Täby IS Skidor. En introduktion

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Täby IS Skidor. En introduktion"

Transkript

1 Täby IS Skidor En introduktion

2 Täby IS Skidor Täby IS är en alliansförening. Sedan september 2009 är skidor en egen förening inom Täby IS. Även fotboll, specialidrott, innebandy och friidrott är egna föreningar inom föreningen. Föreningen Täby IS bildades 1923 Friidrotten och fotbollen var de ursprungliga idrotterna i föregångaren Täby IF (bildat 1917) Täby IS har idag totalt drygt 3000 aktiva medlemmar. Täby IS skidor har c:a 400 medlemmar varav 140 är barn och ungdomar. Vår vision: Vi vill ge våra barn & ungdomar en god skidteknik, gemenskap och positiva minnen samt en bra allmän-fysik. Inramningen ska vara glädjefylld, utmanande och inspirera till ett livslångt intresse för längdskidåkning.

3

4 Föräldrars ansvar och medverkan Föräldrar ser till att barnen; Är fullt friska när de tränar/tävlar. Äter bra kost, både mat och dryck i god tid innan träningen för att orka med klubbens träningar och undvika håll. Passar tiden till träningen med utrustningen färdig Tar alltid med varma/torra kläder och dryck (vintertid varm) Rullskidor - Handskar och hjälm obligatoriskt samt reflexväst under mörker, hjälm påtagen innan rullskidorna tas på. För att verksamheten ska kunna fungera så bra som möjligt behöver vi vara många som tillsammans hjälps åt. Att hjälpa till med vårt konstsnöspår är en uppgift som vi behöver många resurser till, t.ex. röja eller skotta snö inför träningar. Du som förälder kan engagera dig i sponsring, våra egna tävlingar och hemsida/information osv. Kanske finns det ett område som intresserar/passar just dig?

5 Tränare och ledare Alla våra träningsgrupper för barn och ungdomar har ledare som är utbildade av Svenska Skidförbundet. Nybörjargrupp Under vinterhalvåret har vi en nybörjargrupp som kallas vit grupp. Fokus för gruppen är att ha roligt och genom lek på skidor, lära sig åka både klassiskt och skate.

6 Träningsgrupper Primär ålder Grön Blå Röd Svart 7-8 år 9-10 år 11 år & äldre 12 år & äldre Tekniknivå Kan åka klassiskt och skate Börjat åka rullskidor, kan några växlar i Skate Åker rullskidor, kan alla växlar i skate Tränar teknik på rullskidor, förfinar teknik med konditionsträning Vad vi gör vid barmark Lekfylld träning, introduktion till rullskidor, balans och koordination. Stavgång med lek, rullskidträning, balans, koordination och intro till konditionsträning Stavgång, löpning i terräng, rullskidor, koordination, balans och träning med leken i sinnet Rullskidor, Elglufs med leende på läpparna, löpning i skog, balans, styrka, koordination och långpass Vad vi gör vid snö Börja lära sig teknik, åka utan stavar, börja förstå att det finns växlar Åka klassiskt utan stavar, lära alla växlar i skate, smyga in tävlingstänk och börja åka skicross Kunnande av alla växlar i Skate och Klassiskt, utförskörning, skicross och konditionsträning Förfining av teknikmoment, skicross, utökad konditionsträning, taktik och tävlingsmoment

7 Köldgräns Grön Blå Röd Svart Preliminära träningsdagar under vintersäsong Sön (ev Tors) Tors och Sön Tis, Tors och Sön Tis, Tors och Sön Träningsdag aug - nov Söndagar Tors och Sön Tors och Sön Mån, Tors och Sön Träningsdag april - juni -- Ons Ons Ons Träningserfarenhet Motsv Vit grupp Motsv Grön grupp Tränat en eller flera säsonger med Blå grupp Tränat en eller flera säsonger med Röd grupp Se mer om träningar och träningstider på

8

9 Utrustning Det finns skidor både för klassisk och fri åkning (skate) samt stavar av olika slag. Så kallade kombiskidor och allroundstavar räcker för de yngre barnen. Skidor för små barn (6-7 år) kan vara vallningsfria då de har den fördelen att de nästan aldrig är bakhala. Nackdelen är att man får lite sämre glid, men i de yngsta åldrarna spelar detta inte så stor roll. Skidorna och pjäxorna bör vara stadiga, speciellt för rullskidor. För att barnen ska ha roligt utan strul rekommenderar vi skidor med "riktiga" bindningar (Rottefella eller Salomon). Klubbens lånerullskidor har Rottefella som bindningssystem.

10 Skidornas längd Stavarnas längd Åkarens längd Klassiska skidor Skate skidor Åkarens längd Klassiska stavar Skate stavar Skidgång stavar / / / / / Till skidgång kan man med fördel använda sina urvuxna stavar eller låna sina småsyskons stavar.

11 Rullskidor För barn i åldern 9-12 år (grön/blå) rekommenderar vi skaterullskidor med pjäxor av s.k. kombimodell eller skejtpjäxor.

12 Hur man klär sig Lager 1 Transporterar bort svetten. Närmast huden är det bra att ha ett tunt underställ. Lager 2 Håller värmen. Om det är riktigt kallt ute är det skönt med ett extra lager, exempelvis en tunn tröja i funktionsmaterial. Lager 3 Skyddar mot vind och kyla. Sista lagret är en överdragsjacka och överdragsbyxor/tights.

13

14 Tävlingar För den som vill och har lust så finns det mycket kul att vara med på! När det gäller tävlingar tycker vi det är bra att prova på att tävla ganska snart efter att man har börjat träna, även om det självklart inte är ett krav. Vi rekommenderar att man börjar med tävlingar i Stockholm och gärna någon av de vi gemensamt satsar stort på (läs mer om detta på Under tävlingssäsongen väljer vi ut ett par tävlingar, där vi med hjälp av föräldrar kan stötta ungdomarna lite mer med t.ex. coachning och vallning. Med tiden kan man sedan öka detta genom större tävlingar, fler tävlingar och längre bort. Vid 15-års ålder kan den som kvalificerat sig för det börja delta i SM-tävlingar. Gå in på under fliken tävlingskalender hittar ni alla tävlingar i Sverige. Anmäl er till info@tabyisskidor.se om ni inte finns med i registret. Vår ambition är att alla barn och ungdomar ska få tävla gratis på alla vanliga tävlingar som återfinns i tävlingsprogrammet. För att få vara med i en tävling måste man anmäla sig före ett visst datum via Internet.

15 Bli medlem i Täby IS Skidor Som ny barn- eller ungdom är du välkommen att prova på våra träningar för att känna dig för innan du bestämmer om du vill vara med i klubben. För att bli medlem i skidklubben betalar man enligt följande: 300 kr för enskild medlem 500 kr för hela familjen Avgiften sätts in på plusgiro I medlemsavgiften ingår ledarledda träningar och anmälningsavgifter till alla skidtävlingar för barn och ungdomar. Ange namn, personnummer, adress, telefonnummer och en mailadress.

16

17

18 Det går inte att understryka nog hur viktigt Konstsnöspåret är för vår verksamhet; inget spår ingen verksamhet! KONSTSNÖSPÅRET! Täby konstsnöspår drivs av Täby IS Skidor tillsammans med Sundbybergs IK Skidor. För att driva spåret krävs stora resurser och vi hjälper till genom att bl.a. bemanna kassan, parkeringen och hjälper till vid arrangemang på spåret. Arbete belönas förutom med den stora glädjen också med årskort till Konstsnöspåret.

19 Fakta om Täby IS Skidor Föreningsnummer: Adress: c/o Miguel Sterner, Milstensvägen 16 Postadress: Täby Telefon: E-post: Hemsida: Facebook: Täby IS Skidor PlusGiro: Organisationsnummer:

20 sprida

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten TÄBY IS SKIDOR Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten VISION Vi vill ge våra barn & ungdomar en god skidteknik, gemenskap och positiva minnen samt en bra allmän-fysik. Inramningen

Läs mer

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten TÄBY IS SKIDOR Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten VISION Vi vill ge våra barn & ungdomar en god skidteknik, gemenskap och positiva minnen samt en bra allmän-fysik. Inramningen

Läs mer

Järfälla Skidklubb. Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019

Järfälla Skidklubb. Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019 Järfälla Skidklubb Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019 Träning Vi följer Svenska Skidförbundets riktlinjer för barn- och ungdomsverksamhet som bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar.

Läs mer

Föräldramöte 19 Nov 2013

Föräldramöte 19 Nov 2013 Täby IS Skidor En god skidteknik, posi.va minnen och en bra allmän- fysik. Inramningen ska vara glädjefylld, utmanande och inspirera.ll e? livslångt intresse för längdskidåkning. Föräldramöte 19 Nov 2013

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet 2017-09-06 Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar och era föräldrar!! Vi

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet 2015-09-16 Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm(!) och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar (och era föräldrar)!!

Läs mer

Alla skall med 2015-2016!

Alla skall med 2015-2016! Barmark Alla skall med 2015-2016! Mål och rekommendationer för åkare inom MASK Skidåkning är och har blivit en året runt sport, där det inför vintersäsongen gäller att vara väl förberedd med en bra barmarksträning

Läs mer

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern.

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Anmälan till skidtävling via skidförbundets tävlingskalender. Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Det är upp till var

Läs mer

På dagens information

På dagens information Föräldrainformation 2018 På dagens information Info om klubben Träningsgrupper Upplägget på träningarna Kläder och utrustning Tävlingar och tävlingsanmälan Frågor -Bli medlem och medlemsavgift Medlemmar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 JÄRFÄLLA SKIDKLUBB Förslag till årsmöte 2018-04-22 Sida 1 av 5 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 En omarbetning av tidigare verksamhetsplan har gjorts där en anpassning har skett till

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet 2018-09-06 Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar och era föräldrar!! Inför

Läs mer

SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015

SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015 SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015 INBJUDAN Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till SM på RULLSKIDOR 2015! På Lördag kör vi distanslopp

Läs mer

Grattis! Du är förälder till en skidåkare!

Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Att vara medlem i Svegs Alpina Klubb har en rad fördelar, men kräver också en del engagemang. Det bästa med vår klubb är, att vi lär känna alla barn och föräldrar

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet 2016-09-07 Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar (och era föräldrar)!!

Läs mer

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 9 september 2017 Seedningsgrundande för Vasaloppet

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 9 september 2017 Seedningsgrundande för Vasaloppet INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 9 september 2017 Seedningsgrundande för Vasaloppet Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till UVK-RULLEN 2017! Den trevliga tävlingen på rullskidor i Uppsala och

Läs mer

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se Säsongen 2014-2015 En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Ordförande Ordförande Lars Eklund, 0693-208 44 Hannåsen 130, 840 50 Gällö Vice Ordförande Barbro Henriksson,

Läs mer

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet Version 2018-08-15 INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till UVK-RULLEN 2018! Den trevliga tävlingen på rullskidor

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Inledning Åsarna IK är en välkänd idrottsklubb inom längdskidåkningen och bedriver verksamhet för både barn, ungdomar, motionärer och elitåkare. Förutom

Läs mer

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp.

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Kommentera kort vad vi ska gå igenom och att det är ok att ställa frågor under tiden. Betona gärna att

Läs mer

Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018

Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018 Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018 Detta brev är en inbjudan till dig som är aktiv, i åldern 15-35 år, som är beredd att lägga ner den träning som krävs för att elitsatsa på orienteringen och tävla i elitklass

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Sundbyberg IK Skidor Träna Tävla Trivas

VERKSAMHETSPLAN. Sundbyberg IK Skidor Träna Tävla Trivas VERKSAMHETSPLAN Sundbyberg IK Skidor Träna Tävla Trivas Säsong 2017/2018 Verksamhetsplan Barn och ungdom Antal åkare: 75 Budget: 115 000 kr Barn- och ungdomsverksamheten har som syfte att bedriva en bred

Läs mer

Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket...

Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 2015-2016 Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... 3 Föreningsarbete... 3 Avgifter...

Läs mer

Välkommen till Svegs IK Skidor SKIDSEKTIONENS VERKSAMHET SÄSONGEN 2018/2019 LÄNGDSKIDOR & SKIDSKYTTE

Välkommen till Svegs IK Skidor SKIDSEKTIONENS VERKSAMHET SÄSONGEN 2018/2019 LÄNGDSKIDOR & SKIDSKYTTE Välkommen till Svegs IK Skidor SKIDSEKTIONENS VERKSAMHET SÄSONGEN 2018/2019 LÄNGDSKIDOR & SKIDSKYTTE Skidsektionens vision Vi vill ge barnen en god skidteknik, positiva minnen och en bra allmänfysik. Inramningen

Läs mer

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0

Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 Säsongen 2015-2016, Träningsstruktur 2.0 BKC har många aktiva spelare i våra träningsgrupper. I år har vi gjort ett stort jobb, lagt ner tid och tanke för att göra säsongen så bra som möjligt. Med vår

Läs mer

Klubbträning våren 2010

Klubbträning våren 2010 Klubbträning våren 2010 Under den gångna helgen har först OL-kommittén, sedan träningsgruppen inom OL-kommittén träffats för att diskutera och planera klubbträningen i vår. Med oss hade vi de gula lapparna

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19 FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19 AGENDA MÅLSÄTTNING OCH FOKUSOMRÅDEN SÄSONGEN 18/19 TRÄNINGSPLANERING HÖSTENS LÄGER INFORMATIONSSPRIDNING MÅLSÄTTNING U14 TRÄNA FÖR ATT KUNNA TRÄNA - UTVECKLA EGENSKAPER OCH KAPACITET

Läs mer

Lägerinformation Storvreta IK Idre 6 9 December 2018 Läger för träningsgrupperna Stjärna på Skidor och Snökanonerna

Lägerinformation Storvreta IK Idre 6 9 December 2018 Läger för träningsgrupperna Stjärna på Skidor och Snökanonerna Lägerinformation Storvreta IK Idre 6 9 December 2018 Läger för träningsgrupperna Stjärna på Skidor och Snökanonerna Information Plats Lägret kommer att hållas på Idre fjäll. Datum Lägret börjar torsdag

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2018 Innehåll Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under hösten 2018 26 aug DM-stafett,

Läs mer

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 7 september 2019 Seedningsgrundande för Vasaloppet

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 7 september 2019 Seedningsgrundande för Vasaloppet INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 7 september 2019 Seedningsgrundande för Vasaloppet Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda dig till UVK-RULLEN 2019! Kom och upplev en härlig tävlingsdag på rullskidor

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning. Verksamhetsplan 2018/2019. Boo Kanot och Skidklubb

Verksamhetsbeskrivning. Verksamhetsplan 2018/2019. Boo Kanot och Skidklubb Verksamhetsbeskrivning och Verksamhetsplan 2018/2019 för Boo Kanot och Skidklubb Bäst i Nacka - på vatten och snö! Verksamhetsidé Vision Boo Kanot och Skidklubb skall vara det självklara valet för såväl

Läs mer

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor 1(7) Verksamhetsplan 2015-2016 Skogsluffarnas OK Längdskidor 2(7) Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Verksamhetsplanens syfte... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Strategisk karta... 3 3.1 Verksamhetsidé... 3 3.2

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR 2009-2010 1 Ändamål. Föreningen skall bedriva följande idrotter; Längdskidåkning Allmänt Föreningen skall bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med idrottens mål

Läs mer

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12 VERKSAMHETENS MÅL Det övergripande målet för verksamheten i Röbäcks Skidklubb (RSK) är att så många barn och ungdomar som möjligt skall upptäcka vilken härlig sport längdskidåkning är och sedan, med klubbens

Läs mer

RIKTLINJER FÖR VALLNING OCH UTRUSTNING BARN & UNGDOM

RIKTLINJER FÖR VALLNING OCH UTRUSTNING BARN & UNGDOM 181210 RIKTLINJER FÖR VALLNING OCH UTRUSTNING BARN & UNGDOM Detta dokument riktar sig till föreningar och föräldrar till barn och ungdomar som tävlar i längdskidåkning. Här ger vi Svenska Skidförbundets

Läs mer

Borås SK Träningsplanering höst 2018

Borås SK Träningsplanering höst 2018 Borås SK Träningsplanering höst 2018 Träningsgrupp 13-16 år tränar måndag, torsdag, lördag. Träningsgrupp 11-12 år tränar måndag, torsdag. Träningsgrupp 9-10 år tränar torsdag (samt för de som vill extraträning

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Föräldrarmöte U8:1 12 November Information till föräldrar i U8:1 inför säsongen 2017/2018

Föräldrarmöte U8:1 12 November Information till föräldrar i U8:1 inför säsongen 2017/2018 Föräldrarmöte U8:1 12 Noember 2017 Information till föräldrar i U8:1 inför säsongen 2017/2018 Agenda Målsättning Ledare och kontaktpersoner Informationsspridning Värdegrund i klubben Läger, Träning och

Läs mer

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare IFK BORLÄNGE ALPIN Målsättningen för klubben är att vi alla skidintresserade medlemmar tillsammans har roligt och att var och en efter sin förmåga får chans att träna och utöva den alpina sporten i en

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2019 Innehåll Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under hösten 2019 25 aug DM

Läs mer

Säsongen En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund

Säsongen En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Säsongen 2017-2018 www.gallosk.se En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Styrelsen 2017-2018 Ordförande Vice Ordförande Ordförande Lars Eklund, 070-370 50 51 Hannåsen

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2019 Innehåll Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under våren 2019 23 mars Nyköpingsorienteringen

Läs mer

Policy för Täfteå IK skidor - Motionärer

Policy för Täfteå IK skidor - Motionärer Policy för Täfteå IK skidor - Motionärer Allmän information Välkommen som medlem i skidsektionen inom Täfteå IK - en av Västerbottens största skidklubbar. I det här dokumentet beskriver vi den gemensamma

Läs mer

HEJ! Gillar du att åka på snö?

HEJ! Gillar du att åka på snö? SNÖKUNSKAP HEJ! Alla på snö-dagen är till för alla fjärdeklassare på din skola, där ska vi tillsammans testa att glida på snö och skapa snöglädje. Roligt i snö kan du ha på många olika sätt. Under en Alla

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2015

Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till ett nytt golfår på Vallda Golf & Country Club och tack för ert engagemang under 2014! Det är fantastiskt roligt att få vara en del av Valldas juniorverksamhet

Läs mer

Grupparbete om Åre SLK normer och regler. Värdegrund bygger på oss

Grupparbete om Åre SLK normer och regler. Värdegrund bygger på oss Grupparbete om Åre SLK normer och regler Värdegrund bygger på oss 1 Bakgrund: På Utvärderingsmöte i maj 2009 bestämdes att påbörja ett projekt som skulle lyfta upp tankar om Åre SLK s normer och värderingar

Läs mer

Att träna skidor med DGoIF

Att träna skidor med DGoIF Att träna skidor med DGoIF 2018-2019 Välkommen att träna och lära dig åka skidor med Domnarvets GoIF. Vi har träningar för alla ungdomar från 6 år och äldre, oftast i markerna kring Bergebo. Inom Domnarvets

Läs mer

IKJ Haninge Barn- & Ungdomsverksamheten

IKJ Haninge Barn- & Ungdomsverksamheten IKJ Haninge Barn- & Ungdomsverksamheten 2018-2019 Vad är målsättningen med IKJ Haninge s Barn- & Ungdomsverksamhet Beskrivning Ha roligt Lekful / rolig introduktion till längdskidåkning Träffa andra barn

Läs mer

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb.

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Medlemsbrev oktober 2016 Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Nu är vi strax inne i oktober månad och förberedelserna inför kommande säsong är i full gång. Våra anmälningar till samtliga våra verksamheter

Läs mer

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2010/11

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2010/11 VERKSAMHETENS MÅL Det övergripande målet för verksamheten i Röbäcks Skidklubb (RSK) är att så många barn och ungdomar som möjligt skall upptäcka vilken härlig sport längdskidåkning är och sedan, med klubbens

Läs mer

Idrott en bra start i livet

Idrott en bra start i livet Idrott en bra start i livet Idrotten ger både vuxna och barn möjlighet att röra sig, utmana sig själv eller varandra och ha roligt. Att vara medlem i en idrottsförening ger möjligheter att snabbt hitta

Läs mer

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition.

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition. Vision Linköpings fäktklubb (LFK) ska främja intresset för fäktidrotten och kunna ta emot alla som önskar att träna och tävla inom alla discipliner inom fäktningen. LFK skall verka för att vara den främsta

Läs mer

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor 1(7) Verksamhetsplan 2016-2017 Skogsluffarnas OK Längdskidor 2(7) Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Verksamhetsplanens syfte... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Strategisk karta... 3 3.1 Verksamhetsidé... 3 3.2

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 16/17

INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 16/17 INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 16/17 Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... 3 Föreningsarbete... 3 Avgifter...

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

I detta brev ska vi försöka beskriva vad du som medlem kan förvänta dig av Piteå Sim och vad vi som förening förväntar oss av dig som medlem.

I detta brev ska vi försöka beskriva vad du som medlem kan förvänta dig av Piteå Sim och vad vi som förening förväntar oss av dig som medlem. VÄLKOMMEN SOM MEDLEM I PITEÅ SIM I detta brev ska vi försöka beskriva vad du som medlem kan förvänta dig av Piteå Sim och vad vi som förening förväntar oss av dig som medlem. Du kan alltid prova på att

Läs mer

FÖRENINGSINFORMATION

FÖRENINGSINFORMATION 1 (5) november 2015 SKI TEAM ÖRNSKÖLDSVIK SWEDEN FÖRENINGSINFORMATION HÄGGLUNDS SK SKI TEAM HÄGGLUNDS SK SKI TEAM är en nygammal förening i Örnsköldsvik som bildades i maj 2013. Vi har bedrivit skidåkning

Läs mer

Medlemsmöte 14 oktober 2018

Medlemsmöte 14 oktober 2018 Träning och Tävling 1. Ska vi ha all slags träningsverksamhet (som den Krister beskrivit idag)? Starta med ännu yngre? Fokus på äldre ungdomar? Ska vi profilera oss mot visst håll? Löparförening/Arenafriidrott/både

Läs mer

Välkommen till säsongen

Välkommen till säsongen 2013-08-12 Välkommen till säsongen 2013-2014 En ny, spännande och förhoppningsvis framgångsrik säsong står för dörren och det börjar bli tid att ta del av och fundera över de förväntningar som IFK Mora

Läs mer

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat Bergdalens IK Vår klubb Den lokala föreningen med det stora hjärtat Kvartersklubben med det stora hjärtat! Bergdalens IK bildades 1956 som en kvartersklubb med ungdomsverksamhet som hjärta - och så skall

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2018 Innehåll Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under våren 2018 2 april Kringelträffen,

Läs mer

Välkommen till Huddinge IF:s Fotbollsskola (5-åringar) - viktig information inför säsongen 2015

Välkommen till Huddinge IF:s Fotbollsskola (5-åringar) - viktig information inför säsongen 2015 Välkommen till Huddinge IF:s Fotbollsskola (5-åringar) - viktig information inför säsongen 2015 Huddinge IF Bg: 368-2556 Gamla Stockholmsvägen 87 H Orgnr: 812800-1248 14132 Huddinge Tel: 08 7116714 E-post:

Läs mer

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets riktlinjer bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott. All idrottsverksamhet för barn

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

WA D KÖ PI N G S FÄ KT FÖ R E N I N G - Ö R E BR O - WF F. N U - IN F W F F. N U

WA D KÖ PI N G S FÄ KT FÖ R E N I N G - Ö R E BR O - WF F. N U - IN F W F F. N U WA D KÖ PI N G S FÄ KT FÖ R E N I N G - Ö R E BR O - WF F. N U - IN F O @ W F F. N U Välkommen till Wadköpings Fäktförening Vi är en ideell förening med anställda välutbildade tränare. Vi tror att om våra

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm(!) och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar (och era föräldrar)!! Till den

Läs mer

kunna ta ansvar för sig själv och andra. Vi skall alltid stäva efter kamratskap och att ha kul tillsammans!

kunna ta ansvar för sig själv och andra. Vi skall alltid stäva efter kamratskap och att ha kul tillsammans! Riktlinjer för barn och ungdomsidrotten i Idrottsföreningen Fram IF Fram har sin hemort i Saltvik och grundades redan år 1922. Idag har föreningen många aktiva medlemmar från flera åländska kommuner. Föreningen

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Måsguiden 2017 Innehåll Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under våren 2017 19 mars Ärlaträffen

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Information om sportchef samt Go4IT

Information om sportchef samt Go4IT Information om sportchef samt Go4IT MASK anställer sportchef på heltid Go4IT ny satsning för våra mest ambitiösa äldre åkare Anmälan till Go4IT sker senast den 20 maj Säsongen lider mot sitt slut och vi

Läs mer

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC (1) Historia Föreningen registrerad som Västerås

Läs mer

IFK Västerås Konståkningsklubb

IFK Västerås Konståkningsklubb Värt att veta för nyare tävlingsåkare och föräldrar Välkommen till att tävla i konståkning med! Som ny tävlingsåkare kan det finnas många frågor om hur konståkningsvärlden fungerar. Detta är en introduktion,

Läs mer

Policy för Täfteå IK skidor - Skidskolan

Policy för Täfteå IK skidor - Skidskolan Policy för Täfteå IK skidor - Skidskolan Allmän information skidor Välkommen som medlem i skidsektionen inom Täfteå IK - en av Västerbottens största skidklubbar. I det här dokumentet beskriver vi den gemensamma

Läs mer

Blågula vägen Skidteknik klassiskt Vintern 2016

Blågula vägen Skidteknik klassiskt Vintern 2016 Blågula vägen Skidteknik klassiskt Vintern 2016 Kvällens innehåll Grunder klassiskt Vad innebär en god teknik? Nycklar diagonal och stakning Åldersanpassad teknikträning Praktiska övningar Rätt utrustning

Läs mer

IFFK Verksamhetsplan 2016

IFFK Verksamhetsplan 2016 IFFK Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 IF Finströms Kamraterna r.f. kommer att bedriva verksamhet inom juniorfotboll, friidrott, bordtennis, innebandy samt lek och rörelse. Föreningen kommer även

Läs mer

SIK Skidor Senior Höst 2018 / Vinter Träna-Tävla-Trivas

SIK Skidor Senior Höst 2018 / Vinter Träna-Tävla-Trivas SIK Skidor Senior Höst 2018 / Vinter 2019 Träna-Tävla-Trivas Sundbybergs IK Skidor Styrelse; -Paula Lembke, ordförande -Henrik Ahnbrink, vice ordförande -Cecilia Sjöholm, sekreterare -Anders Börjesjö,

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt (föreningens vision, antagen 2015) 1 Innehåll Om oss... 3 Gemensamt ansvar... 4 Föräldrapolicy...

Läs mer

Välkommen till föreningen!

Välkommen till föreningen! Välkommen till föreningen! Välkommen till Tullinge friidrott! Hoppas du/ni ska trivas i verksamheten. Vår verksamhet bygger på lek, personlig utveckling och samvaro genom träning och tävling inom friidrott

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer

EN PRESENTATION AV VÅRT KONSTSNÖSPÅR SÄSONGEN 2017/2018 INGET KONSTSNÖSPÅR INGA SKIDÅKARE

EN PRESENTATION AV VÅRT KONSTSNÖSPÅR SÄSONGEN 2017/2018 INGET KONSTSNÖSPÅR INGA SKIDÅKARE EN PRESENTATION AV VÅRT KONSTSNÖSPÅR SÄSONGEN 2017/2018 INGET KONSTSNÖSPÅR INGA SKIDÅKARE SUCCÉN FORTSÄTTER för spåret... Årets säsong är den bästa hittills, längre spår, flest antal besökare och vi öppnade

Läs mer

Malungs Slalomklubb MSLK VISION. Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö!

Malungs Slalomklubb MSLK VISION. Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö! VISION Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö! MISSION Att på ett ansvarsfullt sätt ge alla barn och ungdomar i Malung förutsättningar att känna gemenskap och glädje i samband med alpin

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

Blågula vägen Skidteknik skejt

Blågula vägen Skidteknik skejt Blågula vägen Skidteknik skejt Blågula vägen - en sammanlänkad kedja Skidkul -9år Skidlära 10-12 år Skidträna 13-16 år Varför är inte tävling roligt? Tävlingar Hur får vi fler att uppleva tävlingsglädje?

Läs mer

Innehåll. Idrotten vill Grupper och ledare Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Vikiga datum Medlemskap Tävling

Innehåll. Idrotten vill Grupper och ledare Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Vikiga datum Medlemskap Tävling Måsguiden 2016 Innehåll Idrotten vill Grupper och ledare Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Vikiga datum Medlemskap Tävling OK Måsen arbetar efter Idrottsrörelsens gemensamma verksamhetsidé

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan 2018-19 Bäst i världen- alla på snö Verksamhetsplan 2018 07 01 t o m 2019 06 30 Juni 2018-06-15 Ledamöter 2018 19 Ordförande Anders Garfvé Sekreterare

Läs mer

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning Policys IK Sisu IK Sisu välkomnar alla att vara med och delta i klubbens verksamhet oavsett ålder, kön, ursprung, läggning eller förmåga. Vår friidrottsklubb genomsyras av glädje och gemenskap som gör

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 2 2 0 1 6 K U N G S Ö R S S K 2016-09- 28 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 2 / 1 0 I N O M H U S T R Ä N I N G E N I N L E D S 9 / 1 0 S I S T A S Ö N D A G S T R Ä N I N G EN 1 5 / 1

Läs mer

Sidan 1 av Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan

Sidan 1 av Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Sidan 1 av 1212 Verksamhetsberättelse 2008 2009 Verksamhetsplan 2009-2012.......... 1 Verksamhetsplan 2009 2012 Vision LULEÅ GJUTAREN SKA VARA EN STARK FAMILJE- OCH UNGDOMSFÖRENING MED VISIONEN ATT TILL

Läs mer

Foto: Magnus Hörnström RIKTLINJER OCH POLICY SÄSONGEN 18/19

Foto: Magnus Hörnström RIKTLINJER OCH POLICY SÄSONGEN 18/19 Foto: Magnus Hörnström RIKTLINJER OCH POLICY SÄSONGEN 18/19 Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... 3 Föreningsarbete...

Läs mer

Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog

Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens 2010-09-16 Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog Närvarande Presentation ÖSF representanter Närvarolista, mail-lista Anmälda Boxholm

Läs mer