Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2010"

Transkript

1 Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten ,8 (73 %) 141 (63 %) Bolaget i uppgiften tillämpar successiv vinstavräkning i sin intäktsredovisning på koncernnivå. Frågan avser huruvida bolaget kan övergå till successiv vinstavräkning i de legala enheterna och vilka konsekvenser detta skulle få redovisningsmässigt och skattemässigt. Tentanden ska även svara på om det går att återgå till alternativregeln. Slutligen ombads tentanden att redogöra för de särskilda regler som finns för mervärdesskatt inom byggsektorn. Ett flertal tentander tar inte upp frågan avseende aktuell skatt och latent skatt vid övergång till successiv vinstavräkning. På frågan om det är möjligt att återgå till alternativregeln svarar de flesta att det inte går om det inte finns särskilda skäl utan att föra resonemang kring vad som är särskilda skäl. Detta har dock ej gett något poängavdrag. Många tentander svarar inte heller om orsaken till att det finns särskilda regler för mervärdesskatt i byggföretag ,7 (62 %) 52 (23 %) Den första delfrågan handlar om det går att ändra bolagsordningen för att ta bort en särskild vinstutdelningsbegränsning. I den andra delfrågan ombads tentanden svara på om en aktieägare kan kräva utdelning med ett större belopp än styrelsen föreslagit och den avslutande frågeställningen handlar om aktieägares rätt att ta del av räkenskapshandlingar. Många tentander förde resonemang kring ändring av bolagsordningen i allmänhet och vilka regler som gäller för att ändra denna utan att komma in på särskild vinstutdelningsbegränsning. Den andra delfrågan klarade de något bättre medan spridningen var stor i svaren på den tredje delfrågan. Många hänvisade i sina svar till upplysningar enligt andra lagrum i ABL än det sökta ,3 (88 %) 182 (82 %) Tentanden ta ska lämna förslag till kontroller som bör ingå i en checklista som ska användas innan anlitandet av en ny underentreprenör. Resultatet är generellt sett bra med tillfredsställande svar. Trots att det klart och tydligt framgår av uppgiften att checklistan ska användas innan anlitandet anger dock en del tentander huvudsakligen kontroller att utföra i efterhand alternativt åtgärder avseende intern kontroll i beställarbolaget. Det förekommer även en del orealistiska förslag från tentanderna.

2 ,0 (83 %) 168 (75 %) Uppgiften handlar om beräkning och redovisning i balansräkningen av skatteskuld/-fordran för ett bolag med brutet räkenskapsår och baserat på givna uppgifter i frågeställningen. Generellt var resultatet bra på denna fråga. Ordet terminer orsakade problem för många av tentanderna och många trodde att det avsåg hel- eller halvår. Inget poängavdrag har givits till följd av dessa missuppfattningar om beräkningen i sig varit riktig. I de fall som fyllnadsinbetalningen inte direkt hänförs till något år eller till fel år så har det inte heller gett poängavdrag ,6 (65 %) 125 (56 %) Tentanden ombads redovisa för hur en utdelning beslutad i mars men utbetald i april ska redovisas i kvartalsbokslutet den 30 mars. I delfråga två skulle tentanden svara på om bolagsstämman kan fatta beslut om ett allmänt bemyndigande till styrelsen vad gäller rätt att avvika från bolagsstämmans beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare. Vanligt förekommande svar från tentanderna är till exempel att utdelningen ska redovisas som en avsättning enligt IAS 37 eller inom fritt eget kapital som ej utbetald utdelning eller alternativt endast upplysas om. Mycket få tentander svarade att den beslutade utdelningen i och med beslutet ska minska fritt eget kapital och skuldföras. Vad gäller bemyndigande svarar många tentander med rätt hänvisning och att det kan ske vid undantagssituationer. Det stora flertalet svarar dock att det går att ge ett allmänt bemyndigande och är inte uppmärksamma på vad lagen säger om enskilt fall och särskilda skäl ,9 (61 %) 102 (46 %) Uppgiften är att svara på hur en kontant tilläggsköpeskilling beräknas vid förvärvstidpunkten i ett IFRS-bolag, hur den ska redovisas under 2011 samt hur utgifter för förvärvet ska redovisas i moderbolaget respektive koncernen. En del tentander bygger sina svar på Redovisningsrådets rekommendationer och inte IFRS och svaret blir därför felaktigt. Olika bud finns även om tilläggsköpeskillingen ska vara med överhuvudtaget. Vad gäller redovisning löpande under 2011 så har många tentander ej angivit att eventuella förändringar ska redovisas över resultaträkningen utan vill fortsatt redovisa förändringar mot goodwill. Hur utgifter för förvärvet ska redovisas förefaller vara en svår fråga då många uppenbarligen inte uppfattar skillnaden i redovisning mellan moderbolag och koncern.

3 ,0 (67 %) 83 (37 %) Uppgiften är att förklara för aktieägarna vad väsentlighet innebär övergripande och i revisionen. Tentanden ombads även att förklara vad begreppen per capsulam respektive konstituerande styrelsesammanträde står för. Tentanderna svarar i olika omfattning på vad väsentlighet innebär. De flesta täcker in väsentlighetsnivå, beslut som påverkar användande av informationen och sammanfattande felaktigheter som kan innebära rapportering i revisionsberättelsen. Detta är en sådan fråga där många tentander kopierar in text från RS utan att ange att det är citat vilket föranleder poängavdrag.. Vad avser begreppen som efterfrågades var det endast ett fåtal tentander som kunde förklara dessa på ett tillfredsställande sätt ,9 (82 %) 168 (75 %) Uppgiften innehåller två frågeställningar kring oberoende. Den första avser om tentanden via sitt revisionsbolag kan förvärva fastigheter och finansiera med lån och den andra frågan är om tentanden kan acceptera ett uppdrag som styrelseledamot i din fars bolag. Genomgående bra svar på frågorna kring oberoende. Ett stort antal har svarat korrekt att revisorn via det bolag där revisionsverksamheten bedrivs inte kan äga t ex en hyresfastighet men att annat bolag som revisorn äger kan förvärva fastigheter om denna verksamhet saknar beröringspunkter med revisionsverksamheten. Vad gäller uppdraget som styrelseledamot för de flesta ett bra resonemang men det kunde i vissa fall vara mer tydligt vad gäller analysmodellen ,8 (63 %) 105 (47 %) Tentanden ska redogöra för ett antal mer betydande förändringar i form av förenklingar som kommer att gälla från och med Därutöver efterfrågas vad noten om ersättning till revisorer ska innehålla och slutligen ska tentanden svara om det aktuella bolaget behöver upprätta en koncernredovisning för Det är vanligt förekommande att svaret på den första frågeställningen innehåller hänvisning till och beskrivning av K2- respektive K3-regelverken. Vad avser noten över revisionsarvoden har förvånande många beskrivit det tidigare upplysningskravet och inte noterat att det finns nya krav som gäller för räkenskapsår som påbörjades efter den 30 juni 2009.

4 Avseende den tredje delfrågan har många tentander svarat med utgångspunkt ifrån de nya gränsdragningsreglerna för större bolag (tillämpas på räkenskapsår som inleds efter 31 oktober 2010) och inte uppmärksammat att det finns ändringar i ÅRL som gäller för räkenskapsår som avslutas efter den 31 juli ,6 (60 %) 64 (29 %) Tentanderna ska bedöma hur tre olika situationer ska hanteras i en obeståndssituation med avseende på eventuell återvinning och andra problem som skulle kunna uppstå. Generellt bra svar avseende den första situationen, men inte lika bra vad gäller situation två och tre. Några tentander har hänvisat till Brottsbalken i stället för Konkurslagen (KL) i sitt svar. I den andra situationen avseende eventuell otillåten värdeöverföring har svaret accepterats oberoende av referens till ABL eller KL. I den tredje situationen avseende betalning till enskild leverantör har endast ett fåtal kommenterat förskott och eventuell återvinning av förtida betalningar ,4 (87 %) 190 (85 %) Uppgiften omfattar tre frågeställningar i samband med utformningen av revisionsberättelsen. Tentanderna ska motivera sina ställningstaganden och utforma förslag på lydelse i revisionsberättelsen. Situationerna är följande: En lördagkväll i december 2009 har VD spontant ringt in under en välgörenhetsgala och skänkt ett större belopp i bolagets namn. VD har investerat i ett noterat bolag sista vardagen i december. Investeringen har minskat kraftigt i värde under Styrelsen har godkänt transaktionen i efterhand. Uppskattat nedskrivningsbehov avseende immateriella tillgångar uppskattas till mellan 3 och 5 Mkr. Bolaget avser ej att skriva ned sina tillgångar. Generellt sett är samliga frågeställningar bra besvarade. Det stora flertalet har hamnat rätt vad avser den första situationen. Avseende den andra frågeställningen så har en del tentander problem med händelser efter räkenskapsårets utgång och har felaktigt avstyrkt ansvarsfrihet även om någon skada ej uppstått under det berörda räkenskapsåret. Slutligen kommer de flesta tentander fram till avstyrkande av balans- och resultaträkning i det tredje fallet även om några tentander vill varken av- eller tillstyrka.

5 ,5 (87 %) 213 (96 %) Tentanderna ska redogöra för vem som omfattas av Kassaregisterlagen, eventuella undantag från och alternativ till certifierade kassaregister samt vad följderna kan bli om bolaget inte uppfyller kraven. Generellt sett är tentanderna pålästa och svarar mycket bra på dessa frågor. Den första frågan har de flesta tentanderna klarat bra, dock har poängavdrag givits där tentanden ej nämnt några undantag. Vad gäller alternativ till kassaregister missar en del möjligheten till att utfärda kontantfaktura och av de som nämnt kontantfaktura har en del inte tagit upp vilka krav som ställs på en sådan. De flesta tentanderna har lämnat ett korrekt svar avseende följderna av att inte uppfylla Skatteverkets krav ,0 (50 %) 39 (18 %) Uppgiften är att visa VD/ekonomiansvarig hur semesterskulden ska beräknas för ett par anställda samt besvara frågan om semester kan betalas ut i pengar istället för ledighet. Att beräkna semesterskulden har skapat problem för tentanderna. Vanligt förekommande fel baserar sig på att tentanderna inte är medvetna om att det finns en ny semesterlag från 1 april 2010 där semestertillägget har ändrats till 0,43%. Vidare har flera tentander missat att i beräkningen ta med årets intjänade och/eller sparade dagar. En del tentander har även felaktigt använt den nya sammalönereglen på timavlönade istället för procentregeln. Några tentander har inte utfört själva beräkningen utan enbart i ord förklarat hur en beräkning kan göras. Vad avser frågan om semester kan betalas ut i pengar istället för ledighet så har en del tentander felaktigt dragit slutsatsen att semesterlön kan utbetalas i pengar istället för i ledighet ,7 (67 %) 86 (39 %) All bokslutsdokumentation avseende varulager har brunnit upp och tentanden ombads beskriva sina granskningsinsatser och åtgärder med anledning av det inträffade. Tentanden ska även svara på vilka konsekvenser det får om rekonstruktionen inte lyckas och om det skulle vara någon skillnad om dokumentationen försvunnit i ett datorhaveri. Svaren på den första frågeställningen har varierat något. En del tentander har missat att beskriva hur deras granskningsinsats ändras och har istället fokuserat helt på vad klienten bör göra. Vissa tentander beskriver väldigt kortfattat sina ytterligare granskningsåtgärder, vilket påverkar poängsättningen. Flera tentander bedömer att de ej behöver delta vid en ominventering trots att all bokslutsdokumentation från den förra inventeringen har förkommit.

6 Några tentander har bedömt att det inte går att göra något varken för klienten eller i vår granskning. Avseende de övriga frågeställningarna har de flesta tentander gjort rimliga bedömningar och lämnat tillfredsställande svar.

7 ,4 (73 %) 95 (43 %) Tentanden ska ta ställning till att medverka i en reklamkampanj tillsammans med kunden. I frågan ingår även att ta ställning till om det går att som godkänd revisor kandidera till kommunfullmäktige. Delfråga ett har de flesta tentander besvarat väl genom att beskriva sin analys och med hänvisning till gällande regler kommer de fram till att vi inte kan tacka ja till erbjudandet om en gemensam marknadsföringskampanj med kunden. I delfråga två har dock merparten av tentanderna svarat att de inte kan ställa upp som kandidat till kommunfullmäktige. Har tentanden kommit fram till ett felaktigt svar men underbyggt sitt resonemang med en bra analys har tentanden kunnat få poäng för frågan.

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010 1.1 4 3,1 (78 %) 39 (80 %) Bolaget i uppgiften har hittat ett intressant förvärvsobjekt. Tentanderna ombads att ge ekonomichefen råd avseende vad en

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2010

REVISORSEXAMEN Del I. November 2010 REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005 Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005 1.1 6,4 80 8 Merparten av tentanderna har klarat frågan mycket bra. De flesta tar upp reglerna i revisorslagen avseende analysmodellen samt att

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009 1.1 2,5 62,5 4 Frågan avser hur styrelsen bör agera när det två veckor innan publicering av bokslutskommunikén för ett bolag noterat på NGM Equity har

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2009

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2009 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2009 1.1 2,8 71 4 Frågan handlar om de nya rotationsreglerna och huruvida revisionsbyrån kan väljas för en ny fyraårsperiod med befintlig huvudansvarig

Läs mer

Högre revisorsexamen Kommentar till provrättningen, december 2006

Högre revisorsexamen Kommentar till provrättningen, december 2006 Högre revisorsexamen Kommentar till provrättningen, december 2006 1.1 7,1 71 10 Frågeställningen avser analys och bedömning av noteringar som framkommit i samband med upprättande av en förvärvsanalys.

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2010

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2010 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010 1. Bo-Boom AB Svar Deluppgift 1.1 a) Ja, ett företag kan byta från alternativregeln till huvudregeln. Detta är då fråga om byte av redovisningsprincip

Läs mer

Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2007

Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2007 Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2007 1.1 5,2 87 6 I frågeställningen skall tentanderna ta ställning till en föreslagen redovisning av omstruktureringskostnader för personaluppsägningar

Läs mer

Högre revisorsexamen Kommentar till provrättningen december 2005

Högre revisorsexamen Kommentar till provrättningen december 2005 Högre revisorsexamen Kommentar till provrättningen december 2005 1:1 8,5 71 12 Företaget har en negativ utveckling vad avser omsättning och lönsamhet. I uppgiften ställs två delfrågor innefattande frågor

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2009

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2009 Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2009 1.1 3,2 80,0 4 Frågan avser två situationer där kundens bank ber revisorn skicka ett utkast till koncernredovisningen respektive förklara bakomliggande orsaker

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Övergripande kommentarer Högre Revisorsexamen Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 100 77,0 (77,0 %) 28 (72 %) 28 tentander av 39 (72 %) har

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2011

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2011 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2011 1.1 10 7,8 (78 %) 22 (67 %) Utifrån ett utkast till en koncernredovisning ska tentanderna ta ställning till posterna i moderbolagets och koncernens

Läs mer

Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008

Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008 Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008 1.1 5,0 62 8 Frågan avsåg hur tre frågeställningar som uppstått i samband med ett förvärv av ett italienskt företag skulle hanteras i förvärvsanalysen.

Läs mer

Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2005

Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2005 Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2005 1.1 4,0 66 6 Frågan rör en situation där revisorn ombeds revidera ett amerikanskt dotterbolag som ingår i koncernen. Många missar att man måste

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen maj 2008

Rättningskommentarer Revisorsexamen maj 2008 Rättningskommentarer Revisorsexamen maj 2008 1.1 3,8 63 6 Frågan avsåg att ta ställning till om årets anskaffningar ska aktiveras eller ej samt att beräkna årets avskrivningar och bokfört värde vid periodens

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II. December 2010

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II. December 2010 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2010 Revisorsnämnden 2010 3. Cambacc AB - Svar Deluppgift 3.1 a) Exempel på förslag till enklare redovisning för alla företag: Kravet på att det i årsredovisningen

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2011

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2011 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2011 1.1 6 4,8 (80 %) 33 (69 %) Tentanden är nyvald revisor i ett noterat bolag och ska redogöra för hur revisionen och utformningen av revisionsberättelsen

Läs mer

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen våren 2004

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen våren 2004 Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen våren 2004 1.1 6,6 82 8 a) Huvuddelen av tentanderna har klarat deluppgiften. b) Flertalet tentander har klarat deluppgiften bra. De som har klarat frågan

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2011

Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2011 Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2011 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 kommentarer Revisorsexamen 100 71,5 (71,5 %) 118 (48 %) Generellt sett har tentanderna svårare

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2010

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2010 Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2010 1.1 4,8 80 6 Uppgiften behandlar två frågor från nytillträdda ägare tillika ny styrelse: Kan upplysningar om bolagets verksamhet lämnas till enskilda aktieägare

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen höst 2008

Rättningskommentarer Revisorsexamen höst 2008 Rättningskommentarer Revisorsexamen höst 2008 1.1 6,7 84 8 Uppgiften gällde att kommentera principiella avvikelser från god redovisningssed avseende värdering av varulager av egentillverkade produkter.

Läs mer

Till bolagsstämman i Christian Berner Tech Trade AB (publ), org.nr Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen

Till bolagsstämman i Christian Berner Tech Trade AB (publ), org.nr Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Revisionsberättelse Till bolagsstämman i Christian Berner Tech Trade AB (publ), org.nr 556026-3666 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B1. Obiccs Teknisk Konsulting AB 2BDeluppgift 1.1 Enligt lag som trädde i kraft den 1 juli 2009 får den som under sju år har varit

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B3. Turitt AB Deluppgift 3.1 Exempel på väsentliga principiella skillnader med att tillämpa K2 jämfört med övriga BFNAR: Ett samlat regelverk,

Läs mer

Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2013

Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2013 Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2013 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng på Antal tentander 75 % kommentarer examen Revisorsexamen 100 70,4 (70,4 %) 81 (47,9%) 81 av 169 tentander klarade

Läs mer

Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2017

Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2017 Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2017 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 60 % kommentarer Revisorsexamen 150 94 45 45 av 68 tentander klarade gränsen för godkänt resultat

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 a) En revisionsberättelse med en anmärkning avseende att skatter och avgifter inte har betalats i tid enligt 9 kap

Läs mer

Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2014

Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2014 Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2014 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng kommentarer Revisorsexamen 150 83 (56 %) 44 % 27 av 61 tentander klarade gränsen för godkänt resultat på Revisorsexamen.

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 Maj 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

Rättningskommentarer till Revisorsexamen hösten 2014

Rättningskommentarer till Revisorsexamen hösten 2014 Rättningskommentarer till Revisorsexamen hösten 2014 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 60 % kommentarer Revisorsexamen 150 94 (63 %) 97 (69 %) 97 av 141 tentander klarade gränsen

Läs mer

Ta mer plats på årsstämman och klargör revisorns roll och uppdrag

Ta mer plats på årsstämman och klargör revisorns roll och uppdrag Ta mer plats på årsstämman och klargör revisorns roll och uppdrag Årsstämman är aktiebolagets högsta beslutande organ. Det är där aktieägarna utövar sin rätt att besluta om bolagets angelägenheter samt

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 Okotron kan ändra gränsen för vad bolaget anser vara inventarier av mindre värde. Detta påverkar dock inte hur dessa inventarier

Läs mer

1 1 1 ¹ ¹ Revisionsberättelse Till bolagsstämman i Klarna Holding AB, org.nr 556676-2356 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av

Läs mer

Rättningskommentarer till Revisorsexamen hösten 2013

Rättningskommentarer till Revisorsexamen hösten 2013 Rättningskommentarer till Revisorsexamen hösten 2013 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 60 % kommentarer Revisorsexamen 150 92 (61 %) 61 % 68 av 112 tentander klarade gränsen för godkänt

Läs mer

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Ale Energi AB ägs till 9 procent av Ale kommun och till 91 procent av Göteborg Energi AB. Företaget är moderföretag till Ale Fjärrvärme AB som ägs till 100 procent. ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Innehåll

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2012

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2012 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 a) Revisorn har enligt 9 kap 7 ABL skyldighet att lämna information till moderbolagsrevisorn. Detta framgår även av EtikR

Läs mer

Vid stämman var de aktieägare som framgår av den vid stämman fastställda röstlängden närvarande eller representerade.

Vid stämman var de aktieägare som framgår av den vid stämman fastställda röstlängden närvarande eller representerade. :S Tid: Plats: Närvarande: [dag] kl. [tid] [plats] Vid stämman var de aktieägare som framgår av den vid stämman fastställda röstlängden närvarande eller representerade. 1 ÖPPNANDE AV STÄMMAN [Närvarande

Läs mer

IAR Systems Group AB (publ) onsdagen den 29 april 2015

IAR Systems Group AB (publ) onsdagen den 29 april 2015 Handlingar inför årsstämma i onsdagen den 29 april 2015 Dagordning för årsstämma med aktieägarna i IAR Systems AB (publ) onsdagen den 29 april 2015 kl. 18.00 i Lundqvist och Lindqvist, Klarabergs-viadukten

Läs mer

URA 30 JUSTERING AV FÖRVÄRVSANALYS PÅ GRUND AV OFULLSTÄNDIGA ELLER ORIKTIGA UPPGIFTER

URA 30 JUSTERING AV FÖRVÄRVSANALYS PÅ GRUND AV OFULLSTÄNDIGA ELLER ORIKTIGA UPPGIFTER UTTALANDE FRÅN REDOVISNINGSRÅDETS AKUTGRUPP URA 30 JUSTERING AV FÖRVÄRVSANALYS PÅ GRUND AV OFULLSTÄNDIGA ELLER ORIKTIGA UPPGIFTER Enligt punkt 9 i RR 22, Utformning av finansiella rapporter får ett företags

Läs mer

GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010

GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010 GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010 GoBiGas AB bildades 2008 och skall utveckla och nyttja teknik för produktion av SNG (Substitute Natural Gas). G o B i G a s BILD INFOGAS HÄR SENARE INNEHÅLL INNEHÅLL Förvaltningsberättelse

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009 REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i årsredovisningslagen (1995:1554); SFS 2016:947 Utkom från trycket den 15 november 2016 utfärdad den 3 november 2016. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 Utgifter för ombyggnad av råvind till kontor uppgående till 2 459 tkr Utbyte av slitna plast- och heltäckningsmattor till motsvarande

Läs mer

Bolagsordning för VaraNet AB

Bolagsordning för VaraNet AB Bolagsordning för VaraNet AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning VaraNet AB Innehållsförteckning 1 Firma... 1 2 Säte...

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL

Delårsrapport januari-juni 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Delårsrapport januari-juni 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Väsentliga händelser under perioden januari-juni 2014 APL har under perioden januari juni ökat nettoomsättningen med 22,1 mkr eller

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857.

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. REVISIONSBERÄTTELSE Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. Vi har granskat årsredovisningen och räkenskaperna samt styrelsens förvaltning i Bostadsrättsföreningen

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2011

REVISORSEXAMEN Del I. November 2011 REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

Bolagsordning för Vara Bostäder AB

Bolagsordning för Vara Bostäder AB Bolagsordning för Vara Bostäder AB Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman 2015-03-11 13 Bolagsordning Vara Bostäder AB Innehållsförteckning 1 Firma... 1 2 Säte... 1 3 Verksamhetsföremål...

Läs mer

Å R S R E D OV I S N I N G 2015

Å R S R E D OV I S N I N G 2015 ÅRSREDOVISNING 2015 KONTOR I STOCKHOLM GÖTEBORG KARLSTAD ANTAL RESENÄRER 2015 22 450 2015 I KORTHET EBITA 15,2Mkr OMSÄTTNING 455Mkr 893 000 61% BESÖKARE ONLINE KÖP ONLINE 87 ANSTÄLLDA 79% KVINNOR Innehåll

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2008:23 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring av bolagsordning för Landstingshuset i Stockholm AB Föredragande landstingsråd: Catharina Elmsäter-Svärd Ärendet Landstingshuset i

Läs mer

Till bolagsstämman i Ortoma AB (publ), org. nr 556611-7585 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen för Ortoma AB (publ) för år 2016. Bolagets årsredovisning

Läs mer

Ordföranden meddelade att styrelsen anmodat advokat Magnus Pauli, Advokatfirman Vinge, att tjänstgöra som sekreterare vid stämman.

Ordföranden meddelade att styrelsen anmodat advokat Magnus Pauli, Advokatfirman Vinge, att tjänstgöra som sekreterare vid stämman. PROTOKOLL fört vid årsstämma med aktieägarna i CATENA AB (publ), 556294-1715, i Göteborg den 21 april 2008, kl 16:30 17:30 1 Stämmans öppnande Stämman öppnades av styrelsens ordförande, Henry Klotz. 2

Läs mer

Rättningskommentarer till Revisorsexamen hösten 2015

Rättningskommentarer till Revisorsexamen hösten 2015 Rättningskommentarer till Revisorsexamen hösten 2015 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng kommentarer Revisorsexamen 150 87,9 (59%) 95 (52%) 95 av 184 tentander klarade gränsen för godkänt resultat

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2018

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2018 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 21 maj 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Årsredovisning för Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter

Läs mer

12% 1% Fastighetsbeståndet 87% Revisionsberättelse Till bolagsstämman i Uppsala Kommun Sport- och Rekreationsfastigheter AB, org.nr 556911-0744 Rapport om årsredovisningen Uttalanden

Läs mer

Bolagsordning för Destination Vara AB

Bolagsordning för Destination Vara AB Bolagsordning för Destination Vara AB Godkänd av kommunfullmäktige 2015-09-28 70 Antagen av bolagsstämman 20XX-XX-XX XX Innehållsförteckning 1 Firma... 1 2 Säte... 1 3 Verksamhetsföremål... 1 4 Ändamålet

Läs mer

Handlingar inför extra bolagsstämma i. Sectra AB (publ) Tisdagen den 22 november 2011 A14153477

Handlingar inför extra bolagsstämma i. Sectra AB (publ) Tisdagen den 22 november 2011 A14153477 Handlingar inför extra bolagsstämma i Sectra AB (publ) Tisdagen den 22 november 2011 Dagordning för extrastämma med aktieägarna i Sectra AB (publ) tisdagen den 22 november 2011 kl. 14.00 på bolagets kontor

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2012

Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2012 Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2012 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 kommentarer Revisorsexamen 100 73,2 (73,2 %) 121 (58 %) 121 av 210 tentander klarade gränsen för

Läs mer

GOBIGAS AB ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION!

GOBIGAS AB ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION! ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION! GoBiGas AB Årsredovisning 2015 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring

Läs mer

Bolagsordning för Vara Industrifastigheter

Bolagsordning för Vara Industrifastigheter Bolagsordning för Vara Industrifastigheter AB Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Industrifastigheter AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

Revisionsberättelse Till årsstämman i 24 Mobile Advertising Solutions AB, org. nr 556693-7958 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Vi har utfört en revision av årsredovisningen och koncernredovisningen

Läs mer

^ SUNNE fvoiviivium KOMMUNST/RELSEN % Dnr...M^L/^å..03., Till bolagsstämman i Rottneros Park Trädgård AB, arg. nr Rapport om

^ SUNNE fvoiviivium KOMMUNST/RELSEN % Dnr...M^L/^å..03., Till bolagsstämman i Rottneros Park Trädgård AB, arg. nr Rapport om ^ SUNNE fvoiviivium KOMMUNST/RELSEN % 2019-03- 2 7 Dnr...M^L/^å..03., Till bolagsstämman i Rottneros Park Trädgård AB, arg. nr 556707-4827 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision

Läs mer

Bråviken Logistik AB (publ)

Bråviken Logistik AB (publ) Bråviken Logistik AB (publ) Bokslutskommuniké 2017 januari juni 2017 KONTAKTINFORMATION Bråviken Logistik AB (publ) ett bolag förvaltat av Pareto Business Management AB Johan Åskogh, VD +46 402 53 81 johan.askogh@paretosec.com

Läs mer

Spotlights vägledning för finansiell rapportering

Spotlights vägledning för finansiell rapportering Spotlights vägledning för finansiell rapportering Uppdaterad 25 april 2019 Sida 2/10 Innehåll 1. Vad och när?... 3 2. Vad gäller vid koncernförhållande?... 3 3. Krav på innehåll... 3 4. Prognos... 4 5.

Läs mer

GoBiGas AB Årsredovisning 2014

GoBiGas AB Årsredovisning 2014 GoBiGas AB Årsredovisning 2014 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 6 Noter 7 Revisionsberättelse 9 Granskningsrapport

Läs mer

Rättningskommentarer till Revisorsexamen hösten 2018

Rättningskommentarer till Revisorsexamen hösten 2018 Rättningskommentarer till Revisorsexamen hösten 2018 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng kommentarer Revisorsexamen 150 91,7 142 (62,3 %) 142 av 228 tentander klarade gränsen för godkänt resultat på

Läs mer

Bolagsordning för Kungälv Närenergi AB. Bolagsordning

Bolagsordning för Kungälv Närenergi AB. Bolagsordning Bolagsordning för Kungälv Närenergi AB Bolagsordning Diarie-/dokumentnummer: Dokumentansvarig: Beredande politiskt organ: Beslutad av: Handläggare: KS2015/2068 Chefsekonom Ekonomiberedningen Kommunfullmäktige

Läs mer

Bolagsordning för Vara Koncern AB

Bolagsordning för Vara Koncern AB Bolagsordning för Vara Koncern AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Koncern AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2013 Revisorsnämnden 2013 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4 december 2013 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

Spotlights vägledning för finansiell rapportering

Spotlights vägledning för finansiell rapportering Spotlights vägledning för finansiell rapportering 2017-12-22 2/9 Innehåll 1. Vad och när?... 3 2. Vad gäller vid koncernförhållande?... 3 3. Kvartalsredogörelse... 3 4. Krav på innehåll... 3 5. Prognos...

Läs mer

Ändringar i FAR:s rekommendationer och uttalanden avseende revisionsberättelsens utformning (RevR 700, RevR 705, RevR 701 m fl)

Ändringar i FAR:s rekommendationer och uttalanden avseende revisionsberättelsens utformning (RevR 700, RevR 705, RevR 701 m fl) Ändringar i FAR:s rekommendationer och uttalanden avseende revisionsberättelsens utformning (RevR 700, RevR 705, RevR 701 m fl) Stockholm den 14 november 2017 Inledning och bakgrund Den 11 oktober 2016

Läs mer

Bolagsordning för Tjörns Kommunala Förvaltnings AB

Bolagsordning för Tjörns Kommunala Förvaltnings AB Bolagsordning för Tjörns Kommunala Förvaltnings AB Reviderat senast: Kommunfullmäktige 2014-01-30 (KF 4) Bolagsstämma 2014-04-24 (TFAB 15) Tjörn Möjligheternas ö 1 Firma Bolagets firma är Tjörns Kommunala

Läs mer

- 1 1 1 1 1 Revisionsberättelse Till bolagsstämman i Klarna Bank AB (publ), org.nr 556737-0431 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Uttalanden

Läs mer

Handlingar inför årsstämma i

Handlingar inför årsstämma i Handlingar inför årsstämma i 3 maj 2012 Årsstämma i 3 maj 2012 kl 17.00 på Hotell Täby Park, Kemistvägen 30 i Täby. Registrering från 16.30. Förslag till dagordning 1. Val av ordförande vid stämman 2.

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2015 Revisorsnämnden 2015 Svar deluppgift 4.1 Huvudregeln för projekt till fast pris innebär att uppdragen redovisas med successiv vinstavräkning och som intäkt

Läs mer

Proformaredovisning avseende Lundin Petroleums förvärv av Valkyries Petroleum Corp.

Proformaredovisning avseende Lundin Petroleums förvärv av Valkyries Petroleum Corp. Proformaredovisning avseende Lundin s förvärv av. Bifogade proformaredovisning med tillhörande revisionsberättelse utgör ett utdrag av sid. 32-39 i det prospekt som Lundin AB i enlighet med svenska prospektregler

Läs mer

Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program

Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program LEGAL#10843794v1 2014-07-31 Dnr 14-10475 Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program Detta dokument utgör ett tillägg till Sandvik AB:s (publ) ( Sandvik ) grundprospekt för MTN-program

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(10) Utveckling i Gävle AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2007 2 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

Bolagsordning för Vara Koncern AB

Bolagsordning för Vara Koncern AB Bolagsordning för Vara Koncern AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 GodkändAntagen av kommunfullmäktige 2011-11- 28 73 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Formaterat: Teckensnitt:Verdana Bolagsordning Vara Koncernmmunföretag

Läs mer

Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM

Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Fouriertransform Aktiebolag 2014 Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Härmed kallas

Läs mer

Årsstämma i Götenehus Group AB (publ) onsdagen den 25 april 2018 kl i bolagets lokaler, Kraftgatan 1, Götene.

Årsstämma i Götenehus Group AB (publ) onsdagen den 25 april 2018 kl i bolagets lokaler, Kraftgatan 1, Götene. Dagordning Årsstämma i Götenehus Group AB (publ) onsdagen den 25 april 2018 kl 17.00 i bolagets lokaler, Kraftgatan 1, Götene. 1. Stämmans öppnande. 2. Val av ordförande vid stämman. Valberedningens förslag:

Läs mer

LIDKÖPING BIOGAS AB ÅRSREDOVISNING 2010

LIDKÖPING BIOGAS AB ÅRSREDOVISNING 2010 Lidköping Biogas AB bildades 2010. Bolaget ägs till 95 procent av Göteborg Energi AB. Resterande 5 procent ägs av Lidköpings kommun. Företaget producerar och säljer biogas. LIDKÖPING BIOGAS AB ÅRSREDOVISNING

Läs mer

Granskning av delårsrapport januari augusti 2017

Granskning av delårsrapport januari augusti 2017 Granskning av delårsrapport januari augusti 2017 20 17 Stadsrevisionen Borås Rapport Ola Sabel Anna Sandström Borås Stad Stadsrevisionen Syfte och revisionskriterier Kommunallagen ställer krav på att budgeten

Läs mer

1 (3) Revisionsberättelse Till föreningsstämman i Brf Hjorthagshus, org.nr 702000-8954 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen för år 2016. Enligt vår uppfattning

Läs mer

REVISIONSBERÄTTELSE. Till årsstämman i Trelleborg AB, org.nr Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen

REVISIONSBERÄTTELSE. Till årsstämman i Trelleborg AB, org.nr Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen REVISIONSBERÄTTELSE Till årsstämman i Trelleborg AB, org.nr. 556006 3421 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen och koncernredovisningen

Läs mer

Delårsrapport januari-september 2013 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL

Delårsrapport januari-september 2013 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Delårsrapport januari-september 2013 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Väsentliga händelser under perioden januari-september 2013 APL har under januari-september 2013 haft en positiv försäljningsutveckling

Läs mer

Revision av årsbokslutet

Revision av årsbokslutet Revision av årsbokslutet 2014-12-31 Stockholms Stadshus AB Mikael Sjölander 2015-03-23 Väsentlighet Riskbedömning och fokusområden koncernen Högre Lagstiftning begränsning avdragsrätt räntor Intäktsredovisning

Läs mer

Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB

Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB Styrdokument Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.11) Godkänd av kommunfullmäktige, 229 Beslutshistorik Godkänd av kommunfullmäktige 2008-11-17,

Läs mer

Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2015

Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2015 Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2015 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng kommentarer Revisorsexamen 150 98 42 (72 %) 43 av 58 tentander klarade gränsen för godkänt resultat på Revisorsexamen.

Läs mer

Bolagsordning för Vara Konserthus AB

Bolagsordning för Vara Konserthus AB Bolagsordning för Vara Konserthus AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Konserthus AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

Bolagsordning för Flens Bostads AB

Bolagsordning för Flens Bostads AB KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 1981:4-902 Bolagsordning för Flens Bostads AB Antagen av årsstämman 1981-06-09 Reviderad av årsstämman 1987-01-14 5 Reviderad av årsstämman 1987-10-13 11 Reviderad av kommunfullmäktige

Läs mer

Handlingar inför årsstämman 2010 i MSC Konsult AB (publ)

Handlingar inför årsstämman 2010 i MSC Konsult AB (publ) Handlingar inför årsstämman 2010 i MSC Konsult AB (publ) 4 maj 2010 Årsstämma i MSC Konsult AB (publ) den 4 maj 2010 klockan 16:00 Bolagets lokaler, Vasagatan 52, Stockholm Förslag till dagordning 1. Val

Läs mer