Aktiviteter under 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Aktiviteter under 2016"

Transkript

1 Aktiviteter under 2016 Excellent service i Lund Beskrivning: Bra service är ett av de bästa sätten att göra en stad attraktiv. Genom att sätta fokus på vikten av att kunna erbjuda bra service genom att bland annat lyfta goda exempel kan vi höja servicenivån ytterligare i Lund. -Excellent service award Det delades totalt ut 1700 pins. Cirka registrerades efter tävlingens slut. Väldigt populärt bland turisterna och man har sett att många som fått pins har haft dem på sig. För att lyfta tävlingen mer inom butiker, caféer och restauranger såg vi till att i år lämna ut flyers om hur tävlingen gick till. Prisutdelning var på God morgon Lund för att lyfta tävlingen i ett större perspektiv. -Marknadsundersökning som analyser bemötandet och servicen i Lund. Glädjande utfall på 4,44 på en skala från 1-5. Det vi såg som att vi behöver jobba vidare med är kunskapen om Lund. -Veckoutskick med evenemang och aktiviteter. Togs emot väldigt väl. Många skrev att de vill att vi fortsätter nästa sommar med dessa brev och kanske även utökar till att göra dem även resten av året men kanske då i form av månadsbrev. Vi skulle även kunna titta på till nästa år att utöka detta brev även till butiker, caféer mm. Så här lät ett av svaren på om man tyckt om veckobrevet: Vi har använt brevet varje vecka och skrivit tips på aktiviteter på vår svarta tavla. De har underlättat vårt arbete väldigt. Fast vi kan gå in i kalendariet på visitlund så ger detta oss konkreta förslag. Vi hade gärna tagit emot dem året runt=) Det hade varit bra med lite mer konkreta datum (som tex alla marknader i Skåne). Bearbetning av nationella och internationella turoperatörer/bussresearrangörer Beskrivning: Nationella och internationella bussresearrangörer/ turoperatörer ska få bättre kännedom om Lund och erbjuda Lund i sitt utbud. -Medverkan på Swedish workshop. Tillsammans med Tourism in Skåne medverkade vi på Swedish Workshop. De kontakter som vi fick här följde vi sedan upp med att skicka mer info om Lund. Vi kommer behöva jobba vidare med detta segment för att skapa närmare kontakt. Vi kan även se ett intresse från Polen som vi bör ta vara på. Bör se över om det inte är bättre att vi har eget bord om vi ska vara med på nästa Swedish workshop.

2 -Uppdatering av produktmanual. Uppdaterat manual för bussresearrangörer och turoperatörer med fler aktiviteter. -Samarbete med Tourism in Skåne. Tillsammans med Tourism in Skåne bearbetar vi speciellt turoperatörer och bussresearrangörer i Danmark och Tyskland. Genom deras kontakter har vi också kunnat utvidga vårt egna kontaktnät och skapa möjlighet till gemensamma visningsresor. Tyska privatmarknaden Beskrivning: Tyskland är det land i världen som gör flest resor och konkurrensen om de tyska turisterna är hård. År 2013 genomfördes det drygt 208 miljoner semesterresor, varav 77 miljoner var semesterresor utomlands. -Medverkan i Tourism in Skånes och Visit Swedens digitala kampanj 100% echt. Vi har ännu inte kunnat ta del av någon statistik för kampanjen från TiS men vi kan se en ökning på cirka 3% på visitlund.se (Tyskland). Vi har under året också haft betydligt fler visningsresor från Tyskland och länder runt Tyskland än under Detta visar ju också ett ökat intresse för Lund. Dock ser vi en liten minskning i gästnattsstatistiken för första halvåret. Danska privatmarknaden Beskrivning: Med endast 45 minuters tågresa ligger Köpenhamn på perfekt avstånd från Lund både för weekend- och dagsbesök. Med invånare (2014) i Köpenhamns storstadsområde finns det även många potentiella besökare. -Medverkan i Tourism in Skånes och Visit Swedens digitala kampanj Københavns vilde baghave. För perioden 27/4-15/8 så har det skapats ett marknadsföringsvärde på kr genom visning av artiklar, banners mm. Lund har exponerats för utvalda målgrupper via Banners och genom facebook Prognos är att marknadsföringsvärdet på kampanjen kommer att hamna på ca vid årets slut. Vi har sett en ökning på danska besökare under första halvåret på gästnattsstatistiken vilket är positivt. -Samarbete med Öresundsbron. Genom erbjudande och synlighet i Öresundsbrons nyhetsbrev tar vi del av deras nätverk med medlemmar och når den danska marknaden.

3 Svenska privatmarknaden Beskrivning: Den svenska marknaden är också en viktig del att ta ställning till. Fler och fler väljer att semestra inom Sverige och söker hela tiden nya utflyktsmål. -Digital sommarkampanj. Vi ligger på ungefär samma nivå som under 2015 men vi kan se att avvisningsfrekvensen har minskat vilket ofta indikerar ett ökat intresse hos besökarna och en bättre matchning mot en intresserad målgrupp. Organic search (primärt från google) är den största trafikkällan vilket indikerar ett stort behov hos målgruppen av den information som återfinns på visitlund.se. Detta då besökaren som anlänt via organic search sökt information på sådant sätt att Google bedömt visitlund.se vara en relevant informationskälla. En hög andel besök från direct (användaren har slagit in webbadressen manuellt i webbläsare) indikerar också att man återkommande använder visitlund.se som informationskälla. Utvalda marknadsaktiviteter för kampanjen har varit Adwords, SEO (sökoptimering) och Sociala medier. Besöken på webbplatsen under perioden har mestadels varit från Skåne, Stockholm eller Göteborg. Detta kan vara bra att ha med i tankarna då man kanske bör överväga att rikta specifika kampanjer mot dessa områden i framtiden. Bland de enheter som drivit besök till webbplatsen ligger mobilen absolut i topp. Kommunikationsguide och marknadsföringsmaterial Beskrivning: Det är viktigt att vi har en enad bild över vilken vår målgrupp är och hur vi ska kommunicera med denna målgrupp. Det är även viktigt att vi ser till att det marknadsföringsmaterial som vi producerar är sammanhängande. -Kommunikationsguide för hela Visit Lund. Framtagen utifrån bland annat Visit Swedens målgruppsanalyser. Utifrån denna har vi även tagit fram checklistor för besöksnäringen att arbeta utifrån. -Inköp av fria bilder som ska kunna användas av alla i Visit Lund. Bilder har tagits under utvalda tema under året. Utveckling av reseanledningar Beskrivning: Det är viktigt att vi både utvecklar befintliga och nya upplevelser, skapa teman att paketera kring och hittar synergier med det som händer i Lund för att kunna locka fler besökare. -Invigning av MaxIV. Togs fram speciella erbjudande och aktiviteter som samlades på visitlund.se.

4 Befintliga aktiviteter och besöksmål som passade in på temat lyftes även upp. Det skapades även en karta med vandring i kunskapens tecken under temat framtiden möter historia. -Utveckling av befintliga broschyren Lund till fots. Den befintliga broschyren Lund till Fots har uppdaterats för att knyta samman bättre med vårt budskap både i utseende och i innehåll. Statistik och analys Beskrivning: Det krävs väldigt goda kunskaper om besöksnäringens omfattning, utmaningar, nyckeltal och trender för att kunna ta beslut om marknadsaktiviter och kunna ta fram en klar riktning. -Medverkan i BI-syd. Följande regionala turismorganisationer medverkar i projektet: Destination Småland, Tourism in Skåne, Region Halland, Smålandsturism i Jönköping, Region Blekinge och Regionförbundet i Kalmar Län. Tillsammans har vi tagit fram gemensamma statistikrapporter och gemensant trendspaningsverktyg för omvärldsanalyser. Visningsdagar möteslokaler i Lund Beskrivning: Mötesbokare på Lunds universitet samt företag både i och utanför Lund skall få bättre kännedom om utbudet av möteslokaler i Lund. Varje visningsdag skräddarsys speciellt efter gruppens önskemål -Visningsdag administratörer LTH 14 mars Gruppen bestod av 10 personer och de besökte, World Trade Center, Elite Hotel Ideon, Ideon Science Park, Medicon Village, Gamla Biskopshuset, Stadshallen, Domkyrkoforum och Grand Hotel där man också åt lunch. Martina var värd för dagen -Visningsdag administratörer och mötesbokare Tetra Pak 28 april 25 personer hade anmält sig och de fick se Park Inn by Radisson där man också åt lunch och fick veta vad Lund Convention Bureau kan hjälpa till med. Sedan fortsatte man till Sparbanken Skåne Arena, Gamla Biskopshuset, Pufendorf Institutet, Botaniska Trädgården och avslutade på Grand Hotel. Charlotta och Oskar var värdar för dagen -Visningdag Aktuell Hållbarhet 18 maj Josefina Bäckström, Marknads och eventchef och Ingmar Johansson, ansvarig samarbeten från Aktuell Hållbarhet var inbjudna för att se större möteslokaler i Lund. Idag förlägger de stora miljökonferenser bara i Stockholm. Dock skulle de gärna vilja lägga vissa konferenser på andra platser och då göra det möjligt för kommunerna att erbjuda deltagarna att gå på studiebesök. De behöver lokaler som kan ta ca personer.

5 - Visningsresa LU mötesambassadörer och administratörer 2/6 20 deltagare från olika fakulteter visades runt på Pufendorf, Matteannexet, Utsikten Helsingcrona, LUX och Språk- och litteraturcentrum som har ny hörsal. Fika på LUX samt lunch i trädgården på Gamla Biskopshuset. Mattias och Louise på LU Konferens ansvarade för upplägget och genomförandet. Kommande visningsresor -Oskar och Charlotta har bjudit in Kraftringen och inväntar besked om dag som passar dem i oktober/november. -Boel och Barbro har satt ihop ett utkast till visningsdag den 29 eller 30/11 för mötesambassadörer som deltar i vårt kongresseminarium den 16/11 och som delas ut då. -Möte/visning i Lund för EUMA (European Management Assistants) är bokat till 23/ personer kommer till Gamla Biskopshuset där både Lund och Malmö CVB presenterar sig och städernas mötesutbud. Kongresseminarium mötesägare LU och företagen i Lund Beskrivning: Årligt arrangemang för mötesbokare främst på LU men även för företagen i Lund där vi tar upp något, för gruppen intressant ämne och där Visit Lund är en del av programmet. Aktivitet/utfall: -16 november kl ca personer. Plats: Elite Hotel Ideon I år har vi rubriken Stöd och finansiering av möten Vad kan vi lära av andra inom akademi, näringsliv och idrott. Frukost och föredrag samt ett moderatorlett panelsamtal på scen med 2-3 forskare/professorer om ämnet stöd och finansiering kring möten. Fikapaus och mingel Ytterligare panelsamtal/informationsdel omblockbokningar och hotellstatistik. Hur kan vi hitta ett effektivt samarbete med kunderna? Moderatorn intervjuar någon/några av hotellen. Som avslutande del tänker vi oss en helpdeskdel där deltagarna får gå till olika stationer. En station är LU Konferens där man kan få tips på vad de kan hjälpa till med, deltagarhantering etc. En station där Lund CVB visar ICCA databasen, en station med Event in Skåne som berättar om hur man ansöker om stöd via dem. Reachem är en station. Hotellen finns där samlade vid ett bord för att diskutera vidare kring blockbokningar och andra hotellfrågor. Dessutom har vi i ett separat mötesrum med någon som visar det senaste inom konferensteknik och svarar på frågor om det.

Aktiviteter under 2017

Aktiviteter under 2017 Aktiviteter under 2017 Kommunikation Det är viktigt att de marknadsföringskanaler vi har och det marknadsföringsmaterial som vi producerar är sammanhängande. Genom att ha en enad bild över vår målgrupp

Läs mer

Kunskapsstaden Lund Heaven to space

Kunskapsstaden Lund Heaven to space Välkomna! 08.00 Frukost och mingel 08.30 Kunskapsstaden Lund Heaven to space 08.40 Visionsgruppens framdrift 08.50 Framdrift i arbetsgrupp Möten & Kongresser 09.00 Genomgång och utfall av aktiviteter 2016

Läs mer

VISIT LUNDS UPPDRAG. Gemensam satsning på turism- och mötesindustrin i Lund. Följande fokusområde och mål har alla partners i projektet enats om:

VISIT LUNDS UPPDRAG. Gemensam satsning på turism- och mötesindustrin i Lund. Följande fokusområde och mål har alla partners i projektet enats om: Årsrapport 2015 VISIT LUNDS UPPDRAG Gemensam satsning på turism- och mötesindustrin i Lund Tillsammans med besöksnäringen i Lund, startade Lunds kommun år 2014 projektet Visit Lund. Huvudtanken bakom projektet

Läs mer

LUND SAMVERKAN 2.0. -turism, event och möten

LUND SAMVERKAN 2.0. -turism, event och möten VISNINGSRESA FÖR KONGRESSKÖPARE Beskrivning: Visningsresor av Lund som mötesdestination för kongressköpare vid två tillfällen under året. Digital inbjudan samt telefonbearbetning. Erbjudande om att sedan

Läs mer

Välkomna på Stormöte med Visit Lund

Välkomna på Stormöte med Visit Lund Välkomna på Stormöte med Visit Lund 08.30 Frukost 09.00 - Per Persson hälsar välkommen! 09.05-10.00 - Visions- och arbetsgrupperna presenterar sina tankar/handlingsplaner. 10.05 10.25 - Fredric Lundgren

Läs mer

Årsrapport 2014. Leif Johansson, Xrayfoto. Lund Samverkan 2.0 - turism, möten och event

Årsrapport 2014. Leif Johansson, Xrayfoto. Lund Samverkan 2.0 - turism, möten och event Årsrapport 2014 1 Leif Johansson, Xrayfoto AB Lund Samverkan 2.0 - turism, möten och event I januari 2014 stod vi med en tom spelplan, och ett år senare har vi tillsammans med er i näringen utvecklat spelreglerna

Läs mer

Strategidokument. Visit Lund Strategidokument

Strategidokument. Visit Lund Strategidokument Visit Lund Strategidokument 1 DÄRFÖR VISIT LUND Visit Lund har funnits i snart två år och växer så det knakar. Därför behöver vi sätta visioner och strategier för framtiden, bli ännu bättre på att paketera

Läs mer

Leif Johansson, Xrayfoto AB. LUND SAMVERKAN 2.0 -Turism, möten och event

Leif Johansson, Xrayfoto AB. LUND SAMVERKAN 2.0 -Turism, möten och event Leif Johansson, Xrayfoto AB LUND SAMVERKAN 2.0 -Turism, möten och event 1 INNEHÅLL SIDA Sverige - Besöksnäringen i Sverige 3 - Besöksnäringen i Skåne 3 Marknader 3 - Mötesindustrin i Sverige 4 Vad genererar

Läs mer

Gästnätter BI SYD jan 2019

Gästnätter BI SYD jan 2019 Gästnätter BI SYD jan 2019 ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

Gästnätter BI SYD jan-nov 2018

Gästnätter BI SYD jan-nov 2018 Gästnätter BI SYD jan-nov 2018 ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad

Läs mer

Gästnätter BI SYD Jan-feb 2019

Gästnätter BI SYD Jan-feb 2019 Gästnätter BI SYD Jan-feb 2019 ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad

Läs mer

Gästnätter BI SYD jan-okt 2018

Gästnätter BI SYD jan-okt 2018 Gästnätter BI SYD jan-okt 2018 ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

Gästnätter BI SYD jan-sep 2018

Gästnätter BI SYD jan-sep 2018 Gästnätter BI SYD jan-sep 2018 ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

Besöksnäringens dag 2018

Besöksnäringens dag 2018 1 Besöksnäringens dag 2018 09.00 Inledning och välkommen 09.15 Långsiktig framgång skapar vi tillsammans 09.30 Lalandia 10.00 Kaffe och macka 10.30 På gång i Östergötland 12.00 Lunch 4. Skapa bra beslutsunderlag

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

ÅRSRAPPORT 2016 samarbetsavtal LU Konferens & Lund Convention Bureau

ÅRSRAPPORT 2016 samarbetsavtal LU Konferens & Lund Convention Bureau Photo: Gustaf Johansson ÅRSRAPPORT 2016 samarbetsavtal LU Konferens & Lund Convention Bureau Photo: Gustaf Johansson Photos: Gustaf Johansson Photo: Lena Birgersson Inledning Lunds kommun och Lunds universitet

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019.

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. VISIT BLEKINGE Medlemskap och Marknadsföringspaket 2019 Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. Håkan Andersson, Visit Blekinge BLI MEDLEM Vill du vara

Läs mer

Välkommen till ett framgångsrikt 2014!

Välkommen till ett framgångsrikt 2014! Välkommen till ett framgångsrikt 2014! Turismfunktionen har under åren byggt upp en effektiv affärsutvecklingsprocess som turismnäringen i Västmanlands län kan använda för att utveckla sina verksamheter

Läs mer

BI SYD. Bakgrund och förklaringar

BI SYD. Bakgrund och förklaringar BI SYD Bakgrund och förklaringar BI SYD (Business Intelligence Syd) är ett samarbete mellan de regionala turismorganisationerna Destination Småland AB, Region Blekinge, Regionförbundet i Kalmar Län, Region

Läs mer

MARKNADSPLAN 2014 FÖR INTERNATIONELLA MARKNADER

MARKNADSPLAN 2014 FÖR INTERNATIONELLA MARKNADER MARKNADSPLAN 2014 FÖR INTERNATIONELLA MARKNADER MASTERPLAN NU BÖRJAR DET Med avstamp i den Nationella strategin för svensk besöksnäring, har Tourism in Skåne, Malmö Turism och VisitSweden tagit fram en

Läs mer

BI SYD. Bakgrund och förklaringar

BI SYD. Bakgrund och förklaringar BI SYD Bakgrund och förklaringar BI SYD (Business Intelligence Syd) är ett samarbete mellan de regionala turismorganisationerna Destination Småland AB, Region Blekinge, Regionförbundet i Kalmar Län, Region

Läs mer

Double Income No Kids Resandet är en del av livsstilen. Ställer höga krav på tjänster och produkter och att destinationens löften infrias.

Double Income No Kids Resandet är en del av livsstilen. Ställer höga krav på tjänster och produkter och att destinationens löften infrias. VÅRA MARKNADER En sammanfattning av den globala resenären i respektive internationell marknad som Tourism in Skåne arbetar mot, samt planerade marknadsföringsaktiviteter för 2015 MÅLGRUPPER DINKs Double

Läs mer

Smukke Baghave Danmark 2015

Smukke Baghave Danmark 2015 Smukke Baghave Danmark 2015 SKÅNE KØBENHAVNS SMUKKE BAGHAVE Vi marknadsför Skåne under konceptet Skåne Københavns Smukke Baghave. Målgruppen är WHOPS Geografiskt fokus Själland Skånes dragningskraft är

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun Fotograf: Karoline Saether Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun Rapport jan-mars 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Gästnätterna ökar mest i Lund... 4 3 Danmark är den största utlandsmarknaden, Polen

Läs mer

Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå!

Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå! Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå! Ett häfte om VISIT SKELLEFTEÅ - om organisationen, medlemskapet och det gemensamma arbetet mot ett attraktivare Skellefteå. VARFÖR TURISM? Turism är en exportindustri

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun Karoline Saether Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun Årsrapport 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Över en halv miljon gästnätter 2018... 4 3 Kvartalsutveckling... 5 4 Tyskland var den största utlandsmarknaden

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun. Rapport jan-jun Fotograf: Karoline Saether

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun. Rapport jan-jun Fotograf: Karoline Saether Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun Rapport jan-jun 2018 Fotograf: Karoline Saether Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Fortsatt ökning av gästnätter i Lund... 4 3 Kvartalsutveckling... 5 4 Tyskland är

Läs mer

Årsrapport samarbetsavtal 2013-2014 Lunds kommun och Lunds universitet

Årsrapport samarbetsavtal 2013-2014 Lunds kommun och Lunds universitet Årsrapport samarbetsavtal 2013-2014 Lunds kommun och Lunds universitet Inledning Lunds kommun och Lunds universitet har ingått ett samarbetsavtal gällande destinationsutveckling. Syftet är att stärka Lund

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Rapport Q1 2017 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Blekinges utveckling under årets första tre månader... 4 3 Tyskland störst utlandsmarknad, men Nederländerna ökar

Läs mer

Turism AB (svb) Affärsplan 2014

Turism AB (svb) Affärsplan 2014 Turism AB (svb) Affärsplan 2014 Övergripande målsättning - fördubbla omsättningen i besöksnäringen i MittSkåne till 1 miljard 2020 Fo k u s b e s ö k s n ä r i n g e n s o m basindustri och samhällsbyggare

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG

SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG Tobias Krantz Svenskt Näringsliv tidigare forskningsminister - en av dagen huvudtalare SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG 6 mars - Mötesindustrins Tillväxtdag Möten för tillväxt Så heter det

Läs mer

Östergötland är fantastiskt. Vi som bor här vet det redan. Nu ska vi låta alla andra upptäcka det också.

Östergötland är fantastiskt. Vi som bor här vet det redan. Nu ska vi låta alla andra upptäcka det också. Östergötland är fantastiskt. Vi som bor här vet det redan. Nu ska vi låta alla andra upptäcka det också. Marknadsföring av ditt utbud genom Visit Östergötland. Visit Östergötland är en del av Region Östergötland

Läs mer

Smartbox Ett smart sätt att sälja dina upplevelser

Smartbox Ett smart sätt att sälja dina upplevelser Smartbox Ett smart sätt att sälja dina upplevelser Vill du bli vår partner? På Smartbox letar vi alltid efter nya och spännande upplevelser att sälja och marknadsföra. Och du får den här broschyren för

Läs mer

Gästnätter Lund 2017

Gästnätter Lund 2017 Gästnätter Lund 217 Sammanfattning Internationella 166 84 Under 217 var antalet gästnätter i Lund 486 89 st vilket är en ökning med 1,9 % eller +8 918 gästnätter jämfört med 216. Nationella Totalt 319

Läs mer

Kommunikationsbolag för Sverige som resmål

Kommunikationsbolag för Sverige som resmål VisitSweden Kommunikationsbolag för Sverige som resmål Internationell marknadsföring Nation Branding Photo : Nicho Södling Foto Miriam Preis/imagebank.sweden.se Foto : Nicho Södling/imagebank.sweden.se

Läs mer

Hur uppfattas Skåne som destinationsvarumärke?

Hur uppfattas Skåne som destinationsvarumärke? Hur uppfattas Skåne som destinationsvarumärke? Epinion har, på uppdrag av Tourism in Skåne, genomfört en undersökning om Skåne som destinationsvarumärke. Undersökningen gjordes under Q1 och Q2 2013, bland

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun Leif Johansson, Xrayfoto Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun Rapport jan-sep 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Gästnätterna ökar i Lund... 4 3 Kvartalsutveckling... 5 4 Tyskland är den största

Läs mer

2013-09-09. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020.

2013-09-09. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020. 1 Inledning Regionförbundets uppdrag är att på olika sätt medverka till att regionen utvecklas så att fler människor

Läs mer

Verksamhetsberattelse ~ 2015

Verksamhetsberattelse ~ 2015 Verksamhetsberattelse ~ 2015 Länsturismen Effektivitet genom samverkan 2016-02-11 Verksamhetsberättelse för Turismfunktionen vid VKL 2015 Syftet med verksamheten är att stödja utvecklingen av en hållbar

Läs mer

Välkommen som samarbetspartner!

Välkommen som samarbetspartner! Välkommen som samarbetspartner! VISIT ROSLAGEN 2014 Varför bör jag delta aktivt i Visit Roslagens arbete och synas med mitt företag på www.roslagen.se? VISIT ROSLAGEN Välkommen! Visit Roslagen välkomnar

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Malmö

Inkvarteringsstatistik för Malmö Inkvarteringsstatistik för Malmö Rapport Q1 2017 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Malmö ökar, men något mindre än övriga storstäder... 4 3 Danmark största utlandsmarknaden, men Ryssland ökar mest... 4

Läs mer

Kommunikationsguide för Samverkan 2.0 - turism, möten och event

Kommunikationsguide för Samverkan 2.0 - turism, möten och event Kommunikationsguide för Samverkan 2.0 - turism, möten och event För nationell och internationell marknadsföring av Lund för ökad tillväxt och lönsamhet. Gemensamma budskap och kampanjer ger bättre affärer!

Läs mer

Visit Hemavan Tärnaby AB. Marknadsplan juli-dec 2015

Visit Hemavan Tärnaby AB. Marknadsplan juli-dec 2015 Visit Hemavan Tärnaby AB Marknadsplan juli-dec 2015 Under 2016 kommer vi att destinationsmarknadsföra Hemavan Tärnaby i olika reklamkampanjer på mässor, säljresor och via vår hemsida www.hemavantarnaby.se

Läs mer

Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020

Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020 Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020 Förord Besöksnäringen räknas som världens största och snabbast växande näring. Den turistiska omsättningen i Sverige 2012 närmade sig 300 miljarder. Den turistiska

Läs mer

Söderhamns Besöksnäringsstrategi Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål

Söderhamns Besöksnäringsstrategi Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål Söderhamns Besöksnäringsstrategi 2015-2020 Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål Världens största och snabbast växande Besöksnäringen räknas som världens största och snabbast växande näring. Den

Läs mer

Potential- och Marknadsanalys Fornebodastugan

Potential- och Marknadsanalys Fornebodastugan Potential- och Marknadsanalys Fornebodastugan Olofström 16 april 2014 Martin Karlsson Senior konsult Agenda Besöksnäringens tillväxt och struktur Den tyska och danska marknaden i korthet Resultat av genomförd

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Rapport jan-mar 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Blekinges utveckling under årets första tre månader... 4 3 Tyskland störst utlandsmarknad... 4 4 SoL ökar stort

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Östergötlands län

Inkvarteringsstatistik för Östergötlands län Inkvarteringsstatistik för Östergötlands län Rapport Q1 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Östergötlands utveckling under årets första kvartal... 4 3 De utländska gästnätterna går framåt... 5 4 Hotell

Läs mer

Destination Piteå VERKSAMHETSPLAN DESTINATION PITEÅ 2017/10/16

Destination Piteå VERKSAMHETSPLAN DESTINATION PITEÅ 2017/10/16 Destination Piteå VERKSAMHETSPLAN DESTINATION PITEÅ 2017/10/16 Destination Piteå a part of Swedish Lapland ekonomisk förening Destination Piteå arbetar för att främja sina medlemmars intressen genom att

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Rapport januari september 2016 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Blekinges utveckling under årets första nio månader... 4 3 Tyskland störst utlandsmarknad, men Polen

Läs mer

Kampanj Delkampanj:

Kampanj Delkampanj: Kampanj 2009 Delkampanj: Webbexponering, Interessepunkter 2009 Bakgrund till Sverigedatabasen Sverige är en närmarknad för danskarna, men kännedomen om Sverige som resedestination är förhållandevis låg.

Läs mer

Tourism in Skåne. Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre

Tourism in Skåne. Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre Tourism in Skåne Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre VÅRT UPPDRAG Som Skånes officiella marknadsbolag för besöksnäringen marknadsför, säljer och utvecklar vi Skåne som destination. Vi ska öka antalet

Läs mer

HUR BESÖKSNÄRINGEN I DALARNA SKA BLI NORRA EUROPAS LEDANDE OCH MEST ATTRAKTIVA DESTINATION SOM ERBJUDER VÄLKOMNANDE OCH ÄKTA UPPLEVELSER ÅRET RUNT.

HUR BESÖKSNÄRINGEN I DALARNA SKA BLI NORRA EUROPAS LEDANDE OCH MEST ATTRAKTIVA DESTINATION SOM ERBJUDER VÄLKOMNANDE OCH ÄKTA UPPLEVELSER ÅRET RUNT. STRATEGI 2030 HUR BESÖKSNÄRINGEN I DALARNA SKA BLI NORRA EUROPAS LEDANDE OCH MEST ATTRAKTIVA DESTINATION SOM ERBJUDER VÄLKOMNANDE OCH ÄKTA UPPLEVELSER ÅRET RUNT. 1 2 Strategi 2030 är framtaget av branschens

Läs mer

Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen

Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen 2015-2020 Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen Innehåll Inledning Idag och framtiden Bakgrund Byggstenar 1. Varumärke och kommunikation 2. Målgrupper

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Kalmar län

Inkvarteringsstatistik för Kalmar län Foto: Magnus Bremefors Inkvarteringsstatistik för Kalmar län Rapport januari-september 2016 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Gästnätterna i Kalmar län ökar... 4 3 Tyskland störst utlandsmarknad men Schweiz

Läs mer

Möteslokaler och övernattning i Lund

Möteslokaler och övernattning i Lund Möteslokaler och övernattning i Lund Möteslokaler Af-borgen & Lunds Universitet 19 750 225 www.afborgen.se I samarbete med Lunds universitets Kongresscentrum kan uppemot 1200 personer tack vara modern

Läs mer

STRATEGISK PLATTFORM. För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner

STRATEGISK PLATTFORM. För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner STRATEGISK PLATTFORM För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner Foto denna sida: Elise Nilsson Foto omslag: Cecilia Smitt, Carolina

Läs mer

Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN

Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN Undersökning Digital tillgänglighet inom svensk besöksnäring Digital närvaro Hjälp vad ska jag prioritera?! Josefine Schön,

Läs mer

Välkommen till Outdoor Dalarna

Välkommen till Outdoor Dalarna Välkommen till Outdoor Dalarna Rättvik 11 juni, 2018 2018-06-25 visitdalarna.se Agenda Omvärld, målgrupp & nuläge Nuläge & framtid Dalarnas outdoor-områden - Skating Dalarna - Vandringslyftet - Leisure

Läs mer

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan Invest in Skåne AB 2015 Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan 2015 för Invest in Skåne AB, 1. Verksamhetsidé Våra aktiviteter skall göra skillnad för att utveckla internationaliseringen av

Läs mer

Marknadsplan Lunds Turistbyrå 2010

Marknadsplan Lunds Turistbyrå 2010 Marknadsplan Lunds Turistbyrå 2010 Under 2008 omsatte turist- och reseindustrin i Lunds kommun 1027 miljoner kronor och gav arbete åt 905 personer. Målet för Lunds Turistbyrå är att öka dessa siffror genom

Läs mer

Delårsrapport 2013 Utvecklingen av gästnätter januari-september 2008-2013

Delårsrapport 2013 Utvecklingen av gästnätter januari-september 2008-2013 Delårsr rapport 213 Utvecklingenn av gästnätter januari-september 28-213 INLEDNING HUR LIGGER VI TILL? Varför en rapport om hur gästnätterna i Skåne har utvecklats de tre första kvartalen 213? Svaret är

Läs mer

Via Nordica 2008 session 7

Via Nordica 2008 session 7 Via Nordica 2008 session 7 Lisbeth Wester Informationschef Lunds Tekniska Högskola, LTH Lunds universitet 1 Åldersgruppen 19 åringar i Sverige 1990-2020 2 Den nya generationen studenter och medarbetare.

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Jan-mars 2019 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Benchmark... 4 3 Kvartalsutveckling... 5 4 Stor ökning från Storbritannien... 6 5 Utvecklingen per boendeform... 6

Läs mer

Statens offentliga utredning En sammanhållen politik för hållbar turism och växande besöksnäring

Statens offentliga utredning En sammanhållen politik för hållbar turism och växande besöksnäring 7 juli 2017 Statens offentliga utredning En sammanhållen politik för hållbar turism och växande besöksnäring Inspel från Tourism in Skåne AB och Region Skåne/Avdelningen för Regional Utveckling Nedanstående

Läs mer

Sverige - Norden - Världen

Sverige - Norden - Världen Sverige - Norden - Världen Företagskategorisering för ökad exportmognad Foto: Lasse Forsberg Sverige Norden Världen Turistrådet Västsverige arbetar, sedan 1999, med utveckling och marknadsföring av besöksnäringen

Läs mer

Sommaren 2015 i besöksnäringen

Sommaren 2015 i besöksnäringen Sommaren 2015 i besöksnäringen SOMMAREN 2015 I BESÖKSNÄRINGEN I denna rapport sammanfattar Visita sommaren 2015. Med sommaren menas här juni och juli. När utvecklingen kommenteras jämförs med motsvarande

Läs mer

Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal

Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal Med en social HotSpot från Idékonsulten får ni möjligheten att bygga en egen unik marknadsföringskanal till personer

Läs mer

Synlighet under hela året

Synlighet under hela året X--paket Synlighet under hela året Jan Feb Genom att dela med oss av personliga tips och lyfta reseanledningar på olika teman skapar vi synlighet för Stockholm med kampanjer i media och PR under hela året!

Läs mer

Aktivitetsplan 2015 Besöksnäring och Turistbyrån (Näringslivsenheten)

Aktivitetsplan 2015 Besöksnäring och Turistbyrån (Näringslivsenheten) Aktivitetsplan 2015 Besöksnäring och Turistbyrån (Näringslivsenheten) ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR BESÖKSNÄRINGEN Nyköpings mål 2017 är en stark besöksnäring med en turismomsättning på 1,4 miljarder kr. Nyköpings

Läs mer

annonsinformation Annonsera på en av landets mest besökta turistportaler!

annonsinformation Annonsera på en av landets mest besökta turistportaler! sid 1/5 Annonsera på en av landets mest besökta turistportaler! annonsinformation Gotland.net marknadsför Gotland 365 dagar om året. Med i snitt 27.700 besök och nära 100.000 sidvisningar på sajten varje

Läs mer

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen Första förslag på Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Kopplad till den turismstrategiska planen Vi vill gå från att samverka till att samproducera och ha en gemensam handlingsplan som innehåller

Läs mer

Arbetsintegrerande sociala företag i Sverige 2012

Arbetsintegrerande sociala företag i Sverige 2012 Arbetsintegrerande sociala företag i Sverige 2012 1 Arbetsintegrerande sociala företag I april 2012 fanns det 271 arbetsintegrerande sociala företag i Sverige och efterfrågan på kunskap om dem och deras

Läs mer

Hållbar produktutveckling Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling. Cykelkonferensen 2017 i Jönköping

Hållbar produktutveckling Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling. Cykelkonferensen 2017 i Jönköping Hållbar produktutveckling 2016-19 Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling Cykelkonferensen 2017 i Jönköping Källa: Arena för Tillväxt Besöksnäringen bygger på samverkan mellan aktörer

Läs mer

VISIT ROSLAGEN. Bilaga 1, KHR/KPR 2014-04-28 Sidan 1 av 27

VISIT ROSLAGEN. Bilaga 1, KHR/KPR 2014-04-28 Sidan 1 av 27 VISIT ROSLAGEN Bilaga 1, KHR/KPR 2014-04-28 Sidan 1 av 27 Sidan 2 av 27 DET HÄR ÄR ROSLAGEN Roslagen spännande små destinationer som tillsammans bildar Roslagen som destination! Sidan 3 av 27 Det är varje

Läs mer

Landsomfattande turné belyser BESÖKS- NÄRINGENS MÖJLIGHETER

Landsomfattande turné belyser BESÖKS- NÄRINGENS MÖJLIGHETER Landsomfattande turné belyser BESÖKS- NÄRINGENS MÖJLIGHETER Kunskapsturnén 2015/2016 16 platser och 25 turismorganisationer sex nationella och 19 regionala. Det är första gången så många organisationer

Läs mer

Danmark. Exportdag för besöksnäringen, Växjö den 28 april Anne Schöldtz Bjerregaard

Danmark. Exportdag för besöksnäringen, Växjö den 28 april Anne Schöldtz Bjerregaard Danmark Exportdag för besöksnäringen, Växjö den 28 april Anne Schöldtz Bjerregaard Danmark i siffror 1,1 miljoner danska gästnätter i Sverige 2013 4-17% DANMARK +8%* UTLAND -4% 2008-2013 -8% DANMARK +8%

Läs mer

Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01

Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01 TJÄNSTESKRIVELSE Datum DNR: KS2018/417/01 2018-06-18 1 (3) Kommunstyrelsen Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01 Förslag till beslut Föreslagen Besöksnäringsstrategi antas Sammanfattning av ärendet I samband

Läs mer

Plan för utveckling av besöksnäringen

Plan för utveckling av besöksnäringen Plan för utveckling av besöksnäringen 2017 2020 Antagen av: Kommunstyrelsen, 2017-12-12 Senast reviderad: ÄKF-nummer: Handläggare/författare: Martin Andaloussi, Avdelningschef. 1 (3) Bakgrund och syfte

Läs mer

TOURISM IN SKÅNE VISIONEN NULÄGET & OMVÄRLD VÄGEN TILL FRAMGÅNG. Krinova Incubator & Science Park

TOURISM IN SKÅNE VISIONEN NULÄGET & OMVÄRLD VÄGEN TILL FRAMGÅNG. Krinova Incubator & Science Park Krinova Incubator & Science Park TOURISM IN SKÅNE - Ett av Business Region Skånes fyra dotterbolag VERKSAMHETSIDÉ Vi ska öka antalet besökare till Skåne genom att utveckla och marknadsföra destinationen.

Läs mer

En sammanbunden stad 2035

En sammanbunden stad 2035 En sammanbunden stad 2035 Strategi för samarbetet mellan Helsingör och Helsingborg 2017 2020 Förord En sammanbunden stad 2035 - en gemensam strategi för samarbetet mellan Helsingör och Helsingborg För

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Event in Skåne AB Verksamhetsplan 2015 Kontakt +46 (0) 40 675 30 01 event@skane.com eventinskane.com Besöksadress Dockplatsen 26 211 19 Malmö Sweden Postadress 205 25 Malmö Verksamhetsplan 1 Sweden Vision

Läs mer

Välkommen som partner i Medicon Weekend!

Välkommen som partner i Medicon Weekend! Välkommen som partner i Medicon Weekend! Medicon Weekend så går det till! Målet med Medicon Weekend Synlighet kring hur Medicon Village bidrar till att skapa tillväxt Medicon Week(end) tillsammans med

Läs mer

MANAGEMENTPROGRAM FÖR SHR SÖDRAS MEDLEMSFÖRETAG

MANAGEMENTPROGRAM FÖR SHR SÖDRAS MEDLEMSFÖRETAG SHR Södra och Fernia Consulting AB MANAGEMENTPROGRAM FÖR SHR SÖDRAS MEDLEMSFÖRETAG PROGRAMBESKRIVNING Program 2010/11 Bakgrund/Syfte Södra Sverige blir alltmer konkurrensutsatt, men är också ett tillväxtområde

Läs mer

VÄLKOMMEN PÅ UTSTÄLLARMÖTE INFÖR MÄSSORNA PERSONAL & CHEF OCH MÖTEN & EVENTS 18-19 FEBRUARI

VÄLKOMMEN PÅ UTSTÄLLARMÖTE INFÖR MÄSSORNA PERSONAL & CHEF OCH MÖTEN & EVENTS 18-19 FEBRUARI VÄLKOMMEN PÅ UTSTÄLLARMÖTE INFÖR MÄSSORNA PERSONAL & CHEF OCH MÖTEN & EVENTS 18-19 FEBRUARI Agenda för mötet easyfairs marknadsföring inför mässorna Enkla knep i er marknadsföring inför mässorna Vilka

Läs mer