Torvalla Infrastruktur Fritid Sommar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Torvalla Infrastruktur Fritid Sommar"

Transkript

1 1

2 2 Torvalla Infrastruktur I Torvalla centrum finns Coop Nära, Bankomat, Kiosk, Bibliotek, Fritidsgård samt Restaurang med pizza och bar. Där ligger också Torvalla hälsocentral och Kyrkan. I grannområdet Odensala finns: Ica Kvantum, Post och Sportaffär, Bankomat, Pizzeria, samt Frisering (herr och dam). Dagis och skolor upp till 9:an finns inom gångavstånd från vår bostadsrättsförening. Fritid Sommar Är du sportintresserad finns det mycket att välja på i området. Sportfältet och Sporthallen vid Storsjöskolan erbjuder möjlighet till att spela fotboll både sommar och vinter. Det finns många långa och fina stigar att jogga, springa och promenera på i skogarna runt omkring eller varför inte på vägen som går längs Storsjön. På den kan du även ta en cykeltur ända in till Badhusparken. Du kan lätt ta dig till andra platser med cykel på alla fina cykelvägar som finns på cykelkartan (cykelkarta finns att få på turistbyrån) Cykelvägarna kan även användas för inlines och rullskidor där du kan välja sträckor med hänsyn till dina behov. Vi har även en egen boulebana i vårt område. Är du ett riktigt blötdjur så kan du fiska och bada i Storsjön eller Lillsjön. Det är inte heller långt till Storsjöbadet.

3 3 Vid Storsjöskolan finns bollplaner för basket, bordtennis, volleyboll, tennis och grönområden för egna aktiviteter. För den som tycker om djur, så finns Djur- och Kulgården med möjlighet till ridning i övre Torvalla. Har du hund så kan du rasta den i alla skogsområden som finns i närheten. Naturintresserade kan även få sina intressen tillgodosedda eftersom Torvalla har ett naturreservat med både urskogskaraktär och artrika våtmarker där bl.a. orkidéer trivs. Vintertid Vintertid finns det tillgång till elljusspår för längdskidor samt mindre skid-, snowboard- och pulkabacke vid Storsjöskolan. Det finns även skoterled i närheten. Vandra, åka spark eller skidor kan du även göra på Storsjön. Det finns en upplogad väg längs stranden. En annan facilitet som kan nyttjas, är Medvinden, en fin isbana för långfärdsskridskor eller spark. Du kan åka till Marieby, badhusparken eller vidare till Kungsgården. Under vissa tider går det att handla fika i Marieby. Det kan du även göra i badhusparken. Långfärdsskridskor går att hyra i badhusparken för den som inte har egna skridskor. Vid Storsjöskolan finns ishockeyrink för spel med puck och boll. Året om Är du konstintresserad har du ett stort utbud av konst utspridd i hela Torvallaområdet.

4 4 Östersunds hus 23 Semlan Målsättning Bostadsrättföreningen skall drivas så driftskostnaden kan hållas låg och därmed erbjuda förningens medlemmar en låg hyreskostnad. Vidare skall föreningen erbjuda medlemmarna en trivsam miljö såväl utomhus som i gemensamma utrymmen. Föreningens medlemmar skall ta gemensamt ansar för skötsel av föreningen. Styrelse Styrelsen tillsätts vid föreningens årsstämma på förslag av föreningens medlemmar. Styrelsen ansvarar för föreningens löpande verksamhet under valperioden (1 år). Årsstämman är högsta beslutande organ inom bostadsrättsföreningen. Styrelsearbetet bedrivs i samverkan med organisationer som styrelsen väljer. Detta gäller vid ekonomisk- och fastighetsförvaltning. Styrelsen köper externa tjänster efter behov. Styrelsen genomför möten under verksamhetsåret efter behov. Styrelsen tillrättavisar medlemmar som inte följer vad som beslutats av föreningen.

5 5 Trivselgrupp/utegrupp Tillsätts av styrelsen på förslag av föreningens medlemmar (fn 7 personer). Grupperna arbetar för skötsel av yttre miljö samt trivsel inom föreningen. Gemensamma aktiviteter Föreningen anordnar under året en del aktiviteter för de boende. Varje vår och höst anordnas det en eller flera dagar för städning/upprustning i området. Det är ett ypperligt tillfälle att lära känna sina grannar. Det är viktigt att du deltar vid dessa tillfällen. Ansvaret ligger inte enbart på styrelsen för den yttre miljön. Andra arrangemang som anordnas är surströmmingsfest, adventskaffe mm. Info om kommande arrangemang anslås på anslagstavlorna i respektive hus. Har du förslag på något arrangemang, kontakta styrelsen. Alla förslag är välkomna!

6 6 Husvärdar Vem din husvärd är finner du i bilaga 1 och på anslagstavlan vid ditt hus. Husvärdarna är kontaktperson för grannproblem inom huset. Husvärdarna introducerar nyinflyttade till föreningen. Kontaktpersoner Bokning/Felanmälan Sammanställning över förningens kontaktpersoner, bokning av övernattningsrum och felanmälan finns i bilaga 1, samt på anslagstavlan vid ditt hus. Fastighetsskötare Föreningen har en fastighetsskötare. Hans arbetsuppgifter är att tillsammans med bostadsrättsinnehavaren hålla rent på gräsytor, p-platser och gångar framför husen samt klippa gräs, snöröja och sanda framför portarna och på innergårdarna. För snöröjning och sandning av övriga ytor anlitar vi Riksbyggens Förvaltning. I fastighetsskötarens arbetsuppgifter ingår också mindre reparationsarbeten och underhåll i trapphus och källarkorridorer, t.ex. byta glödlampor och justera dörrlås.

7 7 Fastighetsskötaren tar också emot felanmälningar från oss boende när det gäller allmänna ytor, tvättstuga etc. och avgör därefter på vilket sätt ett fel skall åtgärdas. Du får inte själv anlita entreprenör för någon form av reparation i husets allmänna del. Fastighetsskötaren har inget ansvar att utföra arbeten i lägenheterna, men kan bistå med rådgivning. Fastighetsskötaren nås via felanmälan. Se bilaga 1:2 Medlemmars ansvar Som medlem i föreningen har du en utnyttjanderätt av föreningens egendom, alltså mer ansvar än bara för din egen lägenhet. Du har naturligtvis ansvar för att din egen lägenhet hålls i gott skick. Du har personligt ansvar i föreningens totala verksamhet och att bidra efter förmåga till allmän trivsel, med deltagande vid vår- och höststäddagarna bl.a. Medlemmar ansvarar även för sina gästers uppträdande inom bostadsrättsföreningen. Ansvar för den egna bostaden Ventilation Det är absolut förbjudet att förändra ventilationssystemet med t.ex. installation av fläkt. Vid behov av förändring skall Riksbyggen kontaktas först för konsultation.

8 8 Ytskikt För att du skall veta vad du som bostadsrättsinnehavare har ansvar för läs broschyren Frågor och svar om bostadsrätt. Är det något du är osäker på, tag kontakt med någon i styrelsen så reder vi ut det eller så kontaktar du Riksbyggen på tel Inglasning Tänker du glasa in din balkong/veranda så finns det en policy för detta. Fråga ordföranden vad som gäller Större reparationer Kontakta styrelsen innan du påbörjar reparationen. Din åtgärd eller del av din åtgärd kanske finns med i föreningens underhållsplan. Det kan bespara dig kostnader. Policy om upplåtelse av bostadsrätt i andra hand Ansökan om uthyrning av bostadsrätt i andra hand skall inlämnas senast 6 veckor innan avsedd uthyrning skall ske. Ansökan skall inlämnas till ordförande eller vice ordförande. Uthyrning För andrahandsuthyrning krävs tillstånd. Den som hyr ut i andra hand utan tillstånd riskerar att förlora sin bostadsrätt.

9 9 Tillstånd Tillståndet begärs hos bostadsrättsföreningens styrelse. Om denna avslår begäran kan överklagan göras hos hyresnämnden. Ansökningsblankett finns på Riksbyggens kontor. Andrahandsgäst Andrahandsgäst måste alltid anges i ansökan. Den föreslagna andrahandsgästen skall vara skötsam och kunna godtas som boende i lägenheten. Förutsättningar för uthyrning Tillstånd kan ges om bostadsrättsinnehavaren under viss tid inte kan använda sin lägenhet och om denne har beaktningsvärda skäl för uthyrningen. Hit hör t.ex. fall där bostadsrättsinnehavaren på grund av sjukdom, arbete eller studier på annan ort eller annat oförutsedd händelse tillfälligt inte kan använda lägenheten. Tidsbegränsning Tillstånd begränsas till viss tid, oftast högst sex månader. Förlängd tid kan medges, ansökan måste då göras i god tid, senast sex veckor innan tillståndstidens utgång. Bostadsrättsinnehavarens ansvar Det är bostadsrättsinnehavarens ansvar att månadsavgiften, (hyran) betalas och att lägenheten sköts under den tid den hyrs ut i andra hand. Bostadsrättsinnehavaren kan förlora rätten till lägenheten, om hyresgästen missköter sig (t.ex. störande levnadssätt).

10 10 Gemensamma utrymmen Föreningens gemensamma utrymmen finner du i bilaga 2 Förråd och cykelrum Till varje lägenhet hör ett källarförråd eller uteförråd. Gemensamma cykelrum finns i Lillfjällvägen 4, 6 och 8. Utanför varje hus finns också cykelställ. Det är inte tillåtet att ställa cyklar i trappuppgångar och loftgångar. Cyklarna skall vara försedda med namn Rastning av hundar och nedskräpning Inom föreningens område är inte rastning av hundar och nedskräpning tillåten. Vid olycksfall är medlem skyldig att ta upp efter sig. Gul snö får inte förekomma vid husingångarna. Vid olycksfall skall den gula snön avlägsnas utanför bostadsområdet. Skräp skall läggas i uppsatta sopkorgar eller tas med in och hanteras som sopor görs normalt.

11 11 Ute- och grillplats Grillning är inte tillåten på balkong. Särskilda möblerade ute- och grillplatser finns anordnade och dessa skall användas vid grillning och nyttjas vid fest samt rekreation. När du grillat klart städar du efter dig så det är klart för nästa att använda platsen. Parkeringsplats och garage Tillgången på parkerings- och garageplats är mindre än efterfrågan. En kölista finns upprättad hos Riksbyggen dit anmälan skall ske vid behov av p-plats eller garage. För att erhålla p-plats eller garage skall man vara stadigvarande bosatt i lägenheten och innehavare av bil, bilen skall vara i bruk. Det är således inte tillåtet att använda p-plats eller garage som uppställningsplats av bil eller garage som enbart förråd. Om dessa grundregler inte följs skall p-plats eller garage snarast återlämnas till föreningen. P-plats och garage följer inte med lägenheten vid försäljning. Vintertid skall snön skottas bort framför garagedörren med 60 cm bredd för snöröjningen.

12 12 Bostadsrättsinnehavaren får hyra en p-plats alternativt en garageplats. Hushåll med fler än en bil får på dispens hyra ytterligare en plats om det finns lediga. Om det uppstår kö måste dock den extra platsen återlämnas. Vid andrahandsuthyrning av lägenhet övergår p-plats eller garage inte automatiskt till den som hyr i andra hand. Vid andrahandsuthyrning kortare tid än sex månader behöver dock platsen inte överlåtas. Tiden kan, med hänsyn till efterfrågan förlängas, efter ansökan. P-plats- eller garage får inte upplåtas till annan person som inte bor i föreningen. Besöksplatserna är avsedda för våra besökande gäster, inte för parkering för boende inom föreningen. Inom bostadsrättsföreningen finns några platser där det är tillåtet att parkera 30 min resp. 60 min. Dessa platser är till för de boende för att kunna lasta i och ur bilen eller vid korta besök i lägenheten. Som bostadsrättsinnhehavare ansvarar du för att du och dina gäster parkerar där det är tillåtet. Ansökan om parkerings- och garageplats görs till Riksbyggen, Östersund tel Ordningsregler Ordningsregler för våra gemensamma utrymmen finns i bilaga 2.

13 13 Trafik inom området Fordon skall framföras varsamt och med lågt motorvarv inom bostadsrättsområdet och parkeras på tillåten plats. Fordon får inte framföras på föreningens gräsmattor. Fordon får endast framföras på innergårdar vid transport av skrymmande gods eller för transport av handikappade. Förslagsverksamhet Förbättringsförslag/önskemål lämnas skriftligen till någon i styrelsen. Ärendet tas sedan upp på styrelsemöte och avdöms. Beslut delges på styrelseprotokoll. Exempel på utformning finns i bilaga 3. Nycklar/brickor Nycklar och brickor skall förvaras så att obehörig inte kan komma åt dessa. Förlust av nyckel eller bricka skall anmälas omedelbart till någon i styrelsen. Kabel-tv I samtliga lägenheter finns kabel-tv. Avtalet är tecknat med Comhem och avgiften för grundutbudet ingår i månadshyran. Eventuellt bredband och extra tv-kanaler betalas av lägenhetsinnehavaren.

14 14 Städning Trapphusen städas var fjortonde dag, korridorerna i källaren varje kvartal och gemensamma utrymmen var fjortonde dag. Soprum I soprummen finns kärl för alla traktioner (kärl). Felsorterade sopor = högre hämtningsavgift = högre hyra för oss. Är du osäker titta i den guide kommunen delat ut eller på kommunens hemsida Följ även anvisningarna på de skyltar som finns uppsatta i soprummen ovanför varje kärl. Upplåsning Om du har låst dig ute: ring Riksbyggen Jour tel Kostnaden betalas av bostadsrättsinnehavaren själv. Upplåsningsjouren gäller enbart till porten och till den enskildes lägenhet, inte allmänna utrymmen. Varken fastighetsskötaren eller styrelsens ledamöter har tillgång till huvudnyckel eller lägenhetsnycklar.

15 15 Lugn och ro Mellan klockan 2200 och 0600 skall det vara lugn och ro det gäller alla flerfamiljshus. Om du tänker ha fest och misstänker att andra kan bli störda kontakta dina grannar i förväg införskaffa deras samtycke till din fest. TV och radio Under tiden bör extra stor hänsyn tas när det gäller ljudvolym på radio, TV och alla musikanläggningar. Loftgångar Loftgångar får inte användas för förvaring av materiel även cyklar. Detta är ett krav från Räddningstjänsten.

16 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna

Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Trivselregler Brf Engelbrektsgårdarna Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och tillsammans

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN

Trivselanvisningar MIDNATTSSOLEN Trivselanvisningar för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MIDNATTSSOLEN i RÅCKSTA VÄLLINGBY Sida 1 Innehåll 1. Avfallshantering... 3 a. Grovsopor... 3 2. Andrahandsuthyrning... 3 3. Garage och P-platser utomhus...

Läs mer

Boendeguide till Brf Björkslingan

Boendeguide till Brf Björkslingan Boendeguide till Brf Björkslingan Denna boendeguide innehåller information om vad Du som bostadsrättsinnehavare och boende i Brf Björkslingan bör känna till. Utöver denna skrift bör Du även ta del av de

Läs mer

Brf Geväret. www.brfgeväret.se. Västeråshus nr. 6. Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se

Brf Geväret. www.brfgeväret.se. Västeråshus nr. 6. Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se Brf Geväret Västeråshus nr. 6 www.brfgeväret.se Tel: 073-787 72 00 info@brfgevaret.se Lägenhetspärm Brf Geväret, Västeråshus nr 6 Att tänka på... 3 Vad innebär bostadsrätt... 3 Nyttjanderätten kan förverkas...

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Du har borätten till din lägenhet, men äger

Läs mer

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur

Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur det fungerar inom bostadsrättsföreningen. Bostadsrättsföreningen Som bostadsrättsinnehavare har du nyttjanderätten

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2007-09-13 Styrelsen Välkommen till Månstenen Syfte Samfällighetsföreningen Månstenen välkomnar Er till vårt område och hoppas att Ni kommer att trivas i vår förening.

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2011-09-20 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Den här informationen

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad 2015-03-11 Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2015-03-11 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 köpte i april 2008 fastigheten på Barrstigen i Bromma av Stockholmshem.

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare April 2016 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar Brf Lillgärdan 1 Godkänd av styrelsen Sida 1 av 8 Lillgärdsvägen 8 961 50 BODEN Uppdaterad Ansvarig för uppdatering Version 3 2013-10-01 Sekreterare Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten.

Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. Trivsel/Ordningsregler 1(6) Trivsel/Ordningsregler för BRF Utsikten. 1. Stadgar. Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla skall trivas. 2. Ansvar för ordningen. Som medlem

Läs mer

Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler

Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler Brf Trollbäcksporten Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler för oss som är medlemmar i Brf Trollbäcksporten. För vår gemensamma trivsel har styrelsen tagit fram följande information som

Läs mer

Att bo i bostadsra tt

Att bo i bostadsra tt Att bo i bostadsra tt Vi hoppas att denna information ska vara till nytta för dig som boende i bostadsrättsföreningen Röbäckshus 5. Vad är en bostadsrätt? Att bo i bostadsrätt innebär kort sagt att du

Läs mer

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Bostäder. Vår förvaltare är Jörgen Källman tfn 021-17 91 14. Felanmälan Telefon till felanmälan är 021-17

Läs mer

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Fastställd av styrelsen 2014-01-22 2(8) Välkommen till Brf Morkullan! Brf Morkullan ligger mitt i centrala Malmö och har en lång historia. Husen

Läs mer

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping Välkommen! Vi hälsar dig välkommen till bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden och vi hoppas att Du kommer att trivas hos oss. Expedition Expeditionen finns på Spjutgatan 16 och är öppen 1:a och 3:e måndagen

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

Välkommen till 2013-04-09. Mariehemsvägen 31 33

Välkommen till 2013-04-09. Mariehemsvägen 31 33 Välkommen till 2013-04-09 Mariehemsvägen 31 33 Hjärtligt välkommen till oss på bostadsrättsföreningen Storspoven Styrelsen för Riksbyggens bostadsrättsförening Storspoven hälsar Dig välkommen som medlem

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ejdern. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Ejdern. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Ejdern Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas!

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! TRIVSELREGLER för Brf Postiljonen 4 Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Trivselregler HSB 38 Domar

Trivselregler HSB 38 Domar 1 Trivselregler HSB 38 Domar För att alla ska trivas i vår förening och för att hålla ner kostnaderna följer här lite sammanfattad information och trivselregler: Ansvarsfördelning: Vem sköter vad? Broschyren

Läs mer

Välkommen till BRF Lerlåset.

Välkommen till BRF Lerlåset. Välkommen till BRF Lerlåset. Bostadsrättsföreningen finns på Lerbäcksgränd i Hagsätra och förfogar över 168 lägenheter. Du som boende i bostadsrättsföreningen Lerbäcksgränd har tillgång till flera tvättstugor,

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare Mars 2017 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar

Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Trivselregler 2015-05-07 Sid 1 (5) Sid 1 (5) Brf Nattsländans trivselregler för dig och dina grannar Styrelsen har satt ihop några enkla trivselregler för

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

Län Jämtland Gatuadress Litsvägen 33 A Kommun Östersund Storlek 2 rum (1 sovrum) / 55,5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Jämtland Gatuadress Litsvägen 33 A Kommun Östersund Storlek 2 rum (1 sovrum) / 55,5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Jämtland Gatuadress Kommun Östersund Storlek 2 rum (1 sovrum) / 55,5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Genomgående ljus lägenhet med mysig balkong som har sol hela dagen under sommaren.

Läs mer

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34 1 Antenner: Brf. Vallen är ansluten till Sweden On Lines Kabel TV, vi har därför inga TV eller radio antenner på våra tak. Det är inte tillåtet att ha egna antenner eller paraboler på tak eller utanför

Läs mer

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad

Information om boendet och föreningen. Uppdaterad Information om boendet och föreningen Uppdaterad 2017-06-14 Välkommen till Brf. Lillsjönäs 22-28 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 grundades 2007 och köpte, i april 2008, fastigheten på Barrstigen

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare September 2018 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Antenner / paraboler Antenner och paraboler får inte sättas upp inom bostadsområdet om skriftligt godkännande ej erhållits från styrelsen.

Antenner / paraboler Antenner och paraboler får inte sättas upp inom bostadsområdet om skriftligt godkännande ej erhållits från styrelsen. Från A till Ö i vår förening Andrahandsupplåtelse Om du vill hyra ut din lägenhet (så kallad andrahandsupplåtelse) måste du ha tillstånd av styrelsen. Lämna in din ansökan i god tid. Otillåten andrahandsuthyrning

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27.

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. ORDNINGSREGLER Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. För vem gäller ordningsreglerna Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

Information för medlemmar i BRF Rudan 11

Information för medlemmar i BRF Rudan 11 20190101 Information för medlemmar i BRF Rudan 11 BRF Rudan 11 Föreningen bildades under 2006 då Svea fastigheter sålde fastigheten till hyresgästerna. Föreningen har idag 38 lägenheter samt sju butikslokaler.

Läs mer

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna

Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan i Vallentuna Välkommen till Brf Stenhällan 2 Varmt välkommen till bostadsrättföreningen Stenhällan i Vallentuna. Vi hoppas Ni kommer att trivas med Er lägenhet och med Era

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken Uppdaterad 2014-02-11 Din guide till Brf. Björken Till dig som är ny medlem i Brf. Björken Styrelsen önskar dig varmt välkommen som ny medlem i Brf. Björken! Genom denna skrift hoppas vi att du snabbare

Läs mer

UPPSLAGSBOK - Brf Yxan

UPPSLAGSBOK - Brf Yxan UPPSLAGSBOK - Brf Yxan Här finns nästan allt du som bor i bostadsrätt behöver veta och i föreningens stadgar finns mer att läsa. Vi i Styrelsen 2011/2012 är Ordförande Daniel Carlsson Uppg. 15, 070-675

Läs mer

Trivselregler Brf Kruthusbacken i Solna

Trivselregler Brf Kruthusbacken i Solna 2016-03-16 Trivselregler Brf Kruthusbacken i Solna Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bostadsrättsföreningen Gillesgården Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bra att bo i bostadsrätt bra att bo i Gillesgården Huvudprinciperna för vår bostadsrättsförening finns i våra stadgar.

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare Mars 2019 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Ordningsregler för Brf Vikingen 2

Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Allmänna trivsel- och ordningsregler Våra trivselregler är antagna av styrelsen och du ska se dessa som ett komplement till Bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare December 2018 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Brf Ferlinsgatan. Fastighetsskötare Om du vill komma i kontakt med fastighetsskötaren finner du hans telefonnummer på anslagstavlan i trapphusen.

Brf Ferlinsgatan. Fastighetsskötare Om du vill komma i kontakt med fastighetsskötaren finner du hans telefonnummer på anslagstavlan i trapphusen. Brf Ferlinsgatan Denna information kan med fördel förvaras i lägenheten så att även nya boende kan ta del av hur det fungerar inom bostadsrättsföreningen. November 2016 Bostadsrättsföreningen Som bostadsrättsinnehavare

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

Anmäl till felanmälan om du får stopp i avloppet. Rensa golvbrunn i badrummet ofta så slipper du stopp och dålig lukt.

Anmäl till felanmälan om du får stopp i avloppet. Rensa golvbrunn i badrummet ofta så slipper du stopp och dålig lukt. Andra handsuthyrning Bostadsrättinnehavaren får hyra ut lägenheten i andra hand till annan om styrelsen ger sitt samtycke.samtycket begränsas i tid. Se mer informaton i stadgar 42 Avgifter Instats och

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Ked 15

Bostadsrättsföreningen Ked 15 Bostadsrättsföreningen Ked 15 Org.nr 769604-1206 Det här bör du veta om föreningens Trivsel- & Ordningsregler Styrelsens uppgift Styrelsen har som ansvar att förvalta våra gemensamma tillgångar och verkställa

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

Bonusboende För ett enklare liv

Bonusboende För ett enklare liv Bonusboende För ett enklare liv Kom hem till lite extra trygghet och gemenskap Oavsett var i livet du befinner dig vill vi att du ska känna hemlängtan. Våra bonusboenden erbjuder både det och den där extra

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Nyboda 9 En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening som styrs enligt bostadsrättslagen. Medlemmarna äger och förvaltar hus, mark och gemensamma utrymmen gemensamt. En styrelse sköter det löpande arbetet och

Läs mer

Information brf Slagverket blad 1

Information brf Slagverket blad 1 Information brf Slagverket blad 1 Till dig som är nyinflyttad i Slagverket! Välkommen till Axel Swartlings gata och HSB:s bostadsrättsförening Slagverket i Norrköping. Vi hoppas att Du kommer att trivas

Läs mer

FRÅN A TILL Ö I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN PORFYREN

FRÅN A TILL Ö I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN PORFYREN FRÅN A TILL Ö I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN PORFYREN VÄLKOMMEN TILL PORFYREN! Styrelsen för bostadsrättsföreningen Porfyren hälsar dig välkommen till ditt nya boende och som delägare i föreningen. Vi hoppas

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Datum: 2015-12-23 Allmänt I bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 vill vi att alla skall trivas och finna sig till

Läs mer

Gällande lagar och regler

Gällande lagar och regler Gällande lagar och regler för uthyrning i andrahand och uthyrning av rum i bostad För dig som hyr ut Innehållsförteckning - Kortfattad Information Sida 3 - Vad är Andrahandsuthyrning Sida 3 - När får jag

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL DIN NYA BOSTAD

VÄLKOMMEN TILL DIN NYA BOSTAD VÄLKOMMEN TILL DIN NYA BOSTAD När man flyttar in i en ny bostad kan det vara mycket man funderar över. Om lägenheten, området, service m.m. Även om man tagit reda på en del i förväg så kan säkert många

Läs mer

BRF Liljan Trivselregler / Information

BRF Liljan Trivselregler / Information 1 BRF Liljan Trivselregler / Information Antagna vid Brf Liljans styrelsemöte Strängnäs 1 juni 2017 TILL MEDLEMMARNA I BRF LILJAN. En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening som har till ändamål

Läs mer

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll

Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll 2011-08-30, Rev L 1(7) Lathund för Bostadsrättsföreningen Häcklefjäll Innehållsförteckning 1 Styrelsen... 2 2 Vad kan jag få hjälp med?... 2 3 Hissar... 3 4 Städning av gemensamma utrymmen... 3 5 Hur skall

Läs mer

Vä lkommen till HSB:s Brf 41 Tunäberg

Vä lkommen till HSB:s Brf 41 Tunäberg Vä lkommen till HSB:s Brf 41 Tunäberg Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Tunaberg! Som nyinflyttad i föreningen kan det vara många saker ni funderar på. Detta brev innehåller lite information

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till nyinflyttade Augusti 2016 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Till föreningens medlemmar I den här skriften har vi samlat information och regler för att du som bor i föreningen

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

V älkom m en till B rf V ikingen 2

V älkom m en till B rf V ikingen 2 V älkom m en till B rf V ikingen 2 Att bo i bostadsrätt. En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening som ägs av dess (betalande) medlemmar. Som medlem i föreningen äger du en andel av föreningens

Läs mer

Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520

Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520 Ordningsregler för Brf Facklan Haga rev 130520 Välkommen som medlem och granne! Följande skrift talar om vad du ska känna till om föreningen. 1. Allmänt 2. Andrahandsuthyrning 3. Badrum/Badrumsrenovering

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler

Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler Viktiga telefonnummer och e-postadresser. Drift och skötsel, felanmälan vardagar 7:00 17:00: 08-560 502 19 eller www.jensendrift.se Jouranmälan utanför kontorstid Vardagar 17.00

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 1 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 Bifogat finner du uppdaterade trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Gör din röst hörd! Bostadsrättsföreningen Wahlberget består av 17 lägenheter. Vi är med andra ord en liten förening och möjligheten att prata

Läs mer

Din guide till Brf. Björken

Din guide till Brf. Björken Din guide till Brf. Björken Till dig som är ny medlem i Brf. Björken Styrelsen önskar dig varmt välkommen som ny medlem i Brf. Björken! Genom denna skrift hoppas vi att du snabbare skall komma in i hur

Läs mer

Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför husen.

Detta innebär att styrelsen har ansvaret för att det är ordning och reda både i och utanför husen. Trivselregler Dethärbörduvetaomföreningenstrivselregler Ansvar för ordningen Allaärskyldigaatträttasigefterordningsreglerna.Attboibostadsrättinnebärett gemensamtansvar.sommedlemiföreningenharduintebararättentillenbostadi

Läs mer

Bridgevägen och Vistvägen 1. Välkommen till Brf Banjon! Reviderad

Bridgevägen och Vistvägen 1. Välkommen till Brf Banjon! Reviderad Bridgevägen 10 12 och Vistvägen 1 Välkommen till Brf Banjon! Reviderad 2019-05-28 Hej och välkommen som hyresgäst i Brf Banjon! I detta dokument finner du viktig information för dig som är hyresgäst. Vi

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING TRIVSELREGLER November 2015 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 ALLMÄN INFORMATION 3 ANDRAHANDSUTHYRNING... 3 BILTVÄTT... 3 CYKLAR OCH BARNVAGNAR... 3 DÖRRAR/LÅS... 3 GRILLNING... 3 NYCKLAR/KODBRICKA...

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2017-10-11 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

Information & trivselregler För boende i BRF Concordia i Gefle 2014-07-01

Information & trivselregler För boende i BRF Concordia i Gefle 2014-07-01 Information & trivselregler För boende i BRF Concordia i Gefle 2014-07-01 Allmänt BRF Concordia i Gefle bildades 2013 och är en liten förening med endast 25 bostadsrätter och 3 hyreslokaler, vilket betyder

Läs mer

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 2015-11-24 Bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 bildades 2002 i samband med att de fem bostadshusen som byggts av Asplunds fastigheter i Örebro

Läs mer

Välkommen till föreningen

Välkommen till föreningen 1 Välkommen till föreningen Styrelsen vill hälsa er välkomna till BRF Risten. Vi hoppas att allt är till belåtenhet och att ni kommer att trivas i vårt kvarter. I BRF Risten ingår adresserna: Östra Prinsgatan

Läs mer

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! :

Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : TRIVSELREGLER för Förutom föreningens stadgar gäller följande trivselregler för att alla ska trivas! : Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Bo-info för hyresgäster

Bo-info för hyresgäster Bo-info för hyresgäster Bostadsrättsföreningen Åsunden www.brf-asunden.se Detta dokument tillhör lägenhet nr... med adress Sköntorpsvägen... Rev 2010-01-16 Bo-info. Sidan 1 av 6 Bostadsrättsföreningen

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen till Balder Bra att veta om ditt boende Hyran - betala alltid i tid Hyran betalas i förskott varje månad, senast den sista dagen i månaden. Exempel: hyran för

Läs mer

Brf Vindsslottet Januari 2008

Brf Vindsslottet Januari 2008 Nyhetsbrev januari 2008 Hänglås garage De hänglås som ni har idag till garageburarna måste lämnas tillbaka till Sollentuna hem enligt tidigare information från Sollentunahem. Du kan kvittera ut ett nytt

Läs mer

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Trivselregler Välkommen till Bostadsrättsföreningen Roslagsskutan5 på följande sidor finns allmän information om hur föreningen fungerar och lite annat smått och gott som kan vara bra att känna till. Om

Läs mer

Ordningsreglerna skall ses som ett komplement till bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler och Miljö- och Hälsoskyddslagen.

Ordningsreglerna skall ses som ett komplement till bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler och Miljö- och Hälsoskyddslagen. Ordningsregler För att vi skall få ett trevligt boende finns en del saker som vi bör tänka på för oss som bor inom brf. Teleskopet. Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN 2016-07-02 I detta dokument hittar du dom regelverk som gäller för Brf Vitalis: - Ordningsregler - Regler för soprum - Regler för tvättstugorna - Regler för parkering och garage

Läs mer

Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA. Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B. Informationsskrift 1 (7)

Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA. Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B. Informationsskrift 1 (7) Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA 2010 Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B Informationsskrift 1 (7) Information om HSB 10 ÅSVID Bo i bostadsrätt Du är medlem i bostadsrättsföreningen

Läs mer

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Välkomstbrev Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening Innehållsförteckning SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Styrelsen... 2 Välkomna...

Läs mer

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna.

Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren För vem gäller reglerna? Styrelsens uppgift Alla boende är skyldiga att rätta sig efter reglerna. Trivselregler Trivselregler för dig som bor i Brf Solna Majoren De regler som här beskrivs har tagits fram för att vi alla har ett ansvar för den gemensamma trivseln. Reglerna innefattar allt ifrån hur

Läs mer

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2

Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 Välkommen till bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 2012-03-25 Bostadsrättsföreningen Trumslagarbacken 2 bildades 2002 i samband med att de fem bostadshusen som byggts av Asplunds fastigheter i Örebro

Läs mer