Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6"

Transkript

1 Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6 Rudolf Nu ska jag berätta om Rudolf Rudenstam. Rudolf är 38 är gammal och har ingen familj. Han bor i Falkenbergaköping men han ska åka till NEW YORK. Det är mycket falkar och berg där han bor. Det Rudolf gillar är den fina utsikten av falkar och bergen. Rudolf har stora ögon, liten näsa och stor mustasch. Han är snäll och har kort hårväxt. Rudolf har ingen familj för när han var liten så blev hela hans familj mördad men han lyckades komma undan. Allt det här hände i Mexico. Det Rudolf jobbar med om dagarna är sopbubbe i Falkenbergaköping.

2 Rudolfs intressen är att lösa mysterium eller andra spännande saker, typ ett fall eller brott. Hans favoritmat är tacos,pizza och sushi. Favoritfärger är grön och orange. Rudolfs favoritsporter är skidor,golf och fotboll. Det han absolut inte gillar är dumma personer,prinskorv och skägg. Detta för att han inte gillar dumma personer för att han blev retad när han gick i skolan från 2 7 för han utvecklades snabbare än alla andra. Han gillar inte heller prinskorv för han skulle äta det med hans farfar men när han såg när farfar tuggade så var han nära att sätta i halsen och dö. Sen gillar han inte skägg för att han tycker att det är fult. Han älskar golf för han och hans pappa brukade spela golf när dom var i Mexico. Men han älskar även att åka skidor men inte att åka slalom men att hoppa och göra trix. Han brukar kolla på ett tvprogram som heter X games. Det är när folk gör massa olika trix på typ skateboard,snowboard,skidor eller typ alla extremsporter. Han älskar nästan alla sporter men allra mest gillar han fotboll för han älskar att känna känslan när man gör mål eller gör en snygg fint. Welcome to NEW YORK Rudolf har precis kommit till ARLANDA AIRPORT i sin egna Lamborghini. Flyget går kl 13:00 nu är klockan 11:50. Nu har det gått 1 timme alltså är klockan 12:50 men Rudolf har glömt tiden. När klockan är 12:58 så kollar han på sin klocka. Så han springer till sin gate. Han hinner precis visa passet då säger flygvärdinnan: Det där var nära ögat. Då svarar Rudolf: Kan man verkligen säga. Sen springer han till planet innan det lyfter. Han sätter sig på sin plats och pustar ut. Nu har planet precis landat på NEW YORK AIRPORT. Det var ju mitt i sommaren så det var jättevarmt även fast det var natt.

3 Nu skulle Rudolf till sitt hotell som hade 5 stjärnor. Han såg jättemånga olika slags människor,bilar,restauranger och höghus i taxin som han åkte i. När han hade kommit till sitt hotellrum kunde han typ se hela NEW YORK och Empire state building. Nästa dag när han vaknade kollade han ut genom fönstret och såg så många taxibilar att han inte ens kunde räkna alla dom. Rudolf hade precis ätit frukost och nu skulle han bara ut och gå på stan. Han hade bestämt en tid att gå till Empire state building. Men Rudolf var inte så bra på klockan så han var nära att komma sent till Empire state building. Fasst han kom några minuter tidigare så han kom precis i tid. När han hade kommit längst upp såg han hela NEW YORK, the Twin towers och Brooklyn bridge. Helt plötsligt såg han en vacker tjej som pratade i telefon. Rudolf blev helt rosenröd om kinderna. Mystiska tjejen Nästa dag när Rudolf vaknar upp hade han inte bestämt någonting så han bara gick upp åt frukost och borstade tänderna. Sen gick han ut och njöt av den fina och varma sommardagen. Helt plötsligt såg han den vackra tjejen som han såg i går i Empire state building. Rudolf har ingenting att göra så han börjar följa efter den vackra tjejen. Hon börjar närma sig det stora hjärtat i NEW YORK CITY. Det är där alla ficktjuvar gör alla sina brott. Men helt plötsligt tappar han tjejen ur. Sikte hon måste ha sett honom och blev rädd tänker Rudolf. Men Rudolf kollar riktigt nogrant bland folkmassan då får han syn på tjejen. Rudolf börjar springa efter tjejen så han inte ska tappa bort henne igen. Han ser att hon går in på en bank. Då undrar han vad hon ska göra. Då går Rudolf fram och frågar: Vad heter du? Jag såg dig igår i Empire state building.

4 Rebecka,vad heter du? Vilket fint namn, Jag heter Rudolf. Ursäkta jag måste gå nu. Men Rudolf ser att hon är på väg till kassaskåpen men han fortsätter kolla efter Rebecka. Han ser att Rebecka slår ner två stycken säkerhetsvakter. Sen bryter hon kassavalvets kod och kommer ut med massa påsar fulla med pengar. Hon börjar springa så fort hon kan och bara susar förbi Rudolf. Men Rudolf hade gått på idrott när han var tonåring så han har en speciell teknik så han blir jättesnabb. Så han börjar springa så snabbt han kan och kommer nästan ikapp Rebecka men hon springer in i den stora folkmassan och försvinner. Rymlingen Rebecka Rudolf kollar runt men han kan inte se Rebecka vart han än kollar. Det ända han ser är bara massa andra personer i den jättestora folkmassan men ingen Rebecka vart han en kollar. Rudolf är jättebesviken på sig själv för att han tappade bort Rebecka. Han går till hotellet och äter middag,borstar tänderna och går och lägger sig men han kan inte sova. Han bara ligger och tänker på Rebecka och rånet. När han vaknar nästa dag ser han att det står om ett rån på en bank i tidningen. Det får Rudolf bara att känna sig ännu mera besviken på sig själv. Men han bestämmer sig för att leta efter Rebecka. Utan att ringa polisen för då kommer hon bara fly bort från staden. Så han går ut och tänker när han såg henne första gången. Då kommer han på att det var i Empire state building. Så Rudolf tror att Rebecka kan bo ganska nära Empire state building. Hon kanske bestämde hela planen uppe i Empire state building för där pratade hon i telefon. Kanske också för att man kunde se till banken hon rånade. Så Rudolf går upp i Empire state building igen och tittar på den där platsen Rebecka stod på. Han hittar ett kort som det stod Rebeckas pass.

5 Hon skulle nog åka till ett annat land efter rånet i banken. Men hon kunde inte åka någonstans utan att ha passet så Rudolf har övertaget nu. Det stod telefonnummer och massa andra viktiga saker i passet. Nu kom Rudolf på att han inte hade telefonen med sig så han kunde inte ringa Rebeckas telefon och spåra henne. Passet Nu sprang Rudolf hem så snabbt han kunde för han hade inte råd med pengar till en taxi. När han kom till hotellet sprang han upp för trapporna för det gick mycket snabbare för det var pensionärer i hissen. Han öppnade dörren men hittade inte sin telefon vart han än letade. Någon måste ha varit på hans rum och tagit hans telefon. Det måste varit Rebecka tänkte Rudolf. Rebecka måste ha låtsas vara städerska,låtsas städa hans rum och tagit hans telefon. Men hur visste hon hur han hade hennes pass. Sen kom han på att han hade sett en kamera i Empire state building. Allt detta kanske bara var en stor plan. Hon måste haft ett team som fixade allting till henne. Men Rudolf bestämde sig för att inte ge upp eller att säga till polisen. Men det enda Rudolf hade var Rebeckas pass. Rudolf visste inte vart han skulle leta efter Rebeckas hus. Det enda han visste var att hon bodde nära Empire state building. Men Rudolf visste att det finns jättemånga hus i New York och att Rebecka bodde i något av dom husen. Han bestämmde sig för att gå ut på stan och kolla efter Rebecka. När han har kommit kanske ca 1 kilometer så ser han att Rebecka står på andra sidan vägen med en handväska. Han tänkte att hans telefon ligger i Rebeckas väska. Rudolf bestämde sig för att avvakta inte att springa efter henne.

6 Men Rudolf har kommit på en plan att vänta tills hon sätter sig på ett cafe eller på en parkbänk för då kanske hon lägger ifrån sig väskan och då springer Rudolf fram och tar den och hans telefon. Fångad Rudolf bara står och väntar på att Rebecka ska sätta sig ner någonstans men han upptäcker att hon måste vänta på någon eftersom hon har stått där så himla länge. Rudolf väntar på den mystiska killen/tjejen som ska komma fram. Nu har Rudolf väntat i nästan två timmar men han kollar åt ett annat håll. Sen när han kollar tillbaka ser han inte Rebecka längre. Hon måste ha sett honom när han kollade iväg. Men Rudolf är smart och tänker att han kan stanna och vänta på den där mystiska killen/tjejen. När killen kommer (det var en kille) så ser Rudolf att han kollar omkring sig och det ser ut som att han letar efter Rebecka. Killen går iväg men Rudolf följer efter. Han går in i en gränd i mitten av staden där han verkar ha hittat Rebecka men när Rudolf kommer in i gränden ligger den mystiske killen död mitt i gränden. Det måste varit Rebecka som hade använt våld mot honom. Rudolf ser hur en skugga försvinna in i folkmassan men han springer efter så snabbt han kan. Det var så klart Rebecka som hade sett honom och börjat springa in i den stora folkmassan. Men Rudolf har Rebecka i sikte och springer och springer. Hon tappar väskan där Rudolf telefon ligger. Han tar upp telefonen och fortsätter att springa så långt han kan men nu börjar han bli trött och se suddigt, men han tappar inte Rebecka ur sikte. Rebecka springer in i en återvändsgränd och Rudolf står vid utgången. Rudolf tänker att hon kommer försöka slå ner honom men Rudolf har gått på judo,karate och taekwando.

7 Dom börjar slåss men Rudolf gör ett grepp så Rebecka svimmar. Han går till polisstationen med Rebecka. Då säger Rudolf: Det är den här tjejen som rånade banken. Bra då tar vi henne till fängelset, svarar polisen. Det här är en resa som jag aldrig kommer glömma tänker Rudolf. BAKSIDE TEXT Denna bok handlar om en person som heter Rudolf. Han bor i Falkenbergaköping norr om Falkenberg. Han är ganska rik person men han har ingen familj. Han åker till New York och ska bara njuta av staden men det börjar hända konstiga saker i staden. Rudolf försöker fånga en tjuv men han kontaktar inte polisen. Han vill göra allting helt själv. Rudolf blir rånad. Då försöker han göra en plan för att ta tillbaka sina saker. Sen händer massa mer saker, läs om du vill veta mer om hans äventyr.

8

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Kapitel 1 David Drake är 28 år och bor i Frankrike.Han bor i en liten lägenhet långt bort från solljus.under sommaren

Läs mer

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu Rissa von Hult Det var en dag i april år 2000 jag var ute på min postrunda och stannade som vanligt till på fårfarmen i Hult för att lämna post. Den här dagen kom vi in på att jag gärna skulle vilja ha

Läs mer

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5 Innehållsförteckning Kapitel 1Introduktion. sid 1 Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3 Kapitel 3Döskallemasken. sid 5 Kapitel 4 De misstänkta. sid 7 Kapitel 5 Förhöret. sida 9 Kapitel 6 Den splitternya bilen. sida

Läs mer

Dubbelt utsatt. Berättelser om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning

Dubbelt utsatt. Berättelser om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning Dubbelt utsatt Berättelser om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning Kvinnor berättar om sina liv Det här är en lättläst version av boken Dubbelt Utsatt. Den handlar om kvinnor med funktionsnedsättning

Läs mer

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4 Varför just jag? Klara Österling 1 Kap 1: Mitt liv Jag vaknar av att Jessy hoppar upp i min säng och börjar slicka mig i ansiktet. Jag ser på klockan. Hon är fem. Jessy hoppar av min säng och skuttar menande

Läs mer

Tidningsartikeln. kapitel 1

Tidningsartikeln. kapitel 1 kapitel 1 Tidningsartikeln När Amanda öppnar ögonen känner hon sig olustig. Hon vet inte riktigt varför. Efter en stund, när hon har vaknat ordentligt, kommer hon ihåg. De har idrott idag. Amanda hatar

Läs mer

Monstret. Spännande, läskig. Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan

Monstret. Spännande, läskig. Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan Monstret Spännande, läskig Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan För många år sen fanns det en kvinna som var kungens läkare. En dag bröt kungen nacken. Kvinnan hjälpte kungen och då

Läs mer

Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför?

Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför? Kapitel1 Hej! Hej!JagheterOlivia.Jagär10år,harblontochlångthår ochgårpåenskolasomheterhighschool.härgörsmånganya filmerochviharmycketidrott!jagtyckermycketom bibliotekarienstellaochärliteräddföridrottsläraren

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

Jag är visst smart! säger Patrik

Jag är visst smart! säger Patrik Jag är visst smart! säger Patrik Nu är mamma arg igen. Hon är nästan alltid arg på mig. Igår var hon arg, och hon blir säkert arg imorgon igen. Det är inget roligt. Idag är ingen bra dag. Imorse glömde

Läs mer

Författare: Agnes Vesterlund

Författare: Agnes Vesterlund Författare: Agnes Vesterlund Det Linda inte tänker på eller vet är att hon just nu sitter bredvid Wilma. Wilma kommer att bli Lindas absolut bästa vän. Det är precis samma sak med Wilma, bara det att hon

Läs mer

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen. En ko i garderoben j! är jag här igen, Malin från Rukubacka. Det har hänt He Det en hel del sedan sist och isynnerhet den här sommaren då vi lärde känna en pianotant. Ingenting av det här skulle ha hänt

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN R A G N I N V Ö H C TIPS O Boken m o g i d för D H D A Den här boken tillhör: Lena Westholm Innehåll 1. TESTA DIG SJÄLV tips för att må bättre Hur är min ADHD? 2 Vanliga känslor när man har ADHD 3 Saker

Läs mer

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. TJUVEN Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. 1 Pengarna är borta, sa vår lärare Jenny. Två tusen kronor! Hon höll ett brunt kuvert i handen. Det var tomt. Jag såg på Jenny. Sedan såg jag på Diana

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria Rond Nummer. 2 Av: Sara Jussi Personer: Interiör: Ett hem, kväll. En kvinna fixar i ordning ett middagsbord, ser på klockan, ser sig själv i spegeln, ställer fram vin och vinglas, städar lite. Det knackar

Läs mer

-Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis.

-Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis. Blodig hämnd Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, sa hon. -Vad bra att du ringde, sa Dennis. -Jag ville faktiskt be om ursäkt jag föll för grupptrycket, fortsatte Dennis. -Det är okej och förresten tack

Läs mer

Resan till Topolcianky. Foto: Victoria och Per Solås, Kjell Jormfeldt

Resan till Topolcianky. Foto: Victoria och Per Solås, Kjell Jormfeldt Resan till Topolcianky Text: Victoria Solås Foto: Victoria och Per Solås, Kjell Jormfeldt I juni 2008 reste Per Solås, Åse Skjäret och deras dotter Victoria tillsammans med Kjell Jormfeldt till ISG:s årsmöte

Läs mer

- Ja det gjorde jag vill du bli så svara ja då får du gå ut ur fängelse.

- Ja det gjorde jag vill du bli så svara ja då får du gå ut ur fängelse. Jon fattade ingenting! Ja vill du jobba som polis? Frågade Ragnar. Jon svarade, jag vet inte och så kan jag inte så mycket om det. Ragnar sa till Jon att det inte var något problem för han kommer att lära

Läs mer

Jonna Lindberg 2007. Jossan

Jonna Lindberg 2007. Jossan Jossan Jag blir så arg! Nu har vi suttit här i en timme och jag fattar inte hur han kan vara så dum! Lukas och jag har varit ihop i ett halvår, och han litar inte på mig. Han tror att bara för att jag

Läs mer

Temanummer om litteratur. Letar du efter en bra bok? Skoltidningen ger DIG tipsen! Läs om Skoltidningens största undersökning någonsin!

Temanummer om litteratur. Letar du efter en bra bok? Skoltidningen ger DIG tipsen! Läs om Skoltidningens största undersökning någonsin! Nummer 9/10 2012 Temanummer om litteratur Letar du efter en bra bok? Skoltidningen ger DIG tipsen! Läs om Skoltidningens största undersökning någonsin! Pelle och den stora Hajen Det var en gång en fisk

Läs mer

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det GUNILLA CARLSSON KENDALL Snubbel tråden ADHD Så funkar det Bruksanvisning Till alla mammor och pappor eller andra vuxna: Läs gärna en liten bit i taget tillsammans med barnet. Hjälp till att hitta svaren

Läs mer

SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min

SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min Kapitel 1 SMÅLAND Vi är hemma i Malmö hos min kompis Stephanie och vi satt och tittade på tv och så tittade vi på ett program om Sveriges landskap. Sen kom Stephanie på en ide, hon sa - Jag har en ide

Läs mer

Jag heter Elli, jag är 11 år. Jag har långt blont hår och gröna ögon. Jag brukar ha kläder från Hollister och Ambercombie & Fitch.

Jag heter Elli, jag är 11 år. Jag har långt blont hår och gröna ögon. Jag brukar ha kläder från Hollister och Ambercombie & Fitch. Varulven Jag heter Elli, jag är 11 år. Jag har långt blont hår och gröna ögon. Jag brukar ha kläder från Hollister och Ambercombie & Fitch. Jag bor ute på landet så det är ganska långt till skolan så jag

Läs mer

Jag flyr, springer nerför trapporna fast det inte finns någon som skulle kunna jaga mig. Det finns faktiskt ingen. Alla är döda. Mamma är död.

Jag flyr, springer nerför trapporna fast det inte finns någon som skulle kunna jaga mig. Det finns faktiskt ingen. Alla är döda. Mamma är död. Jag flyr, springer nerför trapporna fast det inte finns någon som skulle kunna jaga mig. Det finns faktiskt ingen. Alla är döda. Mamma är död. Pappa är död. Min lillebror Ludvig är död. Och förmodligen

Läs mer

Så funkar det! ADHD. Gunilla Carlsson Kendall Agneta Hellström

Så funkar det! ADHD. Gunilla Carlsson Kendall Agneta Hellström Så funkar det! ADHD Gunilla Carlsson Kendall Agneta Hellström Innehållsförteckning Bruksanvisning...4 Emma och Erik... 5 Den här boken... 7 Människor är olika... 8 Så här fungerar din hjärna... 9 Fundera

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

Innehållsförteckning:

Innehållsförteckning: Innehållsförteckning: Kapitel 1, Pelle Parmesan s. 1 Kapitel 2, Korvkiosken s. 2 Kapitel 3, Vittnet s. 3 Kapitel 4, Spaning s. 5 Kapitel 5, Skräddaren s. 7 Kapitel 6, Lösningen s. 8 Kapitel 1 Pelle Parmesan

Läs mer

Om man är fattig vill ingen kompis komma hem till en.

Om man är fattig vill ingen kompis komma hem till en. Om man är fattig vill ingen kompis komma hem till en. Barn som växer upp i fattigdom i Sverige hamnar i kläm på ett sätt som de själva inte kan påverka. Den här boken tillägnas dem. För fattigdom finns

Läs mer