Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1

2

3

4

5

6 1 (5) Kollektivtrafikmyndigheten Dokumentnamn Skapat datum Diarienummer Delårsrapport januari-april 2013 Fastställd av Handläggare Gäller fr o m Dok.nr. Version Kollektivtrafiknämnden Stefan Öhlander Delårsrapport januari april 2013 Viktiga händelser Kollektivtrafikkonferens 7 mars Kollektivtrafikmyndigheten bjöd in till en konferens den 7 mars som lockade ett 80-tal intresserade. Bland annat presenterades visionen Utbud 2020 och de trafiksatsningar som planeras för inför Nya regler för sms-biljetter Betaltjänstlagen som trädde ikraft 2010 innebar att samtliga kollektivtrafikaktörer tvingades införa nya regler för sms-biljett. Från den 1 februari måste alla som vill köpa en sms-biljett först registrera sig hos ett betaltjänstföretag, i vårt fall Payex. Samtidigt infördes ett nytt telefonnummer. Det nya regelverket har inneburit en hel del krångel för våra resenärer och har lett till att resandet med sms-biljett har sjunkit kraftigt (-45%) jämfört med förra året. Lansering av mobilbiljett via app Den första februari lanserades också ett nytt sätt att köpa biljett - via VL-appen i mobilen. Mobilbiljetten kräver även den en förregistrering av kunden (kan ske via appen) där man aktiverar ett eller flera bankkort och/eller fakturatjänsten. Via appen kan du även begära kvitto på din mobilbiljett. Fastställda resevillkor Kollektivtrafikmyndigheten beslutade om delvis uppdaterade resevillkor den 25 mars. Resevillkoren gäller vid alla buss- och tågresor inom och utanför Västmanlands län som sker med en biljett (färdbevis) som är utfärdad och/eller godkänd av oss. Resor som genomförs med annat trafikföretag har andra bestämmelser.våra resevillkor är till för att vi ska kunna säkerställa en genomgående god service och för att kunden ska känna till vilka regler och villkor som gäller när man reser med oss. Ett biljettköp innebär att ett avtal slutits som innebär vissa förmåner och åtaganden. Ny zonstruktur och nya färdbevis Den 31 mars förändrades biljettzonerna i Västmanland för att förenkla resandet med kollektivtrafiken. Förändringarna innebar: För 98 procent av resenärerna förändrades inte priserna eller blev billigare. Nya zongränserna följer kommungränsen (samma som SMS-biljetterna) I stället för att VL-kortet bara gäller på en sträcka fungerar kortet i hela zonen. Den som till exempel har ett pendlarkort mellan Sala-Västerås så gäller kortet förutom på den sträckan även för resor i hela Sala och Västerås kommun. SMS- och enkelbiljettpriserna blev lika. Västerås kommun gick från att vara två zoner till en zon med en enhetstaxa för resor inom hela kommunen. Samtidigt infördes seniorrabatt (+ 65 år) och månadskort samt 40-resorskort även för skolungdom.

7 2 (5) Kollektivtrafikmyndigheten Dokumentnamn Skapat datum Diarienummer Delårsrapport januari-april 2013 Fastställd av Handläggare Gäller fr o m Dok.nr. Version Kollektivtrafiknämnden Stefan Öhlander Resande Det totala resandet i Västerås stadstrafik ökar med 2,4% jämfört med samma period P.g.a. de nya sms-reglerna från 1 februari har sms-resandet minskat med 45% jämfört mot f.g. år. Samtidigt ökar resandet med övriga biljettyper. Övergångsresor med enkelbiljetter registreras inte och det ökande resandet med främst rabattkort medför en ökning av antal viseringar. Detta kan förklara en del av resandeökningen. Den lokala trafiken (inkl. förortstrafiken i Västerås och tätorterna i Köping, Fagersta och Sala) ökar med 2,5%. Det är framför allt förortstrafiken i Västerås som ökar, men även tätorterna. Främst är det resandet med periodkort som ökat. Resandet med den regionala trafiken ökar också totalt sett med 2,4% Stadstrafiken Västerås Lokal trafik Regional trafik Tåg Kundperspektiv Andelen nöjda kunder ligger på 65% för årets fyra första månader (64%). Västmanland placerade sig därmed på tionde plats bland länen. Resultatet för senaste resan ligger kvar på stabila 83%. Trafikutbudet Trafikproduktion januari-april (1000-tal tidtabellkm): Regionala linjer Lokala linjer Tätortstrafik Stadstrafik Västerås Totalt

8 3 (5) Kollektivtrafikmyndigheten Dokumentnamn Skapat datum Diarienummer Delårsrapport januari-april 2013 Fastställd av Handläggare Gäller fr o m Dok.nr. Version Kollektivtrafiknämnden Stefan Öhlander Personal Den 1 januari övertog förvaltningen genom verksamhetsövergång den kundtjänstpersonal som tidigare varit anställd i Länstrafiken Mälardalen, 8st tillsvidareanställda och 3st timanställda. Dessutom har det anställts en basenhetschef med ansvar för information och kundcenter. En ny administrativ assistent började i januari (ersatt tidigare vakans). Investeringar Under perioden har investeringar gjorts för 3,9 mkr varav 2,4 mkr avser delbetalningar för det nya biljettmaskinsystemet och 1,2 mkr avser 24st realtidsskyltar i nya fordon. Framtidsbedömning Redan i augusti träder stora trafiksatsningar ikraft. Stads- och förortstrafiken i Västerås startar den 18 augusti samtidigt som ett nytt trafikupplägg går igång i Sala. Även regionala linjerna 511 (Västerås-Hallstahammar) och 569 (Sala-Västerås) får utökat utbud för att möta den ökade efterfrågan. Det finns som vi kan bedöma stora möjligheter att fortsätta utveckla resandet, främst i de starka stråken. Hur snabbt resandeökningen kan komma att ske är mer svårbedömt. Erfarenheter från andra håll pekar på att det alltid tar en viss tid innan nya resenärer hittar till det utökade utbudet och börjar resa mer kollektivt. Kostnadssidan känns för närvarande stabil och under kontroll. Bland annat tack vare lägre bränsleprisindexutveckling än prognosticerat. Kring intäktsnivåerna finns fler frågetecken. Överströmningen från enkelbiljetter (främst sms) till 10-resorskorten har lett till att intäkten per resa minskat i vårt system. Förvaltningen följer och analyserar noga intäktsutvecklingen under året på månadsbasis. Ekonomiskt utfall Utfallet för januari till april 2013 för kollektivtrafikförvaltningen landar på ett positivt resultat om 14,0 mkr. Detta resultat överstiger budget med 4,7 mkr. Den första februari infördes nya EU-regler som innebär att man måste registrera sig för att kunna köpa en sms-biljett. Detta har inneburit att försäljningen av sms-biljetter minskat med 60% under februari till april (januari-april 45%). Totat sett har biljettintäkterna under januari till april ökat med 2,4% jämfört med samma period Försäljningen har alltså inte minskat utan resenärerna har framför allt valt att köpa rabattkort istället. Främst är det försäljningen på bussarna via kortterminaler som ökat mest (25%) samt på våra kundcenter (14%). Dock är biljettintäkterna något lägre än budgeterat och trafikintäkterna totalt understiger budget med 1,2 mkr. Entreprenadkostnaderna från AB Västerås Lokaltrafik är 2,7 mkr bättre än budget, till viss del beroende på indexutvecklingen för bränsle.

9 4 (5) Kollektivtrafikmyndigheten Dokumentnamn Skapat datum Diarienummer Delårsrapport januari-april 2013 Fastställd av Handläggare Gäller fr o m Dok.nr. Version Kollektivtrafiknämnden Stefan Öhlander Kostnaderna för Tåg i Bergslagen överstiger budget med 0,6 mkr medan kostnaderna för SJ är 1,2 mkr lägre än budget. Detta beroende på att det är budgeterat ett betydligt högre belopp för periodkortsgiltigheten på SJ än vad som blev utfallet. Kostnaderna för Länstrafiken Mälardalen var vid budgettillfället svårbedömda då det var oklart vilka kostnader som skulle ingå och hur samarbetet skulle se ut. Utfallet per april landar på 0,7 mkr mot det budgeterade 1,0 mkr men på helårsbasis beräknas utfallet bli 1,3 mkr mot det budgeterade 3,0 mkr. Vad gäller försäljningsomkostnaderna är det främst kostnaderna för information och reklam som har ett lägre utfall än vad den periodiserade budgeten säger (+0,6 mkr). Provisionskostnaderna minskar också tack vare den minskade försäljningen av sms-biljetter. I övriga omkostnader kan nämnas att konsulttjänster utnyttjats mer än vad som budgeterats. Utfallet överstiget budgeten med 0,3 mkr.i försäljningsomkostnaderna finns också, som tidigare nämnts, budgeterat kostnader vid införande av nytt biljettmaskinsystem, vilket ännu inte införts. Utfall Budget Resultaträkning jan-april jan-april Skillnad Trafikintäkter Erhållna bidrag Övriga intäkter Summa intäkter Trafikkostnader buss Trafikkostnader tåg Kostnader inhyrda tjänster Hållplatsunderhåll Försäljningsomkostnader Personalkostnader Övriga omkostnader Summa kostnader Resultat Prognos helår 2013 P.g.a. minskade sms-intäkter och överströmningseffekter till billigare biljettslag samt en svag resandeutveckling, räknar vi med att intäkterna kommer att minska med 2-3 mkr jämfört mot budget på helårsbasis. P.g.a. ökad landstingsersättning för 2013 räknar vi med att införa utbud 2014 från 18 augusti på linje 511 och 569/869. Samtidigt körs utbud enligt ram 2014 från 15 december. Detta innebär ökade kostnader utöver vad som finns reserverat i budget 2013 med 1,4 mkr. Tillsammans med en lägre indexutveckling räknar vi ändå med att entreprenadkostnaderna hamnar i linje med budget.

10 5 (5) Kollektivtrafikmyndigheten Dokumentnamn Skapat datum Diarienummer Delårsrapport januari-april 2013 Fastställd av Handläggare Gäller fr o m Dok.nr. Version Kollektivtrafiknämnden Stefan Öhlander Tågkostnaderna beräknas landa på 56,7 mkr vilket är 2,8 mkr lägre än budgeterat. Periodkortsgiltigheten på SJ beräknas bli 3,5 mkr lägre än budget medan kostnaderna för Tåg i Bergslagen beräknas bli 1,2 mkr högre än budget. Kostnaderna för hållplatsunderhåll beräknas bli ca 0,5 mkr högre än budgeterat bl.a. beroende på hållplatsutbyggnad inför SmartKoll. Vi beräknar att provisionskostnaderna för sms-biljetter minskar med ca 40%, motsvarande minskningen av sms-intäkterna. Detta betyder en minskning med ca 1 mkr. Övriga omkostnader beräknas hamna i linje med budget. Totalt räknar vi med att förvaltningen kommer att få ett överskott med ca 1 mkr. Maria Linder Förvaltningschef

Hallandstrafiken AB. Innehållsförteckning

Hallandstrafiken AB. Innehållsförteckning Månadsrapport November 2016 Det övergripande styrdokumentet i Halland är den regionala utvecklingsstrategin (RUS) med visionen Halland- bästa livsplatsen. Tillväxtstrategin bygger på RUS:en och har målet

Läs mer

HEJA. BUSSEN! Snabbguide för dig som är på väg! Hitta din buss Betala din resa Välkommen ombord Dags för avstigning

HEJA. BUSSEN! Snabbguide för dig som är på väg! Hitta din buss Betala din resa Välkommen ombord Dags för avstigning HEJA BUSSEN! Snabbguide för dig som är på väg! Hitta din buss Betala din resa Välkommen ombord Dags för avstigning I den här broschyren får du veta hur du reser med buss i Örebro län, hur du betalar och

Läs mer

Delårsrapport Kollektivtrafikförvaltningen

Delårsrapport Kollektivtrafikförvaltningen RAPPORT 1 (8) SAMMANFATTANDE ANALYS OCH FRAMTIDSBEDÖMNING Sammanfattning av åtgärder och resultat Förvaltningens verksamhet har genomgått en kompetensväxling i samband med att den nya organisationen har

Läs mer

Delårsrapport SAMMANFATTANDE ANALYS OCH FRAMTIDSBEDÖMNING VIKTIGA HÄNDELSER 1 (10) KOLLEKTIVTRAFIKFÖRVALTNINGEN

Delårsrapport SAMMANFATTANDE ANALYS OCH FRAMTIDSBEDÖMNING VIKTIGA HÄNDELSER 1 (10) KOLLEKTIVTRAFIKFÖRVALTNINGEN 1 (10) SAMMANFATTANDE ANALYS OCH FRAMTIDSBEDÖMNING Kollektivtrafikförvaltningen har en strategisk och målinriktad verksamhet med en kontrollerad och stabil ekonomi. Kollektivtrafikförvaltningen fortsätter

Läs mer

Din resa. 2015. En guide för dig som åker buss och tåg med Värmlandstrafik. Gäller tills vidare, dock längst till och 1 med 12 december 2015.

Din resa. 2015. En guide för dig som åker buss och tåg med Värmlandstrafik. Gäller tills vidare, dock längst till och 1 med 12 december 2015. Din resa. 2015 En guide för dig som åker buss och tåg med Värmlandstrafik. Gäller tills vidare, dock längst till och 1 med 12 december 2015. Innehåll Tidtabeller Åka buss och tåg Så köper du din resa Värmlandskortet

Läs mer

Hallandstrafiken AB. Innehållsförteckning

Hallandstrafiken AB. Innehållsförteckning Månadsrapport September 2016 Det övergripande styrdokumentet i Halland är den regionala utvecklingsstrategin (RUS) med visionen Halland- bästa livsplatsen. Tillväxtstrategin bygger på RUS:en och har målet

Läs mer

Månadsrapport April 2016

Månadsrapport April 2016 Månadsrapport April 2016 Det övergripande styrdokumentet i Halland är den regionala utvecklingsstrategin (RUS) med visionen Halland- bästa livsplatsen. Tillväxtstrategin bygger på RUS:en och har målet

Läs mer

Översyn av taxor och biljettsystem och andra aktuella frågor hos kollektivtrafiken i Stockholmsregionen

Översyn av taxor och biljettsystem och andra aktuella frågor hos kollektivtrafiken i Stockholmsregionen Översyn av taxor och biljettsystem och andra aktuella frågor hos kollektivtrafiken i Stockholmsregionen Svensk Kollektivtrafik Årskonferens 17-18 september 2015 Kristoffer Tamsons (M) Trafiklandstingsråd

Läs mer

Utredning om fri kollektivtrafik för pensionärer i Sala kommun

Utredning om fri kollektivtrafik för pensionärer i Sala kommun Bilaga KS 2011/121/1 B~~~~ Planering- och utveckling Anders Johansson YTIRANDE SALA KOMIV1~f'l Kommunstyrelsens förvaltning Ink. 2011-05- 1 1 Diarj\'l'r _ J',~, IAktpilaga ";)1(; 1:/\ I 1-;.. I 1 (3) 2011-05-11

Läs mer

Hallandstrafiken AB. Innehållsförteckning

Hallandstrafiken AB. Innehållsförteckning Månadsrapport December 2016 Det övergripande styrdokumentet i Halland är den regionala utvecklingsstrategin (RUS) med visionen Halland- bästa livsplatsen. Tillväxtstrategin bygger på RUS:en och har målet

Läs mer

Månadsuppföljning januari-maj Kollektivtrafiknämnd

Månadsuppföljning januari-maj Kollektivtrafiknämnd Månadsuppföljning januari-maj 2019 3430 Kollektivtrafiknämnd Serviceinriktad verksamhet med hög kvalitet Resor Punktlighet NKI Nöjd Kund NKI Serviceresor Senaste resa 2 (7) Självbetjäning Attraktiv arbetsgivare

Läs mer

Månadsrapport Mars 2017

Månadsrapport Mars 2017 Månadsrapport Mars 2017 Hallandstrafiken utvecklar sin verksamhet utifrån mål och strategier enligt det Regionala Trafikförsörjningsprogrammet. Hallandstrafiken mäter kontinuerligt utfall av specifika

Läs mer

Månadsrapport Maj 2016

Månadsrapport Maj 2016 Månadsrapport Maj 016 Det övergripande styrdokumentet i Halland är den regionala utvecklingsstrategin (RUS) med visionen Halland- bästa livsplatsen. Tillväxtstrategin bygger på RUS:en och har målet att

Läs mer

Det övergripande målet för Hallandstrafikens verksamhet är att: Resandet med kollektivtrafik ska öka och vara attraktivt

Det övergripande målet för Hallandstrafikens verksamhet är att: Resandet med kollektivtrafik ska öka och vara attraktivt Månadsrapport September 2017 Hallandstrafiken utvecklar sin verksamhet utifrån mål och strategier enligt det Regionala Trafikförsörjningsprogrammet. Hallandstrafiken mäter kontinuerligt utfall av specifika

Läs mer

JUL Stockholms läns landsting i (D

JUL Stockholms läns landsting i (D JUL Stockholms läns landsting i (D Tillväxt och regionplaneförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-09-07 Handläggare: Ann Lundell Tillväxt- och regionplanenämnden MÄnadsrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen

Läs mer

Månadsuppföljning 3430 Kollektivtrafiknämnd

Månadsuppföljning 3430 Kollektivtrafiknämnd Månadsuppföljning 3430 Kollektivtrafiknämnd Serviceinriktad verksamhet med hög kvalitet Resor Punktlighet NKI Nöjd Kund 2 (7) NKI Serviceresor Senaste resa Självbetjäning Attraktiv arbetsgivare Anställningsvolym

Läs mer

Att resa med Värmlandstrafik

Att resa med Värmlandstrafik Att resa med Värmlandstrafik Lättläst version 2012 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLL Tidtabeller... Att åka buss med Värmlandstrafik... Åka tåg med Värmlandstrafik... Värmlandstrafiks kort... Värmlandstrafik

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport februari 2015

Kulturnämndens månadsrapport februari 2015 Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2015-03-17 KUN 2015/216 Handläggare: Monica Lagergren Kulturnämndens månadsrapport februari 2015 1 Förslag till beslut att fastställa

Läs mer

Trafikförsörjningsprogram för kollektivtrafik Västmanlands län

Trafikförsörjningsprogram för kollektivtrafik Västmanlands län Bilaga 1: Prioriterade stråk Trafikförsörjningsprogram för kollektivtrafik Västmanlands län Remissversion mars Stråkbeskrivning I denna del redovisas de 13 prioriterade stråk som finns för kollektiva resor

Läs mer

Månadsrapport Juni/juli 2017

Månadsrapport Juni/juli 2017 Månadsrapport Juni/juli 2017 Hallandstrafiken utvecklar sin verksamhet utifrån mål och strategier enligt det Regionala Trafikförsörjningsprogrammet. Hallandstrafiken mäter kontinuerligt utfall av specifika

Läs mer

Pendlarkort för dig som reser i Mälardalen

Pendlarkort för dig som reser i Mälardalen Pendlarkort för dig som reser i Mälardalen 8859_SJPendlarbroschyr_A5.pdf 1 06-11-16 10.46.58 Börja pendla? Med höga bensinpriser, tätare trafik och ökad belastning på miljön så gör du ett bra val som tar

Läs mer

Månadsrapport Maj 2017

Månadsrapport Maj 2017 Månadsrapport Maj 2017 Hallandstrafiken utvecklar sin verksamhet utifrån mål och strategier enligt det Regionala Trafikförsörjningsprogrammet. Hallandstrafiken mäter kontinuerligt utfall av specifika nyckeltal

Läs mer

Delårsrapport Förvaltningstotal Kollektivtrafikförvaltningen

Delårsrapport Förvaltningstotal Kollektivtrafikförvaltningen RAPPORT 1 (10) SAMMANFATTANDE ANALYS OCH FRAMTIDSBEDÖMNING Vi fortsätter ha en kollektivtrafik som våra kunder uppskattar i hög utsträckning. Efter ett första kvartal med delvis varierad kvalitet och säkerhet

Läs mer

Månadsrapport Oktober 2016

Månadsrapport Oktober 2016 Månadsrapport Oktober 2016 Det övergripande styrdokumentet i Halland är den regionala utvecklingsstrategin (RUS) med visionen Halland- bästa livsplatsen. Tillväxtstrategin bygger på RUS:en och har målet

Läs mer

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås PROTOKOLL 8 Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 3 april 2017 Ledamöter Ersättare Övriga Tommy Levinsson (S), Ordförande Annika

Läs mer

Sök din resa på tim.se eller i vår app TiM-resan. Tågtider i Mälardalen 2015

Sök din resa på tim.se eller i vår app TiM-resan. Tågtider i Mälardalen 2015 Sök din resa på tim.se eller i vår app TiM-resan Tågtider i Mälardalen 2015 Gäller för perioden 14 dec 2014 till 12 dec 2015 Vi har gjort det enkelt att resa bort. Och hem igen. Ladda ner TiM-resan och

Läs mer

Månadsrapport Februari 2017

Månadsrapport Februari 2017 Månadsrapport Februari 2017 Hallandstrafiken utvecklar sin verksamhet utifrån mål och strategier enligt det Regionala Trafikförsörjningsprogrammet. Hallandstrafiken mäter kontinuerligt utfall av specifika

Läs mer

Månadsrapport Oktober 2017

Månadsrapport Oktober 2017 Månadsrapport Oktober 2017 Hallandstrafiken utvecklar sin verksamhet utifrån mål och strategier enligt det Regionala Trafikförsörjningsprogrammet. Hallandstrafiken mäter kontinuerligt utfall av specifika

Läs mer

Prislista. För resor över länsgräns. Gäller från och med 1 januari 2015. Information för resor mellan Kalmar län och angränsande län.

Prislista. För resor över länsgräns. Gäller från och med 1 januari 2015. Information för resor mellan Kalmar län och angränsande län. För resor över länsgräns Prislista Gäller från och med 1 januari 2015 Information för resor mellan Kalmar län och angränsande län. En del av Landstinget i Kalmar län Gränslöst resande! Nå hela södra Sverige

Läs mer

Känner du dig osäker är det bara att ringa trafikupplysningen på !

Känner du dig osäker är det bara att ringa trafikupplysningen på ! Vart vill du resa? Använd gärna vår reseplanerare, en smart sökfunktion som finns på vl.se samt i vår app och fungerar såhär: Skriv varifrån du vill åka och vart du ska. Reseplaneraren ger dig förslag

Läs mer

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås PROTOKOLL 18 Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 18 september 2017 Ledamöter Ersättare Övriga Tommy Levinsson (S), Ordförande

Läs mer

Hitta din resa. Köp din biljett. Kliv ombord. Dags att stiga av. Välkommen ombord En guide för dig som reser inom Västmanland

Hitta din resa. Köp din biljett. Kliv ombord. Dags att stiga av. Välkommen ombord En guide för dig som reser inom Västmanland Köp din biljett Dags att stiga av Hitta din resa Kliv ombord Välkommen ombord En guide för dig som reser inom Västmanland Hej! I den här broschyren får du veta hur du reser med buss eller tåg i Västmanland,

Läs mer

Resor med buss eller tåg i Västmanland

Resor med buss eller tåg i Västmanland Resor med buss eller tåg i Västmanland Här kan du läsa hur du ska göra när du vill resa med buss och tåg i Västmanland Bolaget du reser med heter VL. Du får veta var du kan köpa biljetter och hur du gör

Läs mer

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2015 Kvartal 1

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2015 Kvartal 1 Norrtågs kvalitetsredovisning År 2015 Kvartal 1 Innehållsförteckning Våren är på väg! 3 Resandeutveckling 4 Information en del av resande 7 Punktlighet - andel tåg som kommer i rätt tid 11 Orsaken till

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Tertial 1, 2015 Innehållsförteckning Värmlandstrafik AB... 2 Sammanfattning 2015 Tertial 1... 3 Ekonomi... 4 Resultat Värmlandstrafik AB Tertial 1... 5 Prognos Intäkter och Resultat helåret 2015... 6 Utfall

Läs mer

MÅNADSRAPPORT Juli 2017

MÅNADSRAPPORT Juli 2017 Tillväxt- och regionplaneförvaltningen Tillväxt- och regionplaneförvaltningen MÅNADSRAPPORT Juli 2017 2 (8) Innehållsförteckning 1. Sammanfattning...3 2. Verksamhet... 5 2.1 Verksamhetsförändringar...

Läs mer

Ärendebeskrivning Ekonomisk månadsrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen per februari 2016.

Ärendebeskrivning Ekonomisk månadsrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen per februari 2016. Tillväxt- och regionplaneförvaltningen STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING 1(1) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-03-21 Handläggare: Ann Lundell Tillväxt- och regionplanenämnden Månadsrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen

Läs mer

Delårsrapport Jan-mar 2014 Trafiknämnden. Dnr TN

Delårsrapport Jan-mar 2014 Trafiknämnden. Dnr TN Delårsrapport Jan-mar 2014 Trafiknämnden Dnr TN 2014-3 I trafiknämndens delårsbokslut och delårsrapporter redovisas ekonomiperspektivet. Medborgar- och processperspektivet återfinns i den landstingsövergripande

Läs mer

RES. enkelt. Observera att du inte kan använda kontanter på bussen!

RES. enkelt. Observera att du inte kan använda kontanter på bussen! RES enkelt Med Länstrafiken reser du enkelt med buss och tåg inom Örebro län. Du betalar din resa med Länstrafikens Resekort, ett bankkort eller en smarttelefon. Resekortet kan du skaffa och ladda med

Läs mer

Månadsrapport April 2017

Månadsrapport April 2017 Månadsrapport April 2017 Hallandstrafiken utvecklar sin verksamhet utifrån mål och strategier enligt det Regionala Trafikförsörjningsprogrammet. Hallandstrafiken mäter kontinuerligt utfall av specifika

Läs mer

Information PKN

Information PKN Information PKN 2015 02-26 Tänk tåg kör buss Utbyggnad av trafik Landstinget i Kalmar län genomförde en skattehöjning med 25 öre (vilket ger 100 mkr), för att kunna genomföra satsar på utbyggnad av kollektivtrafiken.

Läs mer

FÖRETAGSKONTO. Tjänsteresor i Jönköpings Länstrafiks app. Användarmanual för slutanvändare (anställd/resenär)

FÖRETAGSKONTO. Tjänsteresor i Jönköpings Länstrafiks app. Användarmanual för slutanvändare (anställd/resenär) FÖRETAGSKONTO Tjänsteresor i Jönköpings Länstrafiks app Användarmanual för slutanvändare (anställd/resenär) Innehåll Introduktion 3 Aktivera ditt företagskonto 4 Köp biljett - Alternativ 1 5 Köp biljett

Läs mer

SJ Reserapport 9/10. miljoner. /dag. i rätt tid. SJ AB våren Antal resor Punktlighet Helt nya resor 6,7. Våren Våren 2017.

SJ Reserapport 9/10. miljoner. /dag. i rätt tid. SJ AB våren Antal resor Punktlighet Helt nya resor 6,7. Våren Våren 2017. SJ Reserapport SJ AB våren 2017 Antal resor Punktlighet Helt nya resor 6,7 miljoner Våren 2017 9/10 i rätt tid Våren 2017 5000 /dag Våren 2017 Reserapport februari 2017 En rapport om tågresor SJs Reserapport

Läs mer

KUN p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KUN 2014/311

KUN p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KUN 2014/311 KUN -04-24 p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -04-15 KUN /311 Handläggare: Monica Lagergren Jenny Vanhainen Kulturnämndens månadsrapport mars 1 Förslag till

Läs mer

Att resa med Västtrafik

Att resa med Västtrafik Att resa med Västtrafik Över tjugo? Då får du ta med tre kompisar under tjugo när du åker med periodkort. Utan att det kostar en spänn.* * Gäller på Västtrafiks fordon. Läs mer på vasttrafik.se Vad kul

Läs mer

Årsredovisning 2016 SAMMANFATTANDE ANALYS OCH FRAMTIDSBEDÖMNING VIKTIGA HÄNDELSER 1 (11) KOLLEKTIVTRAFIKFÖRVALTNINGEN

Årsredovisning 2016 SAMMANFATTANDE ANALYS OCH FRAMTIDSBEDÖMNING VIKTIGA HÄNDELSER 1 (11) KOLLEKTIVTRAFIKFÖRVALTNINGEN 1 (11) SAMMANFATTANDE ANALYS OCH FRAMTIDSBEDÖMNING Kollektivtrafikförvaltningen har en strategisk och målinriktad verksamhet med en kontrollerad och stabil ekonomi. Under verksamhetsåret 2016 har hållbarhet,

Läs mer

Svar på motion om busslinjer till Enköping

Svar på motion om busslinjer till Enköping 1 (2) 2014-05-16 DIARIENR: 2014/332 KOMMUNSTYRELSEN Per-Olov Rapp ink. 2014-10- l 4 Svar på motion om busslinjer till Enköping Andreas Weiborn (M) inkom den 24 februari 2014 med rubricerad motion. Motionären

Läs mer

Landstinget Västmanland Kollektivtrafikförvaltningen

Landstinget Västmanland Kollektivtrafikförvaltningen Landstinget Västmanland Kollektivtrafikförvaltningen Förvaltningsplan 2014-2016 MYNDIGHETEN TAR FORM I skrivande stund är det rätt precis två år sedan som jag fick uppdraget från vår landstingsdirektör

Läs mer

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet

Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Revisionsrapport 2018 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2018 Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Granskning av delårsrapport 2018 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...3 3. Delårsbokslutsprocessen...3

Läs mer

Skånetrafikens investeringsyttrande

Skånetrafikens investeringsyttrande Sara Kroon Datum 2019-03-05 Enhetschef Ekonomi Version 1 0451-288529 Dnr Sara.Kroon@Skanetrafiken.se Skånetrafikens investeringsyttrande 2020-2022 Övergripande Kollektivtrafiken i Skåne är en fråga som

Läs mer

- Stockholm-Sundsvall-Örnsköldsvik- Umeå - Stockholm-Sundsvall-Sollefteå

- Stockholm-Sundsvall-Örnsköldsvik- Umeå - Stockholm-Sundsvall-Sollefteå Författare: Carina Karlsson 1/5 Ybuss Expressbuss - Stockholm-Sundsvall-Örnsköldsvik- Umeå - Stockholm-Sundsvall-Sollefteå Innehållsförteckning 1 Trafikomfattning 2 2 Trafikperiod 2 3 Resor för personer

Läs mer

Verksamhetsrapport 2017 jan-aug

Verksamhetsrapport 2017 jan-aug 1 (13) SAMMANFATTANDE ANALYS OCH FRAMTIDSBEDÖMNING Kollektivtrafikförvaltningen har en strategisk och målinriktad verksamhet med en kontrollerad och stabil ekonomi. Kollektivtrafikförvaltningen fortsätter

Läs mer

66 Föregående protokoll Anmäls att kollektivtrafiknämndens protokoll från sammanträdet 2014 09 29 justerats i föreskriven ordning.

66 Föregående protokoll Anmäls att kollektivtrafiknämndens protokoll från sammanträdet 2014 09 29 justerats i föreskriven ordning. PROTOKOLL 20 Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Retortgatan 7, Västerås Tidpunkt Måndagen den 8 december 2014 Ledamöter Ersättare Övriga Tommy Levinsson (S), Ordförande Kerstin

Läs mer

Månadsrapport Augusti 2017

Månadsrapport Augusti 2017 Månadsrapport Augusti 2017 Hallandstrafiken utvecklar sin verksamhet utifrån mål och strategier enligt det Regionala Trafikförsörjningsprogrammet. Hallandstrafiken mäter kontinuerligt utfall av specifika

Läs mer

Yttrande över motion 2013:1 om att införa enhetstaxa inom kollektivtrafiken

Yttrande över motion 2013:1 om att införa enhetstaxa inom kollektivtrafiken 1(4) Handläggare Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2013-09-23, punkt 14 Yttrande över motion 2013:1 om att införa enhetstaxa inom kollektivtrafiken Ärendebeskrivning Miljöpartiet

Läs mer

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås PROTOKOLL 17 Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 28 september 2015, klockan 09:00 12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Tommy Levinsson

Läs mer

- Flygbussar till Arlanda, Bromma, Landvetter, Malmö och Västerås flygplats

- Flygbussar till Arlanda, Bromma, Landvetter, Malmö och Västerås flygplats Författare: Carina Karlsson 1/6 Flygbussarna - Flygbussar till Arlanda, Bromma, Landvetter, Malmö och Västerås flygplats Innehållsförteckning 1 Trafikomfattning 2 2 Trafikperiod 2 3 Resor för personer

Läs mer

Snabbrapport augusti 2015

Snabbrapport augusti 2015 Augusti Snabbrapport augusti 09 20 1. RESOR... 3 1.1 Totalt och per korttyp... 3 1.2 Fördelat per trafikslag... 4 1.3 Fördelat per delregion... 5 2. KUNDNÖJDHET... 6 3. BILJETTINTÄKTER... 8 4. FÖRSÄLJNING...

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2014

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2014 KUN -11-20 p 7 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -11-11 KUN /311 Handläggare: Monica Lagergren Jenny Vanhainen Kulturnämndens månadsrapport oktober 1 Förslag till

Läs mer

PM 14 maj 2012. Skattning av resande, kostnader och intäkter för Trafikplan 2017

PM 14 maj 2012. Skattning av resande, kostnader och intäkter för Trafikplan 2017 PM 14 maj 2012 Skattning av resande, kostnader och intäkter för I detta pm redovisas resonemang kring resande, intäkter och kostnader för trafik i ett storregionalt stomnät i enlighet med. Antagandena

Läs mer

Justering av priser för biljetter i det gemensamma UL/SLsortimentet 39 LS

Justering av priser för biljetter i det gemensamma UL/SLsortimentet 39 LS Justering av priser för biljetter i det gemensamma UL/SLsortimentet 39 LS 2017-1141 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-08 LS 2017-1141 Landstingsstyrelsen Justering av priser för biljetter

Läs mer

Delårsrapport 2014 TN (inkl helårsbedömning) januari augusti. Dnr TN 2014-08

Delårsrapport 2014 TN (inkl helårsbedömning) januari augusti. Dnr TN 2014-08 Delårsrapport 2014 TN (inkl helårsbedömning) januari augusti Dnr TN 2014-08 Innehållsförteckning I korthet 1 Medborgarperspektivet 2 Kollektivtrafiken ett naturligt val vid resor 2 Processperspektivet

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport för oktober 2017

Kulturnämndens månadsrapport för oktober 2017 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -11-21 KN /354 Handläggare: Monica Lagergren Bodil Lundqvist Kulturnämndens månadsrapport för oktober Ärendebeskrivning I föreliggande

Läs mer

Förslag till nivå på priser och rabatter för Sörmlandstaxa inklusive skolkort

Förslag till nivå på priser och rabatter för Sörmlandstaxa inklusive skolkort Bilaga Förslag till nivå på priser och rabatter för Sörmlandstaxa inklusive skolkort Inom ramen för Sörmlands Kollektivtrafikmyndighets uppdrag att utveckla kollektivtrafiken i länet har översyn genomförts

Läs mer

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås PROTOKOLL 23 Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 27 november 2017 klockan 09.00. Ledamöter Ersättare Övriga Tommy Levinsson

Läs mer

Delårsrapport mars 2015 Västtrafik AB

Delårsrapport mars 2015 Västtrafik AB Sida 1(13) Delårsrapport mars 2015 Västtrafik AB 1. Sammanfattning Efter ett ökat resande under 2013 har resorna stabiliserats på en oförändrad nivå under 2014, det vill säga totalt cirka 276 miljoner

Läs mer

JIL Stockholms läns landsting i (D

JIL Stockholms läns landsting i (D JIL Stockholms läns landsting i (D Tillväxt och regionplaneförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-12-29 Handläggare: Ann Lundell Tillväxt- och regionplanenämnden Månadsrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen

Läs mer

Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00. Deltagare:

Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00. Deltagare: Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00 Deltagare: Leif Nilsson, ordf. Region Dalarna Claes Annerstedt, VD Dalatrafik Bengt Benjaminsson, Trafikchef Dalatrafik Bakgrund: Idag den 9 februari presenterar

Läs mer

Granskning av delårsbokslut 2002-08-31 och prognos 2002

Granskning av delårsbokslut 2002-08-31 och prognos 2002 Granskning av delårsbokslut 2002-08-31 och prognos 2002 Länssjukhuset i Halmstad Leif Johansson Inger Andersson Komrev Box 324, 301 08 Halmstad Tel 035 15 17 00 Fax 035-15 17 36 Leif Johansson, Direkt:

Läs mer

- Oslo-Göteborg-Malmö-Köpenhamn - Uppsala-Stockholm-Jönköping- Göteborg - Ludvika-Stockholm

- Oslo-Göteborg-Malmö-Köpenhamn - Uppsala-Stockholm-Jönköping- Göteborg - Ludvika-Stockholm Författare: Carina Karlsson 1/5 GoByBus Expressbuss - Oslo-Göteborg-Malmö-Köpenhamn - Uppsala-Stockholm-Jönköping- Göteborg - Ludvika-Stockholm Innehållsförteckning 1 Trafikomfattning 2 2 Trafikperiod

Läs mer

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås PROTOKOLL 18 KTM 2017-09-18 t o m sid 22 Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 18 september 2017 Ledamöter Ersättare Övriga Tommy

Läs mer

PM REVIDRERING AV MÅL I REGIONALT TRAFIKFÖRSÖRJNINGSPROGRAM

PM REVIDRERING AV MÅL I REGIONALT TRAFIKFÖRSÖRJNINGSPROGRAM 1(7) Ruth Eriksson Regional Utveckling Infrastruktur och kommunikationer Tfn: 063-146561 E-post: ruth.eriksson@regionjh.se Datum:2018-08-15 Dnr: RUN/1082/2015 PM REVIDRERING AV MÅL I REGIONALT TRAFIKFÖRSÖRJNINGSPROGRAM

Läs mer

(Trafik i Mälardalen)

(Trafik i Mälardalen) VI ÄR TıM (Trafik i Mälardalen) TIM KRYMPER MÄLARDALEN! Sedan Trafik i Mälardalen (TiM) bildades i slutet av 1990- talet har människors resemönster successivt förändrats. Också regionens struktur har ändrats.

Läs mer

Allmänna resevillkor för Kommunalförbundet Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Antagen av förbundsdirektionen den 21 november 2013, 8

Allmänna resevillkor för Kommunalförbundet Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Antagen av förbundsdirektionen den 21 november 2013, 8 Allmänna resevillkor för Kommunalförbundet Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Antagen av förbundsdirektionen den 21 november 2013, 8 Kommunalförbundet Sörmlands Kollektivtrafikmyndighets Allmänna Resevillkor

Läs mer

Allmänna köp- och resevillkor Här följer information om våra resevillkor Vårt ansvar:

Allmänna köp- och resevillkor Här följer information om våra resevillkor Vårt ansvar: Allmänna köp- och resevillkor Från den 1 januari 2014 är våra resevillkor uppdaterade. Dessa gäller för resor gjorda från den 1 januari 2014 och framåt. Här följer information om våra resevillkor Våra

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Patrik Engfors Verksamhetsutvecklare 0451-288 631 Patrik.Engfors@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-11-02 Dnr 1503283 1 (5) Kollektivtrafiknämnden Ändrade biljettpriser och

Läs mer

Delårsrapport augusti 2015 Västtrafik AB

Delårsrapport augusti 2015 Västtrafik AB Sida 1(14) Delårsrapport augusti 2015 Västtrafik AB 1. Sammanfattning Efter ett ökat resande under 2013 har resorna stabiliserats på en oförändrad nivå under 2014, det vill säga totalt cirka 276 miljoner

Läs mer

Internbudget

Internbudget Internbudget 2018 2017-11-13 INTÄKTER Kkr B 2018 B 2017 Diff Diff i % Biljettintäkter 2 912 790 2 793 200 119 590 +4,3% Övriga Intäkter 125 264 98 813 26 461 +26,8% Serviceresor 196 500 185 340 11 160

Läs mer

Granskning av delårsbokslut augusti 2015

Granskning av delårsbokslut augusti 2015 Emil Forsling Auktoriserad revisor Fredrik Winter Revisor Granskning av delårsbokslut augusti 2015 Landstinget Dalarna Hjälpmedelsnämnden Dalarna Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2. Granskningsresultat

Läs mer

RESEINFORMATION FÖR RESOR MED DALATRAFIK

RESEINFORMATION FÖR RESOR MED DALATRAFIK 1 RESEINFORMATION FÖR RESOR MED DALATRAFIK allmänna resevillkor för linjetrafik och flextrafik reviderade 2016-04-01 Inledning om resevillkorens ändamål och tillämpning För att din resa ska bli så enkel

Läs mer

Tillväxt- och regionplaneförvaltningen JJIL STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING 1(1)

Tillväxt- och regionplaneförvaltningen JJIL STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING 1(1) Tillväxt- och regionplaneförvaltningen JJIL STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING 1(1) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-11-14 TRN Handläggare: Ann Lundell Tillväxt- och regionplanenämnden MAnadsrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen

Läs mer

Månadsrapport Juli 2016

Månadsrapport Juli 2016 Månadsrapport Juli 2016 Det övergripande styrdokumentet i Halland är den regionala utvecklingsstrategin (RUS) med visionen Halland- bästa livsplatsen. Tillväxtstrategin bygger på RUS:en och har målet att

Läs mer

Tillväxt- och regionplaneförvaltningen JIL STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING 1(1) IVIånadsrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen per juli 2016

Tillväxt- och regionplaneförvaltningen JIL STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING 1(1) IVIånadsrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen per juli 2016 Tillväxt- och regionplaneförvaltningen JIL STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING 1(1) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-08-24 Handläggare: Ann Lundell Tillväxt- och regionplanenämnden IVIånadsrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen

Läs mer

Månadsrapport per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning

Månadsrapport per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-08-29 SLL Ekonomi Jonas Parkeman 1 (3) Landstingsstyrelsens arbetsutskott per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning Ärendebeskrivning Godkännande av månadsrapport

Läs mer

Införande av SL- taxa, zon A, i hamntrafiken

Införande av SL- taxa, zon A, i hamntrafiken 1(5) Sjötrafikenheten Handläggare Göran Malmsten 08-686 1772 nämnden 2014-04-29, punkt 14 0244 Införande av SL- taxa, zon A, i hamntrafiken Ärendebeskrivning I ärendet ges förslag till att införa SL- taxa,

Läs mer

Ekonomirapport 2014 efter januari månad

Ekonomirapport 2014 efter januari månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2014-02-20 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2014 efter januari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda dokumentet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdesdatum R sala "'KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2014-11-11 18 {361 204 Motion om busslinje till Enköping Dnr 2014/332 INLEDNING Andreas Weiborn (M) inkom den 24 februari 2014 med

Läs mer

17 Föregående protokoll Anmäls att kollektivtrafiknämndens protokoll från sammanträdet 2015 02 02 har justerats.

17 Föregående protokoll Anmäls att kollektivtrafiknämndens protokoll från sammanträdet 2015 02 02 har justerats. PROTOKOLL 5 Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 30 mars 2015 klockan 09.00 11.30 Ledamöter Ersättare Övriga Tommy Levinsson

Läs mer

TAXOR OCH PRODUKTER LÄNSTRAFIKEN I JÄMTLANDS LÄN AB

TAXOR OCH PRODUKTER LÄNSTRAFIKEN I JÄMTLANDS LÄN AB TAXOR OCH PRODUKTER LÄNSTRAFIKEN I JÄMTLANDS LÄN AB Inledning Länstrafiken i Jämtlands läns (Länstrafiken) produkter har varit oförändrade i ca 15 år. Priserna har räknats upp årligen. Av tekniska skäl

Läs mer

Delårsrapport 2014 TN (inkl helårsbedömning) januari augusti

Delårsrapport 2014 TN (inkl helårsbedömning) januari augusti Delårsrapport 2014 TN (inkl helårsbedömning) januari augusti Dnr TN 2014-08 Innehållsförteckning I korthet 1 Medborgarperspektivet 2 Kollektivtrafiken ett naturligt val vid resor 2 Processperspektivet

Läs mer

47/16 Kvartalsrapport september 2016 Dammsdal

47/16 Kvartalsrapport september 2016 Dammsdal Nämnden för kultur utbildning och friluftsverksamhet PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(1) D A T U M D I A R I E N R 2016-12-08 KN-DAM16-0082-2 47/16 Kvartalsrapport september 2016 Dammsdal Diarienummer: KN-DAM16-0082

Läs mer

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2017 Kvartal 4

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2017 Kvartal 4 Norrtågs kvalitetsredovisning År Kvartal 4 1 Kvalitetsrapport kvartal 4 7 % Resandeökning Vi är glada över att närmare 1,5 miljoner resenärer väljer att resa med Norrtåg. Jämfört med trafikstarten 212

Läs mer

Kollektivtrafiken i Östergötland. En kunskapsöversikt

Kollektivtrafiken i Östergötland. En kunskapsöversikt Kollektivtrafiken i Östergötland En kunskapsöversikt 2017-11-16 Östgötatrafiken Varför har vi kollektivtrafik? Minska människans påverkan på miljö och klimat Förbättra framkomligheten i städerna genom

Läs mer

Resekortet. Varsågod. Välkommen till en enklare vardag.

Resekortet. Varsågod. Välkommen till en enklare vardag. Resekortet Varsågod. Välkommen till en enklare vardag. En enklare vardag. Tänk dig att bara behöva ett enda kort för dina eller hela familjens resor. Som fungerar likadant oavsett om du vill resa med tåget

Läs mer

Nya modeller för prissättning

Nya modeller för prissättning Nya modeller för prissättning Kommer kollektivtrafikens konkurrenskraft att styras av förmågan att öka den egna intäkten? Kollektivtrafikens utmaningar och möjligheter i Karlstad & Värmland, 20 jan, 2017

Läs mer

Säljinformation från TiM juni 2017

Säljinformation från TiM juni 2017 Säljinformation från TiM juni 2017 Inom TiM samverkar vi SJ och de regionala kollektivtrafikmyndigheterna för att förenkla resandet, både inom länen och över länsgränserna. Det händer saker inom regionaltrafiken

Läs mer

Foto: Caiaimage, Tymon H. Pigon / whiteboxstudios.se. Månadsrapport. Beslutas i landstingsstyrelsen

Foto: Caiaimage, Tymon H. Pigon / whiteboxstudios.se. Månadsrapport. Beslutas i landstingsstyrelsen Foto: Caiaimage, Tymon H. Pigon / whiteboxstudios.se Månadsrapport Beslutas i landstingsstyrelsen Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Styrning och ekonomi Koncernfinansiering MÅNADSRAPPORT per juli 2

Läs mer

Allmänna köp- och resevillkor

Allmänna köp- och resevillkor Allmänna köp- och resevillkor Dessa villkor fastställdes av Kollektivtrafikmyndigheten i Västmanland. De gäller från och med 1 januari 2016. 1.Köp- och resevillkorens ändamål och tillämpning 1.1 Bestämmelserna

Läs mer

Månadsrapport Januari 2017

Månadsrapport Januari 2017 Månadsrapport Januari 2017 Hallandstrafiken utvecklar sin verksamhet utifrån mål och strategier enligt det Regionala Trafikförsörjningsprogrammet. Hallandstrafiken mäter kontinuerligt utfall av specifika

Läs mer

Kollektivtrafik Zonsystem & Seniorkort

Kollektivtrafik Zonsystem & Seniorkort Kollektivtrafik Zonsystem & Seniorkort KPR 2019-02-04 Ny zonstruktur för Västtrafik Beslutad av Regionfullmäktige den 27 november 2018 Mats Segerholm 2011-05-25 Idag har vi över 70 olika zoner Olika zonstruktur

Läs mer