier i ämnet språkdidaktik. I kursen behandlas grunderna för såväl språkbeskrivning, språkanvändning, språkinlärning och språkutveckling

Läs mer

Betygskriterier. CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II.

Betygskriterier. CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II. Betygskriterier CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II. Gäller fr.o.m. ht 2016. Delkurs 1: Flerspråkighet individ och samhälle, 7,5 hp Fastställda av institutionsstyrelsen

Läs mer

Betygskriterier NS5004, Språkkonsultprogrammet, kurs 5, 30 hp

Betygskriterier NS5004, Språkkonsultprogrammet, kurs 5, 30 hp NS5004, Språkkonsultprogrammet, kurs 5, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2017-06-07. Gäller fr.o.m. ht 17. Delkurs 1. Organisationers kommunikation II, 8 hp För godkänt resultat på delkursen

Läs mer

NS2027 Språkkonsultprogrammet, Kurs 2, 30 hp

NS2027 Språkkonsultprogrammet, Kurs 2, 30 hp NS2027 Språkkonsultprogrammet, Kurs 2, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2019-02-06. Gäller fr.o.m. vt 2019. Delkurs 1: Språkhistoria, 4 hp Förväntade studieresultat För godkänt resultat på delkursen

Läs mer

Betygskriterier. CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II.

Betygskriterier. CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II. Betygskriterier CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II. Gäller fr.o.m. ht 2016. Delkurs 1: Flerspråkighet individ och samhälle, 7,5 hp Fastställda av institutionsstyrelsen

Läs mer

Betygskriterier och betygsättning

Betygskriterier och betygsättning 1 (9) Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska Avdelningen för finska Betygskriterier och betygsättning Förväntade studieresultat, kunskapsformer och betygsskalor Kurser

Läs mer

NS2023 Språkkonsultprogrammet, Kurs 2, 30 hp

NS2023 Språkkonsultprogrammet, Kurs 2, 30 hp NS2023 Språkkonsultprogrammet, Kurs 2, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2016-01-13. Gäller fr.o.m. vt 2016. Delkurs 1: Språkhistoria, 4 hp Förväntade studieresultat För godkänt resultat på delkursen

Läs mer

NS4000 Språkkonsultprogrammet, kurs 4, 30 hp

NS4000 Språkkonsultprogrammet, kurs 4, 30 hp NS4000 Språkkonsultprogrammet, kurs 4, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2014-11-05. Gäller fr.o.m. vt 2015. Delkurs 1: Webbproduktion och grafisk formgivning, 4 hp För godkänt resultat på kursen

Läs mer

Betygskriterier NS4000 Språkkonsultprogrammet, kurs 4, 30 hp

Betygskriterier NS4000 Språkkonsultprogrammet, kurs 4, 30 hp NS4000 Språkkonsultprogrammet, kurs 4, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2010-12-01. Gäller fr.o.m. vt 2011. Delkurs 1: Webbproduktion och grafisk formgivning, 4 hp Vid delkursens slut ska studenten

Läs mer

Betygskriterier NSN110, Svenska I, ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasiet och årskurs 7 9, 30 hp

Betygskriterier NSN110, Svenska I, ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasiet och årskurs 7 9, 30 hp Betygskriterier NSN110, Svenska I, ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasiet och årskurs 7 9, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2014-05-07. Gäller fr.o.m. vt 14. Delkurs 1. Provkod: Sociolingvistik

Läs mer

U = Underkänd Studenten uppnår inte kunskapsnivån för de förväntade studieresultaten.

U = Underkänd Studenten uppnår inte kunskapsnivån för de förväntade studieresultaten. Betygskriterier för Teckenspråk i teori och praktik II, 30 hp VT17 Kurskod: LITN21 Beslut Dessa betygskriterier är fastställda av styrelsen vid Institutionen för lingvistik 2016-10-11. Betygskriterierna

Läs mer

Betygskriterier NS1067 Skrivande för studenter med svenska som andraspråk, 15 hp

Betygskriterier NS1067 Skrivande för studenter med svenska som andraspråk, 15 hp Betygskriterier NS1067 Skrivande för studenter med svenska som andraspråk, 15 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2014-01-15. Gäller fr.o.m. vt 14. För godkänt resultat på kursen ska studenten kunna

Läs mer

Kursinformation med litteraturförteckning Svenska för grundlärare i grundskolan årskurs 4 6, I, 15 hp. Vårterminen 2012

Kursinformation med litteraturförteckning Svenska för grundlärare i grundskolan årskurs 4 6, I, 15 hp. Vårterminen 2012 Kursinformation med förteckning Svenska för grundlärare i grundskolan årskurs 4 6, I, 15 hp Vårterminen 2012 Välkommen till Svenska för grundlärare i grundskolan årskurs 4-6, I, 15 hp I detta häfte får

Läs mer

Fastställande. Allmänna uppgifter. Kursens mål

Fastställande. Allmänna uppgifter. Kursens mål Humanistiska och teologiska fakulteterna LLYU72, Svenska som andraspråk för lärare i gymnasieskolan, 60 högskolepoäng Swedish as a Second Language for Upper Secondary School Teachers, 60 credits Grundnivå

Läs mer

ÄSAD11, Svenska som andraspråk 1, 30 högskolepoäng Swedish as a Second Language 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ÄSAD11, Svenska som andraspråk 1, 30 högskolepoäng Swedish as a Second Language 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄSAD11, Svenska som andraspråk 1, 30 högskolepoäng Swedish as a Second Language 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET LGS210 Svenska som andraspråk, 1, för gymnasielärare, 30 högskolepoäng Swedish as Second Language 1 for Teachers in Upper Secondary School, 30 higher education credits

Läs mer

NS3043, Språkkonsultprogrammet, kurs 3, 30 hp

NS3043, Språkkonsultprogrammet, kurs 3, 30 hp NS3043, Språkkonsultprogrammet, kurs 3, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2016-05-04. Gäller fr.o.m. ht 2016. Delkurs 1. Multimodal textanalys, 7 hp Förväntade studieresultat För godkänt resultat

Läs mer

Betygskriterier. NS1082, Svenska i arbetslivet I, 30 hp. Fastställda av institutionsstyrelsen Gäller fr.o.m. ht 2014.

Betygskriterier. NS1082, Svenska i arbetslivet I, 30 hp. Fastställda av institutionsstyrelsen Gäller fr.o.m. ht 2014. Betygskriterier NS1082, Svenska i arbetslivet I, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2014-05-07. Gäller fr.o.m. ht 2014. Delkurs 1. Praktisk språkanalys, 7, 5 hp Förväntade studieresultat För godkänt

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SSA126 Svenska som andraspråk, fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Swedish as a Second language, Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Läs mer

NS 2025 De nordiska språken i tid och rum, 30 hp

NS 2025 De nordiska språken i tid och rum, 30 hp NS 2025 De nordiska språken i tid och rum, 30 hp Delkurs 1: Runologi I, 7,5 hp Fastställda av prefekten 2013-05-08. Gäller fr.o.m. ht 13. Förväntade studieresultat - lärandemål För godkänt resultat på

Läs mer

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING Stockholms universitet Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska Avdelningen för finska BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING Förväntade studieresultat, kunskapsformer och

Läs mer

Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7-9 Swedish III for teachers, Secondary school

Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7-9 Swedish III for teachers, Secondary school Kursplan för kurs på avancerad nivå Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7-9 Swedish III for teachers, Secondary school Kurskod: NSÄA30 Gäller från: HT 2015 Fastställd: 2015-02-25 Institution

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Tyska I German I 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: TYS101 Gäller från: HT 2018 Fastställd: 2018-02-07 Institution Institutionen för slaviska och baltiska språk

Läs mer

SSA122, Svenska som andraspråk, fortsättningskurs, 30,0 högskolepoäng Swedish as a Second Language, Intermediate Course, 30.0 higher education credits

SSA122, Svenska som andraspråk, fortsättningskurs, 30,0 högskolepoäng Swedish as a Second Language, Intermediate Course, 30.0 higher education credits HUMANISTISKA FAKULTETSNÄMNDEN SSA122, Svenska som andraspråk, fortsättningskurs, 30,0 högskolepoäng Swedish as a Second Language, Intermediate Course, 30.0 higher education credits Grundnivå/First Cycle

Läs mer

Fastställande. Allmänna uppgifter. Kursens mål

Fastställande. Allmänna uppgifter. Kursens mål Humanistiska och teologiska fakulteterna LLYU70, Svenska som andraspråk för lärare i svenska för invandrare, 30 högskolepoäng Swedish as a Second Language for Teachers of Newly Arrived Immigrants, 30 credits

Läs mer

NS3042, Språkkonsultprogrammet, Kurs 3, 30 hp

NS3042, Språkkonsultprogrammet, Kurs 3, 30 hp NS3042, Språkkonsultprogrammet, Kurs 3, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2014-05-07. Gäller fr.o.m. ht 2014. Delkurs 1. Översättningens grunder, 3 hp 1. färdighet och förmåga att utföra enklare

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Lingvistik I Linguistics I 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: LIN130 Gäller från: HT 2018 Fastställd: 2013-03-13 Ändrad: 2018-02-13 Institution Institutionen för

Läs mer

Teckenspråk ur tolkningsperspektiv Sign Language from an Interpreter's View. G2F - Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Teckenspråk ur tolkningsperspektiv Sign Language from an Interpreter's View. G2F - Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Kursplan för kurs på grundnivå Teckenspråk ur tolkningsperspektiv Sign Language from an Interpreter's View Kurskod: LITU30 Gäller från: HT 2015 Fastställd: 2015-02-18 Institution Institutionen för lingvistik

Läs mer

Betygskriterier NS 1094 Norska baskurs 1, 15 hp

Betygskriterier NS 1094 Norska baskurs 1, 15 hp Betygskriterier NS 1094 Norska baskurs 1, 15 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2016-05-04. Gäller fr.o.m. ht 16. Delkurs 1. Norska, hör- läsförståelse, 7,5 hp Förväntade studieresultat För godkänt

Läs mer

Delkurs 1: Tala och samtala i akademiska sammanhang I, 4 hp

Delkurs 1: Tala och samtala i akademiska sammanhang I, 4 hp NS172U, Språkintroduktion till akademiska studier för utländska lärare ULV, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2018-05-02. Gäller fr.o.m. ht 18. Delkurs 1: Tala och samtala i akademiska sammanhang

Läs mer

LSI110, Svenska som andraspråk för blivande lärare I, 30 högskolepoäng

LSI110, Svenska som andraspråk för blivande lärare I, 30 högskolepoäng = Gäller fr.o.m. vt 10 LSI110, Svenska som andraspråk för blivande lärare I, 30 högskolepoäng Swedish as a Second Language for Teacher Education and Training I, Introductory course, 30 higher education

Läs mer

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING STOCKHOLMS UNIVERSITET Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska Avdelningen för baltiska språk BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING, kunskapsformer och betygsskalor Varje

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER L9EN10 Engelska 1 för lärare åk 7-9, 15 högskolepoäng English 1 for Teachers in Secondary School Year 7- Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska

Läs mer

Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7-9 Swedish III for teachers, Secondary school

Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7-9 Swedish III for teachers, Secondary school Kursplan för kurs på grundnivå Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7-9 Swedish III for teachers, Secondary school Kurskod: NSÄG30 Gäller från: HT 2014 Fastställd: 2014-04-09 Institution Institutionen

Läs mer

Svenska som andraspråk för lärare åk 4-6, 30 hp (1-30 hp). Ingår i Lärarlyftet II 30 högskolepoäng, Grundnivå 1

Svenska som andraspråk för lärare åk 4-6, 30 hp (1-30 hp). Ingår i Lärarlyftet II 30 högskolepoäng, Grundnivå 1 Sida 1(6) Kursplan Svenska som andraspråk för lärare åk 4-6, 30 hp (1-30 hp). Ingår i Lärarlyftet II 30 högskolepoäng, Grundnivå 1 Swedish as Second Language for Teachers, Years 4-6, 30 cr (1-30 cr) 30

Läs mer

Betygskriterier. NS3043, Språkkonsultprogrammet, kurs 3, 30 hp. Delkurs 1. Textanalys, 7 hp

Betygskriterier. NS3043, Språkkonsultprogrammet, kurs 3, 30 hp. Delkurs 1. Textanalys, 7 hp NS3043, Språkkonsultprogrammet, kurs 3, 30 hp astställda av institutionsstyrelsen 2019-05-08. Gäller fr.o.m. ht 2019. elkurs 1. Textanalys, 7 hp ör godkänt resultat på delkursen ska studenten uppvisa 1.

Läs mer

Kursplan SP1046. Spanska I med didaktisk inriktning 30 högskolepoäng, Grundnivå 1

Kursplan SP1046. Spanska I med didaktisk inriktning 30 högskolepoäng, Grundnivå 1 Sida 1(9) Kursplan Spanska I med didaktisk inriktning 30 högskolepoäng, Grundnivå 1 Spanish I for Teacher Students 30 Credits*, First Cycle Level 1 Lärandemål Kursens övergripande mål är att de studerande

Läs mer

SVEA20, Svenska: Språklig inriktning - fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Swedish Language: Level 2, 30 credits Grundnivå / First Cycle

SVEA20, Svenska: Språklig inriktning - fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Swedish Language: Level 2, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna SVEA20, Svenska: Språklig inriktning - fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Swedish Language: Level 2, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen

Läs mer

Betygskriterier och betygsättning

Betygskriterier och betygsättning 1 (8) Finska II B, 15 hp (FAB220) Fastställt av institutionsstyrelsen 2018-03-20 Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska Avdelningen för finska Betygskriterier och

Läs mer

LSI110, Svenska som andraspråk för blivande lärare I, 30 högskolepoäng

LSI110, Svenska som andraspråk för blivande lärare I, 30 högskolepoäng Gäller fr.o.m. ht 08 LSI110, Svenska som andraspråk för blivande lärare I, 30 högskolepoäng Swedish as a Second Language for Teacher Education and Training I, Introductory course, 30 higher education credits

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Lingvistik I Linguistics I 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: LIN130 Gäller från: HT 2016 Fastställd: 2013-03-13 Ändrad: 2016-03-15 Institution Institutionen för

Läs mer

CTL302, Svenska som andraspråk III inom ämneslärarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp

CTL302, Svenska som andraspråk III inom ämneslärarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp Betygskriterier CTL302, Svenska som andraspråk III inom ämneslärarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan vuxenutbildningen, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2017-06-07. Gäller fr.o.m. ht 2017.

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER FR1111 Franska: Grundkurs, 30 högskolepoäng French: Introductory Level, 30 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för

Läs mer

Dansk litteratur 7,5 högskolepoäng

Dansk litteratur 7,5 högskolepoäng Kursinformation med litteraturförteckning Dansk litteratur 7,5 högskolepoäng Vårterminen 20121 Välkommen till Dansk litteratur 7,5 högskolepoäng! I detta häfte får du information om kursens innehåll och

Läs mer

Fastställande. Allmänna uppgifter. Kursens mål

Fastställande. Allmänna uppgifter. Kursens mål Humanistiska och teologiska fakulteterna LLYU74, Svenska som andraspråk för lärare i svenska för invandrare (sfi), (1-30 hp). Ingår i Lärarlyftet II., 30 högskolepoäng Swedish as a Second Language for

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SV1101 Svenska språket, grundkurs, 30 högskolepoäng Swedish Language, Introductory Course, 30 higher Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Samhällskunskap I inom ämneslärarprogrammet Social Science I for teachers 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: SV100L Gäller från: HT 2017 Fastställd: 2017-06-07

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Svenska som andraspråk med didaktisk inriktning I Swedish as a Second Language with an Educational Perspective I 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: CT1500 Gäller

Läs mer

NS1101, Språkkonsultprogrammet, kurs 1, 30 hp

NS1101, Språkkonsultprogrammet, kurs 1, 30 hp NS1101, Språkkonsultprogrammet, kurs 1, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2018-06-13. Gäller ht 2018. Delkurs 1: Det svenska språksamhället, 6 hp kunskap och förståelse genom att beskriva dagens

Läs mer

LSV100, GRUNDKURS I SVENSKA FÖR BLIVANDE LÄRARE, 20 poäng

LSV100, GRUNDKURS I SVENSKA FÖR BLIVANDE LÄRARE, 20 poäng KURSPLAN LSV100 LSV100, GRUNDKURS I SVENSKA FÖR BLIVANDE LÄRARE, 20 poäng pïéçáëü=áå=qé~åüéê=bçìå~íáçå=ñçê=içïéê=~åç=réééê=péåçåç~êó=påüççäk== hìêëåáî W=N=J=OM=éK= fåíêççìåíçêó=äéîéä= 1. Fastställande

Läs mer

Svenska som andraspråk för lärare åk hp (1-30). Ingår i lärarlyftet

Svenska som andraspråk för lärare åk hp (1-30). Ingår i lärarlyftet DNR LIU-2016-02257 1(5) Svenska som andraspråk för lärare åk 4-6 30 hp (1-30). Ingår i lärarlyftet Uppdragsutbildning 30 hp Swedish as a second language for teachers years 4-6 30 hp (1-30). Included in

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER L9TY30 Tyska 3 för lärare åk 7-9, 15 högskolepoäng German 3 for Teachers in Secondary School Year 7-9, Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER FR1111 Franska: Grundkurs, 30 högskolepoäng French: Introductory Level, 30 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för språk och litteraturer

Läs mer

ÄEND02, Engelska II, 15 högskolepoäng English II, 15 credits Grundnivå / First Cycle

ÄEND02, Engelska II, 15 högskolepoäng English II, 15 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄEND02, Engelska II, 15 högskolepoäng English II, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar för grundutbildning

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SSA111 Svenska som andraspråk, Grundkurs, 30 högskolepoäng Swedish as a Second Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden 2006-11-20 och senast

Läs mer

Betygskriterier. NS1093, Praktisk retorik, 15 hp. Delkurs 1. Talaren och talet, 7,5 hp

Betygskriterier. NS1093, Praktisk retorik, 15 hp. Delkurs 1. Talaren och talet, 7,5 hp Betygskriterier NS1093, Praktisk retorik, 15 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2016-05-04. Gäller fr.o.m. ht 16. Delkurs 1. Talaren och talet, 7,5 hp Förväntade studieresultat För godkänt resultat

Läs mer

LSI110, Svenska som andraspråk för blivande lärare I, 30 högskolepoäng

LSI110, Svenska som andraspråk för blivande lärare I, 30 högskolepoäng Gäller fr.o.m. vt 11 LSI110, Svenska som andraspråk för blivande lärare I, 30 högskolepoäng Swedish as a Second Language for Teacher Education and Training I, Introductory course, 30 higher education credits

Läs mer

ÄSVC52, Svenska IV, GY, 30 högskolepoäng Swedish IV, for Upper Secondary School Teaching, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ÄSVC52, Svenska IV, GY, 30 högskolepoäng Swedish IV, for Upper Secondary School Teaching, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄSVC52, Svenska IV, GY, 30 högskolepoäng Swedish IV, for Upper Secondary School Teaching, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer

Betygskriterier. NS1063 Praktisk retorik, 15 hp. Fastställda av institutionsstyrelsen Gäller fr.o.m. ht 15.

Betygskriterier. NS1063 Praktisk retorik, 15 hp. Fastställda av institutionsstyrelsen Gäller fr.o.m. ht 15. Betygskriterier NS1063 Praktisk retorik, 15 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2015-04-06. Gäller fr.o.m. ht 15. Delkurs 1. Talaren och talet, 7,5 hp Förväntade studieresultat För godkänt resultat

Läs mer

Svenska språket GR (A), Läs- och skrivinlärning samt läsoch skrivutveckling för grundlärare F-3, 15 hp

Svenska språket GR (A), Läs- och skrivinlärning samt läsoch skrivutveckling för grundlärare F-3, 15 hp 1 (8) Kursplan för: Svenska språket GR (A), Läs- och skrivinlärning samt läsoch skrivutveckling för grundlärare F-3, 15 hp Swedish Language (BA), Reading and Learning Development, Reading and Writing Development,

Läs mer

Behörighetsgivande kurs i svenska 30 högskolepoäng

Behörighetsgivande kurs i svenska 30 högskolepoäng Kursbeskrivning med betygskriterier Behörighetsgivande kurs i svenska 30 högskolepoäng Kurskod: NS0333 Vårterminen 2018 1 Innehåll Välkommen till Behörighetsgivande kurs i svenska, 30 högskolepoäng...

Läs mer

Kursbeskrivning. Praktiska tillämpningar, 5hp (TTA435)

Kursbeskrivning. Praktiska tillämpningar, 5hp (TTA435) Tolk- och översättarinstitutet (TÖI) Kursbeskrivning Praktiska tillämpningar, 5hp (TTA435) Inom Kandidatprogram i teckenspråk och tolkning (HSTTK), 180 hp Teckenspråkstolkning, 30 hp, termin fem Gäller

Läs mer

Du får betyg enligt en tvågradig skala. För godkänt betyg på delkursen krävs att samtliga förväntade studieresultat har uppnåtts.

Du får betyg enligt en tvågradig skala. För godkänt betyg på delkursen krävs att samtliga förväntade studieresultat har uppnåtts. NS4001, Språkkonsultprogrammet, kurs 4, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2016-12-07. Gäller fr.o.m. vt 2017. Delkurs 1. Vetenskapliga verktyg, 3 hp För godkänt resultat på delkursen ska studenten

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Nordiska språk - kandidatkurs Scandinavian Languages - Bachelor's Course 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: NS3037 Gäller från: HT 2016 Fastställd: 2016-02-03

Läs mer

Kursinformation. Svenska som andraspråk III 15 högskolepoäng

Kursinformation. Svenska som andraspråk III 15 högskolepoäng Kursinformation Svenska som andraspråk III 15 högskolepoäng Vårterminen 2012 Välkommen till Svenska som andraspråk III, 15 högskolepoäng I detta häfte får du information om kursens innehåll och uppläggning.

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SV1101 Svenska språket, grundkurs, 30 högskolepoäng Swedish Language, Introductory Course, 30 higher Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER LGFR40 Franska 4 för gymnasielärare, 15 högskolepoäng French 4 in Teacher Education for upper secondary school, 15 higher education credits Fastställande Kursplanen

Läs mer

FR1201, Franska: Fortsättningskurs på distans, 30 högskolepoäng. (French: Intermediate course, 30 higher education credits)

FR1201, Franska: Fortsättningskurs på distans, 30 högskolepoäng. (French: Intermediate course, 30 higher education credits) Humanistisk fakultetsnämnd FR1201, Franska: Fortsättningskurs på distans, 30 högskolepoäng (French: Intermediate course, 30 higher education Grundnivå (First cycle) 1. Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer

Svenska som andraspråk för lärare åk 7-9, 45 högskolepoäng (1-45 högskolepoäng). Ingår i Lärarlyftet II.

Svenska som andraspråk för lärare åk 7-9, 45 högskolepoäng (1-45 högskolepoäng). Ingår i Lärarlyftet II. DNR LIU-2016-02257 1(6) Svenska som andraspråk för lärare åk 7-9, 45 högskolepoäng (1-45 högskolepoäng). Ingår i Lärarlyftet II. Uppdragsutbildning 45 hp Swedish as a second language for teachers years

Läs mer

Svenska som främmande språk Förberedande kurs 30 högskolepoäng

Svenska som främmande språk Förberedande kurs 30 högskolepoäng Kursbeskrivning med betygskriterier Svenska som främmande språk Förberedande kurs 30 högskolepoäng Vårterminen 2015 Innehåll Välkommen till Svenska som främmande språk förberedande kurs, 30 högskolepoäng...

Läs mer

LSV110, Svenska för blivande lärare, Grundkurs, 30 högskolepoäng

LSV110, Svenska för blivande lärare, Grundkurs, 30 högskolepoäng = Gäller fr.o.m. vt 09 LSV110, Svenska för blivande lärare, Grundkurs, 30 högskolepoäng Swedish in Teacher Education for Lower and Upper Secondary School, Introductory Course, 30 higher education credits

Läs mer

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING Stockholms universitet Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska Avdelningen för finska BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING Förväntade studieresultat, kunskapsformer och

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Portugisiska III Portuguese III 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: PO3300 Gäller från: HT 2015 Fastställd: 2012-03-21 Ändrad: 2015-03-04 Institution Romanska och

Läs mer

Mall för betygskriterier vid Institutionen för språkdidaktik

Mall för betygskriterier vid Institutionen för språkdidaktik Mall för betygskriterier vid Institutionen för språkdidaktik 1 (9) Förväntade studieresultat ska bedömas enligt skriftligt formulerade betygskriterier. Betygskriterierna ska meddelas studenterna vid varje

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Engelska - kandidatkurs BA Course in English 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: EN30H1 Gäller från: HT 2013 Fastställd: 2011-10-12 Ändrad: 2013-03-13 Institution

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Spanska för lärare gymnasieskolan, 90 hp (1-90 hp). Ingår i Lärarlyftet II. Spanish for Teachers at Secondary Schools, 90 hp (1-90 hp) - in Service training for Teachers

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR DIDAKTIK OCH PEDAGOGISK PROFESSION

INSTITUTIONEN FÖR DIDAKTIK OCH PEDAGOGISK PROFESSION INSTITUTIONEN FÖR DIDAKTIK OCH PEDAGOGISK PROFESSION LLSV10 Svenska för lärare, åk 4-6 intervall 1-30 hp. Ingår i Lärarlyftet II., 30 högskolepoäng Swedish for Teachers in Higher Primary School, interval

Läs mer

Kursplan för kurs på avancerad nivå

Kursplan för kurs på avancerad nivå Kursplan för kurs på avancerad nivå Psykoterapeutisk teori och metod: grunder, vetenskapsteori och integration Psychotherapeutic theory and method: fundamentals, theory of science and integration 24.0

Läs mer

Kursinformation med litteraturförteckning. Danska muntlig och skriftlig färdighet, 7,5 hp

Kursinformation med litteraturförteckning. Danska muntlig och skriftlig färdighet, 7,5 hp Kursinformation med litteraturförteckning Danska muntlig och skriftlig färdighet, 7,5 hp Höstterminen 2012 Välkommen till Danska muntlig och skriftlig färdighet, 7,5 högskolepoäng! I detta häfte får du

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER LAT110 Latin, grundkurs, 30 högskolepoäng Latin, Introductory Course, 30 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Läs mer

Kursbeskrivning. Språkvetenskaplig introduktion till svenskt teckenspråk, 5 hp. Teckenspråk i teori och praktik, 30 hp, LITU10

Kursbeskrivning. Språkvetenskaplig introduktion till svenskt teckenspråk, 5 hp. Teckenspråk i teori och praktik, 30 hp, LITU10 Avdelningen för teckenspråk Kursbeskrivning Språkvetenskaplig introduktion till svenskt teckenspråk, 5 hp Teckenspråk i teori och praktik, 30 hp, LITU10 Gäller ht 2018. Innehåll och förväntade studieresultat

Läs mer

ÄEND03, Engelska 3, 15 högskolepoäng English 3, 15 credits Grundnivå / First Cycle

ÄEND03, Engelska 3, 15 högskolepoäng English 3, 15 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna Fastställande ÄEND03, Engelska 3, 15 högskolepoäng English 3, 15 credits Grundnivå / First Cycle Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar för grundutbildning

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SV1218 Svenska med språkvetenskaplig inriktning B, 30 högskolepoäng Swedish Linguistics B, Intermediate Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för svenska

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SV1118 Svenska med språkvetenskaplig inriktning A, 30 högskolepoäng Swedish Linguistics A, Introductory Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för svenska

Läs mer

Spanska med didaktisk inriktning 3, gymnasieskolan. ESGL14 Spanska med didaktisk inriktning 3, gymnasieskolan Spanish 3, Secondary Teacher Education

Spanska med didaktisk inriktning 3, gymnasieskolan. ESGL14 Spanska med didaktisk inriktning 3, gymnasieskolan Spanish 3, Secondary Teacher Education Dnr: ESGL14/20172 Lärarutbildningsnämnden Spanska Kursplan Spanska med didaktisk inriktning 3, gymnasieskolan Kurskod: Kursens benämning: Högskolepoäng: 30 Utbildningsnivå: Grundnivå Successiv fördjupning:

Läs mer