PARNEVIKS. Sverige SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 8 LÄNGD: 60 MIN VISAS ÄVEN PÅ VIAFREE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PARNEVIKS. Sverige SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 8 LÄNGD: 60 MIN VISAS ÄVEN PÅ VIAFREE"

Transkript

1 PROGRAMGUIDE VÅREN 2017

2 PARNEVIKS SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ VIAFREE Parneviks är tillbaka på TV3 med en tredje säsong. Trots att familjen numera är utspridd över världen kunde de inte motstå alla spännande möten i realityserien. En överraskning i årets säsong är superstjärnan Caitlyn Jenner, som tar en golfrunda med Jesper och skämtar friskt om sig själv. Mycket har hänt sedan första säsongen då alla bodde under samma tak. Jesper tävlar för fullt på Champions Tour, Peg har slagit igenom som popstjärna, Mia har både egen tv-serie och vinmärke och Penny studerar i sydstatspärlan Savannah. Som vanligt blir det färgstarka möten med kända gäster i familjens fantastiska hus i Florida. Vi får även följa med på deras årliga roadtrip i Kalifornien, och gör en avstickare till där familjen firar sommar hos farfar Bosse Parnevik.

3 SVERIGES MODIGASTE NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 VISAS ÄVEN PÅ VIAFREE De är livrädda för det mesta vatten, höjder, eld och trånga utrymmen. Nu ska de åtta deltagarna utmana sina värsta rädslor i spektakulära tävlingar där en vinnare utses till s modigaste. De ska våga lita på sina värsta motståndare, hitta en bundsförvant och i Valvet får varje deltävlings vinnare reda på de andras svagheter. Förbered er på ett hisnande tävlingsprogram där helt vanliga svenskar tvingas visa mod när de är som räddast. De får bland annat kasta sig ut genom brinnande bilar, balansera på en balk 30 meter över havet och dyka ner i de djupaste vatten utan att veta vad som väntar där. Programledaren Frida Nordstrand är inte den som står stilla bredvid och tittar på utan ger sig själv in de flygande äventyren.

4 BLACK WIDOWS SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ VIAFREE De ville slippa sina äkta män och sprängde dem i luften. Men de tre änkorna fick inte den fridfulla tillvaron de drömt om utan hamnade i en kriminell spiral med mord, mutor och utpressning. Ingenting skulle någonsin bli sig likt igen. I den andra säsongen är änkorna tillbaka där det slutade sist i en dramatisk återförening uppe i stugan där de bestämmer sig för att börja med droghandel. Samtidigt knyts snaran åt och allt fler hämndlystna är dem på spåren. Men Rebecka, Johanne och Kira lyckas alltid på de mest komiska sätt ta sig ur de knivigaste situationerna. I rollerna: Cecilia Forss, Synnöve Macody Lund, Beate Bille, Jonas Karlsson, Johan Rabaeus, Kyrre Hellum, Ken Vedsegaard m.fl.

5 PARADISE HOTEL SÄSONG: 7 ANTAL AVSNITT: 30 LÄNGD: 45 MIN VISAS ÄVEN PÅ VIAFREE Här kommer en tidig julklapp till alla Paradise Hotel-fans! s populäraste och mest omtalade realityprogram är tillbaka redan nu i vår. Succéreceptet är detsamma: ett helt gäng glödheta singlar som flyttar in i ett av världens lyxigaste boenden längs Mexikos stillahavskust. De har aldrig träffats förut, och det gäller att snabbt hitta en pålitlig partner att dela rum med. En halv miljon står på spel, och den som inte blir vald vid parceremonin måste genast packa väskan och checka ut från hotellet. Vägen till finalen kantas av lögner, svek, vänskap, intriger och kärlek. Allt kan hända, och kommer att hända, i Paradise Hotel. Hur långt är hotellets gäster villiga att gå för att vinna? Välkomna till den kanske hetaste och mest dramatiska säsongen någonsin. Programledare för Paradise Hotel är Malin Gramer.

6 LYXFÄLLAN SÄSONG: 22 ANTAL AVSNITT: 12 VISAS ÄVEN PÅ VIAFREE Sms-lån, shoppingberoenden och skeva prioriteringar. Fallgroparna är många när det kommer till privatekonomi vilket leder till att allt fler råkar ut för den: lyxfällan. Nu är Patrick Grimlund och Magnus Hedberg tillbaka med en 22:a säsong av det flerfaldigt prisbelönta Lyxfällan, programmet som har blivit en svensk tv-klassiker och är en av TV3:s största tittarsuccéer genom tiderna. Patrick och Magnus, två av s mest meriterade ekonomiexperter, åker landet runt för att rädda familjer, privatpersoner och par ur ekonomisk härdsmälta. Och de är villiga att göra allt för att bidra till en förändring.

7 KAN VI HJÄLPA TILL? SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ VIAFREE Tänk dig att du går runt på ett byggvaruhus när två proffs plötsligt kommer fram och vill göra jobbet åt dig. Gratis. Det låter för bra för att vara sant, men det är precis vad Laila Bagge och Björn Christiernsson erbjuder. Nu är superduon är tillbaka för att hjälpa intet ont anande svenskar med deras hemmabyggen. I Kan vi hjälpa till? raggar de upp besökare på byggvaruhuset och erbjuder sig att hjälpa till med spännande byggprojekt. Det kan vara allt från att sätta upp hyllor till att renovera ett kök. Snickar-Björn står för byggandet, medan Laila får fritt spelrum för sitt stora fritidsintresse inredningsdesign. Följ med när svenska folket får första hjälpen i bygg och inredning i Kan vi hjälpa till?.

8 VÄLKOMMEN PÅ VISNING NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 6 VISAS ÄVEN PÅ VIAFREE Att frossa i bilder på drömbostäder på mäklarsajter har blivit något av en folksjukdom. Denna epidemi tar vi oss an i Välkommen på visning där vem som helst kan bli mäklare för en dag. Entreprenören Imre Marton har genom sitt företag gjort det möjligt för privatpersoner att sköta försäljningen helt själva från visning till försäljning. I varje avsnitt får tittarna lära känna två säljare och följa med när de ska sälja sin lägenhet eller sitt hus. Samtidigt öppnar Imre upp dörren till huvudkontoret där ett gäng färgstarka karaktärer jobbar.

9 HUR GÖR DJUR? NY! Foto: IBL SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ VIAFREE Äntligen är tv-klassikern tillbaka i en ny tappning! Det här är tävlingsprogrammet som fokuserar hundra procent på djur i alla dess former. Anna Blomberg är programledare och i varje avsnitt kommer två nya kändislag att ställas mot varandra. Vilka klarar sig bäst när det gäller rolig och intressant fakta om fyrbenta vänner, pälsklädda majestäter, småkryp och deras kompisar? I olika ronder ska lagen ge sina svar utifrån roliga, gulliga och känslosamma klipp eller upptåg i studion. Det blir humor och värme när vi frossar i svenska folkets favoritämne. Och lite kul vetande på köpet! Programmet görs i samarbete med Agria.

10 VÄRLDENS BÄSTA BURGARE Drömmen om Amerika är inte över för stjärnkrögaren Johan Jureskog. Nu ger han sig ut på en ny roadtrip genom USA:s soveldrypande burgarhimmel, den här gången tillsammans med programledaren Frida Nordstrand. Det är dags att återigen visa jänkarna vem som egentligen är bäst på att göra hamburgare. Färden går genom sex amerikanska städer, från New Orleans via Las Vegas vidare till den amerikanska västkusten. I varje avsnitt lär de sig om de lokala specialiteterna och utmanar en lokal stjärnkock på klassisk duell. Men i stället för puffror avfyrar de oemotståndliga hamburgare. I Världens bästa burgare får vi följa med på en kulinarisk resa genom den amerikanska matkulturen som samtidigt ger massor av inspiration till våra egna grillkvällar. SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 6 VISAS ÄVEN PÅ VIAFREE

11 SWEDISH DICKS NY! Swedish Dicks utspelar sig i Los Angeles och handlar om Ingmar (Peter Stormare), en före detta stuntman som nu hankar sig fram som lagom misslyckad privatdetektiv en private dick. Hans ganska miserabla liv tar en ny vändning när han träffar Axel (Johan Glans), en före detta och inte särskilt lyckad DJ. Ingmar har fastnat i 70-talet och Axel i den digitala världen. Tillsammans sliter de sig loss, startar privatdetektivbyrån Swedish Dicks och tar sig an några av de märkligaste fallen i Los Angeles. När Ingmars förflutna plötsligt kommer ikapp måste de lösa ett mordmysterium som rör Ingmars gamla stuntkollega Tex (Keanu Reeves). I Viaplays originalserie Swedish Dicks kan du förvänta dig lätt humor och smart komedi, som skapats av The Viking Brothers, Andrew Lowery och Peter Settman. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 10 LÄNGD: 30 MIN VISAS ÄVEN PÅ VIAFREE

12 UNG OCH BORTSKÄMD De är unga, bortskämda och har aldrig rört ett finger för att hjälpa till hemma. Nu börjar deras största utmaning någonsin när de tillsammans ska lära sig att bli vuxna och ta ansvar. Tittarsuccén Ung och bortskämd är tillbaka med en ny säsong. Vi följer åtta unga vuxna som ständigt blivit uppassade av sina föräldrar och aldrig hjälpt till i hemmet. Deltagarna sätts på prov när de lämnas ensamma i ett hus och tvingas prova på vuxenlivet. För första gången måste de försörja sig själva och ta hand om hushållssysslor utan sina föräldrars hjälp. Varje vecka ställs våra unga deltagare inför nya uppdrag, och det är föräldrarna som bestämmer vem som har klarat sig bäst och vem som slutligen står som segrare. SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 8 VISAS ÄVEN PÅ VIAFREE

13 SHADES OF BLUE SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 13 Hyllade Shades of Blue med superstjärnan Jennifer Lopez i huvudrollen är äntligen tillbaka med en andra säsong. I den här polisserien får vi följa agenten Harlee Santos (Jennifer Lopez) dramatiska, och ofta väldigt komplicerade, liv. Harlee är en ensamstående mor som har rekryterats för att arbeta under täckmantel på FBI:s avdelning för antikorruption i Brooklyn. Ett dubbelliv som gör att hon ofta ställs inför tuffa dilemman både professionella och privata. Skaparen bakom Shades of Blue är den prisbelönte filmmakaren Barry Levinson (Rain Man, Sleepers). I övriga roller ser vi bland andra Ray Liotta (Maffiabröder) och Drea de Matteo (Sopranos, Sons of Anarchy). Den här säsongen adderas dessutom ett nytt stort namn till casten: Anna Gunn, som är känd från succéserien Breaking Bad.

14 THIS IS US NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 18 This is us är en dramakomedi som kombinerar värme med humor och handlar om livet och alla dess överraskningar. I This is us, som är hyllad av tittare och kritiker över hela USA, får vi följa en unik ensemble vars vägar korsas och livshistorier flätas samman. Några av personerna i serien delar samma födelsedag och andra har betydligt mer gemensamt än vad man förväntat sig. This is us är en smart, uppfriskande och modern dramakomedi skriven av författaren och producenten till Crazy, Stupid, Love. En riktig feel-everything -serie som kommer få dig att både skratta och gråta. Kända namn i serien är bland andra Mandy Moore (A Walk to Remember), Milo Ventimiglia (Heroes, Gilmore Girls) och Sterling K. Brown (The People v. O.J. Simpson: American Crime Story). This is us är ett måste i vår!

15 24: LEGACY NY! Dags för nystart av tv-klassikern 24! Nu lämnar Keifer Sutherland över stafettpinnen till stjärnskottet Corey Hawkins (Straight Outta Compton, The Walking Dead) som spelar seriens nya huvudkaraktär Eric Carter. Eric Carter är en soldat som återvänder hem till USA som en hjälte, men hans mörka förflutna hinner ifatt och tvingar honom tillbaka in i hetluften. Eric ber Counter Terrorist Unit om hjälp med att rädda hans liv och stoppa det som kan bli en av de största terrorattackerna i USA:s historia. I övriga roller ser vi bland annat Miranda Otto (Homeland) och Jimmy Smits (Sons of Anarchy). SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 12

16 PRISON BREAK: SEQUEL NY! Först den goda nyheten: Michael Scofield är inte död. Den dåliga nyheten är dessvärre att han är tillbaka i fängelset igen. Dessutom i ett skoningslöst fängelse i Mellanöstern. I Prison Breaks återkomst har den opålitlige T-bag fått veta att Michael sitter inlåst i ett fängelse i Yemen, information som han ger till Michaels bror Lincoln. Eftersom Michael riskerade sitt liv för att få ut Lincoln ur fängelset i de första säsongerna av Prison Break, inleder Lincoln nu kampen för att rädda sin bror ur den svåra situationen. Det blir en explosiv och farlig resa i en omgivning där ingen vet vem som är vän eller fiende. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 9

17 CHAMPIONS LEAGUE Det är dags för vårsäsongen och den dramatiska utslagningsfasen i Champions League, där världens bästa klubblag möts för att göra upp. Regerande mästarna Real Madrid är vidare tillsammans med storklubbar som Arsenal, Barcelona, Bayern München, Juventus och engelska överraskningen Leicester. Kan någon utmana Spanien som har tagit titeln de senaste tre åren och dessutom haft Madrid-derby i två av finalerna? Finalen 2017 spelas på Wales nationalarena i Cardiff.

18 ÅTERKOMMANDE & ÖVRIGT TV3 Million Dollar Listing Ryans Wedding NCIS Navy LA Masterchef USA Blacklist

19 UNGA MAMMOR NY! Fyra unga tjejer med helt olika bakgrunder och förutsättningar har en sak gemensamt de blev alla mammor i ung ålder. Till våren syns de fyra tjejerna i det nya Viafree-exklusiva programmet Unga mammor. Vi följer dem i föräldraskapet och tar del av både glädje och svårigheter i deras vardag. Tjejerna tvingas ta sina första steg in i vuxenlivet tidigare än jämnåriga vänner samtidigt som de måste hitta en balans mellan att vara mamma och tonåring. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 20 LÄNGD: 22 MIN VIAFREE-EXKLUSIVT

20 SON OF ZORN NY! Animation och verklighet kolliderar i TV6 nya serie Son of Zorn. Zorn (röst av Jason Sudeikis) är en animerad maskulin barbar, krigare av Zephyria och härskare av stammen Agon. Han bestämmer sig för att lämna sitt hem Zephyria och åka till Kalifornien för att fira sin icke-animerade sons 17-årsdag. När han kommer dit får han reda på att exfrun Edie har förlovat sig på nytt och att hans son Alangulon, som kallas för Alan, inte riktigt är den krigare han hade hoppats på. För att hitta tillbaka till sin son beslutar Zorn sig för att skaffa ett jobb och stanna kvar i Kalifornien, trots att ingen vill ha honom där. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 LÄNGD: 30 MIN VISAS ÄVEN PÅ VIAFREE

21 LETHAL WEAPON SÄSONG: 1 FORTS. ANTAL AVSNITT: 18 I vår kommer Lethal Weapon tillbaka med nya actionladdade avsnitt. Efter de klassiska Dödligt Vapen -filmerna med Mel Gibson och Danny Glover har poliserna Riggs och Murtaugh nu gått igenom en föryngring och gör comeback som tv-serie. Efter förlusten av sin fru och ofödda barn flyttar polisen Martin Riggs (Clayne Crawford) till Kalifornien för att börja om på LAPD. Han paras ihop med Roger Murtaugh (Damon Wayans), som just kommit tillbaka till jobbet efter en hjärtattack. Riggs spontana sätt att jobba krockar omedelbart med Murtaugh arbetsteknik. Trots detta börjar den nedstämda Riggs inse att han åter kan ha hittat något värt att leva för sin nya arbetspartner och vän. Även Murtaugh känner att samarbetet trots allt kan fungera, om inte Riggs får dem dödade först

22 KEVIN CAN WAIT SÄSONG: 1 FORTS. ANTAL AVSNITT: 10 LÄNGD: 30 MIN Kevin James fortsätter sin galna säsong på TV6 i vår! Den här amerikanska komediserien handlar om en nypensionerad polis som ser fram emot att äntligen få tillbringa lite mer kvalitetstid med sin fru och sina tre barn. Det blir dock inte riktigt som Kevin tänkt sig då han snart upptäcker att utmaningarna hemma kan vara bra mycket tuffare än de han ställdes inför i sitt yrkesliv.

23 SUPERSTORE Den underbart galna personalen i Superstore återvänder till TV6 med en ny säsong. Från producenten av The Office får vi nu denna roliga komedi som handlar om alla de unika karaktärer som är anställda på stormarknaden Cloud 9 i St. Louis. Vi får möta allt från okunniga nyförvärv och sommarvikarier till veteraner och karriärister och ta del av alla de utmaningar som personalstyrkan ställs inför under en arbetsdag. SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 22 LÄNGD: 30 MIN

24 ÅTERKOMMANDE & ÖVRIGT TV6 Nitro Circus Crazy Train Simpsons Family Guy American Dad Brooklyn Nine-Nine Last Man On Earth Vampire Diaries Grimm Fresh Off The Boat

25 NAVY CIS: NEW ORLEANS SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 24 Följ med till flottans fältkontor i New Orleans en stad som andas jazz, underhållning och dekadens. Här kämpar brottsutredarna från avdelning NCIS med att utreda förbrytelser mot amerikansk militärpersonal. När säsong 3 börjar har Agent Prides team blivit en man kort, och i stället har specialagent Tammy Gregorio tagit plats bland utredarna. De backas upp av doktor Loretta Wade, som är lika klok som hon är knepig. I den här färgstarka staden måste de väldrillade agenterna ge allt för att få fast de allra grövsta brottslingarna.

26 MORDEN I MIDSOMER Den folkkära deckarserien, baserad på Caroline Grahams prisbelönta romaner, fortsätter att underhålla TV8-publiken. I den till synes lantliga idyllen Midsomer kantas tillvaron av utpressning, intriger, svek och mord. Poliskommissarie Barnaby går med andra ord aldrig sysslolös. Tillsammans med sin assistent Jones försöker Barnaby att lösa de mysterier som sker bland stadens välbärgade och excentriska invånare. SÄSONG: 12 OCH 15 ANTAL AVSNITT: 13 LÄNGD: 120 MIN

27 EN PLATS PÅ LANDET SÄSONG: 23 ANTAL AVSNITT: 75 Många drömmer om att fly storstadslivet för en lugnare tillvaro på landet. I En plats på landet får familjer som av olika anledningar inte orkar med en hektisk storstad hjälp av mäklare att hitta sitt drömhus på landet. Mäklaren letar upp lämpliga köpobjekt, helt enligt familjernas önskemål. Oftast drömmer köparna om att bo i eller i närheten av en by och bli en del av den gemenskap som finns på den engelska landsbygden.

28 JAY LENOS GARAGE SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 12 Den ikoniske komikern och programledaren Jay Leno är tillbaka med en ny säsong av sin hyllade serie som bygger på hans passion för bilar. I säsong två fördjupar han sig i ämnen som superhjältebilar, supersportbilar eller anarki på hjul där han kollar in bilar inspirerade av Mad Max. Han tar sig bland annat en titt på den exklusiva svenska lyxbilen Koenigsegg och forskar även i Batmobile, Ghostbusters legendariska spökjägarbil och Blues Brothers coola vrålåk.

29 SPEEDWAY GP 130 kilometer i timmen utan bromsar. Välkommen till Speedway GP, där världens kanske största våghalsar gör upp om världsmästartiteln. Speedway GP har körts på Europas speedwayovaler sedan 1995 och svenske Tony Rickardsson har sex titlar, flest genom tiderna. Senast en svensk tog medalj var 2011 då Andreas Jonsson vann silver. Speedway är en klassisk svensk publiksport med enkla regler: fyra förare kör fyra varv, och först i mål vinner. Det är svårt att hitta en mer adrenalinhöjande tv-sport än denna, där motorcyklarna accelerar fortare än F1-bilar och ljudet är minst lika öronbedövande.

30 JAIL: LAS VEGAS NY! Från skaparna av tv-succén Cops kommer nu den nya realityserien Jail, som ger en unik insyn i några av USA:s tuffaste fängelser. Här får vi följa misstänkta brottslingar från häktning till dom och även under deras första tid bakom galler. I Jail: Las Vegas ligger fokus på nöjesmetropolen Las Vegas kriminella värld. En tillvaro långt från storslagna lyxhotell och glammiga fester. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 22 LÄNGD: 30 MIN

31 JAIL: BIG TEXAS NY! Från skaparna av tv-succén Cops kommer nu den nya realityserien Jail, som ger en unik insyn i några av USA:s tuffaste fängelser. Här får vi följa misstänkta brottslingar från häktning till dom och även under deras första tid bakom galler. I Jail: Big Texas åker vi till amerikanska södern och delstaten Texas för att följa lagbrytare och deras livsöden. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 22 LÄNGD: 30 MIN

PARNEVIKS SPONS VIAFREE

PARNEVIKS SPONS VIAFREE FEBRUARI PARNEVIKS Premiär Dag Tid Yr/Ep SPONS VIAFREE v.6 Tisdag 20.00-21.00 3/8 Parneviks är tillbaka på TV3 med en tredje säsong. Trots att familjen numera är utspridd över världen kunde de inte motstå

Läs mer

DET STORA HOPPET. v. 42 Tisdag /8. Premiär Dag Tid Yr/ep

DET STORA HOPPET. v. 42 Tisdag /8. Premiär Dag Tid Yr/ep OKTOBER DET STORA HOPPET Premiär Dag Tid Yr/ep v. 42 Tisdag 20.00 1/8 I Det stora hoppet kan sex tjejer vinna sina drömmars häst, men bara om deras pappor är beredda att lägga bort sin prestige och ge

Läs mer

REALITYSTJÄRNORNA PÅ GODSET

REALITYSTJÄRNORNA PÅ GODSET TABLÅER I APRIL APRIL REALITYSTJÄRNORNA PÅ GODSET v. 14 Tisdag 20.00 2/6 På Yxtaholms slott har TV3 samlat åtta av svensk TVs mest älskade, omtalade och omskrivna realitystjärnor. Det är äntligen dags

Läs mer

HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE

HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE HÖSTEN 2013 PÅ MTG TV ONLINE Hej! Eftersom vi alla har förändrat hur vi konsumerar underhållning så är det naturligt för oss på MTG TV att även förändra det sätt som vi ser på våra program. Därför är det

Läs mer

Spiderman 1, 2 & 3 start v.26 Lördagar 18.30

Spiderman 1, 2 & 3 start v.26 Lördagar 18.30 JULI / AUGUSTI Spiderman 1, 2 & 3 start v.26 Lördagar 18.30 Maze Runner 1 & 2 v.27 Lör-Sön 21.00 Hajen 1 & 2 v.28 Söndag Ghostbusters 1 & 2 v.30 Fre-Lör 21.00 Hunger Games 2, 3 & 4 v.34 Fre-Sön 21.00 JULI

Läs mer

BLACK WIDOWS NY! Sverige

BLACK WIDOWS NY! Sverige PROGRAMGUIDE VÅREN 2016 BLACK WIDOWS NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 LÄNGD: 60 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Black Widows är en skandinavisk dramaserie med Cecilia Forss, Beate Bille och Synnöve Macody Lund

Läs mer

Laila Bagge Liam Pitts

Laila Bagge Liam Pitts APRIL LAILALAND Premiär v 14 Dag Måndag Tid 20.00 Yr/ep 1/8 Hennes liv blir ofta rubriker. Han är YouTubern som vuxit upp. Nu ska Laila Bagge och sonen Liam Pitts öppna dörren på vid gavel till sina liv

Läs mer

MORDET : vid polisstationen, telefonen ringer och Anders svarar. - Hej du har kommit till Polisstationen vad har hänt?

MORDET : vid polisstationen, telefonen ringer och Anders svarar. - Hej du har kommit till Polisstationen vad har hänt? MORDET Carl går upp för trappan och sätter sig vid datorn. Det har varit en jobbig och slitsam dag. Han går in på datorn och kollar sina mejl. Han hör ett brummande och kollar ut och där står en motorcykel

Läs mer

Yr/ep 1/10. Tid Dag Tisdag

Yr/ep 1/10. Tid Dag Tisdag JUNI Kyle West är en av Hollywoods störst lysande stjärnor. Megan Morrison är en ung skådespelare som hankar sig fram. När hon får chansen att gå på audition för den kvinnliga huvudrollen i en ny storfilm

Läs mer

MILLION DOLLAR LISTING

MILLION DOLLAR LISTING TABLÅER I JUL/AUG JULI/AUGUSTI MILLION DOLLAR LISTING Yr SPONS PLAY v. 19 Tisdagar 20.00 5 Svenska mäklaren Fredrik Eklund har sålt lägenheter till Cameron Diaz, John Legend och Daniel Craig. Nu är han

Läs mer

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så Ön av Gabbe KAPITEL 1 Jag sitter på ett plan och lyssnar på Arne alligator så hör jag en smäll. Alla skriker: AAAAAAAAA` Jag förstår att något hemskt håller på att hända. Plötsligt ser jag brandrök och

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

PARNEVIKS SPONS PLAY. Premiär Dag Tid Yr / Ep. v. 12 Måndag 20.00 1/8

PARNEVIKS SPONS PLAY. Premiär Dag Tid Yr / Ep. v. 12 Måndag 20.00 1/8 MARS PARNEVIKS Golfstjärnan Jesper och hans fru Mia Parnevik har gjort sig kända för sin färgstarka livsstil på Floridas guldkust, med några av USAs megastjärnor som grannar. I vår bjuder familjen Parnevik

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Lärarmaterial NY HÄR. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Reflektion. Grupparbete/Helklass. Författare: Christina Walhdén

Lärarmaterial NY HÄR. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Reflektion. Grupparbete/Helklass. Författare: Christina Walhdén sidan 1 Författare: Christina Walhdén Vad handlar boken om? Hamed kom till Sverige för ett år sedan. Han kom helt ensam från Afghanistan. I Afghanistan är det krig och hans mamma valde att skicka Hamed

Läs mer

MARKET UPDATE TABLÅ V

MARKET UPDATE TABLÅ V MARKET UPDATE TABLÅ V. 44-47 NOVEMBER DU ÄR VAD DU ÄTER Du är vad du äter är en av TV3:s största succéer någonsin. Nu är programmet äntligen tillbaka i en ny, spännande tappning med hälsogurun, träningscoachen

Läs mer

Vilka andra ord var nya för dig i boken? Skriv upp dem och slå upp vad de betyder. Mina ord:

Vilka andra ord var nya för dig i boken? Skriv upp dem och slå upp vad de betyder. Mina ord: ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ORDLISTA gotter (sida 12, rad 12) ett annat ord för godis plikt (sida 16, rad 2) sådant som måste göras fasansfullt (sida 29, rad 11) hemskt, fruktansvärt pampigt (sida 32, rad

Läs mer

MARKET UPDATE TABLÅ V

MARKET UPDATE TABLÅ V MARKET UPDATE TABLÅ V. 48-52 Mammor sänds tisdagar v.43-51. Uppehåll v.49 för Handbolls EM DECEMBER PLURAS JUL Premiär Dag Tid Yr/ep PLAY v.50 Tis & Tors 21.00-21-30 2/6 Plura har gett sig ut i Stockholms

Läs mer

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi Ön Annie & Pernilla Made by: Hossai Jeddi Kapitel 1 Alla passagerare har kommit ombord nu. Jag är väldigt spänd över att åka flygplan med folk för första gången. Allting går som planerat, men det börjar

Läs mer

MARKET UPDATE V

MARKET UPDATE V MARKET UPDATE V. 36-39 MÅNADENS SIFFROR KOMMERSIELL PUT-UTVECKLING Diff 2015 2016 2017 8,00 7,00 6,00 5,00 120% 70% 4,00 3,00 20% 2,00-5% -6% -5% -3% -11% -10% -5%-11% -9% -8% -10%-11% -10% -9% -9% -6%

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

hade. Många har nationella konflikter med andra länder vilket drabbar invånarna och det sitter kvar även om de har kommit till ett annat land.

hade. Många har nationella konflikter med andra länder vilket drabbar invånarna och det sitter kvar även om de har kommit till ett annat land. Jag träffade Elmir för att prata om hans flykt från Bosnien till Sverige när kriget bröt ut och belägringen av Sarajevo inträffade i början på 1990-talet. Han berättade hur det var precis innan det bröt

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

- Kom och kolla Tom det är registrerings numret till bilen som körde över mig? Skrek jag till Tom på andra sidan gatan Han kom springande och krama

- Kom och kolla Tom det är registrerings numret till bilen som körde över mig? Skrek jag till Tom på andra sidan gatan Han kom springande och krama Starka tillsammans Jag drömmer om den snygga killen i klassen frågar chans på mig, vi ska precis pussas och då väcker mamma mig med ett, - Du är försenad! Klockan är redan halv åtta. Jag springer ner för

Läs mer

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på att: Författare: Beth Bracken och Kay Fraser

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på att: Författare: Beth Bracken och Kay Fraser Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Beth Bracken och Kay Fraser Vad handlar boken om? Boken är tredje delen av den spännande berättelsen om Svarta skogen. Lucy sitter fortfarande fängslad och har fått ett

Läs mer

Stanna, Milo! av Åsa Storck. Illustrationer Andréa Räder

Stanna, Milo! av Åsa Storck. Illustrationer Andréa Räder Stanna, Milo! av Åsa Storck Illustrationer Andréa Räder 1 Milo är nervös. Det kryper och krälar i hans mage. Han och Maria är på väg till skolan. Skolan! Milo kan knappt fatta det. Vad han har längtat

Läs mer

Fotbollslekar. Ett kompendium av bra övningar för att leka och lära sig fotboll

Fotbollslekar. Ett kompendium av bra övningar för att leka och lära sig fotboll Fotbollslekar Ett kompendium av bra övningar för att leka och lära sig fotboll Barn har ett naturligt behov av lek och rörelse i unga år men även en begränsad förmåga till att inse vikten av och konsekvenserna

Läs mer

DEN STÖRSTA DAGEN NY! Sverige

DEN STÖRSTA DAGEN NY! Sverige PROGRAMGUIDE HÖSTEN 2016 DEN STÖRSTA DAGEN NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 4 Bröllopet, 30-årsdagen, studenten, dopet. Det finns några få tillfällen i livet som är värda att fira med extra stora fester. Den

Läs mer

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist Nytt år och nya boktips från Martina och Petra! Skriv gärna till oss och lämna förslag eller kommentarer genom att skicka ett mail till petra.ljungberg@laholm.se Kalle med klänning och Kalle som Lucia

Läs mer

Lär känna dig själv samtidigt som du börjar älska dig själv och ditt liv.

Lär känna dig själv samtidigt som du börjar älska dig själv och ditt liv. Lär känna dig själv samtidigt som du börjar älska dig själv och ditt liv. Lär dig älska dig själv. Börja stormtrivas i ditt eget skin. Spräng bort dina osäkerheter Gå emot dina rädslor Stå för din sak

Läs mer

Hittar du andra svåra ord? Skriv ner dem och slå upp betydelsen i en ordbok. Använd fem av orden i meningar. Meningarna kan handla om boken.

Hittar du andra svåra ord? Skriv ner dem och slå upp betydelsen i en ordbok. Använd fem av orden i meningar. Meningarna kan handla om boken. ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN UNNI DROUGGE ORD forna (s 5, rad 8) tidigare, vi säger forna Jugoslavien då landet inte finns längre vågigt (s 6, rad 5) hår som inte är lockigt eller rakt, utan lite böjt som

Läs mer

Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare: Jujja Wieslander Illustratör: Jens Ahlbom

Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare: Jujja Wieslander Illustratör: Jens Ahlbom Då var det dags igen för lite nya boktips! Vi hoppas ni ska bli inspirerade och komma till biblioteket och låna lite böcker! Ha det gott i solen! /Martina och Petra Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare:

Läs mer

SuperSnabbaNyheter. Örebrocupen 2016 Läs mer sidan 2-3. Artiklar Läs mer sidan 2-5. Reklam Sida 6-7. Serie och Quiz Läs mer sidan 8-9

SuperSnabbaNyheter. Örebrocupen 2016 Läs mer sidan 2-3. Artiklar Läs mer sidan 2-5. Reklam Sida 6-7. Serie och Quiz Läs mer sidan 8-9 SuperSnabbaNyheter Örebrocupen 2016 Läs mer sidan 2-3 Artiklar Läs mer sidan 2-5 Reklam Sida 6-7 Serie och Quiz Läs mer sidan 8-9 Örebro cupen innebandy När jag åkte upp till Örebro så åkte jag med min

Läs mer

Bonnier Carlsens lättlästa böcker för nybörjarläsarna

Bonnier Carlsens lättlästa böcker för nybörjarläsarna Bonnier Carlsens lättlästa böcker för nybörjarläsarna Olika läsnivåer Det ska vara roligt och enkelt att läsa, även om man precis håller på att lära sig! Bonnier Carlsens lättlästa böcker för nybörjarläsaren

Läs mer

jessica townsend Översättning: Carina Jansson

jessica townsend Översättning: Carina Jansson jessica townsend jessica townsend Översättning: Carina Jansson 3 Introduktion Nevermoor, viskade hon för sig själv. Hon tyckte om hur det lät. Som en hemlighet, ett ord som på något sätt bara tillhörde

Läs mer

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Det är morgon och fortfarande mörkt ute. Utanför fönstret är det bara

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 1)

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 1) LEKTIONER KRING LÄSNING Lektionsövningarna till textutdragen ur Sara Kadefors nya bok är gjorda av ZickZack Läsrummets författare, Pernilla Lundenmark och Anna Modigh. Billie: Avgång 9:42 till nya livet

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

SEGLAR MOT OS. Josefin Olsson är redo för sitt livs utmaning. Volvo Magasin åkte till Marstrand för en träff med Sveriges minst kända OS-hopp.

SEGLAR MOT OS. Josefin Olsson är redo för sitt livs utmaning. Volvo Magasin åkte till Marstrand för en träff med Sveriges minst kända OS-hopp. SEGLAR MOT OS Josefin Olsson är redo för sitt livs utmaning. Volvo Magasin åkte till Marstrand för en träff med Sveriges minst kända OS-hopp. Text: Magnus Carlsson Foto: Anders Deros 18 Vinjett 19 Josefin

Läs mer

Läsnyckel. Yasmins flykt. Författare: Miriam Hallahmy Översättning: Sara Hemmel. Innan du läser. Medan du läser

Läsnyckel. Yasmins flykt. Författare: Miriam Hallahmy Översättning: Sara Hemmel. Innan du läser. Medan du läser Läsnyckel Yasmins flykt Författare: Miriam Hallahmy Översättning: Sara Hemmel Yasmins flykt är en gripande berättelse om den femtonåriga flickan Yasmine och hennes lillebror Ali. Tillsammans flyr syskonen

Läs mer

Det handlar om kärlek

Det handlar om kärlek Det handlar om kärlek Inför besöket i klassrum: Finns det några särskilda behov i klassen ni ska träffa? Utifrån exempelvis fysiska och psykiska funktionshinder, språkkunskaper mm. Vilka övningar väljer

Läs mer

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Farten med min vackra bräda Är obeskrivlig Men ändå så är det synen Som fångade mina ögon. Jag kollar på de andra. Så ser vilken fart de åker med. Men ändå

Läs mer

Världens minsta familj Varför skriver inte författaren ut Markus namn i första kapitlet, tror du?

Världens minsta familj Varför skriver inte författaren ut Markus namn i första kapitlet, tror du? Till dig som är lärare Svarta kängor med gul söm är en bok som kan läsas med behållning av alla från ungefär 9 år och uppåt, och den fungerar utmärkt att använda i undervisningen i åk 3 5. Den kan med

Läs mer

BLACKLIST SPONS PLAY. Premiär Dag Tid Yr/Ep. v. 42 Torsdag /10

BLACKLIST SPONS PLAY. Premiär Dag Tid Yr/Ep. v. 42 Torsdag /10 TABLÅER I OKTOBER OKTOBER BLACKLIST Yr/Ep SPONS PLAY v. 42 Torsdag 22.00 3/10 Följ den nervkittlande fortsättningen av Blacklist, där den prisbelönte James Spader spelar Raymond Red Reddington - en avhoppad

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Björns föräldrar separerade när han var ett år. Efter det bodde han mest med sin mamma, men varannan helg hos sin pappa, med pappans fru och sin låtsassyster.

Läs mer

1. Drömkåken X. Huset som gud glömde 2. Kåkens hemlighet.

1. Drömkåken X. Huset som gud glömde 2. Kåkens hemlighet. 1 I den här filmen från 1993 får vi följa med Göran, som precis blivit stolt husägare. Huset har han köpt på auktion utan hans frus eller barns vetskap, det ska nämligen bli en stor överaskning. Problemet

Läs mer

MORDEN I MIDSOMER SPONS PLAY

MORDEN I MIDSOMER SPONS PLAY TABLÅER I DECEMBER DECEMBER MORDEN I MIDSOMER SPONS PLAY Nu kommer ännu en säsong av den omåttligt populära deckarserien Morden i Midsomer. Vi möter John Barnaby (Neil Dudgeon) och assistenten Ben Jones

Läs mer

2017 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript NSW Education Standards Authority

2017 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript NSW Education Standards Authority 2017 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript 2017 NSW Education Standards Authority Section 1, Part A Question 1, Text 1 Stockholm stad firar jubileum

Läs mer

Centralt innehåll och förmågor som tränas enligt Lgr 11:

Centralt innehåll och förmågor som tränas enligt Lgr 11: SIDAN 1 Författare: Jim Højberg Vad handlar boken om? Alex har alltid varit klassens nörd, men nu har det plötsligt vänt. Både Mia och Asmila är kära i honom, och ikväll ska han på bio med Asmila. Alex

Läs mer

Jakten på färgpiraterna

Jakten på färgpiraterna Jakten på färgpiraterna SÅNGTEXTER SEXÅRSKÖREN 2016 01 INTRO/REGNRAMSA Regn regn regn regn Det har regnat här i flera år Regn, regn mera regn Regn och mera regn ändå Och mera regn Välkommen sol, välkommen

Läs mer

Turbo tävlar VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS

Turbo tävlar VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ULF SINDT Sidan 1 Turbo tävlar Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Boken handlar om Turbo och hans bästa kompisar som är med i en cykelklubb. Turbo och hans kompisar träna på att bli bättre efter en tävling

Läs mer

Analys av Hungerspelen

Analys av Hungerspelen Analys av Hungerspelen Sammanfattning av boken Hungerspelen, som är skriven av Suzanne Collins, utspelar sig i Amerikas framtid där alla stater delats upp i olika distrikt, landet kallas Panem. Katniss

Läs mer

På den tiden fanns inte tillgång till nätet på samma sätt som i dag och därför var det skrivna ordet hårdvaluta.

På den tiden fanns inte tillgång till nätet på samma sätt som i dag och därför var det skrivna ordet hårdvaluta. Tommy Söderberg gästade Idrottsgillet torsdagen den 31 oktober. Lunchmötet var välbesökt med 52 deltagare och avhölls denna gång på restaurang Lundia. Tommy gav en inspirerande och engagerad föreläsning

Läs mer

Huvudnyheterna den 25 november 2016 handlade om:

Huvudnyheterna den 25 november 2016 handlade om: ARBETSBLAD PRODUCENT: KRISTOFER CARLSSON PROJEKTLEDARE: MIA BISANDER BESTÄLLNINGSNUMMER: 104656TV9 LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 25 NOVEMBER Lilla Aktuellt skola och Lilla Aktuellt teckenspråk är ett

Läs mer

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix ABC klubben Historiestund med mormor Asta Av Edvin Bucht 3a Djuptjärnsskolan Kalix Nu är Lea, Jacob och Dennis på väg till sin mormor, Asta som hon heter. Dom körde från orten Kalix, till deras mormor,

Läs mer

sätt att berömma ditt barn för att bygga självkänsla och grit.

sätt att berömma ditt barn för att bygga självkänsla och grit. 10 sätt att berömma ditt barn för att bygga självkänsla och grit. Du vill berömma ditt barn när hon eller han gjort något bra. Men visste du att ditt beröm kan stjälpa mer än hjälpa? Här är 10 tips för

Läs mer

MILJÖPARTIETS VALMANIFEST 2002

MILJÖPARTIETS VALMANIFEST 2002 LÄTT SVENSKA MILJÖPARTIETS VALMANIFEST 2002 FÖR ATT JORDEN SKA GÅ ATT LEVA PÅ ÄVEN I FRAMTIDEN Foto: Per-Olof Eriksson/N, Naturfotograferna Det här tycker Miljöpartiet är allra viktigast: Vi måste bry

Läs mer

Jakob och hunden LÄSFÖRSTÅELSE. Sidan 1 LIV FROHDE. Elevmaterial. Namn: Fråga på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten.

Jakob och hunden LÄSFÖRSTÅELSE. Sidan 1 LIV FROHDE. Elevmaterial. Namn: Fråga på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten. LIV FROHDE Sidan 1 Jakob och hunden Elevmaterial LIV FROHDE Nypon förlag Namn: LÄSFÖRSTÅELSE 1 Fråga på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten.) 1. Vem brukade vakna först? 2. Varför grät Jakob?

Läs mer

ARBETSBLAD LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 31 MARS 2017

ARBETSBLAD LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 31 MARS 2017 ARBETSBLAD PRODUCENT: KRISTOFER CARLSSON PROJEKTLEDARE: MIA BISANDER BESTÄLLNINGSNUMMER: 104656TV3 LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 31 MARS 2017 Lilla Aktuellt skola och Lilla Aktuellt teckenspråk är ett

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti

barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti Två och en halv vecka sen sist. Två och en halv vecka som har varit rätt så lugna och rätt så förkylda. Det är förkylningstider nu. Många av våra

Läs mer

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne. Gjord av Axel Kapitel 1 Dörren Hej jag heter Alex. Jag är 9 år och gillar fotboll och judo. Jag går i Laxskolan som ligger i Göteborg Mitt hår har jag färgat grönt. Jag gillar färgen grön och har ett grönt

Läs mer

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5 Innehållsförteckning Kapitel 1Introduktion. sid 1 Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3 Kapitel 3Döskallemasken. sid 5 Kapitel 4 De misstänkta. sid 7 Kapitel 5 Förhöret. sida 9 Kapitel 6 Den splitternya bilen. sida

Läs mer

mysteriet Torsten Bengtsson

mysteriet Torsten Bengtsson mysteriet med smitarna Torsten Bengtsson Mysteriet med smitarna av Torsten Bengtsson Illustrerad av Katarina Strömgård Nära döden Jag smyger fram genom den mörka salen. Det hörs inte ett ljud. På golvet

Läs mer

IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt

IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt ÖVNINGSTEXT FÖR KODNING Kan du berätta lite om vad du har jobbat med? IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt som jag har sysslat med ja, först då

Läs mer

Kronogårds-skolan. Snabb intervju med Da Mile. Vad hände under översvämningen? Vilken är den vanligaste pizzan folk köper?

Kronogårds-skolan. Snabb intervju med Da Mile. Vad hände under översvämningen? Vilken är den vanligaste pizzan folk köper? Kronogårds-skolan JUST NU byggs Den nya Skolan i Kronogården i Älvängen. Den Kommer att ha två våningar och trappor upp, hiss. Skolan kommer ha ett bibliotek, kapprum, Hemkunskaps Rum (spisar, diskbänkar)

Läs mer

Huvudnyheterna den 9 september 2016 handlade om:

Huvudnyheterna den 9 september 2016 handlade om: ARBETSBLAD PRODUCENT: KRISTOFER CARLSSON PROJEKTLEDARE: MIA BISANDER BESTÄLLNINGSNUMMER: 104656TV2 LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 9 SEPTEMBER Lilla Aktuellt skola och Lilla Aktuellt teckenspråk är ett

Läs mer

KRISTALLENGALAN VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

KRISTALLENGALAN VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY PROGRAMGUIDE HÖSTEN 2015 KRISTALLENGALAN Årets stjärnspäckade gala sänds direkt från Stockholmsmässan där landets största TV-profiler kommer att framträda. Det blir humor, sång och andra överraskningar.

Läs mer

Lina Hedlund rivstartar solokarriären med finalplats i Melodifestivalen.

Lina Hedlund rivstartar solokarriären med finalplats i Melodifestivalen. Lina Hedlund rivstartar solokarriären med finalplats i Melodifestivalen. I ett års tid har Lina Hedlund haft en pågående skilsmässa med Alcazar. På nyårsafton hade den framgångsrika gruppen sin avskedskonsert

Läs mer

Läsnyckel. Splej Mysteriet med den försvunna tjejen. Torsten Bengtsson Ill.: Katarina Strömgård. Innan du läser. Medan du läser

Läsnyckel. Splej Mysteriet med den försvunna tjejen. Torsten Bengtsson Ill.: Katarina Strömgård. Innan du läser. Medan du läser Läsnyckel Splej Mysteriet med den försvunna tjejen Torsten Bengtsson Ill.: Katarina Strömgård Ett nytt fall för SPLEJ! En tjej i Esters storasysters klass har försvunnit. Hon har fått avslag på sin asylansökan

Läs mer

Författare: Umm Shifaa Illustrationer: M. Lindholm Umm Abdir-Rahman Layout & typografi: Leia Form Sammanställd av: Sonya Umm Ilyas

Författare: Umm Shifaa Illustrationer: M. Lindholm Umm Abdir-Rahman Layout & typografi: Leia Form Sammanställd av: Sonya Umm Ilyas IBRAHIMS EID Författare: Umm Shifaa Illustrationer: M. Lindholm Umm Abdir-Rahman Layout & typografi: Leia Form Sammanställd av: Sonya Umm Ilyas Bokens rättigheter tillhör: Sonya Umm Ilyas I samarbete med

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol När det gäller alkohol

Läs mer

Nästa Julkort är inskickat av Julian. Den pojken bor i ett avlägset land där tomten i allra högsta grad är vaken men någonting är på tok.

Nästa Julkort är inskickat av Julian. Den pojken bor i ett avlägset land där tomten i allra högsta grad är vaken men någonting är på tok. Värdparet in Nästa Julkort är inskickat av Julian. Den pojken bor i ett avlägset land där tomten i allra högsta grad är vaken men någonting är på tok. Vi ser skolbarnen komma in. Julian mobbas av Charles.

Läs mer

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken 1 Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken En huvudsats kan ensam bilda en mening Flera huvudsatser kan bilda en mening En huvudsats + en bisats kan bilda en mening

Läs mer

ELOKUVATEATTERI ORION. Smultronstället

ELOKUVATEATTERI ORION. Smultronstället ELOKUVATEATTERI ORION Smultronstället (Sverige, 1957). Film av Ingmar Bergman (1918-2007). Läromaterialet avsett för högstadiet och andra stadiet. Materialet sammanställt av Anni Lappalainen/Nationella

Läs mer

TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia

TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia TV-kanaler som ingår i gruppavtalet med Telia SVT1 Kanalplats: 1 Sveriges första tv-kanal som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och

Läs mer

UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER

UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER 2O18 NATIONELLA LÄGER FÖR UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER Ystad/Skåne: 29 jun 2 jul (7 17 år), Avesta/Dalarna: 17 2O aug (18 3O år), Örnsköldsvik/Västernorrland 24 27 aug (18 3O år) LÄGER FÖR

Läs mer

Turbo tävlar LÄSFÖRSTÅELSE. Kapitel 1. Sidan 1 ULF SINDT. Elevmaterial. Namn: Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten.

Turbo tävlar LÄSFÖRSTÅELSE. Kapitel 1. Sidan 1 ULF SINDT. Elevmaterial. Namn: Frågor på raden (Du hittar svaret på raden, direkt i texten. ULF SINDT Sidan 1 Turbo tävlar Elevmaterial Namn: LÄSFÖRSTÅELSE Kapitel 1 1. Varför kallas Bo för Turbo? 2. Vad tycker Turbo och hans kompisar om att göra? 3. Vad är en mountainbike? Frågor mellan raderna

Läs mer

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och Ön Teodor Kapitel 1 Jag sitter på planet och är väldigt trött. Sen 10 minuter senare så hör jag att planet skakar lite. Det luktar bränt och alla på planet är oroliga. Därefter tittar jag ut och jag tror

Läs mer

SKRIVÖVNINGAR NAMN... Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor!

SKRIVÖVNINGAR NAMN... Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor! SKRIVÖVNINGAR Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor! Du kan börja att skriva på din övningssida och sedan fortsätta på ett eget papper, så att du får plats

Läs mer

Personlig framgång och frihet. Om skaparen

Personlig framgång och frihet. Om skaparen Personlig framgång och frihet Om skaparen När Tomas var liten skilde sig hans föräldrar. Han blev mobbad i skolan och blev allt mer innesluten och aggressiv, och började själv att mobba, stjäla, dricka

Läs mer

Lättläst. Gula Pressen. Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Lättläst / GULA PRESSEN

Lättläst. Gula Pressen. Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Lättläst / GULA PRESSEN gp FDUV Lättläst Gula Pressen Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Nummer 1 FEBRUARI 2012 Lättläst / GULA PRESSEN 1 Islandshästar på Ankis stall Det är en fin dag på Ankis ridstall. Det är kallt i

Läs mer

När jag kommer tillbaka upp till cykeln är klockan bara fyra. Vi

När jag kommer tillbaka upp till cykeln är klockan bara fyra. Vi Delprov B1: läsa exempel på berättande text Flyga högt Vendela och Tove är bästa kompisar. Nu är sommarlovet slut och det är dags att börja skolan igen. Den tredje skoldagen kommer en ny elev till klassen.

Läs mer

MAR TIN JONOLS Art nr MARTIN JONOLS

MAR TIN JONOLS Art nr MARTIN JONOLS G I D R A T A H MARTIN JONOLS Alskar dig, hatar dig Martin Jonols 1. Måndagen den 4 april Hej igen dagbok! Ja, jag vet att jag inte skrivit på ett tag. Jag vet att du inte gillar att ligga och bli bortglömd

Läs mer

Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 一 一 一 一 一 O-_- 一 一

Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 一 一 一 一 一 O-_- 一 一 Den fabulösa Kurts dagbok ( _ ) 金 T O-_- 田 界 Gurgel Y(^_^)Y / Mårten von Torsten och borsten )( UU.. / 山 =( U Kurt ( _ ) Grabbarna grus (ˊ_>ˋ) / Lols återkomst.o :-D O Voldemort ( ) 11 september Hej skit

Läs mer

barnhemmet i muang mai tidsag 25 mars - söndag 11 maj, 2014

barnhemmet i muang mai tidsag 25 mars - söndag 11 maj, 2014 barnhemmet i muang mai tidsag 25 mars - söndag 11 maj, 2014 Lite drygt sex veckor sedan sist och då pratar vi sex skolfria veckor! I normala fall brukar det vara rätt tråkigt här på barnhemmet under barnens

Läs mer

DECKARKORT. Något har hänt i Valleby, men vad? Och vem är skurken? Hjälp Lasse och Maja lösa mysteriet med staden!

DECKARKORT. Något har hänt i Valleby, men vad? Och vem är skurken? Hjälp Lasse och Maja lösa mysteriet med staden! DECKARKORT Något har hänt i Valleby, men vad? Och vem är skurken? Hjälp Lasse och Maja lösa mysteriet med staden! 1 2 Inne i Valleby finns fem uppdrag för dig att lösa. Uppdragen finns på fem olika arbetsplatser.

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

Vi hoppas kunna ge er inspiration i vårsolen till att läsa lite nya barn- och ungdomsböcker.

Vi hoppas kunna ge er inspiration i vårsolen till att läsa lite nya barn- och ungdomsböcker. Hej! Vi hoppas kunna ge er inspiration i vårsolen till att läsa lite nya barn- och ungdomsböcker. Nu i april presenterar vi vår nya boktipsare som säkert kommer att ge er läsvärda tips. Hon heter Jenny

Läs mer

Los Bando. Filmhandledning. 93 min Rekommenderas från åk 6-9. Los Bando, 2018

Los Bando. Filmhandledning. 93 min Rekommenderas från åk 6-9. Los Bando, 2018 Filmhandledning Los Bando 93 min Rekommenderas från åk 6-9 Los Bando, 2018 Regi: Christian Lo Norskt tal, svensk text Om Filmhandledningen Denna filmhandledning är tänkt att användas som inspiration och

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

Elevmaterial JAKTEN I SKOGEN. Läsförståelse

Elevmaterial JAKTEN I SKOGEN. Läsförståelse SIDAN 1 Läsförståelse Kapitel 1: Tom 1. Vad drömmer vanliga killar om på natten? 2. Vad håller Angel på med för skumma saker? 3. Vad menas med att slakta en bil? 4. Vem är jag i boken? 5. Varför tror du

Läs mer

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ.

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. Höra 1 Varför kommer de för sent? Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. A Ursäkta mig, jag skyndade mig så mycket jag

Läs mer

ADVOKATEN. Yr/ep 1/10

ADVOKATEN. Yr/ep 1/10 MARS ADVOKATEN Premiär v 9 Dag Måndag Tid 21.00 Yr/ep 1/10 Spänning, svek och hämnd. I den nervkittlande thrillerserien Advokaten ser vi Alexander Karim (Tyrant, Zero Dark Thirty) i rollen som Frank Nordling,

Läs mer

Filmhandledning Lilla spöket Laban Världens snällaste spöke

Filmhandledning Lilla spöket Laban Världens snällaste spöke Filmhandledning Lilla spöket Laban Världens snällaste spöke Längd: 44 minuter Ursprung: Sverige 2008 Språk: Svenska Regi: Karin Nilsson, Lasse Persson, Per Åhlin Rekommenderas för: Förskola förskoleklass

Läs mer