Torgerd Jansson, ordförande Göran Gredfors Monica Lindell Rylén Robert Skoglund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Torgerd Jansson, ordförande Göran Gredfors Monica Lindell Rylén Robert Skoglund"

Transkript

1 I avsikt Plats och tid Vårnäs, Vingåker kl Beslutande Ersättare Insynsråd landstinget Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Torgerd Jansson, ordförande Göran Gredfors Monica Lindell Rylén Robert Skoglund Ewa Callhammar Mariane Andersson Roger Ljunggren (s) Kerstin Svensson (m) Birgitta Hagdahl, förbundschef Lennart Svensson, administrativ chef Erik Spolander, verksamhetschef Ing-Britt Paulsson, enhetschef Underskrifter... Sekreterare Lennart Svensson... Ordförande Torgerd Jansson Paragrafer Justerande Monica Lindell Rylén Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet i Vårdförbundet Sörmland Vårdförbundet Sörmlands kansli, Vårnäs, Vingåker Tfn Fax ANSLAG/BEVIS Datum för anslags nedtagande Underskrift... Lennart Svensson

2 12 Val av protokolljusterare beslutar att utse Monica Lindell Rylén till protokolljusterare. 13 Information om Vårdförbundet Sörmland Ordföranden inleder dagens sammanträde med en information om Vårdförbundet Sörmland, då flera nya ledamöter har invalts i förbundsdirektionen för mandatperioden. Informationen innehåller en bakgrundsbeskrivning till bildandet av förbundet, en historik över utvecklingen och de verksamhetsförändringar som har skett över tid inom förbundet samt en redogörelse av nuläget. 14 Årsredovisning för 2014 Förslag till årsredovisning för 2014 har utsänts med kallelsen till sammanträdet. Årets resultat är positivt och uppgår till totalt tkr. Det positiva resultatet beror till en stor del på att den förbundsgemensamma kostnaden är avsevärt lägre än den budgeterade, med en skillnad på ca 800 tkr. Väsentligt lägre pensionskostnader än beräknat samt en återbetalning från AFA Försäkring om ca 270 tkr är främsta anledningar till detta överskott. Därutöver kan framhållas att det externa patientintaget på Vårnäs behandlingshem uppnått det bästa resultatet någonsin med en patientbeläggning på 4,5 per vårddygn, vilket är en ökning med 1,6 jämfört med föregående år. Trots denna höga patientbeläggning uppnås inte målsättningen i budgeten om 5,0 patienter per vårddygn. Det positiva ekonomiska utfallet uppgår till drygt 600 tkr för primärbehandlingen på Vårnäs. Halvvägshusen för kvinnor respektive män uppfyller inte budgetmålet om en beläggning på 7,0 patienter per vårddygn. Beläggningen uppgår till 6,4 patienter per vårddygn, jämfört med 6,0 föregående år. Halvvägshusen visar dock ett positivt ekonomiskt utfall om ca 150 tkr. Det samlade ekonomiska resultatet på Vårnäs behandlingshem uppgår till ca 760 tkr inklusive avskrivningar.

3 Även övriga verksamheter inom förbundet visar positiva ekonomiska utfall. Familjerådgivningen med 160 tkr, upphandlingsverksamheten med 66 tkr och den ännu ej startade verksamheten HVB Ung har ett plusresultat med 7 tkr. Samverkan om förslaget har genomförts med de fackliga företrädarna den 18/3, varvid inga särskilda synpunkter eller erinringar framkom. beslutar att godkänna årsredovisningen för 2014 för överlämnande till medlemskommunernas fullmäktige. 15 Förslag till budgetförutsättningar och anslagsram för år 2016 Förslag till budgetförutsättningar och anslagsram för 2016 är utsänt inför dagens direktionssammanträde. Vid arbetsgruppens beredning beslutades också om att ett alternativt förslag skulle utformas, vilket utsänts med e-post till direktionens ledamöter och utdelas vid sammanträdet. Administrative chefen redogör för hur fördelningen av den förbundsgemensamma delen - kostnader och basanslag - fördelas på verksamheterna, samt skillnaden mellan de båda alternativa budgetförslagen. Skillnaden är uppräkningsfaktorn av grundanslaget för det öppna intaget på Vårnäs och för det externa patientintaget. Ingen uppräkning i någon del av ovanstående föreslås i det första förslaget. I det andra förslaget föreslås en uppräkning med 3 % från 2015 års nivå, både av grundanslaget/vårddygnspriset för det öppna intaget och av det externa vårddygnspriset, vilket innebär en ökning med 55 kronor per vårddygn på respektive pris. Anslaget i andra alternativet för det öppna intaget är ca 370 tkr större än i det första förslaget. Anslaget för Vårnäs behandlingshem för de fyra medlemskommunerna täcker 18 av totalt 26 platser. Ordföranden informerar i ärendet om den beräkningsmodell för vårddygnspriset inom Öppet intag, som innebär att medlemskommunernas dygnspris ska sättas med det externa dygnspriset som utgångspunkt, med avdrag för landstingets anslag per vårddygn. Eftersom landstingets anslag varierat i storlek under åren och ingen generell uppräkning varit aktuell, har ett glapp uppstått som medfört att mellanskillnaden i prissättning internt - medlemskommunernas pris - och det externa efterhand har vuxit. Den beräknade prisskillnaden per vårddygn för 2016 är 101 kronor i första förslaget och 108 kronor i det andra förslaget.

4 För övriga verksamhetsområden - HVB Gläntan, familjerådgivning och upphandling - föreslås grundanslagen från medlemskommunerna uppräknas med 3 % i båda förslagen. Prisökningen för det externa patientintaget motsvar ca 70 tkr med helårseffekt. Uppdraget avseende de externa patientplatserna föreslås, trots förra årets högre beläggning, reduceras i budgeten för 2016 från 4,0 till 3,5 patienter per vårddygn. Det externa intaget har visat på stora differenser mellan åren, vilket kan föranleda en försiktigare bedömning i budgeten. Den minskade budgetintäkten, som motsvarar ca 375 tkr, kompenseras genom att den förbundsgemensamma kostnaden minskar till följd av att den också fördelas på den tillkommande verksamheten HVB Gläntan. De budgetförutsättningar för 2016 som är gemensamma för båda alternativen, omfattar även förslaget att utöka tjänsten som förbundschef från halvtid till heltid, vilket finansieras av den förbundsgemensamma delen och täcks inom den föreslagna anslagsramen. Vidare föreslås avgiften för den förlängda behandlingen för kvinnor respektive män höjas från till kronor per vårddygn. Det beräknade patientantalet i budgeten föreslås vara oförändrat med 6,5 patienter per vårddygn. Samtalsavgiften för familjerådgivning föreslås oförändrad med 200 kronor per samtal. Budgetens överskottsmål för 2016 föreslås oförändrat vara 1 % av omsättningen. Den sammanlagda budgetdifferensen om ca 440 tkr mellan förslagen föreslås finansiera en ökning av personalresursen vid Vårnäs behandlingshem, motsvarande ca 75 % av en heltid. Motivet för föreslagen utökning är ett starkt ökande patientintag under förra året som bedöms vara giltigt även de kommande åren. Vid överläggning i direktionen kring de båda förslagen förordar samtliga beslutande ledamöter budgetförslaget enligt det andra alternativet. Roger Ljunggren uttalar sitt stöd för samma förslag. Information om förslagen till budgetförutsättningar och anslagsram för 2016 har genomförts i samverkansgruppen den 18/3. beslutar att godkänna förslag till budgetförutsättningar och anslagsram i budgeten för 2016 enligt alternativ 2, samt att förelägga ovanstående förslag för Vårdförbundets ägare inför och vid samrådsmötet i april.

5 16 Val av vice ordförande för perioden Till vice ordförande föreslås Göran Gredfors. beslutar att till vice ordförande välja Göran Gredfors. 17 Val av ny ledamot för Vingåkers kommun till direktionens arbetsgrupp s arbetsgrupp består av företrädare för de fyra medlemskommunerna - Eskilstuna, Katrineholm, Strängnäs och Vingåker. Vingåkers kommun har för mandatperioden valt Robert Skoglund till ny ordinarie ledamot i direktionen. Ordföranden föreslår att Robert Skoglund utses att ingå i direktionens arbetsgrupp. beslutar att utse Robert Skoglund att ingå som ledamot och medlem i direktionens arbetsgrupp. 18 Planeringsdag för direktionen Vid arbetsgruppens beredningsmöte föreslogs att direktionen tillsammans med förbundets chefstjänstemän genomför en planeringsdag den 15 september, för dialog om målsättningar m m för förbundet och dess verksamheter inför 2016 och framåt. Planeringsdagen är bl a tänkt vara ett led i utformningen av verksamhetsplanen för perioden Ett par ledamöter anmäler förhinder för deltagande den föreslagna dagen. Ordföranden föreslår istället att planeringsdagen genomförs den 14 september. beslutar att genomföra direktionens planeringsdag den 14 september.

6 19 Rapporter Arbetsgruppen Vid nästa möte i arbetsgruppen den 13 april deltar socialutskottet i Flens kommun med tjänstemän, för dialog om eventuellt medlemskap i förbundet och medverkan i verksamheterna. Verksamhetsrapporter Vårnäs behandlingshem Utdelad statistik över patientbeläggningen visar under perioden januari - februari att 22,7 patienter per vårddygn varit inne i behandlingen, varav 8,7 är patienter som placerats av externa uppdragsgivare, vilket är exceptionellt högt. I den förlängda behandlingen uppgår beläggningen till 8,1 patienter per vårddygn för samma period, vilket också är högt jämfört med planeringstalet om 6,5 vårddygn i budgeten. Inom ramen för rapporten ges ledningsgruppen i uppdrag till planeringsdagen att återkomma med underlag för dialog om, mottagande av personer till introduktions- och motivitationsavdelningen som omhändertagits av polisen enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer), vilket stöd som kan eller ges till medlemskommunernas öppenvård samt kompetensutveckling och certifiering av rådgivare. Upphandling 13 ramavtal har tecknats avseende målgruppen HVB Ungdomar år med missbruksproblematik. Utvärdering ska påbörjas avseende upphandlade anbud för HVB-verksamhet för målgruppen Ungdomar år med psykisk problematik utan missbruk. Anbudstiden utgick den 31 januari. HVB Gläntan Fem personer har börjat sin anställning inom verksamheten. Resterande personal i gruppen börjar sin anställning den 1 maj. Under tre veckor pågår arbete med struktur och utformning av behandlingsprogrammet, som har sin grund i 12-stegsmodellen. Inbjudan till Öppet Hus den 29 april är utskickad.

7 20 Anmälningar Inkomna protokollsuppdrag Nominering av ledamöter och ersättare i förbundsdirektionen för Vfs Eskilstuna kommun, Kf Strängnäs kommun, Kf Vingåkers kommun, Kf Val av revisor till Vfs Vingåkers kommun, Kf Delegationsbeslut - brådskande beslut - Vfs ordförandebeslut Beslutet är utsänt med handlingarna till sammanträdet. Delegationsbeslut i personalärenden - Enligt särskild delegationslista Anmälan av avvikelserapportering - Vårnäs Avvikelserapporter delges i särskild pärm. Minnesanteckningar från samverkansgruppen Minnesanteckningar finns tillgängliga i pärm i anslutning till sammanträdet. 21 Avtackning och uppvaktning Ordföranden avtackar avgående vice ordförande Björn Andersson med ett stort och varmt tack för värdefulla insatser i direktionsarbetet och för förbundet under den senaste mandatperioden. Björn Andersson har under sin tid i direktionen också varit ersättare under en mandatperiod. Ordföranden tackar med överlämnande av en gåva och blomsterbukett från Vårdförbundet i samband med detta. Ordföranden uppvaktar på direktionens vägnar verksamhetschefen Erik Spolander med överlämnande av blommor med anledning av hans 60-årsdag.

8 22 Verksamhetsinformation HVB Gläntan Enhetschefen informerar om den planerade verksamheten som startar vid ingången av maj månad. Målgruppen är i åldersintervallet år och verksamheten har åtta platser plus två s k sviktplatser. Behandlingsmetoden utgår från 12-stegsmodellen men använder sig också av motiverande intervjuer, miljöterapi och återfallsprevention som metoder. Arbetsupplägget inför verksamhetsstarten kan indelas i sex delar; ramar för verksamheten, samarbetet, dagsläget, behandlingsstrukturer, planering och scheman. Vårnäs behandlingshem Verksamhetschefen informerar om verksamheten. Målgruppen är män och kvinnor över 18 år med missbruksproblem. Det öppna intaget är den centrala delen i patientmottagningen till primärbehandlingen. Behandlingen börjar på introduktions-/motivationsavdelningen och omfattar ca 7-10 dagar, varefter följer 28 dagars 12-stegsträning. Primärbehandlingen följs av fyra återbesök efter en, två, tre och sex månader. Verksamheten vid Vårnäs omfattar även förlängd behandling med 12 platser, fem för kvinnor och sju för män. Vistelsetiden är en till tre månader. Anhörigprogram erbjuds var tredje vecka under tre dagar.

Torgerd Jansson, ordförande Björn Andersson, vice ordförande Tord Tjernström

Torgerd Jansson, ordförande Björn Andersson, vice ordförande Tord Tjernström I avsikt Plats och tid Vårnäs, Vingåker 09.30-11.00 Beslutande Ersättare Insynsråd landstinget Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Torgerd Jansson, ordförande Björn Andersson,

Läs mer

Gläntan, Kjesäter, Vingåker kl 09.30-11.00

Gläntan, Kjesäter, Vingåker kl 09.30-11.00 I avsikt Plats och tid Gläntan, Kjesäter, Vingåker kl 09.30-11.00 Beslutande Ersättare Insynsråd landstinget Torgerd Jansson, ordförande Göran Gredfors, vice ordförande Monica Lindell Rylén Robert Skoglund

Läs mer

Vårnäs behandlingshem, KF-huset Vingåker, kl

Vårnäs behandlingshem, KF-huset Vingåker, kl Plats och tid Vårnäs behandlingshem, KF-huset 643 92 Vingåker, kl 09.30 10.30 Beslutande Torgerd Jansson, ordförande Göran Gredfors Marianne Andersson Anders Jonsson Ersättare Ewa Callhammar Maria Chergui

Läs mer

KF-huset, Vårnäs, Vingåker, kl Torgerd Jansson, ordförande, Anders Jonsson, Maria Chergui Monica Lindell Rylén, Kim Fröde

KF-huset, Vårnäs, Vingåker, kl Torgerd Jansson, ordförande, Anders Jonsson, Maria Chergui Monica Lindell Rylén, Kim Fröde Plats och tid KF-huset, Vårnäs, 643 92 Vingåker, kl 09.00 12.00 Beslutande Torgerd Jansson, ordförande, Anders Jonsson, Maria Chergui Monica Lindell Rylén, Kim Fröde Ersättare Marianne Andersson, Ewa Callhammar,

Läs mer

Torgerd Jansson, ordförande Göran Gredfors, vice ordförande Monica Lindell Rylén Ewa Callhammar (ersätter Robert Skoglund)

Torgerd Jansson, ordförande Göran Gredfors, vice ordförande Monica Lindell Rylén Ewa Callhammar (ersätter Robert Skoglund) I avsikt Plats och tid Vårnäs, Vingåker kl 09.30-11.30 Beslutande Torgerd Jansson, ordförande Göran Gredfors, vice ordförande Monica Lindell Rylén Ewa Callhammar (ersätter Robert Skoglund) Ersättare Marianne

Läs mer

Torgerd Jansson, ordförande Göran Gredfors, vice ordförande Monica Lindell Rylén Robert Skoglund Ewa Callhammar

Torgerd Jansson, ordförande Göran Gredfors, vice ordförande Monica Lindell Rylén Robert Skoglund Ewa Callhammar I avsikt Plats och tid Familjerådgivningens lokaler på Radermachergatan i Eskilstuna, kl 09.30 11.30 Beslutande Ersättare Torgerd Jansson, ordförande Göran Gredfors, vice ordförande Monica Lindell Rylén

Läs mer

KF-huset, Vårnäs, Vingåker, kl Torgerd Jansson, ordförande, Anders Jonsson, Göran Gredfors Marianne Andersson, Robert Skoglund

KF-huset, Vårnäs, Vingåker, kl Torgerd Jansson, ordförande, Anders Jonsson, Göran Gredfors Marianne Andersson, Robert Skoglund Plats och tid KF-huset, Vårnäs, 643 92 Vingåker, kl 09.00 12.00 Beslutande Torgerd Jansson, ordförande, Anders Jonsson, Göran Gredfors Marianne Andersson, Robert Skoglund Ersättare Kim Fröde, Seija Hidvegi

Läs mer

Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Mari - Ann Lundin (S), Anne Hagberg (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP)

Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Mari - Ann Lundin (S), Anne Hagberg (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP) SOCIALNÄMNDEN 2016-06-15 1 Plats och tid Vårnäs behandlingshem, Vingåker, kl 14.00 16.00 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e vice

Läs mer

Reine Östlund (S), Louise Axelsson (L), Brith Severin (S), Mari - Ann Lundin (S), Anne Hagberg (S), Anneli Swärd (M)

Reine Östlund (S), Louise Axelsson (L), Brith Severin (S), Mari - Ann Lundin (S), Anne Hagberg (S), Anneli Swärd (M) SOCIALNÄMNDEN 2017-05-17 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl 15:00 16:15 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Matti Turunen (S), Britt-Inger

Läs mer

Förbundsordning för Vårdförbundet Sörmland

Förbundsordning för Vårdförbundet Sörmland Förbundsordning för Vårdförbundet Sörmland Medlemmar 1 Medlemmar i kommunalförbundet är Eskilstuna, Katrineholms, Strängnäs, Vingåkers samt Flens kommuner (förbundsmedlemmar). 1 a Denna förbundsordning

Läs mer

Socialnämnden 2007-01-17 1 (14)

Socialnämnden 2007-01-17 1 (14) Socialnämnden 2007-01-17 1 (14) Plats och tid Katrineholmssalen, Safiren, Katrineholm, kl. 14.30 16.45 Ajounering kl. 15.40-15.50 ande Tjänstgörande Ersättare Ove Melin, ordförande (s), Matti Turunen (s),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-08-29 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Fregatten, Norrtälje kommunala vuxenutbildning (NKV) Astrid Lindgrens gata 2, Nordrona, Norrtälje kl 13:00-13:30

Läs mer

Alf Andersson (S), Mari - Ann Lundin (S), Magnus Esko (S), Louise Axelsson (FP), Roger Karlsson (MP)

Alf Andersson (S), Mari - Ann Lundin (S), Magnus Esko (S), Louise Axelsson (FP), Roger Karlsson (MP) SOCIALNÄMNDEN 2015-09-23 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl 15:00 16:35 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e vice ordförande, Johanna Karlsson (S), Matti

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.35 Beslutande ordförande Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson ( c ) Ewa Svensson (s) tjg ersättare

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2010-12-13 1(16) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, Sundsgatan 17 Vänersborg, måndagen den 13 december 2010, klockan 10.00 14:00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 31

Kommunstyrelsen. Ärende 31 Kommunstyrelsen Ärende 31 FÖRTECKNING Datum 2018-11-27 Sida 1(1) Kommunledningsstaben, Turism, information och administration Anna Bryntesson, 0571-281 06 anna.bryntesson@eda.se Meddelanden till kommunstyrelsen

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6) Nr 5 2013-11-27 1(6) Plats och tid Samordningsförundets kontor Sundsgatan 17, den 27 november 2013, klockan 10:00 11:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Carina Wickström (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Ulf Anagrius (LOK) Bo Örtegren, förbundschef och sekreterare Anders Hansson, administrativ samordnare

Ulf Anagrius (LOK) Bo Örtegren, förbundschef och sekreterare Anders Hansson, administrativ samordnare 12 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Hällefors Benny Jansson (s) ordförande Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Hans Hedborg (c) John Sundell (kd) Svante Fägerås (s) Lars-Göran Zetterlund (c) Pär-Ove

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-09-05 174 (178) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 5 september 2011, kl 10.00-13.30 Beslutande Camilla Anglemark (S), ordf Jörgen Larsson (S) Björn Andersson (M) Övriga deltagande Karl-Erik

Läs mer

Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP)

Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP) SOCIALNÄMNDEN 2016-09-21 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl. 15.00-16.45 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e

Läs mer

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida tre. Catharina De Geer (KD) Mari-Anne Törnblom (M) Catharina De Geer (KD)

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida tre. Catharina De Geer (KD) Mari-Anne Törnblom (M) Catharina De Geer (KD) 1/8 Plats och tid Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30 Paragrafer 18-23 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på sida tre Se deltagarlista på

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Elisabet Wollein (S) ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) Åke

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Revisionen. Protokoll Mötets öppnande och utseende av justerare. 2 Föregående mötes minnesanteckningar. 3 Dialog med Kf:s presidium

Revisionen. Protokoll Mötets öppnande och utseende av justerare. 2 Föregående mötes minnesanteckningar. 3 Dialog med Kf:s presidium Sida 1/5 Protokoll 2017-03-29 Sammanträdesrum Bladet, kl. 9.00 12.30 Närvarande: Revisorer Arne Nordqvist, ordförande Harriet Johansen Mikael Hellman Johan Holgersson, vice ordförande Övriga Alf Wahlgren,

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje för rehabilitering i Södertälje Tid och plats: Fredag den 3 mars 2006, kl 10.00-15.00, Hotell Skogshöjd 39-49 Ledamöter: Ersättare: Sekreterare Besim Aho, Södertälje kommun (s), ordförande Marietta de

Läs mer

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Notariet, kommunhuset i Högsby kl. 8.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla Abrahamsson,

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Bytaregatan 7, kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Underskrifter Anslag/Bevis Sekreterare

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2016-02-15 10 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 15 februari 2016, klockan 8.30 10.10 Beslutande Övriga närvarande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: Plats: Nothemmet Tid: Från klockan 10:20 till klockan 12:40 Justering Justerare: Plats: Torbjörn Svensson (S) Brandstationen i Växjö Dag: 2018-09-18 Justerade

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Elisabeth Edlund (S) Mira Wedenberg (M)

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76 Plats och tid Scandic Winn, Karlstad, kl 9.15-11.30 2013-11-18 76 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Direktionen

Direktionen 2004-02-27 1 Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg kl: 13.30-16.05 Beslutande Benny Jansson (s) Ingvar Johansson (s) Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Förbundsdirektionen Beslutande Ulrica Persson Shiro Biranvand Bengt Lindgren Jan Johansson Seija Ojala Stig Henriksson Marjatta Nurmi Lars Andersson Ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:20-11:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Britt-Marie Wall Sebastian

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 17.00 19.15 Beslutande Sven Magnusson, ordförande Anders Westerlund, vice ordförande Patrik Dahlin, ledamot Kerstin den Braver, ledamot Anders Hansson, tjänstgörande

Läs mer

Monica Granström BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Monica Granström BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag VIADIDAKTNÄMNDEN 2017-09-18 1 Plats och tid Arbetsmarknadsenheten, Dalvägen 13 A Katrineholm kl 09:00 11:00 Beslutande Gunilla Magnusson (S) ordförande, Marion Ståhl (S) 1:e vice ordförande, Thomas Selig

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 10:00-11:45 S M MP S M C S Claes Redberg, Västra Götalandsregionen. Ersättare Hanne Jensen ChrisTina Yngvesson,

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 87 Plats och tid Nya Konferensrummet, ABRI, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 15.30 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m)

Läs mer

Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Magnus Esko (S), Anne Hagberg (S), Ingvar Kylestorp (C) Paragrafer 75-87

Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Magnus Esko (S), Anne Hagberg (S), Ingvar Kylestorp (C) Paragrafer 75-87 SOCIALNÄMNDEN 2016-12-07 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl. 15:00 16:35 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e

Läs mer

ARVIKA FJÄRRVÄRME AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-08-28 53

ARVIKA FJÄRRVÄRME AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-08-28 53 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl 9.45-11.05 2012-08-28 53 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Göran Andersson, ledamot Aina

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-06-19 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.20. Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lennart Samuelsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-06-19 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.20. Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lennart Samuelsson Vård- och Omsorgsnämnden 2003-06-19 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.20 Beslutande Sören Carlsson Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lennart Samuelsson Bjarne Westerlund Lars-Åke

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12) Nr 5 2012-04-12 1(12) Plats och tid Mötesplats Vänersborg, Vänerparken 5 fredagen den 12 april 2012, klockan 17:00 19:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Peter Larsson (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Direktionen

Direktionen Direktionen 2003-10-10 1 Plats och tid Beslutande BKT:s kansli Nora Benny Jansson (s) Svante Fägerås (s) Eino Kirjonen (hob) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren (c) Ingegerd Lööv (s) Ulla Karlsson (s)

Läs mer

Socialnämnden 2014-09-24

Socialnämnden 2014-09-24 198 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 199 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 200 Delgivningar... 4 201 Samordningsförbund FINSAM...

Läs mer

Christina Simonsen (S), Zeynab Fidhin (S), Ami Rooth (MP), Kaisa Komulainen-Nilsson (S), Christer Nodemar (M)

Christina Simonsen (S), Zeynab Fidhin (S), Ami Rooth (MP), Kaisa Komulainen-Nilsson (S), Christer Nodemar (M) VIADIDAKTNÄMNDEN 2018-06-12 1 Plats och tid KTS-salen, Drottninggatan 18, Katrineholm, kl. 09:00-10:30 Beslutande Beslutande ersättare Gunilla Magnusson (S) ordförande, Marion Ståhl (S) 1:e vice ordförande,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid KF-salen kl 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Tjänstemän Åselotte Andersson (KD) ordf Håkan Hjelm (C) Hans Toll (S) Lisa Arvidsson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Eskilstuna Strängnäs 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 15:10 16:00. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, , kl. 09:00 09:20. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 14:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, , kl. 09:00 09:20. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 14:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6,, kl. 09:00 09:20 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Förvaltningsbyggnaden, 2018-06-04, kl. 14:00 Underskrifter

Läs mer

Thomas Selig (V) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Thomas Selig (V) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag VIADIDAKTNÄMNDEN 2018-09-25 1 Plats och tid Stora Salen, Åbrogården, kl. 09:00-10:00 Beslutande Gunilla Magnusson (S) ordförande, Marion Ståhl (S) 1:e vice ordförande, Thomas Selig (V) 2:e vice ordförande,

Läs mer

Tekniska nämnden 2004-08-19 1-7. torsdagen den 19 augusti, kl 09.00-11.50

Tekniska nämnden 2004-08-19 1-7. torsdagen den 19 augusti, kl 09.00-11.50 Tekniska nämnden 2004-08-19 1-7 Plats och tid Ånge kommunkontor, Flataklocken, rum 563 torsdagen den 19 augusti, kl 09.00-11.50 Beslutande Hanne Soukas (s), ordförande Erhard Lundqvist (s) Kristina Erhardsson

Läs mer

Ärendelista personal- och organisationsutskottet

Ärendelista personal- och organisationsutskottet Ärendelista personal- och organisationsutskottet Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 15 mars 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1. Jan-Eric Berglund

Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1. Jan-Eric Berglund ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1 Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, onsdag den 30 augusti 2006, kl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 2017-10-12 189 Au 150 Dnr 110/2017 041 Kommunal skattesats 2018 s beslut Förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige fastställer den kommunala skattesatsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Plats och tid Förbundsdirektionen kl 10.00 12.00 på Lärcenter i Fagersta Beslutande Övriga deltagande Ulrica Persson Shiro Biranvand Helena Skagerberg Jan Johansson Gustav

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande. Kommunkontoret, Heby, 26 november 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 229-246 ANSLAG/BEVIS

Karl-Arne Larsson (C), ordförande. Kommunkontoret, Heby, 26 november 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 229-246 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.45 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Inga-Lill Hellgren (S) Susanne Stambolidou-Tellebo (FP) Jan Plantin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Stugbyn, Isaberg, Hestra, kl 11.00 12.00 Beslutande Övriga deltagare Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Ylva Samuelsson, Gislaveds kommun,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(15) 2011-06-22 Plats och tid kl. 09.00 10.00 på Lärcenter i Fagersta Beslutande Övriga deltagande Ulrica Persson Shiro Biranvand Helena Skagerberg Jan Johansson Gustav El Rachidi

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrum Myggdalen, plan 1 Onsdag 15 juni 2005, kl. 19.00-21.00 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare Se närvarolista

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Vårdvalsnämnden

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Vårdvalsnämnden Plats och tid Regionens hus, hus tre plan tre Stora konferensrummet kl. 09:00-16:00 Beslutande ledamöter David Adervall (S) (Ordförande) Cristine Persson (C) (Vice ordförande) Britt Carlsson (S) Jonny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 8.30-10.40 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla

Läs mer

Klas Håkanson (M) Annika Nicklasson (S) från 44 Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD)

Klas Håkanson (M) Annika Nicklasson (S) från 44 Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Sammanträdesdatum 1 (13) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-15.30 Beslutande Klas Håkanson (M) Annika Nicklasson (S) från 44 Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Övriga deltagande Laszlo Palfi, HR-chef

Läs mer

Sydöstra Skånes Räddningstjänst

Sydöstra Skånes Räddningstjänst Datum Plats och tid Brandstationen Ystad 09:00 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Lennart Johansson (Ystad) (M) Nils-Evert Erlandsson (Ystad) (C) Peter Boström (Tomelilla) (T) Gull-Britt Kristersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Direktionen för Höglandets räddningstjänstförbund

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Direktionen för Höglandets räddningstjänstförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL räddningstjänstförbund 2018-06-05 1(14) Plats och tid Vetlanda, brandstation Klockan 15.00-11.20 Beslutande Övr. deltagare Anders Karlgren (M) ordf. Kurt Johansson (S) Karin Larsson

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11.

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11. FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.30 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander

Läs mer

MILJÖSAMVERKAN ÖSTRA SKARABORG

MILJÖSAMVERKAN ÖSTRA SKARABORG Plats och tid Miljösamverkan östra Skaraborg, lokalen Billingen, kl. 13.30-15.35 Deltagande ande Conny Johansson (S) Lena Sjödahl (M) Catrin Hulmarker (M) Pierre Ryden (S) LeifWalterum (C) Marie Elunan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2012-11-26 148 (165) Plats och tid Vårnäs behandlingshem, Vingåker, måndagen den 26 november, klockan 16.00 18.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson (S), ordf

Läs mer

Johan Söderberg (S) ordförande, Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson (C).

Johan Söderberg (S) ordförande, Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson (C). PERSONALUTSKOTTET 2017-10-04 1 Plats och tid Ateljén, Nämndhuset, kl. 13.15 14.30 Beslutande Johan Söderberg (S) ordförande, Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson (C). Beslutande ersättare Bo Sivars (M),

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

143939393939393914 39 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

143939393939393914 39 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 143939393939393914 39 Plats och tid Stadshuset, Ängelholm, personalchefens tjänsterum kl 13.15 16.30 Beslutande Bo Lager (m) Bengt Sävström (s) Esa Jääskeläinen (m) Eva Kullenberg (fp) Lennart Nilsson

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S)

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S) JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-09 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 11.00 11.45 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

Samverkan ger effektiv och snabb behandling

Samverkan ger effektiv och snabb behandling Samverkan ger effektiv och snabb behandling Beroendemottagningen Vägen Målgrupp Vuxna personer från 18 år med följande problematik: Substansrelaterat riskbruk/missbruk/beroende Spelberoende (i samarbete

Läs mer

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida två. Lennart Andersson (S) Mari-Anne Törnblom (M) Lennart Andersson (S)

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida två. Lennart Andersson (S) Mari-Anne Törnblom (M) Lennart Andersson (S) 1/9 Plats och tid Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30 Paragrafer 32-41 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på sida två Se deltagarlista på

Läs mer

som ersätter Sören Jönsson

som ersätter Sören Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Kyrkans gård-lockörn, Kl 19.00 21.30 Beslutande Greger Ulleryd Kjell Hjalmarsson Conny Jonsson Lars-Olof Bårström Gunnar Hjort Sören Pettersson

Läs mer

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S)

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S) 2012-03-14 1 (6) Plats och tid Marint centrum, kl. 08.00 08.20 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-05-29 25 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 29 maj 2017, klockan 8.30 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg (M),

Läs mer

Gymnasienämnden 2002-03-18 1 (6)

Gymnasienämnden 2002-03-18 1 (6) Sammanträdesdatum 1 (6) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Orvar Carlsson (kd), ordförande Leif Höglund (s), tjänstgörande

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s)

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s) ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1 Sida Plats och tid ande Kommunkontoret i Ånge, personal- och ekonomienheten, tisdag den 15 februari

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

Anne Hagberg (S), Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Ingvar Kylestorp (C)

Anne Hagberg (S), Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Ingvar Kylestorp (C) SOCIALNÄMNDEN 2019-05-15 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18, Katrineholm, klockan 15.00 17:10 Beslutande Marie-Louise Karlsson (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Thomas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2010-10-20 1(10) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 15.30 17.20 Beslutande Ledamöter Kerstin Ahlin (S), ordf Kirsti Håkansson (S) Ann-Marie Fridh (S) Monica Styhr (S) Martin Normark

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(14 ) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(14 ) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(14 ) Plats och tid Kommunhusets tingssal måndagen den 8 januari 2007 kl 08.30-09.30 Beslutande Ej beslutande Ewa Engdahl (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Patrik Köhler (m)

Läs mer

Förbundsordning för Vårdförbundet Sörmland

Förbundsordning för Vårdförbundet Sörmland Förbundsordning för Vårdförbundet Sörmland Medlemmar 1 Medlemmar i kommunalförbundet är Eskilstuna, Flens, Gnesta, Katrineholms, Nyköpings, Oxelösunds, Strängnäs, Trosa och Vingåkers kommuner (förbundsmed1emmar).

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Öppet för allmänheten 48-57

Öppet för allmänheten 48-57 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2018-09-27 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18, Katrineholm, klockan 13.15 14:45 Öppet för allmänheten 48-57 Beslutande Beslutande ersättare Anneli Hedberg (S) ordförande,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Nr 04 Kultur- och utbildningsnämnden 2017-04-19 1(11) Tid och plats onsdagen den 19 april 2017, klockan 08.30 12.00, i Erikstadsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP) Marianne

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Direktionen

Sammanträdesprotokoll. Direktionen Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstation Norberg kl 16:00 17:20 ande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Erica Drugge (C) Hedemora ersättare för Bengt Lindgren (S) Fagersta Anita Tärneborg

Läs mer