HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning."

Transkript

1 PLANBESKRIVNING 1(10) Planavdelningen Dp Julia Nedersjö Tfn Detaljplan för fastigheten Kyrksjöbacken 51 m m i stadsdelen Bromma Kyrka i Stockholm Dp HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet är att möjliggöra styckning av småhusfastigheten genom en ny byggrätt på västra sidan av fastigheten. Fastigheten är idag bebyggd med ett bostadshus samt ett mindre fritidshus. Planändringen möjliggör avstyckning av den västra delen med fritidshuset och uppförandet av ett mindre småhus för permanentboende på denna del. Det ursprungliga fritidshuset är inte avsett för permanentboende utan räknas som komplementbyggnad. Planområdets läge i Bromma Kyrka markerat i rött.

2 2 (9) DP PLANDATA Planområde Planområdet utgörs av fastigheten Kyrksjöbacken 51, en småhustomt på 1670 kvm. Markägoförhållanden Fastigheten är privatägd. Den delar i dag utfart med intilliggande fastighet Kyrksjöbacken 50 via ett skaft. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN Översiktsplan I Promenadstaden - Översiktsplan för Stockholm, antagen av kommunfullmäktige mars 2010, samt i Översiktsplan 1999 är fastigheten belägen inom område som utgör gles stadsbebyggelse med bostäder som huvudsaklig användning. Planen är förenlig med båda översiktsplanerna. Gällande plan För fastigheten gäller stadsplan Pl 2595B, fastställd Gällande plan anger bostadsändamål med byggrätt för friliggande småhus placerad på fastighetens östra del. Marken närmast Kyrksjölötens naturreservat får inte bebyggas. Även byggnadens höjd, storlek och placering regleras. Del av den ursprungliga stadsplanen från 1943, plangräns för Kyrksjöbacken 51 utmärkt i rött. Stockholms byggnadsordning Området preciseras som villastad. I byggnadsordningen redovisas det förhållningssätt som bör iakttas för villastaden: Villastaden kan kompletteras med bibehållen balans Nya byggnader anpassas till tomter och naturmark Den befintliga bebyggelsen får förändras med beaktande av det individuella husets värde I sammanhållna grupphusområden tas hänsyn till helhetsverkan

3 3 (9) DP Förtätning av stadsdelen Bromma Kyrka Genom successiv tomtdelning pågår en kontinuerlig förtätning av villasamhällena i Stockholm. Stadsbyggnadskontorets bedömning är att stadsdelen Bromma Kyrka kan kompletteras med nya bostäder genom delning av stora småhusfastigheter. En förutsättning är dock att det sker med varsam hand och att områdets karaktär inte förvanskas genom överexploatering, att balansen mellan bebyggelse och natur med karaktären av fritt liggande hus i trädgårds- eller naturlandskap behålls och att gatubildens naturprägel och uppvuxna vegetation är vägledande. Stadens policy vid styckning av småhustomter Enligt stadens policy bör tomtytan för friliggande småhus inte understiga 600 kvm och bostadshus inte uppta mer än 1/5 av fastighetens markyta eller ha högst 120 kvm byggnadsarea. Därutöver kan 30 kvm kompletteringsbebyggelse medges per fastighet. FÖRUTSÄTTNINGAR OCH FÖRÄNDRINGAR Befintliga förhållanden Fastigheten Kyrksjöbacken 51 är belägen i ett villakvarter mellan naturreservatet Kyrksjölöten, öster om Bromma Kyrksjö, och Spångavägen i Bromma Kyrka. Området består av villabebyggelse av skiftande ålder och karaktär, där de ursprungliga tomterna successivt styckats av. Tomten har utfart mot Spångavägen som delas med grannfastigheten Kyrksjöbacken 50. Detta är reglerat med gällande servitutsavtal. På fastigheten finns idag tre byggnader. En bostadsbyggnad för permanentboende, ett mindre fritidshus samt ett garage. Tomten ligger intill en av naturreservatets skogsbevuxna moränryggar. Flygfoto över planområdet. Illustrerad planområdesgräns i heldraget rött, samt föreslagen delning av fastigheten i prickat rött.

4 4 (9) DP Vy från infart, huvudbyggnad på nuvarande fastighet samt garage. Nuvarande komplementbyggnad (före detta sommarstuga) på den vänstra bilden samt huvudbyggnaden till höger. Ny bebyggelse Den nya planen medger en huvudbyggnad om 120 kvm, komplementbyggnad om högst 30 kvm samt carport om högst 30 kvm på respektive fastighet. Dagens fastighetsägare planerar att behålla den före detta sommarstugan som komplementbyggnad på den avstyckade tomten och kan därmed inte uppföra något garage. På mark utmärkt med plustecken på plankartan får endast garage uppföras, med högst en våning samt till en högsta totalhöjd av 4 meter. I övrigt medger planen en sådan placering av garagen att den visuella kontakten med Kyrksjölötens naturreservat från Spångavägen behålls.

5 5 (9) DP Solstudie Ny bebyggelse kommer under delar av dygnet att vara skuggad av skogsområdet i intilliggande naturreservat, under sommaren är förhållandena bättre. Enligt naturreservatets skötselplan får den höga och täta vegetationen på moränryggarna inte glesas ur, eftersom den skapar förutsättningen för en speciell flora och fauna. Solstudie, 20e mars. Nedan visar fyra bilder hur träden skuggar huset under dagen. kl kl kl kl Solstudie, 20e juni. Nedan visar fyra bilder hur träden skuggar huset under dagen.

6 6 (9) DP kl kl kl kl Stadsbild Området består av villabebyggelse av blandad karaktär. Den successiva förtätningen har resulterat i en blandning av äldre och nyare hus i olika stilar. Bebyggelsen i området har ingen specifik sammanhållen karaktär, därför ställs inga särskilda utformningskrav på byggnader i den nya planen. Däremot begränsas höjden (totalhöjd och byggnadshöjd) för att husen inte ska avvika från småhuskaraktären i området. För befintligt hus anpassas bestämmelserna efter nuvarande totalhöjd och byggnadshöjd. Friytor och rekreation Fastigheten ligger intill Kyrksjölötens naturreservat med promenadvägar, rikt djurliv och badbrygga. Gator och trafik Under rusningstrafik finns i dagsläget problem med köbildning på Spångavägen. Planen bedöms inte skapa sådan trafik att det väsentligt påverkar trafiksituationen på Spångavägen. Kollektivtrafik och service Fastigheten ligger nära busshållplats för buss 117 som anknyter till Brommaplan, där finns matvarubutik och tunnelbanestation. Parkering och angöring Parkering ska anordnas på tomtmark, tomten angörs via skaft från Spångavägen. Geotekniska förhållanden Marken är mestadels morän och i nordvästra delen av tomten berg nära markytan. Tillgänglighet Planen bedöms inte innebära några svårigheter med avseende på tillgänglighet för funktionshindrade. Ny bebyggelse samt utemiljöer ska vara tillgängliga för personer med rörelsehinder. Ny bebyggelse ska följa riktlinjerna i stadens utemiljöprogram.

7 7 (9) DP KONSEKVENSER FÖR MILJÖN Behovsbedömning Stadsbyggnadskontoret bedömer att detaljplanens genomförande inte kan antas medföra sådan betydande miljöpåverkan som åsyftas i PBL 5 kap 18 eller MB 6 kap 11 att en miljöbedömning behöver göras. Planen överensstämmer med gällande översiktplan. Planen bedöms inte strida mot några andra kommunala eller nationella riktlinjer, lagar eller förordningar. Planen gränsar till, men berör inte område av nationell, gemenskaps- eller internationell skyddsstatus. Den planerade verksamheten bedöms inte medföra väsentlig påverkan på miljö, kulturarv eller människors hälsa. De miljöfrågor som har betydelse för projektet har studerats under planarbetet och redovisas i planbeskrivningen. Natur Fastigheten gränsar till Kyrksjölötens naturreservat. Reservatet bildades 1997 och innehåller ett Esko-område (ekologiskt särskilt känsligt område) och ett Natura 2000 område. Natura 2000 områden har särskilda skydds- eller bevarandevärden enligt EU:s definition och föreskrifter. Inom naturreservatet finns även De Geer morän som utgör riksintresse för den vetenskapligtkulturella naturvården. Naturreservatet Kyrksjölöten Naturreservatet är ett kommunalt instiftat naturreservat. Det skapades 1997 i syfte att ge de riksintressanta De Geer moränerna skydd, säkerställa och utveckla områdets biologiska mångfald samt säkerställa naturområdet för friluftslivet och dess användning för naturundervisning. Till reservatet finns en skötselplan. Vegetationen på De Geer moränen, liksom moränen i sig, ska uttryckligen bevaras i befintligt tillstånd då den skapar förutsättningar för en speciell flora och fauna. Därför är det förbjudet att genomföra åtgärder såsom gallring, röjning och fällning inom reservatsområdet. Gränsen till naturreservatet måste respekteras både under byggprocessen och efter att huset uppförts. Skuggning Vegetationen i naturreservatet, som utgörs av blandskog med både löv- och barrskog, är hög och tät vilket innebär att ny bebyggelse hamnar i ett skuggat läge under eftermiddagar och kvällar. Det är förbjudet att glesa ut vegetationen eftersom den enligt reservatets skötselplan ska behållas intakt. Naturreservatet tillhör kommunen som anser att skuggning inte är tillräckligt skäl för fällning/urglesning av träd i reservatet. Säkerhet Krav på fällning av träd kan ställas och godkännas om de utgör en risk. Trots att det strider mot skötselplanen för naturreservatet. Naturreservatet får inte innebära fara för egendom eller personer. Detta säkerhetskrav gäller både tomten och byggnader. Kontorets bedömning är därför att planens genomförande inte innebär att starkare krav kan ställas på fällning av träd inom naturreservatet området än i dagsläget.

8 8 (9) DP Bilden visar hur moränryggen sträcker sig in på tomtmarken. Till höger i bild syns komplementbyggnaden. Natura 2000 Kyrksjön är omgiven av en av stadens största fuktlövskogar. Sjön samt dess strandzon är viktig för den biologiska mångfalden. Delar av naturreservatet är klassat som Natura 2000område, riksintresse enligt miljöbalken, i syfte att bevara och återskapa livsmiljön för större vattensalamander. Kyrksjöns undervattensvegetation tillhör även Naturanaturtypen Kalkrika oligo-mesotrofa vatten med bentiska kransalger (3140) som är känslig för näringstillförsel samt grumling av vattnet. Därför är det viktigt att vattnet inom tillrinningsområdet inte är förorenat samt att tillrinningen inte minskar. Sjön och dess omgivning är även klassat som särskilt känsligt område för hydrologiska störningar. Fastigheten ligger utanför tillrinningsområdet för Kyrksjön, enligt uppgift från Stockholm Vatten. Planen påverkar därför inte riksintresset Natura De Geer morän De Geer moränen inom naturreservatets gräns är klassad som riksintresse. Stadsbyggnadskontoret bedömer att planen inte påverkar riksintresset för De Geer moränen. Ytan närmast reservatet får inte bebyggas. Dagvatten Dagvattenhanteringen ska omhändertas lokalt, i enlighet med stadens dagvattenstrategi. Kyrksjön är klassad som ekologiskt särskilt känsligt område för hydrologiska störningar enligt Stockholms Översiktsplan 1999.

9 9 (9) DP MEDVERKANDE Planhandlingarna har upprättats av planavdelningen på Stockholms stadsbyggnadskontor genom Julia Nedersjö. Nina Åman Planchef Julia Nedersjö Planhandläggare

HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1(10) Planavdelningen 2011-02-15 S-Dp 2010-00939-54 Julia Nedersjö Tfn 08 508 27 585 Förslag Detaljplan för Kyrksjöbacken 51 mm i stadsdelen Bromma Kyrka i Stockholm S-Dp 2010-00939-54

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp Stadsbyggnadskontoret Planbeskrivning Planavdelningen Joel Berring 2015-04-29 Telefon 08-508 27 387 Sida 1 (9) Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp 2014-13247

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2013-09-26 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp 2013-11655-54 Orienteringskarta med

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Rosenhöljan 19 i stadsdelen Solhem (1 nytt småhus)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Rosenhöljan 19 i stadsdelen Solhem (1 nytt småhus) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-11-06 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Rosenhöljan 19 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-07-02 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Åkersenapen 15 i stadsdelen Hässelby Villastad, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Åkersenapen 15 i stadsdelen Hässelby Villastad, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2013-12-04 Tfn 08-508 27 251 1(8) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Åkersenapen 15 i stadsdelen Hässelby Villastad, S-Dp 2013-14032

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Riksskattmästaren 45 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Riksskattmästaren 45 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-11-10 Tfn 08-508 27 251 1(8) Laga kraft: 2015-01-10 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Riksskattmästaren 45 i stadsdelen Skarpnäcks Gård,

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Lillfingret 1 m.m. i stadsdelen Eneby, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Lillfingret 1 m.m. i stadsdelen Eneby, Dp STADSBYGGNADSKONTORET BETÄNKETIDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Christian Bleckman 2014-03-31 Tfn +46 08-508 27 340 1(6) Laga kraft: 2014-07-15 Planbeskrivning Detaljplan för Lillfingret 1 m.m. i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen Sundby (2 parhus)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen Sundby (2 parhus) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-29 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, Dp STADSBYGGNADSKONTORET BETÄNKETIDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2013-12-12 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, Dp 2013-11655-54 Orienteringskarta

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Christian Bleckman 2014-03-14 Tfn +46 08-508 27 300 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp 2013-20197 Box 8314, 104 20 Stockholm.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(6) Ytterstadsavdelningen 2008-01-16 S-Dp 2007-36186-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 27 341

PLANBESKRIVNING 1(6) Ytterstadsavdelningen 2008-01-16 S-Dp 2007-36186-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 27 341 PLANBESKRIVNING 1(6) Ytterstadsavdelningen 2008-01-16 S-Dp 2007-36186-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 27 341 Förslag Detaljplan för del av fastigheten Ålsten 1:1 (Äppelviken/Smedslättens Tennisklubb) i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Strandviolen 6 i stadsdelen Hässelby Villastad (1 gruppboende)

Startpromemoria för planläggning av Strandviolen 6 i stadsdelen Hässelby Villastad (1 gruppboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-02-15 Handläggare: Oskar Bergström Tfn 08-50827130 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Strandviolen 6 i stadsdelen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-09-19 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp 2013-10251 Orienteringskarta

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Rosenhöljan 19 i stadsdelen Solhem, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Rosenhöljan 19 i stadsdelen Solhem, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN BETÄNKETIDSHANDLING Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 2014-04-10 1(9) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Rosenhöljan 19 i stadsdelen Solhem, Dp 2013-17584-54

Läs mer

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh)

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2014-05168 Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-09766-54 Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Detaljplan för fastigheten Figaro 3 i stadsdelen Kälvesta i Stockholm Dp 2010-09766-54 HANDLINGAR Planen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp STADSBYGGNADSKONTORET 2014-10-20 PLANAVDELNINGEN TARA NEZHADI Tfn 08-508 27 251 1(8) Laga kraft: 2015-06-17 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp 2013-10279-54 Orienteringskarta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-12-05 Handläggare: Christian Bleckman Tfn +46 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö (inga nya bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö (inga nya bostäder) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2014-10-30 Handläggare Joel Berring Telefon 08-508 27 387 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Koralen 7 och Bassångaren

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att ge planstöd till befintligt gårdshus.

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att ge planstöd till befintligt gårdshus. PLANBESKRIVNING 1(5) Planavdelningen 2010-10-01 Dp 2010-03063-54 Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 2010-03063-54 HANDLINGAR Planen

Läs mer

Dp HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Dp HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING (5) PLANAVDELNINGEN Anna Rex 0-0-9 Dp 09-043 Tfn 0-50 2 596 Detaljplan för Lindansaren 2 m.fl. i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 09-043 Drottninggatan HANDLINGAR Planen består av plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen Dp Julia Nedersjö Tfn Laga kraft:

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen Dp Julia Nedersjö Tfn Laga kraft: PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2012-06-20 Dp 2011-07312-54 Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Laga kraft: 2013-06-13 Detaljplan för fastigheten Staren 18 i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 2011-07312-54

Läs mer

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp Stadsbyggnadskontoret Micael Johansson Telefon +46 (0)8-508 27 181 2018-09-19 Sida 1 (8) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp 2017-12502 Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Blåvidet 3 i stadsdelen Vinsta ( köp av anslutande

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Blåvidet 3 i stadsdelen Vinsta ( köp av anslutande Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-03-21 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(9) Planavdelningen S-Dp Emma Byström Tfn

PLANBESKRIVNING 1(9) Planavdelningen S-Dp Emma Byström Tfn PLANBESKRIVNING 1(9) Planavdelningen 2011-02-07 S-Dp 2010-03422-54 Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Förslag Detaljplan för Rågö 1 i stadsdelen Farsta i Stockholm S-Dp 2010-03422-54 HANDLINGAR Planen består

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, Dp STADSBYGGNADSKONTORET BETÄNKETIDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Christian Bleckman 2014-06-24 Tfn +46 08-508 27 300 1(9) Lagakraft 2015-09-17 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Klocktornet 6 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 2 m m i stadsdelen Tensta

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 2 m m i stadsdelen Tensta STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-03-22 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) Handläggare: Helena Hultgren Tfn 08-508 27545 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Läs mer

Begäran om planbesked för fastigheten Rösunda 9:14, Ringvägen 44 i Saltsjöbaden

Begäran om planbesked för fastigheten Rösunda 9:14, Ringvägen 44 i Saltsjöbaden 2015-11-25 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2015/84-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för fastigheten Rösunda 9:14, Ringvägen 44 i Saltsjöbaden Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

Planområde. Flygfoto över fastigheten JANNELUND 10:4, Storgatan 1 från söder.

Planområde. Flygfoto över fastigheten JANNELUND 10:4, Storgatan 1 från söder. DEGERFORS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Kommunstyrelseförvaltningen Datum Handläggare 2009-03-30 K K Kerstin Jansson Beteckning KS 28-2009 Detaljplan för fastigheten JANNELUND 10:4 Degerfors kommun, Örebro län

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan LAGAKRAFTBEVIS 2011-08-18 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 11BMN28 Handläggare: Sari Svedjeholm Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län Detaljplanen antogs av Byggnads-

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län Planområdet Enkelt planförfarande 2010-04-09, just 2010-05-12 Diarienummer: MBN 0235/09 PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Inledning

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheterna Näckrosen 3 och 33 i stadsdelen Solhem i Stockholm, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheterna Näckrosen 3 och 33 i stadsdelen Solhem i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2012-04-27 Tfn 08-508 272 51 Rev 2012-06-07 Rev 2012-09-04 1(7) Laga kraft 2013-12-13 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheterna Näckrosen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15.

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15. STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen

Läs mer

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Begränsat förfarande

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Begränsat förfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Diarienummer: Veronica Sjögren PBN 2014-2469 Planbeskrivning Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Begränsat förfarande

Läs mer

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning DIARIENR SBN 2012-001482 1 (8) Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Planområdet markerat i orange färg. Tillägg till

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-10-05 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Springbrunnen 1 m m i stadsdelen Hässelby Gård (48 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Springbrunnen 1 m m i stadsdelen Hässelby Gård (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-14 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Springbrunnen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Åkersenapen 15 i stadsdelen Hässelby Villastad, Dp 2013-14032-54

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Åkersenapen 15 i stadsdelen Hässelby Villastad, Dp 2013-14032-54 STADSBYGGNADSKONTORET LAGA KRAFT PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-02-20 Tfn 08-508 27 251 REVIDERAD 2014-04-09 1(9) Laga kraft 2014-06-27 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Åkersenapen 15 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger)

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-08-01 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 DP 1730 2010-02-16 Dnr 2009/285-BN 213 Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2011-09-05, rev 2011-12-12 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för del av fastigheten Oxhalsö 2:112 i Blidö församling Dnr 11-30.214 Ks 11-69

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Baslinjen 15 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Baslinjen 15 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANBESKRIVNING PLANAVDELNINGEN Christian Bleckman 2014-02-07 Tfn +46 08-508 27 340 1 (8) Planbeskrivning Detaljplan för Baslinjen 15 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp 2013-10965 Box

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ferdinand 9 i stadsdelen Sundby

Startpromemoria för planläggning av Ferdinand 9 i stadsdelen Sundby STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-10-17 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ferdinand 9 i stadsdelen Sundby Förslag

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Ungbrodern 21 m.fl i stadsdelen Hägersten, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Ungbrodern 21 m.fl i stadsdelen Hägersten, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2011-16456-54 Suzanna Tsygankova 2012-08-31 Tfn 08-508 275 68 1(10) Planbeskrivning Detaljplan för Ungbrodern 21 m.fl i stadsdelen Hägersten, Dp 2011-16456 HÄGERSTEN

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården 1:40 invid kvarteret Roslagsbanan i stadsdelen Norra Djurgården, S-ÄDp

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården 1:40 invid kvarteret Roslagsbanan i stadsdelen Norra Djurgården, S-ÄDp Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Tony Andersson 2018-04-03 Telefon 08-508 27 318 Sida 1 (6) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården 1:40 invid kvarteret Roslagsbanan i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem

Läs mer

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av fastigheten Alvik 1:13, område vid kvarteret Biografen i stadsdelen Alvik, S-ÄDp

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av fastigheten Alvik 1:13, område vid kvarteret Biografen i stadsdelen Alvik, S-ÄDp Stadsbyggnadskontoret Granskningshandling Planavdelningen Carla Hedberg 2017-05-09 Telefon 08-508 27 239 Sida 1 (8) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av fastigheten Alvik 1:13, område vid kvarteret

Läs mer

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela planområdet. Underliggande

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Tillägg till byggnadsplan för del av fastigheten Björnö 1:20 Dnr: 13-1876.214 Ks 13-1532.214

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Tillägg till byggnadsplan för del av fastigheten Björnö 1:20 Dnr: 13-1876.214 Ks 13-1532.214 SAMRÅDSFÖRSLAG 2013-11-07, rev. 2015-03-25 och 2015-07-03 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Tillägg till byggnadsplan för del av fastigheten Björnö 1:20 Dnr: 13-1876.214 Ks 13-1532.214 TILLÄGG TILL

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Urmakaren 9 Kiruna kommun, Norrbottens län

Detaljplan för fastigheten Urmakaren 9 Kiruna kommun, Norrbottens län Samhällsbyggnadskontoret Antagandehandling 1 (7) Detaljplan för fastigheten Urmakaren 9 Kiruna kommun, Norrbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - - Samrådsredogörelse -

Läs mer

Antagandehandling. Detaljplan för Kvarteret Hällristningen. Inom kommundelen Glömsta, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Antagandehandling. Detaljplan för Kvarteret Hällristningen. Inom kommundelen Glömsta, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN PL 2011/9,318 0126K-15644 Antagandehandling Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredning med vit streckad linje. Blå linjer är fastighetsgränser. Detaljplan för Kvarteret

Läs mer

Detaljplan för Fiskalen 3 inom Östermalm i Borlänge kommun, Dalarnas län. Planbeskrivning. Upprättad i juli /

Detaljplan för Fiskalen 3 inom Östermalm i Borlänge kommun, Dalarnas län. Planbeskrivning. Upprättad i juli / Diarienr Plan nr 2014/1503 571 Antagande BN 2016-11-21 Laga Kraft 2016-12-19 Detaljplan för Fiskalen 3 inom Östermalm i Borlänge kommun, Dalarnas län Upprättad i juli 2016 HANDLINGAR Planhandlingarna består

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Planbeskrivning Ändring genom tillägg till stadsplan för Berthåga, Pl 90 A, avseende Berthåga 20:5

Planbeskrivning Ändring genom tillägg till stadsplan för Berthåga, Pl 90 A, avseende Berthåga 20:5 PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Datum Diarienummer Annika Danielson 2015-03-09 PBN 2014-922 Rev. 2015-03-19 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till stadsplan för Berthåga, Pl 90 A, avseende Berthåga

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-01-21 Handläggare: Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5 m m i stadsdelen Rinkeby

Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5 m m i stadsdelen Rinkeby STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2012-10-19 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 1 i stadsdelen Tensta

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 1 i stadsdelen Tensta STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-02-18 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 1 i stadsdelen Tensta

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Stadsarkitektkontoret 2012-01-12 SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE Ändring av detaljplan för Gällstaö 1:29 m fl på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN.2010.27.214 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret

Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Granskningshandling Planavdelningen Carla Hedberg 2017-06-27 Telefon 08-508 27 239 Sida 1 (8) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för av del av fastigheten Ladugårdsgärdet 1:8,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-20 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren

Läs mer

DP Dnr MSN 2011/

DP Dnr MSN 2011/ 1 (5) DP 532 2012-09-02 Dnr MSN 2011/135-214 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER PLANBESKRIVNING PLANKARTA och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till Detaljplan 19, del av Kummelnäs (Kummelnäs III),

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008--03, rev 2009-09-25 ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande enligt kap 5 28 i BL Detaljplan för del av fastigheten Håknäs :6 i Vätö församling Dnr 06-022.24 Ks 07-556 LANBESKRIVNING

Läs mer

Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19

Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19 ANTAGANDEHANDLING 1(6) Detaljplan för TALLBACKEN Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19 Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2009-06-01 Reviderad 2009-11-11 Godkänd

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backhoppet 2 i stadsdelen Västertorp (Ändrad användning samt tillbyggnad av bageri/café)

Startpromemoria för planläggning av Backhoppet 2 i stadsdelen Västertorp (Ändrad användning samt tillbyggnad av bageri/café) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backhoppet 2

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-11-17 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö

Läs mer

Detaljplan för del av RAMSHÖJDEN. Degerfors kommun, Örebro län DEGERFORS KOMMUN. Planområde. Flygfoto över Ramshöjden mot väster. UTSTÄLLNINGSHANDLING

Detaljplan för del av RAMSHÖJDEN. Degerfors kommun, Örebro län DEGERFORS KOMMUN. Planområde. Flygfoto över Ramshöjden mot väster. UTSTÄLLNINGSHANDLING DEGERFORS KOMMUN UTSTÄLLNINGSHANDLING Kommunstyrelseförvaltningen Datum 2008-09-10 Handläggare K K Kerstin Jansson Beteckning KS Dnr 248-2008 Detaljplan för del av RAMSHÖJDEN Degerfors kommun, Örebro län

Läs mer

Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun

Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun 1 (5) SAMRÅDSHANDLING Dnr MSN 2017/93 Standardförfarande Ändring av del av detaljplan för sydvästra Hedvigslund (dp 96), för del av fastigheten Älta 105:28, i Älta, Nacka kommun Upprättad på planenheten

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Sida 1 av 6 Diarienummer: BN-2014/01458 Datum: 2015-06-08 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen Riksby, S-TDp

Planbeskrivning. Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen Riksby, S-TDp Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Ellinor Wik 2015-06-08 Telefon 08-508 27 400 Sida 1 (8) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen

Läs mer

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/71.318 0126K-15642 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Detaljplan för Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund PBL 2010:900

Läs mer

Planbeskrivning. Bönan 2:16 m fl, Holmudden (del av) Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län. Granskningstid: 13 November 11 December

Planbeskrivning. Bönan 2:16 m fl, Holmudden (del av) Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län. Granskningstid: 13 November 11 December SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE GRANSKNINGSHANDLING 2013-11-08 HANDLÄGGARE: LOUISE GRANÉR Planbeskrivning Bönan 2:16 m fl, Holmudden (del av) Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län Granskningstid:

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Torbjörn Johansson 2014-02-06 Tfn 08-508 27 352 1(7) LAGA KRAFT: 2014-04-11 Planbeskrivning Detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2013-02790 Planområdets

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 i stadsdelen Nälsta (Nälstabadet)

Startpromemoria för planläggning av delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 i stadsdelen Nälsta (Nälstabadet) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-04-19 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av delar av Vällingby

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av område vid kv Utsikten i stadsdelen Bredäng (14 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av område vid kv Utsikten i stadsdelen Bredäng (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-11-23 Handläggare: Agneta Larsson Tfn 08-508 265 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av område vid kv Utsikten

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Enskede-Terrassen, del av Gamla Enskede 1:2 vid Sockenvägen i stadsdelen Gamla Enskede, S-Dp 2012-15331

Planbeskrivning Detaljplan för Enskede-Terrassen, del av Gamla Enskede 1:2 vid Sockenvägen i stadsdelen Gamla Enskede, S-Dp 2012-15331 STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2012-15331 Suzanna Tsygankova 2013-08-26 Tfn 08-508 275 68 1(14) Laga kraft 2013-11-20 Planbeskrivning Detaljplan för Enskede-Terrassen, del av Gamla Enskede 1:2

Läs mer

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Standardförfarande

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Standardförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Diarienummer: Veronica Sjögren PBN 2014-2469 018-727 47 64 Planbeskrivning Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2014-04-17 Antagen: 2014-04-28 Laga Kraft:

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGEN

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGEN DNR 2013/323 Gällande detaljplan. ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Rud 4:181 (laga kraft 2000-05-26) TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGEN ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2014-09-09 ANTAGEN AV KS 2014-10-07

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket 4 i Rotebro Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje.

Läs mer

Detaljplan för Vendelsö 3:81 Vendelsö PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. Enkelt planförfarande Dnr PLAN

Detaljplan för Vendelsö 3:81 Vendelsö PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. Enkelt planförfarande Dnr PLAN Detaljplan för Vendelsö 3:81 Vendelsö PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Enkelt planförfarande 2016-04-12 Dnr PLAN 2013.03 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 4 FÖRÄNDRINGAR - PLANFÖRSLAG...

Läs mer

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje. Koncept

Läs mer

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-03-21 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl

Läs mer