Användarmanual, Licens för innebandyföreningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Användarmanual, Licens för innebandyföreningar"

Transkript

1 Version 2.0 Sida 1 av (7) Användarmanual, Licens för innebandyföreningar Projektet IT s innebandy är Svensk innebandys eget dataprojekt, anpassat och skräddarsytt för innebandy. Tillsammans med dataföretaget Softronic har Svenska Innebandyförbundet tagit fram datasystemet IDA, Innebandyns Dagliga Administrationssystem. Istället för att alla distrikt ska jobba med olika datasystem, oftast anpassade efter andra idrotter, är IDA verksamhetsanpassat för innebandy där hela verksamheten samlas i ett och samma system. Svenska Innebandyförbundet tar från säsongen 05/06 över licenshanteringen från Folksam. Spelarförsäkringarna kvarstår hos Folksam men kontrollen över licensierade spelare kommer att bli vårt eget ansvar. Systemet hanterar föreningar, lag, organisationer, tävlingar, träningsmatcher, domare, anläggningar, utbildningar, spelarlicenser med övergångar, matchrapportering, statistik, spelarens egen sida, publik webb (innebandy.se) med mera. Allt är sammankopplat via två olika webbanpassade program i ett och samma system. Ambitionen har hela tiden varit att skapa ett innehållsrikt system systemanvändarna kan nyttja på ett enkelt sätt. Beroende på vilken funktion man har i innebandy-sverige tilldelas man användarfunktioner i systemet som ger olika behörigheter. Behörigheten styr sedan vad man kan göra och inte göra i systemet IDA. För föreningar är de vanligaste användarfunktionerna IDA_Föreingsadministratör, IDA_Licensadministratör-Förening, IDA_Lagadministratör samt IDA_Matchprotokollförare. Föreningsadministratören kan tilldela dessa funktioner till personer i den egna föreningen. Alla föreningar, oavsett om ditt SDF använder IDA eller inte, ska licensiera/registrera alla spelare A- och B-licenser) i IDA. Om ditt SDF inte använder IDA för tävlingsadministration ska du inte registrera laglicenser i IDA. Din förening kommer att få en faktura. Viktiga datum: 30 september är sista dagen för att årslicensiera/registrera spelare samt betala licensavgift. 30 november är sista dagen för att årsregistrera och betala laglicenser. Innehållsförteckning Inledning...2 Licensiering av spelare (A-licens från och med 17 år) Licensiering Avregistrering av spelare Kontrollera licensstatus Årsregistrera lag Övergångar Registrering och licensiering av ny spelare Lathund Nyregistrera spelare Registrera befintliga spelare Registrera laglicenser Vid felregistrering...7

2 Version 2.0 Sida 2 av (7) Inledning I och med IDA tar Svenska Innebandyforbundet själva över licenshanteringen av landets aktiva spelare. Det innebär att man som förening måste utföra registrering och licensiering av spelare via systemet. Spelarförsäkringen kommer att ligga kvar hos försäkringsbolaget Folksam. Först registreras de spelare som ska vara aktiva under kommande säsong, både nya personer och de som varit aktiva tidigare, sedan avregistreras de som varit med tidigare men inte längre tillhör föreningen innan föreningen själv ansvarar för att betala in rätt summa till Svenska Innebandyforbundet och ange den betalningsreferens som genererats när registreringen genomförts. Alla aktiva spelare, med historik, från Folksams databas är inläst till vårt system. Kom ihåg att under pågående säsong registrera nytillkomna spelare som inte haft licens tidigare. Spelare som gör övergångar hanteras separat. Tänk på att avregistrera spelare som inte spelat bindande match under föregående säsong så att dessa spelare kan byta förening utan att genomföra övergång. OBS! Även B-licensspelare måste registreras för att få sitt försäkringsskydd, det räcker inte att betala in en laglicens! Licensiering av spelare (A-licens från och med 17 år) Licensiering av spelare görs minst en gång per år. Licensperioden är 1/9 30/8. Genom licensieringen talar man om vilka spelare som kommer att vara aktiva som spelare för föreningen under kommande säsong och vilka som slutat och ej längre är aktiva i föreningen. Det går att licensiera en eller flera spelare vid ett eller flera tillfällen. Vi föreslår så få tillfällen som möjligt eftersom det vid varje tillfälle skapas en betalningsreferens som innehåller de aktuella licensieringarna. Funktionen för att licensiera spelare finns i rutan Info till höger på respektive förenings organisationssida. För att se och arbeta med licensieringen krävs att man har systemfunktionen [IDA_Licensadmin Förening]. Denna funktion tilldelas av representant för SDF eller den person i föreningen som har funktionen [IDA_Föreningsadministratör]. Genom att klicka på Licensiering - Spelare kommer man till en sida med de personer som var licensierade för föreningen föregående säsong eller säsongen innan och som inte avregistrerats.

3 Version 2.0 Sida 3 av (7) 1 Licensiering För att kunna registrera och licensiera spelare måste man ha funktionen IDA_Licensadminsitratör- Förening. Det är personen med funktionen IDA_Föreningsadministratör som delar ut den funktionen. Alla spelare i en förening ska registreras på samma sätt. Spelare som är 17 år eller äldre kommer med i den betalningsreferens som skapas samt genererar en avgift. Spelare som är 16 år eller yngre ska registreras på samma sätt men genererar ingen avgift eftersom laglicensen hanteras separat genom länken Säsongsregistrering Lag. Samtliga spelare måste registreras för att en försäkring ska tecknas på dem. Avgiften för A-licenser är personlig och B-licenser ingår i laglicenssumman. 1. Sök upp din förening och klicka på länken Licenisering - spelare i rutan Info. En ny sida visas där samtliga föreningens registrerade spelare listas. (Denna sida KAN visa noll (0) spelare, gör då en ny sökning. I värsta fall, stäng ner den aktuella webbläsaren, öppna en ny och logga in i systemet på nytt. Här finns en bugg som gör att spelarna tyvärr inte alltid visas. Detta är beklagligt men vi arbetar på att rätta till problemet. 2. För de spelare som ska licensieras klickar man i den lilla rutan före respektive namn så att en bock fylls i. Ska samtliga föreningens spelare väljas kan rutan [Välj alla] kryssas i eller genom kortkommando [alt+1]. 3. När spelarna på den aktuella sidan är ikryssade klicka på knappen [Licensiera], spelarna licensieras och är inte längre valbara i denna bild. (Man kan inte klicka nästa sida och fortsätta markera spelare där utan måste licensiera spelare på en sida i taget. 250 personer listas i listan.) 4. När registreringen är genomförd återstår betalningen. Se i rutan Meddelande överst på sidan vilken betalningsreferens som skapades. Inga fakturor genereras från systemet och betalning måste ske med summa och referens enligt ovan. 5. Klicka på länken Betalningsreferenser för att kontrollera licensieringen samt för att se hur betalning sker. Statusen ändras till betald när betalning och referensnummer är SIBF tillhanda och behandlad. Varje betalningsreferens är klickbar, klicka på önskad referens för att se vilken/vilka spelare/lag som referensen avser. OBS! En spelare är licensierad och spelklar så fort betalning med aktuell betalningsreferens är registrerad hos post eller bank och kvitto finns. Det tar sedan några arbetsdagar för SIBF att registrera spelaren och tilldela rätt status.

4 Version 2.0 Sida 4 av (7) För att underlätta licenshanteringen är det önskvärt att så många spelare som möjligt licensieras vid ett och samma tillfälle. Skulle en felregistrering ske kontakta SIBF på licens@innebandy.se och uppge namn och personnummer samt betalningsreferens för felregistreringen så korrigeras detta. 1.1 Avregistrering av spelare Vill man avregistrera spelare som inte längre är aktiva i föreningen, går man tillväga på samma sätt som punkt 1 och 2 under rubriken Licensiering ovan men klickar på knappen Avregistrera istället för Licensiera i punkt 3. Spelare som inte spelade match för föreningen under föregående säsong kan avregistreras. Skulle spelaren spelat match måste den kvarstå under föreningen då övergång krävs för att spelaren ska få byta föreningstillhörighet. 1.2 Kontrollera licensstatus För att se vilka spelare man har registrerat och som därmed har licens för kommande säsong klicka Sök spelarlicenser i rutan Info till höger på din förenings sida. Här visas alla spelare som är registrerade för den gällande säsongen och om spelarlicensen är betald eller inte samt vilken status det är på spelaren. När spelarna är kopplade till ett lag kan sortering över licensierade spelare även ske lagvis. Använd funktionen/knappen [Spara till fil] för att skapa en lista över de aktuella spelarna, denna lista kan skrivas ut och stämmas av av respektive lagledare.

5 Version 2.0 Sida 5 av (7) 2 Årsregistrera lag (gäller endast om ditt SDF använder IDA för tävlingsadministration) * De lag i en förening som ska delta i serie- eller cupspel kommande säsong ska registreras. Detta gäller lag med spelare som har B-licens (laglicens). En kostnad om 1 400:- skapas för varje lag som registreras, summan betalas in tillsammans med det betalningsreferensnummer som skapas. På föreningens sida finns rubriken Säsongsregistrering lag i rutan Info till höger. Registrera de B-licenslag (P/F-89 och yngre) som ska vara aktiva under kommande säsong genom att klicka i rutan före respektive lag. Skulle lagen inte finnas med under Säsongsregistrering Lag och inte heller på föreningssidan så går det bra att klicka på knappen Lägg till under rubriken LAG och där skapa ett nytt lag. Välj lagets klass och klicka spara i den nya dialog som öppnas. Återgå sedan till Säsongsregistrering Lag och registrera laget. Lägg gärna först till alla föreningens lag så att flera lag kan registreras på en och samma gång. 1. Sök upp din förening och klicka på länken Säsongsregistrering Lag i rutan Info. En ny sida visas där samtliga föreningens registrerade lag listas. 2. För de lag som ska licensieras klickar man i den lilla rutan före respektive namn så att en bock fylls i. Ska samtliga föreningens lag väljas kan rutan [Välj alla] kryssas i eller genom kortkommando [alt+1]. 3. När lagen på den aktuella sidan är ikryssade klicka på knappen [Säsongsregistrera], lagen registreras och är inte längre valbara i denna bild. 4. Efter registreringen öppnas bilden Visa betalningsreferens innehållande de lag som just registrerats. Notera betalningsreferens, postgironummer samt summa att betala till SIBF. Inga fakturor genereras från systemet och betalning måste ske med summa och referens enligt ovan. Klicka på länken Sök Laglicenser för att kontrollera vilka lag som är registrerade och vad de har för status. * = Årsregistrering av laglicenser i IDA fungerar endast om ditt SDF använder IDA för tävlingsadministration. Om ditt SDF inte använder IDA kommer din förening att faktureras för laglicenser. Dock ska alla föreningar, oavsett om SDF:et använder IDA eller inte, registrera/licensiera samtliga sina spelare (A- och B-licenser) i IDA.

6 Version 2.0 Sida 6 av (7) 3 Övergångar Övergångar sker tills vidare via blankett på samma sätt som tidigare. Övergången registreras av SIBF i IDA. Funktion för att hantera övergångar i IDA finns men tas inte i bruk förrän senare under säsongen eller till nästa säsong. Då kommer personer över 18 år att kunna genomföra övergångar via systemet. För de under 18 år kommer även i fortsättningen en blankett att krävas eftersom målsmans underskrift är ett krav för att övergången ska hanteras. 4 Registrering och licensiering av ny spelare Vid nylicensiering av en person måste man se till att personen finns registrerad i IDA. Finns inte personen klicka på Personer i huvudmenyn till vänster och lägg upp personen i fråga. Observera att tiosiffrigt personnummer är ett krav för att en person ska kunna tilldelas en licens. För att personen ska kunna licensieras krävs förutom tiosiffrigt personnummer även följande uppgifter: Efternamn, Förnamn, Gatuadress, Postnr, Ort, Distrikt, E-post, Kön. När detta är ifyllt klicka på knappen [Spara]. 1. Klicka på Spelarlicens och sedan Ny spelarlicens i menyn till vänster 2. Knappa in spelarens personnummer i rutan personnummer och tryck [sök] 3. Om personen finns i systemet kommer dennes uppgifter att synas. Om personen innehar en licens syns den nu gällande/tidigare licensen i rutan Nuvarande spelarlicens som endast visas då personen har en licens. OBS! Här krävs att en övergång görs och detta sker med en övergångsblankett som skickas in till SIBF. Det tar fem dagar efter att en blankett är inkommen och övergångssumman är erlagd innan en spelare blir spelklar vid övergång. 4. För att nylicensiera personen för den förening som du är licensadministratör för trycker du på knappen [nyregistrera]. 5. Kontrollera nyregistreringen genom att fylla i personens personnummer på nytt och tryck [sök]. I rutan Nuvarande spelarlicens kan du kontrollera att spelaren står registrerad för sin nya förening. 6. För A-licensspelare skapas en betalningsreferens som måste uppges i samband med inbetalningen. B-licensspelare blir genast spelklara.

7 Version 2.0 Sida 7 av (7) 5 Lathund Lathunden nedan beskriver i korta lag de steg man måste göra för att licensiera spelare. Se ovan i dokumentet hur man går tillväga. 5.1 Nyregistrera spelare 1. Se till att du har funktionen IDA_Licensadministratör-förening, tilldelas av föreningsadministratören 2. Kontrollera om personen finns upplagd i systemet 3. Lägg upp personen om den inte redan finns 4. Skapa en licens under Licens/Ny Spelarlicens 5. Betala in licenssumman med den betalningsreferens som skapas för A-licensspelare. B- licensspelare blir spelklara direkt efter registrering. Dock måste laglicens betalas. 6. Spelaren återfinns under Sök Spelarlicens i din förening när registreringen är klar. 7. För att använda spelaren i Händelserapporteringen måste spelaren kopplas till aktuellt lag. 5.2 Registrera befintliga spelare 1. Se till att du har funktionen IDA_Licensadministratör-förening, tilldelas av föreningsadministratören 2. Sök upp din förening 3. Klicka på Licensiering spelare 4. Markera de spelare som ska licensieras (A- såväl som B-licensspelare). Markera så många spelare som möjligt vid ett och samma tillfälle för att underlätta hanteringen 5. Klicka Licensiera 6. Betala in den summa och ange den betalningsreferens som skapas 7. Spelaren återfinns under Sök Spelarlicens i din förening när registreringen är klar. 8. För att använda spelaren i Händelserapporteringen måste spelaren kopplas till aktuellt lag. 5.3 Registrera laglicenser 1. Se till att du har funktionen IDA_Licensadministratör-förening, tilldelas av föreningsadministratören 2. Sök upp din förening 3. Säkerställ att de lag som du ska registrera finns upplagda, om inte lägg till dem. 4. Klicka på länken Säsongsregistering Lag 5. Markera de lag som ska laglicenserias 6. Klicka på knappen Registrera 7. Betala in den summa och ange den betalningsreferens som skapas. 5.4 Vid felregistrering Skulle du registrera fel kontaktar du SIBF på licens@innebandy.se eller via supporttelefonen på

2010-06-11 Sida 1 av 6

2010-06-11 Sida 1 av 6 2010-06-11 Sida 1 av 6 Användarmanual Licens Alla föreningar, oavsett om ditt SDF använder IDA eller inte, ska licensiera/registrera alla spelare A- och B- licenser) i IDA. Om ditt SDF inte använder IDA

Läs mer

Användarmanual, Licens för innebandyföreningar

Användarmanual, Licens för innebandyföreningar Version 4.0 Sida 1 av (6) Användarmanual, Licens för innebandyföreningar Inledning I och med IDA sköter Svenska Innebandyforbundet själva licenshanteringen av landets aktiva spelare. Det innebär att man

Läs mer

Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar

Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar Sida 1 av (12) Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar Projektet IT`s innebandy är Svensk innebandys eget dataprojekt, anpassat och skräddarsytt för innebandy. Tillsammans med dataföretaget Softronic

Läs mer

Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar

Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar Version 2.0 Sida 1 av (14) Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar Denna manual beskriver hur en match ska rapporteras via telefon eller IDA och hur detaljerad händelserapportering sker. Händelserapporteringsdialogen

Läs mer

Lathund Licensansökan för landhockey

Lathund Licensansökan för landhockey Svenska Landhockeyförbundet www.landhockey.nu Lathund Licensansökan för landhockey Uppdaterad 2014-12-30 1 Innehållsförteckning Information till föreningar angående licens och försäkring 3 Allmänt om licenser

Läs mer

spelarlicens En informationsfolder från Svenska Fotbollförbundet

spelarlicens En informationsfolder från Svenska Fotbollförbundet spelarlicens En informationsfolder från Svenska Fotbollförbundet Enklare och billigare Den 1 januari 1964 infördes spelarlicens i svensk fotboll. Licensen innebar att man hade rätt att spela i Svenska

Läs mer

https://fogis.svenskfotboll.se/

https://fogis.svenskfotboll.se/ FOGIS MANUAL FÖR FÖRENINGAR https://fogis.svenskfotboll.se/ Innehållsförteckning: S. 1 Startsida S. 2-3 Personer S. 4-7 Lag S. 8-10 Spelare S. 11 Övrigt Fliken Arkiv S. 12 Övrigt Fliken Förening S. 13

Läs mer

Information från Svenska Cheerleadingförbundet

Information från Svenska Cheerleadingförbundet Information från Svenska Cheerleadingförbundet Inför licensperioden 2015-2016 har SCF inlett ett samarbete med Pensum. Detta samarbete innebär att alla licenser, alltså våra försäkringar kommer att skötas

Läs mer

MANUAL, PlanAssist Bordtennis 2010-10-14

MANUAL, PlanAssist Bordtennis 2010-10-14 VÄLKOMMEN TILL PLANASSIST! PlanAssist är ett verktyg för förbund och föreningar att förenkla processen kring licensiering, seriespel och tävlingar. Systemet kommer kontinuerligt att utvecklas med nya funktioner

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer genom excel Skapa lag (grupper) Redigera

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer genom excel Skapa lag (grupper) Redigera

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Se även videomanualen för licenshantering.

MANUAL LAGLICENSER. Se även videomanualen för licenshantering. Manual för registrering av laglicenser. Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar. Se även videomanualen för licenshantering. Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer

Läs mer

2010-06-11 Sida 1 av 8

2010-06-11 Sida 1 av 8 2010-06-11 Sida 1 av 8 Serieupplägg Inledning När systemadministratören (SIBF) av IDA har satt upp en ny säsong är det dags att lägga upp kommande säsongs seriespel. Systemadministratören kan när som helst

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Licenser Nya licensmodulen

Licenser Nya licensmodulen Licenser Nya licensmodulen Personlicenser Omregistrering (om personen har haft licens via IdrottOnline tidigare) Gå in i licensmodulen genom att klicka på Licenser i toppmenyn. Klicka sedan på Personlicenser.

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum lathund

Administration av lagets arbetsrum lathund Administration av lagets arbetsrum lathund 1: Logga in Öppna din webbläsare och gå in på nya Skuru-webben (www.skuruik.se/handboll). 1. Gå till ditt lags arbetsrum (du hittar laget antingen under Barn/Ungdom

Läs mer

Licenshantering. IdrottOnline

Licenshantering. IdrottOnline Licenshantering IdrottOnline Steg i processen: Föreningen: 1. öppnar sin IdrottOnline sida. 2. registrerar sina medlemmar. 3. skapar lag 4. kopplar medlemmar till lag. 5. ansöker om licens 6. Att ansöka

Läs mer

REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER

REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER SEKTION C REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER C 1 ALLMÄNT C 1.1 Förbundets benämning C 1.1.1 I nedanstående dokument förkortas Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden med SBF.

Läs mer

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF Version 1.2 2013-08-21 Innehåll Inloggning i Idrottonline... 3 Registrering av personer... 4 Registrering av ledare... 4 Nytt lösenord... 4 Registrering av spelare...

Läs mer

Regler... 2. Licensperiod... 2. Hur löser man licens?... 2. Licenskort... 3. Vem svarar på vad?... 4

Regler... 2. Licensperiod... 2. Hur löser man licens?... 2. Licenskort... 3. Vem svarar på vad?... 4 Åkarlicenser en guide i konståkningens åkarlicenser Innehåll: Regler... 2 Licensperiod... 2 Hur löser man licens?... 2 Licenskort... 3 Vem svarar på vad?... 4 Överläsning av licenser från Folksam till

Läs mer

MANUAL SKYTTEKORT/TÄVLINGSLICENS IdrottOnline Klubb Svenska Skyttesportförbundet

MANUAL SKYTTEKORT/TÄVLINGSLICENS IdrottOnline Klubb Svenska Skyttesportförbundet MANUAL SKYTTEKORT/TÄVLINGSLICENS Uppdaterad: 2011-12-06 IdrottOnline Klubb MANUAL SKYTTEKORT/TÄVLINGSLICENS IdrottOnline Klubb Svenska Skyttesportförbundet Börja med att logga in på din förenings sida

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn Manual Spelarregistrering Manualen beskriver hur man lägger in spelare i sin spelartrupp och tilldelar fasta spelarnummer. Läs igenom manualen och följ den när du lägger in spelarna i ditt lag och föreningens

Läs mer

Mats Sundström, Ångermanlands FF

Mats Sundström, Ångermanlands FF 1 Mats Sundström, Ångermanlands FF 1. Börja med att gå in på Ångermanlands FF:s hemsida, klicka sedan på Fogis i menyn. 2. Klicka på förening 2 3. Skriv in Användarnamn och Lösenord. Om du inte har någon

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum. Lathund

Administration av lagets arbetsrum. Lathund Administration av lagets arbetsrum Lathund Innehåll 1 Logga in... 2 2 Koppla serier till ditt lag... 3 3 Koppla serier och matcher till lagets kalender... 4 4 Konfigurera välkomsttext... 5 5 Konfigurera

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Licenser Nya licensmodulen

Licenser Nya licensmodulen Licenser Nya licensmodulen Personlicenser Omregistrering (om personen har haft licens via IdrottOnline tidigare) Gå in i licensmodulen genom att klicka på Licenser i toppmenyn. Klicka sedan på Personlicenser.

Läs mer

2. Registrera en ny medlem

2. Registrera en ny medlem 2. Registrera en ny medlem version 2006-05-10 2.1 2. Registrera en ny medlem Den här dokumentationen beskriver hur man registrerar en ny i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Mats Sundström, Ångermanlands FF

Mats Sundström, Ångermanlands FF 1 Mats Sundström, Ångermanlands FF 1. Börja med att gå in på Ångermanlands FF:s hemsida, klicka sedan på Fogis i menyn. 2. Klicka på förening 2 3. Skriv in Användarnamn och Lösenord. Om du inte har någon

Läs mer

Uppdaterad: Manual Licensansökan för Parasport

Uppdaterad: Manual Licensansökan för Parasport Uppdaterad: 2015-11-11 Manual Licensansökan för Parasport Innehållsförteckning Inledning 3 Allmänt om licenser 4 Licensmodulen 4 Roller 5 Ansökan om licenser Omregistrering 5 Nyregistrering 8 En licens

Läs mer

Svenska Ishockeyförbundet Domare

Svenska Ishockeyförbundet Domare Svenska Ishockeyförbundet Domare Användarhandledning Version 2.0 2013-05-17 1 LOGGA IN... 3 2 ADMINISTRERA... 4 2.1 ALLMÄN INFO... 4 2.2 KONTAKTINFORMATION... 4 2.3 REGISTRERINGAR... 5 2.4 FRÅNVARO...

Läs mer

Logga in. Menyn. Organisation

Logga in. Menyn. Organisation Manual Föreningsadministratör (FA) Manualen beskriver hur du loggar in till förbundets system och de funktioner som du har tillgång till som föreningsadministratör. Utöver den här manualen finns även en

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör AKTIVITETSSTÖD Användardokumentation Föreningsadministratör 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 2 Om denna dokumentation... 3 Terminologi och förkortningar... Fel! Bokmärket är inte definierat.

Läs mer

Företagsanvändare. InsureSecs administrationsverktyg för förmedlarföretag. ANVÄNDARMANUAL Gäller från Företagsanvändare.

Företagsanvändare. InsureSecs administrationsverktyg för förmedlarföretag. ANVÄNDARMANUAL Gäller från Företagsanvändare. Gäller från 2017-03-06 Företagsanvändare InsureSecs administrationsverktyg för förmedlarföretag Företagsanvändare Företagsanslutna Förmedlarorganisationer Innehållsförteckning Inledning 3 Olika typer av

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang - Test Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera evenemang...

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare Manual för nya hemsidan Grundläggande funktioner för lagledare Inledning Detta dokument beskriver de grundläggande funktionerna på Onyx nya hemsida och hur Du: Lägger ut en nyhet på ditt lags hemsida Lägger

Läs mer

Manual Matchprotokoll

Manual Matchprotokoll Manual Matchprotokoll Seniorer och Juniorer Matchtid 3 x 20 min. Pojkar och Flickor 13 år och äldre. Hanteringen av matchprotokoll sker i vårt administrationssystem. Manualen beskriver hur du får ut matchprotokoll

Läs mer

LATHUND. För Primulas lönerevisionsmodul

LATHUND. För Primulas lönerevisionsmodul LATHUND För Primulas lönerevisionsmodul Kom i gång och arbeta med lönerevision i Primula Logga in i Primula och välj Lönerevision i Huvudmenyn: Bilden nedan kommer upp. Här måste du aktivt välja vilken

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

ibis Presentation Personalkonferensen 4-6/11 2013

ibis Presentation Personalkonferensen 4-6/11 2013 ibis Presentation Personalkonferensen 4-6/11 2013 Program Bakgrund och framtid Teknisk genomgång Tidsplan Utbildningsstrategi Support IDA-data Skillnader IDA ibis Olika arbetssätt Inställningar och egenskaper

Läs mer

Bangolfens manual för IdrottOnline

Bangolfens manual för IdrottOnline Bangolfens manual för IdrottOnline Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen baseras på webbpubliceringsverktyget

Läs mer

Manual Kommunserien 2011-12

Manual Kommunserien 2011-12 Manual Kommunserien 2011-12 Information från VIBF till innebandylagen i distriktet Innebandysäsongen 2011-12 är på väg att starta upp för de flesta ungdomslag. På Västerbottens Innebandyförbund har vi

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Nya funktioner. Version 4.05 2014-09-10

Nya funktioner. Version 4.05 2014-09-10 Nya funktioner Version 4.05 2014-09-10 Efkon AB 2011-2014 Sid 2 Denna dokumentation utgör ett komplement till den befintliga dokumentationen som man kan nå online i menyn till @Medlem. Nya funktioner i

Läs mer

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Senast uppdaterad: 2018-07-23 Bakgrund I Tempus Statistik finns alla officiella resultat inom svensk simning sparade sedan ett antal år tillbaka. I Tempus Anmälan

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Medlemsregistret i IdrottOnline

Medlemsregistret i IdrottOnline Medlemsregistret i IdrottOnline Här följer en beskrivning över hur ni lägger in era medlemmar i IdrottOnline. För att få tillgång till medlemsregistret behöver du ha rollen Huvudadministratör eller Klubbadministratör.

Läs mer

LATHUND. För Primulas lönerevisionsmodul (uppdaterad )

LATHUND. För Primulas lönerevisionsmodul (uppdaterad ) LATHUND För Primulas lönerevisionsmodul (uppdaterad 180604) Kom i gång och arbeta med lönerevision i Primula Logga in i Primula och välj Lönerevision i Huvudmenyn: Bilden nedan kommer upp. Här måste du

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Lägg till medlem i klubben

Lägg till medlem i klubben OBS! Ny inloggning på Idrott OnLine fr.o.m. 2018-01-31 (den gamla inloggningen kan ligga kvar i browsern) Gå till Administration och klicka Personer Lägg till medlem i klubben Klicka Lägg till medlem Fyll

Läs mer

MANUAL FX FÖR VATTENPOLO

MANUAL FX FÖR VATTENPOLO MANUAL FX FÖR VATTENPOLO Manual FX för vattenpolo Sida 2 av 30 Innehåll 1. Om Manual FX för vattenpolo... 3 2. Registrera spelare... 3 2.1 Ny spelare... 3 2.2 Spelare som redan finns i FX.... 6 2.3 Licensiera

Läs mer

Dokumentera individuell studieplan, studieaktivitet och -finansiering, uppnådd andel och alla kurser klara

Dokumentera individuell studieplan, studieaktivitet och -finansiering, uppnådd andel och alla kurser klara Dokumentera individuell studieplan, studieaktivitet och -finansiering, uppnådd andel och alla kurser klara Innehåll Sida Dokumentera individuell studieplan - Dokumentera studieaktivitet och finansiering

Läs mer

För dig som är administratör eller handläggare

För dig som är administratör eller handläggare Uppsala universitet Personalavdelningen Eric Ålund EGENRAPPORTERING i PRIMULA För dig som är administratör eller handläggare Innehåll Introduktion... 2 Meddelande om ärende... 2 Logga in... 2 Månadsomställning...

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Kontroll av avgiftsrapportering av 20 kronan Innehåll Inledning... 1 Logga in i TA-systemet... 2 Avgiftsrapportering

Läs mer

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline I denna manual beskrivs hur ni ledare administrerar det lokala aktivitetsstödet i sin helhet. Vi går igenom hur man lägger in

Läs mer

Manual Utbildningsmodulen

Manual Utbildningsmodulen Manual Utbildningsmodulen för Svenska Bouleförbundets distrikt www.svenskboule.se Logga in (låset högst upp till höger på sidan). Använd dina inloggningsuppgifter (personnummer och lösenord) För att få

Läs mer

Lathund Behörighetshantering

Lathund Behörighetshantering Lathund Behörighetshantering För att kunna ställa in behörigheter krävs det att SiteVision är kopplat till en katalogtjänst. Behörigheter Hantering av behörigheter och rättigheter kan göras för hela webbplatsen,

Läs mer

Kapitel 4 - Representation

Kapitel 4 - Representation Fastställt av SvFF:s extra Representantskap 2004-03-26, att gälla fr.o.m. 15 november 2004. Kapitel 4 - Representation Allmänna bestämmelser 1 Spelår, licensår och registrering 1.1 Spelår/speltermin Spelåret

Läs mer

Användarhandledning. E-tjänst för MAH/ombud att anmäla en restnotering till Läkemedelsverket. Version:

Användarhandledning. E-tjänst för MAH/ombud att anmäla en restnotering till Läkemedelsverket. Version: E-tjänst för MAH/ombud att anmäla en restnotering till Läkemedelsverket Version: 2018-02-07 Innehållsförteckning 1. Introduktion... 3 1.1. Vem ska anmäla... 3 1.2. Vad ska anmälas... 3 2. Hur fungerar

Läs mer

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare Manual för nya hemsidan Grundläggande funktioner för lagledare Inledning Detta dokument beskriver de grundläggande funktionerna på Onyx nya hemsida och hur Du: Lägger ut en nyhet på ditt lags hemsida Lägger

Läs mer

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för fakturagranskare. Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för fakturagranskare. Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0 Lathund för fakturagranskare Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0 Charlotte Dahlqvist charlotte.dahlqvist@vgregion.se Innehåll Introduktion... 2 Granskarens roll...

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Att skicka e-fakturor Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Välkommen till bankens e-fakturatjänst Att skicka e-fakturor med bankens fakturaportal är enkelt. Du skapar fakturaunderlaget

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

1. 17. Administrera betalningar

1. 17. Administrera betalningar 17. Administrera betalningar version 2006-11-29 17.1 1. 17. Administrera betalningar Den här dokumentationen beskriver hur man kan administrera betalningar av medlemsavgiften för sin förenings medlemmar

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörsenhet

Instruktioner plattformen entreprenörsenhet Instruktioner plattformen entreprenörsenhet Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome, så kan ni göra

Läs mer

ALEPH ver. 18 Lån - övningar

ALEPH ver. 18 Lån - övningar ALEPH ver. 18 Lån - övningar Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping Anslut till lånemodulen i biblioteket/databasen SWE50 (administrativ databas). Låntagare A. Registrera tre nya låntagare Ø Visa

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare)

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome,

Läs mer

Lathund Avgiftshantering

Lathund Avgiftshantering Uppdaterad: 2013-09-17 Lathund Avgiftshantering Förbund 1 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen

Läs mer

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Licensansökan för handikappidrott

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Licensansökan för handikappidrott Uppdaterad: 2014-02-24 Lathund Licensansökan för handikappidrott Innehållsförteckning Inledning 3 Allmänt om licenser 4 Licensmodulen 4 Roller 5 Ansöka om licenser 5 En licens per person 7 Flera licenser

Läs mer

1 Söka en enstaka tid som inloggad användare

1 Söka en enstaka tid som inloggad användare Sök och boka enstaka tid 1(7) Vad vill du göra? 1 Söka en enstaka tid som inloggad användare... 1 1.1 Sök en enstaka ledig tid... 1 1.2 Sök efter enstaka tid att boka eller skicka in förfrågan om... 2

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning

Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning Innehåll Allmänt om tandvårdsintyg och T99-reformen...2 Systemstart...2 Beställning av nytt tandvårdsintyg...5 Sök patient...6 Exempel...6 Områdeskod...8

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. Inrapportering av slaktfil. för. Version 2006-04-03

ANVÄNDARMANUAL. Inrapportering av slaktfil. för. Version 2006-04-03 ANVÄNDARMANUAL för Inrapportering av slaktfil Version 2006-04-03 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar... 3 1.1 E-tjänst... 3 1.2 E-legitimation... 3 1.3 Fullmakt... 3 1.4 Frågor... 3 2 Tillvägagångssätt...

Läs mer

Bangolfens manual för IdrottOnline

Bangolfens manual för IdrottOnline Bangolfens manual för IdrottOnline Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen baseras på webbpubliceringsverktyget

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Utfärdande av SITHS-kort. Utbyte av kort som inte klarar av SITHS CA v1 certifikat

Utfärdande av SITHS-kort. Utbyte av kort som inte klarar av SITHS CA v1 certifikat Utfärdande av SITHS-kort Utbyte av kort som inte klarar av SITHS CA v1 certifikat Innehåll 1. Bakgrund... 2 2. Identifiera kort att byta ut... 2 3. Utfärda SITHS-kort... 3 3.1 Förutsättningar... 3 3.2

Läs mer

manual interbook SKOLOR

manual interbook SKOLOR manual interbook SKOLOR Innehållsförteckning 1. Inledning 1.1 Huvudanvändare och underanvändare 2. Hitta Interbook 2.1 Hjälp-funktion 3. Logga in 3.1 Glömt lösenord 3.2 Byta lösenord 4. Boka lokal 5.1

Läs mer

Syfte Denna lathund har tagits fram för att underlätta arbetet med anpassning av listan i Arbetsorderbevakning.

Syfte Denna lathund har tagits fram för att underlätta arbetet med anpassning av listan i Arbetsorderbevakning. RUTINBESKRIVNING MAXIMO 1 (6) Skapat av (Efternamn Förnamn, org) DokumentID Version Kerstin Abrahamsson MX023-LH 1 Roll Dokumentdatum Dokumentstatus Entreprenör 2015-03-23 Gällande Dokumenttitel Spara

Läs mer

23. Skriva ut styrelseuppgifter

23. Skriva ut styrelseuppgifter 23. Skriva ut styrelseuppgifter version 2006-11-29 23.1 23. Skriva ut styrelseuppgifter Den här dokumentationen beskriver hur man skriver ut etiketter, listor och kuvert med stryrelseuppgifter i SPFs medlemsregister

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE Det finns två sätt att gå till ansökningsformulärsidan: 1. http://kulturdatabasen.se/projektbidrag

Läs mer

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ Pojkar Röd Tidigast född Flickor Röd Tidigast född Klass A 1997 Klass A 1997 Klass B 1997 Klass B 1998 Klass C 1998 Klass C 1999 Klass D 1998 Klass E 1999 Klass F 1999 Klass

Läs mer

Manual. Regional Medlemsadministration. Reumatikerförbundet. Uppdaterad den 19 oktober 2012

Manual. Regional Medlemsadministration. Reumatikerförbundet. Uppdaterad den 19 oktober 2012 Manual Regional Medlemsadministration Reumatikerförbundet Uppdaterad den 19 oktober 2012 Vänligen kasta tidigare versioner, samt de som saknar datum. Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 2 REGIONAL MEDLEMSADMINISTRATION...

Läs mer

Kom igång med NOKflex 1

Kom igång med NOKflex 1 Kom igång med NOKflex 1 Vad roligt att du valt att arbeta med NOKflex! I denna Kom igång-guide får du steg-för-steg-instruktioner för hur du kommer igång med att skapa konton, aktivera läromedel, tilldela

Läs mer

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 Lathund Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 1 2 Dessa lathundar är utformade för att underlätta för Föreningen Nordens medlemmar att administrera i det nya medlemssystemet

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Anmälan till tävling

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Anmälan till tävling IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Anmälan till tävling Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA... 3 Krav... 3 Logga in i IndTA...3 Anmäla till tävling (singel)...

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Ny medlem 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ny layout (fr.o.m 12/3) 4 Medlemmar 5 Ny medlem med fullständigt personnummer 6 Vanliga felmeddelanden 7 Ny medlem med ofullständigt

Läs mer

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem 2-31 Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem Innehåll Logga in på Lagets hemsida Truppen administration av spelare Nyheter E postutskick Träningar Aktivitet

Läs mer

MANUAL Svenska Bandyförbundet - Profixio FX

MANUAL Svenska Bandyförbundet - Profixio FX MANUAL Svenska Bandyförbundet - Profixio FX Logga in på www.profixio.com/fx 1) Logga in med din e-postadress och det lösenord som du tidigare har fått på mejl 2) Välj vilken roll du vill logga in som (en

Läs mer

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Du som har beviljats försörjningsstöd kan använda Lunds kommuns e-tjänst för att enkelt ansöka igen. Då ansöker du när det passar dig och behöver inte passa

Läs mer

Användarmanual Brunskog Transportbokning.

Användarmanual Brunskog Transportbokning. Användarmanual Brunskog Transportbokning. Det finns två typer av användare i Brunskog Transportbokning. En enkel användare som endast kan boka en sändning och som inte har tillgång till de övriga funktioner

Läs mer

Lathund. Administratörshantering. Kapitalflytt ITPK

Lathund. Administratörshantering. Kapitalflytt ITPK Lathund Administratörshantering Kapitalflytt Interimslösning 2008-10-01 Dokumentägare: Anders Thomson, Collectum AB Sida 1 av 9 1 Generellt för flyttapplikationen...3 Introduktion...3 2 Logga in i flyttapplikationen...4

Läs mer