Sida 1 av 6

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2010-06-11 Sida 1 av 6"

Transkript

1 Sida 1 av 6 Användarmanual Licens Alla föreningar, oavsett om ditt SDF använder IDA eller inte, ska licensiera/registrera alla spelare A- och B- licenser) i IDA. Om ditt SDF inte använder IDA för tävlingsadministration ska du inte registrera laglicenser i IDA. Din förening kommer att få en faktura. Viktiga datum: 30 september är sista dagen för att årslicensiera/registrera spelare samt betala licensavgift. 30 november är sista dagen för att årsregistrera och betala laglicenser. Innehållsförteckning Inledning... 2 Licensiering av spelare (A-licens från och med 17 år) Licensiering Kontrollera licensstatus Övergångar Registrering och licensiering av ny spelare Lathund Nyregistrera spelare Registrera befintliga spelare Registrera laglicenser Vid felregistrering... 6

2 Sida 2 av 6 Inledning I och med IDA tar Svenska Innebandyforbundet själva över licenshanteringen av landets aktiva spelare. Det innebär att man som förening måste utföra registrering och licensiering av spelare via systemet. Spelarförsäkringen kommer att ligga kvar hos försäkringsbolaget Folksam. Först registreras de spelare som ska vara aktiva under kommande säsong, både nya personer och de som varit aktiva tidigare, sedan avregistreras de som varit med tidigare men inte längre tillhör föreningen innan föreningen själv ansvarar för att betala in rätt summa till Svenska Innebandyforbundet och ange den betalningsreferens som genererats när registreringen genomförts. Alla aktiva spelare, med historik, från Folksams databas är inläst till vårt system. Kom ihåg att under pågående säsong registrera nytillkomna spelare som inte haft licens tidigare. Spelare som gör övergångar hanteras separat. Tänk på att avregistrera spelare som inte spelat bindande match under föregående säsong så att dessa spelare kan byta förening utan att genomföra övergång. OBS! Även B-licensspelare måste registreras för att få sitt försäkringsskydd, det räcker inte att betala in en laglicens! Licensiering av spelare (A-licens från och med 17 år) Licensiering av spelare görs minst en gång per år. Licensperioden är 1/9 30/9. Genom licensieringen talar man om vilka spelare som kommer att vara aktiva som spelare för föreningen under kommande säsong och vilka som slutat och ej längre är aktiva i föreningen. Det går att licensiera en eller flera spelare vid ett eller flera tillfällen. Vi föreslår så få tillfällen som möjligt eftersom det vid varje tillfälle skapas en betalningsreferens som innehåller de aktuella licensieringarna. Funktionen för att licensiera spelare finns i rutan Info till höger på respektive förenings organisationssida. För att se och arbeta med licensieringen krävs att man har systemfunktionen [IDA_Licensadmin Förening]. Denna funktion tilldelas av representant för SDF eller den person i föreningen som har funktionen [IDA_Föreningsadministratör]. Genom att klicka på Licensiering - Spelare kommer man till en sida med de personer som var licensierade för föreningen föregående säsong eller säsongen innan och som inte avregistrerats.

3 Sida 3 av 6 Licensiering För att kunna registrera och licensiera spelare måste man ha funktionen IDA_Licensadminsitratör-Förening. Det är personen med funktionen IDA_Föreningsadministratör som delar ut den funktionen. Alla spelare i en förening ska registreras på samma sätt. Spelare som är 17 år eller äldre kommer med i den betalningsreferens som skapas samt genererar en avgift. Spelare som är 16 år eller yngre ska registreras på samma sätt men genererar ingen avgift eftersom laglicensen hanteras separat genom länken Säsongsregistrering Lag. Samtliga spelare måste registreras för att en försäkring ska tecknas på dem. Avgiften för A-licenser är personlig och B-licenser ingår i laglicenssumman. 1. Sök upp din förening och klicka på länken Licenisering - spelare i rutan Info. En ny sida visas där samtliga föreningens registrerade spelare listas. 2. För de spelare som ska licensieras klickar man i den lilla rutan före respektive namn så att en bock fylls i. Ska samtliga föreningens spelare väljas kan rutan [Välj alla] kryssas i eller genom kortkommando [alt+1]. 3. När spelarna på den aktuella sidan är ikryssade klicka på knappen [Licensiera], spelarna licensieras och är inte längre valbara i denna bild. (Man kan inte klicka nästa sida och fortsätta markera spelare där utan måste licensiera spelare på en sida i taget. 250 personer listas i listan.) 4. När registreringen är genomförd återstår betalningen. Se i rutan Meddelande överst på sidan vilken betalningsreferens som skapades. Inga fakturor genereras från systemet och betalning måste ske med summa och referens enligt ovan.

4 Sida 4 av 6 5. Klicka på länken Betalningsreferenser för att kontrollera licensieringen samt för att se hur betalning sker. Statusen ändras till betald när betalning och referensnummer är SIBF tillhanda och behandlad. Varje betalningsreferens är klickbar, klicka på önskad referens för att se vilken/vilka spelare/lag som referensen avser. OBS! En spelare är licensierad och spelklar så fort betalning med aktuell betalningsreferens är registrerad hos post eller bank och kvitto finns. Det tar sedan några arbetsdagar för SIBF att registrera spelaren och tilldela rätt status. För att underlätta licenshanteringen är det önskvärt att så många spelare som möjligt licensieras vid ett och samma tillfälle. Skulle en felregistrering ske kontakta SIBF på idasupport@innebandy.se och uppge namn och personnummer samt betalningsreferens för felregistreringen så korrigeras detta. 1.1 Kontrollera licensstatus För att se vilka spelare man har registrerat och som därmed har licens för kommande säsong klicka Sök spelarlicenser i rutan Info till höger på din förenings sida. Här visas alla spelare som är registrerade för den gällande säsongen och om spelarlicensen är betald eller inte samt vilken status det är på spelaren. När spelarna är kopplade till ett lag kan sortering över licensierade spelare även ske lagvis. Använd funktionen/knappen [Spara till fil] för att skapa en lista över de aktuella spelarna, denna lista kan skrivas ut och stämmas av respektive lagledare.

5 Sida 5 av 6 2 Övergångar Övergångar sker tills vidare via blankett på samma sätt som tidigare. Övergången registreras av SIBF i IDA. Funktion för att hantera övergångar i IDA finns men tas inte i bruk förrän senare under säsongen eller till nästa säsong. Då kommer personer över 18 år att kunna genomföra övergångar via systemet. För de under 18 år kommer även i fortsättningen en blankett att krävas eftersom målsmans underskrift är ett krav för att övergången ska hanteras. 3 Registrering och licensiering av ny spelare Vid nylicensiering av en person måste man se till att personen finns registrerad i IDA. Finns inte personen klicka på Personer i huvudmenyn till vänster och lägg upp personen i fråga. Observera att tiosiffrigt personnummer är ett krav för att en person ska kunna tilldelas en licens. För att personen ska kunna licensieras krävs tiosiffrigt personnummer även följande uppgifter: Efternamn, Förnamn, Gatuadress, Postnr, Ort, Distrikt, E-post, Kön. När detta är ifyllt klicka på knappen [Spara]. 1. Klicka på Spelarlicens och sedan Ny spelarlicens i menyn till vänster 2. Knappa in spelarens personnummer i rutan personnummer och tryck [sök] 3. Om personen finns i systemet kommer dennes uppgifter att synas. Om personen innehar en licens syns den nu gällande/tidigare licensen i rutan Nuvarande spelarlicens som endast visas då personen har en licens. OBS! Här krävs att en övergång görs och detta sker med en övergångsblankett som skickas in till SIBF. Det tar fem dagar efter att en blankett är inkommen och övergångssumman är betald innan en spelare blir spelklar vid övergång. a. För att nylicensiera personen för den förening som du är licensadministratör för trycker du på knappen [nyregistrera]. 4. Kontrollera nyregistreringen genom att fylla i personens personnummer på nytt och tryck [sök]. I rutan Nuvarande spelarlicens kan du kontrollera att spelaren står registrerad för sin nya förening. 5. För A-licensspelare skapas en betalningsreferens som måste uppges i samband med inbetalningen. B-licensspelare blir genast spelklara.

6 Sida 6 av 6 4 Lathund Lathunden nedan beskriver i korta lag de steg man måste göra för att licensiera spelare. Se ovan i dokumentet hur man går tillväga. 4.1 Nyregistrera spelare 1. Se till att du har funktionen IDA_Licensadministratör-förening, tilldelas av föreningsadministratören 2. Kontrollera om personen finns upplagd i systemet 3. Lägg upp personen om den inte redan finns 4. Skapa en licens under Licens/Ny Spelarlicens 5. Betala in licenssumman med den betalningsreferens som skapas för A-licensspelare. B-licensspelare blir spelklara direkt efter registrering. Dock måste laglicens betalas. 6. Spelaren återfinns under Sök Spelarlicens i din förening när registreringen är klar. 7. För att använda spelaren i Händelserapporteringen måste spelaren kopplas till aktuellt lag. 4.2 Registrera befintliga spelare 1. Se till att du har funktionen IDA_Licensadministratör-förening, tilldelas av föreningsadministratören 2. Sök upp din förening 3. Klicka på Licensiering spelare 4. Markera de spelare som ska licensieras (A- såväl som B-licensspelare). Markera så många spelare som möjligt vid ett och samma tillfälle för att underlätta hanteringen 5. Klicka Licensiera 6. Betala in den summa och ange den betalningsreferens som skapas 7. Spelaren återfinns under Sök Spelarlicens i din förening när registreringen är klar. 8. För att använda spelaren i Händelserapporteringen måste spelaren kopplas till aktuellt lag. 4.3 Registrera laglicenser 1. Se till att du har funktionen IDA_Licensadministratör-förening, tilldelas av föreningsadministratören 2. Sök upp din förening 3. Gör på samma sätt som vid licensiering av A-licenser 4. Faktura kommer att skickas ut till föreningarna av SIBF 4.4 Vid felregistrering Skulle du registrera fel kontaktar du SIBF på idasupport@innebandy.se

Användarmanual, Licens för innebandyföreningar

Användarmanual, Licens för innebandyföreningar Version 2.0 Sida 1 av (7) Användarmanual, Licens för innebandyföreningar Projektet IT s innebandy är Svensk innebandys eget dataprojekt, anpassat och skräddarsytt för innebandy. Tillsammans med dataföretaget

Läs mer

Användarmanual, Licens för innebandyföreningar

Användarmanual, Licens för innebandyföreningar Version 4.0 Sida 1 av (6) Användarmanual, Licens för innebandyföreningar Inledning I och med IDA sköter Svenska Innebandyforbundet själva licenshanteringen av landets aktiva spelare. Det innebär att man

Läs mer

Lathund Licensansökan för landhockey

Lathund Licensansökan för landhockey Svenska Landhockeyförbundet www.landhockey.nu Lathund Licensansökan för landhockey Uppdaterad 2014-12-30 1 Innehållsförteckning Information till föreningar angående licens och försäkring 3 Allmänt om licenser

Läs mer

spelarlicens En informationsfolder från Svenska Fotbollförbundet

spelarlicens En informationsfolder från Svenska Fotbollförbundet spelarlicens En informationsfolder från Svenska Fotbollförbundet Enklare och billigare Den 1 januari 1964 infördes spelarlicens i svensk fotboll. Licensen innebar att man hade rätt att spela i Svenska

Läs mer

Information från Svenska Cheerleadingförbundet

Information från Svenska Cheerleadingförbundet Information från Svenska Cheerleadingförbundet Inför licensperioden 2015-2016 har SCF inlett ett samarbete med Pensum. Detta samarbete innebär att alla licenser, alltså våra försäkringar kommer att skötas

Läs mer

Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar

Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar Version 2.0 Sida 1 av (14) Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar Denna manual beskriver hur en match ska rapporteras via telefon eller IDA och hur detaljerad händelserapportering sker. Händelserapporteringsdialogen

Läs mer

https://fogis.svenskfotboll.se/

https://fogis.svenskfotboll.se/ FOGIS MANUAL FÖR FÖRENINGAR https://fogis.svenskfotboll.se/ Innehållsförteckning: S. 1 Startsida S. 2-3 Personer S. 4-7 Lag S. 8-10 Spelare S. 11 Övrigt Fliken Arkiv S. 12 Övrigt Fliken Förening S. 13

Läs mer

Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar

Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar Sida 1 av (12) Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar Projektet IT`s innebandy är Svensk innebandys eget dataprojekt, anpassat och skräddarsytt för innebandy. Tillsammans med dataföretaget Softronic

Läs mer

MANUAL, PlanAssist Bordtennis 2010-10-14

MANUAL, PlanAssist Bordtennis 2010-10-14 VÄLKOMMEN TILL PLANASSIST! PlanAssist är ett verktyg för förbund och föreningar att förenkla processen kring licensiering, seriespel och tävlingar. Systemet kommer kontinuerligt att utvecklas med nya funktioner

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Att skicka e-fakturor Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Välkommen till bankens e-fakturatjänst Att skicka e-fakturor med bankens fakturaportal är enkelt. Du skapar fakturaunderlaget

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer genom excel Skapa lag (grupper) Redigera

Läs mer

Regler... 2. Licensperiod... 2. Hur löser man licens?... 2. Licenskort... 3. Vem svarar på vad?... 4

Regler... 2. Licensperiod... 2. Hur löser man licens?... 2. Licenskort... 3. Vem svarar på vad?... 4 Åkarlicenser en guide i konståkningens åkarlicenser Innehåll: Regler... 2 Licensperiod... 2 Hur löser man licens?... 2 Licenskort... 3 Vem svarar på vad?... 4 Överläsning av licenser från Folksam till

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

BETALNINGSAVI. Hallsbergs Ridklubb Lindhult 694 72 Östansjö

BETALNINGSAVI. Hallsbergs Ridklubb Lindhult 694 72 Östansjö För- och efternamn, tisdag,17.00,månad SPECIALHOPPGRUPP SENIOR 50 MIN 4 x 220 kr = 880 kr Betalningsreferens: För- och efternamn, tisdag, 17.00, februari 5 x 220 kr = 1100 kr Betalningsreferens: För- och

Läs mer

MANUAL SKYTTEKORT/TÄVLINGSLICENS IdrottOnline Klubb Svenska Skyttesportförbundet

MANUAL SKYTTEKORT/TÄVLINGSLICENS IdrottOnline Klubb Svenska Skyttesportförbundet MANUAL SKYTTEKORT/TÄVLINGSLICENS Uppdaterad: 2011-12-06 IdrottOnline Klubb MANUAL SKYTTEKORT/TÄVLINGSLICENS IdrottOnline Klubb Svenska Skyttesportförbundet Börja med att logga in på din förenings sida

Läs mer

REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER

REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER SEKTION C REPRESENTATIONSBESTÄMMELSER C 1 ALLMÄNT C 1.1 Förbundets benämning C 1.1.1 I nedanstående dokument förkortas Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden med SBF.

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Se även videomanualen för licenshantering.

MANUAL LAGLICENSER. Se även videomanualen för licenshantering. Manual för registrering av laglicenser. Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar. Se även videomanualen för licenshantering. Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer

Läs mer

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn Manual Spelarregistrering Manualen beskriver hur man lägger in spelare i sin spelartrupp och tilldelar fasta spelarnummer. Läs igenom manualen och följ den när du lägger in spelarna i ditt lag och föreningens

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer genom excel Skapa lag (grupper) Redigera

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

2. Registrera en ny medlem

2. Registrera en ny medlem 2. Registrera en ny medlem version 2006-05-10 2.1 2. Registrera en ny medlem Den här dokumentationen beskriver hur man registrerar en ny i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Lathund Registrera en ansökan/offert i EKO

Lathund Registrera en ansökan/offert i EKO För att registrera en ansökan eller offert går du in i EKO via Medarbetarportalen Verktyg. Logga in med ditt x-användarid samt ditt systemlösenord, obs använd gemener (små bokstäver) när du anger ditt

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

Licenshantering. IdrottOnline

Licenshantering. IdrottOnline Licenshantering IdrottOnline Steg i processen: Föreningen: 1. öppnar sin IdrottOnline sida. 2. registrerar sina medlemmar. 3. skapar lag 4. kopplar medlemmar till lag. 5. ansöker om licens 6. Att ansöka

Läs mer

Mats Sundström, Ångermanlands FF

Mats Sundström, Ångermanlands FF 1 Mats Sundström, Ångermanlands FF 1. Börja med att gå in på Ångermanlands FF:s hemsida, klicka sedan på Fogis i menyn. 2. Klicka på förening 2 3. Skriv in Användarnamn och Lösenord. Om du inte har någon

Läs mer

Filregistrering. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

Filregistrering. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt I Toppmenyn Filer har du möjlighet att bestämma var Business Online ska hämta de filer du sänder till banken, samt var

Läs mer

Mats Sundström, Ångermanlands FF

Mats Sundström, Ångermanlands FF 1 Mats Sundström, Ångermanlands FF 1. Börja med att gå in på Ångermanlands FF:s hemsida, klicka sedan på Fogis i menyn. 2. Klicka på förening 2 3. Skriv in Användarnamn och Lösenord. Om du inte har någon

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa ny Start-PIN beställa kodbox spärra användare lägga till och ändra användares åtkomst

Läs mer

Dokument i klassens aktivitet

Dokument i klassens aktivitet Dokument i klassens aktivitet I min mall har jag ju tagit bort Aktivitetens dokument, så att eleverna inte har tillgång till dem. Min tanke med detta är att de lärare som arbetar i klassen då får en plats

Läs mer

Licenser Nya licensmodulen

Licenser Nya licensmodulen Licenser Nya licensmodulen Personlicenser Omregistrering (om personen har haft licens via IdrottOnline tidigare) Gå in i licensmodulen genom att klicka på Licenser i toppmenyn. Klicka sedan på Personlicenser.

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline I denna manual beskrivs hur ni ledare administrerar det lokala aktivitetsstödet i sin helhet. Vi går igenom hur man lägger in

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum lathund

Administration av lagets arbetsrum lathund Administration av lagets arbetsrum lathund 1: Logga in Öppna din webbläsare och gå in på nya Skuru-webben (www.skuruik.se/handboll). 1. Gå till ditt lags arbetsrum (du hittar laget antingen under Barn/Ungdom

Läs mer

Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsledare

Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsledare Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsledare Manual för föreningsledare (ApN) Innehåll Kom igång med ApN... 2 Registrera sammankomst... 2 Välj rätt närvarokort... 2 Välj vad ni gjorde och

Läs mer

e-faktura - Mottagare

e-faktura - Mottagare Allmänt e-faktura Mottagare är en tjänst där du får möjligheten att ta emot och betala elektroniska fakturor för ditt företag i Business Online. Du kan enkelt anmäla ditt företag för e-faktura till sin

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Lathund. Beställa tandvårdsintyg i Tandvårdsfönster

Lathund. Beställa tandvårdsintyg i Tandvårdsfönster 1 (9) Lathund Sida 1/9 2 (9) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Logga in i... 4 3 Beställ tandvårdsintyg... 6 4. Makulera tandvårdsintyg... 8 5. Visa tandvårdsintyg... 9 Sida 2/9 3 (9) 1 Allmänt Dokumentet

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc

Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc Till dig som är ledare i Friluftsfrämjandet Lund. Framför dig har du en manual som sats samman för att göra det enkelt att komma

Läs mer

GOLFTOURERNAS ANMÄLNINGSSYSTEM PÅ INTERNET

GOLFTOURERNAS ANMÄLNINGSSYSTEM PÅ INTERNET GOLFTOURERNAS ANMÄLNINGSSYSTEM PÅ INTERNET 67 Webbadress: http://anmalan.golfdata.se Kan även nås via Skandia Tours hemsida: http://skandiatour.golf.se Alla anmälningar till Skandia Tour Elit, Riks, Regional

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Alfa e-recept: Ny anva ndare

Alfa e-recept: Ny anva ndare Ny förskrivare Registrera ny användare av Alfa e-recept Klicka på [Ny användare] Kontrollera att du har din e-legitimation tillgänglig innan du börjar fylla i formuläret. Det går bra att använda BankID,

Läs mer

Manual Utbildningsmodulen

Manual Utbildningsmodulen Manual Utbildningsmodulen för Svenska Bouleförbundets distrikt www.svenskboule.se Logga in (låset högst upp till höger på sidan). Använd dina inloggningsuppgifter (personnummer och lösenord) För att få

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE. Redigerad 2014-06-17

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE. Redigerad 2014-06-17 LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE Redigerad 0-06-7 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... ATTESTERARE... INSTÄLLNINGAR... E-post

Läs mer

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF Version 1.2 2013-08-21 Innehåll Inloggning i Idrottonline... 3 Registrering av personer... 4 Registrering av ledare... 4 Nytt lösenord... 4 Registrering av spelare...

Läs mer

Tävlingsdatabasen (TDB)

Tävlingsdatabasen (TDB) Tävlingsdatabasen (TDB) Anvisningar för ryttare, hästägare, föräldrar och företag som anmäler via tävlingsdatabasen (TDB). Senast uppdaterad 10-01-08 Inloggning För att kunna internetanmäla till tävling

Läs mer

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Licensansökan för handikappidrott

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Licensansökan för handikappidrott Uppdaterad: 2014-02-24 Lathund Licensansökan för handikappidrott Innehållsförteckning Inledning 3 Allmänt om licenser 4 Licensmodulen 4 Roller 5 Ansöka om licenser 5 En licens per person 7 Flera licenser

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Lägg till medlem i klubben

Lägg till medlem i klubben OBS! Ny inloggning på Idrott OnLine fr.o.m. 2018-01-31 (den gamla inloggningen kan ligga kvar i browsern) Gå till Administration och klicka Personer Lägg till medlem i klubben Klicka Lägg till medlem Fyll

Läs mer

ALEPH ver. 18 Lån - övningar

ALEPH ver. 18 Lån - övningar ALEPH ver. 18 Lån - övningar Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping Anslut till lånemodulen i biblioteket/databasen SWE50 (administrativ databas). Låntagare A. Registrera tre nya låntagare Ø Visa

Läs mer

2010-06-11 Sida 1 av 8

2010-06-11 Sida 1 av 8 2010-06-11 Sida 1 av 8 Serieupplägg Inledning När systemadministratören (SIBF) av IDA har satt upp en ny säsong är det dags att lägga upp kommande säsongs seriespel. Systemadministratören kan när som helst

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

En lathund inför utvecklingssamtalet

En lathund inför utvecklingssamtalet En lathund inför utvecklingssamtalet 20091119 /lga 1 Så här arbetar vi med IUP i Ödeshög I Skolverkets allmänna råd för DEN INDIVIDUELLA UTVECKLINGSPLANEN med skriftliga omdömen skriver man följande om

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

BRUKERVEILEDNING. När alla fält under Kontaktinfo är korrekt ifyllda, visas detta med grön bock. Då kan man stänga fliken och gå vidare.

BRUKERVEILEDNING. När alla fält under Kontaktinfo är korrekt ifyllda, visas detta med grön bock. Då kan man stänga fliken och gå vidare. Enkel användarmanual till DEFA s Webbaserade reklamationshantering. Reklamationer är till för DEFA återförsäljare. Privatpersoner / Ej registrerade DEFA återförsäljare kan inte använda systemet utan ombeds

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

Manual till 3C för CPUP

Manual till 3C för CPUP Manual 3C för CPUP version 2014-11-17 Manual till 3C för CPUP Innehåll sid 1. Inloggning 1 2. Comporto CPUP Patient 4 3. Comporto CPUP Arbetsterapeuter 6 4. Comporto CPUP Neuropediatriker 9 5. Comporto

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se. Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2. Attest:

ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se. Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2. Attest: ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2 Attest: - Attestera utbildningsanmälningar s. 4 Användare: - Hantering av medarbetare

Läs mer

Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning

Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning Innehåll Allmänt om tandvårdsintyg och T99-reformen...2 Systemstart...2 Beställning av nytt tandvårdsintyg...5 Sök patient...6 Exempel...6 Områdeskod...8

Läs mer

Lathund - Godkänn rekvisition eller faktura i EKO

Lathund - Godkänn rekvisition eller faktura i EKO För att godkänna en rekvisition eller faktura i EKO kan man söka fram aktuell händelse via två menyval: 1. Kontrakt Att göra 2. Kontrakt Sök Rekv/Fakt eller Konteringsrad 1. Kontrakt Att göra Gå in via

Läs mer

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare...

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare... myschenker.se Administration - Skapa och administrera användare Din roll som administratör 1 Meny och huvudfunktioner 2-4 Skapa en användare.... 5-8 Lägga till/ta bort kundnummer och e-tjänster för användare..

Läs mer

Nya funktioner. Version 4.05 2014-09-10

Nya funktioner. Version 4.05 2014-09-10 Nya funktioner Version 4.05 2014-09-10 Efkon AB 2011-2014 Sid 2 Denna dokumentation utgör ett komplement till den befintliga dokumentationen som man kan nå online i menyn till @Medlem. Nya funktioner i

Läs mer

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 Lathund Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 1 2 Dessa lathundar är utformade för att underlätta för Föreningen Nordens medlemmar att administrera i det nya medlemssystemet

Läs mer

Handbok Företagsinteckning

Handbok Företagsinteckning Handbok Företagsinteckning Denna handbok beskriver hur du arbetar i Bolagsverkets e-tjänst Företagsinteckning. Datum: 2009-10-21 Version: 1.2 Upprättad av: Conny Berglund Ändringar Version Datum Ändrade

Läs mer

Lathund. Fakturering via fil i Tandvårdsfönster

Lathund. Fakturering via fil i Tandvårdsfönster 1 (8) Lathund i Tandvårdsfönster Sida 1/8 2 (8) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Manuell fakturering av ej förhandsbedömd vård... 4 2.1 Portalen...

Läs mer

Syfte Denna lathund har tagits fram för att underlätta arbetet med anpassning av listan i Arbetsorderbevakning.

Syfte Denna lathund har tagits fram för att underlätta arbetet med anpassning av listan i Arbetsorderbevakning. RUTINBESKRIVNING MAXIMO 1 (6) Skapat av (Efternamn Förnamn, org) DokumentID Version Kerstin Abrahamsson MX023-LH 1 Roll Dokumentdatum Dokumentstatus Entreprenör 2015-03-23 Gällande Dokumenttitel Spara

Läs mer

1. 17. Administrera betalningar

1. 17. Administrera betalningar 17. Administrera betalningar version 2006-11-29 17.1 1. 17. Administrera betalningar Den här dokumentationen beskriver hur man kan administrera betalningar av medlemsavgiften för sin förenings medlemmar

Läs mer

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Senast uppdaterad: 2018-07-23 Bakgrund I Tempus Statistik finns alla officiella resultat inom svensk simning sparade sedan ett antal år tillbaka. I Tempus Anmälan

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

Manual till 3C för CPUP

Manual till 3C för CPUP Manual 3C för CPUP version 2015-03-27 Manual till 3C för CPUP Innehåll sid 1. Inloggning 1 2. Comporto CPUP Patient 4 3. Comporto CPUP Arbetsterapeuter 6 4. Comporto CPUP Neuropediatriker 8 5. Comporto

Läs mer

Manual till Max medlemsregister

Manual till Max medlemsregister 2012-08-31 Manual till Max medlemsregister Du loggar in i systemet genom att i gå in på Civilförsvarsförbundets hemsida www.civil.se och hålla muspekaren på Logga in längst uppe till höger i huvudribban

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Ny medlem 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ny layout (fr.o.m 12/3) 4 Medlemmar 5 Ny medlem med fullständigt personnummer 6 Vanliga felmeddelanden 7 Ny medlem med ofullständigt

Läs mer

Lathund - Redaktörer

Lathund - Redaktörer Lathund - Redaktörer 1. Logga in sid 3 2. Ladda upp/publicera dokument...sid 4-6 2.1 Att lägga till ett dokument...sid 5 2.2 Var publiceras mitt dokument...sid 6 3. Jobba i befintligt dokument...sid 7

Läs mer

Hogrefe TestSystem Web Edition. Manual HTS

Hogrefe TestSystem Web Edition. Manual HTS Hogrefe TestSystem Web Edition Manual HTS 1 Inloggning för testledare Gå till www.hts-admin.net med valfri webbläsare. För att logga in som testledare anger du ditt löpnummer och lösenord i de två rutorna.

Läs mer

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile E-tjänst-Aktivitetsstöd htp:/aktjon.argentum.se Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning...2 Om denna dokumentation...3 Teckenförklaring...3 Revisionshistorik...3

Läs mer

Användarhandledning. E-tjänst för MAH/ombud att anmäla en restnotering till Läkemedelsverket. Version:

Användarhandledning. E-tjänst för MAH/ombud att anmäla en restnotering till Läkemedelsverket. Version: E-tjänst för MAH/ombud att anmäla en restnotering till Läkemedelsverket Version: 2018-02-07 Innehållsförteckning 1. Introduktion... 3 1.1. Vem ska anmäla... 3 1.2. Vad ska anmälas... 3 2. Hur fungerar

Läs mer

manual interbook SKOLOR

manual interbook SKOLOR manual interbook SKOLOR Innehållsförteckning 1. Inledning 1.1 Huvudanvändare och underanvändare 2. Hitta Interbook 2.1 Hjälp-funktion 3. Logga in 3.1 Glömt lösenord 3.2 Byta lösenord 4. Boka lokal 5.1

Läs mer

Vid problem kontakta gärna vår travel manager, Magda Ousi, ank 9657, magdao@kth.se

Vid problem kontakta gärna vår travel manager, Magda Ousi, ank 9657, magdao@kth.se PA/KTH-RES/20101206 BOKA RESOR I KTH-RES Logga in i KTH-RES: https://kth.ebuilder.se Följande uppgifter är obligatoriska att uppdateras i KTH-RES/Min profil Flik: Person Kontrollera att förnamn och efternamn

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Genom att skicka kundfakturor via banken kan du och ditt företag

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Elektroniska Domarrapporter Förberedelse inför säsongen

Elektroniska Domarrapporter Förberedelse inför säsongen Elektroniska Domarrapporter Förberedelse inför säsongen Först ska du se till att du arbetar med rätt säsong. För att byta säsong klickar du på Säsongen xxxx och byter därefter till rätt säsong. Spara.

Läs mer

Kapitel 4 - Representation

Kapitel 4 - Representation Fastställt av SvFF:s extra Representantskap 2004-03-26, att gälla fr.o.m. 15 november 2004. Kapitel 4 - Representation Allmänna bestämmelser 1 Spelår, licensår och registrering 1.1 Spelår/speltermin Spelåret

Läs mer

SVEMO TA - ÖVERGÅNGAR

SVEMO TA - ÖVERGÅNGAR 2016 Accessdata AB Storgatan 5 614 30 Söderköping Tel. 011-13 22 00 www.accessdata.se Reviderad: 2016-06-03 Innehållsförteckning Såhär ser processen ut... 2 Förare: Begär övergång... 3 Klubbadministratör:

Läs mer

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline 1 Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline För att skicka kommunfil från IdrottOnline behöver föreningen även ha inloggningsuppgifter till kommunens system Aktivitetsstöd. Det är olika inloggningsuppgifter

Läs mer

Rolladministration i PaletteArena 5.3

Rolladministration i PaletteArena 5.3 SLU Rolladministration i PaletteArena 5.3 Jenny Kjellström 2012-03-16 Beskriver hur man lägger upp och inaktiverar en mottagare, hur man flyttar/styr om fakturor från/till andras inkorgar samt hur man

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. Inrapportering av slaktfil. för. Version 2006-04-03

ANVÄNDARMANUAL. Inrapportering av slaktfil. för. Version 2006-04-03 ANVÄNDARMANUAL för Inrapportering av slaktfil Version 2006-04-03 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar... 3 1.1 E-tjänst... 3 1.2 E-legitimation... 3 1.3 Fullmakt... 3 1.4 Frågor... 3 2 Tillvägagångssätt...

Läs mer

MANUAL FX FÖR VATTENPOLO

MANUAL FX FÖR VATTENPOLO MANUAL FX FÖR VATTENPOLO Manual FX för vattenpolo Sida 2 av 30 Innehåll 1. Om Manual FX för vattenpolo... 3 2. Registrera spelare... 3 2.1 Ny spelare... 3 2.2 Spelare som redan finns i FX.... 6 2.3 Licensiera

Läs mer

Administration IdrottOnline Förbund Administration

Administration IdrottOnline Förbund Administration Uppdaterad 2011-01-25 Administration IdrottOnline Förbund Administration Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

LATHUND. För Primulas lönerevisionsmodul

LATHUND. För Primulas lönerevisionsmodul LATHUND För Primulas lönerevisionsmodul Kom i gång och arbeta med lönerevision i Primula Logga in i Primula och välj Lönerevision i Huvudmenyn: Bilden nedan kommer upp. Här måste du aktivt välja vilken

Läs mer

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

Lathund för registrering i Aktivitetskort på Nätet (ApN)

Lathund för registrering i Aktivitetskort på Nätet (ApN) Lathund för registrering i Aktivitetskort på Nätet (ApN) Aktivitetskort på Nätet är ett digitaliserat system för att registrera och ansöka om kommunalt aktivitetsstöd. Registrera föreningsadministratör

Läs mer