Opalens Förskoleklass

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Opalens Förskoleklass"

Transkript

1 Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 41 Denna vecka har eleverna arbetat med matematiska uppskattningar på olika sätt. De har fått uppskatta äggets storlek och dess vikt, vilket inte varit helt lätt. Vi har även arbetat med andra mattekluringar, så som de frivilliga läxorna och en äppelsång. Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar förmågan att argumentera logiskt och föra matematiska resonemang. Eleverna ska genom undervisningen också ges möjlighet att utveckla en förtrogenhet med matematikens uttrycksformer och hur dessa kan användas för att kommunicera om matematik i vardagliga och matematiska sammanhang. Lgr11 Vi uppskattar Äggis storlek På måndagens morgonsamling pratade vi om hur stor vårt ägg Äggis är och att det vore kul att försöka mäta Äggis storlek. Eleverna fick uppskatta hur många kapsyler de tänker sig att det behövs för att markera äggets omkrets. De fick först göra en egen uppskattning för att sen sätta sig i sina bas /arbetsgrupper för att där dela med sig av sina tankar och där enas om en gemensam siffra. Här fick de öva sig i att argumentera och diskutera rimlighet. Det blev många spännande diskussioner som resulterade i 5 olika förslag: 13, 35, 39, 53 och 59 kapsyler. Då vi skulle göra vår mätning använde vi vår pappersmodell av Äggis, den var enklast att använda då den är platt och ligger still. Vi började med att lägga ut 13 kapsyler. Kapsylerna räckte nästan till halva äggets omkrets. Det behövs lika många till!, sa eleverna och vi la ut fler kapsyler. Men det räckte inte med 13 extra utan vi fick fortsätta med ännu lite fler. Då vi kommit varvet runt hade vi lagt ut 35 kapsyler! Skogen, Äggis och en massa löv... Efter vår gemensamma uppskattningsövning med kapsylerna gick vi ut till skogen, där eleverna i sina arbetsgrupper fick göra en ny uppskattning, nu tillsammans i arbetsgruppen. De fick fundera på hur många löv det kommer att behövas för att mäta Äggis omkrets. Då de gjort sin uppskattning fick de plocka ihop antalet löv och limma upp dem på ett stort papper där Äggis var avritad. Alla grupper hade ett eget papper. Behövdes fler löv än de först uppskattat fick de hämta fler.

2 I torsdags gjorde vi en återblick och tittade på de fem löväggen och upptäckte att alla grupper behövt använda olika många löv. Vi funderade på vad detta berodde på. Kanske har de tappat några löv. Kanske var några ägg mindre. var elevernas första funderingar. Men så kom några på att löven de använt är olika stora och att det nog är därför som antalet blivit olika.... och ett STORT brev Innan vi gick hem från skogen la vi ner vårt stora brev till Filurerna i en av stubbarna. Vi gick sen hemåt... men efter några steg blev vi lite nyfikna på om det hänt nått i stubben så några elever vände tillbaka för att se om de kunde se några Filurer som kanske var på väg att hämta brevet, men då var brevet redan borta!!! Nu blev vi riktigt förvånade, Filurerna är verkligen snabba!!!! Vi undersöker vilka djur det är som lägger ägg Vi har haft en lång lista med djur som eleverna tänkt skulle kunna lägga ägg och i tisdags gick vi igenom listan för att undersöka hur det låg till med den här saken. Vi googlade och diskuterade oss fram djur för djur: Lägger giraffer ägg? Katter lägger inte ägg. Tigrar än ett kattdjur, lägger de ägg då? Vi tittade på hur sköldpaddor och krokodiler tog sig ut ur sina ägg och fick lära oss att en ekorre bara lever i 3 4 år och att de inte lägger ägg. Vi fick också lära oss att en elefant har sin unge i magen i 22 månader innan ungen föds, men att ekorren bara har sin unge i magen i dagar. Men, varför är den i magen så lite? undrade några elever. Vi tittade på delfinungar och pingvinägg. och mycket mer. Nu har vi kunnat stryka en hel del djur från äggläggarlistan :) Nu är det bara Filurerna kvar. Lägger de ägg måntro? Vi uppskattar Äggis vikt I torsdags fick eleverna arbeta med att uppskatta Äggis vikt. Alla fick först känna på Äggis för att sen gå och hämta något som de tycker väger lika mycket. Eleverna satte sig i sina arbetsgrupper för att där känna, jämföra och diskutera vilken av sakerna de tror väger som Äggis, den saken skulle de först pröva att väga med. Eleverna gick runt i klassrummen och kände på saker, vägde dem i handen, diskuterade och jämförde. De valde böcker, sin fruktlåda, klossar, plastdjur. När alla grupper valt ut en varsin sak samlades vi alla på mattan för att med en viktvåg väga och se. Äggis hängde på ena vågarmen och i den andra vågarmen hängde vi upp den valda saken. Antingen vägde saken för mycket eller för lite.. Arbetsgrupperna fick nu gå ut till sina bord igen och välja en ny sak att väga med. Denna gång med nya resonemang: Nu måste det väga mera Den här väger lite mindre än den andra saken några elever gick tillbaka till Äggis för att känna på dess vikt igen. Vi vägde sen med fem nya saker och denna gång var det en bok som nästa vägde lika mycket och ett jubel utbröt i klassen!

3 Denna aktivitet engagerade verkligen eleverna. De har nu fått en dunk med vatten i som väger lika mycket som Äggis. Denna dunk ska nu få vara äggvikten så att eleverna under sina frialekar kan fortsätta med denna uppskattningslek och hitta fler saker som vägger lika mycket som Äggis. Vi uppskattar Äggis längd I dag, fredag, har eleverna fått arbeta med uppskattning på lite mer egen hand. I halvklass har de själva fått uppskatta Äggis längd i kapsyler. De fick en var sin kapsyl för att kunna känna och se dess storlek. De fick titta på Äggis och pappersmodellen av Äggis för att kunna göra en rimlig uppskattning av hur många kapsyler det går åt för att mäta dess längd. De skrev sen ner sin uppskattning på ett papper, plockade i hop så många kapsyler som de tänkte sig skulle behövas och fick sen lägga ut dessa på pappersmodellen för att se hur långt kapsylerna räckte. Några fick kapsyler över och andra hade för få, några hade uppskattat precis. De fick rita av sitt resultat och sen skriva ner hur många kapsyler som behövdes. Idrotten På idrotten i tisdags lekte vi krater och vulkan som lite uppvärmning. Sen blev det dags att arbeta med bollar. Vi fick träna på att dribbla och att ha koll på bollen. När Rapka blåste i pipan skulle vi sätta olika kroppsdelar på bollen. Efteråt hade vi en liten bana där vi fick prova på att springa med bollen och skjuta bollen i mål och efteråt skulle man dribbla bollen mellan några röda koner. På slutet stod Rapka i mål och eleverna fick skjuta mål. Vi uppskattar stavelser Hur många stavelser i namnet är mest vanligt i vår klass? Vi klappade allas namn och markerade stavelserna med glasspinnar och antalet namn med kapsyler. Först trodde eleverna att namn med tre stavelser skulle vinna då det till en början hamnade flest kapsyler där, men resultatet blev ett annat. Hur många stavelser är mest vanligt i namnen i er familj? Klassråd På veckans klassråd i onsdags hade vi flera brev i vår klassrådsbrevlåda: Papper slösas Vi pratade om att väldigt mycket ritpapper hamnar i återvinningslådan med endast några streck på. Vi har tidigarei bestämt att använda blyerts först så att fel går att sudda ut. Vi har även pratat om att rita på baksidan. Nu måste vi bättra oss så att vi inte kastar papper i onödan! Så resten av veckan har eleverna därför fått använda de papper som ligger i återvinningen. Nästa vecka läggs ett begränsat antal papper i elevernas egna lådor eller i vår gemensamma låda i ateljén, vi får se på måndag vad eleverna beslutar sig för. Fredags discot Kristallen 5 bjuder in till disco idag, fredag. Mer info om detta finns på vår ytterdörr!

4 Ägget behöver mer värme & Kärlek / Ägget behöver sällskap Eleverna vill umgås mer med ägget och det måste vi självklart ordna med! Eleverna fick ge förslag på hur detta ska gå till. Pärlplattor och Vävramar De som gör pärlplattor eller väver på vävramar måste se till att avsluta sina arbeten så att även andra elever kan få väva. Nu har vävramar legat halvklara i flera veckor i elevers lådor och många står på kö för att få väva. Pärlplattor stryker vi en gång i veckan och på fredagar städar vi bland alla ofärdiga pärlplattor. De som ingen vill fortsätta på hälls ut. Veckans dagar Vi övar på veckans dagar och har denna vecka lekt en sånglek med veckodagarna som huvudpersoner. Alla elever får vara en varsin veckodag. Vi går runt i ring och sjunger och då vi kommer till Va? måndag försvann! går de elever som är måndag in i mitten av cirkeln och kommer inte tillbaka till ringen förrän i slutet av versen, då vi sjunger Tack det var bra!. Sen fortsätter vi med tisdagen o.s.v. Dagarna de går och går efter varandra måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag. Dagarna de går och går efter varandra. Va? måndag försvann! Måndag, måndag kom tillbaks annars fattas det en dag, måndag måndag kom tillbaks. Tack det var bra! I nästa vers försvinner tisdag och sen onsdag o.s.v Engelska Varje dag säger vi vad dagens dag heter på engelska och upprepar de dagar som gått, så nu kan de flesta elever veckans dagar på engelska. De lär sig verkligen fort! När vi gjorde sångleken Dagarna de går och går. tyckte eleverna att den vore rolig att göra även på engelska, så nu får vi översätta den texten så vi kan sjunga den nästa vecka. Så här tycker jag att vi ska ta hand om Äggis Efter onsdagens klassråd fick alla rita och skriva hur de nu tycker att vi ska ta hand om Äggis för att Äggis ska må så bra som möjligt. Kom in och titta på elevernas alla förslag! De hänger uppe på väggen inne hos oss. Läsvilan Denna vecka har vi bland annat läst Solägget av Elsa Beskow och nu börjat på en ny kapitelbok: Nelly Rapp I Bergakungens sal av Martin Widmark. Vi jobbar vidare med våra läsfixare. De vi använt flitigt denna vecka har varit Detektiven och Reporten. Massage Onsdagens läsvila avslutades även denna vecka med massagesagan Årstidssagan. Nu gjorde vi de sista rörelserna på saga så nu fick eleverna äntligen göra hela massagesagan från början till slutet! En riktigt mysig stund.

5 Nettikett I dag, fredag, kom Carin och Pelle in till oss för att i halvklass prata nettikett med eleverna. Det är viktigt att redan i tidig ålder prata om hur vi beter oss då vi är ute på nätet, då eleverna idag använder sig av ipads, mobiltelefoner, datorer, TV spel m.m. Får man fota allt? var en av diskussionsfrågorna och Hur uttrycker man sig i text för att inte såra någon?. Läxa Den frivilliga läxa denna veckan handlar om att dela tre äpplen så att två barn får lika mycket. Gör gärna läxan tillsammans hemma. Tanken med dessa kluringar är främst att eleverna börja prata matte. Att de får berätta hur de tänker, varför de valde just den lösning de valt och att matematiken blir konkret. Nästa vecka: v.41 Måndag: Vi går blåspåret och spanar efter svampar frukt/smörgås, dricka och sittunderlag i ryggsäcken. Tisdag: Idrott ute. Onsdag Arbetsstund Fotograf från Lärarutbildningar kommer Torsdag: Susanne är i klassen Arbetsstund Fredag: Naturhistoriska riksmuseet. Egen lunchmatsäck! Samling 8.40 utanför Opalens ingång. Vi åker med buss 8.54 från Täbyvägen. Viktiga datum: v 43 Temavecka Matematik och Fysik Torsdag 22 oktober Öppethus: Matteverkstad för F klass v 44 Höstlov. Fredag 20 november: Maskerad (OBS! Ändrat datum!) Onsdag 4 december: Skansen Torsdag 10 december: Lucia kl 15:30 Onsdag 16 december: Teater i Tibblekyrkan Ett barn föds Fredag 18 december: Julavslutning Ha nu en riktigt trevlig helg! / Karro, Pernilla och Svetlana!

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 40 Vilken spännande start vi fick på denna härliga höstvecka! I skolarbetet ska de intellektuella såväl som de praktiska, sinnliga och estetiska aspekterna uppmärksammas.

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 38 Vilken härlig vecka vi har haft tillsammans, men det är rysligt vad dagarna går fort! Jag skulle ha suttit på en sten och haft tråkigt, så hade det inte tagit

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 43 Denna vecka har hela skolan haft en gemensam temavecka där alla klasser har fått fördjupat sig i matematik och fysik genom olika aktiviteter och utmaningar.

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass OpalensFörskoleklass Veckobrevförvecka45 EfterenveckamedHöstlovvardetverkligenroligtattfåträffas allaigen! Dettaharvaritenriktigtspännandevecka,förnuharÄggis börjatsprickaiskalet!viharnuettlitethåliäggetochviharsett

Läs mer

Veckobrev för Kristallens Förskoleklass v.45

Veckobrev för Kristallens Förskoleklass v.45 Veckobrev för Kristallens Förskoleklass v.45 Hej på er alla barn och föräldrar i Kristallens Förskoleklass Ååå vad kul det är att vara tillbaka Så roligt att träffa alla igen, har saknat er alla massor/annika

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 36, 2015

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 36, 2015 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 36, 2015 Vad trevligt det var att träffa så många av er på gårdagens föräldrarmöte. Anteckningar från mötet ligger på hemsidan. Denna vecka har bjudit på många nya och

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Vecka 50. Vi har bakat pepparkakor. Här gör vi samarbetsjulgran

Vecka 50. Vi har bakat pepparkakor. Här gör vi samarbetsjulgran Vecka 50 Vi har bakat pepparkakor Här gör vi samarbetsjulgran Så här fin blev den när vi samarbetade. Här har tomten råkat klippa sönder alla julorden men eleverna hjälpte honom och fixade till det. Vecka

Läs mer

Kristallens Förskoleklass

Kristallens Förskoleklass Kristallens Förskoleklass Veckobrev för v.40 I måndags fick vi ett ägg! Så denna vecka har ägnats åt att hitta regler hur vi på bästa sätt skall kunna ta hand om Äggbert som eleverna döpt ägget till. Hösten

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20 Veckobrev för Opalen 1 v 18-20!!! Hej alla barn och föräldrar! 7 maj 2015 Tänk vad fort tiden går! Det gäller att stanna upp nu och njuta av det långa, ljusa och härliga dagarna. Vi startar inte upp så

Läs mer

Veckobrev - Opalens Förskoleklass v 45

Veckobrev - Opalens Förskoleklass v 45 Veckobrev - Opalens Förskoleklass v 45 Efter en härlig höstvecka med höstlov och ljumma dagar var det kul att få träffa alla igen! Många av eleverna har firat Halloween på ett eller annat sätt och på Alla

Läs mer

VECKOBREV V PÄRLAN 1

VECKOBREV V PÄRLAN 1 VECKOBREV V. 49-51 PÄRLAN 1 Hej alla elever och föräldrar i Pärlan 1! 4 december 2014 Vi har nu landat i december månad och varje morgon hör jag flera barn som räknar ner till självaste julafton :) Tänk

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 6

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 6 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 6 Tänk vilken härlig vinter vi fick tillslut! Vi har kunnat leka ute i massor med snön! VI har byggt, sportat, skrivit bokstäver m.m. Tack alla ni föräldrar för ett gott

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 47 Tänk så mycket kul man kan göra ute när det regnar! Vatten som inslag ger oss så många nya lekmöjligheter ute på gården! Hur bygger man bästa floden? Varför

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013

Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013 Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013 Hej på er! Näst sista veckan innan höstlovet, oj vad tiden har gått fort! Vi har fortsatt vårt arbete med vår storyline Bondgården och denna vecka så fick vi ett sms från

Läs mer

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan.

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan. Veckobrev v. 47 Information om vad som hänt i skolan den här veckan. I matematik har vi arbetat med begreppen fler, färre, lika många och med likhetstecknet betydelse. Vi har jobbat med klockan främst

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 4

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 4 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 4 Denna vecka har vi fokuserat mycket på hur vi är mot varandra. Vad vi säger, hur vi säger saker och hur vi gör för att visa varandra vänlighet, förståelse och respekt.

Läs mer

Veckobrev för Opalen2 v.35-37

Veckobrev för Opalen2 v.35-37 Veckobrev för Opalen2 v.35-37 Hej alla barn och föräldrar!! 3 september 2015 Nu har vi satt igång på riktigt med skolarbetet och det är underbart att se hur engagerade och flitiga era barn är! Vi har haft

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Veckobrev vecka 48/49 Grundsärskolan F-9 Skarpnäcks skola Tel

Veckobrev vecka 48/49 Grundsärskolan F-9 Skarpnäcks skola Tel Veckobrev vecka 48/49 Grundsärskolan F-9 Skarpnäcks skola Tel 508 15624 Grön grupp Denna vecka har vi klippt och klistrat bilder som vi ska skriva ord till på Ipaden. Vi har också klistrat foton i vår

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd KALENDARIUM 9/10 22/10 Föräldraråd Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd 18/11 5/12 Föräldraråd 11/12 20/12 Julavslutning VINBÄRSNYTT F-3 v.40 Allmän information Sovmorgon Vinbärs elever

Läs mer

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA!

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! Hoppas att allt är bara bra med er inför den stundande All Helgonahelgen. Dagen idag bjuder ju på ett härligt höstväder. Vi får hoppas det håller i sig

Läs mer

GROVPLANERING HT.-11 LINDENS FRITIDSHEM.

GROVPLANERING HT.-11 LINDENS FRITIDSHEM. GROVPLANERING HT.-11 LINDENS FRITIDSHEM. Höstens tema: Natur. Vi fortsätter med vårt tema som bestämdes demokratiskt ihop med Lindens barn. Några rubriker vi kommer att ta upp är: Svampar. Ätliga och giftiga.

Läs mer

På Bredängsskolan har vi en stor skolgård. På rasterna har vi jätteroligt. Vi gör en hel del utflykter.

På Bredängsskolan har vi en stor skolgård. På rasterna har vi jätteroligt. Vi gör en hel del utflykter. På Bredängsskolan har vi en stor skolgård. På rasterna har vi jätteroligt. Vi gör en hel del utflykter. Bredängsskolan är en må bra skola. Vi har antimobbing grupp och vi låter bli att äta godis i skolan.

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 5

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 5 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 5 Denna vecka har gått från vinter till slask och ishalka. Blöta har vi blivit av våra utelekar och det blir snabbt många kläder som ska samsas i vår hall. Eleverna försöker

Läs mer

Veckobrev årskurs 1 v. 7 och

Veckobrev årskurs 1 v. 7 och Veckobrev årskurs 1 v. 7 och 8 2013 Hej igen! Våra utvecklingssamtal är nu i full gång. Tyvärr är det många som, av olika anledningar, inte kunnat komma på sin samtalstid. Detta är ett stort bekymmer för

Läs mer

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan.

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Föräldrarmöte 3 september 2015, 18.00-19.30 Annika J hälsar alla välkomna Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Presentation

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 7

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 7 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 7 En lika härlig vecka som vanligt har nu tagit slut. Vi måste börja ha lite tråkigt så vi får vara tillsammans mycket längre! sa en elev i veckan och vi håller alla

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november

Tranbärets månadsbrev november 2013-12-04 Tranbärets månadsbrev november Snart kommer han med skägget! Det ligger längtan och förväntan i luften. Vi myser, pysslar och firar jul här på förskolan. Julen är också en tid att rå om varandra

Läs mer

MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG. Jennifer i Gävle SIMNING OBS 2A slutar SIMNING OBS 2A slutar 13.

MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG. Jennifer i Gävle SIMNING OBS 2A slutar SIMNING OBS 2A slutar 13. 53 52 51 50 49 DECEMBER 2015 MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 30 november 1 2 3 4 Jennifer i Gävle Läsläxan in och 7 8 9 10 11 Läsläxa in och Biblioteket 2C Luciafirande Åk 5 lussar för hela skolan

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! Trevlig helg! V 47 APT 9 dec Glöm inte varma kläder denna vecka Vernissage 28 november Kl. 14.30-16.30 STJÄRNAN Veckans höjdpunkt

Läs mer

Om dina svårigheter kan övervinnas, varför bekymra dig? Om de inte kan övervinnas, varför bekymra dig? Spanskt ordspråk

Om dina svårigheter kan övervinnas, varför bekymra dig? Om de inte kan övervinnas, varför bekymra dig? Spanskt ordspråk Kom ihåg vecka 6 Förskoleklassen Ingen idrott. Teater på Strömbacka. Vi åker bil. Wicky och Kristina kör. August får ta med en bok eller en sak att visa och berätta om. Skridskor på Heden, hjälm är ett

Läs mer

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet.

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. Veckobrev Freja, Frigg och Fritidsinfo. Inför vecka 45 Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. År 1 och 2 Frigg åker på utflykt måndag

Läs mer

Lässtrategier för att förstå och tolka texter samt för att anpassa läsningen efter textens form och innehåll. (SV åk 1 3)

Lässtrategier för att förstå och tolka texter samt för att anpassa läsningen efter textens form och innehåll. (SV åk 1 3) THOMAS HALLING SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Olle ska åka till sin farmor. Han ska ta tåget alldeles själv, men farmor ska möta honom på stationen. Efter en stund på tåget blir han kissnödig,

Läs mer

Musik. Idrott, medtag idrottskläder, skor och handduk. Utvecklingssamtal för Samuel, Lisa, Clara J, Nelli och Hugo

Musik. Idrott, medtag idrottskläder, skor och handduk. Utvecklingssamtal för Samuel, Lisa, Clara J, Nelli och Hugo KLASS 2A vecka 38 Vi arbetar här: Sara Nordström Ola Thörnberg Klicka på brevet så kommer alla sidor i veckobrevet upp. Hälsovecka Kodord: skoljoggen Sjukanmälan görs i Schoolsoft Tel fritids: 08/718 82

Läs mer

Min matematikordlista

Min matematikordlista 1 Min matematikordlista Namn 2 ADJEKTIV STORLEK Skriv en mening om varje ord. Stor Större Störst 3 Liten Mindre Minst Rita något litet! Rita något som är ännu mindre! Rita något som är minst! 4 ANTAL Skriv

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 16-18

Veckobrev för Opalen 1 v 16-18 Veckobrev för Opalen 1 v 16-18!!! Hej alla barn och föräldrar! 23 april 2015 Så underbart att våren är här! Det är härligt att se hur glada barnen är ute på rasterna när det inte regnar eller blåser. Det

Läs mer

V 49. Hej! APT 9 dec. Glöm inte varma kläder denna vecka. APT tis 9/12 förskolan stänger kl 16.00

V 49. Hej! APT 9 dec. Glöm inte varma kläder denna vecka. APT tis 9/12 förskolan stänger kl 16.00 Hej! Först måste jag tacka för all uppmärksamhet kring vernissagen förra fredagen. Det var verkligen roligt att se så många familjer på plats. Jag kan även hälsa från Jens kocken från Sherwood som ska

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 6-8

Veckobrev för Opalen 1 v 6-8 Veckobrev för Opalen 1 v 6-8!!! 12 februari 2015 Hej alla barn och föräldrar!!!! Äntligen har det kommit snö och det är underbart att se vilken aktivitet det blir ute på än gång. Eleverna leker, bygger

Läs mer

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5.

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5. ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN EVA THORS RUDVALL Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5 Till kommer människor för att låna. Här jobbar Lisa som är. Hon kan hjälpa dig att hitta

Läs mer

Djupgående frågor rörande vissa matematiska begrepp

Djupgående frågor rörande vissa matematiska begrepp Bilaga 1 Förintervju/efterintervju Allmänna frågor rörande attityder 1. Vad är matematik? 2. Vad kan man använda matematik till? 3. Vad tycker du om matematik? 4. Är det bra/dåligt med matematik? Djupgående

Läs mer

Bokstäver. Myrstackens kvalitetsarbete. Hällevadsholms förskola

Bokstäver. Myrstackens kvalitetsarbete. Hällevadsholms förskola Myrstackens kvalitetsarbete Bokstäver Hällevadsholms förskola 2015 Förskolor Norr Munkedals kommun Yvonne Frisk Helena Halla Helena Eriksson Tina Lundgren Lotta Dahl Innehåll Grundfakta och förutsättningar...

Läs mer

Ma7-Åsa: Statistik och Sannolikhetslära

Ma7-Åsa: Statistik och Sannolikhetslära Ma7-Åsa: Statistik och Sannolikhetslära Efter påsklovet börjar det femte arbetsområdet som handlar om statistik och sannolikhetslära. Det kommer också att bli tid för att arbeta vidare med målen för begrepp

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

VECKA 12 GALAXEN, STOCKHOLM. Ateljén

VECKA 12 GALAXEN, STOCKHOLM. Ateljén GALAXEN, STOCKHOLM VECKA 12 Ateljén De äldre barnen har den här veckan förstorat upp olika föremål på väggen med hjälp av OH- apparaten och sedan tecknat av konturerna och färglagt bilderna. Nästa vecka

Läs mer

Veckobrev v.8. Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag.

Veckobrev v.8. Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag. Veckobrev v.8 Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag. Det är tillåtet att smygträna på sportlovet F-klass: Hej! Måndagen

Läs mer

Seniorernas veckobrev V.43

Seniorernas veckobrev V.43 Denna vecka har vi fokuserat på att avsluta alla uppdrag då vi efter höstlovet kommer att påbörja ett nytt tema med nya utmaningar. Det vi redan nu kan avslöja är att begreppet kärlek kommer att få en

Läs mer

Hej på er igen! Vi är inne i mars månad och det är dags för ett nytt veckobrev.

Hej på er igen! Vi är inne i mars månad och det är dags för ett nytt veckobrev. Hej på er igen! Vi är inne i mars månad och det är dags för ett nytt veckobrev. Veckan har varit en enda stor aktivitet av rymd, skriva, läsa upp våra deckare och en hel del skridskoåkning. När vi planerade

Läs mer

I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar!

I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar! I MANGO vecka 20 Hej alla barn och föräldrar! KALENDARIUM Lov, studiedagar och planeringsdagar På studiedagar och lovdagar har fritids öppet om inte annat anges Dagar då vi vill att ni hämtar era barn

Läs mer

Brev för v.37. Eslövs museum. F-1:or med Sara Kuseta

Brev för v.37. Eslövs museum. F-1:or med Sara Kuseta Brev för v.37 Vi vill välkomna vår praktikant Kerstin och vår elevassistent Julia. Hjärtligt välkomna till vår fina skola. Eslövs museum Vi har under veckan varit på Eslöv museum. Vi hade en guide som

Läs mer

Gruppuppgift I. Tid. Säg till eleverna

Gruppuppgift I. Tid. Säg till eleverna Gruppuppgift I. Tid Introduktion till eleverna I den här uppgiften ska ni få arbeta tillsammans. Det betyder att alla ska hjälpas åt med uppgiften. Det är viktigt att alla får säga vad de tycker och varför

Läs mer

Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019

Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019 Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019 Kom och följ med Bufff på sommarens familjeaktiviteter! Bufff Uppsala genomför en familjeaktivitet varje månad där vi tillsammans

Läs mer

Ett val för alla VAD KAN JAG VÄLJA ELEVENS-VAL

Ett val för alla VAD KAN JAG VÄLJA ELEVENS-VAL VAD KAN JAG VÄLJA HÖSTEN 2015 ELEVENS-VAL Val 1 Problemlösning Val 2 Zoologi Val 3Åtta länder Val 4 Veckans nyheter Val 5 Baka kaka Val 6 Teckna och måla Val 7 Romarriket Val 8 Matematik i vardagen Val

Läs mer

Hej! Vårmarknad 30/5. Kapprummen

Hej! Vårmarknad 30/5. Kapprummen Hej! Äntligen har vårvärmen kommit! Kulspelandet är som sagt i full gång. Här möts miniorer och juniorer i en gemensam aktivitet och det ger utrymme att träna på samarbete. Vårmarknad 30/5 Har ni leksaker

Läs mer

Vecka STUDIEDAG SKOLA OCH FRITIDS ÄR STÄNGT. Hej!

Vecka STUDIEDAG SKOLA OCH FRITIDS ÄR STÄNGT. Hej! Vecka 37-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com STUDIEDAG Hej! Vi vill inleda detta veckobrev med att tacka för ett mycket trevlig och givande föräldramöte tillsammans med er alla som närvarade.

Läs mer

KLASS 2A vecka 40. Glöm inte att kika in på bloggen för att se veckan i bilder:

KLASS 2A vecka 40. Glöm inte att kika in på bloggen för att se veckan i bilder: KLASS 2A vecka 40 Vi arbetar här: Sara Nordström Ola Thörnberg Klicka på brevet så kommer alla sidor i veckobrevet upp. Här nedan finner ni länken angående höstlovsanmälan på fritids! Fyll i så fort ni

Läs mer

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt!

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Tänk ändå vad fort ett verksamhetsår går och vad mycket som hänt på förskolan. Vi har haft två pedagoger iväg till Italien på fortbildning

Läs mer

Svenska från början 3

Svenska från början 3 Svenska från början 3 1 Fyll i rätt ord Höger patienten studenten hämta vann hjälp CV Viktigt 1. Här kan du få att sluta röka. 2. Bilar ska köra på sida i Sverige. 3. Det är att ha ett körkort. 4. Läkaren

Läs mer

Uppdaterad. Tisdag v 47. Torsdag v 46. Tisdag v 45. Måndag v 43. Tisdag v 42

Uppdaterad. Tisdag v 47. Torsdag v 46. Tisdag v 45. Måndag v 43. Tisdag v 42 Uppdaterad Vill du vara med från starten, rulla då ner till slutet av dokumentet. Nya inlägg alltid först. Tisdag v 47 Utvärdering Avslutning Torsdag v 46 Vattnets kretslopp Tisdag v 45 Kretslopp Tippen

Läs mer

Under veckan som har gått har vi besökt biblioteket och barnen fick varsin bok som gåva. I svenskan: lättsamt

Under veckan som har gått har vi besökt biblioteket och barnen fick varsin bok som gåva. I svenskan: lättsamt Vecka 11-12 Hej alla1 Dags för en ny vecka och snart är redan påsken här! Här längtar vi till vår! Under veckan som har gått har vi besökt biblioteket och barnen fick varsin bok som gåva. I svenskan: lättsamt

Läs mer

Nu har det varit en riktig höstvecka med kalla morgnar och vackra färger.

Nu har det varit en riktig höstvecka med kalla morgnar och vackra färger. 2016-10-02 Vecka nr 39 Veckobrev Nu har det varit en riktig höstvecka med kalla morgnar och vackra färger. Elevens val I tisdags hade vi elevens val i årskurs 4 och 5. Vi började dagen med en gemensam

Läs mer

Veckobrev v 4 KOM IHÅG

Veckobrev v 4 KOM IHÅG Veckobrev v 4 KOM IHÅG APT på måndag. Förskolan stänger då klockan 16.00. Stjärnan I veckan har barnen bakat. Barnen får själva röra ihop degen och arbeta den. Då vi delade upp degen i mindre bitar fokuserade

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

TIMSS & PIRLS Elevenkät. Årskurs 4. Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: OBS! Vik och riv försiktigt! PIRLS/TIMSS Skolverket STOCKHOLM

TIMSS & PIRLS Elevenkät. Årskurs 4. Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: OBS! Vik och riv försiktigt! PIRLS/TIMSS Skolverket STOCKHOLM i k Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: TIMSS & PIRLS 2011 OBS! Vik och riv försiktigt! Elevenkät Årskurs 4 Skola: Elev: Klass: PIRLS/TIMSS Skolverket 106 20 STOCKHOLM IEA, 2011 BARCODE j l Instruktioner

Läs mer

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! Trevlig helg! V 47 APT 9 dec Glöm inte varma kläder denna vecka Vernissage 28 november Kl. 14.30-16.30 STJÄRNAN Veckans höjdpunkt

Läs mer

Matematiklektionen i fokus. Några klassrum öppnar dörren

Matematiklektionen i fokus. Några klassrum öppnar dörren Matematiklektionen i fokus Några klassrum öppnar dörren Brister i matematikundervisningen Lusten att lära med fokus på matematik (Skolverkets rapport nr 221) Den dominerande undervisningen är genomgång

Läs mer

Kvalitetsdokument för Djur & Skur 2014/2015, Pedagogisk omsorg

Kvalitetsdokument för Djur & Skur 2014/2015, Pedagogisk omsorg Kvalitetsdokument för Djur & Skur 2014/2015, Pedagogisk omsorg Beskrivning av verksamheten Djur och Skur drivs som AB av Lena Borg som har pedagogisk utbildning i form av idrottslärarexamen. Jag har nästan

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 8

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 8 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 8 Hej på er! Nu stundar ett Sportlov med förhoppningsvis många roliga upplevelser! Nästa gång vi har skoldag är det Mars, vår första vårmånad och det är då dags att börja

Läs mer

Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or

Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or Veckobrev Vecka 20 Jupiter, Tellus & Venus 1-2:or Kalender Maj: 17: 1:or spelar teater i idrottssalen! Samling: 17.30 Föreställningen för föräldrar och anhöriga börjar 18:00. 20, 25, 27: Inskolning för

Läs mer

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 39 Allmänt

VINBÄRSNYTT 3-5 vecka 39 Allmänt KALENDARIUM höstterminen 2014 Höstterminens sista dag 19 december Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov - v. 44 Jullov - 20/12 2014-7/1 2015 Studiedag 7/1 2015 (fritids öppet) på studiedagar och

Läs mer

Veckomatte åk 5 med 10 moment

Veckomatte åk 5 med 10 moment Veckomatte åk 5 med 10 moment av Ulf Eskilsson Innehållsförteckning Inledning 2 Utdrag ur kursplanen i matematik 3 Grundläggande struktur i Veckomatte - Åk 5 4 Strategier för Veckomatte - Åk 5 5 Veckomatte

Läs mer

Erik står i mål Lärarmaterial

Erik står i mål Lärarmaterial sidan 1 Författare: Torsten Bengtsson Vad handlar boken om? Boken handlar om Erik som är fotbollsmålvakt. Idag ska de spela match. Hans pappa är tränare och vill gärna att laget ska vinna. I bilen dit

Läs mer

Vill du vara med från starten, rulla då ner till slutet av dokumentet. Nya inlägg alltid först.

Vill du vara med från starten, rulla då ner till slutet av dokumentet. Nya inlägg alltid först. Uppdaterad Vill du vara med från starten, rulla då ner till slutet av dokumentet. Nya inlägg alltid först. Måndag v 43 Masken Pelle Jöns Nyfikna på maskar Tisdag v 42 Starten v 42 Syfte Masken Pelle Jöns

Läs mer

Tranbärets månadsbrev december 2016

Tranbärets månadsbrev december 2016 Tranbärets månadsbrev december 2016 Året går fort och det är redan december, om än den allra sista månaden på året så händer det mycket. På Tranbäret är vi i full gång med julpyssel och aktiviteter, samtidigt

Läs mer

Valbara kurser Elevens Val Pass 1 Tisdag 13.30-14.20

Valbara kurser Elevens Val Pass 1 Tisdag 13.30-14.20 Valbara kurser Elevens Val Pass 1 Tisdag 13.30-14.20 Tala till och med varandra - Svenska Vad är väldigt många människor rädda för mest av allt? Jo, att stå inför en grupp och tala. På denna kurs kommer

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

Livet i Bokstavslandet Åk 3

Livet i Bokstavslandet Åk 3 Livet i Bokstavslandet Åk 3 Ny läslära som bygger på UR:s populära tv-serie. Livet i Bokstavslandet tar fasta på modern läs- och skrivforskning och utgår från Lgr 11. PROVLEKTION: Skolstart Brev till dig

Läs mer

Arbetsplan för HT 2010 VT 2011

Arbetsplan för HT 2010 VT 2011 Arbetsplan för HT 2010 VT 2011 Förutsättningar Personal: Jonas (38), Anna-Lena (33), Carina (31) och Gunilla (17). Antal barn: 17 stycken barn (8 pojkar och 9 flickor). 3 stycken femåringar, 4 stycken

Läs mer

Vänner. Veckobrev v40-v44. Konjunktioner. Tidsuttryck Då, ofta

Vänner. Veckobrev v40-v44. Konjunktioner. Tidsuttryck Då, ofta Veckobrev v40-v44 Vänner Läxa och test! Verbläxa onsdag den 11 oktober och onsdag den 18 oktober Läsläxa måndag den 9 oktober Nyhetsläxa fredagar Läs och skrivtest måndag den 23 oktober Konjunktioner och

Läs mer

Skapande genom olika estetiska uttrycksformer, till exempel lek, bild, musik, dans och drama - Skapande och estetiska uttrycksformer, Fritidshem

Skapande genom olika estetiska uttrycksformer, till exempel lek, bild, musik, dans och drama - Skapande och estetiska uttrycksformer, Fritidshem Mellovecka Skapande genom olika estetiska uttrycksformer, till exempel lek, bild, musik, dans och drama - Skapande och estetiska uttrycksformer, Fritidshem Syfte Varför? Eleverna gillar melodifestivalen

Läs mer

Lärarmaterial. Teknik med el sidan 1. Mål ur Lgr 11: Vad gjorde våra förfäder utan elektricitet? Leva utan el? Författare: Torsten Bengtsson

Lärarmaterial. Teknik med el sidan 1. Mål ur Lgr 11: Vad gjorde våra förfäder utan elektricitet? Leva utan el? Författare: Torsten Bengtsson Teknik med el sidan 1 Författare: Torsten Bengtsson Mål ur Lgr 11: Hur tekniska system i hemmet och samhället förändrats över tid och några orsaker till detta (Teknik åk 4-6) Olika sätt att hushålla med

Läs mer

Tema: Sakernas internet Teknikspanarna

Tema: Sakernas internet Teknikspanarna Tema: Sakernas internet Teknikspanarna Tema: Sakernas internet Övergripande om temat Här får dina elever lära sig om hur smart och kommunikativ tekniken börjar bli. Teknikerna pratar med varandra som i

Läs mer

Veckobrev v.12. Hej på er alla elever och föräldrar i Kristallens Förskoleklass!

Veckobrev v.12. Hej på er alla elever och föräldrar i Kristallens Förskoleklass! Veckobrev v.12 Hej på er alla elever och föräldrar i Kristallens Förskoleklass! Nä vad trist att det började snöblandat regn och inte var det särskilt varm, vi som vant oss vid sol och värme. Den här veckan

Läs mer

Veckobrev för GS Näcken vecka: 42, Blå gruppen

Veckobrev för GS Näcken vecka: 42, Blå gruppen Veckobrev för GS Näcken vecka: 42, Blå gruppen Viktiga telefonnummer: Fritids: 508 156 24 (detta nummer finns vi ALLTID på) Näcken (sjukanmälan): 508 156 24 Taxiändringar/frågor: 50815621 Tom Hagman, rektor:

Läs mer

Vecka nr 41 Veckobrev

Vecka nr 41 Veckobrev 2016-10-14 Vecka nr 41 Veckobrev Hej alla föräldrar i 4B Veckan har innehållit bland annat elevens val där en stor andel av eleverna besökte Cosmonova. De elever som inte var med på Cosmonova vid det här

Läs mer

Sagan om Nallen Nelly

Sagan om Nallen Nelly Sagan om Nallen Nelly Titel Författare Det var en gång en flicka som hette Lisa som bodde i Göteborg. Lisa tog med sig skolans nalle Nelly på resan till mormor som bodde i Kiruna. Lisa åkte tåg med Nelly

Läs mer

Novemberbrev för skolår 4-6

Novemberbrev för skolår 4-6 Novemberbrev för skolår 4-6 Hej! Tiden rusar iväg och det är redan dags för höstlov. När eleverna kommer tillbaka veckan 45 kommer vi att fortsätta med Europaarbetet som vi påbörjat i oktober. Detta arbete

Läs mer

Dokumentation lärträff BFL 19/2 2014

Dokumentation lärträff BFL 19/2 2014 Dokumentation lärträff BFL 19/2 2014 Grupp 1 Vi känner att vi implementerat no hands up och använder oss av det på en för oss lagom nivå. Vid varje nytt möte så går vi igenom föregående mötesinnehåll.

Läs mer

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt.

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. TORGET, RINKEBY DRÖMHUSET Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. Traktorerna i området är fortfarande det mest intressanta för barnen. För att utöka

Läs mer

Allmän information: Barnens show fredag 24/10 kl: Välkomna!

Allmän information: Barnens show fredag 24/10 kl: Välkomna! en den 29/10 18:00-19:30 är det Höstfest med maskerad. Kom ihåg vecka 43 Förskoleklassen Fredag Idrott inne. Ta med ombyte och handduk. Tema: FN. Matilda har boktips. Barnens show 12.30, vi i F är publik

Läs mer

Denna veckan firade vi vår elev som fyllde år i onsdags. Vi firade stort med paket, glass, snacks och film såsom vi brukar göra varje månad.

Denna veckan firade vi vår elev som fyllde år i onsdags. Vi firade stort med paket, glass, snacks och film såsom vi brukar göra varje månad. Veckobrev för v.41 Vi vill börja med att välkomna Adam till klass F-1. Det känns så bra att ha dig här, hjärtligt välkommen Adam. Vi vill även meddela er föräldrar att vår lärare Johan fått en annan tjänst

Läs mer

Provmoment: Tentamen Matematik och matematikdidaktik, 3 hp, tillfälle 1

Provmoment: Tentamen Matematik och matematikdidaktik, 3 hp, tillfälle 1 Matematik med didaktisk inriktning för grundlärare i förskoleklass och grundskolans a rskurs 1-3, III, VT18 7,5 högskolepoäng Provmoment: Tentamen Matematik och matematikdidaktik, 3 hp, tillfälle 1 Ladokkod:

Läs mer

Syfte med undervisningen är att du ska få utveckla din förmåga att...

Syfte med undervisningen är att du ska få utveckla din förmåga att... Planering, kapitel 1 Statistik samt sannolikhet. Syfte med undervisningen är att du ska få utveckla din förmåga att... formulera och lösa problem med hjälp av matematik samt värdera valda strategier och

Läs mer

Hej! 2 bis, rue de la Prulay,1217 Meyrin Tél +41 (0)

Hej! 2 bis, rue de la Prulay,1217 Meyrin  Tél +41 (0) Hej! Nu har vi kommit in ett par veckor på terminen. Detta år har vi samma antal grupper och skolor som tidigare år, men vi letar alltid efter nya elever. Det finns i dagsläget inget naturligt forum för

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

Måndag 26/3. Påsklovskul i Skurups Kommun

Måndag 26/3. Påsklovskul i Skurups Kommun Påsklovskul i Skurups Kommun Kommunens Kultur- och fritidsverksamheter Biorama, Gummifabriken, Skurups bibliotek, Fritidsgårdarna, Kulturskolan, Kultur- och fritid välkomnar dig som ung till en fartfylld

Läs mer