Mall för betygskriterier vid Institutionen för språkdidaktik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mall för betygskriterier vid Institutionen för språkdidaktik"

Transkript

1 Mall för betygskriterier vid Institutionen för språkdidaktik 1 (9) Förväntade studieresultat ska bedömas enligt skriftligt formulerade betygskriterier. Betygskriterierna ska meddelas studenterna vid varje kursstart. Syftet med de förväntade studieresultaten och betygskriterierna är att en lärare ska kunna utgå från dem vid betygssättning i en kurs och att ge studenten en tydligare bild av vilka kunskaper och kompetenser en kurs ger och hur bedömningen sker. Följande delar ska finnas med i dokumentet för betygskriterierna: 1. Inledande text Inled alltid med en förklarande text. Om man till varje kurs skriver en inledning i form av en fri löpande text där man beskriver vad det är för typ av kurs och vilka bitar i kursen som väger tyngst ger det en förtydligande bild av vad kursen ger och hur de förväntade studieresultaten kommer att bedömas. Till exempel kan man skriva att en kurs är en översiktskurs och att det som väger tyngst är hantverket och därför har kursen inte i första hand fokus på teorin. 2. Målrelaterade betygskriterier Betygskriterierna ska vara målrelaterade och kan skrivas på olika sätt: a) Betygskriterier i tabellform Betygskriterier i tabellform utgår från de förväntade studieresultaten. Det ska finnas kriterium för varje betyg i den sjugradiga betygsskalan A-F. Det ska även framgå vad som gäller för icke godkänt betyg. Till exempel: "För betyget F Studenten uppnår inte lägst betyget E på ett eller fler av de förväntade studieresultaten". Eftersom de förväntade studieresultaten ska ligga på en godkänd nivå är det lättast att börja med kriterierna för godkänt och sedan gå över till vad som gäller för A (väl godkänt) och F (underkänt). Utgångspunkten är alltså en 3-gradig skala som sedan vidareutvecklas till en 7-gradig skala (s i Målrelaterade betyg - Att arbeta med betygskriterier och bedömning i sju grader), (se även exempelsamling nedan). b) Holistiska betygskriterier Holistiska betygskriterier ger en sammanfattande beskrivning av den övergripande prestation man förväntar sig för ett givet betyg. De förväntade studieresultaten behöver inte specificeras. Bedömningsgrunderna bör däremot stå med i den inledande texten (se exempelsamling nedan). 3. Information om betyget Fx Om möjlighet till komplettering av betyget Fx kan göras vid någon examinationsuppgift i kursen ska information om vad som gäller även finnas med i betygskriterierna. Man bör då skriva om skillnaden mellan betygen F och Fx så att det tydligt framgår. I de kurser där möjlighet till komplettering av betyget Fx inte ges och det står så i kursplanen behöver inte information om betyget Fx finnas med i betygskriterierna.

2 Exempelsamling 2 (9) Betygskriterier i tabellform US166F Bedömning i ett utvecklingsperspektiv: samtala, läsa, skriva, 7,5 hp Kursen ger teoretiska och praktiska kunskaper om hur olika typer av bedömning kan stödja elevers språkliga utveckling, vilket även innefattar bedömning av multimodala texter. Ett centralt tema är sambandet mellan språkutveckling, undervisning, bedömning och betyg. Studenten får diskutera den betydelse som olika typer av bedömning kan ha på elevers språkliga utveckling, problematisera hur olika typer av bedömning kan påverka elevers språkutveckling mot definierade mål samt utifrån kurslitteratur och kursinnehåll planera ett lärtillfälle för elevers språkutveckling mot definierade mål. Förväntade studieresultat För godkänt resultat på kursen ska studenten kunna: - redogöra för och diskutera den betydelse som olika typer av bedömning kan ha på elevers språkliga utveckling - problematisera hur olika typer av bedömning kan påverka elevers språkutveckling mot definierade mål - utifrån kurslitteratur och kursinnehåll planera ett lärtillfälle för elevers språkutveckling mot definierade mål A B C D E bedömning på ett självständigt, systematiskt och problematiserande sätt. Diskussionerna är nyanserade, har väl underbyggda resonemang med tydlig förankring i styrdokument som diskuteras mot kurslitteraturen och tillför nya tankar om undervisning. Centrala begrepp om bedömning används med hög precision i resonemang om undervisning. bedömning på ett självständigt, systematiskt och problematiserande sätt. Diskussionerna är nyanserade, har väl underbyggda resonemang med tydlig förankring i styrdokument som diskuteras mot kurslitteraturen. Centrala begrepp om bedömning används med precision i resonemang om undervisning. bedömning på ett systematiskt och problematiserande sätt. Diskussionerna är nyanserade och har underbyggda resonemang med förankring i styrdokument och övrig kurslitteratur. Centrala begrepp om bedömning används med säkerhet i resonemang om undervisning. bedömning på problematiserande sätt. Diskussionerna har underbyggda resonemang med förankring i styrdokument och övrig kurslitteratur. Centrala begrepp om bedömning används i resonemang om undervisning. bedömning på ett problematiserande sätt. Diskussionerna har förankring i styrdokument och övrig kurslitteratur. Centrala begrepp om bedömning används.

3 Fx F 3 (9) Studenten diskuterar och analyserar, i otillräcklig grad, undervisning utifrån didaktiska perspektiv och teorier om bedömning. Diskussionerna saknar/har för lite förankring i styrdokument och övrig kurslitteratur. Begrepp används i för liten omfattning eller felaktigt. Studenten diskuterar och analyserar inte undervisning utifrån didaktiska perspektiv och teorier om bedömning. Studenten använder sig inte av kurslitteratur och/eller centrala begrepp om bedömning i diskussioner. US250Ä - Ämnesdidaktik, läroplansteori, betyg och bedömning för ämneslärare II, 7,5 hp Kursbetyget ges enligt betygsskalan A-F och utgörs av en sammanvägning av resultatet på examinationerna inom kursen. Tyngst väger den muntliga examinationen och den skriftliga hemtentamen som båda betygssätts på skalan A-F. Förväntade studieresultat För godkänt resultat på kursen ska studenten kunna: - redogöra för centrala teorier om bedömning av språkliga kompetenser - utforma och analysera former för formativ och summativ bedömning - i muntligt och skriftligt samspel analysera undervisning utifrån didaktiska perspektiv och teorier om bedömning - utforma och utifrån ämnesdidaktisk teori analysera IKT-baserad undervisning. E D C både skriftligt och i muntligt samspel. Analysen är sammanhängande och problematiserande. Begreppsanvändningen är huvudsakligen korrekt och referenser till relevanta källor bidrar till analysen. både skriftligt och i muntligt samspel. Analysen är nyanserad. Begreppsanvändningen präglas av precision. både skriftligt och i muntligt samspel. Analysen är välnyanserad. Begreppsanvändningen präglas av god precision och referenser till relevanta källor bidrar påtagligt fördjupande till analysen.

4 B A Fx F 4 (9) både skriftligt och i muntligt samspel. Analysen är till viss del självständig, systematisk och mångsidig. både skriftligt och i muntligt samspel. Analysen är självständig, systematisk och mångsidig. Studenten brister delvis i något av kriterierna för E. För kompletteringsanvisningar se d) under Examination och kunskapskontroll i kursplanen för US250Ä. Studenten brister helt i något av kriterierna för E, eller studenten uppfyller inte kurskraven.

5 Holistiska betygskriterier 5 (9) US511F - Litteracitet i ett andraspråksperspektiv, 7.5 hp Betygskriterierna följer kursplanens förväntade studieresultat. Störst vikt läggs på studentens förmåga att utifrån ett sociokulturellt och ekologiskt perspektiv beskriva och problematisera kopplingen mellan språk, litteracitet- och kunskapsutveckling hos andraspråkstalare. För att erhålla godkänt betyg krävs lägst betyget E för samtliga examinationsuppgifter på kursen. Förväntade studieresultat För godkänt resultat på kursen ska studenten kunna: - redogöra för begreppet litteracitet ur ett sociokulturellt och ekologiskt perspektiv - kritiskt diskutera didaktiska val i förhållande till litteracitet ur ett sociokulturellt perspektiv samt med koppling till frågor om identitet och makt - redogöra för multimodala aspekter på litteracitet - redogöra översiktligt för hur forskningsfältet litteracitet ur ett sociokulturellt perspektiv vuxit fram och dess relation till andra teoribildningar inom läs- och skrivforskning - utifrån aktuell svensk och internationell forskning beskriva och problematisera språkets och litteracitetens roll i olika åldrar för andraspråksinlärares kunskapsutveckling i skolans ämnen A Hög aktivitet på lektionerna och ett mycket gott helhetsintryck på samtliga inlämningsuppgifter och presentationer. Studenten för genomgående tydliga och självständiga resonemang om centrala aspekter av litteracitetsforskningen ur ett ekologiskt och sociokulturellt perspektiv samt om didaktiska val i förhållande till litteracitet och frågor om identitet och makt. I detta ingår att redogöra för och resonera kring: - begreppet litteracitet och därtill kopplade centrala begrepp såsom litteracitetspraktiker och litteracitetshändelser - framväxten av forskningsfältet litteracitet - forskningsfältets relation till andra teoribildningar inom läs- och skrivforskning - multimodala aspekter på litteracitet - språkets och litteracitetens roll i olika åldrar för andraspråksinlärares kunskapsutveckling i skolans ämnen Centrala begrepp används felfritt, smärre brister i förståelse av mindre centrala begrepp kan förekomma. Diskussionen är insiktsfull, systematisk och präglas av hög nivå vad gäller kritisk reflektion och väl underbyggda resonemang, tydligt förankrade i aktuell svensk och internationell forskning. Studenten refererar utöver kurslitteraturen även till annan relevant forskning (se lästips i referenslistan).

6 6 (9) B Hög aktivitet i diskussionerna på lektionen och ett gott helhetsintryck på samtliga inlämningsuppgifter och presentationer. Studenten för genomgående tydliga och systematiska resonemang om centrala aspekter av litteracitetsforskningen ur ett ekologiskt och sociokulturellt perspektiv samt om didaktiska val i förhållande till litteracitet och frågor om identitet och makt. I detta ingår att redogöra för och resonera kring: - begreppet litteracitet och därtill kopplade centrala begrepp såsom litteracitetspraktiker och litteracitetshändelser - framväxten av forskningsfältet litteracitet - forskningsfältets relation till andra teoribildningar inom läs- och skrivforskning - multimodala aspekter på litteracitet - språkets och litteracitetens roll i olika åldrar för andraspråksinlärares kunskapsutveckling i skolans ämnen Centrala begrepp används felfritt, smärre brister i förståelse av mindre centrala begrepp kan förekomma. Diskussionen är systematisk och sammanhängande och präglas av kritiska och väl underbyggda resonemang, tydligt förankrade i aktuell svensk och internationell forskning. C Hög aktivitet i diskussionerna och ett övertygande helhetsintryck på samtliga uppgifter och presentationer i kursen. Studenten för genomgående sammanhängande och tydliga resonemang om centrala aspekter av litteracitetsforskningen ur ett ekologiskt och sociokulturellt perspektiv samt om didaktiska val i förhållande till litteracitet och frågor om identitet och makt. I detta ingår att redogöra för och resonera kring: - begreppet litteracitet och därtill kopplade centrala begrepp såsom litteracitetspraktiker och litteracitetshändelser - framväxten av forskningsfältet litteracitet - forskningsfältets relation till andra teoribildningar inom läs- och skrivforskning - multimodala aspekter på litteracitet - språkets och litteracitetens roll i olika åldrar för andraspråksinlärares kunskapsutveckling i skolans ämnen Några brister finns avseende kunskaper eller förståelse av begrepp, detta försvårar dock ej läsarens/åhörarens förståelse. Diskussionen är nyanserad och sammanhängande och präglas av väl underbyggda resonemang, förankrade i aktuell svensk och internationell forskning. D En mer än endast acceptabel nivå på samtliga inlämningsuppgifter och presentationer. Studenten för sammanhängande resonemang om centrala aspekter av litteracitetsforskningen ur ett ekologiskt och sociokulturellt perspektiv och kan diskutera didaktiska val i förhållande till litteracitet och frågor om identitet och makt. I detta ingår att redogöra för och resonera kring:

7 7 (9) - begreppet litteracitet och därtill kopplade centrala begrepp såsom litteracitetspraktiker och litteracitetshändelser - framväxten av forskningsfältet litteracitet - forskningsfältets relation till andra teoribildningar inom läs- och skrivforskning - multimodala aspekter på litteracitet - språkets och litteracitetens roll i olika åldrar för andraspråksinlärares kunskapsutveckling i skolans ämnen En del brister avseende kunskaper eller tillämpning av begrepp. Begränsningarna försvårar i några få fall begripligheten för läsaren/åhöraren, men stör inte helhetsintrycket nämnvärt. Diskussionen är problematiserande, med god förankring i aktuell svensk och internationell forskning. E Acceptabel nivå på samtliga inlämningsuppgifter och presentationer. Studenten kan på ett tillfredställande sätt redogöra för sociokulturella och ekologiska perspektiv på litteracitet, multimodala aspekter på litteracitet, forskningsfältets framväxt och för språkets och litteracitetens roll i olika åldrar för andraspråksinlärares kunskapsutveckling i skolans ämnen. Studenten tillämpar centrala begrepp från litteracitetsforskningen på ett godtagbart sätt och refererar i sina resonemang till få men relevanta delar av kurslitteraturen. Studenten kan på ett tillfredsställande sätt föra en diskussion om didaktiska val i förhållande till andraspråkselevers litteracitetspraktiker samt redogöra för kopplingen till frågor om identitet och makt. Diskussionen är bitvis ej sammanhängande och avsevärda brister i förståelse eller tillämpning av begrepp kan förekomma. Helhetsbilden tyder dock på en acceptabel förståelse av kurslitteraturen. Fx Studenten kan föra en diskussion med fokus på litteracitetspraktiker ur ett sociokulturellt och ekologiskt perspektiv men brister i flera fall i tillämpningen av centrala begrepp på forskningsfältet och/eller har knappt några eller har många icke-relevanta referenser till den aviserade kurslitteraturen i sina resonemang. Stora brister avseende kunskaper och/eller förståelse. Begränsningarna är av en sådan karaktär att begripligheten för läsaren/åhöraren avsevärt försvåras. Icke fullt godtagbar nivå vad gäller kritisk reflektion vid lösning av de förelagda uppgifterna. F Studenten visar inte att hon kan föra en diskussion med fokus på litteracitetspraktiker ur ett sociokulturellt och ekologiskt perspektiv och/eller kan ej tillämpa centrala begrepp inom litteracitetsforskningen i en diskussion om andraspråkselever. Mycket stora brister avseende kunskaper eller förståelse. Begränsningarna är av en sådan karaktär att begripligheten för läsaren/åhöraren nästan helt eller helt går förlorad. Undermålig nivå vad gäller kritisk reflektion vid lösning av de förelagda uppgifterna.

8 USX03P - Självständigt arbete i engelsk språkdidaktik för skolår F-6, 15 hp 8 (9) Betygskriterierna följer kursplanens bedömningskriterier. Störst vikt läggs vid vetenskaplig stringens, analytisk förmåga och kritiskt förhållningssätt. Betyg A Arbetet har en mycket hög grad av relevans för lärarprofessionen. Det är nyskapande och ämnesval, metodval, materialinsamling och analys har genomförts med hög grad av precision och är alltigenom väl motiverade. Genomgående väl grundad och kritiskt motiverad anknytning till teoretiska perspektiv och tidigare forskning. Arbetet är genomgående mycket väl disponerat och uppsatsen avfattad på ett helt korrekt och för området relevant språk. Termer används med hög grad av precision. Formalia är helt utan anmärkningar och arbetet vittnar allmänt om mycket stor noggrannhet. Betyg B Arbetet har en hög grad av relevans för lärarprofessionen. Ämnesval, metodval, materialinsamling och analys har genomförts med en hög grad av precision och är väl motiverade. Arbetet uppvisar en mycket god analytisk förmåga och kritisk ansats i behandlingen av teoretiska perspektiv och tidigare forskning. Arbetet är genomgående mycket väl disponerat och uppsatsen avfattad på ett helt korrekt och för området relevant språk. Termer används med hög grad av precision. Formalia är helt utan anmärkningar och arbetet vittnar allmänt om stor noggrannhet. Betyg C Arbetet är relevant för lärarprofessionen. Ämnesval, metodval, materialinsamling och analys har genomförts med god precision och är överlag väl motiverade. Arbetet uppvisar en god analytisk förmåga och över lag kritisk ansats i behandlingen av teoretiska perspektiv och tidigare forskning. Arbetet är genomgående väl disponerat och uppsatsen avfattad på ett korrekt och för området relevant språk. Termer används med hög grad av precision. Formalia är helt utan anmärkningar och arbetet vittnar allmänt om stor noggrannhet. Betyg D Arbetet är relevant för lärarprofessionen. Ämnesval, metodval, materialinsamling och analys har genomförts acceptabel precision och är lämpade för uppgiften. Arbetet uppvisar en analytisk förmåga och viss kritisk ansats i behandlingen av teoretiska perspektiv och tidigare forskning. Arbetet är genomgående väl disponerat och uppsatsen avfattad på ett korrekt och för området relevant språk. Termer används med hög grad av precision. Formalia är helt utan anmärkningar och arbetet vittnar allmänt om stor noggrannhet.

9 9 (9) Betyg E Arbetet är relevant för lärarprofessionen. Ämnesval, metodval, materialinsamling och analys har genomförts med acceptabel precision är lämpade för uppgiften. Arbetet uppvisar en acceptabel analytisk förmåga och viss kritisk ansats i behandlingen av huvudsakliga teoretiska perspektiv och viss tidigare forskning. Arbetet är genomgående väl disponerat och uppsatsen avfattad på ett korrekt och för området relevant språk. Termer används med hög grad av precision. Formalia är helt utan anmärkningar och arbetet vittnar allmänt om stor noggrannhet. Betyg Fx Kunskapskraven för E uppfylls inte till fullo, men kan kompletteras genom förtydliganden och vissa tillägg eller omdisponeringar vad gäller begränsade delar av innehållet. Arbetet uppvisar brister i disposition och/eller språklig behandling. Användningen av termer behöver förtydligas. Brister i formalia behöver avhjälpas. De sammanlagda revideringarna som behövs för att uppnå godkänt betyg bedöms inte överstiga 40 timmars arbete. Betyg F Kunskapskraven för E uppfylls inte. Arbetet uppvisar så stora brister att det behöver göras om från grunden.

Betygskriterier och betygsättning

Betygskriterier och betygsättning 1 (9) Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska Avdelningen för finska Betygskriterier och betygsättning Förväntade studieresultat, kunskapsformer och betygsskalor Kurser

Läs mer

Betygskriterier och betygsättning

Betygskriterier och betygsättning 1 (8) Finska II B, 15 hp (FAB220) Fastställt av institutionsstyrelsen 2018-03-20 Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska Avdelningen för finska Betygskriterier och

Läs mer

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING Stockholms universitet Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska Avdelningen för finska BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING Förväntade studieresultat, kunskapsformer och

Läs mer

USU1SK - Skolan i samhället, ett och två språk - Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU), 22,5 hp

USU1SK - Skolan i samhället, ett och två språk - Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU), 22,5 hp 1 (5) USU1SK - Skolan i samhället, ett och två språk - Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU), 22,5 hp Kursen ingår i den utbildningsvetenskapliga kärnan i programmet Kompletterande pedagogisk utbildning

Läs mer

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING Stockholms universitet Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska Avdelningen för finska BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING Förväntade studieresultat, kunskapsformer och

Läs mer

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING STOCKHOLMS UNIVERSITET Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska Avdelningen för baltiska språk BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING, kunskapsformer och betygsskalor Varje

Läs mer

Betygskriterier. CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II.

Betygskriterier. CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II. Betygskriterier CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II. Gäller fr.o.m. ht 2016. Delkurs 1: Flerspråkighet individ och samhälle, 7,5 hp Fastställda av institutionsstyrelsen

Läs mer

Delkurs 1. Nordiska språk och svensk språkhistoria, 7,5 hp

Delkurs 1. Nordiska språk och svensk språkhistoria, 7,5 hp Betygskriterier NS2031, Svenska II, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2016-12-07. Gäller fr.o.m. vt 2017. Delkurs 1. Nordiska språk och svensk språkhistoria, 7,5 hp Förväntade studieresultat För

Läs mer

CTL101, Svenska som andraspråk I inom ämneslärarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp

CTL101, Svenska som andraspråk I inom ämneslärarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp Betygskriterier CTL101, Svenska som andraspråk I inom ämneslärarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp Fastställda enligt beslut från institutionsstyrelsen för Institutionen

Läs mer

Betygskriterier. CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II.

Betygskriterier. CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II. Betygskriterier CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II. Gäller fr.o.m. ht 2016. Delkurs 1: Flerspråkighet individ och samhälle, 7,5 hp Fastställda av institutionsstyrelsen

Läs mer

NSÄA30, Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7 9, 30 hp

NSÄA30, Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7 9, 30 hp Betygskriterier NSÄA30, Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7 9, 30 hp Fastställda 2017-12-06. Gäller fr.o.m. vt 2018. Delkurs 1: Språkvetenskaplig kurs, 7,5 hp Tal och samtal, 7,5 hp Förväntade

Läs mer

Betygskriterier. CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II.

Betygskriterier. CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II. Betygskriterier CT120U, Svenska som andraspråk för gymnasielärare, 90 hp. Ingår i Lärarlyftet II. Gäller fr.o.m. ht 2016. Delkurs 1: Flerspråkighet individ och samhälle, 7,5 hp Fastställda av institutionsstyrelsen

Läs mer

Betygskriterier. NS2019, Svenska II, 30 hp. Förväntade studieresultat För godkänt resultat på delkursen ska studenten kunna visa:

Betygskriterier. NS2019, Svenska II, 30 hp. Förväntade studieresultat För godkänt resultat på delkursen ska studenten kunna visa: Betygskriterier NS2019, Svenska II, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2014-05-07. Gäller fr.o.m. ht 2014. Delkurs 1. Nordiska språk och svensk språkhistoria, 7,5 hp Förväntade studieresultat För

Läs mer

Betygskriterier NS5004, Språkkonsultprogrammet, kurs 5, 30 hp

Betygskriterier NS5004, Språkkonsultprogrammet, kurs 5, 30 hp NS5004, Språkkonsultprogrammet, kurs 5, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2017-06-07. Gäller fr.o.m. ht 17. Delkurs 1. Organisationers kommunikation II, 8 hp För godkänt resultat på delkursen

Läs mer

US208P/A, Svenska/svenska som andraspråk i mångfaldens skola II, skolår 5-9 samt skolår 7-9 och gymnasieskolan, 30 hp

US208P/A, Svenska/svenska som andraspråk i mångfaldens skola II, skolår 5-9 samt skolår 7-9 och gymnasieskolan, 30 hp Betygskriterier US208P/A, Svenska/svenska som andraspråk i mångfaldens skola II, skolår 5-9 samt skolår 7-9 och gymnasieskolan, 30 hp Delkurs 1: Textanalys, 6 hp För godkänt betyg på delkursen krävs att

Läs mer

USSV2B - Svenska som andraspråk II inom Ämneslärarprogrammet, för arbete i åk 7-9, gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp

USSV2B - Svenska som andraspråk II inom Ämneslärarprogrammet, för arbete i åk 7-9, gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp 1 (7) USSV2B - Svenska som andraspråk II inom Ämneslärarprogrammet, för arbete i åk 7-9, gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp Kursen utgör den andra terminens studier i ämnet svenska som andraspråk

Läs mer

CTL302, Svenska som andraspråk III inom ämneslärarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp

CTL302, Svenska som andraspråk III inom ämneslärarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp Betygskriterier CTL302, Svenska som andraspråk III inom ämneslärarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan vuxenutbildningen, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2017-06-07. Gäller fr.o.m. ht 2017.

Läs mer

Stockholms Universitet Institutionen för pedagogik och didaktik Avancerad nivå Ht 14. Studiehandledning. Vårdpedagogik, AN.

Stockholms Universitet Institutionen för pedagogik och didaktik Avancerad nivå Ht 14. Studiehandledning. Vårdpedagogik, AN. Stockholms Universitet Institutionen för pedagogik och didaktik Avancerad nivå Ht 14 Studiehandledning Vårdpedagogik, AN 7,5 högskolepoäng Ht 2014 1 Kursens innehåll I kursen behandlas samhällsvetenskapliga

Läs mer

USS79B - Svenska som andraspråk II inom Ämneslärarprogrammet, för arbete i årskurs 7-9, 15 hp

USS79B - Svenska som andraspråk II inom Ämneslärarprogrammet, för arbete i årskurs 7-9, 15 hp etygskriterier 1 (5) USS79 - Svenska som andraspråk II inom Ämneslärarprogrammet, för arbete i årskurs 7-9, 15 hp Kursen utgör den andra terminens studier i ämnet svenska som andraspråk på Ämneslärarprogrammet.

Läs mer

Modevetenskap II. Vetenskapligt skrivande, 7,5 hp, VT-16 Kursbeskrivning och Litteraturlista. Kursansvarig: Louise Wallenberg

Modevetenskap II. Vetenskapligt skrivande, 7,5 hp, VT-16 Kursbeskrivning och Litteraturlista. Kursansvarig: Louise Wallenberg 1 (5) Modevetenskap II Vetenskapligt skrivande, 7,5 hp, VT-16 Kursbeskrivning och Litteraturlista Kursansvarig: Louise Wallenberg Kursens innehåll och syften Kursen i vetenskapligt skrivande ger dig övning

Läs mer

US154U - Svenska som andraspråk för lärare i svenska för invandrare (sfi), (1-30 hp) - ingår i Lärarlyftet II, 30 hp

US154U - Svenska som andraspråk för lärare i svenska för invandrare (sfi), (1-30 hp) - ingår i Lärarlyftet II, 30 hp 1 (5) US154U - Svenska som andraspråk för lärare i svenska för invandrare (sfi), (1-30 hp) - ingår i Lärarlyftet II, 30 hp na grundas på kursplanens förväntade studieresultat. De förväntade studieresultaten

Läs mer

Riktlinjer och mallar för betygskriterier inom grundutbildningen i biologi (beslutat av BIG: s styrelse den 13 juni 2007)

Riktlinjer och mallar för betygskriterier inom grundutbildningen i biologi (beslutat av BIG: s styrelse den 13 juni 2007) Riktlinjer och mallar för betygskriterier inom grundutbildningen i biologi (beslutat av BIG: s styrelse den 13 juni 2007) Rektors och fakultetens riktlinjer Rektor utfärdade i juni 2006 riktlinjer för

Läs mer

NS3043, Språkkonsultprogrammet, kurs 3, 30 hp

NS3043, Språkkonsultprogrammet, kurs 3, 30 hp NS3043, Språkkonsultprogrammet, kurs 3, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2016-05-04. Gäller fr.o.m. ht 2016. Delkurs 1. Multimodal textanalys, 7 hp Förväntade studieresultat För godkänt resultat

Läs mer

Betygskriterier. NS1093, Praktisk retorik, 15 hp. Delkurs 1. Talaren och talet, 7,5 hp

Betygskriterier. NS1093, Praktisk retorik, 15 hp. Delkurs 1. Talaren och talet, 7,5 hp Betygskriterier NS1093, Praktisk retorik, 15 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2016-05-04. Gäller fr.o.m. ht 16. Delkurs 1. Talaren och talet, 7,5 hp Förväntade studieresultat För godkänt resultat

Läs mer

Betygskriterier. NS1063 Praktisk retorik, 15 hp. Fastställda av institutionsstyrelsen Gäller fr.o.m. ht 15.

Betygskriterier. NS1063 Praktisk retorik, 15 hp. Fastställda av institutionsstyrelsen Gäller fr.o.m. ht 15. Betygskriterier NS1063 Praktisk retorik, 15 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2015-04-06. Gäller fr.o.m. ht 15. Delkurs 1. Talaren och talet, 7,5 hp Förväntade studieresultat För godkänt resultat

Läs mer

Sociologisk analys, Sociologi III, 7,5 hp GN. Del II: Kvalitativ del (3 hp)

Sociologisk analys, Sociologi III, 7,5 hp GN. Del II: Kvalitativ del (3 hp) 1(1) Sociologiska institutionen Sociologisk analys, Sociologi III, 7,5 hp GN (Sociological Analysis, Sociology III, 7,5 hp) Del II: Kvalitativ del (3 hp) Höstterminen 2010 BESKRIVNING AV KURSEN Detta delmoment

Läs mer

!!! Institutionen)för)Asien","Mellanöstern"!och$Turkietstudier! Japanska,"kandidatkurs,"30hp,$ vårterminen)2017!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!! Institutionen)för)Asien,Mellanöstern!och$Turkietstudier! Japanska,kandidatkurs,30hp,$ vårterminen)2017!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Institutionen)för)Asien""Mellanöstern"och$Turkietstudier Japanska"kandidatkurs"30hp$ vårterminen)2017 Kursplan för kurs på grundnivå Japanska kandidatkurs Japanese Bachelor's Course 30.0 Högskolepoäng

Läs mer

Betygskriterier. US610F - Språkdidaktik I, 30 hp

Betygskriterier. US610F - Språkdidaktik I, 30 hp 1 (5) US610F - Språkdidaktik I, 30 hp Kursen avser första terminens studier i ämnet språkdidaktik. I kursen behandlas grunderna för såväl språkbeskrivning, språkanvändning, språkinlärning och språkutveckling

Läs mer

LÄRARPROGRAMMET. Vid LiU. Kursbeskrivning i franska: Didaktik och VFU 9FR211/9FR311 1-30 hp 9FR241/9FR341 31-60 hp

LÄRARPROGRAMMET. Vid LiU. Kursbeskrivning i franska: Didaktik och VFU 9FR211/9FR311 1-30 hp 9FR241/9FR341 31-60 hp Institutionen för kultur och kommunikation Augusti 2011 Ann-Kari Sundberg ann-kari.sundberg@liu.se LÄRARPROGRAMMET Vid LiU Kursbeskrivning i franska: Didaktik och VFU 9FR211/9FR311 1-30 hp 9FR241/9FR341

Läs mer

Mall Kursplan Här anges om kursen är på grund eller avancerad nivå

Mall Kursplan Här anges om kursen är på grund eller avancerad nivå Mall Kursplan Här anges om kursen är på grund eller avancerad nivå Kursens benämning: Max 120 tecken Engelsk benämning: Max 120 tecken, observera att varje ord utom prepositioner ska inledas med versal.

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETSNÄMNDEN. Avancerad nivå/second Cycle

HUMANISTISKA FAKULTETSNÄMNDEN. Avancerad nivå/second Cycle HUMANISTISKA FAKULTETSNÄMNDEN FR2505, Franska: Självständigt arbete, litteraturvetenskaplig inriktning, 15,0 högskolepoäng French: Degree Project, Literary Option, 15.0 higher education credits Avancerad

Läs mer

Protokoll fo r examination av examensarbeten vid juridiska institutionen

Protokoll fo r examination av examensarbeten vid juridiska institutionen Juridiska institutionen Stockholms universitet Fastställt av prefekten 2013.08.13 För tillämpning på examensarbeten som examineras fr.o.m. 2013.11.04 Protokoll fo r examination av examensarbeten vid juridiska

Läs mer

NS2023 Språkkonsultprogrammet, Kurs 2, 30 hp

NS2023 Språkkonsultprogrammet, Kurs 2, 30 hp NS2023 Språkkonsultprogrammet, Kurs 2, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2016-01-13. Gäller fr.o.m. vt 2016. Delkurs 1: Språkhistoria, 4 hp Förväntade studieresultat För godkänt resultat på delkursen

Läs mer

G2E, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen

G2E, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen Ekonomihögskolan HARH01, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatkurs med examensarbete, 30 högskolepoäng Business Law: Bachelor Course in Business Law, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen

Läs mer

HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle

HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle Ekonomihögskolan HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionsstyrelsen

Läs mer

HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle

HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle Ekonomihögskolan HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionsstyrelsen

Läs mer

Momentansvarig Doktorand Sebastian Sirén (SS), F838,

Momentansvarig Doktorand Sebastian Sirén (SS), F838, Sociologi II, Stockholms universitet, vårterminen 2017 KOMPARATIV SOCIOLOGI, UPPSATSKURS, 6 hp, Vt 2017 Momentansvarig Doktorand Sebastian Sirén (SS), sebastian.siren@sofi.su.se, F838, 162312. Lärare Doktorand

Läs mer

JAMR35, Internationell straffrätt, 7,5 högskolepoäng International Criminal Law, 7.5 credits Avancerad nivå / Second Cycle

JAMR35, Internationell straffrätt, 7,5 högskolepoäng International Criminal Law, 7.5 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten JAMR35, Internationell straffrätt, 7,5 högskolepoäng International Criminal Law, 7.5 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska fakultetens

Läs mer

1: 2: 3: 1900 (MH3A), 1900 (POPA)

1: 2: 3: 1900 (MH3A), 1900 (POPA) Institutionen för musik- och teatervetenskap Betygskriterier för MVTVÅA Musikvetenskap II GN 30 hp VT 2015 Beslut: Fastställda av Institutionsstyrelsen för musik- och teatervetenskap 2014-12- 19 Musikhistoria

Läs mer

SOAN33, Socialt arbete med barn och unga, 15 högskolepoäng Social Work with Children and Young People, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

SOAN33, Socialt arbete med barn och unga, 15 högskolepoäng Social Work with Children and Young People, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SOAN33, Socialt arbete med barn och unga, 15 högskolepoäng Social Work with Children and Young People, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Teoretisk filosofi II Theoretical Philosophy II 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: FITF20 Gäller från: VT 2019 Fastställd: 2018-09-12 Institution Filosofiska institutionen

Läs mer

SOLP02, Rättssociologi i teori och praktik, 15 högskolepoäng Socio-Legal Theory and Practice, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

SOLP02, Rättssociologi i teori och praktik, 15 högskolepoäng Socio-Legal Theory and Practice, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SOLP02, Rättssociologi i teori och praktik, 15 högskolepoäng Socio-Legal Theory and Practice, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer

ÄSAD11, Svenska som andraspråk 1, 30 högskolepoäng Swedish as a Second Language 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ÄSAD11, Svenska som andraspråk 1, 30 högskolepoäng Swedish as a Second Language 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄSAD11, Svenska som andraspråk 1, 30 högskolepoäng Swedish as a Second Language 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av

Läs mer

Väl godkänt (VG) Godkänt (G) Icke Godkänt (IG) Betyg

Väl godkänt (VG) Godkänt (G) Icke Godkänt (IG) Betyg Betygskriterier Examensuppsats 30 hp. Betygskriterier Tregradig betygsskala används med betygen icke godkänd (IG), godkänd (G) och väl godkänd (VG). VG - Lärandemål har uppfyllts i mycket hög utsträckning

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER LGEN30 Engelska 3 för gymnasielärare, 15 högskolepoäng English 3 for Teachers in Upper Secondary Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Läs mer

US116G - Svenska för grundlärare i grundskolan årskurs 4-6, I, 15 hp

US116G - Svenska för grundlärare i grundskolan årskurs 4-6, I, 15 hp 1 (6) US116G - Svenska för grundlärare i grundskolan årskurs 4-6, I, 15 hp Kursen behandlar teoretiska och didaktiska perspektiv på språkutveckling i tal och skrift för elever i grundskolans mellanår samt

Läs mer

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING STOCKHOLMS UNIVERSITET Institutionen för baltiska språk, finska och tyska Avdelningen för tyska BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING, kunskapsformer och betygsskalor Kurser består för det mesta av delkurser.

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Arbetsmarknadskunskap med management II Labour Relations and Management II 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: AT2050 Gäller från: VT 2015 Fastställd: 2010-12-16

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Samhällskunskap I inom ämneslärarprogrammet Social Science I for teachers 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: SV100L Gäller från: HT 2017 Fastställd: 2017-06-07

Läs mer

Betygskriterier. NS3043, Språkkonsultprogrammet, kurs 3, 30 hp. Delkurs 1. Textanalys, 7 hp

Betygskriterier. NS3043, Språkkonsultprogrammet, kurs 3, 30 hp. Delkurs 1. Textanalys, 7 hp NS3043, Språkkonsultprogrammet, kurs 3, 30 hp astställda av institutionsstyrelsen 2019-05-08. Gäller fr.o.m. ht 2019. elkurs 1. Textanalys, 7 hp ör godkänt resultat på delkursen ska studenten uppvisa 1.

Läs mer

Sja lvsta ndigt uppsatsarbete inom Teknisk Projektledning och Affa rsutveckling (15 hp)

Sja lvsta ndigt uppsatsarbete inom Teknisk Projektledning och Affa rsutveckling (15 hp) Betygskriterier för; Sja lvsta ndigt uppsatsarbete inom Teknisk Projektledning och Affa rsutveckling (15 hp) Förväntade studieresultat (lärandemål) Efter avslutad kurs ska studenten kunna: Kunskap och

Läs mer

PDA515 Barns tidiga lärande med fokus på tal, skrift och matematik ur ledarperspektiv, 30 högskolepoäng

PDA515 Barns tidiga lärande med fokus på tal, skrift och matematik ur ledarperspektiv, 30 högskolepoäng 1 / 5 Utbildningsvetenskapliga fakulteten PDA515 Barns tidiga lärande med fokus på tal, skrift och matematik ur ledarperspektiv, 30 högskolepoäng Children's early learning in Language, Emergent Literacy

Läs mer

Examensarbete master LIM020 Allmän språkvetenskap masterkurs, 30 hp. Betygskriterier VT13

Examensarbete master LIM020 Allmän språkvetenskap masterkurs, 30 hp. Betygskriterier VT13 Examensarbete master LIM020 Allmän språkvetenskap masterkurs, 30 hp Betygskriterier VT13 2 (6) Beslut Dessa betygskriterier är fastställda av styrelsen vid Institutionen för lingvistik 2013-01-15. Betygskriterierna

Läs mer

STVK02, Statsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Political Science: Bachelor's Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle

STVK02, Statsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Political Science: Bachelor's Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten STVK02, Statsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Political Science: Bachelor's Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av

Läs mer

NS4000 Språkkonsultprogrammet, kurs 4, 30 hp

NS4000 Språkkonsultprogrammet, kurs 4, 30 hp NS4000 Språkkonsultprogrammet, kurs 4, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2014-11-05. Gäller fr.o.m. vt 2015. Delkurs 1: Webbproduktion och grafisk formgivning, 4 hp För godkänt resultat på kursen

Läs mer

Att handleda och utveckla yrkeskunnande i ämneslärarutbildningen

Att handleda och utveckla yrkeskunnande i ämneslärarutbildningen Kursbeskrivning för kursen Att handleda och utveckla yrkeskunnande i ämneslärarutbildningen 2016 Kurskod: HV428F Välkommen till kursen! Att handleda och utveckla yrkeskunnande i ämneslärarutbildningen

Läs mer

Aristi Fernandes Examensarbete T6, Biomedicinska analytiker programmet

Aristi Fernandes Examensarbete T6, Biomedicinska analytiker programmet Kursens mål Efter avslutad kurs skall studenten kunna planera, genomföra, sammanställa och försvara ett eget projekt samt kunna granska och opponera på annan students projekt. Studenten ska även kunna

Läs mer

Kursbeskrivning för Självständigt arbete, 15 högskolepoäng, på Statistik III, GN 30 högskolepoäng, ST312G

Kursbeskrivning för Självständigt arbete, 15 högskolepoäng, på Statistik III, GN 30 högskolepoäng, ST312G STOCKHOLMS UNIVERSITET Statistiska institutionen HT 2018 Dan Hedlin 2018-06-21 Kursbeskrivning för Självständigt arbete, 15 högskolepoäng, på Statistik III, GN 30 högskolepoäng, ST312G KURSENS INNEHÅLL

Läs mer

US152U - Engelska för lärare åk 4-6, 30 hp (1-30 hp) - ingår i Lärarlyftet II, 30 hp

US152U - Engelska för lärare åk 4-6, 30 hp (1-30 hp) - ingår i Lärarlyftet II, 30 hp 1 (5) US152U - ngelska för lärare åk 4-6, 30 hp (1-30 hp) - ingår i Lärarlyftet II, 30 hp elkurs 1: Muntlig språkfärdighet, 1,5 hp Provkod: UTT elkursen utgörs av ett diagnostiskt uttalsprov med individuell

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION LV1212 Litteraturvetenskap, Fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Comparative Literature, Intermediate Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska

Läs mer

Sociologisk analys, Sociologi III, VT 2015 Kvalitativ del (3 hp)

Sociologisk analys, Sociologi III, VT 2015 Kvalitativ del (3 hp) Sociologisk analys, Sociologi III, VT 2015 Kvalitativ del (3 hp) Detta kursmoment syftar till att ge fördjupad förståelse av olika sätt att samla in och analysera kvalitativ empiri. Momentet är inriktat

Läs mer

Särskilda riktlinjer och anvisningar för examensarbete/självständigt arbete, grundnivå, vid institutionen för omvårdnad

Särskilda riktlinjer och anvisningar för examensarbete/självständigt arbete, grundnivå, vid institutionen för omvårdnad Umeå Universitet Institutionen för omvårdnad Riktlinjer 2012-10-23 Rev 2012-11-16 Sid 1 (6) Särskilda riktlinjer och anvisningar för examensarbete/självständigt arbete, grundnivå, vid institutionen för

Läs mer

NS2027 Språkkonsultprogrammet, Kurs 2, 30 hp

NS2027 Språkkonsultprogrammet, Kurs 2, 30 hp NS2027 Språkkonsultprogrammet, Kurs 2, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2019-02-06. Gäller fr.o.m. vt 2019. Delkurs 1: Språkhistoria, 4 hp Förväntade studieresultat För godkänt resultat på delkursen

Läs mer

ÄSAD04, Svenska som andraspråk 4, 30 högskolepoäng Swedish as a Second Language 4, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ÄSAD04, Svenska som andraspråk 4, 30 högskolepoäng Swedish as a Second Language 4, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄSAD04, Svenska som andraspråk 4, 30 högskolepoäng Swedish as a Second Language 4, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER L9EN10 Engelska 1 för lärare åk 7-9, 15 högskolepoäng English 1 for Teachers in Secondary School Year 7- Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska

Läs mer

U = Underkänd Studenten uppnår inte kunskapsnivån för de förväntade studieresultaten.

U = Underkänd Studenten uppnår inte kunskapsnivån för de förväntade studieresultaten. Betygskriterier för Teckenspråk i teori och praktik II, 30 hp VT17 Kurskod: LITN21 Beslut Dessa betygskriterier är fastställda av styrelsen vid Institutionen för lingvistik 2016-10-11. Betygskriterierna

Läs mer

BUSR31 är en kurs i företagsekonomi som ges på avancerad nivå. A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

BUSR31 är en kurs i företagsekonomi som ges på avancerad nivå. A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Ekonomihögskolan BUSR31, Företagsekonomi: Kvalitativa metoder, 5 högskolepoäng Business Administration: Qualitative Research Methods, 5 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är

Läs mer

Studiehandledning. Forskningsspecialisering (15 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik Research Specialization (15 ECTS)

Studiehandledning. Forskningsspecialisering (15 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik Research Specialization (15 ECTS) 1(7) 2018-05-29 Studiehandledning Forskningsspecialisering (15 hp) Research Specialization (15 ECTS) Kurskod: PEA459 Höstterminen 2018 Kursansvarig: Robert Ohlsson Institutionen för pedagogik och didaktik

Läs mer

ÄEND03, Engelska 3, 15 högskolepoäng English 3, 15 credits Grundnivå / First Cycle

ÄEND03, Engelska 3, 15 högskolepoäng English 3, 15 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna Fastställande ÄEND03, Engelska 3, 15 högskolepoäng English 3, 15 credits Grundnivå / First Cycle Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar för grundutbildning

Läs mer

NSN110, Svenska I inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7 9 och gymnasiet, 30 hp

NSN110, Svenska I inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7 9 och gymnasiet, 30 hp NSN110, Svenska I inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7 9 och gymnasiet, 30 hp Fastställda 2018-06-13. Gäller fr.o.m. ht 2018. Delkurs 1: Sociolingvistik och samtalsanalys, 7,5 hp Provkod: SOSA, Sociolingvistik

Läs mer

Mall för kursplaner på Naturvetenskapliga fakulteten

Mall för kursplaner på Naturvetenskapliga fakulteten 1. Benämning Kursens namn. Kursnamn på självständigt arbete (examensarbete) ska följa modellen Ämne, självständigt arbete. Om kursen är uppdragsutbildning eller en orienteringskurs ska det framgå av kursens

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Tyska I German I 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: TYS101 Gäller från: HT 2018 Fastställd: 2018-02-07 Institution Institutionen för slaviska och baltiska språk

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Socialt arbete 6: Fördjupning i forskningsmetod och självständigt arbete Social Work 6: Advancement in research methodology and independent project Kurskod: SUARB6 Gäller

Läs mer

Verksamhetsförlagd utbildning II,

Verksamhetsförlagd utbildning II, 2019-02-22 Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik KURSBESKRIVNING för kursen Verksamhetsförlagd utbildning II, Kompletterande pedagogisk utbildning 7,5 hp (kurskod

Läs mer

Kursplan för kurs på avancerad nivå

Kursplan för kurs på avancerad nivå Kursplan för kurs på avancerad nivå Psykoterapeutisk teori och metod: grunder, vetenskapsteori och integration Psychotherapeutic theory and method: fundamentals, theory of science and integration 24.0

Läs mer

Kursen ingår i Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) vid Lunds Universitet. Kursen omfattar andra terminen av sammanlagt tre.

Kursen ingår i Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) vid Lunds Universitet. Kursen omfattar andra terminen av sammanlagt tre. Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄKPN02, Ämnesläraren som reflekterande praktiker, 30 högskolepoäng The Subject Teacher as a Reflective Practitioner, 30 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande

Läs mer

Kursen ges som fristående kurs på grundnivå och kan ingå i kandidatexamen med psykologi som huvudämne eller i ett program enligt utbildningsplan.

Kursen ges som fristående kurs på grundnivå och kan ingå i kandidatexamen med psykologi som huvudämne eller i ett program enligt utbildningsplan. Samhällsvetenskapliga fakulteten PSYE19, Psykologi: Psykologi, hälsa och välbefinnande, 15 högskolepoäng Psychology: The Psychology of Health and Well-being, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

LSU210, Specialpedagogiskt perspektiv på skriftspråksutveckling och matematisk begreppsutveckling pedagogiska konsekvenser, 15 högskolepoäng.

LSU210, Specialpedagogiskt perspektiv på skriftspråksutveckling och matematisk begreppsutveckling pedagogiska konsekvenser, 15 högskolepoäng. = Gäller fr.o.m. vt 10 LSU210, Specialpedagogiskt perspektiv på skriftspråksutveckling och matematisk begreppsutveckling pedagogiska konsekvenser, 15 högskolepoäng. Becoming Litterate and Numerate in a

Läs mer

Kursplanen är fastställd av Utbildningsnämnden för Musiklärarutbildningen att gälla från och med , höstterminen 2015.

Kursplanen är fastställd av Utbildningsnämnden för Musiklärarutbildningen att gälla från och med , höstterminen 2015. Konstnärliga fakulteten LIMP31, Betygssättning, handlingsutrymme och VFU, 15 högskolepoäng Grading, Teacher Management and Internship, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen

Läs mer

Sociologisk analys III, VT 2016, Kvalitativ del (3 hp)

Sociologisk analys III, VT 2016, Kvalitativ del (3 hp) Sociologisk analys III, VT 2016, Kvalitativ del (3 hp) Detta kursmoment syftar till att ge en bredare förståelse av olika sätt att samla in och analysera kvalitativ empiri t ex livshistorier, fokusgrupper,

Läs mer

Du får betyg enligt en tvågradig skala. För godkänt betyg på delkursen krävs att samtliga förväntade studieresultat har uppnåtts.

Du får betyg enligt en tvågradig skala. För godkänt betyg på delkursen krävs att samtliga förväntade studieresultat har uppnåtts. NS4001, Språkkonsultprogrammet, kurs 4, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2016-12-07. Gäller fr.o.m. vt 2017. Delkurs 1. Vetenskapliga verktyg, 3 hp För godkänt resultat på delkursen ska studenten

Läs mer

NS3042, Språkkonsultprogrammet, Kurs 3, 30 hp

NS3042, Språkkonsultprogrammet, Kurs 3, 30 hp NS3042, Språkkonsultprogrammet, Kurs 3, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2014-05-07. Gäller fr.o.m. ht 2014. Delkurs 1. Översättningens grunder, 3 hp 1. färdighet och förmåga att utföra enklare

Läs mer

REV Dnr: 1-563/ Sid: 1 / 8

REV Dnr: 1-563/ Sid: 1 / 8 REV 170518 Dnr: 1-563/2017 2017-05-29 Sid: 1 / 8 Arbetsgruppen för kvalitetsgranskning av examensarbeten Kriterier för bedömning av examensarbeten Sedan 1 juli 2007 ska enligt högskoleförordningen samtliga

Läs mer

ÄEND02, Engelska II, 15 högskolepoäng English II, 15 credits Grundnivå / First Cycle

ÄEND02, Engelska II, 15 högskolepoäng English II, 15 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄEND02, Engelska II, 15 högskolepoäng English II, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar för grundutbildning

Läs mer

Riktlinjer för bedömning av examensarbeten

Riktlinjer för bedömning av examensarbeten Fastställda av Styrelsen för utbildning 2010-09-10 Dnr: 4603/10-300 Senast reviderade 2012-08-17 Riktlinjer för bedömning av Sedan 1 juli 2007 ska enligt högskoleförordningen samtliga yrkesutbildningar

Läs mer

A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Samhällsvetenskapliga fakulteten SOAN31, Socialt arbete som forskningsområde och kunskapsfält, 15 högskolepoäng Perspectives on Social Work Research and Field of Knowledge, 15 credits Avancerad nivå /

Läs mer

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN SK1523 Examensarbete i statsvetenskap, 15 högskolepoäng Dissertation, 15 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhälls fakultetsnämnden 2006-11-14

Läs mer

JAMR41, Internationella mänskliga rättigheter II, 15 högskolepoäng International Human Rights Law II, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

JAMR41, Internationella mänskliga rättigheter II, 15 högskolepoäng International Human Rights Law II, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten JAMR41, Internationella mänskliga rättigheter II, 15 högskolepoäng International Human Rights Law II, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer

ÄENA51, Engelska IV, 30 högskolepoäng English IV, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ÄENA51, Engelska IV, 30 högskolepoäng English IV, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄENA51, Engelska IV, 30 högskolepoäng English IV, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar för grundutbildning

Läs mer

JUDN18, Internationell beskattning, 15 högskolepoäng International Taxation, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

JUDN18, Internationell beskattning, 15 högskolepoäng International Taxation, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten JUDN18, Internationell beskattning, 15 högskolepoäng International Taxation, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska fakultetens

Läs mer

Kursen ges som fristående kurs i huvudområdet socialt arbete och kan ingå i en masterexamen i samhällsvetenskap med fördjupning i socialt arbete.

Kursen ges som fristående kurs i huvudområdet socialt arbete och kan ingå i en masterexamen i samhällsvetenskap med fördjupning i socialt arbete. Samhällsvetenskapliga fakulteten SOAN57, Socialt arbete: Socialt arbete inom hälso- och sjukvård, 15 högskolepoäng Social Work: Social Work in Health Care and Welfare Services, 15 credits Avancerad nivå

Läs mer

Kursen är en masterkurs inom programmet Master of Science in Management där denna kurs är ett obligatoriskt moment.

Kursen är en masterkurs inom programmet Master of Science in Management där denna kurs är ett obligatoriskt moment. Ekonomihögskolan MGTN34, Management: Strategic Positioning and the Strategy Process, 3 högskolepoäng Management: Strategic Positioning and the Strategy Process, 3 credits Avancerad nivå / Second Cycle

Läs mer

Studiehandledning Pedagogisk forskning III

Studiehandledning Pedagogisk forskning III Stockholms universitet Institutionen för pedagogik och didaktik Studiehandledning Pedagogisk forskning III Vårterminen 2014 Inledning Vetenskapsteori kan definieras som ett ämne inom filosofin: läran om

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SSA126 Svenska som andraspråk, fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Swedish as a Second language, Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Läs mer

SGEK03, Samhällsgeografi: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Human Geography: Bachelor Thesis, 30 credits Grundnivå / First Cycle

SGEK03, Samhällsgeografi: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Human Geography: Bachelor Thesis, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SGEK03, Samhällsgeografi: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Human Geography: Bachelor Thesis, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av

Läs mer

CTL300, Svenska som andraspråk III inom ämneslärarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp

CTL300, Svenska som andraspråk III inom ämneslärarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan och vuxenutbildningen, 30 hp Betygskriterier CTL300, Svenska som andraspråk III ämneslarprogrammet, för arbete i gymnasieskolan vuxenutbildningen, 30 hp Betygs delkurs 1 2 har fastställts enligt beslut från Institutionsstyrelsen för

Läs mer

Mall för kursplaner på Naturvetenskapliga fakulteten

Mall för kursplaner på Naturvetenskapliga fakulteten 1. Benämning Kursens namn. Kursnamn på självständigt arbete (examensarbete) ska följa modellen Ämne, självständigt arbete. Om kursen är uppdragsutbildning eller en orienteringskurs ska det framgå av kursens

Läs mer

SOAN63, Professionellt socialt arbete, 15 högskolepoäng Professional Social Work, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

SOAN63, Professionellt socialt arbete, 15 högskolepoäng Professional Social Work, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SOAN63, Professionellt socialt arbete, 15 högskolepoäng Professional Social Work, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Socialhögskolans

Läs mer

SOCA45, Sociologi: Klass, kön och etnicitet, 30 högskolepoäng Sociology: Class, Gender and Ethnicity, 30 credits Grundnivå / First Cycle

SOCA45, Sociologi: Klass, kön och etnicitet, 30 högskolepoäng Sociology: Class, Gender and Ethnicity, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SOCA45, Sociologi: Klass, kön och etnicitet, 30 högskolepoäng Sociology: Class, Gender and Ethnicity, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer

Spanska (31-55 hp) Programkurs 25 hp Spanish (31-55 ) 92SP31 Gäller från: Fastställd av. Fastställandedatum. Styrelsen för utbildningsvetenskap

Spanska (31-55 hp) Programkurs 25 hp Spanish (31-55 ) 92SP31 Gäller från: Fastställd av. Fastställandedatum. Styrelsen för utbildningsvetenskap DNR LIU 2012-00260 1(5) Spanska (31-55 hp) Programkurs 25 hp Spanish (31-55 ) 92SP31 Gäller från: Fastställd av Styrelsen för utbildningsvetenskap Fastställandedatum 2012-10-15 2(5) Huvudområde Spanska

Läs mer