Sammanträdesprotokoll Måndagen den 18 maj 2015, klockan 9,15-12,15. Ajournering 9,50-10,10. ANSLAG/BEVIS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Måndagen den 18 maj 2015, klockan 9,15-12,15. Ajournering 9,50-10,10. ANSLAG/BEVIS"

Transkript

1 Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Motala Måndagen den 18 maj 2015, klockan 9,15-12,15. Ajournering 9,50-10,10. ande Arvid Sjögedahl (S) Ordförande Motala Agneta Niklasson (MP) Motala Kennet Simonsson (M) Motala Ryno Berg (K) Vadstena Urban Tellström (KD) Vadstena Övriga närvarande Sissi Roth (S) Motala Kjell-Arne Karlsson (S) Motala Gary Sparrborn (M) Vadstena Leif Jernér (S) Vadstena Utses att justera Anders Rönnmark Teknisk chef Fredrik Feldt Verksamhetschef vatten och avfall, Torbjörn Swärm Enhetschef nät, Jens Lövgren Miljösamordnare, Pernilla Rudin Planeringsingenjör, Stefan Johansson Verksamhetscontroller, Anders Edholm Enhetschef verk, Marion Johansson Nämndsekreterare Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Tekniska förvaltningen Marion Johansson Arvid Sjögedahl Agneta Niklasson Paragrafer Urban Tellström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag i Motala och Vadstena kommuner. sinstans Motala Vadstena vatten- och Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslags nedtagande Tekniska förvaltningen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Marion Johansson Utdragsbestyrkan

2 Sida 2 VAN 55 Upprop, godkännande av dagordning och val av protokolljusterare. 1. Upprop genomförs av nämndsekreterare Marion Johansson. 2. Dagordningen godkänns. 3. Agneta Niklasson och Urban Tellström väljs till protokolljusterare.

3 Sida 3 VAN 56 15/RN 0002 Information från verksamheten (VAN 2015) Verksamhetschef för Vatten och Avfall Fredrik Feldt informerar om nuläget i verksamheten. Bland annat har arkeologiska grävningar genomförts på Tuddarp med vissa intressanta fynd som kan vara Östergötlands äldsta stenåldersplats. Verksamheten jobbar också med en inventering av VA-taxorna som ska ligga till grund för kommande taxor. Nätenhetens chef Torbjörn Swärm informerar om vilka nätenhetens ansvarsområden är och vad det innebär. Det vardagliga arbetet innebär för nätenheten bland annat daglig drift av ledningsnät, reservoarer och pumpstationer, underhållsarbeten samt hantering av investeringar. Utöver ordförande yttrar sig Gary Sparrborn, Kennet Simonsson och Leif Jernér. Nämnden noterar och tackar för informationen.

4 Sida 4 VAN 57 15/RN 0050 Information om fastighetsnära insamling av förpackningar och tidningar. Miljösamordnare Jens Lövgren berättar att regeringen meddelat att kommunerna ska överta insamlingsansvaret av förpackningar och tidningar. Idag är insamlingsansvaret delat mellan kommunerna och producenterna. Flera kommuner har valt att gå över till fastighetsnära insamling istället för återvinningsstationer då detta blir effektivare och bättre ur miljöperspektiv. Det finns två system för fastighetsnära insamling; optisk sortering med insamling i olikfärgade påsar samt fyrfackssystemet med kärl indelade i fack. Båda systemen har för- och nackdelar. Avfall Sverige välkomnar kommunalt insamlingsansvar Kommuner får utökat ansvar för insamling av hushållsavfall Utöver ordförande yttrar sig Gary Sparrborn, Kennet Simonsson, Urban Tellström, Agneta Niklasson och Kjell-Arne Karlsson. Nämnden noterar och tackar för informationen.

5 Sida 5 VAN 58 15/RN 0052 Detaljplan för granskning - Fornåsa 11:37 Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för befintlig dagligvaruhandel, Ica Fornåsa, att fortsätta bedriva dagligvaruhandel inom fastigheten Fornåsa 11:37. Idag finns endast ett tidsbegränsat bygglov för Ica Fornåsa eftersom gällande detaljplan endast medger markanvändningen bilserviceändamål. Syftet med detaljplanen är därför att bekräfta den pågående markanvändningen som också omfattar drivmedelförsäljning. Planen bekräftar också befintlig förenings- och idrottsverksamhet i den gamla brandstationen och på anslutande kvartersmark. Fornåsa IF är en lokal idrottsförening som har hyrt gamla brandstationen och använder den som klubblokal och omklädningsrum och har nu köpt brandstationen. Angränsande hockeyrink och spontanidrottsplats utgör en del av idrottsytorna som används av föreningen. Återvinningsstationen ska också flyttas från sitt befintliga läge vid väg 1050 till att ligga i anslutning till Ica Fornåsa för att samordna handel och återvinning. Vatten och Avfall, Enhet Nät, har tagit del av granskningshandlingarna och inget nytt har tillkommit i ärendet för VA och har därmed inget att tillägga i ärendet. Detaljplan för granskning - Fornåsa 11:37 Detaljplan för granskning - karta Fornåsa Granskningshandling, Detaljplan för granskning Fornåsa 11:37 Detaljplan för granskning - Fornåsa Samrådsredogörelse Yttrande gällande detaljplan för granskning, Fornåsa 11:37, Motala kommun kungörelse Planeringsingenjör Pernilla Rudin föredrar ärendet. Motala Vadstenas Vatten- och Avfallsnämnd beslutar godkänna skrivelsen som nämndens yttrande över granskningsförslag på detaljplan Fornåsa 11:37, Motala kommun. Stadsbyggnadsenheten, Motala kommun.

6 Sida 6 VAN 59 15/RN 0038 Sex fastighetsägare i Vedemö, i närheten av Staffanstorps naturreservat, som önskar att det bildas ett verksamhetsområde där möjlighet finns att ansluta fastigheterna till det kommunala avloppsnätet. Vatten och Avfall, enhet Nät, har tagit del av skrivelse inkommen till Vattenoch Avfallsnämnden I skrivelsen anges önskemål om att ansluta sig till kommunala avloppsledningsnätet genom att bilda verksamhetsområde. Kontakt har tagits med Miljö- och hälsoskyddsenheten och det framkom att fastigheterna har möjlighet att genomföra enskilda lösningar och inget risk för hälsa föreligger då fastigheter försörjs med kommunalt vatten. I området för Vedemö ligger fastigheter utspridda över ett stort område som inte anses, av kommunen, som ett område i ett större sammanhang. Inkommen skrivelse gällande Vedemö, fastighetsägares önskan om kommunalt avloppsnät. Vedemö påkoppling på det kommunala nätet. Svar på inkommen skrivelse gällande önskemål om verksamhetsområde i Vedemö - Nämndversion Vedemö Planeringsingenjör Pernilla Rudin föredrar ärendet. Utöver ordförande yttrar sig Kennet Simonsson. Motala Vadstena Vatten- och Avfallsnämnd beslutar avslå begäran om bildande av verksamhetsområde för avlopp enligt skrivelse inkommen från 6 fastighetsägare i Vedemö. Fastighetsägarna i Vedemö som inkommit med skrivelsen.

7 Sida 7 VAN 60 15/RN 0051 Detaljplan för Slottsfogden 8 och 9 i Vadstena stad och kommun Planens huvuddrag beträffande byggrätter är att medge en tillbyggnad av Vadstena rådhus, medge mindre komplementbyggnader inom Slottsfogden 9 samt anordnande av en markparkering mot Sjögatan. Planens huvuddrag beträffande den kulturhistoriskt värdefulla miljön och kompletteringar av denna, är att införa planbestämmelser om skydd, varsamhet, utformning, utseende mm. Vatten och Avfall, enhet Nät, har tagit del av handlingarna. De allmänna ledningarna går i gaturummet för Sjögatan och Krabbegatan. Det råder viss osäkerhet när det gäller anslutningarna till VA och detta måste undersökas närmare. Var ledningarna finns på tomtmark är ingen information som Nätenheten har. Vid anläggning av markparkering mot Sjögatan måste hänsyn tas till de VAanslutningar som är förlagda vid den delen av fastigheten. Enhet Nät rekommenderar att fördröjning av dagvatten på tomtmark genomförs. För det vidare arbetet i ärendet vill vi upplysa om att med nya byggnader på fastigheten tillkommer en anläggningsavgift för lägenheter. Inbjudan till samråd - Skrivelse gällande samråd för förslag på detaljplan för Slottsfogden 8 och 9 i Vadsten stad och kommun Samrådshandling med beskrivning gällande förslag på detaljplan för Slottsfogden 8 och 9 i Vadsten stad och kommun Checklista behovsbedömning för förslag till detaljplan för Slottsfogden 8 och 9 Plankarta för Slottsfogden 8 och 9 Perspektiv över parkering gällande förslag på detaljplan för Slottsfogden 8 och 9 i Vadsten stad och kommun Illustration gällande förslag på detaljplan för Slottsfogden 8 och 9 Yttrande gällande förslag på detaljplan för Slottsfogden 8 och 9 i Vadstena stad och kommun Vadstena kommun, Plan- och bygglovavdelningen.

8 Sida 8 Forts 60 Planeringsingenjör Pernilla Rudin föredrar ärendet. Utöver ordförande yttrar sig Gary Sparrborn och Leif Jernér. Motala Vadstenas Vatten- och Avfallsnämnd godkänner skrivelsen som nämndens yttrande över förslag på detaljplan för Slottsfogden 8 och 9 i Vadstena stad. Vadstena kommun, Plan- och bygglovavdelningen.

9 Sida 9 VAN 61 15/RN 0039 Utvecklingsplan landsbygd Motala kommun Motala kommun har tagit fram ett förslag till Utvecklingsplan Landbygd , som skickats på remiss till bland annat Vatten- och Avfallsnämnden. Utvecklingsplanen nämner inget specifikt om avfall, vatten eller avlopp. Skrivelsen från Tekniska förvaltningen påpekar att det enbart finns kommunalt ansvar för vatten och avlopp i de flesta mindre orter, men inget på landsbygden. Även när det gäller vatten- och avloppsfrågorna bör den långsiktiga hållbara utvecklingen ha sin grund i kretslopp och småskaliga lösningar. Utvecklingsplan Landsbygd Motala kommun Utvecklingsplan Landsbygd (Remissutgåva) Remissvar Utvecklingsplan Landsbygd Förvaltningschef Anders Rönnmark föredrar ärendet. Nämnden beslutar att Tekniska förvaltningens skrivelse lämnas som Vattenoch Avfallsnämndens svar på remissen om utvecklingsplan Landsbygd Motala kommun. Anders Bengtson, näringslivsutvecklare

10 Sida 10 VAN 62 15/RN 0047 Revisionsrapport- Övergripande granskning av nämnderna Kommunens förtroenderevisorer har gett revisionsföretaget KPMG i uppdrag att dokumentera och analysera resultatet från kommunrevisionens övergripande granskning av nämnder. Resultatet är presenterat i en revisionsrapport, daterad februari Granskningen har genomförts genom en dialog mellan kommunens förtroendevalda revisorer och nämndernas presidier samt förvaltningschef. Vid dialogtillfället med Vatten- och Avfallsnämnden deltog 2 vice ordförande samt förvaltningschefen. Enligt revisionsrapporten diskuterades ett antal frågeställningar under mötet, men revisionen har inte framfört några synpunkter eller förslag till nämnden i rapporten. Med anledning av detta har Vatten- och Avfallsnämnden inget att erinra kring om den övergripande granskningen. Revisionsrapport- Övergripande granskning av nämnderna Yttrande angående revisionsrapport-övergripande gransking av nämnderna Förvaltningschef Anders Rönnmark föredrar ärendet. Utöver ordförande yttrar sig Kennet Simonsson och Kjell-Arne Karlsson. Vatten- och Avfallsnämnden har inget att erinra mot den övergripande granskningen av nämnderna 2014.

11 Sida 11 VAN 63 15/RN 0056 Verksamhetsanalys inför 2016 års planeringsförutsättningar Verksamhetsanalysen innehåller en nulägesbeskrivning samt en beskrivning av utvecklingsbehovet inför 2016 för de olika enheterna inom Vatten och Avfall och är en kommungemensam process för att säkerställa driftsbudgeten för investeringar. TFs verksamhetsanalys inför 2016 års planeringsförutsättningar, VAN. Tjänsteskrivelse. Verksamhetscontroller Stefan Johansson föredrar ärendet. Utöver ordförande yttrar sig Kennet Simonsson, Kjell-Arne Karlsson, Urban Tellström och Gary Sparrborn. 1. Vatten- och en godkänner Tekniska förvaltningens verksamhetsanalys avseende verksamhetsområdet Vatten och Avfall och uppdrar till förvaltningen att återkomma med förslag till preliminär resursfördelning i september. 2. Vatten- och en godkänner de kompetenskritiska frågor som förvaltningen har identifierat och uppdrar till förvaltningen att upprätta kompetensförsörjningsplaner i enlighet med kommunledningsförvaltningens anvisningar. Anders Rönnmark för verkställighet

12 Sida 12 VAN 64 15/RN 0032 Vadstena Avloppsreningsverks förslag till ombyggnad Med anledning av nya tillståndsvillkor från Länsstyrelsen för Vadstena avloppsreningsverk har Tekniska förvaltningen och konsulten Sweco tagit fram förslag till ombyggnation av Vadstena avloppsreningsverk. Förvaltningen önskar gå vidare med en förprojektering av den processlösning som nämnden tidigare beslutat om. Ärendet bordlades vid senaste nämnden då Vadstena önskade se över möjligheterna för en överföringsledning. Motala kommun har nu sagt nej till en överföringsledning. Vadstena genom Ryno Berg föreslår utredning av annan teknik som skulle bli billigare än en ombyggnation. Förvaltningschef Anders Rönnmark påpekar nödvändigheten av att få ett beslut från nämnden för att verksamheten ska kunna leva upp till de krav på utsläpp som Länsstyrelsen ställer på reningsverket från år Detaljprojektering Vadstena avloppsreningsverk Protokollsutdrag Motala-Vadstena vatten- och 45 Omröstningslista Protokollsanteckning Utöver ordförande yttrar sig Gary Sparrborn, Ryno Berg, Kennet Simonsson, Leif Jernér och Agneta Niklasson. Yrkanden Ordförande yrkar bifall till Arbetsutskottets förslag att verksamheten får i uppdrag att upphandla och genomföra en detaljprojektering av Vadstena avloppsreningsverks ombyggnation. Vadstena genom Ryno Berg yrkar fortsatt utredning av fler alternativ till tekniska lösningar på avloppsreningen. Propositionsordning Ordförande ställer proposition på sitt eget yrkande och Ryno Bergs yrkande och finner sitt eget yrkande antaget. Omröstning begäres. Omröstningsresultat Vid omröstningen anges 3 ja-röster för ordförandes yrkande och 2 nej-röster (se bifogad omröstningslista). Fredrik Feldt, Anders Edholm för verkställighet

13 Sida 13 Forts 64 Verksamheten får i uppdrag att upphandla och genomföra en detaljprojektering av Vadstena avloppsreningsverks ombyggnation. Detaljprojektering och kostnader för ombyggnationen skall redovisas i nämnden innan upphandling av ombyggnad sker. Reservation Ryno Berg reserverar sig. Protokollsanteckning Gary Sparrborn, ersättare, lämnar en protokollsanteckning till ärendet. Fredrik Feldt, Anders Edholm för verkställighet

14 Sida 14 VAN 65 15/RN 0003 Kurser och konferenser (VAN 2015) Tillväxt & Klimat, hur gör vi det lätt att göra rätt? Klimatkonferens på Elmia i Jönköping tisdag 26 maj. Blänkare Föreningsstämma i Motala Ströms Vattenvårdsförbund 4 juni Nämnden beslutar att Leif Jernér (Vadstena) och Kennet Simonsson (Motala) representerar nämnden vid föreningsstämman med Motala Ströms Vattenvårdsförbund den 4 juni. Leif Jernér, Kennet Simonsson

15 Sida 15 VAN 66 15/RN 0004 Kännedomsärenden (VAN 2015) Nyhetsbrev Avfall Sverige nr Nyhetsbrev Avfall sverige 6/2015 Delegationsbeslut: Anvisning för projektmodell Anvisning för projektmodell. Gemensamma anvisningar för digitala infartsskyltar Gemensamma anvisningar för digitala infartsskyltar - delegation Protokollsutdrag - KF 46 15/KS 0102 Fråga om ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2014 Protokollsutdrag - KF 47 15/KS0045 Årsredovisning för Motala kommun 2014 Protokollsutdrag - KF 48 15/KS0071 Tilläggsbudget Motala kommun 2015 Nyhetsbrev Avfall Sverige nr 7/2015 Informationen noteras.

16 Sida 16 VAN 67 15/RN 0006 Redovisning av delegationsbeslut (VAN 2015) Redovisning av delegationsbeslut maj 2015 Informationen noteras.

17 Sida 17 VAN 68 15/RN 0007 Rapport enskilt uppdrag (VAN 2015) Arvid Sjögedahl och Leif Jernér rapporterar från förbundsstämman med Vätternvårdsförbundet den 6 maj i Jönköping. Leif Jernér har handlingar och årsskrift från mötet för nämnden att ta del av. Noterat är att Vätternvårdsförbundet fått en ny ordförande, årsavgiften kommer att höjas med 15 % och att Vätterns status i stort sett är bra. Urban Tellström tar upp att behållare för värmeljus inte längre sorteras som metallåtervinning på återvinningsstationerna och undrar hur detta nu ska hanteras. Rapport enskilt uppdrag maj 2015 Utöver ordförande yttrar sig Leif Jernér, Urban Tellström och Kennet Simonsson. Informationen noteras.

18 Sida 18 VAN 69 15/RN 0014 Internkontroll (VAN 2015) Nämnden beslutar att skjuta upp diskussionsärendet Internkontroll 2015 till nästkommande nämnd.

19 Register Sida 55 Upprop, godkännande av dagordning och val av protokolljusterare Information från verksamheten (VAN 2015) 3 57 Information om fastighetsnära insamling av förpackningar och tidningar Detaljplan för granskning - Fornåsa 11: Sex fastighetsägare i Vedemö, i närheten av Staffanstorps naturreservat, som önskar att det bildas ett verksamhetsområde där möjlighet finns att ansluta fastigheterna till det kommunala avloppsnätet Detaljplan för Slottsfogden 8 och 9 i Vadstena stad och kommun 7 61 Utvecklingsplan landsbygd Motala kommun 9 62 Revisionsrapport- Övergripande granskning av nämnderna Verksamhetsanalys inför 2016 års planeringsförutsättningar Vadstena Avloppsreningsverks förslag till ombyggnad Kurser och konferenser (VAN 2015) Kännedomsärenden (VAN 2015) Redovisning av delegationsbeslut (VAN 2015) Rapport enskilt uppdrag (VAN 2015) Internkontroll (VAN 2015) 18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Motala-Vadstena vatten- och avfallsnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Motala-Vadstena vatten- och avfallsnämnd Plats och tid Stora konferenssalen, Rödtornet, Vadstena kl. 09:15-12:00 ande ledamöter Arvid Sjögedahl (S) (ordförande) (Motala) Ryno Berg (K) (vice ordförande) (Vadstena) Kennet Simonsson (M) (2:e vice

Läs mer

Gary Sparrborn. Sekreterare Marion Johansson. Ordförande... Hanna Almérus

Gary Sparrborn. Sekreterare Marion Johansson. Ordförande... Hanna Almérus 1 (15) Plats och tid Karshults avloppsreningsverk kl. 08:30-15:00 Plats och tid för justering 2019-06-17 Protokollet omfattar 87-97 Utses att justera Gary Sparrborn Underskrifter Sekreterare Marion Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Motala-Vadstena vatten- och avfallsnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Motala-Vadstena vatten- och avfallsnämnd Plats och tid Vattenverket i Råssnäs kl. 09:15-12:15 ande ledamöter Arvid Sjögedahl (S) (ordförande) (Motala) Ryno Berg (K) (vice ordförande) (Vadstena) Kennet Simonsson (M) (2:e vice ordförande) (Motala)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Motala-Vadstena vatten- och avfallsnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Motala-Vadstena vatten- och avfallsnämnd Plats och tid Motala Convention Centre kl. 08:30-16:30 ande ledamöter Arvid Sjögedahl (S) (ordförande) (Motala) Urban Tellström (KD) (Vadstena) Leif Jernér (S) (Vadstena), ersätter Ryno Berg (K) (vice

Läs mer

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Måndag 2009-10-19, kl 13:30-16:10

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Måndag 2009-10-19, kl 13:30-16:10 Motala-Vadstena vatten- och avfallsnämnd 2009-10-19 107 Plats och tid Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Måndag 2009-10-19, kl 13:30-16:10 Beslutande Kenneth Simonsson (M) Ordförande, Motala

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Motala-Vadstena vatten- och avfallsnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Motala-Vadstena vatten- och avfallsnämnd Plats och tid Konferensrummet, Karshults reningsverk kl. 09:15-12:00 ande ledamöter Arvid Sjögedahl (S) (ordförande) (Motala) Ryno Berg (K) (vice ordförande) (Vadstena) Agneta Niklasson (MP) (Motala) Urban

Läs mer

Kjell-Arne Karlsson (S) (Motala) Lars-Johan Sunnerberg (KD) (Motala) Leif Jernér (S) (Vadstena) Thomas Björk (S) (Motala)

Kjell-Arne Karlsson (S) (Motala) Lars-Johan Sunnerberg (KD) (Motala) Leif Jernér (S) (Vadstena) Thomas Björk (S) (Motala) Plats och tid KS-salen, Motala kommunhus kl. 09:15-11:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Arvid Sjögedahl (S) (ordförande) (Motala), Ryno Berg (K) (vice ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Plats och tid KS-salen, kommunhuset kl. 10:00-14:00 ande ledamöter Agneta Niklasson (MP) (ordförande) Philip Assarsson (M) Kåre Friberg (M) Thomas Björk (S) ersätter Arvid Sjögedahl (S) (vice ordförande)

Läs mer

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50 Motala-Vadstena vatten- och renhållningsnämnd 2007-01-09 1 Plats och tid Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50 Beslutande Kenneth Simonsson (m) Ordförande,

Läs mer

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-02-20, kl 14.00-16.55

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-02-20, kl 14.00-16.55 Motala-Vadstena vatten- och renhållningsnämnd 2007-02-20 26 Plats och tid Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-02-20, kl 14.00-16.55 Beslutande Kenneth Simonsson (m) Ordförande,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Vetab, Vetlanda måndagen den 21 oktober kl 13.15-16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda Gustavsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(19) Tid och plats 2016-05-30 - Kommunhuset klockan 13.30-15.05 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga deltagande Justering Justerare Kristian Swärd,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) klockan Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) klockan Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) 2011-04-04 Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhuset, Särslöv, måndagen den 4 april 2011, klockan 08.30-11.20 Beslutande Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret 1(10) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen, kl. 19.00-20.15 Paragrafer 52-59 Beslutande Anders Bergstrand (M) ordförande Elvy Svennerstål (FP) 1:a vice ordförande Siv Sahlström (C) 2:a vice ordförande

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Åke Johansson (C) Mikael Rydberg (S) 2:e vice ordf. Shahram Behrouz (S), tjg. ersä.

Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Åke Johansson (C) Mikael Rydberg (S) 2:e vice ordf. Shahram Behrouz (S), tjg. ersä. JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-05-29 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 10.00 11.22 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Åke Johansson (C) Mikael

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl 16:00 Beslutande Övriga deltagare (S) Magnus Nyström, ordförande (S) Leif Danielsson (S) Anna-Karin Lundström (S) Kjell Lidman (S) Tomas Eklund (S) Isabella

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Kommunstyrelsen, protokoll

Kommunstyrelsen, protokoll 1(6) Plats och tid Beslutande ledamöter Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset, rum Karaby, 24 september klockan18:30-18:35 Se nästa sida Se nästa sida Se

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24 PROTOKOLL Tekniska nämnden 22-24 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 6 mars 2012 22 Granskning, detaljplan för idrott m m vid Mjörngatan 23 Remiss plansamråd, bostäder vid Simmenäsvägen

Läs mer

Yttrande enligt begäran gälande va-lösning för detaljplan i Vadstena, Kungs Starby 2:1

Yttrande enligt begäran gälande va-lösning för detaljplan i Vadstena, Kungs Starby 2:1 Tjänsteskrivelse 2019-06-04 Sida 1 (6) Tekniska serviceförvaltningen Vatten och Avfall Planeringsingenjör Pernilla Rudin Motala-Vadstena vatten- och avfallsnämnd Telefon 0141-22 58 97 Mobiltelefon Telefax

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid Enebybergs gård, kl. 18.45 19.46 Paragrafer 55 59 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Ersättare Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) ordförande Artimis

Läs mer

Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13)

Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13) Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13) Plats och tid Tingshuset, tisdagen den 17 februari 2009, kl. 18.00-19.25 Beslutande Roland Parneving (m) ordförande Otto Andreasson (s) Bengt Claesson (m) Maja

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla Kommunstyrelsen 2011-05-10 1(6) Plats och tid Kommunkontorets nedre sammanträdesrum, kl.16.30 Beslutande Ingemar Nyman, ordförande (M) Dagmar Schröder, 1: e vice ordförande (S) Maria Bahlenberg, 2: e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Teknik- och servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Teknik- och servicenämnden Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15.00 15.40 Beslutande ledamöter Övriga närvarande: Utses att justera: Arne Karlsson (KD), ordförande Sandra Karlsson (S), 2:e vice ordförande Björn Jähnke (M) Esbjörn

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2018-04-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Malung, kl.13:00-16:00 Lars-Göran Gustafsson (S), ordförande Hans Lind (M) Bertil Helmersson (V) Mikael Östling

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Samhällsbyggnadsnämnden

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, Örkelljunga kl 14.30 Beslutande Övriga deltagande Martin Gustafsson Henrik Nilsson Bjarne Daa Åke Sjörin Ursel Brogcrantz ers för Kenth Johansson 1-2 Gert Ljunggren ers

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsutskottet 2013 11 18 1 (8) Plats och tid: Astrakanen, kommunkontoret i Båstad kl 13.00 14.55. Beslutande: Thomas Andersson (FP), ordförande Pelle Höglund (M), ledamot

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Arbets- och näringslivsnämnden 2016-04-20 Plats och tid AJ Företagshotell, Hyltebruk kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande),

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.50 19.00. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef Sven Weitner, kl. 16.50 17.45

Förvaltningskontoret, kl. 16.50 19.00. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef Sven Weitner, kl. 16.50 17.45 1 (15) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.50 19.00 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Stefan Ahlbeck (fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Martin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Klockan 10-15.30, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad.

Klockan 10-15.30, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad. Samhällsbyggnadsnämnden 2010-04-15 1 (5) Tid och plats: ande: Övriga närvarande: Klockan 10-15.30, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad. Kerstin Gustafsson (M), ordförande James Johnson (BP) Ingemar Jönsson

Läs mer

KS sammanträdesrum, Stadshuset, kl 13.15-15.20 ~~-...,,.,..,.,..-_...

KS sammanträdesrum, Stadshuset, kl 13.15-15.20 ~~-...,,.,..,.,..-_... Tekniska utskottet 1 Plats och tid KS sammanträdesrum, Stadshuset, kl 13.15-15.20 Deltagande Beslutande Tore Nolberger (m), ordförande Lars N ewman (kd) Ida Hägne (s) Ersättare Catrin Hulmarker (m) Övriga

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Tekniska servicenämnden

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Tekniska servicenämnden Plats och tid KS-salen, Kommunhuset kl. 09:15 ande ledamöter Bengt-Åke Karlsson (C) (ordförande), Philip Assarsson (M) (vice ordförande) 1-17, Thomas Björk (S) (2:e vice ordförande), Mats Johannesson (MP),

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16 2014-04-16 1(6) Plats och tid Ekströmska i kv Värjan klockan 09.00-12.25, 13.30-15.00 Beslutande Magnus Johansson (MP) Ann-Sofie Wågström (S) Eva Alström (S) Ingerth Haglund (S) Nicklas Karlsson (S) Birgitta

Läs mer

Urban Tellström och Catarina Engström Motala-Vadstena vatten- och renhållningsnämnds kansli 2007-09-25, kl 16.00 Paragrafer 87-103 ANSLAG/BEVIS

Urban Tellström och Catarina Engström Motala-Vadstena vatten- och renhållningsnämnds kansli 2007-09-25, kl 16.00 Paragrafer 87-103 ANSLAG/BEVIS Motala-Vadstena vatten- och renhållningsnämnd 2007-09-18 92 Plats och tid Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-09-18, kl 14.00-16.50 Beslutande Kenneth Simonsson (m) Ordförande,

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 41 Kommunfullmäktige 2011-05-25

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 41 Kommunfullmäktige 2011-05-25 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo, onsdagen den 25 maj 2011 kl. 19.00-19.40, ajournering kl. 19.10-19.25 för utdelning av utmärkelsen Årets ambassadör. Beslutande Thomas Quist, ordförande Roger Karlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (17) Plats och tid Bildhuggaren, måndagen den 28 januari 2019 kl 15:00-17:00 ande Bengt Ferm (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Andreas Dahlborg (L) Kenneth Grad (C) Thomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C) Tillväxt- och samhällsbyggnadsutskottet 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 13.30 15.35 Beslutande Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C) Övriga deltagare Plan- och bygglovsarkitekt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-06-16 Samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-06-16 Samhällsbyggnadsnämnden 1(13) Tid och plats 2014-06-16 - i Kommunhuset klockan 14.00. Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Martin Gustavsson (C) - ordförande Bjarne Daa (S) - 2:e vice ordförande Erkki Ekman (FP) -

Läs mer

Kommunstyrelsen protokoll

Kommunstyrelsen protokoll 1 (8) Plats och tid Vävaren, klockan 10:00 12:10 Beslutande Mats Wahrén (K), ordförande Anders Hedeborg (S), förste vice ordförande Arne Sjöberg (M), andre vice ordförande Magnus Gustafsson (S) Jane Råsten

Läs mer

Håkan Bengtsson (C) tjänstgörande ersättare

Håkan Bengtsson (C) tjänstgörande ersättare Samhällsbyggnadsnämnden 2014-06-17 1 (12) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 08:00-11:05 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Elisabeth Falkhaven (MP) Maria Johansson Arnström (S) Patrik

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

Göran Palmkvist (M) Jerry Karlsson (SD) 57-58

Göran Palmkvist (M) Jerry Karlsson (SD) 57-58 1 (19) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, måndagen den 19 augusti 2019 kl 14:00-16:00 Beslutande Liselott Ljung (S), Ordförande Kai Christiansen (S), 1:e vice ordförande Nils-Erik Sandberg (S)

Läs mer

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare 1(6) Plats och tid Carl August-rummet, onsdagen den 26 oktober 2016 kl 08:00-08:30 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD), vice ordförande

Läs mer

Tisdagen den 8 december 2015 kl 12:30 15:30

Tisdagen den 8 december 2015 kl 12:30 15:30 2015-12-08 1 (22) Plats och tid Hörby kommunhus, Victoria Benedicktsson 2 Tisdagen den 8 december 2015 kl 12:30 15:30 ande Övriga närvarande Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande

Läs mer

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Samhällsbyggnadsnämnden Elisabeth Rosenqvist

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Samhällsbyggnadsnämnden Elisabeth Rosenqvist Tid: kl. 08:00-16:30 Plats: Kommunhuset 1. Godkännande av dagordning samt val av justerare 09:30 2. Presentation av nyanställd personal Tove, Karin, Andreas, Dan, Hedvig 3. Information från revisionen

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl 08.00 11.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertssen

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

Närvarande ersättare Conny Timan (S) Fredrik Kjos (M) Jan-Erik Björk (KD)

Närvarande ersättare Conny Timan (S) Fredrik Kjos (M) Jan-Erik Björk (KD) PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Gemaket, 15.00 16.00 Ajournering Beslutande Ledamöter Sara Ridderstedt, ordförande (MP) Mattias Peterson, 1:a vice ordförande (C) Göran Malmestedt, 2:e vice ordförande (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl Kommunstyrelsen 2018-02-26 129 Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl. 17.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Bengt Sjöberg (M), ordförande Anne-Marie Lundin (M) Mikael Faleke (M) Marlene

Läs mer

Öppet för allmänheten 48-57

Öppet för allmänheten 48-57 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2018-09-27 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18, Katrineholm, klockan 13.15 14:45 Öppet för allmänheten 48-57 Beslutande Beslutande ersättare Anneli Hedberg (S) ordförande,

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Bo Olsson Annika Johansson Urban Granfeldt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2017-03-30 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 14.30-15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade pga gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Tommy Claesson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Tisdag 12 december 2017, kl. 13:15-16:10 Beslutande Margareta Ivarsson (C), ordförande Thomas Bäckman (S), vice ordförande Hans-Inge Wall (S) Knut Magnusson (V) Nils Safferson (M) Lennart

Läs mer

Ronneby, Stadshuset, kommunledningsförvaltningen

Ronneby, Stadshuset, kommunledningsförvaltningen 1(8) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 09.00-10.45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 13Verksamhetsinformation... 2 14 Renhållningstaxa... 3 15 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 4 16

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Byggnadsnämnden Sammanträdesdag 2015-04-15 Innehåll 22 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 29 23 Redovisning av delegationsbeslut... 30 24 Delgivningar... 31 25 Månadsuppföljning

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Tjänstemän

Läs mer

Solfjädern, Socialkontoret, Drottninggatan 5, Motala Onsdagen den 16 maj 2007, kl 10.00-12.00 Partigruppsmöten kl. 08.00 10.00.

Solfjädern, Socialkontoret, Drottninggatan 5, Motala Onsdagen den 16 maj 2007, kl 10.00-12.00 Partigruppsmöten kl. 08.00 10.00. Socialnämnden 2007-05-16 1 Plats och tid Solfjädern, Socialkontoret, Drottninggatan 5, Motala Onsdagen den 16 maj 2007, kl 10.00-12.00 Partigruppsmöten kl. 08.00 10.00. Beslutande Maths Andersson (fp)

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 21 september kl 18.

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 21 september kl 18. GISLAVEDS KOMMUN Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-09-21 Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 21 september kl 18.30 - Enligt särskild förteckning 18.55 Ovriga deltagande

Läs mer

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-16.25 Ajournering 14.55-15.07 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Teddy Nilsson (SD),

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 1 (10) Paragrafer 104-110 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden protokoll

Samhällsbyggnadsnämnden protokoll Datum: Måndagen den 26 maj 2014 Tid: 18.00 21:40 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Måndagen den 26 maj 2014 Paragrafer: 30-43 Utses att justera: Jörgen Andersson (C) Underskrifter:

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Roland Waern (m), ordförande Raymond Asp (s) Gunilla Sshollin-Borg (mp)

Roland Waern (m), ordförande Raymond Asp (s) Gunilla Sshollin-Borg (mp) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Beslutande Studiebesök på Ruda ARV och Kommunhuset kl.13.00-16.00 Roland Waern (m), ordförande Raymond Asp (s) Gunilla Sshollin-Borg (mp) Övriga

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (4) Kommunstyrelsen 2014-02-03. Ingemar Svanström (C), ordförande Kjell Front (C)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (4) Kommunstyrelsen 2014-02-03. Ingemar Svanström (C), ordförande Kjell Front (C) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (4) Plats och tid Notariet, kommunhuset, den 3 februari 2014 kl 17.30-18.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Tid och plats för justering Ingemar Svanström

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C)

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN 1(9) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrummet Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 25 april 2007 kl 19.00 21.15 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare Se närvarolista

Läs mer

Tekniska nämnden torsdagen den 13 maj, kl Mona Mattsson. Erhard Lundqvist (s) Torbjörn Karlsson

Tekniska nämnden torsdagen den 13 maj, kl Mona Mattsson. Erhard Lundqvist (s) Torbjörn Karlsson Tekniska nämnden 2004-05-13 1-10 Plats och tid Ånge kommunkontor, Myckelmyrberget, rum 363 torsdagen den 13 maj, kl 09.00-11.45 Beslutande Sverker Eriksson (s), ordförande Leif Lindström (s), tjänstgörande

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (18)

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (18) Protokoll 1 (18) Mötesdatum Innehåll 72 Val av justerare samt datum, tid och plats för justering 73 Informationsärenden 74 Delegationsärenden 75 Rapporter och skrivelser 2015 76 Övrigt 77 Delårsrapport

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Bo Ivarson, förvaltningschef Jan Mattsson, avfallsutvecklare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Margot Eriksson (S) och Göran Kihlström (KD)

Bo Ivarson, förvaltningschef Jan Mattsson, avfallsutvecklare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Margot Eriksson (S) och Göran Kihlström (KD) PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset, kl 17:00-17:55 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) Lars Andersson (S) Björn Johansson

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2007-11-27 1(15) arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Kommunalkontoret, Skillingaryd, tisdagen 27 november 2007 kl. 13.00 17.10 Beslutande Gert Jonsson (m) ordförande Sune

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M), Christer Tak (L), Claudia Grathwohl (C), Robert Persson (KD), Per-Ola Fransson (SD)

Börje Söderström (S), Anders Forss (S), Fredrik Hermelin (M), Christer Tak (L), Claudia Grathwohl (C), Robert Persson (KD), Per-Ola Fransson (SD) SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2016-02-25 1 Plats och tid Sportcentrum, Duveholmshallen Katrineholm, kl. 13:15 16:15 Beslutande Beslutande ersättare Anneli Hedberg (S) ordförande, Johan Hartman (M) 1:e vice

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98 2015-04-28 1(9) Plats och tid Päronsalen kl. 14:00-15:50 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Christoffer Karlsson (MP) ersätter Per-Arne Andersson (V) Linda Strand (S) Lisa Malm

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 Närvarande ledamöter Iréne Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno Claesson (S)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 8 Plats och tid Flustret Lessebo måndagen den 16 december 2013 kl 15.00-16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Tommy Truedsson (s) Ulf Ekwurtzel (m) Maik Richter (s)

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Revisionen. Protokoll Mötets öppnande och utseende av justerare. 2 Föregående mötes minnesanteckningar. 3 Dialog med Kf:s presidium

Revisionen. Protokoll Mötets öppnande och utseende av justerare. 2 Föregående mötes minnesanteckningar. 3 Dialog med Kf:s presidium Sida 1/5 Protokoll 2017-03-29 Sammanträdesrum Bladet, kl. 9.00 12.30 Närvarande: Revisorer Arne Nordqvist, ordförande Harriet Johansen Mikael Hellman Johan Holgersson, vice ordförande Övriga Alf Wahlgren,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-05-25 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-05-25 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(13) Tid och plats 2015-05-25 - Kommunhuset klockan 13.15-14.30 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - förste vice ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga

Läs mer