Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2011"

Transkript

1 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren ,8 (78 %) 22 (67 %) Utifrån ett utkast till en koncernredovisning ska tentanderna ta ställning till posterna i moderbolagets och koncernens balansräkning, kommentera eventuella associationsrättsliga konsekvenser samt förklara tre begrepp med avseende på obestånd. Merparten av tentanderna kommer fram till att aktier i dotterbolag och uppskjutna skattefordringar bör skrivas ned i moderbolaget och att värdet på goodwill ska skrivas ned i koncernen. Vad gäller nedskrivning av aktier i dotterbolag så föreslår de flesta att nedskrivning ska ske till substansvärde men observerar inte att dotterbolagets enda tillgång är en fordran på moderbolaget vars betalningsförmåga kan ifrågasättas. Många behandlar nedskrivning av uppskjutna skattefordringar som att denna även görs i koncernen, inte att det blir en följd av nedskrivningen i moderbolaget. Det förekommer även att tentanderna inte tar någon ställning till hur posterna ska hanteras. De olika begreppen med avseende på obestånd hanterades väl av majoriteten av tentanderna ,0 (70 %) 14 (42 %) Handeln i bolagets aktier har varit mycket begränsad och bolaget funderar på en avnotering med byte från IFRS till nationella regler. Frågan gäller när detta tidigast kan ske och hur jämförelsetalen ska hanteras, vilka skillnader i klassificering som finns mellan IFRS och nationella regler samt hur koncerngoodwill ska hanteras vid en övergång till nationella regler. En majoritet av tentanderna landar i att nationella regler kan tillämpas först från och med den 1 januari Som noterat bolag måste Tranceporter tillämpa IFRS men efter en avnotering finns inga sådana krav och inte heller några krav på att avlämna delårsrapport. Tentanderna verkar även osäkra på tidpunkten för övergång till nya regler, d v s att det blir i ingångsbalansen för jämförelseåret som de nya reglerna tillämpas för första gången. Det stora flertalet av tentanderna är införstådda med att koncerngoodwill måste skrivas av enligt nationella regler och att värdet måste rekonstrueras, om möjligt. Hur detta ska hanteras i redovisningen var det något färre som svarade korrekt på. Då det inte finns uttalade regler om hur en övergång ska genomfaras har ett stort antal av tentanderna hittat vägledning bl a i en artikel i Balans. Det är inte alltid som källan anges.

2 ,0 (75 %) 26 (79 %) Tentanden har blivit utsedd till särskild kvalitetsgranskare i ett av byråns andra revisionsuppdrag och ska redogöra för vad rollen innebär och vad han/hon förväntas göra som särskild kvalitetsgranskare. Vanligt förekommande är att tentanderna inte tar med vilka kvalifikationer som den särskilde kvalitetsgranskaren ska ha eller att den särskilde kvalitetsgranskaren ska vara med i hela revisionsprocessen med start redan i planeringen. Det förefaller även ibland som att tentanderna är omedvetna om den särskilde kvalitetsgranskarens oberoende roll mot teamet. Vägledning har i de flesta fall hämtats från ISA 220, men även från ISQC ,3 (72 %) 16 (48 %) Uppgiften är att redogöra för kostnaden för ett optionsprogram under givna förutsättningar och hur detta ska redovisas under de fyra år som programmet löper. Utfallet varierar mycket mellan tentanderna och avspeglar sannolikt vilken vana tentanderna har att hantera finansiella instrument. Bland de vanligaste felen är att tentanden beräknar verkligt värde baserat på fel grunder och att tentanderna blandar ihop aktierelaterade ersättningar med kontantreglerade ersättningar, vilket får påverkan på värderingen och hur kostnaden för programmet ska redovisas ,6 (93 %) 30 (91 %) Tentanderna ska redogöra för om det går att acceptera gåvor eller andra förmåner till revisorn eller revisionsteamet i sex olika situationer. Den första förmånen består i att bolaget vill låta dig erhålla rabatt, motsvarande vad bolagets personal erhåller, vid bilhyra under din semester. Tentanderna är uppdelade i två lika stora läger för respektive emot att detta kan accepteras. Det främsta motivet de som är emot anför är att personalrabatten ofta är högre än sedvanliga rabatter till kunder varför ett hot skulle uppstå i och med att rabatten inte skulle vara marknadsmässig. En del av de som är för att ta emot rabatten reserverade sig för att den absoluta beloppsmässiga storleken kan vara så stor att oberoendet kan påverkas. Tentanderna har i stort sett samsyn vad gäller de övriga exemplen med undantag av det sista som avser frågan om kunden kan betala för resor och logi i samband med genomförandet av revisionen. En del tentander anser att oberoendet hotas om inte revisorn själv betalar och sedan vidarefakturerar utgiften till kunden.

3 ,7 (78 %) 21 (64 %) Bolaget har gjort en ny bedömning av nyttjandeperioden för sin flygplansflotta och tentanden ska redogöra för hur de årliga avskrivningarna påverkas och hur dessa ska redovisas. Tentanden ska även tala om hur ett leasingavtal ska redovisas i koncernen respektive i juridisk person. Många tentander har enbart beskrivit redovisningen av förändringen av nyttjandeperiod i teorin, d v s inga belopp har angivits. Många som visar beräkningar har räknat fel på avskrivningarna, vanligast är att tentanderna inte tar hänsyn till restvärdet på planet. Vad gäller klassificering av leasingavtalet som operationellt eller finansiellt i koncernen har det accepterats om endast en identifierad indikation har nämnts om slutsatsen är korrekt ,8 (73 %) 25 (76 %) Bolaget i uppgiften har förvärvat ett nytt dotterbolag och tentanden ska beräkna koncernens anskaffningsvärde och goodwill baserat på erhållen information. Tentanden ska även redogöra för vilka upplysningar som ska lämnas i noten i årsredovisningen avseende rörelseförvärv. Vanliga fel är att förvärvsrelaterade utgifter tas med i förvärvskalkylen, att garanti för tvist respektive avsättning för tvisten ej tas upp eller tas upp ensidigt. Följdfel i uppställningarna har beaktats. Ett fåtal tentander har inte redogjort för upplysningskraven i noten till rörelseförvärv utan för alla övriga upplysningskrav avseende goodwill och avsättningar (inklusive test av nedskrivningsbehov). Detta har inte gett poäng ,3 (83 %) 29 (88 %) Tentanderna ska bedöma om det är förenligt med god revisorssed att vara med på bild i årsredovisningen tillsammans med styrelsen samt om det är förenligt med god revisionssed att följa med styrelsen på en studieresa till Island. Merparten av tentanderna anser inte att det är förenligt med god revisionssed att vara med på en gruppbild tillsammans med styrelsen i årsredovisningen. De flesta kunde även tänka sig att följa med på studieresan till Island förutsatt att den huvudsakligen avsåg professionella aktiviteter.

4 ,2 (77 %) 23 (70 %) Uppgiften omfattar tre frågeställningar i samband med utformningen av revisionsberättelsen. Tentanderna ska motivera sina ställningstaganden och utforma förslag på lydelse i revisionsberättelsen. Situationerna är följande: Nya redovisningsprinciper har införts under året men har tillämpats felaktigt i de tre kvartalsrapporterna. I samband med bokslutet har resultatet för helåret korrigerats. Uppgifterna i framvagnen om kvartalen har dock inte korrigerats. VD har utan styrelsens vetskap lämnat utfästelser om förändrade uppsägningsvillkor till ett antal chefer i moderbolaget. Samtliga har kunnat jämkas till en acceptabel nivå utom ett för vilket kostnaden maximalt beräknas uppgå till 10,5 Mkr. Styrelsen har på förhand godkänt försäljningen av ett dotterbolag till ett bolag som kontrolleras av VD. Vad gäller den första situationen så kommer merparten av tentanderna inte att anmärka eller uttala sig i revisionsberättelsen. Däremot kommer ca hälften att lämna en särskild upplysning. En del hänvisar även till IAS 8 om rättelse av fel och vill upplysa om detta i årsredovisningen. Endast ett fåtal har tänkt att fortsatt uppmana bolaget att korrigera i årsredovisningen. I den andra situationen resonerar de flesta kring 8 kap 42 ABL alternativt 8 kap 29 ABL vilka båda kan motiveras. Majoriteten kom fram till att bolaget kan tillfogas skada och att stämman därför inte bör bevilja VD ansvarsfrihet. Några tentander ville dock tillstyrka ansvarsfrihet efter som skadan ännu inte inträffat alternativt motiverat tillstyrkande av ansvarsfrihet med att bolaget har regressrätt mot VD och därför inte kunde orsakas skada. I den tredje situationen diskuterar tentanderna kring VDs befogenheter men eftersom styrelsen har godkänt affären på förhand så har den varit sanktionerad. Ingen tentand drog slutsatsen att bolaget orsakats skada och endast ett fåtal vill anmärka i revisionsberättelsen. Endast två tentander har identifierat att situationer har bäring på Leo-reglerna i 16 kap 15 ABL och att beslut i enlighet med dessa ska tas av stämman, inte av styrelsen. Inga avdrag har gjorts för att Leo-reglerna ej har uppmärksammats ,5 (88 %) 27 (82 %) Frågan är om en redovisningsspecialist från din byrå kan hjälpa bolaget med att upprätta årsredovisning, inklusive koncernredovisning, i en uppkommen nödsituation. Frågan har besvarats väl av de flesta av tentanderna. De har identifierat de strängare reglerna om byråjäv som gäller för noterade bolag och har, med några få undantag, kommit fram till att redovisningsspecialisten inte kan biträda även om bolaget befinner sig i en nödsituation.

5 ,2 (70 %) 15 (45 %) Bolaget ska avge en bolagsstyrningsrapport som ska granskas av bolagets revisorer. Tentanden ska förklara vilka alternativa yttranden som kan avges beroende av vald granskningsansats, redogöra för de olika granskningsansatserna samt beskriva skillnaderna mellan dessa. Slutligen ska tentanden redogöra för vad den yttersta konsekvensen kan bli om bolagsstyrningsrapporten inte skickas in till Bolagsverket eller offentliggörs på bolagets hemsida. Lagstadgad och utökad granskning av Bolagsstyrningsrapporten är en ny företeelse och det återspeglas delvis i tentandernas svar. Det framgår att tentanderna i vissa fall blandar ihop fram för allt den utökade granskningen, d v s överenskommelse om revision av Bolagsstyrningsrapporten, med fristående bestyrkandeuppdrag avseende översiktlig granskning av styrelsens beskrivning av intern kontroll av finansiell rapportering i enlighet med RevR 7. Många tentander har inte identifierat vad de yttersta konsekvenserna blir av att inte skicka in Bolagsstyrningsrapporten till Bolagsverket alternativt att offentliggöra den på bolagets hemsida ,8 (80 %) 20 (61 %) Kunden har beslutat sig för att sälja sina kundfordringar och tentanden ska utifrån given information beskriva hur detta ska redovisas i årsredovisningen för 2010 samt ange lämpliga granskningsåtgärder. Tentanderna har överlag svarat tillfredsställande på uppgiften. Det vanligaste felet är att de inte har identifierat den fordran bolaget har på kreditinstitutet, motsvarande 20 % eller 3 Mkr av fakturabeloppet. Några få har uppfattat det som att bolaget har belånat sina kundfordringar. Även vad det gäller granskningsåtgärder har tentanderna lyckats bra ,6 (77 %) 20 (61 %) Uppgiften var att ta ställning till fyra olika situationer och förklara om, och i sådant fall, hur dessa händelser påverkar bokslutet Avseende de tre första situationerna svarade merparten korrekt. Den sista situationen rör en kund som oväntat ställer in betalningarna i april Per bokslutsdagen förelåg inga förfallna kundfordringar och inga indikationer fanns som pekade på problem. Huvudfrågan är om förhållandet förelåg på bokslutsdagen eller ej. Med rätt resonemang har alternativa lösningar kunnat motiveras.

6 ,7 (78 %) 17 (52 %) Denna fråga rör kravet på att upprätta en årlig rapport avseende revisionsbolagets verksamhet och vad denna ska innehålla. Vidare efterfrågas vilka regler som gäller för färdigställandet av revisionsdokumentation samt vilka arkiveringsregler som gäller för räkenskapsmaterial respektive revisionsdokumentation. Den sista delfrågan rörde huruvida ett advokatbrev daterat efter revisionsberättelsens avlämnande kan betraktas som revisionsbevis. Även denna fråga löses väl av tentanderna. Så gott som alla har fått full poäng för redogörelse avseende den årliga rapporten från revisorer eller revisionsbyrå med noterade bolag som revisionskunder. Några enstaka tentander har ej uppmärksammat att räkenskapsmaterial numera ska arkiveras i sju år. Merparten konstaterande att ett advokatbrev erhållet efter påskrift av årsredovisningen inte kan betraktas som revisionsbevis ,4 (73 %) 17 (52 %) Den första frågeställningen avsåg om firmatecknare har något privat ansvar för bolaget, den andra avsåg om en styrelsesuppleant kan bli personligt ansvarig för obetalda skatteskulder och slutligen efterfrågas om skulder till kronofogden skulle kunna påverka en persons möjlighet att bilda bolag. Många tentander har mycket riktigt svarat att enligt Aktiebolagslagen så gäller denna i tillämpliga delar för suppleanten som för styrelseledamot. En förutsättning för personligt betalningsansvar är dock att man företräder bolaget. En person är inte legal företrädare genom att bara vara suppleant utan måste först inträda i styrelsen.

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Övergripande kommentarer Högre Revisorsexamen Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 100 77,0 (77,0 %) 28 (72 %) 28 tentander av 39 (72 %) har

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2009

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2009 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2009 1.1 2,8 71 4 Frågan handlar om de nya rotationsreglerna och huruvida revisionsbyrån kan väljas för en ny fyraårsperiod med befintlig huvudansvarig

Läs mer

Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008

Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008 Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008 1.1 5,0 62 8 Frågan avsåg hur tre frågeställningar som uppstått i samband med ett förvärv av ett italienskt företag skulle hanteras i förvärvsanalysen.

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B3. Turitt AB Deluppgift 3.1 Exempel på väsentliga principiella skillnader med att tillämpa K2 jämfört med övriga BFNAR: Ett samlat regelverk,

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 3. Trisolde Production AB Deluppgift 3.1 Av ÅRL 2 kap 4 p 5 framgår att beståndsdelarna i balansräkningens poster och delposter ska värderas

Läs mer

Årsredovisning Armada Stenhagen AB. Org.nr 556701-7958 Räkenskapsår 2014-01-01-2014-12-31

Årsredovisning Armada Stenhagen AB. Org.nr 556701-7958 Räkenskapsår 2014-01-01-2014-12-31 Årsredovisning Armada Stenhagen AB Org.nr Räkenskapsår 214-1-1-214-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 214-1-1-214-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Armada Stenhagen AB avger härmed

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B1. Obiccs Teknisk Konsulting AB 2BDeluppgift 1.1 Enligt lag som trädde i kraft den 1 juli 2009 får den som under sju år har varit

Läs mer

Årsredovisning Armada Centrumfastigheter AB

Årsredovisning Armada Centrumfastigheter AB 'B-,!»,* 3 ''^ Årsredovisning Armada Centrumfastigheter AB Org.nr Räkenskapsår 214-1-1-214-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 214-1-1-214-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Armada Centrumfastigheter

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för. Technology Nexus AB (publ) Org nr 556410-9758. får härmed avge. Årsredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för. Technology Nexus AB (publ) Org nr 556410-9758. får härmed avge. Årsredovisning Styrelsen och verkställande direktören för Technology Nexus AB (publ) får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2012 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2014

REVISORSEXAMEN Del I. December 2014 REVISORSEXAMEN Del I December 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

Årsredovisning. Kopparhästen Fastigheter AB

Årsredovisning. Kopparhästen Fastigheter AB 02whoigy Årsredovisning för Kopparhästen Fastigheter AB 556762-2195 Räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

Ale Energi AB Årsredovisning 2014

Ale Energi AB Årsredovisning 2014 Ale Energi AB Årsredovisning 2014 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 6 Noter 7 Revisionsberättelse 10

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010 1.1 4 3,1 (78 %) 39 (80 %) Bolaget i uppgiften har hittat ett intressant förvärvsobjekt. Tentanderna ombads att ge ekonomichefen råd avseende vad en

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009 1.1 2,5 62,5 4 Frågan avser hur styrelsen bör agera när det två veckor innan publicering av bokslutskommunikén för ett bolag noterat på NGM Equity har

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II. Maj 2011

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II. Maj 2011 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 3.Tranceporter AB Deluppgift 3.1 a) Det förekommer, men är dock ovanligt, att en separat bild på revisorn publiceras i årsredovisningen

Läs mer

Innehåll. Om inte särskilt anges, redovisas alla belopp i tusentals kronor (tkr). Uppgifter inom parentes avser föregående år. 2 SKÖVDE BIOGAS AB

Innehåll. Om inte särskilt anges, redovisas alla belopp i tusentals kronor (tkr). Uppgifter inom parentes avser föregående år. 2 SKÖVDE BIOGAS AB Skövde Biogas AB Årsredovisning 2015 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 6 Noter 7 Revisionsberättelse

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Svarsmall

HÖGRE REVISORSEXAMEN Svarsmall HÖGRE REVISORSEXAMEN Svarsmall November 2004 Revisorsnämnden 2005 1. Tati AB (publ.) (22p) Deluppgift 1.1 Redovisning av en anteciperad utdelning ska hanteras enligt RR 11 Intäkter, vilket innebär att

Läs mer

FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 2015 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR. Fråga 1 REVISION (12 p) Svarsförslag (4 poäng per åtgärd)

FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 2015 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR. Fråga 1 REVISION (12 p) Svarsförslag (4 poäng per åtgärd) 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 2015 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR Fråga 1 REVISION (12 p) Svarsförslag (4 poäng per åtgärd) 1. Genomföra en oberoende- och jävsprövning i enlighet med 21 Revisorslagen och ABL

Läs mer

Yttrande över Nordiska Revisorsförbundets förslag till nordisk standard för revision i mindre företag

Yttrande över Nordiska Revisorsförbundets förslag till nordisk standard för revision i mindre företag 1 YTTRANDE 2015-10-16 2015-773 FAR Box 6417 113 82 STOCKHOLM Yttrande över Nordiska Revisorsförbundets förslag till nordisk standard för revision i mindre företag Revisorsnämnden har följande huvudsakliga

Läs mer

Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2007

Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2007 Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2007 1.1 5,2 87 6 I frågeställningen skall tentanderna ta ställning till en föreslagen redovisning av omstruktureringskostnader för personaluppsägningar

Läs mer

Kvartalsrapport Q2-2014 QBNK Holding AB (publ)

Kvartalsrapport Q2-2014 QBNK Holding AB (publ) Kvartalsrapport Q2-2014 Holding AB (publ) (556958-2439) Holding AB (publ) erbjuder företag och myndigheter molnbaserade produkter och tjänster inom Digital Asset Management. Bolaget är specialiserat på

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

Dnr 2012-894 2014-03-27 D 14

Dnr 2012-894 2014-03-27 D 14 Dnr 2012-894 2014-03-27 D 14 D 14 1 Inledning Revisorsnämnden (RN) har mottagit en anmälan rörande auktoriserade revisorn A-sons revisionsuppdrag i två aktiebolag, G-bolaget och Å-bolaget, och har därför

Läs mer

Årsredovisning. Inspiration Gotland AB

Årsredovisning. Inspiration Gotland AB Årsredovisning för Inspiration Gotland AB 556306-3733 Räkenskapsåret 2014 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Inspiration Gotland AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014.

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2015 Januari - mars. Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2015.

DELÅRSRAPPORT 2015 Januari - mars. Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2015. STOCKHOLM 2015-04-15 DELÅRSRAPPORT 2015 Januari - mars Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2015. Händelser under första kvartalet Rörelseresultatet (EBITDA) under perioden

Läs mer

Årsredovisning. IES Internet Express Scandinavia AB (Publ)

Årsredovisning. IES Internet Express Scandinavia AB (Publ) Årsredovisning för IES Internet Express Scandinavia AB (Publ) 556559-1210 Räkenskapsåret 2010 Org.nr 556559-1210 2 (12) Styrelsen och verkställande direktören för IES Internet Express Scandinavia AB (Publ)

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II. Maj 2004. Revisorsnämnden

REVISORSEXAMEN Del II. Maj 2004. Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Del II Maj 2004 Revisorsnämnden Revisorsexamen 2004, del II REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 24-25 maj 2004 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är

Läs mer

BILAGA. Årliga förbättringar av IFRS-standarder förbättringscykeln 2011 2013 1

BILAGA. Årliga förbättringar av IFRS-standarder förbättringscykeln 2011 2013 1 SV BILAGA Årliga förbättringar av IFRS-standarder förbättringscykeln 2011 2013 1 1 Mångfaldigande tillåts inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Alla rättigheter förbehålls utanför EES, med undantag

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G K O N C E R N R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G K O N C E R N R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G och K O N C E R N R E D O V I S N I N G för Easyfill AB (publ) Org.nr. Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Ordlista. aktie. aktiebolag. aktiekapital. aktieteckning. aktieägare. ansvarsfrihet. apportegendom

Ordlista. aktie. aktiebolag. aktiekapital. aktieteckning. aktieägare. ansvarsfrihet. apportegendom Start Ordlista Ordlista A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö A aktie ägarandel i ett aktiebolag En aktie ger bland annat rätt till en del av företagets vinst och rösträtt vid bolagsstämman.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i revisorslagen (2001:883); SFS 2016:430 Utkom från trycket den 31 maj 2016 utfärdad den 19 maj 2016. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om revisorslagen

Läs mer

Göteborg Energi Gasnät AB

Göteborg Energi Gasnät AB Göteborg Energi Gasnät AB Årsredovisning 2014 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 7 Kassaflödesanalyser

Läs mer

Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet

Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet Pressinformation den 16 augusti 2006 Pooliakoncernen visar även för årets andra kvartal ökad tillväxt och förbättrad lönsamhet jämfört med motsvarande period

Läs mer

AB Stockholmshem Lägesrapportering, intern kontroll, delårsbokslut och K3

AB Stockholmshem Lägesrapportering, intern kontroll, delårsbokslut och K3 AB Stockholmshem Lägesrapportering, intern kontroll, delårsbokslut och K3 September 2014 214-09-26 AB Stockholmshem Revisionen är utformad för att vi ska kunna avge revisionsberättelse avseende årsredovisningen

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2010

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2010 Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2010 1.1 4,8 80 6 Uppgiften behandlar två frågor från nytillträdda ägare tillika ny styrelse: Kan upplysningar om bolagets verksamhet lämnas till enskilda aktieägare

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2008 Högre Revisorsexamen december 2008, del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla

Läs mer

Dnr 2011-1633 2013-05-03 D 13

Dnr 2011-1633 2013-05-03 D 13 Dnr 2011-1633 2013-05-03 D 13 D 13 1 Inledning Revisorsnämnden (RN) har mottagit en underrättelse från Skatteverket beträffande auktoriserade revisorn A-son och har därför öppnat detta disciplinärende.

Läs mer

Presidiet har nu tillställts underlag för denna ansvarsprövning som därför kan göras enligt följande.

Presidiet har nu tillställts underlag för denna ansvarsprövning som därför kan göras enligt följande. FÖRSLAG 2013:41 1 (2) LS 1305-0688 Förslag till beslut Revisionsberättelse över Kommunalförbundet Ägarsamverkan i Norrtälje Sjukvård och Omsorgs verksamhet för år 2012 samt ansvarsprövning Ärendet Vid

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Pajala kommun Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Anna Carlénius Revisionskonsult 17 oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2

Läs mer

MVV International Aktiebolag Org.nr 556395-5615

MVV International Aktiebolag Org.nr 556395-5615 MVV International Aktiebolag ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2009-01-01-2009-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för MVV International Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

FFFS 2009:11 2010-03-26. Remissbemötanden och författningskommentarer

FFFS 2009:11 2010-03-26. Remissbemötanden och författningskommentarer FFFS 2009:11 2010-03-26 Remissbemötanden och författningskommentarer INNEHÅLL INLEDNING 3 FÖRSLAG, REMISSVAR OCH VÅRA BEMÖTANDEN 3 Bakgrund och sammanfattning 3 1. Värdering av finansiella instrument 4

Läs mer

Årsredovisning 2013-09-01 2014-08-31

Årsredovisning 2013-09-01 2014-08-31 Årsredovisning 2013-09-01 2014-08-31 Innehåll Förvaltningsberättelse Sid 4 Flerårsöversikt Sid 5 Förslag till vinstdisposition Sid 5 Resultaträkning Sid 5 Balansräkning tillgångar Sid 6 Balansräkning

Läs mer

Aqeri Holding AB (publ) JANUARI DECEMBER 200887

Aqeri Holding AB (publ) JANUARI DECEMBER 200887 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JANUARI DECEMBER 200887 Mycket starkt fjärde kvartal efter ett turbulent år Under det fjärde kvartalet ökade nettoomsättningen med 78 % till MSEK 34,7 (19,5). Rörelseresultatet under

Läs mer

Bilaga 1 Förslag till dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Val av ordförande vid stämman 3. Upprättande och godkännande av röstlängd 4. Stämmans ordförande utser protokollförare 5. Val av en eller två justerare

Läs mer

8GÖTEBORG ENERGI GASNÄT AB ÅRSREDOVISNING 2015

8GÖTEBORG ENERGI GASNÄT AB ÅRSREDOVISNING 2015 8 ÅRSREDOVISNING 2015 Göteborg Energi Gasnät AB Årsredovisning 2015 Förvaltningsberättelse Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 5 Resultaträkningar 5 Balansräkningar 6 Rapport över förändring

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för Sölvesborgs Stuveri & Hamn AB, Org nr 556008-2231, får härmed avge. Årsredovsning. och koncernredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för Sölvesborgs Stuveri & Hamn AB, Org nr 556008-2231, får härmed avge. Årsredovsning. och koncernredovisning Styrelsen och verkställande direktören för Sölvesborgs Stuveri & Hamn AB, Org nr 556008-2231, får härmed avge Årsredovsning och koncernredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2014 Innehåll:

Läs mer

Årsredovisning. Brf Pergolan 2

Årsredovisning. Brf Pergolan 2 Årsredovisning för Brf Pergolan 2 769621-5081 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen för Brf Pergolan 2 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Årsredovisning 2011 Årsredovisning för BTH Bygg AB 556447-6140 Styrelsen och verkställande direktören för BTH BYGG AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse Årsredovisningen

Läs mer

Aktieägarna i AllTele Allmänna Svenska Telefonaktiebolaget (publ), 556626-2407

Aktieägarna i AllTele Allmänna Svenska Telefonaktiebolaget (publ), 556626-2407 15.45 CET / 2013-05-02 / AllTele (STO:ATEL) Aktieägarna i AllTele Allmänna Svenska Telefonaktiebolaget (publ), 556626-2407 kallas härmed till årsstämma fredagen den 31 maj 2013 kl. 14.00 på Telefonvägen

Läs mer

Årsredovisning. för N.P. NILSSONS TRÄVARU AB. Org.nr 556048-9154

Årsredovisning. för N.P. NILSSONS TRÄVARU AB. Org.nr 556048-9154 Årsredovisning för N.P. NILSSONS TRÄVARU AB Styrelsen och verkställande direktören för N.P. Nilssons Trävaru AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet

Läs mer

QBank. Årsredovisning 2014. QBNK Holding AB (publ) 556958-2439. För räkenskapsåret 2014-01-13-2014-12-31

QBank. Årsredovisning 2014. QBNK Holding AB (publ) 556958-2439. För räkenskapsåret 2014-01-13-2014-12-31 QBank Årsredovisning 2014 QBNK Holding AB (publ) 556958-2439 För räkenskapsåret 2014-01-13 - QBNK Holding AB (publ) erbjuder företag och myndigheter molnbaserade produkter och tjänster inom Digital Asset

Läs mer

Styrelsen för Brf Johanneberg 1937 i Göteborg

Styrelsen för Brf Johanneberg 1937 i Göteborg Styrelsen för Org.nr: 757200-8899 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Resultaträkning 2014-12-31 2013-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005 Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005 1.1 6,4 80 8 Merparten av tentanderna har klarat frågan mycket bra. De flesta tar upp reglerna i revisorslagen avseende analysmodellen samt att

Läs mer

Arsredovisning. för 556766-6416. Räkenskapsaret

Arsredovisning. för 556766-6416. Räkenskapsaret Arsredovisning för 556766-6416 Räkenskapsaret 211 Fastställe lse i nty g Undertecknad styrelseledamot intygar härmed, dels att denna kopia av ärsredovisningen överensstämmer med originalet, dels att resultat-

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012-01-01-- 2012-12-31. Massolit Media AB (publ) 556575-2960 (fd Finmetron AB)

ÅRSREDOVISNING 2012-01-01-- 2012-12-31. Massolit Media AB (publ) 556575-2960 (fd Finmetron AB) ÅRSREDOVISNING 2012-01-01-- 2012-12-31 (fd Finmetron AB) Årsredovisningen omfattar: Sida Inledning 1 Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 5 Balansräkning 6 Förändring av eget kapital 8 Kassaflödesanalys

Läs mer

Sävsjö Biogas AB Årsredovisning 2014

Sävsjö Biogas AB Årsredovisning 2014 Sävsjö Biogas AB Årsredovisning 2014 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 6 Noter 7 Revisionsberättelse

Läs mer

Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder

Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder Pressinformation den 5 maj 2006 Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder Pooliakoncernens omsättning för första kvartalet uppgick till 295,2 Mkr, vilket innebär en tillväxt på 31%

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2011

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2011 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2011 1.1 6 4,8 (80 %) 33 (69 %) Tentanden är nyvald revisor i ett noterat bolag och ska redogöra för hur revisionen och utformningen av revisionsberättelsen

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 Utgifter för ombyggnad av råvind till kontor uppgående till 2 459 tkr Utbyte av slitna plast- och heltäckningsmattor till motsvarande

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 a) En revisionsberättelse med en anmärkning avseende att skatter och avgifter inte har betalats i tid enligt 9 kap

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI -- SEPTEMBER 2006 FÖR CURERA

DELÅRSRAPPORT JANUARI -- SEPTEMBER 2006 FÖR CURERA DELÅRSRAPPORT JANUARI -- SEPTEMBER 2006 FÖR CURERA Januari -- september 2006 Nettoomsättningen uppgick till ksek 103 977 (98 525) och proforma till ksek 123 360. Rörelseresultatet uppgick till k SEK -2

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009 REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

Bokföringsnämndens VÄGLEDNING. Delårsrapportering

Bokföringsnämndens VÄGLEDNING. Delårsrapportering Bokföringsnämndens VÄGLEDNING Delårsrapportering Innehållsförteckning Inledning... 1 Sammanfattning... 1 Annan normgivning... 2 Lagregler och allmänna råd (BFNAR 2002:5)... 2 Tillämplighet... 2 Skyldighet

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2009

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2009 Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2009 1.1 3,2 80,0 4 Frågan avser två situationer där kundens bank ber revisorn skicka ett utkast till koncernredovisningen respektive förklara bakomliggande orsaker

Läs mer

Dnr 2005-698 2006-03-02 D 5/06

Dnr 2005-698 2006-03-02 D 5/06 Dnr 2005-698 2006-03-02 D 5/06 D 5/06 1 Bakgrund Revisorsnämnden (RN) har uppmärksammat att Panelen för övervakning av finansiell rapportering (Övervakningspanelen) 1 har publicerat ett beslut i vilket

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Vitbetan 38

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Vitbetan 38 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Vitbetan 38 769610-5829 Räkenskapsåret 2014 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Tilläggsupplysningar Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Leasingavtal, Avsnitt 10 145. 10.1 RR 6:99 Leasingavtal

Leasingavtal, Avsnitt 10 145. 10.1 RR 6:99 Leasingavtal Leasingavtal, Avsnitt 10 145 10 Leasingavtal Rekommendationen behandlar redovisning av samtliga leasingavtal med undantag för avtal avseende exploatering och utnyttjande av naturresurser samt olika licensavtal,

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2013 ALE EL ELHANDEL AB

ÅRSREDOVISNING 2013 ALE EL ELHANDEL AB ÅRSREDOVISNING 2013 ALE EL ELHANDEL AB 2 Innehåll 2013 i korthet 4 VD kommentar 4 Förvaltningsberättelse 6 Resultaträkning 7 Balansräkning 8 Värderingsprinciper 9 Noter 9 Styrelse 10 Underskrifter 11 Revisionsberättelse

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 OKTOBER, 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 OKTOBER, 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 OKTOBER, 2006 Omsättningen ökade med 30 procent och byråintäkten med 17 procent för jämförbara enheter Rörelseresultatet uppgick till 6,6 Mkr, en ökning med 6,2

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Feelgood Svenska AB (publ)

Kallelse till årsstämma i Feelgood Svenska AB (publ) Kallelse till årsstämma i Feelgood Svenska AB (publ) Aktieägarna i Feelgood Svenska Aktiebolag (publ), org nr 556511-2058 kallas härmed till årsstämma fredagen den 20 maj 2016, kl. 13.00 på Garnisonen

Läs mer

Remissyttrande. Förslag till ändringar i Svensk kod för bolagsstyrning

Remissyttrande. Förslag till ändringar i Svensk kod för bolagsstyrning 1 (8) Kollegiet för svensk bolagsstyrning Box 16050 103 21 STOCKHOLM SN Dnr 266/2009 2009-11-20 Remissyttrande Förslag till ändringar i Svensk kod för bolagsstyrning Föreningen Svenskt Näringsliv har beretts

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 2 (16) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Ekeforshus AB har under 2014 namnändrat till. bedriver utveckling, tillverkning och försäljning av monteringsfärdiga trähus. Företagets huvudkontor

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. januari mars 2008

DELÅRSRAPPORT. januari mars 2008 DELÅRSRAPPORT januari mars 2008 Feelgood är en strategisk samarbetspartner i hälsofrågor och en ledande aktör inom svensk företagshälsovård. Med vår helhetssyn på hälsa ser vi till att dina medarbetare

Läs mer

BOLAGSSTYRNINGSRAPPORT ELECTRA GRUPPEN AB (publ) 2012

BOLAGSSTYRNINGSRAPPORT ELECTRA GRUPPEN AB (publ) 2012 BOLAGSSTYRNINGSRAPPORT ELECTRA GRUPPEN AB (publ) 2012 Styrningen av Electra Gruppen utgår från svensk lagstiftning, främst aktiebolags- lagen, noteringsavtalet med börsen Nasdaq OMX och Svensk kod för

Läs mer

Hundstallet i Sverige AB

Hundstallet i Sverige AB Årsredovisning för Hundstallet i Sverige AB Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hundstallet i Sverige AB, får härmed avge årsredovisning för 2013. Allmänt om verksamheten

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2006 Revisorsnämnden 2006 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2012

Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2012 Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2012 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 kommentarer Revisorsexamen 100 73,2 (73,2 %) 121 (58 %) 121 av 210 tentander klarade gränsen för

Läs mer

Upplysningar om ersättningar och förmåner till ledande befattningshavare 2007-11-01

Upplysningar om ersättningar och förmåner till ledande befattningshavare 2007-11-01 Upplysningar om ersättningar och förmåner till ledande befattningshavare 2007-11-01 INNEHÅLL SAMMANFATTNING 1 1. BAKGRUND 3 1.1 Bakgrund till föreslagna ändringar 3 1.2 Nya lagregler 3 1.3 Nuvarande regler

Läs mer

Dnr 2010-1552 2011-03-31 D 11

Dnr 2010-1552 2011-03-31 D 11 Dnr 2010-1552 2011-03-31 D 11 D 11 1 Inledning Auktoriserade revisorn A-son, som är verksam vid det registrerade revisionsbolaget X Revision AB (X Revision), har varit föremål för Revisorsnämndens (RN)

Läs mer

Delårsrapport Almi Företagspartner

Delårsrapport Almi Företagspartner Delårsrapport Almi Företagspartner 1 januari - 31 mars 2014 Delårsrapport januari mars 2014 Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Målet är att fler

Läs mer

Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2017

Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2017 Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2017 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 60 % kommentarer Revisorsexamen 150 94 45 45 av 68 tentander klarade gränsen för godkänt resultat

Läs mer

Kallelse till Bilias årsstämma

Kallelse till Bilias årsstämma Kallelse till Bilias årsstämma Aktieägarna i Bilia AB (publ) kallas till årsstämma fredagen den 3 maj 2013, kl 11:00, på Bilias anläggning Haga Norra, Frösundaleden 4, Stockholm. Kallelsen biläggs detta

Läs mer

Stureguld offentliggör prospekt och uppgifter om eget kapital, skuldsättning, redogörelse för rörelsekapitalet samt reviderad delårsrapport

Stureguld offentliggör prospekt och uppgifter om eget kapital, skuldsättning, redogörelse för rörelsekapitalet samt reviderad delårsrapport Stockholm 2011-11-29 Stureguld offentliggör prospekt och uppgifter om eget kapital, skuldsättning, redogörelse för rörelsekapitalet samt reviderad delårsrapport Stureguld AB (publ) lämnade den 27 oktober

Läs mer

Väsentliga händelser efter kvartalets utgång CasinoLoco har lanserat Live Casino som ny produkt från spelleverantörerna Ezugi samt Netent.

Väsentliga händelser efter kvartalets utgång CasinoLoco har lanserat Live Casino som ny produkt från spelleverantörerna Ezugi samt Netent. Delårsrapport för perioden 1 januari 30 september 2015 Samtliga belopp i rapporten avser koncernen och anges i tkr, om inte annat anges. Beloppen inom parentes avser motsvarande period förra året. Fortsatt

Läs mer

Att läsa och förstå finansiell rapportering

Att läsa och förstå finansiell rapportering Att läsa och förstå finansiell rapportering 1 Innehåll Vad är en resultat- resp balansräkning? Riktlinjer som styr den finansiella rapporteringen Årsredovisningen och grundläggande begrepp Kassaflödesanalys

Läs mer

Regeringens proposition 2000/01:146

Regeringens proposition 2000/01:146 Regeringens proposition 2000/01:146 Oberoende, ägande och tillsyn i revisionsverksamhet Prop. 2000/01:146 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 14 juni 2001 Ingela Thalén

Läs mer

Dnr 1996-812 1999-12-15 D 46/99

Dnr 1996-812 1999-12-15 D 46/99 Dnr 1996-812 1999-12-15 D 46/99 D 46/99 Dåvarande Skattemyndigheten i X län har inkommit med en underrättelse till Revisorsnämnden (RN) avseende auktoriserade revisorn A-son. Av skattemyndighetens underrättelse

Läs mer

Halvårsrapport Januari juni 2013

Halvårsrapport Januari juni 2013 Halvårsrapport Januari juni 2013 Period 1 april 30 juni 2013 Nettoomsättningen uppgår till 76 309 (44 394) kkr motsvarande en tillväxt om 72 %. Tillväxten exklusive förvärvade enheter uppgår till 14 %

Läs mer

Bolagsordning för AFA Sjukförsäkringsaktiebolag (502033-0642) beslutad vid extra bolagsstämma den 25 september 2013

Bolagsordning för AFA Sjukförsäkringsaktiebolag (502033-0642) beslutad vid extra bolagsstämma den 25 september 2013 Bolagsordning för AFA Sjukförsäkringsaktiebolag (502033-0642) beslutad vid extra bolagsstämma den 25 september 2013 1 Bolagets firma Bolagets firma är AFA Sjukförsäkringsaktiebolag. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för. Flashback Media Group AB. Org.nr. 556561-1174

ÅRSREDOVISNING. för. Flashback Media Group AB. Org.nr. 556561-1174 ('lj ("lj -\ ('lj - ÅRSREDOVISIG för Flashback Media Group AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 212-1-1--212-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

III. REGLER FÖR BOLAGSSTYRNING

III. REGLER FÖR BOLAGSSTYRNING III. REGLER FÖR BOLAGSSTYRNING 1 Bolagsstämma Aktieägarnas inflytande i bolaget utövas vid bolagsstämma, som är bolagets högsta beslutande organ. Bolagsstämma ska förberedas och genomföras på ett sådant

Läs mer

Granskningsrapport avseende granskning av Eslövs Bostäder AB (ebo) fdr år 2014.

Granskningsrapport avseende granskning av Eslövs Bostäder AB (ebo) fdr år 2014. Till bolagsstämman i Eslövs bostads AB Org.nr 556095-2391 Granskningsrapport avseende granskning av Eslövs Bostäder AB (ebo) fdr år 2014. Jag har granskat bolagets verksamhet under år 2014. Granskningen

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2009

Granskning av årsredovisning 2009 Revisionsrapport Mars 2010 Lena Sörell Godkänd revisor Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...3 Våra noteringar från granskningen för respektive avsnitt framgår

Läs mer

Upprättande av årsredovisning (K3)

Upprättande av årsredovisning (K3) Sida 1 av 10 Bokföringsnämnden Box 7849 103 99 Stockholm Upprättande av årsredovisning (K3) 1 Sammanfattning Skatteverket tillstyrker i huvudsak förslaget till nytt allmänt råd med tillhörande vägledning,

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen Årsredovisning för Brf Smålänningen Räkenskapsåret 2010 Brf Smålänningen 1(11) Styrelsen för Brf Smålänningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Dagordning årsstämma 2011 1. Upprättande

Läs mer

REMISSYTTRANDE. Upprättande av årsredovisning (K3) SABOs synpunkter

REMISSYTTRANDE. Upprättande av årsredovisning (K3) SABOs synpunkter Till: Bokföringsnämnden Box 7849 103 99 Stockholm REMISSYTTRANDE Upprättande av årsredovisning (K3) SABOs synpunkter SABO lämnar här synpunkter på utkastet till vägledning om upprättande av årsredovisning.

Läs mer

Revisorer och revision. Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll

Revisorer och revision. Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll Lagrådsremiss Revisorer och revision Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 3 mars 2016. Morgan Johansson Jacob Aspegren (Justitiedepartementet) Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll

Läs mer

Handlingar Eneas årsstämma

Handlingar Eneas årsstämma Handlingar Eneas årsstämma 10 maj 2016 556209-7146 Förslag till dagordning Årsstämma 10 maj 2016 1. Öppnande av stämman 2. Val av ordförande vid stämman 3. Upprättande och godkännande av röstlängd 4. Godkännande

Läs mer