GRUPP 5 TEIE51 GÖTEBORS KEX

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GRUPP 5 TEIE51 GÖTEBORS KEX"

Transkript

1 GRUPP 5 TEIE51 GÖTEBORS KEX

2 1 FÖRETAGETS BAKGRUND 2 AFFÄRSSTRATEGI OCH VISION 3 MARKNADSSEGMENT 4 MARKNADSFÖRING 5 PRODUKTER 6 INTRESSENTER 7 KONKURRENTER 8 HÅLLBARHET/CSR 9 REKOMMENDATIONER 10 SLUTSATS

3 BAKGRUND FÖRETAGETS BAKGRUND Göteborgskex AB är ett familjevarumärke som ingår i den norska Orklakoncernen. De beskriver sig som Hela Sveriges kexfabrik och grundades i Kungälv Affärsiden uppkom då riksdagen höjde skatten för import av kex. Affärsmannen Carl Leopold Berggren, valde i samband med denna skatteförändring att öpnna fem bagerier i Kungälv tillsammans med den skottska kexexperten Cruickshank. Tack vare sin positionering i Kungälv fanns det möjligheter till transport via Nordre Älven utsågs de till kungliga hovleverantörer och försäljningen av kex fortsatte att gå uppåt. År 1958 blev de marknadsledare inom kexproduktionen och hade även utvecklat en affärside med ett tydligt marknadssegment och lanserat marknadsförignskampanjer för att nå ut till dessa. Under 1970-talet utvecklades Göteborgs kex AB till ett mer tydligt varumärke där man skapade en profil för att bilda en tydlig enhet genom företaget. Idag är företaget marknadsledande i Norden och har cirka 500 medarbetare som producerar runt ett 30-tal kex och kakprodukter.

4 BAKGRUND AFFÄRSSTRATEGI & VISION Göteborgskex affärsstrategi har sedan sin början fokuserat på innovation och en konsekvens i sitt varumärke. De har använt sig av kontinuitet i uppdaterande av sitt varumärke, där de skapat en tydlig profil i hur de som varmuräke är och vilket värde de vill erhålla. De har uppdaterat sina produkter, där nya innovationer i smaker och varumärkesförlägningar har lanserats för att bredda sina marknadssegment, samt för att skräddarsy deras produkter utifrån sin målgrupp. Företaget har även genomgående haft en tydlig strategi i sin marknadsföring, där de uppdaterat denna utifrån sitt tänkta marknadssegment. Företaget som ett varumärke har även utvecklats och de har etabalerat en enhetlig grafisk profil för sina produkter, där deras logotyp har uppdaterats och finns på deras sålda produkter. Förpackningar är även något som varit en viktigt del i Göteborgskex innovatova strategi. Genom dessa har de lyckats utöka varumärkes användssituationer, där tillfällen för konsumenten att använda produkten har breddats.

5 MARKNADSFÖRING & PRODUKTER MARKNADSSEGMENT Göteborgs kex har många olika produkter på marknaden som ingår i olika underkategorier till kex. De har bland annat söta kex och matkex. Det medför att de når till olika segment på marknaden då deras produkter passar många. De söta kexen, så som Ballerina och Singoalla är riktade mot barn och barnfamiljer, medan salta kex som Saltiner är mer riktade mot ett äldre segment och de som inte vill ha söta kex till fikat. Produkterna är relativt billiga vilket innebär att många har råd med dem och är även lätta att komma åt då de säljs i butiker som ICA och Hemköp. Ett annat segment på marknaden som de når är de som är miljömedvetna då de miljöcertifierade och noggrant väljer vilka de ska samarbeta med. De når även de på marknaden som vill fika nyttigt då de kollar de senaste forskningsresultaten om vissa ingredienser som de använder inte längre anses lika nyttiga. Fikakulturen i Sverige bidrar också till att många människor är intresserade av deras produkter och de har då en bred målgrupp.

6 MARKNADSFÖRING & PRODUKTER MARKNADSFÖRING I början av 50-talet började Göteborgs Kex förstå vikten av marknadsföring och bestämde sig för att konkurrera ut deras största hot, hemmafruarna. Annonserna lanserades i diverse dam- och familjetidningar med en slogan Godare finns inte och trycktes i fyrfärg. Kampanjprodukterna fick bättre plats i butiker. I kampanjerna trycker Göteborgs kex mycket på hur det underlättar vardagen för hemmafruar när de kan köpa kakorna istället för att spendera värdefull tid på att göra kakorna själva. Priset var inte utstickande i jämförelse mot konkurrenterna. Dock när vintern kom blev kexen liggande på hyllorna i butikerna. Tidigare hade förpackningarna varit svaga mot fukt och produkterna höll inte länge i förpackningen under vinterhalvåret. Istället för att använda sig av sina sulfitförpackningar som gjorde att kexen drog till sig fukt och började lukta illa så började de använda sig av aluminiumföropackningar som gav försäljningen en riktig skjuts.

7 MARKNADSFÖRING & PRODUKTER MARKNADSFÖRING Här ser vi hur de användersig av de fyra P:n redan på 50-talet. Rimliga priser, välplacerad marknadsföring i rätt kanaler så som tidningar och placering i butiker, innovation och förpackningar som skapar unika produkter och de påverkar konsumenterna att genom att spara tid och kraft köpa deras produkter. De fokuserar än idag på de fyra P:n, price, promotion, product och place. Istället för att rikta sig till hemmafruar och hur de sparar tid riktar de sig mer till barnfamiljer och hur de kan få tid tillsammans genom att fika med göteborgs kex. Priserna varierar idag och det finns både exklusivare småkakor till vanliga, billiga fyllda småkex. Produkterna utvecklas varje dag och de lanserar nya smaker, använder sig av co-branding och förnyar sina förpackningar. Idag finns produkterna mer eller mindre i nästan varje livsmedelsbutik och är väldigt lättåtkomliga. Genom reklam på tv och sociala medier når de både vuxna och barn idag.

8 MARKNADSFÖRING & PRODUKTER MARKNADSFÖRING Göteborgs kex varierar mycket i sin marknadsföring beroende den produkt det gäller. Men en sak som är övergripande för deras marknadsföring är det miljömedvetna och vikten att använda de bästa råvarorna från start. Tittar vi på Göteborgs utvalda, som riktar sig till vuxna, är produkterna olika sorters kex anpassade till dessertostar, där är förpackningarna svarta och visar exklusivitet och kexen är gjorda på grövre råvaror mindre socker. Deras sötare kaksortiment har istället mjuka former och olika färger i sin marknadsföring som ger associationer till lekfullhet och barn. När det kommer till Ballerina, ett av deras största individuella varumärken, så följer marknadsföringen ofta den karraktäriserade röda färgen som förpackningarna har. Då färgstarka och mjukare element ofta associeras till barn så är Ballerinas marknadsföring ofta mer riktad till en bredare målgrupp. I en reklamfilm för Ballerinas modifierare, Ballerina Bites, så marknadsförs det till hela familjen som en aktivitet.

9 MARKNADSFÖRING & PRODUKTER PRODUKTER Göteborgs kex säljer sina produkter genom matbutiker, kiosker och andra återförsäljare som ICA, Hemköp osv. De har inga egna butiker utan förlitar sig enbart på återförsäljare. De säljer en oerhört stor mängd produkter som alla marknadsförs på olika sätt och har olika utseende. Det har en stor arsenal av olika produkter i flera olika produktkategorier. Varav några av de mest känsa är Ballerina, Singoalla och Brago. De tillverkar och säljer även lyxigare kex till ost och marknadsför dessa på andra sätt än de mer populära produktkategorierna. Deras största individuella varumärke Ballerina finns även i en mängd olika smaker och olika utföranden. Vissa varriationer ingår i standardsortimentet medan vissa är mer begränsade upplagor.

10 OMVÄRLDEN INTRESSENTER Det finns flera olika intressenter som påverkar Göteborgs Kex, där vissa är av större vikt och påverkar företagets framgång mer. Den första nyckelintressenten är återförsäljare av Göteborgs Kex produkter, vilket är främst livsmedelsbutiker som köper in företagets produkter och gör det möjligt för konsumenterna att ta del av de. Utan företagets återförsäljare, som även kan ses som deras kunder, når produkterna inte ut till konsumenterna och företaget kan således inte tjäna pengar, utveckla företaget och gå med vinst. Det är viktigt att företaget håller en god relation med deras återförsäljare för att försäkra sig om att deras produkter kan nå ut till sina konsumenter i de flesta sammanhang, oavsett vilken livsmedelbutik en konsument besöker.

11 OMVÄRLDEN INTRESSENTER Nästa nyckelintressent för Göteborgs Kex är deras konsumenter, de personer som väljer att köpa företagets produkter. Utan konsumenter som aktivt väljer att köpa produkter från Göteborgs Kex istället för övriga märken som konkurrerar med företaget skulle Göteborgs Kex inte överleva. Det är viktigt att företaget fokuserar mycket på konsumenterna vid utveckling av nya produkter och vid marknadsföringen, för att behålla en relevant position i ögonen på dessa köpare. Finns det ingen efterfrågan från konsumenterna kan det leda till att återförsäljarna minskar inköp av företagets produkter, vilket ger negativa påföljder. Ytterligare en nyckelintressent är de medarbeterna på företaget, från tillverkningen upp till ledningen av företaget. Det är svårt att vara framgångsrik utan rätt medarbetare som är medvetna om hur företagets interna struktur fungerar och vad företaget står för. Medarbetarna gör det möjligt för Göteborgs Kex att producera varorna som ska nå ut och generera vinst till företaget.

12 OMVÄRLDEN KONKURRENTER Gille, Marabou, Bisca, Mcvitites, Zeta, Tuc, Garant, Ica Pågen, Delicato På själva kexmarknaden (söta och salta) har Göteborgs kex den dominerande marknadsandelen, men om man tänker att målgruppen är en person som går till affären för att köpa fika i sig är det inte endast kex marknaden som är av intresse utan även mjuka kakor (pågens giflar, bullar, affärsbakta bullar, frödinges pajer och tårtor) och kondisbitar (delicato) av intresse. Vi har valt att jämföra hur det går för Göteborgs kex med Bisca, Gille och Delicato. Då de andra företagen även har andra produkter (så som Zeta har oliver ect.) blir det svårt att göra en rättvis jämförelse

13 OMVÄRLDEN KONKURRENTER SOLIDITET LIKVIDITET Göteborgs kex Bisca Delicato Continental Bakeries

14 OMVÄRLDEN KONKURRENTER OMSÄTTNING AVKASTNING 50 37, ,5 0 12, , Göteborgs kex Bisca Delicato Continental Bakeries

15 OMVÄRLDEN KONKURRENTER Göteborgskex Solidtet för företaget från år har varit ganska stabil där nyckeltalet varierat från procent. Dessa tal är väldigt höga, då en soliditet bör ligga runt 20% som rekommendation. Det man kan dra som slutsats av detta är att företaget inte finainseras med ett kapital bestående av skulder. Likviditeten för företaget är betydligt högre än den rekommendationen på omkring 100%. Högst tal hade de år 2013 med %. De har således väldigt högt eget kapital i sin kassa, vilket innebär att betalningsförmågan är större än utbetalningarna och de kortfristiga skulderna kan betalas omedelbart. Omsättning de senaste åren har legat stadigt runt tkr tills 2014 då den sjönk till tkr, detta behöver i sig inte betyda att företaget har börjat gå dåligt utan snarare på den omstrukturering som skedde på Göteborgs kex. Avkastning har gått lite upp och ned men generellt legat mellan % tills 2013 då den gick ner till 7.99%, även detta kan bero på omstruktureringen.

16 OMVÄRLDEN KONKURRENTER Delicato: Avkastningen har varierat och i stort sätt varit under 10%, men resten av siffrorna har varit någorlunda stabila. Likviditeten ligger något under 100% vilket kan innebära att de har en del skulder. Slutsats som kan dras av de siffrorna är att de går relatvit stabilt, men de går inte lika bra som Göteborgs kex. Bisca: De går stabilt, inte så stora skillnader mellan åren, dock svänger avkastningen en del och 2014 var den nere på 3,48 efter ett bättre år. Det är endast ett år som avkastninge varit över 10%. Även här går de sämre än Göteborgs kex, men de är ändå ganska stabila. Likviditeten och soliditeten är hela tiden över standardtalen. Gilles: Likviditeten har varierat en del och är en bit under 100%, men avkastning och soliditet har nästan hela tiden legat över rekommenderade talen. Även omsättningen har varit stabil.

17 OMVÄRLDEN HÅLLBARHET/CSR Som tidigare nämnt har Göteborgs Kex tagit ställning gällande det ansvar de har angående hälsa och miljö som en av Sveriges största distributörer av kex och kakor. Tillverkningen av produkterna har certifierats och följer internationellt erkända standarder. Sedan en tid tillbaka har även transfetter i produkterna tagits bort och ligger under en mycket lägre nivå än de tillåtna gränsvärden som t.ex. Danmark och USA har. År 2000 fick Göteborgs Kex miljöcertifieringen ISO då de strävar efter att belasta miljön så lite som möjligt. Företaget är även med i RSPO, en organisation som jobbar för hållbar produktion av palmolja. Koncernen som Göteborgs Kex går under, Orkla Confectionery & Snacks Sverige, har även tagit ställning mot avskogning av regnskog, och har som mål att vara palmoljefria innan 2017.

18 SLUTSATS REKOMENDATIONER Efter vår analys av Göteborgs Kex har vi kommit fram till att rekommendera en investering i företaget. Den övergripande analysen visar att företaget är för det mesta stabilt och är ett inarbetat varumärke hos konsumenterna. Eftersom soliditeten har legat mellan % högre än vad som är rekommenderat har företaget väldigt god betalningsförmåga på långsikt och betyder att väldigt mycket av tillgångarna i företaget är finansierade med eget kapital och visar att företaget är stabilt. Den höga soliditet innebär även en låg finansiell risk och kan lättare jobba mot eventuella motgångar och förluster. Medan det är positivt att företaget finansieras av väldigt lite lån och har en god soliditet skulle vi rekommendera att företaget ser över utvecklingsarbetet på företaget, det vill säga om pengar har lagts på att utveckla hur företaget fungerar idag jämfört med tidigare, och även se över investeringarna företaget gör.

19 SLUTSATS REKOMENDATIONER Kassalikviditeten, precis som soliditeten, har legat på en mycket högre nivå än rekommenderat vilket är väldigt positivt. Företaget kan med stor säkerhet betala av kortfristiga skulder omedelbart, vilket är en stor trygghet. Är likviditeten för hög finns det däremot risk att den bromsar avkastningen, vilket skulle göra det det svårt att exempelvis mäta företagets lönsamhet. En rekommendation för att undvika en sådan bromsning och minska likviditeten lite är att investera pengar på nytt i företaget och exempelvis utöka marknadssegment. Det finns även risk att om likviditeten är för hög så förräntas inte pengarna på bästa sätt, eller inte alls, därför är det också viktigt att se över om pengarna eventuellt skulle kunna placeras på ett konto med bättre ränta eller delas ut till aktieägarna.

20 SLUTSATS REKOMENDATIONER Företagets omsättning påvisar igen att Göteborgs Kex är stabilt och genererar mycket pengar. Omsättningen har varit stadig på runt samma tal de senaste åren (runt kr). År 2014 sjönk omsättning rätt rejält till ungefär kr, vilket kan ha berott på en stor förändring och omstrukturering när Göteborgs Kex och OLW gick samman och bildade ett nytt bolag. Eftersom dessa två företag är så pass inarbetade varumärken och har en så pass hög marknadsandel kan vi dra slutsatserna att företagets omsättning förmodligen kommer jämna ut sig efter omstruktureringen har lagt sig och hamna på en stabil, hög nivå som tidigare.

21 SLUTSATS SLUTSATS Övergripande så visar vår analys att Göteborgs Kex är ett stabilt företag eftersom det har funnits så pass länge, äger en stor marknadsandel och på grund av den höga likviditeten och soliditeten har företaget kapacitet att investera om pengarna och betala av både korta och långfristiga skulder utan större problem. Vid frågan om en investering rekommenderas så är svaret ja!

22 JA!

23 EMMA SJÖÖ BIANKE SWART WILHELM HJELM SARA PÄRLEFALK BEATRICE STENKULA PATRIK GRÄNDEVALL - emmsj619 - biasw943 - wilhj608 - sarpa143 - beast980 - patgr725

24

Renée Voltaire. Ella Insulander Frida Richter Olivia de Flon. Norrbert Szabo Sara Björkqvist

Renée Voltaire. Ella Insulander Frida Richter Olivia de Flon. Norrbert Szabo Sara Björkqvist Renée Voltaire Ella Insulander Frida Richter Olivia de Flon Norrbert Szabo Sara Björkqvist Hälsolivsmedelsbranschen Aktörer 3,0 2,5 2,0 1,5 1,0 1,5 3,0 2,2 0,8 Den ekologiska livsmedelsbranschen har under

Läs mer

Innehåll. 1. Presentation av COS. 2. Marknaden. 3. Ekonomisk analys. 4. SWOT-analys. 5. Sammanfattning och rekommendationer

Innehåll. 1. Presentation av COS. 2. Marknaden. 3. Ekonomisk analys. 4. SWOT-analys. 5. Sammanfattning och rekommendationer Innehåll 1. Presentation av COS 2. Marknaden 3. Ekonomisk analys 4. SWOT-analys 5. Sammanfattning och rekommendationer Innehåll 1. Presentation av COS 2. Marknaden 3. Ekonomisk analys 4. SWOT-analys 5.

Läs mer

Renée Voltaire. Ella Insulander Frida Richter Olivia de Flon. Norrbert Szabo Sara Björkqvist

Renée Voltaire. Ella Insulander Frida Richter Olivia de Flon. Norrbert Szabo Sara Björkqvist Renée Voltaire Ella Insulander Frida Richter Olivia de Flon Norrbert Szabo Sara Björkqvist Hälsolivsmedelsbranschen Aktörer 3,0 3,0 Stor tillväxt för den ekologiska livsmedelsbranschen har under 2013 2,5

Läs mer

GRUPP 5 JOSEFIN LIDH - JOSLI700 LISA APPELQVIST - LISAP999 VIKTORIA ERIKSSON - VIKER433 HANNA NORDENÖ - HANNO178 HELENA SJUNNESSON - HELSJ377

GRUPP 5 JOSEFIN LIDH - JOSLI700 LISA APPELQVIST - LISAP999 VIKTORIA ERIKSSON - VIKER433 HANNA NORDENÖ - HANNO178 HELENA SJUNNESSON - HELSJ377 GRUPP 5 JOSEFIN LIDH - JOSLI700 LISA APPELQVIST - LISAP999 VIKTORIA ERIKSSON - VIKER433 HANNA NORDENÖ - HANNO178 HELENA SJUNNESSON - HELSJ377 Innehåll VISION & AFFÄRSIDÈ OM FÖRETAGET FÖRETAGETS HISTORIA

Läs mer

NORDSJÖ IDÉ & DESIGN

NORDSJÖ IDÉ & DESIGN NORDSJÖ IDÉ & DESIGN Vad är Nordsjö Ide och design? Nordsjös ekonomi Konkurrenterna Lägesanalys - är det läge att investera? BUTIKER Bolaget bedriver inköp och försäljning av produkter inom färg-, vägg-,

Läs mer

Företagets uppföljning- nyckeltal. Daniel Nordström

Företagets uppföljning- nyckeltal. Daniel Nordström Företagets uppföljning- nyckeltal Daniel Nordström Presentationens innehåll Begrepp Nyckeltal Tolka nyckeltalen Företagets lönsamhet Finansiell balans Kapacitetsutnyttjande Analys av nyckeltal Länkar Begrepp

Läs mer

AFFÄRSPLAN. Namn. Företag. Adress. Telefon. E-post. Hemsida. Affärsplan. Sara Isaksson Pär Olofsson 2010.08.24

AFFÄRSPLAN. Namn. Företag. Adress. Telefon. E-post. Hemsida. Affärsplan. Sara Isaksson Pär Olofsson 2010.08.24 Namn Företag AFFÄRSPLAN Adress Telefon E-post Hemsida Affärsplan 2010.08.24 1 Sara Isaksson Pär Olofsson Innehåll AFFÄRSIDÉ 3 VISION, MÅL OCH STRATEGI 5 VERKSAMHET 7 KUND 8 KONKURRENTER 9 MARKNADSFÖRING

Läs mer

fredag den 6 mars 2015 TEIE51 - Företagsekonomi Grupp 2 Karin Götestrand, Märta Wolter, Cecilia Eriksson & Veronica S Eksmo

fredag den 6 mars 2015 TEIE51 - Företagsekonomi Grupp 2 Karin Götestrand, Märta Wolter, Cecilia Eriksson & Veronica S Eksmo TEIE51 - Företagsekonomi Grupp 2 Karin Götestrand, Märta Wolter, Cecilia Eriksson & Veronica S Eksmo HISTORIA Jeans började tillverkas och användas redan på 1500-talet i Italien och var från början främst

Läs mer

Ronaldo s Bread. En studie av investeringsmöjligheter. Grupp 1 Amanda Gyllander, Elin Mörsare, Jenny Lindgren, Micolle Rogersten & Emma Ljungberg

Ronaldo s Bread. En studie av investeringsmöjligheter. Grupp 1 Amanda Gyllander, Elin Mörsare, Jenny Lindgren, Micolle Rogersten & Emma Ljungberg Ronaldo s Bread En studie av investeringsmöjligheter Grupp 1 Amanda Gyllander, Elin Mörsare, Jenny Lindgren, Micolle Rogersten & Emma Ljungberg Innehåll 1-4. Om Ronaldo s 5. Mission & Vision 6. Tidslinje

Läs mer

Cloetta. Grupp 12. Ekonomisk analys

Cloetta. Grupp 12. Ekonomisk analys Cloetta Grupp 12 Ekonomisk analys 1 Innehåll Om Cloetta Tidslinje Den söta Marknaden Den söta Marknaden tillväxt Hållbarhet Viktigaste intressenterna Marknadsföring Konkurrenter Likviditet Soliditet Marginaler-resultatanalys

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2006. VD Claes-Göran Sylvén

Delårsrapport januari - juni 2006. VD Claes-Göran Sylvén Delårsrapport januari - juni 2006 VD Claes-Göran Sylvén Vision Hakon Invest ska med ägandet i ICA AB som bas vara ett av Nordens ledande bolag som investerar inom handelsområdet Vi ska vara den naturliga

Läs mer

Grundläggande finansiell analys

Grundläggande finansiell analys TPYT16 Industriell Ekonomi Lektion 8 Finansiell analys Kassaflödesanalys Martin Kylinger Institutionen för Ekonomisk och Industriell utveckling Avdelningen för produktionsekonomi 1 Seminarium 8 (kap 23-24)

Läs mer

LÖSNINGSFÖRSLAG FÖRE UPPGIFTER... 8 LÖSNINGSFÖRSLAG UNDER UPPGIFTER...

LÖSNINGSFÖRSLAG FÖRE UPPGIFTER... 8 LÖSNINGSFÖRSLAG UNDER UPPGIFTER... LE4 RÄKENSKAPSANALYS FÖRE UPPGIFTER... 2 4.1 LÖNSAMHET... 2 4.2 SOLIDITET OCH LIKVIDITET... 2 4.3 LÄREKONOMI... 2 UNDER UPPGIFTER... 3 4.4 PETTERSSON & BENDEL AB... 3 4.5 EKONOMISK ANALYS... 3 4.6 LEHMAN

Läs mer

AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN]

AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN] AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN] Affärsplanen är en överblick över företaget och innehåller vår strategi, affärsidén, framtidsplaner, mål samt vad företaget ska göra för att nå sina mål. KONTAKTA Namn

Läs mer

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Mot vår mission och vision Mission Vi vill göra det lättare för människor att själva bidra till ett sundare liv i vardagen Vision Ledande i Norden inom hälsa och välbefinnande

Läs mer

Delårsrapport 2009-07-01 2009-09-30

Delårsrapport 2009-07-01 2009-09-30 Delårsrapport 2009-07-01 2009-09-30 Highlights första tre kvartalen Ökad omsättning jämfört med föregående år Förbättrat rörelseresultat före och efter avskrivningar Ny grafisk profil och ny hemsida Rapportperioden

Läs mer

Omsättning 2013 (Mkr)

Omsättning 2013 (Mkr) Axfood är idag en av de största aktörerna inom dagligvaruhandeln i norden. Aktien har gett en stabil direktavkastning, samtidigt har värdet ökat med ungefär 15 % per år de senaste 14 åren. De senaste dagarna

Läs mer

Detta är New Wave Group

Detta är New Wave Group Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln. Vi har tre affärsområden: Profil; profilkläder, yrkeskläder

Läs mer

AFFÄRSPLAN 2011-2012. John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson

AFFÄRSPLAN 2011-2012. John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson AFFÄRSPLAN 2011-2012 John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund............................................. 02 Vår affärsidé..........................................

Läs mer

Bokslutskommuniké för koncernen SEKAB BioFuel Industries AB,

Bokslutskommuniké för koncernen SEKAB BioFuel Industries AB, Bokslutskommuniké för koncernen SEKAB BioFuel Industries AB, 556666-7654 Tredje tertialet 2009 Rörelseresultatet (EBIT), exkl. omstruktureringskostnader är MSEK -9 (-74 samma period 2008). Omstruktureringskostnaderna

Läs mer

Lönsamhet/räntabilitet/avkastning Avkastning på eget kapital Avkastning på totalt kapital Vinstmarginal Kapitalomsättningshastighet

Lönsamhet/räntabilitet/avkastning Avkastning på eget kapital Avkastning på totalt kapital Vinstmarginal Kapitalomsättningshastighet Finansiell analys Utförs t ex för att: en långivare behöver underlag för att kunna besluta om han ska bevilja företaget ytterligare lån en aktieägare vill veta hur företaget har utvecklats för att få underlag

Läs mer

Delårsrapport. för perioden Kopparbergs Bryggeri AB (publ)

Delårsrapport. för perioden Kopparbergs Bryggeri AB (publ) Delårsrapport Q1 2019 för perioden 2019-01-01 2019-03-31 Kopparbergs Bryggeri AB (publ) 556479-8493 Koncernens resultat efter finansiella poster 41,4 Mkr (44,1 Mkr) Koncernens nettoomsättning exklusive

Läs mer

Lönsamhet/räntabilitet/avkastning Avkastning på eget kapital Avkastning på totalt kapital Vinstmarginal Kapitalomsättningshastighet

Lönsamhet/räntabilitet/avkastning Avkastning på eget kapital Avkastning på totalt kapital Vinstmarginal Kapitalomsättningshastighet Finansiell analys Utförs t ex för att: en långivare behöver underlag för att kunna besluta om han ska bevilja företaget ytterligare lån en aktieägare vill veta hur företaget har utvecklats för att få underlag

Läs mer

Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014

Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014 Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014 Göran Brorsson VD och Koncernchef 2013 ett bra år Styrelsen föreslår en utdelning på 2:00 kr/aktie (1:00) Koncernen Okt-dec Okt-dec Jan-dec Jan-dec 2013

Läs mer

IKEA. Grupp 10 Beatrice Magnusson Sarah Nastredtin Sandra Weidmann Lisa Lindqvist

IKEA. Grupp 10 Beatrice Magnusson Sarah Nastredtin Sandra Weidmann Lisa Lindqvist IKEA Grupp 10 Beatrice Magnusson Sarah Nastredtin Sandra Weidmann Lisa Lindqvist Innehåll Bakgrund och historik Om IKEA Vision och Affärside Strategi Hållbarhet CSR De viktigaste intressenterna SWOT analys

Läs mer

Resultaträkningen Idé och struktur

Resultaträkningen Idé och struktur Resultaträkningen Idé och struktur Idén med resultaträkningen Visar hur affärerna gått Resultaträkningen ska visa hur affärerna gått under en tidsperiod, ett år, ett kvartal en måndad o dy. Den handlar

Läs mer

15 hp (varav skriftlig tentamen 5 hp) Entreprenörskap- och affärsutveckling. Provmoment: Skriftlig Tentamen Ladokkod: 51EA01 Tentamen ges för: TPU13

15 hp (varav skriftlig tentamen 5 hp) Entreprenörskap- och affärsutveckling. Provmoment: Skriftlig Tentamen Ladokkod: 51EA01 Tentamen ges för: TPU13 Entreprenörskap- och affärsutveckling Provmoment: Skriftlig Tentamen Ladokkod: 51EA01 Tentamen ges för: TPU13 15 hp (varav skriftlig tentamen 5 hp) Namn: (Ifylles av student) Tentamensdatum: 160415 Tid:

Läs mer

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2002 SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr 556052-4984 Delårsrapport januari - juni 2002 Försäljningen uppgick till 176,1 Mkr (169,3) Resultatet efter finansiella poster uppgick

Läs mer

Nails - Affärsidé. Kundgrupp: Vi fokuserar mest på ungdomar eftersom de är mer intresserade av något nytt och varierande.

Nails - Affärsidé. Kundgrupp: Vi fokuserar mest på ungdomar eftersom de är mer intresserade av något nytt och varierande. Nails - Affärsidé Affärsidé Ge färg och glans till dina naglar! Vi erbjuder en mängd trendiga nyanser som skapar en skönhetskänsla. Vi säljer ett stort utbud av märket Catrine Arley med ett rimligt pris

Läs mer

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018 NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 28 Q 28 Q 27 HELÅR 27 Nettoomsättning, ksek 88 46 8 98 344 739 Ändring i lokala valutor, procent 6, 2,3 Bruttoresultat, ksek 6 595 54

Läs mer

Detta är New Wave Group

Detta är New Wave Group Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln. Vi har tre affärsområden: Profil; profilkläder, yrkeskläder

Läs mer

KABE HUSVAGNAR AB (publ)

KABE HUSVAGNAR AB (publ) KABE HUSVAGNAR AB (publ) DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars 2001 Koncernens omsättning blev 110.2 Mkr (få 113.5). För jämförbara enheter ökade omsättningen med 5,4%. Koncernens resultat efter finansiella

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JAN-SEPT XAVITECH AB (publ) (ORG. NR )

DELÅRSRAPPORT JAN-SEPT XAVITECH AB (publ) (ORG. NR ) DELÅRSRAPPORT JAN-SEPT 2016 XAVITECH AB (publ) (ORG. NR. 556675-2837) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning av kvartalet VD har ordet Resultaträkning Balansräkning Kassaflödesanalys SAMMANFATTNING AV PERIODEN

Läs mer

Borås Kvartalsredogörelse EatGood Sweden AB Kvartal 1, 1 januari - 31 mars 2017

Borås Kvartalsredogörelse EatGood Sweden AB Kvartal 1, 1 januari - 31 mars 2017 Borås 20170522 Kvartalsredogörelse EatGood Sweden AB Kvartal 1, 1 januari - 31 mars 2017 Redogörelse första kvartalet 2017 Efter en försening gällande att bli listade på Aktietorget 2016 så är vi nu äntligen

Läs mer

Industriell ekonomi IE1101 HT2009 Utvärdering av företagsspel. Hot & Cold Grupp F

Industriell ekonomi IE1101 HT2009 Utvärdering av företagsspel. Hot & Cold Grupp F Industriell ekonomi IE1101 HT2009 Utvärdering av företagsspel Hot & Cold Grupp F!! Hur gick det för er? Jämförelse med tidigare plan Initialt följde vi vår plan fram till det första marknadsmötet då vi

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Det är med stor tillfredställelse vi kan konstatera att 2005 blev det bästa året i SWECOs historia, vi slog de flesta av våra tidigare rekord. Jag

Läs mer

Atria Strategier & Visioner

Atria Strategier & Visioner Atria Strategier & Visioner Innehåll Presentation av Atria Vår omvärld Våra framtidplaner - Tillväxt planer - Sardus Stort behov av svensk råvara Atria Koncern Abp Atria Koncern Abp är ett i grunden finskt

Läs mer

Delårsrapport för Xavitech AB (publ)

Delårsrapport för Xavitech AB (publ) T.+46(0) 611 55 61 00 F.+46(0) 611 78 25 10 E.info@xavitech.com W.xavitech.com Delårsrapport för Xavitech AB (publ) Januari juni Nettoomsättningen ökade med 261 % till 4 409 tkr (1 223 tkr) Försäljningen

Läs mer

Delårsrapport 2001-01-01 2001-06-30

Delårsrapport 2001-01-01 2001-06-30 Delårsrapport -01-01 -06-30 Rörelsens intäkter uppgick till 841,6 Mkr (694,6 Mkr), en ökning med 21,2 procent. Resultat efter finansnetto ökade till 11,7 Mkr (7,8 Mkr). Rörelseresultatet steg till 14,4

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Bokslutskommuniké 2012

Bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommuniké 2012 ÖKAD OMSÄTTNING MED STABIL AVKASTNING Januari - december 2012 Nettoomsättningen uppgick till 694,9 mkr Resultatet före skatt uppgick till 57,5 mkr Resultatet efter skatt uppgick

Läs mer

Kvartalsredogörelse

Kvartalsredogörelse Kvartalsredogörelse 2015-10-01-2015-12-31 Dalsspira mejeri erbjuder lokalproducerade get- och komjölksprodukter med god smak och unika egenskaper. Med Dalsspiras produkter kan alla konsumenter göra ett

Läs mer

Spendrups Bryggeri AB Bokslutskommuniké för verksamhetsåret 2008

Spendrups Bryggeri AB Bokslutskommuniké för verksamhetsåret 2008 Spendrups Bryggeri AB Bokslutskommuniké för såret 2008 Resultat före skatt 94 (105) MSEK Stor förlust i nyförvärvade dotterbolaget Hellefors Bryggeri AB Omsättningen steg 4 procent på jämförbara enheter

Läs mer

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft P&P AB Företagspresentation...ger dig konkurrenskraft P & P A B P&P AB är ett tillverkande företag inom pappersbranschen. Produktionen sker idag i en modern maskinpark där vi producerar rullprodukter och

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Delårsrapport 2013-01-01 2013-03-31 Fortsatt tillväxt och omstruktureringar Sammanfattning första kvartalet 2013 Tillväxt på 3 % i Hedbergs Guld & Silver under första kvartalet. E-handelns tillväxt är

Läs mer

Grafisk Profil. Jeans in Business

Grafisk Profil. Jeans in Business Grafisk Profil Jeans in Business Grafisk desig och layout GRUPP 8 Mariell Arvidsson Madelene Bergling Ida Eklöf Kristina Jönsson Ameli Olsson Innehållsförteckning 4 Koncept 5 Logotyp 6 Jeans 7 Broderat

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Delårsrapport 2011-07-01 2011-09-30 43 % tillväxt för Hedbergs Guld & Silver Sammanfattning tredje kvartalet 2011 43 % omsättningstillväxt i Hedbergs Guld & Silver AB. Tillväxten kommer från både e-handeln

Läs mer

Delårsrapport. januari september 2004

Delårsrapport. januari september 2004 Delårsrapport januari september 2004 Delårsrapport januari september 2004 för koncernen Omsättningen ökade med 8% till 288,3 Mkr (265,9) Resultatet efter finansiella poster ökade med 30% till 52,2 Mkr

Läs mer

4 För mycket låsta pengar?

4 För mycket låsta pengar? 4 För mycket låsta pengar? Rörelsekapital I balansräkningen finns de tillgångsposter som med ett gemensamt namn kallas för omsättningstillgångar. De har sin motsvarighet på skuldsidan i form av skulder

Läs mer

LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 www.ljk.se

LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 www.ljk.se 2014 LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 Omvärldsbevakning Vision var vill du vara om xx år Strategi hur kommer du dit Ditt varumärke Mission vad brinner du för Mål och delmåll Mål och

Läs mer

Presentation - Andra Kvartalet

Presentation - Andra Kvartalet Presentation - Andra Kvartalet Introduktion Utdelning av Momentum Group till aktieägarna är genomförd Syfte med avknoppning 2017 Avknoppning och utdelning till aktieägarna Öka resultattillväxten genom

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2014

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2014 New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2014 Q1 2014 Q1 2013 HELÅR 2013 Nettoomsättning, ksek 61 072 51 027 227 983 Ändring i lokala valutor, procent 15,1 0,7 14,2 Bruttoresultat,

Läs mer

Årsstämma 2018 Håkan Jeppsson VD och koncernchef

Årsstämma 2018 Håkan Jeppsson VD och koncernchef 1 Årsstämma 2018 Håkan Jeppsson VD och koncernchef Till minne av Arne Frank 1958-2017 2 Resultatutveckling Kort om 2017 Ett bra utfall trots ett tufft år Nyckeltalsutvecklingen: Omsättningen ökade med

Läs mer

Tryckindustri. Kvartalsrapport 1 september 30 november 1997

Tryckindustri. Kvartalsrapport 1 september 30 november 1997 Tryckindustri Kvartalsrapport 1 september 30 november 1997 9 9 7 8 Starkt första kvartal vinsten ökade med 63 procent Resultat efter finansnetto, 11 Mkr (7) Försäljningen ökade till 56 Mkr (47) Nyckeltal

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2016

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2016 New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2016 Q1 2016 Q1 2015 HELÅR 2015 Nettoomsättning, ksek 74 576 72 947 298 485 Ändring i lokala valutor, procent 5,1 10,2 5,0 Bruttoresultat,

Läs mer

Kvartalsrapport 2015-12-01 2016-02-29. Sleepo AB (publ) 556857-0146 (SLEEP) 29 april 2016 Styrelsen för Sleepo AB

Kvartalsrapport 2015-12-01 2016-02-29. Sleepo AB (publ) 556857-0146 (SLEEP) 29 april 2016 Styrelsen för Sleepo AB Kvartalsrapport 2015-12-01 2016-02-29 Sleepo AB (publ) 556857-0146 (SLEEP) 29 april 2016 Styrelsen för Sleepo AB Sleepo AB är ett e-handelsbolag som säljer möbler och heminredning på nätet med ett uttalat

Läs mer

ES3. Nyckeltal för analys och styrning

ES3. Nyckeltal för analys och styrning ES3. Nyckeltal för analys och styrning Trostek, W., Företagsekonomi för icke-ekonomer Nyckeltal Hela kap. 17 och några sidor i kap. 11 och 12, se nedan räntabilitet på eget kapital (R E ), se sidorna 232-234

Läs mer

Emitor Holding (publ) AB Org.nr:

Emitor Holding (publ) AB Org.nr: Kommentarer till verksamheten. Emitor Holding (publ) AB Org.nr: 556643-6613 Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2006 Kommentarer till verksamheten. Finansiell information januari-mars Nettoomsättningen för

Läs mer

Affärsplan. Grupp 13. Simplex

Affärsplan. Grupp 13. Simplex Grupp 3 Affärsplan Simplex Simplex gör det möjligt för alla med ett hushåll att låna samt hyra ut prylar som inte används kontinuerligt i hemmet. Via en hemsida sparar kunden pengar och utrymme samtidigt

Läs mer

2. Innehållsförteckning

2. Innehållsförteckning 1. Sammanfattning Marknadsföring betyder oerhört mycket för MQ. De sattsar allt på utomhusreklam som ger ett stort intryck istället för att sprida ut reklamen. De börjar förbereda sina kampanjer långt

Läs mer

Bokslutskommuniké 2015-01-01 2015-12-31. Rootfruit Scandinavia AB 556717-1185 (ROOT)

Bokslutskommuniké 2015-01-01 2015-12-31. Rootfruit Scandinavia AB 556717-1185 (ROOT) Bokslutskommuniké -01-01 -12-31 Rootfruit Scandinavia AB 556717-1185 (ROOT) 26 FEBRUARI Styrelsen för Rootfruit Scandinavia AB Rootfruit Scandinavia AB utvecklar, tillverkar och säljer premiumchips av

Läs mer

Presentation 9 februari. Bokslutskommuniké Januari - December 2011

Presentation 9 februari. Bokslutskommuniké Januari - December 2011 Presentation 9 februari Bokslutskommuniké Januari - December 2011 Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och

Läs mer

Halvårsrapport. Eatgood Sweden AB

Halvårsrapport. Eatgood Sweden AB Halvårsrapport Q2 Eatgood Sweden AB 2017-04-01-2017-06-30 Borås 20170829 Halvårsrapport EatGood Sweden AB Kvartal 2, 1 april - 30 juni 2017 Halvårsrapport andra kvartalet 2017 Med fortsatt fokus på försäljning

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Resultatförbättring med 43% till 23,2 Mkr (21% inkl 2,9 Mkr i SPPmedel för år 2000).

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Resultatförbättring med 43% till 23,2 Mkr (21% inkl 2,9 Mkr i SPPmedel för år 2000). KABE Husvagnar AB (publ) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2001 Omsättningsökning med 27,9 % till 522,0 Mkr. Resultatförbättring med 43% till 23,2 Mkr (21% inkl 2,9 Mkr i SPPmedel för år 2000). KABE har förvärvat ADRIA:s

Läs mer

1. Definition av nyckeltalen i bokslutsstatistik

1. Definition av nyckeltalen i bokslutsstatistik 1. Definition av nyckeltalen i bokslutsstatistik I det här dokumentet definieras och förklaras de nyckeltal som används i ÅSUBs bokslutsstatistik. Samtliga nyckeltal är sådana som går att räkna fram från

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2011

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2011 DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2011 Koncern Q3, 1 juli 30 september 2011 Nettoomsättning 2 802 KSEK Resultat efter skatt 1 431 KSEK inklusive upplösning av negativ goodwill med 96 KSEK Resultat per aktie

Läs mer

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2003 för koncernen

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2003 för koncernen SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr 556052-4984 Delårsrapport januari - september 2003 för koncernen Nettoomsättningen uppgick till 265,9 Mkr (254,9) Resultatet efter finansiella poster uppgick till

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Tryckindustri Halvårsrapport 1 september 1997 28 februari 1998

Tryckindustri Halvårsrapport 1 september 1997 28 februari 1998 Tryckindustri Halvårsrapport 1 september 1997 28 februari 1998 9 9 7 8 Starkt första halvår resultatet efter finansnetto ökade med 65 procent till 10 Mkr Försäljningen ökade med 13 procent Resultatprognos

Läs mer

5. Övningen Försäljning, marknadsföring och bemötandet av kunden. TU-A1200 Grundkurs i produktionsekonomi

5. Övningen Försäljning, marknadsföring och bemötandet av kunden. TU-A1200 Grundkurs i produktionsekonomi 5. Övningen Försäljning, marknadsföring och bemötandet av kunden TU-A1200 Grundkurs i produktionsekonomi Övningarnas innehåll 6. Analyser och framtid Harjoitusty ö 5. Försäljning, marknadsföring och kundens

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2014-10-17 Delårsrapport perioden januari-september 2014 Kvartal 3 (juli september) ) 2014 Omsättningen uppgick till 11,3 (11,5) Mkr, en minskning med 0,2 Mkr eller 1,5 procent Rörelseresultatet

Läs mer

DELÅRSRAPPORT för perioden 1 januari 31 mars 2006

DELÅRSRAPPORT för perioden 1 januari 31 mars 2006 ICA AB, Organisationsnummer 556582-1559 DELÅRSRAPPORT för perioden 1 januari 31 mars 2006 Stark start på året för ICA-koncernen Stockholm 8 maj 2006 Nettoomsättningen under första kvartalet uppgick till

Läs mer

Framgång i Hästföretaget

Framgång i Hästföretaget Framgång i Hästföretaget Välkomna på industrispionage till Örebro Fältrittklubb 75 häst på anläggningen Två ridhus 20x65m och 20x80m 800 uppsittningar/vecka 1100 medlemmar 10 årsanställda nyckeltal 51%

Läs mer

Redogörelse för de första 9 månaderna 2014

Redogörelse för de första 9 månaderna 2014 Redogörelse för de första 9 månaderna 2014 Malmö, 28 november 2014 - Mobile Loyalty, som utvecklar och säljer online och mobila annonslösningar, (AktieTorget "MOBI") ("Bolaget") meddelar idag en redogörelse

Läs mer

Nyckeltalsrapport 3L Pro 2014. Nyckeltalsrapport. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB

Nyckeltalsrapport 3L Pro 2014. Nyckeltalsrapport. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Nyckeltalsrapport Innehåll NYCKELTAL... 3 REGISTRERA NYCKELTAL... 3 Variabler... 4 Konstanter... 5 Formler... 6 NYCKELTALSRAPPORTEN... 9 ALLMÄNT OM NYCKELTAL... 10 Avkastningsnyckeltal... 10 Likviditetsnyckeltal...

Läs mer

Kvartalsrapport 1 2015-01-01 2015-03-31. Rootfruit Scandinavia AB 556717-1185 (ROOT)

Kvartalsrapport 1 2015-01-01 2015-03-31. Rootfruit Scandinavia AB 556717-1185 (ROOT) Kvartalsrapport 1 2015-01-01 2015-03-31 Rootfruit Scandinavia AB 556717-1185 (ROOT) 7 april 2015 Styrelsen för Rootfruit Scandinavia AB Rootfruit Scandinavia AB utvecklar, tillverkar och säljer premiumchips

Läs mer

Bokslutskommuniké 2005. VD Claes-Göran Sylvén

Bokslutskommuniké 2005. VD Claes-Göran Sylvén Bokslutskommuniké 2005 VD Claes-Göran Sylvén Vision Hakon Invest ska med ägandet i ICA AB som bas vara ett av Nordens ledande bolag som investerar inom handelsområdet. Vi ska vara den naturliga partnern

Läs mer

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL 1 2017 Delårsrapport kvartal ett 2017 Jan - mars 2017 (Första kvartalet) Nettoomsättningen uppgick till 6 291 (1 062) tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2001 för koncernen

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2001 för koncernen DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 2001 SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr 556052-4984 Delårsrapport januari - september 2001 för koncernen Omsättning/Marknad Omsättningen uppgick till 246,9 Mkr (236,4),

Läs mer

Delårsrapport för Xavitech AB (publ)

Delårsrapport för Xavitech AB (publ) T.+46(0) 611 55 61 00 F.+46(0) 611 78 25 10 E.info@xavitech.com W.xavitech.com Delårsrapport för Xavitech AB (publ) Januari mars Omsättningen minskade med 43 % till 1 190 tkr (2 093 tkr) Orderingången

Läs mer

Bokslutskommuniké Sleepo AB (publ) (SLEEP) 29 juli 2016 Styrelsen för Sleepo AB

Bokslutskommuniké Sleepo AB (publ) (SLEEP) 29 juli 2016 Styrelsen för Sleepo AB Bokslutskommuniké 2015-06-01 2016-05-31 Sleepo AB (publ) 556857-0146 (SLEEP) 29 juli 2016 Styrelsen för Sleepo AB Sleepo AB är ett e-handelsbolag som säljer möbler och heminredning på nätet med ett uttalat

Läs mer

Brandworld Sverige AB (publ) Delårsrapport, juli sept 2011

Brandworld Sverige AB (publ) Delårsrapport, juli sept 2011 Brandworld Sverige AB (publ) Delårsrapport, juli sept 2011 Öppning av BrandWorld i Halmstad och Löddeköpinge Nettoomsättningen minskade med 13,5 %, 30.405 TSEK (35.140 TSEK) Resultat per aktie uppgick

Läs mer

KVARTALSRAPPORT (Q1) JAN-MARS 2015. XAVITECH AB (publ) (ORG. NR. 556675-2837)

KVARTALSRAPPORT (Q1) JAN-MARS 2015. XAVITECH AB (publ) (ORG. NR. 556675-2837) KVARTALSRAPPORT (Q1) JAN-MARS 2015 XAVITECH AB (publ) (ORG. NR. 556675-2837) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning av kvartalet VD har ordet Resultaträkning Balansräkning Kassaflödesanalys SAMMANFATTNING

Läs mer

Presentation 27 april. Delårsrapport Jan - mar 2011

Presentation 27 april. Delårsrapport Jan - mar 2011 Presentation 27 april Delårsrapport Jan - mar 2011 Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln.

Läs mer

DELÅRSRAPPORT KVARTAL 1 2015

DELÅRSRAPPORT KVARTAL 1 2015 Oboya Horticulture Industries AB DELÅRSRAPPORT KVARTAL 1 2015 Oboya Horticulture har som långsiktigt mål att vara ett världsledande tillverknings- och säljbolag av förbruknings och logistikprodukter till

Läs mer

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost Delårsrapport Januari - mars 2015 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln.

Läs mer

Halvårsrapport. 6 månader i korthet avseende Garpcokoncernen

Halvårsrapport. 6 månader i korthet avseende Garpcokoncernen Halvårsrapport 2009 01 01 2009 06 30 6 månader i korthet avseende Garpcokoncernen Den totala omsättningen minskade med 11 % i förhållande till motsvarande period föregående år och uppgick till 74 986 tkr

Läs mer

PROJEKTRAPPORT MOWE. Författare: Jacob Rudenstam DG2 Fredrik Olsson Rasmus Pettersson DG2 Jonatan Olsson. Utskriftsdatum: 2010-12-02

PROJEKTRAPPORT MOWE. Författare: Jacob Rudenstam DG2 Fredrik Olsson Rasmus Pettersson DG2 Jonatan Olsson. Utskriftsdatum: 2010-12-02 PROJEKTRAPPORT MOWE Detta är en projektrapport om MOWE. Ett projekt genomfört i samband med kursen Företags ekonomi och affärsplan. MOWE är ett fiktivt företag. Författare: Jacob Rudenstam DG2 Fredrik

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2017

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2017 New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2017 Q1 2017 Q1 2016 HELÅR 2016 Nettoomsättning, ksek 80 908 74 576 306 842 Ändring i lokala valutor, procent 6,0 5.1 3,2 Bruttoresultat,

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2004 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730

DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2004 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730 DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2004 2Entertain AB (publ), org nr 556301-2730 Omsättningen 56,2 MSEK (44,7 MSEK). Rörelseresultatet 4,3 MSEK (3,0 MSEK). Stora publiksuccéer i Sverige med bla Barnaskrik och

Läs mer

Övningarnas innehåll. 6. Analyser och framtid. 5. Försäljning, marknadsföring och kundens bemötande. 4. Operationer II: Processer och kostnadsanalys

Övningarnas innehåll. 6. Analyser och framtid. 5. Försäljning, marknadsföring och kundens bemötande. 4. Operationer II: Processer och kostnadsanalys Övningarnas innehåll 6. Analyser och framtid 5. Försäljning, marknadsföring och kundens bemötande 4. Operationer II: Processer och kostnadsanalys 3. Operationer I: Produkter och produktion 2. Kassa- och

Läs mer

Presentation 12 november. Delårsrapport Juli September 2010

Presentation 12 november. Delårsrapport Juli September 2010 Presentation 12 november Delårsrapport Juli September 2010 Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln.

Läs mer

Dukat och klart. Mikael Randau, Creative Director, MSR

Dukat och klart. Mikael Randau, Creative Director, MSR Dukat och klart. Vinna marknadsandelar. Skapa tillväxt. Lyckas med en lansering. Förändra attityder och försäljningssiffror. Vi vet inte vilka erfarenheter du har av reklam, men för oss är resultatet det

Läs mer

SSM Holding AB (publ), Finansiella nyckeltal 1 (5) Belopp i MSEK 2016Q3 2016Q4 2017Q1 2017Q2 2017Q3 2017Q4 2018Q1 2018Q2

SSM Holding AB (publ), Finansiella nyckeltal 1 (5) Belopp i MSEK 2016Q3 2016Q4 2017Q1 2017Q2 2017Q3 2017Q4 2018Q1 2018Q2 Avstämning alternativa nyckeltal Avstämning avseende alternativa nyckeltal har upprättats i enlighet med ESMA - Alternativa Nyckeltal (ESMA/2015/1415). Informationen har inte varit föremål för revisorernas

Läs mer

Kv 3. VBG AB Delå rsrapport januari september 2004. Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3).

Kv 3. VBG AB Delå rsrapport januari september 2004. Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3). Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3). Koncernens rörelseresultat före omstruktureringskostnader ökade med 28% till 41,6 MSEK (32,4). Koncernens resultat före skatt ökade med 13%

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ VERKSAMHETSÅRET 2005/2006 SCANWORLD TRAVELPARTNER AB (publ) 1 JULI 2005 30 JUNI 2006

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ VERKSAMHETSÅRET 2005/2006 SCANWORLD TRAVELPARTNER AB (publ) 1 JULI 2005 30 JUNI 2006 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ VERKSAMHETSÅRET 2005/2006 SCANWORLD TRAVELPARTNER AB (publ) 1 JULI 2005 30 JUNI 2006 Fjärde kvartalet 2005/2006 (april juni): Försäljning i koncernen för Q4 ökade med 43,3 %, jämfört

Läs mer

FENIX OUTDOOR INTERNATIONAL AG Delårsrapport

FENIX OUTDOOR INTERNATIONAL AG Delårsrapport FENIX OUTDOOR INTERNATIONAL AG Delårsrapport 2018-01-01 2018-03-31 Första kvartalet 2018-01-01 2018-03-31 Händelser efter rapportperiodens slut KONTAKTPERSON INNEHÅLL Sid. FINANSIELL INFORMATION KALENDARIUM

Läs mer

* Resultat per aktie före och efter utspädning Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017

* Resultat per aktie före och efter utspädning Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017 Q 1 Delårsrapport januari mars 2017 Belopp i Mkr kvartal 1 helår FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017 2017 2016 2016 Nettoomsättning 291,5 298,6 1 109,2 Rörelseresultat före av- och nedskrivningar (EBITDA) 43,3

Läs mer

Är Validus på väg att köpa ut Bringwell från börsen samt även ta över Life?

Är Validus på väg att köpa ut Bringwell från börsen samt även ta över Life? Är Validus på väg att köpa ut Bringwell från börsen samt även ta över Life? Utveckling/Produktion/Distribution Återförsäljarnät/Kundkännedom Bakgrund 1999 startade Validus upp Lifekedjan 2006 köpte investmentbolaget

Läs mer

BERGMAN & BEVING-KONCERNEN

BERGMAN & BEVING-KONCERNEN BERGMAN & BEVING-KONCERNEN Delårsrapport 1 april 3 september (6 månader)! Rörelseresultatet, exklusive jämförelsestörande poster, ökade med 25% till 69 (55).! Nettoomsättningen ökade med 4% till 1 89 (1

Läs mer