Medlemsmanualen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Medlemsmanualen"

Transkript

1 Medlemsmanualen

2 Förord Här i denna publikation hittar ni som medlemmar mycket av den information som kan vara bra att känna till då man är med i Härnösands alpina klubb, speciellt då man är ny medlem och inte förstår hur saker fungerar och vem som gör vad och vad som gäller. De allra flesta som är medlemmar i klubben har olika funktioner och arbetsuppgifter. Om du inte ännu har en uppgift i klubben hör av dig till styrelsen eller någon som ansvar för en verksamhet. Det finns säkert något du kan bidra med för att klubben skall fungera. Mycket av informationen i denna manual finns på annat håll men en del saker finns bara här än så länge. Hoppas att du har nytta av denna manual. Är det något som är fel eller är det något som saknas som borde vara med så hör av dig till någon i styrelsen och berätta. Information Information om klubbens verksamhet sker framförallt på hemsidan På hemsidan finns bl a en viktig policy om ersättningar till läger, tävlingar och träningar samt en uppförandekod. Dagsaktuell information till allmänheten om backen och pr för vår verksamhet sker på facebook och i förekommande fall även på hemsidan. Mailgrupp till alla medlemmar finns och administreras av sekr som närvarande också administrerar hemsida och facebookgruppen. Det finns en mailgrupp till varje träningsgrupp som man kan anmäla sig på hemsidan. Anmälan om förändering av mailadress och adressuppgifter är viktigt att ni gör till klubbens sekr- se nedan i dokumentet annars kan du missa viktig information. Värderingar Härnösands alpina driver en alpin verksamhet där vi vill få barn/ungdomar mer intresserade av alpin skidåkning. Vi driver en verksamhet som riktas mot tävlingsåkning, men detta är ej något krav för att vara med i klubben. Vi vill att våra ungdomar skall upptäcka glädjen i att vara duktiga på att åka skidor samt att få umgås och utvecklas tillsammans med andra barn/ungdomar i en trivsam miljö. För att kunna vara med och träna med oss så har vi två krav och det är att man kan åka skidor och att man kan ta liften själv. Med att åka skidor menar vi att man kan åka själv kunna göra slalomsväng och stanna. Detta är en förutsättning för att vi ska kunna bedriva en bra träning för alla.

3 Träningar vinter Information om träning finns på hemsidan och det skickas ut mail om detta. Tränaransvarig Pekka Norberg på mail: och Telefon: är Alla våra tränare har genomgått tränarutbildning via skidförbundet. Barmarksträning är viktig för att bygga upp muskler runt bl a knän. U8: Åkare 7-8 år U10-åkare 9-10 år Barmarksträning: ingen eller valfritt vid gemensam träning under sept-nov Skidåkning försäsong: ( nov- dec): Måndagar om det finns snö Träning allmän under skidsäsong - Måndagar :00 Huvudledare är Henrik Sjöström tel: U12-åkare år Barmarksträning: delta en kväll i veckan under sept - nov (alt annan liknande aktivitet - diskussion tränare) Skidåkning försäsong ( nov- dec ) Träning allmän under skidsäsong: måndagar och torsdagar 18:30-20:00 + ev ytterligare dag. Huvudledare är Tommy Larsson tel: U14-åkare år Barmarksträning: två kvällar i veckan sept - nov (alt. annan liknande aktivitet - diskussion tränare) Skidåkning försäsong ( nov.- dec. ): Träning allmän under skidsäsong: måndagar och torsdagar 18:30-20:00 + ev ytterligare dag. Huvudledare är Anders Hjort U16-åkare samt yngre junior 15-16, år Barmarksträning: två kvällar samt en frivillig- arbetas fram individuellt med tränare. Skidåkning försäsong ( nov- dec): så mycket som möjligt Träning allmän under skidsäsong : måndagar och torsdagar 18:45-20:30 + ytterligare en dag. Utöver detta så bör man köra ett "fyspass" i veckan samt ett friåkningspass. Ledare Givetvis är målsättningen att samtliga grupper skall ges möjlighet att vara på snö så mycket som möjligt under försäsong om hemmaalternativ finns. Huvudledare är Håkan Sjöström Annat gällande träningar Träningar utöver ovanstående meddelas i respektive grupp. Alla grupper samlas fem minuter innan start vid teknikliften. För effektiv träning är vi beroende av föräldrahjälp vid bansättning, tidtagning, banplogning och skjuts mm. Informationen kommer att läggas in på hemsidan under respektive grupp. För varje åkargrupp finns även en smsgrupp som används för snabb information. Under vintrar då vi har dåligt med snö vid kusten kan träningar komma att ordnas i andra backar. Vi försöker att ordna samåkning och då gäller tills vidare samma regler som för läger med bildersättning. Du som kör och har lediga platser i bilen, berätta det för andra så att så många som möjligt kan få åka. Klubben betalar även liftkorten vid träning på annan ort. Mer information finns i policy om träningar, läger och tävlingar på hemsidan.

4 Läger Vi brukar förlägga försäsongsläger fjällen, dessa läger syftar till att förbereda åkarna inför tävlingssäsongen. I allmänhet har vi haft ett breddläger för alla aktiva åkare samt ytterligare ett-två läger för de lite äldre åkarna. Det kan komma att ordnas fler läger om ekonomi samt intresse finns. Region och distrikt ordnar också läger. Ska man åka på våra läger anser klubben att du ska delta under barmarkssäsongen. Om man håller på med annan idrott och på sätt tillgodogör sig träning så är det naturligtvis helt i sin ordning- det är bara att prata med tränarna. Lägerverksamheten kan subventioneras kraftigt under de åren då klubbens ekonomi tillåter detta. Följande gäller för läger Tränare har ingen kostnad. Tränande ungdomar 300 kr + resa, Stugansvarig förälder 300 kr+ resa Medföljande förälder utan särskilt ansvar för lägret 300 kr+resa+ liftkort Man betalar 5 kr per mil om man åker i annan bil än sin egen. Tränarens resa ersätts av klubben med 5 kr per mil. Stugansvarig förälder ansvarar för städning och lunch i respektive stuga (alla hjälper till med städning men med målsättning att så mycket tid som möjligt skall kunna användas till träning). Alla betalar dock den mat som man äter på lägret. Varje stuga bestämmer hur man vill lägga upp inköpen. * krav på att alla åkare upp till U10 har en ansvarig förälder med. *krav på att varje lägenhet eller stuga upp till U14 har en ansvarig förälder. stugansvarig förälder ansvarar för städning och lunch i respektive stuga (alla hjälper till med städning men med målsättning att så mycket tid som möjligt skall kunna användas till träning). Först till kvarn gäller för anmälan som stugansvariga föräldrar. Alla betalar den mat som man äter på lägret. Varje stuga bestämmer hur man vill lägga upp inköpen. Vecka Plats U10 U12 U14 U16 Antal dagar Övrigt 44 Tänndalen Klubbläger 46 Klövsjö Klubbläger 47 Tänndalen Distriktsläger Ångermanland 48 Duved Klubbläger 49 Klövsjö Skolningsläger U16 50 Klövsjö Klubbläger 51? Regionläger 2? Regionläger 5? USM läger fart Duved 18 Åre Stendalslägret

5 Arbetet i Backen Härnösands alpina har ett 5-årigt driftavtal med Härnösands kommun som äger anläggningen. Åtagande innebär att föreningen i rimlig omfattning eller så mycket som möjligt skall göra anläggningen tillgänglig för allmänheten vilket medför att klubben får ett driftbidrag som skall täcka fasta utgifter (vatten, el mm) i så hög grad som möjligt. Klubbens åttagande ger möjligheter och skyldigheter. Det ger oss möjlighet att träna och tävla till rimliga kostnader och när vi vill. Friheten att styra över backen innebär också en hel del förpliktelse och arbete för alla som är medlemmar. För att det skall fungera måste det finnas minst personer som kan tänkas sig att köra liften och lika många som kan arbeta i skiduthyrningen och cafeterian. Ju fler desto lättsammare för alla. För snöläggning behöver vi köra snökanonerna under ca 15 dygn ett normalår. Under vardagar sköter Härnösands kommun liftarna och på kvällar, helger och nätter sköter klubben snökanonerna. Antalet arbetspass under en säsong blir normalsäsongen mellan 3-5 stycken beroende på hur vädret slumpar sig under den tid som snökanonerna är i drift. Klubben disponerar 4 stycken Lenko snökanoner men kommer denna säsong att hyra in 6 stycken hypermorderna Snowtechalpin för att om möjligt kunna erbjuda en backe att träna i före jul. De inhyrda kanonerna producerar snö redan vid två minusgrader och når sitt maximum vid 6 minusgrader då vi kan tillverka 250 kubikmeter snö i timmen. Kanonerna behöver baras ses till några gånger per dygn eftersom de är helautomatiska och kan styras med mobiltelefon och dator. Mest jobb blir att flytta slangar, kablar och kanoner. Vi strävar efter att kunna öppna backen för allmänheten annandag jul. Antalet arbetspass med antingen backe, skiduthyrning eller cafeteria beräknas till ca 5-6 stycken under säsongen för var och en som ingår i en arbetsgrupp. Vi strävar efter att det inte skall bli mer arbete än 40 timmar /säsong och person. Det finns en grupp som ansvarar för snöläggningen med kontaktperson Hugo Wickström tel: , backansvarig är en grupp om tre personer som nås på backtelefonen samt epostadress backen@harnosandsalpina.se. Backgruppen med Niklas Forslund, Magnus Boström och Mathias Holmström ansvarar för skidliftar samt planering av personalresurser för driften. Ansvarig för skiduthyrningen just nu är vakant. Cafeterian ansvarar Kicki Jansson för. Pontus Jansson har ansvar för Funparken. Varje ansvarig person håller minst en genomgång med personalen innan starten av arbete. Tre personer arbetar med att pista backen. Det finns en policy för arbetet i klubben. Visste du att Härnösands alpina kan erbjuda sina medlemmar kanske inte den bästa backen i Sverige men det allra förmånligaste erbjudandet. Ingen annan klubb kan erbjuda samma saker som vi till samma låga pris och insats. Det beror på att vi hjälps åt och driver backen samt har ideellt engagerade tränare och ledare.

6 Bytardag Klubben ordnar en bytardag helgen innan Sundsvallsklubben har sin bytardag. Man lämnar sina saker som är försedda ett pris och med ett försäljarnummer dagen innan försäljningen. På eftermiddagen får medlemmar och allmänheten komma och fynda. Vallakurs Om möjligt hålls varje år en kortare kurs föräldrar och intresserade åkare i hur man vallar och slipar sina skidor. Marknadsföring och events Föreningen ordnar varje år olika events, hyr utbacken samt skriver avtal med olika sponsorer. Har du idéer om olika sätt att marknadsföra oss eller om du vet någon som skulle vilja sponsra oss så finns det en lite grupp som arbetar med detta. Kontakta Anna-karin Hasselborg tel: eller per mail: boka@harnosandsalpina.se Free-ride sektionen Sedan något år tillbaka finns en free-ride sektion inom Härnösands alpina som vill främja parkåkning, skicross, puckelpist och andra discipliner inom alpin skidåkning som inte handlar om att åka mellan käppar. Free-ride ansvarar för att bygga och underhålla Vårdkasens parkområde. Det finns en ambition att få igång träning- och tävlingsverksamhet i skicross och snowboardcross. Alla skidåkare och snowboardåkare är välkomna att pröva på. Frågor om Ski/ snowboardcross? Kontakta: Pontus Jansson Kontakta: Daniel Klemming för parkbyggande. Freeride-sektionen ordnar även ett Free-ride event i slutet av säsongen. Vådan-spring section. Vill du vara med i Free-ride-sektionen så betalar du in medlemsavgiften och träningsavgift på ( kr). Du har då alla förmåner som de andra medlemmarna och du/din familj förväntas hjälpa till med driften av backen. Denna arbetsinsats samordnas av ansvariga för free-ride-sektionen. Genomgång vid skiduthyrningen

7 SKIDSKOLA I VÅRDKASBACKEN Lördagsgruppen Härnösands alpina ordnar varje år den populära Lördagsgruppens slalomskola. Alla som kan åka liften själv och ta sig ner för backen på egen hand är välkommen att anmäla sig till vår Lördagsgrupp. Vi jobbar bl a med balans, position samt fartkänsla. Vi kommer att göra tre indelningar allt eftersom vi kommer igång med åkningen. Deltagare som känner att det är okej att åka i stora backen alt teknikbacken kör med våra tränare där. Barnen skall alltid känna sig bekväma och redo för åkning i respektive grupp. Det skall vara roligt och lärorikt att delta i Lördagsgruppen. Kostnad för Lördagsgruppen Familjemedlemskap i Härnösands Alpina 500 kr per familj+ avgift till Lördagsgruppen vilken är 100:-/per barn för 5 tillfällen á 1,5 tim Utförlig information lämnas till alla föräldrar vid första träffen. Se hemsida: Anmälan till Lördagsgruppen sker i fikastugan vårdkasen eller per mail till info@alpina.se Passande ålder är 5-8 år. Vi planerar att köra lördag och söndag så snart backen är färdig att använda och eventuellt vid flera tillfällen beroende på antalet anmälda. Tävlingsavgifter Klubben står för liftkort till 2 ledare per åldersgrupp (1 ledare för pojkar och 1 ledare för tjejer). Ledare är i första hand tränarna om inte dessa kan så ska ledarna utses på torsdagsmötena. Klubben står alltid för tävlingsavgifter och liftkort vid tävling när det gäller nedan angivna tävlingar. Klubben önskar att medlemmar tävlar så i normala fall bidrar klubben även att betala avgifterna vid andra tävlingar. U 10 (9-10 å r såmt yngre) Tå vlingår som årrångerås åv klubben och Låtbergstrofen. U12 (11-12 å r) DM, LVC-kval och regions final. U14 (13-14 å r) DM, LVC-kval och Landsdelsfinal. U15-U16(15-16 å r) DM, USM-kval och USM. U17-U21 (17-21 å r) DM och ett mästerskap (SM, ÄJSM, YJSM). Finaler Klubben står för boende liftkort, tävlingsavgift samt reseersättning församtliga finaler. Klubben står även för kostnaderna till en ledare per 5 barn i varje final och kön upp till YJSM. Vid extrem kyla under -15 C ställer vi in träning, och tar igen det tillfället senare. Varje träning avslutas med fika till barnen. Stipendium De ungdomar i klubben som gör elitsatsning genom att gå skidgymnasium ett årligt stipendium till läger, liftkort och tävlingar på upp till 3000 kr. Beloppet justeras varje år beroende på ekonomiskt läge och betalas ut mot kvitton.

8 Tävlingar Ett axplock av tävlingar vintern 2016 i Norrland Härnösands alpina ordnar varje år en distrikttävling i mitten av februari under en lördag eller söndag. För denna tävling behövs det att så många som möjligt av klubbens medlemsfamiljer är med och arbetar. Det behövs tidtagare, liftpersonal, cafépersonal, portdomare, banläggare mm. Inför vårdkasracet ordnas ett medlemsmöte för att gå igenom alla detaljer inför tävlingen och dela upp ansvarsfrågorna och arbetsuppgifter. Tävlingskommittén består av Johanna Janzon, Anders Hjort och Sven-Gunnar Nyberg. Klubben ordnar i slutat av säsongen ett eget klubbmästerskap. Det finns inga regler gällande hur kallt det skall vara för att ställa in en alpin tävling men det är troligt att den ställs in om det är kallare än -20 grader. Härnösands alpina tillhör Ångermalands skiddistrikt och det är där vi första hand tävlar. Man börjar tävla som U10 som är åldersklassen 9-10 år. I U12- U år brukar man tävla i en kvalserie som kallas lilla världscupen (LVC) och när man blir (U16) tävlar man i kvalserien Ungdoms-SM (USM). Efter det är man FIS-åkare. Olika åldergrupper innebär olika krav på utrustningen enligt reglemente från skidförbundet. Man anmäler sig själv via webben som nås på en länk från hemsidan för Härnösands alpina. En förutsättning för att kunna anmäla eller avanmäla sig är att man är medlem i klubben så att man finns som användare i systemet. Tävlingsavgifter betalas i regel av klubben ända upp till juniornivå. Ett viktigt syfte för klubben är att få medlemmar att tävla därför försöker klubben i möjligaste mån att underlätta för alla som vill tävla både ekonomiskt och organisatoriskt. Varje tävling har en minst tävlingsledare utsedd som ser till att hämta ut nummerlappar samt hålla reda på vilka från klubben som är närvarande och hur fakturering skall ske. Vecka 53 Nolbyrännan Sundsvall GS Helg 1 Vemdalsslalom Vemdalen 1*GS, 1*SL Helg 2 USM-kval Björnrike 2*GS Helg 3 LVC-kval Junsele 2*SL Tors-sönd 5 LVC-kval Härnösand 2*GS Lördag 6 USM-kval Duved 1*DH, 1 SG Helg 6 LVC-kval Övik 1* GS, 1*SL Helg 7 LVC-kval Sollefteå 2* SG Fre-Sön 8 USM-kval Åre 1*GS, 1*SL Helg 9 Latbergstrofén Kramfors 1*GS, 1*SL Helg 10 USM-kval Örnsköldsvik 2*SL Helg 11 LVC-final (U12) Åre Tors-sönd 11 LVC-final (U14) Lycksele Tors-sönd 12 Påsksmällen Sundsvall Påskhelgen 13 Guldhjälmen Åre Fartgrenar Helg Måndag- 14 USM-final Idre Söndag 16 Ingemarstrofén Tärnaby 1*GS, 1*SL Helg

9 Basfakta Adress: Härnösands alpina klubb Box Härnösand Epost: Hemsida: Bankgiro: Organisationsnummer Medlemsmöten Under året behöver vi kalla alla medlemmar för att ta upp viktiga frågor som uppkommit eller för att göra genomgångar av olika slag. Medlemsmöte 1. 2 veckor innan vår egen tävling ; 2016, söndag 24 januari kl Medlemsmöte 2. Preliminärt första söndagen i oktober. Medlems-och träningsavgifter Styrelse Ordförande Per Sander , per.sander@pavilionclub.se Sekreterare Jonas Sandberg , jonsan70@gmail.com Kassör Ulrika Häggkvist, ekonomi@harnosandsalpina.se Ledamöter Christina Janson , familjenjanson@outlook.com Anders Hjorth , anders.hjorth@se.dsv.com Suppleanter Hugo Wikström hugo.wikstrom@gmail.com Pekka Norberg koordinater@gmail.com och Årsmöte Årsmötet kommer preliminärt att hållas första helgen i september på söndag eftermiddag kl i klubbstugan. Särskild kallelse kommer att skickas ut för detta. Medlem (per familj) 500:-, Stödjande medlem (icke aktiv i föreningen) 300:- TRÄNINGSAVGIFT Junior/Senior 800:- U16 800:- U14 500:- U12 500:- U10 200:- Lördagsgruppen 100:- Alla medlemmar betalar medlemsavgift och åkare som är med i träningsgrupp betalar dessutom träningsavgift enl ovan. När ni har betalt medlemsavgift eller lägeravgift är det mycket viktigt att det framgår på inbetalningskortet eller att ni meddelar kassören om detta. Medlemsförmåner En av våra förmåner för medlemmar är att de familjer som är registrerade som medlemmar och där minst en familjemedlem deltar i arbetsgrupperna backe, skiduthyrning eller café är berättigade till att få familjekort kostnadsfritt. Medlemmar får även möjlighet att köpa Skistars säsongskort skistar all till ett starkt rabatterat pris. Medlemmar kan även köpa träningskort på sportsgym till rabatterat pris. Nya kunder får köpa ett pröva på årskort för 1500 kr. Ungdomar som tränar och tävlar får ingå i vårt inbytessystem för klubbkläder vilket innebär att man t ex betalar 500 kr för en fartdräkt som man sedan kan byta in utan kostnad mot en större då man behöver. Det finns även fartskida för Super-G att låna.

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb.

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Medlemsbrev oktober 2016 Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Nu är vi strax inne i oktober månad och förberedelserna inför kommande säsong är i full gång. Våra anmälningar till samtliga våra verksamheter

Läs mer

Alpina kommittén Jämtland härjedalen

Alpina kommittén Jämtland härjedalen Ordinarie möte i Åsarna torsdag den 21/5 2015. Vi försökte få en representant från skidförbundet att börja mötet med att presentera Blågula vägen men misslyckades. Men vi hade fått presentationsmaterial

Läs mer

Grattis! Du är förälder till en skidåkare!

Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Att vara medlem i Svegs Alpina Klubb har en rad fördelar, men kräver också en del engagemang. Det bästa med vår klubb är, att vi lär känna alla barn och föräldrar

Läs mer

Malungs Slalomklubb MSLK VISION. Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö!

Malungs Slalomklubb MSLK VISION. Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö! VISION Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö! MISSION Att på ett ansvarsfullt sätt ge alla barn och ungdomar i Malung förutsättningar att känna gemenskap och glädje i samband med alpin

Läs mer

Välkommen till säsongen

Välkommen till säsongen 2013-08-12 Välkommen till säsongen 2013-2014 En ny, spännande och förhoppningsvis framgångsrik säsong står för dörren och det börjar bli tid att ta del av och fundera över de förväntningar som IFK Mora

Läs mer

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se Säsongen 2014-2015 En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Ordförande Ordförande Lars Eklund, 0693-208 44 Hannåsen 130, 840 50 Gällö Vice Ordförande Barbro Henriksson,

Läs mer

NOLBY ALPINA SK. Träningskommitté Verksamhetsinriktning

NOLBY ALPINA SK. Träningskommitté Verksamhetsinriktning NOLBY ALPINA SK Träningskommitté Verksamhetsinriktning Bredd & Elit i samma bana Klubbens verksamhet skall vara inriktad på både bredd & elit Träningen skall vara lustfylld och en grund för satsning inom

Läs mer

På dagens information

På dagens information Föräldrainformation 2018 På dagens information Info om klubben Träningsgrupper Upplägget på träningarna Kläder och utrustning Tävlingar och tävlingsanmälan Frågor -Bli medlem och medlemsavgift Medlemmar

Läs mer

MASK GRUPPER 2014/15

MASK GRUPPER 2014/15 MASK GRUPPER 2014/15 1 Planerade grupper i MASK under säsongen 2014/15 MASK erbjuder under säsongen 2014/15 träning till åkare födda 2010 och uppåt, genom nio olika grupper, vilka framgår av diagrammet

Läs mer

Välkommen till Järvsö Alpina!

Välkommen till Järvsö Alpina! Välkommen till Järvsö Alpina! Järvsö Alpina, som är en del i Järvsö IF, har funnits sedan 1937 och är till antalet medlemmar sett en relativt liten förening men som genom åren har fostrat flera framgångsrika

Läs mer

Protokoll. Hälsinglands Alpina kommitté

Protokoll. Hälsinglands Alpina kommitté Protokoll Hälsinglands Alpina kommitté Datum: Måndag 2 juni kl 18:30 Närvarande: Bollnäs: Håkan Olsson,, Edsbyn: Patrik Uhras, Hudik: Lotta Dahlin Hassela: Tommy Söderbäck, Järvsö: Elisabeth Fransson 1.

Läs mer

Välkommen till säsongen 2014-2015

Välkommen till säsongen 2014-2015 2015.02.03 Välkommen till säsongen 2014-2015 En ny, spännande, rolig och framgångsrik säsong står för dörren. En fantastisk blandning av landslagsåkare i alpint och skicross tillsammans med den, växande

Läs mer

Säsongen Allmän information.

Säsongen Allmän information. LSK-bladet 2015 Säsongen 2014-2015 Allmän information. Träningstider Under vintersäsong tränar vi på tisdagar och torsdagar (grön endast tisdagar) med start kl 18:00. Grön/blå grupp tränar fram till 19.30,

Läs mer

Linköpings Alpina Klubb (LAK)

Linköpings Alpina Klubb (LAK) Linköpings Alpina Klubb (LAK) Information om säsongen s songen 2008-2009 2009 Uppdaterad 12/9 2008 Information 11/9 2008 LAK s verksamhet Klubbens mål Organisation: styrelsen, tränare & distriktssamverkan

Läs mer

Säsongen En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund

Säsongen En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Säsongen 2017-2018 www.gallosk.se En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Styrelsen 2017-2018 Ordförande Vice Ordförande Ordförande Lars Eklund, 070-370 50 51 Hannåsen

Läs mer

Information om sportchef samt Go4IT

Information om sportchef samt Go4IT Information om sportchef samt Go4IT MASK anställer sportchef på heltid Go4IT ny satsning för våra mest ambitiösa äldre åkare Anmälan till Go4IT sker senast den 20 maj Säsongen lider mot sitt slut och vi

Läs mer

INFORMATIONSBLAD FÖR SUNNE ALPINA KLUBB nr1 November år.

INFORMATIONSBLAD FÖR SUNNE ALPINA KLUBB nr1 November år. INFORMATIONSBLAD FÖR SUNNE ALPINA KLUBB nr1 November 2008 40år 1969 2009 Kära medlem Efter ett år med klubban i hand så känns det roligt att kunna se tillbaka på en säsong som varit oerhörd framgångsrik

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom 2011-2012 Lite fakta om Falköpings AIK Slalom FAIK Slalom är en framgångsrik slalomklubb som under åren haft glädjen att se många av sina åkare göra sig gällande även

Läs mer

Uppsala SLK 2008/2009

Uppsala SLK 2008/2009 Uppsala SLK 2008/2009 Sverige Tuff säsong bakom oss i södra Sverige Fortsatta stora investeringar i skidanläggningar Liftkortsintäkter upp 12 % trots allt 2009 VM år, ger extra fokus Uppsala/USLK Fyller

Läs mer

Tävlingsprogram 2010-2011 DH 8-9, 10-11 12-13 / Övrigt /

Tävlingsprogram 2010-2011 DH 8-9, 10-11 12-13 / Övrigt / Rev: 2010-12-20 Tävlingsprogram 2010-2011 DH 8-9, 10-11 12-13 / Övrigt / Nedanstående är 2009-2010 - skall ersättas när planering klarare! Vecka Lov Dag Datum Tävling Serie Arrangör Gren Klass Alternativ

Läs mer

Hej och välkomna till en ny säsong med Mälaröarnas Alpina Skidklubb!

Hej och välkomna till en ny säsong med Mälaröarnas Alpina Skidklubb! Hej och välkomna till en ny säsong med Mälaröarnas Alpina Skidklubb! Äntligen är vi igång med säsongen och det känns härligt att det är många av våra åkare som är med på barmarksträningen. Snart är det

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE!

VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE! Nr 68 Okt 2005 Tel: 0554-408 20, Hemsida: www.kilsslk.com VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE! OCH TILL EN NY VINTERSÄSONG 05/06 ORDFÖRANDE HAR ORDET En ny säsong står för dörren och en ny ordförande tar plats

Läs mer

Tävlingssäsongen 2015 U14

Tävlingssäsongen 2015 U14 Tävlingssäsongen 2015 U14 Hösten: Försäsongen Hej alla, det har varit en diskussionsfyllt höst. Många synpunkter har vädrats och olika åsikter växlats i samtal och möten. Få saker blir precis som alla

Läs mer

Regionsläger U14-16 Barmarksläger ArRegionsläger U14-16 Barmarksläger Arvidsjaur. U16 Skolningsläger Kåbdalis söndag

Regionsläger U14-16 Barmarksläger ArRegionsläger U14-16 Barmarksläger Arvidsjaur. U16 Skolningsläger Kåbdalis söndag Vecka 37 Regionsläger U14-16 Barmarksläger ArRegionsläger U14-16 Barmarksläger Arvidsjaur Vecka 38 Vecka 39 Vecka 40 Vecka 41 Vecka 42 Vecka 43 Vecka 44 måndag tisdag BD U14-16 Kåbdalis läger BD U14-16

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19 FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19 AGENDA MÅLSÄTTNING OCH FOKUSOMRÅDEN SÄSONGEN 18/19 TRÄNINGSPLANERING HÖSTENS LÄGER INFORMATIONSSPRIDNING MÅLSÄTTNING U14 TRÄNA FÖR ATT KUNNA TRÄNA - UTVECKLA EGENSKAPER OCH KAPACITET

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Vision & Mål 2018/2019

Vision & Mål 2018/2019 Vision & Mål 2018/2019 Trender Vad ser vi för trender? Det är en stor variation mellan våra ungdomar som endast vill åka på ett par läger och träna i hemmabacken men inte vill tävla utanför klubben, och

Läs mer

Alla skall med 2015-2016!

Alla skall med 2015-2016! Barmark Alla skall med 2015-2016! Mål och rekommendationer för åkare inom MASK Skidåkning är och har blivit en året runt sport, där det inför vintersäsongen gäller att vara väl förberedd med en bra barmarksträning

Läs mer

Välkommen till säsongen 2016/-17

Välkommen till säsongen 2016/-17 Välkommen till säsongen 2016/-17 AGENDA Allmän info om klubben Träning Läger Tävling Sponsring Kläder Övrigt Vårt uppdrag DIF Alpins verksamhet syftar till att ge barn och ungdomar ett livslångt intresse

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 1 2 0 1 3 K U N G S Ö R S S K 2013-03- 21 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 4 U P P T A K T S T R Ä F F M T B 1 4 / 4 1 : A M T B & L Ö P T R Ä N I N G E N ( P R E L. ) 4 / 5 B J Ö

Läs mer

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare IFK BORLÄNGE ALPIN Målsättningen för klubben är att vi alla skidintresserade medlemmar tillsammans har roligt och att var och en efter sin förmåga får chans att träna och utöva den alpina sporten i en

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 17/18

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 17/18 FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 17/18 AGENDA MÅLSÄTTNING OCH FOKUSOMRÅDEN SÄSONGEN 17/18 TRÄNINGSPLANERING HÖSTENS LÄGER INFORMATIONSSPRIDNING MÅLSÄTTNING U14 TRÄNA FÖR ATT KUNNA TRÄNA - UTVECKLA EGENSKAPER OCH KAPACITET

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

Med denna folder vill vi ge en inblick i föreningen och den verksamhet som vi bedriver.

Med denna folder vill vi ge en inblick i föreningen och den verksamhet som vi bedriver. Välkommen till Tunafors Slalom! Klubben är en ideell förening med ca 90 medlemmar med åkare i åldrarna 5-20 år. Klubben har för avsikt att stötta ungdomar som vill åka och tävla i alpin utförsåkning. Klubben

Läs mer

Välkommen till säsongen

Välkommen till säsongen 2013.12.18 Välkommen till säsongen 2013-2014 En ny, spännande, rolig och framgångsrik säsong står för dörren. En fantastisk blandning av landslagsåkare i alpint och skicross tillsammans med den, växande

Läs mer

Järfälla Skidklubb. Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019

Järfälla Skidklubb. Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019 Järfälla Skidklubb Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019 Träning Vi följer Svenska Skidförbundets riktlinjer för barn- och ungdomsverksamhet som bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar.

Läs mer

BÅSENBERGA SLALOMKLUBB VINGÅKER. Klubbmästare 2014 Hanna Puman, Adam Karlsson. Vingåkers Summer Camp Säsongsavslutning 2014

BÅSENBERGA SLALOMKLUBB VINGÅKER. Klubbmästare 2014 Hanna Puman, Adam Karlsson. Vingåkers Summer Camp Säsongsavslutning 2014 Klubbmästare 2014 Hanna Puman, Adam Karlsson Vingåkers Summer Camp 2014 1 Säsongsavslutning 2014 KALLELSE/DAGORDNING Härmed kallas till årsmöte i Båsenberga Slalomklubb i VOK-stugan, Vingåker lördagen

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE HÖST U14:1 17/18

FÖRÄLDRAMÖTE HÖST U14:1 17/18 FÖRÄLDRAMÖTE HÖST U14:1 17/18 AGENDA MÅLSÄTTNING OCH FOKUSOMRÅDEN SÄSONGEN 17/18 TRÄNINGSPLANERING SNÖLÄGER TÄVLINGSSÄSONGEN MÅLSÄTTNING U14 TRÄNA FÖR ATT KUNNA TRÄNA - UTVECKLA EGENSKAPER OCH KAPACITET

Läs mer

Verksamhetsberättelse Grums Slalomklubb 2012

Verksamhetsberättelse Grums Slalomklubb 2012 Ärende Verksamhetsberättelse Grums Slalomklubb 2012 Styrelsen för Grums Slalomklubb får härmed avlämna följande berättelse från verksamheten för tiden mellan 2011-07-01 och 2012-06-30. Årsmöte Klubbens

Läs mer

Verksamhetsmål och riktlinjer

Verksamhetsmål och riktlinjer Verksamhetsmål och riktlinjer Introduktion Detta dokument beskriver Trollhättans IF Friidrott målsättning och värderingar. Det ger anvisningar och riktlinjer hur förening skall agera. Dessutom pekar det

Läs mer

Alpina Dalarnas Vårting. 17 maj 2015 Mora

Alpina Dalarnas Vårting. 17 maj 2015 Mora Alpina Dalarnas Vårting 17 maj 2015 Mora PROGRAM 09:00 Samling med fika 09:30 Inledning AK,s verksamhet 2014-15 & 2015-16 12:00 Lunch Wasastugan 13:00 Alpina Dalakortet - syfte -regler. Deltagare NAMN

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 1 2 0 1 6 K U N G S Ö R S S K 2016-02- 21 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 3-1 4 / 3 F Ö R S Ä L J N I N G K L U B B K L Ä DER 1 9 / 3 V I N T E R S E R I E N, F I N A L K Ö P I N G 2-3

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet 2017-09-06 Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar och era föräldrar!! Vi

Läs mer

I detta brev ska vi försöka beskriva vad du som medlem kan förvänta dig av Piteå Sim och vad vi som förening förväntar oss av dig som medlem.

I detta brev ska vi försöka beskriva vad du som medlem kan förvänta dig av Piteå Sim och vad vi som förening förväntar oss av dig som medlem. VÄLKOMMEN SOM MEDLEM I PITEÅ SIM I detta brev ska vi försöka beskriva vad du som medlem kan förvänta dig av Piteå Sim och vad vi som förening förväntar oss av dig som medlem. Du kan alltid prova på att

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer

Rättviks Slalomklubb

Rättviks Slalomklubb Rättviks Slalomklubb Avgifter och Ersättningar Giltighet Detta dokument anger de avgifter och ersättningar som gäller och fastslås varje år vid RSLK s årsmöte. Klubben gör inför och under varje säsong

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet 2016-09-07 Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar (och era föräldrar)!!

Läs mer

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern.

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Anmälan till skidtävling via skidförbundets tävlingskalender. Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Det är upp till var

Läs mer

Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog

Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens 2010-09-16 Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog Närvarande Presentation ÖSF representanter Närvarolista, mail-lista Anmälda Boxholm

Läs mer

Rättviks Slalomklubb. Ram- och policyprogram. Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb

Rättviks Slalomklubb. Ram- och policyprogram. Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb Rättviks Slalomklubb Ram- och policyprogram Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 4 2. FÖRENINGEN... 5 2.1 Organisation

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan

Förslag till Verksamhetsplan Förslag till Verksamhetsplan 2016-2017 V0.96 Inledning Målet ska fortsatt vara att på sikt utveckla anläggningen till en modern friluftsarena för de tre Vasaloppsdisciplinerna skidor, löpning och mountainbike.

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2010/2011 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2010-2011 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt (föreningens vision, antagen 2015) 1 Innehåll Om oss... 3 Gemensamt ansvar... 4 Föräldrapolicy...

Läs mer

Idrott en bra start i livet

Idrott en bra start i livet Idrott en bra start i livet Idrotten ger både vuxna och barn möjlighet att röra sig, utmana sig själv eller varandra och ha roligt. Att vara medlem i en idrottsförening ger möjligheter att snabbt hitta

Läs mer

Föräldramöte 19 Nov 2013

Föräldramöte 19 Nov 2013 Täby IS Skidor En god skidteknik, posi.va minnen och en bra allmän- fysik. Inramningen ska vara glädjefylld, utmanande och inspirera.ll e? livslångt intresse för längdskidåkning. Föräldramöte 19 Nov 2013

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Verksamhetsplan år

Verksamhetsplan år Verksamhetsplan år 2015-2016 Skidkul Vi siktar på ett liknande upplägg kommande säsong som den gångna, att vi kör en dag i veckan på måndagar. Inomhus- och barmarksträning startar från och med oktober

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 2 2 0 1 6 K U N G S Ö R S S K 2016-09- 28 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 2 / 1 0 I N O M H U S T R Ä N I N G E N I N L E D S 9 / 1 0 S I S T A S Ö N D A G S T R Ä N I N G EN 1 5 / 1

Läs mer

Protokoll 2013-12-19, Träningskommittén

Protokoll 2013-12-19, Träningskommittén Protokoll 2013-12-19, Träningskommittén Närvarande: Anders Rådberg, ordf Ej närvarande: Vakant, Junior Ulf Hellberg, U16 Niklas Lindqvist, U14 Eva Näsholm, U12-2 Tine Kongsholm, U12-1 Christer Backlund,

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Torsdagen den 30/9 2017 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 15 medlemmar med rösträtt

Läs mer

Grupparbete om Åre SLK normer och regler. Värdegrund bygger på oss

Grupparbete om Åre SLK normer och regler. Värdegrund bygger på oss Grupparbete om Åre SLK normer och regler Värdegrund bygger på oss 1 Bakgrund: På Utvärderingsmöte i maj 2009 bestämdes att påbörja ett projekt som skulle lyfta upp tankar om Åre SLK s normer och värderingar

Läs mer

Protokoll Alpin Klubbträff

Protokoll Alpin Klubbträff Protokoll Alpin Klubbträff 2013-05-25 1. Regionstränare 2013-2014 Rickard Quick har meddelat att han inte fortsätter med sitt uppdrag som Regionstränare. Respektive distrikt har haft i uppgift att komma

Läs mer

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat Bergdalens IK Vår klubb Den lokala föreningen med det stora hjärtat Kvartersklubben med det stora hjärtat! Bergdalens IK bildades 1956 som en kvartersklubb med ungdomsverksamhet som hjärta - och så skall

Läs mer

FÖRENINGSINFORMATION

FÖRENINGSINFORMATION 1 (5) november 2015 SKI TEAM ÖRNSKÖLDSVIK SWEDEN FÖRENINGSINFORMATION HÄGGLUNDS SK SKI TEAM HÄGGLUNDS SK SKI TEAM är en nygammal förening i Örnsköldsvik som bildades i maj 2013. Vi har bedrivit skidåkning

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten TÄBY IS SKIDOR Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten VISION Vi vill ge våra barn & ungdomar en god skidteknik, gemenskap och positiva minnen samt en bra allmän-fysik. Inramningen

Läs mer

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Martin Landås Katarina Finn Stig Nilsson Karin Spets Seppo Reijonen Lars Säfström Anders Smevold Conny Venngren

Läs mer

Västerås Slalomklubb. Ramprogram och policy Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb

Västerås Slalomklubb. Ramprogram och policy Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb Västerås Slalomklubb Ramprogram och policy 2015-2016 Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb 1. Inledning Föreningens styrelse har utvecklat ett ramprogram

Läs mer

BÅSENBERGA SLALOMKLUBB VINGÅKER KALLELSE/DAGORDNING

BÅSENBERGA SLALOMKLUBB VINGÅKER KALLELSE/DAGORDNING BÅSENBERGA SLALOMKLUBB KALLELSE/DAGORDNING 1 Härmed kallas till årsmöte i Båsenberga Slalomklubb i Värmestugan, Båsenberga backen, tisdagen den 18 september klockan 19.00. FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Upprop

Läs mer

Herzlich wilkommen nach Engelberg! 08-654 12 60, www.skiunlimited.se Skidtest Engelberg, Vitt & Brett 2

Herzlich wilkommen nach Engelberg! 08-654 12 60, www.skiunlimited.se Skidtest Engelberg, Vitt & Brett 2 Skidtest I Engelberg kommer snön normalt tidigt på hösten. Med snön kommer abstinensstinna friåkarproffs, skidfilmare och säsongare från hela världen. Med sitt läge får Engelberg ofta besök av lågtryck

Läs mer

Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014

Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014 Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014 Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under året genomfört fem ordinarie styrelsemöten. Verksamheten har uppvisat ett positivt

Läs mer

Huvudtränare Rickard Syrén

Huvudtränare Rickard Syrén Verksamhetsansvariga 2018/2019 Huvudtränare Rickard Syrén 0703-677506 rickard.syren@tamro.com Tränar kommitté Rickard Syrén 0703-677506 rickard.syren@tamro.com Nicklas Fridén 0768-945533 Nicklas.friden@tesa.com

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter:

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: SÄSONGEN 2018 EKONOMI Medlemsavgifter: Enskild medlem 200 kr Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: U6 (-09) 200 kr 5-manna 500 kr 7-manna 700 kr 9-manna 900 kr 11-manna 1100 kr Medlems och träningsavgifter

Läs mer

Välkomna till Tullus SG Skidskytteträningar säsongen 17/18

Välkomna till Tullus SG Skidskytteträningar säsongen 17/18 Välkomna till Tullus SG Skidskytteträningar säsongen 17/18 Information 17-09-13 - Hänt sedan sist - Träningsgrupper hösten-17 - Vad händer under året? - Försäljning Newbody och plastpåsar - Kläder för

Läs mer

Inbjudan 1:a Maj Trofén :a tävlingen Nationell parallelltävling ungdom veteraner seniorer Skicrosstävling Ungdom - FIS

Inbjudan 1:a Maj Trofén :a tävlingen Nationell parallelltävling ungdom veteraner seniorer Skicrosstävling Ungdom - FIS Inbjudan 1:a Maj Trofén 2018 52:a tävlingen Nationell parallelltävling ungdom veteraner seniorer Skicrosstävling Ungdom - FIS Tävlingsprogram: Söndag 29 april parallellslalom tidskval för U10 (se vidare

Läs mer

Lägerinformation Storvreta IK Idre 6 9 December 2018 Läger för träningsgrupperna Stjärna på Skidor och Snökanonerna

Lägerinformation Storvreta IK Idre 6 9 December 2018 Läger för träningsgrupperna Stjärna på Skidor och Snökanonerna Lägerinformation Storvreta IK Idre 6 9 December 2018 Läger för träningsgrupperna Stjärna på Skidor och Snökanonerna Information Plats Lägret kommer att hållas på Idre fjäll. Datum Lägret börjar torsdag

Läs mer

Täby IS Skidor. En introduktion

Täby IS Skidor. En introduktion Täby IS Skidor En introduktion Täby IS Skidor Täby IS är en alliansförening. Sedan september 2009 är skidor en egen förening inom Täby IS. Även fotboll, specialidrott, innebandy och friidrott är egna föreningar

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Västerås Slalomklubb. Ramprogram och policy Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb

Västerås Slalomklubb. Ramprogram och policy Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb Västerås Slalomklubb Ramprogram och policy 2013-2014 Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb 1. Inledning Föreningens styrelse har utvecklat ett ramprogram

Läs mer

Kopia av Stomprogram_ _ _160822

Kopia av Stomprogram_ _ _160822 Vecka 46 Måndag 2016-11-14 Tisdag 2016-11-15 Onsdag 2016-11-16 Torsdag 2016-11-17 Fredag 2016-11-18 Lördag 2016-11-19 FIS Kåbdalis (Piteå) SL Söndag 2016-11-20 FIS Kåbdalis (Piteå) SL Vecka 47 Måndag 2016-11-21

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning Policys IK Sisu IK Sisu välkomnar alla att vara med och delta i klubbens verksamhet oavsett ålder, kön, ursprung, läggning eller förmåga. Vår friidrottsklubb genomsyras av glädje och gemenskap som gör

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan

Förslag till Verksamhetsplan Förslag till Verksamhetsplan 2017-2018 V0.9 Inledning Målet ska fortsatt vara att utveckla anläggningen vidare till en modern friluftsarena för de tre Vasaloppsdisciplinerna skidor, löpning och mountainbike.

Läs mer

BÅSENBERGA SLALOMKLUBB VINGÅKER

BÅSENBERGA SLALOMKLUBB VINGÅKER 1 KALLELSE/DAGORDNING Härmed kallas till årsmöte i Båsenberga Slalomklubb i Båsenbergabacken, Vingåker lördagen den 2 september 2017 klockan 15.00. FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Upprop och fastställande av

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

Onsdagar f.o.m kl. 20:00 kommer liksom föregående säsong reserveras för träning.

Onsdagar f.o.m kl. 20:00 kommer liksom föregående säsong reserveras för träning. KCC info 2018-2019. Välkommen till en ny spännande curlingsäsong Efter en alldeles för varm sommar så har vädret äntligen återgått till det normala. Lag Edin har redan tjuvstartat sin säsong medan vi vackert

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY

Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Bergsåkers Badmintonklubb FÖRENINGSPOLICY Verksamhetsidé Vi ska erbjuda badmintonträningar och tävling för alla, oavsett ambitionsnivå med syfte att främja en aktiv fritid, gemenskap och välbefinnande

Läs mer

U12 D/H UpplandsCupen UC 1-2 RAK (Preliminärt) Upplandscupen UC 3-6 USLK. Mälarcupen SL Båsenberga SLK. DM läger Björnrike.

U12 D/H UpplandsCupen UC 1-2 RAK (Preliminärt) Upplandscupen UC 3-6 USLK. Mälarcupen SL Båsenberga SLK. DM läger Björnrike. Vecka 1 Måndag 2018-01-01 Övriga tävlingar & Läger Tisdag 2018-01-02 Onsdag 2018-01-03 Torsdag 2018-01-04 Fredag 2018-01-05 Vemdalsslalom Vemdalsslalom Vemdalsslalom Lördag 2018-01-06 Vemdalsslalom Vemdalsslalom

Läs mer

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter:

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: SÄSONGEN 2016 EKONOMI Medlemsavgifter: Enskild medlem 200 kr Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: U6 (-10) 200 kr 5-manna 500 kr 7-manna 700 kr 9-manna 900 kr 11-manna 1100 kr Medlems och träningsavgifter

Läs mer

Lerums Konståkningsklubb

Lerums Konståkningsklubb Skridskoskolan säsongen 2015/16 1 Skridskoskolan tränar i Vättlehallen på söndagar kl. 10.00-11.00. Schema höstterminen 2015 söndag 6 september 10-11 söndag 13 september 10-11 söndag 20 september 10-11

Läs mer

Täby Slalomklubb. Träningsgrupper. Säsongen Anpassad träning baserad på varje åkares ambition, vilja och intresse

Täby Slalomklubb. Träningsgrupper. Säsongen Anpassad träning baserad på varje åkares ambition, vilja och intresse Täby Slalomklubb Träningsgrupper Säsongen 2017-2018 Anpassad träning baserad på varje åkares ambition, vilja och intresse 1 Täby Slalomklubbs Träningsgrupper Täby Slalomklubb eftersträvar att ge alla barn

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Torsdagen den 22/9-2016 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 19 medlemmar deltar på

Läs mer

Verksamhetsberättelse Grums Slalomklubb 2015/2016

Verksamhetsberättelse Grums Slalomklubb 2015/2016 Ärende Verksamhetsberättelse Grums Slalomklubb 2015/2016 Styrelsen för Grums Slalomklubb får härmed avlämna följande berättelse från verksamheten för tiden mellan 2015-07-01 och 2016-06-30. Årsmöte Klubbens

Läs mer

Protokoll från tävlingsmöte (se bilaga 2), uppmanar alla att läsa igenom och ta del av informationen så att ni vet vad som gäller:

Protokoll från tävlingsmöte (se bilaga 2), uppmanar alla att läsa igenom och ta del av informationen så att ni vet vad som gäller: På lördag den 26/1 arrangerar vi LVC-kval med Paradisracet. Vi har tidigare gått ut med tävlingsorganisation (se bilaga 1) och då ingen aviserat frånvaro så ser det riktigt bra ut på bemanningsfronten,

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt sandarna@hotmail.se http://www.laget.se/sandarnabk 1 Innehåll Innehåll... 2 Om oss...

Läs mer

Alpin serietävling för ungdom i Åre Kommun samt Almåsa AK.

Alpin serietävling för ungdom i Åre Kommun samt Almåsa AK. Alpin serietävling för ungdom i Åre Kommun samt Almåsa AK. 1. Antal tävlingar. Totalt 4 tävlingar (7 åk) skall köras, 3 storslalom-,1 super G-tävlingar. 2. Regler. Tävlingarna genomförs enligt Svenska

Läs mer