Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 22

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 22"

Transkript

1 Barn- och ungdomsnämnden n 1 av 22 Plats och tid: Högskolan i Halmstad, 21 vån kl. 09:00 16:00 ande: Övriga deltagande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande Christofer Lundholm (M) 32-41, 43-44, del av 45 Henrik Andersson (C) ersätter Christofer Lundholm (M) 30-31, del av 45 Anton Augustsson (S) ersätter Sandra L Erlandsson (S) Camilla W Heurén (C) Lenita Strandberg (S) 30-35, del av 45 Mariana Petre (S) ersätter Lenita Strandberg (S) 36-44, del av 45 Josefine Green (M) Lars El Hayek (S) 30-35, del av 45 Anders Blomqvist (L) Magnus Jeppesen (S) ersätter Anton Nilsson (SD) Lena Weibull (KD) Daniel Nilsson Brodén (V) Ida Westin (MP) ersätter Maria Söderberg (MP) Henrik Andersson (C) 32-44, del av 45, Mariana Petre (S) 30-35, del av 45, Tf förvaltningschef Pauline Broholm Lindberg, sekreterare Ulrika Bodenäs Arvidsson, administratör Kristina Arleving, planeringsutvecklare Mari-Anne Öberg 33-35, del av 45, controller Hanna Netterberg 33-35, del av 45, verksamhetsutvecklare Gittan Claesson 30-35, del av 45, verksamhetsutvecklare Kent Roslund 30-31, del av 45, samordnare Elisabeth Hallén 30-31, del av 45, arbetsmiljökonsult Anders Börjesson 37, del av 45, chef Planeringsavdelningen Karin Quander 33-35, del av 45, chef Ekonomiavdelningen Eva Demle 37, chef Hr-avdelningen Alexandra Almén 38, 40-44, del av 45, chef KoU-avdelning Patrik Engström 30-31, del av 45, verksamhetschef skolhälsovården Birgitta Reenbom 39, HR-utvecklare Marika Wallin 40-44, del av 45, Vice rektor och Fil Dr Professor i naturvetenskapernas didaktik Pernilla Nilsson 30-32, del av 45, Docent i pedagogik Ann-Christine Wennergren 30-32, del av 45, enhetschef Christer Jönsson del av 45. Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Ordföranden: Krissi Johansson Barn- och ungdomsförvaltningen Ulrika Bodenäs Arvidsson Tove Bergman (MP) Justerande:. Krissi Johansson (S) ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Barn- och ungdomsnämnden : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Barn- och ungdomsförvaltningen Underskrift:... Ulrika Bodenäs Arvidsson

2 Barn- och ungdomsnämnden (22) BU 30 Val av justerare Barn- och ungdomsnämnden beslutar att jämte ordföranden utse Krissi Johansson (S) att justera protokollet vid dagens sammanträde. _

3 Barn- och ungdomsnämnden (22) BU 31 Godkännande av dagordning Ärende nummer 9 "Hälsofrämjande bidrag till personal" flyttas och kommer före ärende nummer 7 "Remiss-Handlingsprogram för skydd mot olyckor. Barn- och ungdomsnämnden godkänner föreliggande förslag till dagordning efter revidering. Föreligger förslag till dagordning.

4 Barn- och ungdomsnämnden (22) BU 32 BU 2016/0180 Detaljplan för Karl XI 7, Dnr KS 2013/ Barn- och ungdomsnämnden beslutar att anta föreslaget yttrande och överlämna det till kommunstyrelsen. Barn- och ungdomsnämnden har ingen erinran emot den planerade förändringen. Den nya torgmiljön blir ett fint inslag i stadsbilden. Ett medskick i den vidare planeringen av centrum är att planera för att förskolor och grundskolor räcker till för de nya familjer som flyttar in i de centrala delarna. Det är också av vikt att det planeras för både hyresrätter och bostadsrätter för integration. Trafikmiljön är också viktig för att äldre elever som själva kan ta sig till skolan ska kunna göra det trafiksäkert. I annat fall kommer skolskjuts att behövas. Förvaltningschefen föreslår nämnden besluta att anta föreslaget yttrande och överlämna det till kommunstyrelsen. s beredning Inom kommunen Tjänsteman inom kommunen Fackliga organisationer BUF:sam Förslag till beslut 1. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att anta föreslaget yttrande och överlämna det till kommunstyrelsen. sgång Daniel Nilsson Brodén (V) yrkar: Stryk meningen som handlar om integration och skriv följande istället: "Det är också av vikt att det planeras för såväl hyresrätter som bostadsrätter med olika boendekostnader för att skapa en naturlig mötesplats för människor med olika socioekonomisk bakgrund samt gynna integrationen. Detta är viktigt, inte minst ur ett barn- och elevperspektiv, och stärker samhället på såväl kort som lång sikt." Ordförande (MP) ställer proposition på Daniel Nilsson Brodéns (V) yrkande och förvaltningens förslag till beslut och finner att barn- och ungdomsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag. Barn- och ungdomsnämnden beslutar således enligt föreliggande förslag.

5 Barn- och ungdomsnämnden (22) BU 33 BU 2016/0175 Förskola i Slättåkra 1. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att nuvarande förskola ska finnas kvar i Slättåkra och att lokalerna snarast byggs om för en avdelning förskola med en utemiljö anpassad till förskola. Nämnden föreslår att förskolan får mottagningskök i samma byggnad. 2. Barn- och ungdomsnämnden begär att fastighetsnämnden snarast genomför en utredning och kostnadsberäkning för ombyggnad. Kostnaderna för utredningen belastar barn- och ungdomsnämnden. 3. Kommunstyrelsen föreslås efter utredning av kostnaderna besluta om investeringsanslag för ombyggnaden. Kommunfullmäktige har beslutat att det inte längre ska vara grundskola i Slättåkra. I del av lokalerna finns idag en förskoleavdelning. Lokalerna uppfyller inte kraven för att godkännas av miljönämnden. Lokalerna föreslås därför snarast projekteras för och byggas om till förskola av samma standard som kommunens modellförskola. Både verksamhet och kök bör planeras in i det hus där nuvarande förskola finns. Övriga lokaler sägs upp av barn- och ungdomsnämnden. Åtgärder för skötrum, handfat och fler toaletter är akuta då miljöförvaltningen i inspektionsbeslut riktar skarp kritik mot bristerna. Förvaltningschefen föreslår nämnden att del av Slättåkra skola snarast byggs om för en avdelning förskola med lokalfördelning enligt kommunens modellförskola samt med en utemiljö anpassad till förskola. Förskolan föreslås få mottagningskök. s beredning Inom kommunen Tjänstemän på barn- och ungdomsförvaltningen. Fackliga organisationer BUF:sam Förslag till beslut 1. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att nuvarande förskola ska finnas kvar i Slättåkra och att lokalerna snarast byggs om för en avdelning förskola med lokalfördelning enligt kommunens modellförskola samt med en utemiljö anpassad till förskola. Nämnden föreslår att förskolan får mottagningskök i samma byggnad.

6 Barn- och ungdomsnämnden (22) 2. Barn- och ungdomsnämnden begär att fastighetsnämnden snarast genomför en utredning och kostnadsberäkning för ombyggnad. Kostnaderna för utredningen belastar barn- och ungdomsnämnden. 3. Kommunstyrelsen föreslås efter utredning av kostnaderna besluta om tilläggsanslag för ombyggnaderna. sgång Ordförande (MP) yrkar: Första beslutspunkten ändras till: Barn- och ungdomsnämnden beslutar att nuvarande förskola ska finnas kvar i Slättåkra och att lokalerna snarast byggs om för en avdelning förskola med en utemiljö anpassad till förskola. Nämnden föreslår att förskolan får mottagningskök i samma byggnad. Bifall till andra beslutspunkten Tredje beslutspunkten ändras till: Kommunstyrelsen föreslås efter utredning av kostnaderna besluta om investeringsanslag för ombyggnaden. Barn- och ungdomsnämnden beslutar enligt Ordförandens (MP) yrkande.

7 Barn- och ungdomsnämnden (22) BU 34 BU 2016/0176 Förskola i Holm 1. Barn- och ungdomsnämnden beslutar föreslå kommunstyrelsen att besluta att Holms skola snarast byggs om för 3 avdelningar förskola med lokalfördelning enligt kommunens modellförskola samt med en utemiljö anpassad till förskola. Nämnden föreslår att förskolan får tillagningskök i samma byggnad. Kommunfullmäktige har beslutat att det inte längre ska vara grundskola i Holm. Lokalerna föreslås därför snarast projekteras för och byggas om till förskola. Totalt finns 13 Mkr anslaget för investeringar. I planeringsdirektiven för finns anslag till förskola i Holm med 8 Mkr. I budget 2015 fanns 5 Mkr. Både verksamhet och kök bör planeras in i huvudbyggnaden och nuvarande lokaler med matsal och kök kan därmed sägas upp av barn- och ungdomsnämnden. Förvaltningschefen föreslår nämnden att besluta att föreslå kommunstyrelsen att Holms skola snarast byggs om för 3 avdelningar förskola med lokalfördelning enligt kommunens modellförskola samt med en utemiljö anpassad till förskola. Förskolan föreslås få tillagningskök. s beredning Inom kommunen Tjänstemän på barn- och ungdomsförvaltningen. Fackliga organisationer BUF:sam Förslag till beslut 1. Barn- och ungdomsnämnden beslutar föreslå kommunstyrelsen att besluta att Holms skola snarast byggs om för 3 avdelningar förskola med lokalfördelning enligt kommunens modellförskola samt med en utemiljö anpassad till förskola. Nämnden föreslår att förskolan får tillagningskök i samma byggnad. sgång Barn- och ungdomsnämnden beslutar enligt föreliggande förslag.

8 Barn- och ungdomsnämnden (22) BU 35 BU 2015/0479 Organisation för Kvibilleskolan 1. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att Kvibilleskolan efter om- och tillbyggnad ska organiseras för årskurserna F Barn- och ungdomsförvaltningen får i uppdrag att återkomma med lokalprogram för en organisation för årskurserna F-6. På sammanträdet (BU 92) beslutade barn- och ungdomsnämnden att behålla Kvibilleskolan som skola. Barn- och ungdomsnämnden beslutade även att återkomma med beslut om skolan ska organiseras för årskurserna F-3 eller årskurserna F-6. Förslag till beslut Föreligger inget förslag till beslut. sgång Ordförande (MP) yrkar att: "1. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att Kvibilleskolan efter om- och tillbyggnad ska organiseras för årskurserna F Barn- och ungdomsförvaltningen får i uppdrag att återkomma med lokalprogram för en organisation för årskurserna F-6." Barn- och ungdomsnämnden beslutar enligt Ordförandens (MP) yrkande.

9 Barn- och ungdomsnämnden (22) BU 36 BU 2016/0174 Remiss - Handlingsprogram för skydd mot olyckor Barn- och ungdomsnämnden beslutar anta redovisat yttrande över handlingsplan för arbete med skydd mot olyckor samt översända det till kommunstyrelsen. Halmstads kommun har tagit fram ett förslag till handlingsprogram för skydd mot olyckor. Enligt Lag (2003:778) om skydd mot olyckor, skall en kommun ha ett handlingsprogram för förebyggande verksamhet mot olyckor. Halmstads kommuns handlingsprogram består av tre delar; ett för förebyggande verksamhet, ett för operativ verksamhet och ett för hantering av extra ordinära händelser. Delarna har gemensam inledning, avslutning och bilagor. Programmet skall enligt lagstiftningen innehålla: 1. En beskrivning av hur kommunens förebyggande verksamhet är ordnad och hur den planeras. 2. Kommunens mål för den förebyggande verksamheten och för insatser av räddningstjänsten. 3. Beskrivningar av de risker för olyckor som finns inom kommunen och som kan leda till olika former av räddningsinsatser. 4. Vilken förmåga kommunen har och avser att skaffa för att genomföra olika former av räddningsinsatser. Barn- och ungdomsförvaltningen ställer sig positiva till ett gemensamt handlingsprogram för kommunen, och som lyfter fram utmaningar och visar på ambitioner och inriktningar. Förvaltningen föreslår att barn- och ungdomsnämnden beslutar att anta redovisat yttrande över handlingsplan för arbete med skydd mot olyckor samt översända det till kommunstyrelsen. s beredning Inom kommunen Stadskontoret har varit sammankallande till arbetet med handlingsprogrammet med representanter från kommunens förvaltningar och bolag. Samråd sker genom att politiska partier, kommunala nämnder/bolag och övriga får lämna synpunkter. Fackliga organisationer behandlas i BUF:sam Förslag till beslut

10 Barn- och ungdomsnämnden (22) Barn- och ungdomsnämnden beslutar anta redovisat yttrande över handlingsplan för arbete med skydd mot olyckor samt översända det till kommunstyrelsen. sgång Barn- och ungdomsnämnden beslutar enligt föreliggande förslag.

11 Barn- och ungdomsnämnden (22) BU 37 BU 2016/0002 Budgetuppföljning Barn- och ungdomsnämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna. Bokslutsprognos till och med februari månad 2016 för barn- och ungdomsnämnden överlämnas för kännedom. Den prognostiserade budgetavvikelsen för verksamhet 641 (grundskola/barnomsorg) visar på ett underskott med 15 mnkr, verksamhet 649 (Kulturskolan), ingen avvikelse.

12 Barn- och ungdomsnämnden (22) BU 38 BU 2016/0128 Hälsofrämjande bidrag till personal 1. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att erbjuda ett hälsofrämjande bidrag på 800 kr/år för barn- och ungdomsförvaltningens tillsvidareanställda medarbetare och tidsbegränsat anställda med anställning en termin eller längre. 2. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att det hälsofrämjande bidraget bör kunna användas för flertalet av de aktiviteter som Skatteverket anger som möjliga skattefria förmåner. 3. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att ge HR-avdelningen i uppdrag att utforma närmare anvisningar för hanteringen av och villkoren för det hälsofrämjande bidraget. 4. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att ge HR-avdelningen i uppdrag att återkomma till nämnden i december 2016 med en första uppföljning av hur många anställda som tagit del av bidraget och vilka aktiviteter som bidraget använts till. 5. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att ge HR-avdelningen i uppdrag att återkomma till nämnden i september 2017 med en andra uppföljning av hur många anställda som tagit del av bidraget och vilka aktiviteter som bidraget använts till. Barn- och ungdomsnämnden har i budget 2016 avsatt en miljon kronor till hälsofrämjande insatser för personal. har beretts av förvaltningens HRavdelning. Förvaltningen föreslår barn- och ungdomsnämnden att besluta att under 2016 erbjuda hälsofrämjande bidrag på 800 kr för barn- och ungdomsförvaltningens tillsvidareanställda medarbetare och tidsbegränsat anställda med anställning en termin eller längre. Förvaltningen förslår vidare nämnden att ge HR-avdelningen i uppdrag att utforma anvisningar för hanteringen av hälsofrämjande bidrag. Kontinuerlig fysisk aktivitet har positiv inverkan på människors hälsa och välbefinnande. Det har under lång tid funnits starka önskemål om att utöver hälsoinspiratörernas arbete återinföra hälsofrämjande bidrag för barn- och ungdomsförvaltningens medarbetare. Ett hälsofrämjande bidrag bidrar också till att öka attraktiviteten hos barn- och ungdomsförvaltningen som arbetsgivare. s beredning Inom kommunen har beretts av tjänstemän på förvaltningens HR-avdelning i samråd med representanter från förvaltningens chefer. Fackliga organisationer

13 Barn- och ungdomsnämnden (22) har hanterats i BUF:sam vid sammanträdet Förslag till beslut 1. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att under 2016 erbjuda friskvårdsbidrag på 800 kr för barn- och ungdomsförvaltningens tillsvidareanställda medarbetare och tidsbegränsat anställda med anställning en termin eller längre. 2. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att ge HR-avdelningen i uppdrag att utforma anvisningar för hanteringen av friskvårdsbidrag enligt ovan. sgång Ordförande (MP) yrkar: Barn- och ungdomsnämnden beslutar att erbjuda ett hälsofrämjande bidrag på 800 kr/år för barn- och ungdomsförvaltningens tillsvidareanställda medarbetare och tidsbegränsat anställda med anställning en termin eller längre. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att det hälsofrämjande bidraget bör kunna användas för flertalet av de aktiviteter som Skatteverket anger som möjliga skattefria förmåner. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att ge HR-avdelningen i uppdrag att utforma närmare anvisningar för hanteringen av och villkoren för det hälsofrämjande bidraget. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att ge HR-avdelningen i uppdrag att återkomma till nämnden i december 2016 med en första uppföljning av hur många anställda som tagit del av bidraget och vilka aktiviteter som bidraget använts till. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att ge HR-avdelningen i uppdrag att återkomma till nämnden i september 2017 med en andra uppföljning av hur många anställda som tagit del av bidraget och vilka aktiviteter som bidraget använts till. Barn- och ungdomsnämnden beslutar enligt Ordförandens (MP) yrkande. Protokollsanteckning Daniel Nilsson Brodén (V) låter anteckna till protokollet att; "Vänsterpartiet ställer sig bakom förslaget utifrån rådande förutsättningar, men betraktar bidragets storlek som otillräcklig och ser hellre att ett kommunövergripande system för hälsofrämjande bidrag snarast återinförs."

14 Barn- och ungdomsnämnden (22) BU 39 BU 2016/0197 Patientsäkerhetsberättelse Barn och ungdomsnämnden beslutar att godkänna 2015-års patientsäkerhetsberättelse. Enlig Patientsäkerhetslagen ska vårdgivaren dokumentera hur det organisatoriska ansvaret för patientsäkerhetsarbetet är fördelat inom verksamheten. En årlig patientsäkerhetsberättelse skall upprättas. Det skall finnas en verksamhetschef/medicinskt ledningsansvarig som svarar för elevhälsans insatser som lyder under hälso- och sjukvårdslagen. Verksamhetschefen/medicinskt ledningsansvarig ska ansvara för löpande verksamhet och upprätthålla och bevaka att elevhälsans insatser som lyder under hälso- och sjukvårdslagen tillgodoser en hög patientsäkerhet. Ur 2015 års patientsäkerhetsberättelse lyfts att skolsköterskornas tjänstefördelning varierar inom kommunen. Skolsköterskebemanningen kan bedömmas vara från tillräcklig till underdimensionerad. Översyn av tjänstefördelningen har påbörjats. Psykologgruppen har utökats vilket innebär att psykologerna kommer att ha större möjlighet att möta barnens/elevernas behov. Logopedgruppen har utökat samarbetet med regionens logopeder vilket innebär förhöjd kvalitet och säkerställd kontinuitet i arbetet med barn/elever med språkstörning. s beredning Inom kommunen Inom barn- och ungdomsförvaltningen har ärendet beretts av verksamhetschef för medicinsk elevhälsa tillsammans med enhetschef för barn och elevhälsa, psykolog och logoped. Fackliga organisationer BUF:sam Förslag till beslut 1. Barn och ungdomsnämnden beslutar att godkänna 2015-års patientsäkerhetsberättelse. sgång Barn- och ungdomsnämnden beslutar enligt föreliggande förslag.

15 Barn- och ungdomsnämnden (22) BU 40 BU 2016/0157 Tillsyn Dalshalls förskola 1. Barn- och ungdomsnämnden beslutar enligt bilagda tillsynsprotokoll. Enligt skollagens 26 kap 4 (2010:800) har en kommun tillsyn över fristående förskola och pedagogisk omsorg i de fall kommunen har godkänt dem och beviljat kommunalt bidrag. Enligt BUN-beslut ska tillsyn av verksamheten ske kontinuerligt och systematiskt genom att samtliga verksamheter granskas under en 3-årscykel. Den tid som förflyter mellan två tillsynsbesök kan variera mellan de olika fristående verksamheterna. Oavsett vilken bedömning som gjorts efter ett tillsynsbesök ska tiden till nästa ordinarie tillsyn inte överstiga 3 år. Vid nyetablering görs ett första tillsynsbesök redan under det första verksamhetsårets utgång. Inför tillsynsbesöket har begärda handlingar inkommit inom förskriven tid. Dalshalls förskola har en personalbemanning på totalt 6,00 årsarbetare fördelade på 0,875 förskolechef, 2,6 förskollärare, 1,75 barnskötare samt 0,75 kokerska. Av personalgruppen är 4,6 åa direkt knutna till barngruppen vilket innebär en personaltäthet på 5,2 barn per åa, vilket är något lägre än vad kommunen redovisar. Dalshall har ett väl genomtänkt och påbörjat systematiskt kvalitetsarbete som dock föreslås arbeta vidare med. Inomhusmiljöerna på Dalshalls förskola upplevdes som väl genomtänkta och inspirerande för barnen där t.ex. material fanns i barnens ögonhöjd. I det bilagda tillsynsprotokollet framgår det under rubrik Förslag till åtgärder och sanktioner efter tillsyn vad som bedöms som utvecklingsområde under punkten Ingen anmärkning. s beredning Inom kommunen Regelbunden tillsyn har genomförts av Kent Roslund, verksamhetsutvecklare samt Göran Frisk, verksamhetsutredare Förslag till beslut 1. Barn- och ungdomsnämnden beslutar enligt bilagda tillsynsprotokoll. sgång Barn- och ungdomsnämnden beslutar enligt föreliggande förslag.

16 Barn- och ungdomsnämnden (22) BU 41 BU 2016/0164 Revidering av rutin - tillsyn 1. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att revidera gällande rutin för tillsyn. 2. Texten Vid ansökan om nyetablering, av huvudman som bedriver godkänd verksamhet, ska tillsyn av pågående verksamhet har genomförts under de senaste 12 månaderna. Skrivs in på sidan 8 under rubriken Hur ofta genomförs granskningen och tillsynen? Enligt skollagens 26 kap 4 (2010:800) har en kommun tillsyn över fristående förskola och pedagogisk omsorg i de fall som kommunen har godkänt dem och beviljat kommunalt bidrag. Barn- och ungdomsnämnden har utifrån detta beslutat om att tillsyn ska ske enligt vad som framgår i gällande rutin. Regelbunden tillsyn av fristående förskolor utövas i en 3-årscykel. Vad som nu uppmärksammats av BUN är att vid ansökan om nyetablering av en aktör som har en pågående verksamhet kan en regelbunden tillsyns genomförts upp till 3 år tillbaka i tiden. För att skapa ett bra underlag vid prövning om nyetablering ska det senaste regelbundna tillsynsprotokollet ej överstiga 1 år, räknat från den datum ansökan om nyetablering inkom till BUN. Barn- och ungdomsnämnden har givit barn- och ungdomsförvaltningen i uppdrag att revidera gällande rutin för tillsyn av fristående förskolor. Med denna förändring av rutin för tillsyn bidrar det till att BUN har ett mer aktuellt underlag vid prövning av ansökan om nyetablering. Ett tillägg i gällande rutin kan läggas in på sidan 8 under rubriken Hur ofta genomförs granskningen och tillsynen? Förslagsvis enligt följande: Vid ansökan om nyetablering, av aktör som bedriver godkänd verksamhet, ska tillsyn av pågående verksamhet har genomförts under de senaste 12 månaderna. s beredning Inom kommunen har handlagts av tjänstemän inom BUF:s avdelning för Kvalitet och utveckling. Fackliga organisationer föredras i BUF:sam Förslag till beslut 1. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att revidera gällande rutin för tillsyn.

17 Barn- och ungdomsnämnden (22) 2. Texten Vid ansökan om nyetablering, av huvudman som bedriver godkänd verksamhet, ska tillsyn av pågående verksamhet har genomförts under de senaste 12 månaderna. Skrivs in på sidan 8 under rubriken Hur ofta genomförs granskningen och tillsynen? sgång Barn- och ungdomsnämnden beslutar enligt föreliggande förslag.

18 Barn- och ungdomsnämnden (22) BU 42 BU 2016/0105 Ansökan om utökning av befintlig verksamhet samt flytt till större lokaler - Vårhems förskola 1. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att godkänna Vårhems förskolas ansökan om permanent utökning med 5 platser till att totalt omfatta 35 förskoleplatser från och med Ansökan om permanent utökning med 5 förskoleplatser har inkommit från Åsa Landberg, förskolechef inom Halmstads pastorats förskolor. Förskolan som ansökan avser är Vårhems förskola med adress Richardsonsgatan/Bexellssgatan i Halmstad. I ansökan framgår det att utökningen ska gälla från 1 maj Vårhems förskola är en förskola som drivs av Svenska kyrkan i Halmstads pastorat. Förskolan ligger på Rotorp. Gällande tillstånd omfattar 30 förskoleplatser. Vid ett godkännande om utökning av verksamheten kommer ett tillstånd för Vårhems förskola omfatta 35 platser. Det är den kommun där verksamheten ska bedrivas som ska godkänna och lämna bidrag åt verksamheten. I nuvarande organisation återfinns 6,25 åa fördelade på 7 personal varav 3 förskollärare och 4 barnskötare. Dessutom finns det 0,65 åa kokerska. Denna personalbemanning innebär 4,8 barn per åa vilket är acceptabelt. Personalförstärkning med 1,0 årsarbetare kommer att genomföras vid ett godkännande av utökningen. En utökning av platserna innebär att fler förskolebarn än nuvarande antal kommer att kunna erbjudas förskoleverksamhet på Vårhems förskola i Halmstad. Utifrån kända faktorer bedömer barn- och ungdomsförvaltningen att inkommen ansökan om utökning av förskoleplatser bör tillstyrkas. s beredning Inom kommunen har beretts av tjänsteman inom BUF:s avdelning för Kvalitet och utveckling. Fackliga organisationer föredras i BUF:sam Förslag till beslut 1. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att godkänna Vårhems förskolas ansökan om permanent utökning med 5 platser till att totalt omfatta 35 förskoleplatser från och med

19 Barn- och ungdomsnämnden (22) sgång Christofer Lundholm (M) anmäler jäv och deltar därför inte i behandlingen av ärendet. Barn- och ungdomsnämnden beslutar enligt föreliggande förslag.

20 Barn- och ungdomsnämnden (22) BU 43 BU 2016/0001 Delegationsbeslut Barn- och ungdomsnämnden beslutar lägga sammanställningarna till handlingarna. fattade enligt barn- och ungdomsnämndens delegationsbestämmelser, har sammanställts för barn- och ungdomsnämndens kännedom. A ALLMÄN nr. 1, B VERKSAMHETS nr , C PERSONAL nr , D EKONOMI nr. 2

21 Barn- och ungdomsnämnden (22) BU 44 BU 2016/0013 Övriga frågor Daniel Nilsson Brodén (V) frågar hur formen för efterarbetet av LUPPresultaten ser ut. Frågan besvaras av förvaltningschefen under sammanträdet.

22 Barn- och ungdomsnämnden (22) BU 45 BU 2016/0011 Information -Olika vägar till en skola på vetenskaplig grund - Högskolan i Halmstad -Lokal -och funktionsprogram för förskola och grundskola -Lägesrapport förskoleplatser -Lägesrapport Steningeskolan -Lägesrapport Getingeskolan -Förstelärare -Lägesrapport Nyanlända -Kommunalt huvudmannaskap i praktiken-skolverket, intern studiecirkel

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9 Barn- och ungdomsnämnden 2016-03-09 n 1 av 9 Plats och tid: Kungsgatan 25, 3 vån kl. 13:00 17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande Christofer

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 10

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 10 Barn- och ungdomsnämnden 2015-08-26 n 1 av 10 Plats och tid: Hotel Skansen Båstad kl. 09:30 ca 17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Ordföranden:

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 5

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 5 Barn- och ungdomsnämnden 2016-09-28 n 1 av 5 Plats och tid: Nymansgatan 23, Slottet kl. 13:00-15:20 Beslutande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande Carl-Johan Bertilsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 14

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 14 Barn- och ungdomsnämnden 2016-01-27 n 1 av 14 Plats och tid: Kungsgatan 25, 3 vån kl. 09:00 15:00 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Ordföranden: Tove

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 11 Plats och tid: Nymansgatan 23, Slottet kl. 09:00 16:25

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 11 Plats och tid: Nymansgatan 23, Slottet kl. 09:00 16:25 Barn- och ungdomsnämnden 2016-06-22 n 1 av 11 Plats och tid: Nymansgatan 23, Slottet kl. 09:00 16:25 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Ordföranden: Tove

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 12

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 12 Barn- och ungdomsnämnden 2014-12-15 n 1 av 12 Plats och tid: Kungsgatan 25, Kungsgatan, kl. 08:30-12:00 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Ordföranden:

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden 2015-04-29 Sidan 1 av 13

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden 2015-04-29 Sidan 1 av 13 Barn- och ungdomsnämnden 2015-04-29 n 1 av 13 Plats och tid: Kungsgatan 25, kl. 09:00-16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Ordföranden: Tove

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden 2015-06-24 Sidan 1 av 14

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden 2015-06-24 Sidan 1 av 14 Barn- och ungdomsnämnden 2015-06-24 n 1 av 14 Plats och tid: Kungsgatan 25, 3 vån kl. 09:00-15:15 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Ordföranden:

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 11

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 11 Barn- och ungdomsnämnden 2014-11-24 n 1 av 11 Plats och tid: Kungsgatan 25, Kungsgatan, kl. 08:30-12:00 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Ordföranden:

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Barn- och ungdomsnämnden

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2015-01-28 n 1 av 13 Plats och tid: Kungsgatan 25, kl. 09:00-15:30 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Tove Bergman (MP),

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 17

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 17 Barn- och ungdomsnämnden 2016-08-24 n 1 av 17 Plats och tid: Nymansgatan 23, Slottet kl. 09:00 16:05 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Ordföranden: Tove

Läs mer

Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden (21)

Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden (21) Barn- och ungdomsnämnden 2016-12-21 1(21) Plats och tid Nymansgatan 23, Galgberget, 21 december 2016 kl 09:00 ande Övriga deltagare Justerare Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 21

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 21 HALMSTADS KOMMUN Barn- och ungdomsnämnden 2016-05-18 n 1 av 21 Plats och tid: Nymansgatan 23, Slottet kl. 09:00 16:00 ande: Övriga deltagande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 16

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 16 Barn- och ungdomsnämnden 2015-12-16 n 1 av 16 Plats och tid: Kungsgatan 25, 3 vån kl. 09:00 ca 16:30 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Tove Bergman (MP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 16

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 16 Barn- och ungdomsnämnden 2016-02-17 n 1 av 16 Plats och tid: Kungsgatan 25, 3 vån kl. 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Ordföranden:

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 20

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 20 Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-27 n 1 av 20 Plats och tid: KomTek på Nitaregatan 7, kl. 09:00-16:30 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Ordföranden: Tove

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 12

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 12 Barn- och ungdomsnämnden 2014-09-29 n 1 av 12 Plats och tid: Kungsgatan 25, Kungsgatan, kl. 08:30-16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Inger Larsson (FP),

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2019-05-22 1(16) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Slottet, 22 maj 2019 kl 09:00-16:00 ande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), Ordförande Lars El Hayek (S), Vice ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2018-04-11 1(19) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Slottet, 11 april 2018 kl 09:00-16:00 ande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00 1 (1) Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00 ande närvarande Johan Skog (M) (ordförande), Gustav Elfström (S) Övriga närvarande Martin From (Nämndsekreterare), Christina Persson (VC förskola), Jeanette

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Bokö Paragrafer 9-15 kl. 14:00-17:00 Justeringens plats och tid Sekreterare... Karin Berg Ordförande Justerande.... Kent Perciwall.... ANSLAG/BEVIS et är justerat. Justeringen har tillkännagivits

Läs mer

1. Är du intresserad av att driva en fristående förskola/ sid 3 fritidshem/pedagogisk omsorg?

1. Är du intresserad av att driva en fristående förskola/ sid 3 fritidshem/pedagogisk omsorg? Innehållsförteckning 1. Är du intresserad av att driva en fristående förskola/ sid 3 fritidshem/pedagogisk omsorg? 2. Vem beslutar om att godkännande av fristående sid 3 3. Vad krävs för att få ett godkännande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2019-03-27 1(20) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Slottet, 27 mars 2019 kl 09:00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Lovisa Aldrin (L), Ordförande Lars El

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-05-17 1(29) Plats och tid Nymansgatan 23, sammanträdesrum Slottet, 17 maj 2017 kl 09:00-16.00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice

Läs mer

Plats och tid Lokal Slottet Nymansgatan 23, 22 mars 2017 kl 09: Ajournering , , Beslutande Ledamöter

Plats och tid Lokal Slottet Nymansgatan 23, 22 mars 2017 kl 09: Ajournering , , Beslutande Ledamöter Barn- och ungdomsnämnden 2017-03-22 1(34) Plats och tid Lokal Slottet Nymansgatan 23, 22 mars 2017 kl 09:00-13.00 Ajournering 9.50 10.05, 11.30 11.40, 12.00 12.10 ande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för lärande

Kommunstyrelsens utskott för lärande 1(9) Kommunstyrelsens utskott för lärande Plats och tid: Kyrkbyns skola, expeditionen, 2019-04-11 kl. 13:00 15:25 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S), vice ordförande

Läs mer

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD)

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD) Barn- och utbildningsnämnden 2019-05-14 1 Plats och tid Rumlaborg kl. 13:00-15:50 Beslutande: Anna Carlsson (S), ordförande Bo Högberg (S) Martin Karlsson (S), tjänstgörande ersättare Magnus Johansson

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-30

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-30 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-01-30 1 Barn- och ungdomsnämndens internbudget för 2014 2 Uppföljning av internkontrollplan år 2013 3 Verksamhetschef skolhälsovården

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Ove Wallin (C) Mikaela Jönsson (KD) 12-16, Sten Svensson (S) Johan Hagland (L) Stefan Björn (Ö) Elin Elfqvist Anna-Maria Svensson

Ove Wallin (C) Mikaela Jönsson (KD) 12-16, Sten Svensson (S) Johan Hagland (L) Stefan Björn (Ö) Elin Elfqvist Anna-Maria Svensson Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:55 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Camilla Wallhed (M) Björn Pilström (C) (vice ordförande) Sivert Åkerljung (KD)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-01-26 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:30-11:50 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- ungdomsnämndens 9-13 2 Årsredovisning 2015 Barn- ungdomsnämnden...6 Fristående verksamhet i Alingsås kommun 2016...7 Patientsäkerhetsberättelse för elevhälsans medicinska insats 2015...8 Val av ledamöter

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden Barn- ungdomsnämnden 10-15 2 Årsredovisning 2015 Barn- ungdomsnämnden... 6 Fristående verksamhet i Alingsås kommun 2016... 7 Patientsäkerhetsberättelse för elevhälsans medicinska insats 2015... 8 Val av

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Mattias Dejke (L) (vice ordförande), Anna-Maria Valladolid (S)

Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Mattias Dejke (L) (vice ordförande), Anna-Maria Valladolid (S) 1 (1) Plats och tid Åbyrummet kl 08:00-08:50 ande närvarande Mattias Dejke (L) (vice ordförande), Anna-Maria Valladolid (S) Övriga närvarande Eva Lundebring (Sakkunnig förskola), Martin From (Nämndsekreterare),

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 09.30 11.40 Beslutande ledamöter: Sven Holmqvist (S), ordförande Tord Larsson (S), v ordf Johan Agetoft (S) Anna-Karin Jonsson Kvist (S)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens personalutskott 2015-05-12 1(10) Plats och tid: Rådhuset, Sammanträdesrum 227, kl 08:30-10:30 ande: Ann-Charlott Mankell (M) Ordförande Krissi Johansson (S) Vice ordförande Micael Nilsson

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Svar till Skolinspektionen gällande regelbunden tillsyn av Getingeskolan 2 och Östergårdsskolans särskola

Svar till Skolinspektionen gällande regelbunden tillsyn av Getingeskolan 2 och Östergårdsskolans särskola 1(6) Tjänsteskrivelse 2016-07-06 Diarienummer: BU 2016/0235 Version: 1,0 Beslutsorgan: BU Enhet: Kvalitet & utvecklingsavdelningen Gittan Claesson, Pauline Broholm Lindberg E-post: gittan.claesson@halmstad.se

Läs mer

Svar till Skolinspektionen gällande Andersbergskolan 1 och 2 samt Östergårdskolan 2. Förslag till beslut. Sammanfattning

Svar till Skolinspektionen gällande Andersbergskolan 1 och 2 samt Östergårdskolan 2. Förslag till beslut. Sammanfattning 1(7) Tjänsteskrivelse 2016-09-19 Diarienummer: BU 2016/0235 Version: 1,0 Beslutsorgan: BU Enhet: Kvalitet & utvecklingsavdelningen Gittan Claesson, Pauline Broholm Lindberg E-post: gittan.claesson@halmstad.se

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 18.45 21.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 71 Genomgång av föredragningslista. 72 Allmänhetens frågestund. 73 Information november 2018

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 71 Genomgång av föredragningslista. 72 Allmänhetens frågestund. 73 Information november 2018 Register 71 Genomgång av föredragningslista 72 Allmänhetens frågestund 73 Information november 2018 74 Budgetuppföljning oktober 2018 75 Handlingsplan för hedersrelaterat våld 76 Kvalitetsredovisning 2017-2018

Läs mer

Nämnden för Förskola & Grundskola

Nämnden för Förskola & Grundskola KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Omsorgens Hus Klockan 15:00.16:20 ande Ledamöter Anders Ekström (M), ordförande Jan Eric Knutas (L), 1:a vice ordförande Maj-Britt Rane

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Alexander Karlsson. Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L)

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Alexander Karlsson. Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Tid och plats 9 oktober 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 211-212, 221-227 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten

Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (10) Datum 2013-11-13 Tid 17:00 Plats Kumla skola, Aulan Ordförande Sekreterare Anki Svensson Michael Martinsson Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten Snacka förskola och skola!

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum Kongsvinger, kl 08.30-16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00.

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Beslutande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), Ordförande Carin Söderberg (S), Vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Prologen, kommunhuset kl. 18:00 Sluttid:19:15

Prologen, kommunhuset kl. 18:00 Sluttid:19:15 Plats och tid Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Prologen, kommunhuset kl. 18:00 Sluttid:19:15 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2019-04-10 1 Plats och tid Lejonet, kommunhuset, kl 08.30-11.50 Beslutande Ledamöter Martina Kjellqvist (KD) Claes Sandros (KD) Helene Berndtsson (M) Alf Benson

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:45

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:45 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:45 ande ledamöter Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Camilla Wallhed (M) Magnus Danielsson (M) Göran Hellmalm (L)

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:30

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:30 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Camilla Wallhed (M) Magnus Danielsson

Läs mer

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämnden 2015-03-25 1(10) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15.40 Beslutande: Övriga deltagande: Rose-Marie Henriksson (S) mötesordförande Alf Andersson (C) Per Ihlström

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kosta Folkets Hus kl. 14:00 15:30 ande Övriga deltagare Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Monika Stasny (S) Anton Håkansson (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet Nr 5 Socialnämnden 2015-05-26 1(13) Tid och plats Tisdagen den 26 maj 2015, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30.

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. 11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. ande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-10-23 1(19) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 23 oktober 2018 kl 14:00 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), ordförande Kristina Johansson (S) Jenny Axelsson (C) Stefan Pålsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott

Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott 1 (1) Plats och tid Åbyrummet kl 08:00-09:20 ande närvarande Sandra Rudeberg (Ordförande), Per Forssberg (KD) ersätter Johan Skog (M), Katrin Nörthen (C) ersätter Anna-Clara Nord Ekerling (L) Övriga närvarande

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Camilla Wallhed (M) Mats Ahlbom (M) Fleming Pedersen Dambo (M) Gustaf Axelsson

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2019-02-27 1(23) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 27 februari 2019 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Lovisa Aldrin (L), Ordförande Lars El Hayek (S), Vice ordförande Pehr

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-04-23

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-04-23 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-04-23 Ärendelista 40. Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 41. Remiss av förbättringsområden och ambitioner i handlingsprogram för skydd mot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119 Socialnämnden 113-119 Socialnämnden Sida 2 Socialnämndens sammanträde Information om kvalitetsledningssystem 5 Ansökan om utökat serveringstillstånd First Hotel Grand 6 Handlingsprogram Våld i nära relationer

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida A5 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida A5 1(10) 2012-05-23 A5 1(10) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 12.20. Beslutande Anna-Karin Dahl, M, ordförande Ingegerd Bergwall, M ersättare för Karin Ekblom, M Ann-Christin Alexius,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Gröna rummet 14:00-16:15 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Mattias Dejke (L) (ordförande), Gustav Elfström (S)

Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Mattias Dejke (L) (ordförande), Gustav Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00 ande närvarande Mattias Dejke (L) (ordförande), Gustav Elfström (S) Övriga närvarande Eva Lundebring (Sakkunnig förskola), Hanna Karlsson (Utvecklingsledare

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-10-17 1(15) Plats och tid Luftvärnsregementet, 17 oktober 2017 kl 09:00-17:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande ( 254-261, 263-265) Jenny Axelsson (C) Anders Rosén (S)

Läs mer

Lennart Eriksson och Pernilla Lingford Hultin. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Räddningsnämnden

Lennart Eriksson och Pernilla Lingford Hultin. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Räddningsnämnden Räddningsnämnden 2016-12-08 1(10) Plats och tid Kristinehedsvägen 2, 8 december 2016 kl 16:00 ande Övriga deltagare Ledamöter Lennart Eriksson (M), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Nämnden för Laholmsbuktens VA (16) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum Nämnden för Laholmsbuktens VA (16) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. é Nämnden för 2017-09-19 1(16) Plats och tid Humlegången, Laholm, 19 september 2017 kl 13:30-15:45 ande Ledamöter Ola Nilsson (MP), Ordförande Lena Olofsdotter (C), 1:e vice ordförande Imre Gulyas (S),

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.15 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer