ARRENDEAVTAL Mellan Norra Kopparmora Samfällighetsförening och Kopparmora Båtklubb. Detta arrendeavtal har tecknats mellan följande parter.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ARRENDEAVTAL Mellan Norra Kopparmora Samfällighetsförening och Kopparmora Båtklubb. Detta arrendeavtal har tecknats mellan följande parter."

Transkript

1 1 Arrendeavtal Detta arrendeavtal har tecknats mellan följande parter. Upplåtare/Markägare Norra Kopparmora Samfällighetsförening, org. nr , nedan kallad Markägare i olika böjningsformer. Samfällighetsföreningen äger och förvaltar vägar, ängs- och skogsmark samt andra grönområden inom Norra Kopparmora. Till lika andelar ingår Södra Kopparmora Samfällighetsförening och Norra Kopparmora Samfällighetsföre- ning i gemensamhetsanläggningen Kopparmorabadet, Ga:3. Båtklubb/Arrendator Kopparmora Båtklubb, org. nr , nedan kallad Arrendator i olika böjningsformer. Båtklubben utgör en allmännyttig ideell förening, som drivs utan vinstintresse. Parterna är medvetna om att avtal, eller avtalsförlängningar, längre än fem (5) år kräver för sin giltighet ett stämmobeslut i Norra Kopparmora Samfällighetsförening, i egenskap av markägare, med minst två tredjedels majoritet av de avgivna rösterna. (Ref. SFS 1973:1150, 12 och 51). Bakgrund I detaljplanen för Norra Kopparmora, som fastställdes 1993, har området vid Ladugårdsviken markerats som avsett för verksamhet med fritidsbåtar. Landområdet uppskattas omfatta ca kvadratmeter, vartill kommer disponibelt vattenområde. Då föreningen i Norra Kopparmora övertog marken från HSB, genom köpeavtal , övertog föreningen också HSB s skyldigheter beträffande båtplatser enligt dåvarande och kommande exploateringsavtal. Till detta hör, att även fastighetsägare i Södra Kopparmora, på samma villkor som fastighetsägare i Norra Kopparmora, har rätt att nyttja båtanläggningen i Ladugårdsviken. Den 28 februari 2011 erhöll Norra Kopparmora Samfällighetsförening lagfart på fastigheterna Kopparmora 2:228 (stamfastigheten), inklusive vattenområdet i Skrävlafjärden, samt fastigheterna Kopparmora 2:82, 2:225 och 2:226 genom överlåtelse från Fritidsstugeföreningen Kopparmora Ekonomisk Förening. Fastighetsöverlåtelsen gjordes på motsvarande villkor som gällde vid den tidigare överlåtelsen från HSB till Fritidsstugeföreningen Kopparmora Ekonomisk Förening. I samband med överlåtelsen har en uppdatering gjorts av alla tidigare avtal och sådana avtal som har en längre löptid av fem år föreläggs föreningsstämman i samfällighetsföreningen för godkännande enligt lag om förvaltning av samfälligheter.

2 2 1 Arrendeställe Del av fastigheten Kopparmora 2:228 i Värmdö kommun, varav: 1.1 Markområde intill Ladugårdsviken enligt skraffering på bifogad karta från Lantmäteriet ( , Akt /11 Värmdö), se bilaga 1. Arrendeområdets landareal är uppskattad till ca kvm. 1.2 Vattenområde med brygganläggning m.m. utanför landområdet med en maximal omfattning enligt markering med rött på bifogad karta, se bilaga 2. Markägaren upplåter till Arrendatorn såsom lägenhetsarrende det angivna området på land och i vatten enligt ovan. Upplåtelsen avser rätt för Arrendatorn att bibehålla, underhålla och förnya en hamnanlägging för fritidsbåtar med bryggor och maximalt fyra (4) svajbojsplatser. Upplåtelsen omfattar inte rätt till jakt och fiske. 2 Ändamål Ändamålet med lägenhetsarrendet är att bedriva föreningsverksamhet i form av en båtklubb för fastighetsägare med fritidsbåtar inom såväl Norra som Södra Kopparmora. Föreningsverksamheten ska bedrivas utan vinstsyfte och vara till gagn för fastighetsägare i de två nämnda områdena. I mån av lediga platser kan båtplats hyras ut av Arrendatorn på ettårsavtal till båtägare som inte är fastighetsägare i Norra eller Södra Kopparmora. 2.1 Markområdet får användas för uppläggning av fritidsbåtar. Arrendatorn får även använda området för parkering av bilar i samband med besök till arrendeplatsen, men ej för långtidsuppställning eller uppställning av husvagnar, manskapsvagnar eller liknande. 2.2 Vattenområdet får användas till hamn för fritidsbåtar. Arrendeområdet får inte användas för annan verksamhet, såsom exempelvis reparationsrörelse, bränslestation eller liknande. Arrendeavtalet får inte inskrivas eller användas som säkerhet. 3 Arrendetid, uppsägningstid och förutsättningar för förtida uppsägning Arrendetiden är tjugo (19) år räknat från den 1 januari Arrendetiden löper således ut den 31 december Om uppsägning inte görs senast ett (1) år före arrendetidens utgång, förlängs detta avtal med fem (5) år i taget, varvid angiven uppsägningstid om ett (1) år fortsättningsvis ska gälla.

3 3 Förtida uppsägning av avtalet på ett (1) år kan göras under följande förutsättningar och utan hänsyn till tidpunkt under avtalets löptid (arrendetiden): 3.1 Detaljplanen för området ändras och marken framdeles ska användas för annat ändamål 3.2 Arrendatorn bryter mot föreskrifterna i detta avtal och vidtar inte rättelse inom en (1) månad efter skriftlig uppmaning från Markägaren. 3.3 Arrendatorn har försatts i konkurs eller likvidation. 3.4 Arrendatorn fullgör inte betalningen av arrendet enligt avtalet. 3.5 Arrendatorn bryter mot miljölagstiftningen, strandskyddslagen eller annan tillämplig lagstiftning eller utan bygglov uppför byggnader eller anläggningar eller utför annan åtgärd utan föreskrivet lov. 3.6 Arrendatorn bedriver annan verksamhet, helt eller delvis, än vad som angivits som ändamål i detta arrendeavtal. Vid avtalets upphörande ska all egendom som ägs av Arrendatorn och som löpande tillförts arrendeområdet, bortföras och området ska återställas samt avstädas och överlämnas i välvårdat skick. Nämnda åtgärder ska tillfullo utföras och bekostas av Arrendatorn. Om angivna åtgärder enligt ovan inte har vidtagits inom skälig tid, d.v.s. inom högst tre (3) månader, äger Markägaren rätt att utföra åtgärderna på Arrendatorns bekostnad och kvarhålla utrustning och anläggningar till skydd för sin fordran. Om fordran för kvarhållen egendom inte lösts inom sex (6) månader från avtalets upphörande tillfaller egendomen Markägaren för fri disposition. Om avtalet upphör att gälla, efter uppsägning för avflyttning, men arrendeområdet fortsättningsvis ska användas för båtklubbsverksamhet, ska till Arrendatorn lämnas ersättning för investeringar i fasta anläggningar, som gjorts enligt gällande bestämmelser för aktuella typer av anläggningar. Om parterna inte kan enas om ersättningens storlek ska opartisk värderingsman anlitas. Vid värderingen ska även beaktas, att ursprungligen erlagd ersättning till Markägaren, vid tidigare överlåtelse av brygganläggningen, inte gjorts på marknadsmässiga grunder. 4 Arrendeavgift och betalningsvillkor Arrendeavgiften utgör fyratusenfemhundra kronor (4 500 SEK) för de fyra (4) första avtalsåren enligt detta avtal (fr.o.m t.o.m. 2015) och ska därefter årligen i november månad, för nästföljande kalenderår, beslutas av Markägaren efter samråd med Arrendatorn. Markägaren ansvarar för att initiera samrådet. Arrendeavgiften ska per kvadratmeter upplåten mark och vatten ligga i en nivå som är jämförbar med andra lägenhetsarrenden i Värmdö kommun med motsvarande fritidsbåtverksamhet och ansvarsfördelning gentemot Markägaren.

4 4 Arrendeavgiften ska i sin helhet betalas årsvis i förskott senast under februari månad respektive år. Markägaren är inte skyldig att utfärda faktura för att arrendeavgiften ska anses vara förfallen. Betalning ska göras till av Markägaren anvisat bankgiro, som tillhör Norra Kopparmora Samfällighetsförening. Vid försenad betalning ska Arrendatorn betala dröjsmålsränta enligt räntelagen. Markägaren har rätt att ta ut påminnelseavgifter och andra betalningsavgifter i den omfattning som accepteras av Kronofogden vid betalningsföreläggande. 5 Byggnader och anläggningar 5.1 Byggnader och anläggningar vid Ladugårdsviken Arrendatorn äger samtliga bryggor, kajer, ramper, vaktstuga, mastkran, mastskjul samt vidbygd container till ladan inom arrendeområdet. Arrendatorn äger också anläggningar för vatten och el, inklusive belysningsarmaturer inom hamnområdet. Arrendatorn äger full dispositionsrätt till den lada inom arrendeområdet, som ägs av Markägaren. Ladan ska löpande underhållas av Arrendatorn utan ersättning och får inte rivas eller väsentligen ändras exteriört. Markägaren äger rätt att föreskriva underhållsarbeten på ladan, som ska bekostas av Arrendatorn, om Arrendatorns underhåll av ladan bedöms som eftersatt i samband med inspektion. Arrendatorn ska hålla ladan försäkrad till fullvärde, eller uppskattat värde för återställande, till förmån för Markägaren. Arrendatorn ska underhålla och förnya de anläggningar på mark och i vatten, som erfordras för att arrendestället ska fungera för avsett ändamål. Nya anläggningar, oavsett slag, kräver alltid skriftligt godkännande av Markägaren i förväg och att nödvändiga tillstånd och bygglov erhålls från berörda myndigheter. Arrendatorn är alltid ansvarig för att i egen regi skaffa nödvändiga lov och tillstånd och att svara för alla de kostnader som härvidlag kan uppkomma. Det gäller exempelvis bygglov, marklov, strandskyddsdispenser, samråd med räddningstjänsten och liknande. Trädfällning, markarbeten eller andra åtgärder som förändrar arrendeområdet kräver, i varje enskilt fall, Markägarens skriftliga godkännande i förväg. Inom arrendeområdet gäller av myndigheterna fastställt trädfällningsförbud. Trädfällningsförbudet enligt 110, fjärde stycket, i byggnadslagen fastställdes redan i samband med att byggnadsplanen för Norra Kopparmora fastställdes. Därefter har ändring av detaljplanen (byggnadsplanen) skett i form av tillägg och Då plan- och bygglagen (PBL) trädde ikraft övergick trädfällningsförbudet enligt övergångsbestämmel- serna, 17 kap. 14, till att gälla som en bestämmelse i detaljplanen enligt 5 kap., 8, PBL. Enligt övergångsbestämmelser till PBL, som gäller sedan , framgår, att sådana förbud, som avses i 17 kap., 14 i den upphävda PBL, ska fortsättningsvis gälla som detaljplanebestämmelser enligt 4 kap. 18 i den nya

5 5 lagen. Överträdelser av detaljplanebestämmelserna för arrendeområdet, inklusive gällande trädfällningsförbud, hanteras av Värmdö kommun. Arrendatorn medges rätt att genom vägbom eller motsvarande reglera tillträdet för fordon till arrendeområdet. Stängsel och andra anordningar får inte uppsättas, så att allmänhetens möjligheter att promenera längs stranden hindras. På arrendestället får inte uppsättas skyltar eller anordningar för reklam annat än en (1) informationsskylt för den verksamhet som bedrivs på området. Eventuella skyltar och dess placering ska skriftligt godkännas av Markägaren innan uppsättning. Arrendatorn ska beakta kravet på bygglov som kan aktualiseras i samband med uppsättning av skylt. Arrendatorn är skyldig att erbjuda ett antal gästplatser åt besökande med båtar till fastighetsägare inom Norra respektive Södra Kopparmora. 5.2 Byggan i Hinsaviken som förvaltas av Hinsavikens Bryggförening Medlemmar i Hinsavikens Bryggförening, med båtplats vid Hinsavikens båtbrygga, ska automatiskt anslutas som medlemmar i Arrendatorns förening, d.v.s. i Kopparmora Båtklubb. Medlem med bryggplats i Hinsaviken är dock inte skyldig att delta i Båtklubbens vakttjänstgöring, arbetsplikt e. dyl. vid brygganläggningen i Ladugårdsviken. Arrendatorn är skyldig att bereda plats för småbåtar från Hinsaviksbryggan till vinterförvaring inom arrendeområdet. Bryggan i Hinsaviken ägs och förvaltas av Hinsavikens Bryggförening och ingår inte i lägenhetsarrendet. Separat avtal ska tecknas mellan Arrendatorn och Hinsavikens Bryggförening enligt bilaga 3. 6 Arrendeområdets skick och nyttjande m.m. Arrendatorn är skyldig att hålla arrendestället i välvårdat och funktionsdugligt skick och har därvid att följa gällande lagar såsom t.ex. byggnads-, hälsoskydds- och miljölagstiftning. Arrendeområdet får endast nyttjas på ett sätt som medför minsta möjliga olägenhet för omgivningen och som ligger inom ramen för ändamålet med arrendet. Arrendatorn ska under arrendetiden svara för och bekosta alla med verksamheten inom arrendeområdet förenade drifts- och underhållsåtgärder. Torrsättning av båtar för vinteruppläggning på området får påbörjas den 1 oktober. Sjösättning av båtar och avstädning av området ska vara avslutat den 31 maj. Mellan dessa tider får båtar inte vara upplagda annat än efter av Arrendatorn beviljad dispens grundad på specifika skäl i varje enskilt fall.

6 6 Arrendatorn ansvarar för att båtvrak och upplagda båtar som aldrig sjösätts tas bort från arrendeområdet. Största båt som får nyttja anläggningen fastställs av Arrendatorn. Förtöjningsanordningar för svajplats underhålls av Arrendatorn. Med hänsyn till risk för miljöskador är det förbjudet att ha båtar kvarliggande i sjön under vintern. Bryggor, pontoner och kajer får inte användas som upplagsplats för jollar, material och dylikt. 7 Miljöansvar Arrendatorn ansvarar för att miljöfarlig verksamhet inom området bedrivs enligt gällande regler. Arrendatorn ansvarar vidare för att området vid avtalets upphörande saneras om berörda myndigheter bedömer det nödvändigt inför områdets framtida användning för bostadsbebyggelse. 8 Ansvarsförsäkring Fritidsbåtar som nyttjar brygganläggningen ska vara ansvarsförsäkrade. Arrendatorn ska ha en försäkring som täcker verksamhetsansvaret enligt detta avtal. Vid försumlighet eller vårdslöshet från Arrendatorns sida, eller från dess medlemmars sida, som föranleder skada på mark eller anläggning, som tillhör Markägaren, ska Arrendatorn till Markägaren utge full ersättning för återställande. 9 Övriga villkor 9.1 Arrendatorn medger att Markägaren, eller annan som har dennes tillstånd, får dra fram och vidmakthålla ledningar i, eller över, arrendestället med erforderliga ledningsstolpar och infästningsanordningar på mark eller byggnad. 9.2 Arrendatorn är medveten om att Markägaren upplåtit servitut för ledningsdragning avseende vatten, avlopp, tele och el samt att ytterligare servitut kan tillkomma vid framtida anläggningsförrättningar. Ett inskrivet servitutsavtal, daterat 10 november 1953, föreligger till förmån för fastigheten Saltarö 3:55 varigenom tillkommer rätt till båt- och badplats vid Skrävlafjärden, som inkluderar vatten och grund utanför stranden. 9.3 Arrendatorn är skyldig att utan ersättning acceptera det intrång som föranleds av att ledningar med tillhörande utrustning anläggs och används, men har rätt att kräva ersättning för direkt skada på egna anläggningar och egen utrustning, som föranleds av ledningsdragning och installationsarbete. Eventuella skadeersättningsanspråk ska riktas

7 7 direkt till aktuell ledningshållare, eller operatör, och inte till Markägaren. 9.4 Arrendatorn ska själv teckna erforderliga abonnemang för försörjning med el, tele, sophämtning, snöröjning, vatten och avlopp samt liknande. 9.5 Tillfarten från allmän väg förvaltas av en delägarförvaltad samfällighet med Norra Kopparmora och Södra Kopparmora som deltagande parter med 50 % vardera i andelstal. Nämnda samfällighet, benämnd Ga:3 Kopparmorabadet, står för vägunderhållet under såväl sommar- som vintertid från Saltarövägen fram till badet. Under vintertid beslutar samfälligheten Ga:3 om frekvensen på snöröjningen med hänsyn till vad som är ekonomiskt försvarbart med utgångspunkt från badets behov och behovet av promenadvägar. Om Arrendatorn önskar snöröjning till Kopparmorabadet, och infarten till arrendemarken, oftare än vad samfälligheten beslutar om har Arrendatorn rätt att öka snöröjningsfrekvensen på egen bekostnad efter överenskommelse med samfälligheten. Samfälligheten Ga:3, eller Markägaren, står inte för kostnaderna för vägunderhåll av tillfarten till arrendeområdet, eller av arrendeområdet, utöver det vägområde som samfälligheten enligt förrättningsbeslut är underhållsansvarig för. 9.6 Arrendatorn är skyldig att omedelbart meddela Markägaren om uppkomna skador på dennes egendom (mark, vatten, byggnad etc.). 9.7 Arrendatorn ska verka för användning av stabila och enhetliga vintertäckningar samt för att täcknings- och pallningsmaterial förvaras i materialgårdar, särskilda skjul eller liknande. 9.8 Markägaren och av denne anlitade entreprenörer har generell rätt till tillträde till arrendeområdet för besiktningar och kontroller samt för utförande av underhållsinsatser som kan åligga Markägaren. 9.9 I övrigt gäller 7, 8 och 11 kap. jordabalken eller vad som eljest stadgas i lag om anläggningsarrende. 10 Överlåtelse Arrendatorn får inte utan upplåtarens skriftliga godkännande överlåta arrenderätten eller upplåta nyttjanderätten till arrendestället, eller del av detta, till tredje part. 11 Tvist Tvister ska i första hand försöka lösas genom förhandling mellan parterna. Tvist om arrendeavgiftens storlek ska gemensamt hänskjutas till länets arrendenämnd och initieras av endera parten innan ny avgiftsperiod träder

8 8 ikraft. All annan tvist mellan parterna ska lösas vid allmän domstol i Stockholms län. Detta avtal har upprättats i två likalydande exemplar, varav parterna tagit var sitt. Värmdö den Värmdö den För Norra Kopparmora Samfällighetsförening För Kopparmora Båtklubb Bilageförteckning: Bilaga 1. Arrenderat markområde intill Ladugårdsviken enligt skraffering (karta från Lantmäteriet , Akt /11 Värmdö). Bilaga 2. Vattenområde med brygganläggning m.m. utanför landområdet med en maximal omfattning enligt markering med rött (bearbetad karta från Lantmäteriet). Bilaga 3. Avtal mellan Kopparmora Båtklubb och Hinsavikens Bryggförening.

ARRENDEAVTAL OM SMÅBÅTSHAMN

ARRENDEAVTAL OM SMÅBÅTSHAMN ARRENDEAVTAL OM SMÅBÅTSHAMN JORDÄGARE Fritidsstugeföreningen Kopparmora ek. förening ARRENDATOR 81 40 00-6860 Kopparmora Båtklubb Box 71 139 22 Värmdö ARRENDESTÄLLE BAKGRUND Del av fastigheten Kopparmora

Läs mer

Lägesrapport med förslag till avtal med Kopparmora Båtklubb.

Lägesrapport med förslag till avtal med Kopparmora Båtklubb. 8 Lägesrapport med förslag till avtal med Kopparmora Båtklubb. Representanter från styrelsen har sedan extrastämman den 27 januari 2011 undersökt prisnivån på båtklubbsarrenden i Värmdös närhet. Prisbilden

Läs mer

AVTAL OM LÄGENHETSARRENDE

AVTAL OM LÄGENHETSARRENDE AVTAL OM LÄGENHETSARRENDE Jordägare: Ale kommun, org nr 212000-1439 (nedan kallad Jordägaren) Mark- och exploateringsavdelningen 449 80 Alafors Arrendator: Backa Säteri IF, org.nr 802493-7511 (nedan kallad

Läs mer

LÄGENHETSARRENDE. 1 Fast egendom och parter. Fastigheter: Område av fastigheten Lidköping Råda 3:7

LÄGENHETSARRENDE. 1 Fast egendom och parter. Fastigheter: Område av fastigheten Lidköping Råda 3:7 LÄGENHETSARRENDE 1 Fast egendom och parter Fastigheter: Område av fastigheten Lidköping Råda 3:7 Ägare: Arrendator: 120016-9401 Lidköpings kommun (nedan benämnd kommunen) 531 88 LIDKÖPING, Lidköpings Biodlarförening

Läs mer

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV MARK Arrendeavtal - Lägenhetsarrende

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV MARK Arrendeavtal - Lägenhetsarrende Mellan Ströms Samfällighetsförening, org nr 716418-3019, ( Jordägaren ), å den ena och Föreningen Slussen, org nr 858500-6219, ( Arrendatorn ), å den andra sidan, har träffats följande Bakgrund AVTAL OM

Läs mer

194 80 Upplands Väsby. nedan kallad arrendatorn

194 80 Upplands Väsby. nedan kallad arrendatorn s. 1 (4) ARRENDEKONTRAKT (anläggningsarrende) Jordägare Carl de Geer 451225-0533 Stora Wäsby 194 37 Upplands Väsby nedan kallad jordägare Arrendator (org.nr: 212000-0019) nedan kallad arrendatorn Arrendeområde

Läs mer

Arrendet omfattar del av fastigheten Skogsö 2:12, 2:9 samt 2:24 i Saltsjöbaden som framgår av bifogad karta, bilaga 1. Arealen utgör ca kvm.

Arrendet omfattar del av fastigheten Skogsö 2:12, 2:9 samt 2:24 i Saltsjöbaden som framgår av bifogad karta, bilaga 1. Arealen utgör ca kvm. AVTAL OM ANLÄGGNINGSSARRENDE 1 PARTER Upplåtare: Nacka kommun orgnummer: 212000-0167, nedan kallad fastighetsägaren, adress: Fastighetskontoret, 131 81 Nacka. Arrendator: Stall Skogsö AB, orgnummer: 556645-2065

Läs mer

AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE. mellan STOCKHOLMS KOMMUN. och FASTIGHETSPARTNER BROMMA AB. daterat [ ] 2018

AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE. mellan STOCKHOLMS KOMMUN. och FASTIGHETSPARTNER BROMMA AB. daterat [ ] 2018 BILAGA 1 AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE mellan STOCKHOLMS KOMMUN och FASTIGHETSPARTNER BROMMA AB daterat [ ] 2018 1121249_1.doc INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 BAKGRUND... 3 2 TOMTRÄTTSAVTALET... 3 3 TIDIGARE ARRENDEAVTAL...

Läs mer

Avtal om anläggningsarrende

Avtal om anläggningsarrende Avtal om anläggningsarrende Mellan Husarö Samfällighetsförening med org. nr 716420-8691, nedan kallad Jordägaren och Husarö Lotsmuseum och Hembygdsförening med org. nr 802 410-8527, nedan kallade Arrendatorn,

Läs mer

AVTAL. Anläggningsarrende

AVTAL. Anläggningsarrende AVTAL Anläggningsarrende Jordägare Fortum Distribution AB Org.nr: 556037-7326 115 77 Stockholm Kontaktperson: Petra Nilsson Tfn: 08-671 70 00 Arrendator Renhållningsnämnden Stockholm Stad Org.nr: 212000-0142

Läs mer

Avgift privata bryggor

Avgift privata bryggor TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Madeleine André 2016-06-20 SFN 2016/0492 0480-450437 Servicenämnden Avgift privata bryggor Förslag till beslut Servicenämnden beslutar anta avtal om

Läs mer

Avgift privata bryggor, återremiss klargörande av ansvar och försäkringsfrågor

Avgift privata bryggor, återremiss klargörande av ansvar och försäkringsfrågor TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Tomas Lexinger 2016-09-20 SFN 2016/0492 0480-450446 Servicenämnden Avgift privata bryggor, återremiss klargörande av ansvar och försäkringsfrågor Förslag

Läs mer

Avtal om bostadsarrende

Avtal om bostadsarrende Avtal om bostadsarrende nr 033-099-029 1. Parter Jord ägare Jordägare: Karlstads kommun Postadress: 651 84 Karlstad Organisationsnummer: 212000-1850 ( Arrendator Arrendator: Adress: Personnummer: Telefonnummer:

Läs mer

ARRENDEAVTAL Klubbägda båtbryggor, Brevikshalvön

ARRENDEAVTAL Klubbägda båtbryggor, Brevikshalvön 2012KSM0323-1 - ARRENDEAVTAL Klubbägda båtbryggor, Brevikshalvön 1 Parter Tyresö kommun, nedan kallad kommunen, upplåter härmed såsom lägenhetsarrende till Nytorps Båtklubb, nedan kallad bryggföreningen,

Läs mer

Arrendeavtal för båtverksamhet inom Strängnäs 3:1

Arrendeavtal för båtverksamhet inom Strängnäs 3:1 KF 15:1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Näringslivskontoret Dnr KS/2015:122-261 Mark- och exploateringsenheten 2015-03-30 1/1 KF 15:2 Handläggare Katarina Ankarling Tel. 0152-293 73 Kommunfullmäktige Arrendeavtal för

Läs mer

Arrendeställe Fastighet: Del av Karls Åby 2:2 och del av Gälleråsen 1:148. Arrendestället är markerat på bifogad flygbild.

Arrendeställe Fastighet: Del av Karls Åby 2:2 och del av Gälleråsen 1:148. Arrendestället är markerat på bifogad flygbild. ARRENDEKONTRAKT FÖR JORDBRUK Kontraktsnummer 211 013 19 Upplåtare Karlskoga kommun, 691 83 Karlskoga, nedan kallad jordägaren. Arrendator Arrendeställe Fastighet: Del av Karls Åby 2:2 och del av Gälleråsen

Läs mer

Avtal om anläggningsarrende för drift av Smögens Fiskauktion

Avtal om anläggningsarrende för drift av Smögens Fiskauktion Avtal om anläggningsarrende för drift av Smögens Fiskauktion 1 Upplåtare, arrendator Mellan genom dess Tekniska avdelning, 456 80 Kungshamn, (nedan kommunen), och XXXXXXXXX, org.nr XXXXXX- XXXX, adress

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE KS/2018:357. Nyttjanderättsavtal Kungsbacka 3:1

TJÄNSTESKRIVELSE KS/2018:357. Nyttjanderättsavtal Kungsbacka 3:1 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-05-29 Diarienummer KS/2018:357 Nyttjanderättsavtal Kungsbacka 3:1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner förslag till nyttjanderättsavtal med Innerstadens Café i Kungsbacka

Läs mer

Godkännande av arrendeavtal mellan Kalmar kommun och Kalmar Golfklubb på del av fastigheterna Kläckeberga 10:1 och 10:2 m.fl.

Godkännande av arrendeavtal mellan Kalmar kommun och Kalmar Golfklubb på del av fastigheterna Kläckeberga 10:1 och 10:2 m.fl. TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Klara Johansson 2015-10-21 KS 2015/0927 50265 Kommunfullmäktige Godkännande av arrendeavtal mellan Kalmar kommun och Kalmar Golfklubb på del av fastigheterna

Läs mer

REGION SKÅNE OCH REGION SKÅNE DEPÅ HÄSSLEHOLM AB AVTAL OM TILLHANDAHÅLLANDE AV FASTIGHET [DATUM]

REGION SKÅNE OCH REGION SKÅNE DEPÅ HÄSSLEHOLM AB AVTAL OM TILLHANDAHÅLLANDE AV FASTIGHET [DATUM] REGION SKÅNE OCH REGION SKÅNE DEPÅ HÄSSLEHOLM AB AVTAL OM TILLHANDAHÅLLANDE AV FASTIGHET [DATUM] Avtal om tillhandhållande av fastigheten Hässleholm Kärråkra 114:19 Detta avtal har denna dag träffats mellan

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 202 KS/2018:330. Förlängning av anläggningsarrende Mjölby Golf AB

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 202 KS/2018:330. Förlängning av anläggningsarrende Mjölby Golf AB Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-12-03 1 (1) Sida 202 KS/2018:330 Förlängning av anläggningsarrende Mjölby Golf AB Bakgrund Nuvarande arrendeavtal mellan Mjölby kommun

Läs mer

ANLÄGGNINGSARRENDE. Upplåtare: Östhammars kommun, , Box 66, Östhammar, nedan kallad upplåtaren.

ANLÄGGNINGSARRENDE. Upplåtare: Östhammars kommun, , Box 66, Östhammar, nedan kallad upplåtaren. Sidan 1 av 6 ANLÄGGNINGSARRENDE Upplåtare: Östhammars kommun, 212000-0290, Box 66, 742 21 Östhammar, nedan kallad upplåtaren. Arrendator: Vattenfall AB, 556036-2138, 169 92 Stockholm, nedan kallad arrendatorn.

Läs mer

1 Parter Nacka kommun, org.nr (nedan kallad Jordägaren ) NACKA

1 Parter Nacka kommun, org.nr (nedan kallad Jordägaren ) NACKA ARRENDEAVTAL 1 Parter Jordägare: Nacka kommun, org.nr 212000-0167 (nedan kallad Jordägaren ) 131 81 NACKA Arrendator: Nacka Ridhus AB, org.nr 556407-6262, (nedan kallad Arrendatorn ) Velamsunds Gård 132

Läs mer

AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE Teknikbod för mobiltelefoni inom Kumla 3:1264 Site:

AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE Teknikbod för mobiltelefoni inom Kumla 3:1264 Site: AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE Teknikbod för mobiltelefoni inom Kumla 3:1264 Site: 22626.1 Följande avtal har ingåtts mellan fastighetsägaren och arrendatorn: Fastighetsägare: Tyresö kommun Markavdelningen

Läs mer

ARRENDEKONTRAKT. Här nedan kallad föreningen, upplåter härmed till. vilken skall vara medlem av nämnda förening, nedan kallad medlemmen,

ARRENDEKONTRAKT. Här nedan kallad föreningen, upplåter härmed till. vilken skall vara medlem av nämnda förening, nedan kallad medlemmen, ARRENDEKONTRAKT Koloniträdgårdsföreningen. Här nedan kallad föreningen, upplåter härmed till. personummer... adress... vilken skall vara medlem av nämnda förening, nedan kallad medlemmen, arrenderätten

Läs mer

AVTAL OM ARRENDE MELLAN BORLÄNGE KOMMUN OCH LENNHEDEN VATTEN AB

AVTAL OM ARRENDE MELLAN BORLÄNGE KOMMUN OCH LENNHEDEN VATTEN AB AVTAL OM ARRENDE MELLAN BORLÄNGE KOMMUN OCH LENNHEDEN VATTEN AB 1 Detta avtal om arrende ( Avtalet ) har denna dag träffats mellan 1. Borlänge kommun, 212000-2239 ( Kommunen ) 2. Lennheden Vatten AB, 556765-4750

Läs mer

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk kommunikationsledning i mark Rev 191014

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk kommunikationsledning i mark Rev 191014 Ekonomiska föreningen Flöghults Fiber Sida 1 (5) Mellan Ekonomiska föreningen Flöghults Fiber, org. nr 769624-1327, (nedan kallad Ledningsägaren) och nedan benämnda fastighetsägare (nedan kallad Fastighetsägare)

Läs mer

Förlängning av arrendekontrakt för idrottsföreningen Sätra IF

Förlängning av arrendekontrakt för idrottsföreningen Sätra IF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET 5 (B) Sammanträdesdatum 2012-09-11 32 Dnr 2012/236 Förlängning av arrendekontrakt för idrottsföreningen Sätra IF INLEDNING Sätra IF arrenderar sedan 1971 ett område

Läs mer

Bilaga 4. ARRENDEKONTRAKT - MEDLEMSAVTAL

Bilaga 4. ARRENDEKONTRAKT - MEDLEMSAVTAL Bilaga 4. ARRENDEKONTRAKT - MEDLEMSAVTAL Fritidsträdgårdsföreningen Här nedan kallad föreningen, upplåter härmed till namn personnummer adress.. vilken skall vara medlem av nämnda förening, nedan kallad

Läs mer

Arrendeavtal för byggetablering med Akademiska Hus AB inom Rosendal

Arrendeavtal för byggetablering med Akademiska Hus AB inom Rosendal STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Jonathan Molund Datum 2017-09-25 Diarienummer KSN-2015-2274 Kommunstyrelsen Arrendeavtal för byggetablering med Akademiska Hus AB inom Rosendal Förslag till beslut

Läs mer

Lägenhetsarrende för etableringsyta, Stehags stationsområde

Lägenhetsarrende för etableringsyta, Stehags stationsområde KS.2016.0649 Sida 1 (6) 2016-12-19 Gustav Svebring 0413-625 47 gustav.svebring@eslov.se Kommunstyrelsens arbetsutskott Lägenhetsarrende för etableringsyta, Stehags stationsområde Ärendebeskrivning Företaget

Läs mer

Nyttjanderättsavtal avseende ridleder och ridslingor

Nyttjanderättsavtal avseende ridleder och ridslingor Nyttjanderättsavtal avseende ridleder och ridslingor Jordägare: Adress: Samtliga lagfarna jordägare, pers.nr Nyttjanderättshavare: Adress: Person/företag, pers.nr/org.nr Fastighet: Fastighetsbeteckning,

Läs mer

AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE Teknikbod för mobiltelefoni intill befintligt torn tillhörande Hi3G (Brevik 1:1) An.reg: SBR M2

AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE Teknikbod för mobiltelefoni intill befintligt torn tillhörande Hi3G (Brevik 1:1) An.reg: SBR M2 AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE Teknikbod för mobiltelefoni intill befintligt torn tillhörande Hi3G (Brevik 1:1) An.reg: SBR M2 Följande avtal har ingåtts mellan fastighetsägaren och arrendatorn: Fastighetsägare:

Läs mer

Markupplåtelseavtal avseende markförlagd fiberoptisk ledning för bredbandskommunikation (nedan kallad ledningen).

Markupplåtelseavtal avseende markförlagd fiberoptisk ledning för bredbandskommunikation (nedan kallad ledningen). Markupplåtelseavtal avseende markförlagd fiberoptisk ledning för bredbandskommunikation (nedan kallad ledningen). Avtal mellan fastighetsägare: Namn: Person/Org. Nr. Ovan benämnda Fastighetsägare Avseende

Läs mer

Mall för avtal fi berförening markupplåtelse

Mall för avtal fi berförening markupplåtelse Mall för avtal fi berförening markupplåtelse Mallen ska ses som förslag till avtal och reglerar relation mellan fastighetsägaren och ledningsägaren i fråga gällande markupplåtelse. Avtalet bör ses i relation

Läs mer

ARRENDEAVTAL. Laddningsstationer efter E4. Avtalsförslag mellan markägare och Projektgrupp 1 Version 0.1. Status

ARRENDEAVTAL. Laddningsstationer efter E4. Avtalsförslag mellan markägare och Projektgrupp 1 Version 0.1. Status ARRENDEAVTAL Laddningsstationer efter E4 Avtalsförslag mellan markägare och Projektgrupp 1 Version 0.1 Status Granskad Abrahamsson, Mattias 2015-05-22 Godkänd Lundgren, Nils 2015-05-22 LIPS Generell mall

Läs mer

Tomträttsavtal, del av Rotebro 4:10 och Rotebro 4:54, Sollentuna

Tomträttsavtal, del av Rotebro 4:10 och Rotebro 4:54, Sollentuna Tomträttsavtal, del av Rotebro 4:10 och Rotebro 4:54, Sollentuna Parter Sollentuna kommun, org.nr. 212000-0134, 191 86 Sollentuna, ("Kommunen"), och Italian Grill KB, org.nr. 969718-7160, ("Tomträttshavaren")

Läs mer

Villkor för upplåtelse av mark för kommunikationsledning i mark

Villkor för upplåtelse av mark för kommunikationsledning i mark 1 Villkor för upplåtelse av mark för kommunikationsledning i mark Undertecknad, nedan kallad fastighetsägaren, upplåter härmed, på nedan angivna villkor, mark för ledningsdragning till Lau Fiber ekonomisk

Läs mer

Tillfällig upplåtelse av Fågelkärret vid Södertälje IP

Tillfällig upplåtelse av Fågelkärret vid Södertälje IP 1 (2) 2014-08-18 Tjänsteskrivelse Kontor Kultur- och fritidskontoret Handläggare Anders Siljelöf 08-523 028 62 Anders.siljelof@sodertalje.se Kultur- och fritidsnämnden Tillfällig upplåtelse av Fågelkärret

Läs mer

ARRENDEKONTRAKT Nr 300:13-2

ARRENDEKONTRAKT Nr 300:13-2 ARRENDEKONTRAKT Nr 300:13-2 2014-08-11 Obj 44360 Arrendator: Östra Stranden i Halmstad ekonomisk förening (i avtalet kallad föreningen) c/o Lars Elmqvist Västra Holmgatan 17 553 24 Jönköping Person/org.nr:

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 1(4) Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Avtal Mellan undertecknad/e, nedan benämnda Fastighetsägaren respektive Ledningsägaren är följande överenskommelse träffad. Fastighetsägare Namn

Läs mer

Markupplåtelseavtal. Berörd fastighet, nedan kallad Fastighet. Samtliga fastighetsägare, nedan gemensamt kallad Fastighetsägare

Markupplåtelseavtal. Berörd fastighet, nedan kallad Fastighet. Samtliga fastighetsägare, nedan gemensamt kallad Fastighetsägare Markupplåtelseavtal Markupplåtelseavtal Berörd fastighet, nedan kallad Fastighet Kommun och fastighet Upplåtelse avser Samtliga fastighetsägare, nedan gemensamt kallad Fastighetsägare Fastighetsägare 1

Läs mer

Försäljning av byggnad på fastigheten Valnöten 2 (Stiftelsen Båstadsfontänen) samt därtill hörande arrendeavtal

Försäljning av byggnad på fastigheten Valnöten 2 (Stiftelsen Båstadsfontänen) samt därtill hörande arrendeavtal BÅSTADS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Blad Ekonomiutskottet 2013-02-27 KSeu dnr. KS Försäljning av byggnad på fastigheten Valnöten 2 (Stiftelsen Båstadsfontänen) samt därtill hörande arrendeavtal Beskrivning

Läs mer

AVTAL OM BOST ADSARRENDE

AVTAL OM BOST ADSARRENDE NORRKÖPINGS KOMMUN AVTAL OM BOST ADSARRENDE Jordägare: Arrendator: Arrendeställe: Norrköpings kommun Org.nr. 212000-0456 Stadsbyggnadskontoret 601 81 NORRKÖPING Grönviks arrendeförening Org.nr. 802437-6470

Läs mer

Mellan Djursholms AB och Danderyds kommun har träffats följande. Lägenhetsarrende

Mellan Djursholms AB och Danderyds kommun har träffats följande. Lägenhetsarrende Mellan Djursholms AB och Danderyds kommun har träffats följande Lägenhetsarrende PARTER Upplåtare: Djursholms AB, nedan kallad Fastighetsägare Org. Nr. 556002-2831 Arrendator: Danderyds kommun, nedan kallad

Läs mer

Arrendeavtal Vita sands camping AB avseende badplatsen

Arrendeavtal Vita sands camping AB avseende badplatsen UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2019-03-27 Servicenämnden 39 Arrendeavtal Vita sands camping AB avseende badplatsen Dnr SFN 2019/0067 Handlingar Förvaltningens skrivelse 2019-03-18 Bilaga 1 Driftåtgärder

Läs mer

_~ IZatrineholms kommun "

_~ IZatrineholms kommun Kommunstyrelsens handling nr 6/2008 _~ IZatrineholms kommun " AVTAL OM LÄGENHETSARRENDE Bakgrund Katrineholms kommun och Föreningen Mogetorp Koloniträdgårdar up a träffade 1987-04-27 nyttanderättsavtal

Läs mer

Tomträttsavtal och överlåtelse av byggnader avseende fastigheterna Tuna 4:14 och 89:2 (Vens Camping)

Tomträttsavtal och överlåtelse av byggnader avseende fastigheterna Tuna 4:14 och 89:2 (Vens Camping) Teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen 1(1) Datum Handläggare Er Referens Vår Referens Kommunstyrelsen Tomträttsavtal och överlåtelse av byggnader avseende fastigheterna Tuna 4:14 och 89:2 (Vens Camping)

Läs mer

Torskogs Sommarstugeförening Ekonomisk Förening c/o Pekka Mustonen Lilla Torskogsbacken 6 423 53 Torslanda I det följande kallad föreningen

Torskogs Sommarstugeförening Ekonomisk Förening c/o Pekka Mustonen Lilla Torskogsbacken 6 423 53 Torslanda I det följande kallad föreningen ARRENDEAVTAL Godkända av ordinarie årsmöte 2005-03-13 Upplåtare: Torskogs Sommarstugeförening Ekonomisk Förening c/o Pekka Mustonen Lilla Torskogsbacken 6 423 53 Torslanda I det följande kallad föreningen

Läs mer

ARRENDEKONTRAKT - MEDLEMSAVTAL

ARRENDEKONTRAKT - MEDLEMSAVTAL ARRENDEKONTRAKT - MEDLEMSAVTAL Koloniträdgårdsföreningen Här nedan kallad föreningen, upplåter härmed till namn personnummer adress.. vilken skall vara medlem av nämnda förening, nedan kallad med- lemmen,

Läs mer

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber byalag

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber byalag Varje upplåtelse är unik. Det finns i många fall skäl att anpassa innehållet med hänsyn till omständigheterna i projektet eller det enskilda fallet. Läs därför informationsmaterialet viktiga punkter att

Läs mer

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber stamnät

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber stamnät Varje upplåtelse är unik. Det finns i många fall skäl att anpassa innehållet med hänsyn till omständigheterna i projektet eller det enskilda fallet. Läs därför informationsmaterialet viktiga punkter att

Läs mer

TOMTRÄTTSAVTAL. Om dröjsmålsränta gäller vad därom vid varje tidpunkt i lag stadgas.

TOMTRÄTTSAVTAL. Om dröjsmålsränta gäller vad därom vid varje tidpunkt i lag stadgas. Sida 1 av 5 Mellan Nacka kommun, 212000-0167, genom dess kommunstyrelse nedan kallad Kommunen, och Solklippans fastighets AB (CM infra AB), Långbrodalsvägen 49, org nr 556584-5772, nedan kallad Tomträttshavaren

Läs mer

Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Kommunen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick.

Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Kommunen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick. KÖPEKONTRAKT 1 PARTER, OBJEKT OCH KÖPESKILLING Wallenstam Fastighets AB Nacka Älta 26:1, 556815-4263, nedan kallad säljaren, försäljer härmed till Nacka kommun, 212000-0167, genom dess kommunstyrelse,

Läs mer

Markupplåtelseavtal avseende fiberledning

Markupplåtelseavtal avseende fiberledning Sida 1 av 5 Markupplåtelseavtal avseende fiberledning 1) Parter m.m. Fastighet/er (fastighetsbeteckning) Kommun Adress Postnummer och ort Telefon E-postadress Kontaktperson (om annan än fastighetsägare

Läs mer

Avgifter för privata bryggor

Avgifter för privata bryggor TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2016-08-29 KS 2016/0811 50044 Kommunfullmäktige Avgifter för privata bryggor Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att införa

Läs mer

Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby

Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby Missiv 1(2) Kommunstyrelsens förvaltning Datum Diarienummer 2016-10-20 KS/2015:236 Handläggare Hanna Hammarlund Tfn 0142-851 34 Kommunstyrelsen Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby

Läs mer

ARRENDEKONTRAKT Nr 300:13-2

ARRENDEKONTRAKT Nr 300:13-2 ARRENDEKONTRAKT Nr 300:13-2 2014-09-02 Obj 44360 Arrendator: Östra Stranden i Halmstad ekonomisk förening (i avtalet kallad föreningen) c/o Lars Elmqvist Västra Holmgatan 17 553 24 Jönköping Person/org.nr:

Läs mer

AVTAL OM BOSTADSARRENDE

AVTAL OM BOSTADSARRENDE AVTAL OM BOSTADSARRENDE Jordägare: Norrköpings kommun, Org.nr. 212000-0456 Stadsbyggnadskontoret, 60115 Norrköping GRÖNVIKS ARRENDEFÖRENING UPPLÅTER ARRENDE TILL NEDAN Arrendator Namn «Förnamn» «Efternamn»

Läs mer

Markupplåtelseavtal för fiberledning för bredbandskommunikation

Markupplåtelseavtal för fiberledning för bredbandskommunikation Markupplåtelseavtal för fiberledning för bredbandskommunikation Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av fiberledning (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan kallad Fastigheten)

Läs mer

AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE

AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE 1. Jordägare Jordägare: Piteå kommun. Orgnr: 212000-2759 Postadress: Svartuddsvägen 1, 941 85 PITEÅ Arrendator: Arrendator: Hamncamping i Piteå AB Orgnr: 556732-9122 Postadress:

Läs mer

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Boberg-Dotetorps V.A.F Ekonomisk förening

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Boberg-Dotetorps V.A.F Ekonomisk förening MARKUPPLÅTELSEAVTAL Boberg-Dotetorps V.A.F Ekonomisk förening PARTER Fastighetsägare/ Upplåtare:......... nedan kallad fastighetsägaren Pers.nr:.. Berörd fastighet (fastighetsbeteckning):.. Ledningsägare:....

Läs mer

Södra Fräkne Fiberförening Sida 1 av 6

Södra Fräkne Fiberförening Sida 1 av 6 Södra Fräkne Fiberförening Sida 1 av 6 Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Mellan undertecknande, Fastighetsägaren/Väghållaren(vägförening eller dylikt) nedan benämnda fastighetsägare

Läs mer

T O M T R Ä T T S A V T A L Tråsättra 1:879

T O M T R Ä T T S A V T A L Tråsättra 1:879 1(5) T O M T R Ä T T S A V T A L Tråsättra 1:879 Fastighetsägare Österåkers kommun, nedan kallad Fastighetsägaren. Organisations nr: 212000-2890 Postadress: Box 103, 184 22 Åkersberga Telefonnummer: 08-540

Läs mer

AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE Basstation för mobiltelefoni

AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE Basstation för mobiltelefoni SVENSKA UNDERLAG 2002-06-07 1 (7) KOMMUNFÖRBUNDET AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE Basstation för mobiltelefoni 1. Jordägare Jordägare: Postadress: Organisationsnummer: Kontaktperson:............ Arrendator

Läs mer

Kvalitetshandbok Framtaget av Datum Utgåva Medlemsinformation

Kvalitetshandbok Framtaget av Datum Utgåva Medlemsinformation Karlstads Segelsällskap Kvalitetshandbok Framtaget av Datum Utgåva Medlemsinformation Hamnsektionen 2004 2 Beslutat av Datum Sida Styrelsen Mars 2004 1 av 5 Reviderat av Datum Årsmötet 2008-12-17 Hamnregler

Läs mer

Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering

Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering DNR 12SPN/0117 Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering Parter: Värmdö kommun (org.nr 212000-0035) såsom lagfaren ägare till fastigheten Fågelvik 1:274 i Värmdö kommun, nedan kallad kommunen.

Läs mer

Södra Fräkne Fiberförening Sida 1 av 5

Södra Fräkne Fiberförening Sida 1 av 5 Södra Fräkne Fiberförening Sida 1 av 5 Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Mellan undertecknande, nedan benämnda Fastighetsägaren och Ledningsägaren, är följande överenskommelse träffad.

Läs mer

Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet för Näsbyholm 3:39 Östra Sandbacksberget

Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet för Näsbyholm 3:39 Östra Sandbacksberget KF 17:1 KF 17:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE Mark- och exploateringsenheten Handläggare Stina Norrbom 0152-293 59 Kommunfullmäktige Dnr KS/2016:738-254 2016-12-19 1/2 Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet

Läs mer

HYRESAVTAL Hyresvärd: Hyresgäst: Hyresobjekt: Lokalens adress: Lokalens skick och användning Lokalens storlek och omfattning

HYRESAVTAL Hyresvärd: Hyresgäst: Hyresobjekt: Lokalens adress: Lokalens skick och användning Lokalens storlek och omfattning HYRESAVTAL Hyresvärd: Hyresgäst: Hyresobjekt: Lokalens adress: Smilearr AB Org. nr 556697-3821 Frögatan 16 653 43 Karlstad Blue Flash Auto AB Org. nr. 556524-6245 Frögatan 14 653 43 Karlstad Fastigheten

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Sida 1 av 5 EXEMPEL 7A Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 20xx-xx-xx Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Norra Vadsbo Fiber ekonomisk förening

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Norra Vadsbo Fiber ekonomisk förening Avtal Mellan undertecknad/e, nedan benämnda Fastighetsägaren respektive Ledningsägaren, är följande överenskommelse träffad. Fastighetsägare Namn och adress: Pers./Org.-nummer: Fastighetsbeteckning: Ledningsägare

Läs mer

Vid arrendetvister kan parterna ta hjälp av specialdomstolen Arrendenämnden som kan medla och fatta beslut.

Vid arrendetvister kan parterna ta hjälp av specialdomstolen Arrendenämnden som kan medla och fatta beslut. 1 / 5 Arrende Arrende är när en markägare, även kallad jordägare, ger en fysisk eller juridisk person, kallad arrendator, rätten att använda jordägarens jord eller mark mot en viss avgift. Det finns flera

Läs mer

(1) Värmdö kommun, , Skogsbovägen 9, Gustavsberg, ("Hyresvärden"), och

(1) Värmdö kommun, , Skogsbovägen 9, Gustavsberg, (Hyresvärden), och BILAGA 2 HYRESAVTAL TORKHUSET/PORSLINSMUSEET Detta hyresavtal ("Hyresavtalet") har ingåtts mellan (1) Värmdö kommun, 212000-0035, Skogsbovägen 9, 134 30 Gustavsberg, ("Hyresvärden"), och (2) Nationalmuseum,

Läs mer

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL Avseende hotellägenhet ( Lägenheten ) med lgh nr: X om x kvm, i Bostadsrättsförening Junior-Suites Veddesta. Undertecknande parter har denna dag träffat följande hyresavtal ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Är köpeskillingen inte till fullo betald på tillträdesdagen utgår därefter dröjsmålsränta enligt räntelagen.

Är köpeskillingen inte till fullo betald på tillträdesdagen utgår därefter dröjsmålsränta enligt räntelagen. 1 (4) Mellan Ekerö kommun, org nr 212000-0050 (Kommunen) och AB Storstockholm Lokaltrafik, org nr 556013-0683, (SL) har med anledning av att behov föreligger om att flytta SLs bussdepå från Ekerö Centrum

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 2014-05-15 Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan

Läs mer

Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening

Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening reviderad version: 2016-07-24 Inledning 1 Föreningens firma ska vara Mjövikens Ideella Bryggförening. Föreningens styrelse ska ha säte i Karlstads kommun. 2

Läs mer

Hur avgör man vilken upplåtelseform som är den aktuella?

Hur avgör man vilken upplåtelseform som är den aktuella? Hur avgör man vilken upplåtelseform som är den aktuella? Upplåtelseform: Hyresrätt Anläggningsarrende Tomträtt Lägenhetsarrende Allmän nyttjanderätt Vem upplåter marken/lokalytan (Hyresvärden) (Jordägaren)

Läs mer

RIKTLINJER FÖR TILLDELNING AV KÖPLATS SAMT FÖRDELNING AV BILPLATSER OCH PARKERINGSTILLSTÅND INOM KYRKESUND.

RIKTLINJER FÖR TILLDELNING AV KÖPLATS SAMT FÖRDELNING AV BILPLATSER OCH PARKERINGSTILLSTÅND INOM KYRKESUND. RIKTLINJER FÖR TILLDELNING AV KÖPLATS SAMT FÖRDELNING AV BILPLATSER OCH PARKERINGSTILLSTÅND INOM KYRKESUND. Följande riktlinjer gäller för tilldelning av köplats till parkeringsområdet i Kyrkesund, enligt

Läs mer

KONTRAKT FÖRENINGSDRIFT

KONTRAKT FÖRENINGSDRIFT KONTRAKT FÖRENINGSDRIFT 1.Formalia 1.1 Parter Mellan kommun, nämnden nedan kallad kommunen och nedan kallad föreningen. 1.2 Avtalets huvudsakliga innehåll Kommunen upplåter härmed nyttjanderätten/hyresrätten

Läs mer

Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar. Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress

Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar. Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress Köpekontrakt Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress Fastighet Fastigheten Kalmar Rustningen X-X, med adress Hjortvägen

Läs mer

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk ledning i mark

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk ledning i mark Markupplåtelseavtal för fiberoptisk ledning i mark Mellan Dragsmark Fiber Ekonomisk Förening organisationsnummer 769624-0584, nedan benämnd Ledningsägaren, och undertecknade ägare, nedan benämnd Fastighetsägaren,

Läs mer

AVTAL OM UPPHÖRANDE AV TOMTRÄTT SAMT AVFLYTTNING MM

AVTAL OM UPPHÖRANDE AV TOMTRÄTT SAMT AVFLYTTNING MM 1 Mellan Stockholms kommun, genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad staden, och AB Karl Ekesiöö, 556020-6194, nedan kallad Bolaget har, under förutsättning som anges i 16 nedan, träffats följande AVTAL

Läs mer

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5)

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Mellan Järfälla kommun (org. nr 212000-0043), nedan kallad Kommunen, och XXX (org. nr YYYYYY-yyyy), nedan kallad Exploatören, har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Riktlinjer för upplåtelse av kommunens mark- och vattenområden för bryggor och uppläggning av fritidsbåtar Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: SBF/2015:288 Dokumentet är beslutat

Läs mer

Jan Hvass / Jöran Söderberg

Jan Hvass / Jöran Söderberg 2013-06-17 Jan Hvass / Jöran Söderberg Blir det någon flytt till Lövudden??? Skanska jobbar med nya uppställningsplanen E-Schakt jobbar med ny ramp och nya bryggor Roodberg bygger klart ny upptagningsvagn

Läs mer

HYRESAVTAL FÖR PERMANENTBOSTAD

HYRESAVTAL FÖR PERMANENTBOSTAD 1(5) DIARIENUMMER: OBJEKTS-ID: AB 614037 HYRESAVTAL FÖR PERMANENTBOSTAD HYRESVÄRD: Svenska staten genom Statens Fastighetsverk, Fo Jord, Box 254, 751 05 UPPSALA. Tel. 010-478 70 00 HYRESGÄST: Namn Namnsson

Läs mer

Sotenäs kommun har som mål att boende inom kommunen skall kunna få en plats för sjöbod eller i sjöbodsutrymme.

Sotenäs kommun har som mål att boende inom kommunen skall kunna få en plats för sjöbod eller i sjöbodsutrymme. Kommunens mål har som mål att boende inom kommunen skall kunna få en plats för sjöbod eller i sjöbodsutrymme. Ett led för att detta skall kunna genomföras, så skall arrende avses för två personer per sjöbod.

Läs mer

För ledningens anläggande, tillsyn, underhåll, reparation och förnyelse, får vid varje tillfälle erforderligt område nyttjas.

För ledningens anläggande, tillsyn, underhåll, reparation och förnyelse, får vid varje tillfälle erforderligt område nyttjas. Torsö Skärgårdsfiber ekonomisk förening 1 MARKUPPLÅTELSEAVTAL Fastighetsägare/Upplåtare Berörd/-a fastighet/-er (nedan egendomen) Kommun Mariestad Län Västra Götaland Ledningsägare Torsö Skärgårdsfiber

Läs mer

Malmö kommun, genom dess tekniska nämnd, org nr , Malmö, nedan kallad Kommunen

Malmö kommun, genom dess tekniska nämnd, org nr , Malmö, nedan kallad Kommunen 1 TOMTRÄTTSAVTAL Upplåtare: Malmö kommun, genom dess tekniska nämnd, org nr 212000-1124, 205 80 Malmö, nedan kallad Kommunen Tomträttshavare: Stabbesteinen Flyggodset 1 AB, org nr 556990-3304, c/o Hestia

Läs mer

Särskilda stadgar för föreningens båthamn och strandområde

Särskilda stadgar för föreningens båthamn och strandområde I., Särskilda stadgar för föreningens båthamn och strandområde 1. Ändamål Föreningens båthamn och strandområde är upplåtet för att av medlemmarna: * nyttjas såsom båthamn och badplats * nyttjas såsom uppställningsplats

Läs mer

Kalmar Kommunbolag AB. Utdrag ur protokoll fört vid styrelsemöte den 23 augusti 2016

Kalmar Kommunbolag AB. Utdrag ur protokoll fört vid styrelsemöte den 23 augusti 2016 Kalmar Kommunbolag AB Utdrag ur protokoll fört vid styrelsemöte den 23 augusti 2016 58 Kalmar Öland Airports arrendeavtal med Kalmar Energi Värme AB avseende del av Barkestorp 3:1 Handlingar Tjänsteskrivelse

Läs mer

Information om olika förslag vad gäller hantering av bryggor

Information om olika förslag vad gäller hantering av bryggor Information om olika förslag vad gäller hantering av bryggor 1. Bakgrund Stora Koviks vägförening äger mark efter kusten där ett antal bryggor av skiftande kvalité och status finns. Även tre större, anordnade

Läs mer

Avtal om bostadsarrende

Avtal om bostadsarrende 1(6) Avtal om bostadsarrende nr 033-017-071 1. Parter Jordägare Jordägare: Karlstads kommun Postadress: 651 84 Karlstad Organisationsnummer: 212000-1850 Kontaktperson: Teknik- och fastighetsförvaltningen

Läs mer

ARRENDEKONTRAKT Nr 300:13-2

ARRENDEKONTRAKT Nr 300:13-2 ARRENDEKONTRAKT Nr 300:13-2 2014-09-02 Obj 44360 Arrendator: Östra Stranden i Halmstad ekonomisk förening (i avtalet kallad föreningen) c/o Lars Elmqvist Västra Holmgatan 17 553 24 Jönköping Person/org.nr:

Läs mer

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden Stadgar gällande för alla bryggföreningar belägna på Mälarbadens Samfällighetsförenings fastighet Torshälla-Väsby 1:149 i Eskilstuna kommun. Fastslagna på årsmötet för Mälarbadens Samfällighetsförening

Läs mer

b) Fastighetsägaren upplåter för ledningen ett utrymme om 4 m horisontell bredd i skogsmark (skogsgata), 3 m bredd i övrig mark (schaktbredd).

b) Fastighetsägaren upplåter för ledningen ett utrymme om 4 m horisontell bredd i skogsmark (skogsgata), 3 m bredd i övrig mark (schaktbredd). Torsö Skärgårdsfiber ekonomisk förening 1 MARKUPPLÅTELSEAVTAL FÖR FIBEROPTISK LEDNING Fastighetsägare/Upplåtare Pers./org. nr Berörd/-a fastighet/-er (nedan egendomen) Kommun Mariestad Län Västra Götaland

Läs mer

Brostugan - Kanot Cafe AB

Brostugan - Kanot Cafe AB Brostugan - Kanot Cafe AB 1 Parter Båtägare (fylls i av båtägaren) Namn:... Pers. nr:... Gatuadress:... Postnr o adress:... Telefon:... E-mail:... Nedan benämnd Båtplatsinnehavaren Finns flera ägare till

Läs mer

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV JAKT

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV JAKT AVTAL OM UPPLÅTELSE AV JAKT Fastighetsägare: (nedan kallad namn namn Fastighetsägaren)...... Nyttjanderättshavare: (nedan kallad Nyttjande- namn namn rättshavaren)...... Är nyttjanderättshavaren förening,

Läs mer