Aktiviteter under 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Aktiviteter under 2017"

Transkript

1 Aktiviteter under 2017 Kommunikation Det är viktigt att de marknadsföringskanaler vi har och det marknadsföringsmaterial som vi producerar är sammanhängande. Genom att ha en enad bild över vår målgrupp och hur vi ska kommunicera med dem, ökar vi våra chanser att slå igenom i mediebruset. Hemsida Vi fortsätter att utveckla visitlund.se och meetinlund.se för att kunna visa upp kommunens hela utbud på ett attraktivt sätt. Bilder Inköp av bilder som kan användas av alla partners i marknadsföringssyfte. Det är viktigt att bilderna stämmer överens med Visit Lunds vision. Film Skapa en film för att marknadsföra Lund som kunskapsstad, besöksdestination och mötesstad. Målet är en film som på ett spännande sätt stärker Lunds varumärke och locka nationella och internationella besökare och mötesdelegater till Lund. Intern kommunikation Genom god intern kommunikation, kan vi i Visit Lund se till att maximera våra insatser och kampanjer. Blogg Vår huvudkanal för partners inom Visit Lund är visitlundblogg.se. Här bloggar vi bland annat om kampanjuppföljning, mötesdatum och evenemang. Det är endast partners inom Visit Lund som har tillgång till bloggen. Nyhetsbrev Nyhetsbrev skickar vi en gång i månaden Stormöten 2-4 gånger om året anordnas ett stormöte för alla partners. Statistik och analys Genom goda kunskaper om besöksnäringens omfattning, utmaningar, nyckeltal och trender kan vi ta bra beslut inför till exempel kommande marknadsaktiviter. Business Intelligence Syd Fortsatt medverkan i BISyd, som är ett gemensamt samverkansinitiativ mellan sex regionala turismorganisationer i södra Sverige. Syftet är att gemensamt kraftsamla resurser och uppnå synergier kring analys, statistik, omvärldsbevakning och kunskapsöverföring.

2 Internationellt värdskap Bra service är ett av de bästa sätten att göra en stad attraktiv. Genom att sätta fokus på vikten av att kunna erbjuda god service och lyfta goda exempel, kan vi höja servicenivån ytterligare i Lund. Excellent service award 2017 Under juni-augusti får besökare i Lund möjlighet att hämta en Excellent service -pin på Lunds Turistbyrå. Tanken är att besökaren sedan lämnar vidare denna pin till någon i Lund, som de tycker att de har fått enastående service av. Det kan lika gärna handla om trevlig butiks- och hotellpersonal, servitörer och guider, som den hjälpsamma Lundabon som stannat till för att visa vägen. Syftet med tävlingen är att lyfta fram vikten av att god service. Månads- och veckoutskick För att sprida vad Lund har att erbjuda skickar Lunds turistbyrå ett månadsbrev med tips på aktiviteter, evenemang, kommande kongresser mm. Under juni-augusti kommer brevet att gå ut varje vecka, resten av året en gång per månad. Mottagare av brevet ska vara hotellreceptioner, besöksmål, butiker och andra serviceplatser. Faktablad och besök hos partners och övrig besöksnäring Under 2016 gjordes en marknadsundersökning som analyserade bemötandet och servicen i Lund. Utifrån denna kunde vi se att det var kunskapen om Lund som vi behövde arbeta vidare med. Detta kommer vi göra genom att skapa faktablad om till exempel besöksmål samt erbjuda besök hos partners och övrig besöksnäring. På så vis blir det enkelt för taxichaufförer, hotellreceptioner, besöksmål, butiker och andra serviceplatser att öka sin kunskapsnivå om Lund. Utbildning Tillsammans kan vi skapa en attraktiv destination som kan uppfylla våra besökares önskemål. Genom att systematiskt hjälpa alla inom Visit Lund att utvecklas, stärker vi destinationens konkurrenskraft. Utbildning exportmognad Det är viktigt att känna till sin utvalda internationella målgrupps behov och drivkrafter. Dels för att kunna anpassa den egna verksamheten, men också för att kunna erbjuda produkter och tjänster som matchar deras efterfrågan. Tillsammans tittar vi på vilka förbättringar som du kan göra för att din verksamhet ska bli mer exportmogen. Utbildning bearbetning av internationella turoperatörer/researrangörer Att arbeta med turoperatörer/researrangörer och deras kunder kräver att en närmare affärsrelation utvecklas. Vilka anpassningar detta kräver av din verksamhet tänker vi tillsammans igenom och tittar på vilka utvecklingsområde som finns. Utbildning digital synlighet De digitala plattformarna dominerar dagens marknadsföring. Därför behöver du kontrollera att du syns i de kanaler som är mest använda av den utvalda målgruppen. Gemensamt tittar vi på hur TripAdvisor och andra sociala medier fungerar för att se till att Lund och din verksamhet har en så stor synlighet som möjligt.

3 Möten & Kongresser Tack vare gemensam säljbearbetning inom arbetsgrupp Möten & Kongresser når vi ut effektivt och hjälps åt att få fler möten och kongresser i Lund. Genom fokus på proffsiga visningar av internationell klass och utmärkt värdskap bygger vi upp ett starkt förtroende och en långsiktig tillväxt. Visningsdagar möteslokaler i Lund Under 2017 planerar vi att arrangera7 visningsdagar för att öka kännedomen om Lund och visa upp utbudet av olika mötesansläggningar, besöksmål och eventlokaler. Vi vänder oss till målgrupperna: - mötesarrangörer Lunds universitet och Lunds tekniska högskola - internationella och nationella organisationer och föreningar - företag Paketerbjudande lågsäsong till mötesarrangörer För att öka beläggningen under lågsäsong tar vi fram paketerbjudanden som går ut till mötesarrangörer. Virtuella visningsresor För att visa upp vårt utbud av möteslokaler vill vi skapa någon form av virtuella visningsresor i form av kortare filmer el likn. Framtagning sälj- och informationsmaterial internationella organisationskommittéer Genom inspirerande säljmaterial och utvecklad webb vill vi locka fler till att förlägga sina möten i Lund. Speciellt fokus på internationella organisationskommittéer. Privatmarknaden Reseanledningar Vi måste aktivt medverka till att både skapa nya reseanledningar, men också utveckla befintliga. Vi vill locka ännu fler besökare genom att skapa teman att paketera och hitta nya samverkansmöjligheter kring händelser i Lund. Lund på 24 timmar Tack vare kommunens variationsrikedom och närheten mellan sevärdheterna i staden, passar Lund perfekt för en 24-timmars tur. Genom att paketera förslag på olika 24-timmars turer, kan vi visa upp att Lund är en lättillgänglig destination perfekt för t ex en weekend.

4 Slaget vid Lund Under 2016 uppdaterades alla fysiska skyltar och broschyren som berättar om Slaget vid Lund. Militär historia och kopplingen till Danmarks historia gör detta till ett väldigt intressant tema att spinna vidare på. Internationella turoperatörer/researrangörer Bearbetning av turoperatörer/researrangörer på utvalda marknader, ger en stor möjlighet att nå volymer. Det ger också anläggningarna i Lund möjlighet att synas internationellt och nå nya kunder som bokar med god framförhållning och som kommer oavsett väder. Tillsammans med den regionala turistorganisationen Tourism in Skåne, arbetar vi aktivt för att locka internationella turoperatörer/researrangörer till Skåne och Lund. Genom detta samarbete får vi tillgång till ett stort och viktigt kontaktnät inom vilket vi kan marknadsföra Lund. Visningsresor Genom att bjuda in bussresearrangörer och turoperatörer till visningsresa skapar vi ett bra tillfälle att visa upp hela Lunds utbud. Produktmanual Genom produktmanualen ger vi turoperatörer och bussresearrangörer konkreta tips på aktiviteter anpassade för grupper. Produktmanualen uppdateras varje år med aktuella aktiviteter och priser för det kommande året. Kundbearbetning: personliga besök hos turoperatörer/researrangörer Polen är en helt ny marknad och därför blir det mycket fokus på att lära känna målgruppen väl. Vi kommer att arbeta direkt med turoperatörer/researrangörer och planerar även personliga besök. Svenska marknaden Allt fler svenskar väljer att semestra inom Sverige och söker hela tiden nya utflyktsmål. Det är viktigt att vi inte glömmer bort denna målgrupp i vår marknadsföring, då de står för en stor del av turismomsättningen. Digital sommarkampanj Lund som destination ska synligöras bättre genom en digital sommarkampanj på visitlund.se. Huvudfokus kommer att vara södra Sverige med fokus på tema kring historia, kultur, barnaktiviteter och shopping. Facebook och Instagram kommer också användas i marknadsföringen. Synlighet i sociala media Vi underhåller och skapar nytt intresse för Lund genom tydlig synlighet på Facebook och Instagram under hela året. Press- och visningsresor Genom att bjuda in journalister och bloggare skapar vi kännedom om Lund som destination. Vår

5 Tyska privatmarknaden Tyskland är det land i världen som gör flest resor därmed är konkurrensen om de tyska turisterna hård. År 2013 gjordes det drygt 208 miljoner semesterresor, varav 77 miljoner var semesterresor utomlands. Kampanj med TiS Tillsammans med Tourism in Skåne (TiS) och Visit Sweden kommer vi medverka i en digital marknadsföringskampanj som heter 100% echt. Kampanjen bygger på att ge en äkta känsla av Skåne som tilltalar tyska besökare. Press- och visningsresor Genom att bjuda in journalister och bloggare skapar vi kännedom om Lund som destination. Vår Polska privatmarknaden Intresset för Sverige och speciellt Skåne ökar i takt med att den polska medelklassen växer. I Lund kan vi erbjuda ett rikt utbud inom historia och kultur vilket värdesätts stort av polska besökare. Samarbete med TiS Då Polen är en ny marknad för oss, kommer vi att satsa mycket på att lära känna marknaden under det första året, utefter vilket vi kan anpassa vårt utbud. Mycket av arbetet kommer att ske i samarbete med Tourism in Skåne. Press- och visningsresor Genom att bjuda in journalister och bloggare, skapar vi kännedom om Lund som destination. Vår Samarbete med båt och flyg Vi kommer titta på möjligeter att skapa paket tillsammans med befintliga transportörer mellan regionen och Polen. Danska privatmarknaden Med endast 45 minuters tågresa från Köpenhamn ligger Lund på perfekt avstånd både för weekendoch dagsbesök för de som besöker Danmarks huvudstad. Med sina invånare (2014), finns även många potentiella besökare i Köpenhamns storstadsområde. Öresundsbron Genom erbjudande och synlighet i bland annat Öresundsbrons nyhetsbrev, tar vi del av deras medlemsnätverk och når den danska marknaden. Synlighet på Köpenhamns turistbyrå Genom att synas på Köpenhamns turistbyrå når vi en stor målgrupp som är intresserade av weekend och dagsbesök i Skåne.

6 Press- och visningsresor Genom att bjuda in journalister och bloggare skapar vi kännedom om Lund som destination. Vår

Kunskapsstaden Lund Heaven to space

Kunskapsstaden Lund Heaven to space Välkomna! 08.00 Frukost och mingel 08.30 Kunskapsstaden Lund Heaven to space 08.40 Visionsgruppens framdrift 08.50 Framdrift i arbetsgrupp Möten & Kongresser 09.00 Genomgång och utfall av aktiviteter 2016

Läs mer

Aktiviteter under 2016

Aktiviteter under 2016 Aktiviteter under 2016 Excellent service i Lund Beskrivning: Bra service är ett av de bästa sätten att göra en stad attraktiv. Genom att sätta fokus på vikten av att kunna erbjuda bra service genom att

Läs mer

VISIT LUNDS UPPDRAG. Gemensam satsning på turism- och mötesindustrin i Lund. Följande fokusområde och mål har alla partners i projektet enats om:

VISIT LUNDS UPPDRAG. Gemensam satsning på turism- och mötesindustrin i Lund. Följande fokusområde och mål har alla partners i projektet enats om: Årsrapport 2015 VISIT LUNDS UPPDRAG Gemensam satsning på turism- och mötesindustrin i Lund Tillsammans med besöksnäringen i Lund, startade Lunds kommun år 2014 projektet Visit Lund. Huvudtanken bakom projektet

Läs mer

LUND SAMVERKAN 2.0. -turism, event och möten

LUND SAMVERKAN 2.0. -turism, event och möten VISNINGSRESA FÖR KONGRESSKÖPARE Beskrivning: Visningsresor av Lund som mötesdestination för kongressköpare vid två tillfällen under året. Digital inbjudan samt telefonbearbetning. Erbjudande om att sedan

Läs mer

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019.

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. VISIT BLEKINGE Medlemskap och Marknadsföringspaket 2019 Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. Håkan Andersson, Visit Blekinge BLI MEDLEM Vill du vara

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

Strategidokument. Visit Lund Strategidokument

Strategidokument. Visit Lund Strategidokument Visit Lund Strategidokument 1 DÄRFÖR VISIT LUND Visit Lund har funnits i snart två år och växer så det knakar. Därför behöver vi sätta visioner och strategier för framtiden, bli ännu bättre på att paketera

Läs mer

Turism AB (svb) Affärsplan 2014

Turism AB (svb) Affärsplan 2014 Turism AB (svb) Affärsplan 2014 Övergripande målsättning - fördubbla omsättningen i besöksnäringen i MittSkåne till 1 miljard 2020 Fo k u s b e s ö k s n ä r i n g e n s o m basindustri och samhällsbyggare

Läs mer

Kommunikationsguide för Samverkan 2.0 - turism, möten och event

Kommunikationsguide för Samverkan 2.0 - turism, möten och event Kommunikationsguide för Samverkan 2.0 - turism, möten och event För nationell och internationell marknadsföring av Lund för ökad tillväxt och lönsamhet. Gemensamma budskap och kampanjer ger bättre affärer!

Läs mer

Östergötland är fantastiskt. Vi som bor här vet det redan. Nu ska vi låta alla andra upptäcka det också.

Östergötland är fantastiskt. Vi som bor här vet det redan. Nu ska vi låta alla andra upptäcka det också. Östergötland är fantastiskt. Vi som bor här vet det redan. Nu ska vi låta alla andra upptäcka det också. Marknadsföring av ditt utbud genom Visit Östergötland. Visit Östergötland är en del av Region Östergötland

Läs mer

2013-09-09. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020.

2013-09-09. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020. 1 Inledning Regionförbundets uppdrag är att på olika sätt medverka till att regionen utvecklas så att fler människor

Läs mer

Aktivitetsplan 2015 Besöksnäring och Turistbyrån (Näringslivsenheten)

Aktivitetsplan 2015 Besöksnäring och Turistbyrån (Näringslivsenheten) Aktivitetsplan 2015 Besöksnäring och Turistbyrån (Näringslivsenheten) ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR BESÖKSNÄRINGEN Nyköpings mål 2017 är en stark besöksnäring med en turismomsättning på 1,4 miljarder kr. Nyköpings

Läs mer

MARKNADSPLAN 2014 FÖR INTERNATIONELLA MARKNADER

MARKNADSPLAN 2014 FÖR INTERNATIONELLA MARKNADER MARKNADSPLAN 2014 FÖR INTERNATIONELLA MARKNADER MASTERPLAN NU BÖRJAR DET Med avstamp i den Nationella strategin för svensk besöksnäring, har Tourism in Skåne, Malmö Turism och VisitSweden tagit fram en

Läs mer

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör Näringslivsstrategi 2009-03-23 Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör NÄRINGSLIVSSTRATEGI FÖR HELSINGBORGS STAD Utifrån denna strategi ska Helsingborgs stads näringslivsarbete bedrivas. Uppdraget

Läs mer

Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå!

Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå! Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå! Ett häfte om VISIT SKELLEFTEÅ - om organisationen, medlemskapet och det gemensamma arbetet mot ett attraktivare Skellefteå. VARFÖR TURISM? Turism är en exportindustri

Läs mer

Visit Hemavan Tärnaby AB. Marknadsplan juli-dec 2015

Visit Hemavan Tärnaby AB. Marknadsplan juli-dec 2015 Visit Hemavan Tärnaby AB Marknadsplan juli-dec 2015 Under 2016 kommer vi att destinationsmarknadsföra Hemavan Tärnaby i olika reklamkampanjer på mässor, säljresor och via vår hemsida www.hemavantarnaby.se

Läs mer

STRATEGISK PLATTFORM. För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner

STRATEGISK PLATTFORM. För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner STRATEGISK PLATTFORM För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner Foto denna sida: Elise Nilsson Foto omslag: Cecilia Smitt, Carolina

Läs mer

Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020

Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020 Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020 Förord Besöksnäringen räknas som världens största och snabbast växande näring. Den turistiska omsättningen i Sverige 2012 närmade sig 300 miljarder. Den turistiska

Läs mer

Att vara InfoPoint! i Bohuslän 2017

Att vara InfoPoint! i Bohuslän 2017 Att vara InfoPoint! i Bohuslän 2017 Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Dagens besöksservice Möten mellan människor uppskattas mest av besökare vid sidan av själva reseanledningen.

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun Fotograf: Karoline Saether Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun Rapport jan-mars 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Gästnätterna ökar mest i Lund... 4 3 Danmark är den största utlandsmarknaden, Polen

Läs mer

Destination Piteå VERKSAMHETSPLAN DESTINATION PITEÅ 2017/10/16

Destination Piteå VERKSAMHETSPLAN DESTINATION PITEÅ 2017/10/16 Destination Piteå VERKSAMHETSPLAN DESTINATION PITEÅ 2017/10/16 Destination Piteå a part of Swedish Lapland ekonomisk förening Destination Piteå arbetar för att främja sina medlemmars intressen genom att

Läs mer

Kommunikationsbolag för Sverige som resmål

Kommunikationsbolag för Sverige som resmål VisitSweden Kommunikationsbolag för Sverige som resmål Internationell marknadsföring Nation Branding Photo : Nicho Södling Foto Miriam Preis/imagebank.sweden.se Foto : Nicho Södling/imagebank.sweden.se

Läs mer

Söderhamns Besöksnäringsstrategi Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål

Söderhamns Besöksnäringsstrategi Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål Söderhamns Besöksnäringsstrategi 2015-2020 Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål Världens största och snabbast växande Besöksnäringen räknas som världens största och snabbast växande näring. Den

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Foto: Tomas Utsi/imagebank.sweden.se VERSION 1.0 DEN GLOBALA RESENÄRENS BILD AV SVERIGE INLEDNING Foto:

Läs mer

Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen

Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen 2015-2020 Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen Innehåll Inledning Idag och framtiden Bakgrund Byggstenar 1. Varumärke och kommunikation 2. Målgrupper

Läs mer

Introduktion Sociala medier

Introduktion Sociala medier Introduktion Sociala medier Webinar CAPS 23 jan 2019 Kompetensområde: Digital Marknadsföring BAS MEDIUM AVANCERAD MASTERCLASS (fristående tillfällen) Digital marknadsföring Målgrupp: Marknadsförare och

Läs mer

NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG

NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG Vi vill höja kompetensen inom besöksnäringen i regionen och bredda turistutbudet för våra besökare, men också bygga en långsiktig

Läs mer

Leif Johansson, Xrayfoto AB. LUND SAMVERKAN 2.0 -Turism, möten och event

Leif Johansson, Xrayfoto AB. LUND SAMVERKAN 2.0 -Turism, möten och event Leif Johansson, Xrayfoto AB LUND SAMVERKAN 2.0 -Turism, möten och event 1 INNEHÅLL SIDA Sverige - Besöksnäringen i Sverige 3 - Besöksnäringen i Skåne 3 Marknader 3 - Mötesindustrin i Sverige 4 Vad genererar

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV GRUPPDISKUSSIONER

SAMMANSTÄLLNING AV GRUPPDISKUSSIONER SAMMANSTÄLLNING AV GRUPPDISKUSSIONER Flera frågor kring Nya Visit Dalarna diskuterades kring borden under Up to Date. Vad krävs av oss i Dalarna för att vi ska fördubbla omsättningen till 2020? Dalarna

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål. Resultat från Visit Swedens Brand Tracking

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål. Resultat från Visit Swedens Brand Tracking Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Resultat från Visit Swedens Brand Tracking 1 Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Innehåll Inledning...3 Associationer till Sverige...4 Kännedom,

Läs mer

Gästnätter BI SYD jan 2019

Gästnätter BI SYD jan 2019 Gästnätter BI SYD jan 2019 ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds

Läs mer

Besöksnäringens dag 2018

Besöksnäringens dag 2018 1 Besöksnäringens dag 2018 09.00 Inledning och välkommen 09.15 Långsiktig framgång skapar vi tillsammans 09.30 Lalandia 10.00 Kaffe och macka 10.30 På gång i Östergötland 12.00 Lunch 4. Skapa bra beslutsunderlag

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

Gästnätter BI SYD jan-nov 2018

Gästnätter BI SYD jan-nov 2018 Gästnätter BI SYD jan-nov 2018 ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad

Läs mer

Gästnätter BI SYD Jan-feb 2019

Gästnätter BI SYD Jan-feb 2019 Gästnätter BI SYD Jan-feb 2019 ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

Gästnätter BI SYD jan-okt 2018

Gästnätter BI SYD jan-okt 2018 Gästnätter BI SYD jan-okt 2018 ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

Gästnätter BI SYD jan-sep 2018

Gästnätter BI SYD jan-sep 2018 Gästnätter BI SYD jan-sep 2018 ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01

Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01 TJÄNSTESKRIVELSE Datum DNR: KS2018/417/01 2018-06-18 1 (3) Kommunstyrelsen Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01 Förslag till beslut Föreslagen Besöksnäringsstrategi antas Sammanfattning av ärendet I samband

Läs mer

regionvastmanland.se

regionvastmanland.se Med målsättningen att bli tätast i landet genom att få den enskilda aktören att ta initiativet över sin kommunikation i digitala kanaler. Turismfunktionen i Region Västmanland Region Västmanland ansvarar

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun Karoline Saether Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun Årsrapport 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Över en halv miljon gästnätter 2018... 4 3 Kvartalsutveckling... 5 4 Tyskland var den största utlandsmarknaden

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun. Rapport jan-jun Fotograf: Karoline Saether

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun. Rapport jan-jun Fotograf: Karoline Saether Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun Rapport jan-jun 2018 Fotograf: Karoline Saether Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Fortsatt ökning av gästnätter i Lund... 4 3 Kvartalsutveckling... 5 4 Tyskland är

Läs mer

Välkomna på Stormöte med Visit Lund

Välkomna på Stormöte med Visit Lund Välkomna på Stormöte med Visit Lund 08.30 Frukost 09.00 - Per Persson hälsar välkommen! 09.05-10.00 - Visions- och arbetsgrupperna presenterar sina tankar/handlingsplaner. 10.05 10.25 - Fredric Lundgren

Läs mer

BI SYD. Bakgrund och förklaringar

BI SYD. Bakgrund och förklaringar BI SYD Bakgrund och förklaringar BI SYD (Business Intelligence Syd) är ett samarbete mellan de regionala turismorganisationerna Destination Småland AB, Region Blekinge, Regionförbundet i Kalmar Län, Region

Läs mer

Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland. Länkar till presentation och länkar finns på

Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland. Länkar till presentation och länkar finns på Digital närvaro inom besöksnäringen Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland Länkar till presentation och länkar finns på www.visitostergotland.se/coffice Innehåll Om Visit Östergötland

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit

ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit ETT SAMARBETE MELLAN Destination Småland AB Region Blekinge Regionförbundet i Kalmar Län Region Halland Smålandsturism AB Tourism in Skåne AB Visit Östergötland Malmö stad Lunds kommun Jönköpings kommun

Läs mer

Lathund för användbara digitala plattformar. Niklas Wahlqvist projektledare webb & sociala medier Destination Uppsala

Lathund för användbara digitala plattformar. Niklas Wahlqvist projektledare webb & sociala medier Destination Uppsala Lathund för användbara digitala plattformar Niklas Wahlqvist projektledare webb & sociala medier Destination Uppsala TripCruncher Många plattformar en aggregator Trip Cruncher är en ny tjänst som Destination

Läs mer

BI SYD. Bakgrund och förklaringar

BI SYD. Bakgrund och förklaringar BI SYD Bakgrund och förklaringar BI SYD (Business Intelligence Syd) är ett samarbete mellan de regionala turismorganisationerna Destination Småland AB, Region Blekinge, Regionförbundet i Kalmar Län, Region

Läs mer

Karlskrona Vision 2030

Karlskrona Vision 2030 Karlskrona Vision 2030 Attraktiva livsmiljöer Vi ska ta vara på våra unika miljöer med skärgården, staden och landsbygden. Karlskrona ska sjuda av aktivitet och ha ett kreativt och öppet kulturliv med

Läs mer

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen Första förslag på Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Kopplad till den turismstrategiska planen Vi vill gå från att samverka till att samproducera och ha en gemensam handlingsplan som innehåller

Läs mer

Stockholm Archipelago ny avtalsperiod

Stockholm Archipelago ny avtalsperiod 2016-11-10 Reviderad 2016-12-05 TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2012/460-141 1 (5) Kommunstyrelsen Stockholm Archipelago ny avtalsperiod 2018-2020 Förslag till beslut Kommunstyrelsen fattar följande beslut. 1. Nacka

Läs mer

VISION MÅL STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN I Hemavan Tärnaby. Hemavan Tärnaby skapar lust att landa i de riktiga fjällen

VISION MÅL STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN I Hemavan Tärnaby. Hemavan Tärnaby skapar lust att landa i de riktiga fjällen VISION MÅL STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN I Hemavan Tärnaby Hemavan Tärnaby skapar lust att landa i de riktiga fjällen Vi ger varje gäst ett personligt bemötande Turistföretagen i Hemavan Tärnaby har sedan

Läs mer

COLLABORATIVE TOURISM 2020 REVIDERING 2015 POPULÄRVERSION

COLLABORATIVE TOURISM 2020 REVIDERING 2015 POPULÄRVERSION COLLABORATIVE TOURISM 2020 REVIDERING 2015 POPULÄRVERSION MOT 2020 2012 antog Tourism in Skånes ABs styrelse den långsiktiga strategiska planen för tillväxt inom besöksnäringen i Skåne Collaborative Tourism

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Rapport Q1 2017 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Blekinges utveckling under årets första tre månader... 4 3 Tyskland störst utlandsmarknad, men Nederländerna ökar

Läs mer

Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %.

Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %. Affärsplan 2018 VISIT GLADA HUDIK AB HUVUDSAMMANFATTNING Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %. Syfte: Ett tydligt strategiskt arbete med

Läs mer

Exportdag för Besöksnäringen 28 april 2015

Exportdag för Besöksnäringen 28 april 2015 Exportdag för Besöksnäringen 28 april 2015 Nationell strategi för besöksnäringen/turismen år 2020 Målsättning år 2020 Från 252 till 500 miljarder i omsättning Från 160 till 260 tusen arbetstillfällen Från

Läs mer

Tourism in Skåne. Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre

Tourism in Skåne. Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre Tourism in Skåne Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre VÅRT UPPDRAG Som Skånes officiella marknadsbolag för besöksnäringen marknadsför, säljer och utvecklar vi Skåne som destination. Vi ska öka antalet

Läs mer

Dags för ännu ett spännande program från Piku AB, med fokus på lönsamma affärer för dig som driver företag inom besöksnäringen!

Dags för ännu ett spännande program från Piku AB, med fokus på lönsamma affärer för dig som driver företag inom besöksnäringen! 1 Tadaaa! Dags för ännu ett spännande program från Piku AB, med fokus på lönsamma affärer för dig som driver företag inom besöksnäringen! Det här är en unik chans för dig som: Vill ha fler besökare och

Läs mer

Sverige - Norden - Världen

Sverige - Norden - Världen Sverige - Norden - Världen Företagskategorisering för ökad exportmognad Foto: Lasse Forsberg Sverige Norden Världen Turistrådet Västsverige arbetar, sedan 1999, med utveckling och marknadsföring av besöksnäringen

Läs mer

VISIT ROSLAGEN. Bilaga 1, KHR/KPR 2014-04-28 Sidan 1 av 27

VISIT ROSLAGEN. Bilaga 1, KHR/KPR 2014-04-28 Sidan 1 av 27 VISIT ROSLAGEN Bilaga 1, KHR/KPR 2014-04-28 Sidan 1 av 27 Sidan 2 av 27 DET HÄR ÄR ROSLAGEN Roslagen spännande små destinationer som tillsammans bildar Roslagen som destination! Sidan 3 av 27 Det är varje

Läs mer

Hållbar Produktutveckling kan det vara något?

Hållbar Produktutveckling kan det vara något? Hållbar Produktutveckling kan det vara något? Vill ni få fler gäster? Vill ni tjäna mer pengar på besökarna? Vill ni få en större eller jämnare beläggning? Vill ni samarbeta för att öka områdets attraktion

Läs mer

SÅ FÅR VI TURISMEN I SKÅNE ATT VÄXA! STRATEGISK PLAN FÖR TURISM- OCH BESÖKSNÄRINGEN I SKÅNE ÅR 2020

SÅ FÅR VI TURISMEN I SKÅNE ATT VÄXA! STRATEGISK PLAN FÖR TURISM- OCH BESÖKSNÄRINGEN I SKÅNE ÅR 2020 SÅ FÅR VI TURISMEN I SKÅNE ATT VÄXA! STRATEGISK PLAN FÖR TURISM- OCH BESÖKSNÄRINGEN I SKÅNE ÅR 2020 Under hösten 2011 inledde Tourism in Skåne ett omfattande arbete med att samla politiker och besöksnäring

Läs mer

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Kopplad till den turismstrategiska planen 2017-03-31 Vi vill gå från att samverka till att samproducera och ha en gemensam handlingsplan som innehåller vad vi

Läs mer

Slutrapport: Act Art for Tourism

Slutrapport: Act Art for Tourism Slutrapport: Act Art for Tourism 1. Projektfakta. Projektnamn: Hotspot Kölleröd 2.0. Act Art for Tourism Leaderområde: MittSkåne Projektägare: Coompanion Jordbruksverkets journalnummer 2013 4929 Kontaktperson:

Läs mer

Välkommen till ett framgångsrikt 2014!

Välkommen till ett framgångsrikt 2014! Välkommen till ett framgångsrikt 2014! Turismfunktionen har under åren byggt upp en effektiv affärsutvecklingsprocess som turismnäringen i Västmanlands län kan använda för att utveckla sina verksamheter

Läs mer

Kampanjsidor. Hör av er till oss så kan vi tillsammans hitta något som passar just er.

Kampanjsidor. Hör av er till oss så kan vi tillsammans hitta något som passar just er. Kampanjsidor Tävlingar kan göra underverk för ert varumärke. Vi har många års erfarenhet av att göra framgångsrika kampanjer där flera har haft teckning i hela norden men också i Spanien. Med våra tjänster

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Östergötlands län

Inkvarteringsstatistik för Östergötlands län Inkvarteringsstatistik för Östergötlands län Rapport Q1 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Östergötlands utveckling under årets första kvartal... 4 3 De utländska gästnätterna går framåt... 5 4 Hotell

Läs mer

BJUD IN TILL ETT MÖTE OCH BLI EN VÄRDEFULL AMBASSADÖR FÖR DIN STAD. [ eskilstunaconvention.se ]

BJUD IN TILL ETT MÖTE OCH BLI EN VÄRDEFULL AMBASSADÖR FÖR DIN STAD. [ eskilstunaconvention.se ] BJUD IN TILL ETT MÖTE OCH BLI EN VÄRDEFULL AMBASSADÖR FÖR DIN STAD [ eskilstunaconvention.se ] Att delta i nationella och internationella möten och kongresser är ofta berikande och utvecklande. Men har

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun

Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun Leif Johansson, Xrayfoto Inkvarteringsstatistik för Lunds kommun Rapport jan-sep 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Gästnätterna ökar i Lund... 4 3 Kvartalsutveckling... 5 4 Tyskland är den största

Läs mer

Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN

Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN Undersökning Digital tillgänglighet inom svensk besöksnäring Digital närvaro Hjälp vad ska jag prioritera?! Josefine Schön,

Läs mer

STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN

STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN 2013 1 Om detta dokument Detta dokument är en aktivitetsplan för 2013 för projektet Stockholmsstrategin. Stockholmsstrategin bygger på en förstudie som presenterades

Läs mer

Smukke Baghave Danmark 2015

Smukke Baghave Danmark 2015 Smukke Baghave Danmark 2015 SKÅNE KØBENHAVNS SMUKKE BAGHAVE Vi marknadsför Skåne under konceptet Skåne Københavns Smukke Baghave. Målgruppen är WHOPS Geografiskt fokus Själland Skånes dragningskraft är

Läs mer

Motion till riksdagen 2015/16:2450 av Lars Hjälmered m.fl. (M) Besöksnäringen

Motion till riksdagen 2015/16:2450 av Lars Hjälmered m.fl. (M) Besöksnäringen Kommittémotion Motion till riksdagen 2015/16:2450 av Lars Hjälmered m.fl. (M) Besöksnäringen Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att spetsa Visit Swedens

Läs mer

Handbok i marknadsföring till Besöksnäringsstrategin

Handbok i marknadsföring till Besöksnäringsstrategin Bilaga 2 Handbok i marknadsföring till Besöksnäringsstrategin Definitioner: Turism omfattar människors aktiviteter när de reser till och vistas på platser utanför sin vanliga omgivning för kortare tid

Läs mer

Gästnätter Lund 2017

Gästnätter Lund 2017 Gästnätter Lund 217 Sammanfattning Internationella 166 84 Under 217 var antalet gästnätter i Lund 486 89 st vilket är en ökning med 1,9 % eller +8 918 gästnätter jämfört med 216. Nationella Totalt 319

Läs mer

Sverige - Norden - Världen. Företagskategorisering för ökad exportmognad. Västsvenska Turistrådet

Sverige - Norden - Världen. Företagskategorisering för ökad exportmognad. Västsvenska Turistrådet Sverige - Norden - Världen Företagskategorisering för ökad exportmognad Västsvenska Turistrådet Sverige Norden Världen Västsvenska Turistrådet (VT) arbetar, sedan 1999, med affärsutveckling och marknadsföring

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Malmö

Inkvarteringsstatistik för Malmö Inkvarteringsstatistik för Malmö Rapport Q1 2017 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Malmö ökar, men något mindre än övriga storstäder... 4 3 Danmark största utlandsmarknaden, men Ryssland ökar mest... 4

Läs mer

Välkommen till Norrköping! #inorrköping AFFÄRSPLAN

Välkommen till Norrköping! #inorrköping AFFÄRSPLAN Välkommen till Norrköping! #inorrköping AFFÄRSPLAN 2016-2020 Besöksnäringen i Norrköping har de senaste åren haft en positiv utveckling och näringen har fått den uppmärksamhet som den förtjänar som en

Läs mer

* Aktör= besöksmål, restaurang, hotell, förening, hembygdsgård, butik, café, evenemang, aktivitet mm

* Aktör= besöksmål, restaurang, hotell, förening, hembygdsgård, butik, café, evenemang, aktivitet mm Vad är Upplev Lundaland? Under Kristi himmelfärd den 13-16 maj arrangeras Upplev Lundaland. Arrangemanget vänder sig till alla besökare och invånare som bor i Lundaland ( Kävlinge, Staffanstorp, Lund,

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Event in Skåne AB Verksamhetsplan 2015 Kontakt +46 (0) 40 675 30 01 event@skane.com eventinskane.com Besöksadress Dockplatsen 26 211 19 Malmö Sweden Postadress 205 25 Malmö Verksamhetsplan 1 Sweden Vision

Läs mer

HUR BESÖKSNÄRINGEN I DALARNA SKA BLI NORRA EUROPAS LEDANDE OCH MEST ATTRAKTIVA DESTINATION SOM ERBJUDER VÄLKOMNANDE OCH ÄKTA UPPLEVELSER ÅRET RUNT.

HUR BESÖKSNÄRINGEN I DALARNA SKA BLI NORRA EUROPAS LEDANDE OCH MEST ATTRAKTIVA DESTINATION SOM ERBJUDER VÄLKOMNANDE OCH ÄKTA UPPLEVELSER ÅRET RUNT. STRATEGI 2030 HUR BESÖKSNÄRINGEN I DALARNA SKA BLI NORRA EUROPAS LEDANDE OCH MEST ATTRAKTIVA DESTINATION SOM ERBJUDER VÄLKOMNANDE OCH ÄKTA UPPLEVELSER ÅRET RUNT. 1 2 Strategi 2030 är framtaget av branschens

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Rapport jan-mar 2018 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Blekinges utveckling under årets första tre månader... 4 3 Tyskland störst utlandsmarknad... 4 4 SoL ökar stort

Läs mer

Affärsutvecklingsprocess för besöksnäringen

Affärsutvecklingsprocess för besöksnäringen Affärsutvecklingsprocess för besöksnäringen i Västmanland Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL) ansvarar för samordningen och utvecklingen av turismen i Västmanlands län. Syftet med Turismfunktionen

Läs mer

Västsvenska Turistrådets marknadsarbete 2014

Västsvenska Turistrådets marknadsarbete 2014 Västsvenska Turistrådets marknadsarbete 2014 Prioriterade marknader 2014 Målgrupp Snabb och korrekt information. Fysisk komfort, goda faciliteter, bekvämt transportsätt och tillgänglighet. Ett bra utbud

Läs mer

STATISTKIK FÖR SKÅNES INKVARTERING

STATISTKIK FÖR SKÅNES INKVARTERING STATISTKIK FÖR SKÅNES INKVARTERING December 2014 SAMMANFATTNING I den här rapporten redovisas gästnattsutvecklingen i Skåne, med fokus på december 2014 och det ackumulerade antalet gästnätter för januaridecember

Läs mer

Välkommen som samarbetspartner!

Välkommen som samarbetspartner! Välkommen som samarbetspartner! VISIT ROSLAGEN 2014 Varför bör jag delta aktivt i Visit Roslagens arbete och synas med mitt företag på www.roslagen.se? VISIT ROSLAGEN Välkommen! Visit Roslagen välkomnar

Läs mer

COLLABORATIVE TOURISM

COLLABORATIVE TOURISM COLLABORATIVE TOURISM SKÅNEMODELLEN Strategisk plan för turism och besöksnäring i Skåne TOURISM IN SKÅNE AB - Ett av Business Region Skånes fyra dotterbolag Näringsliv Skåne och Business Region Skåne Styrelse

Läs mer

Välkommen till Outdoor Dalarna

Välkommen till Outdoor Dalarna Välkommen till Outdoor Dalarna Rättvik 11 juni, 2018 2018-06-25 visitdalarna.se Agenda Omvärld, målgrupp & nuläge Nuläge & framtid Dalarnas outdoor-områden - Skating Dalarna - Vandringslyftet - Leisure

Läs mer