BLACK WIDOWS NY! Sverige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BLACK WIDOWS NY! Sverige"

Transkript

1 PROGRAMGUIDE VÅREN 2016

2 BLACK WIDOWS NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 LÄNGD: 60 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Black Widows är en skandinavisk dramaserie med Cecilia Forss, Beate Bille och Synnöve Macody Lund i huvudrollerna. Dessa tre väninnor har tröttnat på sina odrägliga äkta män och bestämmer sig för att göra sig av med dem allt för att få ett lugnt och fridfullt liv. Men istället dras de ner i en kriminell spiral med mord, mutor och utpressning. Samtidigt kommer mordutredningen allt närmare de tre änkorna. Poliserna som tar sig an fallet spelas av Peter Stormare och Kyrre Hellum. I övriga roller finner vi bland andra Peter Andersson, Katarina Ewerlöf, Johannes Bah Kunke och Måns Nathanelsson.

3 PARNEVIKS SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 9 LÄNGD: 60 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Familjen Parnevik är tillbaka med ännu en säsong från soliga Florida. Parnevik är numera ett namn som inte bara förknippas med Jesper och Bosse, utan även med folkkära Mia som gått rakt in i svenskarnas hjärtan, och med de karismatiska barnen Peg, Penny, Philippa och Phoenix som har fått hundratusentals unga följare i sociala medier. Annars är allt sig lik hemma hos den gästvänliga familjen där dörren alltid står öppen för nya besökare. Även i år bjuder Parneviks in kända svenskar till sitt gigantiska hus i exotiska Jupiter. Men det blir även båtutflykter till tropiska öar och besök i universitetsstaden Savannah i Georgia, där Peg och Penny studerar. Välkommen hem till Parneviks!

4 KAN VI HJÄLPA TILL? NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 LÄNGD: 60 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Tänk dig att du går in på ett byggvaruhus där två proffs plötsligt kommer fram och erbjuder sig att göra jobbet åt dig. Utan betalning. Det låter för bra för att vara sant, men det är just vad Laila Bagge och Björn Christiernsson gör i nya byggprogrammet Kan vi hjälpa till. Gissa om de möts av skeptiska miner när de smyger omkring på svenska byggvaruhus och frågar slumpmässigt utvalda besökare: Kan vi hjälpa till? Snickar-Björn står förstås för byggandet, medan Laila får fritt spelrum för sitt stora fritidsintresse inredningsdesign. I Kan vi hjälpa till? tar Laila och Björn tag i allt från stora renoveringsprojekt till mindre fix hos familjer som aldrig slagit i en spik. Samtidigt får vi se hur det ser ut hemma hos folk och en inblick i hur händig svensken egentligen är.

5 X-FILES NY! Det är tretton år sedan sista avsnittet av den hyllade science fiction-serien X-files sändes, och det har länge spekulerats i om vi kommer att få se en fortsättning. Nu är väntan äntligen över. David Duchovny och Gillian Anderson är tillbaka i rollerna som de ikoniska FBI-agenterna Fox Mulder och Dana Scully. I en miniserie om sex avsnitt får vi nu en fristående fortsättning på den ursprungliga serien, även denna gång skapad av Chris Carter. Upplev den där mystiska känslan som endast Mulder och Scully kan skapa i deras jakt på det okända. Och kom ihåg: the truth is out there SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 6 LÄNGD: 60 MIN

6 REALITYSTJÄRNORNA PÅ GODSET SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 6 LÄNGD: 60 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY På Yxtaholms slott har TV3 samlat åtta av svensk TVs mest älskade, omtalade och omskrivna realitystjärnor. Det är äntligen dags för andra säsongen av Kristallen-nominerade Realitystjärnorna på godset. Här får vi tillbakablickar och minnesvärda klipp med några av våra största profiler sedan dokusåporna dök upp i tablån. Vi får också se nya historier berättas när dessa starka karaktärer möts i dag. I programmet träffas Meral Tasbas (Baren, Club Goa), Isabel Adrian (Robinson, Svenska Hollywoodfruar), Robban Andersson (Expedition: Robinson), Tore Kullgren (FCZ), Qristina Ribohn (Farmen, Club Goa), Jan Emanuel Johansson (Expedition: Robinson), Kristian Täljeblad (Paradise Hotel) och sist men inte minst: glamourösa Victoria Silvstedt (My Perfect Life i USA).

7 CIRKUS MAGALUF NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 24 LÄNGD: 45 MIN. VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Långt borta från ett regnigt och kommunala sommarjobb ligger Magaluf, drömdestinationen för tusentals unga svenskar. Här finns värmen, festerna och drömjobbet att få säsongsarbeta på Grabbarna Grus. På den mytomspunna klubben flockas partysugna svenskar, men det är bara ett fåtal utvalda som får jobba i baren. I Cirkus Magaluf följer vi killarna och tjejerna som lämnar under sommaren för att bo och jobba tillsammans på Grabbarna Grus. Vi får följa med under högsäsongen då hela ön pulserar av fest och bartendrarna har rockstjärnestatus i besökarnas ögon. Men allt är inte bara fest och berömmelse, det innebär också intensiva och långa arbetspass, vänskap, konflikter och dramatik. Oavsett så strävar alla mot samma mål att göra sommaren i Magaluf till den bästa någonsin.

8 SHADES OF BLUE NY! Från prisbelönade filmmakaren Barry Levinson (Rain Man, Sleepers) kommer nu Shades of Blue, en stjärnspäckad polisserie som kretsar runt agenten Harlee Santos (Jennifer Lopez). Harlee är en ensamstående mor som rekryterats för att arbeta under täckmantel för FBIs avdelning för antikorruption i Brooklyn. Men snart ställs hon inför ett moraliskt dilemma. Ska hon göra det hon vet är rätt, eller ska hon försvara kårandan och täcka upp för sina korrupta kollegor? I övriga roller ser vi bland annat Ray Liotta (Maffiabröder, Cop Land) och Drea de Matteo (Sopranos, Sons of Anarchy). SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 LÄNGD: 60 MIN

9 SKOLAN NY! Alla lärarna är samlade i lärarrummet och har måndagsmöte. Rektorn berättar då att han hyrt ut ena klassrummet till Anonyma Alkoholister samtidigt som föräldramötet. Det låter ju som ett skämt. Det är det också. I humorserien Skolan samlas s humorelit för att i sketchform visa alla de där otänkbara situationerna som i deras värld kan uppstå i klassrummen. I rollerna ser vi bland andra Eva Röse, Johan Wester, Anders Jansson, Anna Blomberg, Göran Gillinger och David Sundin. Bänka er i tv-soffan för ett program som får hela familjen att skratta åt s kanske galnaste skola. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 LÄNGD: 30 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

10 UNG OCH BORTSKÄMD NY! De är unga, bortskämda och har aldrig rört ett finger för att hjälpa till hemma. Nu börjar deras största utmaning någonsin när de tillsammans ska lära sig att bli vuxna och ta ansvar. Realityserien Ung och bortskämd är äntligen tillbaka i ny tappning. Vi följer åtta unga vuxna som ständigt blivit upppassade av sina föräldrar och aldrig har hjälpt till hemma. Deltagarna sätts på prov när de lämnas ensamma i ett hus och tvingas prova på vuxenlivet. För första gången måste de försörja sig själva och ta hand om hushållsysslor utan sina föräldrars hjälp. Varje vecka ställs våra unga deltagare inför nya uppdrag, och det är föräldrarna som bestämmer vem som har klarat sig bäst och vem som slutligen står som vinnare. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 8 LÄNGD: 60 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

11 THE GRINDER NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 LÄNGD: 30 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Rob Lowe har en lång och framgångsrik karriär bakom sig och nu är det dags för honom att byta skepnad igen. I komediserien The Grinder spelar han Dean Sanderson Jr, en skådespelare som gjort succé i TV-rollen som advokat. När serien läggs ned bestämmer han sig för att flytta tillbaka till sin hemstad och bli en del av familjeföretaget. Vad vore mer naturligt, familjen driver nämligen en advokatbyrå. Dean är väl insatt när det gäller hur jurister pratar och för sig. Att han inte ÄR advokat ser han som ett mindre problem. Genom åren har vi sett Rob Lowe i filmklassiker som St. Elmos Fire och Youngblood. På senare år har han synts i tv-serier som Parks and Recreations och Californication. I andra roller ser vi bland andra Fred Savage, känd från TV-serien En härlig tid, och Mary Elizabeth Ellis från It's Always Sunny in Philadelphia.

12 CHAMPIONS LEAGUE I vår fortsätter Champions League-festen på TV3! Malmö FF har lämnat turneringen men Zlatan är kvar. Nu är det dags för slutspel som inleds med åttondelsfinaler. Det är vinna eller försvinna som gäller i varje match för storlag som Barcelona, PSG, Manchester City, Juventus, Real Madrid och Bayern München. Efter gruppspelet är det många som tippar att urstarka Barcelona ska ta sin sjätte titel, men även ryska FC Zenit har imponerat. Eller är det äntligen Zlatans tur att vinna den där jävla Champions?

13 LYXFÄLLAN SÄSONG: 20 ANTAL AVSNITT: 9 LÄNGD: 60 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY Ekonomikunskap, värme och tuffa sanningar. Kombinationen har gjort Lyxfällan till en svensk TV-klassiker som nu kommer med sin tjugonde säsong. Flerfaldigt prisbelönt och en av TV3s största tittarsuccér genom tiderna. Våra två experter Patrick Grimlund och Magnus Hedberg åker runt och hjälper svenskar att städa upp sin ekonomi när den har skenat åt fel håll. Vi får följa med när experterna gör sitt yttersta för att visa vägen ur svåra ekonomiska kriser som riskerar att slita familjer i stycken, göra folk hemlösa eller få kärleken att gå i kras. När Lyxfällan kommer på besök har de en enda vecka på sig att stoppa skulderna och få ekonomin på rätt köl igen, men Magnus och Patrick är beredda att göra allt som står i deras makt för att hjälpa de som står på ruinens brant.

14 VÄRLDENS BÄSTA BURGARE NY! Stjärnkrögaren Johan Jureskog har en dröm. Han vill skapa den ultimata hamburgaren. Och var ska man hitta inspirationen till detta om inte i hamburgarens hemland USA? I Världens bästa burgare ger sig Johan Jureskog och programledaren Malin Gramer ut på en roadtrip genom USA, från New York till Kissimmee i Florida, för att hitta ingredienserna till den perfekta burgaren. Slutmålet med resan är att tävla i hamburger-vm. Är det dumdristigt av en svensk att utmana amerikanerna på deras nationalrätt, eller kan den svenske mästerkrögarens syn på råvaror och ingredienser ta hemmanationen med storm? I Världens bästa burgare får tittarna en inblick i den amerikanska matkulturen och massor av recept och inspiration till sina egna grillkvällar. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 6 LÄNGD: 60 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

15 SKÖNHETSFÄLLAN NY! Allt fler svenskar lägger sig under kniven i hopp om att bli vackrare eller för att rätta till något som skapar fysisk eller psykisk plåga. Vissa tar till och med stora risker hos lågpriskliniker utomlands. Men i takt med att allt fler ingrepp utförs ökar också antalet patienter som är missnöjda eller till och med drabbas av ren inkompetens på operationsbordet. I Skönhetsfällan hjälper vi ett antal personer som har misslyckade operationer bakom sig. De får träffa några av s bästa plastikkirurger som gör en medicinsk bedömning om vad som har gått snett och vad som kan göras bättre. Om det är medicinskt möjligt utför kirurgerna nya operationer på patienterna, men bedömningen kan också vara att det är bättre för patienten att låta bli. I Skönhetsfällan får tittarna en ärlig och osminkad bild av skönhetens pris. SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 6 LÄNGD: 60 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

16 ÅTERKOMMANDE & ÖVRIGT TV3 Hoppas det smakar Life in pieces The art of more Handbolls-EM för herrar

17 SCREAM QUEENS NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 13 LÄNGD: 60 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY Det är ingen lek att gå i skolan. Och det är ingen lek att ta sig in i de populäraste studentföreningarna på amerikanska universitet. Det upptäcker Grace som vill bli medlem hos Kappa Sorority. Men uttagningen blir hård. Extra hård. För plötsligt börjar medlemmarna dö en efter en. Och de mördas på de mest uppfinningsrika vis. Så inleds Scream Queens, en serie där skräckfilmsestetik blandas med collegehumor och drama. Bakom serien ligger Ryan Murphy, Brad Falchuk och Ian Brennan som varit med och skapat Glee och American Horror Story. I huvudrollen syns Emma Roberts, som varit med just i American Horror Story. I rollen som rektor på det morddrabbade universitetet ser vi Jamie Lee Curtis. Och för er som inte vet, Scream Queens kallas de kvinnliga skådespelare som medverkat mycket i skräckfilm. Och drottningen i sammanhanget är Jamie Lee Curtis.

18 LAST MAN ON EARTH Efter den ofattbara händelsen år 2022 finns bara en enda människa kvar i världen: Phil Miller. Det är två år efter katastrofen och Phil längtar efter sällskap. Han får mer än vad han önskat sig när sällskapet dyker upp i form av fler överlevare. Till slut fortsätter han sin resa ackompanjerad av den minst sagt speciella Carol. De bestämmer sig för att åka tillbaka till Tuscon i hopp om att återförenas med sina gamla vänner. Men när de kommer dit upptäcker de att alla har flyttat till Malibu. Skådespelaren och komikern Will Forte (Saturday Night Live, 30 Rock, Parks and Recreation) har skapat serien och spelar dessutom huvudrollen. Den enerverande Carol spelas av Kristen Schaal som synts i serier som Ugly Betty, 30 Rock, Modern Family samt Glee. SÄSONG: 2 ANTAL AVSNITT: 18 LÄNGD: 30 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV6 PLAY

19 SIMPSONS SÄSONG: 27 ANTAL AVSNITT: 22 LÄNGD: 30 MIN När Simpsons för första gången visades som en del av The Tracey Ullman Show 1987 kunde seriens skapare Matt Groening knappast ana vad som komma skulle. Nu har Simpsons vunnit alla tänkbara priser och slagit oräkneliga rekord. Folk världen över har provocerats av och skrattat ihjäl sig åt den gulhyade familjen från Springfield. Pappa Homer, mamma Marge, sonen Bart och döttrarna Lisa samt Maggie har blivit som älskade familjemedlemmar för fansen. FAMILY GUY SÄSONG: 15 ANTAL AVSNITT: 20 LÄNGD: 30 MIN Den dysfunktionella och märkliga familjen Griffin från Quahog, Rhode Island, har för evigt skrivit in sig i rekordböckerna när det kommer till animerad humor. Den träffsäkra skildringen av den överviktige och självgode pappan Peter Griffin är bara en av flera fantastiska karaktärer i denna TV-succé. Peters paranta fru Lois gör allt för att hålla ihop familjen där emo-nörden Meg, den onde babyn Stewie och den glad-dumma tonåringen Chris utmanar hunden Brian om de vassaste replikerna. Det är inte bara i vi älskar vårt Family Guy. Det gör man över hela världen.

20 ÅTERKOMMANDE & ÖVRIGT TV6 Sex&drugs&rock&roll Vampire diaries Grimm Fresh off the boat American dad

21 BAKA MED MANUELA NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 32 LÄNGD: 30 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV8 PLAY Nu kommer äntligen ett bakprogram där du både inspireras och lär dig att med några enkla knep baka alla smarriga bakelser själv. Under våren får vi följa med i internetfenomenet och fembarnsmamman Manuela Kjelens rosaskimrande, retrodoftande men framförallt välsmakande värld. För trots att hennes namn hittills varit relativt okänt utanför bakningsvärlden så är Manuelas blogg och Instagram ett internationellt fenomen med miljoner fans och följare över hela världen. Manuela bjuder på sina bästa recept och lär oss hur vi enkelt kan upprepa succén i våra egna kök. För Manuela är helt självlärd och vet bättre än någon hur man gör underbara bakverk utan att först ha gått ett helt liv i kockskola.

22 EFTERLYST Efterlyst är tillbaka med sin 51:a säsong. I Efterlyst löser vi liksom tidigare grova brott, men nu på nätet där vi ständigt kan vara aktuella och ta hjälp av våra Facebookföljare. I TV-studion fördjupar vi, följer upp och diskuterar brottsfallen. I Efterlyst möter du som vanligt poliserna som utreder brotten, du möter offren och de anhöriga som berättar och experterna som hjälper oss att förstå människorna bakom kriminaliteten. Efterlyst är programmet du vänder dig till när du vill veta mer om brottsfallen som hela pratar om. Programledare för Efterlyst är journalisten och författaren Katarina Wennstam, skådespelaren och fd kriminalpolisen Hasse Brontén samt Tage Åström, fd kriminalkommissarie med fokus på organiserad brottslighet. SÄSONG: 51 ANTAL AVSNITT: TBA LÄNGD: 60 MIN. VISAS ÄVEN PÅ TV8 PLAY

23 MORDEN I MIDSOMER Ondskan i paradiset är en uråldrig historia som sällan har berättats så väl som i folkkära Morden i Midsomer. Deckarserien är baserad på Caroline Grahams prisbelönta romaner om utpressning, intriger, svek, otrohet och mord och utspelar sig i vykortsidylliska Midsomer. I byn där ingen någonsin glömmer en oförrätt behöver poliskommissarie Barnaby aldrig gå sysslolös. SÄSONG: 15 ANTAL AVSNITT: 6 LÄNGD: 90 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV8 PLAY

24 KOMMISSARIE BANKS Kommissarie Banks är en nervkittlande detektivserie baserad på de prisbelönta kriminalromanerna av Peter Robinson. Den egensinnige kriminalkommissarien Alan Banks tar sig an en rad blodiga och svårlösta fall som utspelar sig i en annars idyllisk brittisk småstad. I säsongens första avsnitt kidnappas en elvaårig pojke från sitt hem, och när Banks och hans kollegor börjar nysta i försvinnandet så tätnar mysteriet. Fallet visar sig snart ha kopplingar till knarkhandel, och ingen i pojkens närhet kan till slut undgå misstanke. SÄSONG: 3 ANTAL AVSNITT: 3 LÄNGD: 90 MIN VISAS ÄVEN PÅ TV8 PLAY

25 FATHER BROWN SÄSONG: 4 ANTAL AVSNITT: TBA LÄNGD: 60 MIN Father Brown är en av de mest älskvärda karaktärerna från den brittiska deckarkulturen. En katolsk präst som bär formlösa kläder och ett stort paraply han ofta tappar bort. Han har även en fallenhet för att lösa kluriga brott. Browns insikt i mänsklig ondska grundar sig i att han genom kyrkan ägnat sitt liv åt att lyssna på människors bekännelser. Serien utspelar sig i en pittoresk by på landsbygden under 1950-talet. Vi ser stora vackra herrgårdar, kyrkor, hemliga trädgårdar och en rad fängslande mysterier. Father Brown är baserad på G.K. Chestertons klassiska böcker.

26 ÅTERKOMMANDE & ÖVRIGT TV8 Great interior design challenge Restoration man Chicago fire Undercover boss UK Navy CIS The mentalist Motive Top chef Celebrity masterchef The profit

27 AX MEN Djupt inne i skogarna i nordöstra Amerika finns männen med ett av världens farligaste jobb. De är timmerhuggare vars uppgift är att fälla träd där ingen maskin kommer åt och det är ingen lätt match. Dåligt väder, en oförutsägbar terräng och maskiner som ofta går sönder. Dessa modiga råbarkade män riskerar dagligen sina liv. SÄSONG: 5-6 ANTAL AVSNITT: 40 LÄNGD: 60 MIN

28 HANDBOLLS-EM HERRAR Ett av våra mest folkkära landslag reser till EM i Polen. Samtliga s matcher sänds i TV3 och flera andra på TV10. Ola Wenström är programledare och legendariska kommentatorsparet Robert Perlskog och Claes Hellgren ramar in matcherna. Frida Nordstrand och Johan Kücükaslan är reportrar på plats.

29 ICE ROAD TRUCKERS Under två månader varje år beger sig en grupp män sig till Kanadas tundra för att ta sig an ett livsfarligt jobb. Gruvorna i norra Kanada innehåller diamanter och guld värda flera miljarder dollar, och det enda sättet att förse gruvarbetarna med förnödenheter är att köra hundratals kilometer i svåra väderförhållanden på isiga vägar och över frusna sjöar. Varje förare är tränad i överlevnadsstrategier, från att kunna laga sin lastbil i extrem kyla, till att snabbt fly från bilen om isen brister. Möt männen och kvinnorna som färdas under hemska väderförhållanden, på isiga vägar, över frusna sjöar och i snöstormar. SÄSONG: 5 ANTAL AVSNITT: 16 LÄNGD: 60 MIN

30 NHL TV10 sänder en match med studio på bästa sändningstid per månad från världens bästa hockeyliga. I studion hittar vi programledare Niklas Jihde och experter som Mattias Notan Norström, Erik Granqvist och Håkan Södergren. Följ svenska superstjärnor som Henrik Lundqvist, Gabriel Landeskog, Erik Karlsson och Oliver Ekman Larsson i jakten på Stanley Cup.

31 FORMEL 1 Välkommen till motorvärldens finrum. TV10 direktsänder varje kval under F1-säsongen, från klassiska banor som Monaco och Monza, och ger dessutom fylliga sammandrag efter varje race. Det här är serien där superstjärnor som Lewis Hamilton, Nico Rosberg och Sebastian Vettel gör upp om titeln. Och vi har äntligen en svensk på banan. Marcus Ericsson från Kumla gör sin tredje säsong i F1.

32 SPEEDWAY Följ hela Speedway GP-säsongen på TV10. Från Friends Arena i Solna till Melbourne, Australien. Speedway GP är ligan där världens bästa speedwayförare gör upp om världsmästartiteln. Följ våra svenska Speedway-ess och världsstjärnor som Tai Woffinden, Greg Hancock och Nicki Pedersen.

33

REALITYSTJÄRNORNA PÅ GODSET

REALITYSTJÄRNORNA PÅ GODSET TABLÅER I APRIL APRIL REALITYSTJÄRNORNA PÅ GODSET v. 14 Tisdag 20.00 2/6 På Yxtaholms slott har TV3 samlat åtta av svensk TVs mest älskade, omtalade och omskrivna realitystjärnor. Det är äntligen dags

Läs mer

PARNEVIKS SPONS PLAY. Premiär Dag Tid Yr/Ep. v. 5 Tisdag /9

PARNEVIKS SPONS PLAY. Premiär Dag Tid Yr/Ep. v. 5 Tisdag /9 TABLÅER I FEBRUARI FEBRUARI PARNEVIKS Yr/Ep SPONS PLAY v. 5 Tisdag 20.00 2/9 Familjen Parnevik är tillbaka med ännu en säsong från soliga Florida. Parnevik är numera ett namn som inte bara förknippas med

Läs mer

DEN STÖRSTA DAGEN NY! Sverige

DEN STÖRSTA DAGEN NY! Sverige PROGRAMGUIDE HÖSTEN 2016 DEN STÖRSTA DAGEN NY! SÄSONG: 1 ANTAL AVSNITT: 4 Bröllopet, 30-årsdagen, studenten, dopet. Det finns några få tillfällen i livet som är värda att fira med extra stora fester. Den

Läs mer

De Complete 180: Andy Esche, personliga vittnesbörd Grundare av MissingPets.com 1. Mitt namn är Andy Esche, grundare av missingpets.com. 2.

De Complete 180: Andy Esche, personliga vittnesbörd Grundare av MissingPets.com 1. Mitt namn är Andy Esche, grundare av missingpets.com. 2. De Complete 180: Andy Esche, personliga vittnesbörd Grundare av MissingPets.com 1. Mitt namn är Andy Esche, grundare av missingpets.com. 2. Under mitt liv, har Gud gett mig två visioner att hjälpa människor.

Läs mer

Avigajl. 1 Sam 25:6b-11

Avigajl. 1 Sam 25:6b-11 Avigajl Förra söndagen sa jag att denna söndag skulle det handla om Avigail och de flesta av er såg ut som frågetecken. Och vem vet, det kanske ni kommer att göra idag också efter den här predikan. Jag

Läs mer

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande.

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Ämne: Historia Arbetssätt: Läsa in mig på ämnet, både genom böcker(om det går) och

Läs mer

Hej alla bokläsare! Nu är det åter dags för lite trevliga boktips! Ha en skön läshöst önskar Martina & Petra

Hej alla bokläsare! Nu är det åter dags för lite trevliga boktips! Ha en skön läshöst önskar Martina & Petra Hej alla bokläsare! Nu är det åter dags för lite trevliga boktips! Ha en skön läshöst önskar Martina & Petra Verktygsapan och semestersabotören (Hcf, Bilderbok) Författare och illustratör: Chris Monroe

Läs mer

Världskrigen. Talmanus

Världskrigen. Talmanus Världskrigen I början av 1900-talet var det två stora krig, första och andra världskriget. Många barn hade det mycket svårt under krigen. Men de som krigade tyckte inte att de hade något ansvar för barnen

Läs mer

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer.

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer. 1. Solen var precis på väg upp och där ute på den lilla grusplanen intill byn kunde man redan se Santos springa omkring med den bruna slitna läderbollen som han gjorde varje dag. Oavsett om det var vardag

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

Informatör åt polisen lämnades utan skydd

Informatör åt polisen lämnades utan skydd Informatör åt polisen lämnades utan skydd Bokmärk artikel Publicerad i dag 00:01 Foto: Magnus HallgrenJohan lämnades utan skydd efter att ha arbetat som informatör åt polisen. Riksdagen har överlåtit åt

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

PARNEVIKS SPONS VIAFREE

PARNEVIKS SPONS VIAFREE FEBRUARI PARNEVIKS Premiär Dag Tid Yr/Ep SPONS VIAFREE v.6 Tisdag 20.00-21.00 3/8 Parneviks är tillbaka på TV3 med en tredje säsong. Trots att familjen numera är utspridd över världen kunde de inte motstå

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Det är en alldeles vanlig morgon hos. tog fram sin mobil för att få bildbevis på att en man faktiskt bytte blöja.«

Det är en alldeles vanlig morgon hos. tog fram sin mobil för att få bildbevis på att en man faktiskt bytte blöja.« rikskänd lattepappa Han började blogga för mamma och pappa hemma i Italien. Men när italiensk media fick nys om mannen som flyttade till Sverige och blev föräldraledig lattepappa, dröjde det inte länge

Läs mer

Våldsutsatta, hemlösa kvinnor med missbruk

Våldsutsatta, hemlösa kvinnor med missbruk Våldsutsatta, hemlösa kvinnor med missbruk Internationella brottsofferdagen 2015 Vem är jag och vad gör jag här? Vilka personer talar jag om? Boendeverksamheten Varför särskilt utsatta? Språkets betydelse

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Peter och jag är 10 år. Jag går på Kajsaskolan. Min kompis heter Jonathan och går i min klass. Jag är rädd för min rektor på skolan, för varje dag går hon

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning kapitel 1 s.1 kapitel 3 s.3 kapitel 5 s.5 kapitel 2 s.2 kapitel 4 s.4 kapitel 6 s.6 Kapitel 1 Abdullah? Abdullah Alshori vaknade klockan 6.00 med tårta på sängen. Han fyller 18 år

Läs mer

Denna lektion är hämtad ur Svenska Direkt 7 av Cecilia Peña, Lisa Eriksson och Laila Guvå

Denna lektion är hämtad ur Svenska Direkt 7 av Cecilia Peña, Lisa Eriksson och Laila Guvå Denna lektion är hämtad ur Svenska Direkt 7 av Cecilia Peña, Lisa Eriksson och Laila Guvå Svenska Direkt består av en grundbok och två studieböcker. I studieböckerna ges möjlighet till såväl extra träning

Läs mer

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf Herren behöver dem Av: Johannes Djerf Jag tänkte börja med att fråga om någon vet vilken produkt som denna logga tillhör? (bild). Karlsson Klister, det som är känt för att kunna laga allt. Det lagade mina

Läs mer

Skapad för att glädja Gud

Skapad för att glädja Gud Predikan Smyrnakyrkan 2015-02- 01 Skapad för att glädja Gud Predikan Smyrnakyrkan 2015-02- 01 Skapad för att glädja Gud För två veckor sen så inledde vi vår temaserie Ett meningsfullt liv med att Peter

Läs mer

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande.

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Ämne: Historia Arbetssätt: Läsa in mig på ämnet, både genom böcker(om det går) och

Läs mer

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Barnens Ö funderingsfrågor, diskussion och skrivövning

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Barnens Ö funderingsfrågor, diskussion och skrivövning en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Barnens Ö funderingsfrågor, diskussion och skrivövning Ämne: Svenska, SVA, SFI Årskurs: 7-9, Gym, Särgymn, Vux, Särvux Lektionstyp: reflektion

Läs mer

Jona. Jona bok är en profetbok, men en väldigt annorlunda sådan, och också en väldigt kort, du läser ut den snabbt hemma i em.

Jona. Jona bok är en profetbok, men en väldigt annorlunda sådan, och också en väldigt kort, du läser ut den snabbt hemma i em. Jona Det är gött att Jona bok finns med i Bibeln. Det berättas om många män och kvinnor i Bibeln som upplever att Gud kallar dem och vill dra dem in i sitt uppdrag, men som inte tror på sig själva, Jeremia

Läs mer

Dennis kamp. Läsförståelse - Kapitel 1. Elevmaterial. Elevmaterial. Frågor på raden (Du kan läsa och hitta svaret i texten.)

Dennis kamp. Läsförståelse - Kapitel 1. Elevmaterial. Elevmaterial. Frågor på raden (Du kan läsa och hitta svaret i texten.) SIDAN 1 Läsförståelse - Kapitel 1 1. Varför tycker Dennis att det är skönt att bo själv? 2. Vad är det för dag, i kapitel 1? 3. Hur länge har Dennis varit arbetslös? 4. Varför blev Dennis mamma galen på

Läs mer

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 Predikan, Korskyrkan Borås den 15 oktober 2006, av Micael Nilsson När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 SARA Den är veckan har jag stämt möte med Sara. Det har inte varit så enkelt

Läs mer

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Du är tryggheten Att vara ett stöd och en lugn, trygg punkt för ditt barn är om möjligt ännu viktigare när barnet hamnar på sjukhus.

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare!

Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare! White Paper #6 Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare! Malin Trossing för Kontentan, augusti 2013 Kontentan Förlags AB www.kontentan.se För att bli programmerare krävs flera års programmeringsutbildning

Läs mer

Erik på rally Lärarmaterial

Erik på rally Lärarmaterial sidan 1 Böckerna om Erik Författare: Torsten Bengtsson Vem är Erik? Huvudpersonen i böckerna är Erik, en nyfiken och ganska så orädd liten kille. Läsaren får följa med Erik i hans vardag och de utmaningar

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 32 Fredag 29 oktober 2010

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 32 Fredag 29 oktober 2010 LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 32 Fredag 29 oktober 2010 NORRBOTTEN Poliser grep utpressare Många maskerade poliser stoppade en bil i centrala Piteå i lördags. Poliserna hade vapen i händerna när dom drog ut två

Läs mer

Kejsarn av Portugallien

Kejsarn av Portugallien en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Kejsarn av Portugallien - högläsning med uppgifter, läs- och funderingsfrågor, skriv ett författarporträtt Det här är en serie lektioner

Läs mer

Juniorbladet 1/2016 2016-04-04. Loftahammars Golfklubb www.loftahammarsgk.se. Hej golfvänner,

Juniorbladet 1/2016 2016-04-04. Loftahammars Golfklubb www.loftahammarsgk.se. Hej golfvänner, Juniorbladet 1/2016 Hej golfvänner, Nu gäller det att Du börjar planera golfsäsongen 2016 för att få ut så mycket så möjligt av denna fantastiska sport! I det här Juniorbladet har vi listat alla aktiviteter

Läs mer

Allan Zongo. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Henrik Einspor

Allan Zongo. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Henrik Einspor Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Henrik Einspor Vad handlar boken om? Max har en rymdvarelse, Allan Zongo hemma hos sig. Den har råkat landa i deras trädgård med sitt rymdskepp. Max mamma är på sjukhuset,

Läs mer

pär lagerkvist 1891-1974

pär lagerkvist 1891-1974 pär lagerkvist 1891-1974 BIOGRAFI Föddes i Domprostgården i Växjö 23 maj 1891 Pappa Anders Lagerkvist var bangårdsförman och bodde i en en-rumslägenhet i huset. 1876 gifte han sig med Hanna Magnusson från

Läs mer

Kristet Sällskapande Stefan Forsbäck 2007

Kristet Sällskapande Stefan Forsbäck 2007 Kristet Sällskapande Stefan Forsbäck 2007 INLEDNING Kärlek är något underbart! Säkert det finaste vi kan uppleva! Vi längtar alla efter att vara riktigt älskade och få bli överösta av någons uppmärksamhet.

Läs mer

Fakta om Malala Yousafzai

Fakta om Malala Yousafzai SIDAN 1 Lärarmaterial Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. VAD HANDLAR BOKEN OM? Boken handlar om Malala, den yngsta någonsin som har fått Nobels fredspris. I boken får vi veta hur Malala vuxit

Läs mer

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den Halvmånsformade ärr Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den kalla luften. Det är inte så varmt längre. Dagen har börjat sjunka in i natten. Mamma talar

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

1. Här är Zlatan X. Jag är Zlatan 2. Zlatan Ibrahimovic. www.tipspromenadfragor.se

1. Här är Zlatan X. Jag är Zlatan 2. Zlatan Ibrahimovic. www.tipspromenadfragor.se 1 I boken om Zlatan får vi ta del av det hårda livet i Malmös Rosengård, och vägen framåt mot att bli en av världens största fotbollslirare! Lasse Arnell i Aftonbladet recenserar boken: Det här är nog

Läs mer

Lättläst beskrivning av handlingen

Lättläst beskrivning av handlingen Lättläst beskrivning av handlingen VIKTIGA PERSONER I FÖRESTÄLLNINGEN Greve Almaviva en adelsman, han bestämmer på godset Grevinnan Rosina Almaviva en adelsdam, gift med greven Susanna grevinnans kammarjungfru,

Läs mer

Välkommen till ditt nya liv. vecka 13-16

Välkommen till ditt nya liv. vecka 13-16 Välkommen till ditt nya liv uppföljning vecka 13-16 Även om du inte längre tar CHAMPIX, fortsätter LifeREWARDSprogrammet att ge dig råd och stöd i ytterligare 4 veckor och hjälper dig vara en före detta

Läs mer

7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv

7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv 7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv Lagom är bäst, eller? Om vi säger något tillräckligt ofta tenderar det ju att bli sant, eller hur? Jag gissar att Du, mer eller mindre medvetet,

Läs mer

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014?

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Stipendiet som premierar framtidens ledare. Det finns de som trotsar regn och mysiga hemmakvällar för att öva tillslag med några tolvåringar.

Läs mer

Ali & Eva KAPITEL 7 LÄSFÖRSTÅELSE KORTA SVAR

Ali & Eva KAPITEL 7 LÄSFÖRSTÅELSE KORTA SVAR KAPITEL 7 LÄSFÖRSTÅELSE Rätt eller fel? rätt fel det kan man inte veta 1. har sovit dåligt därför att han har ont i kroppen. 2. Den här måndagsmorgonen är det vackert väder. 3. Eva gav ett blå- och vitrandigt

Läs mer

Erik dyker Lärarmaterial

Erik dyker Lärarmaterial sidan 1 Böckerna om Erik Författare: Torsten Bengtsson Vem är Erik? Huvudpersonen i böckerna är Erik, en nyfiken och ganska så orädd liten kille. Läsaren får följa med Erik i hans vardag och de utmaningar

Läs mer

Tjejer är någonting fint och ska inte untyttjas... Elever på Angeredgymnasiet om trafficking och prostitution

Tjejer är någonting fint och ska inte untyttjas... Elever på Angeredgymnasiet om trafficking och prostitution Tjejer är någonting fint och ska inte untyttjas... Elever på Angeredgymnasiet om trafficking och prostitution Den mest integritetskränkande handlingen en individ kan utsättas för måste vara just påtvingade

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15 1 Tunadalskyrkan 13 09 01 Jag har en dröm Amos 9:11-15 I dagarna är det femtio år sedan Martin Luther King jr höll sitt berömda tal i Washington, där han sade I have a dream, Jag har en dröm, och som blev

Läs mer

Om skaparen. Tomas Öberg är idag entreprenör, föreläsare och på gång med sin första självbiografi Ilska, kärlek och framgång från insidan och ut.

Om skaparen. Tomas Öberg är idag entreprenör, föreläsare och på gång med sin första självbiografi Ilska, kärlek och framgång från insidan och ut. Om skaparen Tomas vet exakt vad han pratar om eftersom allt han förmedlar är självupplevt. Å ena sidan Mr Destruktiv med droger, slagsmål, mobbing och självhat i bagaget. Å andra sidan en stark vilja att

Läs mer

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn Lyssna på barnen 1 En tanke att utgå ifrån För att förstå hur varje unikt barn uppfattar sin specifika situation är det

Läs mer

10MILA 2009. Äktaboden, SKÅNE

10MILA 2009. Äktaboden, SKÅNE 10MILA 2009 Äktaboden, SKÅNE När kaveln så fjärran från fädernet hamnat, i marker runt Klippan och Perstorp den landat. Att trehundrafemtio årsvarv har förflutit, sen Skåne med danskarna banden brutit,

Läs mer

Mediedjungeln (sas) mediekunskap för barn

Mediedjungeln (sas) mediekunskap för barn Lärarhandledning för Svenska som andraspråk Av-nummer: 21222tv1-5 av Carolina Ahnhem De fem första programmen i serien Mediedjungeln handlar om hur man gör TV, radio, nyhetsprogram, såpor och hur man skriver

Läs mer

Jag kanske är utvecklingsstörd men kalla mig inte för MONGO

Jag kanske är utvecklingsstörd men kalla mig inte för MONGO NICOTEXT Jag kanske är utvecklingsstörd men kalla mig inte för MONGO Inga delar av denna bok får kopieras eller reproduceras utan skriftligt godkännande av förlaget. Förlaget och författarna ansvarar

Läs mer

INDISKA BERÄTTELSER DEL 9 RAMA OCH SITA av Tove Jonstoij efter Ramayana berättelse. Berättare: Magnus Krepper. Indiska Berättelser del 9

INDISKA BERÄTTELSER DEL 9 RAMA OCH SITA av Tove Jonstoij efter Ramayana berättelse. Berättare: Magnus Krepper. Indiska Berättelser del 9 INDISKA BERÄTTELSER DEL 9 RAMA OCH SITA av Tove Jonstoij efter Ramayana berättelse Berättare: Magnus Krepper Indiska Berättelser del 9 Har du någon gång tänkt på hur den värsta av alla demoner skulle kunna

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

Övning: Dilemmafrågor

Övning: Dilemmafrågor Övning: Dilemmafrågor Placera föräldrarna i grupper med ca 6-7 st/grupp. Läs upp ett dilemma i taget och låt föräldrarna resonera kring tänkbara lösningar. Varje fråga kan även visas på OH/ppt samtidigt,

Läs mer

- Jag bor i ett hus tillsammans med min man, min. son och min dotter. Huset är gammalt, men^vi har. :om mycket. Vi har också en stor trädgård.

- Jag bor i ett hus tillsammans med min man, min. son och min dotter. Huset är gammalt, men^vi har. :om mycket. Vi har också en stor trädgård. BOSTAD Hur bor du? Malin Fasth bor i Jonsered. - Jag bor i ett hus tillsammans med min man, min son och min dotter. Huset är gammalt, men^vi har :om mycket. Vi har också en stor trädgård. ^ ODe"tä7mycket

Läs mer

Berättelsen vi befinner oss i

Berättelsen vi befinner oss i Berättelsen vi befinner oss i Ola Wingbrant 2014-11-08 Introduktion Det känns roligt och inspirerande att få stå här igen. Att åter ha fått förtroendet. Jag som står här heter Ola Wingbrant och predikar

Läs mer

PROGRAM SAGA #100. Ett läger i sagornas och scoutings anda. Välkomna! Kom ihåg att ta med en egen tröja!!! LÄGERTRÖJOR UTLÅNING AV BOLLAR M.M.

PROGRAM SAGA #100. Ett läger i sagornas och scoutings anda. Välkomna! Kom ihåg att ta med en egen tröja!!! LÄGERTRÖJOR UTLÅNING AV BOLLAR M.M. PROGRAM SAGA #100 SIDA 12 KOPPARBO STIFTELSEN SCOUTHISTORIA Scouthistoria är en mötesplats där det finns möjlighet att diskutera scouting 100år. Genom att teckna vad scouting är för dig och andra aktiviteter

Läs mer

REFLEKTIONER UTIFRÅN PSALM 85

REFLEKTIONER UTIFRÅN PSALM 85 REFLEKTIONER UTIFRÅN PSALM 85 SANNING BARMHÄRTIGHET RÄTTVISA FRED Baserat på en text ur boken Reconcile: Conflict Transformation for Ordinary Christians av John Paul Lederach. Bearbetad till drama av Kat

Läs mer

Fastlagssöndagen. Esto mihi. Kärlekens väg

Fastlagssöndagen. Esto mihi. Kärlekens väg Fastlagssöndagen Esto mihi Kärlekens väg Fastlagssöndagen anger tiden före fastan. De tre dagarna i fastlagen är Fastlagssöndag, fläskmåndag och fettisdag. Sedan kommer Askonsdag, då fastan börjar. Ordet

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Diskussionsfrågor till Världsklass

Diskussionsfrågor till Världsklass Diskussionsfrågor till Världsklass ISBN 91-47-11039-1, www.liber.se Kapitel 1 Ett nytt läsår 1. Vilka förväntningar hade Martina på det nya läsåret? 2. Kristin tyckte att Eva var unik. Vad tror du att

Läs mer

KRISTALLENGALAN VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY

KRISTALLENGALAN VISAS ÄVEN PÅ TV3 PLAY PROGRAMGUIDE HÖSTEN 2015 KRISTALLENGALAN Årets stjärnspäckade gala sänds direkt från Stockholmsmässan där landets största TV-profiler kommer att framträda. Det blir humor, sång och andra överraskningar.

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

ANN-CHARLOTTE EKENSTEN SIDAN

ANN-CHARLOTTE EKENSTEN SIDAN SIDAN 1 Lärarmaterial Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. VAD HANDLAR BOKEN OM? Ivar gillar djur, framförallt pandor. I skolan blir han retad för att han kan så mycket om pandor. Coola Saga

Läs mer

Vilja lyckas. Rätt väg

Vilja lyckas. Rätt väg Vilja lyckas Rätt väg Till Fadern genom Mig Predikan av pastor Göran Appelgren Läsningar: Ps 23; Joh 14:1-11; SKR 538. Och vart jag går, det vet ni. Den vägen känner ni. Thomas sade: Herre, vi vet inte

Läs mer

Månadsbrev från bibliotekens barnavdelningar i november 2013

Månadsbrev från bibliotekens barnavdelningar i november 2013 Månadsbrev från bibliotekens barnavdelningar i november 2013 Vi är inne i en av de mörkaste tiderna på året. Kanske är det därför som böckerna jag tipsar om rymmer allvar och som får oss att fundera och

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning 1. Kapitel 1 Introduktion av huvudpersonen, sida 1 2. Kapitel 2 Dagen med barnen, sida 2 3. Mysteriet, sida 3 4. Kapitel 4 Besvikelsen, sida 4 5. Misstänkt fel, sida 5 6. Arresteringen,

Läs mer

Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling

Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling I samband med att jag coachade en verksamhetschef för ett gruppboende fick jag vara med om en märkbar utveckling. Chefens överordnade ringde mig och berättade att chefen

Läs mer

Berättare i första hand

Berättare i första hand Berättare i första hand Porträtt. En pojke i fritidsgruppen som skulle flytta ville ha med sig sina favoritberättelser. Det blev startskottet för Ulf Sindts författarkarriär. Text Marie Bengts Foto Viktor

Läs mer

DET STORA HOPPET. v. 42 Tisdag /8. Premiär Dag Tid Yr/ep

DET STORA HOPPET. v. 42 Tisdag /8. Premiär Dag Tid Yr/ep OKTOBER DET STORA HOPPET Premiär Dag Tid Yr/ep v. 42 Tisdag 20.00 1/8 I Det stora hoppet kan sex tjejer vinna sina drömmars häst, men bara om deras pappor är beredda att lägga bort sin prestige och ge

Läs mer

SVENSKA Inplaceringstest B

SVENSKA Inplaceringstest B SVENSKA Inplaceringstest Vilket av de fyra alternativen är rätt? Exempel: Svar: Har du tidningen idag? A läsa läst läser läste är rätt 1. et är viktigt att läser texten noga. A en er honom man 2. - Jag

Läs mer

Barnets rättigheter. Barnkonventionen

Barnets rättigheter. Barnkonventionen Barnets rättigheter Barnkonventionen Viktiga regler De olika reglerna i konventionen om barnets rättigheter kallas för artiklar Det finns 54 artiklar Alla regler är lika viktiga. Men det är ändå några

Läs mer

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13 Vetlanda kommun Kvarnens förskola Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13 Barnen på Ugglan är sugna på Äventyr igen. Genom vår egen Uggla Hedvig har vi fått kontakt med en god Sagofe som heter Miranda. Hon

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM. En lärarhandledning. Rekommenderad från åk. 3-6

Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM. En lärarhandledning. Rekommenderad från åk. 3-6 Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM En lärarhandledning Rekommenderad från åk. 3-6 1 TILL DIG SOM LÄRARE En historia kan berättas på många sätt. Ja, ibland berättas samma historia på flera olika vis.

Läs mer

Pittstim Pissbomber, skogsporr och kärlek 15 berättelser om att vara kille

Pittstim Pissbomber, skogsporr och kärlek 15 berättelser om att vara kille ITT tim Pittstim Pissbomber, skogsporr och kärlek 15 berättelser om att vara kille Huvudredaktör: Inti Chavez Perez Redaktör: Zanyar Adami Wahlström & Widstrand innehåll 10 Förord 20 Axel Gordh Humlesjö

Läs mer

kunna driva organisationen, de övriga som arbetar inom Canine Therapy Corps gör detta som volontärer.

kunna driva organisationen, de övriga som arbetar inom Canine Therapy Corps gör detta som volontärer. Resan till Chicago IAHAIO är en paraply organisation som arbetar för att skapa nätverk mellan olika organisationer och verksamheter som arbetar inom HAI fältet (Human- animal- interaction). Deras stora

Läs mer

Berättarstunden. Termin 1: Tidsresan. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 1: Tidsresan. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 1: Tidsresan Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 1: Tidsresan Pernilla Kans, Elin Ulander, 2008 Illustrationer

Läs mer

Donny Bergsten. Skifte. vintern anlände i natt den har andats över rosor och spindelnät en tunn hinna av vit rost

Donny Bergsten. Skifte. vintern anlände i natt den har andats över rosor och spindelnät en tunn hinna av vit rost Donny Bergsten Skifte vintern anlände i natt den har andats över rosor och spindelnät en tunn hinna av vit rost bäcken syr sitt täcke igelkotten luktar på vinden ute på havet seglar ett skepp mot horisonten

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör 1978 Scen 1. Personer emma jerry robert en servitör 1977 är Emma 38 och Jerry och Robert 40. * Betrayal hade premiär på National Theatre i London, 15 november 1978, i regi av Peter Hall. Pub. 1977. Vår.

Läs mer

Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan. Susanne Bogren och Nanna Klingen

Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan. Susanne Bogren och Nanna Klingen Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan Susanne Bogren och Nanna Klingen Det lustfyllda samarbetet I ett kreativt arbetslag får alla pedagoger som arbetar tillsammans i barngruppen samma

Läs mer

Releaser Kvartal 3. Kontakt HYR och KÖP Henrik Johansson (order@njutafilms.com) Mer info om samtliga titlar http://www.njutafilms.

Releaser Kvartal 3. Kontakt HYR och KÖP Henrik Johansson (order@njutafilms.com) Mer info om samtliga titlar http://www.njutafilms. Releaser Kvartal 3 2016 Releasedatum: Hyrtitlar Njutafilms Q3 2016: 1 augusti Pojken och världen (Biovisad) 8 augusti Två nätter till morgon (Biovisad) 15 augusti Det helt nya testamentet (Biovisad) 12

Läs mer

Vad handlar boken om? Vem passar boken för? Mål från Lgr 11: ring mig Lärarmaterial. Författare: Thomas Halling

Vad handlar boken om? Vem passar boken för? Mål från Lgr 11: ring mig Lärarmaterial. Författare: Thomas Halling sidan 1 Författare: Thomas Halling Vad handlar boken om? Boken handlar om Dennis Strid. Han är en kille som bor ensam i en lägenhet tillsammans med sin pitbull, Blixt. Dennis är arbetslös och fyller sina

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande Granskningsrapport Brukarrevision Londongatan Boende för ensamkommande 2014 . INLEDNING Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Om jag skulle beskriva mig själv och mina intressen så skulle inte ordet politik finnas med. Inte för att jag tror att det är oviktigt på något sätt. Men jag har ett

Läs mer

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum - högläsning med uppgifter, läs- och funderingsfrågor till Thérèse Raquin

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum - högläsning med uppgifter, läs- och funderingsfrågor till Thérèse Raquin en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Brottslig kärlek - högläsning med uppgifter, läs- och funderingsfrågor till Thérèse Raquin Det här är serie lektioner som utgår från Brottslig

Läs mer

Delad tro delat Ansvar

Delad tro delat Ansvar Delad tro delat Ansvar Nehemja kap.2-3 Av: Johannes Djerf Jag vet att det bara är jag som gillar detta, men eftersom jag är så otroligt nöjd med min första inköpta tröja till min och Lisas tilltänkta knodd

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

Lärarmaterial. Hundra hugg. Vad handlar boken om? Lgr 11 Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor:

Lärarmaterial. Hundra hugg. Vad handlar boken om? Lgr 11 Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor: SIDAN 1 Författare: Christina Wahldén Vad handlar boken om? Boken handlar om Aisha och hennes bror Karim. Karim har inget tålamod och är väldigt arg hela tiden. Han trivs inte i skolan och hotar familjen,

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Nu är lägret officiellt öppnat. Öppningen gick traditionsenligt till med flagghissning och välkomsttal. Sidan 2

Nu är lägret officiellt öppnat. Öppningen gick traditionsenligt till med flagghissning och välkomsttal. Sidan 2 Nordens Nyheter Nummer 2 Söndagen den 1.7.2012 Lägeröppningen! Nu är lägret officiellt öppnat. Öppningen gick traditionsenligt till med flagghissning och välkomsttal. Sidan 2 Isopomo har planerat Vi har

Läs mer

Kulturama Teater Ta plats på scen

Kulturama Teater Ta plats på scen Kulturama Teater Ta plats på scen Kulturama Teater 1 Sveriges största center för estetiska utbildningar Drömmer du om en framtid som skådespelare? Då måste du lära dig att förstå och kunna gestalta varför

Läs mer

ALL WE NEED IS LOVE 2016

ALL WE NEED IS LOVE 2016 ALL WE NEED IS LOVE 2016 INNEHÅLLSFÖRTECKNING We hate cancer Porslinsfabriken Köksfabriken Trollfabriken 3 4 8 16 HELP US FIGHT IT... Livet far förbi. Vi människor jäktar och stannar sällan upp och utvärderar

Läs mer

Verktyg för Achievers

Verktyg för Achievers Verktyg för Achievers 2.5. Glöm aldrig vem som kör Bengt Elmén Sothönsgränd 5 123 49 Farsta Tel 08-949871 Fax 08-6040723 http://www.bengtelmen.com mailto:mail@bengtelmen.com Ska man kunna tackla sina problem

Läs mer