Opalens Förskoleklass

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Opalens Förskoleklass"

Transkript

1 Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 38 Vilken härlig vecka vi har haft tillsammans, men det är rysligt vad dagarna går fort! Jag skulle ha suttit på en sten och haft tråkigt, så hade det inte tagit slut så fort! sa en av våra elever vid ett tillfälle, så sant så... men å andra sidan betyder det ju att vi har kul! Denna vecka har vi fortsatt vårt arbete kring kartor, adresser och siffror. 3.5 Matematik Syfte Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar förmågan att argumentera logiskt och föra matematiska resonemang. Eleverna ska genom undervisningen också ges möjlighet att utveckla en förtrogenhet med matematikens uttrycksformer och hur dessa kan användas för att kommunicera om matematik i vardagliga och matematiska sammanhang. Lgr 11 Mål: Att förstå siffror och dess olika värden Att förstå vitsen med adresser Att förstå hur en karta fungerar Här bor jag! Jämna och udda siffror... I måndags gick vi runt för att se var de resterande klasskamraterna bor. Det blev en härlig tur runt i Ella Park. Nu har vi bara en elev kvar att gå hem till och det gör vi nästa vecka! Förra veckan uppmärksammade eleverna att siffrorna på husen inte riktigt följde den ordning som siffror brukar göra då man räknar, så på måndagens samling fick eleverna i uppdrag att i sina basgrupper dela siffror i två lika stora högar. Siffrorna de fick arbeta med var 5, 7, 8, 9 och 10. Till sin hjälp fick de färgade glasspinnar och ett A4 papper som var vikt på mitten. De laborerade med pinnarna och diskuterade sig fram i gruppen om hur de skulle göra. Några grupper tyckte att det var svårt att dela lika och de fick visa varför Det blir en förmycket, en blir över Då får man ta bort en. sa en elev som förslag. Då fick vi fundera på vad som händer om vi tar bort en pinne. Blir det då fortfarande samma mängd som siffran visar? Det kunde de rätt så snart konstatera att det inte blev så det fick helt enkelt bli en hög med en mer i (2+3 eller 4+5 eller 3+4). Några elever visste att siffror som man kan dela lika kallas för JÄMNA siffror men vad de siffror heter som inte går att dela lika visste ingen. Vi klurade lite tillsammans och kom fram till att de kallas OJÄMNA.

2 Måndagens promenad kom sen att fokuseras lite extra på det här med jämna och ojämna siffror och efter ett tag upptäckte eleverna att alla siffror på ena sidan gatan var jämna och att alla siffror på andra sidan gatan var ojämna. Då vi har gått runt och tittat på var alla bor har vi även fotat eleverna framför sin dörr. I torsdags fick alla limma upp fotot på ett A4 papper för att sen fortsätta rita huset, så som det ser ut. Här fick de fundera på vilka former som förekommer, ex vilken form har taket? Är det som en triangel eller en rektangel vilken färg huset har, hur det ser ut utanför m.m. De fick också skriva sin adress. Det blev fantastiska bilder som nu hänger uppe inne hos oss. Efter arbetsstunden fick eleverna frågan: Vad tror ni vi ville att ni skulle lära er idag på arbetsstunden? De fick fundera och prata med varandra och detta är deras tankar: Att vi skulle komma ihåg hur våra hus ser ut, formen, färgen Att andra ska veta vem som bor där Att vi ska lära oss att rita hus Att vi ska lära oss våra adresser Att vi ska veta hur högt vi ska rita (proportionerna) Att vi ska lära oss siffror Och så var det ju! :) Kartlek för hundarna I måndags fick basgruppen Hundarna göra kartleken inne i lekhallen. En rolig men lite svår uppgift som de längtat efter att få genomföra. Här gäller det att samarbeta, kommunicera och att hela tiden hålla kartan åt rätt håll! Fadderträff Efter måndagens lunch och läsvila hade vi en efterlängtad fadderträff! Op 3 kom upp till oss och vi sjöng en sång tillsammans innan vi delade upp oss i två grupper. Den ena halvan gick tillbaka ner till Op 3 med sina faddrar och den andra halvan stannade kvar hos oss. Denna träff fick eleverna rita en teckning tillsammans med sin fadder. De skulle rita sig själva och något av det som de har gemensamt, det som de pratade om ute på gräset vid Guppiga kanan då vi hade vår första träff. Det blev mycket prat, skratt och fantastiska bilder! Tänk att man kan ha så mycket gemensamt fast man inte känt varandra förrut. Skoljoggen I tisdags var det dags för oss att springa Skoljoggen, som anordnas till förmån för de barn som inte har det så bra i världen. Pengarna som samlas in i samband med denna skoljogg går till SOS Barnbyar som stöttar barnbyn i Bouar som ligger i Centralafrikanska republiken. Vi pratade om hur olika livet kan se ut för barn runt om i världen och att det är viktigt att vi som har det bra hjälper dem som har det sämre. Vi tittade på några korta filmer som handlar om barnen i Bouar och hur de tack vare barnbyn har fått en ny mamma och familj som de kan känna sig trygga i, att de nu får mat, kläder och får gå i skolan, vilket ger de en ny tro på framtiden.

3 Vi fick ändra om lite i programmet i sista stund då vädret inte tycktes vara med oss denna dag så uppvärmningen hade vi i idrottshallen tillsammans med våra tre 1:or och vår idrottslärare Rapka. Alla skakade loss och värmen steg snabbt inne i salen! Sen klädde vi på oss för att ta oss ner till Mörtsjön där vi sprang/gick runt spåret. Alla elever i Opalens förskoleklass gjorde en fantastisk insats! Trots ösregnet tog vi oss runt Mörtsjöspåret med glatt humör och raska ben! De som ville springa (nästan alla) fick springa till olika stoppställen där man sen fick vänta på resten av klassen för att sen springa vidare till nästa förbestämda stoppställe. Ex: Stanna vid tredje lyktstolpen! Stanna vid andra lyktstolpen! (så kunde vi passa på att träna på ordningstalen lite i smyg.) Matsäcken valde vi att lämna kvar hemma på skolan, så när vi tagit oss runt spåret gick vi hem, torkade oss och satte oss sen på golvet inne i lekhallen för att tillsammans med KrF äta vår lunch. Det var en riktigt mysigt picknick och stämningen var på topp! Eftermiddagens lek var väldigt lugn så det märktes att alla kämpat och nu var lite trötta. Dagen efter fick eleverna utvärdera sin insats på skoljoggen. Vi använde oss då av ett venndiagram. Det visade sig att alla elever var nöjda med sin insats men några satte ändå sin utvärderingspjäs på mellanfältet Nöjd, men kunde gjort mer med motiveringen Jag var lite lat, för jag gick i alla uppförsbackar.. jag kunde ha kämpat lite mera där. Massage I onsdags inledde vi vår läsvila med härlig massage! Denna efterlängtade stund som eleverna gärna har flera gånger i veckan. Läsvilan Vi har under veckan läst berättelser om Bella och Gustav och i onsdags fick eleverna se bilderna från boken på ett bildspel. Berättelserna handlar bland annat om hur Bella och Gustav träffades då var det tur att Bella kunde adressen och en annan historia handlade om hur de kom hem till fel mormor för att de inte kunde adressen I slutet på veckan började vi läsa Filippa och sjöbusarna i den boken gör Filippa en skattkarta. Sifferkors På onsdagens samling arbetade vi med sifferkorset för att uppmärksamma eleverna på att man kan gestalta en viss siffra på många olika sätt; man kan göra siffran, skriva den med bokstäver, lägga ut antalet med hjälp av olika saker, visa siffran med hjälp klockan.. Mitt på vår stora samlingsmatta tejpade vi ett + för att där, på fyra olika sätt, symbolisera en siffra i taget.

4 Skogen Tallinjen Ionsdagsgickviutochhadearbetsstundiskogen.Viarbetademedtallinjen1 25. Härbehövermanbådeharedapåhurmycketvarjesiffraär värd ochvilkensiffrasom kommerföre/efter.dennaövningkommerviattgöraomfleragångerochdetviktigahärär inteattallahängeruppsinsiffrapårättställepåengångutanattvitillsammanssen,dåalla siffrorhängtsupp,kanordnaomsiffrornairättordning. Elevernafickslumpvisgåframtillenuppspäntsnöreochhängauppsinsiffrapåen,somde uppskattade,passandeplats. Närallasiffrorhängtsuppochbörjadeviläsadentallinjesomblivit.Varjegångsom elevernatyckteattsiffrornahamnatpåfelställestannadeviuppochordnadeomsåattdet blevrätt. Dåtallinjenvarklarblevdetfrilekiskogen! Allemansrätten Ansvar Dåviäruteiskogenochlekerärdetviktigtattvivethurviskabeteossinaturen. Vipratadedennaveckaomallemansrättenochvaddeninnebär,attviharrättattvistasutei skogochmarkmenattvidåocksåharett ansvar (enavtårtbitarnaikärnkompetenscirkeln). Viskavärnaomnaturenochvararäddaomden.Detbetyderblandannatattviinteskräpar ner,brytersöndergrenarellerplockarbortbarkenpåträdensstammar.(barkenärsom trädetshudochutandendörträdet.) Engelska Undervåramorgonsamlingarsjunger,ramsarochpratarvipåengelska. Justnuövarviosspåsiffror,veckansdagarochnågrakroppsdelar.Vi sjungerblandannat Huvud,axlar,knäochtå... påengelska(förstås)och gördennasifferramsa:

5 Mitt sommarminne Vi har nu avslutat vårt arbete med elevernas sommarminnen genom att de i dag, fredag, fick rita en teckning till sin sommarminnes redovisning som vi skrivit ner. Kom in och läs och dröm er tillbaka till sommarens lediga dagar! Teckningarna sitter uppe inne hos oss. Intervjua och rita Vi har under veckan intervjuat en klasskamrat som snart kommer att fylla år och ritade även en passande teckning, så att vi är beredda inför nästa vecka då tre klasskamrater fyller år! Läxa Första frivilliga läxan har under veckan lämnats in av stolta elever. Denna har de nu fått sätta in i sin pärm. I onsdags fick de en ny frivillig läxa och denna gång tog nästan alla elever ett papper. Läxan är att räkna djur och att sedan skriva in antalet/siffran. Kan man inte forma siffran kan man göra på andra sätt så som vi gör i sifferkorset, huvudsaken är att de räknat ihop djuren och vet mängden. Flera satte sig på en gång och jobbade med läxan här på skolan. Nästa vecka: v.39 Måndag: Skogen Frukt/smörgås, dryck och sittunderlag i ryggsäcken! Tisdag: Idrott ute. Onsdag Torsdag: Susanne är i klassen Utflykt Hitta Vilse spåret i Rönningeby. Lunchmatsäck+frukt+dricka! Fredag: Viktiga datum: Måndag 12 oktober Skolråd Fredag 16 oktober Naturhistoriskariksmuseet. Egen lunchmatsäck! Vi skulle vilja ha med oss tre föräldrar som vill hjälpa till. v 43 Tema vecka. 22 oktober öppethus v 44 Höstlov. Fredag 6 nov: Maskerad Onsdag 4 dec: Skansen Torsdag 10 dec: Lucia kl 15:30 Fredag 18 dec: Julavslutning Ha nu en riktigt trevlig helg! / Karro, Pernilla och Svetlana!

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 36, 2015

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 36, 2015 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 36, 2015 Vad trevligt det var att träffa så många av er på gårdagens föräldrarmöte. Anteckningar från mötet ligger på hemsidan. Denna vecka har bjudit på många nya och

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass OpalensFörskoleklass Veckobrevförvecka45 EfterenveckamedHöstlovvardetverkligenroligtattfåträffas allaigen! Dettaharvaritenriktigtspännandevecka,förnuharÄggis börjatsprickaiskalet!viharnuettlitethåliäggetochviharsett

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 43 Denna vecka har hela skolan haft en gemensam temavecka där alla klasser har fått fördjupat sig i matematik och fysik genom olika aktiviteter och utmaningar.

Läs mer

Veckobrev för Kristallens Förskoleklass v.45

Veckobrev för Kristallens Förskoleklass v.45 Veckobrev för Kristallens Förskoleklass v.45 Hej på er alla barn och föräldrar i Kristallens Förskoleklass Ååå vad kul det är att vara tillbaka Så roligt att träffa alla igen, har saknat er alla massor/annika

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 40 Vilken spännande start vi fick på denna härliga höstvecka! I skolarbetet ska de intellektuella såväl som de praktiska, sinnliga och estetiska aspekterna uppmärksammas.

Läs mer

Kristallens Förskoleklass

Kristallens Förskoleklass Kristallens Förskoleklass Veckobrev för v.40 I måndags fick vi ett ägg! Så denna vecka har ägnats åt att hitta regler hur vi på bästa sätt skall kunna ta hand om Äggbert som eleverna döpt ägget till. Hösten

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 41 Denna vecka har eleverna arbetat med matematiska uppskattningar på olika sätt. De har fått uppskatta äggets storlek och dess vikt, vilket inte varit helt lätt.

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20 Veckobrev för Opalen 1 v 18-20!!! Hej alla barn och föräldrar! 7 maj 2015 Tänk vad fort tiden går! Det gäller att stanna upp nu och njuta av det långa, ljusa och härliga dagarna. Vi startar inte upp så

Läs mer

Veckobrev för Opalen2 v.35-37

Veckobrev för Opalen2 v.35-37 Veckobrev för Opalen2 v.35-37 Hej alla barn och föräldrar!! 3 september 2015 Nu har vi satt igång på riktigt med skolarbetet och det är underbart att se hur engagerade och flitiga era barn är! Vi har haft

Läs mer

Vecka 50. Vi har bakat pepparkakor. Här gör vi samarbetsjulgran

Vecka 50. Vi har bakat pepparkakor. Här gör vi samarbetsjulgran Vecka 50 Vi har bakat pepparkakor Här gör vi samarbetsjulgran Så här fin blev den när vi samarbetade. Här har tomten råkat klippa sönder alla julorden men eleverna hjälpte honom och fixade till det. Vecka

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan.

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan. Veckobrev v. 47 Information om vad som hänt i skolan den här veckan. I matematik har vi arbetat med begreppen fler, färre, lika många och med likhetstecknet betydelse. Vi har jobbat med klockan främst

Läs mer

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan.

Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Föräldrarmöte 3 september 2015, 18.00-19.30 Annika J hälsar alla välkomna Dagordning Vi hänger upp en mobilnummer listan i hallen. Vi kommer att lägga upp kvällens minnesanteckningar på hemsidan. Presentation

Läs mer

Veckobrev - Opalens Förskoleklass v 45

Veckobrev - Opalens Förskoleklass v 45 Veckobrev - Opalens Förskoleklass v 45 Efter en härlig höstvecka med höstlov och ljumma dagar var det kul att få träffa alla igen! Många av eleverna har firat Halloween på ett eller annat sätt och på Alla

Läs mer

Brev för v.37. Eslövs museum. F-1:or med Sara Kuseta

Brev för v.37. Eslövs museum. F-1:or med Sara Kuseta Brev för v.37 Vi vill välkomna vår praktikant Kerstin och vår elevassistent Julia. Hjärtligt välkomna till vår fina skola. Eslövs museum Vi har under veckan varit på Eslöv museum. Vi hade en guide som

Läs mer

VECKOBREV V PÄRLAN 1

VECKOBREV V PÄRLAN 1 VECKOBREV V. 49-51 PÄRLAN 1 Hej alla elever och föräldrar i Pärlan 1! 4 december 2014 Vi har nu landat i december månad och varje morgon hör jag flera barn som räknar ner till självaste julafton :) Tänk

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 4

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 4 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 4 Denna vecka har vi fokuserat mycket på hur vi är mot varandra. Vad vi säger, hur vi säger saker och hur vi gör för att visa varandra vänlighet, förståelse och respekt.

Läs mer

Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013

Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013 Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013 Hej på er! Näst sista veckan innan höstlovet, oj vad tiden har gått fort! Vi har fortsatt vårt arbete med vår storyline Bondgården och denna vecka så fick vi ett sms från

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 6

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 6 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 6 Tänk vilken härlig vinter vi fick tillslut! Vi har kunnat leka ute i massor med snön! VI har byggt, sportat, skrivit bokstäver m.m. Tack alla ni föräldrar för ett gott

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Allmän information: Fritidsinformation: Aktivitetstisdag: Tre lekar inne/ ute. Veckans pyssel: Krympplattor

Allmän information: Fritidsinformation: Aktivitetstisdag: Tre lekar inne/ ute. Veckans pyssel: Krympplattor Kom ihåg vecka 43 Förskoleklassen Inneidrott, ta med ombyte, inneskor och handduk. No-tema. Meja får visa och berätta om en bok eller en sak hon tagit med hemifrån. Barnens show kl 12:30. Återigen en bra

Läs mer

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA!

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! Hoppas att allt är bara bra med er inför den stundande All Helgonahelgen. Dagen idag bjuder ju på ett härligt höstväder. Vi får hoppas det håller i sig

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 6-8

Veckobrev för Opalen 1 v 6-8 Veckobrev för Opalen 1 v 6-8!!! 12 februari 2015 Hej alla barn och föräldrar!!!! Äntligen har det kommit snö och det är underbart att se vilken aktivitet det blir ute på än gång. Eleverna leker, bygger

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 En vanlig vecka på Blomman: Efter frukost delar vi upp barnen antingen inne på avdelningen för fri lek en stund eller så går halva gruppen ut och resten stannar inne.

Läs mer

Förskoleklass Bubblan

Förskoleklass Bubblan Sida 1 av 5 Skarpnäcks skola Förskoleklass Bubblan Bulleribock telenr: 0761291067 Bubblan telenr: 0761294382 Öppning och stängningsfritids telenr: 50815626 Veckobrev 30 mars 2012 för vecka 14, 16 och 17

Läs mer

Veckobrev v.8. Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag.

Veckobrev v.8. Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag. Veckobrev v.8 Hej! Efter sportlovet börjar skidveckorna. Det är veckorna 10, 11 och 12. Då åker vi skidor på idrotten och en gång varje dag. Det är tillåtet att smygträna på sportlovet F-klass: Hej! Måndagen

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Rembo Skidor Presenterar

Rembo Skidor Presenterar Rembo Skidor Presenterar HUGO JACOBSSON Ålder: 16 år Skidgymnasiets ort: Mora kommun Gren: Längdskidor Vilket år går du på skidgymnasiet: Första året Program: Naturvetenskapliga programmet Hugos tips:

Läs mer

EN TJUV UTANFÖR DÖRREN Lärarmaterial

EN TJUV UTANFÖR DÖRREN Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Ellen Holmboe Vad handlar boken om? Boken handlar om Filip som är en hemlig agent. Varje morgon läser han tidningen. Men plötsligt kommer inte tidningen längre. Mamma ringer och klagar.

Läs mer

Hej alla föräldrar och barn!

Hej alla föräldrar och barn! Hej alla föräldrar och barn! Nu är det dax att börja i förskoleklass, vi förstår att ni har många frågor och funderingar. Därför har vi pedagoger i förskoleklasserna skrivit en liten förberedande saga

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 16-18

Veckobrev för Opalen 1 v 16-18 Veckobrev för Opalen 1 v 16-18!!! Hej alla barn och föräldrar! 23 april 2015 Så underbart att våren är här! Det är härligt att se hur glada barnen är ute på rasterna när det inte regnar eller blåser. Det

Läs mer

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11.

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11. Afrika Din pappa (eller mamma) arbetar på ett internationellt företag med huvudkontoret i Salo. Han (eller hon) har nu fått världens chans, ett erbjudande att under ett helt år bygga upp en ny fabrik i

Läs mer

Denna veckan firade vi vår elev som fyllde år i onsdags. Vi firade stort med paket, glass, snacks och film såsom vi brukar göra varje månad.

Denna veckan firade vi vår elev som fyllde år i onsdags. Vi firade stort med paket, glass, snacks och film såsom vi brukar göra varje månad. Veckobrev för v.41 Vi vill börja med att välkomna Adam till klass F-1. Det känns så bra att ha dig här, hjärtligt välkommen Adam. Vi vill även meddela er föräldrar att vår lärare Johan fått en annan tjänst

Läs mer

Informationsbrev oktober 2015

Informationsbrev oktober 2015 Informationsbrev oktober 2015 Hej alla föräldrar! Nu har terminen varit igång i några veckor och vi börjar lära känna varandra i de olika grupperna. Eftersom föräldramötet inte blev av så bifogar vi ett

Läs mer

Allmän information: Barnens show fredag 24/10 kl: Välkomna!

Allmän information: Barnens show fredag 24/10 kl: Välkomna! en den 29/10 18:00-19:30 är det Höstfest med maskerad. Kom ihåg vecka 43 Förskoleklassen Fredag Idrott inne. Ta med ombyte och handduk. Tema: FN. Matilda har boktips. Barnens show 12.30, vi i F är publik

Läs mer

Musik. Idrott, medtag idrottskläder, skor och handduk. Utvecklingssamtal för Samuel, Lisa, Clara J, Nelli och Hugo

Musik. Idrott, medtag idrottskläder, skor och handduk. Utvecklingssamtal för Samuel, Lisa, Clara J, Nelli och Hugo KLASS 2A vecka 38 Vi arbetar här: Sara Nordström Ola Thörnberg Klicka på brevet så kommer alla sidor i veckobrevet upp. Hälsovecka Kodord: skoljoggen Sjukanmälan görs i Schoolsoft Tel fritids: 08/718 82

Läs mer

ORIENTERINGSDAG SKOLÅR 6. Torsdag 24 oktober 2013 Klass 13C/13D

ORIENTERINGSDAG SKOLÅR 6. Torsdag 24 oktober 2013 Klass 13C/13D ORIENTERINGSDAG SKOLÅR 6 Torsdag 24 oktober 2013 Klass 13C/13D Vad: 1. Ni som är mentorer gör upp vem som ansvarar för vilken klass under dagen. Samling kl.09.00 i klassrummet. Någon av er mentorer ansvarar

Läs mer

Djupgående frågor rörande vissa matematiska begrepp

Djupgående frågor rörande vissa matematiska begrepp Bilaga 1 Förintervju/efterintervju Allmänna frågor rörande attityder 1. Vad är matematik? 2. Vad kan man använda matematik till? 3. Vad tycker du om matematik? 4. Är det bra/dåligt med matematik? Djupgående

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 5

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 5 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 5 Denna vecka har gått från vinter till slask och ishalka. Blöta har vi blivit av våra utelekar och det blir snabbt många kläder som ska samsas i vår hall. Eleverna försöker

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november

Tranbärets månadsbrev november 2013-12-04 Tranbärets månadsbrev november Snart kommer han med skägget! Det ligger längtan och förväntan i luften. Vi myser, pysslar och firar jul här på förskolan. Julen är också en tid att rå om varandra

Läs mer

Vecka STUDIEDAG SKOLA OCH FRITIDS ÄR STÄNGT. Hej!

Vecka STUDIEDAG SKOLA OCH FRITIDS ÄR STÄNGT. Hej! Vecka 37-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com STUDIEDAG Hej! Vi vill inleda detta veckobrev med att tacka för ett mycket trevlig och givande föräldramöte tillsammans med er alla som närvarade.

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Gruppens sammansättning Vi har 10 barn, 8 flickor och 2 pojkar 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 En vanlig vecka på Blomman: Vi går ut varje morgon efter frukost, kl.9.30 äter vi frukt tillsammans ute. Efter detta går vi in i våra grupper och arbetar till 10.45.

Läs mer

Lokal pedagogisk planering för Kvinnebyskolans förskoleklass, läsår 2013/2014

Lokal pedagogisk planering för Kvinnebyskolans förskoleklass, läsår 2013/2014 Lokal pedagogisk planering för s förskoleklass, läsår 2013/2014 Syfte: Skolans uppdrag: Mål: Skolan ska stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende samt vilja till att pröva egna idéer

Läs mer

Hembrev för veckorna 6 och 7

Hembrev för veckorna 6 och 7 Hembrev för veckorna 6 och 7 Hej alla! Nu var det dags för lite information igen. När ni får hem det här har vi haft föräldramöte och för er som inte kunde närvara hälsar vi att ni kommer att få ta del

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG. Jennifer i Gävle SIMNING OBS 2A slutar SIMNING OBS 2A slutar 13.

MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG. Jennifer i Gävle SIMNING OBS 2A slutar SIMNING OBS 2A slutar 13. 53 52 51 50 49 DECEMBER 2015 MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 30 november 1 2 3 4 Jennifer i Gävle Läsläxan in och 7 8 9 10 11 Läsläxa in och Biblioteket 2C Luciafirande Åk 5 lussar för hela skolan

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Veckobrev årskurs 1 v. 7 och

Veckobrev årskurs 1 v. 7 och Veckobrev årskurs 1 v. 7 och 8 2013 Hej igen! Våra utvecklingssamtal är nu i full gång. Tyvärr är det många som, av olika anledningar, inte kunnat komma på sin samtalstid. Detta är ett stort bekymmer för

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information

VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information VINBÄRSNYTT F-2 v.38 Allmän information KALENDARIUM höstterminen 2015 Höstterminens första dag 19/8 Lov, studiedagar och planeringsdagar Höstlov v.44 Jullov 21/12-7/1 på studiedagar och lovdagar har fritids

Läs mer

Angående läsning och läsepåsen. Forskning visar att en liten stunds läsning varje dag ger goda

Angående läsning och läsepåsen. Forskning visar att en liten stunds läsning varje dag ger goda Vecka 6-7 Hej på er! Härligt med fina vinterdagar! Barnen leker och åker för fullt! Angående läsning och läsepåsen. Forskning visar att en liten stunds läsning varje dag ger goda resultat i läsutvecklingen,

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 47 Tänk så mycket kul man kan göra ute när det regnar! Vatten som inslag ger oss så många nya lekmöjligheter ute på gården! Hur bygger man bästa floden? Varför

Läs mer

KOPIERINGSUNDERLAG. Läs mer här:

KOPIERINGSUNDERLAG. Läs mer här: KOPIERINGSUNDERLAG Detta underlag är tänkt som pedagogiskt material ihop med boken Mysteriet med hålet i väggen. Skriv ut och använd sidorna i vilken ordning och på vilka lektioner du vill. Läs mer här:

Läs mer

Onsdagen den 11 februari, samling klockan 08.10 vid skolans parkering vid fotbollsplan. Där tar vi ett uppropp.

Onsdagen den 11 februari, samling klockan 08.10 vid skolans parkering vid fotbollsplan. Där tar vi ett uppropp. Till elever och föräldrar i år 5 Isvaksdopp Då var det snart dags för årets isvaksdopp. I samband med att ni får hem detta så har teorilektionerna inför isvaksdoppet startat. Vi kommer att genomföra fyra

Läs mer

Material för Förskolan - årskurs 3

Material för Förskolan - årskurs 3 Material för Förskolan - årskurs 3 ARRANGÖR: FÖRMÅNSTAGARE: Engagera din klass - Lyft in Skoljoggen i klassrummet Nu kan du förena hälsa och idrott med ämnen som samhällskunskap, svenska, matematik och

Läs mer

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet.

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. Veckobrev Freja, Frigg och Fritidsinfo. Inför vecka 45 Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. År 1 och 2 Frigg åker på utflykt måndag

Läs mer

Hej på er igen! Vi är inne i mars månad och det är dags för ett nytt veckobrev.

Hej på er igen! Vi är inne i mars månad och det är dags för ett nytt veckobrev. Hej på er igen! Vi är inne i mars månad och det är dags för ett nytt veckobrev. Veckan har varit en enda stor aktivitet av rymd, skriva, läsa upp våra deckare och en hel del skridskoåkning. När vi planerade

Läs mer

Tack alla för ett trevligt föräldramöte! Här kommer lite minnes anteckningar. Fyll gärna i om ni tycker att jag missar något.

Tack alla för ett trevligt föräldramöte! Här kommer lite minnes anteckningar. Fyll gärna i om ni tycker att jag missar något. Fredag den 27 april 2012 Sjukanmälan görs på tel nr 08-659 53 13 Tack alla för ett trevligt föräldramöte! Här kommer lite minnes anteckningar. Fyll gärna i om ni tycker att jag missar något. - Alla hälsas

Läs mer

Katten Bus. B Mus C Bus A B C A B C. A i en vas B på ett bord C på ett fat. Vad heter katten? Lus. Vad vill Bus? sova leka äta. Vad ser du på bordet?

Katten Bus. B Mus C Bus A B C A B C. A i en vas B på ett bord C på ett fat. Vad heter katten? Lus. Vad vill Bus? sova leka äta. Vad ser du på bordet? 1 Katten us 1 Vad heter katten? Lus Mus us 2 Vad vill us? sova leka äta 3 Vad ser du på bordet? en duk en vas en bok 4 Var är us? i en vas på ett bord på ett fat Kopiering tillåten Författarna och Gleerups

Läs mer

KLASS 2A vecka 39. Vi är ute varje dag. Se till att barnen har kläder efter väder!

KLASS 2A vecka 39. Vi är ute varje dag. Se till att barnen har kläder efter väder! KLASS 2A vecka 39 Vi arbetar här: Sara Nordström Ola Thörnberg Klicka på brevet så kommer alla sidor i veckobrevet upp. Vi är ute varje dag. Se till att barnen har kläder efter väder! Sjukanmälan görs

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 7

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 7 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 7 En lika härlig vecka som vanligt har nu tagit slut. Vi måste börja ha lite tråkigt så vi får vara tillsammans mycket längre! sa en elev i veckan och vi håller alla

Läs mer

GROVPLANERING HT.-11 LINDENS FRITIDSHEM.

GROVPLANERING HT.-11 LINDENS FRITIDSHEM. GROVPLANERING HT.-11 LINDENS FRITIDSHEM. Höstens tema: Natur. Vi fortsätter med vårt tema som bestämdes demokratiskt ihop med Lindens barn. Några rubriker vi kommer att ta upp är: Svampar. Ätliga och giftiga.

Läs mer

Sagor och berättelser

Sagor och berättelser Projekt Sagor och berättelser Hösten 2013 Våren 2014 1 Det kompetenta barnet Jag kan du kan tillsammans kan vi mer- i en tillgänglig, tillåtande och undersökande miljö där vi ser förmågor och olikheter

Läs mer

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen. En ko i garderoben j! är jag här igen, Malin från Rukubacka. Det har hänt He Det en hel del sedan sist och isynnerhet den här sommaren då vi lärde känna en pianotant. Ingenting av det här skulle ha hänt

Läs mer

Adventstid När vi har som mörkast känns det fint att tända första ljuset i adventsljusstaken och räkna ner till jul.

Adventstid När vi har som mörkast känns det fint att tända första ljuset i adventsljusstaken och räkna ner till jul. Adventstid När vi har som mörkast känns det fint att tända första ljuset i adventsljusstaken och räkna ner till jul. V 48 Planeringsdag Tor 15/1 januari Då är förskolan stängd! Tänk på kläder efter väder!

Läs mer

IGELKOTTENS Arbetsplan

IGELKOTTENS Arbetsplan STENBITENS FÖRSKOLA IGELKOTTENS Arbetsplan LÄSÅRET 2014-2015 Dessi Kerstin Irina Sofie Arbetsplan för Igelkotten Normer och värden Förskolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla

Läs mer

Allmän information: Skoltider: måndag- fredag 8:20-13:40.

Allmän information: Skoltider: måndag- fredag 8:20-13:40. Kom ihåg vecka 46 Förskoleklassen Inneidrott, ta med ombyte med skor och handduk. Faddergrupper Kul med snö, vitt och fint. Det finns mycket att göra ute på rasterna för barnen. Vi har jobbat med Rr, läst

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

SKOLNYTT. Röbroskolan 2015 Vecka 38

SKOLNYTT. Röbroskolan 2015 Vecka 38 SKOLNYTT Röbroskolan 2015 Vecka 38 MATSEDEL Vecka 38 Måndag: Korv, makaroner Tisdag: Köttbullar, sås, potatis Onsdag: Soppa, mjukt bröd Torsdag: Kycklinggryta, ris Fredag: Potatisgratäng med skinka Öppet

Läs mer

Förskoleklassens verksamhetsplan

Förskoleklassens verksamhetsplan Förskoleklassens verksamhetsplan Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma ansvar för elevernas skolgång skall skapa de bästa möjliga förutsättningarna för barns och ungdomars utveckling och lärande citat

Läs mer

Veckoschema v. 5 -Järvar-

Veckoschema v. 5 -Järvar- Veckoschema v. 5 -Järvar- Hej! Trevligt att se flera av er på föräldramötet i måndags! Tre igen Vi blir nu tre pedagoger igen i Järvarna. Peter Halldin, fritidsledare som har arbetat länge på skolan, kommer

Läs mer

Spåra djur. Förskoleklass åk 6 LÄRARHANDLEDNING. En lektion i samarbete mellan Skansen, Leif Gustavsson och Pernilla Josefsson.

Spåra djur. Förskoleklass åk 6 LÄRARHANDLEDNING. En lektion i samarbete mellan Skansen, Leif Gustavsson och Pernilla Josefsson. SKANSEN SVERIGES STÖRSTA KLASSRUM! Spåra djur En lektion i samarbete mellan Skansen, Leif Gustavsson och Pernilla Josefsson. Förskoleklass åk 6 Innehåll Introduktion... 1 Före besöket... 1 Klassrums prat...

Läs mer

Seniorernas veckobrev V.43

Seniorernas veckobrev V.43 Denna vecka har vi fokuserat på att avsluta alla uppdrag då vi efter höstlovet kommer att påbörja ett nytt tema med nya utmaningar. Det vi redan nu kan avslöja är att begreppet kärlek kommer att få en

Läs mer

Veckobrev v 4 KOM IHÅG

Veckobrev v 4 KOM IHÅG Veckobrev v 4 KOM IHÅG APT på måndag. Förskolan stänger då klockan 16.00. Stjärnan I veckan har barnen bakat. Barnen får själva röra ihop degen och arbeta den. Då vi delade upp degen i mindre bitar fokuserade

Läs mer

Per Berggren och Maria Lindroth 2012-10-30

Per Berggren och Maria Lindroth 2012-10-30 Varierad undervisning Per Berggren och Maria Lindroth 2012-10-30 Matematiska förmågor Genom undervisningen i ämnet matematik ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga

Läs mer

Barn och utbildningsförvaltningen Läsår 2016/2017 Slagstaskolan Tel: Expeditionen VÄLKOMNA TILL SLAGSTASKOLANS FÖRSKOLEKLASSER

Barn och utbildningsförvaltningen Läsår 2016/2017 Slagstaskolan Tel: Expeditionen VÄLKOMNA TILL SLAGSTASKOLANS FÖRSKOLEKLASSER VÄLKOMNA TILL SLAGSTASKOLANS FÖRSKOLEKLASSER Vi som arbetar i klassen är: Välkomna till Asteroidens förskoleklass Anette Blomstrand, fritidspedagog Mail: anette.blomstrand@eskilstuna.se Maria Olsson, förskollärare

Läs mer

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! Trevlig helg! V 47 APT 9 dec Glöm inte varma kläder denna vecka Vernissage 28 november Kl. 14.30-16.30 STJÄRNAN Veckans höjdpunkt

Läs mer

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3 Läskort 1 Simon är 12 år. Han tycker mycket om att resa. Han har varit i många länder. Han tyckte mest om Italien, Spanien och USA för att maten är godast där. Nästa gång vill han resa till Sydafrika.

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare.

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Jag tycker att Daniel är Sveriges bästa lärare därför att han

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 10

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 10 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 10 Vad kul det var att få ses igen efter sportlovet! Nu har vi lämnat vintern bakom oss och välkomnar nästa årstid: Våren! Nu kan stjärtlapppar och skridskor plockas

Läs mer

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 ARBETSLAG F-3B Telefon 0302-52 19 26, 073-684 44 39 www.lerum.se/roselid Vecka 35-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com Hej!

Läs mer

Information från ledningen.

Information från ledningen. På gång Torsdag 7/12 EKORRAR går på utflykt. Fredag 8/12 -SIMSKOLA för Hörngruppen. Möts 8.40 vid grinden. Torsdag 21/12 Sista skoldagen innan lov. Skoldag fram till lunch. Onsdag 10/1-2018 Terminstart

Läs mer

Digitala verktyg! Spaning Bölets förskola!

Digitala verktyg! Spaning Bölets förskola! Digitala verktyg Spaning Bölets förskola Vi fick i uppdrag att undersöka hur man använder olika digitala hjälpmedel på vår förskola. På vår förskola är vi fem avdelningar med två yngre avdelningar och

Läs mer

Tema: varje barns rätt att leka, lära och utvecklas JAG KAN!

Tema: varje barns rätt att leka, lära och utvecklas JAG KAN! Tema: varje barns rätt att leka, lära och utvecklas JAG KAN! Jag kan Alla barn har rätt att lära, leka och utvecklas. I den här övningen får barnen prata om saker som de kan, när de lärde sig det och vem

Läs mer

Veckobrev vecka 48/49 Grundsärskolan F-9 Skarpnäcks skola Tel

Veckobrev vecka 48/49 Grundsärskolan F-9 Skarpnäcks skola Tel Veckobrev vecka 48/49 Grundsärskolan F-9 Skarpnäcks skola Tel 508 15624 Grön grupp Denna vecka har vi klippt och klistrat bilder som vi ska skriva ord till på Ipaden. Vi har också klistrat foton i vår

Läs mer

Veckobrev v.12. Hej på er alla elever och föräldrar i Kristallens Förskoleklass!

Veckobrev v.12. Hej på er alla elever och föräldrar i Kristallens Förskoleklass! Veckobrev v.12 Hej på er alla elever och föräldrar i Kristallens Förskoleklass! Nä vad trist att det började snöblandat regn och inte var det särskilt varm, vi som vant oss vid sol och värme. Den här veckan

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 12 barn, 10 flickor och 2 pojkar 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 Personal

Läs mer

Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli

Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli Vecka 5-6 Halloj! Besöket av Renata var mycket inspirerande och just nu har vi flera igelkottar som ska bli äventyrare när de blir stora! Efter föreläsningen fick barnen rita om sitt eget drömäventyr!i

Läs mer

Varför behöver DU träna? Diskutera med din bänkkompis..

Varför behöver DU träna? Diskutera med din bänkkompis.. Varför behöver DU träna? Diskutera med din bänkkompis.. Varför kan det vara bra att planera sin träning? Diskutera med bänkkompisen Den bästa träningen är den som blir av Så välj en aktivitet/aktiviteter

Läs mer

Samt fjärilslarver till våren

Samt fjärilslarver till våren Grovplanering för Trulleskogen hösten 2010 Våra gemensamma mål för Äsperöds fritidsverksamhet och som vi fokuserar på denna höst utifrån vår arbetsplan är: Delaktighet Vi vill utveckla barnens medvetenhet

Läs mer

Material för årskurs 7-9

Material för årskurs 7-9 Material för årskurs 7-9 ARRANGÖR: FÖRMÅNSTAGARE: Engagera din klass - Lyft in Skoljoggen i klassrummet Nu kan du förena hälsa och idrott med ämnen som samhällskunskap, svenska, matematik och geografi.

Läs mer

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt!

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Tänk ändå vad fort ett verksamhetsår går och vad mycket som hänt på förskolan. Vi har haft två pedagoger iväg till Italien på fortbildning

Läs mer

Lgr 11 Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Författare: Torsten Bengtsson Boken handlar om: Erik ska vara ensam hemma, medan hans pappa är på arbetet. Han måste lova sin pappa att inte hitta på något bus, och ringa om något skulle hända.

Läs mer

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 8

Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 8 Opalens Förskoleklass Veckobrev v. 8 Hej på er! Nu stundar ett Sportlov med förhoppningsvis många roliga upplevelser! Nästa gång vi har skoldag är det Mars, vår första vårmånad och det är då dags att börja

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 8 barn. 7 flickor och 1 pojke 3 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 1 barn födda 09 Personal Liselott Karlsson

Läs mer

Kristinebergs förskoleområde 2008-01-24 Förskolorna Tallbacken och Stångeborg. Verksamhetsplan. Haren

Kristinebergs förskoleområde 2008-01-24 Förskolorna Tallbacken och Stångeborg. Verksamhetsplan. Haren Verksamhetsplan Haren 0 UTVÄRDERING AV DEN PEDAGOGISKA VERKSAMHETEN 2007-2008! Arbetslag: HAREN Personal: Karin Johansson, Josefin Johansson, Carina Andersson, Ann Engström DETTA SER VI FRAM EMOT UNDER

Läs mer