Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan"

Transkript

1 Sida 1 av 24 Huvudstadens Golfklubb Verksamhetsplan

2 Sida 2 av 24 Huvudstadens Golfklubb övergripande verksamhetsplan 2016 Denna inledande del är en sammanfattning av övriga verksamhetsplaner. Den är också i samklang med reviderad HGK Programförklaring HGK klubbstyrelse avser att under 2016 fokusera på följande; Programförklaring Konkret implementera förädlingar och förändring m h t justeringar som gjorts i programförklaring och m h t nya organisationen Större fokus på motionären i balans med satsning på junior och elit Tydligare samarbete med Unipeg där golfbanor och träningsanläggningar är i centrum Idrott och Tävling Ännu offensivare satsning på HGK Junior om det är möjligt med de resurser och finanser som behövs för förverkligande Fortsatt satsning på våra elitlag Herr och Dam samt kvalitativ förädling av HGK Tour och HGK Senior Tour samt några utvalda SGDF och SGF tävlingar med inriktning elit, junior och Handigolf. HGK Arena HGK Arena har tillkommit för att förstärka våra kundförväntningar gentemot Unipeg. Detta avser både det löpande, trivsel likväl som investeringar. Aktivitet Verksamhetsområde Medlem byter namn och inriktning. Medlemsgolfen kommer fortsätta men det finns möjligheter att starta upp andra aktiviteter och söka stöd för detta. T ex föreläsningar, regelvandringar osv Varumärke och kommunikation Arbeta för att HGK ska vara det bästa klubbvalet för alla Ökad kommunikation i alla kanaler som bidrar till att allt flera vill vara aktiva Att vi sprider glädje som bidrar till fler resurser, aktiva ledare och en levande klubb Tydliggöra och äga vårt varumärke genom webb, e-post och Facebook Carina Höijer och Stefan Thorberg

3 Sida 3 av 24 HGK Idrott och tävling Verksamhetsplan för 2016 Vi har summerat 2015 års seriespel och spel på tourerna och konstaterar att vi fortsätter att vara framgångsrika med inte mindre än 5 seriesegrare! Med fortsatt kvalitativ satsning på etablerade delar av HGK Idrott anstränger vi oss för att dessa ska bli fortsatt succé Vi kommer fortsätta med satsningar på både bredden och med spets. Bredd genom att antalet medlemmar satsar ännu mer på sin golf som idrott och blir aktiva spelare, eller är med i vårt träningsutbud och att handicapgrundande ronder ökar. Kvalitativt genom fortsatt satsning på talang, utveckling och elit. HGK kommer vara representerade preliminärt med 17 serielag i olika åldrar och kategorier Kring årsskiftet kommer uppställning för 2016 samt ambitionsnivå för 2016 att presenteras. Detta kommer också finnas på webben med kontaktperson för respektive lag. Idrottsverksamheten kommer under 2016 ha en kommitté bestående av; Ordförande Ansvarig HGK Elit Herr Ansvarig HGK Elit Dam HGK Tour HGK Senior Tour HGK Junior Tour Vakant Jan Rosing Carin Hedström Vakant Rein Sule Åke Pihlanen Juniorverksamheten är också integrerad i en central juniorkommitté m h t HGK Junior Tour, andra tävlingar, läger och aktiviteter. Här sker också en integrering till HGK Elit, dam och herr i samverkan med JK kommittén. Kommittén samlas till Verksamhetskonferens och till ett tillfälle till innan säsong m h t policys, kläder, budget m m för samtliga likväl som HGK Elit, Dam och Herr kommer arrangera separata sammankomster. Givetvis kommer dialogen vara levande mellan alla enheter inom HGK Idrott, lagkaptener, lagledare och spelare för att även nästa år för pegga upp för att sätta Huvudstadens Golfklubb på kartan som en offensiv och framgångsrik golfklubb. Alla som vill satsa på sin golf som idrott ska hitta hem i denna satsning där naturligtvis även vår klubbkänsla står högt på dagordningen. samordnar och förhandlar datum och tider med Unipeg för samtliga tävlingar och aktiviteter på Huvudstadens anläggningar.

4 Sida 4 av 24 Kommittén består av fem till sex ledamöter. Målet är att tre av ledamöterna kan rekryteras av personer som har anknytning till våra tre bananläggningar. Ordföranden i TU väljs av årsmötet. Kommittén utser inom sig funktioner som TU bedömer nödvändiga (t.ex. sekreterare, webbansvarig, GIT- ansvarig). o har ett övergripande ansvar för tävlingsverksamheten i klubben och ska dessutom planera, administrera och genomföra klubbens alla tävlingar. o ansvarar för att inventering av utbildningsbehov görs centralt och lokalt så att uttalad tävlingsverksamhet kan bedrivas med rätt utbildade personer. o verksamhetsplan och verksamhetsberättelse för tävlings & utbildnings verksamheten upprättas. o budget och ekonomi för gemensam tävlings- & utbildningsverksamhet. Medlemmar i TU kommittén Ordförande Vakant Tävlingssamordnare Berndt Lundberg Ledamöter: Claes Thagemark, Per Sima, Johan Askild, Mattias Kock Mål Målet är att skapa ett varierat tävlingsprogram där vi försöker tillgodose varje fullvärdig medlems önskemål om tävlingsform, tid och plats. Tävlingsprogrammet utformas för att tillfredsställa dessa medlemmar men med tyngdpunkten på medelgolfaren (HCP12 till 30). Ansvaret för innehållet av det totala tävlingsprogrammet och fördelningen på respektive bananläggning av tävlingar ligger hos TU. Under högsäsongen ska vi erbjuda medlemmarna tävlingar i princip varje helg vilket betyder att varje anläggning har tävlingar minst var tredje helg.

5 Sida 5 av 24 HGK Elit 2016 Inledning Verksamhetsplan för 2016 års verksamhet där vi planerar, genomför och följer upp verksamheten för klubbens bästa spelare. Här ingår klubbens äldre juniorer och unga seniorer som fullt ut satsar på golf. I klubbens Elitverksamhet ingår också en nivå som kallas Breddelit bestående av duktiga spelare med konkurrenskraftiga HCP som parallellt med sin golf även har en civil karriär. Dessa spelare har sin huvudsakliga tävlingsverksamhet på vår egna HGK tour och deltar i seriespel efter förmåga. HGK Elit sorterar in under HGK idrott och kompletterar verksamheterna herr, dam och junior. Planen skall ses som ett styrdokument för den satsning som görs. Bakgrund/Syfte I HGK: s tidigare och nya programförklaring betonas att klubben skall verka för en idrottslig verksamhet med satsning på junior och framtiden. Elit och bredd är beroende av varandra för att utvecklas. Bredden skall generera elit och elit skall föregå som tydliga målbilder för ungdom och bredd. Den idrottsliga satsning som påbörjades 2009 har t o m 2015 utvecklats mycket positivt. Satsningen framöver präglas av tydliga mål, medel, tillhörighet och åtaganden från spelare. Golf är en mycket tuff och konkurrensutsatt idrott som kräver resurser och stöd. Här prioriteras främst de spelare som satsar och kommer från vår egen junior och ungdomsverksamhet. Dessa spelare kompletteras efter godkännande och budget med nya spelare som tillför verksamheten spets. Mål Golf är till största del en individuell sport där tävlandet oftast mäts på egen prestation, men där spelaren vid ett flertal tillfällen representerar klubben i lag och seriesammanhang. 1. Att på individnivå få fram juniorer och yngre spelare som avancerar i ranking och placerar sig på framskjutande placeringar och avancerar på de olika tourerna. 2. Att klubbens representationslag tillhör de främsta i Stockholmserierna och i det nationella seriespelet (div 1) och är med och konkurrerar om avancemang och seriesegrar. (Se målsättning under herr respektive dam). Spelare/uttagning De spelare som tas ut till denna satsning är elitsatsande juniorer och yngre seniorer. Gemensamt för alla är att de satsar vill utvecklas genom att prioritera golf. Gruppen kommer att bestå av Spetselit och Breddelit. Spelare erbjuds plats efter flera kriterier där HCP eller rankingpoäng är konkurrenskraftiga och tillhör toppen i respektive ålder på regional nivå.

6 Sida 6 av 24 Spelarnas kapacitet skall vara konkurrenskraftig på herrtävling (scratch) från backtee. Hos varje spelare bedöms potential, vilja och egen drivkraft. Spelare tillhörande Spetselit intervjuas personligen, med syfte att vara tydlig med vilken insats som krävs av varje individ. Dessa spelare gör också en säsongsplanering. Gruppen kan under året ändra sammansättning då nya talanger inom klubben utvecklas, eller redan duktiga spelare från annan klubb tillkommer. Nya potentiella spelare till gruppen bedöms av en grupp bestående av ordförande för idrott, Pro och ansvarig för elitverksamheten. Kriterier för att ingå i gruppen Spetselit : Har kapacitet och potential. Vill utvecklas genom golfen. Har ett eget mycket aktivt intresse och driv att utvecklas. Som junior ha support och stöd av en resursperson/förälder. Har valt och prioriterar golfen som första idrott. Har ett aktivt intresse av tävlingsinriktad golf. Är tillgänglig och införstådd med att en tävlingssäsong i golf infaller under perioden majsept. Tillgänglig för seriespel i Stockholmsserien (fyra tillfällen) och nationella serien (ett tillfälle). Aktiv i klubbens interna tävlingar som HGK Tour, KM och Junior KM. Att skriftligt planera och dokumentera tävling, träning, rondanalys. Träning Det viktiga för spelarna i gruppen Spetselit är att både kvalitativ och kvantitativ träning genomförs, inte att det alltid behöver göras i grupp. Stöd för träning kommer att erhållas efter individuell plan, t ex bollkort, mattor, lektioner, seminarier och föreläsningar mm. Spelare förväntas att själv bedriva fysträning, både under vinter- och tävlingssäsong på egen hand. En del av stödet kan benämnas som hjälp till självhjälp d v s tester, planeringshjälp, fys instruktioner (naprapat) mm.

7 Sida 7 av 24 Tävling De spelare som ingår i satsningen kommer också att representera HGK i seriespel, såväl Stockholmsserien som den Nationella serien. Vid likvärdig spelkapacitet som spelare utanför teamet skall spelare i teamet prioriteras. För att nå våra mål att vinna serier eller spetsa laget kan det vara aktuellt att spelare utanför teamet tas ut. Uttagning görs av lagkapten och elitansvarig. Juniorer har huvuddelen av sin tävlingstillhörighet på Skandia Tour på nivåerna Riks och Elit, samt Junior Masters Invitational JMI. Juniorer kan också välja att spela vissa andra rankinggrundande tävlingar i syfte att förbättra sin snittranking och utveckla sin tävlingserfarenhet, exempel SGF Herr, Nordea Future och Nordea Tour. Övriga spelare har sin tävlingsbas på Nordic Leage (Ecco Tour) och Nordea Future Leage eller andra väl ansedda tävlingar på hög Sverige nivå. Vissa andra Tourer kan vintertid komplettera vår säsong med t ex spel på sydeuropeiska tourer. Klubben ersätter startavgifter t o m amatörnivå mot uppvisande av kvitto. Allt sker i nära dialog med klubbens elitansvarige. Ersättning för klubbtävlingar som HGK Tour, KM utgår ej. Bidrag för kostnader för resor och övernattningar för herr och junior ersätts enligt separat ersättningspolicy. Ersättningen utbetalas till junior som kommer in på den högst rankade nivån på Skandia Tour eller annan godkänd tävling. Ersättning utbetalas ej då spelplatsen kan nås från hemmet såväl för inspel som tävling. Varje spelare i Spetselit förväntas planera in och genomföra minst 8 st rankinggrundande tävlingar exklusive klubbtävlingar och seriespel. Spelare som tillhör Breddelit har sin tävlingsverksamhet i huvudsak på klubbtävlingar som HKG Tour, KM och seriespel. Om det blir aktuellt och bedöms som relevant för spelare som når standard och har ambition för att kvala in på Nordic League och Nordea Tour under hösten regleras ersättning enligt separat överenskommelse. Spelarna skall alltid representera HGK och uppfattas som goda ambassadörer för vår klubb. De skall så ofta de kan vid träning och alltid vid tävling vara klädda i den av klubben anmodade klädseln d v s kläder med klubbens logotype.

8 Sida 8 av 24 Övriga aktiviteter Utöver träning och tävling kan klubben eventuellt anordna ett antal träffar för alla spelare som betalar avgift för Tourkonto på HGK Tour. Sådana träffar kan vara: Föreläsningar av kända spelare och golfprofiler. Föreläsningar med praktik av framstående tränare och instruktörer. Möten och träffar med syfte att stärka grupp- och klubbkänsla. Vi kallar dessa aktiviteter för inspirationsträffar, deltagarantalet varierar mellan spelare då vi också verkar för samarbete med andra klubbar och ibland bjuder in deras bästa spelare. Jan Rosing HGK Elit, november 2015

9 Sida 9 av 24 HGK Elit Dam 1. Inledning Under 2010 startade HGK:s uttalade satsning på idrott. Under 6 år har HGK Elit Dam byggts upp. De lag som ingått är D22, Stockholmsserien och Nationella Seriespelet. Under 2011 gick lagen upp i samtliga serier tappade vi ett par spelare och det extra tillskottet från Lindö GK, som vi räknade med blev det ingenting av. Under har ungefär samma spelare deltagit. Fokus har varit på teamkänslan och att få igång en bra verksamhet. Detta har visat sig vara framgångsrikt och har spelarna fått lägre hcp och nått personliga rekord. Laget presterar dessutom bra i förhållande till hcp-nivån. Konkurrensen om platserna har hårdnat och alla sporrar varandra. Lagen har ingen direkt spets på nivån ännu, men tack vare att hcp-nivån sänkts totalt de senaste 3 åren har HGK nu ett lag som klart kan konkurrera med de bättre lagen i många sammanhang tog laget ytterligare ett steg och vann högsta divisionen i D22. En fantastisk insats och ytterligare bevis på att den långsiktiga satsningen fungerar. Laget består av ca spelare med hcp från ca 12 ner till 4,5. Flera spelare spelar på SGF:s Senior Tour. I D35 har vi en spelare rankad 10 och en 13. I D50 har vi en spelare på plats 17. På SGF:s totala ranking har HGK 2 damspelare som rankas topp 160 (plats 136 resp 158). 3-4 spelare har chans att kvala in i någon av de två seniorlandslagen. Under 2015 avgick My Rydin som ansvarig för HGK Elit Dam och ingen ersättare har hittats. Under höstens spelarmöte kom därför gruppen överens om att fördela arbetsuppgifterna på flera personer och 3 lagkaptener. Det är endast aktiviteter inom idrottsverksamheten som tas upp här, för övriga damaktiviteter hänvisar vi till HGK Dam eller motsvarande. D50, D60 och D70 hanteras separat och ingår inte i HGK Elit Dam. Juniorverksamheten för tjejer sköts av Juniorkommittén. Budget, aktivitetsplan och program för seriespelen är inte klart och planen kan därför komma att ändras. Planen är att betrakta som riktlinjer för arbetet under Nära detta dokument skrivs har SGDF precis kommit med förslag på ändring av seriespel och beslut kring detta kan också komma att påverka denna verksamhetsplan.

10 Sida 10 av Målsättning Mål 2016 Kvalitativa mål: Forstätta hålla ihop laget med en härlig lagkänsla Sportmannaskap och Fair play ska genomsyra HGK Elit Dam Ha en bra process för att fånga upp juniorer och få med dem i lagen (denna kan bara uppfyllas den dagen då HGK Junior vill samarbeta) Spontant spel på regelbunden basis Stärka närspelet med hjälp av verktyg för individuell träning i närspel Tydlighet från lagledning i samband med laguttagning och förväntningar från spelare Engagemang från spelare Varje spelare ska ha en målplan Spelarna ska comitta sig till sitt uppdrag, vilket kan betyda att agera fadder till yngre spelare och ställa upp på vissa utvalda aktiviteter Kvantitativa mål: D22 lag 1 med målsättningen att ligga kvar i div 1, lag 2 ska gå upp en division Nationella serien div 2 laget ska ligga topp 3 (beror på kvaliteten på de andra lagen) Stockholmsserien inget deltagande 2016 Vinterträning samordning av individuell träning vid minst 3 tillfällen och 1-2 gruppträningar När säsongen är slut ska samtliga spelare uppnått minst 50% av sina målsättningar för säsongen (kan vara i form av hcp, FW%, GIR, antal slag, antal puttar el likn) ska minst 7st ha varit med minst en gång på Svenska Senior Touren HGK ska ha 5 st topp 10 placeringar på Svenska Senior Touren. Mål på längre sikt HGK satsar på Elit för både herr och dam. Målsättningen för HGK Elit Dam är därför att fortsätta stärka kvaliteten på spelarna ytterligare, oavsett ålder. HGK ska vara klubben som ligger i de högsta divisionerna i samtliga serier. Därmed ska HGK ha ambitionen att vara med i division 1 i Nationella Seriespelet 2017 eller HGK Elit Dam ska ha minst en person med i någon av de två seniorlandslagen. Detta kan uppfyllas om HGK fortsätter att satsa även på elitspelare på seniornivå.

11 Sida 11 av Upplägg Seriespel 2016 har vi återigen ett lag i högsta divisionen i D22 och ett utvecklingslag. På så sätt kan vi att ta in spelare under utveckling och kan därmed säkerställa tillväxten. Den som spelar ska inte bara vara den som kan ta ledigt från jobbet, utan spelarna ska få kämpa om platserna i samtliga lag. Lagledningen åtar sig att i god tid informera om vem som ingår i laget och vem som ska spela. Spelarna ska engagera sig och ställa upp på de krav som ställs på dem. Spelarna ska känna att det hör hemma i ett lag (men vissa spelare kan tillhöra flera lag). Träning Träningen är till för de som kvalar in i lagen, eller har potential att kvala in i lagen och har som målsättning att komma med (även om det inte kommer att ske 2016). Träning kommer att erbjudas både under vintern och under säsongen - med större delen innan midsommar. Spelarna ansvarar främst för sin egen träning, men tillfällen för gruppträning kommer att erbjudas (svinganalys, närspel mm). Mer information om träning kommer separat från lagledningen. Spel på banan Det kommer under säsongen finnas många tillfällen för spel på banan med lagkamraterna. Det är bra att vara med vid dessa tillfällen då det också stärker lagkänslan. Övrigt Seriespelsutbildning KM här förväntar vi oss att alla som kan deltar på KM. Som lagspelare för HGK förväntas du ställa upp i klubbens KM. För att delta i serielagen krävs att deltagarna har gått en utbildning som hålls under våren (om inga nya spelare tillkommer 2016 stryks denna punkt). Denna kommer att fokusera på regelverken för de olika serierna, vad som förväntas av lagkapten och spelare, de olika spelformerna, genomgång av nya regler, samt tips och tricks. Våruppstart Planer på en resa utomlands finns. 4. D22 Seriespel ålderskategorier Vad är D22? Stockholms Golfförbunds har serier för ålderskategorier. D22 serien är för de som är 22 år (fyller 22 under året) och äldre, det finns ingen övre åldersgräns. I D22 finns det 4 divisioner med flera grupper i varje: 1, 2A+2B, 3A+3B och 4A+4B+4C. Två klubbar möter varandra i en

12 Sida 12 av 24 match där 4 spelare från varje lag deltar. De bästa spelarna från varje lag möter varandra, de näst bästa möter varandra osv. En vinst ger 1 poäng och delning ger 0,5 poäng. Samtliga matcher summeras och ger lagets totala poäng. Matcherna spelas på vardagseftermiddagar. Det brukar vara god stämning och jämna matcher. De som en gång börjat delta brukar vilja fortsätta vara med vann HGK högsta divisionen med lag 1. Lag 2 spelar i division 4. Det handlar om totalt ca 6 matcher per lag (3 före industrisemestern och 3 efter), som startar ca 15:00 på eftermiddagen. Målsättning 2016 Målsättningen är att stanna kvar i Div 1 för lag 1 och för lag 2 att gå upp en division. 5. Nationella Seriespelet Vad är Nationella Seriespelet? Nationella Seriespelet är serien där det verkligen gäller. Högsta divisionen är Lag SM. Serien är indelad i olika geografiska regioner och spelas över hela landet samma dagar. Det handlar om 2 dagars spel i juli, oftast vecka 29 (två foursomes, en bästboll och en singel). Förutom själva speldagen så är det en inspelsrunda samma vecka. Målsättning 2016 HGK är med i Div 2 Östra och lyckades 2015 komma 4:a. Målsättningen 2016 är att komma topp 3 (om spelarmaterialet i de andra lagen är ngt sämre än 2015 är målet att vinna divisionen). Vår förhoppning är att inom ett par år kunna ta oss tillbaka till division Budget och ersättning till spelare Budgeten för 2016 är ännu inte klar och godkänns i slutet på november Följande ersättning till spelare är planerad: Rangekort ett fritt rangekort samt rabatterade kort enl ök med HGK och Unipeg. Gruppträningsrabatt vinter/sommar (alternativ ersättning för de som väljer enskild träning). Poletter vid matcher Nytillkomna spelare utrustas med pikétröja, vindjacka, långärmad tröja (spelarna ska uppmanas att ha på sig dessa vid klubbtävlingar och representation vid tävlingar utanför klubben såsom Svenska Senior Touren). Tillgång till coach/mental tränare under säsong samt Nationella Seriespelet Bensinersättning för resor till Nationella Serien (ev hotell om serien förläggs långt bort) Spelare som spelar i Nationella Seriespelet får också ett par lektioner av ngn av HGK:s tränare. Lunch och fika vid Nationella Seriespelet (även hyra av vagn om så behövs).

13 Sida 13 av 24 HGK Senior Tour HGK Senior Tour fortsatte växa under Ambitionen för 2016 är att fortsätta på inslagen linje men också att kvalitetssäkra det program som redan är etablerat. Syftet med HGK Senior Tour påminner en hel del om HGK Tour men med lite generösare handicapregler och för spelare från H50/D50 och uppåt. Avsikten är att klubbens bättre seniorspelare ska vid regelbundna tillfällen kunna tävla i tuff konkurrens på s. k scratch basis. Avsikten är också att resultaten från HGK Senior Tour ska kunna underlätta laguttagningar till Stockholmsserier mm. Tävlingarna spelas i två separata klasser, men med blandad lottning. Fastställt program kommer gå ut via nyhetsmail och kommer läggas ut på webben i god tid innan säsongen Detta är också en del av klubbens Tävlingskalender.

14 Sida 14 av 24 HGK Arena Verksamhetsplan för verksamheten inom Arena 2016 Under 2015 infördes begreppet Arena. Det är en egen organisation som har till funktion att vara kontaktlänken mellan Unipeg AB och HGK. Ansvarig för Arena har till uppgift att se till att ingångna avtal och policys gällande banor och byggnader/kringområden efterlevs, samt att framföra medlemmarnas åsikter. Vid behov inhandlas specialkompetens av extern konsult. Mål 2016: Att under året ha regelbundna möten med bancheferna på våra respektive anläggningar för att framföra åsikter samt bli informerad om kommande planerade arbeten/åtgärder. Att under året vara uppmärksam på att banskötselpolicy och eventuella investeringsplaner efterlevs och att ifrågasätta om så inte är fallet. Att kontrollera att Unipeg AB ger information till våra medlemmar betr. Bl.a. banstatus, eventuella problem som påverkar skötseln, öppettider, startförbud mm. Vid behov påpeka brister. Att gemensamt med Unipeg AB påverka och utforma framtida investeringar som påverkar oss medlemmar. Inte bara gällande banorna utan även hela våra anläggningar. November 2015 Mikael Sinclair, Arenaansvarig

15 Sida 15 av 24 HGK Aktiviteter 2016 Vi vill utveckla golfen för våra medlemmar för att öka trivseln på våra banor, t ex i form av föreläsningar, regelvandringar, utbildning, träning. Vi strävar efter att medlemmarna själva skapar en del aktiviteter och projekt med stöd från centrala resurser. Vi har en välfungerande medlemsgolf sedan många år men det finns utrymme för flera grupper att starta upp verksamhet. Viktigt att alla känner sig välkomna och att alla evenemang kommuniceras på hemsidan o/e Facebook. Mål 2016 Arbeta med att få dagens redan fungerande verksamheter Senior/Dam och Medlemsgolf att fortsätta fungera på bästa sätt. Att skapa bra förutsättningar för de resurspersoner som håller i medlemsverksamheter Att arbeta fram en gemensam plattform för resurspersoner på HGK: s olika arenor Att verka för att på de anläggningar som saknar viss verksamhet försöka finna resurspersoner som vill engagera sig och ansvara för Senior/Dam eller medlemsverksamhet och hjälpa dem med att etablera verksamheten. Att knyta upp ett antal resurspersoner som vill engagera sig med att arrangera medlemsaktiviteter. Alla medlemsaktiviteter ska publiceras på hemsidan Alla medlemsaktiviteter på arenorna ska presenteras i ett gemensamt mailutskick i mars/april Alla sociala aktiviteter ska annonseras på HGK: s hemsida och Facebookgruppen Att verka för att bevara golfens goda traditioner beträffande etikett, spel och uppträdande Göra klubben mer attraktiv för olika kategorier av golfare så att dessa söker sig till våra tävlingar Samordna utbildningar inom regeltolkning, GIT tävlingssystem, tävlingsledning och domarutbildning för medlemmar och resurspersoner som arbetar med klubbens tävlingar.

16 Sida 16 av 24 Medlemsgolf Medlemsgolf som erbjuds under 2016 och som finns med i HGK: s kalender/tävlingskalendern på hemsidan; Lindö Damgolf, Seniorgolf Lövsättra Seniorgolf Riksten Damgolf, Seniorgolf och Medlemsgolf Medlemsaktiviteterna finansieras genom deltagaravgift om ca kr. För vissa tävlingar och aktiviteter utgår separat avgift som täcker uppkomna kostnader. HGK - Arena Lindö Damgolf Speltider för damer varje tisdag fr.o.m. 5 maj 29 september dagtid 8:34-10:30 Samt kvällstid 17:34-18:00. Seniorgolf Verksamheten riktar sig mot män födda 1960 eller tidigare och som är medlemmar i Huvudstadens Golfklubb. Syftet med verksamheten är att kunna erbjuda intresserade seniorer möjlighet att spela olika former av golftävlingar med likasinnade samt att under icke-säsong ordna vinterträning och seniormöten. Målet är att alla seniorer ska uppleva en bra social gemenskap tack vare golfen ute på Lindö. Fast speldag för Seniorer 55+ är torsdagar mellan 0800 och Premiär i början av maj och avslutning i slutet av september. Programmet utarbetas i god tid före säsongstart HGK - Arena Lövsättra Seniorgolf Seniorverksamheten väntas ha liknande omfattning och innehåll under 2015 som under Det innebär tävling varje onsdag under hela säsongen, 30 april 1 oktober. Cirka 4 tävlingar genomförs på Lindöbanor, övriga på Lövsättra. Sex tävlingar på vardera vår, sommar och höst körs som slaggolf- och poängbogeyserier. Dessutom arrangeras fem separata tävlingar med andra spelformer. I tävlingarna tillämpas huvudsakligen blandade dam/herrbollar.

17 Sida 17 av 24 HGK - Arena Riksten Damgolf Vi kommer att tillsammans spela 9-hål och med spelstart mellan klockan Verksamheten är tänkt att hållas igång från maj till mitten av september. Vi kommer dessa kvällar att introducera olika spelformer och prata om regler som är knutna till vald spelform. Seniorgolf Seniorerna räknar med att hålla sig lika aktiva under 2015 som under Målet är att än fler seniorer börjar spela på tisdagarna. Damer är extra välkomna och antalet damer ökade under 2014 och vi hoppas på samma trend under Seniorgolfen spelas på tisdagar mellan kl Medlemsgolf En mycket omtyckt aktivitet för våra medlemmar som vi självklart kommer att genomföra även Vi hoppas på än fler spelare. Spelformen blir Running Eclectic i tre klasser klass ,9 HCP, klass ,9 HCP och klass HCP. Speltiden kommer att vara från maj-juli och from aug

18 Sida 18 av 24 HGK Junior Verksamhetsplan HGK Junior 2016 Kort tillbakablick på 2015 Juniorverksamheten som under 2015 koncentrerades till Riksten och Lindö hade ett bra år. Antalet juniorer i träning var 150 varav 110 på Lindö och 40 på Riksten. HGK Junior har fortsatt en bra andel tjejer i träning och ligger här klart över snittet i SGDF. HGK Junior Söder (Riksten) har en fortsatt fin utveckling vilket ledde till att allt fler juniorer under säsongen 2015 tävlade flitigt i de juniortävlingar arrangerade av SGDF och då med fokus på tävlingar Skandia Tour dvs Distrikt, Regional och Riks. Inriktning 2016 Ett starkt fokus kommer under 2016 att ligga på att bibehålla våra befintliga juniorer i klubben och i träning. För att klara detta måste arbetet fortsätta med att rekrytera och utbilda ledare och resurspersoner som är med och arbetar med juniorverksamhetens olika funktioner. Då allt fler av klubbens juniorer nu fått ett HCP och tävlat allt flitigare så kommer träningen att anpassas och bli med individanpassad. En stark ambition kommer att ligga på att få klubbens juniorer att komma till klubben i större utsträckning än tidigare. Mer träning leder till att fler juniorer utvecklas snabbare. Under 2016 kommer HGK Junior därför att ha som målsättning att öka antalet ordinarie träningstillfällen from Bredd till minst 2 ggr/veckan. HGK Junior ska följa SGF: s Grönt Ljus, med samma definitioner båda anläggningarna Lindö och Riksten. Verksamheten på båda anläggningar skall följa den utvecklingstrappa som SGF tagit fram. Med detta är vår inriktning ett helhetsgrepp från golfkul, nybörjare, bredd, talang, utveckling och till elit.

19 Sida 19 av 24 Kvantitativa mål Att behålla målet med att öka antalet engagerade ledare/föräldrar som resurspersoner med mål att ha minst 2 dedikerade ledare per träningsgrupp. Att behålla de 150 juniorer i träning och under 2016 få minst 25 % av dessa att börja tävla. Att få fler av klubbens juniorer att satsa på golf som sin 1:a idrott. Att etablera en fungerande verksamhet för de allra yngsta dvs. Golfkul (5-7 år) på båda anläggningarna och med målsättning att minst 50 % av dessa sedan går vidare i klubbens övriga juniorverksamhet. Att fortsätta arbetet med att behålla tjejerna i träning så att de under 2016 representerar minst 30 % av klubbens juniorer. Kvalitativa mål Tävling skall vara en naturlig av träningsverksamheten i alla träningsgrupper och mellan anläggningarna. Fullfölja arbetet med att bygga ett samarbete med skolor och andra idrottsklubbar som sedan skall ligga som en bas för en naturlig rekrytering av nya juniorer till klubben. Nybörjar, bredd, talang och utvecklingsgrupper på båda våra anläggningar. Fortsätta arbetet med att skapa ett attraktivt året runt verksamhet som gör att flera juniorer väljer att stanna kvar inom golfen och i klubbens verksamheten. Stimulera, erbjuda och bedriva utbildning av klubben ledare och resurspersoner för att de skall ha tillräcklig kunskap och känna sig trygga i att bedriva en kvalitativ verksamhet. Stimulera att ledare i större utsträckning går på de utbildningar som klubben SGDF erbjuder. Fortsätta arbetet med att fullt ut följa det av SGDF framtagna utbildningsmaterialet Golfäventyret. Detta för att stimulera yngre juniorer till utveckling av sitt golfspel. Att tillsammans med Unipeg utifrån vad som är rimligt skapa bästa möjliga träningsmöjligheter på alla anläggningar. Detta skall sträva efter att ge juniorer en mer individanpassad träning. Verka för att HGK Juniorer på bästa sätt förbereds för spel och tävlingar. I detta ligger ett starkt fokus att skapa en trygghet i golfens regelverk och spelstrategi. Skapa och ge nödvändiga förutsättningar och stöd till de juniorer som önskar satsa på golf som idrott. Att under året erbjuda intressanta läger för klubbens juniorer. Vara aktiv i att arrangera de av SGDF framtagna juniortävlingarna. Tillsammans med Unipeg verka för att alla restauranger och kiosker anpassas för att passa våra juniorer både vad gäller utbud och prisläge. Att fortsätta arbetet med målet att få Guldcertifiering från SGF.

20 Sida 20 av 24 Organisation HGK Junior skall fortsätta arbetet med att stärka upp med fler engagerade ledare för att de uppsatta målen skall förverkligas. För att möjliggöra den fortsatta utveckling så utvärderas möjligheten att engagera en resurs som får möjlighet att arbeta med att vidareutveckla klubbens juniorverksamhet under dagtid. Denna utveckling skulle vara naturlig med bas av verksamhetens storlek och allt närmare samarbeten med externa parter där arbetet enbart är relaterat till dagtid. Central juniorkommitté - HGK Junior Åke Pihlanen Ordförande HGK Junior Hans Nordin Junioransvarig HGK Junior Söder (Riksten) Vakant Junioransvarig HGK Junior Norr (Lindö) Vakant Tävlingsansvarig för HGK Junior. Lokala Arbetsgrupper En lokal arbetsgrupp på resp. anläggning leds av en Junioransvarig och dess ledare/resurspersoner. Junioransvarig sitter även sitter med i den Centrala Juniorkommittén och har som ansvar att verksamhetsplanen inkl. budget efterlevs lokalt. Den lokala arbetsgruppen har i sin tur ett nära samarbete med den lokala Pro/tränare. Den lokala arbetsgruppen skall verka för att engagera/rekrytera resurspersoner till följande roller: Golfkul (Om resurspersoner ej kan engageras kan denna träning skötas av Pro) Resurspersoner från föräldrar ledet som kan bistå med roller som: Närvarokontroll - LOK, Uppvärmning, Sociala aktiviteter, transport till/från träning/tävlingar osv. Verka för att tillsätta resurspersoner som enbart håller i området tävling. Allt för att Pro/tränare skall kunna fokusera på träningsverksamheten. Tävlingar 2016 Tävling kommer även fortsatt att ses som en del av träningen. HGK Juniorer skall stimuleras att tävla lokalt och ute i distriktet utifrån utvecklingsnivå och mognad. Allt under mottot: Det skall vara kul att tävla och ett viktigt inslag är att juniorer, föräldrar och ledare skall utbildas i att hantera med och motgångar. Klubbtävlingar Med syfte att förbereda klubbens juniorer för tävlingar ute i distriktet (SGDF) så är ambitionen att arrangera fler klubbtävlingar. Lilla Stockholmsligan HGK Junior kommer även under 2016 ha ett gemensamt lag med i Lilla Stockholmsligan.

21 Sida 21 av 24 Målsättningen är att laget kommer att bestå av spelare från respektive anläggning (Lindö, och Riksten). Dessa spelare kommer att tas ut till respektive match. Då allt fler juniorer börjar tävla så är ambitionen att HGK Junior anmäler 2 lag till Lilla Stockholmsligan till säsongen Finalerna i Lilla Stockholmsligan kommer även 2016 att arrangera av HGK Junior ute på Lövsättra. Tjejligan Ett lag kommer även att sättas upp under säsongen 2016 och Finalerna i Tjejligan kommer även under 2016 att arrangera av HGK Junior ute på Lövsättra. SGDF Mini Tour En stark ambition kommer att vara att allt fler av klubbens yngre breddjuniorer tävlar i SGDF Mini Tour som är öppen för alla oberoende av om man har officiellt HCP eller inte. Respektive anläggning kommer att stimulerar sina Juniorer att delta. SGDF Rookie Tour Fortsatt fokus på att stimulera deltagande i SGDF Rookie Tour som är öppen för pojkar och flickor upp till 16 år som är medlem i klubb tillhörande SGDF och riktar sig främst till de som har HCP Flera deltävlingar under året och de främsta bjuds in till finalspel. Respektive anläggning stimulerar sina Juniorer att delta. SGDF Future Leage HGK Junior kommer även till säsongen 2016 att anmäla ett lag i SGDF Future League (FL). FL är en matchspelserie för klubblag för att ge flera juniorer chansen att spela matchspel i lag form på liknande sätt som JSM Klubblag. Avsikten är att komplettera JSM Klubblag för klubbar som inte kan ställa fulla JSM lag samt att ge flera spelare möjlighet att spela lagmatcher i klubbar med JSM lag. Ett lag består av minst 4 högst 6 spelare födda 1993 eller senare. I laget måste 1 spelare av motsatt kön ingå. Skandia Tour Skandia Tour spelas på flera olika nivåer; Distrikt, Regional, Riks och slutligen Elit. Inför säsongen 2016 kommer flertalet av våra HGK Juniorer att spela i Skandia Tour tävlingarna. Dessa är prioriterade tävlingar för våra bästa juniorer och på Region, Riks och Elit samlar spelarna viktiga rankingpoäng. Klubben har inför 2016 ansökt om att arrangera dessa tävlingar. Skandia Cup Skandia Cup är Sveriges största juniortävling och inleds med klubbkval för att därefter följas av ytter kval innan man når finalen. HGK Junior Klubbkval kommer att spelas på Lindö i samband med samband med det gemensamma sommarlägret för HGK Junior. För yngre juniorer kommer det samtidigt att erbjudas en 9-håls tävling.

22 Sida 22 av 24 Detta för är att alla juniorer skall vara med och tävla i någon form även om man inte är aktuell för att kvala vidare i Skandia Cup. Inför 2016 har klubben ansökt om att arrangera Skandia Cup Regionsfinal på Lindö. Läger Även under säsongen 2016 kommer HGK Junior att arrangera sommarläger för klubbens juniorer. Detta läger kommer även att vara öppet för juniorer som ej är medlemmar i HGK. Vårläger - Talang Ambitionen är även att Talanggrupperna från HGK Junior Söder och HGK Junior Norr under ledning av Pro och ledare på ett uppstartsläger under våren. Sommarläger - HGK Junior Vi repeterar det mycket lyckade 4 dgr sommarlägret. Konceptet som fungerat mycket bra var att juniorerna tränar först 2 dgr på hemmaanläggningen och alla juniorer samlas sedan på Lindö på morgonen dag 3 för 2 clinics, övernattning och avslutande Skandia Cup kval. Till detta läger välkomnar klubben även externa juniorer. Träningsgrupper HGK Junior har en tydlig struktur vad gäller träningsgrupper och utvecklingsnivå. Vi vill att det skall finnas en inbyggd strävan för juniorerna att träna för att nå nästa nivå dvs. nästa träningsgrupp i utvecklingstrappan och då få en tydlig bekräftelse att man utvecklas. Gruppindelningen baseras på ålder, utveckling och ambitionsnivå. Träningsgrupperna komponeras på våren när vi fått in alla anmälningar och baseras på flera faktorer. Den övergripande faktorn är vart i utvecklingskurvan respektive junior befinner sig. Vi tittar även på ålder, kön och kompisar. Med erfarenhet kan vi se att tjejer gärna vill träna med varandra och om underlag finns så skapar vi gärna och om möjligt träningsgrupper med enbart tjejer.

23 Sida 23 av 24 Team Huvudstaden Tvärgrupp "Team Huvudstaden" som kommer att bestå av utvalda spelare från utvecklingsgrupperna från HGK Junior Norr och HGK Junior Söder. Denna grupp som kan ses som en "språngbräda" för juniorer med ambition och som siktar på att komma upp i sin lokala talanggrupp på en lokala anläggning. Ambitionen är att Team Huvudstaden skall samlas för gemensam träning under säsongen. Golfkul - Golfäventyret En viktig del i Juniorverksamheten är Golfkul som är insteget för yngre juniorer 5-7 år. Vi kommer att verka för att denna kan växa ytterligare under Vidare så kommer klubben att fortsätta arbetet med att etablera Golfäventyret som en naturlig del av träning av ungdomar i tidig ålder. Stimulerade och utvecklande träning HGK Junior kommer att fortsätta sitt arbete med att skapa en stimulerande och utvecklande träningsmiljö för att bekräfta och synligare olika steg i juniorernas golfutveckling. Syftet med detta är att det skall ge respektive junior en kvittens på att man utvecklas i rätt riktning vilket samtidigt stimulerar till fortsatt träning/utveckling. Externa samarbeten Skolor Med bas av tagna kontakter ser vi ett tydligt intresse från idrottslärare att knyta samarbete där klubben kan besöka skolornas idrottsklasser för att låta elever Prova på golf. Detta är troligen den bästa rekryteringsaktivitet man kan tänka sig.

24 Sida 24 av 24 Idrottsklubbar I samma anda och anledning som att besöka skolor ser vi samarbetet med andra idrottsklubbar. I första hand då idrottsgrenar som kompletterar golfen säsongsmässigt som t.ex. tennis, hockey, volleyboll och innebandy. Flera av HGK Juniorerna spelar redan t.ex. tennis och ett samarbete stärker deras känsla för golfen och får på detta sätt möjlighet att visa detta för sina vänner som på så sätt blir intresserade av golf som idrott. Sponsorer HGK Junior fortsätter arbetet med att närma sig och knyta samarbeten med sponsorer vilket grundats på att ansvariga inom HGK Junior under ett par år nu utbildat sig inom sponsring via medlemskapet i SEFS - Sponsor & Eventföreningen Åke Pihlanen ansvarig för HGK Junior

Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan

Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan Sida 1 av 14 Huvudstadens Golfklubb Verksamhetsplan 2017 2016-12-06 Sida 2 av 14 Huvudstadens Golfklubb övergripande verksamhetsplan 2017 Styrelsen har under hösten arbetat med en ny Programförklaring

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan 2015 2014-12-08

Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan 2015 2014-12-08 Sida 1 av 27 Huvudstadens Golfklubb Verksamhetsplan 2015 2014-12-08 Sida 2 av 27 Huvudstadens Golfklubb övergripande verksamhetsplan 2015 Denna inledande del är en sammanfattning av övriga verksamhetsplaner.

Läs mer

Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013

Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013 Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013 Kort tillbakablick och inledning Inför säsongen 2012 ansökte HGK Junior och genomförde ett utvecklingsprojekt "Idrottslyftet". Projektet finansierades och genomfördes

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb. Programförklaring 2014-2016

Huvudstadens Golfklubb. Programförklaring 2014-2016 Huvudstadens Golfklubb Revidering fastställd på årsmötet 141208 Programförklaring 2014-2016 Värderingar Vision Verksamhetsidé Övergripande mål Värderingar Huvudstadens Golfklubb står för följande fem värderingar

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan

Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan Sida 1 av 19 Huvudstadens Golfklubb Verksamhetsplan 2018 2017-12-05 Sida 2 av 19 Huvudstadens Golfklubb övergripande verksamhetsplan 2018 Programförklaring för 2017-2019 - Klubben för dig som vill bli

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Sida 1 av 32. Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Sida 1 av 32. Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan 2014 Sida 1 av 32 Huvudstadens Golfklubb Verksamhetsplan 2014 131117 Sida 2 av 32 Huvudstadens Golfklubb övergripande verksamhetsplan 2013 Denna inledande del är en sammanfattning av övriga verksamhetsplaner.

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Sida 1 av 32. Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Sida 1 av 32. Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan 2014 Sida 1 av 32 Huvudstadens Golfklubb Verksamhetsplan 2014 131209 Sida 2 av 32 Huvudstadens Golfklubb övergripande verksamhetsplan 2014 Denna inledande del är en sammanfattning av övriga verksamhetsplaner.

Läs mer

Hofgårds Golfklubb. Verksamhetsplan Juniorer

Hofgårds Golfklubb. Verksamhetsplan Juniorer Hofgårds Golfklubb Verksamhetsplan Juniorer Vision Att ha en klubb med många juniorer där man tillsammans har kul och tränar och tävlar med stöd av tränare och med föräldrar som aktiva ledare. Idrotten

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb Lindö

Huvudstadens Golfklubb Lindö Verksamhetsplan 2013 Teamet kommer att arbeta enligt en förenklad organisation som fastställts av huvudstyrelsen. Vi kommer att bestå av följande ledamöter: Ordförande Sekreterare + resursperson Juniorer

Läs mer

Hofgårds Gk. Verksamhetsplan Juniorer 2016

Hofgårds Gk. Verksamhetsplan Juniorer 2016 Hofgårds Gk Verksamhetsplan Juniorer VERKSAMHETSPLAN FÖR JUNIORER - HOFGÅRDS GK Innehåll 1. Vision 2. Målsättning strategi aktiviteter Träning Tävling Socialt Kommunikation Ledare Rekrytering Utbildning

Läs mer

Junior- kalendern. www.sgdf.se

Junior- kalendern. www.sgdf.se Junior- kalendern 2015 www.sgdf.se Gemenskap, Glädje och Uppmuntran! Stockholms Golfförbund är ett organ för SGFs regionala verksamhet och skall inom ramen för detta verka för att utveckla golfidrotten

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Idrottsprogram för Dalsjö GK

Idrottsprogram för Dalsjö GK DALSJÖ GOLFKLUBB Idrottsprogram för Dalsjö GK 2015-2019 Ett handlingsprogram för hela klubben Styrelsen 2015-03-05 Inledning, inriktning, vision, övergripande mål, delmål, långsiktiga mål, aktiviter, utbildning,

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra.

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra. Juniorkommittén 2017 består av; Camilla Yngfalk, Håkan Moquist, Håkan Palo, Lars Hesselberg, Gunnar Olsson, Daniel Jansson, Pernilla Hemmingsson och Lena Johansson Verksamhetsplan 2017 Mission Juniorverksamheten

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15 Landskrona Golfklubb Idrottsprogram Reviderat 2013-01-15 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Idrottsprogram för Barn och Ungdom 3 2.1 Långsiktiga mål 3 2.2 Syfte 3 3. Föräldraengagemang 4 4. Organisation

Läs mer

Allt börjar med ett hej J GLÄDJE LYHÖRDHET RESPEKT VÄLKOMNANDE PÅLITLIGHET

Allt börjar med ett hej J GLÄDJE LYHÖRDHET RESPEKT VÄLKOMNANDE PÅLITLIGHET Allt börjar med ett hej J GLÄDJE LYHÖRDHET RESPEKT VÄLKOMNANDE PÅLITLIGHET Verksamhetsplan Kungl. Drottningholms GK Framtidslaget och Elit 2019 Antal i träning 2019 Team Elit 9 st Framtidslaget 16 st.

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

Verksamhetsplan Kungl. Drottningholms GK Junior och Elit

Verksamhetsplan Kungl. Drottningholms GK Junior och Elit Verksamhetsplan Kungl. Drottningholms GK Junior och Elit Vision Att skapa en levande juniorverksamhet på Kungl. Drottningholms GK med hjälp av hjälpledare, tränare, föräldrar och ungdomar. Övergripande

Läs mer

Agenda Informationsmöte

Agenda Informationsmöte JSM GULD 2014 Agenda Informationsmöte Presentation JEK och tränare 2014 bra och mindre bra Vad händer för nytt 2015? Information om träningen (när, var, hur, vem) Information om träningsavgift Golfskola

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan 1. Nulägesanalys Under 2015 har det bedrivits en ungdomsverksamhet med drygt 60 ungdomar fördelat på tre olika träningsgrupper, baserat på ålder

Läs mer

HGK Styrelseprotokoll 1/ 2015

HGK Styrelseprotokoll 1/ 2015 Protokoll: Styrelsemöte HGK Klubbstyrelse Möte nr: 1/2015 Plats: Lindö golfanläggning Mötestid: 8 dec 2013 klockan 20.30-21.30 Deltagare: Hans Gustavsson (HG), Per Liedstrand (PL), Louise Lindell (LL),

Läs mer

Huvudstadens GK Protokoll höstmöte Sida 1

Huvudstadens GK Protokoll höstmöte Sida 1 Sida 1 Protokoll: HGK årsmöte höst 2014 Plats: Lindö golfanläggning Tidpunkt: 2014-12-08 19.00 21.25 Deltagare: 46 röstberättande medlemmar inklusive styrelsen. Ordförande Stefan Thorberg hälsade alla

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB Skriven av: Styrelsen ARLANDASTAD GK den 22 januari 2019 Verksamhetsplan 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. 2019 kommer att bli ett intensivt

Läs mer

Kalmar GK, Junior Kick Off 2015

Kalmar GK, Junior Kick Off 2015 Kalmar GK, Junior Kick Off 2015 Alla hälsades välkomna utanför klubbhuset. Pierre delade in samtliga juniorer i respektive träningsgrupp. Jacob och Jacob tog hand om Golfkul Spel och lek Eva och Håkan

Läs mer

En nyhet inför årets säsong blir att klubbstyrelsen tar ett större operativt ansvar för klubbens verksamhetsområden.

En nyhet inför årets säsong blir att klubbstyrelsen tar ett större operativt ansvar för klubbens verksamhetsområden. Verksamhetsplan för Arlandastad GK 2015. Övergripande inriktning Verksamheten i Arlandastad Golfklubb bedrivs inom ramen för två huvudprogram, medlemsprogrammet respektive junior- och elitprogrammet. Verksamhetsplanen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. När vi planerar verksamheten i golfklubben

Läs mer

Föräldramöte angående juniorgolf på Gripsholms GK säsongen 2016

Föräldramöte angående juniorgolf på Gripsholms GK säsongen 2016 Föräldramöte angående juniorgolf på Gripsholms GK säsongen 2016 Mariefred, 24 april 2016 Agenda Presentation Kort om verksamhetsplanen och juniorkommittén Säsongens kalender Träningsupplägg och utveckling

Läs mer

Grupp Inriktning Avgifter Golfkul 5-7 år Första kontakten med golf 500 kr (ink medlemskap)

Grupp Inriktning Avgifter Golfkul 5-7 år Första kontakten med golf 500 kr (ink medlemskap) Juniorgolf 2018 Hammarö GK Golf ska vara kul för alla. Det finns de som vill spela golf bara för att det är så himla kul och det finns de som drömmer om att bli lika bra som Jonas Blixt eller Anna Nordqvist.

Läs mer

Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019

Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019 Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Vision... 2 1.2 Organisation för knatte- och juniorverksamheten...2 1.3 Målsättning... 2 2. Utvecklingstrappan

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb. Programförklaring

Huvudstadens Golfklubb. Programförklaring Huvudstadens Golfklubb Programförklaring 2014-2016 Värderingar Vision Verksamhetsidé Övergripande mål Värderingar Huvudstadens Golfklubb står för följande fem värderingar som samverkar och tydliggör vad

Läs mer

Hammarö GK Junior. Verksamhetsplan 2010

Hammarö GK Junior. Verksamhetsplan 2010 Hammarö GK Junior Verksamhetsplan 2010 Inledning Under 2009 hade vi på Hammarö GK 120 juniorer i träning med 27 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 4 gånger per vecka. Vi hade serielag för

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2015

Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till ett nytt golfår på Vallda Golf & Country Club och tack för ert engagemang under 2014! Det är fantastiskt roligt att få vara en del av Valldas juniorverksamhet

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Sida 1 (9) NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planerinskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande för distriktets klubbar

Läs mer

Verksamhetsplan Idrottsprogram. för. Kristianstads Golfklubb i Åhus

Verksamhetsplan Idrottsprogram. för. Kristianstads Golfklubb i Åhus Verksamhetsplan Idrottsprogram för Kristianstads Golfklubb i Åhus Verksamhetsplan/Idrottsprogram Kristianstads GK Vision: Klubbens Juniorer och Elit skall trivas på golfklubben och utvecklas till människor

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd Värdegrund Våra

Läs mer

Agenda Informationsmöte

Agenda Informationsmöte Agenda Informationsmöte Presentation JEK och tränare Information om träningen (när, var, hur, vem) Information om träningsavgift Golfskola Tävlingsinfo Hemsidan Övrig info och frågor Tröjprovning Träning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb Inledning Hofgårds GK har runt 600 medlemmar. Medelåldern i klubben är 47 år och fördelning män 74 % och kvinnor 26%. Andelen juniorer upp till 20 år är 13% (83

Läs mer

SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2018

SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2018 SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2018 VERKSAMHETSIDÉ Vi erbjuder en bred verksamhet för barn och ungdomar och har plats för alla oavsett ambitionsnivå. Det innebär vi att har verksamhet som spänner

Läs mer

Juniorkommittén Verksamhetsplan Karlshamns Gk 2017

Juniorkommittén Verksamhetsplan Karlshamns Gk 2017 Juniorkommittén Verksamhetsplan Karlshamns Gk 2017 Karlshamns Gol,lubb Verksamhetsplan för juniorverksamheten 2017 Innehåll 1. Målsä(ningar för juniorverksamheten 2. Juniorkommi(é: sammansä(ning och arbetsordning

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorverksamheten Hammarö Golfklubb

Verksamhetsplan 2014 Juniorverksamheten Hammarö Golfklubb Verksamhetsplan 2014 Juniorverksamheten Hammarö Golfklubb Nulägesanalys Vi i Hammarö GK har två instruktörer som sköter träning och träningsplaneringen har 20 ledare som är med och hjälper till i vår verksamhet

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb. HGK Programförklaring 2010-2013 (4 års plan)

Huvudstadens Golfklubb. HGK Programförklaring 2010-2013 (4 års plan) Huvudstadens Golfklubb HGK Programförklaring 2010-2013 (4 års plan) Värderingar Vision Verksamhetsidé Övergripande mål Värdegrund Junior och elitverksamhet Uppdatering 100830 Värderingar Huvudstadens Golfklubb

Läs mer

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten 2016 Juniorkommittén 2016 Ronny Strand Peter Thelin Petra Sjöberg Benny Garman Stefan Ryberg Magnus Norgren Ordförande Sammankallande Utbildning, Träningsansvarig,

Läs mer

En bra plan är starten

En bra plan är starten En bra plan är starten Inledning Denna plan är framtagen för att vara en guide för att ta fram och att använda en verksamhetsplan för en golfklubbs verksamhet. Själva utformningen utgår från en grundläggande

Läs mer

Golfens Utveckling Rekrytering Utbildning i Lundsbrunn GK inom Grönt ljus GURU Idrottsprogram för Lundsbrunn Golfklubb 2010-2013

Golfens Utveckling Rekrytering Utbildning i Lundsbrunn GK inom Grönt ljus GURU Idrottsprogram för Lundsbrunn Golfklubb 2010-2013 Golfens Utveckling Rekrytering Utbildning i Lundsbrunn GK inom Grönt ljus GURU Idrottsprogram för Lundsbrunn Golfklubb 2010-2013 (Revideras 2013) INNEHÅLLSFÖRTECKNING GOLF ÄR IDROTT! Inledning... 3 Bakgrund

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015

NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015 NVGF Juniorprojektet 2015 Sida 1 (5) NVGF projektplan fo r juniorutveckling 2015 Allmänt NVGFs Juniorprojekt består av en samling åtgärder med syfte att utveckla distriktets juniorverksamhet samt stimulera

Läs mer

SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2019

SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2019 SALTSJÖBADENS GOLFKLUBB VP ELIT OCH JUNIOR 2019 VERKSAMHETSIDÉ Vi erbjuder en bred verksamhet för barn och ungdomar och har plats för alla oavsett ambitionsnivå. Det innebär vi att har verksamhet som spänner

Läs mer

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar 1 Vision Vi vill skapa en stabil ungdomsverksamhet för att på så sätt garantera Roslagens Gk:s framtid. Vi skall erbjuda barn och ungdomar en trygg

Läs mer

Upsala GK. Idrottskommittén. Verksamhetsplan junior och elit 2016 1. JUNIOR OCH ELIT - KOMMITTÉNS ANSVARSOMRÅDE 2. KOMMITTÉNS SAMMANSÄTTNING

Upsala GK. Idrottskommittén. Verksamhetsplan junior och elit 2016 1. JUNIOR OCH ELIT - KOMMITTÉNS ANSVARSOMRÅDE 2. KOMMITTÉNS SAMMANSÄTTNING Upsala GK Idrottskommittén Verksamhetsplan junior och elit 2016 1. JUNIOR OCH ELIT - KOMMITTÉNS ANSVARSOMRÅDE 2. KOMMITTÉNS SAMMANSÄTTNING 3. SYFTET MED VERKSAMHETEN 4. TRÄNARE 5. VÄRDEGRUND 6. FINANSIERING

Läs mer

Verksamhetsplan. Juniorverksamheten Onsjö Golfklubb 2015-2017

Verksamhetsplan. Juniorverksamheten Onsjö Golfklubb 2015-2017 Verksamhetsplan Juniorverksamheten Onsjö Golfklubb 2015-2017 Övergripande mål Vi ska ha minst 225 juniormedlemmar varav 25% flickor 2014 208 st varav 14% flickor. (2014 10 31) 50% av juniorerna ska delta

Läs mer

Verksamhetsplan Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB

Verksamhetsplan Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB Verksamhetsplan 2019 Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB den 15 februari 2019 Verksamhetsplan 2019 Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB Vision Klubbens nuvarande vision är fortfarande aktuell och ligger

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14

VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14 VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14 Led motiv 3G klubben Golf, Glädje och Gemenskap. Detta är ledmotivet i verksamheten för ledare och juniorer. Golfen skall alltid stå i fokus vi skall premiera

Läs mer

HGK Strategikonferens 2015

HGK Strategikonferens 2015 Protokoll: Strategikonferens och styrelsemöte HGK Klubbstyrelse Möte nr: 7/2015 Mötestid: 9-12 oktober 2015 enligt program Närvarande: Stefan Thorberg (ST), Hans Gustavsson (HG), Berndt Lundberg (BL),

Läs mer

Juniorverksamheten 2011 Föräldramöte. Vallda G&CC 2011-01-23

Juniorverksamheten 2011 Föräldramöte. Vallda G&CC 2011-01-23 Juniorverksamheten 2011 Föräldramöte Vallda G&CC 2011-01-23 Agenda 1. Pågående aktiviteter 2. Vallda Golf Junior- och Elitklubb 3. Juniorverksamheten 2011 4. Tävling 5. Vägen mot officiellt hcp 6. Samarbete

Läs mer

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb Verksamhetsplan för Isaberg Golfklubb 2012 Inledning Verksamhetsplanen är ett dokument som behandlar kort- och långsiktiga mål och aktiviteter, samt vision och strategier. Syftet med dokumentet är att

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommitte n. Verksamhetsbera ttelse 2012. Version 1.0

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommitte n. Verksamhetsbera ttelse 2012. Version 1.0 Vreta Kloster GK Junior & Elitkommitte n Verksamhetsbera ttelse 2012 Version 1.0 Innehåll VERKSAMHET 2012... 4 GOLFKUL... 4 GOLFÄVENTYRET GRÖNA KORTET... 4 UTVECKLING PAR, BIRDIE... 5 UTVECKLING EAGLE,

Läs mer

Föräldramöte 2018 Torslanda GK

Föräldramöte 2018 Torslanda GK Föräldramöte 2018 Torslanda GK Vad ska vi prata om idag? Golf och golf på Torslanda GK Målsättning Verksamhet På klubben Utanför klubben Ansvar Engagemang Aktivitetsrapportering Lediga roller Informationskanaler

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydlig inriktning

Läs mer

Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje grupp finns separat.

Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje grupp finns separat. JUNIORTRÄNING 2018 Nu startar äntligen juniorträningen igen! Juniorträning är för barn från 4 år och uppåt. Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje

Läs mer

Upplands Golfförbund. 14 november 2015

Upplands Golfförbund. 14 november 2015 Upplands Golfförbund 14 november 2015 Barn- och ungdomsverksamhet på klubben Mikael Lundén, Juniorkonsulent Petra Lindström, ansvarig Spelarutveckling, junior och elit Vårt mål med dagens pass Koll på

Läs mer

Nyckeltal i juniorverksamhet

Nyckeltal i juniorverksamhet 2017 1(5) Nyckeltal i juniorverksamhet Det är inte helt enkelt att på ett tydligt sätt se hur bra en golfklubbs juniorverksamhet egentligen är. Detta dokument beskriver hur ni som är ledare/tränare (juniorkommittén)

Läs mer

Verksamhetsplan. Sommarro Junior Golfklubb Rev

Verksamhetsplan. Sommarro Junior Golfklubb Rev Verksamhetsplan Sommarro Junior Golfklubb 2016 Rev 160316 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Nulägesanalys... 3 3 Mål 2015... 4 4 Mål 2019... 4 5 Vision... 4 6 Värdegrund/Förhållningssätt... 5 6.1 Värdegrund

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd med tyngdpunkt

Läs mer

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén. Verksamhetsberättelse 2015. Version 1.0

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén. Verksamhetsberättelse 2015. Version 1.0 Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén Verksamhetsberättelse 2015 Version 1.0 Innehåll VERKSAMHETEN... 3 GOLFKUL... 3 GOLFÄVENTYRET GRÖNA KORTET... 3 UTVECKLING OCH BREDDGRUPPER... 4 UTVECKLING JSM...

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Sida 1 av 5 Verksamhetsplan 2019 2020 Idrott och Tävling Vi vill arbeta så att alla som så önskar, oavsett etnisk bakgrund, religion, ålder, kön, nationalitet, fysiska och psykiska förutsättningar, får

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

Verksamhetsplan för juniorverksamheten på Kårsta Golfklubb 2018

Verksamhetsplan för juniorverksamheten på Kårsta Golfklubb 2018 Verksamhetsplan för juniorverksamheten på Kårsta Golfklubb 2018 Detta är vår klubb Kårsta Golfklubb i Örebro är en familjär och trivsam golfklubb som grundades 1991 och vi är idag ca 1 600 medlemmar. Vi

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-2017

Verksamhetsplan 2016-2017 Sida 1 av 7 Verksamhetsplan 2016-2017 Nynäshamns GK är en klubb med trevlig atmosfär och med en bana som rekommenderas av alla. Idrott och Tävling Vi vill arbeta så att alla som så önskar, oavsett etnisk

Läs mer

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdoms och juniorverksamhet 1. Vision PITEÅ GOLFKLUBB SKA ERBJUDA DEN BÄSTA BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHETEN I KOMMUNEN, ALLA KATEGORIER

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 ARLANDASTAD GOLFKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2018 ARLANDASTAD GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018 ARLANDASTAD GOLFKLUBB Skriven av: Styrelsen ARLGK den 2 februari 2018 Verksamhetsplan 2018 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. När vi planerar verksamheten i golfklubben

Läs mer

Sjöbo Golfklubbs Juniorverksamhet 2017

Sjöbo Golfklubbs Juniorverksamhet 2017 Sjöbo Golfklubbs Juniorverksamhet 2017 Vår vision Sjöbo GK ska vara den bästa platsen och det naturliga valet för de som vill utöva golf. Vi vill även ge alla barn och ungdomar möjligheten att spela på

Läs mer

Verksamhet och Målsättningar juniorer Lidingö GK. 1. Mål

Verksamhet och Målsättningar juniorer Lidingö GK. 1. Mål Verksamhet och Målsättningar juniorer Lidingö GK 1. Mål 2. Organisation 3. Indelning träningsgrupper 4. Professionell träning 5. Rekrytera, utveckla och behålla ledare 6. Lidingös lilla gröna 7. Duktiga

Läs mer

Informationsmöte Juniorer Breddgrupper och golfkul

Informationsmöte Juniorer Breddgrupper och golfkul Informationsmöte Juniorer 2018-04-18 Breddgrupper och golfkul Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Tävlingar Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen,

Läs mer

Juniorverksamhet 2018

Juniorverksamhet 2018 Juniorverksamhet 2018 VGDFs juniorverksamhet vill. - i samarbete med distriktets klubbar verka för att fortsätta vara ett aktivt juniordistrikt - vara en länk mellan klubbarna i distriktet och Svenska

Läs mer

VIKSJÖ GOLFKLUBB Elitverksamheten

VIKSJÖ GOLFKLUBB Elitverksamheten Verksamhetsplan Elitsektionen 2019 Ansvarsområde Elitsektionen (ES) inom Viksjö golfklubb (Vi GK) ansvarar för att bevaka all elitverksamhet på Vi GK. Elitsektionen består av ideella ledamöter. Elitsektionen

Läs mer

NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016

NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016 NVGF Juniorprojektet 2016 Sida 1 (8) NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016 1. Inledning... 2 1.1. Vision... 2 1.2. Målsättningar... 3 2. Organisation... 3 2.1. Struktur... 3 3. Träningsgrupper...

Läs mer

BARN, JUNIOR- & ELITVERKSAMHET

BARN, JUNIOR- & ELITVERKSAMHET Version 2.9 Örebro 2014-12-09 BARN, JUNIOR- & ELITVERKSAMHET Detta är ett levande dokument som ska utvärderas och revideras inför varje ny säsong. Innehållet kan kompletteras och ändras av Junior- och

Läs mer

Verksamhetsidé. Värdegrund. Vision. Vi ska erbjuda:

Verksamhetsidé. Värdegrund. Vision. Vi ska erbjuda: Verksamhetsidé Vi ska erbjuda: en golfanläggning med hög kvalitet och hög tillgänglighet en attraktiv golfklubb, i trivsam miljö, för både befintliga och nya medlemmar en social samvaro som bygger på demokrati,

Läs mer

POLICY SPELARERSÄTTNING BBGK 2014

POLICY SPELARERSÄTTNING BBGK 2014 POLICY SPELARERSÄTTNING BBGK 2014 Spelare Denna policy gäller spelare i A-trupp samt utvecklingsgrupperna. Tävlingsbidrag Bro-Bålsta GK ser tävling som en självklar del av golfen och en vital del i spelares

Läs mer

VIKSJÖ GOLFKLUBB Juniorsektionen

VIKSJÖ GOLFKLUBB Juniorsektionen Verksamhetsplan 2011 Innehåll JUNIORSEKTIONEN 2011... 2 SEKTIONENS ANSVARSOMRÅDE... 2 IDÉN MED VERKSAMHETEN... 2 MÅL 2011... 2 MÅL 2013-2014... 3 UNGDOMSRÅDET... 4 INSTRUKTÖRERNA... 4 SEKTIONENS SAMMANSÄTTNING

Läs mer

Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015

Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015 Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015 Välkommen till Golftinget 2015 Fredag 17 april klockan 12.00 till lördag 18 april klockan 12.00 Best Western Täby Park Hotell Schema fredag 17 april 12.00 Lunch

Läs mer

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 PRESENTATION, PROGRAM OCHINLEDNING PRESENTATION Pierre Oksanen, Tävlingskommittén Hasse Pettersson, Juniorkommittén PROGRAM 09.00 Inledning 09.15 Återblick från säsongen/statistik

Läs mer

Verksamhetsplan JK Hussborg GK2018

Verksamhetsplan JK Hussborg GK2018 1 INLEDNING Hussborgs golfklubb strävar efter en verksamhet som passar medlemmar i alla åldrar, var och en ska ges möjlighet att spela och träna golf utifrån sina förutsättningar. Golf är en idrott som

Läs mer

Juniorkommittén, kontaktuppgifter

Juniorkommittén, kontaktuppgifter Välkommen Vi skall inspirera juniorer att söka sig till tävlingsverksamheten som vänder sig till alla kunskapsnivåer och är en del av gemenskapen. Utöver detta skall det ges möjlighet till utveckling och

Läs mer

Verksamhetsplan/ Idrottsprogram för Kristianstads Golfklubb i Åhus

Verksamhetsplan/ Idrottsprogram för Kristianstads Golfklubb i Åhus Verksamhetsplan/ Idrottsprogram för Kristianstads Golfklubb i Åhus Kristianstads Golfklubb i Åhus Verksamhetsplan/Idrottsprogram Kristianstads GK Vision: Klubbens Juniorer och Elit skall trivas på golfklubben

Läs mer

HGK Styrelseprotokoll 7/2014

HGK Styrelseprotokoll 7/2014 Protokoll: Styrelsemöte HGK Klubbstyrelse Möte nr: 7/2014 Plats: Hotel Onyria, Quinta da Marinha, Portugal Mötestid: 10-12 oktober 2014 Närvarande: Wolfgang Erbe (WE), Adolf Franzén (AF), Hans Gustavsson

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2017-2021 Landskrona Golfklubb VÅR VISION Golf tillgänglig för alla, livskvalité och hälsa i en stimulerande miljö SÅ HÄR VILL VI UPPFATTAS Välkomnande, Engagerande och Utvecklande KLUBBENS

Läs mer

Verksamhetsplan: VISION Gräppås GK skall vara en av Göteborgsregionens bästa juniorklubbar.

Verksamhetsplan: VISION Gräppås GK skall vara en av Göteborgsregionens bästa juniorklubbar. JUNIOR Uppdrag: Gräppås Golfklubb skall ha en tydlig idrottsprofil och stödja tränings- och tävlingsverksamhet på både bredd- och elitnivå. Kommittén ska erbjuda verksamhet inom ramen för överenskommen

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Informationsmöte Juniorer Tävling

Informationsmöte Juniorer Tävling Informationsmöte Juniorer 2015-04-01 Tävling Program Träningen Förmåner och skyldigheter Aktiviteter Tävlingar Information Övrigt Tävlingsgrupper Det här är träningen för dig som har ambitioner med din

Läs mer

Junior KALENDERN

Junior KALENDERN Junior KALENDERN 2019 www.sgdf.se 1 Gemenskap, glädje och utveckling! Stockholms Golfförbund är ett organ för SGFs regionala verksamhet och skall inom ramen för detta verka för att utveckla golfidrotten

Läs mer

Verksamhetsplan. Ungdom och Elit. för. Elit och Ungdomskommittén Hulta GK 2009-01-09

Verksamhetsplan. Ungdom och Elit. för. Elit och Ungdomskommittén Hulta GK 2009-01-09 Verksamhetsplan för Ungdom och Elit Elit och Ungdomskommittén Hulta GK 2009-01-09 Register Ungdom Övergripande målsättning 3 Träning och utbildning 4 Tävling och utbildning 5 Organisation Tränare Ledare

Läs mer

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet Allmänt Dessa riktlinjer gäller tills vidare och kan efter beslut av Junior- & Elitsektionen (JES) ändras under pågående säsong. Alla spelare som deltar i JES verksamhet omfattas av dessa riktlinjer. Riktlinjerna

Läs mer

Idrottsprogram. Mälarö GK Skytteholm

Idrottsprogram. Mälarö GK Skytteholm Idrottsprogram Mälarö GK Skytteholm På Mälarö GK Skytteholm är golf en idrott som inriktar sig på att spelaren ska må bra, erhålla upplevelser och prestera mer. 1 INLEDNING... 3 VÄRDEGRUND FÖR MÄLARÖ GK

Läs mer