IKEA. Grupp 10 Beatrice Magnusson Sarah Nastredtin Sandra Weidmann Lisa Lindqvist

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "IKEA. Grupp 10 Beatrice Magnusson Sarah Nastredtin Sandra Weidmann Lisa Lindqvist"

Transkript

1 IKEA Grupp 10 Beatrice Magnusson Sarah Nastredtin Sandra Weidmann Lisa Lindqvist

2 Innehåll Bakgrund och historik Om IKEA Vision och Affärside Strategi Hållbarhet CSR De viktigaste intressenterna SWOT analys & Konkurrentanalys Marknadsföring Ekonomisk analys Sammanfattning och rekommendationer

3 Bakgrund och historik IKEA grundades Initialerna står för Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd Grundaren Ingvar Kamprad Idén om monteringsfärdiga möbler kom fram genom att Kamprad ville pressa priserna på möbler öppnar första IKEA varuhuset, i Älmhult. - Stockholm får sitt första IKEA varuhus år 1965.

4 Om IKEA Världens största möbelföretag - med cirka 300 egna varuhus i olika länder i världen - en omsättning på 29,3 miljarder EUR/år - över anställda. IKEA är ett stiftelseägt aktiebolag. IKEA är främst uppdelat i den så kallade Kampradsfären - Ikeakoncernen, - Inter Ikeagruppen - Ikano gruppen.

5 Om IKEA - Kampradsfären Ikeakoncernen förknippas med möbeljätten IKEA Stichting Ingka Foundation Ingka Holding B.V och Ikea koncernens ledning Inter Ikeagruppen äger varumärket och det heliga konceptet Interogo Foundation, Inter Ikea Holding S.A och Inter Ikeagruppens ledning, Ikanogruppen är en företagsgrupp som ägs av Ingvar Kamprads tre söner och består av Ikanogruppens styrelse.

6 Vision och affärsidé IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna. IKEAs affärsidé är att erbjuda ett brett sortiment med heminredning till ett lågt pris så att fler har råd att köpa det.

7 Strategi IKEA:s strategi för att genomföra detta är att optimera sin värdekedja, med andra ord att de skapar långvariga relationer med leverantörer, automatiserar tillverkningsprocessen samt tillverkar i stora volymer.

8 Hållbarhet CSR IKEAs filosofi för en hållbar ekonomi: Vi tjänar in pengarna innan vi gör av med dem IKEA är ute efter att företaget ska kunna växa med hjälp av sina egna resurser. Vinster som företag görs återinvesteras i företaget i form av nya varuhus, låga priser samt satsningar på en hållbar verksamhet ur ett miljöperspektiv.

9 Satsningar för miljön IKEA har gjort satsningar för miljön genom bland annat LED-belysningar samt användning av mer hållbara material i sin produktion. De har också som mål att allt trä som används ska komma från mer hållbara källor 2020 och de arbetar för att helt ställa om till förnybar energi och att den energi de förbrukar ska ersättas. Ett löfte om ett bidrag som går upp till 1 miljard euro för klimatåtgärder har dessutom givits av Ikea koncernen och Ikea Foundation. Hållbarhet för anställda IKEA arbetar för att deras leverantörer, anställda, konsumenter samt hela samhället ska ha det bra. De arbetar för detta ändamål genom att bland annat sänka arbetstimmarna för leverantörernas arbetare i Kina (fortfarande med samma löner) och ge donationer till samhällen som påverkats negativt av klimatförändringar.

10 De viktigaste intressenterna Ikeas viktigaste intressenter är ägarna och ledningen som styr hela skeppet och som vill få utdelning eller avkastning på något sätt, leverantörer och anställda som får verksamheten att fungera i form av framtagning av produkter samt försäljning och så vidare, samt kunder som ser till att företaget faktiskt tjänar pengar.

11 SWOT - Styrkor Globalt företag, ca 300 varuhus gör-det-själv montering Fokus på hållbarhet när det gäller miljövänlig produktion Låga priser fraktkostnader hålls nere på grund av att produkterna inte är monterade när de fraktas Restaurang

12 SWOT - Svagheter Lägre kvalitet och livstid på produkter än konkurrenterna Gör-det-själv montering (har bemötts med monteringhjälp) Lägre prestige

13 SWOT - Möjligheter Utvidga marknadsföringen (inkludera överklassen) Utvidga försäljningen online Utvidgning till nya länder Ekonomiska möjligheter högkonjunktur

14 SWOT - Hot Konkurrenter som kan hålla priser nere Ekonomiska hot lågkonjunktur

15 Konkurrenter Jysk Mindre företag Mindre utbud Låga priser Mio Stor variation i priser på produkter Större utbud/mer att välja mellan Möbler kommer för det mesta färdigmonterade NYCKELTAL IKEA AB 2014 JYSK AB 2014 MIO AB 2014 Nettoomsättning Årets resultat Antal anställda (st) Omsättning/anställd (tkr) Soliditet 15,72 76,88 46,19 Kassalikviditet 93,61 143,92 85,6 Avkastning på eget kapital 62,76 20,04 34,63 Avkastning på tot. kapital 13,25 15,56 16,3

16 Marknadsföring IKEA marknadsför sig i flera olika kanaler, genom olika medium. Tv-reklam Annonser i olika magasin och tidningar Broschyrer och affischer. De har även en egen katalog och en egen hemsida där de hänvisar till sin egna blogg och en webb - tvserie, Vad gafflar ni om.

17 Marknadsföringens 4 P

18 4 P - Produkt IKEAS produkter hör till kategorin konsumentprodukter och kan klassas som kapitalvaror. IKEAs produkter är byggda med funktion, hållbarhet och pris i åtanke. Kunderna får en bra produkt till ett överkomligt pris. Produkterna fokuserar även på hållbarhet ur ett hälsoperspektiv, vilket gör att kunderna får produkter som värnar om och främjar deras hälsa. Deras produkter har även designats med energi-,vatten- och avfallshantering som har effektiviserats för att hjälpa kunderna att leva mer hållbart. Det är dessutom oftast smarta designlösningar som hjälper kunderna att spara utrymme i hemmet.

19 4P-Pris och Plats IKEA menar att alla ska ha rätt till bra design och deras priser speglar det. Priserna är låga, vilket medför att fler har råd att köpa deras produkter. IKEA har flera butiker över hela världen där de säljer sina produkter. De har även en hemsida där man kan köpa deras produkter.

20 4P-Påverkan Kunderna påverkas att tänka mer hållbart och leva mer hälsosamt. De påverkas också indirekt eftersom IKEA arbetar med att förbättra alla personers liv, som kommer i kontakt med företaget.

21 Nyckeltal Nyckeltal Omsättning Antal anställda (st) Resultat Summa tillgångar Utifrån nyckeltalen går det att utläsa att IKEA har ökat sin omsättning stadigt från 2011, då den låg på 19165, till 2014, då den låg på Det går även att se att antalet anställda har ökat från 2011 trots ett stort fall under 2012, från 5751 till 2572 under Vad fallet på anställda beror på under 2012 kan vara intressant, eftersom omsättning, resultat och tillgångar ändå ökar under året. Man kan även se att IKEA:s tillgångar har stigit från 5788 under 2011 till 7948 under Det är möjligt att förlusten av så många anställda under 2012 bidragit till ökningen i omsättning, resultat och tillgångar.

22 Nyckeltal Soliditet var under 2010 väldigt hög på 96,5% men har sedan dess fallit och ligger sedan 2014 på 15,72%. Fallet i soliditet från och med 2010 är konstigt, men beror mycket möjligt på att kapitalet flyttades till ett annat företag i koncernen. Kassalikviditeten låg under 2010 på 100% men har under åren varierat, men låg under 2014 på 93,61%. Vilket är ganska lågt då den bör vara över 100% om man vill vara säker på att kunna betala tillbaka kortfristiga skulder.

23 Nyckeltal Nyckeltal Summa eget kapital Kortfristiga skulder Summa eget kapital och skulder Den låga soliditeten visar på att IKEA har mycket skulder. Detta är dock konstigt med tanke på att deras hållbarhetsstrategi går ut på att växa med hjälp av sina egna resurser. Enligt IKEA:s årsredovisning är Övriga skulder den största kategorin under kortfristiga skulder. Detta noteras i årsredovisningen som Skulder till företag inom IKEA Gruppen. Det här kan tyda på att IKEA lånar pengar av sitt eget företag. IKEA granskas nu av EU för att de har undkommit 1 miljard euro i skatt.

24 Sammanfattning Utifrån analysen går det att se att: Omsättning ökar årligen Kassalikviditeten ligger jämnt under åren, dock under 100% Det finns frågetecken kring IKEA:s soliditet främst pga det stora fallet ner till 10,67% år 2010 Den låga soliditeten beror troligtvis på att de lånar från ett annat företag i deras egen koncern Det egna kapitalet har ökat sedan 2011 Antalet anställda sjönk under 2012, men har sedan dess ökat Resultat och tillgångar ökar IKEA har en varierad marknadsföring med flera medier och kanaler Större företag med fler anställda och högre omsättning än konkurrenter (Mio och Jysk)

25 Rekommendationer Det är ett stabilt företag, trots ett stort fall i soliditet år Vi tänker oss att den bakomliggande till fallet är en omdirigering av kapitalet inom koncernen med följd av ökade skulder. Vi rekommenderar att det är en värd investering i och med att det i grunden är ett stabilt företag. Dock finns det en viss risk för en skattesmäll pga en utredning ledd av EU angående eventuellt skattefusk, men en sådan händelse skulle troligtvis inte påverka i någon större skala i och med företagets stabilitet.

26 Källor Björk, S, Dahlgren, L, & Schulzenheim, Cv 2013, IKEA : på väg mot framtiden, Stockholm : Norstedt, Ikea. (2016) Om Ikea koncernen. Hämtad , från Ikea. (2016) Människor och miljö. Hämtad , från Ikea. (2014) IKEA Group Sustainabilty Report. från Ikea (2016) Alla produkter. Ikea (2016) Demokratiskt design för alla. Ikea (2014) Ikea (2016) Vad gafflar ni om Ikea (2016) En annan sida av IKEA

27 Källor Aktiekunskap (2011) Resultaträkningen - Att tolka och förstå siffrorna. Aktiekunskap (2010) Soliditet. Retriever (2016) Analysis. Ikea (2014) About the Ikea group. Ikea (2016) Människor och miljö. Hämtad , från Retriever (2016) IKEA AB

ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15

ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15 ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15 2 IKEA VISION & AFFÄRSKONCEPT »Vår affärsidé är att erbjuda ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga heminredningsprodukter till så låga priser att så många

Läs mer

Grupp 5 Designtorget. TEIE51 - Företagsekonomi Projektrapport. Grupp 5. Carina Crafoord, Ida Fredrikson, Fredrik Forsberg, Thao Vo & Andrea Ynnerman

Grupp 5 Designtorget. TEIE51 - Företagsekonomi Projektrapport. Grupp 5. Carina Crafoord, Ida Fredrikson, Fredrik Forsberg, Thao Vo & Andrea Ynnerman TEIE51 - Företagsekonomi Projektrapport Grupp 5 Carina Crafoord, Ida Fredrikson, Fredrik Forsberg, Thao Vo & Andrea Ynnerman Innehåll Bakgrund Affärsidé och vision Händelser Omvärld - PESTEL Konkurrenter

Läs mer

GRUPP 5 JOSEFIN LIDH - JOSLI700 LISA APPELQVIST - LISAP999 VIKTORIA ERIKSSON - VIKER433 HANNA NORDENÖ - HANNO178 HELENA SJUNNESSON - HELSJ377

GRUPP 5 JOSEFIN LIDH - JOSLI700 LISA APPELQVIST - LISAP999 VIKTORIA ERIKSSON - VIKER433 HANNA NORDENÖ - HANNO178 HELENA SJUNNESSON - HELSJ377 GRUPP 5 JOSEFIN LIDH - JOSLI700 LISA APPELQVIST - LISAP999 VIKTORIA ERIKSSON - VIKER433 HANNA NORDENÖ - HANNO178 HELENA SJUNNESSON - HELSJ377 Innehåll VISION & AFFÄRSIDÈ OM FÖRETAGET FÖRETAGETS HISTORIA

Läs mer

Tryckindustri Halvårsrapport 1 september 1997 28 februari 1998

Tryckindustri Halvårsrapport 1 september 1997 28 februari 1998 Tryckindustri Halvårsrapport 1 september 1997 28 februari 1998 9 9 7 8 Starkt första halvår resultatet efter finansnetto ökade med 65 procent till 10 Mkr Försäljningen ökade med 13 procent Resultatprognos

Läs mer

Innehåll. 1. Presentation av COS. 2. Marknaden. 3. Ekonomisk analys. 4. SWOT-analys. 5. Sammanfattning och rekommendationer

Innehåll. 1. Presentation av COS. 2. Marknaden. 3. Ekonomisk analys. 4. SWOT-analys. 5. Sammanfattning och rekommendationer Innehåll 1. Presentation av COS 2. Marknaden 3. Ekonomisk analys 4. SWOT-analys 5. Sammanfattning och rekommendationer Innehåll 1. Presentation av COS 2. Marknaden 3. Ekonomisk analys 4. SWOT-analys 5.

Läs mer

SE2 Räkenskapsanalys Förberedelse och inträdesbiljett

SE2 Räkenskapsanalys Förberedelse och inträdesbiljett SE2 Räkenskapsanalys Syftet med SE2 Räkenskapsanalys är att förstå hur man med hjälp av en ekonomisk analys kan dra slutsatser om hur starkt ett företag är samt vilka nyckeltal som är intressanta i olika

Läs mer

Företagets uppföljning- nyckeltal. Daniel Nordström

Företagets uppföljning- nyckeltal. Daniel Nordström Företagets uppföljning- nyckeltal Daniel Nordström Presentationens innehåll Begrepp Nyckeltal Tolka nyckeltalen Företagets lönsamhet Finansiell balans Kapacitetsutnyttjande Analys av nyckeltal Länkar Begrepp

Läs mer

Scandinavian PC Systems AB (publ) (SPCS)

Scandinavian PC Systems AB (publ) (SPCS) (SPCS) Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 1998 Nettoomsättningen ökade med 25 procent och uppgick till 158,8 (127,3) Mkr. Resultat efter finansiella poster på 14,0 (24,2) Mkr. Resultat i fjärde kvartalet

Läs mer

Renée Voltaire. Ella Insulander Frida Richter Olivia de Flon. Norrbert Szabo Sara Björkqvist

Renée Voltaire. Ella Insulander Frida Richter Olivia de Flon. Norrbert Szabo Sara Björkqvist Renée Voltaire Ella Insulander Frida Richter Olivia de Flon Norrbert Szabo Sara Björkqvist Hälsolivsmedelsbranschen Aktörer 3,0 3,0 Stor tillväxt för den ekologiska livsmedelsbranschen har under 2013 2,5

Läs mer

VAGABOND. Grupp 7 Amanda Ahlenius Linnea Arntén Louise Gustafsson Ellinor Berggren Fanny Hökars

VAGABOND. Grupp 7 Amanda Ahlenius Linnea Arntén Louise Gustafsson Ellinor Berggren Fanny Hökars VAGABOND Grupp 7 Amanda Ahlenius Linnea Arntén Louise Gustafsson Ellinor Berggren Fanny Hökars Innehåll 3. Företagets historik 4. Produkter och verksamhet 5. Affärsidé och strategi 6. Organisation 7-9.

Läs mer

Tryckindustri Niomånadersrapport 1 september1997 31 maj 1998

Tryckindustri Niomånadersrapport 1 september1997 31 maj 1998 Tryckindustri Niomånadersrapport 1 september1997 31 maj 1998 9 9 7 8 Resultatet efter nio månader ökade med 54 procent till 29 Mkr Försäljningen ökade med 16 procent till 170 Mkr (146) Vinsten per aktie

Läs mer

Fråga 5.. poäng (3p) Fråga 4.. poäng (6p)

Fråga 5.. poäng (3p) Fråga 4.. poäng (6p) Industriell ekonomi Provmoment: Salstentamen, 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 160531 Tid: 9.00-13.00 Hjälpmedel: Räknedosa Totalt antal poäng på tentamen: 20p För att få respektive betyg

Läs mer

H&M-Gruppen. Grupp 8. Hanna Gustafsson, Kasper Bengtsson, Maria Östgren, Matilda Harrison

H&M-Gruppen. Grupp 8. Hanna Gustafsson, Kasper Bengtsson, Maria Östgren, Matilda Harrison H&M-Gruppen Grupp 8 Hanna Gustafsson, Kasper Bengtsson, Maria Östgren, Matilda Harrison Innehåll 3. Bakgrund & Viktiga Händelser 9. Mål & Affärsidé 10. Produkter 11. Hållbarhet/CSR 12. Omvärld 14. Årsbokslut

Läs mer

Delårsrapport. januari september 2004

Delårsrapport. januari september 2004 Delårsrapport januari september 2004 Delårsrapport januari september 2004 för koncernen Omsättningen ökade med 8% till 288,3 Mkr (265,9) Resultatet efter finansiella poster ökade med 30% till 52,2 Mkr

Läs mer

BOKSLUTS- OCH NYCKELTALSINFORMATION

BOKSLUTS- OCH NYCKELTALSINFORMATION BOKSLUTS- OCH NYCKELTALSINFORMATION Boksluts- och nyckeltalsinformation kan erhållas för alla svenska aktiva aktiebolag. Informationen omfattar som mest de fem senaste årens bokslut. Nyckeltalsinformationen

Läs mer

Enjoy Group AB (publ): Kvartalsrapport 1, 2012

Enjoy Group AB (publ): Kvartalsrapport 1, 2012 Enjoy Group AB (publ): Kvartalsrapport 1, 2012 Omsättningen i Enjoy Group AB (publ) 55 66 53-2924 kvartal 1, 2012 landade på 8 808 000 SEK vilket är lägre än förväntat, men berodde till största del på

Läs mer

NORDSJÖ IDÉ & DESIGN

NORDSJÖ IDÉ & DESIGN NORDSJÖ IDÉ & DESIGN Vad är Nordsjö Ide och design? Nordsjös ekonomi Konkurrenterna Lägesanalys - är det läge att investera? BUTIKER Bolaget bedriver inköp och försäljning av produkter inom färg-, vägg-,

Läs mer

MED HÅLLBARHET I TANKEN.

MED HÅLLBARHET I TANKEN. ÅRSBERÄTTELSE 2015 MED HÅLLBARHET I TANKEN. FORIAs övergripande miljömål är att minska verksamhetens klimatpåverkan. Under 2015 har vi fortsatt att jobba aktivt med att öka användningen av förnybara drivmedel,

Läs mer

Bokslutskommuniké. Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 %

Bokslutskommuniké. Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 % Bokslutskommuniké Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 % Styrelsen föreslår en utdelning om 10,00 kr per aktie varav

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2004

Delårsrapport januari - juni 2004 Delårsrapport januari - juni Nettoomsättning 669 (721) MSEK Resultat efter finansnetto 16,4 (50,7) MSEK Resultat efter skatt 11,4 (36,3) MSEK Resultat per aktie 0,92 (2,93) kronor Orderingång 709 (766)

Läs mer

Nails - Affärsidé. Kundgrupp: Vi fokuserar mest på ungdomar eftersom de är mer intresserade av något nytt och varierande.

Nails - Affärsidé. Kundgrupp: Vi fokuserar mest på ungdomar eftersom de är mer intresserade av något nytt och varierande. Nails - Affärsidé Affärsidé Ge färg och glans till dina naglar! Vi erbjuder en mängd trendiga nyanser som skapar en skönhetskänsla. Vi säljer ett stort utbud av märket Catrine Arley med ett rimligt pris

Läs mer

AFFÄRSPLAN. Namn. Företag. Adress. Telefon. E-post. Hemsida. Affärsplan. Sara Isaksson Pär Olofsson 2010.08.24

AFFÄRSPLAN. Namn. Företag. Adress. Telefon. E-post. Hemsida. Affärsplan. Sara Isaksson Pär Olofsson 2010.08.24 Namn Företag AFFÄRSPLAN Adress Telefon E-post Hemsida Affärsplan 2010.08.24 1 Sara Isaksson Pär Olofsson Innehåll AFFÄRSIDÉ 3 VISION, MÅL OCH STRATEGI 5 VERKSAMHET 7 KUND 8 KONKURRENTER 9 MARKNADSFÖRING

Läs mer

Eskilstuna KommunFöretag AB EKONOMISKA NYCKELTAL 2016 Koncern Moderbolag Nettoomsättning exkl punktskatter, mkr Rörelseresultat, mkr 174-6

Eskilstuna KommunFöretag AB EKONOMISKA NYCKELTAL 2016 Koncern Moderbolag Nettoomsättning exkl punktskatter, mkr Rörelseresultat, mkr 174-6 EKONOMISKA NYCKELTAL 2016 Koncern Moderbolag Nettoomsättning exkl punktskatter, mkr 2 621 15 Rörelseresultat, mkr 174-6 Resultat efter finansiella poster, mkr 75 11 Anläggningstillgångar, mkr 6 179 663

Läs mer

Tryckindustri. Kvartalsrapport 1 september 30 november 1997

Tryckindustri. Kvartalsrapport 1 september 30 november 1997 Tryckindustri Kvartalsrapport 1 september 30 november 1997 9 9 7 8 Starkt första kvartal vinsten ökade med 63 procent Resultat efter finansnetto, 11 Mkr (7) Försäljningen ökade till 56 Mkr (47) Nyckeltal

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. januari - mars

DELÅRSRAPPORT. januari - mars 2018 DELÅRSRAPPORT januari - mars DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och inredningssektorn.

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01--2010-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - ställda

Läs mer

fredag den 6 mars 2015 TEIE51 - Företagsekonomi Grupp 2 Karin Götestrand, Märta Wolter, Cecilia Eriksson & Veronica S Eksmo

fredag den 6 mars 2015 TEIE51 - Företagsekonomi Grupp 2 Karin Götestrand, Märta Wolter, Cecilia Eriksson & Veronica S Eksmo TEIE51 - Företagsekonomi Grupp 2 Karin Götestrand, Märta Wolter, Cecilia Eriksson & Veronica S Eksmo HISTORIA Jeans började tillverkas och användas redan på 1500-talet i Italien och var från början främst

Läs mer

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost Delårsrapport Januari - mars 2015 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln.

Läs mer

Delårsrapport från Gandalf AB (Publ) för januari juni 2002

Delårsrapport från Gandalf AB (Publ) för januari juni 2002 1 Delårsrapport från Gandalf AB (Publ) för januari juni 2002 Periodens resultat - 1,4 MSEK (- 14,7) Fortsatt positivt kassaflöde 8,7 MSEK (- 0,8) Affärsidé Gandalf är verksam som en nordisk leverantör

Läs mer

Fortsatt försäljningstillväxt

Fortsatt försäljningstillväxt 1 januari 31 mars 2010 BM Impex erbjuder Nordiska bygg och fastighetsföretag ökad konkurrenskraft genom att tillhandahålla högkvalitativa, prisvärda insatsvaror i komponent respektive konceptform. Bolagets

Läs mer

Detta är New Wave Group

Detta är New Wave Group Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln. Vi har tre affärsområden: Profil; profilkläder, yrkeskläder

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2017 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2004

Delårsrapport januari - september 2004 Delårsrapport januari - september Nettoomsättning 992 (1 048) MSEK Resultat efter finansnetto 45,9 (80,4) MSEK Resultat efter skatt 31,9 (57,5) MSEK Resultat per aktie 2,57 (4,64) kronor Orderingång 1

Läs mer

Företagsbeskrivning. Einar Nilssons Järnhandel AB

Företagsbeskrivning. Einar Nilssons Järnhandel AB Företagsbeskrivning Einar Nilssons Järnhandel AB 1 Inledande information Företagsbeskrivning Syftet med denna företagsbeskrivning är att ge en översiktlig information angående verksamheten och att intressenter

Läs mer

Acne Studios GRUPP NO.09 K. HAMPUSSON B. HJOHLMAN A. ÄIJÄ J. SIXTENSSON S. NYSTEDT

Acne Studios GRUPP NO.09 K. HAMPUSSON B. HJOHLMAN A. ÄIJÄ J. SIXTENSSON S. NYSTEDT Acne Studios GRUPP NO.09 K. HAMPUSSON B. HJOHLMAN A. ÄIJÄ J. SIXTENSSON S. NYSTEDT Innehåll Om acne Vision & affärsidé Strategi Etik & hållbarhet Makrofaktorer Mikrofaktorer Intressenter Marknadsföring

Läs mer

Ronaldo s Bread. En studie av investeringsmöjligheter. Grupp 1 Amanda Gyllander, Elin Mörsare, Jenny Lindgren, Micolle Rogersten & Emma Ljungberg

Ronaldo s Bread. En studie av investeringsmöjligheter. Grupp 1 Amanda Gyllander, Elin Mörsare, Jenny Lindgren, Micolle Rogersten & Emma Ljungberg Ronaldo s Bread En studie av investeringsmöjligheter Grupp 1 Amanda Gyllander, Elin Mörsare, Jenny Lindgren, Micolle Rogersten & Emma Ljungberg Innehåll 1-4. Om Ronaldo s 5. Mission & Vision 6. Tidslinje

Läs mer

Brandworld Sverige AB (publ) Delårsrapport, juli sept 2011

Brandworld Sverige AB (publ) Delårsrapport, juli sept 2011 Brandworld Sverige AB (publ) Delårsrapport, juli sept 2011 Öppning av BrandWorld i Halmstad och Löddeköpinge Nettoomsättningen minskade med 13,5 %, 30.405 TSEK (35.140 TSEK) Resultat per aktie uppgick

Läs mer

Bolaget. Konkurrentanalys. Rankning

Bolaget. Konkurrentanalys. Rankning Konkurrentanalys 216-12-9 Rankning www.bolagsbron.se Innehållsförteckning Referensföretag & konkurrenter 3 Rankning av utvalda nycketal 4 Nyckeltal baserat på det senaste bokslutet 7 Bilagor Grafisk presentation

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari september

DELÅRSRAPPORT januari september 2018 DELÅRSRAPPORT januari september DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och

Läs mer

Branschrapport. Vård- och omsorgsbranschens utveckling 2007-2011

Branschrapport. Vård- och omsorgsbranschens utveckling 2007-2011 Branschrapport Vård- och omsorgsbranschens utveckling 2007-2011 Februari 2013 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Metod... 4 3 Branschstatistik... 5 3.1 Storleksfördelning bland företagen... 6 3.2 Omsättning...

Läs mer

Försättsblad

Försättsblad Försättsblad 2018-02-28 Bokslutskommunikén som offentliggjordes den 23 februari i Rentunder Holding AB kompletteras i denna version med redovisningssiffror för andra halvåret 2017, andra halvåret 2016

Läs mer

Analys av den periodiserade redovisningen nyckeltal / relationstal. 2011 Bengt Bengtsson

Analys av den periodiserade redovisningen nyckeltal / relationstal. 2011 Bengt Bengtsson Analys av den periodiserade redovisningen nyckeltal / relationstal 2011 Bengt Bengtsson Analys av den periodiserade redovisningen Nyckeltal/relationstal Kassaflödesanalys är ett exempel på räkenskapsanalys.

Läs mer

Atria Strategier & Visioner

Atria Strategier & Visioner Atria Strategier & Visioner Innehåll Presentation av Atria Vår omvärld Våra framtidplaner - Tillväxt planer - Sardus Stort behov av svensk råvara Atria Koncern Abp Atria Koncern Abp är ett i grunden finskt

Läs mer

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2003 för koncernen

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2003 för koncernen SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr 556052-4984 Delårsrapport januari - september 2003 för koncernen Nettoomsättningen uppgick till 265,9 Mkr (254,9) Resultatet efter finansiella poster uppgick till

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2015

Delårsrapport januari - september 2015 Delårsrapport januari - Provinsfastigheter II AB (publ) Stående obligationslån 8,0 % Allokton II 2016 Januari September Nettoomsättningen för perioden uppgick till Bruttoresultatet för perioden uppgick

Läs mer

Guldsmedsbutiken AB. Väletablerad butiks- och näthandel av guld- och silversmycken. Prisidé: kr Omsättning: kr

Guldsmedsbutiken AB. Väletablerad butiks- och näthandel av guld- och silversmycken. Prisidé: kr Omsättning: kr Företag till salu [DEMOPROSPEKT] Guldsmedsbutiken AB Väletablerad butiks- och näthandel av guld- och silversmycken Prisidé: 1 500 000 kr Omsättning: 3 000 000 kr! Butik på central adress! Produkter från

Läs mer

Detta är New Wave Group

Detta är New Wave Group Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln. Vi har tre affärsområden: Profil; profilkläder, yrkeskläder

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari - juni

DELÅRSRAPPORT januari - juni 2018 DELÅRSRAPPORT januari - juni DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och inredningssektorn.

Läs mer

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD Orderingång 69,3 MSEK (42,4) Omsättning 63,7 MSEK (43,7) Bruttomarginal 41,1 procent (45,7) Rörelseresultat 6,0 MSEK (2,4) Resultat efter skatt 5,2 MSEK (2,0) Kommentarer från VD JLT gick in i med en stark

Läs mer

VD kommentar. Robin Stenman VD, Tourn International

VD kommentar. Robin Stenman VD, Tourn International VD kommentar Kvartal tre 2015 var ett viktigt kvartal för Tourn som vände sina siffror och växlade upp på intäktssidan. Trots att juli var vår mest inaktiva månad, lyfts kvartalet av ett starkt augusti

Läs mer

Elin Vretlund! Maria Åkerblom! Sofie Hellgren! Tove Wallberg!

Elin Vretlund! Maria Åkerblom! Sofie Hellgren! Tove Wallberg! Elin Vretlund Maria Åkerblom Sofie Hellgren Tove Wallberg Innehåll Vad ska vi studera? Översikt över branschen Marknadssegment Organisation Affärsidé, Affärsplan och Marknadsplan Finansiell position Slutsats

Läs mer

Emitor Holding (publ) AB Org.nr:

Emitor Holding (publ) AB Org.nr: Kommentarer till verksamheten. Emitor Holding (publ) AB Org.nr: 556643-6613 Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2006 Kommentarer till verksamheten. Finansiell information januari-mars Nettoomsättningen för

Läs mer

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2001 för koncernen

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2001 för koncernen DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 2001 SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr 556052-4984 Delårsrapport januari - september 2001 för koncernen Omsättning/Marknad Omsättningen uppgick till 246,9 Mkr (236,4),

Läs mer

Uppgift 8, s. 9. Märk substantivets form efter genitiv (omistusmuodon jälkeen)

Uppgift 8, s. 9. Märk substantivets form efter genitiv (omistusmuodon jälkeen) Facit Företag Uppgift 8, s. 9 1. S-gruppen ökade sin marknadsandel. 2. Antalet produktionsanläggningar fördubblades. 3. I fjol/förra året minskade antalet dotterbolag. 4. Den ökade konkurrensen har minskat

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2006

Delårsrapport januari - juni 2006 Delårsrapport januari - juni 2006 - Omsättningen ökade till 258,0 Mkr (215,1) - Resultatet före skatt blev 50,9 Mkr (42,2) - Resultat efter skatt uppgick till 34,8 Mkr (30,4) - Resultat efter skatt per

Läs mer

* Resultat per aktie före och efter utspädning FÖRSTA TREDJE KVARTALET 2016 JANUARI-SEPTEMBER För ytterligare information, kontakta

* Resultat per aktie före och efter utspädning FÖRSTA TREDJE KVARTALET 2016 JANUARI-SEPTEMBER För ytterligare information, kontakta Q 3 Delårsrapport januari september 2016 Belopp i Mkr kvartal 3 jan-sep helår FÖRSTA TREDJE KVARTALET 2016 2016 2015 2016 2015 2015 Nettoomsättning 245,4 261,8 847,4 842,8 1 112,6 Rörelseresultat 18,9

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2011 för Zinzino Group (publ.)

Delårsrapport januari juni 2011 för Zinzino Group (publ.) Delårsrapport januari juni 2011 för Zinzino Group (publ.) Organisations nr. 556718-1045 Zinzino AB (publ.) är ett av de ledande direktförsäljningsbolagen, representerat i Sverige, Norge, Danmark, Finland,

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ)

DELÅRSRAPPORT FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) -01-01 -09-30 Koncernens nettoomsättning uppgick till 577,8 (506,1) Mkr, en ökning med 14%. Koncernens rörelseresultat uppgick till 78,4 (63,7) Mkr, en ökning

Läs mer

PROJEKTRAPPORT MOWE. Författare: Jacob Rudenstam DG2 Fredrik Olsson Rasmus Pettersson DG2 Jonatan Olsson. Utskriftsdatum: 2010-12-02

PROJEKTRAPPORT MOWE. Författare: Jacob Rudenstam DG2 Fredrik Olsson Rasmus Pettersson DG2 Jonatan Olsson. Utskriftsdatum: 2010-12-02 PROJEKTRAPPORT MOWE Detta är en projektrapport om MOWE. Ett projekt genomfört i samband med kursen Företags ekonomi och affärsplan. MOWE är ett fiktivt företag. Författare: Jacob Rudenstam DG2 Fredrik

Läs mer

Relation and Brand AB (publ) Kvartalsrapport Januari-September 2008.

Relation and Brand AB (publ) Kvartalsrapport Januari-September 2008. STOCKHOLM -10-23 Relation and Brand AB (publ) Kvartalsrapport Januari-September.! Omsättningen proforma för de första nio månaderna uppgick till 17,1 MSEK (10,1 MSEK) vilket är en ökning med 69 % jämfört

Läs mer

Välkomna till Årsstämma i Clas Ohlson. Stämman börjar kl 11.00

Välkomna till Årsstämma i Clas Ohlson. Stämman börjar kl 11.00 1 Välkomna till Årsstämma i Clas Ohlson Stämman börjar kl 11.00 2 Anders Moberg Styrelsens Ordförande 3 Bo Berggren Stämmans ordförande 4 Gert Karnberger VD 5 Clas Ohlson Företaget startade år 1918 Clas

Läs mer

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år.

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år. Q4 Bokslutskommuniké januari december 2009 Koncernen januari december oktober december Nettoomsättning 482,2 Mkr (514,3) Nettoomsättning 132,4 Mkr (124,6) Resultat före skatt 76,5 Mkr (98,3)* Resultat

Läs mer

Fråga 6.. poäng (5p) Fråga 5.. poäng (2p) Fråga 3.. poäng (4p)

Fråga 6.. poäng (5p) Fråga 5.. poäng (2p) Fråga 3.. poäng (4p) Industriell ekonomi Provmoment: Salstentamen, 7,5 högskolepoäng Namn: Tentamensdatum: 150603 Tid: 9.00-13.00 Hjälpmedel: Räknedosa Totalt antal poäng på tentamen: 20p För att få respektive betyg krävs:

Läs mer

* Resultat per aktie före och efter utspädning Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017

* Resultat per aktie före och efter utspädning Definition av nyckeltal framgår av årsredovisningen för 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017 Q 1 Delårsrapport januari mars 2017 Belopp i Mkr kvartal 1 helår FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2017 2017 2016 2016 Nettoomsättning 291,5 298,6 1 109,2 Rörelseresultat före av- och nedskrivningar (EBITDA) 43,3

Läs mer

Bokslutskommuniké

Bokslutskommuniké 1(5) Bokslutskommuniké 2003-12-31 Nettoomsättningen uppgick till 41,0 (55,8) mkr Resultat efter skatt uppgick till -8,2 (-5,5) mkr Resultat per aktie uppgick till -2,60 (-1,74) kr Likvida medel inkl. kortfristiga

Läs mer

Bokslutskommuniké 2012

Bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommuniké 2012 ÖKAD OMSÄTTNING MED STABIL AVKASTNING Januari - december 2012 Nettoomsättningen uppgick till 694,9 mkr Resultatet före skatt uppgick till 57,5 mkr Resultatet efter skatt uppgick

Läs mer

AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN]

AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN] AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN] Affärsplanen är en överblick över företaget och innehåller vår strategi, affärsidén, framtidsplaner, mål samt vad företaget ska göra för att nå sina mål. KONTAKTA Namn

Läs mer

Delårsrapport för perioden 1 januari 30 juni 2005 för Genesis-IT AB (publ)

Delårsrapport för perioden 1 januari 30 juni 2005 för Genesis-IT AB (publ) Delårsrapport för perioden 1 januari 30 juni 2005 för Genesis-IT AB (publ) Periodens resultat förbättrades med 0,2 MSEK. Periodens resultat före skatt uppgick till 0,8 MSEK ( 0,6 MSEK ). Väsentliga händelser

Läs mer

Rapport för tre månader (1/1-31/3 2001)

Rapport för tre månader (1/1-31/3 2001) DORO Rapport för tre månader (1/1-31/3 2001) 1/5 Omsättningen uppgick till MKr 278 (347 MKr) Resultatet före skatt uppgick till -26 MKr (12 MKr) Vinst per aktie efter schablonskatt 2,68 Kr (0,82 Kr) Komponentbrist

Läs mer

Renée Voltaire. Ella Insulander Frida Richter Olivia de Flon. Norrbert Szabo Sara Björkqvist

Renée Voltaire. Ella Insulander Frida Richter Olivia de Flon. Norrbert Szabo Sara Björkqvist Renée Voltaire Ella Insulander Frida Richter Olivia de Flon Norrbert Szabo Sara Björkqvist Hälsolivsmedelsbranschen Aktörer 3,0 2,5 2,0 1,5 1,0 1,5 3,0 2,2 0,8 Den ekologiska livsmedelsbranschen har under

Läs mer

Fråga 5.. poäng (2p) Fråga 4.. poäng (4p) Fråga 6.. poäng (3p)

Fråga 5.. poäng (2p) Fråga 4.. poäng (4p) Fråga 6.. poäng (3p) Ekonomistyrning 1 Provmoment: Salstentamen, 7,5 högskolepoäng Kod: Tentamensdatum: 170529 Tid: 9.00-12.00 Hjälpmedel: Räknedosa Totalt antal poäng på tentamen: 20 p För att få respektive betyg krävs: G=

Läs mer

Innehållsförteckning. Om företaget 2. Affärsidé 3. Målsättning 3. Marknad 3. Produkt 4. SWOT-analys 5. Marknadsföring 6. Finansiering 6.

Innehållsförteckning. Om företaget 2. Affärsidé 3. Målsättning 3. Marknad 3. Produkt 4. SWOT-analys 5. Marknadsföring 6. Finansiering 6. Innehållsförteckning Om företaget 2 Affärsidé 3 Målsättning 3 Marknad 3 Produkt 4 SWOT-analys 5 Marknadsföring 6 Finansiering 6 Konkurrens 6 Kunden 7 Tidsplan 8 Likviditetsbudget 9 Resultatbudget 10 SunShine

Läs mer

Delårsrapport 2001-01-01 2001-06-30

Delårsrapport 2001-01-01 2001-06-30 Delårsrapport -01-01 -06-30 Rörelsens intäkter uppgick till 841,6 Mkr (694,6 Mkr), en ökning med 21,2 procent. Resultat efter finansnetto ökade till 11,7 Mkr (7,8 Mkr). Rörelseresultatet steg till 14,4

Läs mer

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 Utvecklingen i sammandrag Nettoomsättning 1 095 Mkr +5% Resultat efter skatt 106 Mkr -5% Vinst per aktie 3,10 Kr (3,30) Resultat före

Läs mer

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost Delårsrapport Januari - mars 2016 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranchen samt sport-

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2010 2010-08-27

Delårsrapport januari juni 2010 2010-08-27 2010-08-27 Delårsrapport januari juni 2010 April Juni i sammandrag Nettoomsättningen uppgick till 5 705 (5 744). Rörelseresultatet uppgick till -564 (57). Rörelseresultatet efter finansiella poster och

Läs mer

Relation and Brand AB (publ) Halvårsrapport 2008.

Relation and Brand AB (publ) Halvårsrapport 2008. STOCKHOLM -08-14 Relation and Brand AB (publ) Halvårsrapport. Omsättningen proforma under kvartal 2 uppgick till 6,4 MSEK (3,3 MSEK), vilket är en ökning med 95% jämfört med kvartal 2 år, den redovisade

Läs mer

Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden.

Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden. Delårsrapport januari - september 2008 Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden. Rörelseresultatet uppgick till 0,9 MSEK (1,8) för kvartalet och

Läs mer

Boksluts- och nyckeltalsinformation

Boksluts- och nyckeltalsinformation Datum Sida August 2014 1 (2) Boksluts- och nyckeltalsinformation Boksluts- och nyckeltalsinformation kan erhållas för alla svenska aktiva aktiebolag. Informationen omfattar som mest de fem senaste årens

Läs mer

Delårsrapport. Juli september. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Juli september. J.Harvest & Frost Delårsrapport Juli september 2016 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranchen samt sport-

Läs mer

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018 NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 28 Q 28 Q 27 HELÅR 27 Nettoomsättning, ksek 88 46 8 98 344 739 Ändring i lokala valutor, procent 6, 2,3 Bruttoresultat, ksek 6 595 54

Läs mer

LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 www.ljk.se

LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 www.ljk.se 2014 LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 Omvärldsbevakning Vision var vill du vara om xx år Strategi hur kommer du dit Ditt varumärke Mission vad brinner du för Mål och delmåll Mål och

Läs mer

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Koncernen januari mars Nettoomsättning 115,1 Mkr (120,3) Resultat före skatt 17,4 Mkr (17,0) Resultat efter skatt 12,9 Mkr (12,7) Resultat per aktie 0,61 kr (0,60)

Läs mer

Delårsrapport 2015-04-01 2015-06-30

Delårsrapport 2015-04-01 2015-06-30 Delårsrapport 2015-04-01 2015-06-30 Online Brands Nordic AB (publ) Positivt kassaflöde och 80 % tillväxt i e-handeln Sammanfattning av andra kvartalet 2015 Rörelsens intäkter uppgick till 5 117 TSEK (3

Läs mer

Omsättningen uppgick till 472 tkr (910 tkr ) under det första kvartalet. Resultat efter skatt var -1026 tkr (-1139 tkr) under det första kvartalet.

Omsättningen uppgick till 472 tkr (910 tkr ) under det första kvartalet. Resultat efter skatt var -1026 tkr (-1139 tkr) under det första kvartalet. MIRIS HOLDING AB (publ) - Delårsrapport per 2008-03-31 Omsättningen uppgick till 472 tkr (910 tkr ) under det första kvartalet. Resultat efter skatt var -1026 tkr (-1139 tkr) under det första kvartalet.

Läs mer

januari mars 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2016 VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER KVARTALET För ytterligare information, kontakta

januari mars 2016 FÖRSTA FÖRSTA KVARTALET 2016 VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER KVARTALET För ytterligare information, kontakta Q 1 Delårsrapport januari mars 2016 Belopp i Mkr kvartal 1 helår 2016 2015 2015 Nettoomsättning 298,6 292,6 1 112,6 Rörelseresultat 38,1 31,5 85,7 Rörelsemarginal, % 12,8 10,8 7,7 Resultat efter finansiella

Läs mer

januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0).

januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0). D E L Å R S R A P P O R T januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0). Vinsten före skatt steg till 11,9 mkr (10,3). Vinsten

Läs mer

EKONOMIHANDLINGAR 2013

EKONOMIHANDLINGAR 2013 LILLA ÅRSMÖTET 2014 EKONOMIHANDLINGAR 2013 INNEHÅLL FÖRKLARINGAR TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS ÅRSREDOVISNING 2013 (och på sista sidan en jämförelse mellan bokslutet 2013 och den rambudget som Stora

Läs mer

Delårsrapport 2009-07-01 2009-09-30

Delårsrapport 2009-07-01 2009-09-30 Delårsrapport 2009-07-01 2009-09-30 Highlights första tre kvartalen Ökad omsättning jämfört med föregående år Förbättrat rörelseresultat före och efter avskrivningar Ny grafisk profil och ny hemsida Rapportperioden

Läs mer

Vad det gäller matematiken, så minns att den egentligen inte är alltför svår.

Vad det gäller matematiken, så minns att den egentligen inte är alltför svår. SVECASA Mindre simulerat prov 2 Företagsekonomi Henri (Hema) Virkkunen Alla frågor är flervalsfrågor. Endast ett alternativ är rätt. Har man rätt får man ett (1) poäng, har man fel förlorar man ett halvt

Läs mer

Kommentar från Verkställande Direktören. Delårsrapport 1 januari 31 mars 2008. Koncernrapportering Svensk Internetrekrytering AB (publ)

Kommentar från Verkställande Direktören. Delårsrapport 1 januari 31 mars 2008. Koncernrapportering Svensk Internetrekrytering AB (publ) Delårsrapport 1 januari 31 mars 2008 Koncernrapportering Svensk Internetrekrytering AB (publ) Jan Mar 2008 jämfört med Jan Mar 2007 Nettoomsättningen för kvartalet uppgick till 15,6 MSEK (27,0) Rörelseresultatet

Läs mer

Presentation 27 april. Delårsrapport Jan - mar 2011

Presentation 27 april. Delårsrapport Jan - mar 2011 Presentation 27 april Delårsrapport Jan - mar 2011 Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln.

Läs mer

BroGripen AB Kvartalsrapport

BroGripen AB Kvartalsrapport BroGripen AB Kvartalsrapport 1 2016 RESULTATRÄKNING Koncernen Belopp i Tkr 1601-1603 1501-1503 1 000 Nettoomsättning 67 840 73 404 Driftskostnader -41 469-37 554 Driftresultat 26 371 35 850 Avskrivning

Läs mer

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2002 SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr 556052-4984 Delårsrapport januari - juni 2002 Försäljningen uppgick till 176,1 Mkr (169,3) Resultatet efter finansiella poster uppgick

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 september 2007 Org. nr 556464-6874

Delårsrapport 1 januari 30 september 2007 Org. nr 556464-6874 SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut AB 1(5) Delårsrapport 1 januari 30 september 2007 Org. nr 556464-6874 Perioden i sammandrag för SP-koncernen Verksamheten Ägarens uppdrag till SP är att som en del

Läs mer

TBook Holding AB. 1 januari till 31 mars, 2005

TBook Holding AB. 1 januari till 31 mars, 2005 TBook Holding AB 1 januari till 31 mars, 2005 Stockholm 2005-06-07 Försäljningen ökade med +5% till 2 444 tkr, jämfört med samma period förra året. Koncernen visar ett resultat om 195 tkr (166 tkr) Resultat

Läs mer

Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006

Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006 Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006 - Omsättningen ökade till 504,4 Mkr (423,1) - Resultatet före skatt 107,2 Mkr (96,3) - Resultatet efter skatt 73,7 Mkr (66,8) - Vinst per aktie 3,48 kr (3,19)

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JULI-MARS 2006/2007 Unlimited Travel Group UTG AB (publ) DELÅRSRAPPORT JULI MARS 2006/2007 VERKSAMHETSÅRET 2006/2007

DELÅRSRAPPORT JULI-MARS 2006/2007 Unlimited Travel Group UTG AB (publ) DELÅRSRAPPORT JULI MARS 2006/2007 VERKSAMHETSÅRET 2006/2007 DELÅRSRAPPORT JULI MARS 2006/2007 VERKSAMHETSÅRET 2006/2007 UNLIMITED TRAVEL GROUP UTG AB (publ) 1 JULI 31 MARS (Q1, Q2 och Q3) 2006-2007 Nettoomsättningen uppgick till 98,6* (82,1) MSEK, en ökning med

Läs mer

BroGripen AB Kvartalsrapport

BroGripen AB Kvartalsrapport BroGripen AB Kvartalsrapport 3 2014 RESULTATRÄKNING Koncernen Belopp i Tkr 1401-1409 1301-1309 1 000 Nettoomsättning 194 983 164 850 Driftskostnader -87 048-80 820 Driftresultat 107 935 84 030 Avskrivning

Läs mer

Nyckeltalsrapport 3L Pro 2014. Nyckeltalsrapport. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB

Nyckeltalsrapport 3L Pro 2014. Nyckeltalsrapport. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Nyckeltalsrapport Innehåll NYCKELTAL... 3 REGISTRERA NYCKELTAL... 3 Variabler... 4 Konstanter... 5 Formler... 6 NYCKELTALSRAPPORTEN... 9 ALLMÄNT OM NYCKELTAL... 10 Avkastningsnyckeltal... 10 Likviditetsnyckeltal...

Läs mer