Ärendesammanfattning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ärendesammanfattning"

Transkript

1 Ärendesammanfattning - Rubrik: Å-sikten Skapad: :07 Skapad av: asikten@engelholm.se Ansvarig: SST Ekonomi och kvalitet Ärendetyp: Å-sikten Etiketter: :E-post, :Kundtjänst avslutar ärendet, :Vidarebefordrat information Beskrivning: Synpunktskategori: Kommun & politik Rubrik: Kontantlöst samhälle Beskrivning: HEj Jag blir förbannad. fick ett meddelande från min bank då jag ifrågasatte varför dom tar bort kontanterna. Swedbanks plan är att alla kontanter ska vara borta redan 2017 då slutar dom helt med kontanthantering. Jag tycker kommuner som är deras största kunder ska ifrågasätta om det är för deras invånares bästa? Hundratusetals personer som har funktionshinder av olika slag inte kan hantera betalkort utan måste ha kontanter för att fungera, hur ska dom lösa deras bekymmer? Barn som går på loppis och vill köpa ngt som kostar 5kr te x. ska vi ge 5 åringar betalkort? Vem vet imorgon kan du få en skada som gör att du inte kan fixa ditt betalkort utan kan enbart räkna pengar om du ser dom i handen. så fundera på om det är bra att vara utan kontanter. JA visst det finns rånare MEN ska hela samhället drabbas? Det finns andra lösningar istället för att ta bort ett smidigt sätt att betala på. Nämligen kontanter.. Alla har inte senaste mobilen, ipaden eller vad det nu är och alla är inte intresserade av detta heller så att hänvisa alla till att handla med mobilen är också fel väg att gå då alla inte har en ny mobil. Detta köp och slit samhälle gör mig galen. Byt mobil varje år säger dom på reklamen. jag frågar varför ska jag det? Har jag en mobil som fungerar så varför ska jag byta ut den?.varför ska jag betala min tåg/bussbiljett med min telefon? Jag har en gammal telefon utan internettjänster. precis som min mor har. Det är många som inte har såna nya telefoner och att samhället kräver att alla måste fixa nya telefoner för att kunna leva i samhället är sjukt. Det är inte alla som har råd eller som har intresse för att betala med telefoner. De flesta vill betala med pengar. / kontanter. Detta borde vara en fråga som inte banken ska bestämma över utan ska vara ett beslut som folket får säga sitt om först Hur har ni på kommunen tänkt med tanke på att många människor inte kan klara av betalkort? Menar ni att dom ska bli socialt överkörda och låta andra betala åt dom? Ni som kommun är en stor kund på swedbank och borde kunna göra skillnad då ni kan ställa krav då ni har mer makt än vad jag har Min son har en diagnos och kan inte använda sig av betalkort utan han måste 1 (6)

2 "se" pengarna. Hur hade ni tänkt att dessa personer ska kunna klara sig i samhället om kontanterna försvinner? Och nej han är vuxen och ska i största mån klara av att leva sitt liv med så lite stöd som möjligt Detta beslut gör att han måste ha mer hjälp och ni får avsätta mer folk ör att kunna hjälpa dessa personer med att betala det dom handlar i afffärerna. Detta är skandal Vänligen Min Beskrivning_plats: Svar: Ja Namn: Adress: Postnummer: Postort: Epost: Kontaktuppgifter Namn: asikten@engelholm.se Epost: asikten@engelholm.se Konversationer Å-sikten Synpunktskategori: Kommun & politik Rubrik: Kontantlöst samhälle Beskrivning: HEj Jag blir förbannad. fick ett meddelande från min bank då jag ifrågasatte varför dom tar bort kontanterna. Swedbanks plan är att alla kontanter ska vara borta redan 2017 då slutar dom helt med kontanthantering. Jag tycker kommuner som är deras största kunder ska ifrågasätta om det är för deras invånares bästa? Hundratusetals personer som har funktionshinder av olika slag inte kan hantera betalkort utan måste ha kontanter för att fungera, hur ska dom lösa deras bekymmer? Barn som går på loppis och vill köpa ngt som kostar 5kr te x. ska vi ge 5 åringar betalkort? Vem vet imorgon kan du få en skada som gör att du inte kan fixa ditt betalkort utan kan enbart räkna pengar om du ser dom i handen. så fundera på om det är bra att vara utan kontanter. JA visst det finns rånare MEN ska hela samhället drabbas? Det finns andra lösningar istället för att ta bort ett smidigt sätt att betala på. Nämligen kontanter.. Alla har inte senaste mobilen, ipaden eller vad det nu är och alla är inte intresserade av detta heller så att hänvisa alla till att handla med mobilen är också fel väg att gå då alla inte har en ny mobil. Detta köp och slit 2 (6)

3 samhälle gör mig galen. Byt mobil varje år säger dom på reklamen. jag frågar varför ska jag det? Har jag en mobil som fungerar så varför ska jag byta ut den?.varför ska jag betala min tåg/bussbiljett med min telefon? Jag har en gammal telefon utan internettjänster. precis som min mor har. Det är många som inte har såna nya telefoner och att samhället kräver att alla måste fixa nya telefoner för att kunna leva i samhället är sjukt. Det är inte alla som har råd eller som har intresse för att betala med telefoner. De flesta vill betala med pengar. / kontanter. Detta borde vara en fråga som inte banken ska bestämma över utan ska vara ett beslut som folket får säga sitt om först Hur har ni på kommunen tänkt med tanke på att många människor inte kan klara av betalkort? Menar ni att dom ska bli socialt överkörda och låta andra betala åt dom? Ni som kommun är en stor kund på swedbank och borde kunna göra skillnad då ni kan ställa krav då ni har mer makt än vad jag har Min son har en diagnos och kan inte använda sig av betalkort utan han måste "se" pengarna. Hur hade ni tänkt att dessa personer ska kunna klara sig i samhället om kontanterna försvinner? Och nej han är vuxen och ska i största mån klara av att leva sitt liv med så lite stöd som möjligt Detta beslut gör att han måste ha mer hjälp och ni får avsätta mer folk ör att kunna hjälpa dessa personer med att betala det dom handlar i afffärerna. Detta är skandal Vänligen Min Beskrivning_plats: Svar: Ja Namn: Adress: Postnummer: Postort: Epost: Nytt ärende: Kundtjänst Administratör, :19: Rubrik: Å-sikten Skapad : Ansvarig : SST-Kom Kommunikationsenheten Ärendetyp : Å-sikten Etiketter: :E-post, :Kundtjänst avslutar ärendet, :Vidarebefordrat information Länk till ärendet 3 (6)

4 Nytt ärende: Kundtjänst Administratör, :43: Rubrik: Å-sikten Skapad : Ansvarig : SST Ekonomi och kvalitet Ärendetyp : Å-sikten Etiketter: :E-post, :Kundtjänst avslutar ärendet, :Vidarebefordrat information Länk till ärendet Ärendelogg Skapade ny kontakt Satt ärendetyp till Å-sikten Mottaget från accesspunkt asikten@engelholm.se Skapade ny konversation med ämne "Å-sikten" Skickade ett nytt meddelande i konversationen "Å-sikten" Skickade ett nytt meddelande i konversationen "Å-sikten" Updaterade kontakt med namn "asikten@engelholm.se" Satt ägare till :Kundtjänst - Å-sikten Öppnat Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :08: Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :18: 4 (6)

5 Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :18: Satt ägare till :Kundtjänst - Upplev & Göra Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :18: Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :21: Finns även som ett ärende; Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :25: Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :25: Satt ägare till :Kundtjänst - Barn & Utbildning Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :25: Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :39: Inhämtar svar från kommunalråd. Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :48: Låt ärendet ligga. Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :17: Fått besked att skicka detta till kommunikationsenheten för hjälp med svar. Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :19: Till Kommunikation: Hej, jag har fått rådet av kommunalrådet att lämna över ärendet till er på kommunikation för hjälp med svar. Skickar ärendet till er, ni får gärna lämna svaret här så kan jag återkoppla till medborgaren. Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :19: Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :19: Satt ägare till SST-Kom Kommunikationsenheten Kundtjänst Administratör, :19: Skapade ny konversation med ämne "Nytt ärende:" Jessica Krantz, :04: KOmmunikationsenheten har bett om hjälp från redovisningsenheten med att besvara ärendet eftersom vi inte känner till kommunens hållning i frågan. Vi har 5 (6)

6 inte fått något svar. Det har också kommit ytterligare en Å-sikt från samma avsändare. Vi vill att frågan lyfts vidare eftersom kommunikationsenheten inte vet hur vi ska hantera frågan. Jessica Krantz, :04: Satt ägare till :Kundtjänst - Å-sikten Ängelholms kommun, John Nilsson, :24: Satt ägare till :Kundtjänst - Upplev & Göra Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :38: Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :43: Lägger detta till ekonomi, Karin Jung, vi inväntar fortfarande ett svar. Kund har återkommit igen. Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :43: Ängelholms kommun, Nilanthie Nyander, :43: Satt ägare till SST Ekonomi och kvalitet Kundtjänst Administratör, :43: Skapade ny konversation med ämne "Nytt ärende:" 6 (6)

Kerstin Björkäng Wirehed

Kerstin Björkäng Wirehed Kerstin Björkäng Wirehed Från: Stig Hasselgård Skickat: den 21 mars 2014 08:15 Till: kgwillberg@gmail.com Kopia: Kerstin Björkäng Wirehed Ämne: Fråga om elevers datorer/surfplattor 2014-03- 2 3 Dnr Hej

Läs mer

Inkomna Å-sikter mars 2013 Kommunstyrelsen

Inkomna Å-sikter mars 2013 Kommunstyrelsen Inkomna Å-sikter mars 2013 Kommunstyrelsen 2013-03-14 13:06: Synpunktskategori: Kommun & politik Rubrik: order 51415 Beskrivning: Jag har inte fått nåt svar med vad som händer med min åsikt angående: Order:

Läs mer

Hej Simonetta! Tack för din synpunkt, jag undersöker detta för att se om det kanske är lämpligare att sänka hastigheten på sträckan.

Hej Simonetta! Tack för din synpunkt, jag undersöker detta för att se om det kanske är lämpligare att sänka hastigheten på sträckan. Från: Gunilla Stark Till: Registrator Ärende: VB: Hillarp Höjning av hastighet Datum: den 11 juni 2015 13:45:46 Från: Ann-Kristin Wiinberg Skickat: den 8 juni 2015 16:10 Till: Kopia: Nermina Sukurica Ämne:

Läs mer

Dialogmöte. Alstermo 2014 06 02

Dialogmöte. Alstermo 2014 06 02 2014-06-24 Dialogmöte Alstermo 2014 06 02 1. Välkomna Presentation av deltagare: PO Ekelund, kommunchef Magda Gyllenfjell, ny projektledare Annie Öhman, planerare/utvecklare Anders Svensson, ekonomi och

Läs mer

Bredbandsbolaget suger, del 2: Den välförtjänta kängan!

Bredbandsbolaget suger, del 2: Den välförtjänta kängan! Bredbandsbolaget suger, del 2: Den välförtjänta kängan! I en tidigare post Bredbandsbolaget Suger berättade jag lite om Bredbandsbolagets usla support och lovade er en redovisning av de mailkonversationer

Läs mer

Inkommen skrivelse - Marknadsföring för Borås Djurpark AB

Inkommen skrivelse - Marknadsföring för Borås Djurpark AB 4. BESLUTSFÖRSLAG Inkommen skrivelse Marknadsföring för Borås Djurpark AB Det har inkommit en skrivelse daterad 20131130 med synpunkt på hur Borås Djurpark AB sköter sin marknadsföring. Skrivelsen har

Läs mer

Projektplan/bidragsansökan

Projektplan/bidragsansökan Kultur- och fritidsnämnden Datum Kultur- och fritidsförvaltningen Eskilstuna Sara Norman, 016-710 77 83 1 (7) Projektplan/bidragsansökan Jag som är ansvarig för projektet heter:.. Mina kontaktuppgifter

Läs mer

Inkomna åsikter, juli 2013 Kommunstyrelsen

Inkomna åsikter, juli 2013 Kommunstyrelsen Inkomna åsikter, juli 2013 Kommunstyrelsen 2013-07-01 12:26: Synpunktskategori: Kommun & politik Rubrik: Undrar Beskrivning: Ser ju ut som ett bra drag av kommuner ekonomiskt. Men vete tusan om inte Ängelholmarna

Läs mer

Intresseanmälan god man

Intresseanmälan god man Intresseanmälan god man * Obligatoriska fält 1 Typ av anmälan 1.1 Vad avser din intresseanmälan?* Ett specifikt ärende Vuxna som på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd eller liknande

Läs mer

Datum 2013-09-18 1 (6) Antaget av Kommunstyrelsen 2013-11-14 17

Datum 2013-09-18 1 (6) Antaget av Kommunstyrelsen 2013-11-14 17 2013-09-18 1 (6) Sociala medier ger möjligheter till ökad öppenhet och dialog. Genom att använda sociala medier kan vi nå fler människor och fler målgrupper. Vi kan möta medborgarna på nya sätt och på

Läs mer

Införande av servicegarantier

Införande av servicegarantier Dnr KS-2011-719 Dpl 01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-08-28 Jessica Forssten, 054-540 10 38 jessica.forssten@karlstad.se Införande av servicegarantier Dnr KS-2011-719

Läs mer

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 FDT Kundportal Copyright 2012 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual

Läs mer

Konton skapas normalt av användaren själv, men kan i undantagsfall behöva läggas upp av annan person, exempelvis en junioradmin.

Konton skapas normalt av användaren själv, men kan i undantagsfall behöva läggas upp av annan person, exempelvis en junioradmin. Junioradminlathund Junioradminlathund... 1 Vad är en junioradmin?... 1 Skapa konto... 1 Logga in som admin... 2 Aktivera användare... 2 Lägga in personer i grupper:... 3 Lägga in förälder:... 4 Lägga in

Läs mer

Regler för sociala medier i Kungsbacka kommun

Regler för sociala medier i Kungsbacka kommun Sida 1/5 Regler för sociala medier i Kungsbacka kommun Sociala medier och hur de används Sociala medier är kommunikationskanaler i form av nätverk, forum, chattar och bloggar med innehåll som användarna

Läs mer

Område: Konsument Underområde: Kontanthantering. Motion nr 107 Grundläggande betaltjänster. PRO Folkunga - Mjölby, Östergötland. Motivering.

Område: Konsument Underområde: Kontanthantering. Motion nr 107 Grundläggande betaltjänster. PRO Folkunga - Mjölby, Östergötland. Motivering. Motion nr 107 Grundläggande betaltjänster PRO Folkunga - Mjölby, Östergötland ID540 Folkunga PRO, Väderstad, Mjölby kommun har under de senaste åren upplevt en klar försämring i de grundläggande betaltjänster,

Läs mer

Policy. Policy för sociala medier i Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar.

Policy. Policy för sociala medier i Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar. DIARIENUMMER: FASTSTÄLLD: KS 81/2017 945 2017-05-16 VERSION: 1 SENAS T REVIDERAD: -- GILTIG TILL: -- DOKUMENTANSVAR: Kanslichef Policy Policy för sociala medier i Herrljunga kommun Dokumentet antas av

Läs mer

Rutiner för synpunktshanteringen

Rutiner för synpunktshanteringen RUTIN - SYNPUNKTSHANTERING 1(7) Rutiner för synpunktshanteringen Ingen kan bättre än kommuninvånarna bedöma om kommunen gör en bra insats eller inte. Varje individ har rätt till ett bra bemötande, att

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2015-12-10 Blad 1 (16) Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 9.00-12.30 Beslutande Nils-Bengt Nilsson (C) Bernth Nygren (PRO) Christine

Läs mer

Vi revolutionerar digitaliseringen! Funktionsrätt Stockholms län om digital tillgänglighet

Vi revolutionerar digitaliseringen! Funktionsrätt Stockholms län om digital tillgänglighet Vi revolutionerar digitaliseringen! Funktionsrätt Stockholms län om digital tillgänglighet Funktionsrätt Stockholms län 2019 Digital tillga nglighet Inledning Digitaliseringen har tagit världen med storm

Läs mer

Vad är en resonerande text

Vad är en resonerande text Vi resonerar! Vad är en resonerande text Vad är en resonerande text I en resonerande text ska du fundera och diskutera med dig själv. Du ska utgå från ett ämne och sedan försöka se på det från olika perspektiv.

Läs mer

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se Internetbanken öppen alla dagar klockan 0-24 www.sparbanken-nord.se Säkerhet i internetbanken. För att du ska känna dig trygg när du gör dina bankärenden i internetbanken tillämpar vi en av marknadens

Läs mer

Dagens tema 20160325:Hur påverkas kroppen av titan? Vård Sverige har att kunska...

Dagens tema 20160325:Hur påverkas kroppen av titan? Vård Sverige har att kunska... Namn: Dagens tema 20160325:Hur påverkas kroppen av titan? Vård... Sidan 1 av 5 Från: "Ulf Bittner" den 25 mars 2016 11:25:19 Ärende: Till: Kopia: Dagens tema 20160325:Hur påverkas kroppen

Läs mer

Vår förening finns i Boappa

Vår förening finns i Boappa Vår förening finns i Boappa Boappa Vad är Boappa? Boappa är en boendeapp som förenklar kommunikationen från styrelsen och låter dig samarbeta med dina grannar. Meddelanden från styrelsen All information

Läs mer

Införande av kommunstyrelsens servicegarantier

Införande av kommunstyrelsens servicegarantier sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 8 Införande av kommunstyrelsens servicegarantier Dnr KS-2011-719 Dpl 01 Kommunstyrelsens beslut 1. Servicegarantierna godkänns enligt bilaga 1-4, med tillägg

Läs mer

Anvisning Tänk på att om du skickar in ansökan via e-tjänsten, så kan vi påbörja handläggningen snabbare.

Anvisning Tänk på att om du skickar in ansökan via e-tjänsten, så kan vi påbörja handläggningen snabbare. fritidsförvaltingen Kultur Lund Anvisning 2016-03-01 1(1) Anvisning Ansökan om utvecklingsbidrag Ansökan om utvecklingsbidrag kan du välja att göra via e-tjänst eller blankett. Oavsett om du väljer att

Läs mer

Inför Föräldraplanen. Banets/barnens namn: Förälders namn:

Inför Föräldraplanen. Banets/barnens namn: Förälders namn: Inför Föräldraplanen Banets/barnens namn:.... Förälders namn:.. Inför Föräldraplanen 2 Att vara förälder är bland annat att ställas inför många frågor och att behöva fatta beslut som rör ens barn. I bästa

Läs mer

Obs Bilderna kanske inte är helt korrekta, text ändringar kan förekomma

Obs Bilderna kanske inte är helt korrekta, text ändringar kan förekomma Skolvalet I den här manualen beskrivs hur du ska utföra skolvalet. Tacka Ja till den reserverade skolan (CTRL+Vänsterklick för att använda länken) Söka till annan skola Tack nej till den reserverade skolan

Läs mer

SjöstadsNytt www.brfsjostaden.se Sommaren 2014 Nr 3

SjöstadsNytt www.brfsjostaden.se Sommaren 2014 Nr 3 SjöstadsNytt www.brfsjostaden.se Sommaren 2014 Nr 3 Här är vår nya båt. Betydligt bättre än den hemska Harley-Davidsson båten som ligger och rostar borta i Norra Hammarbyhamnen. Saltsjön är visserligen

Läs mer

Intelliplan. jobad mall. Kundpresentation. Intelliplan AB 2007-10-09

Intelliplan. jobad mall. Kundpresentation. Intelliplan AB 2007-10-09 Intelliplan jobad mall Kundpresentation Intelliplan AB 2007-10-09 Inledning JobAd är Intelliplans extramodul för att publicera jobbannonser direkt på Internet och appliceras direkt på företagets hemsida.

Läs mer

Ansökan till spetsutbildning i samhällskunskap och historia vid Europaskolan Rogge med start höstterminen 2016

Ansökan till spetsutbildning i samhällskunskap och historia vid Europaskolan Rogge med start höstterminen 2016 Ansökan till spetsutbildning i samhällskunskap och historia vid Europaskolan Rogge med start höstterminen 2016 Så här ansöker du om plats på Europaskolan Rogges spetsutbildning. Ansökan ska fyllas i av

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-01-09. Medborgarförslag om träningsstation i stadsparken

Sammanträdesdatum 2014-01-09. Medborgarförslag om träningsstation i stadsparken l SAlA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2014-01-09 ',< '11' T T' ' ('1 :Il J'.-'.u..L_-,'c, 19 (25) 15 Medborgarförslag om träningsstation i stadsparken Dnr 2013/64 INLEDNING

Läs mer

HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS?

HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS? RAPPORT KOMMUNUTVECKLARE 2018 Dante Mason Elicia Runmon Hugo Brottare Isabella Skogs Leo Verme Rim Haile HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS? KOMMUNUTVECKLARE 201 8 Inledning Det här är en rapport skriven

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för framställningar MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för framställningar MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA EUROPAPARLAMENTET 1999 Utskottet för framställningar 2004 13 september 2004 MEDDELANDE TILL LEDAMÖTERNA Framställning 163/99, ingiven av Michel Robert, fransk medborgare, om den ojämlikhet som råder i

Läs mer

2. Nuvarande adress om annan än den där bidrag söks Postnummer och postort

2. Nuvarande adress om annan än den där bidrag söks Postnummer och postort Sänds till Fylls i av Stadsbyggnadskontoret STADSBYGGNADSKONTORET Ansökan om Fastighetsbeteckning bostadsanpassningsbidrag Bostadsanpassningsavdelningen Box 8314 104 20 Stockholm Tfn vxl 08-508 27 300

Läs mer

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan Svenska från början 1 1 Hej! - Vad heter du? - Jag heter. - Hur gammal är du? - Jag är år. - Var bor du? - Jag bor på. - Hur många barn har du? - Jag har barn. - Vilket land kommer du ifrån? - Jag kommer

Läs mer

SvemoTA Klubbadministration

SvemoTA Klubbadministration SvemoTA Klubbadministration Ny betalningsrutin Betalningsrutiner för tävlingstillstånd, banlicenser och funktionärslicenser är ändrade och finns numera i Svemo TA. Det skickas inte längre ut via brev till

Läs mer

Sammanställning av webbenkät december 2015

Sammanställning av webbenkät december 2015 Sammanställning av webbenkät december 2015 Bakgrund I december 2015 bjöds kommuninvånare in för att vara med att påverka utvecklingen av kommunens digitala tjänster. Inbjudningar gick ut via webbplats,

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

MEDBORGARDIALOG. - en liten guide

MEDBORGARDIALOG. - en liten guide MEDBORGARDIALOG - en liten guide Medborgardialoger i Orsa kommun - en liten guide Infoavdelningen, Janne Bäckman, december 2010 Vad är en medborgardialog? Det är helt enkelt ett sätt att prata med människor

Läs mer

Redogörelse Kalenderår

Redogörelse Kalenderår Överförmyndarnämnden Box 66 182 05 Djursholm Redogörelse Kalenderår Del av år, från och med till och med, datum Huvudman Namn Adress (folkbokföringsadress) Vistelseadress, om annan än ovan Postnummer Postort

Läs mer

Ansökan om lokalkompensationsbidrag

Ansökan om lokalkompensationsbidrag Sida 1 av 7 Ansökan om lokalkompensationsbidrag * Obligatoriska fält 1 Kontaktuppgifter 1.1 Vi har tagit del av den gemensamma värdegrunden och förbinder oss att bedriva verksamheten i enlighet med denna*

Läs mer

STIPENDIUM FÖR REHABILITERING 2017

STIPENDIUM FÖR REHABILITERING 2017 STIPENDIUM FÖR REHABILITERING 2017 (Fylls i av Ung Cancer) Mottaget datum Föredragande signatur: Datum: Ärendenummer Medlem D N Beslutsfattande Signatur: Summa Tidigare godkända stipendier 2017 R PP Godkänns

Läs mer

556717-2167. KO förbjuder Kortedala Sport AB att gentemot konsument använda avtalsvillkor som innebär att uppsägning av avtal ska ske skriftligt.

556717-2167. KO förbjuder Kortedala Sport AB att gentemot konsument använda avtalsvillkor som innebär att uppsägning av avtal ska ske skriftligt. KONSUMENTOMBUDSMANNEN Processrådet Gunnar Wikström FÖRELÄGGANDE 2014-02-13 FF 2014:01 Dm-2013/928 KONSUMENTVERKET KONSUMENTOMBUDSMANNEN INK. ]) W. J Q Dnr ^0/3 ms VIII nt«(«*t*timioi*tmhmtimiie«iig

Läs mer

Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet

Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet Färdtjänsten genomför kvalitetsförbättringar för att minska förseningar

Läs mer

Frågor och svar Förskola & pedagogisk omsorg

Frågor och svar Förskola & pedagogisk omsorg Frågor och svar Förskola & pedagogisk omsorg Enköpings kommun Alla barn och ungdomar i Enköpings kommun ges möjlighet att utveckla sitt allra bästa jag inför den egna framtiden. Foto: skolkontorets arkiv

Läs mer

Offentligt. Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare

Offentligt. Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare Promemoria 1 (8) Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare Innehåll 1 Inledning... 1 2 Ta emot ett skyddat meddelande... 1 3 Läsa ett skyddat meddelande...

Läs mer

Hur skapar du kommunikation det pratas

Hur skapar du kommunikation det pratas Hur skapar du kommunikation det pratas om? @karinzingmark www.karinzingmark.com Kommunikation som det pratas om. Hurdå? När svenskarna rankar informationskällorna på en femgradig skala får internet

Läs mer

10 tips för ökad försäljning

10 tips för ökad försäljning 10 tips för ökad försäljning Innehållsförteckning Tips 1 Kundvård...3 Tips 2 Vad har du egentligen på gång?...4 Tips 3 Ställ jobbiga frågor...5 Tips 4 När tiden inte räcker till...6 Tips 5 Låt kunden skriva

Läs mer

Patent och registreringsverket Statens medieråd. Attityder bland ungdomar till upphovsrättsskyddat material online November 2017

Patent och registreringsverket Statens medieråd. Attityder bland ungdomar till upphovsrättsskyddat material online November 2017 Patent och registreringsverket Statens medieråd Attityder bland ungdomar till upphovsrättsskyddat material online November 2017 1 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 03 2 Sammanfattning 04 3 Resultat 05 4 Om

Läs mer

Gäller från 1 juli 2015 Färdtjänst Beställning av resa telefon 046-616 16

Gäller från 1 juli 2015 Färdtjänst Beställning av resa telefon 046-616 16 Gäller från 1 juli 2015 Färdtjänst Beställning av resa telefon 046-616 16 2 Innehåll Beviljad färdtjänst... 3 servicenivåer... 3 arbetsresor... 4 flytta från kommunen... 4 förlorat eller skadat färdtjänstkort...

Läs mer

Ansökan om kommunalt lokalt aktivitetsstöd

Ansökan om kommunalt lokalt aktivitetsstöd Sida 1 av 6 Ansökan om kommunalt lokalt aktivitetsstöd * Obligatoriska fält 1 Kontaktuppgifter 1.1 Vi har tagit del av den gemensamma värdegrunden och förbinder oss att bedriva verksamheten i enlighet

Läs mer

Tillvägagångssätt för ansökan om parkeringstillstånd

Tillvägagångssätt för ansökan om parkeringstillstånd 1(6) ANSÖKAN OM PARKERINGSTILLSTÅND FÖR RÖRELSEHINDRAD Tillvägagångssätt för ansökan om parkeringstillstånd Vid första ansökningstillfället fyller alltid läkaren i läkarintyget på sidan fyra. Läkarintyg

Läs mer

Användarinstruktion för säkra meddelanden Innehåll

Användarinstruktion för säkra meddelanden Innehåll 2018-09-04 1 (14) Användarinstruktion Säkra meddelanden Användarinstruktion för säkra meddelanden Innehåll Användarinstruktion för säkra meddelanden... 1 Om verktyget... 2 Inloggning... 2 Startskärm: inkorg,

Läs mer

Anvisning Tänk på att om du skickar in ansökan via e-tjänsten, så kan vi påbörja handläggningen snabbare.

Anvisning Tänk på att om du skickar in ansökan via e-tjänsten, så kan vi påbörja handläggningen snabbare. fritidsförvaltingen Kultur Lund Anvisning 2016-03-01 1(1) Anvisning Ansökan om anläggningsbidrag Ansökan om anläggningsbidrag kan du välja att göra via e-tjänst eller blankett. Oavsett om du väljer att

Läs mer

Bilaga 3 Texttelefoni.se

Bilaga 3 Texttelefoni.se Bilaga 3 Texttelefoni.se Mer än en gång per dag 31% 18 En gång per dag 12% 7 2-4 gånger per vecka 34% 20 1 gång per vecka 8% 5 Några gånger per månad 10% 6 1 gång per månad 0% 0 Några gånger per år 2%

Läs mer

Har du varit i kontakt med kommunal konsumentvägledning?

Har du varit i kontakt med kommunal konsumentvägledning? Allmänna reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm E-post: arn@arn.se www.arn.se 1 (11) * = Det här fältet måste du fylla i. Anmälare Förnamn * Efternamn * Postadress (Om du bor i ett annat land än

Läs mer

ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 (egen ansökan)

ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 (egen ansökan) ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDENS KANSLI Arvika och Eda kommuner ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 (egen ansökan) Ansökan tillsammans med bilagor skickas till: Värmlands

Läs mer

Riktlinjer gällande telefon och e-post hantering i Kungälvs kommun

Riktlinjer gällande telefon och e-post hantering i Kungälvs kommun Riktlinjer gällande telefon och e-post hantering i Kungälvs kommun Antagna av förvaltningsledningen den 2012-03-05 Gäller för alla anställda i Kungälvs kommun Dokumentsansvarig: Chef för kultur och samhällssektorn

Läs mer

Scanna in dokomenten och maila dem till medlem@svea.org eller posta medlemskapsansökan

Scanna in dokomenten och maila dem till medlem@svea.org eller posta medlemskapsansökan Medlemskapsansökan till Sveriges elevråd - SVEA För en bättre och mer demokratisk skola Vad erbjuder vi: En röst i skolpolitiken Ett fullspäckat medlemspaket Rabatterade priser på våra nationella träffar

Läs mer

PERSONNUMMER OCH IDENTITETER. Hans Persson Ladokträff

PERSONNUMMER OCH IDENTITETER. Hans Persson Ladokträff PERSONNUMMER OCH IDENTITETER Hans Persson Ladokträff 2019-04-10 2 Byte av vanligt personnummer (normalfall) Gå till Studentuppgifter, sedan till Hantera identitet, Välj sedan alternativet byt personnummer

Läs mer

RUMSTAVLA FÖR WEBBSVARANDE

RUMSTAVLA FÖR WEBBSVARANDE RUMSTAVLA FÖR WEBBSVARANDE INLEDNING Denna rumstavla är avsedd som stöd för webbsvarandet på ungdomsinformations- och rådgivningstjänsterna. Rumstavlans avsikt är att ge instruktioner åt den som svarar

Läs mer

Vad tycker medborgarna om Kontaktcenter?

Vad tycker medborgarna om Kontaktcenter? Vad tycker medborgarna om Kontaktcenter? Iréne Bernhard, Högskolan Väst Irene.bernhard@hv.se Stockholm, Projektmöte Innoveta 2010-09-14 Material Pilotundersökning bland medborgare i Jönköping; 21 telefonintervjuer

Läs mer

Lars Erik Larsson. Stuga Mail till Telenor:

Lars Erik Larsson. Stuga Mail till Telenor: Här är en sammanställning av den mailkonversation jag haft med Telenor angående den dåliga täckning vi har i Norje Boke. Det är ganska många mail, ibland har jag fått svar ibland har jag fått skicka nytt

Läs mer

Bemötandehandbok. för alla medarbetare inom Stöd & Process

Bemötandehandbok. för alla medarbetare inom Stöd & Process Bemötandehandbok för alla medarbetare inom Stöd & Process En handbok om bemötande inom Stöd & Process Det här är en handbok som berättar vilket professionellt bemötande vi som anställda inom Stöd & Process

Läs mer

Dialogmöte. Älghult 2014 06 03

Dialogmöte. Älghult 2014 06 03 2014-06-24 Dialogmöte Älghult 2014 06 03 1. Välkomna Presentation av deltagare: PO Ekelund, kommunchef Magda Gyllenfjell, ny projektledare Annie Öhman, planerare/utvecklare Anders Svensson, ekonomi och

Läs mer

SERVICERUTIN FUJIFILM. Detta dokument skall efterföljas av återförsäljare vid service ärenden gällande Fujifilm kameror, objektiv och tillbehör.

SERVICERUTIN FUJIFILM. Detta dokument skall efterföljas av återförsäljare vid service ärenden gällande Fujifilm kameror, objektiv och tillbehör. SERVICERUTIN FUJIFILM Detta dokument skall efterföljas av återförsäljare vid service ärenden gällande Fujifilm kameror, objektiv och tillbehör. Vid garantiärenden som rör produkter under 1000 sek försäljningspris

Läs mer

Elevens tilltalsnamn Personnummer. Vårdnadshavare 2 Personnummer... Utdelningsadress Tfn/bostad... Postnummer/ort. Tfn/arbete... E-post Mobil...

Elevens tilltalsnamn Personnummer. Vårdnadshavare 2 Personnummer... Utdelningsadress Tfn/bostad... Postnummer/ort. Tfn/arbete... E-post Mobil... Alla uppgifter måste vara ifyllda, annars sändes ansökan åter Föräldrar Enskild vårdnad Gemensam vårdnad Eleven Familjehemsplacerad Elevens tilltalsnamn Personnummer. Elevens efternamn Kvinna Man Vårdnadshavare

Läs mer

Allmänhetens inställning till reklam 2016

Allmänhetens inställning till reklam 2016 Allmänhetens inställning till reklam 2016 1 Färre är positiva till reklam och fler är negativa jämfört med 2014 FRÅGA: Vilken är din allmänna inställning till reklam? Mycket/ganska positiv Feb 2016 1 3

Läs mer

Henrik Sanden. Hälsningar Åsa Med vänlig hälsning. Åsa Herbst Skickat: den 16 april :06 Till: Från: Rydja, Kristina Kopia:

Henrik Sanden. Hälsningar Åsa Med vänlig hälsning. Åsa Herbst Skickat: den 16 april :06 Till: Från: Rydja, Kristina Kopia: Henrik Sanden Från: Åsa Herbst Skickat: den 16 april 2013 15:06 Till: Rydja, Kristina Kopia: Tony Mufic; Sven-ingvar Borgquist (sven-ingvar.borgquist@moderat.se); Karin Blomsten; Henrik Sanden Ämne: SV:

Läs mer

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Innehåll Äldreomsorgen Södertälje kommun i Mina vårdkontakter... 3 Skaffa användarkonto... 4 Skaffa konto med personnummer...

Läs mer

5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity. Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in

5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity. Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in 5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in Jagar folk - bryr sig bara om att få en ny värvning - ifall

Läs mer

Kommunstyrelsen 21 oktober 2013 12

Kommunstyrelsen 21 oktober 2013 12 KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 21 oktober 2013 12 Paragraf Diarienummer KS-2013/1254.194 Ändring av regeln i 11 i kommunstyrelsens reglemente om kommunalråd, beslut

Läs mer

MEDBORGARPANEL Nummer 1 - Juli 2013 Tillgänglighet i vården

MEDBORGARPANEL Nummer 1 - Juli 2013 Tillgänglighet i vården MEDBORGARPANELEN 213 Rapport 1 Tillgänglighet MEDBORGARPANEL Nummer 1 - Juli 213 Tillgänglighet i vården Enkät nummer ett slutförd. Nu har landstinget Västmanland genomfört den första enkäten i Medborgarpanelen.

Läs mer

Får man säga vad man vill på nätet?

Får man säga vad man vill på nätet? Får man säga vad man vill på nätet? Lektionen berör dilemman som hänger samman med demokratiska rättigheter och skyldigheter, till exempel gränsen mellan yttrandefrihet och kränkningar i sociala medier.

Läs mer

ÄLSKA UTMANINGEN. Club INTERSPORT. Unika erbjudanden, nyheter, inbjudningar och bonus på allt du köper. Bli medlem du också! www.intersport.

ÄLSKA UTMANINGEN. Club INTERSPORT. Unika erbjudanden, nyheter, inbjudningar och bonus på allt du köper. Bli medlem du också! www.intersport. ÄLSKA UTMANINGEN Club INTERSPORT Unika erbjudanden, nyheter, inbjudningar och bonus på allt du köper. Bli medlem du också! www.intersport.se Välkommen som medlem i Club INTERSPORT du också! Club INTERSPORT

Läs mer

passa på göra något när man har en bra chans uttrycka sin åsikt säga eller skriva vad man tycker om en viss fråga

passa på göra något när man har en bra chans uttrycka sin åsikt säga eller skriva vad man tycker om en viss fråga Valet 2018 1. - Hej! - Hej, hej! - Snart är det val. Tänker du rösta? - Nej, det tänker jag verkligen inte göra. - Tycker du inte att det är viktigt att rösta? - Absolut inte! - Varför inte? - Nej, jag

Läs mer

KALLELSE Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

KALLELSE Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/2 KALLELSE Kommunala rådet för funktionshindersfrågor Dag och tid: 2015-11-11 kl 18:00 Plats: Sessionssalen Justerare: Annelie Källkvist (SRF) Kallade Ledamöter Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist

Läs mer

Fröken spöke fixar loppis

Fröken spöke fixar loppis KERSTIN LUNDBERG HAHN SIDAN 1 Elevmaterial Namn: LÄSFÖRSTÅELSE Kapitel 1. Cirkus i stan 1. Varför har Ivar och Ebba en vikarie? 2. Var bor fröken Sparre? 3. Vem körde lastbilen som kom förbi skolan? 4.

Läs mer

Datum 2il Utbildningsnämnden alunodas att yttra sig över vad som framförs i anmälan till JO (se bifogad handling) om

Datum 2il Utbildningsnämnden alunodas att yttra sig över vad som framförs i anmälan till JO (se bifogad handling) om JO RIKSDAGENS OMBUDSMAN REMISS Datum 2il11-11- 01 Sid Dnr l (1) 6047-2017 Utbildningsnämnden i Stockholms kommun Stadshuset 105 35 Stockholm STOCIG-IOLMS STAD UTBILDNINGSNÄMNDEN I~Olf~--~/r ~!2() /1 Dnr..._......-

Läs mer

RIKTLINJER för e-förslag

RIKTLINJER för e-förslag RIKTLINJER för e-förslag Kommunfullmäktige beslutade den 31 oktober 2016 att införa e-förslag i Eslövs kommun från och med den 1 januari 2017. Dokumentet Riktlinjer för hantering av e-förslag.docx är antaget

Läs mer

ServIT ärendehantering och CRM

ServIT ärendehantering och CRM ServIT ärendehantering och CRM Översikt Detta dokument beskriver ServIT:s ärendehanteringssytem. Detta är centralt i utbudet av kontaktvägar och tjänster i ServIT ehelpdesk plattformen. Här exempel på

Läs mer

Användarnamn, lösenord och e-postadress får du tilldelade av skolans IT-ansvarige, efter att din ansökan är mottagen och godkänd av administratören.

Användarnamn, lösenord och e-postadress får du tilldelade av skolans IT-ansvarige, efter att din ansökan är mottagen och godkänd av administratören. E K Manual för e-postprogram i Eda Skolor E-postprogrammet är ett sk webbaserat system, med möjlighet att skicka och läsa e-post från valfri dator som är ansluten till Internet. Vårt e-postsystem är tänkt

Läs mer

Skrivtolkad version av telefonintervju med Jörgen Sandström, digitaliseringsdirektör i Västerås Stad

Skrivtolkad version av telefonintervju med Jörgen Sandström, digitaliseringsdirektör i Västerås Stad SKRIVTOLKNING 2019-05-30 1 (5) Ekonomi och Styrning Anders Nordh Skrivtolkad version av telefonintervju med Jörgen Sandström, digitaliseringsdirektör i Västerås Stad (drömsk musik) Kjell: Jakten på den

Läs mer

Streamflow. Koncept / produkt / demo / komma med. Jan Nilsson. Certified Java Professionals 1

Streamflow. Koncept / produkt / demo / komma med. Jan Nilsson. Certified Java Professionals 1 Streamflow Koncept / produkt / demo / komma med Jan Nilsson Certified Java Professionals 1 Modern ärendehantering Stödja kommunen i att erbjuda kunden god service Ärendehantering på KC (kund/kontaktcentra)

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

- Syftet med blanketten är att utreda om förutsättningarna för godmanskap eller förvaltarskap är uppfyllda.

- Syftet med blanketten är att utreda om förutsättningarna för godmanskap eller förvaltarskap är uppfyllda. ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 (egen ansökan) - Syftet med blanketten är att utreda om förutsättningarna för godmanskap eller förvaltarskap är uppfyllda.

Läs mer

Var får man fotografera?

Var får man fotografera? Var får man fotografera? Lektionen handlar om regler och lagar som avgör var, när och hur vi får fotografera och sprida bilder. Lektionen har Karin Nygårds tagit fram. Karin är utbildad lärare i svenska

Läs mer

FÄRDTJÄNSTEN I KLIPPANS KOMMUN

FÄRDTJÄNSTEN I KLIPPANS KOMMUN FÄRDTJÄNSTEN I KLIPPANS KOMMUN augusti 2013 SOCIALFÖRVALTNINGEN Information om färdtjänst i Klippans kommun Du ska vara bosatt och folkbokförd i Klippans kommun, ha ett funktionshinder som inte endast

Läs mer

OBSERVATIONSGUIDE VAGABOND

OBSERVATIONSGUIDE VAGABOND OBSERVATIONSGUIDE VAGABOND 8 mars 2010 OBSERVATIONSGUIDE VAGABOND Version 1.0 8 mars 2010 Projektledare: Anders Ankarlid Vårt uppdrag: Att hjälpa företag med service. Invent Observer har funnits sedan

Läs mer

Butiksrån. Första halvåret 2015. svenskhandel.se

Butiksrån. Första halvåret 2015. svenskhandel.se Butiksrån Första halvåret 2015 svenskhandel.se Butiksrån första halvåret 2015 Svensk Handel publicerar årligen en rapport över butiksrån i Sverige. Varje halvår kompletteras årsrapporten med råndata för

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

De fem främjar- och härskarteknikerna

De fem främjar- och härskarteknikerna De fem främjar- och härskarteknikerna 1. Främjarteknik: Synliggörande Se varandra. Se varandras idéer. Alla ska vara med på lika villkor därför att allas närvaro och åsikter spelar roll. 1. Härskarteknik:

Läs mer

Riktlinjer för digitalt medborgarförslag för Ängelholms kommun

Riktlinjer för digitalt medborgarförslag för Ängelholms kommun Riktlinjer för digitalt medborgarförslag för Ängelholms kommun 2019-2022 Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Riktlinjer för digitalt medborgarförslag Riktlinjer 2019-04-29 Kommunfullmäktige

Läs mer

30.1.2014 MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST

30.1.2014 MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST 1 (8) MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST Månadsenkät om utländska finansiella fordringar och skulder i betalningsbalansen (BOPM) Statistikcentralens och Finlands Banks

Läs mer

Resultat av utvärdering

Resultat av utvärdering Resultat av utvärdering Resultat Namn: mitt spangagrundskola elever ar1 Anteckning: Visa/redigera Antal deltagande: 216 Kurs: Datum: Från 2010-08-27 till 2010-10-09 Utvärderat av: Emil Swanberg (emil@friends.se)

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER

RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER RIKTLINJER FÖR SOCIALA MEDIER Antagen av kommundirektör 2017-12-08 Ärendebeteckning: KS/2017:253-009 Övrigt Ansvarig handläggare: Sofia Löf Kommunikationschef INNEHÅLL Syfte... 3 Definition av sociala

Läs mer

EGEN ANSÖKAN OM GOD MAN TILL TINGSRÄTTEN

EGEN ANSÖKAN OM GOD MAN TILL TINGSRÄTTEN Insänds till Umeå Tingsrätt Box 138 901 04 UMEÅ EGEN ANSÖKAN OM GOD MAN TILL TINGSRÄTTEN Avseende behov av förvaltare enligt 11 kap 4 föräldrabalken Sökande (den som har behov av god man) Adress Postnummer

Läs mer