Välkommen till Västra Söbackens Samfällighetsförening

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Västra Söbackens Samfällighetsförening"

Transkript

1 Välkommen till Västra Söbackens Samfällighetsförening

2 Välkommen till Västra Söbackens bostadsområde. Som ägare till en fastighet inom området är du också obligatoriskt medlem i Västra Söbackens Samfällighetsförening. Med hjälp av detta lilla häfte som du nu håller i din hand skall vi försöka ge dig en inblick i och en känsla för vad det innebär att bo i vårt område. Trots våra ambitioner kommer vi inte att kunna ge svar på alla frågor som uppstår när man är nyinflyttad. Så i första hand är det dina grannar men också zonansvariga och föreningens styrelse som får komplettera denna skrift. Föreningen har sedan några år en egen hemsida på internet där mer information finns om aktuell styrelse mm. Adressen dit är Historik Våren 1973 inbjöd Stenungsunds kommun fyra bostadsproducerande företag till en tävling avseende bebyggelse av Västra Söbackenområdet med markbostäder. Göteborgs förorter har som opartisk bedömare på uppdrag av Stenungsunds kommun, bedömt de inkomna förslagen och förutom ekonomiska synpunkter, lagt synnerligen stor vikt vid miljön och arkitektonisk utformning. Olivegrens Arkitektkontor AB ritade bostadsområdet. Kullenberg Markbostäder AB byggde husen och planerade ytterområden samt HJ Bengtsson Småhus AB som sålde husen till intresserade köpare som stod i kommunens tomtkö. En förebild för områdets planering var Bohusläns fiskesamhällen med tätliggande trähus, gränder och små torg, variation, detaljrikedom och mänsklig skala. Bebyggelsen delades upp i tre byar, var och en med sitt lilla torg. Inom varje by finns sandlådor för de minsta och mitt i hela området en större kvarterlekplats och bollplan. Parkeringen samlades närmast Inre ringleden, där varje hus har sitt garage. På så sätt fick man, avskärmning av buller och en trafikfri, vänlig gångmiljö mellan husen. De första husen stod klara i september 1974 och inflyttningen startade i mitten av månaden. Det finns 84 fastigheter inom området. De flesta husen är radhus i 1 1/2-plan, några av dessa har dessutom suterrängvåning. Alla radhus har två uteplatser genom att entrésidan har en liten förgård. Dessutom finns friliggande och kopplade 1 1/2-plans hus. Även dessa finns som suterränghus. Radhusen är byggda av blåbetong vilket medfört att vissa hus har radon medan andra klarat sig. Detta beror på att betongblocken hämtades från två ställen. Det ena radioaktivt och det andra inte. För att undersöka om man har radon gör man en mätning som kostar några hundralappar. Om det finns radon gäller det att ventilera. Parhusen och de fristående husen är inte byggda i betong så där behöver ingen vara orolig.

3 Vad är en samfällighetsförening och vilka uppgifter har föreningen? En samfällighetsförening skall bildas enligt lag när flera fastighetsägare tillsammans äger gemensam egendom, så kallade samfälligheter. Samfällighetsföreningens ändamål är att förvalta den samfällighet för vilken den har bildats. I vårt fall har vi att förvalta: Vägar inom området Avloppsanläggningar Radio o TV kabelnät Belysningsanläggning Grönområden Garage och parkeringar Föreningen har en ordinarie stämma eller även kallad årsmöte per år. Vår stämma infaller i maj då en styrelse väljs vars uppgift är att: förvalta samfälligheten och föreningens tillgångar föra redovisning över föreningens räkenskaper föra förteckning över ägare till delägande fastigheterna årligen inför ordinarie stämma avge förvaltningsberättelse över föreningens verksamhet i övrigt uppfylla vad lagen föreskriver om styrelsens handhavande av föreningens angelägenheter. Vidare väljs revisorer, zonansvariga och valberedning. På stämman skall vidare medlemmarna godkänna uttaxeringen för verksamhetsåret, behandla inkomna motioner, besluta om investeringar m m. Detta och mycket mera är vad lagen säger. Detta står utförligt i våra stadgar. Men att bo i ett område med denna lite annorlunda bebyggelse där vi är närmare varandra, har mindre mark runt våra hus, och i de flesta fall vissa gemensamma ytterväggar, kräver mycket mera tolerans och vi känsla än i andra typer av boende. Vi har dessutom beslutat att gemensamt underhålla området, där bl a snöröjning, städning, papperskorgstömning, byte av lampor, gräsklippning samt traditionellt underhåll av gemensamma fastigheter, ingår. Det är viktigt att man genomför de uppdrag och åtagande som man har tilldelats. Zonansvariga Området är indelat i sex zoner. Alla zoner har två zonansvariga som väljs på stämman. Zonansvariga är ett stöd för styrelsen i deras arbete, att förvalta och underhålla området. Under de gemensamma vår- och höststäddagarna organiserar zonansvariga arbetet. De har också nycklarna till våra gemensamma förråd. Vidare upprättar de också gräsklippningslistor samt ser till att beslutade åtgärder blir genomförda. En zonansvarig är däremot inte en vaktmästare för området och har inte kravet på sig att genomföra de beslutade åtgärder som andra fastighetsägare ej utför.

4 Regler Alla gemensamma åtaganden gör att det blir många måste i vår skrift. Vi har genom åren lärt oss att det inte finns någon annan väg. De regler som finns skall uppfattas som dokumenterade erfarenheter vilka är nödvändiga för att vårt område skall fungera bra. Parkeringsplatserna Uppställning av fordon är endast tillåtet på parkeringsplatserna. P- platserna är endast avsedda för kortvarig uppställning av fordon i bruk. Husbil, husvagn samt övriga släpfordon får endast parkera i max två dygn för i- och urlastning. Undantaget är husbil som nyttjas för dagligt bruk som transportmedel. Lastbilsparkering ej tillåten. Under vissa perioder t ex semestertider har vi för få platser för våra gäster försök därför om möjligt ställa in bilen i garaget. Snöröjning av parkeringsplatserna samt tillfartsvägar utförs av entreprenör enligt avtal. Garagen Trafik Försäkring för garagebyggnad ingår i föreningens åtaganden. El- uttagen i garagen är avsäkrade med en 6 A säkring/ byggnad. Större bilreparationer i garagen är ej tillåtna. Frysbox, motorvärmare eller liknande utrustning är förbjudet att ha i drift. Motorfordonstrafik inom området är förbjuden med undantag för trängande i - och urlastning. Anm. Området är planerat för minimal trafik, detta medför att våra barns uppmärksamhet avseende trafik inom området har formats av detta. Parkering av motorfordon är inte tillåten inom området Biltvätt är inte tillåten inom området, enligt allmänna direktiv från kommunen. Snöröjning Det åligger varje fastighetsägare att snöröja och sanda vägarna i anslutning till fastigheten. Sandlådor finns uppställda inom området. Dessutom att deltaga i snöröjning av de vägar som inte direkt kan knytas till någon fastighet, eller där snöröjningen belastar enskild fastighet tungt. Millimeterrättvisa är omöjlig att uppnå, men hjälper vi varandra når vi ett bättre resultat. Lampbyten Varje fastighetsägare är ansvarig för att den tilldelade lampan är i funktion (fördelning enligt bilaga 1). Armaturen bekostar föreningen och husägaren håller med lampor. Vi är övertygade om att en god belysning

5 på parkerings platserna förhindrar stölder av och ur bilar. Lika övertygade är vi att belysningen är en trivselfaktor inom området. Se till att Er lampa lyser! Allmänna städdagar På våra vår- och höststäddagar är en vuxen person från varje hushåll skyldig att deltaga under minst tre timmar. Zonansvariga inom aktuell zon organiserar arbetet. Container är uppställda på ett antal platser inom området. Då finns också möjligheter att slänga eget skräp. Har man inte möjlighet att ställa upp på städdagen, kontakta zonansvarig som då ger ett uppdrag att utföras före städdagen. Den som uteblir från en städdag debiteras av extra avgift. Papperskorgar Inom området finns ett antal ändamålsenliga papperskorgar uppställda. Tömningen sker av boende inom aktuell zon. Zonansvarig utser tömmare. Inte avsedda för hund- och kattpåsar. Gräsmattor En turlista för klippning av samfällighetens gräsmattor upprättas av varje zonansvarig. Kalkning och gödsling sker i regel under städdagarna. Kabel TV Varje fastighet är anslutet till ett gemensamt kabelnät för TV och radiomottagning. För närvarande har utrustningen en kapacitet för mottagning av elva TV- kanaler och en radiokanal. Utrustningen är föreningens egendom. Vilka kanaler som skall ingå beslutas på stämman. Styrelsen kan genomföra smärre förändringar under året. Husdjur Detta är den fråga som har diskuterats och beslutats på de flesta av våra stämmor, tänk därför på konsekvenserna innan ni skaffar ett husdjur. Husdjur får ej vara lösa i området, detta gäller även katt. Försäkringar I föreningens försäkring av samfällighetens egendom ingår: Garagelängor, brand, vatten, inbrott. Egendomsförsäkring, lös egendom, markanläggningar, lekplatser. Rättskyddsförsäkring. Ansvarsförsäkring, skada p.g.a. försummelse.

6 Olycksfallsförsäkring, vid arbete och uppdrag för föreningen. Kabel-TV-anläggning. Dock ingår ej i försäkringen personlig egendom i de gemensamägda garagen och förråden. Det egna huset Att varje fastighetsägare underhåller sitt hus ligger i ju hans/hennes eget intresse, men eftersom hela området också betraktas som en helhet ökas trivseln för alla ifall området ser prydligt ut. Vid önskan om färgbyte skall i första hand helheten beaktas, sedan skall de närmaste grannarna godkänna valet och slutligen godkänner styrelsen bytet. Hängrännor och stuprör på husen ingår i samfällighetens åtaganden som bekostar materialet vid behov av byte. Zonansvariga skall kontaktas. Färger på husen Vi har fyra olika färger på huslängorna i området och dessa skall man behålla när man byter fasad eller målar om. Röd = Faluröd som även kallas standardfärg 316. Tidigare hette den 315 men den har utgått. Grön = Standardfärg 768. NCS-färg 6715-G29Y Gul = Grändegul. Standardfärg 348. Blå = Standardfärg 317. Alla dessa regler har tillkommit, som tidigare har nämnts, för att området skall fungera. Så att alla som bor inom området skall kunna känna trivsel. Alla måste också medverka för att grannsämjan skall bli god. För att nämna ett exempel minskar vi riskerna för stölder, ifall vi talar om för våra närmaste grannar när vi åker bort. Som då förutom att vattna blommorna, tar in posten, klipper gräsmattan eller skottar snö samt hittar på andra små knep som gör att huset ser bebott ut. Det är viktigt att alla trivs från små barn till pensionärer. Våra traditionella och uppskattade midsommarfester, när barn och vuxna leker tillsammans, är ett annat bra exempel på god grannsämja. Några utav fördelarna vi har: Gångavstånd till centrum med affärer, bank och post. Våra barn har i de flesta fall nära till sina skolor Gångavstånd till småbåtshamn Gångavstånd till Kulturhuset med bibliotek och bio.

7 Gångavstånd till Apotek och läkare Sju minuters rask promenad till systembolaget Många har gångavstånd till sina arbetsplatser I de gemensamma förråden finns nyttigheter som man kan låna : Stegar av varierande längder. Gräsklippare och trimmer. Krattor, spadar och kvastar. Skottkärror Zonansvarig eller aktuell gräsklippare har nyckel. Taktegel, gödsel, armaturer, träolja och färg samt sopsäckar är reserverade för det gemensamma underhållet. I cykelförråden finns skottkärror och en del redskap för snöröjning. Till cykelförråden har varje fastighet en speciell nyckel. Styrelsen/ och

8 Ansvarslista för ytterbelysningar. VS 1 Husgavel VS 43 Huset 2 Framsida VS 1 44 Huset 3 Gavel, garage 45 Huset 4 Garaget 46 Garaget 5 Huset 47 Huset 6 Garaget 48 Huset 7 Garaget 49 Cykelgaraget 8 Gavel VS Garaget 9 Huset 51 Huset 10 Gavel VS 8 52 Huset 11 Garaget 53 Garaget 12 Huset, gaveln 54 Garaget 13 Huset 55 Huset 14 Cykelgaraget 56 Huset 15 Garaget 57 Gavel, garaget 16 Cykelgaraget 58 Garaget 17 Huset 59 Huset 18 Huset 60 Huset 19 Huset 61 Garaget 20 Gaveln, garaget 62 Garaget 21 Garaget 63 Huset 22 Huset 64 Gavel, garaget 23 Huset 65 Garaget 24 Garaget 66 Garaget 25 Garaget 67 Huset 26 Huset 68 Garaget 27 Huset 69 Garaget 28 Gaveln, garaget 70 Garaget 29 Huset 71 Huset 30 Huset 72 Garaget 31 Garaget 73 Garaget 32 Garaget 74 Garaget 33 Garaget 75 Gavel, huset 34 Huset 76 Gavel, garaget 35 Garaget 77 Framsidan VS Förrådet Garaget 79 Huset 38 Förrådet 80 Huset 39 Huset 82 Garaget 40 Garaget 84 Huset 41 Huset 86 Garaget 42 Gavel VS29 88 Huset Samfälligheten beslöt vid sitt årsmöte att vara och en av samfällighetens fastighetsägare skulle ansvara för en lampa enligt denna förteckning. Glödlampor får ni bekosta själva, lampkupor och, om så behövs, armaturer bekostas av samfälligheten. Innebörden i ansvaret är inte bara att se till att den tilldelade armaturen lyser, utan också att den är hel och uppfyller kraven på elsäkerhet.

9

Samfällighetsföreningen ÄGGKOPPEN

Samfällighetsföreningen ÄGGKOPPEN Samfällighetsföreningen ÄGGKOPPEN Ärna Södergård, Eskilstuna 2014-12-10 1/8 Välkommen till Äggkoppens samfällighetsförening. Som ägare till en fastighet inom området är du också obligatoriskt medlem i

Läs mer

Välkommen till Orgelns Samfällighet

Välkommen till Orgelns Samfällighet Välkommen till Orgelns Samfällighet Med hjälp av detta informationsblad ska vi försöka ge er en inblick i och känsla för vad det innebär att bo i vårt område. Vad är en Samfällighet? En samfällighetsförening

Läs mer

Beslut av föreningsstämmor

Beslut av föreningsstämmor Beslut av föreningsstämmor Utöver stadgar inkl kommentarer för Kv. Tordyvelns Samfällighetsförening i Skövde kommun, gäller följande, vilket beslutats på ordinarie föreningsstämmor inom samfälligheten.

Läs mer

Breddens Samfällighetsförening

Breddens Samfällighetsförening Breddens Samfällighetsförening Oktober 2014 Breddens Samfällighetsförening Breddens Samfällighetsförening (Org.nr 716416-9547) består av 64 fastigheter (Grimsta 150:5-150:69) på Lövmovägen 58-121. Föreningen

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2007-09-13 Styrelsen Välkommen till Månstenen Syfte Samfällighetsföreningen Månstenen välkomnar Er till vårt område och hoppas att Ni kommer att trivas i vår förening.

Läs mer

INFORMATION ODALMANNENS SAMFÄLLIGHET

INFORMATION ODALMANNENS SAMFÄLLIGHET INFORMATION ODALMANNENS SAMFÄLLIGHET VÄLKOMMEN! Denna information är till för dig som bor i samfälligheten eller för dig som funderar på att flytta hit och vill veta mer om hur det fungerar att bo i Odalmannens

Läs mer

Välkommen till Runslingan

Välkommen till Runslingan Välkommen till Runslingan Välkommen och hoppas att du ska trivas här på Runslingan. Runslingan byggdes år 1974 och innehåller 197 hushåll. Detta är ett litet häfte för att veta hur vi gör för att få det

Läs mer

Breddens Samfällighetsförening

Breddens Samfällighetsförening Breddens Samfällighetsförening December 2016 Breddens Samfällighetsförening Breddens Samfällighetsförening (Org.nr 716416-9547) består av 64 fastigheter (Grimsta 150:5-150:68) på Lövmovägen 58-121. Föreningen

Läs mer

Välkommen till Runslingan

Välkommen till Runslingan Välkommen till Informationshäfte till nyinflyttade Välkommen och hoppas att du ska trivas här på. Området byggdes år 1974 och består av 196 hushåll. Detta är en information för att veta hur vi gör för

Läs mer

Välkommen till Hällans och Hällestadsvägens Samfällighetsföreningar

Välkommen till Hällans och Hällestadsvägens Samfällighetsföreningar Välkommen till Hällans och Hällestadsvägens Samfällighetsföreningar www.hallestadsvagen.se Version: 2018 Innehållsförteckning Sid 1. Vad är en samfällighetsförening 2 Varför två samfälligheter 2 Hällans

Läs mer

Romarbäcken 1:s samfällighetsförening

Romarbäcken 1:s samfällighetsförening Romarbäcken 1:s samfällighetsförening Policydokument Senast uppdaterad 2016-10-18 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INFORMATION TILL SAMFÄLLIGHETENS MEDLEMMAR. 2 SAMFÄLLD ÄGARE TILL FASTIGHET ÄLVESTA 3:22 2 ÅRSSTÄMMA

Läs mer

Att bo på Brittsommargränd

Att bo på Brittsommargränd 1(5) Att bo på Brittsommargränd Allmänt Brittsommars Samfällighetsförening är en anläggningssamfällighet bestående av 24 enskilt ägda hus (12 parhus) med tillhörande tomter. Tillsammans disponerar dessa

Läs mer

Information samfällighetsföreningen Månen II Styrelsen 2013-09-05. Månen II 1 (12)

Information samfällighetsföreningen Månen II Styrelsen 2013-09-05. Månen II 1 (12) Information samfällighetsföreningen Månen II Månen II 1 (12) Innehållsförteckning 1 Välkommen till samfälligheten Månen II... 3 2 Vad är en samfällighet?... 4 2.1 Författning... 4 3 Generellt om Månen

Läs mer

Ormsta Södra Samfällighet Vallentuna 2011

Ormsta Södra Samfällighet Vallentuna 2011 Till Dig som är medlem i Ormsta Södra Samfällighetsförening Ormsta Södra Samfällighetsförening (OSS) bildades den 21 juli 1980 och består av 81 fastigheter. De första husen var inflyttningsklara under

Läs mer

Att bo i bostadsra tt

Att bo i bostadsra tt Att bo i bostadsra tt Vi hoppas att denna information ska vara till nytta för dig som boende i bostadsrättsföreningen Röbäckshus 5. Vad är en bostadsrätt? Att bo i bostadsrätt innebär kort sagt att du

Läs mer

Välkommen till samfälligheten Harpunen!

Välkommen till samfälligheten Harpunen! Välkommen till samfälligheten Harpunen! Information till boende i Samfällighetsföreningen Harpunen. Nyinflyttade ombeds skicka ett e- postmeddelande till info@harpunen.se för ytterligare information och

Läs mer

Styrelsen informerar Ordinarie föreningsstämma

Styrelsen informerar Ordinarie föreningsstämma Styrelsen informerar Ordinarie föreningsstämma 2015-04-28 Härmed kallas medlemmarna i Klevbergets Samfällighet nr 1 och 2 till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 28 april 2015 kl 19.30 Församlingsgården.

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2011-09-20 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Den här informationen

Läs mer

Trivselregler för Bystämmans samfällighetsförening

Trivselregler för Bystämmans samfällighetsförening Trivselregler för Bystämmans samfällighetsförening Dessa trivselregler har antagits av samfällighetsföreningens årsmöte 2012-05-24 att gälla från och med 2012-07-01. Trivselreglerna finns tillgängliga

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2017-10-11 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

Välkommen till. Samfälligheten Silvermossans Villaförening

Välkommen till. Samfälligheten Silvermossans Villaförening Välkommen till Samfälligheten Silvermossans Regler Rättigheter & Skyldigheter för medlemmar. 2016.04.08. Silvermossan Silvermossan är en samfällighetsförening som består av 63 hushåll. Området byggdes

Läs mer

Samfällighetsföreningen fisktärnan

Samfällighetsföreningen fisktärnan Samfällighetsföreningen fisktärnan Introduktion Detta är ett dokument som innehåller information om vår förening och ger en vägledning över vad ni som medlemmar bör känna till. Historik Fisktärnans samfällighetsförening

Läs mer

BRUNNSBERGA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

BRUNNSBERGA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING BRUNNSBERGA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING HELSINGBORG Organisationsnummer 716406-6610 STADGAR FÖR BRUNNSBERGA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING (antagna på ordinarie stämma den 30 mars 2008) Följer SFL 1 FIRMA Föreningens

Läs mer

Välkommen till Bärnstenens Samfällighetsförening

Välkommen till Bärnstenens Samfällighetsförening Umeå november 2014 Välkommen till Bärnstenens Samfällighetsförening Vi önskar dig välkommen till Bärnstenens samfällighet. Vårt område byggdes åren 1974-1975. Då uppfördes 79 grändhus i 3 olika storlekar

Läs mer

Information. för medlemmar i. samfällighetsföreningen Degen

Information. för medlemmar i. samfällighetsföreningen Degen Information för medlemmar i samfällighetsföreningen Degen Uppdaterad år 2007 Innehållsförteckning Innehållsförteckning s. 1 Dengens samfällinghetförening s. 2 Försäkring s. 3 Värme och el i garagen s.

Läs mer

runslingans samfällighetsförening, torslanda

runslingans samfällighetsförening, torslanda Välkommen till Runslingan! Information till nyinflyttade Hjärtligt välkommen! Vi hoppas att du ska trivas här på Runslingan. Området byggdes år 1974 och består av 196 hushåll. Detta är en information för

Läs mer

Kontaktman Överstegården

Kontaktman Överstegården Kontaktman Överstegården 01 Välkommen 02 Kontaktmannens uppgifter 03 Årets kontaktmän 04 Årets kommittéer/styrelse 05 Städdagen, vad ska göras 06 Plan för löpande underhåll 07 När utfördes löpande underhåll

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information www.kvarnberget.nu Informationsmaterialet är uppdaterat i mars 2018 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår

Läs mer

Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011

Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011 FJÄLLENS SAMFÄLLIGHET Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011 Detta informationsblad innehåller: Information om extra stämman 2011 Garage tak Garage portar Städning i området under hela

Läs mer

Välkommen till Hedemoravägens samfällighetsförening i Sollentuna! Till nya ägare av fastighet på Hedemoravägen

Välkommen till Hedemoravägens samfällighetsförening i Sollentuna! Till nya ägare av fastighet på Hedemoravägen Till nya ägare av fastighet på Hedemoravägen Välkommen till Hedemoravägens! Du har köpt en fastighet på Hedemoravägen och blir därigenom medlem i Hedemoravägens samfällighetsförening. I denna folder får

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2019-01-16 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

MURGRÖNAN SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FÖR KVARTEREN BLÅKLOCKAN, LUKTÄRTEN OCH LILJEKONVALJEN

MURGRÖNAN SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FÖR KVARTEREN BLÅKLOCKAN, LUKTÄRTEN OCH LILJEKONVALJEN MURGRÖNAN SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FÖR KVARTEREN BLÅKLOCKAN, LUKTÄRTEN OCH LILJEKONVALJEN Information om Murgrönan Samfällighetsförening i Västerås Organisationsnummer 716412-3205 De 107 fastigheterna

Läs mer

Välkommen till Liegatan

Välkommen till Liegatan Välkommen till Liegatan - - - - - Hej och välkommen till ditt nya boende på Liegatan! Vi vill i denna mapp ge dig en kort presentation av samfälligheten samt lite information som kan vara bra att känna

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 ÖSTRA KVARTERSLOKALEN

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 ÖSTRA KVARTERSLOKALEN KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 I ÖSTRA KVARTERSLOKALEN DAGORDNING VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Mötet äger rum kl 19:00 den 23 Mars 2010 i östra kvarterslokalen. 1 Mötets

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information. www.kvarnberget.nu 1 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår 122 fastigheter och består av fristående hus,

Läs mer

Seraljens samfällighetsförening 716416-2609

Seraljens samfällighetsförening 716416-2609 Årsredovisning för Seraljens samfällighetsförening 716416-2609 Räkenskapsåret 2011-01-01---2011-12-31 Förvaltningsberättelse verksamhetsåret 2011 Styrelsen för Seraljens samfällighetsförening lämnar härmed

Läs mer

Att bo på Tröskvägen. Information från Tröskvägens Samfällighetsförening www.troskvagen.se

Att bo på Tröskvägen. Information från Tröskvägens Samfällighetsförening www.troskvagen.se Att bo på Tröskvägen Information från Tröskvägens Samfällighetsförening www.troskvagen.se 1 Innehållsförteckning 1. Samfälligheten... 3 2. Föreningen... 3 2.1 Allmänt... 3 2.2 Styrelse och reparationsgrupp...

Läs mer

Välkommen till Snöbräckan

Välkommen till Snöbräckan Välkommen till Snöbräckan På följande sidor finner du allmän information om hur området fungerar, bl.a. med tvättstuga & hobbylokal, vårstädning, höstplockdag och lite annat smått & gott som kan vara bra

Läs mer

Samfälligheten Bangården Information och ordningsregler

Samfälligheten Bangården Information och ordningsregler Samfälligheten Bangården Information och ordningsregler 1/5 Inledning Målsättningen med denna skrift är att informera om Samfälligheten Bangården. Den redovisar samtidigt vilka regler som gäller för medlemmarna

Läs mer

Ordningsregler och information om Kv Slagverkets Samfällighet

Ordningsregler och information om Kv Slagverkets Samfällighet Ordningsregler och information om Kv Slagverkets Samfällighet Som ny husägare önskar vi dig välkommen till kvarteret! Med denna skrift vill vi informera om sådant som kan vara bra och nödvändigt att känna

Läs mer

NORRA BRATTHAMMARS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FRÅN STYRELSEN 2005

NORRA BRATTHAMMARS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FRÅN STYRELSEN 2005 NORRA BRATTHAMMARS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FRÅN STYRELSEN 2005 Inledning Detta när en omarbetad utgåva som kompletterar den ursprungliga pärm som bifogades fastigheten vid nyförsäljningen, Syftet

Läs mer

Odens samfällighetsförening 2013

Odens samfällighetsförening 2013 2013 2013-06-05 Innehåll Välkommen till Ås och Odens väg!... 3 Odens samfällighetsförening... 4 Valhalls samfällighet... 5 Förråd/garage... 5 Motor och kupévärmare... 5 Elsäkerhet... 6 Värme och frysbox

Läs mer

Att leva och bo i Kungspudelns samfällighet

Att leva och bo i Kungspudelns samfällighet Att leva och bo i Kungspudelns samfällighet Detta dokument är till för dig som bor i vår samfällighet. Här hittar du all information du behöver för att kunna vara en del av samfälligheten på bästa sätt.

Läs mer

Välkommen till Samfälligheten Rökglaset

Välkommen till Samfälligheten Rökglaset Välkommen till Samfälligheten Rökglaset 2018-04-13 Innehåll Välkommen... 2 Fakta om samfälligheten... 2 Hemsidan... 2 Städdagar... 2 Städlag... 2 Städmanual... 3 Samfällighetsavgiften... 3 Gemensam utrustning...

Läs mer

Välkommen till vårt kvarter Dansbanan

Välkommen till vårt kvarter Dansbanan Välkommen till vårt kvarter Dansbanan Eget boende, gemensamt ansvar Detta är välkomstskrift för Dansbanans samfällighet. Sammanställningen beskriver hur kvarteret fungerar med de förhållningssätt och överenskommelser

Läs mer

Stadgar. Sammanträdesdatum

Stadgar. Sammanträdesdatum Stadgar Sammanträdesdatum 2012-11-15 Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973: 1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte

Läs mer

Föreningens firma är Anläggningssamfälligheten Timjanen i Uppsala.

Föreningens firma är Anläggningssamfälligheten Timjanen i Uppsala. Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat framgår av dessa stadgar. Firma

Läs mer

Stadgar för Lerviks Samfällighetsförening antagna vid sammanträde den 17 mars 1999.

Stadgar för Lerviks Samfällighetsförening antagna vid sammanträde den 17 mars 1999. sida 1 (4) Stadgar för Lerviks Samfällighetsförening antagna vid sammanträde den 17 mars 1999. Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens

Läs mer

Samfälligheten Grimsta B

Samfälligheten Grimsta B Samfälligheten Grimsta B Protokoll från ordinarie stämma 2005 2006-02-21 kl.19:00-21:30 1. Stämmans öppnande Björn Hedlund hälsade samtliga välkomna och förklarade stämman öppnad. 2. Val av mötesfunktionärer

Läs mer

Spikverksbladet. Nr 208 2015-06-18. Trevlig midsommar! www.spikverket.se. Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig sommar och

Spikverksbladet. Nr 208 2015-06-18. Trevlig midsommar! www.spikverket.se. Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig sommar och Spikverksbladet www.spikverket.se Nr 208 2015-06-18 Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig sommar och Trevlig midsommar! SPIKVERKET STYRELSE, REVISORER & VALBEREDNING 2014-2015 STYRELSE

Läs mer

Att bo i Brf Ställets Bygata

Att bo i Brf Ställets Bygata Hej och varmt välkommen till! Med denna broschyr vill styrelsen hälsa dig välkommen till vår förening och samtidigt passa på att lämna lite information om ditt nya boende. Informationen är svar på frågor

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( )

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( ) Stadgar för Sundbyholms samfällighetsförening (716424-4977) enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Eskilstuna Län: Södermanland

Läs mer

Verksamhetsplan för 2002

Verksamhetsplan för 2002 Verksamhetsplan för 2002 1. Långsiktig underhålls- och förnyelseplan Den långsiktiga planen ligger till grund för årets budgetförslag vad avser inriktning och prioritering av större underhålls- och förnyelsearbeten.

Läs mer

BÄCKVÄGENS ANDRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Faktabank

BÄCKVÄGENS ANDRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Faktabank BÄCKVÄGENS ANDRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Faktabank DEN 1 MARS 2015 Innehållsförteckning Vem räknas som medlem? Försäljning av fastighet Samfällighetens utgifter och intäkter Styrelse Föreningsstämma Samfälligheten

Läs mer

STADGAR 1 (5) FIRMA Föreningens firma är GYLLEBOSJÖ samfällighetsförening.

STADGAR 1 (5) FIRMA Föreningens firma är GYLLEBOSJÖ samfällighetsförening. STADGAR 1 (5) Stadgar för Gyllebosjö samfällighetsförening, bildad 1976-06-02 enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla Kommun: Simrishamn

Läs mer

Information till nyinflyttade i småhusområdet Segelkobben

Information till nyinflyttade i småhusområdet Segelkobben Information till nyinflyttade i småhusområdet Segelkobben Småhusområdet Segelkobben, med gatuadresserna Norra Läget, Södra Läget och Nedergården består av 196 småhus. Inom Segelkobben finns det 3 olika

Läs mer

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler

Bostadsrättsföreningen. Gillesgården. Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bostadsrättsföreningen Gillesgården Gemensamma lokaler och resurser samt ordningsregler Bra att bo i bostadsrätt bra att bo i Gillesgården Huvudprinciperna för vår bostadsrättsförening finns i våra stadgar.

Läs mer

STADGAR Antagna vid extra föreningsstämman Firma Föreningens firma är Hantverkarens Samfällighetsförening.

STADGAR Antagna vid extra föreningsstämman Firma Föreningens firma är Hantverkarens Samfällighetsförening. STADGAR Antagna vid extra föreningsstämman 2011-05-30 1 Firma Föreningens firma är Hantverkarens Samfällighetsförening. 2 Samfälligheter Det eller de anläggningsbeslut som lantmäteriet fattat om denna

Läs mer

uppdaterad augusti 2010 Välkommen till Sjöfruns Samfällighetsförening

uppdaterad augusti 2010 Välkommen till Sjöfruns Samfällighetsförening uppdaterad augusti 2010 Välkommen till Sjöfruns Samfällighetsförening Allmän information Sjöfruns samfällighet består av radhus och fristående hus på Sjöfruvägen Tomtebo, Umeå. Här finns 76 hushåll. Gemensamma

Läs mer

Stadgar tagna vid årsstämma i Norröra Samfällighetsförening den 16 juli 2017

Stadgar tagna vid årsstämma i Norröra Samfällighetsförening den 16 juli 2017 Stadgar tagna vid årsstämma i Norröra Samfällighetsförening den 16 juli 2017 1 Firma Föreningens firma är Norröra samfällighetsförening. 2 Samfälligheter Föreningen förvaltar Norröra ga:1, ga:2 och ga:6

Läs mer

Välkommen till Snöbräckan

Välkommen till Snöbräckan Välkommen till Snöbräckan På följande sidor finner du allmän information om hur området fungerar, bl.a. med tvättstuga & hobbylokal, vårstädning, höstplockdag och lite annat smått & gott som kan vara bra

Läs mer

Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt

Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt Välkommen till Mästersångaren samfällighetsförening. Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt och naturnära, med Skogås centrum en kort promenad

Läs mer

Hej. En liten påminnelse inför stämman. Stämman går av stapeln 22/11 klockan

Hej. En liten påminnelse inför stämman. Stämman går av stapeln 22/11 klockan Hantverkarens Samfällighet www.hantverkarens.com INFORMATIONSBLAD från styrelsen NR9 2018 jdjyjjjjyswjysw Hej Här kommer materialet inför Höststämman. En liten påminnelse inför stämman. Stämman går av

Läs mer

Kvarteret Myggans Samfällighetsförening

Kvarteret Myggans Samfällighetsförening Kallelse Kvarteret Myggans Samfällighet håller ordinarie föreningsstämma Söndagen den 26 februari 2012 kl. 18.00 i Blå lokalen. Välkomna 1. Öppnande. 2. Mötets behöriga utlysande. 3. Förslag till dagordning.

Läs mer

Spikverksbladet. Nr 204. Trevlig Sommar 2014-06-19. www.spikverket.se

Spikverksbladet. Nr 204. Trevlig Sommar 2014-06-19. www.spikverket.se Spikverksbladet www.spikverket.se Nr 204 2014-06-19 Trevlig Sommar SPIKVERKET STYRELSE, REVISORER & VALBEREDNING 2013-2014 STYRELSE Ordförande Joakim Widell Spikverksgatan 266 021-18 90 82 joakim.widell@spikverket.se

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING TRIVSELREGLER November 2015 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 ALLMÄN INFORMATION 3 ANDRAHANDSUTHYRNING... 3 BILTVÄTT... 3 CYKLAR OCH BARNVAGNAR... 3 DÖRRAR/LÅS... 3 GRILLNING... 3 NYCKLAR/KODBRICKA...

Läs mer

Mazurkans Samfällighetsförening

Mazurkans Samfällighetsförening Mazurkans Samfällighetsförening KALLELSE till ordinarie årsstämma i Mazurkans Samfällighetsförening Tid: onsdag den 25 april 2018 kl. 19.00 Plats: Brunnagården Dagordning 1 Stämmans öppnande och behörigt

Läs mer

Samfällighetsförening

Samfällighetsförening Samfällighetsförening Detta är en informationsskrift till samtliga medlemmar i ovanstående samfällighet. Denna skrift uppdateras cirka en gång per år och ska lämnas över till ny ägare om fastigheten säljs.

Läs mer

Stadgar för Kläppen Samfällighetsförening. Föreningens firma är: Kläppen Samfällighetsförening

Stadgar för Kläppen Samfällighetsförening. Föreningens firma är: Kläppen Samfällighetsförening Sida! 1 STADGAR Sammanträdesdatum 2018-05-19 Sammanträdesledare Thomas Molander Stadgar för Kläppen Samfällighetsförening. enligt lagen (1973:150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser

Läs mer

STADGAR. Föreningens namn är Glommens Fiskeläges Vägförening org.nr Föreningen förvaltar Falkenberg Morups-Lyngen GA 6.

STADGAR. Föreningens namn är Glommens Fiskeläges Vägförening org.nr Föreningen förvaltar Falkenberg Morups-Lyngen GA 6. STADGAR Stadgar för i Falkenbergs kommun. Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla i den mån inte

Läs mer

Hjälp oss att underlätta bearbetningen av Dina svar

Hjälp oss att underlätta bearbetningen av Dina svar Hjälp oss att underlätta bearbetningen av Dina svar Enkäten kommer att läsas maskinellt i en s.k. Skanner. Det är därför viktigt att tänka på följande när Du besvarar frågorna! Bästa sätt att markera -

Läs mer

Minneslista. Sopförråd

Minneslista. Sopförråd Sopförråd Inom samfälligheten finns två sopförråd. Sopförråden används dels för sopkärl och dels för förvaring av samfällighetens gemensamma saker, t.ex. stegar och gräsklippare. Sophämtning Varje fastighetsägare

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( )

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( ) Stadgar för Sundbyholms samfällighetsförening (716424-4977) enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Eskilstuna Län: Södermanland

Läs mer

BESKRIVNING AV TORGET OCH KVARTERSFÖRENINGARNA

BESKRIVNING AV TORGET OCH KVARTERSFÖRENINGARNA Sida 1 av 6 BESKRIVNING AV TORGET OCH KVARTERSFÖRENINGARNA 2018 Innehållsförteckning TORGET... 2 KVARTERSFÖRENINGAR... 3 Väveriet 1-4 (GA12)... 3 Väveriet 5-7 (GA14)... 4 Spolen 3-10 (GA 15)... 4 Spolen

Läs mer

STADGAR. Sammanträdesdatum Stadgar för Stenby Samfällighetsförening

STADGAR. Sammanträdesdatum Stadgar för Stenby Samfällighetsförening 1(5) STADGAR Sammanträdesdatum 2016-05-16 Stadgar för Stenby Samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun:

Läs mer

TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA

TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA TRIVSELREGLER Dessa trivselregler är framtagna för att vi tillsammans skall kunna skapa trivsel, gemenskap och en bra miljö, allt till så låga kostnader som möjligt.

Läs mer

Hermelinen Samfällighetsförening Antagna

Hermelinen Samfällighetsförening Antagna 1. Föreningen... 1 1.1. Firma... 2 1.2. Samfälligheten och grunderna för förvaltningen... 2 1.2.1. Anläggningsbeslut... 2 1.3. Medlem... 2 2. Styrelsen... 2 2.1. Säte... 2 2.2. Val av styrelse... 2 2.3.

Läs mer

I detta kapitel hittar du vad som skall göras och under vilken period.

I detta kapitel hittar du vad som skall göras och under vilken period. 5.1 Allmänt I detta kapitel hittar du vad som skall göras och under vilken period. Vår- och höststädningen gör man tillsammans, och som du kallar till med hjälp av den bifogade blanketten städdax. Sommar-

Läs mer

FASTIGHETSBILDNINGSMYNDIGHETEN Dnr 22/91. Anläggningsförättning berörande Annestorp GA:10 i Mölndals kommun.

FASTIGHETSBILDNINGSMYNDIGHETEN Dnr 22/91. Anläggningsförättning berörande Annestorp GA:10 i Mölndals kommun. 1992-08-24 Persgärde Anläggningsförättning berörande Annestorp GA:10 i Mölndals kommun. Anläggningsbeslut Med upphävande av anläggningsbeslut enligt lagen om gemensamma anläggningar (LGA) registrerat 1969

Läs mer

Föreningen förvaltar gemensamhetsanläggningarna nr 2 och nr 3 tillkomna genom anläggningsbeslut (Dnr FABR 96474). Vättersö ga :12, ga :13

Föreningen förvaltar gemensamhetsanläggningarna nr 2 och nr 3 tillkomna genom anläggningsbeslut (Dnr FABR 96474). Vättersö ga :12, ga :13 STADGAR Stadgar för samfällighetsförening, org.nr.717904-1798, bildad enligt lagen (1973:1 150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat framgår

Läs mer

Org nr 716408-1882. Brf Fiskekroken Information till nya medlemmar

Org nr 716408-1882. Brf Fiskekroken Information till nya medlemmar Org nr 716408-1882 Brf Fiskekroken Information till nya medlemmar Innehållsförteckning Välkommen till BRF Fiskekroken... 2 Om att bo i bostadsrättsförening... 2 Hemsida och e-postadress... 2 Föreningens

Läs mer

Välkommen till Hedemoravägens samfällighetsförening i Sollentuna Till nya ägare av fastighet på Hedemoravägen

Välkommen till Hedemoravägens samfällighetsförening i Sollentuna Till nya ägare av fastighet på Hedemoravägen Till nya ägare av fastighet på Hedemoravägen Välkommen till Hedemoravägens samfällighetsförening i Sollentuna! Du har köpt en fastighet på Hedemoravägen och blir därigenom medlem i Hedemoravägens samfällighetsförening

Läs mer

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål.

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål. Sida 1 av 5 STADGAR Den 1/11 2006 beviljade lantmäterimyndigheten i Uppsala län registrering av Malma Backes Samfällighetsförening. Stadgar reviderade 2010 12 07 1 Firma Ärende 2 Samfälligheter Stadgar

Läs mer

Stadgar för Brunnsgärdets samfällighetsförening.

Stadgar för Brunnsgärdets samfällighetsförening. Stadgar för Brunnsgärdets samfällighetsförening. Stadgarna är upprättade enligt lagen om förvaltning av samfälligheter (1973:1150). Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Murgrönan Samfällighetsförening Sida 1-3 KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Välkomna till årsstämma i Murgrönan Samfällighetsförening Tid: Torsdagen den 12 oktober 2016 kl. 19.00. Plats: Samfällighetslokalen Blåklockevägen

Läs mer

Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr:

Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr: Bilaga 3 till protokoll 2002-10-30 Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr: 857202-6170 1 Firma Föreningens firma är Påfvelunds samfällighetsförening 2 Förvaltningsobjekt, grunderna för förvaltningen

Läs mer

STADGAR Kesudalens samfällighetsförening

STADGAR Kesudalens samfällighetsförening STADGAR Kesudalens samfällighetsförening Ärende Stadgar för Kesudalens samfällighetsförening enligt lag (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2015

NSSF Förvaltningsberättelse 2015 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2015 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Lars-Erik Gustavsson, ordförande, Anders Broander, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Mats Clémentz, sekreterare,

Läs mer

Stadgar för samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla.

Stadgar för samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Sida 1 STADGAR Sammanträdesdatum: 2016-07-16 Sammanträdesledare: Anders Brunberg Stadgar för samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om

Läs mer

Vi önskar att du läser detta brev och medföljande sidor. De innehåller viktig information till dig som fastighetsägare och medlem i vår förening.

Vi önskar att du läser detta brev och medföljande sidor. De innehåller viktig information till dig som fastighetsägare och medlem i vår förening. Hej! Vi önskar att du läser detta brev och medföljande sidor. De innehåller viktig information till dig som fastighetsägare och medlem i vår förening. Fjällhöjdens Samfällighetsförening 84 fastigheters

Läs mer

Stadgar för samfällighetsföreningen BIRGIT - BERTIL

Stadgar för samfällighetsföreningen BIRGIT - BERTIL Sida 1 STADGAR Sammanträdesdatum 2019-04-09 Sammanträdesledare Erik Jonzon Stadgar för samfällighetsföreningen BIRGIT - BERTIL enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( )

Stadgar. 1 Föreningens firma är: Firma Sundbyholms samfällighetsförening ( ) Stadgar för Sundbyholms samfällighetsförening (716424-4977) enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Eskilstuna Län: Södermanland

Läs mer

Radhusområdet Fjällhöjden.

Radhusområdet Fjällhöjden. 1 Radhusområdet Fjällhöjden. Fjällhöjdens samfällighetsförening, Org. Nr. 716417-056, så heter vårt radhusområde som består av 84 fastigheter fördelade på 11 längor. Bifogat finner du en karta över vårt

Läs mer

EKERÖ-VÄSBY Samfällighetsförening

EKERÖ-VÄSBY Samfällighetsförening EKERÖ-VÄSBY Samfällighetsförening Stadgar för Ekerö-Väsby Samfällighetsförening Antagna vid ordinarie stämma den 21 oktober 1974, utom 3 vilken har ändrats och antagits vid ordinarie stämma den 25 februari

Läs mer

Till medlemmar i Oxhagens samfällighet

Till medlemmar i Oxhagens samfällighet Till medlemmar i Oxhagens samfällighet Välkommen till oss i Oxhagen! Vårt område började att planeras 1983 och den första inflyttningen skedde i maj 1989. Föreningen har 78 radhus fördelat på 6 gårdar.

Läs mer

Det ska för Svampstigen finnas minst en kontaktman för varje gård/länga.

Det ska för Svampstigen finnas minst en kontaktman för varje gård/länga. Kontaktman Det ska för Svampstigen finnas minst en kontaktman för varje gård/länga. Varför finns kontaktman För att underlätta kontakten mellan medlemmarna och styrelsen finns en kontaktman på varje gård.

Läs mer

STADGAR för LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

STADGAR för LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING STADGAR för LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Enligt lagen 1973:1150 om förvaltning av samfälligheter SFL och anläggningsbeslut 1968-10-23 och 1999-04-26 Antagna av föreningsstämman 1999-06-29; senast ändrade

Läs mer

Resarö Vägförening STADGAR Ytterbyvik VAXHOLM

Resarö Vägförening STADGAR Ytterbyvik VAXHOLM Resarö Vägförening STADGAR 2012-03-20 Ytterbyvik 1 185 94 VAXHOLM Stadgar för Resarö Vägförening, gällande fr. o. m. 2012-03-20 (Antagna vid ordinarie årsmöte 2011-03-28 och bekräftade av ordinarie årsmöte

Läs mer

Regler och anvisningar

Regler och anvisningar Sammanställning av regler, och anvisningar 2015-05-08 1(6) Lathund Del 1 för fastighetsägarna inom Samfällighetsföreningen Grimsta B Upplands Väsby Regler och anvisningar Sammanställning av regler, och

Läs mer

Stadgar för Vätö Huvuds vägförening org.nr

Stadgar för Vätö Huvuds vägförening org.nr Sida 1 lantrn:'.jo i"i ot STADGAR Sammanträdesdatum 2016-06-19 rcc)i::::~rni-2des det i protokok intagn:::i bo::;lut om ändring stat:lqar,..,...,...,,.,.,..;,,... ~ enl. nedan) för Sammanträdesledare Årsmötets

Läs mer