Mall Kursplan Här anges om kursen är på grund eller avancerad nivå

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mall Kursplan Här anges om kursen är på grund eller avancerad nivå"

Transkript

1 Mall Kursplan Här anges om kursen är på grund eller avancerad nivå Kursens benämning: Max 120 tecken Engelsk benämning: Max 120 tecken, observera att varje ord utom prepositioner ska inledas med versal. Högskolepoäng: Kurskod: Sex tecken. Prefix + 4 tecken. Koden bestäms av respektive institution/ fakultet. Varje institution förfogar över ett eller flera prefix. Gäller från: Fastställd: En kursplan ska vara fastställd senast en månad före sista anmälningsdag. Institution: Institutionen för pedagogik och didaktik Ämne: Pedagogik, Didaktik eller Internationell och jämförande pedagogik. Beslut Kursplan fastställd av: Kursplanegruppen vid Institutionen för pedagogik och didaktik (standarformulering) Förkunskapskrav och andra villkor för tillträde till kursen Här anges de krav på förkunskaper och andra villkor som gäller för att bli antagen till kursen. Kursens uppläggning Här anges provkod/provkoder Kursens innehåll Här anges det huvudsakliga innehållet i kursen i löpande text. Förväntade studieresultat Här formuleras vad studenten förväntas kunna för godkänt resultat på kursen. Tänk på att: De förväntade studieresultaten ska formuleras med studenten som subjekt och med aktiva verb. Studieresultaten ska vara observerbara och möjliga att examinera. Alla förväntade studieresultat måste ingå i examinationen och ha en samstämmighet med kursens innehåll. De förväntade studieresultaten ska kunna fungera vägledande för en student, och måste därför vara tillräckligt informativa och begripliga. Då kursen har flera delkurser anges förväntade studieresultat för varje delkurs.

2 Undervisning Ange vad som är relevant. Exempel 1: Undervisningen utgörs av föreläsningar, seminarier och grupparbeten. För detaljerad information se studiehandledning för kursen. Exempel 2: Undervisningen utgörs av föreläsningar och seminarier. För detaljerad information se studiehandledning för kursen. Om det finns obligatoriska delar eller inslag i undervisningen ska det framgå under denna rubrik. Det ska också klargöras hur dessa obligatoriska delar kan kompletteras. Om fullgörande av ett obligatoriskt inslag är ett absolut krav för att en student ska få delta i tentamen måste detta framgå av kursplanen. För examensarbetet ska antalet handledningstimmar anges, under vilka omständigheter studenten har möjlighet att byta handledare eller examinator samt eventuella konsekvenser för en student som inte blir färdig med uppsatsen under kurstiden. Dessa standarformuleringar ska anges: Student som påbörjat examensarbetet har inom kursens ram rätt till handledning. Handledningen motsvarar 15 timmar (alternativt 20 timmar) handledartid per arbete varav ca en tredjedel utgör kontakttid. Vid särskilda omständigheter har studenten rätt att byta handledare. Begäran om detta, med motivering, ska ställas till ansvarig för kursen (delkursen). Vid ett byte görs en avräkning av hur många handledartimmar som dittills förbrukats. Student som under det aktuella kurstillfället inte blir klar i tid med ett påbörjat examensarbete har inte rätt till mer handledartid. Dock har studenten alltid rätt att få sitt examensarbete bedömt vid efterföljande examinationstillfälle. Kunskapskontroll och examination Här beskrivs formerna för att bedöma studenternas prestationer och de betygsgrader som ska användas. De delar som används som underlag för betygssättning ska finnas med. Exempel 1: Kursen examineras genom en individuell tentamen. För detaljerad information se studiehandledningen för kursen. Exempel 2: Kursen examineras dels löpande under kursens gång i form av (antal) skriftliga individuella (grupp) uppgifter, dels i form av en mindre individuell uppsats. För detaljerad information se studiehandledningen för kursen. Exempel 3: Kursen examineras dels löpande under kursens gång i form av (antal) skriftliga individuella (grupp) inlämningsuppgifter, samt en individuell skriftlig examination. För detaljerad information se studiehandledningen för kursen Sker examinationen löpande ska studenten informeras om vilka seminarietillfällen och uppgifter som är betygsgrundande och hur stor del av betyget de utgör. Exempel 4: Kursen examineras genom en individuell skriftlig och en muntlig (individuell) grupp uppgift. Då kursen har flera delkurser anges examinationsform för varje delkurs

3 Som betyg på kursen används en sjugradig målrelaterad betygsskala: Godkända betyg (i fallande ordning) A = Utmärkt B = Mycket bra C = Bra D = Tillfredsställande E = Tillräckligt Underkända betyg Fx = Underkänd, något mer arbete krävs F = Underkänd, mycket mer arbete krävs För godkänt betyg på kursen krävs lägst betygsgraden E. (standardformulering), För kurs/delkurser som innehåller flera examinationsuppgifter (som inte har provkoder): Principerna för sammanvägning av de enskilda examinationsuppgifterna framgår av betygskriterierna. För examensarbetet ska det anges vilka grundläggande bedömningsgrunder som används vid betygsättning, standardformulering: Grunden för bedömning är hur examensarbetet som helhet och sina delar visar att de förväntade studieresultaten uppnåtts. Standarformulering för examensarbeten: För att få slutbetyg på kursen krävs lägst betyget E samt genomförd och godkänt muntligt försvar av det egna arbetet samt opposition av ett annat arbete. För detaljerad information, se studiehandledning för kursen. Här skrivs hur betygskriterier meddelas studenterna: Kursens betygskriterier presenteras i studiehandledningen. Här anges också vad som gäller för betyget Fx- omprov eller komplettering. Om möjlighet till komplettering erbjuds gäller ett kompletteringstillfälle som ska vara tidsbegränsat. Här ska också anges om komplettering endast kan nå upp till ett visst betyg: Exempel 1: F och Fx är underkända betyg. För betyget F gäller omprov, för Fx ges komplettering inom en vecka (alternativt två veckor) efter att kompletteringsuppgift har meddelats av examinator, därefter gäller omprov. Exempel 2: F och Fx är underkända betyg. Vid Fx erbjuds ett kompletteringstillfälle inom en (två) veckor efter att kompletteringsuppgift har meddelats av examinator för att nå upp till betyget E. Exempel 3: Komplettering av Fx kan medges om studenten ligger nära gränsen för godkänt. Uppgiften ska lämnas in inom en vecka efter att kompletteringsbehov har meddelats av examinator. Vid godkänd komplettering av brister av förståelsekaraktär - mindre missförstånd, smärre felaktigheter eller i någon del alltför begränsade resonemang - används betyget E. Vid godkänd komplettering av enklare formaliafel används betygen A-E. Exempel 4:

4 Både F och Fx är underkända betyg som ger rätt till omprov. Inga kompletteringar medges vid underkänt betyg. Exempel 5: F och Fx är underkända betyg och det krävs i båda fallen omexamination. Examination som inte lämnas in i tid enligt tidsangivelse i studiehandledningen kommer inte att bedömas (standardformulering). För varje kurstillfälle ska minst två examinationstillfällen erbjudas (standardformulering). Här anges också villkor för slutbetyg på kursen. Exempel 1: För slutbetyg på kursen krävs godkänd skriftlig individuell examination samt fullgjorda obligatoriska delar. Exempel 2: Slutbetyg på hela kursen ges först efter att samtliga obligatoriska delar är redovisade. Exempel 3: För att få godkänt slutbetyg på kursen krävs lägst betyget E på samtliga examinationsuppgifter, fullgjorda obligatoriska uppgifter samt fullgjord närvaro om xx %. Exempel 4: Vid högre frånvaro än xx % får studenten gå om delkursen/kursen. Vid viktning av delkurser (kurser som innehåller mer än ett prov): Alternativ 1 (där delar och delkurser har olika antal poäng) Slutbetyget beräknas utifrån summan av delkursbetygens värde enligt följande skala: (A=5, B=4, C=3, D=2 och E=1), gånger delkursens högskolepoäng dividerat med totala antalet högskolepoäng på kursen. Erhållet värde avrundas till närmaste heltal och översätts till bokstavsbetyg A-E) Alternativ 2 (där prov och delkurser har olika poäng) Först görs varje provs bokstavsbetyg om till en siffra enligt följande skala A=5, B=4, C=3, D=2 och E=1. Därefter ska varje provs poäng multipliceras med det antal högskolepoäng som provet omfattar och divideras med det totala antalet högskolepoäng på kursen, (xx högskolepoäng). Avslutningsvis summeras detta till ett sammanlagt värde som avrundas till närmaste heltal och översätts till bokstavsbetyg (A-E). Alternativ 3 (där delar och delkurser har lika antal poäng) Bokstavsbetygen på varje delkurs transformeras först till en femstegsskala (A=5p, B=4p, C=3p, D=2p och E=1p). De fyra delkursernas sifferbetyg adderas och summan delas därefter med 4. Det på så sätt erhållna medeltalet avrundas till närmaste heltal (0,5 och uppåt ger det närmaste högre talet) och transformeras tillbaka till bokstavsbeteckning. Studerande som fått lägst betyget E får inte genomgå förnyad examination för högre betyg. (standardformulering) En student, som utan godkänt resultat har genomgått två prov för en kurs eller en del av en kurs, har rätt att få en annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar mot det. Framställan härom ska göras till institutionsstyrelse/prefekt. (standardformulering) Övergångsbestämmelser När kursplanen är upphävd har studenten rätt att examineras en gång per termin enligt föreliggande kursplan under en avvecklingsperiod på tre terminer. (standardformulering) Begränsningar För lärarutbildningskurser med VFU: Antalet tillfällen för att bli godkänd i verksamhetsförlagd utbildning är begränsat till: 2. (standardformulering)

5 Om det finns begränsningar i möjligheten att ta med kursen i en examen och/eller om kursen helt eller delvis överlappar andra kurser ska detta anges under denna rubrik. Det är även möjligt att skriva en mer allmän begränsning, till exempel Kursen får inte ingå i examen tillsammans med en annan kurs vars innehåll helt eller delvis överensstämmer med innehållet i denna kurs. Övrigt Här skrivs de bestämmelser som inte kan anges under annan rubrik. Kurslitteratur Aktuell litteraturlista fastställs senast två månader före kursstart och görs tillgänglig på kursens hemsida (standardformulering).

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Tyska I German I 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: TYS101 Gäller från: HT 2018 Fastställd: 2018-02-07 Institution Institutionen för slaviska och baltiska språk

Läs mer

Teckenspråk ur tolkningsperspektiv Sign Language from an Interpreter's View. G2F - Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Teckenspråk ur tolkningsperspektiv Sign Language from an Interpreter's View. G2F - Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Kursplan för kurs på grundnivå Teckenspråk ur tolkningsperspektiv Sign Language from an Interpreter's View Kurskod: LITU30 Gäller från: HT 2015 Fastställd: 2015-02-18 Institution Institutionen för lingvistik

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Socialt arbete 6: Fördjupning i forskningsmetod och självständigt arbete Social Work 6: Advancement in research methodology and independent project Kurskod: SUARB6 Gäller

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Teoretisk filosofi II Theoretical Philosophy II 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: FITF20 Gäller från: VT 2019 Fastställd: 2018-09-12 Institution Filosofiska institutionen

Läs mer

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING Stockholms universitet Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska Avdelningen för finska BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING Förväntade studieresultat, kunskapsformer och

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Portugisiska III Portuguese III 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: PO3300 Gäller från: HT 2015 Fastställd: 2012-03-21 Ändrad: 2015-03-04 Institution Romanska och

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Skolan i samhället School in Society 15.0 Högskolepoäng 15.0 ECTS credits Kurskod: UCG32K Gäller från: HT 2019 Fastställd: 2019-02-19 Institution Institutionen för pedagogik

Läs mer

Betygskriterier och betygsättning

Betygskriterier och betygsättning 1 (9) Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska Avdelningen för finska Betygskriterier och betygsättning Förväntade studieresultat, kunskapsformer och betygsskalor Kurser

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Lingvistik I Linguistics I 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: LIN130 Gäller från: HT 2016 Fastställd: 2013-03-13 Ändrad: 2016-03-15 Institution Institutionen för

Läs mer

Riktlinjer för kursplaner för kurser på grundnivå och avancerad nivå vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Riktlinjer för kursplaner för kurser på grundnivå och avancerad nivå vid Samhällsvetenskapliga fakulteten 1 (7) 2012-11-14 Samhällsvetenskapliga fakultetens arbetsgrupp för utbildning på grundnivå och avancerad nivå (SAGA) Riktlinjer för kursplaner för kurser på grundnivå och avancerad nivå vid Samhällsvetenskapliga

Läs mer

Mall för kursplaner på Naturvetenskapliga fakulteten

Mall för kursplaner på Naturvetenskapliga fakulteten 1. Benämning Kursens namn. Kursnamn på självständigt arbete (examensarbete) ska följa modellen Ämne, självständigt arbete. Om kursen är uppdragsutbildning eller en orienteringskurs ska det framgå av kursens

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Teoretisk filosofi - kandidatkurs Theoretical philosophy - Bachelor's Thesis 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: FITF30 Gäller från: HT 2019 Fastställd: 2019-03-06

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Samhällskunskap I inom ämneslärarprogrammet Social Science I for teachers 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: SV100L Gäller från: HT 2017 Fastställd: 2017-06-07

Läs mer

Mall för kursplaner på Naturvetenskapliga fakulteten

Mall för kursplaner på Naturvetenskapliga fakulteten 1. Benämning Kursens namn. Kursnamn på självständigt arbete (examensarbete) ska följa modellen Ämne, självständigt arbete. Om kursen är uppdragsutbildning eller en orienteringskurs ska det framgå av kursens

Läs mer

Mall för kursplaner på Naturvetenskapliga fakulteten

Mall för kursplaner på Naturvetenskapliga fakulteten Mall för kursplaner på Naturvetenskapliga fakulteten 2015-10-01 Tidsplan: Nya och reviderade kursplaner ska vara fastställda senast en månad före sista anmälningsdag vilket i normalfallet innebär senast

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Nordiska språk - kandidatkurs Scandinavian Languages - Bachelor's Course 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: NS3037 Gäller från: HT 2016 Fastställd: 2016-02-03

Läs mer

Kursens livsloppsperspektiv syftar till att öka förståelsen kring hur ohälsa förs över generationer och hur ohälsa ackumuleras över livet.

Kursens livsloppsperspektiv syftar till att öka förståelsen kring hur ohälsa förs över generationer och hur ohälsa ackumuleras över livet. 1(6) Kursbeskrivning Kursnamn: Vanliga folkhälsoproblem vägar till (o)hälsa Högskolepoäng: 7.5 hp Kursens innehåll Kursen syftar till att introducera våra vanligaste folkhälsoproblem och folksjukdomar

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Engelska - kandidatkurs BA Course in English 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: EN30H1 Gäller från: HT 2013 Fastställd: 2011-10-12 Ändrad: 2013-03-13 Institution

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Lingvistik I Linguistics I 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: LIN130 Gäller från: HT 2018 Fastställd: 2013-03-13 Ändrad: 2018-02-13 Institution Institutionen för

Läs mer

Betygskriterier och betygsättning

Betygskriterier och betygsättning 1 (8) Finska II B, 15 hp (FAB220) Fastställt av institutionsstyrelsen 2018-03-20 Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska Avdelningen för finska Betygskriterier och

Läs mer

Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7-9 Swedish III for teachers, Secondary school

Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7-9 Swedish III for teachers, Secondary school Kursplan för kurs på avancerad nivå Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7-9 Swedish III for teachers, Secondary school Kurskod: NSÄA30 Gäller från: HT 2015 Fastställd: 2015-02-25 Institution

Läs mer

Instruktion till kursplanemall för kurser på grundnivå och avancerad nivå

Instruktion till kursplanemall för kurser på grundnivå och avancerad nivå Instruktion till kursplan 1 (5) Instruktion till kursplanemall för kurser på grundnivå och avancerad nivå Kursplaner som gäller utbildning under höstterminen ska vara fastställda av FoUN:s kursplaneutskott

Läs mer

Mall för kursplaner vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Mall för kursplaner vid Samhällsvetenskapliga fakulteten 1 (14) BESLUT 2018-09-25 Dnr SU FV-3.1.1-1887-18 Samhällsvetenskapliga fakultetens arbetsgrupp för utbildning på grundnivå och avancerad nivå (SAGA) Mall för kursplaner vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Skolan i samhället School in Society 22.5 Högskolepoäng 22.5 ECTS credits Kurskod: UCG36K Gäller från: HT 2018 Fastställd: 2018-04-03 Institution Institutionen för pedagogik

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Musikvetenskap II Musicology II 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: MVTVÅA Gäller från: VT 2017 Fastställd: 2014-02-19 Ändrad: 2016-09-14 Institution Institutionen

Läs mer

Kursplan för kurs på avancerad nivå

Kursplan för kurs på avancerad nivå Kursplan för kurs på avancerad nivå Psykoterapeutisk teori och metod: grunder, vetenskapsteori och integration Psychotherapeutic theory and method: fundamentals, theory of science and integration 24.0

Läs mer

Dnr SU FV Sandra Persson

Dnr SU FV Sandra Persson 1 (9) 2018-06-07 Dnr SU FV-3.1.1-1814-18 Sandra Persson Riktlinjer för kursplaner avseende kurser inom den utbildningsvetenskapliga kärnan och kurser som innehåller verksamhetsförlagd utbildning vid Humanvetenskapliga

Läs mer

Kursbeskrivning för Självständigt arbete, 15 högskolepoäng, på Statistik III, GN 30 högskolepoäng, ST312G

Kursbeskrivning för Självständigt arbete, 15 högskolepoäng, på Statistik III, GN 30 högskolepoäng, ST312G STOCKHOLMS UNIVERSITET Statistiska institutionen HT 2018 Dan Hedlin 2018-06-21 Kursbeskrivning för Självständigt arbete, 15 högskolepoäng, på Statistik III, GN 30 högskolepoäng, ST312G KURSENS INNEHÅLL

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Nordiska språk - kandidatkurs Scandinavian Languages - Bachelor's Thesis 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: NS3055 Gäller från: HT 2019 Fastställd: 2019-01-09

Läs mer

!!! Institutionen)för)Asien","Mellanöstern"!och$Turkietstudier! Politiskt(ledarskap(på(den(koreanska( halvön,"7.5hp,$höstterminen*2017!!

!!! Institutionen)för)Asien,Mellanöstern!och$Turkietstudier! Politiskt(ledarskap(på(den(koreanska( halvön,7.5hp,$höstterminen*2017!! Institutionen)för)Asien","Mellanöstern"och$Turkietstudier Politiskt(ledarskap(på(den(koreanska( halvön,"7.5hp,$höstterminen*2017 Kontaktuppgifter Personal,*koreanska* Professor* SonjaHäussler Tel:082162238

Läs mer

Mall för kursplaner vid samhällsvetenskapliga fakulteten

Mall för kursplaner vid samhällsvetenskapliga fakulteten 2017 05 02 Dnr SU FV 3.1.1 4030 15 Mall för kursplaner vid samhällsvetenskapliga fakulteten Anvisningarna i mallen är uppdelade i två textspalter: Den vänstra textspalten innehåller samtliga rubriker som

Läs mer

Riktlinjer för kursplaner avseende kurser på grundnivå och avancerad nivå vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Riktlinjer för kursplaner avseende kurser på grundnivå och avancerad nivå vid Samhällsvetenskapliga fakulteten 1 (8) BESLUT 2018-09-25 Dnr SU FV-3.1.1-1886-18 Samhällsvetenskapliga fakultetens arbetsgrupp för utbildning på grundnivå och avancerad nivå (SAGA) Riktlinjer för kursplaner avseende kurser på grundnivå

Läs mer

BESLUT Dnr SU FV Martin Bergqvist Utbildningsledare med inriktning mot lärarutbildning

BESLUT Dnr SU FV Martin Bergqvist Utbildningsledare med inriktning mot lärarutbildning 1 (18) BESLUT 2017-06-08 Dnr SU FV-1.1.2-1942-17 Martin Bergqvist Utbildningsledare med inriktning mot lärarutbildning Mall för kursplaner avseende kurser inom den utbildningsvetenskapliga kärnan och kurser

Läs mer

Kursbeskrivning. Institutionen för folkhälsovetenskap. Kursnamn: Sociala faktorer och hälsa Högskolepoäng: 7.5 hp

Kursbeskrivning. Institutionen för folkhälsovetenskap. Kursnamn: Sociala faktorer och hälsa Högskolepoäng: 7.5 hp 1(5) Kursbeskrivning Kursnamn: Sociala faktorer och hälsa Högskolepoäng: 7.5 hp Kursens innehåll Kursen syftar till att ge studenten en grundläggande översikt kring sociala faktorers betydelse för hälsa.

Läs mer

SGEK03, Samhällsgeografi: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Human Geography: Bachelor Thesis, 30 credits Grundnivå / First Cycle

SGEK03, Samhällsgeografi: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Human Geography: Bachelor Thesis, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SGEK03, Samhällsgeografi: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Human Geography: Bachelor Thesis, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av

Läs mer

Högskoleförordningen finns på Högskoleverkets webbplats,www.hsv.se/reglerochtillsyn/lagarochregler/hogskoleforordningen 2

Högskoleförordningen finns på Högskoleverkets webbplats,www.hsv.se/reglerochtillsyn/lagarochregler/hogskoleforordningen 2 1 (9) BESLUT 2016-06-02 Dnr SU FV-3.1.1-1740-16 Monireh Shirani Riktlinjer för kursplaner avseende kurser inom den utbildningsvetenskapliga kärnan och kurser som innehåller verksamhetsförlagd utbildning

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Musikvetenskap II Musicology II 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: MVTVÅA Gäller från: HT 2016 Fastställd: 2014-02-19 Ändrad: 2016-02-17 Institution Institutionen

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Arbetsmarknadskunskap med management II Labour Relations and Management II 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: AT2050 Gäller från: VT 2015 Fastställd: 2010-12-16

Läs mer

Kursplan. Kursens benämning: Folkrätt i militära operationer. Engelsk benämning: International Law of Military Operations

Kursplan. Kursens benämning: Folkrätt i militära operationer. Engelsk benämning: International Law of Military Operations 1 (5) Kursplan Kursens benämning: Folkrätt i militära operationer Engelsk benämning: International Law of Military Operations Kurskod: 1FR005 Gäller från: HT 2017 Fastställd: Denna kursplan är fastställd

Läs mer

Riktlinjer för kursplaner avseende kurser på grundnivå och avancerad nivå vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Riktlinjer för kursplaner avseende kurser på grundnivå och avancerad nivå vid Samhällsvetenskapliga fakulteten 1 (10) 2015-12-01 Dnr SU FV-3.1.1-4029-15 Samhällsvetenskapliga fakultetens arbetsgrupp för utbildning på grundnivå och avancerad nivå (SAGA) Riktlinjer för kursplaner avseende kurser på grundnivå och

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Socialt arbete 4: Vetenskapliga perspektiv Social Work 4: Scientific Perspectives 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: SU4H18 Gäller från: HT 2018 Fastställd: 2018-02-13

Läs mer

Kursbeskrivning. Svenskt teckenspråk II, praktiskt fokus 7 hp. Teckenspråk i teori och praktik, 30 hp, LITU10. Avdelningen för teckenspråk

Kursbeskrivning. Svenskt teckenspråk II, praktiskt fokus 7 hp. Teckenspråk i teori och praktik, 30 hp, LITU10. Avdelningen för teckenspråk Avdelningen för teckenspråk Kursbeskrivning Svenskt teckenspråk II, praktiskt fokus 7 hp Teckenspråk i teori och praktik, 30 hp, LITU10 Gäller ht 2018. Innehåll och förväntade studieresultat Kursen vänder

Läs mer

!!! Institutionen)för)Asien","Mellanöstern"!och$Turkietstudier! Japanska,"kandidatkurs,"30hp,$ vårterminen)2017!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!! Institutionen)för)Asien,Mellanöstern!och$Turkietstudier! Japanska,kandidatkurs,30hp,$ vårterminen)2017!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Institutionen)för)Asien""Mellanöstern"och$Turkietstudier Japanska"kandidatkurs"30hp$ vårterminen)2017 Kursplan för kurs på grundnivå Japanska kandidatkurs Japanese Bachelor's Course 30.0 Högskolepoäng

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Kompletteringsutbildning för personer med avslutad utländsk högskoleutbildning i socialt arbete III Supplementary course for people with a foreign university education in

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Finansiering I Finance I 7.5 Högskolepoäng 7.5 ECTS credits Kurskod: FE1103 Gäller från: HT 2014 Fastställd: 2011-07-08 Ändrad: 2014-06-08 Institution Företagsekonomiska

Läs mer

Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7-9 Swedish III for teachers, Secondary school

Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7-9 Swedish III for teachers, Secondary school Kursplan för kurs på grundnivå Svenska III inom ämneslärarprogrammet, årskurs 7-9 Swedish III for teachers, Secondary school Kurskod: NSÄG30 Gäller från: HT 2014 Fastställd: 2014-04-09 Institution Institutionen

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Fördjupningsspecialisering i engelska Advanced Course in English for teaching 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: EN03H8 Gäller från: VT 2012 Fastställd: 2007-06-01

Läs mer

Anvisningar för att fylla i SISU-mall för kursplan och riktlinjer för innehållet

Anvisningar för att fylla i SISU-mall för kursplan och riktlinjer för innehållet Dnr SU FV-3.1.1-4030-15 Mall för kursplaner Anvisningarna i mallen är uppdelade i två textspalter: Den vänstra textspalten innehåller samtliga rubriker som ska finnas i en kursplan. En kort text förtydligar

Läs mer

Anvisningar för att fylla i SISU-mall för kursplan och riktlinjer för innehållet

Anvisningar för att fylla i SISU-mall för kursplan och riktlinjer för innehållet Dnr SU FV-3.1.1-4030-15 Mall för kursplaner Anvisningarna i mallen är uppdelade i två textspalter: Den vänstra textspalten innehåller samtliga rubriker som ska finnas i en kursplan. En kort text förtydligar

Läs mer

Avdelningen för teckenspråk. Kursbeskrivning. Svenskt teckenspråk I, 10 hp. Teckenspråk i teori och praktik, 30 hp, LITU10. Gäller ht 2018.

Avdelningen för teckenspråk. Kursbeskrivning. Svenskt teckenspråk I, 10 hp. Teckenspråk i teori och praktik, 30 hp, LITU10. Gäller ht 2018. Avdelningen för teckenspråk Kursbeskrivning Svenskt teckenspråk I, 10 hp Teckenspråk i teori och praktik, 30 hp, LITU10 Gäller ht 2018. Innehåll och förväntade studieresultat Kursen vänder sig till studerande

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Socialt arbete I: Introduktion till kunskapsfältet Social Work I: Introduction to the field of knowledge 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: SUARB1 Gäller från:

Läs mer

Fastställande. Allmänna uppgifter. Kursens mål. Ekonomihögskolan

Fastställande. Allmänna uppgifter. Kursens mål. Ekonomihögskolan Ekonomihögskolan FEKH69, Företagsekonomi: Examensarbete i redovisning på kandidatnivå, 15 högskolepoäng Business Administration: Degree Project in Financial and Management Accounting Undergraduate Level,

Läs mer

Kursbeskrivning. Språkvetenskaplig introduktion till svenskt teckenspråk, 5 hp. Teckenspråk i teori och praktik, 30 hp, LITU10

Kursbeskrivning. Språkvetenskaplig introduktion till svenskt teckenspråk, 5 hp. Teckenspråk i teori och praktik, 30 hp, LITU10 Avdelningen för teckenspråk Kursbeskrivning Språkvetenskaplig introduktion till svenskt teckenspråk, 5 hp Teckenspråk i teori och praktik, 30 hp, LITU10 Gäller ht 2018. Innehåll och förväntade studieresultat

Läs mer

Uppdaterad

Uppdaterad Uppdaterad 2015-07-17 1 STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen Kursplan för Kandidatuppsats i sociologi HT 2015, 15hp (Syllabus for Bachelor thesis course in sociology, 15 ECTS) 1. Personal

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Managementteknologier och representation Management Technologies and Representation 6.0 Högskolepoäng 6.0 ECTS credits Kurskod: FE3233 Gäller från: ST 2014 Fastställd: 2014-01-31

Läs mer

Föreskrifter för examination vid Stockholms universitet

Föreskrifter för examination vid Stockholms universitet 1 (7) BESLUT 2010-06-10 Dnr SU 301-0177-10 Doknr 1 Emma Boyagi Jurist Ledningskansliet Föreskrifter för examination vid Stockholms universitet Examinationen är både myndighetsutövning och ett led i studentens

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Ryska - kandidatkurs Russian - Bachelor's course 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: SLRYS4 Gäller från: VT 2019 Fastställd: 2012-04-25 Ändrad: 2018-09-04 Institution

Läs mer

Kursplan. Kursens benämning: Militärteknik, Metod och självständigt arbete. Engelsk benämning: Military-Technology, Methods and Thesis

Kursplan. Kursens benämning: Militärteknik, Metod och självständigt arbete. Engelsk benämning: Military-Technology, Methods and Thesis 1 (5) Kursplan Kursens benämning: Militärteknik, Metod och självständigt arbete Engelsk benämning: Military-Technology, Methods and Thesis Kurskod: 1OP302 Gäller från: VT 2016 Fastställd: Denna kursplan

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Portugisiska - kandidatkurs Portuguese, Bachelor s Course 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: PO4400 Gäller från: HT 2012 Fastställd: 2012-04-04 Institution Romanska

Läs mer

Kursen ges som fristående kurs i huvudområdet socialt arbete och kan ingå i en masterexamen i samhällsvetenskap med fördjupning i socialt arbete.

Kursen ges som fristående kurs i huvudområdet socialt arbete och kan ingå i en masterexamen i samhällsvetenskap med fördjupning i socialt arbete. Samhällsvetenskapliga fakulteten SOAN44, Socialt arbete: Handledning inom verksamhetsförlagd utbildning i socialt arbete, 7,5 högskolepoäng Social Work: Supervision in Social Work Field Education, 7.5

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Franska - kandidatkurs French, Bachelor's Course 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: FRK30A Gäller från: HT 2016 Fastställd: 2015-10-14 Institution Romanska och

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Konstvetenskap II: Bild, arkitektur och tolkning Art History II: Image, Architecture and Interpretation 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: KV2280 Gäller från:

Läs mer

Kursplan för kurs på avancerad nivå

Kursplan för kurs på avancerad nivå Kursplan för kurs på avancerad nivå Portugisiska - magisterkurs Portuguese, Magister s Course 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: PO5500 Gäller från: HT 2012 Fastställd: 2012-04-04 Institution

Läs mer

SOLP02, Rättssociologi i teori och praktik, 15 högskolepoäng Socio-Legal Theory and Practice, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

SOLP02, Rättssociologi i teori och praktik, 15 högskolepoäng Socio-Legal Theory and Practice, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SOLP02, Rättssociologi i teori och praktik, 15 högskolepoäng Socio-Legal Theory and Practice, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Kompletteringsutbildning för personer med avslutad utländsk högskoleutbildning i socialt arbete I Supplementary course for people with a foreign university education in social

Läs mer

Riktlinjer för kursplaner avseende kurser på grundnivå och avancerad nivå vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Riktlinjer för kursplaner avseende kurser på grundnivå och avancerad nivå vid Samhällsvetenskapliga fakulteten 1 (10) 2015-12-01 Dnr SU FV-3.1.1-4029-15 Samhällsvetenskapliga fakultetens arbetsgrupp för utbildning på grundnivå och avancerad nivå (SAGA) Riktlinjer för kursplaner avseende kurser på grundnivå och

Läs mer

STVK02, Statsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Political Science: Bachelor's Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle

STVK02, Statsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Political Science: Bachelor's Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten STVK02, Statsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Political Science: Bachelor's Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Socialt arbete 4: Vetenskapliga perspektiv på sociala processer Social Work 4: Scientific perspectives on social processes 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: SUARB4

Läs mer

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING STOCKHOLMS UNIVERSITET Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska Avdelningen för baltiska språk BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING, kunskapsformer och betygsskalor Varje

Läs mer

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING

BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING Stockholms universitet Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska Avdelningen för finska BETYGSKRITERIER OCH BETYGSÄTTNING Förväntade studieresultat, kunskapsformer och

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Ekonomistyrning II Managerial Accounting II 7.5 Högskolepoäng 7.5 ECTS credits Kurskod: FE2402 Gäller från: VT 2014 Fastställd: 2011-12-21 Ändrad: 2013-12-02 Institution

Läs mer

Riktlinjer och mall för kursplaner inom Humanistiska fakulteten

Riktlinjer och mall för kursplaner inom Humanistiska fakulteten 1 2011-06-07 BESLUT Tove Holmqvist Utbildningsledare Humanistiska fakultetskansliet Riktlinjer och mall för kursplaner inom Humanistiska fakulteten Allmänt Kursplanen är det dokument mot vilken kursen

Läs mer

BVPL01, Projektledning för beteendevetare, 15 högskolepoäng Project Management in a Behavioural Perspective, 15 credits Grundnivå / First Cycle

BVPL01, Projektledning för beteendevetare, 15 högskolepoäng Project Management in a Behavioural Perspective, 15 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten BVPL01, Projektledning för beteendevetare, 15 högskolepoäng Project Management in a Behavioural Perspective, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Spanska - kandidatkurs Spanish, Bachelor s Course 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: ES4400 Gäller från: HT 2013 Fastställd: 2012-03-21 Ändrad: 2013-10-09 Institution

Läs mer

INFK11, Informatik: Examensarbete för kandidatexamen, 15 högskolepoäng Informatics: Bachelor Degree Project, 15 credits Grundnivå / First Cycle

INFK11, Informatik: Examensarbete för kandidatexamen, 15 högskolepoäng Informatics: Bachelor Degree Project, 15 credits Grundnivå / First Cycle Ekonomihögskolan INFK11, Informatik: Examensarbete för kandidatexamen, 15 högskolepoäng Informatics: Bachelor Degree Project, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av

Läs mer

Riktlinjer och mall för kursplaner vid Humanistiska fakulteten

Riktlinjer och mall för kursplaner vid Humanistiska fakulteten 1 2012-10-02 BESLUT Lovisa af Petersens, Tove Holmqvist Utbildningsledare Humanistiska fakultetskansliet Riktlinjer och mall för kursplaner vid Humanistiska fakulteten Allmänt Riktlinjer och mall för kursplaner

Läs mer

Kursplan för Kandidatuppsats i sociologi VT 2018, 15hp

Kursplan för Kandidatuppsats i sociologi VT 2018, 15hp 1(6) 2017-10-31 Kursplan för Kandidatuppsats i sociologi VT 2018, 15hp 1. Personal Kursansvarig lärare: Livia Oláh kontakt: livia.olah@sociology.su.se Kursassistent: Anna Borén kontakt: uppsats@sociology.su.se

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Översättning - kandidatkurs Translation - Bachelor's Course 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: TTA440 Gäller från: VT 2018 Fastställd: 2015-06-03 Ändrad: 2017-05-03

Läs mer

Riktlinjer och mallar för betygskriterier inom grundutbildningen i biologi (beslutat av BIG: s styrelse den 13 juni 2007)

Riktlinjer och mallar för betygskriterier inom grundutbildningen i biologi (beslutat av BIG: s styrelse den 13 juni 2007) Riktlinjer och mallar för betygskriterier inom grundutbildningen i biologi (beslutat av BIG: s styrelse den 13 juni 2007) Rektors och fakultetens riktlinjer Rektor utfärdade i juni 2006 riktlinjer för

Läs mer

Kursplanen är fastställd av Institutionsstyrelsen vid Institutionen för informatik att gälla från och med , vårterminen 2018.

Kursplanen är fastställd av Institutionsstyrelsen vid Institutionen för informatik att gälla från och med , vårterminen 2018. Ekonomihögskolan SYSK16, Informatik: Examensarbete (uppsats) för, 15 högskolepoäng Informatics: Bachelor Degree Project (Thesis), 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Konstvetenskap II Art History II 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: KV2290 Gäller från: HT 2019 Fastställd: 2016-08-19 Ändrad: 2018-12-05 Institution Institutionen

Läs mer

Kursen ges som fristående kurs i huvudområdet socialt arbete och kan ingå i en masterexamen i samhällsvetenskap med fördjupning i socialt arbete.

Kursen ges som fristående kurs i huvudområdet socialt arbete och kan ingå i en masterexamen i samhällsvetenskap med fördjupning i socialt arbete. Samhällsvetenskapliga fakulteten SOAN44, Socialt arbete: Handledning inom verksamhetsförlagd utbildning i socialt arbete, 7,5 högskolepoäng Social Work: Supervision in Social Work Field Education, 7.5

Läs mer

G2E, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen

G2E, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen Ekonomihögskolan FEKH49, Företagsekonomi: Examensarbete i organisation på kandidatnivå, 15 högskolepoäng Business Administration: Bachelor Degree Project in Organization Undergraduate Level, 15 credits

Läs mer

MATK11, Matematik: Examensarbete för kandidatexamen, 15 högskolepoäng Mathematics: Bachelor's Degree Project, 15 credits Grundnivå / First Cycle

MATK11, Matematik: Examensarbete för kandidatexamen, 15 högskolepoäng Mathematics: Bachelor's Degree Project, 15 credits Grundnivå / First Cycle Naturvetenskapliga fakulteten MATK11, Matematik: Examensarbete för kandidatexamen, 15 högskolepoäng Mathematics: Bachelor's Degree Project, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Engelska II English II 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: EN20H7 Gäller från: VT 2012 Fastställd: 2007-06-18 Ändrad: 2011-11-23 Institution Engelska institutionen

Läs mer

Modevetenskap II. Vetenskapligt skrivande, 7,5 hp, VT-16 Kursbeskrivning och Litteraturlista. Kursansvarig: Louise Wallenberg

Modevetenskap II. Vetenskapligt skrivande, 7,5 hp, VT-16 Kursbeskrivning och Litteraturlista. Kursansvarig: Louise Wallenberg 1 (5) Modevetenskap II Vetenskapligt skrivande, 7,5 hp, VT-16 Kursbeskrivning och Litteraturlista Kursansvarig: Louise Wallenberg Kursens innehåll och syften Kursen i vetenskapligt skrivande ger dig övning

Läs mer

SIMM25, Social Sciences: Fieldwork, 7,5 högskolepoäng Social Sciences: Fieldwork, 7.5 credits Avancerad nivå / Second Cycle

SIMM25, Social Sciences: Fieldwork, 7,5 högskolepoäng Social Sciences: Fieldwork, 7.5 credits Avancerad nivå / Second Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SIMM25, Social Sciences: Fieldwork, 7,5 högskolepoäng Social Sciences: Fieldwork, 7.5 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Graduate

Läs mer

LMS210, Människa, natur och samhälle för lärare 2, 30 högskolepoäng

LMS210, Människa, natur och samhälle för lärare 2, 30 högskolepoäng LMS210, Människa, natur och samhälle för lärare 2, 30 högskolepoäng Man, Nature and Society 2 for Teachers in Primary School, 30 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande Kursplanen

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION LV1212 Litteraturvetenskap, Fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Comparative Literature, Intermediate Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska

Läs mer

G2E, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen

G2E, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen Ekonomihögskolan FEKH69, Företagsekonomi: Examensarbete i redovisning på kandidatnivå, 15 högskolepoäng Business Administration:Bachelor Degree Project in Financial and Management Accounting Undergraduate

Läs mer

INFM10, Informatik: Magisteruppsats, 15 högskolepoäng Informatics: Master Thesis, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

INFM10, Informatik: Magisteruppsats, 15 högskolepoäng Informatics: Master Thesis, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Ekonomihögskolan INFM10, Informatik: Magisteruppsats, 15 högskolepoäng Informatics: Master Thesis, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionsstyrelsen

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Lingvistik IV Linguistics IV 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: LIN400 Gäller från: VT 2016 Fastställd: 2014-09-03 Ändrad: 2015-08-20 Institution Institutionen

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Konstvetenskap II: Bild, arkitektur och tolkning Art History II: Image, Architecture and Interpretation 30.0 Högskolepoäng 30.0 ECTS credits Kurskod: KV2280 Gäller från:

Läs mer

Kursplanen är fastställd av Socialhögskolans institutionsstyrelse att gälla från och med , höstterminen 2017.

Kursplanen är fastställd av Socialhögskolans institutionsstyrelse att gälla från och med , höstterminen 2017. Samhällsvetenskapliga fakulteten SOAN35, Socialt arbete med inriktning på funktionsförmåga och funktionshinder, 15 högskolepoäng Social Work: Disability and Functioning in a Social Context, 15 credits

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG220 Logistiska informationssystem, 15 högskolepoäng Logistics and Information Systems, 15 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG301 Marknadsföring, kandidatkurs, 15 högskolepoäng Marketing, Bachelor Course, 15 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Företagsfinansiering Corporate Finance 7.5 Högskolepoäng 7.5 ECTS credits Kurskod: FE3129 Gäller från: ST 2016 Fastställd: 2013-12-02 Ändrad: 2016-05-02 Institution Företagsekonomiska

Läs mer

Kursplanen är fastställd av Ledningsgruppen för Bachelor in Development Studies att gälla från och med , höstterminen 2017.

Kursplanen är fastställd av Ledningsgruppen för Bachelor in Development Studies att gälla från och med , höstterminen 2017. Samhällsvetenskapliga fakulteten UTVC25, Utvecklingsstudier: Utvecklingssamarbete i praktiken, 15 högskolepoäng Development Studies: Development Cooperation in Practice, 15 credits Grundnivå / First Cycle

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION RKT135 Nya testamentet med grekiska, fördjupningskurs, 15 högskolepoäng The New Testament in Greek, Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska

Läs mer

Beslut Denna kursplan är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Beslut Denna kursplan är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden Kursplan för kurs på avancerad nivå Nordiska språk med historisk inriktning, magisterkurs Scandinavian Languages Historical Profile, Magister's Course 30 Högskolepoäng 30 ECTS credits Kurskod: NS8002 Gäller

Läs mer